Hemmadag

Lösenordbyte 1 november! Har du glömt bort att maila? Skynda: [email protected]

Idag har Alice och jag en hemmadag. Vi ska ju bort hela helgen så det kan behövas. Vi tog en kortis till ICA bara köpte på oss burkmat och välling så det räcker över helgen. Håller nu på att tvätta.

Imorgon ska vi på mannens farmors begravning, hon bodde inte här utan 2,5h bort så det blir en heldag. Begravningen är inte förrän 14.30 heller och så samling med mat efter det så det blir en lång dag. Vi ska åka hem till mannens föräldrar efteråt och bo där, så vi är fler som kan sjunga i bilen hem i mörkret =). Vi åker två bilar ner och sen ska mannens bror ut på galej på kvällen så han är bara med på själva begravningen. Så då åker svärmor & svärfar med i vår bil hem till dem.

På lördagen tänkte mannen och jag ta en tur till IKEA Kungens Kurva. Alice får vara hemma med farmor & farfar. & sen på kvällen blir det kalkonmiddag. Så om inte nya lösenordet funkar direkt på lördag så fortsätt med det gamla... jag byter såfort jag får tid! =)

Igår titta jag på Bonde söker fru. Blir lite full i fniss varje gång. Det känns som det är lite speciella människor med i denna omgången. Bonde Magnus är ju verkligen ärlig och rakt på sak & väldigt kilo fixerad "Emma har ju alla kilon på rätt ställe". Per är ju som en hustomte, kommer sakna Annika hon var ju som en lite flicka. Hanna vill bara höra smicker & jag tror hon är kär i Elias. Peter är väl den som är mest "normal". Mannen sitter & asgarvar åt han som råka ut för grillolyckan & drar "korvskämt" på "korvskämt" med tvetydig snits...

Dagens meny:

Frukost: mild lätt yoghurt med skivad banan, russin, linfrö och solrosfrö, 2 knäckisar med ost + te
Lunch: Moussaka (frysmat)
Fika: te
Middag: raggmunk med bacon, keso & lingonsylt
Kvällsfika: fruktfat & te

Mamma, Kompisträff, Q, ÖF

Oj vad mycket som har hänt sedan igår! Nils blev ingen följetång, inatt var det "vanliga" drömmar igen & no no NO jag har inte berättat om honom för mannen. Nils is my BIG secret.

Igår åkte Alice och jag först till mamma. Hon vart jätteglad att vi kom dit och hon var mycket piggare den här gången. var uppe nästan hela tiden, lekte med Alice, skrattade massor (åt Alice) & åt tillsammans med oss. Skönt att se!

Sen åkte Alice och jag till M en av mina bästa vänner som har Edit kom även H med O, L med H & U. Jättekul att träffas. Alice som bara sovit en timme på hela dagen var supertrött så jag öppnde upp däjten med att dra ett varv runt kvarteret så hon somna och sov en timme. ¨Vi fikade rosa kladdkaka (som jag bakat) & muffins som M bakat. Pratade skit och jonglera runt våra barn mellan varandra. U passade på att hålla alla små glina. Roligt! Hemresan gick sisådär, Alice tyckte det var lite läskigt att åka hem i mörkret men mamman fick sjunga "Skrutte lutte li skrutte lutte li vad heter du ? Alice, Alie Alice heter du oooo Skrutte...." så det gick bra tills vi hade 10 min kvar då blev hon hungrig oxå. Väl hemma hade mannen lagat mat eller höll på och jag skyffla in en stor skål mat i Alice mage plus en massa frukt & då blev hon nöjd.

Idag vaknade familjen 7.30 myste i sängen. Åt frukost. Klockan 9 började jag säga "Nä nu ska jag nog göra mig i ordning jag ska ju vara hos Q klockan 9.30 shiiiit" det blev full fart. Mannen fick en rolig dag med Alice hon hade bajsadg idag och har rivit av 4 lass under hans Alicetid *fniss* . Själv hade jag ett BRA möte hos Q. Sen tog jag mig ner på stan och hämtade Alice nya förtjockningsmedel som vi inte laborerat klart med ännu och sen gick jag på H&M där jag köpt en tomtedräkt åt Alice men de hade lyckats glömma att ta bort färgmärkningen. Köpte även en present till S som vi ska äta middag hos om 1 vecka. Hämtade tillslut kebatallrik & kebabsallad på vägen hem. Hemma var Alice redan färdigsoven och promenerad. Lyckat tyckte jag då vi planerat in ÖF på eftermiddagen och hon då skulel behöva vara vaken 4-5 h. Men hon höll sig pigg nästan hela tiden vi stanna inte hela ÖF utan var med på sångstund och fikade och sen åkte vi, men det var mysigt att komma iväg en sväng!

Nu badar Alice och mannen och jag passar på att ta mig lite datatid!

Dagens meny:

Frukost: yoghurt, 2 knäckisar med räkost + te
Lunch: kebabsallad
Fika: te
Middag: köttbullar sås och potatis
Kvällsfika: frukttallrik och en smal bit rosa kladdkaka + te

På Lördag gäller NYA lösenordet!

Lördag när ni ska logg in på bloggen gäller det NYA lösenordet! Ni som ännu inte fått "arslet ur" så finns det en liten chans kvar till lösen...

maila på: [email protected]


Nils med jättesno****...

Känsliga läsare, systrar och annat "löst" folk. Sluta läs här, eller klicka in en på matbloggen eller ja gör något annat...

I natt har jag haft sex. Inte med vem som helst. Utan med Nils. Han heter så. Alice läkare. Nej inte proffsläkaren utan BVC läkaren, en små flummig man i 45 års åldern, sist när jag frågade vid vilken ålder Alice skulle få nästa spruta fick han siffran 18 (månader) till 6 år. Han skyllde på att det var fredag!. Ser rätt bra ut - Nils alltså, är jäkligt lik en flört jag hade i 20 års åldern. Kanske är det därför? Ja därför jag hade sex med Nils i natt & därför Nils fick en jätte-s****.?
I drömmen alltså. Jag vaknade med ett asgarv. Lixom vad får man allt ifrån? Men helt plötsligt så var jag ute och dansade. Nhea gick på styrdans. Lixom hur många gånger har det hänt? Uppklädd till tänderna svassa jag omkring snygg som en fotomodell (såklart) & så blev jag uppbjuden av Nils. Han kände ju inte igen mig såklart. Jag låtsades inte om att jag kände igen honom heller. & av någon anledning så hamnade vi ute på en flådig Herrgård, åt frukost. Jag vet inte varför vi gjorde det först & sen boka Nils in oss på ett rum och så visade han mig sin gigantiska ja vad ska man säga... snopp... & så hade vi sex. Såklart bättre än någonsin förut. Bättre än på film och i böcker bättre sex än som någonsin finns. Med Nils. Fattar ni hur pinsamt det kommer bli på nästa BVC läkartid? (hoppas det dröjer). Nils svassar omkring i läkarrocken helt ovetande och jag står och spanar honom i skrevet. Ser efter om jag hittar någon "jätte bula". Nä nu får jag lägga av! Ni fattar det var en dröm! Om Nils with the gigant... Nä nu ska jag sluta skriva det där ordet...

Tillbaka till verkligheten! Mannen kom hem glad som en lärka. Kysste både mig & Alice. Pladdra på och sken som solen självt. Berättade att han beställt nya vinteräck till min bil -för att han var rädd om  oss -hans sätt att "överaska" & visa kärlek. Pysslade om Alice så det stod härliga till. Lekte, badade jättelänge... Jag var i chock & han var förlåten iallafall för nästan allt... Utom knäckemackorna...

Idag ska vi till hemstaden. En av mina bästa vänner M med sin son E kommer hem ett par dagar. Vi ska fika, mysbusa med bebisar & prata skit! Ska bli kul!

Gårdagens meny:

Frukost: yoghurt, 2 knäckisar med billinge
Lunch: omeltte på skinka, tomt och rödlök, grönsallad
Fika: te och kanelbulle (j jag vet)
Middag: Korv stroganoff med ris och riven morot
Kvällsfika: färsk frukt & cashewnötter

Dagens meny:

Frukost: se ovan
Lunch: en sallad
Fika: te, kladdkaka och muffins
Middag: lax och räksås med pasta (mannen kommer hem först & får laga)
Kvällfika: färsk frukt och te

Lek på www.photofunia.com




Ett försök att shoppa sig lycklig ;-)

I morse vaknade Alice 7.30 hon har inte riktigt kommit in i gängorna efter tidsomställningen. Redan vid 9.30 var hon halvt ihjäl så hon fick en promenad i vagnen och sov till 12.50 då hon vaknade strålande glad. Under tiden hon sov han jag pyssla lite, äta lunch och prata med hennes doktor. han sa att det VISST finns ett förtjockningsmedel man kan ha i välling. Så om detta funkar så ska jag slå dietisten på näsan för sina oljor och vaniljsocker. Har nu beställt medlet på apoteket och det kommer på onsdag. Alice och jag hade egentligen info med BVC på bibblan idag klockan 13 men vi han inte dit. Så vi åkte och shoppade lite istället. Detta fick följa med hem!




Spelar och blinkar Åhléns 129 :-



En Paris Hilton vovve som går själv.



Klänning och bodie H&M



Tomtedräkt H&M



Tunka, byxor och bodie Kappahl


Matchande mössa till Alice stövlar H&M



Å här är jag idag!

Piss & Skitdag

Idag vaknade jag full av förväntan. Det var familjedag. Den enda dagen på hela veckan vi varken har fullt upp av jobb, husbygge eller annat. familjemys. Familjesöndag. Men mannen var inte med på noterna. Vädret var inte med på noterna & jag blev bara SÅ besviken. Det började bra med att jag klippte mannen och Alice satt snällt bredvid och tittade på.

Vi hade tänkt att börja dagen med ett storhandling på City Gross som precis öppnat i stan & det gick bra. Vi träffade en av mannens chaufförer och hans fru där. Hittade söta julgardiner. Svarta med röda tomtar på till vardagsrummet som annars är vitt vitt vitt i gardinväg. & så åkte vi hem & gav Alice mellis. För sen var det tänkt att vi skulle ta en promenad ner på stan, så Alice fick sova och inta lite lunch på något mysigt ställe. Mannen vägrade gå i regnet och då han tror att Alice inte är flyttbar utan måste röra sig inom en radie av 1 km av vårat hem så ville han inte ta bilen ner heller. Alla mina förslag dissa han totalt så det slutade med att han sövde Alice inomhus och så skulle han bjuda mig på lunch. Överaska mig sa jag. Då hade jag redan hunnit gråta en skvätt över min besvikelse över att familjedagen blev en pestdag som han ja hade sett. Vet ni vad fanskapet bjuder mig på? Te och knäckemackor! Efter den besvikelsen!!! Och inte ens kunde han ta fram mina mackor åt mig utan det fick jag göra själv han bara satte sig med sitt och börja sleva i sig. Jävla förbannade fetpropps arsel. Just nu är jag jävligt nära skillsmässa.

