Kräftskivan

Vid 16.00 kom gästerna. Vi tog en välkomstdrink bestående av rosévin, hallonvodka & sprite & frysta hallon istället för isbitar. Sedan skickade vi ut dem på en tipspromenad som handlade om mig & manenn & våra familjer. Tydligen jättesvår! & så körde vi 4 kamp.





Sedan vid 18 snåret var vi hemma och dukade upp för kräftkalas igen. Ena kompisen har en tjej som är 12 år äldre än oss -det märks. Mer och mer tydligt! Hon har tagit på sig en mamamroll åt honom och agerar tant gentemot oss. Hon sprang efter mig när jag dukade fram (jag hade gnällig Alice på höften) & frågade om det var något hon kunde göra men vad jag än föreslog så hade hon för ont i en skadad axel eller var för kort eller ja ni förstår. hade god lust att knuffa till henne innan allt var klart & vi satt til bords!



Pajerna var mycket uppskattade & kräftorna goda! Vi drack lite snaps och sjöng några kräftsnapsvisor.  Alice var superduktig satt & pratade med S bredvid kolla:



Vid 20.30 somnade Alice sött utan protest. Vi flyttade in då det var lite kallt utomhus. Vi åt efterrätt en mastig tårta verkade det som alla hamnade i paltkoma =). Vidd 22 vaknade Alice till, var täppt i näsan och somna, vaknade, somna vaknade & vid 23 fick hon tillsllut mer välling och somna om tills jag gick och la mig. mannen hade placerat vår madrass i hennes rum tyvärr och den knarrade något enormt och hon vaknade jag fick gå upp och vyssja henen till sömns men han knappt ner i sängen igen innan hon vaknade upp igen, sådär höll vi på till 3 då hon somna hårdare & vid 4 ville hon ha mat och somna inte om förrän 5 och 7 var det morgon. jag sov totalt 2-3 timmar *trött* Hon var genomförkyld när hon vaknade snoret rann och när hon nyser hänger snoret långt ner på hakan. Hon är glad men hostar och låter sådär täppt som man gör när man är förkyld. Det är lite svårt att äta & sova för henne.

manenn var präktigt bakis i morse något vi samtalat mycket om -han har oxå ett ansvar gentemot Alice. Så Alice och jag tog hans Mastercard och shoppa NäsFrida på BRIO + leksaker för 400 Kr det tyckte vi var värda. Sedan fick han gå ut med henen på promenad medan jag fick sova 2 timmar & Alice sov 16-18 superskönt! Nu ska mannen hämta indiskmat & sen ska det badas och nattas.


I kväll är det Kräftskiva

Melodi: Blinka lilla stjärna

Kräftan

Kräfta, kräfta prydd med dill
och en immig sup därtill
bröd och smör och ost och sill
och så några supar till.
Kräfta, kräfta prydd med dill
nu får vi allt vad vi vill.

Ja ikväll vet ni vad jag sjunger! have a nice weekend, måste pyssla vidare a loooooooooooooot to doooo!

När Tönthunden blev Spyhunden

Igår hade Alice killbesök H på snart 6 mån och O på snart 11 månader. Det var full fart med andra ord. H & Alice som brukar följa varandra utveckling precis har nu gått skillda vägar. H har ägnat sig åt att sitta & ligger bara som en säl på rygg. Alice hon har fått snits på att ta sig bakåt & upptäcker världen bort från filten -blir till att börja städa lite mer ofta hon ser ut som en dammråtta med lite hundhår! Vi tog en promenad för O var jätte kinkig & Alice behövde oxå somna. Men H var föst ut att sova & sov längst. O somna inte alls & Alice sov bara sålänge vagnen rullade. När vi gick där längst vägen här ute på landet ropade O´s mamam till "Är det där en leksaksorm?" det var det ju inte såklart! En riktig huggis -IGEN! Usch och fy andra ormen på en vecka, ska bli skönt att komma hem idag! =)

På kvällen när jag & mannen åt middag & Alice lite rån, så gick mannen för att ta om & slängde åt tönthunden några korvbitar. Tyvärr var de lite för varma och tönthunden kom ut till oss ställde sig under bordet vid mian ben & spyr... En riktig jäkla komocka, jag mår illa, mannen mår illa & tönthunden mår ännu mer illa & spyr en halv komocka till... Usch avd mycket hundkräks det blev & gissa vem som fick torka upp... Sedan kalalde jag hunden för spyhunden resten av kvällen & var allmänt avståndstagande mot spyhunden för jag mådde fortfarande illa.

Alice somnade efter lite gnöl av sig självt. Vi var väl inne till hene tre gånger innan hon med tunga ögon tittade på amnen för att sedan somna -han lyckas ta mig fan alltid med det...

Idag ska Alice och jag åka hem igen & ja amnnen kommer oxå hem efter jobbet! Vi ska ladda inför morgondagens kräftskiva. Skulle ta mig ut på promenad nu tänkte jag men gav Alice lite mat innan för hon ätit så lite på morgonen och hon somnade & sover nu i sin spjälsäng istället -mer ormfritt där iallafall!

Nheas smarriga äppelpaj

Igår kväll när vi satt & åt fick jag se mannen kompis J svänga in på gården. Tusan oxå -jag hade totalt glömt bort att jag lovat mannen en fisketur på onsdagen. men jag fann mig snabbt andades ut & tog nya tag. Alice & jag lekte sen stund sedan badade vi badkaret vilket är superroligt må ni tro! & sen gosade vi i gästsängen innan det var natti natti time. Som vanligt de senaste dagarna somnade Alice vid flaskan men vaknade såfort jag la ner henen, men denna gången lät jag henen stöka runt, höll mig i rummet ca 10 min, gick ut ensväng då kom mannen & så hörde vi i babyvakten att hon blev ledsen så då gick amnnen till henne la en hand på henne och sa sch, då somna hon... Andra kvällen på rad hon somnar när han gör så...

