GOTT NYTT ÅR!!!

 



ÖNSKAR ER ALLA ETT RIKTIGT
GOTT NYTT ÅR!

Ikväll firas det Nya Året in med goda vänner här hemma & en supé bestående av:

Välkomstdrink & snittar med viltsmak
Förrätt: Heta räkor på en bädd av Ruccola, mango & rödlök & en bit smörstekt bröd
Huvudrätt: Helstekt Oxfilé med potatiskaka, rödvinssky & vitlökssmör, smörstekta kantareller & sparris, Ernst sallad med ruccola, päron, parmesan, granatäpple & hasselnötter
Efterrätt: Norrlänskans partfair med hallonsås & mandelflarn


H&M came to Me...

...shit vad mycket snyggt i nya H&M katalogen, me whants typ allt! här kommer axplock utav min H&M-lista:

Jacka skinnimmitation 399:-

Kjol 199:-

Jeans 399:-

Leggings 99:-

Kofta 199:-

UNDERBAR klänning 299:-


Klänning 349:-


Is, barn, syster & träning

Tisdagsmorgonen började med en total igenfrusen bil. Stod & svor, provade att dränka bilnyckeln i handsprit, värmde nyckeln med tändsticka. Svor lite till. Alice tyckte att det var alldeles för kallt & började gråta. DÅ som en uppenbarelse som en kille i 30 års ålder med barnvagn & 2 st hundar förbi (ganska snygg) & frågade ”Har den fryst” ”Ja” muttrade jag, han parkerade vagn & hundar på gångbanan och kom som en räddande ängel & blåste in i nyckelhålet, värmde nyckeln med tändsticka & vips så gick låset upp! Vad glad jag blev! Han hjälpte mig att få upp de igenfrusna dörrarna, men bagaget var helt omöjligt ena bakdörren fick jag sparka upp inifrån, så jag fick stuva in barnvagnen i baksätet. Men vi kom iväg!!!

 

Hemma hos mamma & pappa var Somris med barnen & mammas nya PA som är hennes gamla väninna från att vi var små. Så det blev en mysig dag där hemma bland snart obrukbara händer, slemsugningar & trötta mammaögon. Barnen for runt & lekte, ritade åt mat & vilade middag i -13 grader *burr* men de kom in igen osande varma inte ens en kall nästipp.

 

Lämnade Alice hos Farmor på vägen hem. Slirade hem på glashala vägar. Lagade lite mat & skickade iväg mannen på Nyårsmats shopping. Själv åkte jag & en kollega & tränade. Det SKULLE vara Step-Up & Afrodans 30 min var, MEN instruktören var sjuk & det ersattes med Cirkelträning mage/rygg 30 min samt Spinning 30 min. Så det var bara köra. Puh! Jag som avskytt Spinning förut tyckte att 30 min spinning till och med var ROLIGT precis lagom tid så man kunde köra slut sig men ändå kliva av cykeln utan att trilla av den.

 

Sedan sjönk vi ner i en bubbelpool och låg & pratade. Var helt slut när jag kom hem så jag har sovit nonstop mellan 23-07. Hur skönt som helst!

 

Dagens meny:

 

Frukost: banan, kiwi & te

Lunch: kålsoppa, päron, mandarin

Fika: äpple & passionsfrukt & te

Kvällsmat: Färsk spenatpasta, räkor, avocado & lite smulad mager fetaost

Kvällsfika: grönsaksstavar med dipp, 1 tunn skiva parmesan & te

 


JobbStart

Idag var det dax att börja jobba igen. ganska skönt faktiskt, enormt lugnt, ett akutärende att lösa & en annan "utflykt" att fixa. Min jobbarkompis hade varit ute & schejkat loss både juldagen & annandagen så hon hade så ont i nacken att hon knappt kunde röra sig, hm, så går det om man blandar headbanging & afrodans.

Har lämnat nytt dagisschema, kommer nu bli fyradagars vecka för Alice jan & februari då jag ska jobba 80%. Får se hur det går, mannen & Farmor ska turas om att hämta henne tidigt på onsdagar då jag har möte till 17, tycker det är för sent för henne att gå ända till 17.30.

Detoxen flyter på bra, har lagom energi, lite frusen bara, dricker mängder av vatten- julkilona är redan borta! Nice! Är laddad till tänderna! Har bestämt mig för att efter dessa 7 Detoxdagar (med undantag för Nyårsupén) att försöka hålla mig till dessa punkter:

* Mer vegetariskt
* Max nöt & fläskkött 1 dag i veckan (blev så illamående & kände mig så oren efter all skinka, köttbullar & korv på julbordet)
* Mer skaldjur & fisk
* Endast frukt innan lunch
* Soppluncher
* Fruktmellis
* Godis = popcorn & grönsaksstavar med dipp
* Mer vatten

Så om ni har några härliga vegetariska recept, helst utan grädde (vilket jag märkt oftast är i vegetarsika pastasåser) så maila [email protected] eller skriv dem som kommentar så ska jag publicera dem så alla kan ta del utav dem!

Dagens meny:

Frukost: ½ apelsin (den var så sur) & 1 gul kiwi & te
Lunch: Kålsoppa, 1 avocado, 1 päron
Fika: ½ ananas & te
Kvällsmat: Kålsoppa
Kvällsfika: Grönsaksstavar med vitlöks dipp & te

Imorgon kväll ska jag & min jobbarkompis på 30 min Step Kondition & sedan 30 min Afrodans, ska bli skitkul så jag har förberett middag som blir ugnsrostade grönsaker med vitlök & timjan, kändes som jag kommer behöva liiite mer om jag ska orka träna än soppa innehållandes 100kcal per portion!





LillJul i bilder


Alice, Mommo & E u bakgrunden


Alice nya BrioVagn


Den älskade studsmattan

Astrid & Agnes x 2 halsband & så mitt Alicehalsband


JulDetox

Idag klev jag på en detoxrivstart. Är så fasansfullt trött på all julmat, fetmat, godis & känner mig så sunkigt ofräsch efter de här dagarna --så här ska städas. Idag har det kokats soppa, kålsoppa. & endast ätits frukt & grönt därtill. Å det känns superbra!

På förmiddagen var vi hos goda vänner på julfika. Jag avnjöt en god kopp rött julte, medan övrigt folk smaskade kakor & julgodis, Alice spande in sig på en med en massa choklad ovanpå & åt faktiskt upp hela kakan, hon brukar mest slicka bort chokladglasyren annars. Barnen lekte & vi hade det supermysigt. Till Alice stora förtjusning så hade de en katt! Så hon stod & pratade och tjoade och tittade & klappade på den där stackars katten.

När vi kom hem var klockan egentligen alldeles för mycket & den han bli 13.30 innan lilla damen hamnade i sömn. Men hon väcktes 15.00 då farmor & farfar kom för att hämta henne. Hon ska mysa med frmor imorgon & på onsdag när vi jobbar. Så mannen & jag hade hunnit städa undan alla kartonger, papper och skräp efter julhelgen, fixa in all disk där den ska vara, handlat lite frukt & grönt, pantat miljarders tomflaskor & mannen har tittat på fotboll & jag har läst & läst & läst. Nu tänkte jag ta min frusna kropp in i duschen för en het & lång dusch med peeling & rakning & hårtvätt & fotfilning! Mumma! 

Dagens meny:

Frukost: apelsin & kiwi & te
Lunch: Kålsoppa
Fika: ½ ananas
Kvällsmat: Kålsoppa & 1 avocado
Kvällsfika: grönsaksstavar & soyadipp

JulTrött!

