En Arbetande Kvinna

Jahopp då var man tillbaka igen. Redan vid lunch kändes det som man aldrig varit därifrån. Fast det har varit en BRA dag, många skratt, lite flum & en hel del organisation & planering. Vårt rum har respekt, det tassas på tå utanför, knackas försiktigt. 3 flitiga brudar har burit in "konfenrensbord" i mitten av rummet som vi kuckelurat kring med planeringen, vi har spänt upp snöre för att fästa klämmor & olika scheman, bokningskalender mm. Det ska fräschas upp med nya gardiner då det ser ut som någon spytt på de befintliga (alltså mönstret) & det piffas med blommor & ljusstakar. Nice!

Alice har haft en bra dag på Dagis. När jag kom för att hämta henne låg hon fortfarande 6 sussade. hon sove ri vagnen i ett eget rum. När barnen såg att jag var där, smög de in 4 stycken & väckte henne, hihi vilken mottagningskommité. Sen gick vi hem & åt mellis & så for vi iväg till ICA & uppdaterade kyl & frys.

Sen har vi gjort den moderna "värdinnans crepese" dvs pannkaksrulle med räkstuvning & förberett äpplen för pajer jag ska göra imorgon. Jag stekte äpplena i smör, socker & kanel & så får de dra över natten. Blir nog mumma det. Så snart är förberedelserna inför Kräftskivan klara.

Mannen jobbade över idag, kom hem lagom då jag lagt Alice. Men Alice & jag har badat & jag har lärt henne "flörta" dvs blinka så sött med ögonlocken, hon ser för rolig ut.

Imorgon har vi ledig dag. jag ska på möte på eftermiddagen så Alice farmor kommer en stund då, men det ska bli skönt med sovmorgon & förmiddagslunk hemma. Tänkte antingen pyssla lite på övervåningen eller måla lite Friggebod. & så tänkte jag komma igång med springningen imorgon kväll igen efter förkylningen!

Sommartjejen undrade vad min bok "Tills Skulderbladen blivit till vingar" handlar om, & usch, den handlar om 4 barn vars mamma är missbrukare & styvpappan alkoholist, de flyttas runt på olika barnhem & fosterfamiljer & var de än tycks komma så hamnar de bland "gubbar" som pillar lite för mycket. Den är delvis biografisk & så himla äcklig att jag drömt mardrömmar sen jag började läsa den. & det värsta av allt är att detta är vardag för alltför många barn & ungdomar idag. Ska gå & läsa lite till nu, för den är svår att släppa när man väl börjat även om man vill spy emellanåt.

Dagens meny:
Frukost: vaniljyoghurt med Granola, 1 rågrut med minilätta + te
Lunch: Fullkornspagetti & köttfärssås, 1 rågrut med minilätta
Fika: 2 rågrut med minlätta & 1 gulkiwi
Kvällsmat: Mozarella & vitlöksfyllda köttfärsbiffar med fullkornsris, sallad med tomat & fetaost, mosad avocado
Kvällsfika: Fruktsallad & Chaite

Kräftor & Bilar

Efter att svärfar åkt & tankat båten begav de isg ut igen, men då tjöt oljelampan så de fick vända igen. Det är mannens bror som SKA sköta båtarna då han kör mest, men han var rätt billig lillebror igår. Tillslut kom d eiväg & klockan han bli 20.10 innan d evar tillbaka, amten var klar för länge sen, ungsudden badad & redo för sängen. men hon blev uppspelt när de kom & fick vara vaken en liten stund till. Vå åt förrätten innan hon gick & sussade.

Alice blev som en skalbagge i fytvästen kund evarken böja sig utan att ramla eller resa sig upp när hon ramlat

Kräftfiskarna



Alice sov risigt i natt pep fler agånger & skrek till två så jag gick in. Vet inte om hon drömmer, har ont eller vad det är för hon sove rnär man kommer in till henne. Men jag flyttade täcket som var tjockt och tungt & då sov hon bättre. Sen skulel mannen & svärfar upp vid 2 & ta upp burarna & sen skulle hundne ut vid 6, och så vaknade Alice halv åtta... Men hon gick ner till Farmor & farfar så jag somnade iallafall om 1 timme till.

Förmiddagen gick åt till att koka kräftor. 9 kilo blev det. Sen har mannen & svärfar fixat med bilarna. Min läcker serviolja därför den går trögt. mannen fick köra hem den & jag hade Alice i "finbilen" där hon sitter bak, men det gick bra. inte ett ilsket pip på hela vägen.

Vi kom hem senare än vi tänkt oss, men amnnen hade eld i baken & for direkt upp på övervåningen så NU har vi persinenner, gardiner & sängar & lampor i sovrummet. Ska bädda & bära upp sängborden imorgon, köpa lite krukor osv. & Alice har fått nya gardiner i sitt rum, blev så fint så.

Vi körde på & vips var klockan massor, Alice hade fått mat vid 18, så det blev Thaimat för vår del & nu ska jag sluta ögonen för imorgon är det jobbdag nr.1


Ikea & Kräftfiske

Anki: Vad gullig du är. Tycker ju själv att hon är världens gulligaste unge, men jag är nog rätt partisk =)

Imorse for Alice & jag iväg till svärisarna. Hörde att bilen lät endel när jag svängde, beklagade mig lite för svärmor som erbjöd mig Q7:an vilket jag bestämt tackade nej till. Lämna Alice & for iväg till IKEA i Kungenskurva. Stannade först till i Södertälje på JYSK då de har persienner i andra storlekar än vad IKEA har men de hade ingen storlek som dög åt min kräsne, oorganiserade man (ja vi var osams om persiennerna i morse). Köpte lite mat på Mc Donalds & for vidare. Väl nästan framme så märkte jag att bilen knappt gick att styra i rondellerna, skittrög är sanningens ord. Fick tag på en parkeringsruta som bara var att köra in i rakt fram, annars hade jag nog inte kommit in i någon ruta så trögstyrd var bilen. Skickade sms om detta till min arbetande man, mer som ett "bäst att han vet".

Shoppade loss lite mer än jag tänkt mig på IKEA, släpade & slet för jag hade bestämt mig för att inte ta någon vagn. Det blev 2 persienner till sovrummet, 1 hissgardin till min walk in, prydnadsträgrenar till vardagsrummet, en igelkottssittpuff till Alice, 2 lampor med skärmar till sovrummet, värmeljus, gardinstång, 1 glasburk att ha havssalt i, plastfickor till foton som Alice ska kunna ha på sitt rum & så har jag säkert glömt något. Fick se mannens sms-svar "men kan du verkligen styra bilen?". Jag blev skitnervös & såg framför mig att jag inte skulle kunna köra ut från parkeringen. Gick in en snabbis på Hemtex and more i Heron City & köpte lila gardiner till Alice rum.

Körde med mycket armkraft ut från parkeringen. Ringde mannen när jag kommit upp på motorvägen & vi bestämde att jag skulle åka till hans jobb & byta bil med honom. Han hade jobbat klart när jag kom fram, så han pös iväg i min bil, lite väl våghalsigt med tanke på styrförmågan. men vi kom fram till Svärisarna.

Det är dax att fiska kräftor & när burarna skulle göras i ordning insåg vi att en mus hittat burarna innan oss & gjort mellan 1-9 hål i varje burjävel. Det var bara att sätta sig & sy, så där satt jag, mannen & svärfar & trocklade ihop kräftburar. Efter en massa dividerande så bestämde de sig för att ge sig ut med lilla båten. Kom tillbaka efter 30 min då den börjat hacka. Tog stora båten, som inte hade någon benisn. Svärfar är nu & tankar båten & snart är de väl iväg....

Jag skulle koka löksoppa, fanns inget vitt vin så vi hittade en liten flaska champagne, känns som det går bra idag! =)

Vad vore livet utan vänner!

Svintoflickan: Hoppas du slår knytnäven i gynstolen på måndag & får den hjälp du förtjåänar! Kram

Idag när jag hämtat Alice somnade hon på vägen hem & jag fick 2 timmar till läsning, Har lånat "Tills skulderbladen blivit vingar" på bibblan, en hemsk bok men en bok som man inte kan lägga ifrån sig. I samma stund som Alice gav sig till känna från middagsluren så kom min vän M på besök. Hon bor i Karlstad & vi träffas alldeles för sällan, men när vi träffas känns det som vi sågs igår. Hon hade lämnat sin son hos hans Farmor & Farfar. & kom med en ask Chokladhjärtan för att ge mig en tröstekram. En välbehövlig sådan som värmde så härligt! Vi har fikat & pratat & gosat med Alice som gärna ville fika i timmarna 2, både smörgås, yoghurt, glass & paj har åkt ner i den där lilla magen & så massor av vatten.

Idag hade fröken hällt upp mjölk i Alice mugg, vilket liv det blev. Hon ville ju inte ha päcklig mjölk inte, så fröken fick snällt hälla ut den & ge henne vatten istället. Förstår inte vad det är med mjölk som hon inte vill ha hon vägrar, spelar ingen roll hur det serveras i glas, mugg, flaska eller med sugrör. usch & blä, kommer det in i munnen så spottar hon ut den.

Nu har vi ätit Kantarellgraninerad fläskfilé med pasta. Alice & mannen badar, jag ska jsunka ne ri sffan med min bok & snart är det natti natti för lilla damen & choklad för mamman.

Män & Kvinnor


Vit & Fin

Ja Vit & Fin är min Friggebod, iallafall på 3 sidor. Den fjärde behöver en omgång till. Dörren överlåter jag till mannen så JAG slipper höra att den är så ful eller det är för mycket färg eller den är randig eller att den inte går att stänga osv. Klagfrisk man får skylla sig själv. Dörrfan får han måla själv!!!

Alltså ägnade jag förmiddagen igår åt att måla. Ganska fridfullt. Solen i ansiktet. Friska brisar & låta tankarna flöda fritt.

Alice gick långdag till 15 vilken inkluserar både frukost, lunch & mellis & ungsudden hade ätit som en häst. & sovit gott i sin vagn. När vi kom hem gick vi ut på tomten en stund. Alice pysslade på, grävde i sandlådan, plaskade med händerna i hennes barnpool som står UNDER en stol så att hon inte ska få för sig att hoppa i. Vattnade mammas blommor som jag planterade osv.

Lämningen idag gick bra även om hon blev lite mammig när en kille lämnades stortjutande till fröken. Men sen gick det bra efter lite mammakramar & lockande från fröknarnas sida. Inskolningsfröken tyckte att Alice skulle komma en liten stund på tisdag när vi har ledig dag, men det gick jag inte med på, nu kör vi på det schema som ska vara. Halv åtta snåret verkar vara pappornas tid att lämna, jisses det haglar utav dem. En är riktigt snygg. Så det gör lämningen en smula mysigare.

På måndag är det alltså dax att bli arbetande kvinna igen. Känns rätt bra faktiskt. Jag ska ju bara jobba 50% vilket känns som att jag både hinner använda hjärnan, socialisera lite OCH umgås med Alice om dagarna.

Nu tänkte jag dra ett varv med dammsugaren, plocka lite på övervåningen så att min tänkta IKEA shopping (imorgon) bara är att sätta upp på söndag. & sen hinner jag nog lite slappning oxå innan Alice ska hämtas 11.30.

Slödag

Igår blev en riktig slödag. En välbehövlig, välförtjänt sådan. Jag lämna Alice, åt frukost & kröp ner i sängen & kröp inte upp igen förrän till lunch. Åkte en snabbis till ICA, stekte en massa pannkakor & slängde ihop 2 västerbottenostpajer till kräftskivan. (inte så ansträngande som det låter) Har nu mina funderingar om jag ska göra räkcrepes eller pannkaksrulle med räkstuvning i. Det sistnämna är ju betydligt enklast. Så det lutar åt det. & så är jag sugen på att göra köttfärspiroger... Till Kräftskivan alltså...

Tanken på att min Farbror faktiskt är borta han sjunka in. & det känns konstigt & tomt. Håller med min syster i funderingar -Vart tar han vägen ? Var finns han nu? Vad gör han?
Ja tror inte på Gud, vilket jag är glad för just nu, hade nog strypt honom för länge sedan för det är så mycket som jag inte ser någon som helst mening med. Jag VILL tro på en himmel, men inser att det nog inte ser ut så heller. Jag tror att det finns NÅGOT, men har svårt att tro på en oändlighet efter detta. Hm...Svårt.

Har nu varit & lämna Alice på dagis. Första tidiga morgonen. Hon fick sova till 7.20, tog ner henne kramades en stund, bytte kläder & sen gick vi iväg i vagnen. Hon var liiite mer skeptisk idag. Det var inte någon av "hennes" fröknar som tog emot. men så kom en av Alice fröknar & då studsa hon in & sen var det "Hejjå" . Idag ska hon äta frukost, lunch & mellis på dagis. Hon kommer bara äta mellis där 1 dag varannan vecka annars, men de ville prova en "heldag" så jag ska hämta henne vid 15. Igår hade de inte ens försökt med madrass utan tagit vagnen direkt. Det hällregnade ute så de hade rullat vagn i ett av de små lekrummen & sen hade hon sovit 1½h, vilket är helt godkänt!

