Tillbaka!

Å vad mycket saker det är jag velat skriva dessa 2 veckor -men ack vad gör man när man inte har något internet ännu i nya huset - man står ut ändå! Har iallafall hållit lite koll via mobilen!

Tänkte köra en snabbrecention av de gångna dagarna sen sist...

Måndag 13/8

Vaknade & mådde piss, spydde som en räv, men fick tillslut stopp på det med salta kex & tranbärsjuice. Efter lunch kunde vi bege oss iväg på vår semestertripp. Varje gång jag kände en illamåendevåg så dutta jag i mig lite yoghurt - en tesked i taget & klockan 15.00 var jag HUNGRIG! Så vi stannade vid vägen & jag åt en hel halv hamburgertallrik -sakta sakta & drack ett glas juice, sen mådde jag bättre igen. Första natten stannade vi i Malmö där vi tog in på hotell & skulle ge oss på att äta på hotellet för klockan var ganska så mycket... Tog ett toa besök innan maten & upptäckte att jag blödde, det droppade i toan & på pappret kom en koagel stor som en utsmetad 5 krona- konstigt nog kände jag mig ändå ganska lugn. Det var lixom - ska jag tjura nu? Näe, det är bättre att avvakta!
Vi gick ned till restaurangen & inte en endaste matbit på menyn lockade det minsta, beställde tillsut in en caesarsallad med grillade räkor, uäk. jag petade runt bland salladsbladet & delade upp de små räkorna i minimala bitar & petade i mig medan mannen njöt av sin krämiga vindoftande pasta....

Tisdag 14/8

Vi gick upp tidigt åkte över bron & svängde av vid första mack & handlade frukost för typ 200:-, men DÅ smakade det. Kom precis på färjan innan den gick & båtturen blev sval, lugn & jag åt kokt korv med pommes med stor förtjusning ända tills de kallade ner oss i bilarna igen & mannen såg en smula panikartad ut för att jag fortfarande åt... Sen tillbringade vi 2 timmar bland öl & vin & sprit, valde omsorgsfullt & packade hela vagnen full, ut i bilen packa in & då säger mannen " Hur ska vi göra, ska vi sova här i natt eller ska vi åka tillbaka en bit? Vi går ju iallfall in en sväng till & det tar väl 1-2 timmar till kan jag tänka" Jag panikartat: "En, två timmar TILL?" men visst vist, vi gick in igen & fyllde vagnen lite hafsigare denna gång, kändes som ren impulshandel, haha impulshandla vin... & sen begav vi oss tillbaka & bestämde oss för att tillbringa natten i Köpenhamn. Så svärfar bokade hotell åt oss & vi kunde lugnt åka tillbaka igen. Hotellet låg VÄLDIGT centralt & var sky högt & vi hade utsikt över city & tivolit & det var hur vackert som helst! Vi gick till en berömd kött restaurang där man får välja vilken köttbit man vill ha från en meny, fylla i storlek, tillagningsgrad & tillbehör, såser, sallder osv. Var supergott!!!
Sen gick vi in på tivolit & strosade runt, varken jag eller mannen är några karusell fan, så vi skrek av skräck bara vi såg vissa färder... Hittade en supermysig butik & hittade MIN kristallkrona som jag suktat efter & upptäckte att det var en kopia för 400:- , mannen som brukar vara lite kräsen gällande tingeltangel godkände & jag gick fram till kassan " Säljer ni de här lamporna?" "Ja" sa kassörskan glatt "Då vill jag ha en" sa jag & halade fram plånboken "Men de är beställningsvaror, hur länge stannar du i Köpenhamn?" FUCK!!!!! " Till i morgon" sa jag skit besviket & pekade upp på de tre lamporna som satt över disken "Kan ni inte plocka ner & sälja en av dem?" "Nej det går inte"... Hur FAN kan man vara så dum att man har beställningsvaror i en butik dit typ endast TURISTER knallar in! Resten av kvällen då vi gick förbi affärer mumlade jag "skitbutik" varje gång... & om man ska dricka alkohol då får man sitta utomhus, men OM man hellre väljer en te då blir man flyttad inomhus.... mysko...

Onsdag 15/8

Mannen födelsedag! Grattade med paket & skönsång *fniss* på sängen! Han fick en ny Soda Stream, en i rostfritt då våran vita känns utanför i vår annars så rostfria köksmiljö....
Frossade i yoghurt, äggröra, prinskorv & köttbullar på frukostbuffén & begav oss mot Västkusten! Checkade in på hotellet, åkte en sväng till sommarhuset för att kolla läget & sen gjorde vi oss i ordning för kvällmat! Det blev gratinerade havskräftor till förrätt &  lime & basilika marinerad laxfilé (mannen ville inte att jag skulle äta en sumpfisk som havskatt-så det gjorde han själv) med smörslungad färskpotatis, ljumma grönsaker & romsås. MUMS!