Igår spelade vi Wii så armarna värkte. Alice som inte fick sova middag utan ställdes om till typ normaltid igen efter att ha vaknat klockn 9 på juldagsmorgonen somnade sött vid 19.30. Vi andra spelade & spelade & avslutade med Stenhuggaren. Fick väcka Alice vid 8, vår lilltrötter. Sedan åt vi "frukos" som hon säger & så hjälpte hon "Fafa" att skotta innan vi åkte hem.

Hemma var det bara att göra i ordning för nytt julfirande, denna gång med mina föräldrar & min äldsta syster med familj. Alice sov middag & väcktes allt enligt övernskommelse "Ebba Filip väcka mej" sa Alice innan hon somnade sött. Sen har det varit full rulle i 6 timmar. Glögg, julmat ( är så trött på fetmat att jag snart spyr bara någon nämner jansson) & efterrätt. Mamma orkade inte längre än till 18.30 då det packades ihop (iof så glömde pappa både det ena & det andra så syster med familj fick ta vägen förbi dem hem), jag erbjöd henne vila i gästsängen men hon ville hellre åka hem. Barnen har hoppat studsmatta så benen lär värka imorgon & lekt med nya julklappar. Alice fick en Briodockvagn av mormor & morfar som hon har spatserat runt med så nöjd så. E blev lite missnöjd med hela julen. Hon hade knappt fått några leksaker denna jul, inte lätt när man är i gränslandet mellan att ha allt och nästan är för stor för dockor och för liten för andra saker. F var törtnöjd över sina "Fingerboard" julklappar.

Men vi hade det mysigt. Återigen trist att mamma drar sig undan så mycket, varken vill eller tycks orka delta, inte skriver mer än någon mening på en hel eftermiddag, men uppskattar enormt när man tar hennes hand & bara håller den i sin. Verkade som hon blev gladast av den teckning Alice ritat åt Mommo på dagis strax efter luciafirandet.

Själv fick jag ett halsband med en bricka som det står Alice på & så hänger där en tom bricka som går att gravera när så är dax och om Alice får ett syskon. I år har jag fått TRE fina fina halsband! Två av märket "Astrid & Agnes" ett av mannen & ett av svärföräldrarna, är mkt nöjd. Vi fick även en eltandborste mannen & jag av mamma & pappa. Vi har även fått en videokamera av mannens familj.


Julafton


Uppdaterad 14.45




Alltför ofta blir det inte som man tänkt sig. Riksfärdtjänst ringde dagen innan & flyttade fram tiden med 1 timme. Så vid 13.30 anlände mamma, pappa & PA, då var vi mitt upp i det stressigaste stöket, yrde runt båda två, Alice sov & toadörren kapsejsade & hakade ur sitt läge. Typiskt. Så mannen fick mitt i stöket försöka laga. Vid 14.30 då hade det lugnat ner sig & vi kunde umgås lite med våra gäster. Alice vaknade. Farmor, farfar & farbror kom & så hunden förståss. Sen blev det Kalle med glögg & kaffe. Alice var inte så intresserad, skuttade fram & tillbaka, tittade lite då & då.

Vi dukade fram maten & det var varsågoda. Alla utom mamma njöt av den goda julmaten, en massa kallskuret, rökt & sill & så det varma som ett lock därovanpå. Mamma valde att titta på tv, reprisen av "En sång för de hemlösa" istället för att umgås med oss. Undrar vad som rör sig därinne, hur hon tänker och hur hon uppskattar & funderar. Om allt känns likgiltigt så som det ser ut eller om visa saker fortfarande gör henne lycklig.

Pappa blev i gasen iallafall, passade på att snapsa & sjunga & skåla & äta. PA fick springa ifrån & suga mammas slem flera gånger & var därefter inte särskillt hungrig.

Tiden gick evinnerligt fort & klockan 18 kom taxin & de försvann ut och hem.

Vi la paketen under granen & på altandörren knackade tomten på:

Alice fick en sjungande julmus i morgonpaktet, den har sjungit hela julafton vill jag lova

Alice var lite rädd för tomten, men snart släppte det & lagom han gick så ville hon att han skulle vara kvar hela kvällen. Även om hon avslöjade honom " fafa tomten" haha. 
Alice var nöjd med sitt första paket & vi fick i princip tvinga henne att närvara vid resten av öppnandet. Hon fick en gunghäst, en studsmatta, 2 ritsaker, 1 rygg säck med sittunderlag, "mat" till spisen, kläder, kulram, pussel mm. 

Vid 22 så var Alice lagom lugn för att nattas & sen spelade vi "Alla mot en" & jag VANN!!!

Det blev en mysig jul även om jag inte riktigt hittade julkänslan denna gången, för mycket oro & tankar om mamma, för mycket "vill inte". Nästa år ska jag göra som JAG vill, då blir det Hunnebostrand, lugn miljö, vacker utsikt & ett annat "liv" än hemma. 

Idag är vi hos svärisarna & ska äta kalkon. imorgon kommer min äldsta syster med familj & mamma & pappa & firar "lilljul" hemma hos oss med julmat, tomte & julklappar och en massa mys & barnlek.

 


GoD JuL ÖnskaR Vi Er AllA


Slutspurt på gemensam julledighet

Mannen måste jobba imorgon. Alice & jag ska handla den sista maten & städa huset. Mannen slutar tidigt som tur är & kan komma & hjälpa till om det behövs!

Idag har vi satt upp tavlor i Alice rum, möblerat om lite samt tävlat på Crosstrainern, antal förbrända kalorier, mannen körde så han fick en kalori mer än mig innan han klev av & vann den jäveln =)

Har klippt mannen & ska nu krypa ner med en bok jag lånat av mamma "Brunstkalendern" av Emma Hmaberg!

Julhälsning från Familjen Woods...



Bilden syns när jag lägger in den men försvinner spårlöst när jag publicerat den, konstigt...

NU ÄR ALLA JULKLAPPARNA KLARA!!



Äntligen är alla julklapparna inköpta & klara! Vet till och med att jag kommer få iallafall EN superfin sak eftersom jag var med & valde! =)

Höll på att garva ihjäl mig då mannen hälsade så glatt på en kille som inte alls hälsade på honom utan en kille bakom mannen, så kan det gå när man vägrar ha sina glasögon på bland folk & på tal om glasögon så hittade vi delar av svärfars glasögon i snön, överkörda precis utanför. Det bästa är att han kört över dem själv, men att han inte saknat dem ännu...

Vi handlade även på systemet så det räcker till Nyår oxå, så skönt att slippa den stressen i mellandagarna!

Nu har jag stekt de godaste köttbullarna, 2,5kg färs, tog ett grovt mörkt bröd & mixade till smulor istället för ströbröd & en massa fond & salt, så de smakar mumsan!

Dagens meny:

Frukost: Fröjdbröd med ost & te
Lunch: Chiliconcarne, 1 Fröjdbröd
Fika: pepparkakor & te
Kvällsmat: köttfärssås & spagetti
Kvällsfika: frukt & te

Skinka & klappar

Somris: kan inte tänka mig er utan tv:n & definitivt inte din man lyssnandes på pianospel istället för senaste fictionfilmen =)

Lottis: Hoppas du får en bra ledig dag, det är du värd! God Jul till dig med & en bamsekram!