Piggade upp mig själv med Bachelorette igår, de drar ut VÄLDIGT på spänningen, blir nog både ett & kanske två program till innan hon väljer man. Mannen (min) önskade marängsvisch & jag var inte sen att haka på... LYX! Har inte orkat tänka på mat eller motion nu med dödsfall & förkylning utan skjuter upp "omstarten" till jobbstarten & hoppas jag är på piggare ben då. Har inte varit särskillt hungrig de senaste dagarna, iallafall inte på mat oftast sallad till lunch eller omelette, men lite onyttigheter har slunkit ner ska jag erkänna...

Dagens meny:
Frukost:
2 rågrut med minilätta, 1 tunnbröd med minilätta & ost + te
Lunch: WW Pizza
Fika: ???
Kvällsmat: Tacopaj med nachos, salsa & majs
Kvällsfika: fruktsallad & keso + te

Regn ute & regn i sinnet...

Igår när jag lämna Alice på dagis så stod tre glada fröknar & vinkade hejdå. Jag gick med ett litet flin & ett "Lycka till". Alice skulle sova där första gången. Jag har gett dem info om att Alice visar ytterst sällan trötthetstecken på dagen. Jag har inte lyckats få henen att sova i sin säng & jag har svårt att tro att de kommer få henne att sova på madrass med 13 andra barn. men de har varit glada i hågen "Alla föräldrar är skeptiska till madrasssovandet men det funkar" . När jag kom dit vid 13 snåret var det 3 trötta fröknar som satt & pustade. "Det gick ju sådär kan man säga" sa de. "Hon sover i vagnen nu iallafall". Hihi. Alice hade varit med på middagslurs samlingen, sagostunden & sen tog det stopp. Hon hade sulat iväg Snutten & Leoparden & skulle absolut INTE sova där. "Det är ju som du säger, hon är ju precis lika pigg & glad som vanligt det var först när jag la ner henen i vagnen som hon började gnugga sig i ögonen". Så igår vann Alice fighten, men de har fått tillåtelse att prova igen. & jag tror att inom en tid så lyckas de.

Försökte få in Alice i dagistider igårkväll. Dvs i säng klockan 19.30, men hon var inte heeelt med på noterna. Hon tog sin välling, la sig snällt i sängen men 10 minuter senare ville hon ha kli på ryggen & hjälp att rätta till knölig kudde. & likadant 10 min senare igen. Hon vaknade även 1 gång i natt, då fick manenn gå upp & rätta till kudden & stoppa om.

Pappa ringde mig igår vid 21.30. Berättade hur det gått till igår. Att min Farbror somnat in lugnt & stilla. Att de gjort i ordning honom så de fått gå in & sagt adjö. Att han då var sig mer lik & att han såg mer fridfull ut. farmor & farfar hade tagit det bra & det verkade som att farmor som är smådement hade förstått vad som hänt & kunnat ta in det. Min höggravida kusin hade fått ett par ordentliga sammandragningar när de skulle säga adjö & den lill* krabaten hade sedan sparkat hejvilt därinne. Hoppas innerligt att hon får några dagar att hämta lite krafter innan förlossningen sätter fart.

Natten har varit svettig med tankar som virrat. Febern jag antagligen hade igår gick ur kroppen, lakanen gick nog vrida ur som en trasa & jag vände & vred mig 110ggr i timmen. Så när klockan ringde i morse & Alice fortfarande sov så snoozade jag 15 minuter till inann jag gick upp för att väcka henne. Nu är hon på dagis till klockan 14. Det regnar ute så jag tänkte passa på att krypa ner en stund & läsa nya Amelia & bara slappa med en kopp te med lite honung i.

En man mindre på jorden...

Idag rullade tårarna när jag pratade med min syster som berättade om Farmor & Farfars sista färd till sin son. Hur Farfar bestämt hävdat att de skulle äta lunch på ett speciellt ställe "För det har jag alltid gjort med min son"... Att de ska behöva gå igenom det här är för mig obegripligt. Till vilken nytta?!

Strax efter att vi lagt på ringde det igen. Min Farbror hade tagit sitt sista andetag. Lugnt & stilla, slutat att andas.

Idag har 3 barn förlorat sin pappa, 2 föräldrar förlorat sin förstfödda, en bror förlorat sin storebror, en sambo förlorat sin älskling... Var finns meningen i detta?!

Förkyld

Somris: jag tänkte köpa plantor, om de inte finns nu så i vår. Det finns perenna Stockrosor & 2 åriga ska se om jag får tag i perenna. Det är underbart vackra & kommer göra sig perfekt vid min vita Friggebod!

Camilla: Tack för din omtanke. Känslorna går upp och ned, är svårt att veta vad som är sorg för min farbror & vad som är sorg för vad som komma skall. Kramar

Svintoflickan: Det är bra orättvist det håller jag med om. Ang dagiskramarna så tycker jag att det är ok så länge det bara är kramar. Kramas måste man ju få göra! Hur skulle det se ut om man förbjöd dem att kramas, då skulle de ju likställa kramar med att slåss eller dyl. Sen blir det ju lite dominoeffekt, kramas en vill alla kramas, men fröknarna är med bra & säger ifrån när någon vill kramas lite för hårt eller för många gånger. Alice tycker att det är mysigt oxå, men det är när det blir för många på en gång eller efter varann det blir för jobbigt & hon tröttnar.

vaknade förkyld i morse, inte megaförkyld men täppt & kliig i halsen & lite tung i huvudet. Usch! Har nu varit & lämnat Alice. Hon vaknade 6.30 i morse har inte hänt på månader. Men så somnade hon om när hon kom ner till mig en stund, kurade ihop sig med armar& ben under sig & somnde av kliet på ryggen.. 7.15 ringde klockan & det var dax att göra sig i ordning. Alice ska sova på dagis idag så då ville fröknarna att hon väcktes i "dagistid" & jag har tänkt väcka henne mellan 7-7.15 & vara på dagis mellan 7.30-7.45. Idag lämnade jag henne klockan 9. Det gick lika bra som vanligt. Sen tog jag sällskap med grannfrun hem.

Igår när jag var ute stod två grannfruar och diskuterade slänterna som finns på våra tomter, de är ju så att den slänt vi ser på vår tomt äger grannen ovanför & detta ställer till det endel. Så då stod de & diskuterade grannens slänt som är på vår tomt. Jag lägger inte ner så mkt energi på den, de får fixa den stora slänten så tar vi resten & jag begär inte att det ska se tipp topp ut eller bli klart ens i år. Men så frågade en av fruarna "Vad ska ni göra med eran slänt?" & jag blev helt paff. Vår slänt är mer 1 meters kant som bara består av sand. Grannarna har satt häck intill kanten & det växer varken ogräs eller ramlar ner från den. Så vi har inte tänkt göra något stort projekt där. Men så satte tankarna igång & snurrade & det kändes som att det pratats om denna slänt & att det kanske var ett irritationsmoment. Så när vi kom hem idag frågade jag grannfrun som bor på tomten som ser vår "kant/slänt" vad de ville att vi skulle göra med den. Som tur var så hade de planterat häcken för att slippa se eller göra något med slänten & det enda var att OM det blir för tungt när vi bygger vår carport så var det enda att de tyckte att det då skulle stöttas upp i kanten OM det börjar rasa. Så det kändes jätteskönt. Blev jag av med de funderingarna.
För det är ju så att om ca 5 år komme rju inte våra grannar ligga och rensa ogräs på vår tomt i "deras" slänt.

Åkte till CityGross & handlade så jag har så jag kan förbereda inför Kräftskivan nästa helg. Handlade även mat för veckan. Nu tänkte jag dra på mig målarbyxorna & dra ett varv över Friggeboden så Alice & jag kan åka till Trädgårshandeln i eftermiddag & spana på växter!

Trädgårdsplaner mm

Somris: Det hänger en märkpenna i kapprummet som man får använda för märkning av kläderna, det fungerar superbra!

Nu har jag tagit reda på vad grannens blommor heter:






& det är STOCKROSOR. Någon som vet om man kan köpa dessa nu & plantera i år eller om jag får vänta till våren?? Grannen har vita & röda & de är underbara. Tänkte ha Björnbär i mitten & 2 stockrosor på varje sida om Björnbären. De ska få klättra/luta sig mot armeringsjärn som ska fästas mot Friggeboden, kan nog bli riktigt tufft!

Alice hade haft det bra på dagis. Blivit lite ledsen när hon fått för många kramar. Sov 2 timmar när vi kom hem. sen åkte vi och fika hos en gammal klasskompis/jobbarkompis till mig. Hon & hennes sambo har köpt ny lägenhet mitt i city. Jättefin.

Har varit ute på min första Joggingrunda på 3 dagar! Kändes återigen superskönt, full av kraft & ork. Inga blåsor i munnen & en massa energi! Supernice!

Min Farbror är fortfarande medvetslös. En blödning har uppkommit i buken mn hålls tillbaka av vätska som samlats där, det är inte långt kvar nu. Farmor & Farfar har varit & tagit adjö av sin äldste son, måste kännas förjävligt, de har själva pratat om döden länge & tycker det är fruktansvärt att de lever medans så många yngre dör. Detta sätter igång så många tankar. Snart är det vår tur att stå där & ta adjö, men då av mamma.

Dagens meny:
Frukost: Vaniljtoghurt med Granola, Gojibär, kanel, 1 rågrut med minilätta
Lunch: Halloumisallad med avocado & nötter
Fika: Tobleronekladdkaka & vaniljglass + te
Kvällsmat: Spagetti & Köttfärssås (Alice åt 3 portioner)
Kvällsfika: några chokladbitar & te

Dagens motion:
Grävning av 1 rabatt 1½h, 30 min Jogging

Inskolningsvecka 2

Svintflickan & Tess: S är 2 år & 3 månader gammal & har gått på dagis 1 år. & hör ihop med ett inlägg jag skrev på semestern om att jag var så trött på 2 åringen & hennes föräldrar. Föräldrarna har en vad jag kallar "Gap & skrikuppfostran" det gapas när hon gör något, innan hon gör något och efter hon gjort något. Det innebär skrik och gap på denna stackars flicka hela tiden. Nu var de ändå lugna på middagen, MEN det märks att S inte har fått "pilla" klart som liten, hon har inte fått utforska någonting, aldrig rivit i lådor eller lekt med annat än leksaker. & många gånger planterar föräldrarna idéer hos henne, S håller i en boll, mamma ropar "Kasta inte bollen" & S kastar såklart bollen och får sen skäll. S tar inte tå sig när NÅGON säger åt henen för det har antagligen blivit för mycket av den varan, det finns inga nivårer allt är NEEEEEEEJ, allt från att ta ett steg till att välta ner en tv.  S passade på i alla obevakade ögonblick att öppna lådor, plocka ur diskmaskinen, under söka lypsyl och salvtuber, riva ner blöjor, stå på toa och blöta ner sig med vatten... Föräldrarna kallar även henne "klantig" eftersom hon knappt klarar av att klättra ner från soffan, inte gå i trappa osv utan att trilla, men hon har ju aldrig fått föröska de har alltid varit där med sina gap och sina nej. Hon pratar inte heller, härmar inga ord, blir generad när man ber henne. Men har man hela tiden fått höra att allt man gör är fel så vill man väl inte "göra bort sig" ännu mer. Tyvärr får hon ju stä,mpel "jobbig unge" & jag känner att mitt tålamod tryter enormt gentemot henne, även om jag vet att det är totalt fel behandling. Det är ju föräldrarna som borde ruskas om och bes skärpa till sig. Det är synd för det är det par vi umgåtts mest med, men just nu tycker jag det bara är jobbigt. Vi har bjudit dem till Kräftskiva men då gjorde vi som så att vi tog det "valfritt att ta med barn -Alice är hos farmor & farfar" & då följer inte S med heller, vilket var vad jag hade önskat från början. men det är synd att det ska behöva vara så.

Tess: Alice är ju i vanliga fall ingen knäbebis. Så hon har helt klart varit mer för att sitta i knät eller kramas. När jag hämtat henne vill hon abolut inte sova på en gång utan då ska vi gå hem och så sitter vi och gosar och kramas och sen efter 20-30 min då är hon redo att sova. Men sen när hon vaknar är hon som vanligt & pysslar & leker och far runt.

Maria: tack!

Idag har jag lämnat Alice igen. Hon har ju varit supertrött hela helgen. Sov middag 2½ timme igår och då väckte vi henne. I morse vaknade hon 8.20. Hon är lite snorig men ingen feber. God aptit & god sömn. Själv somnade jag om efter att mannen åkt & vaknade av väckarklockan 8. Superskönt! Lämningen gick bra idag med. Lämnade in hennes dagisbok med foton på nära & kära. & passade på att märka lite fler kläder.

hade tänkt gräva lite idag, har ingen lust så jag tror jag börjar med att göra köttfärssås, Alice & jag ska till en kompis till mig kl. 15 & titta på hennes ny lägenhet så då blir det lite snålt om matlagningstid när vi kommer hem. Perfdekt att ha såsen klar & bara koka pastan tänkte jag!





