25 års Kalas

Imorse vaknade hela familjen 8.45. Jag tog mig snabbt ur sängen och drog iväg och tränade. Till en början på ett tomt gym, men lagom då jag skulle köra sista konditionen började folket vakna & det blev halvfullt gym. När jag kom hem så satt Alice precis innanför dörren i sin korgstol ( inte alls ditplacerad av mannen ;-) )

Vi fixade oss i ordning, för mannen svassa fortfarande runt i morgonrocken & jag var enormt svettig efter träningen. Alice fick nys om en NY låda i badrummet där jag har bindor & nya tandborstar, ny tandkrän, smycket i påsar, nagellack osv. Hon blev helt galen & bara stod och rev och slet helt superglad över att ha hittat ett NYTT ställe att undersöka.

Efter lunchen åkte vi till Svärföräldrarna, där mannens bror firade sin 25 årsdag, han är en riktig partyprisse, så ikväll blir det 25 årsfest med 20 grabbar -kan tänka mig att det kommer bli livat, vi firade en midsommarafton ihop med det gänget & det pratas om den midsommaraftonen ännu & delar utav den fick han höra även idag dvs när han nyspydd satt och ringde mig från stan & pep "Jag vill hem till dig & mamma" hahaha. Hans faster & farbror hade hittat ett klockrent kort där man kunde fylla i namn & adress, sätta runt halsen och så stod det information om var han skulle transporteras när kvällen var slut. Vi blev totalt 12 personer, faster, farbror, moster, morbror och kusiner & så vi. Alice gjorde succé och vandrade från famn till famn & busade och visade sina små trix. Hon kan klappa i händerna nu så det var en favorit & så vinka fast hon vinkar inte med hela handen utan ett finger i taget, så sött! Vi åt fylld fläskfilé med grönsaker, potatisgratäng & sås. & så blev det dajmtårta och te till fika. Blev en massa prat och en hel del bus med Alice. Vid 17 snåret blev Alice lite trött så då åkte vi hemåt och hon sov i bilen, så hon blir nog vaken en stund längre ikväll.

Tankar om att mamma börjat blogga!

Jag har inte annonserat mammas blogg så hårt på min sida. En del av mig tycker det är jättebra att mamma upptäckt en ny värld & ett nytt sätt att komminicera. En annan av mig är livrädd att bloggen ska sluta i en självömkande snyftsymfoni som hon tidigare bombaderat endel av oss barn med brev om där gamla synder avlöser nya synder och hon aldrig kan släppa taget om något hon ångrar och gå vidare. Så det är med delade känslor jag läser min mammas blogg och med delade känslor jag ger ut hennes bloggadress.

Dagens meny:

Frukost/Lunch: Grönsakssoppa, 2 skivor grovt bröd med keso, skinka & grov senap
Middag: Fläskfilé med potatisgratäng & sås + sallad & varma grönsaker
Fika: dajmtårta & te
Kvällsfika: räkmörgås a´la mannen

Dagens motion: 70 min Gym ( 20 min Crosstrainer+30 min gymmaskiner+20 min Crosstrainer)

En Fredag på Stan

Idag började dagen 8.50. Alice vaknade inte förrän 7 för välling så då brukar hon sova lite längre än vanligt. Men inte mig emot! Vi myste i sängen en stund. Lillråttan har ju sån fart och fick syn på något intressant nedanför sängkanten så det var med nöd och näppe jag fick tag i ena benet på henne så hon inte dunsa i golvet.

Efter frukosten så åkte vi ner på stan. Mannens bror fyller 25 år imorgon och vi ska på Kalas. Hade tänkt köpa ölglas till Intermezzo serien men Inspiration hade inga i lager, så nu får Alice och jag åka en sväng till Cervera när hon vaknat. *trist* Är ju roligare att komma med paket när man vet vad han vill ha istället för ett presentkort... Ville som vanligt köpa något nytt till mig själv, men jag verkar aldrig hitta något. Har hoppet uppe tills måndag då jag & L ska åka på shoppingturné till en närliggande stad med våra barn. Köpte iallafall en jeansklänning till Alice som var mjuk och bra i tyget, jeans kan bli så hårt ibland & så ett par supersöta ballerina skor åt henne, de får väl inte sitta på så länge men de var så himla söta och kosta bara 79 kr att jag inte kunde motstå dem.

 Ballerina skor H&M 79.90Klänning Lindex 149:-

Alice började bli trött och hungrig redan vid 11 och jag hade ingen lust att äta lunch på stan redan då så vi packade ihop & åkte hem. Åt lunch här hemam och gick sen ner till lilla ICA & handlade lite till kvällens middag & sen fortsatte vi iväg på långpromenad. Alice somnade efter ICA besöket & sover nu i entrén vi kom hem då alla barnen verkar sluta skolan såhär på fredagarna så Alice fick sova i entrén istället för ute.

Igår när vi var på babysången, så satt vi och sjöng en kyrklig sång att Gud älskar alla barnen osv. Själv är jag inte särskillt kyrklig utav mig & gillar väl inte direkt texter där Gud älskar barnen mer än föräldrarna & som tur är så sjunger vi bara en två tre krykliga sånger på hela sångstunden så det kan jag stå ut med. Men iallafall när vi satt där och sjöng så kom en tjej in från en amning med sin dotter & utbrister högt & tydligt "Nä nu jävlar spydde hon". Jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen & själv blev hon högröd i ansiktet när hon insåg vad hon sagt... Hihihi...

Ikväll blir det Fredagsmys hemma. Mannen ska laga mat.

Dagens meny:

Frukost: 1skiva grovt bröd med ost 2dl minyoggi + te
Lunch: Morots & Linssoppa 2 skivor grovt bröd med ost
Fika ½ smoothie som jag inte orkade igår kväll & ½ apelsin + te
Kvällsmat: Rödspetta med potatis, romsås, räkor, kapris, stekta salladsärtor
Kvällsfika: choklad & hallonmousse & te

Dagens motion:

75 min promenad med barnvagnen

Babysångsstart!

Idag var det dax för babysången att starta igen! Alice är ju en tuff brud som inte är direkt blyg utav sig så hon showa från början. Att sitta i mammas knä och sjunga stilla det är ju inte så där värst intressant -här ska undersökas det mesta! Alice satt på en mjukmatta i mitten, hoppa i takt till musiken & gosa med en nalle som låg där. Efter halva sångstunden hade 3 andra barn oxå vågat sig dit & busade runt där allihop. Det var en blandad grupp, hälften från förra terminens sånggrupp och så hälften nya små små bebisar från 4 månader och upp till halvåret ungefär, så det märktes STOR skillnad på barnen. De små små som bara ligger eller sitter och lyssnar & så vildbusarna där Alice är den vildaste *ups* men hon är ju ett charmtroll. Spelar på läppen, tjoar och hoppar i takt så hon roar hela mammaskaran och efteråt får man höra att hon är ett Charmtroll. Så jag hoppas de tycker hon är just charmig istället för ett busfrö.

När vi kom hem var Alice trött, velade mellan att låta henne sova i sin egen säng eller att ta en promenad. Kände att jag behövde röra lite på mig idag så det blev promenad. Slängde snabbt i mig lunchen & sen gick vi iväg. Alice somna medan vi rulla ner för trappen & sen gick jag en Långpromenad på 1 timme och 15 minuter. Superskönt! Alice titta upp en två tre gånger men somna snabbt om igen och när vi kom hem så kunde jag ställa henne på altanen på framsidan & där sov hon en timme till.

När Alice vaknade blev det gemensamt fika. Den damen skulle kunna sätta i sig en hel apelsin bara hon fick, men än så länge får hon dela med mig! & när vi ätit klart så bakade vi en trippel sats chokladbollar. Är så smidigt att ha i frysen & passar både liten som stor. Sen rensade vi i min garderob eller jag rensa och vek och fixade & Alice rev ut allting igen, men hon tycker det är roligt att "hjälpas åt" så jag låtsas som att jag får en sån enormt BRAAA hjälp & tackar så mycket. Numer river hon ju även ut innehållet ur tvättmaskinen. Så där får jag oxå hjälp! =)

Idag la jag vattenfyllda flaskor i dockvagnen hon fick av mamma & pappa i julas, såhär söt är lilla damen när de trippar omkring hon och vagnen:



Idéen fick vi hos systeryster i måndags:



Hos systeryster

Numer står Alice själv fler och fler stunder, idag lyckades jag till och med fånga henne på bild, lite ostadigt men visst står hon:




dagens meny:

Frukost: 1 skiva grovt bröd med ost & 2 dl mini yoggi + te
Babysångsfika: te
Lunch: Morots & Linssoppa (fryste rester i barnmatsbrukar har 5-6 st i frysen, perfekt som lunch) 2 skivor grovt bröd med mjukost & tomat
Fika: ½ burk keso med äpple, päron & vanilj, ½ apelsin
Kvällsmat: Italiens pannkaksrulle med sallad
Kvällsfika: Smoothie med juice & massa frön som ska sätta fart på min mage... + te

Dagens motion: Promenad med barnvagn 75 min



Onsdag = Lill-lördag

Anki: Tusen tack! För första gången i mitt liv har jag hittat GLÄDJEN med att träna (ja sen jag slutade tävla i Gymnastik). Jag har full fokus (istället för att längta hem) & jag förösker utmana mig själv! Jättekul!

SandraW: Jag förösker träna 3 gånger i veckan. 2 pass på gymmet & så Step Upen. Minimum är 2 pass, men jag tror det bara hänt en vecka hittills. Roligt!! Nu hoppas jag bara att det ska bli resultat på vågen oxå *suck*

Idag var mannen pappaledig, känns som en paus mitt i veckan med lite familjemys + att han ger nattvälling & jag får sova som en stock utan att kliva upp. Alice vaknade 8.30 & så låg vi & myste en lång stund i dubbelsängen alla tre innan det blev frukost & vi insåg att vi höll på att komma försent till simningen.

Idag var det en liten kille där som är 10 månader, han simma runt i hela poolen alldeles själv med sina armringar -hur söt som helst!! Alice dök på endast komando & hon fick föröska hålla sig själv i poolkanten något som var liiite läskigt. Tycker att första kursen var roligare med mer folk, nu blir det nästan lite långtråkigt & alla kliver upp 10 min innan det är slut.

När vi kom hem åt vi lunch alla tre & sen passade jag på att sätta en bulldeg på jäsning samt grädda rullstårta. Mannen tog en promenad med Alice & hon var en trött tjej idag och sov nästan två timmar. Så då han jag baka ut bullarna & måla klart i Garderoben samt slappa och surfa lite.

När Alice vaknade så fikade vi. Blev lite smörgås & Apelsin som är Alice favoritfika! & sen åkte Alice & jag och handlade på ICA. Alltså om man är singel så ska man ju satsa på att låna en ungsudd i Alice ålder. Hon får de flesta handlare att lee & idag stannade en kille i 35 års ålder mig innan kassan & småpratade lite för "de är ju så söta i den där åldern" ... Hade tänkt svara "Ja jag tycker oxå 29 åringar är BRA söta" men vågade inte...Hihihi!!

När vi kom hem blev det matlagning & gräddning av bullarna något som gick sådär, två kockar i köket är en för mycket. Mannen stod och näbbade om falukorven att den skulle stekas på hög värme en kort stund & att det skulle vara tunnare skivor, så då var det bara varsågod att steka falukorv själv vilket gjorde att jag var i en annan del av köket upptagen av mitt eget och missade plåt nr 2 med bullar så de blev liiiite för gräddade *suck* men jag kan ju glädjas med att det inte var den finaste bullplåten utan de sista små bullarna, bara halv plåt och med några pyttesmå....