Idag tog heeela familjen sovmorgon till 8.30, lovely! Frukostmys & sen iväg till slakteriet. Tyvärr var julskinkorna slutsålda trots att de sålt tre gånger så många i år som förra året. men vi fick tag i fina prinskorvar & en annan nylagad korv. Sedan åkte vi till CityGross där vi handlade det mesta inför julen, ska komplettera med lite glömt och lite färskt på onsdag förmiddag typ klockan 8 ;-) eller nåt. Alice satt i en sån där kundvagnsbil & tjoa & var så nöjd, så det gick strålande smidigt. Vi tog Max drive in på vägen hem. Alice åt hela hamburgaren & nästan alla sina strips & verkligen njöt av lunchen även om hon säger att hon "fikar" .

Alice sov ute i minus 8 grader. Jag stack ner på stan & shoppade det sista trodde jag iallafall. Glömde det sista jag tänkt komplettera upp pappas julklapp med. Det var mycket folk, men hanterbart förutom på parkeringen, folk blir som galna när det är mycket folk, snö och lite ont om platser, men det FANNS ju platser, ändå ska det gasas & tutas hejvilt!

När jag kom hem hade mannen kokat & griljerat skinkan som vi tjuvsmakat nu på kvällskvisten. & fixat fika, mysigt! sen har jag yrt fram & tillbaka, slagit in alla julklappar satt på namnlappar & satt julstjärnor i krukorna & insett att min amaryllis redan blommat ut & den nya inte kommer hinna slå ut.

Alice älskar när vi pysslar med annat då leker hon som bäst, trallar runt & fixar & donar & kommer en stund & hjälper till att laga mat eller klä granen eller slå in julklappar. Hon var helt slut ikväll trots att hon sovit så mycket.


Dagens meny:

Frukost: Frökuse med ost & paprika & te
Lunch: Friscoburgare & Cola light
Fika: 3 pepparkakor & te
Kvällsmat: Lövbiff med Creme cheese & vitlök & potatisgratäng (mannen lagade)
Kvällsfika: 1 skinksmörgås med senap & te



TjejkompisDagar

Har haft riktigt underbara tjejkompisdagar med underbara vänner. Igår tog jag mig till hemstaden i snöoväder & fruktansvärt dåligt väglag, men det var det värt. Träffade 4 av mina vänner, vi har känt varann sedan grundskolan & har som tradition att träffar dagarna före jul. I år blev det mat på Harrys & prat fram till tolvslaget.

De senaste åren har alltid någon haft något spännande att avslöja & så oxå i år en av mina vänner är gravid med nummer två!!! Vi delade på vitlöksbröd & sen tog jag en Filétallrik med både fläsk & oxfilé idahopotatis, vinsås & chilibearneisås. Riktigt smaskigt. Vi var tre på en flaska rött & sen blev det en drink efteråt. Det är så mysigt att träffas. Endel av oss träffas flera gånger under året. Men endel utav oss lever så olika liv, men ändå så har vi så mycket att prata om och allt känns så bra när vi väl träffas. En tjej forskar, har bytt ut tv:n mot ett piano (det vore väl nåt Somris) & tre utav oss lever sambo & småbarns liv medans den femte har hittat en pojkvän med en dotter & lever styvmammaliv varanna vecka. Roligt!

Jag & en tjej till stannade kvar till sist. Men vi insåg ganska så snart att vi inte var på samma "nivå" som de dyngfulla 40 åringarna som tagit över stället. Vi stod och pratade & titta på folk en stund när en kärring i 50 års åldern trilla av barstolen *pang* ner i golvet. Då bestämde vi oss för att det fick vara nog & så tog vi en taxi hem.

Jag sov hos mamma & pappa & väckte mamma där hon låg med andningsmask & slangar i fosterställning i sängen. Usch, man vänjer sig aldrig av att se hennes sjukdom, de förtvinade händerna, smala fågelbenen & dreglet som rinner i en strid ström ur mungipan. Är iallafall glad att tabletterna gör hennes humör bra!

Passade på att däjta på stadens "inne" fik med två vänner. Båda gravida i vecka 16-17 med nr 2. Så vi tog en maratonfika med räksmörgås & kaka & en massa te i 2½ timme, utan barn diskuterandes samboliv, föräldraskap, barn, nya barn, dagis och svärmödrar. Riktigt mysigt! Den ena tjejesn svärmor är mammas PA & hon verkar inte vara en lika toppen svärmor som hon är PA om man säger så...

Slirade hem på något bättre vägar & kom hem till KInahämtmat & mys med mina svärisar & när de tagit med sig hunden hem igen så har mannen & Alice klätt julgranen "det blir inget glitter i år" sa mannen, får se hur det blir med den saken, tänkte åka till Rusta imorgon eller på tisdag & se om jag kan fynda lite, ska ändå shoppa en skurmopp i någon latjo färg! jag har dammat & dammsugit, våttorkat & strykt och lagt på juldukar, plockat undan allt onödigt & ställt fram lite tomtar. blir en sparsam pyntning i år, men var jag än letar kan jag verkligen inte hitta julkänslan, känner mig mest juldeppig. Ska ta fram färsen så vi kan rulla köttbullar imorgon & så ska vi åka till ett slakteri och handla julskinka, prinskorv mm & sen ska vi handla julmaten vi blivit tilldelad. På tisdag tänkte jag trängas med övriga julshoppenärer & på onsdag tror jag att Alice & jag tar ett brejk & åker till badhuset!


Snön ligger vit på taken..

...endast jag är hemma & vaken.

Tittade på 27 dresses igår kväll. *snyft* riktig tjejfilm. Stod till & med ut med mannens snarkningar i fåtöljen bredvid. Kom i säng alldeles för sent, men känner mig ändå fräsch idag. & tur är väl det för ikväll är det PARTY! Den årliga tjejmiddagen runt jul. Ikväll samlas vi 5 tjejer i hemstaden går på harrys äter & dricker gott & dansar förhoppningsvis åtminstone halva natten lång!!

Alice & jag har *änltigen* fått iväg julkorten, blev ju med vanligt frimärke i år men då kanske de kommer fram innan jul till och med?! När vi kom hem kom Farmor & farfar för att lämna hunden. De skulle på festligheter i Örebro. farfar tog en sväng med Alice i pulkan. Sen har Alice lekt med hunden så hunden tillslut tröttnade på henne & somnade. Alice kom klagande till mig "Hunden vill inte". Då sa jag att hon & jg kunde steka köttbullar tillsammans. Så hela lunchen satt Alice & pratade om först "Hunden vill inte" & sen "Mamma & Alice sammans" sötnos.


Best friends


Igår frågade mannen henne:

-Älskar du pappa?
-Näe, svarade Alice
-Älka mamma, sa hon sen

Mammans hjärta smälter! =)


Frusen dotter

Idag tog vi sovmorgon till klockan 8, skönt! Alice har hostat endel igårkväll & i natt, så hon var trötter. Eftersom att pulkan var trasig så tog vi oss ut i -7 grader för att handla en ny. Det blev en silvrig Tiga & så lite fredags & lördagsmat. När vi kom hem så tänkte jag att vi skulle testa pulkan på en gång. men Alice är inte alls förtjust i varesig vinter, kyla, snö eller pulkan. Fick iallfall ner henne i pulka så vi kunde åka en sväng, men de har sandat så fasligt utanför hos oss, så det gick knappt köra. Alice valde istället att gå "Åka pulka färdigt mamma" sa hon & klev ur, så vi knallade bort till lekparken där hon kom på "Alice kall handen" så då föreslog jag lunch hemma & hon nappade på förslaget, men 45 min utomhus i snön blev det iallafall & nu sover hon på altanen så hon får lite mer frisk luft, inbäddad ordentligt.

