Jag trodde aldrig det skulle bli fredag!

Hjälp vad den här veckan har gått seeegt! Även om det varit fullt upp så har det känts som om varje dag varit hundra år lång, men nu är jag ändå på målsnöret -både jag & bebben LÄÄÄÄNGTAR efter helg!

Vårt em -möte skulle börja 13.30, vid 11.45 ringer chefen & var skit arg, lokalen var dubbelbokad -vi var tvugna att hitta ny, så jag for runt här i huset & lyckades hitta en lokal & därefter var det bara att ringa in alla som kunde tänkas vara ute på jobb på stan + sätta upp lappar så ingen åkte fel efter lunchen.

Jobbade till 17.45 igår, mannen hämtade upp & så åkte vi hem & lagade den underbara måltiden, mannen fixade det sista med kristallkronan titta:



Sne fotograf- sorry! Snacka om att blanda gammalt & nytt (toppmoderna spottar & en urgammal krona). Den sitter i entrén där vi har full takhöjd, så den ser ut som en liten dockhus krona, men jag tyckte att det blev så gulligt så. Kanske inte vad jag tänkt från början, men vetskapen om att mannens gammelmormor haft den i sitt hem gör det hela supermysigt!

Syrran dök upp vid 18.30 med en adventsljusgrupp -jättefin & en påse extra gulliga bebiskläder som en av hennes barn haft, så de smög ner i "hemliga köns påsen" jag har i garderoben & som endast visas för ett fåtal utvalda =)

Vi åt mat, tittade på hennes ny botoxade panna, prata lite om mamma & om systers barns senaste påhitt. & så blev det klädvisning & så plötsligt började bebisen sparka & det var ju det hon ville komma & känna på, så mitt i ett samtal blev det full fokus på magen & hon fick sig ett par välriktade kickar.

Mannen åkte iväg & testade deras nya bil & köpte toapapper som hängde på sista rutan & sen fick han göra fika & glögg när han kom hem, jag var helt slut + att jag hade skita ont i svanskotan (får det vissa dagar, mest när jag suttit längre stunder som gårdagens em-möte & BM sa att bebbar brukar kunna trycka där). Så det blev provsmakning av julbak & godistillverkning -tror allt fick godkänt.

21.05 somnade jag sött i sängen medan mannen slocknat på madrassen i v-rummet -som vanligt =)

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med frön&russin, 2 skivor grovt bröd med ost & en massa grönsaker, kanske någe gott efteråt Lunch: tänte köpa sallad på väg från ett jobb Fika: har en lussebulle + kokosboll som väntar på mig hemma (blev över från igår) Middag: torsk med sprött täcke+ potatis & någon passande gräddfilssås Fika: godis eller chips, godis eller chips, godis eller chips...



Stor Babsan suck & låååångdag!

Babsan ska på semester i 2 veckor, pga det har Babsan lagt vårat schema för denna veckan, vilket inneburit att vi båda sprungit arslet av oss, i tisdags blev det 10 min lunch igår 20 min. När jag slutade igår var jag totalt slut & ville bara sjukskriva mig, men plikttrogen som man är -inte gör man det! Sa i från på skarpen till Babsan igår : "Jag kanske klarar detta tempo fram till jul, sen VÄGRAR jag"... Hon bara : jaja... & så visste jag ju att hon skulle vara borta 2 veckor & jag då ensam ansvarar för schemaläggningen.

Igår skulle vi upp & snabbluncha innan vi skulle iväg på nästa möte då säger hon:
B: Jag behöver väl inte ta med "den där grejen" i eftermiddag?
J: Men för fan Babsan, DU ombokade detta möte förra veckan bara för att DU skulle kunna följa med & prova "den där grejen" så det är klart som fan att den ska med .(ja jag svär när jag är arg+ stressad)
B: Gjorde jag?
*suck* Hon är ju för tusan värre att ha med än morsan... Jag brukar ha bra tålamod med henne, för jag vet att hon inte gör sånt här med flit utan det tillhör hennes handikapp, men vissa dagar får även jag nog. Tex. idag är hon SJUK för hon måste vila upp sig inför semestern, hon tror att hon fått magkatarr... *dubbel suck*

Sov lite sött innan maten & mannen kom hem. Sen började vi fixa med kristallkronan & mitt i uppsättningen av den i entrén så knacka det på dörren. Det var fiskbilen, så vi shoppa en massa fisk: 2,5 kg laxfilé, 2,5 kg torsk, 2,5 kg marulk & 2,5 kg räkor, till ett vrakpris av 1800:-, hihi. men nu har vi fisk för ett bra tag framöver. När fiskkillen gått insåg jag att jag endast stod iklädd leggings, tight linne & en tight top, kjolen hade jag tagit av lagom till sovstunden... haha.

Idag har vi nåt jäkla arbetsgruppsmöte till 17 så då tänkte jag jobba tills mannen kommer & hämtar mig vid 18. Får besök av min syster ikväll (ej somris) hon ville känna bebisen, så jag erbjöd henne att äta en god måltid bestående av stekta korvslantar, tärnad potatis & stekt ägg med oss ikväll -orkar inte göra mig till hon får ta vår vardag som den är =). Men om hon har tur får hon provsmaka både lussbullar & tryfflar efteråt...

Dagens meny:

Frukost: yoghurt + keso (ja yoghurten tog slut) med frön & russin, 1 mini baguette med ost & gurka + 1kiwi Lunch: köttfärslimpa med kokt potatis & sås (om ingen envisas med att dra ut mig på lunch på stan innan mötet) Fika: hoppas jag vi blir bjudna på Middag: vet ni redan Fika: lussebullar, peppisar & tryfflar + te

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gravidstatus:

V. 23, 125 dagar till BF. I morse vakna jag av att "dutten" dutta på mig, tror bebben har fått igång benen ordentligt för nu duttas det hårdare & på olika ställen sekunderna efter varann. Vissa dagar mår jag så bra att jag knappt känner mig gravid, andra dagar är det lite sämre, men om jag jämför med början så är det här paradiset. Drömmer otroligt mycket. Mannen & jag diskuterade en tjej igår som är gravt handikappad & mannen frågade om man kunde se sånt på Ultraljud, jag lugnade honom med att så svåra skador måste synas, men när hon föddes tror jag inte Ultraljud var så vanligt. Så hela natten har jag drömt om ett litet skadat barn ( det var inte mitt barn för jag var höggravid i drömmen) som av någon anledning skulle bo på gruppboende med äldre handikappade & hela natten har jag stått & mässat för personalen om: Ni måste tänka på att barnen först & främst är ett barn som behöver trygghet, närhet, mat & värme...
Idag gick jag till jobbet, det gick riktigt bra. Har även börjat ha kjol/klänning mer & mer, speciellt då jag sitter mkt, byxorna har en tendens att skära in i magen & göra ont. Skiter i att vi egentligen har byxpolicy på jobbet...









Stressdag med mysfika & sushi!

Maja: Å vad synd att jag inte såg det här igår då hade du kunnat få receptet rakt av. Jag hittade mitt recept i en glutenfri-bakbok "baka glutenfritt", men enda skillnaden jag såg var att ha i 0,5-1msk Fiberhusk i det smälta smöret+mjölken & låta dra 10 min & så bakade jag en deg som innehöll kesella (blir saftigare). Tänk på att göra själva jäsdegen väldigt lös & knåda in mjölet efteråt till en bra konsistens, annars har brödet en förmåga att bli hård & torrt. Jag gjorde ju inga lussekatter utan vanliga bullar & blandade riven mandelmassa med margarin som jag smetade/smulade ut över den utkavlade degen... Lycka till!

Vi har fått en "hint" om kön, men inte så säker att jag vill kalla barnet i magen för ett speciellt namn eller springa & köpa alla kläder i blått/rosa, jag håller mig neutral. Får se om vi får se krabaten en gång till & får ett säkrare svar då, annars får det var en suprice. Hur som helst är vilket som precis lika välkommet!

Igår var en riktig stressdag, först hade vi möte med vår chef för att få ihop hur folk ska jobba när jag går på mammaledighet, hur folk ska jobba för att må så bra som möjligt osv. Vilket innebar att vi jobbade en halvtimme mer än beräknat med detta, fick 10 min lunch som gick ut på att få i sig det som hunnit bli varmt i matlådan. För att sedan störta iväg på nästa möte. & eftersom vi inte hade haft någon riktig lunch & hade 30min mellan eftermiddagens möten la vi den tiden på att dricka varm choklad & äta chokladboll på ett fik.



Babsan passade även på att hämta sina glasögon & jag shoppade den här:



Pyjamas H&M 98:- ( i plysch såklart, tänk om jag får en bebis som HATAR plysch...)

När eftermiddagens möten var avklarade var klockan 16.30 & jag bad mannen fiska upp mig på stan istället. Vi dividerade om jag skulle handla mat på ICA eller om vi skulle köpa mat, om vi skulle åka ner senare eller köpa något kallt på en gång. Det blev sushi som vi kunde ställa in i kylen tills vi blev hungriga.

När vi kom hem kände jag i hela kroppen att den behövde vila så jag & mannen låg sked på en madrass i vardagsrummet till klockan 18 då det var matdags. Blev en total slökväll i soffan, gjorde inte ett piss mer än att hämta vatten, skala en apelsin, bre en knäckis, koka te & slöa i soffan!

Dagens upplägg ser väl en smula bättre ut än gårdagens, men även om hela veckan är fulltecknad så känns det som att dagarna drar sig fram med myrsteg...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vet att iallafall systeryster efterfrågat recept på tryfflarna jag bakat såhär får ni dem allihopa:

Mias vita chokladtryfflar med citron

pralin_vita ci Blir 35 praliner (pytsan heller...högst 20 st)

Du behöver:

Skal av 1 citron

1 dl vispgrädde

1 tsk honung

200 g vit choklad

1 msk blåa vallmofrön


DOPPNING/DEKOR:

200 g vit choklad

Vallmofrön


Gör så här:

1. Tvätta citronen noggrant och skala av det yttersta gula skalet med hjälp av en potatisskalare.

2. Koka upp citronskalet tillsammans med grädde och honung i en liten kastrull. Låt sedan stå och dra i 15 minuter. Hacka under tiden chokladen fint och lägg i en bunke.