Idag får vi besök av L & H & H & O, mammor & bebisar såklart! Jag ska bjuda dem på bakad potatis med skink & oströra & en fetaost/soltorkadtomat/olivröra för ena tjejen är vegetarian. & efteråt ska vi smarra i oss en god äppelpaj!

Nheas smarriga äppelpaj!

Kvällen innan -skala äpplen skiva i lagom stora bitar lägg i en burk, häll på 3-4 msk socker & en massa kanel, skaka om och ställ in i kylen

1) Smält 100g smör i en kastrull
2) Häll i 3msk socker i det smälta smöret
3) Häll ner 2 dl mjöl
4) Bred ut i botten av pajformen
5) Häll på äppelgojset
6) Smält 100g smör
7) Blanda i 3 msk socker
8) 1½ dl mjöl
9) 1½ dl havregryn & rör om
10) Häll på toppen av pajen & in i ugnen på 200 grader tills den blir lagom gräddad (skulle tippa på 20-30 min)

Midsommartårtan blev kräfteskivetårta!

Midsommartårta

Buffé nr 6 2008, sid 27

Ingredienser
Portioner: 12-14

110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen

Fyllning
5 gelatinblad
1/2 + 1 liter jordgubbar (själv tog jag hallon istället & planerar att garnera med färska hallon & björnbär!)
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Midsommartårta

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
9. Toppa tårtan med 1 liter rensade jordgubbar.

FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.


Antons Västerbottenpaj

Antons västerbottenpaj

Buffé nr 6 2007, sid 5

Ingredienser
Portioner: ca 10

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt

Själv är jag lite slö och HATAR att kladda med pajdeg så jag körde maizenas pajmix bara tillsätta vatten, kosta 12 kronor...

Fyllning
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
salt 
svartpeppar 

Antons västerbottenpaj

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör. Gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform, gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.
4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.
5. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
6. Knäck äggen i ostblandningen och blanda i sockret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 minuter.

FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips!
Om man penslar insidan av pajskalet med ägg innan det förgräddas läcker inte fyllningen ut.


Pannkaksrulle

Pannkaksrulle -passar både barn & vuxna!

1) Gör en sats pannkakssmet, häll den på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen 225 grader i 20-25 min
2) Gör en sats köttfärs, jag brukar bryna 1 lök, 500g blandfärs/nötfärs, piffa till med kyckling eller kalvfond, ketchup, örtagårdkrydda eller pizzakrydda, salt, peppar & en matlagningsgrädde & reda av med lite maizena redning
3) Häll köttfärsen över ugnspannkakan
4) Rulla ihop som en rulltårta (obs ta bort bakplåtspappret!
5) Ställ in i ugnen med lite riven ost på tills den fått fin färg coh blir lite krispig!
6) MUMS!!!


Sexy little thing...

Igår krånglade Alice järnet vid läggningen, hon vaknade varje gång jag la ned henne i spjälsängen (hon somnar sött vid flaskna -ja jag vet ingen bra metod), efter tredje försöket & 1½ timme senare gick mannen in, la en hand på henne och sa sch, sch, tre minuter... Då somna hon. Sen vaknade hon klockan 00.39, usch och fy tänkte jag -ska detta bli en strulnatt & när hon inte lyckades somna om innan 1.30 så gav jag henne välling som hon bara smutta lite på, sen hörde jag inte ett knyst förrän klockan 8. Så skönt!!

De tre första månaderna som mamma var ganska kämpiga & det sista jag tänkte på var sex, sexlusten var lika med noll komma noll noll noll. & mannen var som en brustig hingst! Tyckte nätan synd om honom..

En kväll i vårat sovrum:
Mannen kryper över till min sida, jag slår till honom & fräser
-Stick jag vill sova!!!

men så läste jag lite granna & kom fram till att brist på sexlsut kan bero på östrogenbrist efter amningen (ja och så sömnbrist då förstås), så efter avslutad amning tröck jag upp en behandling ovesterin i muttaluttan & döm om min förvåning när det numer låter såhär i vårt sovrum. Ja som numer är barnfritt & vi numer har ett barn som sover 11-12 timmar nätter med en eller två matstunder.
-Godnatt, säger mannen och vänder ryggen till
Jag tittar förvånat upp över bokkanten
-Ska du sova?
-Ja hade du andra planer?
-Ja
Det är tur att tönthunden sover hårdare än hårdast annars hade hon nog fått en chock av guppande vita rumpor om natten...

Idag är det matlagningsdag. Vi ska ju för er som undgått det ha kräftskiva på lördag, 8 vuxna inbjudna & 3 barn & så vi. Kan nog blir ett riktigt galej. Så nu bakas det pajer & tårta utifall någon filur inte gillar kräftor...

På dagens matlagningsmeny står:
*Västerbottenostpaj
*Köttfärspaj
*Pannkaksrulle (till barnen och till middag ikväll)
*Midsommartårta (som jag ändrat lite i -som vanligt att jag aldrig akn följa ett recept utan att fixa och trixa lite granna)

Recept kommer!

Å min ljuvliga nattsömn...

...eller inte...