Jag har gjort storkok i min nya stora kastrull på 8,5 liter. Det blev 8 portioner Chiliconcarne, nya lunchfavoriten om ni inte redan märkt det. Så nu har jag kalorisnåla luncher över hela julledigheten, kan varva det med morots & linssoppa om det blir lite tråkigt eller bubbligt i magen.

1 kg nötfärs
1-2 lökar
1 msk olja
3 burkar Krossade tomater
4 burkar mixade bönor
4 kalvbuljongtärningar
Kryddor: Chilipulver, paprikapulver, Vitlökspulver, cayennepeppar, Spiskummin, Ingefära...

ca: 350 kcal per portion

Tänkte läsa lite i "klick" medan Alice sover för snart är det väl full fart igen!

Dagens meny:

Frukost: Frökuse med ½ kokt skivat ägg, ½ apelsin & te
Lunch: WW Hawaiipizza ½ apelsin
Fika: 1 apelsin, 1 rågrut med minilätta
Kvällsmat: Innerfilé av nöt, Medelhasvpotatis & 1 msk Biggans Bearneisås
Kvällsfika: Popcorn

Dagens motion:

30 min Crosstrainer




Sista jobbdagen...

...på 10 dagar! Har nog ännu inte förstått det, ännu inte jobbat tillräckligt länge eller mycket för att det ska kännas sådär superdupertrött-vill-verkligen-ha-ledigt-NU... Men det ska bli skönt att bara vara familjen, pyssla med julförberedelser & slippa pulsa upp i snön & skotta fram bilen. & föröska hitta julstämningen förståss!!

Säger som fröken på dagis "Visst vill vi ha snö, men det kan väl komma lite måttligt när det väl kommer". Det har nu snöat i dagarna tre, vägarna är supersliriga, plogbilarna lyser med sin frånvaro, till och med motorvägen är igensnöad & varje gång man ska ha bilen får man skotta fram den. Men visst är det vackert och lite mysigt, men mysigtast är att se på det, inte stå mitt i snöyran...

Morgonen började med ett möte med chefen + en kollega, vi försökte få ordning på områdena vi har, det som vi ska jobba mer i procent efter årsskiftet och det som ska tillsättas & det är som vanligt en salig röra och den som får fram MINST förslag det är chefen själv. Hon säger "men jag kan ju inte sitta och bestämma sånt här" men vafan VEM kan bestämma det då om inte en chef???? Blir så trött på att försöka lösa hennes arbetsuppgifter, men samtidigt vill man inte att det ska bli som hennes förslag att antingen anställa en tjej som var rena rama katastrofen i somras, som gjorde allt hon inte skulle göra och inget av det hon skulle göra & som for fram på jobbet som en ångvält, nyexaminerad & på hennes första jobb... Eller dela ett omrdåe på 4 stycken arbetsterapeuter, istället för att göra en ordentlig rockad som SKA göras men enligt chefen "lite lugnt i vår" . Katastrof!!!

Fixade det sista inför julhelgen, sista beställningar ett hembesök och lite telefonsamtal.

Ikväll blir det Bonde söker fru för hela slanten!!

Dagens meny:

Frukost: 1 frökuse med ½ kokt ägg, 1 apelsin 6 te
Lunch: Morots&linssoppa, 1 frökuse, 1 äpple
Fika: 1 rågrut med minilätta & 1 apelsin & te
Kvällsmat: stekt falukorv & blomkålspuré, riven morot
Kvällsfika: Galiamelon & te

Nä jag har inte smakat av chokladen...

... smällte choklad till konjakstryfflarna under tiden som jag la Alice. Tyckte det minskat märkbart i skålen när jag kom ner igen, hittade då detta i fåtöljen som hävade att han INTE smakat någon choklad...



Nänä inte smakat alls...

Annars har dagen varit skrattfylld. Nya mysterier att kläcka på morgonmötet idag hette det Flagyl, ehrm. Vilket även bistod till en skrattsalva med tårar vid lunchen då chefen blandade ihop det lite "Waran Trombyl, Flagyl eller vad tusan det heter"... Jisses!

Alice gillar INTE snön, hade mest varit arg på dagis för att hon inte kunde ta sig fram & väl hemma så skulle vi åka pulka men det snöret hade ruttnat och bara gick av, så jag föröskte skotta men hon ville gå in & stod och grät. var bara ställa ifrån sig skyffeln & gå in & äta mellis istället.

Den tristaste tidpunkten på dagen dvs de 30 min då maten puttrar på spis eller i ugn & man bara väntar på att mannen ska komma hem har jag skapat en ny vana och den heter Crosstriner 9, 6 km på 30 min idag!

Alice vill "osså veva"



dagens meny:

Frukost: Frökuse med ½ skivat ägg, 1 apelsin 6 te
Lunch: Chiliconcarne, 2 rågrut med minilätta & te
Fika: 1 rågrut med minilätta, 1 apelsin
Kvällsmat: Kycklingwook & fulkornsnudlar
Kvällsfika: melon & ananas´skivor + te

dagens motion:

30min Crosstrainer

Snö & Mörker

Anki: Han har redan börjat ladda. Hon är poppis bland grabbarna på dagis. jag hoppas det lever upp till mina förväntningar, vill dansa NU!

Somris: Ojoj, ska du inte skicka efter & framkalla dem, eller fixar du det själv? Du skulle sett henne live, mammans hjärta smällte.

Svintoflickan: Bada lugnt!

Alice var helt slut efter badet, hungrig som en varg & trött som sjutton. vagnen gick inte köra i snön så jag vaggade henne på altanen, sen väckte jag henne efter två timmar. Då var det nästan märkt & det snöade massor, så jag kände ingen lust att ta på mig & gå ut i snöyran. Vi stannade inne & har dammsugit & rullat köttbullar & sjungit.

När maten stod & kokade (stektes) passade jag på att "veva" som Alice säger. Crosstrainern my love!

Dagens meny:

Frukost: 1 frökuse med ½ ägg, ½ apelsin & te
Lunch: Kokt potatis, torsk & äggsås, rågrut med minilätta
Fika: 1 apelsin & 1 rågrut med minilätta
Kvällmat: köttbullar, potatis, brunsås & broccoli
Kvällsfika: ananas, granatäpple & te

Dagens motion:

30 min Crosstrainer

Till Badhuset

Camilla: Jag har dansat "fristående" inom truppgymnastiken många år & därefter fortsatte jag med jazzdans kombinerat med streetdance i en grupp som kallade sig Kazette haha. Men nu blir det AfroPower *längtar*

Alice & jag vaknade 7.30, hade kunnat sova några timmar till, men, men up we go. Öppnade kalendrar, tittade på barnkanalen & åt frukost. Ringde systeryster som varit på provtagning idag, men ännu inte fått några svar. & sen bröt jag mig in i bilen, hittade såklart inte låssprayen, men insåg att handsprit funkade utmärkt =) En klick på nyckeln & sen gick låset att vrida runt!

Vi åkte till badhuset idag, kände att jag ville göra något, Alice och jag, inte jaga runt i affärer eller uträtta ärenden. Så då blev det badhuset till Alice stora lycka. Hon fick ha puffarna på & har farit runt som ett spjut, inte rädd för något direkt & kastat sig ut i vågmaskinen med de stora skolbarnen *hm*. mamman känner sig som en STOR badkruka.