3. Koka upp grädden på nytt, sila bort citronskalet och häll blandningen över chokladen. Rör tills all choklad smält och låt tryffeln svalna lite i rumstemperatur. Blanda ner vallmofröna och låt tryffeln stelna i kylskåpet.

4. När smeten hårdnat rullar du små runda tryffelkulor och låter dem återigen stelna i kylen.

5. Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn.

6. Doppa de kylskåpskalla tryffel-kulorna i chokladen och dekorera med vallmofrön.

7. Låt stelna och förvara i kylskåp.


Jag bytte ut vallmofröna mot strössel i form av små minikulor.

Krispiga nougatpraliner

pralin_nougat ci Blir 35 praliner

Du behöver:

200 g nougat

50 g mörk choklad

(gärna 60-70 procent kakao)

1 dl vispgrädde

1 tsk honung


KRISP:

1/2 dl strösocker

1 dl K-Special eller cornflakes


DOPPNING/DEKOR:

200 g mörk choklad

Ev vit choklad till dekor


Gör så här:

1. Börja med krispet. Låt sockret smälta och bli brunt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt flingorna, rör några varv så att de täcks och häll upp massan på bakplåtspapper. Platta till, låt svalna och hacka sedan i små bitar.

2. Hacka nougat och choklad fint och lägg i en bunke.

3. Koka upp grädden tillsammans med honungen och slå över nougaten. Rör tills allt smält och blivit till en jämn och blank massa.

4. Låt massan svalna. Blanda sedan ner de karamelliserade flingorna.

5. Låt stelna i kylskåp och dela sedan massan i tre delar som rullas till jämna rullar. Linda rullarna i plast-folie, forma dem trekantigt och låt dem stelna i frysen i ca 30 minuter.

6. Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller vattenbad.

7. Skär rullarna i jämna skivor, knappt 1 cm tjocka, och doppa dem helt eller delvis i den smälta chokladen.

8. Dekorera eventuellt med vit choklad som spritsas i ett mönster och förvara pralinerna i kylskåpet.


Garnerade med hackad mandel eller ministrösselkulor
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med frön & russin, 2 skivor grovt bröd med ost & gurka Lunch: blir köpemat idag, kan inte bestämma mig om det blir fräsch sallad eller Statoil korv med mos... Fika: äpple Middag: köttfärsslimpa med potatis & brunsås Fika: apelsin

Inbrott i spargris & ny bil...

Fick så mycket beröm igår & det bara för att mina favogravidbyxor låg i tvätten & jag rafsat åt mig en kjol istället. Hade kontorsdag, annars hade det inte funkat med kjol...

En av cheferna från i fredags ringde så "snällt" & informerade mig & Babsan om att 5 st från i fredags legat i Vinterkräksjukan i helgen, så vi skulle vara försiktiga... Min lunchmätthet med en smula halsbränna förvandlades ju snarast till lite smått illamående efter den informationen, men det känns som att vi borde ha blivit sjuk nu om vi smittats.

Handlade lite på vägen hem, blev besviken då det inte fanns creme fraich med tomat & basilika smak, fick ta paprika & chili istället. Maten blev en aning stark i min smak, mannen frustade lite på andra sidan bordet han oxå men sa ändå att det var gott...
Jag satte fart med knäck kokning efter maten & rullade tryfflar i smällt choklad & dekorerade med hackad mandel eller små färgade sockerkulor. Det finns ju ändå inget att titta på, på tv på måndagar. Mannen roa sig med att göra rent kristallkronan innan han däckade framför tv:n. Själv sjönk jag ner i ett varmt bad...

Jag sover ju med en massa kuddar i sängen, en mellan knäna & en som jag kramar, i natt förvandlades kramkudden till en mjuk & varm bebis i mina drömmar iklädd plsychsparkdräkt -underbart! 4 månader sen är det verklighet!

Idag är mannen ledig, han står just nu & tvättar bilen som han ska lämna in som inbyte då vi shoppar vår nya bil. Så han skjutsade mig till jobbet... han är lite som ett barn på morgonen i morse lät det såhär:

Mannen: har du några tior eller femor?
Jag: Kolla i plånboken annars finns det i spargrisen
 30 sek senare
Mannen: Jag får inte upp spargrisen!
Jag: Jag kommer!  (två sekunder senare är det öppen, hallå man är väl van vid att göra inbrott i spargrisar lixom)

Mannen har fått sina mynt, vi står redo i entrén för att åka då säger han...

Mannen: Jösses vad bajsnödig jag är... *suck*

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med frön & russin, 2 skivor grovt bröd med minilätta, portsalut & gurka Lunch: kasslersåsen med pasta Fika: äpple (?) Middag: ????Har inte planerat någon mat till ikväll, hoppas på hämtmat eller ett restaurangbesök  Fika: apelsin


Söndagen...

Vaknade lagom till Nyhetsmorgon där jag fick se att filmen jag tittat på men inte tittat klart på hade strulat, så jag hade inte fått se slutet ändå, hihi. Tittade på Bo Holmström som fått stora journalistpriset & så ödmjukt svarade på Tildes fråga om hur det kändes "Känns? Måste kännas något, jag tycker att alla yrken skulle ha sånna här priser, har någonsin en lastbilschaufför eller ett vårdbiträde blivit belönat & uppmärksammat såhär?" Så klokt! & så får han en extra eloge för att han stödjer företaget... =)

Gjorde oss i ordning & for iväg till svärisarna, mannen skulle göra i ordning bilen för den ska säljas i morgon, svärisarna skulle inte vara hemma, men när vi kom dit stod de & lagade mat & tittade lite urskuldrande på oss. De hade nämligen varit på partaj dagen innan & ingen bedömde sig själv som körduglig, haha! Mannen satte igång med bilen & jag sällskapade dom i köket, svärfar höll på med en gryta ur Mat & vin bilagan, men att följa recept är inte hans starka sida så tillslut slank det ner både det ena & det andra i grytan " Creme fraich, nej fyyy vad äckligt -jag tar grädde" , "vaddå rotsakerna bredvid? Äsch" & så skrapa han ner dem i grytan med motiveringen "det är iallafall inte samma gryta..." Bebben envisades med att sluta sparka varje gång svärmor skulle titta -busunge!

De åkte tillslut iväg, vi packade in en herre massa saker som svärmor hittat i förrådet, bland annat en tomte lika stor som en tre åring, en kristallkrona som varit hennes mormors (& som vi ska göra i ordning & sätta upp i entrén) & så en hel kartong med handdukar, skålar & barntallrikar + böcker.

Åkte till ett par kompisar för att fika, de har en 6 månaders dotter, hur söt som helst, typ tre hårstrån på huvudet, de största blåaste ögonen jag någonsin sett & Toker-öron. Hon jollrade på, hade precis kommit på att hon kunde skrika, var jätte duktig & lunde ta sin napp & sätta in i munnen själv. Mitt i fikat la hon av en lång bajsradda, pappsingen la ner henne vid babygymmet så hon kunde göra klart, det stank hell, så det blev snabbt byt dax då hade det läckt via ryggen på babygyms mattan, haha...

Mitt under fikat ringde mamma & ville komma till oss & lämna lite presenter, men vi bestämde att vi skulle svänga förbi dem på vägen hem istället, så sagt & gjort, efter 3 timmars fika så åkte vi till nästa ställe där vi fick japan-presenter av pappa & adventspresent (krubba) av mamma. & så åt vi ost & skinpaj & fick höra allt om pappas resa & mammas längtan. De är som nykära de där två just nu, lite roligt hoppas det håller i sig -lääääänge! & snacka om att vi åkte hem med fulllastad bil...

Tänkte bjuda er på lite härliga shoppingfynd jag gjorde i fredags, men först -kolla in amaryllisen jag fick av svärmor:



& mina bakverk:



Ok, inte lika snygga som syrrans, men de är ju glutenfria & SUPERGODA!



kokosbollar



Plyschdress H&M 129:-



Body 69 :- & byxor med fötter  49:- från kappahl



Plysch-sparkdress H&M 99:-



Å så kunde jag inte låta bli den här härliga bodien 79:- /Kappahl, skojar ni att mannen myste när han såg den ! =)

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med frön & russin, 2 skivor grovt bröd med minilätta, portsalut, gurka & tomat + 1kiwi, Lunch: ost & skinkpaj+sallad Fika: apelsin Middag: kasslersås med svamp & lök i tomat&basilika creme fraich + pasta Fika: knäckisar + te



BM-besök & bakdag

Fredag:

Satt på föreäläsning hela dagen, vi var medbjudna cheferna & hade tyckt att inbjudan kom något sent till oss & hade talat om det också, så i fredags vet jag inte hur många av cheferna som smörade runt oss & talade om hur roligt det var att vi ville komma trots allt...

BM -besöket gick bra, hon är så goo vår BM. Hon tog blodtrycket på mannen också eftersom han svimmade på toa en natt för någon vecka sedan,han fick godkänt han också: 125/85

Blodtryck:110/70
Blodvärde: först 128 vilket vi inte trodde på så vi tog om då blev det 129! Ska ändå fortsätta med mina vitaminer+blutsaft.
Lyssna på bebbens hjärtljud:140 slag/min.
Vikt: 61(+6kg).

Upptäckte ifredags att bebbens sparkar syns på magen!MYS! Så nu är det mer tittande på magen än på tv:n på kvällarna!

Blev en lugn fredagskväll med god mat, Idol - fattar inte varför de klagar så mycket på Andreas, det är ju han & Marie som har röster, de andra har ju mer utstrålning. Märks så himla tydligt vem juryn vill ska åka ut... Tjii fick dem!

Lördagen:

Mannen åkte iväg i snön till jobbet, jag åt frukost på sängen innan jag började stöka runt. Det blev lussbullar, kokosbollar(rutor), kola, 2 sorters tryfflar - en med vitchoklad & citron & en nougat & mörk choklad. Tyvärr hade vi inga knäckformar men det får koka ihop en kväll i veckan & så lovade jag mannen göra en till tryffel med mörkchoklad & konjak.

