ValborgsMys

Tess: Frukostlådan är packad. har blivit förvarnad om att det inte direkt är någon GI middag men den innehåller iallafall protein & en massa fett...

Kråkmamman: Det konstiga är att när jag handlat material till hemmet, typ kakel, tapeter osv för flera tusen säger de bara "jaja & drar kortet" men på Lindex kan man inte handla för en ynka hundring...

Camilla: Tack detsamma! Hälsosam Valborg med några "guldkorn"! Kramis

Idag har Alice & jag varit på Hulligansång, jag tror inte jag kan kalla det babysång längre. Den ena ungen är vildare än den andra & konstigt nog blir Alice helt lugn då, satt hos mig en större del av sången. eller så var hon paralyserad av stämningen av skräck i rummet. Vi spelade nämligen in, mammorna rörde knappt munnarna i sångerna. barnen for som yra höns & utstötte klagorop den ena gällare än den andra. Riktigt roligt! Kunde knappt hålla mig för skratt. Det bästa av allt är en väns lilla A som varit ängelen själv tidigare & Alice har alltid fått skit & verkat asbråkig i hennes närvaro, hon var VÄRST idag skrek som en stucken gris såfort hennes mamma så mycket som petade på henne, skulle inte sitta stilla, inte vara hos mamma när vi går runt & sjunger & dansar i ringen, hon skulle absolut ingenting. Jag njöt!

Alice sover middag & jag har packat ut i bilen det som går. Vi ska fara till hemstaden. först träffa L & H. Sedan ska vi på middag hos J,C & lilla S. Mannen jobbar sent idag & kommer efter, men jag åker dit & låter Alice & S träffa varann en stund innan de ska läggas för natten.

Önskar Er en riktigt Mysig Valborg!!!


DepparDag slutade Positivt

Uppdaterad längst ned


Svintoflickan:
Jag håller med varför är män sådär ibland?! Har du fått skivan & lyssnat? Vad tyckte du?

Idag vaknade jag på fel sida igen. Kanske hormonellt. Kände för att strypa någon. Lite rastlös. Uttråkad. Gråtfärdig. Vaknade av mannens klocka före 6 & den ska som vanligt snoozas 2 gånger & jag kan inte somna om efter det. Alice vaknade tidigt 6.45 idag & dagen kändes bara oändligt lååång trots att vi har en massa att göra.

Vi var ute på baksidan & planterade tomatplantor jag köpte igår i krukor, såg dock att jag lyckades köpa tomater som är perfekta för växthus *suck* & min drivbänk hinner väl inte bli färdig än på ett tag. Sådde även sallad & rädisor i en stor kruka vilket är tänkt att flyttas över till drivbänken senare om det går.

Sen var det dax för babysim, som tur var tyckte Alice att det var skitakul att simma idag, sprattlade som en fisk, gjorde roliga miner & for runt i sin simring eller med simkuddar på armarna. Så jag fick mig goda välbehövliga skratt! Fröken tyckte att barnen skulle ha flytväst idag, sättas på kanten & lockas att trilla ner i vattnet. Tji fick hon, där satt ungarna på rad på bassängkanten & inte en enda gick att lura ner i vattnet. Jag struntade i det ganska fort, tycker inte det är en helkul övning även om det säkerligen är nyttigt, men jag ser simningen mer som en kul stund i vattnet med Alice för att hon inte ska bli rädd för vattnet som jag varit & är. Hon flöt runt & pratade på rygg en stund istället. Är så himla söt. Hälsar "Häääääj" på alla föräldrarna med barn  som far förbi, sjunger lite & bubblar hela tiden.

GI:andet går riktigt bra (viktmässigt vet jag inte förrän om 1½ vecka). Jag har inte ätit något jag absolut inte får, har inte känt frestelse till det heller. Magen känns strålande, plattare, inte alls uppsvullen & bubblig. Har knappt släppt en fis sen jag började med GI. Har lite att finslipa på som att äta var tredje timme, har mellan 4-5 timmar mellan frukost & lunch & sen bara 2-3 timmar mellan lunch & mellis. Tyvärr tror jag att jag äter lite för mycket nötter än vad som är tillåtet & igår läste jag på nötblandningen jag köpt & älskar & insåg att den innehåller torrostade nötter dvs är rullade i vetemjöl, dubbelfel med andra ord eftersom att jag är glutenallergiker oxå, så den nyöppnade påsen åkte direkt i soporna!
Har dock ett dilemma. Vi ska bort tors-fre till goda vänner. Middagen kan man ju undvika kolhydrater ganska enkelt (misstänker grillat), men det kommer säkerligen bjudas på förrätt & efterrätt OXÅ men det är INTE det värsta för vi ska sova där & man kan ju inte begära att någon fixar ägg & baconfrukost & GI lunch OXÅ. Så jag funderar på att äta det jag kan av förrätt & efterrätt & ta med mig egen frukostlåda & katastroflunch. Kan man göra så?

Mannen ska nämligen hjälpa dem komma igång med sin altan (för det är ju inte så att vi har något att göra här hemma direkt...) & idag ska J komma till företaget & hämta hem materialet. & eftersom onsdagar är min träningsdag & detta kommer ta en stund så ska jag åka dit & lämna Alice, så jag hinner hem igen & vara med på träningen.

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & Bacon
Lunch: Mozarella sallad med paprika & nötter
Fika: ½ avocado
Kvällsmat: Lax med philadelphia & wasabitäcke, linser & grönsaker
Kvällsfika: hallon, björnbär & mörk choklad

Uppdatering:
När Alice vaknat bestämde jag mig för att hoppa träningen, strunta i att skjutsa Alice fram & tillbaka mitt under hennes mattid osv. Så istället grabbade vi mannens master card & åkte ner på stan. Vi skulle shoppa blommor & present tills vi ska bort imorgonkväll. men det blev lite till Alice oxå. & mitt under shoppingen ringde min chef "Tänkte bara tala om vad du ska få i löneförhöjning" jag kände mig som ett frågetecken, visste inte ens att jg var med i lönerevisionen eller att jag skulel få ett korvöre eftersom jag inte är fastanställd, men det fick jag ! MER än jag tänkt begära om jag skulel ha fått förhandla om en ny lön till hösten! Nicebajs! Så jag trippade fram efter det.
Tyvärr funkar dte ju inte alltid att köra mannens kort om det inte finns pinkod, så på Lindex såg jag inte att det INTE fanns det förrän jag var framme i kassan, sa som det var & frågade om det gick ändå (det brukar gå) eller om jag skulle gå & ta ut pengar. Det gick INTE. Så jag tog ut pengar & kom tillbaka, då hade tanten druckit ättika eller nåt för hon var så jäkla otrevli rev & slet i kassen & snörpte på sin mun. men jag föll inte till hennes nivå utan tackade & log så glatt så. På Blomaffären var det betydligt bättre bemötande (trots mannes kort) & de gullade så mycket med Alice & skrattade åt att hon fick tugga på smörgås utan smör bara för att vi var på stan under mellistid. Det blev en "tuff" bukett i orange & grönt, ganska hög så jag hoppas de har stora vaser ( de gav oss en bautahög bukett en gång så då borde de oxå ha sånna vaser som fixar det).
Mannen kom hem 18.30, vi har ätit mat & nu ligger de i badet. jag funderar på en joggingrunda men känner verkligen inte ALLS för det så jag får se.

Trädgårdarbete byggde denna kropp!!

Alice & jag tog en sväng till City Gross när hon vaknat. Shoppade loss på barnmatsburkar, hittade fler nya 1 års burkar, idag blev det pasta med tomat & basilika det mumsa hon glatt i sig. har börjat ge henne en egen skål med lite mat i & en sked, jösses vad hon förösker & förösker, endel hamnar i munnen, det mesta blir sönderhackat, men söt är hon iallafall.

Mannen jobbade över en smula. Är lite sur. Jag alltså. Så efter att han kommit hem & vi ätit så tog jag på mig jordhögskläderna, trampa i stövlarna & rev av en timme till bland jord, grus & spadar -utan ungsudd att hålla koll på. Har värsta träningsvärken i magen från gårdagens krattande & grävande, blir nog inte bättre tills imorgon.

Här hemma gäller nya kvällsregler. Mannen badar Alice & allt som hör därtill, förut har han klivit ner i ett varmt bad medan jag klätt av henne, stoppat ner henne, ilat runt som en iller för att plocka undan, fixa välling, fika & kanske sno till mig lite datortid för att sedan ta upp henen & göra henne klar för natten. Men nu är det slut på det.
Därmed han jag sy upp mina nya byxor:


Before bilder OBS!


Nu ska jag krypa ner med en rykande färsk veckotidning innan jag sluter mina gröna...


Då var Friden slut ;-)

Igår tittade jag på Patrik 1,5. Först vill jag ge Gustaf Skarsgård en hel drös eloge, fy tusan vad bra han spelade, han hade fångat minspel, röreslser, gång, superbra! Jag hade ställt in mig på att få skratta så tårarna spruta, istället bölade jag mig igenom halva filmen. För det är ju verkligen så att det finns faktiskt barn & ungdomar därute som blir behandlade som Patrik. Skickas från fosterhem till fosterhem, ungdomsskola, behandlingshem osv. Jag har själv arbetat med sådanna ungdomar. Så jag blev så illa berörd, ville plocka ut Patrik ur filmen och bara krama honom, ge honom trygghet & värme. Vill själv vara Fosterfamilj någon gång i framtiden, men mannen är inte med på noterna på den biten tyvärr, annars skulle jag redan ha haft ett fosterbarn.

Mannen kom hem i natt. Hade haft en rolig resa & shoppat mycket:


 Manchester luvtröja & Pyjamas till Alice & så ligger det skor på luvtröjan oxå som hon fick!


Själv fick jag Parfym Jessica Parkers LOVELY!

Tyvärr blev vi osams 30 min efter att vi vaknat. Karljäveln (ja för han förtjänar inget annat namn gällande detta) började tjafsa om en bajsblöja, när han varit borta 4 dagar & levt livet, druckit öl, ätit gott & SOVIT fram till lunch. & när Alice klättrade över mitt ansikte (mina händer låg fast under täcket så jag kunde inte flytta på henne själv). Med sin bajsosande blöja i näsan på mig & mannen bara skratta & gjorde inte en enda insats till att ta bort henne så blev jag flyförbannad. Kul att du kom hem lixom! Kände bara för att stopp tillbaka honom på flyget igen...

Vi han iallafall gå ut en sväng & jag fick hjälp med hur jag ska fortsätta i trädgården innan han for till jobbet. Så Alice & jag spenderade en timme med att skyffla grus (det var så länge Alice roade sig själv därute utan gnäll) att sätta muren i & jämna till marken med lite rabattjord. Sen åkte vi & lämnade tillbaka filmen & fortsatte till en Trädgårdshandel där vi köpte frön & tomatplantor (gurka & paprika ska jag få av en vän på lördag som hon drivit upp åt mig) så vi ska väl sätta lite frön Alice & jag på eftermiddagen. Stannade även på Skopunkten & eftersom jag hade mannens kort med mig blev det 2 par skor! (Mohahahaha) & så ska vipassa på att fylla på Barnmatsförrådet idag oxå! Jag blir inte riktigt klok på Alice, för när det är barnmatsburk med bitar i då går det hur bra som helst, men när det är MIN mat då ska den vara slät som en barnrumpa för att hon nte ska få kväljningar. Någon som haft samma problem? Hon har ju så lätt för att spy oxå så man vill ju helst inte att sista tuggan ska ge kväljningar & så far allt man matat i upp igen, vilket hänt fler än en gång...