Både skratt, arbete & tårar

Sandra W: Tack! Just nu känner jag mig inte så extremt duktig, men imorgon blir det omstart. jag har känt mig lite orkeslös, haft en massa blåsor i munnen & därför ätit lite mer än mina 1300kcal & varit lite försiktigare med träningen (inte sprungit på 2 dagar, men imorgon ska jag ut igen). När jag kör hårt då väger jag & mäter maten. Men nu när jag haft lite "slacker" varning har jag mest höftat. man lär sig ganska snabbt SE vad som är en lagom mängd på tallriken. maten är jag noga med, det är med det som äts emellan jag faljerat på de senaste, några bitar choklad här, en bit lakrits där, en kakka till te´t osv. Men jag har även frossat i frukt och grönt då jag misstänker blåsorna beror på C-vitaminbrist.

Helgen började med BLOOOD. Mannen fixade slutfinishen i sovrummet & sågade sig i fingret:


Blodt sprutade & det såg riktigt djupt ut. Men jag ä inget fan av sår, så jag blev mått svimfärdig när jag stod där och plåstra om & bedömde om det behövdes sys. Mannen är ju anti sjukvård och hävdade att det INTE skulle sys så efter ett par omläggningar fick vi stopp på blödningen, han kunde tvätta rent & sn har det ihärdigt bytts plåster allt från kitty till bamse har suttit på det där fingret. Alice ville ju såklart oxå ha & fick ett plåster hon med på fingret. Sötnos!

Igår kväll åkte vi till hemstaden på middag hos goda vänner med 3 barn. Där var även familjen vi bjöd ner till Hunnebostrand. Det blev en riktigt trevlig kväll med god mat & många skratt. Glada barn som lekte & hade roligt. Vännernas S går mig fortfarande på nerverna. Hon gick bärsärkagång i kökslådorna, jag sa åt henne & hon spottade på mig. Sen bytte jag om på Alice, då gick S bärsärkagång i skötrummet, jag sa åt henne, då slog hon mig. & då sa jag åt henne i lugn & mild ton att "det där rö vi inte, eller låt det där vara". Barnen tittade på film och myste. S kom med ett lypsyl som hon haft av och tagit en tugga utav. En prydnad i fönstret drogs ner med dunder och brak & ett glas vatten for över Alice vid matbordet... Föräldrarna skyller på dagis. Hm...
Vi kom hem sent kl. 2 Alice var lite orolig i bilen. Hon fick ju lägga sig & tas upp för att åka hem& sova i bilen är ju inte hennes melodi. Så hon kom inte riktigt till ro & kräktes lite 2 gånger. men väl hemma somnade hon i sin säng & sov till 8.

Alice har börjat bli såååå ledsen om någon säger nej eller det blir tokigt. Vet inte vad det står för, för ingen av oss skriker åt henne eller blir arg. En gång igår röt S pappa till S, då blev Alice helt förtvivlad. & sen blev Alice jätteledsen när hon fick vattnet på sig. Detta har kommit den senaste veckan, vet inte om det hör ihop med dagis eller om det hör till någon utvecklingsfas att hon mer förstår innebörden av händelserna & orden. Är noga med att trösta krama lugna henne.

Idag har det varit full rulle hela dagen. Vet inte riktigt var man får all energi och lust ifrån ibland. Jag har målat Friggeboden tills färgen tog slut. Sen har jag klippt gräset. Vi har rensat alla rabatter, haft på täckbark på rosorna. Gjort i ordning de 3 rabatterna som inte är planterade i ännu , tagit bort ogräs och lagt på markduk. Känns riktigt skönt! Nu är det mest det roliga kvar det vill säga välja och plantera plantorna. Ska gräva sista rabatten imorgon som är vid stenen på framsidan, det är vårrabatten där det ska vara Magnoliaträd & tulpaner och andra vårblommor! Nice!

Vid middagen ringde min pappa & beättade att hans bror ligger för döden. Han är nu medvetslös & hans son sitter vid hans sida. Själv har jag ingen nära relation till min farbror, men det gör ont ändå. Gör mest ont för att pappa måste gå igenom detta just nu. Är ändå skönt att pappa var hos sin bror i fredags & att pappa känner sig "klar". Tänker mycket på mina kusiner som måste mista sin far. Mest på den ena som är höggravid. Vet vad jag gått igenom när jag fick mammas diagnos i samband med att jag var gravid med Alice. Att man inte räcker till för att fokusera på två så stora saker, att man väljer barnet & att det andra får stå undan en stund tills kroppen orkar med att sörja det.

Alice&Mys


Alice mumsar fruktsallad



Mammas snutta!

Nheas Creme Brulée

Fredagslunk

Sitter & njuter av en härligt fräsch Halloumisallad med lite nötter till. MUMS! Alice är dagistrött & sover på altanen. Det gick bra att lämna idag med. idag stod alla barnen och tog emot henne i kapprummet. "Alice kommer" ropades det hejvilt& barn kom från alla håll. & sen fick hon kramar av sin beundrare Nisse -han som tycker att Alice är sååå söt. Alice visade magen som oxå blev beundrad. & så fick hon två kramar av en annan kille som tycker om att kramas lite för hårt, men det gick bra. De är väl för goa de små. Sen fick jag kram & puss & så följde hon med barnen & fröken in i lekrummet.
Tycker det är så fashinerande att det kan vara 14 ungar i åldern 1-3 år och 3 fröknar och ändå vara så lugnt & behagligt. En skön stämning. På de dagar jag varit där har jag aldrig sett en tendens till att någon fröken ska höja rösten eller bli arg. Det är en mild och mjuk röst som pratar med barnen. Ger beröm och talar om när något blir fel, varför det blev fel och hur man ska göra istället. Det är så himla skönt att se. & det funkar, barnen lyssnar & fogar sig, kanske inte första gången men sjunde med samma milda bestämda röst.
Idag hade Alice fått syn på att andra gruppen gick ut före dem så hon & 2 till barn hade följt med dem ut & ätit frukt ute. Hon är tuff min lilla tjej!

Själv har jag mest gjort som jag känt för. Åkte till CityGross & strosa & handla helgmat. Sen har jag ätit frukost vid datorn, plockat lite & gjort lunch & så. Man hinne rinte så mycket på 2½ timme. När Alice vaknar tänkte jag att vi skulle städa lite. dammsugaren har ju bott på övervåningen så nu är det smuligt & skräpigt härnere & dags att göra något åt!



Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med Granola, Gojibär & kanel, 1 rågrut & 2 Finncrips med minilätta
Lunch: Halloumisallad med nötter
Fika: fruktsallad med banan, kiwi, vindruvor & hallon (Alice åt en hel skål igår) & minikeso
Kvällsmat: Grillad Rödspetta med Ugnsbakad potatis & romsås
Kvällsfika: Creme Bruléen (om den går att äta, provade att frysa de 2 som blev över)

92 kilometer i benen

När jag kom hem från dagens springtur idag så har jag sprungit ihop 92 km den senaste 1½månaden! Wow! Me? Lixom! Som skönt var gick Joggingen som en dans idag. Lätta steg & mycket ork. Kanske beror det på att menssvullnaden gett med sig. Att jag ätit mina motionskalorier och lite till de senaste mensmonsterdagarna I dont know´?! Men nästa vecka är det strama tyglar igen. Denna veckan bara orkar jag inte vara superstrikt. & så vet jag att rutinerna kommer falla på plats igen när jag börjar jobba igen, då blir man lite extra slö.

Idag hade jag tänkt måla Friggeboden när Alice var på dagis, men mannen hade glömt ta hem penslar. Så jag fick gå in igen & han glömde dem idag med så imorgon blir det slappardag när Alice är på dagis oxå, tänkte ta en tur till CityGross för att handla färsk fisk till grillningen. Som skönt var så struntade han i att jobb över så jag fick min Jogging idag.

Alice var en riktig trötter idag. Sov 2 timmar. Så jag passade på att vila jag med Kropp & Hälsa & ett glas Cola Zero i sängen. Nice. Nu har vi tittat på Höjdhoppet, jag höll på Tyskan, men men man kan inte vara iform varje gång.

Lämningen

Alice var trötter & sov till 8. Trots att hon vaknade till av mannen väckarklocka i morse som väckte hela familjen. Alice var den enda som hade vett att somna om efteråt & sov trots sopbil & grannar som inte kan lära sig stänga bildörrar.
Vi skulle inte vara på dagis förrän 9.30 & eftersom mannen jobbar över idag blir det ingen jogging ikväll så då tog vi en morgonwalk istället & kom lagom fram till dagis vid 9.25. Alice hade med sig sin goseleopard. Fröken tog emot i hallen. & när hon sa att "nu går mamma får hon en kram först" så sprang Alice och kasta sig i min famn, gav mig en puss & sen tog hon fröken i ena handen, goseleoparden i andra handen & sa "hejååå mamma" & så gick hon in i lekrummet. när jag kom ut stod hon & vinka i fönstret men snart lockade samling & frukstunden mer.

Nu har jag hämtat hem Alice igen. 2 timmar på dagis första lämningen. Det hade gått jättebra. Hon hade pysslat på precis som de andra dagarna. Blivit lite ledsen precis inann lunch när hon fick för många kramar av sina beundrare. Det är bra att hon säger ifrån när det blir för mycket. Hon satt så fint & åt när jag kom dit. Körde med fröken om att hon ville ha mera smörgås & korv oxå. & sen följde hon snällt med sin mamma hem. Lite trött men inte i sovskick ännu så vi läste lite & så pysslade hon på toan med mina smycken och vips åkte en burk i golvet & gick sönder. Å vad ledsen hon blev, pekade & krokodiltårarna rann. Snuttan. Nu sussar hon sött på altanen & jag ska läsa Kropp & Hälsa som jag gick & köpte. Såg en snuskig orm på vägen. URK!

Kvällstankar....

Linda: De som lämnat (inskolning, är flera på G samtidigt i olika faser) när jag varit där har alla gråtit, men jag tror inte Alice kommer göra det, men det visar sig. Känns iallafall bra att se att de tar sig tid för de ledsna barnen, lite gos i famnen, mys med mjukisdjuret & sen är det bra igen & full fart.

Tess: Ja det var riktigt roligt att se hur mycket de åt alla barnen. Lixom fisk som man rynka näsan åt bara man hörde ordet som liten, här blev barnen glada över att det var fisk. Inga panerade torra toskbitar här inte =).

Mannen jobbade sent idag med, vi började äta innan han kom & han anslöt mitt i middagen ungefär. Alice äter ju lunch 11.10 på dagis så hon klarar ju inte att vänta hur länge som helst. Får väl bli såhär ett tag. Imorgon jobbar nog mannen över ännu längre så då kommer Alice & jag äta middag precis när vi vill.

När jag lagt Alice stod jag länge i köksfönstret & tittade på vår galna granne. Han som småspringer överallt. Idag försökte han köra upp en skralltig grävmaskin på en ännu skralltigare kärra till den skralltigaste traktor jag någonsin sett. Det är ju inte direkt något som inte låter. Tur att Alice är inte är ljudkänslig för han väljer alltid sina tider att hålla på, mitt i nattning, precis efter nattning eller mitt i natten... mannen skämdes lite öve rmig där jag stod med näsna tryckt mot rutan, men jag bryr mig inte. Hade god lust att gå ut & tala om för honom vilket pucko han var. Men efter en hel del vågahalsiga positioner med den där grävmaskinen fick han upp den på kärran & brummade & skuttade iväg, än är han inte tillbaka, blir väl i natt någonsgång så jag vaknar... I lördags hade de fest för första gången & "frun" i huset har en MYCKET speciell röst som jag vaknade av vid 2 snåret då det dunkades på med musik & altandörren flög upp för rökning titt som tätt. *suck*

Imorgon ska Alice lämna för första gången på dagis. Vi pratade om det idag när vi åt mat.
Jag: Imorgon ska du till dagis igen
Alice Jao
Jag: Då kommer du få leka med de andra barnen & mamma går iväg en stund.
Alice tittar fundersamt på mig, fattar tag i skeden igen & säger: Jao & nickar.
Jag: Å när du ätit din mat där så kommer mamma & hämtar dig igen
Alice: Jao
Hon är så söt min lilla skrutta. Ska bli intressant att se hur hon reagerar imorgon. Sen hon lärde sig hejdå är avsked inga problem allas, annars kan hon ha snyftat en stund när hon blir kvar hemma med pappa, men hos farmor har det alltid gått bra, hoppas att det så förblir. När jag ska ut & springa så står hon i dörren & ropar "Hejååå" & vinkar. Så jag antar det blir så imorgon, att hon blir ivrig att komma in på dagis för att leka, ropar "hejååå" & drar iväg.
Det är 3 till som skolar in sina barn. En 2 åring, som är i slutet av inskolningen, men som fortfarande får "mammaattacker" under dagen. Frågar mycket efter mamma, eller ropar efter mamam & snyftar en stund. Känns som det är svårare att skola in ju äldre de blir. Finns en 3-4 åring på en annan avdelning som fortfarade efter en vecka inte lämnar sin mamma, sitter bredvid henne även utomhus, tar inte kontakt med andra barn llr intresserar sig för leksakerna.
Det är grannens son som ännu inte lämnats. Det är en kille som är 2 månader äldre än Alice, men som skulle ha fötts samtidigt som Alice. Han är alltså förtidigt född, har precis lärt sig gå men väljer delvis fortfarande att krypa & det märks tydligt att han inte riktigt är i fas med sin ålder. Han blir ofta ledsen. Blir generad om andra säger nej, gömmer sig & söker mycket trygghet. & alla hans rörelser & uttryck säger fortfarande "bebis". Jag ser mer Alice som en liten tjej än som en bebis numer.

