Kvällstankar....

Linda: De som lämnat (inskolning, är flera på G samtidigt i olika faser) när jag varit där har alla gråtit, men jag tror inte Alice kommer göra det, men det visar sig. Känns iallafall bra att se att de tar sig tid för de ledsna barnen, lite gos i famnen, mys med mjukisdjuret & sen är det bra igen & full fart.

Tess: Ja det var riktigt roligt att se hur mycket de åt alla barnen. Lixom fisk som man rynka näsan åt bara man hörde ordet som liten, här blev barnen glada över att det var fisk. Inga panerade torra toskbitar här inte =).

Mannen jobbade sent idag med, vi började äta innan han kom & han anslöt mitt i middagen ungefär. Alice äter ju lunch 11.10 på dagis så hon klarar ju inte att vänta hur länge som helst. Får väl bli såhär ett tag. Imorgon jobbar nog mannen över ännu längre så då kommer Alice & jag äta middag precis när vi vill.

När jag lagt Alice stod jag länge i köksfönstret & tittade på vår galna granne. Han som småspringer överallt. Idag försökte han köra upp en skralltig grävmaskin på en ännu skralltigare kärra till den skralltigaste traktor jag någonsin sett. Det är ju inte direkt något som inte låter. Tur att Alice är inte är ljudkänslig för han väljer alltid sina tider att hålla på, mitt i nattning, precis efter nattning eller mitt i natten... mannen skämdes lite öve rmig där jag stod med näsna tryckt mot rutan, men jag bryr mig inte. Hade god lust att gå ut & tala om för honom vilket pucko han var. Men efter en hel del vågahalsiga positioner med den där grävmaskinen fick han upp den på kärran & brummade & skuttade iväg, än är han inte tillbaka, blir väl i natt någonsgång så jag vaknar... I lördags hade de fest för första gången & "frun" i huset har en MYCKET speciell röst som jag vaknade av vid 2 snåret då det dunkades på med musik & altandörren flög upp för rökning titt som tätt. *suck*

Imorgon ska Alice lämna för första gången på dagis. Vi pratade om det idag när vi åt mat.
Jag: Imorgon ska du till dagis igen
Alice Jao
Jag: Då kommer du få leka med de andra barnen & mamma går iväg en stund.
Alice tittar fundersamt på mig, fattar tag i skeden igen & säger: Jao & nickar.
Jag: Å när du ätit din mat där så kommer mamma & hämtar dig igen
Alice: Jao
Hon är så söt min lilla skrutta. Ska bli intressant att se hur hon reagerar imorgon. Sen hon lärde sig hejdå är avsked inga problem allas, annars kan hon ha snyftat en stund när hon blir kvar hemma med pappa, men hos farmor har det alltid gått bra, hoppas att det så förblir. När jag ska ut & springa så står hon i dörren & ropar "Hejååå" & vinkar. Så jag antar det blir så imorgon, att hon blir ivrig att komma in på dagis för att leka, ropar "hejååå" & drar iväg.
Det är 3 till som skolar in sina barn. En 2 åring, som är i slutet av inskolningen, men som fortfarande får "mammaattacker" under dagen. Frågar mycket efter mamma, eller ropar efter mamam & snyftar en stund. Känns som det är svårare att skola in ju äldre de blir. Finns en 3-4 åring på en annan avdelning som fortfarade efter en vecka inte lämnar sin mamma, sitter bredvid henne även utomhus, tar inte kontakt med andra barn llr intresserar sig för leksakerna.
Det är grannens son som ännu inte lämnats. Det är en kille som är 2 månader äldre än Alice, men som skulle ha fötts samtidigt som Alice. Han är alltså förtidigt född, har precis lärt sig gå men väljer delvis fortfarande att krypa & det märks tydligt att han inte riktigt är i fas med sin ålder. Han blir ofta ledsen. Blir generad om andra säger nej, gömmer sig & söker mycket trygghet. & alla hans rörelser & uttryck säger fortfarande "bebis". Jag ser mer Alice som en liten tjej än som en bebis numer.

Näe nu är det dags att krypa ner. Är skittrött & hoppas att traktorgrannen inte väcker mig snart...

Kommentarer
Postat av: Somris

Nu när Viktor går på dagis så äter vi innan mannen kommer hem också. Att vänta till kl 6 när de ätit lunch halv tolv är alldeles för länge, då får jag bara en jätteledsen unge här hemma som ändå inte äter när det är mat för då är han FÖR hungrig istället. Så jag och barnen äter alltid kl 5 och sen brukar vi ta någon frukt/efterätt när pappsen kommer hem så vi kan sitta med honom vid bordet också om barnen vill det. Fungerar bra tycker jag!



Spännande med dagis och så roligt det är att att det är så olika för alla barnen hur det går med inskolningen.



Idag fick jag sovmorgon till halv nio av Viktor och solen skiner på vår lediga dag. Underbart skönt!!!



KRAM

2009-08-20 @ 09:21:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0