&

Har insett att jag endast har färgade sommarskor & de senate dagarna har jag bara haft outfit som passar till svarta skor, en smula trist!



Så här snygg är jag i Skjortklänningen i stl. 44 =)


I fredags ringde jag min vän eller vad man numer ska kalla det. Vi pratar typ aldrig längre, traffas knappt heller. Hon har sommarstuga nån mil härifrån, åker förbi mitt hus varje helg sommartid. Till saken hör att hon har stannat här 1 gång på 2 år. & det är inte mycket jag begär, ett i hej i förbi farten, det behövs inte stannas länge, fikas eller dyl. bara hej hej & det vet hon om. Så jag gjorde denna sommarens första & sista försök, jag tänker inte fråga eller bjuda in någon mer gång, nu är det hennes sak att ta upp. Visst skulle hon till sommarstugan, både lördag & söndag, men nej svänga förbi hade hon INTE tid med...  Sa att jag & Alice kunde ju komma dit någon dag om det passade bättre & "Ja vad roligt, men det passar INTE i helgen" , samam visa varje gång. Tack & Hej!

Dagens meny:
Frukost: Stekt ägg, bacon, champinjoner & tomat
Lunch: ½ portion MOussaka (Alice åt andra halvan igår med mosad potatis till) + lite ost
Fika: Keso, kiwi & nötter
Kvällsmat: GI-lasagne (Zuchinin ligger & vattnar ur i köket)
Kvällsfika: mörk choklad & lite bär + te


Shopping Dag

Svintoflickan: Måste hålla med syster där, det är väl iallafall 1 år sedan hon föddes haha! Jovisst är Alice oxå lite rastlös men det blir längre & längre stunder med varje grej, tror det hör till åldern oxå. Tittar Lea något på tv/film? Alice bryr sig inte om tv, har provat med både tecknat & annat, det enda hon kan stanna upp & skratta lite åt är M&M reklamen som nu. men det är väl bra det med, tvn´s tid kommer väl den med!

Vid 5 snåret i morse/natt vaknade jag till av att Alice fick en hostattack & så fick jag höra, vilket LIV det var ute i skogen, fåglarna sjöng för full hals, så UNDERBART!

Somnade om men vaknade ändå innan Alice, passade på att gå upp & göra morgontoalett i lugn & ro & sätta in linserna, gjorde ju ett frösk igår men det gick inte. Alice hängde i kjolen & storgrät av tristess & det var ju en smula stresande så jag la ner det hela. IDAG gick det bättre så nu ser jag välden med andra ögon. Är som ett nyfiekt barn spejar vilt omkring mig & ser OTROLIGT MYCKET nuförtiden, upptäcker 1000 nya saker på samma promenad väg jag går dag ut & dag in..

Alice & jag började med ett besök på Willys för att fylla på skafferien. Sen åkte vi hem & lämnade av matpåsarna & begav oss ner på stan. Bäst att passa på när man ser vad som finns i affärerna. jag shoppade loss på h&m´s moderea:


Har letat efter jeans/byxor med bootcut då jag är lite less på stupisarna som jag ändå bara känne rmig som en julgris i. & idag hittade jag dessa för 98:- & gissa vilken storlek det är. Jag hoppade nästan av lycka i provhytten GI verkar ha funkat. Det är vidd 28.!!! Säkerligen en stor 28, men ändå jag tittade mer på 30 31:orna...



Å andra sidan så köpte jag denna skjortklänning i stl 44, ja ni läste rätt den är som en 38 tycker jag, lite stor men jag blev kär & det fanns ingen mindre så kostade den bara 149:- så den fick följa med hem. ledigt slappt & skönt i sommar!!



& en illröd top för 98:- ej REA

Alice fick bara stjärtsalva & badmousse idag, inga kläder. Jovisst tusan hon fick ett par rosa sandaler från h&m oxå. Hon fick sitta framåtvänd idag med & hon trivs bra så så jag ska föröska ha vagnen så nu tänkte jag. Blir lite trött bara av alla intryck för hon höll på att somna idag med, så då var det bara åka hem för jag hade ingen lust att springa på stan i flera timmar till.

Beställde linser. Kom ut från affären & lyckades gå åt fel håll. blev helt förvirrad för jag kände inte igen mig alls, men så insåg jag att jag så så jäkla långt så allt såg annorlunda ut mot vad det brukar. Älskade linser!

Alice & jag tar nog en match med rosenrabatten igen på eftermiddagen, sen måste vi dammsuga & moppa golv. Ser ut like hell här hemma för tillfället

Nä nu ska jag gå & plocka undan lite efter miniorkanen som drivit runt i hela huset med både sina & mina saker!

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg & köttfärsröra
Lunch: Sallad med grillad halloumi & nötter (GI luncherna är favoriten!!)
Fika: keso & kiwi & valnötter
Kvällsmat: Moussaka a´la GI
Kvällsfika: nötter & choklad +te

Syster&KusseDag

Svintoflickan: Ja hon går obehindrat nu kommer till & med springandes då & då, ute är det lite svårare men hon kämpar på bra. Hur går det för Lea med gången? Är hon oxå pysslig som Alice?

Idag tog Alice & jag vårt pick & pack & drog till syster & hennes familj. Vi var efterlängtade för kusinerna mötte Alice ute på trappen & F bar in henne då hon blivit expert på att ta av sig sina skor... Sen lektes det må ni tro, hon är ju en liten docka för dem så hon bärs runt, kastas i soffan, kläs på den ena utstyrseln efter den andra & passas upp å till den milda grad ,men hon är så nöjd & glad så!

Syster & jag passade på att ta oss en pratstund uppe på altanen medan barnen lekte i trädgården:


Åka rutchkana är kul!



& gräva i sandlådan



Men roligast är nog att brottas med kusinvitamin!

När det började vankas lunch tog kusinerna varsin cykel, Alice fick åka vagn & syster & jag tog apostalhästarna & så travade vi iväg mot ICA. Vände Alice vagnsits så hon såg vad kusinerna hade för sig när de gjorde bromsspår & föröskte stegra med sina cyklar. Vi handlade lunch på ICA & barnen fick lotter på Tobaksaffären. Alice fick några kexbitar så hon inte skulle hungra ihjäl. & när vi nästan är hemma igen tycker jag det är ovanligt lugnt & stilla i vagnen, mycket riktigt Trötter har tagit över & Alice sitter & sover med keps på & utan lunch i magen! Haha så det kan gå. Men hon sov nästan 2 timmar ute i skuggan på tomten medan vi åt lunch & pratade & kusinerna han fråga 120 gånger när Alice skulle vakna igen.

När skrutt vaknat så fick hon lunch & Systers familj hade fått för sig att åka till grannstaden på shopping, så Alice & jag åkte hem. Väl hemma så stannade vi kvar ute, läste lite tidning på altanen innan Alice hämtade sina gummistövlar & så gick vi ut & grävde lite. Vips fick jag se att "någon" struttar omkring i bara strumporna & stövlarna är fint parkerade om sidan av ett hål, jaja tur det finns tvättmaskin & jag förstår henen det är ju mycket enklare att resa sig & ta sig fram i bara strumporna!

Mannen ringde, känner mig helt dagvill trodde det var lördag & fotbollsmatch för hans del idag, men det rä ju söndag & fotbollen var igår. han hade lyckats sova till 12 i morse (hmf) & de skulle snart ut & äta. Han hade bara ätit strips en gång (han brukar kunna livnära sig på strips annars & föröskt äta så GI som möjligt! Eloge!!

Kvällen här hemma gick fort som vanligt, har läst 4 böcker 100 gånger, sjungit Imse vimse & Vinka vinka 1000 gånger, badat tills Alice gjorde en djupdykning (hon halkade & for under vattnet). Alice har en badbok med en groda & jag brukar läsa den med hög kraxande röst med brytning & lillskruttan skrattar så hon kiknar. Behöver jag säga att jag kan boken utantill??

Ska nog strunta i tvn för ikväll, lägga mig med dagens tidningar + bilagor & pusta ut en stund innan John Blund!

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg & bacon
Lunch: Grillad kyckling med sallad, solrokad tomat & avocado
Fika: nötter & te (hade gett syster stränga förordningar om att inte bulla upp fikabröd eller slänga ihop kolhydratslunch)
Kvällsmat: Kycklingwook med färsk koriander, vitlök, chili, en massa grönsaker & olivolja
Kvällsfika: hallon, björnbär med en klick grädde, mörk choklad & te

Dagen i bilder!

Somris: Kan vara, men idag har hon bajjat REJÄLT 2 gånger & det var INTE hårt då... Det var just en sån "Festis" jag gav henne, men nejtack det ville hon inte ha! Så hon får väl dricka sitt vatten då! Hon vill inte dricka mjölk heller & någon dryck med socker i kommer hon inte få på LÄNGE för det anser jag minst lika onödigt som godis!



Alice fick en keps på City Gross



Trötter




4½ hål blev det idag! Bra jobbat!



"Någon" är där hon inte får, men jag tycker ändå jag har bra pli på henne, säger bara "Kan Alice stänga dörren?" så skjuter hon igen lådan & stänger kylskåpsdörren! =)

Med spaden i högsta hugg!

Somris: Hon har fått egna;  Viktors 10 efterlämnade försvann i ett nafs.

Tess & Svinto: Hade 2 kandidater till den anonyma & lyckades visst pricka in båda två =)

Igår satte jag in linserna på förmiddagen, tyckte att det skavde lite i ena ögat & när jag kom hem från jobbet (jösses så mina kolleger ser ut EGENTLIGEN ;-) ) Så var ena linsen trasig, hittade två delar, men den tredje var puts väck, kände fortfarande lite skav i ögat, men varken såg eller hittade den. Gjorde säker bara skavet värre genom all letning. Men kroppen löste det hela själv genom att låta tårvätskan rinna konstant hela natten så jag knappt fick upp ögat i morse, men borta var skavet & förmodligen den försvunna linsbiten. Vågade inte sätta in en ny lins idag så idag har jag brillsen.
Matchar min outfit med nästan försmå jeans, gammal urtvättat mammalinne & stövlar + två tofsar i håret & osminkad!

Natten gick ok. Alice pep lite redan vid nattvällingen & vid 00 vaknade hon & låg & pep likaså vid 6.20 behövdes 1 omstoppning & sen somnade hon om igen & så blev det morgon 7.15. Vet inte om hon drömmer eller har ont eller vad det kan vara, huvudsaken är att hon somnar om igen iallafall.

Mannen har kommit fram, som tur var gick det fortfarande bussar till deras hotell som inte direkt var det finaste hotellet han bott på, men dög (kanske i stil med Varberg eller bara vanlig Englands status, minns när jag bodde i England & mina 2 vänner kom & hälsade på & vi bodde på hotell vid Oxfordstreet med bajsbruna heltäckningsmattor & spygula täcken, men det gick bra det med...)

Idag startade vi med ett besök på City Gross (det enda som hade öppet & hade alla de saker vi ville ha), vit/röda trädgårdshanskar (det fanns rosa/vita med men de var dubbelt så dyra & mannen skäller ju på mig för att jag har lika stora utgifter,men hälftat min inkomst så det fick bli de röda), en uteservis i färgglad plast till Alice fick bla följa med hem. Ångrar att jag inte köpte en liten spade till mig själv, har nästan pajat en av Alice plastspadar som jag använder för att ösa ur den sista lösjorden i hålen med.