Efter maten åkte jag & tränade Step Up! Riktigt kul som vanligt. Har dock lite träningsvärk mellan skulderbladen efter crosstrainern och är en smula stel i nacken, men nu i efterhand så känns jag lite mjukare!! Nästa veckan ska jag höja brädan ett snäpp!

Dagens meny:

Frukost: 1 grov smörgås med ost, 2 dl mini yoggi
Lunch: Morots & Linssoppa med 2 grova skivor bröd, mjukost tomat & lite krydda
Fika: ½ burk keso med äpple, päron vaniljsmak, !/3 apelsin
Kvällsmat: stekt falukorv med makaroner, riven morot (mannen & Alice åt stuvade makaroner)
Kvällsfika: Smoothie med juice & en halvbränd kanelbulle + te

Dagens motion: 30 min målning, 70 min STep Up

För er som vill kika närmare på min Mamma så har hon startat en blogg på:

www.alspenseln.blogg.se

Härligt Effektiv Dag!

Anki: ja jag tror att det måste vara något sådant, känns som att kroppen samlar massor av vätska efter varje träningspass. Bara härda ut över detta steg, måste ju vända snart.

Vickan: ja jag har nästan glömt bort att jag har en matblogg själv. Den var svår att komma in och skriva på runt jul och sen så har den bara glömts bort eller förträngts mer eller mindre, men den ligger kvar i väntan på nya matbloggskrafter & lustar!!!

I natt sov JAG bra, hur skönt som helst. Trots att mannen numer hyser sängen bredvid mig. Alice sov oxå bra, välling vid 5 & morgon vid 8.15.

Vi har haft en härligt Effektiv dag. Vi började morgonen med att slänga ihop en matbrödsdeg & medan den jäste så städade vi huset. Jag fick bra hjälp:





Alice undersökte svabbvattnet & var blöt ända upp till armbågen på sin bodie! *fniss*

När städandet var klart så bakade vi ut brödet & det blev såhär fint:



Vid lunch kom Alice Farmor. Jag åkte till Q och pratade 50 min och sen passade jag på att åka och träna när jag ändå hade barnvakt! Hur skönt som helst, ett nästan helt tomt gym & en massa energi & träningslust!!
Kom sedan hem till en glad ungskrutta & en glad Farmor, så vi fikade & sen så åkte Alice Farmor & Alice & jag lagade maten & myste vid tvn innan mannen kom hem...

Dagens meny:

Frukost: 1 skiva grovt bröd med ost, 2 dl miniyoghurt & te
Lunch: Lins & morotssoppa, 1 bovetefralla med ost
Fika: ½ apelsin & ½ pkt keso med äpple, päron & vaniljsmak (mums!!!Smaka nästan som glass)
Kvällsmat: Kycklinggryta (med krossade tomater & massa grönsaker) & pasta + grönsallad
Kvällsfika: smoothie med juice & te

Dagens motion: Crosstrainer 20 min, Gymmaskiner: 30 min Löpband: 15 min.

MysDag hos Systeryster


Vickan: Soppan finns det recept på: http://www.nheasmatobak.blogg.se/ tror den står under vardagsmat! Javisst är hon söt. Hon har fått för sig att hon ska sätta upp foten antingen på hjulet eller lådan varannat steg & så glider hon nästan ut i spagat nästa steg... Toka!

Tess: Det blir bilder när den är färdigmålad, men helt klar blir den inte förrän till sommaren/hösten då vi fått ett förråd på tomten. Nu kommer den agera förråd tills det är byggt!

Idag åkte Alice och jag till min äldsta syster som har F & E. Vi kom dit runt halv elva. Alice somna en stund i bilen så hon hade tankat nya lekkrafter. Hon tycker det är mycket spännande hos andra barn med alla nya leksaker och barnen att titta och lära sig av. E är inte så mycket för att leka med Alice, men vid lunch kom F hem & han är superglad i Alice.

Systers man kom hem på lunchen och hade köpt med sig lite Thaimat hem, mycket gott. Alice som älskar kyckling vart överlycklig och mumsa i sig fast det var lite starkt. Ris gick oxå ner även om många riskorn fasta på byxorna istället. F & E roade sig sedan med att mata Alice med kex, F var noga med att se till att hon ätit upp det ena kexet innan hon fick ett nytt & Alice lät sig till och med matas kex med sked av F. Tänk vad spännande livet kan bli bara det finns barn med =)

Min syster och jag kunde prata lääänge medan F & Alice lekte på golvet bredvid oss. Plötsligt tjoar F rakt ut! "Titta mamma hon kan stå" och sen en stund senare "Hon står själv". Alice börjar mer och mer släppa det hon håller i sig i och står själv. Längst står hon om hon håller i en leksak med båda händerna. Hon ser för söt ut min lilla råttunge.

Vi gick upp en stund på övervåningen & barnen lekte där. Alice råkade ramla ner för F´s säng ( ca 20 cm hög) och fick en liten bula & blåmärke i pannan *pluttan*. Men lekte snart vidare igen. Jag & syster passade trappan för det känns ju inte som att man kan begära av en 7 åring att han ska ha sån koll på Alice att hon inte far ner för trappan. Hon är ju snabbare än en vessla när hon får för sig något. Passade på att låna lite böcker av syster så jag har lite att avrunda kvällarna med. Har sovit så rysligt illa i över en vecka. Typiskt när Alice sover bra & så kan man bara inte komma till ro & slockna själv...

Nu ska jag snart väcka Alice och börja med maten. Får se om jag hinner måla min garderob en sista gång ikväll. Vore skönt att få den helt klar!!

Dagens meny:

Frukost: 1 smörgås med ost, miniyoghurt & te
Lunch: Tre smakbitar av tre olika Thairätter, höll mig till tallriksmodellen
Fika: 1 dammsugare & te (min syster hade köpt glutenfri)
Kvällsmat: Spagetti & Köttfärssås
Kvällsfika: apelsin & te

Viktstatus: - 2 kg (av 7 som ska bort, den där jäkla vågen vill bara inte röra på sig... Ska fylla i kaloridagboken duktigare denna veckan & föröska röra på mig ÄNNU mer...)

I Love Mjukglassrosa!!!

I natt fick mannen äran att inträda sovrummet. Han brukar ju vara bannlyst att sova i gästrummet så han kan snarka för sig själv, men i natt fick han sova hos mig & vi passade på att ha lite "vuxenmys" oxå... Var lagom trött när Alice vaknade 8.15 i morse...

Mannen satte fart med listning på övervåningen medan Alice och jag bakade Rågkakor & bullar med choklad & nougatfyllning och en liten nougatklick på toppen samt chokladbollar. Mannen är barnsligt förtjust i chokladbollar... Han kom ner efter en stund med en fläksläpp, en takplatta hade halkat snett och farit ner i ansiktet på honom *plutten då* .

Vid lunch kom Alice Farmor & Farfar, så  de fick mata och sen gick de ut med Alice på promenad, hunden följde oxå med. 1½ h var de borta och Farfar var så trött så han hade kunnat somna & hunden snubblade in över tröskeln... & Alice vaknade såfort vagnen parkerades...

Men jag bjöd dem på Morots & Linssoppa och nybakat bröd till lunch & nybakt fikabröd till efterrätt... När de åkt så vandrade jag upp i min Garderob & förvandlade den från grundfärgsvit till Mjukglassrosa! Å så söt den är min lilla Mini Walk in Closet! Den behöver bara en till strykning innan den är helt klar!



Alice med "gubben i munnen"



Tihihihi!



jag vill oxå ta kort morsan!!!



Farmor läser bok för Alice

Dagens meny:

Frukost: 1 smörgås med ost, 2 dl miniyoghurt & te
Lunch: Morots & Linssoppa med bacon & gräslökstopping, 2 smörgåsar med mjukost
Fika: 1 nybakt bulle & te
Kvällsmat: köttfärsbiffar med klyftpotatis & tzatsiki + en stooor grönsallad
Kvällsfika: Smoothie med juce & psylliumfrön

Dagens motion: 2 timmars målande

LÖrdag - mannens jobbarhelg & min träningsdag!

Camilla: Å kommer det en till! Lovely!! Försökte kommentera på din blogg men hitta ingenstanns där jag kunde göra det. Var en sak som inte alla här inne behöver läsa, men om det inte går att kommentera hos dig kan du väl maila mig på [email protected] KRAM!!

Igår när mannen kom hem åt vi mumsig köttbit & drack rödvin, jag slog till med 1½ glas för jag hade inte druckit rödvin på evigheter kändes det som. Mannen la Alice och jag titta på Let´s Dance. Tycker att Starka Magnus är bra även om jag inte kan låta bli att tänka lite på Skönheten och Odjuret när jag ser dem susa förbi. & Maria som dansar med George är det samma Maria Carlsson som dansa med Måns för ett par år sedan? Mannen och jag diskuterar detta varje gång, hon har ju isåfall gått och blivit läskigt smal.... Men min favorit är nog ändå Laila, hon är så himla snygg helt enkelt och dansar skitbra! Hade ju höga förhoppningar på Magdalena, men hon är lite för blyg än så länge tycker det ser ut som att hon tycker det är pinsamt att dansa....

Alice sov hela natten fram till 7 då hon fick välling & somna om. Så vid 9.45 gick jag upp till henne och hon snarka och snusa så gott men jag kunde inte låta henne sova bort heeela dagen för då vet jag inte hur den skulle ha blivit. Så vi gick upp och gjorde oss i ordning & sen åkte vi till ICA & storhandlade för hela veckan. & så köpte vi en cd med barnvisor på och den har Alice lyssnat & dansat till, hon är så söt. Hon ville inte ens följa med mig till köket för hon lyssnade så mycket på skivan. Sen så har hon gått med sin gåvagn, men hon hittade en liten gubbfigur på vägen och den skulle hon ha med sig. Och vilket ståhej det blev. Hon kunde ju inte hålla både i gubben & gåvagnen för då for gubben ner i lådan på vagnen och så fick hon hämta den och sen göra om igen och så for gubben ner igen & sådär höll hon på ett tag tills hon kom på att hon kunde stoppa gubben i munnen *sötnos*

Mannen kom hem vid 14 då hade Alice fått sova en kort middagslur. Vi åt lunch & sen stack jag iväg & tränade. Idag maxade jag mig själv på Crosstrainern och sen körde jag gymmaskinerna för att avsluta med löpbandet -idag vågade jag till och med springa lite på det, jag är så rysligt rädd att fara av som en vante ifrån det. Men det gick bra och jag känner mig bra mör i kroppen redan, undrar jag hur det kommer kännas imorgon!

Nu ska mannen laga middagen så det är bäst att jag går och leker med Alice en stund så han får lugn & ro!

Dagens meny:

Frukost: miniyoghurt & 1 smörgås med ost
Lunch: Orientalisk Keldasoppa med kycklingfilé skuret i bitar, några champinjoner & några cocktailtomater, 2 smörgåsar med lättmjukost
Fika: smoothie gjkor på hallon, blåbär, jordgubbar, tropisjuice & psylliumfrön
Kvällsmat: hummerstuvning med jasminris
Kvällsfika: hallon & chokladmousse & någon bit 70% choklad med hallonsmak + te

Dagens motion: 25 min barnvagnspromenad, 65 min gym

Mysig Dag i hemstaden!

Camilla: Nope första gången jag såg filmen!!!

Anna: Vad kul att du inspireras & att det går å bra för dig! Själv har jag stått stilla i 2 veckor *suck* så nu blir det hårdkörning med kaloridagboken nästa vecka igen...


Alice undersöker vad som finns i köksskåpet!