Näe nu är det dags att krypa ner. Är skittrött & hoppas att traktorgrannen inte väcker mig snart...

Sista dagen mamma Nhea är med på dagis

Somris: Ja alla föräldrar får göra en bok med foton i & lite text som sen plastas in & hänger i barnhöjd i lekrummet så alla barnen kan kika i dem när de vill.

Idag var det dag 3 på inskolningen. Alice springer & hämtar skorna när jag säger att vi ska till Dagis. & snabbt ska vi gå. Hon är inte vän med alla grindar på dagis för hon vill ju in NUU. Idag har jag hållt mig väldigt passiv. Alice har lekt & lekt. En kille kramar Alice hela tiden & så sa han "Men hon är ju så söt!" så himla charmigt! Mannen får redan börja ladda bössan ;-).
Jag stannade innen när de gick ut & stod ihop med grannfrun som oxå skolar in sitt barn & kika i fönstret. Alice har jämt göra att hinna med att leka med alla saker. Vi 11 gick jag ut & satt mig i solen & då kom hon & ville följa med in. Fröken fick byta blöjan. & vi stannade kvar på lunch. Det lyckades ju vara fisk Alice första lunchdag men hon fick Kyckling i dragonsås så det såg exakt likadant ut som fisken med persilja vi åt. & så råris. Alla barnen älskade verkligen råris. Alice proppa hela munnen full & lillkillen jag satt bredvid tog om 4 gånger... Men så är ju maten lagad på plats med egen kokerska & ekologisk!
Efter maten skulle vi gå hem. När jag frågade Alic eom hon ville gå hem sa hon "näe" men min metod om att säga "hejdå" till leksaker, till fröknarna, barnen & till dagis fungerar bra. Hon följer snällt med sin mamma hem. När vi kommer hem blir hon alltid lite gnällig & knäig. Hon måste väl ta igen lite mammagos.

Imorgon ska jag lämna henne mellan 9.30-11.30, men det ser inte ut som det kommer bli några större krokodiltårar.

Dagens meny
Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, gojibär, kanel, 1 rågrut me dminilätta & ost
Lunch: 1 dl råris, 1 bit fisk med persiljesås, morot, ärtor, 1 rågrut
Fika: 2 kanlknäcke 1 gul kiwi
Kvällsmat: Ugnsbakad falukorv med blomkålsmos
Kvällsfika: Nötmix & te framför bachelorette

PMS-stön

Usch vad jag känner mig uppblåst, svullen & HUNGRIG! Joggingturen var SEEEEG. mannen jobbade över, kom hem sent, Alice & jag väntade & väntade, tillslut orkade vi inte vänta mer utan åt middag, tyvärr för sent. Svalde sista tuggan 30 min innan joggingen. Så jag var full i magen, rapig & hade lite små håll. Not so nice. Men ut & runt kom jag & det är huvudsaken!

Alice har börjat sätta ett namn på sig själv. Hon pekar på mig "mamma" på mannen "pappa" & så frågar vi & vem är det & pekar på Alice, "Ajja" säger hon då. Likadant när man tittar på bilder på henne "Ajja" säger hon & pekar på henne på bilden. Sötnos. Alice känns så "stor" när man umgås med andra jämnåriga barn. Hon förstår så mycket. Hon härmar så mycket. & hon kan så mycket.

Hittade lite viktinspiration i GI-bilagan till Expressen & I guess Hälsa kommer ut med Aftonbladet imorgon. Bättre en tidning att läsa än en chokladbit i munnen...

Hade iallafall jeans på mig idag. Inga skinnyjeans, men jeans & tight top & det kändes helt ok tills efter promenaden då magen stod i alla hörn och jeansen åkte av & rumpan fick avlastas på toan. Efter det åkte mysisarna på.

Har knåpat lite med Alice fotobok jag ska göra medan hon skolas in. Bilder på familj & vänner. Lite mysigt & roligt. Blir bra middagsvilapyssel för mamman imorgon.

Har nog ändrat mig till svart & grått i sovrummet, hittar inga svart/turkosa gardiner jag vill ha, men ett par tunga gråa med svarta detaljer...

Dagis & Lunchdäjt

Caroline: vad härligt! Skönt att man kan få fler att snöra på sig skorna & springa lite! =) Lycka till!!

Idag var det dax för dagis igen. Alice stod redan & trampade här hemma 8.30 så vi var där strax före 9. Hon skiter totalt i mig, hon går in & leker & är med på samling & fruktstund. Idag såg hon att några fick gå ut så hon blev vansinning när hon insåg att inte hon skulle få följa med. men jag satt kvar i lekrummet medan 2 fröknar var med henen i kapprummet. & på med skor & så ut. Hon var störtnöjd. jag stod innen en stund & tittade ut på henne. Hon for runt som en tok därute. Fröken hade inte fått på henne skorna (som är svåra att få på) så hon hade stövlarna på sig men hon var lika nöjd ändå. imorgon ska hon ha med sig sina andra lättare skor med kardborre.  Jag smög ut & satte mig på en bänk, men hon for runt, åkte trehjuling, grävde i sanden, sparka boll. hennes inskolningsfröken ägna henne mer tid idag & så satte fröken sig hos mig en stund. Hon tycker det är fashinerande att s ehur orädd Alice är, att hon redan är "Här kommer jag" & att hon tycker det är ok att gå långt ifrån sin mamma. Vid 11 var hon nog lite trött för hon följde me dmig till bilen utan protest bara "Hejååå" som är "hejdå" till de andra barnen.

Vi åkte hem till A & A. Där även S & O var. A hade lagat mumsig lunch: vitvinsugnsbakad lax med ugnsbakade grönsaker & så äppelmuffins efteråt. Alice hade med sig plättar & de andra barnen som satt med sin burkmat sneglade mot hennes plättburk. Så Alice bjöd de andra barnen oxå som glatt mumsade i sig. Till & med resterna på Alice tallrik tröck O i sig. & sen har de lekt & sittboppat i soffan. Vid 13 var alla barnen så trötta & vi åkte hem. Alice höll sig vaken de 10 minuterna det tar att åka hem & nu sussar hon sött i vagnen efter en snabb promenad.

dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med Granola, Gojibär, kanel, 1 rågrut med minilätta & ost
Lunch: Lax & ugnsbakade grönsaker, 1 äppelmuffins
Fika: 2 kanelknäcke, 1 gul kiwi
Kvällsmat: pannbiff, potatis & sås
Kvällsfika:lättglass
=1303

Dagens motion:
20 min walk, 30 min Jogging
=-363kcal

Vår Övervåning

Har nu dammsugit & svabbat övervåningen igen & passade på att knäppa ett par bilder. Övervåningen är klar, men ommöblerad. Är alltså en hel del kvar att göra, men grovjobbet är iallafall klart nu är det bara finliret kvar!


Allrummet. Låga väggen ni ser ska bli tv-bänk, storbildstv & all DVD utrustning osv. Dörren är in till toan.

Allrummet: denna del ska prydas av n stor & härlig soffa & soffbord.


Sovrummet

Min Mjukglassrosa walk in...

Duschhörnet på toan

Toan

Idag var Alice & jag en sväng på stan, då hittade vi denna söta taklampa till hennes rum!


Alice = en riktig dagisunge

Idag var det dagen D. Alice första dagisdag. & vi kom dit. & medan jag ställde upp skorna & hängde upp jackor så hade Alice farit in till barnen & satt mitt i smeten när jag kom in. & sen har hon lekt & lekt & pratat & lekt. Under frukt & sångstunden passade jag på att namnmärka hennes kläder, fylla på klädlådan & sätta in hennes kort i ramen. Hon hade inte saknat mig en sekund när jag kom tillbaka. Fröknarna tycker att hon verkar vara en företagsam & framåt tjej. Hon har tjoat "hej hej" till dem när de kommer in i rummet & lekt tittut. Hon bara skrattar & ler & de frågar "Är hon alltid såhär pigg & glad?" Hm..det där "alltid" är svårt... Hon har även visat sin bestämda sida. Hon & en kille A lekte med en sak & hon ryter "Miiiiii" när han tar för sig för mycket...  Vi stannade kvar lite längre för Alice tyckte det var så roligt. Så vi gick hem när de skulle börja äta lunchen. Imorgon kör vi en likadan dag.

Idag känner jag mig som en menspropp. Är i startgroparna för röda veckan. Kroppen känns svullen, trött & seg och sugen på choklad... Vägrar väga mig denna veckan, så det får bli nytt Viktstatus nästa måndag!

Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt, grabola, gojibärkanel, rågurt med minilätta & ost
Lunch: WW Moussaka
Fika: 2 bitar mjölkchoklad (mååååste ha), 1 kanelknäcke +te
Kvällsmat: Kycklinglasagne
Kvällsfika: kanelknäcke...

dagens motion:
45 min walk

ÅterställarDag

Idag blev en återställardag. Då menar jag INGENTING som har med spriiit att göra utan mat. Back till VK & räkna kalorier. Kan säga att man vänjer sig LÄTT vid snacks, mera mat, fikabröd & lite mera snacks... Även om jag inte vräkätit någon utav dagarna & fredagen höll jag mig till kalorieran även om jag åt upp motionskalorierna oxå. Igår blev det smörgåstårta, 2 småkakor, 2 tuggor av min tårtbit & på kvällen åt vi Kräftor, lite vitlöksbröd & sen snaska jag upp snacksrester i en skål, blev nog inga hejdundrande siffror i matdagboken, men ändå. Idag har jag iallafall hållit stenhårt i mina kalorier, motionerat duktigt. Varit hungrig som en varg trots att det är en normaldag för bara 3 dagar sedan. Lite mens på G. kanske därför. Men det går! Imorgon tänkte jag köra no godis mer än fre, lör igen. Idag iddes jag inte ta bort min kära choklad på kvällen OXÅ.

Mannen har burit & burit & burit idag. NU är övervåningen tömd på verktyg och annat bråte. Efteråt har jag dammsugit & moppat x 3 däruppe, behövs svängas runt med båda delarna fler gånger, men NU är iallafall övervåningen på G. Känns dock inte som om tid finns att uträtta vissa ärenden som krävs för slutfinishen (typ för att inhandla lampor, soffan, badrumsmöbler, bygga sänggavel med nattduksbord & annat), men snart så. Ska kolla nätets utbud på gardiner, överkast & kuddar, har även en sväng till IKEA inplanerad om 2 veckor. Är sugen på svart&turkost i sovrummet. Mannen säger beige men jag är så trött på beiget!

Kvällen avrundades med en joggingtur. Lyckades stöta ihop med en gammal kollega jag inte sett på hela året så jag blev tvungen att stanna för en 5min pratstund sen blev det full spruta hemåt. Lite trött & seg idag & hade en vanlig BH (sportisen är i tvätten) vars band åkte ner tills jag blev tillräckligt svettig för att de skulle klibba fast.

Imorgon är det Dag 1 på Inskolningen på Alice dagis. Vi ska bara dit 1½h, ska bli spännande, har packat extra kläder, galonisar & stövlar, blöjor & foto att sätta i hallen. Min lilla goa tjej blir stora damen imorgon. Hon kan nu säga Lastbil & sin farbrors namn. Bra att kunna på dagis tror jag ;-)

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, Gojibär, kanel, 1 rågrut med minilätta & ost
Lunch: WW Kyckling Verona (sådär)
Fika: 2 kanelknäcke, 1 gul kiwi
Kvällsmat: hemmagjord pizza (med 5%ig ost)
Kvällsfika: 25g mjölkchoklad & Chaite
=1300kcal

Dagens motion:
65min walk, 30 min Jogging
=-528kcal


Kalas för mannen

Camilla & Somris: Tack. Tycker det är kul & visst har en omskolning eller något yrke inom Café/bagerivärlden slagit mig många gånger & finns som en framtida dröm....

Idag firades mannen ordentligt. Mina föräldrar, min syster med familj. mannens föräldrar & mannens bror kom hit. mannen fick ett mystiskt lång paket:


Som innehöll vin & konjak- trevligt!

Av sina föräldrar fick han en vindjacka Quba Sails & mera vin av sin bror. Perfekt det som börjat sina på hyllorna i köket. Det bjöds på smörgåstårta, blev endast 1 bit av varje tårta kvar. De verkligen slukades. Tar det som ett gott betyg. Det var knappt så gästerna orkade fikat efteråt, men lite småkakor & tårta gick ner tillslut.

Tyvärr kommer mamma lite i skymundan. Det är svårt för henne att lägga in något i samtalen & när hon väl "säger"  något så är det mer om henne eller hennes sjukdom eller dyl som lite förstör den uppsluppna stämningen. Synd. Mamma har lite svårt för att inte vara i centrum, att låta andra roa sig utan att hon behöver vara så delaktig. Blir lite som ett barn. En kommentar var "När får jag mat då???" & en annan när vi diskuterade Kräftfiske "När jag bröt fotleden trodde K,J&K att den bara var stukad".... Jag sprutmata henne med lunch & kaffe. Vid kaffet så var inte slangen stängd så det rann ut en massa lunch på mamma & på mig. bara bita ihop, Torka & låtsas om att det är världens naturligaste sak även om man helst hade velat kvälja lite över stanken. =/

Vi har iallafall haft en riktigt trevlig dag. barnen lekte kanon. Alice har ätit som en häst både smörgåstårta, fika & nu middag. Hon är lite trött, så hon & manenn badar & snart ska hon stoppas i säng. Jag & mannen ska festa på Svenska kräftor som vi fiskade förra året. måste ju äta upp de som finns innan vi fiskar nya....