I natt sov jag som en stock till klockan 3, då vaknade jag -Alice brukar ju vakna då, men inte i natt inte hon sov som en stock. Så där låg jag & lyssnade & lyssnade & inte hörde jag ett pip & då börjar tankarna rulla "tänk om hon borrat in näsan så djupt i spjälskyddet att hon inte får luft" men så 3.45 så skrek hon & ville ha mat. Sen klockan 4 när jag la tillbaka henne fick hon för sig att sängen var en racerbana & tävlade med sig själv (med slutna ögon) om hur hon snabbast kunde ta sig upp i vänster hörn där hon sedan stod på alla fyra & inte fick ner huvudet eller fastnade med huvudet & skrek, jag sprang in och drog ner henne, 10 min senare var det samma visa igen & sådär höll det på till kl. 5.30 då hon somnade på tvären i sängen & sov till 8.50 & jag med!

Men mellan 3-5.30 har jag legat och puttat på snarkande man, usch vad han snarkade, jag putta & putta & tillslut undra han klarvaket vad jag höll på med, snarkningarna hördes fortfarande & vi tittade ner i fotändan där tönthunden låg & drog riktiga timmerstockar!

Idag har min syster varit här. Hon hade med sig lunch kebabsallad & så drack vi te & åt 70% choklad med hallon -mums! & så tog vi en promenad så Alice fick sova för hon blev då väckt av min syster när hon ringde utanför grinden för att tönthunden stod & vaktade. Tyvärr så hade Alice sovit av sig det värsta och vaknade nästan såfort vi kommit hem, gnälligare än gnälligast & när hon är trött är min syster typ den läskigaste personen i hela världen så Alice kunde knappt titta på henne utan att knipa ihop ansiktet till ett russin & gråta.

När syster åkt gick vi återigen ut på en promenad, på grusväg förbi en hästgård, men vad ligger väl då där på vägen -en huggorm, tjock & fet & den väste såfort jag rörde vagnen, men jag slingarde mig förbi med hjärtat dunkande i hundra åttio!

Storstädning & Smakisportioner

I söndags åkte vi hem till oss & tog krafttag på altanen och i huset, städade så svetten lackade jösses så skönt det var när det var klart! Fick torka köksgolvet 3 gånger för att få bort alla välling & spyfläckar men nu skiner det som solen självt!
Mannen tog en promenad med Alice så jag fick röja i fred & sen sov hon 1½ timme till. På kvällen åkte jag & handlade lite inför kräftskivan, pappersdukar, muggar, tallrikar, servetter & mat till kvällen. Blev potatisgratäng med olika skinka, salami, vildkött & exotiska frukter + mosarella.

Idag var första jobbardagen för mannen. Alice sov till 8, sen låg vi och drog oss eller iallafall jag, Alice hade smaskat i sig framsidan på söndagsbilagan under tiden, som tur var återfann jag den i hela bitar om än väldigt blöta. Sen framåt 11 tog vi en promenad & Alice somnade så gott & stod på altanen så jag kunde äta lunch & vips var det dags att gå till information om smakportioner på öppna förskolan (genom bvc). Efteråt blev det fika. Sedan åkte vi tillbaka till svärföräldrarnas hus. När vi precis anlänt kom mamma & pappa. De hade fått lov att komma om de fixade middagen. Så pappa lagade korvstroganoff med ris & så åt vi glass till efterrätt.

När de åkte badade Alice och jag i badkaret & sen somnade hon sött.

Kräftfiske & elefanthjordar...

Igår efter lunch åkte vi till Svärisarna. Alice somnade i bilen & som vanligt misslyckades vi med överflyttningen av sovande Alice till vagn, mannen lät bilen stå på men dängde igen bildörren istället så hon for upp som ett spjut *karlar*. Alice fick fullt upp med farmor, de lekte på en filt eller tittade på en massa blommor, tog även en promenad. Alice var helt slut idag när de åkte till Arlanda för en veckas semester.




Jösses vad tiden går -Alice nyfödd hos farmor

Mannen förberedde kräftburarna & när svärfar kom hem från jobbet åkte de ut & la i dem. Vi åt grillat & årets första äppelpaj -mums så gott! Alice var vaken till 21 då hon somna som en stock.

Vid 00 åkte de ut för att ta upp burarna, tyvärr klampade svärfar omkring som en flock elefanter precis ovanför Alice rum så hon vaknade, hade göra en timme innan jag fick henne att somna om genom att tillslut plocka upp henne och stoppa in nappen som hon mirakulöst tog igår men inte kan sova med för hon tappar den hela tiden. Vi övar lite till... Sen snurra hon resten av den natten, fick välling vid 3 men ville knappt ha och somna inte om riktigt förrän frampå små timmarna & då kliver svärfar upp igen med buller och bång & vips var det morgon 6.10, Alice som sovit till 7-8 här ett tag. jag var flyförbannad & gick med Alice till mannen och gick själv & la mig igen & sov 2 timmar till. Svärfar tycker att Alice ska vänja sig vid lite ljud -hon klarar ljud om de är när hon somnar men när det blivit tyst i flera timmar & sedan brakar löst -vem tusan vaknar inte då. Skulle velat se hur kul han tyckt det varit om de varit barnvakt & fått ta hand om omsövningen själva *suck*

Kikade ner i badkaret vid 3 snåret & det fanns en hel del kräftor närmare bestämt 6 kg, men vi kasta tillbaka 1 kg för de var för små. Men det räcker gott & väl till kräftskivan vi ska ha på lördag!