När mannen kom hem fick han åka & hämta mat, blev Mc Donalds som jag varit supersugen på i flera veckor. & så åkte vi & handlade lite på ICA. Jag gick & la mig med min MAMA tidning & han gick upp på övervåninge & slipade spackel innan han började med maten & jag slöt upp efter en stund.

Lördagsmiddag:

Förrätt: ½ krabba & ½ avocado
Huvudrätt: ugnsstekt lax med vitvinssås toppad med räkor, pressad potatis & kokt sparris.

Tittade på En andra chans, mannen somnade runt 21.30, men jag höll ut till 23.30 då jag gick & la mig. När jag var uppe & kissade vid 1 snåret låg mannen på rygg i vardagsrummet& snarkade så rutorna skallrade, så jag smög allt jag kunde för att inte väcka odjuret...



NU BAKA!

Föreläsning & BM besök...

Var full rulle igår, men det är skönt när dagarna går fort. Var helt slut när jag kom hem, växlade pannkaks gräddningen med att läsa ur Vi Föräldrar Gravid, när jag var klar somnade jag sött i sängen & vaknade som vanligt av mannens "Hur länge har du sovit?"...

Mumsade i oss maten & däckade i soffan båda två, mannen somnade till Veterinärerna, men kvicknade till lagom till Kustbevakara & så kollade vi på säsongsavslutningen av "Vad blir det för mat?" då mannen lyckades fånga två små sparkar på handen.  

Snart ska jag cykla ner på stan & gå på föreläsning hela dagen, med ett avbrott för BM-besök vid lunch.

Blir en lugn kväll, med god mat & Idol. Igår upptäckte mannen att Hjorttronglöggen var alkoholfri så det blir nog till att smaka den ikväll!

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med psylliumfrö, linfrö & russin, 2 skivor grovt bröd med ost & tomat+gurka Lunch: smörgås, apelsin kanske en yoghurt eller smoothie på stan Fika: ? Middag: stekt nötbit med ugnstekt skivad potatis & sås + sallad Fika: lite choklad & glögg kanske?!

Storhandling & Gravidstatus

Igår höll verkligen Babsan på att prata hål i huvudet på mig, så det var som ett stort andrum när N & jag åkte iväg på lunch på stan. Vi klämde i med grekisk mat jag tog 1 kycklingspett & 1 köttfärsspett med ris & en massa tzatziki -supergott. Det var verkligen kräm i såsen så vi båda hade vitlök upp över öronen & gick & små rapade resten av eftermiddagen & kvällen & jag drabbades tillslut av halsbränna. Brukar kunna få det efter fredagsgodiset, men det funka visst efter tzatzikin oxå =). V'äl tillbaka var Babsan ute på jobb resten av dagen = lugn & ro!

Gick hem i tid, fixade maten & somnade sedan sött i sängen & vaknade av att mannen dundrade in vid 17.45 & han ställer alltid samma fråga "Hur länge har du sovit?", hur lätt är det att svara på när man knappt vet om det är morgon eller kväll?! Han hade med sig årets ranson av starkglögg hem (beställt) så det var allt från 07:an till chokladglögg, hjortronglögg, starkvinsglögg & konjaksglögg... Själv får jag hålla mig till barnglöggen jag...

Vi åkte iväg tillsammans & storhandlade -så nu kan jag fixa & dona i helgen. Jag hade tänkt mig en sväng till IKEA Kungens kurva medan mannen jobbade men det suget försvann i väntan på att få komma iväg... Så nu har jag bestämt mig för att vara hemma & rulla köttbullar, baka lussebullar (med mandelmassa i) göra kokosbollar (de blir fyrkantiga men jaja), koka knäck & kola & göra 2 sorters tryfflar! Mumsisch!

Gravidstatus:

 Vecka: 22

Ha,ha vilken boll jag ser ut att ha framifrån =)

Jag tror, jag TROR att jag kommit in i det som ska kallas glansdagarna (jag vet att jag sagt så förut), det var utdraget den här tiden med dålig hy, finnar, hormonpluttar osv. Nu har det lugnat ner sig något, hyn känns inte lika sträv, tröttheten inte lika överhängande & det känns helt enkelt lite lättare att var gravid. Har börjat med Blutsaften, ska bli intressant att se vad järnvärdet ligger på imorgon då vi ska till BM. Sover relativt bra, har någon natt i veckan då jag har lite ont i magen & sover illa, men det lossnar såfort magen kommit i form. Om jag inte skulle jobba på dagarna skulel jag nog kunna sova hela dagarna -det är så himla skönt. Tycker inte jag gör något annorlunda, ändå blir det så, men oftast har det varit natten till måndag eller natten till tisdag så det kanske är helgerna som ställer till rutinerna lite iallafall... Bilköpet blir klart på tisdag, nu är det barnvagnen kvar av "stora" inköp. Såg att det var julerbjudande på blöjhinken som inte ska lukta -bäst att pallra sig till Babyland/Babyproffsen innan jul, vill ju vara lite garderad gällande vagnen oxå, så man inte står där i mars med bebis & ingen vagn...
Bebisen kallas numera för "dutten", den har sina dutt perioder varje dag, ibland går det längre tid emellan & precis när man börjar bli orolig då får man sig en känga. Ibland känns det som att den sparkar på något organ eller dyl, misstänker kissblåsan, då känns det annorlunda. Behöver bara lägga handen lite lätt på magen för att känna, men den är lite blyg för sin pappa, han har inte fått någon mer dutt än den på örat. Igår låg vi jättelänge & skulle känna men antingen prata jag samtidigt som den dutta eller så dutta den på fel sida -skitunge =).

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med linfrö, psylliumfrö & russin, 2 skivor grovt bröd med minilätta, port salut & gurkskivor Lunch: köttbullar & pasta + morötter Fika: apelsin Middag: ärtsoppa & pannkaka med keso & en gnutta sylt Fika: knäckis med räkost & te/varmtvatten (vill inte riskera sockerutslag på stickan i morgon igen)


Blutsaft & polisavspärrningar

Tack Anna för kloka ord - du har rätt, om jag tänker till så är vi tre syskon, men vår mamma är inte samma mamma åt sina tre barn utan hon är mamma på olika sätt efter våra behov. Har bara aldrig tänkt på det sättet...

Igår var det gemensam smörgåstårtelunch, kände mig ganska så småseg eller rättare sagt skita trött, så jag var nog inte jobbets socialaste varelse. Vid fikat efteråt höll jag på att somna i en fåtölj. Men annars så var det både gott & mysigt! Det är så lite som krävs för att man ska bli glad!

Alla utom jag & min kompanjon drog iväg på ett möte i en annan stad. Vi hade uppbokad eftermiddag men fick ett återbud så det blev en träff med en av våra klienter som gick relativt snabbt, sen shoppade vi lite frukt & jag skjutsade iväg Babsan på ett annat privat möte.

Blev lite pyssle för min del på jobbet, åt en härligt saftig apelsin -de har äntligen blivit sådär härligt stora & juligt mogna! MUMS! Innan jag cyklade hemåt, efter ca halva vägen fick jag syn på en polisbil & han tänka "Tusan oxå nu kommer jag få böter för att jag inte har cykellyse", men sen fick jag se att det var ett sånt där avspärrningsband, flera polisbilar, brandbilar & ambulanser... Några ungar stod & glodde bredvid mig & de sa att de nog var bombhot även om polisen försökt truga i dem att "det bara var en övning". Hm... spärrar man då av infarten till ett dagis precis vid hämtningstid... Läste idag i tidningen att ungarna haft rätt. Själv vände jag & tog en annan väg hem, tur det för de hade inte hävt avspärrningarna förrän vid 20 snåret...

Rullade köttbullar, kokade lite pasta, läste lite Amelia. Har känt mig lite små dissy några dagar när jag stått länge, så jag kände att det nog var dags att attackera Blutsaften. Har ju hört att den ska vara så himla vidrig så jag stod redo vid diskhon utifall jag skulle spy med medicinkoppen i ena handen & en kokosboll i andra handen. Men så jäkla farligt var det väl ändå inte? Jag kanske har en annan uppfattning om 4 månader, men det var absolut ingen anledning att käka kokosboll varje eftermiddag i samband med Blutsaften...

 & så kom mannen hem. Han hade med sig älgfärs & bär som han får från en av sina kunder -som även är tv-kock. Så nu blir det älgköttbullar på julbordet! & massor av blåbär i yoghurten. Mannen hade även med sig en offert på en ny bil, så om jag känner honom rätt så blir det nog bilshopping för hans del idag. Han tassade nämligen in i morse & frågade: Ska vi köpa bilen idag? Jag svarade: Ja det tycker jag, men du får bestämma, du bestämmer bil -så bestämmer jag barnvagn! haha!
Mitt bilkrav: bra lastutrymme, ingen kant jag ska böka barnvagnen över, helst svart & 4 -hjulsdrift!

Pratade lite i telefon med mamma som fått nya läkartider & sen blev det tv-kväll för min del & så var det ju tisdag vilket innebär att mannen slocknar vid 19.30. Så jag fick lugnt titta på Äntligen hemma & Desperate Housewifes.
Hittade några små godisbitar i skålen från i fredags som jag lyxade till med till knäckisarna.

Idag blir det lunch på stan med N, mitt önskemål är grekisk mat...

Dagens meny:

Frukost:  1 dl yoghurt med linfrö, psylliumfrö, rusin & solrosfrön, 2 skivor grovt bröd med minilätta, stureost (Camilla jag håller med) sallad & gurka Lunch: på stan Fika: 1 apelsin Middag: stekt falukorv med potatismos Fika: knäckis med minilätta & ost + honungsvatten





Proppen har gått (Obs ej slemproppen)!