Tårtbagare...


Smörgåstårta med skinka & salami


Smörgåstårta med kalrrökt lax, kräftor & ägg


Chokladtårta med chokladmousse & favoritgodiset...

Fest i Dagarna 2

Igår kom Farmor hem med en sprudlande Alice -trots att hon inte sovit en blund på hela dagen. Hon har aldrig varit en stordagsovare, men hon har alltid fått minst 30 min sömn.Tänkte hur ska detta gå??? & lite gnälligt blev det men med lite mat i magen kom ny energi & hon höll ut till 20.30.

Våra gäster anlände samtidigt som mannen vid 18. Då blev det husesyn & tomtsyn & sen sattes grillen igång & det blev mat. Barnen lekte & åt bra & efter maten fick barnen bada i badkaret. Lilla O tog slut efter badet men Alice ville ha sin efterrättsglass & hallon innan hon kröp ner & snarkade & sov. Vi vuxna fortsatte med Creme Brulée, lite snax vin & skitsnack till 23.30 då de åkte hemåt. En helmysig kväll!

Barnen badar
Blommorna jag fick!

Idag är det mannens födelsedag. Alice vaknade vid 8 & jag smög upp & hämtade henne. Satte fart på frukosten & sen gick vi in med paket & sång. Vi har nu ätit gemensam frukost. Mannen & Alice läser bok. jag har gjort chokladmoussen till tårtan & snart ska vi sätta fart en stund med att flytta ner övervåningens alla verktyg till Friggeboden. Dagens gäster anländer nog vid 14-15.

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, Gojibär, färska hallon & kanel, 1 rågrut med skinka & ost
Lunch: Smörgåstårta & 1 glas Rosé
Fika: Fikabröd/Tårta
Kvällsmat: Kräftor & baguette
Kvällsfika: överblivna chokladbitar I guess...

Ingen hälsodag precis men mannen fyller ju bara år 1 gång om året...

Fix&Dona-Dag

Camilla: Jotack jag hoppas det är efter vinlunchen så man kan passa på att svepa ett par innan man beger sig upp...  Vågen är en lurifax ibland. men jag kan säga som såhär, sedan jag mådde bättre psykiskt & sluppit krav över sommaren så har både inställningen & koständringen gått bra & därmed vikten nedåt. jag tror psyket påverkar mer än vad man tror! Du ska se att det lossar för dig när du flyttar eller så inser du att det finns roligare saker att ägna sig åt =)

Lottis: Låter som en bra start med stavgång! Hur som helst! Lycka till!!! & ett bra tips att hålla sig i mitten av kupan *gulp*.
Efter morgonens walk. satte Alice & jag fart i köket. Det har bakats chokladtårtbotten som fyllts med mosade hallon & råsocker. Det har blandats mittengrejs till smörgåstårtor: 1 med Creme fraich, majonäs & bostongurka & en med Creme fraich, rökt lax & rödlök + dill. Det har mixats sås till kvällen & panikhandlat ägg.


Alice provsmakar & hjälper till

Vid lunch kom Alice Farmor & det gick ner mot stan. Själv tog jag en springtur. Har gjort Creme Brulé. Smetat ihop smörgåstårtorna. Skalad potatis & marinerat i olja, timjan, vitlök, salt & peppar. Gjort smör till vitlöksbröd med smör, vitlök, timjan, salt & peppar. Marinerat köttet. & mosat in allt i kylskåpen. var tvungen att sätta igång extrakylen i tvättsugan för att få plats med allt.

Nu tar jag dagens första "rast", har bara en sallad att skära kvar & dukning & så ska jag själv fixas i ordning oxå...

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, Gojibär & kanel, Rågrut med minilätta & ost
Lunch: Dillstuvad potatis med miniköttbullar
Fika: 2 Kanelknäcke, 1 nektarin
Kvällsmat: Grillad biff, ugnsbakad färskpotatis med fetaostsås & sallad
Efterrätt: Creme Brulée med färska hallon
Kvällssnax: lite lösgodis & potatisskruvar (om jag orkar & vill)
=1800kcal (om jag äter 300kcal snax)

Dagens motion:
=-455kcal

Så skönt med STOOORstädning!

Lottis: Grattis till nya löparskorna! Steg 1 är taget nu är det bara ta sig ut jag sprang i ösregn för några veckor sedan, fick stanna & sätta in byxorna i strumporna för de blev sju mil långa, annars var det rätt nice=). Som sagt personalen i sko/sportbutiken brukar vara kunniga & kunna ge tips & råd vad man behöver & till vilken grad man vill motionera. Hoppas de känns toppen på rundan oxå. Glöm inte berätta! Har du tänkt börja med nybörjarschema a´la min syster Sommartjejen eller är du van att springa sen förr??? Vad konstigt att de inte har Granolan, någon som sett den i fler butiker än ICA???? Göra själv-där går min gräns, visst den är dyr (59:- för 1 kg) men man behöver inte så mycket & den är så himla god. Med vanilyoghurt (lätt) & kanel känns det som att äta typ äppelpaj varje morgon, en ren njutning! =) Att gå ner i vikt ska vara gott annars kan det kvitta!

Alice var en riktig trötter idag. Fick väcka henne runt 14.30. Då åkte vi till Coop Extra där mannen sett reklam om en Grilltunna för fjuttiga 299:-, men ingen grilltunna hittade vi... Det blev sallad, baguetter & biff i bit till imorgon istället. Vi åkte hem & fikade. Alice är en riktig GI:are & vill helst ha ost -i stavar. Mackan fnyser hon bara åt...

Sen drog vi igång med stooorstäd & fortsatte ända tills mannen kommit hem & kunde hjälpa till. Äntligen är det dammsuget under den tunga soffan. Äntligen är sängarna (vår nya dybbelsäng) som skräpat i vardagsrummet uppburna. Blommorna har duschat. Fönsterbrädorna har torkats, lådorna i köket dammsugits, golven har moppats & ja det är helt enkelt tipp topp här hemma för en sekund & varje gång tänker jag tanken -varför gör vi inte det här oftare????

Mannen har nu bokat Londontrippen med jobbet än så länge har jag kostat företaget 13000:- & då har jag inte fått mat eller flyg än... Nice det är jag MER ÄN värd=) Längtar! Härliga shoppingtips eftersökes!!!! Tyvärr informerade mannen att London Eye var inbokat för oss *gulp* jag som hittills undvikit den varje Londontripp. Är höjdrädd...

Regnjogging & Storhandling

Igår blev det Jogging i regnet. Tycker det är riktigt skönt. Synd bara att det måste bli i gamla skorna osm är lite stummare. men fort går det, fortare än vanligt, är som att kroppen säger att "näj nu regnar det bäst att iiila". Kände mig så nöjd efteråt att jag kröp ner i soffan med en skål nypoppade popcorn & ett glas Cola Zero. Tittade på Leila & sen Bachelorette. Jag hade jämtgöra med de där popcornen, tuggade & tuggade & ändå kändes det inte som det försvann något i skålen. Men gott var det! Var nöjd med gårdagens Bachelorette oxå. Heja Jason!

Idag har Alice & jag storhandlat. Vi ska ha middagsgäster imorgon. Blir grillat & creme Brulé. & på lördag fyller mannen år & å ska jag göra " smörgåstårtor, en med skinka & salami & en med lax & kräftstjärtar. & så blir det fikabröd & tårta på det! Har fixat barnvakt ett par timmr imorgon så jag kan pyssla & dona för mig själv! Nice!

NU ska jag njuta av en rykande färsk Topphälsa! (tidningen alltså...)

Dagens meny:

Frukost: vniljyoghurt med Granola, Gojibär, kanel, 1 rågrut me minilätta & ost
Lunch: Couscous & nötstek (ihopplockade rester) 1 rågrut me dminilätta & ost
Fika: " kanelknäcke & 1 gul kiwi
Kvällsmat: Dillstuvad potatis med kokt korv
Kvällsfika: Mörk choklad & Chaite

Dagens motion: 65 min walk

Shopping, ovillig middagsvilare & BMI

SandraW: Glömde skriva att de riktmått jag gav dig för stavgång gäller för min vikt & längd, ju mer "övervikt" man har desto mer förbränner man. Bara genom att tappa ½ kg förbänner jag 5 kcal mindre per löprunda tex.

Somris: Hur som helst tror jag att man ska rikta in sig på EN metod & tro på den & inte vackla runt bland flera. Visst finns det fler sätt att hålla koll på kroppen med än BMI, men just för att veta sin ungefärliga normalvik & för att se om man är överviktig & bör göra något åt vikten för hälsans skull så gillar jag BMI. Sen vet jag av gammal erfarenhet att jag har MER fettdepåer på mage, rygg än jag har på rumpa/lår, att jag fortare tappar omfång rumpa/lår än magen tex även innan jag joggade, även om joggandet säkerligen snabbar på det mer nu. Sen kan jag inte säga att jag uppnått mitt MÅL med jeansen, javisst kommer jag i dem, men nöd och näppe, på morgonen, nykissad utan en droppe vätska eller mat i magen. Mitt MÅL med jeansen är att de ska sitta skönt hela dagen, från morgon till kväll, även när jag sitter & böjer mig ned. Jag är på god väg men har ändå en bit kvar...

Linda: Tack! Det går utmärkt att säga Grattis =)

Lottis: ja hoppas du hittar ett par skor! Jag är urnöjd me dmina Nike Air Pegasus. Ju mer man tränar desto mer motiverad blir iallafall jag med maten & efter en joggingtur är jag inte ens sugen på kvällsfikat & absolut inte på något onyttigt! Maila gärna ditt lösen till [email protected].

Fakta BMI:

BMI

BMI är förkortning för Body Mass Index, kroppsmasseindex. BMI anger relationen mellan vikt och längd enligt beräkningen BMI=kroppsvikt (kg) / (kroppslängd*kroppslängd (m) ). För en person med en viss längd ökar BMI med ökande vikt. Det finns i litteraturen olika gränsvärden för vad som skall räknas som övervikt. Den tabell som finns nedan visar de gränsvärden WHO angav 1985. BMI gäller vuxna människor.

ViktklasserMänKvinnor
Underviktiga<20<18,6
Normalviktiga20,0-25,018,6-23,8
Överviktiga25,0-30,023,8-28,6
Kraftigt överviktiga>30>28,6

BMI kan bli missvisande om man t ex är:

  • väldigt muskulös

  • väldigt lång

  • barn och ungdom

Midje - höft - kvot

Placeringen av fettet på kroppen är av betydelse. En eventuell övervikt liknande ett "äpple" är mindre hälsosam än den så kallade "päronformen".

För att mäta midje - höft - kvoten gör du så här:

  1. Mät midjemåttet i omfång i centimeter kring naveln.

  2. Mät höftomkretsen i centimeter, det största omfånget nedanför navelområdet.

  3. Använd följande ekvation: Midjemåttet i cm/höftmåttet i cm = midje - höft - kvoten

Kvinnors midje - höft - kvot bör ej överstiga 0,8
Mäns midje - höft - kvot bör vara under 1


Midjemåttet

Det allra enklaste sättet att se om man ligger i farozonen för hjärt- kärlsjukdom och för tidig död är att mäta midjemåttet.

Mät midjemåttet i omfång i centimeter kring naveln.

Kvinnors midjemått bör vara under 88 cm.
Mäns midjemått böra vara under 102 cm.



-   Källa: PrimaVi


Alice i sin nya fina kofta från Rabalder

Idag har Alice & jag varit på stan. Vi har shoppat present åt mannen som fyller år på lördag. Först var vi på banken & bytte ut hans bankdosa som inte visar alla siffror & vi fått sitta & gissa de senaste månadssluten... Sen shoppade jag formar att göra Cremé Brulée. Vi ska ha middagsgäster på fredag & DÅ tänkte jag inviga MIN födelsedagspresent dvs en brännare som man bränner socker tex med. Så nu ska det äntligen bli av. Sen hittade vi 1 såsbok & 1 Cognac bok åt mannen & så var vi på systemet & sen åkte vidare & köpte en ångkokningsgrej oxå till mannen men det är mest jag som vill ha den hihi. han önskar ju sig inte nåt, så då får jag hitta på saker hemmet behöver! =)

Köpte en bla en flaska Baron de ley på systemet en Reserva 2004 (103kr), fick fråga efter den, men när hon pekade ut den så kände jag inte igen den vilket jag sa & berättade hur den jag ville ha såg ut då var det en Grand Reserva & då skulle jag vara tvungen att beställa  "& så får du ge minst en hundring till" sa hon & fnös. Vilket jag gladeligen hade gjort, men det kanske man inte får som småbarnsmorsa med barnvagn??? Ska s eom det går att beställa över nätet.