Efter shoppingen så gick vi ut.
Jag har börjat gräva för Rosenrabatten som ska vara på framsidan. Jösses vad tungt det var & hårt & inte var det bara lite jord heller utan stenar, rötter, tegelpannor , maskar i size kopparorm & annat smått & gott. Alice roade sig bredvid mig i
1½ timme, hon grejade med sin servis, skottkärran, men mest låg hon raklång & krafsa med sin lilla hand i ett av mina grävda hål eller helst satt i ett av hålen *sötnos* Tyvärr hade jag ingen kamera med ut, men tog några bilder med mobilen som jag skickat till mannen. Hon har knappt bajsat på 2 dagar så jag är lite orolig att hon dricker lite dåligt, å jag hittade en sockerfri "festis" man kunde ge från 1 år, men den totalratade hon & det är väl kanske lika bra det. vatten ska det va men inga mängder inte tyvärr... Proppade i henne fruktpuré x 2 idag iallafall så det släppte lite vid lunch...

När Alice började bli gnällig så gick vi in & förberedde lunch & Alice fick mat. SEn blev det lite pyssel innan det var dags att gå på promenad & nu sover hon sött på altanen.

Vi försöker nog gå ut en sväng till på eftermiddagen, mellis ute brukar vara poppis & så kanske jag hinner gräva lite till. & då är det inte lika varmt på framsidan. Det är så svårt att veta vad man ska sätta på Alice, en annan står ju i linne & svettas som en gris men jag gräver ju oxå men henne bylsar jag på både tröja & mössa. Idag tog hon av luvtröjan själv så då fick hon gå så en stund.

Ska se om jag hinner slappa lite nu en stund innan Trollet vaknar. Köpte nya Plaza Kvinna, Alice har redan läst den så jag får s eom jag får isär sidorna =)

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg & bacon
Lunch_ MOzarellasallad (! klump mozarella, 1 tomat & grönsallad 1/4 rödlök & 1msk nötter)
Fika: Keso & torkade katrinplommon
Kvällsmat: Köttfärsfylld paprika
Kvällsfika: Färska hallon&Björnbär med en liten klick grädde´+ te

Gräsänkan & Titt-UtFian!

Sommartjejen: Det var väl kanske mer en hård beskrivning av en upplevelse än sanningen så att säga... Efter dagens rakning är väl du oxå sugen på en äldre man kanske?

Pyjamas: Vilket KAP du gjort!!Grattis! Om mannen lämnar mig för en Engelskkvinna han hittat i helgen ska jag bara ragga 50+! ;-)

Anonym: Jag ska ha både och, det är svårt att BARA ha linser tycker jag då jag inte vill ha dem inne hur många timmar som helst & glasögon trivs jag inte med till 100% även om jag använder dem mer & mer.

Smålandsjenny: Jag inte van vid det, inte uppvuxen med älgar på tomten, ett & annat råddjur kanske men en älg tror jag att jag såg första gången som typ 15 åring.

Idag tog vi sovmorgon, tydligen grannarna oxå eftersom de inte väckte Alice med bildörrarna förrän klockan 8. Vi spenderade förmiddagen ute i solen. Jösses vad varmt det var. Gick i jeans & tunika & stövlar. hade bylsat på Alice massa kläder men då svetten droppade fram på hennes nästipp fick jag skala av plagg för plagg. Vi har bankat ner markeringspinnar för rabatter, samlat lite fina stora stenar i en hög i väntan till bättre bruk & planerat lite trädgård i planeringsboken jag fick av mamma i födelsedagspresent.
Ritat hur framsidan ska se ut osv. Som ni ser så älskar Alice när vi får reklam, allt som går att bläddra i är favorit just nu, hon bläddrar i böcker, mina tidningar & hon bläddrar så fint så fint & tittat och tittar. Hon har inte rivit sönder en enda sida! *duktig tjej*



Grannfrun mitt över dukade upp picknick på gräsmattan & snabbt som ögat var grannen där med ungarna i släptåg, såg riktigt mysigt ut, blir bara mer & mer romatiskt den här följetången.

Vid 11 hade Alice tröttnat på att vara ute så vi gick in igen. Jag fixade lunchen & hon pysslar & pysslar! Vi tog en sovnings promenad & lagom när vi kom hem så anlände Alice farmor. Så hon sällskapade mig under lunchen. Sen tog hon sovande Alice i vagnen & travade ner till hamnen. Själv åkte jag till jobbet för genomgång av gemensamjournal. Fick syn på att Alice inte hade några skor med sig så jag fick stanna farmor på vägen & ge henen ett par små skor så Alice kunde fara omkring i hamnen.

Genomgången var bra. Den gemensamam journalen ser betydligt bättre ut än vår oändligt långa andra journal som ingen knappt ändå läser eller begriper eller hittar i. Nu blir det iallafall LITE lättare...

När jag kom hem hade mannen dykt upp från jobbet. Yrt runt & packat & haft rännskita som vanligt (resfeber) tjatade som en kärring om han verkligen kunde " klara sig med vårjackan" & "hur många kalsonger ska jag ta med" jag höll på att kasta ut honom innan han satt på flyget.

Vi han iallafall gå igenom trädgården gemensamt med lite planer för vad jag ska fixa med i helgen & då dök Alice & farmor upp. Alice glatt tjattrandes sittandes på knä åt fel håll i vagnen *Tokstolla* de hade ätit mjukglass & kanelbulle & lekt med andra barn i lekparken en tjej hade frågat "kan inte Alice få stanna lite längre" haha så sött.

Alice & jag skjutsade mannen till flyget, träffade C & S som oxå är änkor i helgen. De skulle fly till C´s föräldrars sommarställe & mysa.

När vi kom hem igen så lekte Alice tittut:


Var är Alice?

Titt-UT tjoar hon & jag kan inget annat är skratta, hon är ju för söt min lilla trollunge!

När min mat var klar fick Alice Popcorn & Fullkornsringar:


Vilket hon glatt mumsar i sig eller som här mest leker med!

Nu ska jag snart titta på Berg Flyttar in! Alice somnade sött vid 20 var trött efter endast 1 timmes middagslur.

Dagens meny:

Frukost:
stekt ägg & rökt skinka
Lunch: Grillad Halloumi med sallad
Fika: keso & kiwi
Kvällsmat: Gorgonzola späckad fläskfilé med blomkålsmos (riktigt gott, koka ett blomkålshuvud mjukt, mixa med 1 klick smör, salt & peppar)
Kvällsfika: Philadelphipa blandat med creme fraich & citron & färska ordgubbar +te

Nya shopping ögon med linser...

Idag var jag hos Optikern för att prova ut Linser. Han såg att jag varit där för 1 månad sedan, men tyckte det var konstigt att han inte kände igen mig, han funderade en stund "Tjejer brukar förändra sig så ofta, har du Färgat håret?" BINGO! Först skulle han sätta in ett par linser åt mig, första ögat gick skitsnabbt, andra ögat gick inte alls... Efter 15 minuter suckade han & sa "Madame jag får nog bjuda ut dig på Middag" haha. Sen kom linsen på plats... Nog för att han är bra charmig min Optiker, om jag skulle tända på män i 50+ åldern så skulle jag ta honom på studs, men nu gör jag ju inte det. När väl linserna satt på plats & jag rödögd gick ut för en 10 min provrunda på stan så fick jag verkligen se staden med andra ögon.

Jisses jag vet inte om det var linserna eller att det kommer sommarnytt men HJÄLP vad mycket snyggt det hängde överallt. Toppar, byxor KLÄNNINGAR, jag hade velat ha det mesta, men jag hade ju bara ynka 10 minuter på mig & en alldeles för skral plånbok med mig så det fick bli ögonshopping... Detta kan bli livsfarligt framöver vill jag lova!!

När jag kom tillbaka så skulle jag själv prova att plocka ut & sätta in linserna, hjälp vad svårt det var när någon sitter & tittar på. När jag fixat det EN gång lämnade han mig ifred & jag skulle sätta i och ta ur 2 gånger & lämna dem i sista gången. Då gick det hur bra som helst!!

När jag skulle gå så packade han ner 4 par linser i min väska & hjälpte mig på med jackan, jag vet inte NÄR jag blev så servad senast av en man. Kanske ska fundera på det där med 50 + are iallafal, eller kommer det med åren kanske? Han är från Libanon oxå så det har säkert ett par fingrar med i spelet. När jag berättade om besöket för mannen så sa han "Ja han spelar nog i din liga" hmf...

Väl hemma iklädd linser blev jag lika förvånad varje gång jag gick förbi spegeln i hallen, jag ser verkligen ILLA, riktigt illa. Den där suddiga människan som brukar strutta förbi spegeln blev plötsligt fin i kanterna & konturer, såg minsta lilla fettvalk & rynka... Hm... Bra morot att fortsätta GI:n själv över helgen, bara sätta på sig linserna så vet jag att jag ska avstå både kaka, godis & glass. Mannen flyger till England imorgon med J för att skåla i öl & se på fotboll, återvänder måndag natt.

Alice & jag har inga direkta planer för helgen, får se vad som dyker upp, antingen en skön hemma helg eller så drar vi ut på lite stapatser. Har iallafall tänkt hyra en riktig tjerulle en kväll & mysa i soffan!

Har iallafall fått klart med jobbet om i höst. 50% ska jag jobba, ska ha planeringsdag med mitt team här i början på Maj & funderar över jobbtider osv hur jag ska lägga upp det hela... Spännande...

Idag när jag & Alice solade oss på eftermiddagen på Altanen, ok jag solade & Alice petade ner smörgåssmulor genom trallen. Så blev det fortsättning på min grannföljetång. Alltså vi har grannar både bredvid & mitt emot & den ena grannen är pappan hemma 50% med barnen & varje gång han är ute med barnen kommer grannfrun mittemot utstruttande & ska få barnen att leka. Jag säger till mannen att jag tror att de har en affär, såklart de inte har men fatta var spänannde om jag skulle kika ut bakom husknuten & se dem grovhångla bakom ett hörn. Grannfrun umgås även med den andra grannfrun ,men hon är inte lika "ärtig" då & springer inte så att tuttarna hoppar när hon jagar barn som hon gör när grannen är hemma...
Vår andra granne kom hem från jobbet när Alice & jag var ute & han frågade om vi sett älgarna på vår tomt i förrgår, NOPE inga älgar, såg då spår i jorden på tomten & så kom han ut med kameran & visar 6-7 bilder på en Älgko med kalv som står på vår tomt precis vid altanräcket! Jises! Fatta om man tittat ut genom rutan då, skulle man ju trott att man varit full eller något...

Redan Torsdag...