Alice tar trappe, för ovanlighetens skull, hon har även hoppat från kanten eller stegen...

Mer fisk än bebis


Så himla söt när hon stod & duschade själv efteråt

Alice bada meja mamma!!


Tjänsternas Dag...

Somris: Ska bli spännande att se =)

Zeb: Du verkar ha bra smak =)!

Idag var det en sån där måndag som startar veckan med ett däckskrik & sen rullar det bara på. Ärendegrupp 8.30-10, möte med en Socialpedagog 10.30-12 & så en massa att uppdatera sig i på kontoret på eftermiddagen, samt ett möte med chefen.

Idag har det blivit klart hur många tjänster som ska tillsättas. 2 st på hemsjukvården & 1 på min nuvarande plats. Jag fick välja mellan 2 utav dem. Valde att bli kvar på min nuvarande plats. Vid Nyår kommer vi + hemsjukvården att bli två grupper, med två olika chefer, så det kommer hända en hel del. Så vid Nyår går jag upp till 80% & från 1 mars 2010 har jag en tillsvidaretjänst på 75% på mitt nuvarande jobb. Har inte hört något om RehabKoordinatorviket, tänkte ringa dit & meddela att läget "förändrats" sen vi sågs sist & se vad de säger, har ännu inte bäst hur jag ska göra OM jag blir erbjuden det oxå.

På fikat blev det mest sexsnack, hehe rätt kul faktiskt. & mina kollegor som fått fart även på mitt sexliv kunde nu gotta sig åt lite detaljer även från mitt håll hehe. Ja vi går ju inte in på djupet på någe sätt, men det diskuteras antal gånger & stor, större och störst...

Har även anmält mig till AfrodancePower nästa termin med start vecka 4. Ska bli skitkul. Har länge velat ta upp dansen igen men inte hittat något lämpligt forum för en avdankad gammal dansare som jag, men afro låter skitkul, svettigt & även i träningsform & tillsammans med 2 kollegor! Nice!

Dagens meny:

Frukost: Frökuse med ½ skivat ägg, te
Lunch: Tagliatelle med fläskfilé i curry & banan
Fika: ananas & vindruvor
Kvällsmat: Kokt torsk med pressad potatis & äggsås
Kvällsfika: melon & granatäpple + te

Dagens motion:

30 min promenad

Bildbevis

Somris: Skickade våra för framkallning idag, lyckades i ivern få iväg 2 st likadana beställningar så BRIST på julkort kommer vi inte få när de väl kommer iallafall...

Detta kort valde vi INTE:



Inte heller detta:

Även om de vi valde inte blev så mkt bättre. Objektet står ju lixom inte riktigt still...

Alice nya hylla


Byråerna i sovrummet


Lunkelilunk

Idag har det varit en söndagslunksdag. Alice vaknade 7.30 & kom snabbt på att hunden bodde hos oss & därnere sov även farmor & Farfar & hennes farbror. Julfesten hade varit lyckad igår, mannen hade kommit tvåa i GoCarten & de hade ätit ett fantastiskt julbord med alla tänkbara rätter och smaker, de var MYCKET nöjda! Lillebrorsan släntrade hem lite senare än de andra & fattade inte att han skulle sova på övervåningen så han hade krypit ner under pläden i soffan i vardagrummet. Tokstolle!

Så det blev frukost med allihop & lite bus. När de åkte började mannen skruva ihop byrå nr 2 & jag pysslade lite både uppe och nere. Vi blev av med båda gamla nattduksborden, så nu är det såååå fint däruppe med två splittnya byråer! (foto i morgon, kameran på laddning)

Vi åt lunch & sen gick Alice & jag ut & gick i snön. Hon somnade efter tre steg ungefär men jag njöt av snöflingorna som dalade från skyn. Väl hemma fixade jag med julkort (vi kommer skicka sist av alla i år typ) & sen åkte jag & veckohandlade, så Alice och jag antingen kan åka til hemstaden, fixa klart julklapparna ELLER åka till badhuset på tisdag!

Innan maten premiärtrampade jag igång Crisstrainern, 30 min & en MYCKET svettig Nhea senare! Beach 2010 here I come!

Dagens meny:

Frukost; Frökuse med ost, skinka & paprika, 1 clementin, proviva hallon/granatäpple & te
Lunch: Grönsakssoppa, 1 ciabatta
Fika: Lit glass & te
Middag: Färsk pasta med tigerräkor i en sås av passerade tomater, massa vitlök, chili, paprika, timjan, vin & fiskfond
Kvällsfika: Fruktfat med Granatäpple, ananas, vindruvor & melon & så te förstås

Dagens motion:

40 min walk, 30 min Crosstrainer

MysLördag

Idag har det varit en riktigt härligt lagom slappar Lördag. Alice vaknade tidigt 6.45, tand nr 2 av de stora håller precis på att spricka igenom, så det beror nog på det. men hon låg & halvslumra lite på mannen i 30 min innan vi gick upp & öppnade kalendrar. Alice fick klistermärken idag, hon älksar klistermärken så hon & mannen satte sig & pysslade i köket, hon har satt över ALLA klistermärken på ett ritpapper & är störtnöjdmed sitt pyssel. Sötnos!

Det blev frukost vid tv:n. Sedan åkte jag & handlade lite blöjor & bröd.

Mannen monterade Alice hylla som står i hallen här nere & sen monterade han ena byrån till sovrummet. Kommer bli superfint! jag slog in kolan & knäcken & gjorde en hallontryffel. Nu är det bara konjakstryffeln kvar, men det gör jag nog imorgon!

Mannens föräldrar kom vid 15 snåret. De har julfest med företaget idag. Först åkte alla grabbarna GoCart & sen mötte svärmor upp dem på en restaurang & där skulle det ätas julbord. Alice & jag skjutsade dit Farmor & sen for vi hem & åt middag, badade, åt popcorn & nattade Alice.

Jag har mumsat ananas & granatäpple till Sex and the city filmen som går på Canal Plus. Lika bra idag om inte ännu bättre än sist!

++=LYX LYX LYX!

dagens meny:

Frukost: 1 frökuse, 1 glas Proviva blåbär
Lunch: ost & Broccolisoppa, 1 ciabatta
Fika: 2 pepparkakor & te
Kvällsmat: fläskfilé med skivad banan & milda mini blandat med curry + tagliatelle
Kvällsfika: popcorn, Granatäpple & ananas + Cola Zero

Barnfrikväll & ShoppingDag

I torsdags kväll blev vi barnfria då Farmor tog med sig Alice hem efter luciafirandet. Mannen lagade mat (marulk, bakadpotatis & timjansmör) & vi passade på att ha det "lite mysigt" . jag fick ny energi och kokade både knäck & kola, poppade popcorn som jag åt till Mammas pojkar & vad blir det för mat. Sen gick vi och la oss, då hade mannen piggnat till IGEN så nu får det räcka med "vuxenmys" för det här året ;-)...

Fredagsmorgonen ställde jag klockan på 7.30 & åkte till jobbet på luciamorgon:



Luciafrukost!

Sen var jag redo för en dags shopping! Vi åkte till Kungens Kurva & shoppade på Toys R Us & handlade klart till Alice & ett syskonbarn. Sen for vi till Nacka Forum & åt lunch (Hälsotallrik) innan vi satte fart på julshoppandet. Är nu klart med mina föräldrar, syskonbarn & delar av mannens familj,. Shoppade även en snygg mössa till mig själv & tittade på jacka. Sen fick jag med mannen tillbaka till IKEA där vi shoppade en hylla & 2 st byråer. MKT NÖJD!