Alice vaknade såklart "mitt i lunchen" och mannen fick ta henne. jag rörde inte en fena. sen har han fått mata, leka och gå promenad jag har stängt in mig i köket och bakat bullar och gjort grönsakspurér till Alice. Nu är de ute och går i regnet. jag vaktar bullarna i ugnen. Mannen ska få laga middagen, jag tänkte slänga mig i soffan med en kopp te.

Gårdagens middag:

Förrätt: parmaskinka med kräftstjärtsröra på en salladsbädd
Huvudrätt: Västerbottenostgratinerad rödtunga med dillsparris & potatis
Efterrätt: Chokladmousse med lattesmak & hallon

Dagens meny:

Frukost: 1 yoghurt, 2 knäckisar med billinge och te
Lunch: 2 knäckisar med billinge, te vindruvor och en handfull cahsewnötter
Fika: te
Middag: rygg biff med champinjonsås och klyftpotatis
Kvällsfika: färsk frukt och 10g 70% choklad + te

Vår lilla skitunge



Alice har upptäckt lådorna till tvbänken & dekodern till tvn.



Det tycker hon är så här busigt!



Alice kommer varken åla eller krypa hon kommer lufsa runt här som en minibjörn.



Å hej!

Promenad med blodvite

Igår kändes det som att Alice & jag gick och gick och gick. Hon vaknade samma stund jag stannade vagnen promenad 1. Svettig som en gnu och med skav från en tånagel som blivit för lång stod jag här hemma och det var bara att ta nya andetag och sätta igång igen. Vitsen med en promenad är ju "belöningen" i form av sovande barn när man kommer hem. Men det tyckte inte Alice att jag var värd. Så hon lekte när jag åt lunch & sen blev hon hungrig & smällde i sig en hl burk mat + 1 bägare fruktpuré. Sen gick vi ut en sväng. Gungade lite, tog en promenad & då somnade hon igen. Med nappen i munnen. mamman är lite taskig. Alice kan inte dra ut nappen när hon har fleeceoveallen på sig. Så hon somnade sött sugandes på den. DÅ fick jag en hel timme för mig själv när jag kom hem.

Jag hade ju då inte kommit ihåg att klippa den där nedrans tånageln så det var blod på tårna när jag tog av strumpbyxorna och svetten forsade. tyckte aldrig att jag blev särskillt svettig innan jag var gravid. Lite varm kanske men inte så det rann eller stank. Det gjorde det igår! Puha! In i duschen bara!

På kvällen blev det planstek och chokladfondue. Blev proppmätt på all frukt och choklad. Mätt och pruttig verkade madam blivit av all mat och fruktpuré. för vid 23 vaknade hon fes ett apr gånger, somna om, vakna, fes lite och sådär häll dt på tills jag tog med henen ner till min säng och där låg hon och småfes en stund inan hon kom till ro och sov till 4.30 då hon ville ha välling och sen 8 då hon vaknade och bajsa jordens blöja om mannen fick ta haha.

Idag småpysslar mannen med småjobb inomhus. Alice och jag har tagit en promenad och hon har sovit en stund och nu ska jag fixa lite räksallad till lunch och sen tänkte Alice och jag ta en sväng på stan!

1 vecka kvar till lösenordsbyte!



Maila: [email protected] om du inte redan gjort det. Lösenordet skickas ut inom kort!

Igår när Alice hade sovit och ätit gick vi ut en sväng i det vackar vädret. Först gick vi till lilla ICA, de håller på att bygga om där inne så vi fick fråga efter mejerierna som de gömt i ett litet lagerrum, hihi. Därinne stod en halvt vettskrämd praktikant och plockade upp mjölken. Vi hade visst ingen matlagningsgrädde till fisken på kvällen & så hade jag använt den sista tampongen. Störtfloden kom för ett par dagar sedan -uäk! Påvägen hem stannade vi i lekparken om finns vid nya dagiset. Där stod två grannar och gungade sina barn. Den ena tjejen är trevlig men speciell. Hon öppnade upp med "Å nu kommer Alice, henne har vi ju knappt inte fått se" med en underton av att jag hållt mig borta från grannar & lekpark. Men men jag svalde och log. Sen skulle hon granska Alice ögonfärg, nära nära, Alice blev jätteblyg och tyckte nog att hon var en ganska konstig prick. Alice fick gunga, hon älskar att gunga & då pratade jag med en annan granntjej som är jättetrevlig. Vi fnissa åt grävmaskinisternas taikon, de använder vår uppfart som fikaplats och hade lossat grus över halv vår uppfart när det skulle ner på deras tomt. Vi har inte kunnat använda vår uppfart på en vecka nu.



Alice har fått luddiga stövlar av sin farmor, lite stora men ack så söta!

Igårkväll provade jag en ny nattnings ritual. Alice har varit så himla hungrig de senaste kvällarna,. hon får flaskan i sitt rum äter upp den, läggs ned, skriker tills hon får en till flaska som hon äter ca hälften av och sen somnar hon gott. Så igår så gav jag henen flaska nummer ett här nere vid tv:n. Först tyckte hon att det var lite märkligt men sedan sög hon i sig den. Sen satt hon i mitt knä, knugga sig i ögonen gäspade och drog i sina små öron så efter ca 10-15 min gick vi upp till henne med flaska nr. 2 hon åt halva den, drog sig bort & ville läggas ned & somnade. Det hela tog exakt 12 minuter. Vi som annars fått sitta däruppe i mörkret i 30-40 min. Ska se om det funkar lika bra idag med.



Alice handavtryck vi gjorde på babysången

Idag vaknade lilltrollet 8.40 & vi har redan hunnit varit på ICA och handlat lite. Blev en massa frukt till kvällens chokladfondue (med 70% choklad) lite nötter & så lätt bearneisås till kvällens plankstek!

Nu ska vi ta en promenad så lillskruttan får sova en stund!

Dagens meny:
Frukost:
2 skivor grovt bröd med bregott & billinge, satsumas, ett par vindruvor & te
Lunch: omelette med soltorkad tomat & fetaost, grönsallad med vinägrett
Fika: frukt
Kvällsmat: Plankstek
Kvällsfika: chokladfondue och te

Babysång

Har precis kommit hem från Babysången. Idag tyckte Alice det var ännu roligare. & alla mammor som sitter med små små knyten skrattar så gott åt Alice som skrattar, tjoar, morrar, smakar på sin kompis A´s tår och smaskar på rån & majskrok till fikat samtidigt som hon pratade med A som låg i babysitter på golvet nedanför. Min lilla solstråle!

Hon somnade gott när vi kom hem och jag rulla vagnen en stund. Pluttan! Idag var vi inte lika många där, men min högstadiekompis som har lilltjejen A var där och vi prata gamla minnen och kom fram till att våra män kommer från samma stad & bestämde att vi skulle ses något nästa vecka. KUL! Vissa människor är sådär härliga att det känns som man känt varann för alltid fast man inte träffats på 10 år. A är sån.

Lyxade till det med en sallad från stadens bästa sallad och mackbar på vägen hem. MUMS! De har underbart gott glutenfritt bröd till salladen, luftigt och fräscht. Häromdagen bestämde jag mig. Ja på RIKTIGT denna gången. & jag har nu klarat 3 dagar utan sötsaker och småätande. Har jag varit dödligt hungrig eller sugen så har en satsumas slunkit ner emellan måltiderna & te har druckits ganska många koppar om dagen. & det har promenerats. Tempot har ökat och nu går jag med ännu mer glädje och tar iiiiiiiii! & det syns på vågen! Det sporrar! Denna helg ska bli nästintill godisfri, ska unna mig popcorn och chokladmousse till efterrätt men ingen påse lösviktsgodis eller liknande för då kommer jag paja hela grejen och jag kommer få börja om PÅ NYTT igen. & Maten ska hållas lagom fräsch.

Mannen sa häromdagen när jag klev ur sängen i bara trosorna "Nu ser du ju nästan ut som innan" jag trodde han skämtade och tänkte dra till med en dräpande kommentar, men han var allvarlig & det han sa var snällt så jag sög åt mig, tackade och log. & nu ska jag bli som innan fast med lite ränder och hudveck *fniss*
Samma kväll steg mannen upp på vågen innan hans kulel bada med Alice, for snabbt ner igen med ett "Å fy fan". Hihi. Fler som skull må bra av godisförbud =) Tänkte leta efter de söta noblesse hjärtanen Somris fick av sin man. Mannen älskar ju Noblesse.

Idag är jag sur för att de valde att ha kvar Katrin fd Shulman i Idol eftersnack. Jag tyckte det gjorde väldens sämsta val att välja henne från början. Hon är inte rolig. Hon är elak.

Boktipset:







Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd med bregott & mager billinge + satsumas & te
Fika: te & päron
Lunch: Räksallad och bröd
Fika: Frukt
Middag: Torsk i vitvinssås med blomkålsmos
Kvällsfika: fruktfat & te

Alice & Mormor


Babysim

OM 10 DAGAR BYTER JAG LÖSENORD! HAR DU GLÖMT ELLER INTE HUNNIT SKICKA IN OM NYTT LÖSENORDET SÅ FINNS DET ÄNNU TID ATT MAILA MIG PÅ [email protected]

UTSKICK AV LÖSENORD BÖRJAR SNART; KNÄCKTE LÖSENORDET I NATT =)

Alice sov som en stock till 4 då ville hon ha välling. La ner henen efter maten igen men hon ville sova hos mamma. Förut var jag stenhård, hon skulle sova i sin säng, nu tycker jag det är mysigt med en snusande lillråtta bredvid, en lite blöjrumpa som guppar runt framför ögonen när mn vaknar. Jag vet ju att hon somnar i samma stund jag lägger ner henne bredvid mig & det locker mer än att sitta bredvid hennes spjälsäng i nattkylan med sovande fötter pga ställningen, bara för att. Jag so till 8 & Alice till 8.30.

Alice fick åka till babysimmet i pyjamas idag. Vi var tvugna att åka 8.50 & det skulle mysas och bajsas innan så det blev pyjamas. Men det gick ju bra det med. Alice tyckte det var superspänannde med badhuset. Hon tjattra glad som en lärka & tyckte det var supermysigt att bada. Hon skvätte och skratta och hade sig. Flöt som en litn kork. Det var bara 2 pappor med och bara mannen som hoppa ner i vattnet. Han ska ju gå själv nästa tillfälle som är efter höstlovet. Alice tyckte till och med om att ducha. Satt på min höft och fnissade åt vattenstrålarna.