Idag åkte svärisarna vid lunch & mannen gick en långpromenad med Alice så hon skulle få sova ordentligt, det är hopplöst att få henne att sova med allt folk annars, antingen är det en bil som ska startas eller en dörr som ska öppnas eller en hund som ska skälla och om inte det vore nog så är det en båt på sjön eller en granne som gapar... Så han fick order om långpromenad och sen sova inomhus så hon skulle få sova ostört och vips sov hon 12.30-15.00 och var en helt annan unge. Hon har matvägrat ett par dagar, tror hon gör så när hon är i en utvecklingsfas. Just nu är det ålandet som är i farten, hon kommer bakåt men inte framåt & hon gastar som en stucken gris här av frustration när det inte går som det ska. häromdagen fick jag hämta ut henne under köksbordet hihi. Men så idag släppte det lite med maten, hon fick mat såfort hon sa till, åt först bara 100-120ml i taget men nu på kvällskvisten åt hon 170 ml inom loppet av en timme och sen 190ml innan hon somnade. Hon har legat på filten och tuttat napp, plötsligt sitter den där & hon gapar efter den när man sträcker fram den, snart kanske hon kan somna med den oxå.

Idag när mannen gick på långpromenad åkte jag & hämtade upp min äldsta syster för att gå på bio -Mama Mia. Tror ni inte SF bio-infon på nätet inte stämde, så vi fick inte se någon film *grrr* utan åkte till en camping och fikade & sen ner på ICA & handlade kvällsmat. När jag kom hem satt mannen och matade Alice & sen myste vi på en filt innan hon blev trött igen & jag tog med henen på 30 min promenad.

Idag var det baddag för Alice vi har börjat bada varann kväll för att få in lite kvällsrutiner & nu badar hon med någon utav oss i badkaret -det är roligt må ni tro då kan hon plaska runt i 10-20 min utan minsta pip & smaka på vattnet måste man ju göra oxå. Hon fick en kallsup sist jag badade med henne jösses vad snopen hon blev hihi, men sen dess har hon tagit vatten i flaska när jag matar henne med smakportioner. Smakportionerna har gått strålande hon gapar & säger "uhm", slänger isg efter skeden coh vill ha mer. Men idag sprang vi på en nitlott: Mango & fick se första grimasen och första kväljningen -usch mango ville hon inte ha =)

Mannen och jag grillade fläskfilé & sen gjorde jag "nyttig" efterrätt vaniljkesella med färska hallon & björnbär -MUMS!!!

Tönthunden måste ha fått en smäll i huvudet för hon tycker helt plötsligt att Alice är jätteintressant och är med när man byter blöja & nosar henen på tårna, tror ni inte då att Alice är rädd för tönthunden istället, darrar med underläppen & brister ut i små skälvande snyftningar när tönthunden kommer för nära...

Dag 2 alltid katastrof

Det är alltid så att när vi kommer hem från Hunnebostrand så går första dagen kanonbra, men dag 2 blir alltid katastrof och så även denna gång. Alice har sovit korta korta lurar på dagen ständigt haft rödkantade trötta ögon men inte riktigt kommit till ro & på kvällen blev det katastrofernas katastrof, först matvägran sen hungrig + trött = ingen bra kombination = katastrofskrik i 40 min innan hon somna som en stock i min famn med flaskan i munnen... hade nog kunnat lägga över henen i spjälsängen upp och ned hållandes i fötterna... Tyvärr var det denna kvällen som mannen hade GoCart tävling med sina polers (han kom 2:a) så jag fick lösa skiten all alone. Jag var genomsvett, Alice var genomsvett... Men sen sov hon 20-01.30 då jag snabbt sprang in med flaskan vid minsta knyst och sen till 5.30 då fick hon en liten slurk till och sen sov hon till 7 skönt!

Lilla fröken har så svårt att komma till ro och äta, antingen får man ta henne trött och precis innan luren (fiunkade förmiddag) eller annars får man typ stå med flaskan i handen när man plockar upp henen efter luren, så hon är sådär härligt avslappnad och lugn. Mitt i ett vakenpass är honså full av bus att hon inte har någon lust alls att äta. Hoppas det blir bttre när hon och jag kommer åter till vardagen och man kan ägna sig mer åt att låta mtning och sömn ta mera tid.

Har mest stökat i huset, känns skönt att åka iväg en sväng (till svärisarna), men samtidigt så har jag fått upp ångan och har tusen projekt jag vill ha klart här hemma. Vill först och främst få lite ordning, dammsuga, torka golv, damma, skrubba och fixa och dona, tycker det känns som vi sunkat till huset bara sen jag blev gravid & sen Alice kom & allt detta bråte & byggandet. Såfort man städat iordning så är det nästa rum som ska byggas eller nästa grej som ska fixas och vips så står där kartonger, sopsäckar och annats tjafs i vägen igen... Längtar sååå tills hela huset är klart, dröjer nog ett 1 år till tyvärr, men nu är det "bara" en toalett, ett sovrum och en liten "walk in closet" kvar... Allrummet ska inredas, tyvärr får vi köpa soffa efter storlek, det är lite trångt i trappen upp, vi får tex köpa nya sängar för den befintliga inte kommer upp.. Mitt krav är gosig fluffig stor soffa som man lätt kan somna i framför tv:n...

Vaknade med sprängade huvudvärk i morse, så mannen tog Allis-Ballis så jag fick sova till 9 skönt!  Nu börjar en ny dag -bäst att sätta fart!

Torsdagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med ost& paprika, melon och keso Lunch: kycklingsallad med mango/currydressing Fika: Snickersglass (fan oxå) Middag: Grillad ryggbiff med färskpotatis, fetaost&soltorkadtomatröra, grillade grönsaker kvällsfika: ostbågar (fan igen...)

Usch vad mycket skit vi har!