I love STC-filmen -helt i min smak, skratt & gråt & lyckliga slut! Alice strulade såklart vid läggningen men sen så sov hon ganska bra, var vaken runt 2 snåret men prata mest & sen ville hon ha välling vid 6 & så vaknade vi 9.15 *skönt* men blev lite stressigt då jag tänkt åka till hemstaden. Så det var bara direkt upp och sen iväg.

Strax efter 11 var vi hos L & H. Idag var Alice en duktig tjej och pussades mest med H. Han tjurade ju ändå även om det bara var pussar, men jag sa att pussas det måste man få göra, men rivas det får man ju inte. H ställer sig upp själv & tar några försikiga kliv, ett par två tre i taget, men krypningen är främsta framtagningssättet än så länge, men gulligt är det iallafall.

L bjöd på en härlig räksallad & fruktsallad med vaniljyoghurt till efterrätt, mycket smaskens.

H somnade i sin mammas knä och Alice blev oxå trött så vi packade ihop och åkte vid 2. Då åkte vi hem till mamma och pappa som hade längtat efter oss, vi var nämligen en timme sena mot vad vi sagt från början. Alice somnade i bilen och fick sova på inglasade altanen. Hon sov bara 45 min så de han mysa med henne oxå. Jag hjälpte mamma med bloggen som Somris håller på att fixa åt henne. Lärde henne hur hon skriver inlägg och infogar bilder. Hon var för en gångs skull lättlärd. Tror att hon suttit mer vid datorn än någonsin sen hon blev sjuk. När jag bodde hemma var det ett helvete varje gång det skulle betalas räkningar, hon kunde inte ens skriva in rätt adress i fältet och så var hon redan arg innan hon ens kommit till rätt sida. Men idag gick det bättre och hon fick prova att lägga in flera inlägg och lägga till kategorier osv.

När vi kom hem så dröjde det inte förrän mannen kom hem från sin kurs och hade saknat Alice enormt. Nu sitter de i badet efter att vi ätit en god fredagsmiddag.

Tänkte lägga in lite bilder på det vi shoppade igår mm.

 Bodie & byxor från Lindex
Kolla vilket gulligt mönster!!
 Pyjamas från Lindex Bodie LindexVantar & strumpor P.O.P


Alice smakar mammas revbensspjäll


Dagens meny:

Frukost; miniyoghurt & 1 smörgås med ost & gurka
Lunch: räksallad
Fika: fruktsallad & lite glass hos mamam och pappa
Middag: Örtbiffar med klyftpotatis & vitlökssmör
Kvällsfika: te & 70% choklad och några gamla skumtomtar jag hittade i skåpet

Shoppinglycka!!

Natten blev bra trots förkyld Alice. Hon har börjat med att inte somna vid flaskan utan vilja kura ihop sig och somna själv i sin säng EFTER vällingen, gärna med en lite pratstund innan -bara bara bra! Först vakna hon redan vid 21, tänkte "o nej det här kommer bli ett helvete" men icke, hon somna om igen och sen sov hon till 4 då hon fick välling och sov till 8.20. Skönt!

Nu är mannen utflugen på Träkurs, så jag kallar mig själv Träänka!

Alice och jag tog oss ner på stan nu på förmiddagen. Hade tänkt att bara shoppa till mig själv, men vad kommer jag hem med? Två bodiesar, ett par byxor, vattentäta vantar & antihalk strumpor till Alice... & en jätte söt Urban (?) pyjamas till Alice killkompis H. Han ska få den som förseenad julklapp och första steget present!

Alice och jag gick över till gamla delen av staden för att köpa H´s present i en mer lyxigare affär och hyra en film åt mig. & så gick vi förbi en bank och därinnanför ett fönster satt mitt EX (han jobbar där). Så vi "prata" lite genom rutan. Jag visade upp Alice, och hon smilade som aldrig förr och gjorde sig så söt som möjligt! Var lite roligt! Sen hyrde vi Sex and the City filmen som jag ska tjejkolla på idag när Alice somnat!! =)

Alice och jag lunchade på mitt favolunchhak, jag åt en fräsch kycklingsallad & Alice fick grönsakslasagne på burk. Hon är så himla söt min lilla docka, äter som duktigast när vi är ute på något bland folk & alla som går förbi kastar leende blickar och kommenterar. Alice slockna i bilen och sover nu som en stock i entrén. *skönt*

Tänkte knäppa lit bilder på kläderna vi shoppat men det får bli när Alice vaknat!!

Dagens meny:

Frukost: 1 smörgås med ost & gurka, 2dl miniyoghurt och te
Lunch: kycklingsallad med vitlöksdressing
Fika: smoothie
Middag: ska jag festa till med sushi kanske?
Kvällsfika: Något litete smaskens och lite Cola Zero!

Tävling hos Stina!

Hittade denna underbara tävling via Anki! Har kopierat text & bilder direkt från Stina & lagt till kommentarer där det behövs hon finns på:

http://hemmapalandet.blogspot.com/

Hej!

Nu blir det tävling!

En knäpp tävling...såklart!

Tävlingen avslutas på fredag 23/1 kl.12.00.

Alla får vara med. Även ni som inte har en blogg.
Skriv här i bloggen (hos Stina inte hos mig)  eller till
[email protected]



Ni kan alltså vinna två vackra skålar.
En större och en mindre skål.
Det är Broste-skålar och de kommer från Nordljus.

Om ni länkar till tävlingen kan ni vinna en extra sak,
om ni vinner. Skriv det i så fall...att ni länkar.
Men det är inget tvång att länka.




Två kan vinna pris.
Den som kommer på andra plats vinner en liten skål.

Här kommer frågan...


Min disktrasa har färgerna...?


Ledtråd: Den har två färger.

(Ni får gissa en gång per dag.)



Bamsekram från Stina

Febrig Alice

Idag vaknade Alice med snor hängandes till hakan & 38,2. Så vi hoppade över dagens babysim. Förmiddagen spenderades i köket. Mannen fixade sina bänkskivepluttar (utan att behöva byta hela bänkskivan, även om jag inte är 100% nöjd med resultatet)



Mannens pluttar
 
& själv bakade jag Jitterbugg(ar som det egentligen heter men är så krångligt att säga) & så var jag så himla sugen på att baka wienerbullar, men VEM orkar stå och kavla in helvetiskt många gram smör i en deg? Inte jag! Så jag plockade fram en klutt smördeg ur frysen (glutenfri) tinade den, mixade den med lite socker & SEN bakade jag wienerbullar. Blev kanske inte skitbra, men helt okej -tror det blir ÄNNU bättre med smördeg gjord på vanligt mjöl! & så hjälptes vi åt hela familjen att städa huset, dammsugning & torka golv som inte blivit gjort på hela veckan, snacka om att jag fick ångest då Alice vaknade förkyld...



Snorig Alice

Mannen tog en promenad med Alice medan jag fixade lunchen. Hon sov bara fram till dörren. Så hon fick vara med oss när vi åt lunch. Sedan åkte Alice och jag till färghandeln och köpte färg till garderoben Barbie heter färgen och är underbart ROSA! Sen shoppade vi nya träningsskor åt mig. Har klampat runt i 3 år gamla löparskor som både är färgfläckiga och spikar itrampade efter Bygget, så nu är de kort och gott arbetsskor & mina nya fina svarta är Träningsskor och endast detta!

Jag invigde mina träningsskor redan idag på Step upen. Har haft sån faslig huvudvärk hela dagen, men det släppte på träningen för att återkomma när jag kommit hem och lagt Alice... *suck*  Har nog aldrig känt sån träningslust i hela mitt liv som jag gör nu. På kvällarna kan jag till och med fantisera om joggingturer i vår *hallå JAG som HATAR att jogga* .
Ska väga mig i morgon för första gången på 1½ vecka, känner mig lätt i kroppen och smal om magen igen efter mensen, så jag har väl kanske liiite för höga förhoppningar?! Har slarvat lite med ifyllningen av kaloridagboken, men levt efter tallriksmodellen & ätit liiite mer eller något onyttigt de dagar jag tränat, så jag är ändå helt nöjd. Idag åt jag lite 70% choklad och mannen sa "är det där speciellt smart?" & mitt svar blev "Jag har ju för fasen förbränt över 500kalorier idag så egentligen kan jag smälla i mig en hel jäkla chokladkaka" men det gjorde jag såklart inte...

Imorgon åker mannen på kurs torsdag-fredag. Hade planerat en oversleep hos mamam och pappa, men det känns inte läge att ta med en förkyld Alice hem till dem i 2 dagar. Dels för smittorisken & dels för att nätterna brukar strula lite då hon är förkyld. Det känns som det är lättare att vara hemma även om vi är själva jag & Alice. Men vi åker nog en sväng till hemstaden på fredag istället och lunchar med L & H.

Dagens meny:

Frukost: mini yoggi, 1 smörgås med ost & te
Lunch: ärtsoppa, 2 smörgåsar med ost
Fika: smoothie
Kvällsmat: Falukorv i ugn med potatismos
Kvällsfika: Ett fat med frukt (mango, apelsin, kiwi & vindruvor) & 2 bitar 70% choklad´+ te

Dagens motion: 30 min promenad med barnvagnen, 75 min Step Up.

Målar & Mysdag

Sommartjejen:
Somris, Somris, Somris -en Folka? Lägg av det var en splitterny BMW i halvmiljoners klassen! Blev oxå lite glad över att han inte var lika snygg längre, kändes lixom bra på någe sätt =)

Anki: Klart du får!

Natten var lite småstrulig. Hände ju så mycket nytt igår så det var väl ett virrvarr uppe i Alicehjärnan. Hon var vaken mellan 01-03, skrek inte utan med prata och smågnällde lite. Stod upp i sängen. Till min lycka blir hon lugnare och somnar fortare när mannen går in till henne, så det var bara skicka in honom när jag hade tröttnat på att springa. Men sen sov hon till 7 fick välling & somna om och fick väckas vid 9 då hennes Farmor kom.

Jag kilade snabbt upp till garderoben och målade klart grundefärgen där & sen målade jag fönstersmygen i sovrummet och småpysslade lite. Alice & Farmor lekte här nere. Farmor fick börja ge lunch, men jag fic avsluta då hon var tvungen att åka för hon skulle luncha med en väninna. Alice var supertrött efter maten och somnade på 3 minuter i sin säng. Så jag kunde lugnt äta min lunch. Läsa lite och småslumra en stund. Alice sov 2 sköna timmar & vaknade pigg & glad. Då åt vi mellis & sen åkte vi till City Gross där Alice som vanligt charmade brallorna av alla tanter och gubbar.

När vi kom hem så lagade vi maten & sen bakade vi Drömmar & Syltbollar (Syltbollarna var "naturligt" glutenfria, såg som vanligt jättefina ut på bilden men sjönk ihop till små pannkakor med sylt på -enligt mannens beskrivning) men Drömmarna var med vanligt mjöl och blev superfina! *stolt*

När mannen kom hem åt vi middag & sen stack jag iväg och tränade, blev snabbträning idag då jag dels kom iväg lite sent och crosstrainern och löpbandet var upptaget på slutet så jag struntade i sista konditionsdelen. När jag kom hem blev det Alicebad & nu lägger mannen henne.

Tänkte visa er hur fin Alice är i hyn efter ett par veckor intensivsmörjning med Olivolja + Proderm!



Idag tog Alice kompis H (10 månader och 1 vecka) sina första små steg! Tyvärr var hans mamam på jobbet -själv hade jag nog gråtit av krossat mamamhjärta....