Vad roligt att ni blir så engagerade & skriver så långa läsvärda kommentarer -uppskattas verkligen! Vill bara förtydliga att anledningen till att jag frågar är inte att jag tror att jag kommer bete mig illa som mamma eller vara en "dålig" mamma utan för att jag tycker att deras resonemang inte stämde in med hur jag känner.  Jag kan inte tänka mig att jag någonsin skulle kunna bli arg på min bebis för att den gråter, även om man är supertrött & man blir mer & mer förtvivlad så finns det inte i min värld att bli arg eller börja skaka den. Sen kan jag tänka mig att trots är en helt annan sak, barn i en ålder då de mer förstår orsak-verkan (iallafall till viss del). & angående att sakna livet innan barnen, jag känner att jag lever ett liv där barn passar in väldigt bra, jag gör inte direkt något som jag inte kan ta med mina barn på eller känner att vi inte kan få barnvakt korta stunder för. Jag längtar verkligen efter att få bli en barnfamilj, inte för att jag på något sätt är missnöjd med det liv vi lever idag. Men med barn berikas livet på ett annat sätt.

Hade en lugn dag på jobbet, bebben duttade då & då under hela dagen & kvällen, nu behöver man bara lägga handen på magen (inte trycka) för att känna -mysigt!

Kom hem & satte fart med matlagningen, kokade soppan, förberedde bruchettas, for in & ut ur kök & tvättsuga & så drog jag i gång ugnen & då gick proppen - vårt proppskåp sitter högt upp på en av ytterväggarna. Så jag fick bara gilla läget & invänta mannen. Om det inte varit mörkt, kallt & halt & jag inte varit gravid hade jag nog spatserat ut & fixat det själv. Men nu intog jag soffläge i väntan på mannen. Han började med att yra runt efter en tång att öppna skåpet med & därefter "Var är de nya propparna" *suck* jag förbjuder honom snart att "plocka i ordning" för han kan aldrig komma ihåg var han lägger sakerna. Tillslut fick jag ut honom för att kolla om det inte bara var jordfelsbrytaren -ja men då har han ju lagt de nya propparna ute i skåpet. *dubbel suck*

Kunde iallafall äta ca 20 min senare, sen blev det AFV, Joey & så började jag titta på Vänner innan jag tog mig i kragen & hoppade in i duschen. Slö tittade på Första Andra Tredje & sen blev det läggdags. Vaknade med magknip vid tolvsnåret, låg vaken ett tag, mannen envisades med att rulla över på rygg hela tiden, så jag tog mitt pick & pack & gick ut till en av madrasserna & kunde somna sött efter ca 30 min.

Idag har vi haft sångövning inför Luciatåget vi ska riva av för kolleger & annat "löst folk". Lite mysigt!

Dagens meny:

Frukost: 1dl yoghurt me dlinfrö & psylliumfrön + några små russin, 2 skivor grovt bröd med minilätta, stureost, sallad & gurka Lunch: smörgåstårtelunch med kollegorna Fika: apelsin Middag: köttbullar (hemmagjorda) med pasta & riven morot Fika: 2 knäckisar med mjukost & te

Helgresumé!!!


Fredag:


Hade ju tänkt pyssla lite hemma, men det blev julmust & pepparkakor + tidningar med bilagor i soffan & då blev jag ju såklart så trött så jag gick & la mig & vaknade av att mannen kom hem 1 timme tidigare! Så vi hjälptes åt med maten, han fixade förrätten & jag varmrätten, sen drack han vin & jag julmust. Tittade på Idol, är nöjd med att Mattias åkte ut, även om Amanda likagärna kunde ha fått åka - hon skulle passat bättre i Fame factory där hon skulle ha fått gjort sin egen grej & sjungit sina egna låtar. Å vilken pinsamt dålig -Idolvinnarlåt! Tittade sedan på första halvan av Fredag hela veckan & sen gav jag upp & gick & la mig!

Lördag:

Hade ju inte tagit itu med varesig i ordning plockning, städning eller någonting så det var bara sätta fart, mellan 9.30-10.30 for vi runt båda två & dammsög & plockade. Hämtade sedan 2 av tjejerna, åkte hem med ena tjejens bil & lämnade lite grejer hos mig & sen hämtade vi nästa tjej. Alla var superhungriga, så vi åt lunch på stan, jag högg in på en nachostallrik. Sen blev det lite shopping, mest fönstershopping för min del, det är inte så kul att shoppa kläder när man är gravid, jag provade en klänning på Gina men såg mest fet ut så den fick hängas tillbaka igen. Åkte sen hem till mig dit 2 till tjejer kom & vi fikade, drack glögg/vin & åt snacks & pratade skit. Det blev som sagt mycket jobbsnack, mycket barnsnack, mycket planering av framtiden snack. Jag höll mig relativt passiv, deras planering av sin framtid-fas gick jag igenom för 2 år sedan, DÅ tänkte jag som dem - var ska vi bo? hur ska vi bo? var ska jag jobba? vad ska jag jobba med? barn? nja om 5 år kanske... Men när allt väl faller på plats -för det gör det bara man vill & inte är så himla kräsen & man satsar lite så går resten ganska så fort...

Måste fråga: Ni som har barn eller som har syskon/vänner som har barn, två av tjejerna pratade om att ALLA blev arga på sitt barn, att ALLA någon gång tänkte tanken "Nu slänger jag ut dig unge" (& en del av dessa tjejer/killar utsätter sina barn för så kallad shaken baby syndrom.) De satt där båda två & sa "Ja men så kommer jag oxå känna någongång",  har ni/dom ni känner känt så vad ni vet? Jag blev lite rädd för jag har aldrig känt tillstymmelse till tanken att man ska bli arg på sitt lilla spädbarn för att det gråter...

En sak till: Saknar ni någon gång livet innan era barn? De pratade om att de var så nöjda med sitt liv som det var att de nog kommer sakna det, att kunna resa när man vill, att gå ut & festa när man känner för det, bara ta hänsyn till sig själv & sin partner. Jag försökte med att man efter att ha fått barn nog värderar livet annorlunda, att sånna saker inte känns lika viktiga som innan & att man fortfarande KAN men kanske inte på samma sätt som innan, men blev nedröstad.

Gick iallafall ut & åt på Indisk restaurang, mycket god mat som kommer in i rykande heta gjutjärnsformar direkt från ugnen. Jag tog en blandmeny: 2 olika sorters kycklingfilé, lammfilé & kungsräkor + ris & den goda röda såsen. Försökte sedan få plats på en pub för att se fotbollen, men det var bara två som stannade, jag kände inte för att klämma ner mig bland fylleskräninga fotbollskillar + att jag längtade hem till sängen.

Söndag:

Tjejerna valde sovmorgon istället för hotellfrukost som 2 st skulle på, så jag fixade frukost a´la Nhea, de verkade nöjda ändå =). Tog en promenad i området & tittade på grannhusen, sen blev det lunch & så skjutsade jag ner dem till stationen & de åkte hem. Handlade lite mat på vägen hem & väl hemma satt svärmor & svärfar i köket, de hade köpt med sig dajmtårta & delikatobollar så vi fikade & pratade. När de åkt förflyttade vi oss in till soffan & tog uti med söndagstidningarna + bilagor & samma fenomen som i fredags uppstod, jag slutade sovandes i sängen. Mannen väckte mig vid 18 snåret då han påbörjade matlagningen. Jag tog itu med tvätten under tiden & kunde sedan sätta mig till dukat bord där det serverades: Biff Rydberg -mycket gott, hoppade dock över den råa äggulan.
Fanns ju typ inte ett skit att titta på, men så blippa vi förbi American Pie & fastnade -jag älskar den filmen, jag älskar Jims klantighet & farsans försök till att vara så pedagogisk, så jag skrattade så tårarna rann -såg en ny sak (för mig iallafall), när pappan visat porrtidningarna för sin son, reser sig & går ut -då har han en kondom fastkladdad på arslet, haha.

Dagens meny:

Frukost: 1dl yoghurt med linfrö&psylliumfrö, 2 skivor grovt bröd med minilätta, ost & tomatskivor Lunch: spagetti & köttfärsås (som jag hittade långt bak i frysen , är lite skeptisk så får jag tid över kanske det blir köpmat idag) Fika: äpple Middag: tomatsoppa med fetaost& bacon topping + bruchettas Kvällsfika: knäcke med honungsvatten

Fredagsmys & blandade helgkänslor....

Hade planeringsdag igår eftermiddag, jag har nog aldrig varit på en så himla dålig planeringsdag någonsin, den var ju inte ett dugg planerad helt enkelt! Gav mig aboslut nada förutom att vi prata skit i bilen hela vägen tillbaka till jobbet... *trött* Ska bli så skönt att komma härifrån ett år eller mer, vem vet kanske jag aldrig kommer tillbaka?! & så skulle vi avtacka en vikarie, hon bjöd på fika, lixom vem bjuder på 1 påse maränger & minichokladbollar + häller upp en påse Euroshopper godis som avtackning? Jo hon, men ni vet ju redan vad jag anser om henne...

Passade på att jobba sent igår, drog ut lite saker jag behöver till nästa vecka & liftade med mannen hem. Blev sen middag, men det var det värt. Mannen somnade sött på madrasserna vi har på golvet inför helgen & jag tittade på Kustbevakarna & Vad blir det för mat, drack lite glögg & åt knäckisar.

Bebisen hade "dutt" fest igår, kände den dutta nästan hela dagen, från tidig morgon till sen kväll. & det känns mer & mer duttar där moderkakan sitter oxå. I morse klämde jag i med lite sång (Is´nt she lovely -som Andreas sjöng vid nån Idol final)  vid sminkningen då blev det full fart därinne, haha!

Är så skönt att det är fredag igen! Även om jag har delade känslor inför helgen. Jag får besök av gamla pluggkompisar -skitkul, visst det blir det säkert! Men vi har knappt träffats på 3 år & är i så olika plan i livet. Kommer få höra hela helgen att jag är sååååååå VUXEN, med hus & bebis i magen osv. Att de vill ha det si & så innan de blir med barn & kommer agera si och så när de väl blir med barn. Plus att det kommer bli en massa jobbprat & jag har bestämt mig för att stänga av jobbet på min fritid, jobbet är inte allt mina klienter är inte mitt liv de är en del av mitt arbete. De kopplas bort då jag låser dörren & går hem & jag tycker det är så skönt. Jag vill vara JAG, inte min titel, jag vill ha ett liv inte bara ett jobbliv.
Så det är lite blandade känslor som sagt...