Igår höll jag på att bli galen på mannen. Jag hade lagt Alice, men hon kom inte till ro utan började gnälla däruppe, det brukar räcka med att man går upp & stoppar om henne så somnar hon. men tyvärr skickade jag upp manenn då jag var helt slut efter kvällens StepUp pass & bara ville njuta av en kopp te i soffan för mig själv. Tror ni inte han plockar upp henne igen?! Med motivet att han tyckte så synd om henne. & självklart slår ju hon i 5:ans växel & far runt som ett jihu, stod & hoppa i soffan sträckte sig efter blomman i fönstret men hejdade sig & hytte med sitt lilla pekfinger & sa "bajabaja" (man kan ju inget annat är skratta). Efter en timme började fotboll på tv så då skulle mannen föröska lägga henne igen. Tog en flaska välling till & gick upp, efter 5 min ropar han. Såklart hade ungskruttan spytt, ner hela isg & hela sin pappa, överfullt i lilla magen. Efter ombyte står han med sloköron & frågar "Vad ska jag göra NU?" & jag säger "Gå upp & lägg henne!!" & han ser helt ställd ut "Utan någonting?" "JA!". Hör hur han vyssjar och Alice skriker och bråkar däruppe, han kommer ut i dörren igen "Det här går inte" & jag säger "LÄgg ner henne & lämna henen i fred"!!!! VIlket han gör & såfort han stänger dörren lugnar hon sig & 3 minuter senare är det tyst & hon somnar! Att det ska vara så jävla svårt! Det är väl mer synd om ett barn som inte får sin sömn än att låta ett barn skrika 3 minuter om det är DET som behövs för att komma till ro...

StepUpen igår var skitjobbig, svettig men rolig, ny koreografi, högre tempo & intervall styrka!!!

Idag vaknade Alice av grannarna som vanligt klockan 7. Kul att hon har sovtider efter hur grannarna åker till jobbet... Alice brukar mikla med min mobil sådär tidigt på morgonen så kan jag pusta ut lite innan dagen drar igång & hon är nöjd & belåten. Igår lyckades hon ringa Somris & idag ringde hon till A som vi träffar på babysången... Tur att de oxå vaknat tidigt!!

Eftersom klockan var 9 när vi var klara så åkte vi till ICA en sväng innan Babysången & handlade så slapp vi det på eftermiddagen. Idag var det MASSOR av folk på Babysången överfullt. Alice lyckades trilla baklänges ned från en sittpuff det första hon gjorde & smällde bakhuvudet i golvet & blev jätteledsen, men sen blev hon betydligt lugnare & satt hos mig lååånga stunder. A´s lilla A som brukar vara snäll & beskedlig har fått ett jäkla humör, skriker rakt ut om hon inte får som hon vill, lite roligt att se hur de förändras. Alice + tre små tjejer till går, men Alice är snabb som en vessla, man tror att man har koll på henen vid fikat men vips så kom hon från ett helt annat rum & hade hämtat trumpinnen vi använder under sångstunden *UPS*

Idag ska jag till Optikern för att kolla om jag kan ha linser. Mannen kommer hem tidigare, skönt eftersom han ska vara borta hela helgen...

GI:andet går bra, har inte fuskat än, har nallat lite russin från Alice eller en torkat aprikos om sötsuget satt in extra hårt. Som tur är så ger inte GI den där blodsockersänkningen så man blir så hungir så man tror man ska svimma & det håller oxå borta det värsta sötsuget! Tyvärr var gårdagens middag inte så god, även om Alice älskade den (hon fick den med mosad potatis), själv blev jag illamående. Annars är maten helt ok, man får ju äta MYCKET & man blir ordentligt mätt & det mesta smakar mycket.

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg, rökt skinka
Lunch: Mozarellasallad med nötter
Fika: jordgubbar, keso & kanel
Kvällsmat: Kassler med grönsaksröra
Kvällsfika: Nötter, choklad & te

Simelisim!

Tess: jag tänkte mer om du håller dig till en normal mängd kalorier... Kjol & klänning är rena sommarlovet för dallriga mammamagar! Me love! & så tycker folk man alltid är så himla uppklädd, hehe de skulle bara se en i ett par tighta jeans, no thanks lixom... Jeansklänningen är köpt på Zara! Hur söt som helst!

Somris: jag är ju inge bra på att varesig lämna tillbaka saker eller reklamera, nån gång växer hon väl i dem tänker jag istället, men bra att du sparkar lite därbak =)

Vi tog sovmorgon till 7.45 idag & då var det GENAST mycket roligare att simma igen. Alice trivdes som fisken i vattnet & i omklädningsrummet står hon och tittar på när andra mammor klär sina barn, klappar lite på dem eller snor mina bilnycklar & försöker öppna alla skåpen haha. Vi åkte dit lite senare & struntade i egetbad i den andra bassängen (som hon ville tillbaka till hela förra gången). Upptäckte ett stort sår i hennes ena öra idag på simmet, måste svida like hell, har haft på lite mildison & ska ta mig en närmare titt på det under insmörjningen ikväll...

Idag är hon lilltrötter igen, jobbigt att simma. Hon har snart sovit 3 timmar igen & jag går här & vankar igen, fikat är klart & jag har förberett det jag kan förbereda inför middagen & så skulle vi behöva åka & handla lite grönsaker...

Ikväll ska jag StepUp:a igen!!

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg, bacon & champinjoner
Lunch: ½ grillad kyckling, tomat & avocadohalva
Fika: keso, kiwi & valnötter
Kvällsmat: Kycklingfilé i gorgonzolasås & valnötter + grönsallad
Kvällsfika: nötter & mörk choklad & kanske en ostbit + te

Dagens steg med stegräknare: 13160 st

FotografTisdag!

Camilla: Det värsta med vågoholicen (iallafall jag) är ju att när man ändå inte ser något resultat så blir man så deppig att man vräker i sig någon onyttigt istället eller att en dålig vägning kan förstör ahumöret en hel dag.

Svintoflickan: tack för peppen det behövs =)

Vickan: Världens sötaste =)

Tess: Tack! Precis vad jag behövde höra omänskligt där satt den! =) Å vad intressant, ser det bra eller dåligt ut på din Viktklubblight variant??

Imorse vaknade jag UTAN huvudvärk & den har hållt sig borta hela dagen, gjort sig påmind pyttepytte lite nu mot kvällen, men jag antar att det var omställningen av GI rivstart det skulle ta ca 2 dagar stod det.

Idag åkte Alice & jag till hemstaden. Möttes av en halvnaken mamma/mormor som var mitt i morgonstöket, men Alice pysslade på:


Me&I klänningen & vita strumpbyxor med ankstjärt (leggingsen var ju påtok för stora skulle passa min systers4 åring typ)

När vi lekt en stund därhemma tog vi oss ner på stan. mamma frustade som en häst innan vi kom fram konditionen & orken inte på topp. Fotografen hälsade glatt berättade att vi skulle göra oss hemmastadda & att han skulle närma sig Alice försiktigt så det inte blev illtjut, men Alice älskade honom från första stund & var honom snabbt i hasorna & flörtade "Hon är inte blug va?" sa han till mig. mamma lämnade fram sin lapp där det står att hon inte kan prata men att hon förstår vad han säger. & så började fotograferingen först porträtt sen på en fotpall, sen vid en gammal dockvagn med en hund i & så i en fåtölj. Efter ca 50 bilder & en svettig mamma så var han nöjd. Alice strosade runt i lokalen på upptäcklsfärd medan vi pratade lite & vips klättrade hon upp i fåtöljen & fotografen kastade sig över kameran & knäppte riktigt gulliga spontanbilder =) Mamma stod & skrattade på sitt ytterst märkliga sätt bredvid & fotografen fattade snabbt att hon skrattade (man kan misstolka det som gråt eller någon djurfrustning oxå & folk brukar mest bli förvånade) men fotografen skrattade han med. Sen frågade han om mamma var hörselskadad, mamma pekade på mig & jag fick förklara att så inte var fallet, att hon hade ALS & därför tappat talet...

Vi åkte hem till mamam en stund till, gav Alice lunch & så fick hon bajsa lite innan vi satte oss i bilen, Alice somnade på 5 röda & jag kunde lugnt bära in henne & hon sov 1 timme till hemma.


Alice & Mormor kastar boll

Outfit nr 2.

Dagens meny:

Frukost: Omelette med bacon & champinjoner
Lunch: Samma som frukost
Fika: keso, kiwi & valnötter
Kvällsmat: Köttbullar med guacumole & grönsaker (åt så jag höll på att spricka)
Kvällsfika: ost & mörk choklad + te

Måndagslunk...

Camilla: Jag är ju våg-aholic, så jag känner jag måste bryta den trenden lite. Till & med Alice vet hur man väger sig. Så nu blir det 3 veckor utan våg & bara för att jag inte ska bli frestad att kolla av under tiden så vill jag inte ha någon exakt utgångsvikt heller...

Tess: ja det är ca 5kg som ska bort, 7 från början men jag gick ju ner 3kilo med Viktklubb, men det går bra med Viktklubb i veckorna & sen föräter jag mig & förstör hela skiten på helgerna eller om det är kalas eller annat, inget bra sätt. Så nu provar jag GI då man iallafall får vara mätt!!

Dagens startade klockan 7.15 då Alice ville gå upp. Vi myste en stund i sängen eller Alice plockade ur mina lådor i nattduksbordet medan jag vilade. När vi ätit frukost & fixat till oss packade vi ut Återvinningen & hoppade in i bilen. Dumpade återvinningen på miljöstationen & åkte vidare till Willys. När vi handlat klart så plockade vi bara in det allra nödvändigaste i kyl & frys innan vi gick ut igen.

Tog med hink & spade & travade iväg med Alice i vagnen till lekplatsen där även grannarna var. Deras 4-5 åring var med, jobbig ålder, bara skit för sig. Så det blev inte så mycket prat. Men Alice stod länge & tittade på de andra dagisbarnen på andra sidan staketet, ville nog hellre leka med dem. Vi åkte lite rustchkana (trodde jag skulle fastna) gungade & grävde lite i sanden innan vi gick hem & solade en stund på altanen på framsidan.

Jag har känt mig helt slut de 2 senaste dagarna, oändligt TRÖTT & ont i huvudet, misstänker GI-rivstarten samt nedminskandet av Cola Zero + att jag häller i mig kopiösa mängder vatten & knappt dricker te. Någon mer som var trött var Alice hon sov 3 timmar på altanen på baksidan. Ställde henne där för sopbilen hade inte hunnit komma, inte heller posten & grannarna som är experter på att banka igen bildörrar åkte precis för att hämta MC Donaldslunch & det var visst ett klokt val. Jag passade på att fixa lunch, internetta, läsa en massa kapitel i min bok & sova en liten stund innan jag började vanka här inne, fixade fika, torkade av alla borden osv...

När Alice vaknat så myste vi en stund innan vi åt fika & sen dammsög vi och svabbade golvet. Alice fick svassa runt i bara bodien för hon är ju plaskblöt annars & hon körde ner sin lilla mopp i min hink, först i vattnet sen i urdragningsgrejjen precis som man ska haha, men hennes mopp efterlämnade en smula mer vatten så hon slog nog omkull 10-15 gånger innan vi moppat klart överallt.



När mannen kom hem kastade jag mig ut för att springa. jag som gled upp till Stockholm & berättade att jag skulle springa vårruset då säger en av mina vänner att hon ska springa Maraton, 4MIL, fatta 4 MIL det är ju så jäkla långt att det inte finns på världkartan att jag skulle ta mig igenom det. Hon sa att hon behövde en REJÄL utmaning att 2 mil kändes lite för lite & 5 km inte ens var någon match... men 4 MIL.Så nu känns mitt "Vårrus" lite fjuttigt men stort ändå för mig. När jag kom hem ställde jag mig & stretchade i entre´n & Alice kom snabbt för att hjälpa till stonkandes & pustandes försökte hon oxå "putta på väggen" haha. mannen hade grillat & stekt upp grönsakerna så det var bara att sätta sig till bords *härligt*

Imorgon ska jag & Alice till hemstaden, Alice ska fotograferas!! Ska bli spännande, mamma följer oxå med!

