En HELDAG för mig själv!!

Mannen rumlade runt som en sjöelefant i morse, glömde stänga av alarmet på mobilen som låg i vardagsrummet när han stod i duschen *smido* , tappade saker & lät som han mer gick igenom än ut genom dörren innan han for iväg. Som tur är vaknade inte Alice, men jag! Läste en stund men tyckte det var skönare att somna om så det gjorde jag & vaknade till Alice ljuva stämma "Mamma!!" vid 7.30. Vi gick upp, packade det sista & begav oss ut på en morgonwalk. när vi kom hem åt vi frukost & sen kom Alice farmor & Farfar. det märktes att  de inte träffats på länge. Alice tog lite avstånd och gick till mig ett par gånger innan hon satte sig tillrätta i Farmors knä.


Alice äter samma frukost som mamma. Efter gröt & promenad

Alice Farfar som är en *optimist* utbrast flera gånger
"Näe hon känner inte igen oss" "Hon har inte sträckt upp armarna emot dig en enda gång" och syftade på farmor & så "Alice kanske inte vill följa med oss hem" "hon kanske skriker nu när vi åker"

Men när han klev in genom dörren gav han mig den bästa kommentaren som jag kan leva på hela veckan:

"Vad smal du blivit? VIsst har du gått ner??"

Jag hade god lust att svara:
"Jag har sprungit som en gepard och ätit som en myra, det borde ha förvunnit 10 kg från min kropp för att motsvara min ansträngning"

Men borde ha svarat:
" Jag har lagt om min kost & börjat motionera mer, jag har gått ner 2 kg och ska gå ner 6 till"

Istället svarade jag:
"Jo lite grann jag springer ju endel" samtidigt som jag skruvade på mig...

Efter den halvtimmen det tog för mig & Farfar att sätta fast bilstolen i deras Audi Q7:a så hade Alice blivit polare med Farmor igen och satt förväntasnfullt i bilen & vinkade hejdå till sin mamma.

Själv gick jag in & funderade en stund. Ville ta en promenad by my self i skogen, ville oxå färga hår, måla tånaglar, fixa med kort  & slappa, så jag bestämde mig för att ta walken först. Sagt & gjort efter en stund letande efter min MP3 jag inte sett på sisådär 3 år så konstaterade jag att dne rä borta och jag får införskaffa en ny om jag vill ha någon. Sen travade jag ut. hade tänkt ta Elljusspårets 5 km runda, men gick så in i vassen fel att det blev en runda som tog 80minuter, men det gjorde inget för det var sååå skönt och jag var svettig, nöjd & glad när jag kom hem. Är dock glad över att jag inte bestämde mig för att springa för då hade jag nog legat som en flämtande hund ute i spåret...

Nu har jag färgat håret mörkbrunt med en glimt av rött, målat tånnaglarna:


Inte världssnyggt, var skitsvårt med Fransk manikyr men får duga för nu! Blir nog bättre när spillet skavts bort =)

Nu ska jag njuta av min lunch:


& sen slappa & surfa & fixa lite med foton som aldrig hinns med annars!

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, Gojibär, 1 Falurågrut med minilätta, ost
Lunch: Biffwook med Couscous, 1 rågrut med ost & minilätta
Fika: 2 Kanelknäcke, ½ äpple & kanel
Kvällsmat: Grillad hemmagjord Hamburgare med hemmagjorda strips
Kvällsfika: 1 bit mörk choklad
= 1336 kcal

Dagens motion:
45+80 min walk
= -429kcal


Kvällstankar...

... njuter som mest nu när jag vet att jag har en HEL morgondag bara för mig själv. när jag väl sitter där ensam i ett tyst hus brukar jag mest sakna Alice små tassande fötter eller ljuva stämma. Men känslan av att VETA att jag får ägna mig åt mig själv bara mig själv en hel dag, utan måsten och krav känns underbart!

...kvällens joggingtur -lika skön som alltid. Idag lät jag tankarna sväva fritt, för 2 veckor sedan var jag tvungen att koncentrera mig på något viktigt, gärna något som gjord emig arg & gav mig fokus på något annat. Nu kan jag bara låta tankarna flyga, lyssna påmin andetag eller njuta av fötternas melodi emot asfalten.