Ikväll blir det iallafall fredagsmys med Idol! mannen planerar att fixa förrätten: Heta räkor i olja & chili & jag ger mig hän åt huvudrätten: Vitlöksostfylldkyckling lindad i bacon med klyftpotatis & grönsallad.

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med 2msk linfrö & psylliumfrö ½ skivad banan & ½ dl blåbär, 2 skivor grovt bröd med ost & grönsaker + te Lunch: pytt i panna med ägg Fika: julmust & pepparkakor Middag: se ovan Kvällsfika: lite choklad kanske?

Längtar tills jag kommer hem i eftermiddag -jag har JULMUST hemma, just nu skulle jag kunna , nja ok inte döda men iallafall knuffa ner nån i en snödriva för ett glas julmust!




MUMS!!!


Snöööö & babysparkar!

Hade ett fullspäckat jobbschema igår, men det lättade lite på slutet av dagen då vi fick ett återbud -kändes skönt! Så jag kunde sluta i tid, promenerade hem i sakta mak. Det funkar ganska bra att gå på morgonen men på eftermiddagen är det liiiite svårare.

Fixade maten & läste ut min VR innan mannen kom hem. Behövde åka till ICA & mannen erbjöd sig att vara vagnförare, så shoppingturen gick strålande, ingen tung & bånglig vagn & inga tunga matkassar -perfekt!

Väl hemma plockade jag in maten i kyl, frys & skåp medan han monterade upp tv:n:


LG 37 tum (vet inte om ni ser bilden, jag gör det inte...)



Tittade på Bonde söker fru igår. Vissa verkar ju inte fattat spelet lixom "Om du inte kan säga att det är mig du är intresserad utav så åker jag hem" eller "Tror du redan han gjort sitt val" & så piper de iväg två tjejer & snackar istället för att riva tag i själva bonden & försöka lägga in en stöt... Tycker det var synd att Wille åkte hem, lixom Ulf han ger mig spykänslor & Per Inge verkar ju inte bara blyg utan ganska så puckad oxå "Är det där gula majs?"...

Gravidstatus:



V. 21

Bebisen gör mer & mer tecken ifrån sig, igår kväll höll den låda därinne jätte länge i sträck. Mannen har försökt känna "duttar" ett tag, såhär lät det i tisdags när bebben riktade ett par väl valda mot hans hand vid ett flertal tillfällen på raken:

Jag: Nu
Han: Nej
Jag: NU
Han: Nej
Jag: NU
Han: Nej jag känner bara en stark puls
Jag: Men det är ju bebisen som rör sig
Han: Nej jag tror det är min egen puls *suck karlar*

Men igår så la han sitt öra emot magen & två sekunder senare skrek vi i kör: NUUU! Han fick en liten dutt på örat, haha. Två minuter senare gapade han från tvättstugan: Hur hade du tänkt dig här? Då var han i full färd med att planera bygget av skötbordet *gulle*.

Idag är jag precis på mittstrecket av graviditeten, 140 dagar bakom mig & 139 dagar till BF framför mig. Jag har gått in i gravidtetsmånda 6, men fortfarande kvar i kalendermånad 5 & trimester 2. Förkylningen envisas med att bita sig kvar, mår annars ganska bra. Lite ligamentsmärtor fortfarande vid längre promenader+ sammandragningar?.
 
Dagens meny:

Frukost: smoothie på ½ banan, 1 kiwi, 1 dl hallon, 1 skvätt yoghurt, 2msk linfrö, 2 msk psylliumfrö, 2 skivor grovt bröd med mjukost & portsalut + gurkskivor Lunch: köttfärssås & spagetti +riven morot Fika: ska på planeringsdag, blir bjuden på fika Middag: pytt i panna med ägg (nödlösning då båda jobbar sent) Kvällsfika: 2 knäckisar med minilätta & portsalut + glögg?!

Viktor -my love!


Slutade tidigt igår för att ta emot min lille älskling + syster & mamma vid 14, fick skjuts hem av Babsan som erbjöd mig en handbromsvändning i första korsningen -jag avböjde.

Väl hemma på trappen så dyker de upp, Viktor jollrandes i mjukliften -så söt! Han hade sovit så snällt bilen! De kom till ett riktigt vinterlandskap, det snöade hela natten till måndagen & hela dagen på måndagen, så vi har ca 10-20 cm snö -att cykla är inte att tänka på...
De fick fika & Viktor jollrade runt i famnen & sträckte ut sig på en filt på golvet, visade att han kunde vända sig till mage. Han älskar när man pratar & sjunger för honom, sången fick hans mamma & mormor stå för, jag får väl öva upp mig till april ;). Vips så sov han sött en stund för att vakna jollrandes igen.

I söndags när vi hade farsdag lunch sa vår svåger att det värsta var när man svettig precis hade tagit på bebisen overall & mössa & de små vantarna & precis skulle ut genom dörren -DÅ sprakar det till i baken på dem. Min syster sa : Så har aldrig Viktor gjort....

He, he inte tills igår inte, de stod redo i hallen & skulle precis säga hej då, sprut sa det i baken & två dagars bajs for ut haha! Så det var bara in igen, byta blöja & på med alla kläder igen... Jag får väl äta upp de här skratten nästa år jag...

Mannen dök med en ny tv han fyndat: en 37 tums platt-tv, tyvärr hade han glömt sladdarna på jobbet, så den blir nog inkopplad ikväll tidigast.

Tisdagar är min tv-kväll:

18.30 AFV
19.30 Veterinärerna
20.00 Äntligen hemma (kan jag vara utan)
21.00 Desperate Housewifes

Men när man endast sovit ca 2 timmar natten innan då är det inte lätt att hålla sig vaken till 22, så jag somnade i soffan lagom till första reklampausen av Veterinärerna, vaknade upp 20.40 & tyckte att det var lika bra att gå & lägga mig & sen har jag sovit sött tills i morse (med några kissavbrott & snyt & hostpauser från mannen)...

Idag är det fullspäckat schema på jobbet, så det är väl bara att sätta fart!

Dagens meny:

Frukost: smoothie på 1 banan, 1 kiwi, mango, 1 skvätt yoghurt, 2 msk linfrö, 2msk psylliumfrö, 2 skivor grovt bröd med mjukost & portsalut + te Lunch: kokt torsk med potatis & äggsås Fika: äpple Middag: köttfärssås med spagetti Kvällsfika: 2 knäckisar med mjukost & honungsvatten (eller kanske lite glögg?)

Zzzzzzzzzzzz

Usch vad jag är trött! jag har nog inte sovit mer än en eller två timmar i natt, hade så himla ont i magen & det släppte inte förrän jag gick på toa i morse, så jag misstänker elaka tarmar + en bebis som ruvat in sig på sin favoritplats dvs långt ned vid i mitt högra bäcken. Så jag har föröskt pratat vett med bebben hela morgonen att den inte får göra så mot mamma. Nu har den flyttat sig!

Vi premiärdrack glögg igår -riktigt smarrigt!

Jobbade sent igår för att kunna sluta tidigt idag, jag får ju besök av Viktor (& min syster+mamma) idag! Ska bli så gosigt! Tyvärr är vädret inte det bästa men vägarna borde inte vara någon fara med, såg iallafall inte så ut på väg till jobbet...

Har nu förberett fika inför morgonens första möte, känner mig en smula stressad, så det blir nog inte så många mer ord än såhär just nu...

Dagens meny:

Frukost: smoothie på ½banan, 1 kiwi, 1 dl hallon, 2msk linfrö, 2 msk psylliumfrö + en skvätt yoghurt, 2 skivor grovt bröd med mjukost, portsalut & tomat Lunch: cevapchichi med örtsås & fullkornsris Fika: fikabröd & te Middag: kokt torsk med potatis & ägg&persiljesås Fika: honungsvatten & knäckis med mjukost

Helgen!

Usch vad helgerna går fort, man hinner ju knappt sätta ner fredags ändan i soffan innan det är dax att kliva upp till jobbet igen... Såhär har min helg sett ut iallafall:

Fredag:

Cyklade hem vid 15, sov ca 1 timme & sen började jag pyssla lite hemma, det blev omorganisering av plastburkar i köket. I vårt kök har vi mest stora lådor, men så av någon anledning tyckte vi att några skåp måste man ju ha nedtill oxå så vi tog tre st. I två av dem har vi finporslinet så det stör oss inte så mycket, men i den tredje har vi haft plastburkar. & vilken röra det blir, skåpet går knappt att stänga ändå hittar man ingenting man vill ha därinne & locken har fallit bakom, man får ta ut & plocka in & ta ut & plocka in. Så jag tömde en stor låda & la i burkarna där, de rymdes med locken på så man slipper leta efter dem -perfekt!
Det var ju inte bara vi som tänkt köpa pizza i fredags, hela jäkla pizzerian var ju full av väntande folk, vi gick ändå & handlade lite på ICA under tiden men vi fick nog ändå vänta ca 30 min. Men gott var det! & det gjorde mig ingenting att Idol "Jesus" Christoffer åkte ut...

Lördag:

Mannen var sugen på fisk så vi åkte & handlade i fiskbilen på morgonkvisten, det blev röding. Sen åkte vi ner på stan & hämtade ut tavlorna. Mannen i butiken var till en början sur & tvär & suckade över att jag inte hade något "ut-hämtnings-lapp" med mig, men när han väl kom ut med tavlorna så var han len som honung i munnen, visade omsorgsfullt varje tavla, försegling & 1 års garanti & önskade oss "En jätte trevlig helg", hm... Det kanske inte är varje dag någon lämnar in 15 punds tavlor för inramning för 1500:-/st...

Såhär blev resultatet:



Ursäkta röran, jag ska ha en hel tjejliga hos mig nästa helg så madrasserna är till dess...