Dagens meny:

Frukost: 1 smörgås med ost & gurka 2dl mild lätt yoghurt vanilj
Lunch: Egen potatissallad (Potatis, lök, turkiskyoghurt 1tsk majonäs & salt & peppar) & pastrami
Fika: smoothie
Kvällsmat: Kasslersås med pasta
Kvällsfika: glass & provsmakning av småkakor

En Dag på Gamla jobbet!

Imorse ställde jag klockan på ringning, ok på 8.30 men ändå har inte haft klockan ställd sen jag jobbat. För idag bar det iväg 15 mil till staden jag & mannen bodde i innan vi bestämde oss för att flytta närmare företaget & bygga hus! Var lite nervös över resan 1 timme och 40 minuters skrik kan man ju vara utan, men min lilla docka är ju världens härligaste så hon lekte snällt i en timme för att sedan sova resten av resan. Väl framme tog hon verkligen fram sina bästa sidor -inte ett enda missnöjt gnäll på hela dagen & bara glada leenden och vandrat från famn till fam (& vi har ändå träffat en 25-30 nya personer idag). Först åkte jag till mitt gamla jobb, där blev det glada kramar och uppdaterande skvaller. Kikade runt på min gamla avdelning & pratade med uskorna som var i tjänst -kul att se dem igen! Det var en underbar arbetsplats med massa bra folk, saknar dem ofta men saknar inte livet i övrigt i den staden. Mannen pendlade 11 mil enkel resa till jobbet och var hemma seeent och åkte tidigt. Jag jobbade som en iller och var helt slut och orkade knappt öppna munnen när jag kom innanför dörren. Hittade inga direkta vänner utanför jobbet & orkade helt enkelt inte vara social nog att bygga upp ett nätverk.

Alla samlades i lunchrummet (de är över 20 personer) & vi uppdaterade varandra i vad som hänt. När jag slutade så byttes det chef (hon var förjävlig människa, jobbar numer inom politiken) & istället blev en av mina kollegor chef & hon hade tydligen gjort bort sig totalt och tillslut slutat på eget bevåg, så just nu var det chefslösa!

Det är konstigt ändå vi kom fram till att det är 2,5 års sedan jag slutade ändå så känns som det var igår och munnarna bara går i ett och alla pratar & är glada och det känns som man känner varandra utan och innan. Mysigt!

När lunchrasten var slut & Alice ätit upp alla sin mammas köttbullar, så packade vi ihop & åkte hem till S. S är oxå en gammal jobbarkompis & hon har en son som är född 2 dagar innan Alice. Hon har även en dotter som är 2 år & hennes sambo är oxå min gamla jobbarkompis -lite kärlek på jobbet lixom. Dit skulle även P ha kommit med sin K som är född dagen efter Alice men de blev sjuka. P förlorade sin sambo när hon var gravid i 3:e månaden, hans hjärta la av under ett träningspass -hur hemskt som helst. Har inte träffat P sen det hände och hade sett fram emot att krama om henne ordentligt så det var synd att de blev sjuka.

Men S är hur gullig som helst & hennes barn med. Men först fick jag ta hand om ett blodbad. S hade skurit ihop en fräsch fruktsallad och lyckats skära sig i tummen på köpet & blodet rann om plåstret när jag kom och så lätta hon på det och halva tumtoppen var borta. Blev lite svag i knäna men vi höll oss lugna för barnens skull och plåstra om det så blodet slutade rinna. *puh* Hennes N var inte lika aktiv som Alice så han hade precis lärt sig åla. S blev impad av Alice framfart & dottern O var lycklig över att få en lekkamrat. Alice älskar ju äldre barn. Nu visade det sig att Alice även kunde något som inte O kommit på, nämligen att tända och släcka nattlampan på O´s rum *ups*.

Vi lekte med barnen, åt gemensamt mellis/fika/lunch. Alice åt upp alla apelsinbitar hon bara fick ur fruktsalladen -den damen ÄLSKAR apelsin. & sen lekt vi lite till innan klockan blev lite för mycket & Alice och jag packade ihop och rullade hemåt. Även hemresan i mörker och snöslask gick bra. Alice somnade sött efter 10 min och sov tills det bara var 20 min kvar och då pyssla hon med lite saker jag plockat med mig.

Vi han lagom hem för att slänga in en plåt pytt i panna i ugnen och steka lite ägg innan mannen kom hem & sen har jag planerat vad jag ska baka inom det närmaste (Fick 7 sorterskakor receptboken i julklapp av mamma). Vill fylla frysen med smarriga småkakor, men det blir av vanligt mjöl för jag orkar inte slänga mer misslyckade glutenfria kakor =/. Mannen planerade sin Englandsfotbollsresa med J i telefonen & sen så borrade han hål för pluttar man kan sätta på bänkskivan så man kan ställa av kastruller och sånt på dem. Ska visa med ett foto när det är klart. Själv har jag varit mycket tveksam till detta redan från start och jag ska inte säga det ännu men jag tror att mannen kommer fatta vad jag menar, men men han får hålla på, det är han som får betala ny bänkskiva om det skiter sig! =/

Nu är jag helst slut, har kollat lite på Idrottgalan -blev glad att Robert Karlsson vann pris. Har följt honom sen jag var 11 år och åkte på min första Scandinavian Master tävling med mamma & pappa (Somris var du oxå med kanske???) Bestämde ju då att han skulel bli min framtida man, något jag är glad för att han inte blev (han har svävat ut lite väl mkt de senaste åren) men gammal kärlek rostar aldrig ;-) man måste ju heja på ina små "crushes".

Natti natti

30 års Kalas

Igår så började Alice & jag dagn med att åka och storhandla. Mannen gjorde ett litet ryck på övervåningen. Sen blev det lunch för hela familjen & så begav vi oss iväg. Först stanna vi i en närliggande stad & handlade ny bilstol åt Alice på Babyproffsen. Det blev en Akta Graco Comfort. Alice fick provsitta ett par andra men de kändes lika smala över axlarna som den hon har och det är det som känns som största bekymret idag -att den börjar bli för smal med alla kläder. & så fick hon nya badbyxor -rosa & fina! Tittade även lite smått på ny vagn, dels vill jag ha en paraplyvagn som man bara kan fälla ihop och ha i bilen när man ska iväg en snabbis på stan eller nån anann butik & sen vill jag såsmåningom ha en sulky.

När vi var klara på Babyproffsen åkte vi och mötte svärföräldrarna & sen begav vi oss till mannens kusin som precis fyllt 30 år. Där blev det mat: paj & massa kakor & tårta & rött vin. Jag åt men ändå med måtta, men vill ändå inte väga mig i morgon då jag har mensvecka & det brukar bli plus på vågen hur jag än beter mig. Men det blev ett trevligt kalas & Alice satt med vid bordet och fick smaka både lite paj & smörgås. Kusinens mans föräldrar hade med sig två små hundar & Alice älskar ju hundar så hon var fullt sysselsatt med att hänga med var de där yrbollarna for omkring & gjorde. Vid 19 åkte vi hem igen & då somnade Alice som en stock.

När vi kom hem så vaknade hon ju såklat så då fick Alice vara vekn med oss en stund. Hon åt smörgås framför tv:n så det smackade ända till grannarna. Mannen gjorde räkmacka åt oss. & när jag sen la Alice vid 21.30 så åt hon glatt sin välling, låg och prata ca 20 min och sen somna hon *skönt*. Själv var jag superdupertrött & gick snart och la mig jag med.

Imorse blev det Godmorgon vid 9. Jag stack snabbt och tränade. Körde järnet, brände 150 kalorier på Crosstrainern innan det blev maskiner & lite mer Crosstrainer! Var lugnt på gymmet idag, bara två gubbar, en medelålder kvinna & en snygging! (då menade jag inte jag ;-) )

Idag blir det hemmadag, mannen håller på att lista och sätta smygar på övervåningen. Vi har punktat ner vad som är kvar att göra däruppe och vad som behöver köpas i möbelväg & lite så känns bra. Alice sover på altanen med min vinterjacka över vagnen så hon inte vaknar av kallstick i näsan =/.

Dagens meny:

Frukost: Mild yoghurt vaniljsmak
Lunch: Skinka & pastrami, potatissallad, grönsallad & ananas, kiwi & vindruvor
Fika: te och smoothie
Kvällsmat: Räkfylld Rödtunga med gräslökssås & sockerärtor
Kvällsfika: frukt & te

Fredagsmysfikadag!

Jennifer: Viktklubben kostar 298:- för 3 mån, 398:- för 6 mån eller 498;- för 12 mån så jag köpte årsmedlemsskap. Man upprättar sin plan, dvs hur många kilo man vill gå ner på hur många veckor & tilldelas en kalorimängd. Man får dagligen menyförslag anpassad efter sin kalorinivå. Jag använder mig nästan bara av kaloridagboken, där man lägger till allt man äter under dagen och på så sätt ser hur mycket mer eller mindre man ska äta för att hålla sig till sin kalorimängd, man kan även lägga till träning och då dras det av förbrända kalorier och de får man äta upp om man vill. Jag tycker det är smidigt för även om man en dag inte tycker man äter sååå himla mycket å kan man ändå ligga en bra bit över sin kalorinivå. Jag har inte direkt ändrat så mycket på vår mat, mer än att jag tar mindre portioner & äter med grönsaker & så tagit bort allt onödigt snask därimellan! Inget är förbjudet, vill du äta chips för alla dina kalorier så får du göra det & jag måste tänka att det ska funka i fortsättningen & då vill jag inte banta för att gå tillbaka i gamla vanor utan lära mig att äta normala portioner & nöja mig med en frukt istället för en halv chokladkaka till fikat-iallafall på vardagarna.
Kika in på www.viktklubb.se

Svintoflickan: Jag ska erkänna att jag inte varit så flitig med städningen tidigare. Luften gick lixom ur när vi flyttade in i huset & sen har en inte riktigt kommit tillbaka igen. Har tyckt att det känts ganska hopplöst att städa för i samma stund man stänger av dammsugaren far det fram mer byggdamm ur någon vrå. Nu har jag fått tillbaka lusten till att ha fint & fräscht omkring mig igen -samtidigt som jag läste i en barnbok att det i princip var smartare att rengöra golven än att ge ett förkylt barn medicin så detta är ett litet test. Alice var förkyld mycket i höstas & nu vill jag se om hon håller sig friskare. Samtidigt som jag inte längre ser det som speciellt jobbigt utan att det är en syssla som går bra att göra & som funkar med Alice omkring + att man får lite gratisträning undertiden!

Alice & farmor var borta nästan 4 timmar igår & allt hade gått såååå bra. Alice hade somnat på vägen ner till stan & sovit skönt medan Farmor gått i butiker och vaknat lagom då Farmor blev fikasugen & där hade Alice flörtat järnet med alla gästerna. Så mycket att knappt någon mellis gick ner så när hon kom hem igen så fick hon lite smörgås.

Efter middagen åkte jag en snabbis till ICA & sen satte vi upp lamporna i vardagsrumsfönstrena -blev kanonfint! & sen blev det badning & läggning. Mannen & jag tittade på "PÅ spåret" repisen & sen gick jag och la mig & läste i nya Mama.

Idag vaknade Alice efter en ganska strulig natt redan 7.40 puh, men vi åkte till en gammal högstadiekompis till mig & hennes 10 månaders dotter & dit kom en annan tjej med sin son, så barnen har lekt och pysslat -Alice är mest försigkommen (suprice) så jag har fått vara med en del med "klappa mjukt" & sen hade Alice race med gåvagnen i hallen tills den tippa och hon for i golvet. Men vi har pratat och bytt erfarenheter och tips & råd & fikat (bara te-ibland är det bra att vara glutenallergiker) & barnen har ätit mat. Alice somna i bilen hem & är nu överflyttad till vagnen. Vi ska snart ner på stan & träffa min gamla studiekompis/kollega som jag inte sett sen Alice var nyfödd. Ska bli kul!