Torsdag 16/8

Syster med familj kom & hälsade på! MYSIGT! jag fick massor av Viktor gos & gick runt med honom i sjalen -även fast jag sagt att jag tycker det är lite för "bohem" för min smak, å han älskade att sitta i den, slappnade av & somnade på stört -min lilla minigris!!! Vi visade upp huset & H "kunde inte förstååååå hur man kan ha en sommarstuga som har 3 våningar, är inte det lite att ta i lixom?! " haha.
Vi åt lunch & strosade runt i "byn" eller vad man ska kallade det... Mysigt! På kvällen köpte mannen & jag räkor & havskräftor + 2 gudomligt goda röror att doppa babuetten i & satte oss på en klippa & åt & tittade på solnedgången.

Fredag 17/8

REGN! Vi åkte en tur med bilen, illamående ville lixom inte ge med sig riktigt. Petade i en bakad potatis på Smögenbryggan & så åkte vi till hotellet igen där jag somnade & sov i tre timmar men vaknade ändå illamående. Efter ett tag tyckte jag att jag var lite hungrig så jag skickade i väg manne på matjakt - 1 grillad med mos skulle jag ha! & efter mycket om & men kom han hem med det. Jag åt & duschade & sen började det... Tillbrigade mellan 22-04 på toan, fick tillslut inte ens behålla vatten...

Lördag 18/7

Lyckades pytsa i nyponsoppa, kände att det inte var någon idé att stanna så vi checkade ut & lovade komma nästa år för att "visa upp" underverket... Bilresan var rena pesten, jag satt med moppeblick, mannen fick varken prata eller fisa & absolut inte ta på mig. Han fick stanna till & äta lunch själv medan jag satt kvar i bilen & försökte andas djupt. När vi hade 2 timmar kvar hem vågade jag mig på en nektarin & då vände det, ja ok det tog ca 1½ timme att äta upp nektarinen, men det funkade iallafall! & det var UNDERBART att komma hem! La mig tidigt men kunde inte riktigt slappna av- om man måste rus atill toan så vill man ju hinna fram & det där avståndet på 10 meter gjorde mig paikartad så jag tog tillslut in mitt täcke & mina kuddar på toa & bäddade där & sov där tills 04 då jag vågade mig tillbaka i sängen igen.

Söndag 19/8:

Svär föräldrarna kom på besök, de vill att vi skulle följa med ut & äta men nej tack. jag hade petat i tillräckligt många restaurangtallrikar! Istället fixade jag crepes till lunch & hemmagjord pytt i panna till middag. Vilade större delen av dagen.

Måndag 20/8:

Åkte ned på stan & köpte Postafen - gud vad jag älskar Postafen, det har gjort mig till människa igen i en hel vecka! Visst känner jag av illamåendet när jag blir för hungrig men då är det bara snabbt in med något i munnen & så går det i stort sett över. Kom igång ordentligt på eftermiddagen, åkte & shoppade nya blommor till mitt vardagsrum, sydde upp gardiner som varit ½ meter för långa i en evighet, tvättade fönstret i tvättsugan & satte upp gardiner & ställde dit en jättefin lija & en lampa (kort kommer). & så fick jag för mig att laga stek! Mannen hämtade våra nya fåtöljer (kort kommer) & svärföräldrarna hjälpte till att bära in & packa upp &  som tack för hjälpen fick de stekmiddag!

Tisdag 21/8:

Åkte för att kolla på matmöbler till vardagsrummet men kom hem med en matta till soffgruppen istället, haha! & så hittade jag en tänkbar kristallkrona för 1250:-, en vit. Vågade mig på att äta McDonalds - på ett villkor att mannen handlade & att vi satt utomhus & det gick utmärkt! Mannen började måla huset när vi kom hem & var sedan tvungen att sticka en snabbis till jobbet. Jag tog emot värderingsgubben klockan 15.00. hade tänkt mig en surgubbe med anteckningsblock som skulle gå & muttra. Men han var supertrevlig!!! Först var han lite tveksam då vi har ett minimalt pantbrev, men efter min förklaring till varför så verkade han mest imponerad. Han berömde & berömde, tipsade & berömde lite till, stundtals såg det ut som han stod & njöt. & när jag frågade lite försiktigt om värdet så sa han " Du har säkert pratat med era grannar så om jag säger såhär; ta ert pantbrev & släng på en två miljoner till så vet du ungefär vad det kommer landa på..."  Fixade kyckling grutan marengo till kvällsmat.

Onsdag 22/8:

Fick ett bakslag, vaknade illamåendes & fick inte rätsida på det hela förrän efter lunch, men jag klara spyan iallafall! men det blev ändå en lugn dag, åkte & handlade lite mat & fixade mest inomhus medan mannen målade... Lagade lasagne till kvällsmat... & hade ont i magen inför tosrdagmorgonens VUL...

Torsdag 23/8:

En smula nervös & små vresig maka som vaknade... Men som efter 8.30 då vi fått se lilla bebbens hjärta ticka & fått höra att "allt såg bra ut" då kunde jag andas ut & resten av dagen gick jag runt & smånynnade & bara strålade! Underbart! & på posten damp värderingen ner & den såg lysande ut! MYS! Firade med taco´s & film på kvällen.