Åkte hem, mannen skar sallad medan jag fixa dressing, blev kycklingsallad med fetaost & mango/currydressing (cremefraich, majonäs, mango chutney & en MASSA curry).

Bebisen låg långt ned i magen & det begränsar min rörelseförmåga, den får för sig det nån dag i veckan & då blir det svårare att gå & att vrida & vända sig. Så min tänkta lååååånga shopping, blev mest en lite kortare pina & det är ju inte lätt att vara gravid på stan -kissblåsan är ju inte större än en hasselnöt så jag fick börja med att 5 kronors kissa! Sen shoppade jag en bebisoverall jag spanat på länge funkar för både kille & tjej, den är beige, lurvig, men öron & svans -helt underbar! & så blev det startkit med 2 vita bodies & 2 vita små mössor & sen köpte jag en sparkdräkt med tillhörande strumpor i den färg som BM gissade att det var därinne =).

 Overall 179:-

Fortsatte mot Indiska & Åhléns för julshopping, hittade en röd duk till köket med "hjärtbrodyr", klämde & kände på julkulorna på Åhléns, men fick en guiddad tur av en 75-80 årig dam som ville visa mig alla de kulor hon hade köpt förra året & alla de kulor hon tänkt köpa i år, så efter den var jag helt vimmelkantig & åkte hem istället =).

Hemma fanns svärmor + hund & min man. Så det blev visning av bebiskläder & så hade shoppaholic svärmor köpt detta fina till oss:

 Amaryllis + kruka från Diamoda, lykta från Sia


Vi fikade & sen kom jag igång att rensa min sovrumsgarderob, sätta in böckerna högt högt upp & lägga in lakan & gardiner i hallgarderoben + byta sängkläder & från sommartäcke till vintertäcke -riktigt nöjd! Mannen & svärmor satte upp tavlorna i vardagsrummet & ljusstakarna i entrén:



Till middag lagades ugnstekt röding med pressad potatis & romsås. Mums! Svärmor åkte vi 19 snåret & jag & mannen intog soffläge. Sen ägnade mannen halva natten åt att hosta så jag vaknade livrädd vid flertalet gånger... *suck* när jag börjar bli bättre då ska HAN börja!

Söndag:

Vaknade & åt frukost framför Tilde en liten stund innan jag gjorde mig i ordning & for iväg mot Fars Dag firandet.
Lille Viktor sov ju så klart när jag kom, så då fick systeryster sin gos stund! =) Både hon & mamma fick känna bebisen i magen, roligt!  Vi grattade pappa med whiskey & blommor & snart nog rumlade min andra syster med familj in - vilken ljudnivå.


Det blev lunch: potatissallad med grillad kyckling & rostbiff + grönsallad, mycket mumsigt! & Swartzwaldtårta till efterrätt! Viktor vaknade mitt i maten, han är ju för söt, han blev lite hungrig hos mig & gosade in sig i mina gravidtuttar & försökte snutta genom tyget. Haha så han förpassades över till sin mamma för en slurk =). Nu har han fått en liten haka -så söt! Förut har han mest varit kinder men igår fick jag se den lilla hakspetsen. Urgulligt!
Tänk att JAG snart sitter med en sån där liten varm & len gos! *längtar*

Efteråt mötte jag upp en gravidkompis & vi fikade & tjattrade bebisprat, barnvagnar, kläder, förlossning, vilket BB man ska välja, hur mycket saker behöver man egentligen?! Jag tänker mer " förr i tiden hade de ju inte en bråkdel av de saker vi har idag & det funka ju bra, så varför ska jag behöva allt nytt som kommer?" hon tänker mer "det finns så mycket nymodigheter -jag ska ha ALLT", hehe.

När jag kom hem stekte mannen biffar & jag fixade potatisgratäng, vi har fått små portionsformar i gjutjärn av svärföräldrarna, perfekt för gratäng, det blir lagom portion & går på ca 20-30 min i ugnen!

Dagens meny:

Frukost: smoothie på: ½ banan, 1 kiwi, 1dl hallon, 1 gnutta yoghurt, 2 msk linfrö, 2 msk psylliumfrön, 2skivor grovt bröd med räkost & portsalut+ tomatskivor+ te Lunch: röding med pressad potatis & romsås Fika: äpple Middag: cevapchichi i örtsås med ris & grönsallad Fika: 2 knäckisar med mjukost & honungsvatten



Trevlig Helg!

Nu pyser jag snart härifrån & kommer nog inte ha möjlighet att blogga förrän på måndag morgon!

Fredagsplaner:

Pizzakväll
19.30 Postkodmiljonären
20.00 Idol
21.30 fredag hela veckan

Lördagsplaner:

Shopping
Svärmor på besök

Söndagsplaner:

Fars dags lunch & gos med Viktor såklart
Fika med en gravid kompis (gissa vad vi kommer prata om, hihi)

Nu ska jag hem till min :



Kram på er!


Å vad det är skönt med Fredag!

Tusen tack för alla gulliga kommentarer angående UL-bilden. Zeb - klart ni får gissa kön! =) Tänkte nog göra en liknande lista som min kära syster hade, men det känns tidigt än att gissa födelsedatum, vikt & längd osv....

I går var jag på ett möte angående en av mina klienter, vi brukar träffas alla professioner kring denna person minst en gång om året. Igår lät samtalet såhär:

X: Kan du A göra en uppföljning på detta?
A: Självklart men då får vi skynda oss på, jag går ju i pension 1 feb.
X: Ja, jag vet inte hur vi ska klara oss, vi vet ju inte än om vi får någon ny med din profession... Men vi har ju dig Nhea, hur mycket kan du vara behjälplig runt dessa delar?
Jag: Jag kan som sagt en del av det , men absolut inte lika mycket som A. Men jag är ju bara kvar högst mars ut...
Ett sus går genom personerna.
Jag: Jag ska få barn, så jag tror inte ni vill ha min hjälp efter det...
skratt

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår kväll var inte mitt humör på topp, jag kände mig helt slut i både kropp & själ. Så efter maten sjönk jag ner i badkaret & bara låg & stirra i taket, superskönt!

Tv-tablån:

19.30 Veterinärerna
20.00 Kustbevakningen
21.00 Vad blir det för mat?

& så bestämde vi oss för att det blir hämtpizza idag! Såååå skönt! kanske jag kan hinna tömma min garderob & plocka in i hallgarderoben, för att tömma mitt överfulla nattduksbord + sovrumsgolv på boktravar & ställa in i garderoben istället. Jag blev så sugen på att fixa lite även i sovrummet, ett par lampor & några dukar kan väl inte skada?! Måste skriva shoppinglista tills i morgon! Får besök av svärmor imorgon eftermiddag, svärfar har dragit på jobbresa till NY, så hon känner sig lite ensam.

Dagens meny:

Frukost: smutti på ½ banan ½ mango, 1 kiwi, 2 msk psylliumfrö, 2msk linfrö, 2 skivor grovt bröd med ost & grönsaker + te Lunch: ugnsstekt lax med citronmos, kokta morötter & holladiesås Fika: frukt Middag: pizza + pizzasallad Kvällsfika: ikväll borde man få öppna Paradis asken iallafall?

Blev så trött på det gamla vanliga, lax, kokt pressad potatis & sås igår, så jag körde citrontema, laxen blev full av citronpeppar & dill, potatisen blev till mos med en gnutta citronolivolja i & de kokta morötterna fick oxå en dutt med citronoljan. Blev riktigt gott faktiskt! Trots att laxfilén jag köpt över dik var full av BEN! har jag aldrig avrit med om förut, en riktig besvikelse!



Vårat hjärtegull!

image180

Har fotat kopian av vår UL-bild så kvalitén är inte den bästa =) Men visst är det världens sötaste bebis?!

Upp-piffande shopping + gravidstatus

Tog & flexade ut en halvtimme mitt på dagen igår, hinner ju aldrig springa på stan annars på vardagarna, så jag passade på när jag ändå hade ett möte på stan mellan 13-14. Jag intog Indiska & jösses vad mycket mysigt de har därinne, nu har de plockat upp julgranskulor mm så jag måste nog ner en sväng på lördag igen! Nu riktade jag in mig på vanligt pyssel & resulatet blev såhär:



Duk  15:- indiska + amaryllis 39 :- st hemtex till entrén, ska piffa upp blommorna ytterligare med silversprayade blad, men de kommer inte in i butik förrän runt advent sa expediten. Julplaner: röd duk, röda amryllisar, röd ljusstake.



Duk 99:- indiska, 2 ljusstakar 29:-/st indiska, ljusstaken i mitten har jag fått av svärmor. Julplaner: röd & grön löpare som min mamma vävt, stort rött fruktfat + 2 små röda ljusstakar



Orchidéer 39:-/st, jag är så obotligt trött på orchideér som inte blommor så vips trolla jag fram evigt blommande!!
De är förpassade till tvättstugan, men som sagt man är ju där rätt ofta att man behöver lite mys i tillvaron där med =)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blev så jäkla arg på mannen igår, vi hade ätit, jag stod & skrev inköpslista & frågade mannen:

Jag: Är det något du vill ha? jag tänkte åka & handla?
Han: Mjölk
Jag: Men är den i kylen gammal?
Han: Jag letade som en galning efter något drickbart igår, juicen gick ut i somras, mjölken i måndags, nyponsoppan i september & blåbärssopar i början av oktober.
Jag: Men då hällde du väl ut det?
Han: Nej det är ju dina!