Dagens meny:

Frukost: samam som hela veckan!
Lunch: pasta & miniköttbullar med tomatsmak
Fika: ??? Har inte bestämt mig om jag ska ta en chokladboll på fiket eller nöja mig med te...
Kvällsmat: Ryggbiff med klyftpotatis & kantarellsås
Kvällsfika: chokladmousse med hallon

Måleridag!

Igår när lillskruttan lagt sig så lutade jag mig tillbaka i soffan, det var mannen som höll i "fjärkan" & då blev det "Arga snickaren" & sen fotbill... Renoveringsprogram kan jag stå ut med men Manchester United möter ännu ett lag det klarar jag bara inte, så som tur var hade jag köpt en tidning när Alice och jag promenaerade till ICA som jag kunde bädda ner mig med och läsa, den heter Hemtrevligt och var faktiskt ganska så Hemtrevlig tidning!

Morgonen började 8.40 med morgonmys & sen åt vi frukost (Alice älskar tunnbröd) & sen satte vi igång & städade -jag har faktiskt hållt min deal om att städa varannan dag, det tar mellan 30-45 min med dammsugning & våttorkning & idag fick kökssåpen sig en dänga oxå & Alice roar sig med att jaga både dammsugare, sladdar, slangar & moppar, så det går fin fint & än har vi inte drabbats av någon ny förkylning! Mannen sa till och med igår "Det var länge sen jag var förkyld nu"...

Efter lunchen så kom Alice Farmor & hon & Alice promenerade ner på stan, Alice skulle sova och så ville Farmor fika med Alice på stan så jag packade med mellis & nytt ombyte så de klarar sig utifall att...

Själv letade jag fram mina blåbyxor & drog fram målarpenslar & rollers och har påbörjat grundmålningen av min "walk in closet", nu är hälften målat, väven drog åt sig så in i helsikes mycket färg att jag inte vågade fortsätta med risk för att få stanna mitt i ett penseldrag. Men mer än halva garderoben är färdigmålad & jag är nöjd!

Igår startade mensen, men ännu har jag inte vrålätit något ur varesig kyl, frys eller skafferi, håller mig till kalorinivån jag är tilldelad och känner mig nöjd -tror faktiskt att det är träningen som håller både humör och svullargenen i schack! Idag kommer vi även få hem Crosstrainern! Hej vad det ska gå -ska även lura upp mannen som börjar bli lite välfylld under hakan & byxorna ser liiite väl tajta ut...

Dagens meny:

Frukost: samma som alla andra dagar denna veckan!
Lunch: lasagne och en stor sallad
Fika: apelsin & te
Kvällsmat: ugnspannkaka med keso och sylt
Kvällsfika: ananas & te

"Gamla" skämt & Svettiga Tomater!

Idag när vi åkte till Babysimmet utspelades följande meningsbyte:

Mannen: Ja jag tänkte väl!!!
Jag: vad då?
Mannen Jag tänkte "vad illa han kör" om bilen framför men nu när vi körde om såg jag ju att det var en kvinna!
Jag: Men kan du komma med något nytt? Vad tror du de säger om dig? "Vad illa han kör -men så kör de om och utbrister : Nämen det var ju en tant"! (mannen är grymt långhårig just nu och jag bara orkar inte göra något åt det)
Mannen: Skitkul!
Jag: ja det var ju nyare än ditt "skämt" iallafall som du drar VARJE gång vi åker bil.

Idag var INTE Step Up passet inställt -i morgon kommer jag ångra att det INTE var inställt. Jag svettades som en tok & vi klev in ca 15 blekfeta tjejer i lokalen men ut kom 15 svettiga tomater. Fick ändra Motionskollen på Viktklubben från Lätt Step Up till Medel- för här förbrändes kalorier i storlek med en chokladkaka! Så himla SKÖNT!!! Har redan bokat mig till nästa vecka (något jag säkerligen kommer ångra imorgon med).

Mästare & babysim

Igår åkte tandborsten fram och den var ju rolig så nu borstas det tänder vid varje bajsbyte, ska köpa Bamsetandkräm oxå så blir det nog ÄNNU roligare! Tack för tipsen!

Lotte: Nu är skorna på väg! Maila mig när de kommit fram så gör vi upp om portot! Kram

Igår eftermiddag hittade Alice och jag iallafall några ärenden att uträtta, så vi åkte till Apoteket och beställde ny välling -NU sa de plötsligt att DE kunde lägga in receptet (papper) i datonr och jag kunde beställa via nätet, få leverans ända hem om jag betalar en slant men iallafall slippa ett av de nuvarande två besöken, vällingbeställningen kräver! *skönt*

Mannen kom hem 40 min tidigare -hur skönt som helst. Helt oanmäld oxå *toppen*

På kvällen så tittade mannen och jag på Mästarnas mästare -alltså dessa idrottsmän, man måste nog vara av ett visst virke för att bli elitidrottare. Susanne blir ju nästan pinsam som ska "fortsätta kämpa" med diskbrock, trasiga fingrar & fötter...
Sedan blev det House svåraste fall & så nattinatti. Har bestämt mig för att vara uppe till 22, släcka runt 22.30-23, för då sover jag bättre på natten & slipper ligga vaken timtals mitt i natten som hänt förut. Har sovit bra flera nätter men känner mig ändå som en vandrande zombie på dagarna...

Idag är mannen pappaledig & Babysimmet sparkade igång igen. En lite senare tid och en mindre grupp med barn på olika nivåer. Fyra mammor och barn vi känner igen & idag var en mamma om tidigare gått med sin kompis där själv och då gick det bra att prata med oss andra oxå =) Idag har Alice plumsat i från kanten och ska försöka lära sig hålla i kanten själv, men hon bubblade under vattenytan ett par gånger idag =)

Just nu har jag nattat Alice i spjälisen (gick lite trögare idag än igår tyvärr) & mannen är och återvinner barnmatsburkar & tvättar BÅDA bilarna!

Mannen ska jobba på övervåningen då Alice vaknat & ikväll ska jag ge Step up passet ett nytt försök och hoppas det dyker upp någon ledare idag =/.

Dagens meny:

Frukost: samma som hela veckan
Lunch: spagetti & miniköttbullar med tomatsmak
Fika: apelsin & te + vatten
Kvällsmat: lasagne
Kvällsfika: mango med keso

Igår mixade jag mangon som jag hade köpt innan Camilla sa att hon var smart nog att köpa fryst magno i bitar, jag frös mangomixen, men det var en ren besvikelse -mango ska frysas i bitar! Så ikväll ska jag tina resten av mangon och äta med en skvätt keso som kvällsfika istället!


Tips på BRA bok om Barn?

Är det någon som kan tipsa mig om en BRA bok om barn, jag söker allt från skötsel till fostran & som ska fungera i dagens samhälle, plocka lite här och lite där, inget helt koncept!

Ann:
Vi tänkte som så att eftersom vi klarar oss på det vi får ut nu när jag ändå inte plockar många dagar så kommer vi få ut mer även om jag jobbar 50% -så klarar vi oss nu så klarar vi oss då! =)

Idag började morgonen 8.15, Alice var en riktig mysunge så vi låg i dubbelsängen och jag bäddade ner henen och hon låg en lång stund och bara pratade och skrattade och gosade *det är kärlek*. Sedan gjorde vi oss i ordning -att byta blöja är numer en total strid, hon är hal som en ål och går inte att locka att ligga stilla en sekund. Är alldeles svettig efteråt & får byta skyddhandduk varje gång hon bajsat, men tänker att om jag byter taktik dvs byter i mitt knä så kanske hon aldrig mer vill ligga på skötbordet- hur har ni tänkt och gjort? För jag antar att detta är en fas lixom det mesta annat.



Idag efter frukosten tog vi på oss och sen tog vi en promenad på 50 min, vi stannade till på ICA för att inhandla lite ingredienser till dagens pastasås & sen travade vi på, Alice satt nöjt i sin vagn hela färden, tittade på bilar, traktorer, postmoppar, människor och hundar! Hur skönt som helst! & jag fick mig motion och var alldeles genomsvett när vi kom hem.*BRA* Väl hemma lekte vi en stund och sen blev det lunch och lite mer lek, brukar avvakta sovningn en stund efter lunchen då hon ofta brukar bajsa i samband med måltiderna -om inte under så strax efter och det är inge kul att en bajsning ska störa lunchvilan. Idag fick Alice sova i spjälsängen, det var 5 min gnäll innan hon somna, men jag hoppas hon sover längre där för de senaste dagarna har hon vaknat efter bara 45 min oh det är alldeles för kort tid om hon bara ska sova en gång per dag. & det har även betytt att jag haft trött och gnälling Alice timmen innan mannen kommer hem -(då jag oftast är som tröttast oxå) och det händer lite annat och det är mat och lek och bad innan nattningen.

Idag har vi hemmadag, inte mycket alls på kalendern, inga direkta ärenden att utföra och jag känner mig en smula rastlös men jag orkar ändå inte ringa någon och fråga om vi ska träffas...

Dagens meny:

Frukost: Mild lätt yoghurt Citron, 2 grova smörgåsar med ost & tomat + te
Lunch: morots & linssoppa med fetaosttopping
Fika: smoothie och te
Kvällsmat: pasta med kantarell & philadelphiasås
Kvällsfika: apelsin & te

Syster , Q, vikt & träning

Ann: Vi har inte riktigt bestämt oss än. Det beror lite på om jag ska fortsätta vara vikarie eller om jag får fast tjänst. Men om jag får som jag vill så kommer Alice få dagisplats i slutet av augusti och skolas in då & börja på allvar i september. Men jag har inga planer på att jobba mer är 50 %.

Dagen började 9.15 då lilla damen behagade vakna ur sin skönhetssömn. Vid 11 anlände min syster & hennes 4 åriga E. De skulle vara barnvakt medans jag gick till Q för första gånge i år. De kom lite tidigare så Alice han vänja sig lite vid dem. Vi åt lunch & pratade lite. Min syster har haft en tuff vecka med mamma och vi ventilerade det. Känns som att min syster och jag är mer på samma våglängd NU än när mamam precis blev sjuk att vi använder oss av samma sätt att tanka kraft och att vi tänker liknande tankar -känns skönt att något ont har gett något gott oå dvs att jag kommit närmare mina systrar.

Q besöket gick bra fick många bra "verktyg" att använda i mitt sätt att tänka & ventilerade Thailand, julen & det som varit efter och däremellan. Ett råd till er: Hur man hanterar motgångar nu, små som stora blir verktyg för hur man hanterar en ännu större kris. Vill du vara en fighter - eller vill du dra nytta av sjukdomsvinsten...

När jag kom hem så hade allt gåttt bra, de hade varit ute på nästan en timmes lång promenad & Alice hade sovit hela tiden & när jag kom hem åt de lite mellis.

Vi fikade lite, pratade om mitt Q besök & sen åkte de för att hämta F från fritids.


Alice favoritsyssla numer!



Den går även bra att klättra på!

När mannen kom hem så åt vi middag & sen åkte jag och tränade. Är riktigt skönt att komma ifrån en timme på kvällen. & idag hade jag lite aggressioner att ta ut och det blev på Crosstrainern!!