När vi kom hem så åt hon en massa yoghurt & majskrokar & sen lekte hon & manenn en stund innan de gick ut på promenad. Jag åkte till Apotekt och hämtade hennes välling & sen till ICA & handlade lite frukt & grönt.

Mannen ska snart ut & bygga på altanen. Men han verkar segstartad idag.

Dagens meny:

Frukost:
2 skivor grovt bröd med bregott & mager billinge 1 satsumas + te
Lunch: kokt potatis, rökt makrill, creme bonjoursås med fransk senap & örter + grönsallad med vinägrett
Fika: satsumas, vindruvor & te
Middag: Pannkakor med keso och mosade hallon & blåbär
Kvällsfika: fruktfat + 1 bit mörk choklad & te

Höstrusk

OM 10 DAGAR BYTER JAG LÖSENORD! HAR DU GLÖMT ELLER INTE HUNNIT SKICKA IN OM NYTT LÖSENORDET SÅ FINNS DET ÄNNU TID ATT MAILA MIG PÅ [email protected]

UTSKICK AV LÖSENORD BÖRJAR SNART; KNÄCKTE LÖSENORDET I NATT =)


Jo låten som Helen Sjöholm sjunger är med i en film med Mikael Nyqvist då han är körledare. Helen spelar en tjej som blir misshandlad av sin man. Text :Jag vill känna att jag lever, att jag levt mitt liv... Känns så taskigt lixom... Har egentligen inget MED begravningar att gör bara jag som förknippar den med det.

Igår fick vi utskick om vårdnadsbidrag. 3000:-/mån för att vara hemma med barn mellan 1-3 år. Ska helt klart tänka igenom saken. Någon av er som har det?

I natt strulade Alice lite vaknade en gång i halvtimmen mellan 22.30-01, då tog jag ner henne till mig & då sov vi till 5 då hon fick välling & somna om till 8.30. Själv vaknade jag 8 av att det byttes lampor i gatulamporna utanför, så jag kunde sniffa lite Alice gos innan hon knöla upp sin lilla blöjrumpa mitt framför nosen på mig & la av en brakare. Skitunge =).

Idag har vi inte gjort så mycket. På förmiddagen så lagade vi lasagne och sen vid 11 tog vi en timmes promenad. Alice vaknade samma stund jag ställde vagnen här hemma. Hon var nog hungrig trots att hon vägrat välling precis innan promenaden. Hon åt en hel burk mat utan protest & lite yoghurt och rån.

Alice har börjat morra. Först var det bara i vagnen precis innan hon skulle somna. Men nu morrar hon när hon leker. Idag ställde jag upp en bok och ställde 2 leksaker ovanpå så hon skulle få sträcka sig lite efter dem, då morrade hon när hon inte fick tag i dem.

Vid 14 kom Alice farmor, hon skulle ha haft Alice i eftermiddags men jag tyckte inte det behövdes då de var här så mkt i helgen. Men hon kom förbi med lite kläder hon shoppat åt Alice & vi fikade & sen tog hon en promenad med Alice så hon somnade. Så nu snusar hon här ute i vrdagsrummet. Ställde först ut henne på altanen men då började grannens grävmaskinister banga skoppan i deras berg så jag rullade in henne igen. *typiskt*

Mannens släkt vill att jag & Alice följer med på begravningen. Så att Alice livar upp det hela lite. Känner att jag då kan fokusera lite på Alice & slippa tänka på mamma förhoppningsvis. Men jag vägrar ta på Alice svarta kläder, hon ska få gå dit i sin rosa klänning. Nån måtta får det faktiskt vara!

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd med mager billinge, 2 dl vaniljyoghurt 6 te
Lunch: lax med pressad potatis & citronsås, vitlöksbakade morätter & kokt sparris
Fika: 1 satsumas & 1 sesamkaka med nötter & russin
Kvällsmat: lasagne med mycket grönt
Kvällsfika: te & satsumas

10 dagar kvar

OM 10 DAGAR BYTER JAG LÖSENORD! HAR DU GLÖMT ELLER INTE HUNNIT SKICKA IN OM NYTT LÖSENORDET SÅ FINNS DET ÄNNU TID ATT MAILA MIG PÅ [email protected]

UTSKICK AV LÖSENORD BÖRJAR SNART; KNÄCKTE LÖSENORDET I NATT =)

Trött i själen...

Så känner jag mig efter idag!

Alice sov till 9.30, sen gjorde vi oss i ordning & åkte iväg. Tror att Alice blir åksjuk speciellt om hon åker bil i glappet när hon börjar bli hungrig. Hon spydde idag mest saliv eller magsaft, luktade pecka. Men sen åt hon både mat & yogurt hos mormor & morfar. När vi kom fram var morfar hemma & distrikssköterskan la om mammas op sår. Mamma hade trillat igår när hon & pappa var ute en sväng. Fotknölen svullen & öm.

Pappa hämtade hem sin lunch från jobbet & åt med mig & Alice. Mamma vill helst äta själv. Jag köpte en sallad, en kebabsallad då hemstaden har godast kebabsås i hela världen, men döm om min besvikelse när "någon" blandat i ost i min kebabsallad, nej inte fetaost som jag skulle ha accepterat utan vanlig äckelriven pizzaost som smällt ihop sig med mitt kebabkött. Blev sååå besviken. Pappa åkte och jobbade igen & jag & Alice tog en promenad på 1 timme. Över stock och sten ute på landet på grusvägar & bland hästgårdar -ljuvligt!

När vi kom tillbaka sov Alice ute i trädgården i ca 1 timme till. Mamma provade sommarkläder jag hade med mig till hennes Thailandsresa. & sen kollade vi på reprisen av Bröllopsform och båda börja tjura när de förnyade sina löften och så skratta vi samtidigt för vi var så fåniga!

Jag får bara in Lugna Favoriter i min & Alice räcer, tyvärr spelas samam låtar varje gång vi åker bil en de spelar FLITIGT är Gabriellas sång med Helen Sjöholm, den får mig av någon anledning att tänka på mammas bgravning & tårarna rullar och Alice tittar med gapande mun på sin mamma och försöker få mig att skratta... Pluttan!

När jag kom hem kände jag mig alldeles SLUT, det tar så himla mycket på krafterna att träffa mamma. Att se henne, prata med henne, veta att hon snart inte ska finnas bland oss.

Vi åker till mamma idag!

Igår skicka jag sms till mina vänner och sa att jag först och främst åkte till mamma, om jag sen kände att jag orkade och ville så skulle jag komma förbi på mammaträffen. & idag känns det som helt rätt beslut. Alice sover fortfarande åt välling 6.15 och somnade om. Njuter så länge det varar! Förut har man knappt kunnat tappa en knappnål i huset utan att hon vaknade -idag har en lastbil lossat jord utanför hennes fönster i 20 min utan att hon reagerade -själv låg jag vaken hela lossningen! Nu slipper vi stressa både för att hinna vara hos mamam en liten stund och att åka på mammababyträffen.

Jovisst har jag tänkt tanken att jobba på mannens jobb, gärna med ekonomin. Men tyvärr sitter där en riktig bitch med superlön. Jag tjatar frenilt på svärfar att sparka bitchen ( sista julmiddagen när jag var gravid satt hon och pratade om att nuförtiden var ju alla hemma alldeles för länge med sina barn, själv hade hon lämnat båda sina på dagis vid 6 mån ålder). Så ja jag "jobbar" på saken!

Härligt Tess att du prova geishakladdkakan! Kommer snart en till kladdis med VITCHOKLAD på matbloggen, den går oxå utmärkt att äta med fingrarna =)

Dagens meny:

Frukost: grovt bröd med billingeost (knäckisarna var slut i affären igår, lixom majskrokarna, det är jag mitt och Alice levebröd, hur ska detta gå?)
Lunch: ska nog unna mig en sallad från pizzan i mammas och pappas närhet
Fika: glass kanske
Middag: pasta med kräftstjärtar i hummersås
Kvällsfika: skulle vilja säga frukt men jag antar att jag inte kan stå emot en delikatoboll.

Dagens outfit;

Får man åka i pyjamas och Lilla My tofs?

Bygg & Pysseldag



Igår fick Alice en katt av sin farfar.



Den är lika stor som en riktig katt & HÅRAR lika mycket som en vanlig katt, sicken tur att det inte ÄR en riktig katt då mamman & pappan är mer hundmänniskor... I morse kunde inte mamman hitta katten, började se framför mig hur katten blir till riktig på natten och tassar omkring i huset.... Sicken tur att mannen gömt katten i hallen kvällen innan.



Idag har tönthunden varit här. Hon har legat slickad vid altandörren och följt varje sågtag husse och lillhusse har tagit.



Här ser ni husse & lillhusse, mest funderande men även isolerande och panelande. Nu är det inte mkt panel kvar att sätta därute, skönt! Hoppas mannen blir klar på onsdag så är det BARA väggen kvar att sätta igen innan han kan börja däruppe igen.

I natt slog Alice sovrekord. Hon somnade 20, knorra lite vid 1.30 gick upp titta till henne då hade hon somnat om själv, vaknade 6.50 för välling och sen somna hon OM IGEN och vaknade 9.45.

Alice har varit i lekparken med sin farmor idag, hon har gungat & sen tog de en promenad. Alice älskar att gunga. Sen sov Alice en stund & så lekte de en stund och så var det matdags och lekstund igen och sen en promenad med hunden och så slutligen en promenad då Alice somna igen och sov ute på altanen på framsidan.

Själv har jag dammasugit HELA huset, under fåtöljer och soffor och sängar, rystat lekfiltar och tvättat. Varit till ICA & storhandlat. Lagat en stoooor kycklingsallad till lunch. Fixat middagen till ikväll, läst en halv söndagsbilaga och ja det var typ det jag hann med.

I morgon ska vi till hemstaden. Det är mamambabyträff. Egentligen känner jag inte så mycket för det faktiskt. Har lovat svänga förbi mamma innan. Känner mer för att stanna där en längre stund och sen åka hem skapligt... Blir alltid så sent på mammababyträffarna & så känner jag inte för att träffa O. Killen med förkylningarna & hans mamma som påstår att barn inte märker av att få tänder bara för att hon aldrig fatta att O fick tänder & säger att föräldrar lätt skyller kinkighet på tänder...... Jag vet jag är löjlig, men det är så jag känner iallafall.