Dagens meny:

Frukost: 1 stekt ägg, 4 skivor stekt bacon 1 tomat
Lunch: ½ grillad kyckling med sallad
Fika: ½ liten burk keso med 1 kiwi & några valnötter
Kvällsmat: Grillad fläskkotlett med varma grönsaker
Kvällsfika: 15 cashew & mörk choklad

SunnySunDay

Imorse tog vi sovmorgon, men eftersom vi la oss skapligt igår då båda var trötta så blev det morgon 8.30, jag låg & läste en stund innan jag hoppa in i duschen, mannen intog soffan men kom snabbt in i badrummet när han såg att jag klev upp. Så han vi med lite "vuxenmys" oxå sådär mitt på blanka dan ;-). Jag gjorde mig i ordning & manenn fixade frukost innan vi åkte iväg för att hämta Alice.

Alice var full av bus när vi kom & för första gången mer pappig än mammig. men hon verkade ha haft det bra, hon trivs så bra hemma hos farmor & farfar där hon kan jaga hunden & vara ute mycket & får iallafall en persons uppmärksamhet hela tiden.  Efter en stund blev Alice trött så hon & jag tog en promenad & Alice somnade sött. När jag kom tillbaka med Alice så hade mannen bytt däck på min bil & svärmor fixat lunch & svärfar varit & handlat tidning.

Så vi åt lunch innan Alice tyckte det var dax att vakna igen & då tog vi lite fika & sen åkte vi hem. Eftersom vi inte hade något middag hemma åkte jag en snabbis till ICA medan mannen & Alice stannade hemma. Sen har vi pysslat lite hemma, Alice går och troar mellan mig & manenn och ser vem som hittar på roligast saker, eftersom mannen fastnar alldeles för lätt framför tvn så är Alice mest hos mig & har dagen till ära "hmf" hjälpt mig sortera tvätten & parat ihop strumporna...



Idag startade DAG 1 på vår GI-rivstart. Vi har tänkt köra i 3 veckor, jag ska inte väga mig nu och inte förrän om 3 veckor. Det känns redan lättare att köra tillsammans istället för att kämpa medan den andra glufsar i sig för två. Just nu är det jag som peppar kak& smörgåssugen man.

Dagens meny:

Frukost: Omelette, vatten & te
Lunch: Räkor, ägg, avocado & grönsaker
Fika: lite ost & vatten
Kvällsmat: Ugnsbakad laxfilé med romsås & ljummen sallad
Kvällsfika: mörk choklad & nötter -te

& såhär ser Alice omtalade mössa ut:


StockholmsDag med Brudzen!

Anna & Ewe: Tack! Jag trivs super, mannen tycker oxå om frillan-fattas bara annat!!

Idag fick jag sovmorgon till 7.30, mannen klev upp tidigare & var uppe & stökade & väckte mig när jag lyckats somna om *suck*, men det blev en morgon med lugnt morgonstök, frukost framför datorn & bil till tåget. Klockan 9 for jag iväg mot Stockholmo & träffade mina 3 gamla studiekompisar. Vi började med lite shopping, jag hittade Foundationen jag ville ha & så shoppade jag en jeansklänning åt Alice på Zara så himla söt! Vi gick till gamla stan & åt lunch, tyvärr var det en surf*itta som serverade & sura kommentarer haglade över vårat bord för att sedan gå till grannbordet där det satt 3 grabbar & utdela sockersöta komplimangen & tips. Vi hämnades med att ge NOLL i dricks för hon var inte värd ett ruttet öre!

Blev lite mer shopping efter lunchen, en av mina vänner provade ett par ursnygga heals på Scorette, rosa, riktigt rosa, skyhöga & farligt snygga, om jag hade jobbat & inte haft barn hade de varit mina just nu, men eftersom jag inte har användning för dessa mer än till prydnad i min blivande walkincloset så kändes det inte rätt att punga ut 1200:- för en prydnadssak... Hon köpte dem inte men lämnade dem i tryggt förvar med orden "det är ju öppet imorgon oxå...".

Vi köpte med oss lite fika & chokladpraliner från Vetekatten & blev sedan hämtade av min väns sambo & for till deras lägenhet i Solna. Där fikade vi & pratade gamla minnen & uppdaterade varandra om livet & jobbet (blir mkt jobbprat men denna gången kunde jag hänga med lite mer eftersom jag jobbat lite själv oxå den senaste tiden) & vips blev klockan åkdags för mig & jag hoppade på pendeln hem.

Jag kom hem först, en tio minuter efter sladdade mannen in på garageuppfarten helt slut & med "överblivet" vin & öl med sig hem efter veckans galej på jobbet. Dagen hade gått strålande, kassan var fullmatad & alla verkade nöjda. Vi lagade mat ihop, slängde oss i soffan med ett glas vin, åt mat & har tittat på Robinsson. Vi kom övernes om att köra GI ihop i ett par veckor, mannen har inte heller blivit av med alla sina gravkilon. Nu tänkte jag ta & gå & lägga mig & läsa en stund, mannen har somnat i soffan.

Dagens meny:

Frukost: Knäckisar med minilätta & ost + te
Lunch:Kalvbiff med champinjoner & örtmarinerad potatis
Fika: chokladboll & 2 koppar chaite
Kvällsmat: Grillad Oxfile med grillade grönsaker+ rödvin
Kvällsfika: 70% choklad & te


Det här är min egen Dag...

Jag får göra vad jag vill, ingen ropar på hjälp eller slår sig fördärvat, men jag tycks ha glömt bort hur man gör, det är trist, det är så tråkigt när det bara är jag, jag kollar klockan igen, när kommer ni hem? Det känns allt annat än bra... (Ur Hannas cd, jävlar vad jag tjata va?!)

Alice strulade lite i morse, vaknade & gallskrek vid 5, stod och hängde halvsovande på spjälorna när jag kom upp & somnade i samma ögonblick jag la ner henne, samma visa klockan 6 men sen sov hon till 7.50, så jag han pussa henne hejdå innan jag åkte till jobbet. Alice är hos Farmor & Farfar & vi ska inte hämta henne förrän på söndag. Mannen jobbar imorgon & jag ska träffa mitt gamla studiekompisgäng i Stockholm imorgon.

& som vanligt när det kommer till dessa träffar så har jag ingen lust. Därför saknar jag Alice enormt. Vill inget hellre än pussa hennes gosiga kinder & skratta åt hennes tokigheter *mammashjärta* Men jag vet att när jag väl kommer iväg så kommer vi säkerligen få en jättemysig dag, det har pratats om Skansen... & så vill jag shoppa en ny id foundation, har övervägt med mig själv & min plånbok och kommit fram till att det blir en sån nu till sommaren så slipper jag tänka på solskydd i tid & otid eftersom den innehåller solskydd 15. Brudarna ska stanna hela helgen men jag har valt att åka hem, pratade om att gå ut & äta får se om vi går ut idag eller imorgon. Mannen är trött efter hästvecka på jobbet & han lär nog inte vara piggare imorgon, övertid idag med & börja 7 imorgon igen...

Jobbdagen gick ovanligt snabbt. Hade ganska bra med jobb att göra även om det inte finns tillräckligt, eller finns och finns. Jag skulle kunna göra hur mycket som helst men eftersom vi inte har det "ansvaret" så får jag inte riktigt göra det jag helst skulle vilja göra. Känns lite fjuttigt att komma och skruva på en rullstol hos en dement när de skulle uppskatta lite pyssel, bakning, sång & musik betydligt mer... Pratade med en kollega idag om understimulering, att det är trist att gå till ett jobb där man sällan behöver använda hjärnan eller sällan får lära sig nya saker... För att inte tala om alla apatiska äldre som bara sitter & glor, fy för att bli gammal och hamna på äldreboende... Tyvärr...

Chefen kom in & pratade hösten med mig & det ser ljust ut, så nu håller jag mina tummar för att det blir som hon säger... Eller att jag skulle få jobbet jag är underkvalificerad för men ändå sökt...

Vid lunchtid fick jag rapport från farmor, Alice går numera under namnet "Trädgårsfröken" & hade haft jord till och med i blöjan trots galonisar & stövlar! Hihi hon älskar verkligen att vara ute. Igår blev hon så arg på mig när vi skulle gå in, hon har alldeles blå på kinderna av kyla, men ute det skulle hon vara minsann.


Påväg till babysången igår, Alice simmar ur bild...


man får vara snabb för att fånga henne på bild numer...

Nytonad & lite "piffad"

Nähepp om  man skulle passa på att göra någon nytta när man kan jobba "ostört", har ju legat och degat i soffan med en tidning i 1½ timme nu så...




ÖvertidsÄnka...

Tänkte passa på att skriva lite nu när trollet sover middag för jag antar att det blir full rulle sen tills hon gått & lagt sig & igår kom hon inte till ro förrän 21 pga hunger... Mannen jobbar över idag med, kommer inte ihåg vad det var, något skit för sina byggare tror jag, men 4-5 timmar sen blir han iallafall. Alice sov som en stock i natt och jag med, när mannen gick upp 6.15 insåg jag att jag slocknade direkt när jag la mig vid 22 & inte vaknat en gång på hela natten, helt otroligt 8 timmars ostörd sömn! Mer sånt Tack! Alice har slutat ta sovmorgon efter 1 års gränsen, kanske behöver de mindre sömn? Vad vet jag, men numer är det morgon runt 7, har satt en gräns vid 6.30 innan dess lämnar hon inte sin säng. Men det har endast blivit en skrikmorgon som började vid 5.30 men då somnade hon om sen till strax efter 7. Så det är väl bara rätta in sig i ledet. När man slipper springa upp 7 gånger per natt så funkar detta bra det med, bara man vet om när det blir morgon så man kan planera sin sömn därefter.

Idag har vi varit på babysång, Alice rockade loss som vanligt. Pratade med en tjej jag inte pratat med förut hon var 18 år & mamma till en 8 månaders baby, helt fantastiskt imponerad blev jag. Fatta mig vid den åldern noway att jag hade fixat denna resan då, men det är klart hade jag blivit tvungen så hade jag nog det ändå...
Alice & Hugo blev osams, de ville ha samma leksak & så står båda och drar i den samtidigt som de bara skriker rätt ut, vi kunde inte göra annat än att skratta åt dem, lika envisa båda två & Alice var starkast så jag tyckte lite synd om Hugo.
Det är mer liv nu både vid sången & vid fikat, små viljor som ger sig tillkänna. Alice brukar äta lunch vid 12 så jag trodde knappt jag skulel få henne någonting när fikat var redan 11 men hon sleva i sig en burk mat, 1 smörgås & en liten yoghurt till efterrätt, blir inte klok på den damen, först ska hon inte alls, nu ska hon visst äta allt. Förut var jag orolig för att hon skulle svälta ihjäl nu är jag orolig att hon ska äta så hon spyr ;-) Inte lätt att vara mamma. =)

När vi var på Bröllopet tillkännagav en av våra vänner att de ska ha barn. Hon är över 40 år, han är 30, det är 3:e gången hon är gravid, men de två andra slutade i missfall. & hon är bara i v. 8 och missfallen har varit i v.10-12. Så det känns en smula pirrigt & hennes sambo var väl inte alltför nöjd över att hon berättat IGEN... Så nu håller vi alla tummar vi har!!!

Igår passade jag på att boka tid för Alice 1 års fotografering, samma fotograf som fotade både mig & mannen som små. Det blir på tisdag & mamam ska följa med. jag passade även på att boka tid hos optikern för att kolla om jag kan ha linser. fick 600:- i presentkort nä vi köpte glasögonen och det räcker till undersökning & 1 paket med 30 linser...