En Bus & Gnäll dag med babysångsgänget

Somris: Det var inte jag som skrev:
 "Nu har jag registrerat mig och gjort upp min egen nybörjar slinga. 3km blev den fram och tillbaka, blir nog en perfekt start för mig.
Nu ska jag bara iväg och köpa joggingskor när lönen kommer - sen blir det start dags för mig!
Ska prova att gå den idag med Viktor tänkte jag. =)
KRAMIS "
För ett par dagar sedan. Men med din nya inställning "jag tänker INTE betala så mycket för ett par springskor som jag inte vet om jag kommer använda" så förstår jag att det inte blivit några skor. Du ska ha väldansTUR om du hitta ett par BRA skor som passar både din fot och din kropp för så lite pengar. Kanske lugna sig och spara ihop lite mer pengar eller fundera igen om det är verkligen är JOGGA du VILL?! Varför inte PROVA att ge dig ut i ett par gamla skor, känna efter OM det är något för dig som du VILL satsa på? Huvudsaken är väl att komma igång. Skor är A & O när man joggar, att springa i dåliga skor går både sämre och sliter mer på knä, höfter & rygg. Ett par bra skor är en investering de går utmärkt att GÅ i dem, cykla i dem OCH använda dem till vardags oxå. Ett par BRA skor ger Jogging glädje! Mitt tips för sugna Nyjoggare är att åka till en bra Sportbutik med kunnig peronal som kan se på kropp och fot vad man behöver för typ av sko, det finns en uppsjö av både modeller & prisklasser, man behöver inte köpa det dyraste finns bra skor från 800:- oxå , men man ska hitta en sko om är optimal för en själv.

Svintoflickan: Haha, ja det är mest mage, men det finns något som kallas ARSEL oxå som är påtok för big om du frågar alla mina jeans i garderoben. Det är konstigt det där med att aldrig vara nöjd, men jag kände mig nöjd vid 53kg & jag hoppas jag blir det igen. Konstigt att man många gåner minns vad man vägde just då, tex 53kg när du gifte dig & jag 63kg när jag åkte till England 55kg när jag kom hem...

Om någon är intresserad av att räkna ut sitt BMI så finns ett lätt sätt att göra det här:

Viktklubb 

Idag vaknade jag 7 & Alice 8. Passade på att läsa lite till i min bok. Ömsom skrattar, skäms, känner igen mig & får "aha" tankar. När Alice & jag gjort oss i ordning åkte vi hem till S & O från babysångsgruppen, där var även A & A. Där blev det en massa prat, fika, bus, lek & lite gnäll. Två trötta barn idag & en Alice som mest såg fundersamt ut när de andra gnällde. När S dukade fram en nybakt Tuppkaka med nyplockade hallon och skiktat florsocker hade inte jag karaktär att säga "Nej tack jag förösker gå ner i vikt" så jag tog en liten liten bit, hoppade över glassen & bäljde i mig en stor kopp te. Känner mig rätt nöjd ändå & det fick ändå plats i min kaloriberäkning med dagens planerade mat.


S & O

A

Alice

Dagens meny:

Frukost: 2 dl Lätt Vaniljyoghurt med ½ dl Granola, 10g gojibär, 1 Rågrut, minilätta & ost
Fika: Tuppkaka & te
Lunch: Köttfärssoppa med 2 rågrut, minilätta & ost
Fika: 2 kanelknäcke, 1 gul kiwi
Kvällsmat: Biffwook a´la Viktväktarna, 100g kokt Couscous
Kvällsfika: 2 kanelknäcke, ½ skivat äpple, kanel & Chaite
= 1300kcal

Dagens motion: 30 min Jogging
= -295 kcal

En kratta & te...

Anna: Yes box det var i din hemstad jag shoppade loss! Synd att vi inte sprang på varann! Pratade med "bossen" idag hon hade "glömt" skriva mitt anställningsavtal.. Not supriced!