Det värtsa med att komma hem igen är allt ska packas upp... Som tur är har vi tvättmaskin i sommarhuset så det mesta var tvätatt men det blir ju alltid lite ändå. & alla väskor som ska packas upp, alla saker som ska ställa i ordning & mitt i allt detta så står det golvpaket som blivit över, ligger plats som omslutit golvpaketen som använts, det tas hem nytt material som ska byggas och ja ni förstår, det ser ut som hej  kom & hjälp mig här hemma! Börjar i ena hörnet men när man väl börjar plocka i allt så ser mna ändå ingen ljusning så det är enklast att bara låta det vara.

Mannen hämtade grejer på förmiddagen igår & spenderade dagen på altanen där han bygger en vägg. Jag & Alice åkte till JYSK , jag har letat gardiner till hennes rum i alla tänkbara butiker och inte hittat några -hur jäkla svårt kan de vara att frambringa ett par rosa gardiner???! Ska nu börja kolla på postorder. & så svängde vi förbi Brio köpte en nappflaska för vatten & flera skedar som ändrade färg när jag kokade dem -tror de ändrar färg om maten är för varm tex. Sen blev det ICA.

Nu sover Alice i sitt rum, jag tvingade mannen att släpa upp hennes vagn för han sågar och spikar här nere och grannen spränger & jag behöver röja här nere men fastnade visst mest vid datorn =)

Igår bestämdejag mig för att skärpa till mig med godisätandet ,det har lixom gått till överdrift efter amningen. Det har till och me varit godis efter frukost. Ni förstår. Det förstår min våg oxå, det var ingen rolig siffra som mötte mig igår morse. Igår började vi vårt nya godisfria liv med att inviga chokladfonduen... Hm... Idag är det nya tag! =)

Förmiddagen spenderades på övervåningen där vi städade ur smårummet, och gjorde i ordning Alice s rum så pass att hon kan sova där och jag i rummet bredvid till att börja med, sen planerar jag att flytta ner till mannen så småningom, men det kan vara skönt att ha nära de nätter hon strular.. Mannen har sovit med Alice sedan vi kom hem och han kan inte förstååååå varför hons over så illa -kan det ha att göra med att han är förkyld och troligtvis snarkar värre än en elefant? Näe inte enligt honom iallafall, ska bli intressant och se hur hon sover i natt när hon får sova själv igen...

Imorgon flyttar vi till svärföräladrarna en vecka, de ska på semester, hemligt mål för svärmor som fått resan i 50 års present av svärfar. Jag vet var de ska men avslöjar ingen förrän de åkt =) Så då blir jag med hund oxå, tönthunden! Hon är livrädd för Alice tvärvänder såfort hon ser Alice, hihi.

Nu ska jag internetta lite & sen är det kycklingsallad till lunch...

Tillbaka!

Kommer du inte in på Sommartjejens blogg? Maila henne om NYTT lösenord på:

[email protected]

Tisdagen:

Alice softar i fåtöljen

Vi åkte runt lunch. Mannen valde en ny väg som jag ogillde skarpt då det var smal och slingrig landsväg istället för motorväg. Alice somnade men vaknde såklart vid ett vägarbete då bilen stod stilla & en lastbil susade förbi. Vi var nere lagom så Alice han srattla av sig lite, äta kvällsmål och gå och lägga sig. Hon fick sova i eget rum -gud så skönt det var! Hon sov jättebra, fick störta upp 2 ggr på hela natten men sob däremellean helt ostört -bara mannens snarkningar som jag fick putta lite på =)

Onsdag:



Alice var lite snorig, men vi åjkte till Kungshamn, handlade mat och gick på systemet. Fick sms av mamam, de var påväg ner men vår kära far som programmerat gpsen fel hade kört dem till Hunnestad & inte hUnnebostrand. Han har då aldrig kört fel så många gånger som sen han fick gpsen, hih. Så den resan har han fått äta upp hela helgen eftersom vår present till honom var gpsen. När de kom fram fick de vara barnvakt. Mannen och jag gick ut och åt. PÅ Eat en liten restaurang med modern mat och supergott!! När vi kom tillbaka hade de försökt nattat Alice men hon hade ju bara blivit förbannad -hon var ju mer hungrig INTE trött! Inte ätt att veta inte. Hon åt 150 ml x 3 inom loppet av 2 timmar. Hon hade dessvärre knappt ätit på hela dagen så det var väl mkt som skulle tas igen. Så jag matade på henen mera mat, masssor av mat och vid 21 sov hon.

Torsdag:

Vaknade till regn och blåst. mamma hade blivit dålig under natten och de åkte till VC. Kom till oss vid lunch och vi åt lunch ihop. mamma väljer nu själv lättsvald mat dvs moser, puré, paté. Man ser att måltider inte är en njtning längre utan mer ett nödvändigt ont. Tycker så synd om henne. Hon skriver mer än hon pratar & drar sig ofta undan. Vilar mycket.
På kvällen åt vi mat i huset ihop med dem och satt på övervåningen "Som att sitta i fören på en Finlandsfärja" sa mamma Så vacker utsikt har vi =)

Fredag:

Mannen fyllde år. Alice och jag gratulerade med sång och presenter. pappa ringde och lät som ett upphetsat barn, han ville åka BÅT! Så han och amnenn tog en tur med vår båt till Smögen. mannen körde dit och papap hem så de var nöjda båda två =). Somris med familj anlände först. Vi tog en tur ner och åt lite lunch & hittade mamam därnere som shoppat en fint linne. Vi gick upp till altane och solade & väntade på resten av gänget. mannen och pappa kom först. & sen kom min äldsta syster med familj. Alice hade somnat som en stock och sov 3 timmar så himla skönt! Vi passade på att äta havskräftor och räkor och romsås och baguetter & sen avslutade med tårta! När barnen nattats och mamma, pappa och syster med familj gått satt jag & Somris med våra män på balkongen och myste!