När Alice vaknat ska vi åka & handla till kvällens "änkemiddag" & så ska jag köpa en blomma till min jobbarkompis som "tack för bra sammarbete" Hon hade lämnat kycklingar & ett påskljus på min plats tills min födelsedag!

Dagens meny:

Frukost: knäckisar med minilätta & ost +te
Lunch: Räksallad med baguette
Fika: nötter & torkad frukt
Kvällsmat: Biffar med oliver & feta, grönsaker & keso
Kvällsfika: glass kanske? +te

Ilsket Babysim & Hemstadsbesök...

Somris: Ja "ingarna" är väl bättre än kakor men de är bra söta oxå, Alice är inte van vid allt fullkorn så hon springer runt & småfiser hela tiden tycker jag =) Du menar den antika 3 armade ljusstaken värderad till mellan 6-8000:- jag "ärvt" från morfar som ALLA barn älskar & leker med, de ljusen var redan av på 100 ställen hihi.


Svintoflickan: Det är konstigt det där, den kärlek man känner för sina barn går inte alls att mäta med kärleken till den man lever med, finns en bok om olika kärlekar, ska fråga min jobbarkompis vad den heter är nog intressant att läsa! Hur har det gått med lilltjejen & välling? Har syster vidarebefodrat mina tips?

Tess: Aha, då är det nog inte en likadant men en snarlik mössa, ska fota Alice från alal håll & kanter nästa gång hon har den.
Det fanns sånna där stickor OXÅ på festen som sprang runt med en nyfödd i famnen och magrutor på magen typ, men de dissade jag totalt ;-). Jag tror att mannen och jag har den svacka som mina vänner gick igenom då deras bebis var nyfödd & de inte tyckte deras män fattade ett piss & medan jag & mannen var närmare än någonsin & jag kände mer kärlek till honom än någonsin, den svackan tror jag att vi har NU. Mannen jobbar mycket, det är mycket i mitt liv, mycket som förändras, mycket som händer hela tiden, både sorg & skratt. Men det är ändå skönt att sätta ord på känslaorna för det blir så mkt lättare att ta tag i "problemen" då. Själv så började jag med lite "vuxenmys" igår =).

Har varit en händelserik dag, en dag full av både tankar & sysslor. Jag är fortfarande kvar i förälskelsen till Hannas skiva, den går varm, den beskriver min "ensamhet" som mamma. Att uppleva så mycket men inte kunna dela, den beskriver i ord " jag tror inte han förstår hur fort tiden går"... Samtidigt som den är så vacker att jag bara vill sätta mig ned & skriva, skriva skriva, jag vill jag vill jag vill oxå skriva så fina rader! Den yr i gång tankarna kring mamma, att det är så många stunder man vill ta tillvara på för snart finns det inga sånna stunder att ta tillvara på längre... Idag var jag så fylld av känslor när jag träffade mamma att jag valde ett litet avstånd. Hon lyste av fniss över sin nya rullstol, själv kände jag bara nattsvart sorg, varför min mamma? Jag såg sorgen i hennes ögon samtidigt som leendet spelade i ansiktet då hon tittade på Alice framfart hemma hos dem. Min lilla skrutta lär sig så mycket nytt, hela tiden, idag sjöng vi "Imse vimse" & hon kan alla rörelser & skrattar så sött! Hon lärde sig härma de kraxande fåglarna som satt i träden kring mammas & pappas hus. & Hon lös som solen när hon fick en alldeles egen smakbit från morfars delikatoboll.

Vi började dagen med Babysim, men fröken var inte ALLS på humör, hon skulle stå i trappen & sträcka sig efter leksaker under vattnet men hon klättrade bara ur bassängen, sen sög hon tag i bassängkanten & kravla sig ur den vägen, hon skulle absolut inte vara i min famn, skrek som en ilsk tiger & var så himla arg tills vi började sjunga lite på slutet. Hon vill inte vara i någon djup bassäng inte hon vill knalla omkring med vatten upp till knäna och plaska i sin egen värld.

Vi åkte hem & åt lunch, sen åkte vi till hemstaden. Alice somnade på 5 sekunder & gick att bäras in hos mamma & pappa där hon sov 1 timme till. Själv åkte jag till Frissan & bättrade på färgen som försvunnit. Nu är det mörkare igen "mustigare" som min frisör säger & de röda slingorna tydligare!

När jag kom tillbaka satt Alice hos morfar & åt banan alldeles själv. Hon biter av & tuggar så fint trots att munnen inte äger en endaste tandsing! Sen for hon runt i trädgården och huset:




Hon är så söt min lilla tjej, hon har blivit så stor & jag älskar henne så det gör ont i hela hjärtat. & jag njuter av varje sekund med henne & vi har riktigt roligt ihop om dagarna när vi donar, skrattar, leker & busar.

Idag jobbade mannen över 3 timmar, så jag hämtade sallad på vägen hem, Alice fick hemlagat potatis&morotsmos med falukorv & så åt hon ett helt pizzabröd man får med salladen. Sen har vi badat & tittat på tv & så nattades hon med majsvälling men hon är så hungrig numer så det blev 2 gflaskor idag innan hon var nöjd, mannen han hem till flaska nummer 2 så den fick han ge. Han ska jobba över imorgon med & sen på fredag kommer farmor & hämtar Alice för att jag ska jobba & på lördag ska mannen jobba & jag till Stockholm så mannen träffar inte Alice förrän på söndag...

Nä nu ska jag vara social & ta en kopp te med mannen (om han inte hunnit somna därute...)

Dagens meny:

Frukost: knäckisar med minilätta & ost + te
Lunch: pasta, tonfisk, cremefraich & sallad
Fika: 1 delikatoboll + te
Kvällsmat: Kebabsallad
Kvällsfika: torkad frukt, cashewnötter & te


Efter Långhelg kommer vardagen...

Tess: Ja jag lyckas glömma hur trist bröllopsmiddagar tyvärr är mellan varven, men som helhet var det en bra dag! Klänningen gjorde succé, tom en serveringspersonal stannade mig för att ge klänningen beröm & frågade om den var köpt eller uppsydd, tog jag som ett gott betyg & jag behövde inte oroa mig för att knalla runt i likadan klänning som någon annan. =) Det bästa med bröllopet var att jag känd emig jäkligt smal, fan alla är ju överviktiga speciellt de som har småbarn. Den närmsta tjejen i gänget hade klänning i storlek 42 fan min var i S & en annan tjej som är precis lika lång som jag hade mage likt 27 veckan.... Så jag åt som en häst & ändå var det mindre än vad de nadra åt & kände mig så jäkla smal & snygg =)
har mössan du köpte två knutar där bak, ska fota Alice mössa baifrån en dag så fattar du nog vad jag menar =)

Måste bara få tipsa er om en SUPERBRA skiva, Hanna Hedlunds nya "Det är jag som är mamman" Hon beskriver den som en skiva att amma till, men jag tycker den är super även nu. Den är baserad på hennes dagbok & jag känner igen mig i nästan varje sång. Hon beskriver så fint  & så ärligt. Me like!!! Just nu går den på repite här hemma, ibland jädrans högt då Alice varit & rattat lite på volymknappen! =)

Även om helgen, bröllopet har varit bra som helhet så ligger det ändå en sorg över mitt hjärta. Dels så tror jag det är för att jag inte fick närvara vid mammas sista påsk, hon har funnits med i mina tankar hela tiden. Men så tycker jag det är lite sorgligt med bröllop på något sätt dels för att jag vet att mamma aldrig kommer få delta på MITT bröllop, men detta bröllop kändes sorgligt för det var så tydligt hur bröllopsparet var som gjorda för varandra, hur mycket de älskade, respekterade & avgudade varandra. & jag blev lite ledsen för att det känns som att vi tappat bort det där i vårt förhållande. Jag vet inte när det försvann, med Alice kanske? Och om vi någonsin kommer få tillbaka det. Men dessvärre tror jag det är mer vanligt än ovanligt bland småbarnsföräldrar...

Och så känns det som att jag längtat och sett fram emot helgen så mycket, men så vill jag bara stämma in i Hanna Hedlunds ena sång "Visst var maten bra, visst var det sol, visst var stranden lång, visst var festen kul, visst har vi det bra, visst är det du & Jag, visst är kärleken störst  Men Ändå Jag hade förväntat mig mer..."  OBS! Den är inte citerad rakt av utan ett ihopplock av det som passade in på min helg!

Idag har Alice och jag fyllt på kylskåpet efter en tur till Willys. Sen gick vi ut på altanen, plockade bland blommor & vattnade innan det kom en granne förbi som var pratsugen, då ville Alice undersöka omnejden så hon stegade iväg & in på en av våra grannars tomt, där de höll på och planterade ett Persikoträd så där stannade vi & pratade ett tag. Skulle visst bli bjudna på deras 40 års fest i Maj. Trevligt! Sen tyckte Alice det var dags att besöka nästa granne så vi stegade dit, där var det lite arbetare varav den ena är kusin till ett Ex så vi prata där en stund tills grannen kom ut med sin 1 åriga son så då följde vi med dem till baksidan för att gunga  och prata en stund & vips var klockan 12 & vi gick in för lunch. Alice har börjat äta som en häst sen vi slutade med nattvällingen, imorse blev det grötfrukot med fruktpuré, ½ smörgås med smör & 2 ostskivor & Viktors gamla kvarlämnade flingor. & lunch blev både mat & frukt. Tror att det gör mycket att vistas ute i friska luften + att hon rör sig så mycket mer nu oxå! Nu sover hon sött på altanen på framsidan medan jag ätit lunch & poppar musik!

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd med minilätta & ost + te
Lunch:
100g ugnsstekt kycklingfilé, 50g pasta (kokas) sallad, tomt & paprika + 2 msk creme fraiche med tomat/basilika smak
Fika: Frukt & te
Middag: Köttfärssås med grönsaker
Kvällsfika: Smoothie + te

Påsk med Bröllop!

För att klargöra mitt lilla misstag så heter märket Villervalla & INGET annat! =)

Torsdag: Vår lilla skruttunges 1 års Dag! Hon vaknar till sång & paket på morgonkvisten & vi äter frukost & myser lite

innan sista packstressen infinner sig & vi tillslut är iväg. Vi åker 1,5h ungefär innan vi tar enn lunchstopp & sedan somnar 1 åringen sött i 1,45. Då har vi bara en liten bit kvar & så är vi framme! Vi tar en promenad i byn, handlar 1 kg havskräftor & lite mat till kvällen innan det är dags för kvällsbad & nattinatti:


Fredag: Under natten har svärmor & svärfar anlänt & det blir gemensam frukost innan vi åker in till Kungshamn för att titta lite. Väl tillbaka är Alice hungrig & trött & medan hon tar sin middagslur så äter vi påsklunch med sill, Jansson, skinka, köttbullar & snaps! Under eftermiddagen kommer J &C fram & vi fikar, slår in bröllopspresenten & senare på kvällen går vi ut & äter. Allt ät öppet denna helg, alla restauranger, alla småbutiker, så himla mysigt! Vi väljer en modern restaurang med lite "annorlunda" mat med mycket smak, för mig blir det babyblackribbs med coleslaw på spetskål & mangocreme till förrätt & helstekt plattfisk med mandelpotatispuré saffrans & champagne sås & chilikräfta. Lite vin & mycket skratt fyller denna vackra kväll!