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med billingeost 1 dl vaniljyoghurt
Lunch: kycklingsallad med 2 riskakor
Fika: 1 delikatoboll och te
Middag: lax marinerad i teriyakisås, pressad potatis, citronsås, vitlöks&smörångad morot & lättkokt sparris
Kvällsfika: satsumas

Lördagsmys

Finns fortfarande tid kvar att be om nya lösenordet! Utskickningen har inte startat ännu: skicka till [email protected]


Alice har inte kräkits mer & bajset är normalt så det är inte magsjuka, det måste vara magmunnen. Dessvärre så "bantar" hon idag. Vägrade frukost åt endast 3 majskrokar och yttepytte välling. Alice farmor fick i henne halva skålen lunch & 10 ml välling & sen föröskte jag senare och då gick det i 90 ml till. Men hon brukar ju ha lite "bantningsveckor" hon är supertrött oxå så jag tror hon beter sig så i utvecklingsfaser, när andra barn äter MER så äter hon MINDRE.

Nope vi har inga 37h veckor utan 40 timmarsveckor. Men jag jämför med  mannens 55h veckor och ibland 61 h & nu när han är pappa ledig så jobbar han bara 44h på 4 dagar. Svärmor har tagit tjänstledigt 6 månader. Hon blev så less på sitt jobb där det strulats hej vilt ett tag så hon tog tjänstledigt & ska jobba på företaget med marknadsföring samt städa.  Blev lite avis faktiskt!

Mannen åkte och jobbade i morse, travade runt här hemma och väntade på att Alice skulle vakna men hon tog sovmorgon till 8.30 idag, så skönt! hann blippa lite på min nya mobil som är krångligare än krångligast men nu börjar jag få kläm på endel iallafall.

Alice och jag tog en promenad & hon somnade och sov 1,5h det behövde hon. Nu är manenn ute med henen igen. Hon är supertrött idag vet inte riktigt vad som flygit i henne.

Vid tolv kom svärmor och strax efter kom svärfar hem från Prag. Så vi har ätit räksallad & fikat Nheas äppelpaj (för recept se www.nheasmatobak.blogg.se) den blev inte så söt utan var lite syrligt god med citronsaften.

Ikväll ska vi äta västerbottenostpaj som jag hade kvar i frysen & kräftor som vi fiskade i augusti!

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med mager billingeost, vaniljyoghurt + te
Lunch: räksallad
Fika: äppelpaj med vaniljvisp
Middag: västerbottenostpaj med creme fraich, löjrom & hackad rödlök + kräftor
Kvällsfika: resten av Kinasnaxet från igår!

Nu ska jag njuta av tystnaden och känslan av att vara ensam hemma!

Kräks Alice

TACK ALLA NI SOM VILL FORTSÄTTA LÄSA MIN BLOGG!! Lösen och svar på era mail kommer innan 1 november! För er som inte hunnit maila mig om lösen än skicka mail till [email protected] innan sista oktober, berätta gärna om hur ert liv ser ut idag!

Igår när jag nattade Alice så spydde hon ner HELA sig & halva mig, var tvungen att gå ner och byta pyjamas. Lillskruttan, hon var så himla trött & blev så himla ledsen. Tror att det är magmunnen men jag vet inte hon spyr ju inte efter varje måltid men idag spydde hon upp hela lunchen oxå. Kanske någon form av magsjuka men då tycker jag ALLT jag ger henen skulle komma upp, inte bara maten. Idag har hon ju behållt både välling & yoghurt. Vet inte om det är för lös konsictens på maten har mixat den då jag trode hon satte bitarna och i halsen och spydde pga av det men idag var den helt slät... Tycker så synd om henne vill ju inte att hon ska bli rädd för att äta.

Idag tog vi en promenad med Alice BB kompis N & hans mamma S. Riktigt trevligt. S var 19 när hon blev gravid. N´s föräldrar hade då varit ett par i 1 månad. Hon berätta hela storien idag på promenaden och vi fnissade oss runt kan man lungt säga. Mycket trevlig tjej och gullig liten kille. Alice somna nästan direkt och vaknade när vi skiljdes åt, typiskt, jag som sett fram emot en stund by my self. Men vi åt lunch (eller Alice spydde och jag åt) & sen åkte vi ner på stan. Hämtade min mobil, har startat den och fattar typ noll just nu, har ju haft Ericsson sen jag var 20 år gammal typ & bytte min tegelstens Nokia. Men men den ser rätt fräsig ut iallafall & har bra kamera och mycket minne -det är bra för en småbarnmamma.

Sen beställde jag blommor till vår kompis K som fyller 30 år på söndag. De skickas för hon bor i hemstaden. Firade sedan vågresultatet med att shoppa 2 par vantar & ett par knästrumpor till mig själv! =)

Jo jag kallar mig själv världens sämsta bantare då det har slunkit ner chokladbitar både en och två per dag senaste tiden, känner mig potatisaktig & det visade även vågen för några dagar sedan. Idag hoppa jag upp på vågen tänkte "näe" hoppa ner, hoppa upp igen & tänkte "näe nu måste den ha fått någon smäll" hoppa ner IGEN och upp IGEN & konstaterade att det var SANT -1,2 kg, back to utgångsstatus då jag lämnade min bantning plus minus noll, snacka om morot att fortsätta, istället för deppa sig ner det man gått upp och sen starta OM igen. Så nu är jag taggad IGEN och ska försöka köra slanka linjen igen fast med fredags & lördagsmys, någon måtta får det väl ändå vara =)

Pratade med min chef idag. Blev så arg. Ville ha ledigt 2 timmar varje onsdag (allstå 2 ggr) för att få gå med Alice och mannen på babysimmet. Ena veckan gick det bra men sörrni andra veckan var det ett så fruktansvärt VIKTIGT möte att det bara inte gick & jag var ju SJÄLV som skulle gå på det & nej de andra gick på KNÄNA så ingen kunde ta det istället för mig. Jag Har ju lixom jobbat på det där ställt förut och VET hur "viktiga" mötena är, lovar att det kommer dyka upp noll personer eller noll ärenden & att personalen skulel uppskatta att jag tillbringade 4 timmar på boendet för snack och tips istället för 1,5h på ett jäkla möte då de har som mest att göra. Blev sur sa att jag fick tänka igenom om jag ville jobba igen och la på.
Höll henne på halster 2 timmar, hihi. Pratade med mannen som är positiv till typ allt som har med ARBETER och CHEFER att göra och oj och nej och visst skulle han fixa babysimmet själv den veckan och visst skulle det gå bra annars kanske Alice farmor kunde följa med och hoppsan och hejsan. *f'''''''''''''''''''''''ck* Just då ville jag bara att han skulle säga "men skit i att jobba då, sätt henne på pottkanten kärringenjäveln". När jag väl ringde upp och sa att vi fixat babysimmet på annat sätt så sa hon att jag fick välja mellan timanställning eller månadsanställning men tim var ju enklast eftersom jag skulle vara ledig 2 timmar ena veckan, alltså hon visste inte hur hon skulle skriva månadsanställningen annars. Men jag stod på mig sa att JAG ville ha månadsanställning, jag får ju bara 2 veckors föräldrapeng den månaden & eftersom jag tar ut så få dagar så skulle det inte bli många kronor. Jo vist skulle vi klara oss ändå men det blev till en REN principsak för min del någon måtta får det väl vara tanten får väl lära sig hur man gör saker och ting hon är ju för fasen chef! Så jag sa åt henne att räkna ut hur många procent 39 timmar av en heltid blev och skriva den procenten som anställning. "Aha" sa hon då. Hon ville väl helst att jag skulle räkna ut procenten åt henne men tyvärr har jag inte mannens mattehuvud, han är snabbare än en miniräknare... Så så blev det månadsanställd & babysim ena veckan!

Dagens meny:

Frukost: 1 glas lätt vaniljyoghurt, 2 knävckisar med billingeost (mager)
Lunch: Åsas lövbiffgratäng
Fika: 1 glas Cola (jag måste ju prova om jag tål vanlig Cola eller om det "bara" är lighten som inte funkar)
Kvällsmat: hemma gjord pizza (se recept på http://www.nheasmatobak.blogg.se/)
Kvällsfika: Kina snacks och te.

Gårdagens outfit:



Dagens outfit:



Alice:



Alice skjutsar runt på mannens gamla apa, hihi


Babysång!

Igår tog mannen en promenad med Alice och jag åkte på stan. Mannen hade bara hunnit till grannen och stod där och pratade så sov Alice och sen sov hon hela promenaden & 1 timma till -skönt!

Jag lånade böcker, shoppa på apoteket & kolla lite på kläder -eftersom jag tappat bantningen totalt så kändes det sådär att ställa sig i ett provrum så det blev inga kläder. Men det var skönt att strosa runt en stund själv och jag kunde slappna av & känna att jag inte stressade runt. När jag kom hem stod mannen och stekte strömingsflundror, uäk, jag hatar strömming men han älskar det så jag åt matlåda från dagen innan. På eftermiddagen så jobbade mannen på altane, han har spikat panel på 1/3 innertak. Blir snyggt! Jag & Alice lekte lite och tog sen en promenad & ungskruttan sov 1½ timme har inte hänt sne hon var typ 2 månader känns det som.

Jga kollade runt på nätet efter stadens Öppna Förskola & babysång och fick plats i en grupp som var idag. Så idag klockan 10 åkte jag & Alice på babysång. Redan när jag klev inannför dörren så sprang jag på en tjej jag gick i samam engelska som på högstadiet -riktigt roligt att träffas vi har inte träffats sen dess. HOn hade en liten 7 mån tjej. Det var en trevlig grupp mammor (& nej jag kommer inte tvinga dit mannen när jag ska jobba) mycket roligare än BVCgruppen. Vi sjöng och sne fikade vi och gjorde handavtryckk på Alice som ska bli i gips till nästa gång. Alice är en väldigt tidig tjej märkte jag & STOR =). Hon är så väldigt social, flörtar med andra barn och mammor och hon sitter och står på alla fyra, så jag vet inte hur många gånger jag fick frågan "Hur gammal är hon?" & efterföljande "Men min är ju äldre och hon/han kan ju inte sitta/stå på alla fyra".  Det var uppträdande i kyrkan på söndag men där sa jag ifrån, kan ju inte en enda sång & tror inte mannen är så lockad över att gå på gudstjänst.

Alice somnade ovaggad påvägen hem, hon kommer bli en sån där unge som hänger sovandes över handtaget på vagnen. Hon gick till och med att flytta över till vagnen det har inte hänt sen vi kom hem från BB typ. hihi

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med billingeost & vaniljyoghurt
Lunch: kokat torsk med potatis & äggsås
Fika: frukt
Middag: Åsas lövbiffgratäng med pasta
Kvällsfika får väl ta frukt idag eftersom det blev varmchoklad med mashmallows igår!

Dagens outfit: svarta stuprör, svart linne, svart & vit randig tunika

Alice första HELA natt

TACK ALLA NI SOM VILL FORTSÄTTA LÄSA MIN BLOGG!! Lösen och svar på era mail kommer innan 1 november! För er som inte hunnit maila mig om lösen än skicka mail till [email protected] innan sista oktober, berätta gärna om hur ert liv ser ut idag!