Dagens meny:

Frukost: mild lätt yoghurt citron, 2 grova smörgåsar med ost & tomat + te
Lunch: lins & morotssoppa med fetaost topping
Fika: smoothie
Middag: korv stroganoff med fullkornsris, rivna morötter & tomat
Kvällsfika: apelsin & te

Viktstatus: - 2 kg (av 7kg som ska bort)

Söndagslunk

Idag började dagen strax efter klockan 8, först myste vi alla tre i dubbelsängen. Sen gick vi upp och åt frukost & gjorde oss i ordning. Eftersom att mannen är en smula segare än jag så han jag dammsuga och städa badrummet innan han gjort sig redo. När alla var redo så åkte vi till ICA & sen åkte vi till MIO och kollade på byrå & hylla åt Alice, har hittat 2 tänkbar alternativ men är nog beredda att titta vidare lite grann. Vi hittade iallafll 3 hängande lampor till vardagsrums fönstren i vitt & svart.

När vi kom hem var det dax för Alice lunch och medan mannen och Alice tog en promenad passade jag på att våttorka golven & ta bort de sista stora tomtarna som blivit kvar. När mannen och Alice kom tillbaka hade Alice Farmor & farfar kommit på besök. Alice är ju ingen långsovare dagtid och slog upp sina stora ögon i samma stund som de kom hem. Men hon hade ju lekkompisar så manen och jag åt rester till lunch (röding eller paj) medan de tittade på övervåningen.

Sedan blev det gemensam lekstund och efterföljande fika. Alice älskar böcker & hennes Farmor läste en lång stund för henne, Alice sitter och tittar, känner och bläddrar så himla söt.

När de åkte passade manne på att åka och sortera återvinning och handla några saker vi glömde till kvällens middag & Alice och jag toig en lååångpromenad så hon fick sova ett par minuter till.

Dagens meny:

Frukost: lätt yoghurt citron, 2 smörgåsar med ost & tomat
Lunch: ost & skinkpaj med sallad
Fika: 1 minipini sockerkaksbit & te (champagne/jordgubb)
Kvällsmat: Lax Biff Lindström
Kvällsfika: apelsin & te

Mamma-lördag!

Uppdaterad med bilder!

Tess:
Jag ska svälja konsertminnena & gå och köpa Ternheim, återkommer =)

Igår började Let´s Dance, var riktigt roligt att se!!! Jätten-Magnus imponerade stort, lixom Morgan, som mannen kallade "tönten" fram tills han började dansa -då blev mannen helt knäpptyst och muttra sen "ja det var ju tyvärr bäst hittills". Hihi.
Mina favoriter än nu Maggan & Morgan!

Idag kom mamma och pappa på besök. Eller pappa skulle hjälpa mannen på övervåningen. Själv började jag med att åka och träna, vill inte bryta mina träningsrutiner när jag väl börjat! Sen när jag kom hem så var det bara mata Alice, duscha, gå ut och gå och sen fixa lunchen. Hushållerska ut i fingerspetsarna. Så jag var väl förtjänad att åka och träna en timme. Tyvärr så fattar mina föräldrar en sak jäkligt trögt "Alice är lättväckt dagtid" så såfort jag kommit hem efter sövningspromenaden så började pappa prata precis bredvid altandörren med HÖÖÖÖG stämma, puh hon klarade det tänkte jag då mamam började slå sin jäkla sprutjävel mot glaskanten och då var det kört 40 min sömn blev det för lillskruttan idag. Men hon fick vara medoch äta lunch och smaska i sig både paj och apelsin.

Sen satte mamma och jag upp gardinerna i vardagsrummet. Svarta med bronsmedaljonger från Hemtex, veckbandslänger som är satta med krokar på vephållare, blev riktigt snyggt & så passade vi på att plocka ner julgranen & resterande ljusstakar men lamporna i vardagsrummet som är stjärnor i guld fick vara kvar ett tag till.



Ska även byta lampor, några hängande och någon stående tror jag!

Mammatankar:
Har tänkt sedan jag fick Alice att jag inte vill skaffa fler barn innan mamam dör, att jag varken vill vara gravid eller nyförlöst under mammas sista tid. Men senaste tiden har det känns lite fel att tänka så. Ska det påverka mina planer att skaffa barn? Kommer jag verkligen må BÄTTRE när hon är död? Tänk om det tar flera år innan hon dör? & jag pga det inte vill skaffa syskon till Alice.... Alice har ju varit den som hållt mig uppe nu under den svåra tiden, samtidigt som det legat en sorg över allt "Alice första", men vad säger att det inte kommer göra det även då inte mamam finns, den sorgen kommer väl mer eller mindre alltid finnas där.... Innan allt det här hade jag som plan att inte vänta mer än max 2-3 år mellan barnen & jag tror att om jag står där med Alice 4 år så kommer jag inte bege mig in i djungeln av gravidkrämpor, amningsdimma & sömnlösa nätter en gång till.... Och jag vet att jag VILL ha syskon till Alice iallafall 1, för tänk om jag inte hade haft mina systrrar nu i mammas sjukdom hur hade jag klarat av det då???

I dag märkte jag att mamam har ett ENORMT kontrollbehov, inte alls konstigt att hon en gång blev utbränd. Manenn ropade ner och frågade om jag visste vilken sida man skulle måla på väven de skulle sätta upp, jag sa nej. Mamma skrev genast att jag skulel gå upp och kolla men då växte trotset i mig och jag sa "Nä det där får de klara ut själva" vafan jag hade ju iallafall ingen aning, vad skulel jag göra för underverk genom att gå upp och kolla, sen stod hon där och vifta med sitt block i 5 min innan hon gav sig. & sen kontrollerade hon varje gardinlängd som jag fixxade om jag satt veckbandskrokarna korrekt... Att hon ORKAR!

Nu blir det lördagsmys med MIN lilla familj!

Dagens meny:

FRukost: yoghurt och 1 smörgås med ost & sallad
Lunch: ost & skinkpaj och sallad med granatäpple
Fika: mango & passionsfruktsmousse
Kvällsmat: Biff Rydberg
Kvällsfika: popcorn


Allt Flyter

Camilla: Brukar du mixa mangon innan du fryser den? Tack för alla bra tips! Kram

Igår åkte jag på bio på kvällen med 2 arbetskamrater, vi såg Allt Flyter. Var stundtals riktigt rolig film med en gnutta allvar, frågetecken och lite dötid -som en film brukar vara =) Tyvärr lämnade jag min karaktär hemma, hade ju bestämt mig för en liten popcorn men när tjejerna stod och plockade i smågodis i sina påsar så hängde jag på av bara farten, satt glatt med handen i påsen tills allt bottenskrammel var slut. Idag känns det mer "jaja" & jag förösker hålla slanka linjen idag istället.

Mannen hade lekt med Alice, övat att gå med gåvagnen och badat och lagt henne. Så jag kom hem till ett lugnt och skönt hem med nedbäddat sovande barn och en harmonisk man. *skönt* Var ju inte ett piss på tv så jag bläddra runt bland kanalerna innan jag gav upp och la mig och bläddra i ellos katalogen. Tyckte början av den var lite "mamma mia" inspirerad, mycket fint men mycket som inte var i min smak. Fastnade främst för en bikini så den ska jag nog slå till på -fatta att slippa klämma sig in i provhytten blekfet och randig i vår.

Alice har sovit bra sen vi körde 5min metoden nattetid, hon vaknar en gång per natt och är bara lägga tillbaka i sovposition så somnar hon om oftast på en gång men inte mer än tre nedläggningar har behövts. *skönt*
I morse vaknade vi strax efter 8 då har hon inte ätit under natten heller. Vi gick upp gjorde oss i ordning och sen fick jag i henen en halv portion gröt och lite rån & smärgås.

När började era barn äta själva? Då menar jag inte gaffel/sked utan plocka från tallrik med händerna utan att bli "stödmatad"??? Igår gjorde nämligen Alice matnings revolt (någon som är förvånad *not me* ) hon ska bara äta mat med fingrarna och igår hade jag kokat lite kycklingfilé till Alice för vi skulle äta wook. & hon älskade visst kyckling, hon fick små tärningar att smaska på och smaska det gjorde hon vill jag lova lät högt *Mmmm Mmmmmm* och blev skitarg på mig såfort jag stack fram skeden eller "glömt" lägga fram mer kyckling. Hon peta säkert i sig en halv kycklingfilé. Men potatisbitar går bort och det mesta i grönsaksväg som inte är litet och runt. Idag fick jag dock mata samtidigt som hon åt lite rån med leverpastej.

Såhär fint har Alice och jag gjort i det i köket:







Hmmm... Vad är det här för lattjo liten pryl?





& så kusinerna:



Viktor i moln fleecen!



Alice i molnfleecen!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med mandarin
Lunch: Kycklingwook med risnudlar
Fika: smoothie på banan, blåbär och mild yoghurt citronsmak (ny??)
Middag: Förrätt: mannens heta räkor Varmrätt: stekt rödingfilé med färskpotatis, hollandiesås, sparris & champinjoner
Kvällsfika: chokladmousse med crips & te

Idag går det bättre!

Idag verkar turen vänt lite iallafall. Alice vaknade 9 och så åt vi frukost -har hittat en färdiggröt med hallon-persikasmak som Alice faktiskt gillar så det åt hon en halv portion och lite smörgås. Sen gjorde vi oss i ordning och åkte ner på stan. Tittade in Hemtex och var ute efter lampor med ekfot eller dyl fanns ett par men de såldes i ett kit med skärm och allt och skärmen var beige och jag ville ha vit eller svart, så vi gick vidare till Åhléns där fanns det mer att välja på och det blev tillslut två lampor med ekfot & svarta skärmar. Är liiite osäker på skärmarna men ska låta mannen få göra ett utlåtande i kväll innan jagtar av plast och allt.

Sedan åkte vi till Cervera de har mycket lampor där med men där var jag ute efter hängandes i vardagsrummet, hittade inga klockrena så mannen får allt ta och åka med en sväng nån dag framöver och vara med och bestämma. Men vi gick vidare till Blomsterlandet och shoppade 2 rosa krukor till Alice & 2 stora vita till köket.

Sen gick vi till min favorit färghandel och hämtade fler färgprover till min "walk in closet" eller garderob som jag mest kallar den för den är inte stor alls.

Sen var det dax att åka hem och äta lunch & leka lite och nyss kom vi in från en promenad & Alice fick sova i entrén idag ville inte riskera att upprepa fårdagens uppvaknande och än så länge *peppar peppar* så sover hon därute i Viktors molnfleeceoverall! (Bild kommer)

Ikväll ska jag på bio med ett par jobbarkompisar: Allt Flyter!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt och mandarin
Lunch: chili con carne med fullkornsris
Fika: smoothie
Middag: kyckling (har inte bestämt hur jag ska tillaga den än)
Kvällsfika: 1 liten Biopopcorn & 1 Cola light

Tillägg 5 min senare: Alice vaknade men jag lyckades söva om henne i vagnen. Glömde skriva att vi tittade på delar av Grammisgalan igår, kände mig som ett fån, vilka var hälften av alla artister? Har jag legat i gravid/mammaidé hela året??? & Anna Terheim som plockar vinst efter vinst men inte kan kläcka ur sig ett vettigt tacktal. Glömmer aldrig när hon var förband åt KENT och satt med ryggen åt publiken i 45 min. Men hon sjunger väl bra på skiva...

Dagen då allt gick fel...

...är det typ som det känns idag!

Började med samtalet med Barnkliniken, se tidigare inlägg. Sedan hade jag planerat att Alice och jag skulle åka runt på shoppingturné det skulle bli City Gross, Blomsterlandet, Cervera & Hemtex, det skulle handlas blommor och helst nya lampor och krukor och grejer. Pratade med mannen om morgonens telefonsamtal då han säger att han bara lämnade bilstolen hemma -inte klickinsatsen. Jaja tänkte jag no problems for a day lixom...