Lördag: Vi gör oss klara för att åka skapligt & 10.30 rullar båda bilarna iväg. Vi anländer till varberg vid 13 snåret, äter lite lunch, checkar in på hotellet som visar sig vara rätt sunkigt. Så istället för att ta en powernap så går vi ut i det vackra vädret 6 tar en powercider/öl innan vi gör oss klara på 30 min, hoppar in taxin & det bär iväg. 120 gäster & vigseln sker utomhus:




Det blir en LÅÅÅÅNG middag med förrätt som redan står på bordet för att sedan bli buffé till huvudrätt och tårtan som efterrätt. Vi hinner knappt ta en tugga av maten eller påbörja en pratstund med bordherren innan det är dags för tale, efter, tal efter tal och så håller det på till tårtan ät uppäten. Som tur var är det bra tal så man får skratta lite. Lite kling i glasen eller stampningar under bordet så brudparet får klättra både upp på stolar & ner under bordet för att kysssas. Vid 22 snåret är middagen klar & det är dags för dans & mingel. Vi är som sagt 120 pers & endast ett fåtal sittplatser sparas, så vi blir mestadels ute i kapprummet där det både går att sitta & prata med varandra. Vi är ett stort gäng kompisar och många har inte träffats på länge så det blir en rolig kväll även om vi inte tar många danssteg... När vi vi väl kommer hem till hotellet så möts vi utan discodunk, stadens discotek ligger granne och det låter som det ligger innne på vår toalett, men konstigt nog somnar jag ändå. Så skrattretande, 3 par med småbarn har sett fram emot en god natts sömn och möts av discodunk & väcks av gatsoparna, haha vi kunde inget annat än att skratta!

Söndag: Efter en lång "sunkfrukost" så tar vi en nyktra till promenad innna vi alla skiljs åt och åker hemåt, vi tillbaka till hunnebo. Där sover Alice middag fortfarande och vi får en skön stund i solen innan hon vaknar. Vi tar en promenad:


Vi avsluta kvällen med middag, skaldjur till förrätt, stekt sjötunga med pepparrrot & skirat smör och färskpottais till huvudrätt & glass med jordgubbar till efterrätt.

Idag sa vi hej Då för denna gång & resan hem gick även den bra, Alice var trött och somnade nästan genast och sov nästan 2 timmar, därefter blev det lunchstopp och sen brände vi av resten av milen hem.

GLAD PÅSK!

Kråkmamman: Villermaja kläderna är köpta i karlstad... Borde ju finnas på fler ställen!

Efter en hektiskt dag då Alice & jag gjort stan, shoppat galonisar svarta med vira stjärnor, 2 klänningar, 4 bodies, 2 par vantar, lite smin till mig & lite påskpresenter... Så tog Alice en långlunchvila medan jag for runt & packade eller la fram det som ska med, vi är inte alls klara men räknar med att Alice vaknar tidigt i morgon och att vi både hinner packa & åka iväg skapligt! Stadens second Hand affärer var stängda idag tyvärr, det är nämligen så att brudparet skicka ut ett mail om vad de önskade sig & de önskade sig presentkort på en viss resebyrå i en viss stad (för brödrostar hade de redan) skrev de & eftersom vi aldrig är i den staden & tyckte det var lite småsurt formulerat så har vi iallafall köpt en brödrost den allra billigaste RUSTA ghade & växlat in våra bidragspengar (3 par) till små mynt & ska fylla en låda med så d efår det liiiiite besvärligt! =)

Alice släpptes lös en stund innen på Rusta & jag hittade henne med händerna fulla av Plopp...Hm... Vi gick även in i en skobutik vilket hon älskar hon skulle kunna BO i en skobutik & det är hemskt roligt att riva ner alla skor i hennes höjd oxå.

Kvällen spenderades på Träningscentrat, Step Up & ledaren måste fått en knäpp eller nåt för direkt efter uppvärmningen så körde hon upp pulsen på musiken till "slutspurtspuls" så vi fick köra på MAX hela träningen idag, var totalt sopslut när jag gick därifrån...

Men men nu ska här vilas upp sig, imorgon förmiddag drar vi ner till Hunnebostrand & jag bara LÄNGTAR!!!!!

Så GLAD PÅSK på er alla & ha det så himla bra!!!

Bröllopsoutfiten!



Var ju tvungen att se så outfiten passade!



Man kan ha en jättemage i denna klänning eller vara typ anorektisk som jag ;-)



Under middagen & vid kyla åker sjalen på i rosa!



Rosa skor!

I dyningarna efter allt kalasande

Känns som jag inte hunnit NÅGOT annat än kalas de tre senaste dagarna! Hoppas bilderna säger mer än tusen ord =)


Någon frågade om blondiner har roligare för några dagar sen här inne på bloggen, haha. Jag kan bara säga som såhär: Klippet & färgen var det bästa jag kunde göra för att piffa till mig. Jag har alltid sagt att när man går på krogen för att få ragg så brukar det räcka med ett långt blont hår, men är man brunett så måste man vara snygg också. Nu går jag ju inte på krogen sådär värst ofta & några ragg är jag inte intresserad utav. MEN jag känner mig betydligt snyggare Nu som brunett. Jag tycker det är roligt att ställa mig framför spegeln igen, sminka mig, laborera med olika ögonskuggor, piffa lite med håret osv. Speglar mig nog 100% mer än innan & tycker det är roligare att ta på mig kläder med färg. & även fast jag snarare gått upp över helgen så KÄNNER jag mig smalare med min nya frilla & färg, det är inte lika akutviktigt med vikten längre, men det vänder nog det med. Känner mig VÅRfräsch helt enkelt, trots att jag är ett mensmonster IGEN!!


Kalasdagarna har varit roliga men intensiva & igår tog Alice verkligen slut. Så gnällig som hon var igår har hon inte varit sen hon var mini mini och jätte missnöjd. Men såfort gästerna behagade åka hem, vi hade sagt att vi skulle ses på förmiddagen, men de åkte inte förrän 15 & då hade BÅDE Alice & JAG ledsnat på att ha främmande. Men när de väl åkte hade jag tänkt att vi kunde åka ner på stan och handla galonbyxor & vantar som går att glöta i vatten med till Alice så hon kan vara ute hela helgen om de vill. Men så när de åkte så blev hon alldeles lugn & började plocka med sina saker, strosa runt & bara njöt av att få leka själv utan att någon inkräktade på varesig saker eller ljudnivån eller hennes kära korg. Så vi stannade hemma. Själv roade jag mig med att sortera leksaker, det vimlar av dem hemma, påtok för mycket. Jag som hade bestämt att mitt barn ALDRIG skulle ha sååå mycket saker, så nu fyllde jag TVÅ stora påsar med mjukdjur & babyskallror mm & ställde undan så nu går det se vad som ligger i lådorna igen. Har även plockat ut alla sandlådesaker så de ska vara utomhus, monterat prinsesstältet som ska fungera som altantält osv.


Huset borde även ha dammsugits för det rullar damm & kaksmulor överallt, men jag orkade bara inte det också, så det får bli kvällens mission om inte svärmor/nannyn/hemhjälpen har fixat det som i ett trollslag tills jag kommer hem.


Alice ville inte ha någon kvällsmat igår, var någon "Goda grytan" med vitabönor som hon spottade ut. Vi åt makaroner & köttbullar & det ville hon också ha, OM hon fick en hel köttbulla att bita ifrån. Men när 2 köttbullar & några makaroner med KETCHUP var i magen så började hon hosta & vips så var hela middagen uppe igen. Lilla gumman. Köttbullar med en hög med slem. När ska detta ta slut?!


Alice stöp i säng 19.30 & Natten blev relativt lugn, hon vakna till vid 4-5, men jag bädda ner henne igen & när hon vaknade med ett illvrål klockan 7 så gjorde jag likadant & sen sov hon till 7.45 då hunden & farmor kom. Men då hade hon iallafall fått sina 12 timmars nattsömn som hon såväl behöver. Så idag har farmor kalasrehab med Alice, blir nog mycket utevistelse & lugn & ro i hemmet eller jagande av stackars hunden.


Idag jobbar jag. Lugnt, lugnt, lugnt, tråkigt lugnt! Har varit på rehabmöte, men inte blev det många nya ärenden, vi åkte tillbaka tidigt. & rullstolen jag tänkt prova ut har inte anlänt, ska åka och se om den kommit på eftermiddagen. & så är det calci på 2 avdelningar så där är vi portade.


Glöm inte rösta på Sommartjejens mans påskägg:


The Eye




Dagens meny:


Frukost: frön + 1 dl vaniljyoghurt, 1 grov smörgås med ost, skinka & paprika +te

Lunch: pauluns nasigoreng + 1 tomat+ 1 grapefrukt

Fika: 1 apelsin+te

Kvällsmat: 1 grillad kycklingfilé, 1 stekt ägg & grönsaker

Kvällsfika: ???? + te


Min FödelseDag mm...

Tusen Tack för alla Gratulationer! Nu kommer dagen i bloggform...

På lördagen hade jag & mannen bestämt att fixa lite på tomten på söndagsförmiddagen, men vi vaknade till regn, reg på MIN födelsedag *snyft*. Så vi myste på inne istället & det mesta var ju redan fixat dagen innan så det blev till att fixa tårtan:



Vid 14.30 anlände gästerna & det blev paketöppning i hallen:


Alice fick en korg av sina kusiners dagmamma att bädda ner dockan i, men den korgen har hon mest suttit i själv =)



Vi fick jättefina saker, jag fick grejer till min uteplats av mamam & pappa & trädgårdsbok. Av svärmor & svärfar blev det träningskläder, mannens bror en flaska Amarone & syster ett jättefint halsband.
Alice fick grejer till spisen, 2 halsband, P.O.P kläder, en docka med tillhörande hund mm

Sedan blev det tårtkalas:






Födelsedaxbarnen!!!



Alice fick en alldeles EGEN chokladboll, ni mår tro att det var gott!!

När gästerna åkt var det 2 trötta Kalastjejer, Alice stöp i säng före 19.30, jag & mannen tog hämtmat, grekspett med tzatsiki.

Idag fick besök av min vän som bor på Irland & även bästa L & H & bästa A & A. Blev full fart idag med, Alice tog slut vid 12 sov 1½ timme orkade leka en stund till innan hon belv supergnällig & gnällde tills gästerna åkte, då fick hon lugn & ro igen & strosa runt & lekte själv.



Alice i nya jackan!


Irlandsvän


Sötaste A!

Vad är det för dag idag?

Jo det är NHEAS födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Jag börjar med gårdagen. Vi vaknade tidigt, Alice hostade och kunde inte somna om så det blev morgon redan vid 7. Men det gjorde inget för vi hade massor att göra. Jag började med att åka & handla det sista till tårtan mm & passade på att sola. Sen var det bara göra hemmet kalasklart. Möblera om till långbord i vardagsrummet, duka fram fika i köket & blåsa upp ballonger & fixa till tårtan som blev med 2 lager ett med Drottningssylt & ett med hallonmousse. Bredde sen hallonmusse på hela tårtan innan jag spritsa på grädden & la dit färska hallon & björnbär & slutligen hjärtströssel & ALICE-ljus!