Lusselelle



Lite mörka bilder tyvärr. men hela dagiset 60 barn kom ut & lussade på gården med sina fröknar. Några barn sparng direkt till sina föräldrar i glädjetjut. Alice satt länge på mattan innan hon fick syn på mig & sin pappa, då kom hon springandes för att kramas, men snart nog följde hon med Farmor tillbaka och satte sig igen tills de var klara. Så himla söta.



Mamma & hennes PA M var med, kändes viktigt att mamm fick en bra plats längst fram så hon såg de små bedårande söta tomtarna, luciorna och tärnorna. Efteråt var det fika innen på avdelningarna, mamam följde med & fick mat & kaffe i sin PEG. Vi satt i samam bord sin mannens bekanta, det blev en bra dag!

Intervju & Planeringsdag

Imorse var det dagen I, som i intervju. Gick upp tidigare för att hinna i lugn och ro, blev ändå lite stressigt. Programmerade GPSen medan jag pratade med en annan mamma vid dagis. & sen for jag iväg. & hade såklart programmerat fel gata. Åkte kors och tvärs och försökte programmera om men dne halkade bara tillbaka på gamla adressen igen. Halv panik, jag som hade skivit i mitt CV att jag är stresstålig =). Fick tillslut rätt programmering & då var jag bara 400m därifrån, sladdade in på parkeringen & sprang på en gammal kollega som jag jobbade med precis när jag började mitt nuvarande jobb för ca 3 år sedan. & hon visade mig runt lite & så hälsade jag på en annan gammal kollega som jag fortfarande har lite kontakt med. Så det kändes avslappnat och skönt när väl chefen kom in och vi började intervjun tillsammans med hon som har tjänsten idag och en annan At.
Det var ingen lång och klurig intervju  de kändes mest som att de checkade av att jag var intresserad av tjänten och att jag kunde tänka mig att utföra det arbetsuppgifter som den innebar. Det blev mest lite småprat. De skulle intervjua en till idag & hade intervjuat ca 5 personer innan mig (gulp) men de ville ha det klart såfort som möjligt så någongång nästa vecka ska det vara klart! Chefen skulle höra av sig till mig OM de ville prata med min chef (referens) så jag kunde förvarna henne isåfall eftersom hon inte vet något idag. Känns lite hoppfullt att de kallar mig så sent till intervju för OM de redan hade hittat någon så skulle iallafall inte jag lägga ner mer tid på att leta efter någon annan. Men vi får se, håller tummarna. Även om jag nu fått reda på att det kommer finnas en lösning som gynnar mig på mitt nuvarande arbete...

Åkte direkt hem & hit kom mitt "team" & vi har haft 3 timmars planeringsdag inklusive lunch. Vi har nu strukturerat upp hur vi ska gå vidare i vårt lilla projekt inom Omsorgen vi ska starta upp i vår.

Alice tempade 37,2 och var "dagismogen" & lussesugen idag så hon är på dagis & jag fick plötsligt en hel timme extra hemma alldeles för mig själv. Mammas PA ringde precis & pappa är tydligen sjuk, men mamma & PA kommer iallafall så hon kollade lite praktiskt om parkering, hjälp i och ur bil osv. Så de dyker nog upp inom en timme!


VAB & Lucia

Gårdagens julmiddag var väldigt trevlig. Vi "unga" samlade ihop oss & klämde ner oss bredvid varann. Vi åt gott, satt & sjöng och drack julmust i en gamma byggnad med välvt tegeltak så de som satt på andrasidan rummet (typ PRO) hördes som i en högtalare för halva församlingen, riktigt roligt ALLA reagerade med samma kommentar "Hör ni det låter som någon pratar i en högtalare" haha. Jag & tre till blev såklart kvar till sist, men vi hade oxå roligast! =)

Alice sov bra i natt, men tempade 37,9 i morse, men det har varit full fart, god sömn och bra aptit, hon tempar nu 37,7 och hon kommer få gå till dagis imorgon. Hon ligger ju på 37,4 i "normalfall" & när hon inte är det minsta påverkad annars + att det är lussning och kortdag för henne imorgon så får hon gå om inget annat tillstöter under natten såklart. Misstänker att det är de tre tänderna som är en sekund ifrån att spricka igenom som spökar.

På förmiddagen åkte vi till mitt jobb, kollade mail och planerade morgondagen. Alice tittade på babblarna och sprang ute i korridoren. Pratade med mina kollegor och delade ut kramar till ALLA innan vi gick hem igen. På eftermiddagen har vi lagat lunch till imorgon & plockat & donat lite.

Alice påväg till mitt jobb!

Mannen kom hem med min CROSSTRAINER idag som jag längtat! Blir premiärtur imorgon! Har stått & strykt luciakläder & en tröja jag ska ha på mig imorgon. Är lite pirrig inför morgondagen, var så himla länge sedan som jag var på intervju. Pirr Pirr Pirr

Dagens meny:

Frukost: surdegsdinkelbröd med minilätta, 1 clementin 6 te
Lunch: Ost & Broccolisoppa, 1 morotsbräck med minilätta
Fika: 1 rågrut med minilätta & 1 apelsin
Kvällsmat: Korvstroganoff med ris
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta, te & pepparkaka

Dagens motion:

40 min promenad

Trötter & tander...

Alice håller på att få tre stora tänder samtidigt. "Någon" har ropat mamma i 2½ timme i natt, innan jag gav upp ett omsomnande (vr inne och stoppade om henne såklart flertalet gånger) & la henne inne hos mig. Där kröp hon tätt intill mig & sa "Sova här" & sen har hon vräkt ut sig i 2/3 av dubbelsängen resten av natten, snarkandes och sparkandes. jag hade ställt klockan på 8 för att få någon ordning på dagen, men lilltrollet hade nog kunnat sova någon timme till. Imorse tempade hon 38,1 men hon kör på som vanligt, tar sig för munnen ibland och gråter en skvätt innan leken tar över igen.

Det var ekande tomt i kylen, så vi åkte och handlade ändå. Vi tog en kundvagn med en bil framtill & där satt hon så fint & "åka bil" hela shoppingen. Mat smakar inte så bra idag tycker lilla damen, lite yoghurt och smörgås har iallafall slunkit ner, har tagit fram pirog till mellis, det brukar hon gilla.

Hon sover ute, blir väl ingen utelek idag så hon får frisk luft i sömnen istället. Vi tog en promenad så jag fick lite motion oxå. Har nu satt upp "julkransen" på dörren var orolig att den skulle ruttna bort i regnet på trappen, får se hur länge den sitter kvar, försökt koppla ihop en julstjärna i vardagsrummet med en skarvsladd för att inse att den ena var jordad och den andra ojordad. *suck*

Alice får sova tills hon vaknar, hon ska ju vara home alone med pappsen ikväll då jag ska äta julmat med jobbet, så då gör det inget om hon röjer till nio snåret *hihi*. Huvudsaken att hon är frisk till torsdag, hon kan ju inte missa sitt första lussetåg! 

Dagens meny:

Frukost: Mild vaniljyoghurt med Granola & te
Lunch: Ost&Broccolisoppa, färsk ciabatta med minilätta
Fika: apelsin & te
Kvällsmat: Julmat
Kvällsfika:-

Dagens motion: 40 min promenad



 


Kontorsdag, Q & bokad intervjutid

Somris: Vi ska på luciafirande på torsdag eftermiddag, lite småmörkt & mysigt!