Glad i hågen bylsa vi på oss -7 grader och gick ut och skotta och borsta fram bilen, Alice satt nöjt i sin bilstol och titta på tills en vindpust tog tag i lite snö och kastade det på henne då började hon tjuta i stolen. Bäst att sätta in henen i bilen tänkte jag, provade i framsätet -jäkla SAaab att ha så förbannat korta bilbälten, så jag fick efter starkt stånkande sätta in den i baksätet och han svära flera haranger som inte var barnv'änliga innan bältet tillslut satt där det skulle.

På City Gross gick det bra, vi strosade i sakta mak fram och tittade sedan förbi en färghandel och hämtade färgprover till min "walk in closet" & sen var klockan närmare halv tolv och hög tid att åka hemår och äta lunch. Här hans inte med mycket inte...

Alice orkade vara vaken till 13.00, läste i en barnbok igår att det var vettigare att städa golven än att ge barnet medicin vid förkylning och jag som inte är så jätte noga med städningen just nu, visst jag dammsuger men moppa golven blir inte vrålofta & Alice har alltid grådaskiga knän på sina byxor. Så det blev dammsugning & golvmoppning & in med moppen i tvättmaskinen så ska jag moppa senare i veckan igen med fräschare mopp!

Alice somnade inann vi han passera grannen, men vaknade så snart jag ställt ut henen på altan *suck* var bara ta nya tag och det var inte lätt för hon hade behövt sova lite till och var trött tjurig första halvtimmen. Men sen fikade vi och lagade mat och busade en stund.

Onsdagar är en förbestämd träningsdag, då är det Step up som jag tycker är kul. Så när mannen kom hem så åkte jag iväg till träningen, väl klockan 18 så stod vi tre förväntansfulla tjejer med krossade träningsdrömmar -det kom ingen ledare! F**k! Så det var bara pallra sig in i gymmet där det var fullsmockat, körde 50 min och sen stod jag inte ut längre bland svettiga kvinnor och män som öser på vikter, klarar 5 repititioner, stånkar som brunstiga kossor & som kommer ta slut innan veckan är över. Själv förespråkar jag låga vikter (2,5-15 kg) & MÅNGA repitioner.

När jag kom hem så hade mannen inte fått i Alice någon mat & var sur som ättika, så det var bara sätta sig vid bordet med Alice och mata och då åt hon chili con carne med fullkornsris som jag lagat åt henne utan protester och så tycker hon om att äta majskorn, blåbär & köttbullar medan man matar!

Mannen hade fått i uppgift att fylla i Föräldrapenning och föra över dagar till mig medan jag badade Alice, men jag han inte mer än släppa ner henen i badet förrän ungskruttan BAJSAR i vattnet så det var bara upp igen och mannen fick komam till undsättning och göra rent badkar (han fick välja) medan jag klädde och smörjde Alice (med olivolja -ska prova Alovera har faktiskt druckit Aloevera en gång i tiden mot mina eksem)

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt och mandarin
Lunch: Bigg Bourgone (weight Watchers jäkla små portioner och denna var ändå XL)
Fika: apelsin och smoothie a´la Camilla (thanks var suuupergott)
Middag; Chili con varne med fullkornsris, rivna morötter & tomat
Fika: färsk skivad frukt!

Alice utslag

Tack för fina och bra kommentarer angående Alice utslag:

Ann: Alice utslag kom i samband med att det blev kallt första gången runt slutet av oktober, först trodde jag det var babysimmet då det i princip startade samtidigt, men nu har vi inte simmat på 3 veckor och utslagen är ändå kvar. Jag ringde barnkliniken i morse, men möttes av en ganska otrevlig sköterska. Första la jag fram Alice laxallergi och hennes svar var "Men ge henne inte lax då" och när jag förklarat att det står att om det är fiskallergi ska den testas under uppsikt av läkare, men hon höll inte med. Sen sa hon att hon inte trodde det var laxen utan att Alice svalt slem och barn inte kan hosta upp slem utan kräks tills de får upp det.  Utslagen beblanda sig inte Barnkliniken med utan då fick jag vända mig till BVC där jag redan varit. jag ville ju ha kontakt med läkare och då får jag gå via barnläkaren på BVC.

Jag är med i viktklubb via aftonbladet och äter ett visst antal kalorier per dag, men ibland blir det för lite men då använder jag sunda förnuftet och väljer frukt istället för chokladkakan som jag egentligen velat ha!! Tallriksmodellen är bra att rätta sig efter det blir ungefär mina viktklubbsportioner! & så tror jag att motionen är jätteviktig, den prioriterar jag lätt bort pga slöhet men nu jäklar!! =)

Tess: Välkommen in i klubben själva banta jag ju bort 2 kg med GI innan jul men gick upp 2,6 kg under julen och då tyckte jag ändå inte att jag åt sååååå mycket... *suck* Vi får peppa varandra!!

Mammaveronica: Igår smörjde jag hela Alice med olivolja, idag var hon inte alls lika ilsket röd som hon brukar vara, så jag fortsätter med olivoljan ett par dagar! Tusen tack för tipset!



Middagsbjudning

Igår vid 18 snåret anlände min vän L med hennes sambo V och deras son H. De blev fördrink och husvisning och sen intog vi förrätten och barnen fick mat. Alice har fått smak på köttbullar så det plockar hon i sig och majs och ärtor är lagom plockmat och så åt hon burkmat däremellan tuggorna. H är lite kinkigare med maten ville inte ha sin mat och ville inte sitta i stolen. Så han fick ganska snabbt gå ner på golvet och när Alice var klar så följde hon efter. Alice är en kaxig liten brud så stackars H fick sig ett par klösningar och monsterrop i ansiktet. & han ger inte igen utan sitter bara och gråter och så kommer mamam springandes och räddar honom. Så för L blev det ingen njutningsfull middag, men hon fick lösa situationen på sitt sätt. Själv är jag mer för att låta barnen lösa det själva, tror H skulle bli betydligt morskare om han bara fick chansen.




Efter varmrätten badade barnen. & Alice avslutade med en praktvurpa som blev till en superdykning och sen var det färdigbadat.



Ni som är bra på prickar och utslag -studera Alice, hon är full av utslag, BVC sköterskan säger torrhetsutslag och säger att vi ska smörja med mildison, själv är jag lite anti kortison då jag själv är uppvuxen med det över hela kroppen och det förstört mycket av mitt piggment, samt att jag inte gillar att det bara dämpar reaktionen men att det fortfarande stannar kvar i kroppen (så förklarade min barndoktor det för mig när jag var 18 år)

Alice fick gå och lägga sig efter badet då hade klockan hunnit springa iväg till 21, egentligen för sent för lilla damen men hon somnade sött. H som kommit ur fas under julhelgerna fick sitta uppe och somnade i sin mammas famn vid 22.30. Sedan åt vi efterrätt och drack lite konjak och likör och prata skit till klockan 1, mycket trevligt! Blir myckt barnprat och husprat och så men det är alltid kul att ses.


H lärde Alice hur man gör med gåvagnn så här springer hon numera runt och hålla i sig med båda händerna det är ju överkurs *svettig mamma*. Känner ni igen pyjamasen? Hon hade en likadan som nyfödd, lika söt då som nu!


Lovade er bilder på mina REAfynd -




Tunika Lindex 170:-



Jacka Vero Moda 210:-

Dagens meny:

Frukost: 2 smörgåsar med ost & grönsaker + te
Lunch: pasta och korv
Fika: frukt
Middag: fläskfilé från igår och tagliatelle (nyttigare än potatisgratängen) & sallad
Kvällsfika: frukt & te

Viktstatus: - 1,2 kg (av 7 kg som ska bort)


Trettondagsaftonfirande!!

Camilla: Det där lät ju supersmarrigt, ska till ICA och spana i veckan! & mango ska inhandlas bums! Känns som det är dax för mens snart igen, var den inte här nyss? *suck* Svullen & godissugen, men just nu är karaktären starkare än begäret! =)

I går kväll blev Alice supertrött redan vid 19 så hon åkte i säng strax efter. Mannen och jag passade på att titta på film Arn -Tempelriddaren. Har föröskt läsa boken men den är ju för fruktansvärt seeeg, filmen var betydligt bättre även om kisspauserna blev längre och tätare ett tag... Men nu måste man ju se 2an, tur att svärisarna har den!

Det var min tur att ta Alice på natten, hon vaknade 2.30 somnade om efter 2 nedläggningarn a´la 5 min metoden, vaknade 5.30 somnade om efter 1 nedläggning och sov till 9. Hörde henen prata vid 7 snåret men sen tystna hon och somna om. *skönt*

Idag tog jag mitt pick och pack och åkte och tränade efter frukosten, så himla skönt. Lite mer folk på gymmet, fler som gett Nyårslöften kanske? En hade med sig sovande bebis i bilstol...

Sedan har mannen fixat på övervåningen & jag & Alice har förberett för kvällen. Vi har bjudit över L, V & deras 10 månaders H på middag, ska bli kul att se hur mannen och V går ihop, de har aldrig träffats.

Kvällens meny:
Fördrink: hallondrink (Bacardiraspberry, mosade hallon & fruktsoda)
Förrätt: Toast Skagen
Huvudrätt: Baconlindad Fläskfilé fylld med mozarella & basilikablad & potatisgratäng
Efterrätt: kladdkaka med marshmallows & vaniljglass

Nähe nu är det mannens tur att göra sig i ordning!! Trevlig Trettondagsafton med er!!!!

Bloggkrångel

Anki: Jag hade tänk fota tavlan och lägga ut den på Bloggen när den är klar!

Igår var det strul att få ut inlägg i bloggen för mig, så gårdagens inlägg skrevs i fredags och det tog 1 dygn att publicera det.. *suck* Hoppas det kommer gå bättre nu!

Igår jobbade mannen så jag & Alice huserade själva fram till 14 snåret. Alice hade strulat under natten så det var en trött och gnällig tjej jag fick umgås med, men vi plockade bort lite tomtar och tvättade och städade lite. Alice lyckades dra ut en halv toarulle på golvet och riva sönder hälften av pappret i minimala bitar medan jag duschade. Sen skulle jag upp och hämta en sak på övervåningen och då brukar hon vänta nedanför ståendes mot första trappsteget, men igår hade hon lyckats klättra upp på första trappsteget och när hon såg mig komma ner så satte hon sig rakt bakåt. Tror att både hon och jag blev mer rädda än det gjorde ont.

När mannen kom hem så sov Alice. Jag var så fruktansvärt less bara, less på att vara hemma, less på att ha en gnällig unge och ville bara komma ut en sväng så sagt och gjort, jag åkte ner på stan och tänkte shoppa loss på REAn, men det var den sämsta mellandagsrea jag varit med om. Inte ett enda användbart barnplagg, men jag blev överlycklig då jag såg jackan jag spanat på sen i höstas till 70% REA så den shoppade jag för endast 210:-ska fota den snart!

När jag kom hem hade Alice vaknat på ett bättre humör så det var mysigt att komma hem med nyhämtad energi!

Gårdagens meny:

Frukost: risgrynsgröt, mndarin
Lunch: forell med vildris, morot, sparris och en kall sås på mini fraich, majonäs och dill
Fika: apelsin + 1 bit 70% choklad
Middag: pepparbiff med kokt potatis, bearneiselight & sallad
Kvällsfika: chokladmousse med latte smak

Är på rätt spår med nyårslöftet har varit duktig flicka i en hel vecka nu, men igår kom sötsugen eller knapersuget eller vad man vill kalla det. Mn jag stod emot och borstade snabbt tänderna och la mig istället. mannen tog natten Alice sov skaplig vaknade vid 1 och mannen lät henne somna om själv efter lite knölande och hon somnade strax innan 2 & sov sen till 8.