Lördag:



Barnen sov bra och ingen av dem väckte den andra med sina vällingskrik =). Viktor pratar i ett från han vaknar till han går och lägger isg. Min systers man liknade honom vid Linus på linjen haha.  Vi vaknade till strålande solsken och ick ner till havet, barn  badade -mest Viktor osm är en riktig badhaj i sin baddräkt som Somris råkade säga och fick äta upp -killar har inte baddräkt enligt våra män =). Sen blev det lunch på Kanten och så gjorde vi oss i ordning. Vid 15 så blev det tipspromenad annornad av våra föräldrar & sen vid 18 gick vi till Restaurangen för 3 rätters supé. Blev först så arg de hade fattar mig fel när jag beställde bord för 8 vuxna 5 barn varav 3 på vanlig stol och 2 i barnstol, så de tolkade det som 3 barn varav 2 i barnstol & inann de fixat till det och lugnat ner isg var två servitriser/servitörer riktigt otrevliga. Mest tyckte jag synd om mamam, det var nog hennes sista restaurangbesök & så blev det sådär. Men det vände& det blöve en bra stund. Förutom att mamam hade svårt med huvudrätten, fisken var för hård och hon satte i halsen. Ibland vill jag bara ta henen i famn och vagga henne som ett litet barn. Vill inte att hon ska må som hon gör !!!
Alice var lugn fram till efterrätten då manne fick ta henenen stund så jag kunde äta upp och sen gick jag hem med henne. Sprang uppför backarna och och pratade hela tiden med henen så hon skulel hålla sig glad & det gick bra. Lagom när vällingflaskan stod i micron kom Somris och Viktor. Alice somnade som en stock till Viktors prat. Sen satt vi ute på altanen en stund & lyssnade till min äldsta systers son F som höll låda, han berättade Bellmanhistorier. De hade ingen poäng alls oh han kom inte ihåg om han sagt Tysken eller Rysken eller Bellman först men vi skratta så tårarna sprutade.
Sov dåligt, tänkte mycket på mamma.

Söndag:

Vi gick ner & åt glass tillsammans innan alla droppade av & åkte hem. Alice somnade som en stock och sov 3 timmar när allt blev tyst & lugnt. Vi läste, vilade & åt godis.

Måndag:

Åkte till Smögen. Var nästintill folktomt på bryggan men ändå lyckades vi vara med om att en tant i 70 års ålder plurra i vattnet när jag satt & matade Alice haha. & sen när vi åt lunch blev ett par så osams att hon skrek "Men jag tänker då iallafall äta här" medan mannen stegade iväg och hon snart efter, 10 min senare hade de blivit sams och kom tillbaka och åt. Själv hade jag då inte visat mig i närheten igenom jag och amnnen betett oss sådär.
Vi köpte fisk & hummer och åt på kvällen & spelade sedan kort på balkongen vid solnedgången när Alice somnat.

Tisdag:

Snickaren kom och fixade lite grejer han hade kvar. Han kallade Alice för en lugn tjej & jag kan nog börja hålla med! Hon är mycket lugnare!!! Vi åkte efter lunch & Alice sov de första 2 timmarna. Sedan stannade vi i Jönköping och gick på IKEA. KOm hem runt 19 och då åt vi Kinamta, nattade Alice & sen sov vi!



Fortsättning följer....


Sommartjejen!!

Kommer du inte in på sommartjejensblogg? Maila henne efter NYA lösenordet på:

[email protected]


Semester från Bloggen!

I går kväll så la jag Alice i sin spjälsäng. Vi har haft henne sovande i vagnen, men insatsen har blivit för liten coh det känns inte bra att ha henne sovandes hela natten i liggdelen på vagnen, så vi povade spjälsängen. har trot att dets kulel bli en tuff övergång med mycket skrik och gråt och vaggande på vyssanlull fötterna. Men förösk 1 gick strålande. Alice var tokhungrig och åt 220ml välling + 100ml ersättning och sen var hon nöjd, då jg lag ner henen och vaggade lite, hon for runt som vanligt en stund, hittade sin position och så sov hon -jag var i chock. Gick ut till mannen som fixat varma mackor och oboy & åt, förberedde oss på spykalas efter all maten. Efter 45 min så gnydde hon, jag for upp som ett spjut, hlrde en praktrap påväg in i rummet, kände efter spyor -torrt, gunga lite, klappa på huvudet, tyckte att det var lite ljust i rummet så jag gick och drog igen dörren, när jag komt illbaka till sängen så sov hon -sötnos! & som hon sovit sen, har inte behövt vagga någonting, hon har rasslat endel men somnat om av sig självt. Så jg hoppas att hon kommer sova lika bra i natt igen. Nästa steg är eget rum, tror både hon och vi kommer sova betydligt skönare när vi får vara ifred =).

 
Alice i kusin Viktors hoppgunga som hon fått låna!

Idag har Alice och jag varit på stan och köpt vin som vi ska bjuda på när mannen fyller år nere i Hunnebostrand & vin till Kräftskivan vi ska ha i slutet av augusti. Alice osv i vagnen och jag letade gardiner till hennes rum -utan resultat tyvärr...

NU tar jag semester från bloggen i en vecka, vi åker till Hunnebostrand i morgon & blir borta 1 vecka, ska bli så skönta tt komam iväg hela familjen inga måsten. & så ska vi ju fira mamma & pappa på lördag! De kommer ner redan på onsdag och de kunde tänka sig ta Alice en kväll så jag & manenn kan gå ut & äta -hoppas det blir av vore skönt!!

Manenn har snart lagt klart golvet i allrummet & då kommer det vara dags för att bygga väggen i uterummet när det är klart & det blir väl lagom till vi kommer hem!