Då blev jag så förbannad, så han fick en avhyvling om att hjälpas åt, allt jag gör för honom, viker 10000 kalsonger i veckan, lagar hans mat, fixar & dona när det är något han behöver, inte säger jag bara "nej det är ju dina saker det får DU göra" & så kan han inte ens hälla ut gammal mjölk & juice. Bad honom växa upp, ta lite ansvar & hjälpa till. När bebisen kommer, då är det HAN som åker ut om han inte kan sköta sig. Sen smällde jag igen dörren & for till ICA. När jag kom hem igen, var köket skinande rent, inte en tillstymmelse av gamla produkter i kylskåpet & mannen stod & hängde tvätt.... Han får nog stanna ett tag till ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gravidstatus:



v. 20

Jag sprang ju ifrån en vecka här & jag har ju lovat bild varannan vecka & nu är jag ju plötsligt i v. 20, så... Känns som jag kan glömma de där glansdagarna, ok tröttheten är inte överhängande längre. Men hyn är torr & narig, tappar hår som aldrig förr & de där vita vackra ögonvitorna BM pratade om känns som ett minne blott -rödsprängt känns mer rätt benämnning. Småätandet har slutat helt, nu är jag glad om jag får i mig hela frukosten, lunchen & middagen + kvällsfikat (för att inte vakna hungrig på natten). Humöret är mycket bättre (förutom igår kväll då...) Bebisen sparkar eller duttar mer & mer i magen, igår kände jag bebisen 2 timmar i sträck -mysigt! Har haft ont i korsryggen tre dagar, idag känns det bättre, kanske för att det knaka till ordentligt när jag steg ur soffan igår kväll?
Ska ta en bebisshoppingtur på lördag tänkte jag, det är ju en overall jag spanat på som jag bara måste köpa!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens meny:

Frukost: blev inspirerad av Camillas smoothies, eller smuttis som man även kan kalla det =) så jag mixade ½ banan, 1 kiwi, 1 dl hallon, 1dl blåbär, 2msk linfrö & 1 msk psylliumfrön- MUMS! 2 skivor grovt bröd med räkost (istället för smör) & port salut & gurka +te Lunch: 1 fylld lövbiff med 2 hasselbackspotatis+tomat Fika: äpple Middag: färsk lax med potatis, kokt morot, stekta skogschampinjoner & sås Kvällsfika: 2 knäckisar med räkost & honungsvatten



NEEEEEEJ se det snöar!

Verkligen NEJ! Jag hade ju inte önskat snö (förutom på julafton) förrän i jan/feb, klarar ju lixom inte att gå till jobbet hur många månader som helst & nu när cyklingen går så bra... Blev snigelfart på cykeln idag, det är ju inte direkt så man susar nerför backarna med magen, usch vilkn mardröm att ramla, men ramla kan man ju göra när man går oxå så jag tror jag är mer förbered från cykeln än om jag skulle gå.

Detta bjöd jag mannen på igår:




  •  tigerräkor, tinade med borttagna svansar
  • 1 medelstor gul lök
  • skogschampinjoner efter behag (mitt tillägg)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl lätt-creme fraiche
  • 1/2 dl riven ost med smak
  • 1 tsk hummerfond
  • pepparmix

  • & så pasta till!

    Mannen har fått stora fixarnojan, igår bytte han plats på sina kläder från sovrumsgarderob till hallgarderob, satte upp fler trådbackar i sovrumsgarderoben osv. Själv njöt jag av mina tre tidningar shoppade nya Vi föräldrar Gravid & Plaza kvinna & när jag kom hem låg Amelia i brevlådan -vilken lycka för en tidningsberoende! Så när mannen titta på nån fånig fiction film så njöt jag av kvällsfikat + en delikatoboll i sängen =)

    Dagens meny:

    Frukost: 1 dl yoghurt med linfrön & solrosfrön, 2 skivor grovt bröd med medwurst & ost + gurka, 1 äpple & te Lunch: pasta & räksås + rivna morötter Fika: päron Middag: fyllda lövbiffar med hasselbackspotatis (mannens favorit) Kvällsfika: 2 knäckisar & honungsvatten

    Satte på en tvättmaskin i morse, alltså jag förstår inte hur detta ska bli när vi får barn, vi har grymt mycket tvätt. Mannen skickar ett helt ombyte i tvätten per dag pga sitt jobb & så misstänker jag att han byter kalsonger & strumpor minst tre gånger om dagen för jag har då aldrig sett så mycket kalsonger, när jag tvättat alla får de inte plats i hans låda därav hans utflytt till hallgarderoben. Mina man har gräsligt mycket kläder -jag är slänga han är spara!
    Jag tänker : äsch den här har jag ju inte haft på mig på 6 månader varför skulle jag sätta på mig den igen? Han tänker: Å den här hade jag juni 01 då solen sken & fåglarna kvittra, den kan vara bra att ha! *suck*

    Igår kom han hem med torkanordningen som ska sättas upp i tvättstugan, i borstad stål, utdragbar, rätt snygg -det var ju jag som pekat ut den =)

    Ska försöka flexa ut ett par minuter mitt på dagen idag & svänga förbi Indiska, är så sugen på dukar & ljusstakar mm till mitt vardagsrum + entré!


    Hightec bad!

    Äntligen är vänta över - mamsen har fått resultaten från undersökningen & de såg bra ut -inga farligheter, så nu väntar neurologbesök & undersökningar om nerver i kläm!

    Igår invigde jag badkaret! Å så skönt det var & den lilla skruttungen i magen gilla Oxå att bada & sprattlade på därinne! Kommer dock inte dröja länge innan magen sticker upp alldeles över vattenytan, hehe!

    Blev en lugn kväll, mannen fånga ännu en mus, jag titta på Veterinärerna & sen ringde min syster (ej somris) & vi pratade nästan en timme & efter det var det läggdax! Har sovit skönt i natt, låg vaken en stund i morse innan mannen gick upp, men annars har det gått bra, är lite problem att vända numer, det är ju inte bara jag som ska byta plats utan även kudden, hehe. Mannen blev nog tillboxad av kudden ett par gånger i natt =)



    Vår nya garderob i hallen



    Mina nya byxor!

    Dagens meny:

    Frukost: 1 dl yoghurt med linfrö & solrosfrön, 2 skivor grovt bröd med medwurst & ost + gurka & te Lunch: korvstroganoff & ris + morot Fika: frukt Middag: mannen önskade pasta med nån sås med tigerräkor, får se vad jag kan vispa ihop =) Fika: knäckis + honungste



    Söndag + Dagens Ultraljud

    Söndag:

    Åkte hemåt ganska skapligt, for förbi JYSK & köpte tre kuddar som jag kan bulla upp runt min gravidkropp. Tänkte impulsshoppa en datastol, innan vi kom på att vi hade en fullt dugbar. Släppte av mannen hemma & for ner på stan där jag shoppade julgardiner på Hemtex, vit botten med röda hjärtan för endast 99:-. Tyvärr hade inte julgranskulorna anlänt...

    Sprang sedan runt efter mammabyxor, hittade tillslut ett par svarta stuprör på kappahl, som jag tog i stl. 38 de är påtok för stora men sitter skönare än mina jeans i stl 36. Jag växer väl i de här!

    Köpte med sushi hem, mammasushi till mig & kockens snuskig urval till mannen (alltså den luktar verkligen FISK). Sen tog mamma-Nhea slut så jag sov sött i sängen fram till kl. 17 då jag beordrade iväg mannen till ICA + att han lagade maten -PLANKSTEK! Mums!

    Tittade på Sandor/slash/Ida i brist på annat & gick sen & la mig för att läsa en ny bok Livsstid av Liza Marklund.

    Sov som en kratta hela natten, tror det är förstoppning eller dyl i antågande, känns bättre nu efter 3 st klämbesök!

    Ultraljud:

    I morse var vi på Ultraljud, så söt den är vår bebis! Det var full fart därinne, BM kunde knappt mäta bebisen för den sprattlade så mycket & så boxade den till UL-staven så jag hoppade högt! FIck trevliga besked: jag som trodde jag var i vecka 17+4 är i vecka 18+4, vi som tidigare fått BF 10/4 fick nu 3/4, känns mkt bättre enligt mina ÄL-känningar osv. Så det blir nog en marsbebis iallafall =)
    VI frågade efter kön, men den ville inte riktigt visa upp sig & BM gjorde inga större ansträngningar att leta så vi vet inte något säkert...
    Har nu en fin bild jag så stolt visat upp på jobbet & som jag pussar på med jämna mellanrum -Mammas hjärtegryn!

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dagens meny:

    Frukost:
    2 skivor grovt bröd med medwurst & portsalut& gurka + te Lunch: Thaibuffé Fika: har glömt frukt, får nog attackera jobbets glassfrys.... Middag: korvstroganoff med blandad korv (Chorizo + vanlig) & ris Kvällsfika: knäckisar + honungsvatten

    Lördagen

    Sov som en kratta, rumlade upp till soffan vid 8, låg där & tryckte till 9 då jag fixade frukost & petade i mig. Kollade på intervjun med Svartenbrand eller Lars Ferm som han numer heter, innna jag tog mig i kragen & gjorde mig i ordning, dammsög köket & plockade bland papper, strök 2 dukar, tog in ute krukorna & diskade dem & pysslade lite, jag vill ju ha jul NU!




    Jag planerar julpyntet i huvudet varje dag, jag LÄNGTAR tills jag får sätta upp alla mysiga stjärnor, små kulor, byta ut gröna växter mot julstjärmor, pynta murgrönan med en silverkula & sätta upp mina julröda köksgardiner!

    Sen blev jag hungrig + att vi skulle få fika gäster & kakfatet såg en smula skralt ut så jag åkte till Ica.

    Lördags lunch:

    1 pkt Kelda thaisoppa
    med topping:
    2 skivande champinjoner
    2 grillade kycklingben skurna i mindre bitar
    1 hackad tomatskiva
    + bröd, ost medwurst & grönsaker

    Efter lunchen fick vi fika besök 2 vänner med deras 2 barn på snart 3 &1 år, så det var fullt hålligång, de satt under köksbordet & lekte med PET flaskor, skitkul tyckte de & bankade & tjoade & skrattade, haha. Lillkille ville krypa men storebror kastade sig genast över honom, så han inte kom framåt, lyfte på lillebror armar & ben, men han var en tålmodig krabat, sen tyckte storebror att det var dags för bråk så då slängde han upp lillebror på sin mage & låtsades bråka, lillebror var ju tvungen att känna att han hade liiiite övertag iallafall =)

    När de åkt la mannen sista handen vid garderoben, så NU är den klar & vi påbörjade inflyttningen i den, är störtnöjd! Den sväljer skitamycket!