Fredag 24/8:

Besök på banken för att lägga om lånen, då vi endast har lån på 1/3 av husets värde fick vi endast bottenlån & det hela gick skitsmidigt rent ut sagt. Vi hade inte plockat ut allt på pantbrevet, men banktanten tyckte vi vi skulle göra det även om vi inte behövde pengarna just nu, så in med 300 000:- på mannens sparkonto, han började genast yra om fondkonton & skoja om unibet... *tokstolle*  Bankkvinnans kommentar när allt var klart "Ni kan ju knappast bo billigare än såhär" & vi konstaterade att månadsbeloppet för huset låg på en tusenlapp mer än vår sista hyreslägenhet. Strosade runt en sväng på stan tills det började hällregna & svärfar ringde om en bil som skulle hämtas på verkstan & vi for iväg till Audi & passade på att titta på en större bil... men vi är lite oense om märke, men än är det ju ingen brådska.
På kvällen blev det kalas, firade mannens födelsedag. mamma hade ringt återbud tidigare i veckan för att hon låg däckade i feber, men skickat ett fint blomogram istället -så döm om vår förvåning när pappa helt plötsligt stod utanför dörren! Blev så glad så jag nästan började tjura (hormoner) & vi fick en pratstund med honom innan övriga gäster ramlade in i form av min syster + familj & svärföräldrarna. Vi bjöd på ostpaj & en "do your own sallad" Jag hade gjort en grönsallad av: isbergssallad, ruccola, maschesallad, gurka & tomat i en skål & sen hade jag kokat & "marinerat" pasta i en annan skål & så fick man välja mellan rökt skinka, salami, ostkuber, brieost, purjo eller rödlök & kalamataoliver... Plus baguette med smör & ost! & öl, vin, saft (till barnen) eller mineralvatten. Blev både gott, "plockigt" & lyckat! & till "efterrrätt" hade jag gjort en chokladtårta med fyllning av mixade hallon, blåbär+ en gnutta florsocker + chokladmousse & uppepå hade jag en vit chokladmousse + hallon & så lite spritsad grädde runt om. Mannen är inget stort fan av grädde nämligen, men desto större fan av choklad...

Lördag 25/8:

Idag åkte mannen & jobbade & jag åt frukost i sängen (som jag gjort hela semester) rostat grovt bröd med minilätta& ost + varm choklad= lyxgravidfrukost. Läste ut min bok: Linas kvällsbok 1& 2, & började tjura lite när den tog slut för att det var ett så lyckligt slut på någe sätt & jag ville läsa mer & att boken var så himla bra & påminde så mycket om min egen "ungdom"... hrm & harkel *HORMONER*
Åkte ned på stan & shoppade min första gravidbyxor, inte för att jag har sån jäkla putmage utan för att det gör ONT att klämma i sig i de vanliga byxorna som slutar precis på bebismagen *aj aj aj* Det värsta är att allt är så jäkla STORT! Det blev lixom luft på sidorna, de flesta byxorna är väl tilltagna i höfter & rumpa *hallå, jag har inga höfter & rumpa -än* & minsta storleken av S, men tillslut hitta jag ett par jeans som satt ok! & så köpte jag 2 jättetrosor som inte heller slutar precis på bebismagen & slutligen en kofta på Gina som är på reklamen på tv nu... I grått!
& nu sitter jag hos svärföräldrarna alldeles ensam, ok hunden är hemma oxå. Svärmor jobbar & mannen & svärfar är ute & lägger i kräftburarna! Så förhoppningsvis blir det kräftkalas i morgon!!!!



Kommentarer
Postat av: Novalie

Det verkar som du ändå har haft en skön semester! Och du, Vi får byta liv et par veckor nästa sommar istället! Den här sommaren gick så j-la fort... ;o)
Kramar!

2007-08-25 @ 19:45:42
URL: http://novalie.webblogg.se
Postat av: Nhea

Ha,ha!
Vi byter nästa sommar - du tar bebisen + mannen en vecka eller två! Blir perfa!
Dessa 3 veckor har varit sköna trots allt & faktiskt känts väldigt långa! Helt ok att gå till jobbet på måndag känns det som -iallafall just nu!
KRAM

2007-08-25 @ 19:51:20
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: Anonym

Va skönt att allt var bra med bebben =) Låter som du haft det härligt, bortsett från illamåendet, hoppas det försvinner snart. Ha en jätteskön helg!
Ps, kul att du är tillbaka på bloggen =)
kram

2007-08-25 @ 22:26:50
Postat av: Sommartjejen

Himmelriket!
Nhea är tillbaka i bloggvärlden.
*njuter*
KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

2007-08-26 @ 09:42:31
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: camilla

Det var jag som skrev kommentaren ovanför sommartjejen, glömde skriva me mitt namn ser det ut som, var nog trött =)

2007-08-26 @ 12:48:22
URL: http://labonita.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0