I natt drog Alla-Ballan till med att sova 11 timmar utan ett endaste pip, hon somnade 21 efter 270ml välling & vaknade 7.55. Då hade både jag & mannen legat vakna i över en timme och mannen hade även tassat upp och tittat till henne då jag var orolig att något var fel, men hon snusa och sov vår lilla gullunge!

Idag är mannen pappaledig. De leker just nu i hallen & han har fått "öva" (mata, kläder, leka,sova)tills han ska vara pappaledig på heltid i 2 veckor. Det kanske jag inte sagt? Eller har jag det? Jag ska in och jobba vecka 45 och 46. & när vi ändå pratar jobb, så tackar jag så mycket för att några av er tagit er tid och funderat åt mig! Fler förslag är välkomna! Jag skulle helst vilja arbeta med något inom mat, inte kock, inte kallskänka, helst vill jag ju starta ett mysigt café men det känns ingen hit med småbebis/ar. Finns det heltidsjobb som provlagare? Provsmakare? =)

Just nu innehar jag titeln Leg. Arbetsterapeut. Innan mammaledigheten drev jag ett projekt inom kommunen, jobbade för att förbättra handikappomsorgens tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast, något som varit eftersatt i flera år. Jag jobbade mycket med hjälpmedel och specialanpassningar. Innan dess har jag även jobbar på en rehabiliteringavdelning, ett utmanade och krävande jobb, väldigt lärorikt men tog alltför mycket från min sociala liv. När man kom hem ville man varken träffa eller prata med en enda människa.

Nu när jag ska in i v. 45-46 kommer jag att jobba mot äldrevården.

När man har en mamma som är sjuk, blir man lite mätt på sjukdom, det jag känner MEST är att jobba med friska människor, men många dagar vet jag inte om jag vill jobba med människor alls.

Idag ska jag åka till Bibblan och lämna och låna böcker & så tänkte jag & Alice ta en promenad på eftermiddagen då mannen får lov att fortsätta med altanen.

Dagens meny:

Frukost: kiwi smoothie, 2 knäckisar med bregott & billingeost+te
Lunch: kasslergratäng med krämig sallad (se recept på www.nheasmatobak.blogg.se)
Fika: frukt
Kvällsmat: kokt torsk med potatis & äggsås (se recept på www.nheasmatobak.blogg.se)
Kvällsfika: frukt

Fortfarande febrig Alice som haft Farmor på besök

TACK ALLA NI SOM VILL FORTSÄTTA LÄSA MIN BLOGG!! Lösen och svar på era mail kommer innan 1 november! För er som inte hunnit maila mig om lösen än skicka mail till [email protected] innan sista oktober, berätta gärna om hur ert liv ser ut idag!

Idag vaknade Alice 6.45, puh vad man blir besviken när man vet att hon KAN sova till 8, men det var bara gilla läget, mysa en stund, byta bajsblöja och kila upp! Mellan 9-9.30 låg och och sussa i min famn med flaskan i munnen *mys* Passade på att titta på Nyhetsmorgon under tiden -var länge sedan. Dammsög och svabba köksgolvet vilket Alice tyckte var superkul och vifta med sina händer och skrattade högt!

Vid 13 kom Alice farmor. Hon hade läst mina tankar om att fräscha upp min entré


& dök upp med svart kruka med vit ljung & en svart lykta med lila ljus till! Blev superglad!!!




& så tyckte hon att jag behövde ett avslappnande spabad =)

Alice vaknade och vi introducerade Farmor i mat och välling & sovtider. Sen susade jag iväg. Först åkte jag till Willys och handlade. Ska föröska dra ner på matkostnaderna, fick hem ännu en 75:- bonuscheck från ICA *puh*. & idag hittade jag ALLT på listan *sensation* brukar alltid behöva kompliteringshandla men icke idag! Sen åkte jag ner på stan där jag shopap en ny mobil eller teckan abonemang, mobilen anländer till stan på fredag:

Lila, hittade ingen rosa till det pris jag vill ha tyvärr...

Åkte sedan till sjukhuset där jag beställde mat åt Alice & sen gick till kuratorn. Ibland blir man så förvånad. När jag åkte dit kände jag "Hur ska vi kunna fördriva en timme idag?" men tiden bara flög iväg och det blev ett jätteskönt samtal, ska bearbeta det i mitt huvud först innan jag kasnke skriver om det i bloggen.

Tänkte först stanna till på bibblan inna jag åkte hem men orkade inte så åkte hem. Alice var fortfarande vaken men jag skicka ut dem på en promenad och så fick hon sova ute den lilla stunden hon sov. Jag lagade maten och så pratade jag & svärmor lite innan hon packade ihop & åkte hem.

Dagens meny:

Frukost: kiwismoothie, knäckisar med bregott & te
Lunch: köttfärsgratäng
Fika: en chokladbit (usch mig)
Middag: kasslergratäng (se recept på www.nheasmatobak.blogg.se)
Kvällsfika: poppisar hoppas jag på...

Dagens outfit: svart och vit omlottklänning, svart linne och svarta strumpbyxor


Mosters Favoritprins(essa)


Trött på alla bacillusker

TACK ALLA NI SOM VILL FORTSÄTTA LÄSA MIN BLOGG!! Lösen och svar på era mail kommer innan 1 november! För er som inte hunnit maila mig om lösen än skicka mail till [email protected] innan sista oktober, berätta gärna om hur ert liv ser ut idag!

Om jag ser ett enda snorigt barn till så stryper jag det. Om mannen kommer hem med snorig näsa & svidande hals en endaste gång till så skiljer jag mig! Ja typ iallafall... Är så trött på att vara förkyld och att Alice ska vara förkyld.

Denna veckan har vi tackat nej till allt som innehåller baciller. Idag har vi BVC info, men jag tänker inte gå dit. Tackade nej till baby/mammaträff i hemstaden, dels känner jag inte för att åka så långt i bilen & så finns den värsta förkylningsboven i det sällskapet. Alice har blivit förkyld några dagar efter en däjt med honom & han har typ blivit förkyld dagen efter-varje gång. Förkylningarnas mästare var det en av mina bästa kompisar som kallade honom. Alla föräldrars skräck vill jag säga nu ;-)

Min kurator ville ju att jag skulel tänka igen en sak tills på tisdag då jag har nästa tid. "Hittar jag på saker för att slippa tänka & känn efter -eller gör jag det för att jag tycker det är kul?" & jag kom nog fram till att visst jag tycker det är kul, men jag slipper oxå tänka & känan efter, dagarna & veckorna rullar bara på. Tiden susar iväg. Hinner jag verkligen njuta? Så denna förkylning har fått mig att inse att det är ganska soft att vara hemma och ta det lugnt oxå, måste hitta en skön mix. Lära mig säga nej när det hopar sig i kalendern...

I natt fick vi åtminstone sova. Alice somna 20.20. Jag somna strax innan 22 och vaknade inte förrän 3, inte utav Alice utan var lite kissnödig, 5 timmars sammanhängande sömn -guld i mina trötta förkylningsögon. Dessvärre så blir man ju nojig värre som småbarnsmorsa, jag kan inte ligga där & njuta av att det är tyst & lugnt, njuta av att Alice har en bra natt utan tankarna vimlar iväg -Tänk om hon ligger där i sina egna spyor och kippar efter luft... Men tillslut "kamma jag till mig" och somna om och vaknade med ett leende 4.30 då Alice ville ha mat. Höll på att strypa micron som ibland inte värmer skrek "jävla F***-micro" så manenn skulle vakna och hjälpa mig men not. 2minuters microtid och 250ml senare tassade jag upp till Alice, och som jag anade hon var mer hungrig är de normala 210 ml hon brukar få, antagligen därför hon skrek igår natt efter vällingen *knäpp morsan* . Hon sög i sig, somna om & sov til 8. Själv vaknade jag 7.55 av mig själv & låg & njöt av att känna mig hyfsat pigg innan jag hämtade ner det pratande lilla busmonstret.

Idag susa hon fram i röda faran igen, den har fått vila i helgen för hon har inte orkat leka med den. Hon attackerade blomman (nej tossemora inte svärmors odödliga fynd *fniss* utan en halvkrasslig garderobsblomma) & när hon fick lite skäll där for hon iväg mot ett arrangemang i en anan kruka och när jag sa till henne med lite busig röst "Å vad gör du nu?" då spratt hon till, hon vet såväl vad hon får och inte får göra & for iväg rätt in i väggen i all iver. Hon är för söt!

Dagens meny:

Frukost: smoothie med gul kiwi, 2 knäckisar med ost + te
Lunch: marulkspaket
Fika: satsumas
Middag: köttfärsgratäng (se recept ikväll på www.nheasmatobak.blogg.se)
Kvällsfika: nekatrinpaj & glass

Dagens outfit: svarta mysbrallor, svart linne och svart kofta. Har ont i förlosningsklippet idag, ska det ldrig gå över ajajajaj...

Dagens happening: klura ut receptet till köttfärsgratängen & snyta snorig Alicenäsa


Söndag

I natt vaknade Alice vid 3 och skrek, jag gav henne mat & hon åt hela flaskan, la ner henne igen & hon fortsatte skrika. Så hon fick komma ner till sin mamma. Hon sov med mig i dubbelsängen, tätt tätt inkrupen emot mig och snusa och kittla mig med sitt yviga hår i näsan. Pluttan. Klockan 7 tyckte hon att det var morgon så då skicka jag upp henen med mannen & somna om för att vakna 8 av att Alice ville ha frukost -men mannen som är lite trög ibland inte riktigt förstod henen så hon satt där och gnällde och gnällde. Så jag gick upp & vi åt frukost hela familjen. Klockan 9 tog Alice krafter slut & hon somnade i vagnen & vaknade med 38,0 45 min senare.

Själv har jag fått ganska mycket egentid. Mannen har arbetat på altanen, isolerat taket & dragit elrör där kablarna ska gå igenom & Alice har sovit 45 min två gånger och 2 timmar en gång. Så jag fick en snilleblixt när jag städ kylskåpet och hitta en hel drös nektariner -jag svängde ihop en egenkomponerad nektarinpaj & startade en matblogg -www.nheasmatobak.blogg.se
Så dne har jag pysslat med nästan all Alice sovtid idag. Riktigt roligt! Får s eom ett tag om jag känner mig urless på att ha två bloggar men den dagen den sorgen!

Alice kräktes upp sin middag efter halva portionen idag. Dels tror jag att hon satte i halsen för det var ganska stora bitar, skiljer så mycket på 6 månadersburkarna och märken. & när hon då fick en kväljning så bråkar hennes magmun med henne och hon kräktes upp alltihopa. Pluttan. För sen har hon behållt vällingen både till middag & Godnatt.