Klockan 14 anlände Kalasgästerna, vi blev 6 barn, 6 mammor & 2 pappor, övriga pappor hade fått despans för jobb, renovering, bakfylla & flytt. Alice fick jättefina presenter, att alla har sån fantasi, själv har jag ingen när jag ska shoppa 1 års presenter, Alice fick en gul/orange vårmössa&scarf från Villemaja, hur söt som helst. En vagn med hink, spade, vattenhjul mm, 1 prinsesstält, 2 barnskivor, 1 badsköldpadda som sjunger & simmar.


Nya Vårmössan

Vi fikade & jag hade gjort lite barnvänligt fika oxå, fruktsallad, fruktbitar av äpple, apelsin & vindruvor, grädde, vanilyoghurt eller småyoghurtar, det var uppskattat!

När barnen tröttnat på att fika blev det lek på golvet & de lekte så himla bra & var så snälla emot varandra. Så kul att se. Visst finns det inslag av nojiga mammor som gapar & skriker lite för mycket men över lag tyckte jag att det var fridfullt mitt i all lekkaos.

Efter tårtan som Alice bara smakade en tugga utav så skickade vi väg de andra på Skattjakt medan vi plockade undan disk & fikabröd, sen lektes det & pratade en stund till. Klockan 17 åkte sista gästen & Alice var både hungrig & trött.

Lilla damen fick middag, bada med sin nya badleksak & sen var det i säng 19.30.

I morse väcktes jag av Alice 7.10 & sen blev det sång & paket & te på sängen! Mannen åkte & hanldade lite medan Alice fick gröt & vi fixade frukostbordet



Idag blir det 29+1 års Kalas (Alice fyller 9 april) med släkten. Så det är samma pyssel idag med kakfat som ska fyllas & tårta som ska garneras.

Helgen har innehållit både kolhydrater & kalorier, men men man fyller ju bara år 1 gång om året, nya tag på måndag, brukar bara behövas en "detoxdag" för att vara back on track igen!

KalasDag

Idag hade en något snorig & hostig Alice 1 års Kalas:


Mannen invigde morgonen med reklam t-shirt, JA det står "JU bättre den känns i handen desto längre kan man hålla på"... Näe inge snusk, borrmaskinsreklam...




Jag & Alice öppnar paket, bästa M & E sitter bredvid


Alice BB-kompis N skjutsar snällt kalasbarnet i vagnen!



Alice tycker att vi sjunger OTROOOOOLIGT vackert!



Får hjälp av mamma att blåsa ut ljusen



Alice tog endast en enda tugga av sin allra första tårtbit!



Kalasgänget! 6 barn 6 mammor & 2 pappor!



E 9 månader & 12 kilo tung....



Trött kalastjej undersöker en låda med påskkycklingar!


Fredagsjobb!

Idag är det jobbdag igen. Heldag idag & två dagar till inom loppet av 3 veckor. Sen har jag & Alice sommarlov! Nice!

Har faktiskt varit lite stressigt att hinna med både jobb & övriga aktiviteter, känns som att dagarna gått i ett. Kul men vissa dagar vill man bara slappa & vara hemma och pyssla.


Alice hade lite lite feber i morse med, så hon, farmor & hunden får spendera dagen inomhus. Ja hunden var ju med till Alice stora lycka. Ouf Ouf sa Alice direkt när farmor kom in genom dörren & leendetpå Alice var stort när hunden trippade in efter.


Idag har jag hämtat Alice fotografier hon tog på ÖF. Så himla söta. *mammas lilla hjärta* Hon är så fin. Fotografen skratta när han la fram korten och sa "En riktig liten gullunge" & det är precis det hon är & så titta han på mig & sa "Ni är inte helt olika".


Jobbdagen har flytit på, lite småsegt här och där, men som vanligt på fredagarna så eskalerar eftermiddagarna till skratt & flams. & så även idag. Idag har det diskuterats hur vida det heter Kontaktperson eller kontaktpersonal & det HETER kontaktpersonal, men vi ska demonstrera och börja skriva Ett kontaktpersonal & Kontaktpersonalet i journalen för vi tycker det är så fånigt!


Ska snart dra mig hemåt! Gosa in näsan i nacken på min lilla Trollunge & njuta av att det är fredag!


Dagens meny:


Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön, kanel & hasselnötter +te

Lunch: Omelette med sallad på tomat, lök & Fetaost

Fika: Apelsin & te

Kvällsmat: Egenkomponerad sås med Frästa Tigerräkor, grädde, dill mm, ugnsbakade grönsaker till mig & pasta till mannen

Kvällsfika: tänkte göra en mousse på grädde & 70% choklad + te


MysDag

Vickan: Så du var så smart... Det är fina kläder, men när man vet att man skulel ha fått 3 klänningar för samm pris på de vanliga butikerna i stan så... Det var MÅNGA på partyt som inte köpte nåt, men jag får lite skuldkänslor och kan inte strunta i att handla när jag går på sånt där...

Zeb: Tusen tack! Jag trivs riktigt bra faktiskt! Kanske har jag äntligen hittat MIN färg?

Tess: Poppisklänning det där, men den var ju underbar! Väntar på kalasbilder på Alva =)

Alice sov 1½ timme på förmiddagen. & eftersom hon åt lunch redan vid 10 så blev det gröt mitt på dagen, rev äpple och blada i, var smaskens, men när jag sista tuggan gav henne bara äpple så fick hon en kväljning & kräktes upp 1/3 av portionen *förlåt snuttan* . Hon är så känslig, skulle verkligen behöva ett par tänder, men de verkar ta god tid på sig. Beklagade mig för min mammakompis idag "Alice kommer klappra runt med lösgom som en annans pensionär" då kontra hon med "Å Hugo får glida runt i peruk"... Hahaha, mammahumor! Alice fick som tröst en piggelin att suga på (rekomendation från sjukvårdsupplysningen om barnet drack dåligt, själv prova jag mest för jag tycker det är lite kul) men Alice är ingen gottegris, visst hon sa "Mmmmmm" två gånger & kasta sen pinnen i backen & ville inte se röken utav den...

Resten av dagen har vi bara slappat, mest legat i fåtäljen/golvet, tittat på tv, lyssnat på musik eller läst bok, Alice kan nu säga Muu, frusta som en häst, kvacka som en anka, skälla som en hund, brumma som en bil & guppa som en båt hihi, orkade inte dra fram dammsugaren förrän mannen kom hem & bar ner påskpyntet & solen lyste in så varje dammkorn syntes så fint i ljuset *panik*. 

Annars är jag lite sur på att alldeles för MÅNGA tar så stenhårt på att man ska amma. Bara pressen gör ju att mjölken sinar. Vafan ska man trilskas med noll mjölk & skrikande ungar när det finns ersättning?! Men men det kanske är så att alla mammor måste "offra" en unge på att se matens magi, amning, smakportioner & mat & vad olika det mättar & hur nöjd samma barn kan bli av bara något enkelt som MAT! Amning är suveränt när det funkar, men LÅNGT ifrån alla får det att funka, det kan inte vara bättre att låta en unge vara hungrig istället för att ge mat, bara för amningens skull... Men det är min åsikt! Tycker bara så synd om alla hungriga ungar därute som får diagnoser som "kvällsont i magen" eller "gaser" eller "kolik eller varför inte "mjölkallergi""...

Ska krypa till kojs med nya Glamour som damp ner i lådan idag. Fick en chock när vi hämta posten, det var ju sommarvarmt ute på framsidan -jag som inte varit ute på hela dagen! Jaja kommer väl förhoppningsvis fler soldagar med frisk Alice!

Lite piggare Skruttunge idag!

Efter att mannen fått sitta hos Alice tills hon somnade igår så har hon bara vaknat 1 gång vid 4 på hela natten & sen sov vi till 7.40, mycket skönt & välbehövligt! Alice tempade 37,8 i morse, är inte alls lika hostig, har bara hostat en enda gång på hela natten & är piggare. Men trött! Efter en burkmat till "lunch" klockan 10 Så hon sover nu i sin vagn återigen till tonerna av Mama Mia filmen. Jag tyckte ju den var sådär första gången jag såg den, men nu tycker jag den är underbar!

Vickan: EXAKT det är samma! den klänningen är ju hur söt som helst. Köpte du orangea eller rosa tights till? Jag blev lite snål så det blev rosaprickiga som fanns på REA.

Sommartjejen: Eftersom att Nyponsoppan var ett test för att se om hon inte blev lika hostig och inte spydde slem som hon gjort efter vällingen så har vi inte prova EkoGo vällingen. Men det är helt klart ett hett alternativ. Hon har ju inga tänder ännu & hon drack inga mängder Proviva nyponsoppa (knappt 100ml) mot vällingen som hon suger i sig 280 ml av, så frågan är vad som är vad om hon äter för mycket välling eller om den gör henne slemig & kräkig. Eller om det bara är tillfälligheter alltihop eller beror på förkylningen & inte hade spelat någon roll vad vi gett henne de kvällarna!

Idag blir en innedag! Vill inte riskera Alice hosta & feber med några strapatser utomhus. Hade tänkt påskpynta & städa, men det blir bara städning då mannen glömde att ta ner påskkartongen igår *sur*. Får väl pynta lite ikväll när mannen kommit hem.

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli +te
Lunch: Omelette med skinka, lök & champinjoner + sallad
Fika: 1 frukt + 1 msk cashewnötter
Kvällsmat: Baconlindad kycklingfilé med grönsaksröra (man & barn får ugnspannkaka med bacon i)
Kvällsfika:Ost&Skinkrullar, 2 rutor mörk choklad & te

Tyvärr blir det nog ingen motion idag om inte Alice & jag provar Blossoms Power Yoga dvd jag fick med ToppHälsa =)

Mammas lilla Sjukling...

Igår var jag på Me&I party, mycket söta kläder, men väldigt dyrt. Kunde inte motstå en lila/orange klänning med tihgts till Alice. Mannen ringde vid 20, Alice hade kräkits när hon fått vällingen, hela sig & hela honom. När jag kom hem låg de & sov i fåtöljen istället. Men Alice gick att lägga över i sin säng. men vid tolvsnåret vaknade hon & var supervarm, tempade henne 39,5, sen tog det ett tag innan hon kom till ro. Så vi har haft mysdag idag, Alice somnade i min famn till Mama Mia filmen. Sen dansade vi till musik, Alice kan nu snurra, så himla söt!

13 hade jag tid hos Q så mannen kom hem. Q gav mig en bok riktad till anhöriga, iof anhöriga till MS men det finns många likheter anhöriga emellan. Åkte sen & handlade inför helgens kalasande. När jag kom hem åkte mannen & handlade present till mig & Alice somnade i sin vagn inomhus:



Utslagen liten tjej.

Alice sov fortfarande när jag åkte för att träna. Step Upen blev till Aerobics idag, då ledaren var sjuk & de tagit in en vikarie som var aerobicsinstruktör. Inte lika jobbigt som Steppen då jag inte hängde med eller kunde memorera alla stegen, men roligt med lite nytt & visst blev jag supersvettig ändå!

Idag nattades Alice med Nyponsoppa då vällingen är slembildande & idag blev det ingen spya än så länge...

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön, kanel & hasselnötter, ½ apelsin + te
Lunch: Omelette & sallad
Fika: ost & skinkrullar
Kvällsmat: färsbiffar med grönsaksröra
Kvällsfika: ost&skinkrullar, lite torkad frukt & te

Dagens motion: 70 min Aerobics

Dagens...

dåliga: Alice vaknade med 39,5 i natt, nu är det nere på 38... Pluttan!
bra: Jag har gått ner 0,5 kg
film: Alice sov i min famn till Mama Mia nu på förmiddagen...

RSS 2.0