    På kvällen åkte vi på Thansk giving middag till svärföräldrarna:

    Meny:

    Förrätt: hummer
    Varmrätt: älgstek med potatisgratäng & svampsås
    Efterrätt: parfait med choklad & torkade frukter

    & eftersom svärfar tyckte det var så lite på tv så hade han köot en film, som det visade sig att vi redan sett så då tryckte han ut Bingolotter till oss alla, 2 st var. Synd bara att alla utom mannen gick & la sig efter 2 :ans Bingo, haha som vanligt!
    Jag som i gästrummet på övervåningen för att slippa hålla tre personer till vakna med kissbeösk & snytpauser & har i natt sovit som en prinsessa, dock en förkyld & gravid prinsessa, men mellan snyt & kisspauserna har jag kunnat somna om & sovit djupt -superskönt!

    Å vad jag skulle behöva shoppa lite idag, får se när vi tar oss härifrån & om stan är öppen idag...





    Idol recention...

    Ok, kanske ett par dagar för sent men här kommer den!

    Mattias Andréasson- Inte lika bra sångmässigt som förra veckan, men killen har stjänrstatus över sig, han ser ut som en stjärna & han sjunger som en stjärna -i baladerna...

    Christoffer Hiding- He, he vilken härlig mamma! Mycket bättre sångmässigt än förra veckan, äntligen förstod jag förra veckans alla hyllningar om honom!

    Daniel Karlsson - Nja, inte en låt för honom, blev lite skrikit stundtals, även om vissa stråk var jättefina.

    Marie Picasso - Inte heller lika bra sångmässigt som förra veckan & vit åtsmitande, kändes inte rätt på henne, hon rules i svart! & var det inte lite töntigt med musiklärararen?!

    Sam Hagberth- jag kan inte riktigt sätta fingret på varflr denna man sänder sånna obehagskänslor över mig, lite smått lönnfet 30 åring som inte vuxit i från kepan än, kan vara en av orsakerna & sångmässigt, nej tack den där kraxande kråkan kan jag vara utan! Helt rätt att Sam åkte ut!

    Amanda Jensen - Mycket bättre låt val & jag älskar ju lite små hesa Tracy, tyvärr blev det en smula falskt här & där, men det kunde jag svälja för den här gången ett plus för röda klänningen, men varför kan inte människan ta på sig ett par skor? Det finns ju miljarder skor som hade matchat den där blåsan!

    Andreas Sjöberg - Lite mindre pudeltönt över honom i fredags, bättre kläder & så sjunger han jättebra i mina öron, tyvärr var låten inte riktigt lika rivig som jag hade velat ha den...

    Mina tre i fredagens idol som skulle stått där framme: Sam, Sam & Sam!

    Musen är död!

    Uppdaterad längts ned
    Ej för kräsmagade:

    ÄNTLIGEN, igår när vi titta på Morberg så hörde vi någon tassa runt på övervåningen, vi for upp som två skott & laddade musfällor, en med ost & en med skinka, jag tycker jag har hört att man ska ladda med skinka eller dyl som luktar, mannen var stensäker på ost, så det blev en tävling, vilken fälla tar musen? Men sen var jag inte med när mannen placerade ut fällorna, för min fälla fick inte bästa läget om man säger så...
    Vi lufsar ner igen, jag går & lägger mig, mannen tittar på tv & så hör vi "PANG", båda far upp igen, tassar upp på övervåningen FÅNGST! Tyvärr dog inte musen i fångsten så nu är det mösshjärna över halva övervåningen efter mannens "killing moment"... Tur att vi var hemma iallafall, nu blev det ju iallafall en snabb död...

    Arga Nhea:

    Igår blev jag sådär förbannad igen. Vi håller ju på med ett Projekt & tyvärr får vi nog se lite mer än vad som är bra...
    För exakt ett år sedan startades en organisation för personer med en viss typ av Neuropsykiatrisk diagnos. Personen som fick igenom detta ställe hade krigat för det i ca 10 år. Stället byggdes upp från grunden, man fick välja & vraka bland saker man behövde/ville ha. Personalen handplockades... Dvs ALLA förutsättningar för att få till någonting BRA. Men vad blev det då av detta 1 år efter starten?
    Arbetsgruppen är ett gäng i varierande ålder, tillsammans har de förvandlats till pubertala tonåringar, de hackar på allt, pikar på allt, det är en så jäkla otrevlig chargång därinne att jag blev spyfärdig.
    När vi berättade om "oss" & vad vi hade att erbjuda, kördes samma chargång mot oss, vi fick vid flertalet tillfällen sätta folk på plats, för de var verkligen patetiska. Lixom vuxna människor. Vi pratade kring diagnosen, hur man på bästa tänkbara sätt ska arbeta med dessa människor för att de ska fungera, då plötsligt blir de långa i ansiktet. De hade ingen jäkla aning om detta!!!
    SÅ, en handplockad personal som säkerligen var & en för sig är fantastiska människor, men tyvärr utan den minsta kunskap, ingen handledning, ingen hjälp att komma igång, de rutiner som en gång funnits för dessa personer finns nu inte längre mer. Personalen ser saker som ska göras, rutiner som borde följas, men detta görs inte. Stämningen i gruppen blir på tonårs nivå, de personer i personalen som KAN saker blir nedtystade & skrattade åt... & det värsta av allt, fram till oss släntrade en snubbe, tog i hand & presenterade sig som "värd" med ett så självbelåtet flin att man kunde tro att han precis blivit utnämnd till president eller något. Den här personen är värst av dem alla, sätter prägel på dem alla & har totalt noll koll på vad deras personer har för behov. Om jag vore han skulle jag ta mig fasen skämmas ögonen ur mig över att ha tillåtit det bli som det blivit...

    Gravidbild:



    V. 18

    Lyckliga jag har äntligen fått igång magen med linfrön, så nu känner jag mig inte längre som en stoppad falukorv, mer som en stoppad grillkorv kanske... men visst växer den så det inte är konstigt att det knakar i ligamenten!

    Garderob:



    Inredningen i garderoben är klar, nu ska det bara sättats upp skjutdörrar, från golv till tak + ljusramp. Det blir 3 dörrar, två ek & 1 spegeldörr. Kommer nog bli kanonbra!



    Tillägg: blev lite snabbsprång ut till fikarummet då de tjuvstartat fikat!

    Dagens meny:

    Frukost: 1 dl yoghurt med 2 msk linfrö, 2 skivor grovt bröd med ost + grönsaker, 2 chokladbollar + te Lunch: Lunchbuffé (ska ut med jobbet) Fika: frukt Middag: tacos Kvällsfika: snax + choklad

    Helgens planer:

    1) Köpa fler mammabyxor som INTE sitter åt så de gör ont
    2) Påbörja shoppingen på min "inrednings lista"
    3) Besök av våra kompisar + barn
    4) middag hos svärföräldrarna
    5) fika med barndomskompis





     


    Bonde söker fru blev till fru används som hålla i hjälp...

    Gick hem vid 15 igår, kände mig lite små öm i magen + att jag ska jobba sent idag, byxorna sitter inte så bra längre, måste införskaffa ett par nya jeans om jag inte ska bli tvungen att BO i snickarbyxorna... Förberedde maten, satte klockan på ringning & SOV 1 timme, innan jag började stöka runt hemma.

    Mannen kom hem med vår garderob vi ska ha i hallen.

    Hade tänkt mig lite mys i tv soffan:

    18.30 Americas funnies home videos (garvar högt varje dag)
    19.30 Postkodmiljonären
    20.00 Bonde söker fru

    Det första programmet sågs ostört, sen gick jag & duscha & fastna därefter i sängen med min bok som är så spännande : Partyt av William Katz (tror jag han heter) så jag såg bara sluttampen av Postis. Sen kom jag inte ur soffan i tid för att fixa fika inför Bonde, så jag missade 5 min i början där, fick fika i lugn & ro, sen höll inredningen till garderoben på att fall ihop som ett korthus, så där stod jag & höll i resterande 45 min av Bonde söker fru...

    Det har varit liv i magen i natt, har varit vaken många gånger av att det är nån som far runt som en galning därinne, lixom REDAN, hur ska detta bli? Idag är jag öm i ena ljumsken igen & det blir ju inte bättre av att jag nyser som en galning gärna tre på raken & att jag därefter har snor hängandes till hakan & måste snyta mig på det... Ajajaj!

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tog kort på magen igår, men min gravidhjärna glömde såklart kameran idag *suck* så ni får hålla er till i morgon!

    Gravidstatus:

    Illamåendet har gått över. Tillbaka är godis/choklad + te suget. Känner bebisen varje dag, hinner lixom inte känna efter på jobbet så det blir mest bebismys på kvällarna. Det är en snabb krabat därinne i natt hann jag knappt vända sida innan den låg där jag tänkte ligga. Verkar som den reagerar på ljud, Babsan tappade en sak i förrgår, metall mot metall & det blev full rörelse därinne som jag kände när jag stod & det är inte så vanligt. Längtar tills på måndag då vi ska få se Pyret igen, få med oss en liten bild hem & kanske få veta om det är en babyrosa eller babyblå sparkdräkt som ska med till BB... Vi bestämmer oss nog inte förrän vi är där om vi ska be dem kika/berätta. Känner av ligamenten från & till brukar variera på dagar, men nu när jag vet vad det är så spänner jag mig inte lika mkt. Att cykla till jobbet var en kanonidé, gör endast lite lite ont i uppförsbackarna. En kompis som ligger några veckor före mig sa att hon tyckte det kändes som om bebisen nöp henne, jag skrattade åt henne -NU vet jag vad hon menar, det känns verkligen så ibland. Någon som känner igen sig? Som vet vad det kan vara?

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dagens meny:

    Frukost: 1 dl yoghurt med 2 msk linfrö, 2 grova brödskivor med korv, ost & gurka + te & ½ banan Lunch: sprödbakad torsk med kok potatis & remouladsås+ päron Fika: ½ banan Middag: pyttipanna med ägg & rödbetor Kvällsfika: 2 knäckisar med korv, ost & gurka

    RSS 2.0