Kram Kram

Bröllop & Farmor & Farfar på besök...

Igår åkte vi till hemstaden på förmiddagen. Alice osmnade efter lite gnäll i bilen. Jag kunde gör amig i ordning hemma hos mamam & pappa medan jag hade Alice vakt. Vi fick lunch & så klockan 13, åkte vi för att hämta C & J. Sen åkte vi till kyrkan. Brudparet var superfina & deras söner skulel gå före & sprida ut rosenblad i kyrkgången -det gick inte riktigt som planerat så brudparet fick gå före dem och bestmannen fick nästintill släpa med isg barnen fram i kyrkan hihi.

Prästen var en smula förkyld hostade ett par gånger i mikrofonen och pratade med nasalstämma & "solosången" stod kyrkans kör för, vissa toner var "hålla för öronen" varning på, men det var bara roligt, jag & mannen satt 6 små fnissade i kyrkbänken.

Efter bigseln tog vi emot bruparet på gårdplanen i regnet, blåste mängder av såpbubblor på dem & kramades innan vi tassade iväg till festlokalen, drack champagne och åt chokladdoppade jordgubbar. Middagen började ganska snart -

Förrätt: Toast med parmaskinka med räk& kräftörra på en bädd av sallad (låter inte så gott men var gudomligt gott)
Huvudrätt: Fläskfilé med soltorkadtomat & fetaost, potatispuck & basilika sås
Efterrätt: Tiramisu (men jag fick pannacotta)

Alice kom till festen 16.30, då hade hon sovit 2 timmar hos mormor och morfar & lekt en stund! Vi avlägsnade oss ganska tidigt, fanns lixom ingenstanns att natta Alice, hade tänkt ha henne sovandes ute, men där hällregnade det och alla regnskyddade ställen var fulla av rökande bröllopsgäster, så vi åkte hem. Alice osmnade med lite välling i bilen.

Idag har vi haft besök av mannens föräldrar, de ville träffa Alice innan hon åkte på semester. Vi bjöd på grillspett, färkspotatis i ugn (skrubba potatis, dela, häll över olivolja, salt, peppar, 1 pressad vitlök & lite örter om man vil) & en sås på oliver med vitlök i mitten mixad med creme fraiche.

Nu ska mannen lägga lite mer golv och jag ska se om vädret tillåter en promenad med Allis-Ballis!

Semestertider...

Och det märks... knappt någon tid för bloggande!

Tisdag:

Pappa kom hit på morgonen för att hjälpa mannen med tapetsering av övervåningen. Jag & Alice åkte till hemstaden. Stannade först hos mamam ett par timmar, åt lunch & Alice sov långlur. Sedan åkte jag & träffade en av mina bästa vänner som fick en son för 5 veckor sedan, där var 2 till av mina bästa vänner, en av dem har en son på snart ett år & den andra är styvmamma till en 2½ åring. & så var L & H där oxå. Vi myste med bebisarna & fikade glasstårta & drack te. Sen hämtade vi upp mamma & åkte hem till oss. jag lagade spagetti & köttfärsås samtidigt som jag sövde Alice. mamma han på den tiden att duka bordet -det gäller att vara effektiv som småbarns mor =). Mannen & pappa hade hunnit bra lång. Alice rum var klart & de hade hunnit en bra bit på allrummet oxå. Vi tittade på Allsången  -är nog första gången jag sett hela programmet på hela sommaren -Alice brukar alltid strula tisdagar annars av någon anledning. Gick och la mig 21 -var helt slut!

Onsdag:

Mamma tog Alice & jag åkte & handlade. Det var barskrapat i kylskåpet & mamma hade fullkomligt skrapat ihop en frukost =). Sen undersökte jag varför det inte dykt upp pengar från Försäkringskassan denna månaden & fixade problemet som var ett eget misstag =). Mannen & papap blev klara framåt eftermiddagen & fick fika & sen åkte mamma & pappa hem. Kändes skönt att bli själva igen. Det är kul att umgås, men det blir för intensivt för min smak med övernattning & det ser alltid ut som ett rövartillhåll när de åkt av någon anledning.

Torsdag:

Mannen fortsatte på övervåningen + hämtade grejer på företaget. Alice & jag åkte ner på stan. Alice har nu sittdelen i vagnen & ni må tro att det var spänannde att vara på stan när man fick sitta upp. Vi handlade kofta åt mig -en vit Vero Moda 199:-. En tröja till Alice som hon ska ha över sin klänning på bröllopet, strumpbyxor med ankstjärt. Strumpor till mannen. En docka till Alice i mjuktyg som ser ut som en ballerina -rosa såklart =). Kvällen blev lugn. Alice var supertrött & somnade tidigt. Såklart fungerade inte tv:n då så mannen spelade tv-spel (golf) & jag läste bok, sen blev det nattinatti tidigt!

Fredag:

Mannen har lagt golv på övervåningen - i allrummet. Blir Björk däruppe. Alice & jag har tagit promnader & myst. Nu är det snart bedtime för Alice & amnnen håller just på med stora kvällstvätten & pyjamas.

Veckans chocker:

1) Alice sov 3 timmar i onsdags eftermiddag -till ljudet av spikande & sågande. Första 45 min tog vi en promenad sen ställde jag ut henen på altanen.

2) Alice somnade på rygg i sittvagnen och sov hela tiden under en timmes lång promenad

3) Alice började gallskrika igår kväll klockan 18.45 -hon är hungrig tänkte jag 6 tratta in vällingflaskan. Lilla fröken somnade på stört, vaknade inte ens när vi tog av henen kläderna. Så hon fick sova i bodyn.