Idag tog jag mig en välförtjänt kontorsdag på jobbet, finns alltid att göra i pappershögen & telefonsamtalshögen, så nu är det avbetad så gott det gick, skönt! Flexade ut strax före 15 & åkte till Q innan jag hämtade Alice. Bra besök hos Q, har nu lite andra idéer och tankar.

De ringde från jobbet jag sökt så nu har vi bokat intervjutid på tosrdag morgon, känns bra. Sedan ska vi ha planeringsdag med Omsorgen, förhoppningsvis hemma hos mig.

Alice blev överlycklig när jag kom och hämtade henne, hon tog sig ut ur lekrummet & sprang skrattande emot mig, älskade lilla snuttegumman. Annars brukar hon vara så inne i sin lek att hon knappt märker att jag kommer.

har yrt runt som en höna nu sen vi kom hem, plockat, tvättat, fixat & donat. Mannen är fortfarande dyngförkyld och systeryster har misstänkt svinter efter svinis. Usch...

Dagens meny:

Frukost: Surdegsdinkelbröd med minilätta, 1 clementin & te
Lunch: Chiliconcarne & 2 rågrut med minilätta
Fika: -
Kvällsmat: Fullkornsspagetti & köttfärssås
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta & 1 gul kiwi & te

Lite Helgbilder


Alice manar på pappan: "Pappa Glopp Glopp Glopp"

Julbord ¨på Slottet


Alice & hennes Farbror


Prinsessan på slottet

Mums med chokladmousse


30 års festens sötaste partyprinsessa


Julbord & 30 års FEST

Det blev en helt annan klänning än de jag tänkt igår. Valde tillslut en SVART med spets, ganska kort och med helsvarta leggings under & mina nya högklackade stövlar, kände mig " lagom snygg", den andra svarta klänningen hade varit "för fin" i sällskapet så det kändes som ett BRA val.

Vi började med julbord på slottet, ett lagom stort julbord, små serveringsfat, många sorter 6 allting var fint, fräscht och GOTT. till och med janssonen var suverän, brukar säga mkt! Alice åt glatt köttbullar, prinskorv och nybakt bröd. När vi åt det varma roade hon sig med att måla, vi hade tagit med kritor, sen ledsna hon en stund på att sitta stilla så hon for runt och vi fick jaga. Sen var det dags att gå till övervåningen där det fanns ett dignande julgodisbord, chokladmousser, ostar, fruktsallad, risalamalta, praliner oh allt man kan tänka sig. var tyvärr proppmätt så jag smakade en tugga på några få utvalda sorter. Alice fick en egen chokladmousse & placerade sin rumpa i en fin fåtölj och satt nöjt där åt njöt.

Vi åkte till våra vänner vi skulle övernatta hos, pappa kom & skjutsade oss till festen & vi kom bara 30 min för sent. Där var det mera mat, fick inte i mig många tuggor. Massa prat & sång och skålar. Efter maten drog sig killarna in i whiskeyrummet men vi tjejer satt kvar och pratade. jag & C satt kvar sist & sedan drog vi oss upp på dansgolvet och schekade våra lurviga tills förstärkaren la av. 30 åringens sambo åkte hem och hämtade en annan, men då hade flertalet hunnit gå och vi satt skönt i whiskeurummet. Kom "hem" 1.30, satt och pratade en halvtimme innan vi somnade sött. Sov till 9.30. Skönt!

Är nu hemma hos svärisarna, Alice sover efter pepparkaksbak. Blir nog hämtmat och slappning för vår del ikväll. mannen är förkyld och har knappt någon röst, inte heller hans pappa, så det är så lugnt här, inget tjat =)

Lägger in bilder från julbord & fest ikväll!

Somris: Såklart Alice ska vara tomte, de ska ju vara utomhus, hittade en jättefin tomteklänning på Åhléns tyvärr fanns ingen luva i samma material, men hon blir nog jätte söt lilla gumman. Mamma & pappa kommer oxå & svärmor & mannens faster, så det blir nog livat!


Festlig Lördag!

Idag vankas julbord på ett slott & därefter 30 års fest! Hörs imorgon -om jag orkar ;-)

ARGBIGGANS Mamma

Tack vänner! Det känns skönt! Som en liten bekräftelse på att man inte är så jäkla tokig! =) Så får vi se hur det artar sig!

Idag har jag haft en argbigga hemma! Lilltrollet har tagit fram krokodiltårarna, till och med på stan. Hon ville STÅ i vagnen något mamman inte tyckte var särskillt lämpligt, vägrade sitta utan skulle GÅ, så hon gick omkring & GRÄT krokodiltårar & mamman torkade snor och tårar & bara log åt förbipasserande. Trött & hungrig kom vi hem & hon åt lite köttbullar & blomkålsmos innan hon stoppades i vagnen och somnade på ett kick. men sov bara dryga 1 timme & 15 min, hon hade nog behövt sova TRE.

Eftermiddagen fortsatte i krokodiltårarnas land & jag hittade orsaken i munnen tillslut, en STOR tand håller på att spricka upp & gör nog ont. Hon har fingrarna titt som tätt i munnen & kommer efter lite lek på sig själv att hon nog har lite ont, stoppar in fingrarna och gråter en skvätt. Pluttan!

Sista 1½ timmen innan mannen kom hem längtade jag OTROOOOLIGT efter att han skulle dyka upp, tårar, snor och lite bus. Vi lagade iallafall en två rätters, räkpasta & norrlänskans parfait till efterrätt, väldigt lyckat! Alice fick kyckling och pasta & åt med god aptit, så den är det inge fel på iallafall.

Mannen kom hem med en praktförkylning, nyser så det dånar i huset & snoret rinner där med. Suckelisuck! så går det när man rör sig bland 450 pers på två dagar, lite sprit, lite annan mat & delad hotellsäng med lillebror.

Som sagt, i morse ringde de & frågade om jag fortfarande var intresserad av RehabKoordinatorvikariatet & Yes I am, tyvärr kunde vi inte boka in intervjudatum idag utan det får jag i början på nästa vecka, så får vi se hur det går. Känns iallafall oerhört smickrande 6 som en liten seger i sig att ha kommit till intervju så I´m happy today!

Dagens meny:

Frukost: Frökuse med minilätta, 1 apelsin & te
Lunch: WW lasagne
Fika: 2 rågrut med minilätta
Kvällsmat: Räksås med massa vitlök, 4% matlagningsgrädde & tigerräkor 6 tagliatelle & å Norrlänskans Parfait (Halv åtta hos mig)
Kvällsfika: Blåbärschoklad & te

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Jag har blivit kallad till intervju för RehabKoordinatortjänsten!

LångelilångTorsdag

Zeb, Camilla & Kråkmamman: Det lutar åt svart, men ska testa & se på lördag vad som känns allra bäst just då! Måste ner på stan & shoppa strumpbyxor tills på lördag imorgon!

Imorse väntade synkonsulenten på mitt kontor på jobbet, hon pratar så att öronen håller på att trilla av men är superbra på sitt jobb. Hon gick igenom lite talande klockor för mina kollegor. Sedan åkte vi ut på landet & gjorde gemensam bedömning på 2 personer varav den ena är dövblind & den andra är autistisk. Inte lätt! Väl tillbaka var det mest att samla ihop sig, äta lunch & sen drog kollegan ut mig på en lunchpromenad & sen drog det igång med Förflyttningsutbildning på eftermiddagen. Klockan 17 styrde jag kosan hemåt. Där väntade Alice, svärmor & hunden. Svärmor hade lagat mat, jag fick slutföra blomkålspurén men sen kunde vi äta.