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt & mandarin
Lunch: rotmos, bruna böner och miniköttbullar + kiwi
Fika: fruktsallad & te
Middag: Rökt dovhjort med rotfruktsgratäng
Kvällsfika: frukt och te

Mamma & PappaDag

Sandra W: Så du har oxå fått en aktivitetsbebis =). Jo det tär på krafterna, men det blir bättre med tiden iallafall har Alice blivit det. Ju äldre hon blir desto bättre sover hon när hon väl sover men visst det är dagar med minimal sömn nu oxå. Men vi har trappat ner på sovstunderna så nu sover Alice bara 1 gång per oftast och då har det blivit bättre då vet man att hon är såpass trött att den stunde blir minst 1 timme oftast 2 timmar, så då har jag börjat ta en snabbpromenad på max 20 min och sen vet jag att jag har minst 40min för mig själv. & så har jag gjort som så att den stunder  Alice sover så har jag vilat eller suttit vid datorn. När hon är vaken så har jag pysslat i hemmet & det funkar bra.  Det har även blivit mycket bättre sen hon började äta mat. & ju äldre hon blir desto mer sysselsätter hon sig själv när hon är vaken. Hoppas även att du har någon som kan avlasta dig med barnvakt, man behöver åka och handla själv eller bara ta en promenad eller en dusch för att hämta nya krafter igen.
När jag fixade min blogg satt jag och provade mig fram var man skulle lägga in färgerna och så & matbloggen fick jag hjälp av en kompis att fixa, är inget datasnille själv, men om du vill så kan du maila på [email protected] så kanske vi kan komma övernes om hur jag kan hjälpa dig om du vill =) Kramis

Idag kom mamam och pappa redan före 10, tidigt för min mamam som är en riktig trötter, så hon gjorde entré med en mega gäspning. Men sen piggna hon till och vi åkte ner på stan. mamma har målat en tavla till mig, jag bad henen det på Mors Dag och då önskade jag att hon skulle måla sin favoritplats och det var svårt tyckte hon och målade den mest välbesökat platsen för henne, där hon hämtat kraft och inspiration. Första gången jag såg tavlat tyckte jag att den var sådär, tyckte inte alls att den matchade mitt hem, men idag när vi har varit och fått hjälp med ramningen så är jag störtnöjd, den är klar 21 jan och jag längtar redan tills jag får hem den, den blev så himla fiiiin!!

Sen sprang vi runt lite, hittade en tunika på REA och mamma köpte leggings, mamma modell så de funkar över PEGen. & sen skulle jag glutta på gardiner jag vill ha till vardagsrummet på Hemtex, tror ni inte att de är slut ? Fanns ett par kvar och jag behöver två och inte kommer det hem nya. Så typiskt jag skulle ha köpt dem första gången jag såg dem, men då var jag för snål i och med all julshopping... På vägen hem somnade Alice utan mat i magen men sov ändå över 1 timme, flyttade över henne i vagnen och körde ut henne på altanen.

Mamma "åt" välling genom PEGen, pappa och jag åt lunch & så var jag uppe och tittade där han tapetserat i sovrummet blir så fint sååå!

När Alice vaknat och fått lunch så bad jag mamam vara barnvakt 30 min och så åkte jag till ICA och handlade. Mamma tror att Alice ska bli ledsen när jag åker men hon är inte en sån bebis än iallafall hon bara skrattar och vinkar och sen blir hon lika glad när man kommer tillbaka igen. Blir lite lättare att åka hemifrån då. Jag hoppas att hon gör så för att hon VET att jag kommer tillbaka...

Nu leker mannen och Alice i vardagsrummet, jag har snott åt mig lite datatid efter middagen. *skönt*

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt, mandarin & te
Lunch: potatismos och köttbullar, morot, tomat oh gurka
Fika: fruktsallad på: mandarin, färska hallon, melon och vindruvor + te
Middag: Förrätt: toast med en pepparrots och rökt dovhjortscreme på en bädd av sallad, huvudrätt: helugnsstekt forell med vildris och karljohancreme fraich, sparris, champinjoner och ugnsstekt tomat
Kvällsfika: Chokladmousse med caffe latte smak & te

Mamma och Pappa Dag

Sandra W: Så du har oxå fått en aktivitetsbebis =). Jo det tär på krafterna, men det blir bättre med tiden iallafall har Alice blivit det. Ju äldre hon blir desto bättre sover hon när hon väl sover men visst det är dagar med minimal sömn nu oxå. Men vi har trappat ner på sovstunderna så nu sover Alice bara 1 gång per oftast och då har det blivit bättre då vet man att hon är såpass trött att den stunde blir minst 1 timme oftast 2 timmar, så då har jag börjat ta en snabbpromenad på max 20 min och sen vet jag att jag har minst 40min för mig själv. & så har jag gjort som så att den stunder  Alice sover så har jag vilat eller suttit vid datorn. När hon är vaken så har jag pysslat i hemmet & det funkar bra.  Det har även blivit mycket bättre sen hon började äta mat. & ju äldre hon blir desto mer sysselsätter hon sig själv när hon är vaken. Hoppas även att du har någon som kan avlasta dig med barnvakt, man behöver åka och handla själv eller bara ta en promenad eller en dusch för att hämta nya krafter igen.
När jag fixade min blogg satt jag och provade mig fram var man skulle lägga in färgerna och så & matbloggen fick jag hjälp av en kompis att fixa, är inget datasnille själv, men om du vill så kan du maila på [email protected] så kanske vi kan komma övernes om hur jag kan hjälpa dig om du vill =) Kramis

Idag kom mamam och pappa redan före 10, tidigt för min mamam som är en riktig trötter, så hon gjorde entré med en mega gäspning. Men sen piggna hon till och vi åkte ner på stan. mamma har målat en tavla till mig, jag bad henen det på Mors Dag och då önskade jag att hon skulle måla sin favoritplats och det var svårt tyckte hon och målade den mest välbesökat platsen för henne, där hon hämtat kraft och inspiration. Första gången jag såg tavlat tyckte jag att den var sådär, tyckte inte alls att den matchade mitt hem, men idag när vi har varit och fått hjälp med ramningen så är jag störtnöjd, den är klar 21 jan och jag längtar redan tills jag får hem den, den blev så himla fiiiin!!

Sen sprang vi runt lite, hittade en tunika på REA och mamma köpte leggings, mamma modell så de funkar över PEGen. & sen skulle jag glutta på gardiner jag vill ha till vardagsrummet på Hemtex, tror ni inte att de är slut ? Fanns ett par kvar och jag behöver två och inte kommer det hem nya. Så typiskt jag skulle ha köpt dem första gången jag såg dem, men då var jag för snål i och med all julshopping... På vägen hem somnade Alice utan mat i magen men sov ändå över 1 timme, flyttade över henne i vagnen och körde ut henne på altanen.

Mamma "åt" välling genom PEGen, pappa och jag åt lunch & så var jag uppe och tittade där han tapetserat i sovrummet blir så fint sååå!

När Alice vaknat och fått lunch så bad jag mamam vara barnvakt 30 min och så åkte jag till ICA och handlade. Mamma tror att Alice ska bli ledsen när jag åker men hon är inte en sån bebis än iallafall hon bara skrattar och vinkar och sen blir hon lika glad när man kommer tillbaka igen. Blir lite lättare att åka hemifrån då. Jag hoppas att hon gör så för att hon VET att jag kommer tillbaka...

Nu leker mannen och Alice i vardagsrummet, jag har snott åt mig lite datatid efter middagen. *skönt*

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt, mandarin & te
Lunch: potatismos och köttbullar, morot, tomat oh gurka
Fika: fruktsallad på: mandarin, färska hallon, melon och vindruvor + te
Middag: Förrätt: toast med en pepparrots och rökt dovhjortscreme på en bädd av sallad, huvudrätt: helugnsstekt forell med vildris och karljohancreme fraich, sparris, champinjoner och ugnsstekt tomat
Kvällsfika: Chokladmousse med caffe latte smak & te

Nyårslöften

Nyårslöften 2009


  • Gå ner mina gravkilon tills Alice fyller 1 år. Nu jävlar!
  • Börja träna
  • Klippa håret till en frisyr - är så jäkla trött på mitt "häng" som alltid slutar i en tofs
  • Bygga klart huset & fixa till trädgården

Nyårsafton

Önskar er En God fortsättning på det Nya Året!!


Nyårsafton började med att mannen kände sig så förkyld att han inte orkade jobba på övervåningen, så jag tog snabbt chansen och stack iväg och invigde mitt träningskort. Blev en timmes gym och det ömmar ordentligt i musklerna idag *skönt*. Sedan for jag som en kulspruta på promenad med Alice för mannen kände sig för förkyld för att gå ut, till blomaffären, till affären för lunch (den närmsta hade blivit rånad) & sen när jag var i ordning gjord och klar var klockan 14.45 och då insåg jag att INGENTING var packat, mannen hade fördrivit dagen framför tvn med Alice.

Så det blev akutspurtspackning och några hårda ord riktat mot mannen. Men 15.15 var vi iväg, lite sena...

Vi kom fram till en gång av marschaller, fördrink och lite lek. Deras dotter är 1½ år, men Alice är en ganska kaxig tjej så hon började med att skrämma S så hon började gråta och sen var Alice jätteläskig & S var jättekinkig (hoppas det INTE hör till 1½ års åldern för hon kinka om ALLT). Vi rullade igång middagen kl. 18 det blev:

Förrätt: räkor i philiadelhipakräm med grapefrukt och gurka
HUvudrätt: helstekt oxfilé med potatisgratäng och vitlökssmör
Efterrätt: pannacotta & färska hallon
Snax: ost & kex, godis & chip

Vid 19 la sig S & en halvtimme senare fick Alice krypa ner. Och sen intog vi huvudrätten. Supermumsigt, jag höll mig till tallriksmodellen och öste på av den fräscha salladen med granatäpple. & snaxet åt jag minimalt av. *nöjd*

Alice vaknade till vid 23 tillslut fick hon en till slurk välling och då somna hon om så hon sov lugnt över tolvslaget och ända till 5 då hon fick välling och somna om till 9.20 *superskönt*. S vaknade av smällarna och ville INTE somna om så hon fick gå och lägga sig med sina föräldrar och somnade runt 3 snåret. Jag var uppe till 1.30.

Tolvslaget firades med riktig champagne skålandes framför Jan Malmsjö.

I dag fick båda paren sovmorgon och sen blev det sen frukost och lite lek. Idag gick det bättre och de lekte ganska så bra. Vid 13 snåret packade vi ihop och åkte hem. Beställde hämtmat. Jag stod emot flottet och tog en räksallad Och smakade endast 3 strips av mannen. Sen har jag bytt lite dukar, varit på City Gross och så har Alice och jag lagat Taco´s. Manenn skyller på "dålig i magen" som vanligt och sitter mest i soffan & äter minimalt med mat och är allmänt trögstartad. Men just nu blev det fart på honom och han badar Alice som tjoar inne från badrummet.

Imorgon kommer mamma och pappa. Mamma, jag & Alice ska på stan och beställa ram till tavlan mamma målat åt mig. & pappa ska få äran att börja tapetsera vårat sovrum på övervåningen =).

Dagens meny:

Frukost: 2 smörgåsar med ost & gurka + te
Lunch: räksallad
Fika: Delade 1 mandarin med Alice & te
Middag: Taco´s (utan ost)
Kvällsfika: apelsin & te

RSS 2.0