4) Alice somnade på rygg i sittvagnen med NAPP & SNUTTEFILT! Så gosigt att se henen när hon sover -hon är ju så söt!

5) Alice sov 2 timmar & 45 min till ljudet av såg och banakande vi golvläggning -själv läste jag bok & sov en stund jag med!

Möhippa, kalas och förstoppning...

I lördags tog vi nästa helgs brudpar för möhippa & svensexa. Vi tjejer gick till brudgummens syster och åt frukost, åkte sedan ner på stan där bruden fick sälja lite av sina egna pryla på loppis, sen blev det picknicklunch & så åkte vi ut till en skog & äventyrsbana, körde 5 kamp där: lerduvsskytte, fyrhjuling, blåspil, yxkastning & pilbåge. SEn blev det vildsvinsbuffé som var supergod & så tillslut badade tjejerna badtunna och bastade inann de gjorde isg i ordning för att gå ut. Jag & Alice åkte hem efter buffén. Blev en lång dag & det regnade från lunch -allt var blött, fötter, vagn... & jag är ingen tävlingsmänniska, men jag hoppas bruden hade roligare än jag...

Alice har provat ny mat som innehåller komjölk och som förtjockas i magen. Det har gått bra tills lilla damen skulel bajsa -hon skrek som en galning & tillslut titta jag i blöjan där var det påväg ut stenhårda pluttar med lite blod på -stackars liten. Fick hjälpa henne med benböjningar & torka svetten i pannan på henne. På kvällen gav vi henne vanlig ersättning med mesost i, men jag vet inte riktigt om det blev för mkt eller om hon inte tålde det för hon gallskrek i en timme tills jag gav henen Nutramigen & då åt hon 60ml somnade som en stock & har sovit 20-03.15 & 3.30-6.40 då det kom ut lite fler harpluttar under skrik. Men sen under dagen har hon bajsat mjukt 2 gånger så förhoppningsvis så har det hårda släppt för henen -pluttan!

Igår var vi på 4 års kalas, min systerdotter fyllde. Hon fick prinsessmålarböcker, tuschpennor & regnkappa & stövlar till sin docka.

Idag är det första SEMESTERDAGEN -har varit full rulle. BVC klockan 11, då ringde läkaren samtidigt. Klockan 13 klippte jag mig & tog en snabbrepa på stan & klockan 15 var vi på Barnkliniken & tog blodprov som de tydligen kan se om hon är allergisk på... Ikväll ska vi baka hemmagjord pizza & sova tidigt! Manenn är fortfarande sliten efter svensexan...

BVC sköterskan tyckte att vi för hennes mages skull skulle börja med päron & katrinplommonpuré så såhär såg det ut idag vid första måltiden:



Alice tyckte att päronpué var MUMS!!!

Mer picknick & läkarsamtal...

I onsdag hade Alice & jag fix & trix dag. Vi åkte till ICA & handlade, stanna på Apoteket först & i bilen påväg till ICA blev Alice så hungrig att jag fick vräka mig upp i en skogsslänt på ICA parkeringen och fixa en flaska att "tratta in", där mitt bland startande bilar & avgaser slöt hon ögonen och fullkomligt njöt i sig 190 ml mat! *gullunge* SEn gick handlingen som en dans -hon säger inte ett pip mer än glädjerop på ICA, så himla skönt!Väl hemma somnade hon sött & sov 2,5h! Jag fullkomligt jublade av alla egen tid!.

Igår kom L & H hit till stan, vi åkte till hamnen och slog oss ner på samma plats som i tisdags & barnen njöt på filtarna stundals nakna eller i blöja:

 Favoritpicknickplatsen!
 Alice njuter under filten
 H leker tjej med snuttefilt som långt hår

Det är så skönt för både mammor & barn med picknick, barnen får frisk luft, kan leka på en filt & vi kan tjattra av oss & njuta av god mat, fin utsikt & nöjda barn! Alice har blivit en väldans nöjd bebis sen hon fick kläm på flaskan -så skönt!

Igår ringde henens läkare igen & ville kolla hur det gått med medicinen vi börjat med igen & sen skrev han ut ny mat till Alice så nu har hon precis fått sin första fölaska ersättning innehållandes komjölk & som förtjockas i magen för att minska kräkningar. Vi har haft ett par jobbiga kvällar, Alice nattas snällt men vaknar en stund senare, kräks är ledsen & TRÖTT, nattas snällt igen, vaknar kräks och sådär håller det på i 1-2 timmar & då är hon tillslut helt slut & MER hungrig och vill ha mer mat innan hon somnar för natten... Så nu håller vi tummarna för att hon INTE är mjölkallergisk ( har misstänkt det en tid att hon INTE är det utan hela tiden varit hungrig) & att det hjälper mot kräkningarna. Doktorn är en utlänsk farbror som är hur bra som helst -väldigt många barnläkare är utländska - iallafall som vi träffat & de besitter kunskaper som imponerar stort!

Idag har vi varit på Apoteket igen och hämtat Alice mat & sen blev det ICA. Vi ska ju på möhippa imorgon Alice & jag, & jag lyckades visst ta på mig att fixa lunchen & så sa jag visst att jag kunde slänga ihop en kladdkaka oxå =). Så det pysslar vi med idag! Men när Alice sover passar jag på att äta lunch, njuta på altanen med en bok & en Cola light!

 Alice busar med sin pappa!

Dagens meny:

Frukost: 2 havrefranska med ost & gurka te Lunch: potatissallad & grillad kycklingklubba Fika: dumleglass Kvällsmat: grillad abborre med färskpotatis & romsås Kvällsfika: Kinapuffar

RSS 2.0