SandraW: Jag är bara 157 cm lång eller kort vilket gör att något som kan låta som få kilon blir alldeles för många på min lilla kropp, jag har BMI på gränsen till övervikt idag... Vad kul att du testat Chailatte. Vi har en inbyggd kaffemaskin i vårat kök från Miele, en nespressomaskin, kostar runt 13000:-, men det finns mängder av kaffemaskiner ute i handeln till bra priser som man kan ställa på bänken, någon av er andra som har någon att rekomendera??? Jag använder bara vår maskin för att skumma mjölk, men mannen dricker espresso & kaffe, går även att få hett vatten, men jag tycker det är godare med kokande vatten från vattenkokaren. Te ska vara hett!

Somris: fint du hade shoppat idag igen. Har du hittat några springskor än? Har inte fått någe svar på mitt inlägg längre ner om det?!

Eftermiddagen blev lugn. Alice & jag gick ut en sväng, jag krattade undan det värsta gräset efter klippningen. Alice badade i sin pool. Sen fikade vi på altanen. När vi kom in & skulle fixa maten så hade vi inga ägg så det blev en snabbis till lilla ICA. Passade på att handla till Pappas tårta jag lovat göra till på lördag. Har tänkt mig en sockerkaksbotten med egengjord hallon & chokladmousse på & så färska hallon on the top! Hoppas den blir både lika fin & god som jag tänkt mig! När mannen kommit hem & vi ätit gick hela familjen ut en stund igen. Mannen spikade takpapp på Friggboden. Alice & jag roade oss med olika gymnastik övningar, hon älskar när jag hjular eller gör kullerbyttor & försöker modigt att göra själv. ett tag liknade det Rytmisk gymnastik ute på gräset då hon varierade mellan att springa runt med en boll och ett gäng plastremsor (från mannens takpapp) som jag knytit ihop och som fladdrade så roligt bakom henne när hon sprang. *Sötnos* Hon härmar så fantastiskt mycket just nu, både rörelser, ord & miner. Jag har lärt henne grimasera så hon ser ut som en gammal tant utan tänder hahha, så söt. & man får passa sig hur man beter sig, igår stod jag och lyfte benen när jag smörjde in mig i badrummet, tror ni inte lilltrollet förösker göra likadant?!

Alice Farmor & Farfar har kommit hem från hunnebostrand nu och det längtar massor efter henne. Så de ska hämta henn på fredag & så åke rvi dit och grillar & sover kvar på lördag. Har just nu n lång lista på saker jag ska unna mig på Fredg: Måla tångalarna a´la Fransk manikyr EFTER ett långt och bubbligt fotbad. Färga håret & ögonbrynen. Sträckläsa alla veckans nya veckotidningar i soffan med ett glas cola Zero. Och så vill mannen ut & plocka svamp av alla saker efter jobbet på fredag, vi har ju inga mat&sovtider att passa så det får väl bli det då =)

Har tittat på Bacholerette. Blir förundrad över hur bra de framställer killarna, man blir ju kär i hela bunten till och med Jesse som inte är min smak ALLS. Väntar med spänning på fortsättningen.

Har börjat läsa Charlotte Flinkenbergs Viktiga Boken -från sockerråtta till storlek 38, -igen! Älskar dne boken, alltid är det väl någe nytt tips jag kan snappa upp. Den var en start för mig förra gången jag gick ner från 61 till 53 kg & som jag då lyckades hålla och trivdes bra med tills jag blev gravid (dvs i ca 1½ år). Idag har jag gått runt med ett stort sötsug, men jag har hållt mig ifrån allt som lockar & borstade tänderna illa kvickt ikväll. Ett tips jag brukar köra med är "Om jag fortfarande är sugen om precis en timme, då FÅR jag" oftast har man hittat på något annat, fått bättre karaktär eller motståndskraft tills den där timmen har gått och just ordet FÅR brukar underlätta för mig. inget är förbjudet, men är det värt det???Oftast inte!



& lite MER shopping...