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med bregott & ost + te
Lunch: köttfärssoppa
Fika: nekatrinpaj med glass (recept finns på: www.nheasmatobak.blogg.se)
Middag: marulkspaket (recept finns på: www.nheasmatobak.blogg.se)
Kvällsfika: nekatrinpaj med glass

Efter en lite strulig Alicenattning tittade vi på Ensam mamma söker. Nina verkar småkär i alla sina. Johanna ska ha creed för att hon satte ner foten mot renkarln & Anette har jag inte riktigt fått kläm på, kunde han inte åtminstone fått baka bullar i fred? Själv hade jag

Nheas Mat & Bak blogg

Under uppbyggnad men väl fungerande:

Ta en titt på min nya icke lösenordsskyddade blogg:

www.nheasmatobak.blogg.se

REKLAMPAUS!

Byte av lösenord! För er som vill fortsätta läsa om MIG & ALICE så maila mig på: [email protected], senast sista oktober för från och med 1 november gäller det nya lösenordet & skickas ut strax innan dess!!


Måste slå ett slag för Apotekets produkter:

Apoliva Rengöringslotion

Apoliva Nattcreme

Förut har jag använt Apotelekts Olivia by CCS, men tyckte att deras rengöringsmousse sved som eld i ansiktet & nattcremen som jag även använder som dagcreme inte återfuktade min snustorra hy ordentligt! Men Apoliva känns mycket skönare & huden är redan mjukare & lenare & det luktar även gott & innehåller inga konserveringsämnen & är till & med billigare än Olivia by CCS!

Tänkbara soffor...

Byte av lösenord! För er som vill fortsätta läsa om MIG & ALICE så maila mig på: [email protected], senast sista oktober för från och med 1 november gäller det nya lösenordet & skickas ut strax innan dess!!


EM- Forma





EM 3+2 Bryssel 

Fast vi tänker nog oss soffan som svart hur som...

Slödag!

Byte av lösenord! För er som vill fortsätta läsa om MIG & ALICE så maila mig på: [email protected], senast sista oktober för från och med 1 november gäller det nya lösenordet & skickas ut strax innan dess!!

Dagens utmaning:

Ni som läser om mitt liv, känner mig via bloggen, vad skulle ni tycka att jag skulle passa att arbeta som? Häromdagen blev jag så himla sugen på att byta jobb, kanske skola om mig, men bara få göra något annat, men jag kom inte på VAD. Så please help me, ni kanske ser något jag inte ser....




Idag har Familjen Nhea en slödag, riktig riktig slödag. Jag vaknade förkyld, så nu är hela familjen förkyld. Alice sussar för andra gången idag & mannen tar sig oxå en tupplur. Jag har läst ut min bibliotekslånade bok (perfekt mamma sparande, jag som är shopaholic på pockets annars) & sitter nu vid datorn och filurar...

Mannen kom hem helt slut igår efter en sen hockeykväll & hämtande & skjutsande av sin far som lyckats backa in med öppen bildörr i en grindstolpe då han skulle parkera släpkärran, smido, så nu är Q7:an inne för byte av dörr... Vi åt middag, mannen & Alice badade & jag duschade sen skulle mannen lägga Alice som krånglade & jag tog tillslut över & när jag fått henne att somna så låg manenn ute i vardagsrummet & sov. Blev lite sur så jag sparka till honom och sa åt honom att komma och umgås som folk eller göra sig ordning för natten & gå och lägga sig. Annars så vet jag hur det blir, han vaknar när jag går & lägger mig, sitter & tittar på tv långt in på natten, somnar till vaknar & far upp, äcker mig när han ska lägga sig & så ligger jag där och inte kan somna om. Så efter Fredag hela veckan stängde jag av tv:n och sa att nu var det sluttittat & vi skulle lägga oss *fniss* & han löd.

IDOL igår tyckte jag var lite små surt hela programmet. Var det någon som sjöng helt rent rakt igenom?! Tycker fortfarande att Anna är BÄST, men kjolen hon hade på sig hade hon kunnat skippa... Vem är deras stylist? De flesta ser ju för jäkliga ut?! Alice är ju den endas om lyckas se både söt & modern ut & Loulou har de gått in för att få att se bra ut. Men resten får de tänka till igen om...

Dagen meny:

Frukost: fralla med bregott & ost, te
Lunch: 2 st korv med bröd + lite mos
Fika: punchrulle
Middag: Biff Rydberg
Kvällsfika: reste av gårdagens godisskål

Dagens outfit: svarta mjuka byxor (de enda som funkar för sönderklippt & ihopsytt underliv), vitt långt linne & svart tre kvartsärmad tröja

Dagens happening: slöa

Lösenordsbyte

Ett halvår har gått sedan lillskruttan kom, jösses vad tiden går! Känns som ett perfekt tillfälle att "höststäda" bloggen -dvs byta lösenord!

För er som vill fortsätta läsa om MIG & ALICE så maila mig på:
[email protected], senast sista oktober för från och med 1november gäller det nya lösenordet!!

Kalas & systermys

Alice vaknade förkyld igår, natten var små kaos, hon vakna och tokskrek vid 23, tillslut tog jag med henne ner till dubbelsängen stoppa in en alvedon i rumpan och gosa in mig i hennes bebiskropp & så somna vi. Alice tycker nog att hennes spjälsäng är lite liten, vad hon rör sig i sömnen, jag som trodde hon var en magsovare fick en smäll på näsan, hon ligger mest på sidan & även utfläkt på rygg, jag kände att min del av sängen blev mindre och mindre men hon snurra & snusa och sov, vaknade 5 för välling & sov sen till 8.

Trots förkylning åkte vi på kalas, hon sov i bilen. Vi firade somris som fyltt 33 år, äldsta syster som fyllt 36 år & så Alice som fyllde 6 månader samma dag -min stora lilla plutta! =) Vi blev bjudna på lunch, sparrissoppa med färsksparris & bacon som topping, kantarell&ostpaj & så fika, kokostoppar, chokladbollar & tårta med nötbotten, smörkräm, grädde & jordgubbar -ja ni hör vilken fest & jag åt så jag höll på att storkna. Alice lekte med sina kusiner, eller hon satt på en filt & titta när de for omkring. Hennes kusin F är lite småkär i Alice och när hon satt själv en stund smög han fram och lekte med henne, hon älskar när andra barn leker med henne. Hennes kusin E skjutsa runt henne i en leksakssulky, så himla sött, Alice sken som solen:




Det dök även upp en underbart söt prinsessa på kalaset men de bilderna väntar jag med till Somris visat sina.....

Vid 16 åkte vi hemåt, då följde Somris & Viktor med oss hem. Mannens farmor dog natten till onsdag så han pappa var ner till staden hon bor för att fixa med begravning osv. Så mannen tog pappans bjudkväll, de tar ut kunder på hockey, bjuder på mat & dryck & kollar på hockey. Perfekt kväll då fick jag sällskaps dam a´la Somris. Först laga vi mat, passa på barn, Somris sänkte spjälsäng, jag byggde ihop resesäng, barnen for omkring Alice i gåstolen Viktor ville hemskt gärna åka med, plötsligt stod de och smakade lite blomjord, ja både jag & Somris var svettiga när maten var klar & vi kunde sätta os ner & äta. Blev ugnsstekt lax med pressad potatis & holladaiesås, avokadohalva & stekta champinjoner. Sen badade barnen (Somris kommer nog sätta ut bilder på det), så gulligt så. Alice var helt fascinerad över att bada med Viktor som mer for runt än satt & plaska, han skvätte ner henne och hon skvätte tillbaka på sitt lilla vis, så söta så. Strax efter 19 tog orken slut för Viktor & strax därefter för Alice hon la sig tidigt men var ju förkyld och sovit lite smådåligt på dagen. Så 19.40 kokade jag te till mig & Somris, visst blev det en och två svänga för klappande av skrikande barn innan vi la oss men vi fick en bra stund för prat & systermys. Puss älskade syster - du är ovärderlig!

Barnen sov bra, Alice knorra lite vid 24 snåret men somna sen om med lite klappande och vakna 4 för välling & somna sen om till 7.40. Då låg Viktor på skötbordet & fick ny blöja. Vi lekte en stund & sen blev det frukost & så tog vi på barnen och gick til lekparken:



Nu har Somris & Viktor åkt hem till mamma igen, Alice somna härutanför i vagnen & idag ska vi endast shoppa lit helgmys på Ica & sen ta det lugnt -har varit en hektisk vecka känns det som, men ROLIG!

Dagens meny:

Frukost: Grovt bröd med bregott & ost + te
Lunch: ärtsoppa
Fika: glass?
Middag: teriyakispett med wokade grönsaker
Kvällsfika: någon chokladbit eller chokladpudding om jag orkar vispa ihop den...

Hemmadag & hektisk dag

Igår hade Alic eoch jag hemamdag, vi plocka lite med tvätten coh laga mat. Gick en långpromenad & så åkte vi till Willys och handlade. Där flörta Alice in sig hos en tjej i 1 års åldern och henns pappa som oxå var och handlade. Vi lixom gick samma runda kändes det som och de underhöll Alice. Det pratades och klappades och i kassan så sjöng barne och pappa en liten sång för Alice, hihi *gullig* inte gjorde det saken sämre att pappa var lite söt oxå, hihi igen.

nattningen gick sådär, Alice kom inte till ro så vid 21 gav jag henen mer välling och då åt hon 110 ml till och sen somna hon som en stock, men vaknade 22.30, 00.30 & 3.30, vid ett behövdes hon stoppas och och bli klappad på för att soman om och vid 3.30 gav jag henen välling och då sov hon till 7.30. Mannen var hemma idag, så han plockade upp henen och vi åt gemensam frukost, sen åkte jag ner på stan gick på apoteket och köpte ny ansiktskräm och rengöringslotion som jag ska prova, fick en ansiktsmask på köpet & så nya dinappar till Alice. Köpte även present till min äldsta syster då jag bara hunnit köpa halva presentsumman till hennes födelsedag. Det blev ett fat i brons/guld med stenar på som går i rött, svart, blått och turkost.

Sen åkte jag till sjukhuset och träffade min nya kurator, hon var grymt mycket bättre än den förra sävliga saken, hon kom med "tankesätt" lite tips på hur vi skulel kunan gå tillväga osv. Det kändes bra, finns MASSOR att nysta i men det känns skönt samtidigt som det är jobbigt.

När jag kom hem så hade elektrikern anlänt. Min gamla jobbarkompis ringde och frågade om de fick komam tidigare och de fick de. Mannen svängde ihop en lunch och jag en äppelpaj.