Alice var dyngtrött, igår la jag henne 19.45 så hon vaknade lite tidgare i morse. Hon fick lunch & så gick vi ut med vagnen & hon somnade så sött. Men när jag kom hem så började det rassla i vagnen & hon vaknar & var hur pigg som helst. Jag föröskte vagga om, men det gick inte. Så hon fick komma upp en stund medan jag åt lunch & sen gick vi ut igen, 70 min senare sitter jag här & hon somnade inte förrän på "upploppet"... Så nu blir det väl väckning istället om nån timma...

I lördags när jag var ute så fick jag syn på en stor kärlek jag hade i 20 års åldern. Vi hade ihop det till & från i 4 år. Blev aldrig tillräckligt seriöst för att kallas förhållande, men känslorna ska inte föringas ändå han finns definitivt med i min "svarta bok". Jag fick syn på honom med sin sambo & ett par kompisar men han var väldigt duktig på att "titta igenom" mig när han såg att jag glodde & såfort jag tittade bort då glodde han. Snart nog började han fullkomligen klänga på sin sambo, som är 12 år äldre än honom & tonårsmorsa. & det sista som händer är att han går förbi mig & mina kompisar, sjunger & håller sambon i handen & fortsätter att hålla handen ovanför oss trots att han går på ena sidan om oss & hon på andra sidan. Men utan att hälsa... Ibland undrar man när folk ska växa upp, vad kostar det att kläcka ur sig ett normalt hej?. Lixom hur stort hot kan jag vara? Man, barn, hus...

Dagens meny:
Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, Gojibär & kanel, ! rågrut, minilätta & ost
Lunch: WW Pizza Hawaii
Fika: 2 kanelknäcke 1 gul kiwi
Kvällsmat: marockans couscous med kyckling a´la Viktväktarkokboken
Kvällsfika: ??? något på 120kcal
= 1300kcal

Dagen motion:
95min walk + 30 min kvällsjogging
=-638kcal

Skinny Me!

mammaveronica: Hoppas du hittar någon bra. Urban jungle har fina syskonvagnar med stora fina lättkörda hjul men de brukar ju kosta skjortan som allt annat. Teutonia tycker jag är fina & smidiga som enkelvagnar har inte sett syskonvagnen på nära håll tyvärr...
10kg är ju skitbra jobbat & tänk vad skönt att slippa dras på dem + bebismagen MEN nu ska du inte tänka på vikten nu har du viktigare saker i magen att tänka på! =)

Camilla: Tusen tack för peppen! Håller tummarna för att du får samma supriceresultat på torsdag! Kramis

Lottis: Vad härligt att VK lockar & hoppas du kommer gilla det lika skarpt som mig. Huvudsaken är att man är motiverad, annars funkar INGEN diet. VK tycker jag är bra för att man kan fortsätta äta sin vanliga mat men får veta i vilken mängd man FÅR äta den.  Granola finns på Kvantum, det är av märket Renee Voltaire. Det står liksom lite avsides på en egen hylla. På "mitt" ica står det i gången bredvid muslin på kortsidan lixom. Gojibären finns oxå på ICA vid nötter, torkade frukter & hälsokost. Det finns även till en billigare peng på hälsokosten, men jag tycker det är enlare att handla allt på ett & samma ställe. Lycka till & hoppas du hittar! Kram

Idag tog jag mod till mig att prova mina Skinnyjeans. För 1 månad sedan fastna de på halva låret, idag ser det ut såhär:


Mina första Skinnyjeans jag köpte på BikBok & älskat enormt! & Alice som fladdrar förbi med huckle på huvudet (en ny grej hon fått för sig)

Mina Victoria Beckham jeans som jag DÅ trånade efter & tillslut kom i. Inte i modernaste laget idag men funkar på jobbet!

Sommarbyxor som var påtok för trånga när jag köpte dem.

Byxorna sitter ju inte perfekt de går inte att ha en heldag, men just det faktum att de går på & går att stänga känns som en vinst större än störst!! Me Happy!

Viktig Tisdag!

Mammaveronica: Vad kul att du frågar.  Vår vagn har både för & nackdelar. Visst funkar den på grus, men då en hård grusväg såfort man sjunker ner så tar det emot. Vi har vänt våran (handtaget) vid mkt grus eller när solen ligger fel men det blir lite "kundvagnskänsla". Personligen tycker jag inte att vår vagn är helt toppen, visst den är kanon inne i stad i trånga butiker, lättkörd på asfalt mm. MEN en sån vagn skulle jag inte köpa begagnad, det gnisslar i småhjulen, det hackar när man fäller ned ryggstödet, vissa saker har lossnat & det känns som den är gjord för ETT barn inte för att ärvas. Alice har sovit i den varje dag sen hon föddes, hon har även sovit i den på natten sina första 4 månader, så den är välanvänd, man kan ju ha tur att hitta en i princip oanvänd vagn. MEN om jag hade gjort om vagnköpet idag hade jag satsat på en vagn med 3 stora hjul, inte lagt ner så mkt på liggdelen som inte används särskillt länge, sett till att den varit liiite smidigare att fälla ihop & packa in i bilen, vilken kan bli ännu svårare med tvillingvagn... Hoppas du blev lite klokare =)

Idag gick jag med darrande ben upp på vågen, var beredd på ett plus minus noll, till & med en ökning på en 2-300g, men vad ser jag när jag slår upp ögonen (jag blundade först) jo jag har GÅTT NER 0,5kg. Jag flyttade runt vågen på 3 olika ställen tänkte att underlaget var ojämt men det var SANT, jag har minskat trots min partyvecka =) Så himla skööönt! Precis den kickstart jag behövde för att ta mig igenom denna träningsveckan. Imorse blev det morgonwalk & resten av veckan kommer jag njuta av min motion! Härligt vad peppande!

Kan ärligt säga att min motivation vacklade lite i söndags. Tittar mycket på folk när jag varit ute & de i min ålder har en valk kring magen här, de har en dubbelhaka där, även de som inte fått barn. & kläderna sitter inte perfekt.
MEN nu handlar det om MIG & att JAG ska vara nöjd & min motivering att jag vill hitta tillbaka till mitt stora intresse SHOPPING, kunna njuta av att köpa fina kläder som PASSAR, känna mig snygg & trivas med min egen kropp väger över det faktum att acceptera överflödskilona. Men jag förstår att folk tycker att det är bevämt att skita i de sista kilona.
Jag blir även MER motiverad då jag tänker på de hälsovinster jag gjort: Jag orkar betydligt mer, jag sover bättre mellan 7-9 timmar varje natt (förut snittade jag 5-6) , jag har mer energi att hitta på med mer saker, känner mig mer social, har både mer ork & tålamod med Alice, är en bättre sambo då jag hellre springer bort småaggressioner än tar ut dem på mannen...

Idag hade Alice & jag lyxmorgon i lugnt tempo efter walken. Sen åkte vi till Återvinningsstationen & en sväng till Apoteket & CityGross. Hade glömt köpa toapapper igår så imorse satt en hushållsrulle inne på toan... Känner mig lite i rensartagen så jag ska nog kasta mig över alla Alice kläder & kolla igenom vad som ska packas ner, vad som ska vara dagiskläder , om något saknas osv.

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Vaniljyoghurt, Granola, Gojibör, kanel, 1Rågrut med minilätta & ost +te
Lunch: WW Lasagne (har hang up på WW-frysmat)
Fika: 1 nybakt fralla med minilätta & ost + 1 kiwi +te
Kvällsmat: Fiskgratäng a´la Viktväktarkokboken & Färskpotatis
Kvällsfika: 2 kanelknäck + te
= 1301 kcal

Dagens motion:
65 min walk
=-238kcal

Viktstatus: -0,5kg Totalt: -2,8 kg Kvar: +5,2 kg att tappa

MotionsMåndag

Det var lite segt att börja på ny kula idag. Tyckte det var rätt soft förra veckan, MEN inget slår känslan när man är klar med dagen & vet att man gjort den riktigt bra! Morgonwalk & Jogging & ätit enligt schemat!

Klippningen gick bra, blev lite kortare i nacken, men längre sidor:



Mannen som är fotograf inte direkt duktig sådan...

Alice sov helatiden hos Morfar som satt bredvid hennes vagn som en hök i skuggan. Mamma var ute på promenad med sin PA. Hon satt så stolt i en Fåtölj när jag kom dit. När jag var där igår så gåtränade vi med bara mig & pappa som stöd dvs utan gåstolen & så föreslog jag att hon skulle flytta till en vanlig fåtölj, man får ju träsmak värre av att sitta i rullstol hela dagarna & idag hade hon nappat på idén & satt där stolt på sin tron =) Kul att hon tar in, tänker & sedan handlar =)

Pappa & jag fick oss en pratstund innan de kom tillbaka eftersom mamam har varit lite deppig & haft ångest över att det ska vara PA istället för pappa. Hur allt ska fungera osv. Men som jag sagt förr pappa har rätt att jobba så länge han själv vill, vi alla behöver få andrum det är svårare än man tror att vara anhörig i detta läge. Sen kan jag känna med mamam i mycket men nu har hon sin chans att bli självständig igen med hjälp av PA, dvs kunna måla, sitta vid dator, shoppa, läsa en bok utan att känna att hon stör eller begär mycket av någon, de får ju förtusan betalt för att passa upp på henne. Hon är chef & bestämmer över PA & måste sätta sitt revir & sina gränser. Tyvärr tror jag att mamma känner att hon ska vara någon sorts underhållare eller sällskapsdam.


Alice i sin mammas fotspår... Hon älskar skor & ROSA redan... Klapprar runt i mina skor minst 7 gånger om dagen, så söt så.

Joggingturen gick suveränt. Hade mycket ork & kraft & sprang hela vägen till huset, ökade till och med tempot sista kilometern. Svetten rann & känslan är enorm efteråt! Snacka om kick!!! Men varannan dag är lagom för mig, annars komme rjag bara hitta anledningar till att inte springa 6 vips är jag ere på 2 gånger i veckan, nä nu är det full fart som gäller tills kilona skavts av mig! Tyvärr har jag fått en blåsa i munne, måste få i mig med c-vitamin & första jordnöten jag tog bet jag mig i kinden ajaj, halva njutningen är ju som bortblåst då!

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Vaniljyoghurt med Granola, Gojibär, 1 rågrut med minilätta & ost
Lunch: 100g potatis, 100g nöttek, 1 dl sås
Fika: 2 kanelknäcke, 1 kiwi
Kvällsmat: 100g spagetti+ köttfärsås, tomat & gurka
Kvällsfika: 2 kanelknäcke, 30 st jordnötter
= 1294 kcal

Dagens motion:

45 min powerwalk + 30 min Jogging
= -460 kcal


Nystart!

Somris: Tyvärr är de på andra sidan deras tomt så jag måste smyga mig in på tomten för att fotas nja tror inte det, jag tänkte mer på att fråga grannfrun =) Det blir varannandags jogging tills jag loosat alla kilon sen blir det 3 gånger i veckan som underhållning & så får vi se vad som sker i vinter, jag räknar inte med längre tids snö och kunna springa ute ändå men vi får s evad som händer.

SandraW: På VK går det att se kaloriförbrukning per 30 min, jag hade önskat att man fyllde i en sträcka & en tid & få det uträknat så. Men jag slog på Stavgång & då stod det lätt 128 kcal/30 min medel 147 kcal/30min & tuff (7,2km/h)185kcal/30min. Hoppas du får något ut av det. Jag har blivit förvånad att man förbrukar så få kalorier, har trott att en promenad är lika med en chokladkaka, men det är ju långt ifrån =). Nu har jag haft kalas, eller åka bort eller dyl minst en gång i veckan & då unnat mig att smaka på tårtan eller ta en kaka & en bulle. Men en vanlig helg då vi är hemma gör jag det inte, men jag kan byta ut kanelknäckefikat på kvällen mot 2 bitar choklad eller motsvarande mängd snacks. & det är underligt hur nöjd man kan bli utav så lite att 2 bitar kan räcka eller 50g snacks kan vara mer än tillräckligt. Har inte gjort några övningar för magen, den har plattat tills sig med jogging & walkar ändå. Hoppas det lossnar för dig med snart, det är en kick när det sker!!

Tess: Jag nu jäklar är jag på G!!! Jo det blir väl fler utgångar men kanske på andra sett hellre ut & äta en middag före & sen gå på harrys eller dyl.

Morgonen började med 45 min walk, kvällen kommer avslutas med 30 min Joggng! Nu är jag på G igen. hade svårt att täcka alla kalorier i VK dagboken får hitta på någe mer till kvällsfikat eller middagen om jag VILL. Denna vecka blir motionsvecka & denna vecka ska jag loosa hekton igen. har inte vågat väga mig efter helgen, kanske imorgon vill inte se vågen ticka uppåt och göra mig besviken så då låter jg det hellre vara ett par dagar tills jag känne rmig mer fit igen!

Är nu hemma hos mamma & pappa. Pappa är ute & går med Alice som endast somnade till i bilen, sov 5 min & vaknade med ett "Hej Hej" så vi får s eom hon somnar om igen eller ej. Själv har jag klipptid klockan 14. Återkommer ikväll, blev bara så sugen på att svara på alla frågor som dimpt ner här under natten/dagen!