Det finns inget bättre att starta dagen med att sätta sig med sin Frukost EFTER en härligt svettig Powerwalk! Att med GOTT samvete njuta av frukost & veta att man startat dagen på ett hälsosamt sätt! Efter denna start begav vi oss ner på stan. Hade "glömt" köpa present åt pappa som yller på lördag. hade frågat vad han önskade sig men inte fått någe svar, men jg ringd ehonom igår kväll & frågade & fick då ett svar & vi hittade det han önskar sig dvs en ny Piketröja, en lite dyrare än jag tänkt mig, men snygg!

Sen kunde jag inte låta bli att shoppa lite till mig & Alice:



T-shirt till Alice, Frukts&fibrer till mig & så ett armband till mig själv!

Idag poppade jag upp min gamla vanliga svarta välanvända klänning med en scarf i midjan, sminkade mig lite extra, plattade håret & tröck ner fötterna i mina Donnadirl ballerina. Kände mig riktigt Chic igen! =)

Dagens meny:

Frukost: 2 dl Vaniljyoghurt, 0,5 dl Granola, 10 g Gojibär, 1 Multigrain, minilätta & ost + te
Lunch: Gårdagens goda Skaldjurswook med äggnudlar & papadam
Fika: 2 kanleknäcke, 1 gul kwiw + chaite
Kvällsmat: Köttfärssoppa, 2 rågrut, minilätta & ost (man & barn får pannkaka oxå)
Kvällsfika: 2 kanelknäcke ½ äpple+kanel & Chaite
= 1300kcal

Dagens motion:
45+20 min walk
= -242 kcal

Shoppingdagen i text...

SandraW: Tack för pepp! Jag svarar dig i mitt inlägg längre ner om vikten, om du har fler frågor så fråga på =). Hoppas operationen gör nytta & att du snart kan röra dig mer igen. & det är ingen idé att halvbanta utan motivation, man blir bara besviken. Bättre satsa 100% när motivation, ork & karaktär finns där & det gör den när man är redo!

Svintoflickan: Tack vännen! Det är väl så, jag tycker DU är fin som du är, men när det kommer till en själv då låter det annorlunda =) & som sagt är man inte motiverad ska man inte köra, tro mig jag har föröskt & man blir bara mer besviken än innan man startade!

Ewe: Visst är hon för söt! Du skulel hört hur arg hon blev varje gång skon åkte av -inte lätt att köra bil i prinsessskor =)

Vikten:

Jag har som mål att gå ner 7 kg totalt. Min målvikt ligger då på 53 kg som jag vägde INNAN jag blev gravid. Då ligger jag i mitten på BMI skalan av normalviktig. Jag är smal vid 53 kg men inte för smal utan har fortfarande former, men magen korvar sig inte över byxkanten & jag behöver inte prova de kläder jag vill ha för jag VET att de passar. Nu kan ju kroppen ha förändrats med graviditeten så vi får se hur kroppsformen ser ut när jag når målet, men målet är absolut inte pinnsmal. Fick även vatten på min kvarn när jag såg Super fat VS Superskinny, en tjej som var lika lång som mig men då vägde 39 kg blev rekomenderad en normalvikt på 53 kg till sin längd så då känns det som jag har sunda tankar.
Jag kör Viktklubben, äter ca 1300kcal per dag, de dagar jag både går & springer så brukar jag äta lite mer. Jag är en strukturmänniska & så även med maten, jag planerar min matdag varje morgon, dvs med hjälp av Matdagboken på VK där man skriver i vad man äter & den räknar ut kalorier. jag satsar på en frukost på ca 300kcal, lunch runt 3-400kcal middag på 3-400kcal & 2 mellanmål på 1-200kcal. Jag klarar inte av att gå ner i vikt med äcklig mat och en massa förbud, på VK FÅR man äta allt men med måtta & inte varje dag & äter man för mycket eller vill ha mer -är det bara ut & röra på sig. Jag fyller i Motionsdagbok oxå som räknar ut ungefär hur många kalorier jag förbränner genom träning.
Just nu håller jag att lära mig vad en normal portion är för någonting, det är inte en rågad tallrik pasta med 3 slevar köttfärs, det är inte en präktig köttbit & 43 klyftpotatisar. & det lustiga är att när jag mätt upp min portion (använder nu våg & decilitermått till att börja med för att lära ögat) så blir jag både mätt OCH nöjd även om det kan vara tregånger så lite som jag brukar äta. jag gjorde på detta sätt sist oxå, använd emig av VK, men åt sopplunch, samma frukost varje dag & i princip samma fika dag för dag. Nu när jag äter gluten igen är jag fräslt i Kanelknäcke osm ni nog märkt. Men som sagt att gå ner i vikt måste vara gott!