Alice lekte med A´s 4 åriga dotter E, de lekte så det tod härliga till det bara lyste om Alice, hon tjoa och skratta och glömde alldeles bort att krångla det minsta vid maten eller att hon var supertrött. Tillslut tog vi en promenad & då somna hon och de åkte när vi kom tillbaka. jg gick en runda till.

Fick en stegräknare på posten vid lunch som jag satte på mig just nu är det uppe i 12580 steg så ni må tro att jag hållt igång...

Dagens meny:

Frukost; smoothie, mörk bröd med ost & gurka + te
Lunch: kassler på en kvart med pasta
Fika: äppelpaj med vaniljvisp
Middag: hemma gjord nasigoreng
Kvällsfika: varm choklad & någon bit mörk choklad känns det som att ajg är värd...

Supergod Rödtunga

Hittade detta recept på www.vinsprit.se & det var verkligen SUPERGOTT!

Räkfylld Rödtunga med gräslökssås & sockerärtor

500g rödtunga (gärna 4 st filéer a´125g/st)

1 dl kesella (vi tog turkisk yoghurt för det var det som fanns hemma)
100g räkor, rovt hackade
2msk dill, finhackad
1 msk sweet chilisås
salt & peppar

Blanda ihop kesella, räkor, dill, sweet chili. Salta & peppra. Smörj en form & lägg filéerna med insidn utåt. Fördela räkröran på filéerna & rulla ihop/vik ihop, salta & peppra på utsidan. Sätt in i ugnen på 175 grader i 10 min.

Gräslökssås

4 dl vitvinssås (hittade Blåbands färdiga sås)
1msk pressadg citronsaft
1dl finhackad gräslök
salt & peppar

Sockerärtor

200g sockerärtor
salt
smör

I receptet står det att man ska förvälla dem innan man steker dem, men det struntde vi i, vi stekte dem färska i smör, då blev de härligt kripsiga!

Servera med kokt potatis eller som manenn gjorde skivad potatis i ugn med lite flytande margarin & salt & peppar

SUPERGOTT!!


Kalas 2 dagar i rad

Igår åkte Alice & jag på 1 års kalas. Först hämtade vi upp en av mina bästa vänner och hennes 3 mån son E. Vi var hos hennes föräldrar ca 1 timme inna kalaset, pratade och gosade med våra små. Det är så roligt vi har varit 5 tjejer som umgåtts sen högstadiet & 3 st har barn mellan 3 mån & 1 år gamla.Väl framme hos födelsedagsbarnet så låg han & sov, Alice passade på att äta lunch & åt så duktigt för det var ju så himla mycket att titta på så hon han inte ens kladda ner fingrarna innan burken var slut på 10 min *gullunge* hon fick så mycket beröm för hon åt så duktigt utav alla *fniss*

Födelsedagsbarnet vaknade & det blev presentöppning & Alice hittde en ballong att smaka och klämma på och presentsnöre at leka med, mycket roligt. & så blev det fika, majskrokar & rån till de små och gott kaffebröd & tårta till oss lite större. Vid 15.30 blev Alice trött så jag gav henne välling & hon somnade med flaskan & fick sova på min axel i 45 min tills hon piggna till av allt stohej runt omkring, var så mysigt så. Vi kom hem sen klockan var över 18 & mannen hade hunnit laga maten. Så det blev nästan bara mat & sova för lilla damen.

Idag tog Alice sovmorgon till 8.30 & jag sov i eget rum, körde ut mannen på en madrass i vardagsrummet & så skönt jag har sovit! Alice vaknade 0.45 och ville bli omstoppad & klappad på sen somna hon om igen & så 5.15 ville hon ha mat, men jag somnade om snabbt efter varje väckning skönt!

På förmiddagen åkte vi till Alice farmor som slutade 12 idag & Alice tog emot henne med glada skratt & sittandes, farmor var så imponerad så. Alice fick vara kvar hos sin farmor, de gick på promenad så Alice fick sova, äta lunch & leka en stund var borta 3½ timme och det hade gått strålande. Vill köra en mjukstart på bortlämnande av Alice & tycker att det är utmärkt att lämna henne ett par timmar någon dag eller att hennes farmor kommer över ett par timmar. Jag finns inom räckhåll om det skulle vara något, men samtidigt får de klara sig själva så det inte blir akut huxflux att man måste lämna henne och ingenting fungerar nu lär de ju känna varandra på ett bra sätt.

Själv åkte jag till min äldsta syster, gratulerade henne på 36 års dagen ,blev förvånad själv över att det var så många år hon fyllde hihi & sen åkte vi till en nyöppnad outlet, åt lunch & tittade & jag shoppade en svart klänning & hon en overall till sin tjej. Sen åkte vi till min syster drack lite te och fikade. Jag hämtade hennes son på fritids och min syster hämtade dottern hos dagmamman. Jag & F gjorde hans läxor det var skriva, läsa & rita, mycket roligt! Sen ritade jag en stund med dottern innan jag pös iväg till Alice.

Alice blev strålande glad över att se sin mamma igen & vi packade ihop oss och åkte hem efter 30 mins pratande. Alice somnade efter 5 min i bilen och sov hela vägen hem efter alla nya intryck och all lek & uppmärksamhet.

Imorgon ska vi ha hemma dag! Känns könt! Hoppas på ännu en sovmorgon men man vet ju aldrig blir iallafall ännu en natt för mannen i vardagsrummet!

1 års Kalas



Två snygga brudar redo för kalas!



Delar av kalasgänget



Alice gillar kalasballonger

Alice har kanske att brås över--MammaLek med kameran!

Bäst att passa dag, inte varje dag man är nyslingad & sminkad =)







Yes jag passa på att färga bryna igår oxå!!

Linslusen Alice

Skojar ni att vi har fått en liten linslus, numer kan man knappt inte ens hålla i kameran utan att "någon" smilar upp sig. Titta & njut!



Alice påväg på shoppingtur, skorna var himla intressant!



Å håller du i en kamera morsan!



Å ett kort tiiiiilll!!



Titta jag kan sitta, hålla i en bok & titta på mamma -på EN & samma gång!

Klena karlar...

Mannen är förkyld -IGEN! Vad är det med dessa karlar? har de inget immunförsvar ALLS? Själv tror jag att det är ACn på mannens jobb som drar runt en massa baciller, de är alltid sjuka (men jobbar "såklart" ändå), halsfluss, förkylningar, influenser -you name it.  & den som blir mest drabbad det är JAG han snarkar likt en elefant rosslar & väser, jag har inte sovit många timmar i natt. Ikväll får han ligga på madrass i vardagsrummet, jag står inte ut en endaste natt till...

Igår åkte vi runt till 2 av stadens möbelaffärer, tittade på soffor, diskuterade divan eller 3+2, har inte riktigt bestämt oss än. Alice lyckades ju såklart bajsa påväg till affären vilket jag inte ärkte förrän vi provsatt förta soffan, fick gå ut till bilen igen, byta blöja & sen iite snyggt gå tillbaka in igen. Hittade inte en endaste gardinjävel , ja det rä så det känns med de där gardinerna just nu, var finns alla snygga gardiner? Det är ju höst då brukar det ju finnas till vårt vardagsrum, svart, brunt, brons?!

När vi kom hem gjorde jag blonda slingor -TUSEN TACK för era vänliga ord, kanske mest är insidan som känns glåmig... Dock brukar hyn få en jämnare ton när jag är mörk, står fortfarande i kvalet ljus eller mörk, funderar på att fega med en toning först men det blir väl bara blask när den tvättats ur & det blonda ändå inte kommer fram????!!!

Vi stanna på Mc Donalds påvägen hem, syndade rejält igår, köpte även ett stort lass lösgodis. hittade gamla godingar, refresher, nötcreme, godishalsband. Mannen skrattade rått åt min påse, men VEM satt & mumsade endast nostagigodis? Jo mannen sög i sig nötcreme efter nötcreme, bet kula efter kula på halsbandet lyckades ha av resåren så det flög kulor över halva vardagsrummet, lyckades snärta mig med resåren så jag hade ett rött streck från hakan upp till läppen ajajajaj.

Tittade på stjärnor på is igår. Lite skadeglädje att Marie Serneholt inte var så bra på skridskor, jag vill ju ha hennes Måns ;-)

Igår festade jag till med starkcider, ur finglasen, mannen drack öl. I dunklet, tog jag mitt glas, hade Alice på höften & drack -det var INTE mitt glas, jag som fullkomligt HATAR öl, for in i badrummet spotta & fräste. Alice flina som den lilla sessan hon är. Uäk, öl smakar spyor & spy var jag sekunder fårn att göra...uäk!

Dagens happening: Idag ska Alice & jag på 1 års kalas i hemstaden, mannen ska vara hemma & bygga på altanen och övervåningen.

Dagens outfit: kommer bild på i kväll (kalasoutfit för både mig & Allan-Ballan)

Dagens meny:
Frukost: 2 skivor aprikoslimpa med mosad avokado, 10 vindruvor & te
Lunch: omelette på skinka, fetaost & soltorkad tomat
Fika: kalasfika
Middag: lövbiff rullader (Philiadelphiaost mm) klyftpotatis med paprika & broccoli i ugn, milkos creme fraiche med fetasoltorkad tomat
Kvällsfika: rester i godisskålen om sådanna finns kvar efter manenns hemmavarande..

Från ärtig nybliven husägare till trött & glåmig småbarnsmorsa



Jag städar husgrunden hösten 06 mörkhårig



"Ärtig" mörkhårig & precis nyinflyttad 27 åring



Är så less på mitt hår, steg 1) göra blonda slingor IDAG



Trött & glåmig småbarnsmorsa, dagens störta fråga: Blond eller Mörk? Blond eller mörk?

Dagens...

Outfit:


Klänning grå stickad Gina 199:- Busungen har rivit ner blomman i krukan en gång för mkt så nu står den i vårt somrumsfönster där det är för trångt att lirka sig in med "röda faran". Igår drg hon ner gardinerna i sovrumet när mannen gick förbi med henne på armen, vårt lilla bustroll!!