Bakisdag..

Åsa: Vi är i en mellanålder helt enkelt... Man ska tydligen inte ut & dricka vin på öltält man ska bara sitta på parmiddagar ;-)

Idag tillåter jag min kropp att få vara lite bakis. Jag har gett den lite mer mat än vanliga dagar & kvällsjoggen skjuts upp till imorgon då jag istället får en 4 dagars joggvecka nästa vecka & kan satsa på motionsvecka med start imorgon! Nice.

Istället har vi tillbringat dagen i trädgården, flyttat om lite bråte, rensat ut det som ska till tippen, packat in en massa skit i Friggeboden, tagit bort ogräs i grannens slänt som vi äger (krångligt det där) & fixat en ny rabatt, bara blommorna som fattas, ska bli en björnbärsbuske i mitten & sen två klättrande växter bredvid, grannarna har jättefina, måste bara fråga vad de heter...

Nu blir det snart te & lite snax i soffan.

Dagens meny:

Frukost: 1 rågbulle med bregott & västerbottenost
Lunch: Kebabsallad
Fika: MiniMagnusglass
Kvällsmat: Nötstek med potatis & sås
Kvällsfika: Lite överblivet snax som lockar + Chaite

Veckans Andra Vinkväll

Igår var det då dags att korka upp igen. Åkte till hemstaden, svängde in hos mamma & pappa för att platta håret (hade glömt platttången där i tisdags) & sminka på det sista & sen skjutsade pappa mig till min vän.

Vi samlades 4 tjejer & åt Skaldjurspaj & drack Rosévin. Mycket mysigt & trevligt. Tyvärr bestämde vi oss för att entra stadens öltält vilket var en rejäl nitlott, som tur var vi bara där en timme innan de stängde. Vi kände typ 3 personer sen var det alldeles för ungt eller alldeles för gammalt -bla 3 gubbar strutta runt med varsin rullator. Vi träffade en av våra vänner som tackat nej till vinkvällen då hon skulle grilla med sin pojkvän + ett par till & hon betedde sig minst sagt märkligt. Hälsade glatt på oss för att sedan ignorera oss totalt & bara prata med tjejen i paret. Men men vi fick iallafall en mysig kväll hos min vän, vi fick se en kissande snopp på väg till bankautomaten en av mina vänner utbrast " Det där är nog det närmsta jag kommer en sån där farlig orm den här månaden" haha...

Nu har jag snart nyktrat till här hos mamma & pappa & ska åka hem till man & barn & äta lunch.

Värmeslag..

Tess: Skönt att ha en kropp som lätt tappar kilon, en annan får kämpa för varje hekto... Men men skam den som ger sig =) Då får du snart stå vid spegeln & prova kläder du med!

Man går & längtar 3/4 av året efter sommaren & när den väl kommer håller man på att tuppa av för det är så varmt. Blev ingen morgonwalk idag heller, men en middagsvila walk & jag håller på att flyta bort...

Alice & jag har huserat själva idag. Mannen åkte vid 8 snåret för att jobba, kommer väl snart hem igen. Jag har bakat ChokladJitterbugg & Alice har lekt i vardagsrummet. Vi åkte en snabbis till Coop ville ha blomjord & dekorationsstenar, men det fanns inte. Fick ta vad jag hade hemma, men nu har jag planterat lite i krukor:


Till min vän som annordnar kvällens vin&middagsbjudning!


Till mitt vardagsrumsfönster...

& så satte jag mina Dahlior i en Zinkhink på trappen. Så jag är nöjd. Alice plockade med lite stenar, trilla ner för 3 trappsteg & bet sig i munnen, men det gick bra, bara hennes mamma som höll på att få hjärtslag.

Ikväll blir det Vinkväll & öltält hos en gammal kompis i hemstaden. Ska bo hos mamma & pappa i natt. Ser fram emot att få prata skit & dricka vin, andra gången på en vecka -inte fyskam!

Kalas hos Kusin E

Idag vaknade vi återigen till en VARM dag, 27 grader när jag steg upp, så jag orkade inte ge mig ut på någon morgonwalk. Har lite ångest för att min träningsvecka (dvs 4 joggingturer) innehållit för få morgonwalkar mot vad jag önskat & de motionskalorier jag fått har jag nallat en hel del utav. Denna vecka kommer även allt som allt innehålla 2 vinkvällar med mat & dryck som inte är helt nyttiga, MEN det är får veckor som är som denna så det får väl kosta en vägning på måndag som förhoppningsvis visar plus minus noll. Å andra sidan har jag ändå ätit betydligt mindre denna veckan & motionerat betydligt mer än jag skulle ha gjort en vanlig vecka för 5 veckor sen... Känner mig pluffsig & tjock, men spegeln visar något annat, det får man vara glad för! Har börjat använda gamla klänningar & kjolar jag inte haft en susning att komma i för några veckor sedan. Byxorna får dock ligga ett par veckor till, vill inte bli alltför besviken även om jag tror Joggingen tightat till kroppen mer än bara viktminksningen gjort.

Istället gjorde vi oss kalasklara & åkte till min syster. Hennes yngsta har fyllt år, något dom firade i Grekland, så idag var det dax för kalas. Jag pratade med pappa i morse & vips dök de oxå upp. Mamma fick hålla sig utomhus, hon har till och med kissat på flyttbar toastol ute i trädgården, men allt har gått bra & hon har trivts i skuggan där barnen hoppat studsmatta & badat pool. & vi hade riktigt bra samtal om PA, önskemål & planering & organisering kring detta. Alice har inte varit sig själv riktigt idag. Hon vägrade både lunch & fika & la sen en bajsblöja som även innebar byte av hennes byxor. Hon åt en smörgås i bilen men kvällsmaten ville hon inte ha så mkt av heller, men vällingen slörpa hon i sig. Antingen är det värmen, hon har druckit jättemkt vilket känns skönt trots allt. Eller så är det en tandsing. Eller så är det någon magsjukesläng. Vi får se. Nu sover hon iallafall sött.

Alice har trots detta hållt igång hela dagen, hoppat studsmatta i oändlighet & därimellan badat i deras pool med sina armpuffar. Hon bottnar precis och trippade fram där med puffarna bland sina kusiner. Så söt så!

Mannen jobbade över -en fredag så det blev sen middag. Jag grillade alldeles själv, men bra blev det! & sen stack jag ut på Jogging bara 30 min efter maten. Lite tungt idag men skönt efteråt som alltid! Syster & jag pratade om lopp vi ska träna till nästa år, det pratades både Vårrus & Milslopp & en Tjejvättern, vi får se vad som blir av. Vårruset SKA jag iallafall springa!

Dagens meny:

Frukost: 2dl Vaniljyoghurt (lät) ½ dl Granola, 10 g Gojibär
Lunch: 100g grillad kycklingfilé, 1 dl potatissallad, + en massa grönsallad
Fika: Miniliten bit Prinsesstårta
Kvällsmat: 150 g Potais & Grönsake ri ugn, 100g Fläskfilé
Kvällsfika: 65g Potatisskruvar, 3 rutor Mjölkchoklad + te

=1435kcal

Dagens motion:
= -295 kcal



Varmt varmare varmast...

Angående London så brukar inte fruarna få följa med på alla resor men 2 gånger om året är vi välkomna, en gång till Stockholm & en gång någonstanns i Europa. Jag har varit med till Stockholm, men annars har det inte riktigt passat med graviditet osv. Men NU är det dax & det är så roligt att ett par är lika gamla som oss & vi bor i samma stad & nu har jag börjat umgås i samma gäng som tjejen. De har bokat bord på en kanonrestaurang till vår "fria" kväll, ska bli så mysigt! Så jag ser verkligen fram emot Londonsresan på alla sätt & vis!

Linda: Javisst är den härlig!!

Idag vaknade vi till 23 grader & det har bara stigit sedan dess... Sov som en stock i natt en massa sömn att ta igen då sover man effektivt. Nickade till när jag läste igår, då är det bara släcka & somna. Vi tog en promenad, var varmt redan då vi 9 snåret. Sen hade vi lyxmorgon dvs tog det väldigt lugnt innan vi begav oss iväg vid 10.30, handlade lite blommor, hade tänkt fixa ett arrangemang till min kompis som jag ska till på lördag, ville ha en vit miniros i det men det går inte frambringa en enda miniros där jag varit, knappt några växter alls. Men köpte 2 lila Dahlior, lite tulpanlökar & 2 potensiella gröna växter till arrangemanget, minirosletandet fortsätter... Sedan stannade vi till på City Gross. Lyckades ta en vagn utan barnsits så Alice fick åka i korgen, men det gick bra. Fick hålla i löstet annars hade det blivit tespår efter oss.

Alice sov 2 timmars middag & sen gjorde vi Viktväktar Vårrullar & förberedde köttfärsbiffarna & TUR var väl det för vid 16.30 kom min systers man med barnen på spontanbesök & de blev kvar på både fika & middag & lek:



Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, Gojibär, 1 rågrut, minilätta & ost
Lunch: Ost & Broccolisoppa, 1 rågurt med minilätta & ost
Fika: 2 kanelknäcke, 1 kiwi
Kvällsmat: 2 vårrullar, 1 nötfärsbiff, 1 dl pasta & 1msk tahinisås + sallad
Kvällsfika: 1 kanelknäcke, 1 ruta mörk choklad
= 1300 kcal

Dagens motion:
65 min walk
= -242 kcal

Alice spelar Piano med Mormor

Kråkmamman: Klänningen är arvegods från min syster, vi bytte lite kläder när jag var gravid, hon fick det som var för litet & jag fick sånt hon inte trivdes i eller som var för stort. Bla denna klänning från Vero Moda typ 2-3 år gammal, men jävligt snygg för det... Blir nog samma outfit på lördag (andra vänner, annan stad), orkar inte krångla ner på stan i värmen för att bli besviken över att inte hitta något igen...


Alice hos Mormor i ursnyggt halsband


Hm... Mormor spelar med foten...


Det måste jag oxå prova!

Before Goodnight!

Jag klarade det! Ja joggingturen trots lite vin & sprit igår. Lite långsammare, lite flåsigare men jag sprang hela vägen & ända fram till dörren. Börjar ana ny form på vaderna & en smula skillnad på låren *nice*. Det är så himla skönt att glida in dyngsvett genom dörren & veta "I did it". Numer kan jag stå & borsta tänderna på kvällen, känna på min mage & tycka att den känns platt & fin, att valkarn på ryggen minskar för varje dag & att jag blir glad över det jag har åstadkommit so far!

Jag hade lyckats köpa fel vällingsort till Alice, Semper istället för Nestle. Hon tvärvägrade. Blandade om den, spädde ut den... Hon ville inte ha. Så jag la ner henen ändå & hon somnade på stört utan välling i magen. Min skrutta börjar visst bli en stor tjej.

Har snyftat till Bacholerette igen. Jason är så fin, men mitt hjärta slår extra för Graham & jag TROR att hon ångrar sig djupt, men att hon ändå tog rätt beslut.... Mabybaby får vi se honom igen... hm...

Nu ska jag krypa ner med 2 Ameliatidiningar "Kropp & Hälsa" som mest innehöll skönhetsoperationer, något som direkt lockar mig, tror mer på att ändra mat & motion & gå på samtalsterpai, även om en C-kupa inte skulle vara längst ner på min önskelista =). & så "Höst", burr höst låter så grått & kallt & trist, nä den ska jag nog packa undan iallafall en månad till!

Jag ska till LONDON

Idag blev det klart: Jag & Mannen ska till London i Oktober 4 dagar alldeles gratis, mannen ska jobba lite men det bjuds på lyxiga middagar & vi "lyxfruar" glider med & kan shoppa hela dagarna. Som tur är ska en av tjejerna som var med igår med till London då hennes sambo & mannen är i samma branch. Vi ska springa i barnbutiker & dricka vin mitt på blanka dagen! ska bli såååååå himla kul! LÄNGTAR!!!!

En Kväll med Brudarna mm...

Det var en småsliten mamam som vaknade i morse. Förvissor före Alice men ändå. Vid 18 snåret cyklade jag ner till hamnen efter att ha insett att en cykel inte är tipp topp om man inte använt den sen man var höggravid, inge luft i framdäcket & pollenkladd på hela sadeln och handtagen. men iväg kom jag:




Iklädd svartvit satinklänning, med schal i midjan, leggings, nya shoes & väska!

Så himla kul att fixa sig iordning & för en gångs skull känna sig SNYGG! 4 till tjejer mötte jag upp i hamnen, vi smuttade vin/drinkar & beställde mat. det blev fel på beställningen så 2 förrätter glömdes bort & vips satt vi där med varmrätten. Jag beställde Hamburgare med mozarella & basilikasås. Åt varken pommesen eller brödet men blev totalt proppmätt ändå. Det slank ju ner 2 glas vin & 1 kaffedrink oxå, mumsigt. Vi pratade skit, fnissade som tonårsbrudar & myste tills klockan blev tolv. Blev en superlyckad kväll med supermysiga tjejer.

När jag kom hem kom jag på att jag inte tagit min dagliga tablett Frukt & Fibrer -skulle jag inte ha gjort. Den matchade inte vin & kaffedrink, så jag låg mellan 00.30 & 3 med magsmärtor och kved, sen kunde jag gå på toa & somna, men magen har inte varit som den ska på hela dagen.