Alice har använt sin mor till häst idag, hon sätter sig på mig & säger "Glopp glopp glopp" (galopp) en gång trilla hon av & utbrast "Jösses" haha, hon är mamma upp i dagen =) Vi har även badat, det är mycket roligt att hälla vatten på sin mamma, speciellt i ansiktet då mamman frustar som n häst. & så har vi pusslat. Alice går runt med sin docka i vagnen, tittar på mig och säger "Baka mamma" dvs "Snart tillbaka mamma" *sötnos*

Dagens meny:

Frukost: Frökuse me dminilätta & ägg + te
Lunch: Chiliconcarne, 2 rågrut med minilätta & 1 clementin
Fika: 1 äpple
Kvällsmat: Ugnstektfalukorv & blomkålspuré
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta, 2 bitar Lindt Sea salt choklad, mumma!+te

What happend in Vegas stays in Vegas...

Åsa & Lottis: Ni är helt i min linje, även om jag kanske "borde" gå lite wild and crazy & gå grårandigt ;-)

Dagens morgonmöte innehöll delad information angående de nedre regionerna, varför händer alltid detta? Haha. Fick iallafall dagens citat från kollegan " Ja det behövdes något rejält" I say no more...

Frukostfikat innehöll en vetekrans med pistage, usch vad god den var, alldeles ljummen direkt från konditoriets ugn och usch vad den biten gett mig ångest resten av dagen.

Förmiddagen innehöll en tur till stadens katasrofförråd, alltså det förråd som förvarar sängar, rondskålar osv utifall det behövs vid just en katastrof, vi höll på att få en chock, vad mycket bråte de stuvat in därinne. Paxade iallafall en säng till en av våra brukare som denne ska ha på sin arbetsplats för lunchvila.

Vi fortsatte mot en butik där vi provade ARBETSKLÄDER, hör och häpnad i och med Skatteväxlingen har vi beviljats just det 2 par byxor, 2 tröjor och en väst som arbetskläder. Inte en dag för sent!!! Vi valde alla tre herrbyxor haha de var lite lägre i midjan och gick att hasa ner på höften lite istället för att ge strypkänsla högt ovanför naveln.

Åkte tillbaka till kontoret, fixade i ordning material till eftermiddagens Tidshjälpmedels genomgång. In med tidig lunch trots vetekrans illamående & sen skjuts iväg. Eftermiddagen spenderades på ett APT där vi diskuterade 4 brukare och behov av tidshjälpmedel, blir nog bra.

Gick direkt hem därifrån & hämtade Alice strax efter 14. Pratade lite med fröken eftersom Alice blivit mer otrygg efter att killen slog henne i måndags. & sen gick vi hem & myste. Öppnade advenstkalendrar som idag innehöll ett paket till lilla hästen, ett Kittyarmband och mormors glitterkalender innehöll två katter. Vilken lycka! Sen har vi busat hela eftermiddagen. Pusslat och byggt torn och tittat på Americas funniest homevideos som Alice tycker är fantastiskt roligt & mamman med såklart. & så väntade vi på en bebis på Unga mödrar vi till och med stod och ropade och hoppade i takt "Bebis Bebis bebis" men inte kom det någon bebis heller...

Alice fick 2 kycklingklubbor vid middagen det var riktigt roligt tyckte hon, hon bet och slet och mumsade i sig, glömde totalt bort att hon hade älskade nudlar på tallriken oxå haha.

Alice har hjälpt mannen att packa nog kommer han ha tillräckligt med kalsoner med sig alltid typ 30 par, han åker på mässa imorgon till Stockholm, åter fredag kväll, så vi blir solo imorgon. Jobbar till 17, Alice farmor hämtar henne 14, så det blir ju inte många timmar vi märker av att han är borta inte.

Dagens meny:

Frukost: Frökuse med minilätta & ägg + te, 1 vetekransbit
Lunch: Chiliconcarne med ris
Fika: ½ apelsin (delade med Alice) och te
Kvällsmat: Stinas vitlöksmarinerade kyckling, fullkornsnudlar och wookgrönsaker
Kvällsfika: 3 pepparkakor & te

Lite foton...

Alice julfönster

Vårt sovrumsjulfönster


Mer sovrum.


Alice ännu inte helt fyllda julkalender...


Lite klänning hjälp!



Ska på 30 års fest på Lördag, nu är frågan, ska jag gå dit i svartklänning med svarta pärlbroderier eller den grå & vitandiga??? Klänningarna har samma "form" för övrigt, de skiljer bara i färg.

MysTisdag

Somris: Vi är ju olika verksamheter i samma hus som tillhör olika organisationer med olika budgetar men delar delvis samma förråd, därav detta årliga krångel!

Svinto: Han är 2-2,5 år och verkar inte göra ett dugg i smyg, otäck unge och troligtvis ännu otäckare föräldrar ;-)

Idag vaknade vi 7.20, öppnade första paketet i paketkalendern, hon fick duploklossar & första luckan i My little Ponnykalendern som innehöll en lite häst & så en "lastbil" i Mommos glitterkalender. Mycket nöjd dam, hästen var bäst den sprang hon runt med halva förmiddagen, kom infarandes i badrummet när jag stod där "Tjasig" då hade hsäten tappat sin "plastman" men det gick snabbt att "laga". Vi kommer öppna kalendrarna när vi kommer hem från förskolan de dagar Alice går där & på morgonen övriga dagar, Alice brukar ju åka direkt från sängen till förskolan, hinner inte med mer än påklädning & tandbostning då inte.
Vi åt lite frukost och så satt vi igång och städade, Alice med sin dammsugare & jag med cebtralisen. När vi var klara gjorde vi oss i ordning eller delvis, Alice var otålig att få komma iväg så jag åkte utan smink idag. Vi åkte till City Gross och handlade, blir ju alltid lite mer än det på listan, bla en ljusslinga med små änglar på till Alice & 2 krukor till mig.

Idag fick vi besök på eftermiddagen av tjejen som var med till London och hennes lilla son. Han var så himla liten och söt, han är 1 år och känns som en liten pytting bredvid Alice som ANNARS känns så miniliten bredvid alla hennes andr vänner. Vi lekte och fikade och lillkillen ville gärna sitta i knät hos mig, märkte för första gången lite avundsjuka hos Alice då "Min mamma" sa hon men hon blev inte arg på killen utan skulle bara poäntera att det var hennes mamma minsann. Sen lärde hon sig ett nytt ord som hon kör stenhårt med "Tjenare" springer hon runt och säger, haha. Riktigt mysig eftermiddag.

Nu sitter jag med hårtoning i hela huvudet & har precis färgar och plockat mina ögonbryn. Blev inspirerad efter att ha beställt presentkort på en Spavistelse + behandling åt en kompis som ska ha 30 års fest på lördag!


Dagens meny:

Frukost: havrebröd med minilätta & te
Lunch: WW Moussaka (de har gjort om den till en blaskig sörja med potatisen bredvid, urk)
Fika: ½ bulle & te
Kvällsmat: Chiliconcarne 6 ris
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta & 3 peppisar + te

RSS 2.0