Meny:


Frukost: risgrynsgröt m kanel, 1 knäckis m räkost & te

Lunch: flrhoppningsvis ute

Fika: ska föröska hålla mig till frukt

Middag: rödtunga

Kvällsfika: popcorn


Happening: "familjedag" Family Nhea ska ut & åka lite vill till en möbelaffär + EM, titta på soffa till övervåningen & gardiner till Alice & vårt vardagsrum, är inne i en makeover period, helst mig själv men huset går oxå bra ;-)

Det gick bra igår med mamma & pappa. Först trodde jag blivit mer än bönhörd, kl 14 fick jag mess om att deras bil inte startade, hihi, men sen var de iväg 30 min senare med laddat batteri. Pappa hade varit framme med GPSen igen och lyckats ladda ut bilen en smula, hihi. Mamma nämnde inte vår "lilla dispyt" ens en endaste gång. Både skönt & lite konstigt. Hon satt mest & lekte med sin handdator vid fikat, så det var lite svårt att föra ett samtal när den helt plötsligt började säga något mitt i utan att höra till sammanhanget. Alice älskar sin morfar, hon är mest hos honom när de är här, är väl lite jag som ger henne till honom oxå då jag vet att mamma har svårt att bära & leka. Mamma är ganska "lat" utav sig numer, hon KAN göra många saker men orkar lixom inte, blev sur på pappa för att hon var tvungen att flytta stolen 4 gånger då han skulle förbi och hämta Alice eller kaffe eller mjölk till kaffet... Vi pratade mycket sjukdom, mannens farmor, min farmor, pappas bror... Orkar inte med en endaste negativ grej mer i mitt liv känns det som -när ska det vända?

kvällen hade jag, mannen & Alice mys, vi åt tacos & Alice lasagne det tycker hon är smaskens hon åt så hon höll på att storkna =) gick inte ens i hela vällingen vid läggdags & vi som fått hämta mer välling 2 kvällar innan... Men så gick jag ju in för att proppa henne full med mat hela dagen för att slippa kvällsvrålätandet & skrik nattningen, jag lyckades, hon nattades på 15 min & 150 ml välling utan minsta lilla pip, sov som en stock till 6.30 -Utan nattmat, lekte i sin säng till 7.30 då manenn fick ta henne till 8.30 då jag behagade stiga upp.

Just nu monterar mannen centraldammsugaren, den har jag LÄNGTAT efter, vår lilla gula räcer går på sparlåga känns det som, man kan dammsuga 100ggr/dag ändå känns det lika skitigt här inne...




Efter att ha "kammat till mig" lite...



Stuprör H&M, stickad tröja H&M, stövlar Skopunkten. & NEJ jag brukar inte ha stövlarna på mig inne, bilden togs påvägen in från ett ICA besök...

Dra täcket över huvudet dag...

Alice vaknade inte förrän 6 för nattmat, blev tidig frukost & vägrade somna om. Jag som sovit piss i natt, många tankar som virvlat, säkerligen sovit endel men likt förbannat känner jag mig som om jag endast sovit 5 min när ögonen slås upp. Jag LÄNGTADE efter att Alice skulle äta, somna om och mannen åka till arbetet & jag skulle få breda ut mig över heeeeeeeeela sängen -utan snarkande, värmande kropp bredvid -det är då på morgonkvisten JAG sover som skönast... Men det ville inte lilltrollet...

Inte nog med det, klockan 8 fick Alice & jag störta ut & flytta bilen, iklädda pyjamas båda två, Alice halvt hängade utanför bilstolen då det var dagg i gräset & MYCKET spännande att gå ut i pyjamas så tidigt på morgonen... 5 min senare anlände en lastbil med 2 släp matjord. Var ute & tjoa lite med chauffören, bad honom köra så långt ut han vågade för att tippa, erbjöd mig att komma ut & putta på om han körde fast ;-) han skratta ända in i hytten...

Igår kom mannen hem & berättade att hans farmor låg för döden, hon har haft superhög feber & de trott att hon haft sjukhussjukan eller lunginflammation, men vid närmare blick så var hon totalfull av cancer-alldeles smockfull av cancer, igår hade de fått ned tempen väsentligt, nu låg den "bara" på 39 grader... Jag kände bara "jag orkar inte". Kan inte alla gamla hålla sig i skinnet tills mamma har dött, jag orkar inte sörja mer än jag gör, jag orkar bara inte. Jag orkar inte gå på en endaste begravning, sitta där & tänka "nästa gång är det mammas tur", jag orkar inte det.

& idag kommer mamma & pappa. Skickade mitt inlägg om att sörja på olika sätt till mamma, hon missförstod mig totalt, hon tyckte så fruktansvärt synd om mig som bar på så mycket sorg och inte kunde lätta på trycket genom tårar "det känns ju så mycket skönare när man gråtit". Jag blev så förbannad, i hennes värld är det endast hennes sätt att göra saker på som är det rätta. Att jag "lättar på trycket" på andra sätt det går inte in i hennes hjärna. Hon & jag gör inte saker på samma sätt -hon förstår mig inte & kommer troligtvis ALDRIG att förstå mig & det är en sorg i sig-hon vill komma mig nära men sätter gång på gång snaror för sig själv men det känns som hon bara skyller på mig. Det är JAG som är svår, det är JAG som stänger dörrar, det är JAG som inte släpper in henne... Jag blir så arg, men så får jag så dåligt samvete, man får inte bli arg på en mamma som ska dö.

Dagens outfit: mjukisbrallor , goströja & obosrtad hårknut a la fågelbo...

Dagens meny:
Frukost: smothie på kesella jordgubb/lime, hallon & 1 pressad apelsin, 2 knäcke med ½ mosad avokado
Lunch: ärtsoppa
Fika:glass eller milkshake ska leta lite på nätet
Middag: Tacos
Kvällsfika: en stor fet påse lösgodis är jag sugen på men jag måste behärska mig, 2 bitar choklad

Alice & H



Åhå vad spännande en livs levande kille!!




Usch vad läskigt -tjejbaciller!




Ok då vi ä väl ganska bra polers va?!

En dag med L & H & elektrikern...

Idag har vi haft besök. L & H kom hit. Mycket mysigt. Barnen har nu mer glädje av varandra, lite skillnad sen i somras då de låg bredvid varann utan att fatta att det fanns en anann bebis precis intill. Idag satt de vid varandra, Alice undersökte H grundligt, klappa på huvudet rev lite vid ögonen, sög tag i en läpp & fäktade vilt framför nosen på honom. Stackars H blev alldeles förskräckt, vände sig till sin mamam med darrande underläpp & pe lite grann. Det tyckte Alice var ännu mer intressant och fullkomligt vräkte sig på H, rynkade sin lilla näsa & fnissade som för att flörta lite med honom. Mammorna skrattade så tårarna sprutade.

Jag bjöd på Italiensk pannkaksrulle, lika smaksens idag trots att min virrhjärna glömde basilikan. Barnen åt lasagne, eller Alice åt & H som har svårt för mat, inte riktigt fattar hur man ska göra med en sked, inte kommer ihåg hur man gapar från gång till gång & när något slinker in i munnen så görs värsta grimaserna, hihi.

Vi tog en promenad i området, Alice somnade men H skrek och skrek tills hans mamma gav upp och satte 8,5 kg pjäsen i BabyBjörn. Alice sov ett par minuter på altanen innan hon vaknade och var hur pigg som helst *suck*. Vi fikade chokladmousse & barnen fick Aprikos & päronpuré.

Idag har elektrikern varit här, nu har vi el på övervåningen iallafall 2/3. Men han ska komam tillbaka och göra lite småfix medan mannen är hemma en dag, förhoppningsvis onsdag. Vår elektriker är en väldigt upptagen man och som tur är en väldigt trevlig & duktig man, ananrs hade jag tvingat mannen att byta för länge sen ;-). Bjöd honom på "rulltårta" som han kallade pannkaksrullen & så busar han alltid med Alice som bara tycker han är knäpp, skrynklar ihop sin lilla näsa & fnissar.

Idag har jag fått en ny kurator, hon verkade lite mera "Gooo i" än den gamla, som visade sig ha slutat, känns snopet men ändå skönt, då slipper man riskera att förklara ett byte någon gång...

Har supersköna bilder på L & H, men de kommer när mannen kommit hem. Nu ska jag gå & koka pasta medan Alice sover i vardagsrumet.

Dagens outfit + meny

Dagens outfit:



Tusan så mörkt det blir, iallafall känning i rutigt beige, vit & svart, från Lindex

Dagens meny:

Frukost: smoothie på vailjyoghurt, 1 persika, hallon & lite periskospad, 2 knäckisar med räkost
Lunch: pannkaksrulle med sallad
Fika: chokladmousse med hallon & te
Middag: pasta med kantarell & philadelphiasås
Kvällsfika: choklad


Dagens happening: Besök av L & H


En dag på stan mm...

Igår var Alice & jag till Barnkliniken klockan 9. Alice gäspade hela vägen dit, men charmade sedan doktorn totalt hon frågade "Är hon alltid såhär flörtig & glad" & jag svarade "Ja för det mesta". Men det skulle jag inte ha sagt för sen var hon småtjurig resten av dagen. Jag ville ha ett förtjockningsmedel så vi kan ta bort Enfamilen (som förtjockas i magen &där,med förhindrar kräkningar) & bara använda vanlig välling som mättar bättre. Men doktorn hade ingen koll alls på förtjockningsmedel & frågade sin överläkare men hon visste inte heller, så de hänvisade mig till dietisten. Dietisten pratade jag med idag, men hon hävdar att det inte finns något förtjockningsmedel med samam egenskaper som Enfamil. Hon tyckte att vi skulle ge Alice endast Enfamil och föröska lösa problemet "förstoppning" då Alice endast äter Enfamil. & det tyckte hon att vi skulle lösa genom att hälla i olja & vaniljsocker samt ge messmör. & när jag då sa att Enfamilen bara är som vatten i jämförelse med vällingen att Alice varken står sig lika länge på den dagtid eller sover lika bra på den nattetid så trodde hon inte på mig utan trodde att Alice vaknade av förstoppningen istället. *suck* Ska göra ett sista förösk och söka upp överläkaren som introducerade Enfamilen istället för han pratade om andra förtjockningsmedel att hälla i vällingen, innan jag ger upp. Jag tänker hus som helst inte övergå till endast Enfamil igen utan fortsätta hälfta Enfamil & vanlig välling.

Idag är mannen pappaledig & vi har varit på stan. Shoppade prsent åt min äldsta syster & hittade en kaffeburk vi båda tyckte var snygg, vi har letat i ett år. & sen köpte jag en Ladyshaver & mannen färgpatroner till skrivaren. & så köpte vi en röd mössa till Alice på Polarn & Pyret.

Åkte förbi ICA påvägen, köpte varsin färdig sallad. Alice var trött och tjurig och åkte snart ner i vagnen & har nu precis vaknat. Hon fick sova i det rum vi har datorn i för att Elektrikern ska komam men han kom ju såklart inte under tiden hon sov (2 timmar).

Dagens outfit:



Lila klänning från Gina 149:-

Dagens meny:

Frukost: smoothie på jordgubb/lime kesella, 1 dl hallon & 1 pressad apelsin, 2 knäckisar med räkost & te
Lunch: fetaostsallad med vinägrettdressing
Fika: 2 ekologiska sesamkakor
Middag: Kassler & persikogratäng med jasminris & sockerärtor
Kvällsfika: 2 bitar choklad & te



Snacka om att det LYSER BUS om den här unga damen!!!

RSS 2.0