Idag har mannen & jag varit på möte på Alicedagis. En jättemysig inskolningsdam & bra vibbar & sunda tankar osv. Känns bra att starta om 2 veckor. Alice var med farmor så vi passade på att bygga lite på Friggeboden & klippa gräset medan hon var kvar.

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt, Granola, Gojibär kanel, 1 rågrut med minilätta & ost
Lunch: WW Pizza Hawaii (perfekt bakismat lixom smalmat)
Fika: 1 glas Cola Zero & 2 mariekex
Kvällsmat: 3 tacoskal med köttfärs och grönsaker
Kvällsfika: 2 kanelknäcke & 2 rutor mörk choklad
= 1350kcal

Dagens motion:
30 min gräsklipperi, 30 min jogging (får hoppa sjga kommer runt trots mage & vinhuvud)
= -430kcal


Mammavakt

Idag är jag & Alice mammavakt. För första gången på länge kan jag känna ro när jg är här. Visst kör det oftast ihop sig då både mamma & Alice behöver mig samtidigt men det funkar det med. Just nu är mammas ledsagarvikarie här och matar mamma & Alice sover. jag har grundat sminkningen så det går fort när jag kommer hem.

Det är endel pyssel med mamma det ska ges medicin, det ska kopplas matslangar, vips är hon toanödig och man får koppla bort allt, ta bort Alice som klättrar på rampen & få in mamma på toa. Vi har även gått igenom träningsprogrammet & gåtränat med gåstolen. Mammas fot är inte vad hon hoppades men ungefär som vi anade att det kulle bli, den kommer nog aldrig bli som förr men hon kan nog kunna använda en att stödja med, men gångare mer än i förflyttningar har jag väldigt svårt att tänka mig, men man har ju blivit förvånad förr.

Alice & jag tog en promenad till ICA , upptäckte att vällingen var så gott som slut igårkväll. Först byta blöja på Alice, sne in med mamma på toa & så iväg. Mamma satt vid datorn när jag kom tillbaka så det hade gått bra.

Vid 15 idag kommer handläggaren & ska göra utredning för PA. Det ska även fixas PA så pappa kan åka bort 1 vecka i september. Sen blir det full fart hemåt för att göra sig i ordning till kvällens partaj!

Kvällstankar igen....

Camilla: Smarrigare Kärleksmums får man nog leta efter även om jag bara ätit någon centimeter bortskuren kant. Väldans massa vitchoklad, men det var det värt!!

Madde: Välkommen hem! Bra kämpat i värmen. Man måste ju vila sig då & då oxå, men skönt när jogget börjar krypa i benen och man VILL ut! =)

När Alice vaknade efter middagsluren så gnälldes det rejält vet inte vad det var, enorm trötthet, tristess eller bara mammagnäll. Hon satt smetad emot mig i 30 min innan vi kunde gå ut & gunga lite. Har varit ute hela eftermiddagen och en timme efter maten. Skönt. & skönt när man är 2 par ögon att hålla lite koll, hon älskar att vara med sin pappa när han bygger, så då får jag lite lugn att vattna törstiga blommor och rensa i rabatter. Vid 19 hoppade Alice & mannen i badet & jag stack ut & sprang. Fick ett sånt härligt flow idag, jag är en kvällsjoggare mer än en morgonjoggare, jag joggar bäst med middagen i magen. Det är så härligt när orken följer joggingslingan när tröttheten kommer precis före en utförsbacke & orken precis innan en uppförsbacke. Idag sprang jag hela vägen hem (allltså inte gå sista 100metrarna), även uppför backen och över bron som leder hem, den tyckte jag var PEST att gå uppför när jag fått Alice, nu springer jag den -happy!!

Kom hem till ett meddelande som sa "Tjejkväll i hamnen i morgon -du följer väl med bordet är bokat till 18". Såklart jag hakar på, mina nyfunna mammabrudar, ska bli så himla skojsigt! Har plockat & klippt mina nyfärgade ögonbryn, plattat mitt nytvättade hår & rakat mina ben. Undras bara vad jag ska klämma i mig för outfit, känns som jag inte har ett skit att ta på mig och det är konstigt när man har tre sprängfyllda garderober... Jag har ju iallafall nya pumps och väskan! =)

Men först ska Alice & jag vara mamma/mormorvakt. Pappa ville spela golf i morgon med en kollega & då "passar" vi mamma undertiden. Hoppas kunna förena nytta med nöje och riva lite i något skåp eller garderob undertiden. & så hoppas jag kunna tajma en promenad under Alicevilan om mamma klarar att avvara hjälp så länge så jag får röra på mig lite så jag kan dricka ett glas rött med gott samvete på kvällen... Mamma är ju avgipsad från idag & jag hoppas vi kan hitta ett sätt för henne att klara toabesöken själv, jag får väl ta fram mina terapeutiska kunskaper & träna med henne imorgon.

Natti Natti

Kärleksmums med vit choklad



1dl kakao
2 dl vatten
250g smör
4 dl socker
5 ägg
4dl mjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
200g mörk choklad

Chokladglasyr:

1½ dl vispgrädde
400g vit choklad
kokos efter behag

Koka upp kakao & vatten, låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget. Blanda mjöl, salt & bakpulver, vispa ner i smeten. Vänd ner kakaoblandningen. Smält chokladen. Rör i smeten. Häll på en bakpappersklädd plåt. Gräddas på 200grader i 20-25 grader. Låt svalna.

Koka upp grädden. Häll ner hackad vit choklad. Rör till en fin smet. Bred på kakan. Häll på kokos efter beghag!

Trevlig Start på veckan

Tess: Härligt då kan vi kämpa ihop i med och mot vind =)!

Måndagar är dagen V, då är det vägning i Viktklubben. Jag startade "mitt nya liv" en torsdag så jag ligger lite i otakt kan jag känna själv men, jag väge rmig alltid på måndagar. På torsdag har jag ätit nyttigare & joggat varannan dag i 4 veckor! Fantastiskt! Så i morse så klev jag upp på den där vågen & fick se att jag minskat 0,7 kg sen förra måndagen OCH sammanlagt 2,3 kg på 3½ vecka! Är mycket nöjd, har som mål att minska 0,5kg per vecka för att kroppen ska hålla sig till tt förbränna fett och inte muskler & för att lättare hinna anpassa mig till mina nya vanor och lättare kunna hålla min målvikt. Att jag minskat lite mer denna veckan ser jag som att kroppens förbränning kommit igång ordentligt och fattar vad jag vill. =)

Alice & jag tog den vanliga morgonwalken, gjorde oss i ordning. Åkte upp och lämnade mitt anställningsavtal hos chefen & sen åkte vi och veckohandlade på ICA. Var lagom lite folk. & så fick jag lägga ögonen på en riktig hunk, en postkille, lagom när jag packde mina varor. jag brukar inte stå och glo på folk, men honom tillät jag mig att glo på och han märkte inget heller. Jag har en grej på bilnyckeln som jag använder för att få en vagn istället för att använda mynt. Tyvärr har batteriet till nyckeln tagit slut, och det blev lite problem när jag först tänkt lämna varorna i bilen och SEN lämna vagnen, fick ställa allt lutat emot bilen medan vi lämnade vagnen. Alice började tjoa och peka när vi gick iväg och jag vänder mig om för att se de nyhandlade melonerna rulla utför parkeringen...

Förmiddagen har sedan gått åt till att baka Kärleksmums som efter middagsvilan ska täckas med vitchokladtäcke och kokos, lägger ut receptet i kväll, det är really smarry & eftersom det är motionsdag idag så tillät jag mig en slick av smeten!

Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med Granola, Gojibär, kanel, Rågrut minilätta & ost
Lunch: WW Pizza hawaii
Fika: 2 kanelknäcke, 1 gul kiwi
Kvällsmat: Äggnudlar med Kycklingwook a´la Viktväktarna
Kvällsfika: 2 kanelknäcke ½ äpple + Chaite
= 1210 kcal + smetkalorier

Dagens motion:

65 min walk + 30 min Jogging
= -537 kcal

Slöa Söndag

Tess, Camilla; Svintoflickan: tack för trevliga kommentarer!

Jag kan VARMT rekomendera Viktklubb.se, dels för att man inte har några förbud vilket jag har svårt för, vet jag att jag inte "får" äta bröd eller choklad eller dyl så nog fasiken blir jag sugen på just DET. Med Viktklubb har man ett val, man får, man kan kontrollera hur mycket kalorier det "kostar" & hur man kan förbränna det, man kan smaka en liten liten bit, komma på bättre tankar, motionera bort det osv. Sen vill jag även slå ett slag för BMI & normalvikt, att normalviktsspannet är väldigt stort, att man kan hålla sig inom normalvikt med en ganska riklig kost men inte överätar, matmissbrukarkost. & att hålla sig inom normalvikt ger så många minskade risker för skada vid motion och risk för sjukdomar.
Viktlubb är även bra när man tappat greppet om "vad är en normal" portion, att man kan hitta tillbaka till normal storlekar & att det inte är mängden som spelar störts roll. Att man faktiskt blir mätt och nöjd även om man inte vräkäter. Ju mindre portioner jag äter desto mer njuter jag av varje tugga. jag äter saktare & kroppen hinner reagera att den får mat & hinner säga till att NU är jag nöjd.  Ju mindre chokladbit jag FÅR äta desto MER njuter jag. & så motionen som för mig är väldigt viktig som gör att jag dels klarar att gå bort, ta en liten fika osv och ändå inte äta för många kalorier, men mest gillar jag motionen då den dämpar mitt sug på onyttigt, har jag joggar en runda vill jag inte förbruka de kalorierna med en chokladkaka. Dels blir jag mindre hungrig till kvällsfikat då kroppen är igång att förbränna istället för att rikta suget mot kvällsfikat. & dels vill jag vara mer nyttig ju mer jag tränar.

Jag har haft en underbar helg. Inte spräckt min kaloribudget totalt även om jag nallat motionskalorier. Jag har fått tänka till både en och tre gånger, stått emot att ta om, stått mot att ta STÖRRE portion osv, men jag har samtidigt kunnat NJUTA MER av god mat även om det varit i en mindre mängd än jag annars skulle ätit. jag har inte kännt mig proppmätt på gränsen till illamående någon gång, inte heller fruktasnvärt hungrig heller, utan nöjd och belåten. & det det skönaste av allt är att jag längtar till morgondagens morgonwalk och FRUKOSTEN som följer, jag längtar efter min vardagsmat & mina rutiner, kanelknäcke och Chaite, äpple och kiwi & hälsosam lunch & middg. Det är en skön känsla!

I natt sov mannen och jag i svärföräldrarnas uterum, riktigt mysigt & jag sov bra. vaknade vid 6 av en fluga som envisades att sätta sig i våra ansikten, när mannen dödat den somnade vi om till 8 och vaknade av Alice. Det var skönt att kliva upp till framdukat frukostbord. Och sen drog jag med svärmor på 60 min powerwalk. När vi kom tillbaka hoppade jag & mannen i poolen och föröskte locka ner Alice oxå, vilket gick tillslut. Det var 24 grader och i en pool är det KALLT och det tyckte Alice med, hon var ingen fisk idag men hon tyckte iallafall att det var lite roligt att bada tillslut.

Helgen har gått åt till att leta efter en orm som bosatt sig hos svärisarna och gärna solar sig på deras altan, men vi har inte hittat var den bor trots att vi rivit vedhögar och krypit och letat under altaner. Den kommer fram när svärmor är enam hemma... hihi

Alice var trötter & sov 2 timmar. Vi åt grillunch & satt och prata och läste. När hon vaknat blev det fika & sen packade vi ihop och åkte hem. Hemma har vi grillat & nu badar man & barn.

Gårdagens 3 rätters:

Förrätt: Grillad pilgrimsmussla inlindad i bacon
Huvudrätt: Grillad hel oxfilé, kokt färskpotatis, stekta kantareller 6 grönsaker
Efterrätt: Svärmors Glasscheesecake, suveränt god

Dagens meny:

Frukost: 1 skiva mjukt grovt bröd, 2 rågrut, bregott & ost
Lunch: Grillade revebn, hemmagjord pizzasallad & rödkål
Fika: 2 Remi Mint ½ hembakt bulle + te
Kvällsmat: 1 grillad Chorizo med hög kötthalt, grillade grönsaker
Kvällsfika: jordgubbar & Chaite

Sköna Lördag

Är mkt nöjd med min dag by my self. Fick tid att skämma bort mig själv, fixa lite jag inte haft tid med & jag fick tid att slappa. När mnnen kom hem åkte vi ut & plocka svamp, sen blev det sen middag vid tv:n.

Morgonen startade med en joggingtur & sen god frukost vid tvn och sen fixa sig i ordning. Vi åkte till ett par kompisar som fått sin nr 3 en miniliten tjej så söt och trött. Fick hålla och snusa lite.

Firade pappa som fyllde 61 år. Farmor & Farfar var där, farmor virrigare än virrigast. Men mysigt ändå.

Nu är vi hos svärisarna, har gosat med Alice, hon ligger i badet & är nu mellan huvud och efterätt i en tre rätters. Pimplar lite rödvin och njuter...


RSS 2.0