=Nhea 61,3 kg

Nhea 54 kg=






Nhea 54 kg

Dagen började 7.15 då lilltrollet ville stiga upp, hon sov bra i natt utan varken gnäll eller rummel så jag kände mig utvilad & redo för en shoppingdag. Vi gjorde oss i ordning & åkte sedan till grannstaden för lite shopping. Vi började på Babyproffsen där vi köpte vagnen. Sen fortsatte vi ner på stan & då premiäråkte Alice vagnen. Hon har suttit som en liten sessa i sin nya vagn. Inte ett gnäll från lilla damen trots att vi gått 3½ timme på stan varav 1 timme hon sov. Så himla skönt. Tyvärr fick jag inget flyt i klädshoppandet. Kom på mig själv med att titta på vardagligt, neutralt eller blommigt, min gamla stil som var chic, modern, lite vågad & myllrade av härliga assesoarer känns som bortblåst. & när jag äntligen kom mig för med att prova ett ar tuffa jeans så satt S alldeles för tight & M var för stort. Hur kan man hamna SÅ mitt emellan två storlekar? Jag har inte ett enda par byxor som sitter BRA i min garderob så topar var ingen idé att titta på. Klänningar kollade jag på men hittade inget jag fastnade för. Så det blev ett par skor till mig nedsatta från 500:- till 199:-, svarta pumps som jag velat ha länge. Perfekta både till fest eller barnkalas ;-). & så hittade jag en väska, jag är ju Queen of väskor eller var, har en garderob full av väskor men ändå använder jag bara samma, samma, samma, så nu shoppade jag en som passar perfekt att hänga på shoppingvagnens handtag och som rymmer både en blöja & ett paket våtservetter, plånbok, mobil, läppglans, bronspuder OCH lite jobbprylar. My chic me must come back!
Alice & jag lunchade på McD för första gången, hon fick ett Happy Meal, hon åt 3/4 hamburgare, 1 bröd & några äppelskivor & så fick hon Färskpressad Äpplejuice & hon mumsade glatt. Själv åt jag en McSallad Shaker & sörplade Cola Zero. Efter lunch & blöjbyte, fällde jag ne rlilla damen & gick några snabba rundor utomhus på gatan & så somnade hon. Jag sprang kors och tvärs den timme hon sov, baxade in henen i en provhytt osv. & när hon vaknade hade jag bara ett ärend ekvar och det var att köpa kläder till nytillskottet i vänkretsen, en liten tjej. Väl inne på H&M hittade jag bara en t-shirt till Alice, blev sur & sa för mig själv "Jag går till Lindex istället" & knallade ut & döm om min förvåning när det började tjuta och personal kom efte rmig, för där satt Alice och tuggade på galgen till den obetalda t-shirten jag totalt glömt bort... Jisses vad pinsamt! men men när den var betald så gick jag iallafall till Lindex och hittade efter om och men kläder till lilla nya prinsessan. SEN var det dags för hemfärd, men vi svängd eåterigen in på babyproffsen för att denna gång köpa Tripp Trappstolen. hade ingen mobil med första gången utan överlade med mannen om jag skulel köpa en när jag gick på stan. & tur var väl det Alice grät som en liten gris när mannen satte ihop stolen inan hon fick sitta i den. Hon älskar sin nya stol!

Kvällen avrundades med en Joggingrunda, sååå skönt när man komme rhem, svettigt idag och lite tungt mellan varven, men runt det kommer jag!!! Så nu syster har väl lönen kommit & dina joggingskor är väl inhandlade så det bara är att sätta fart eller????? =)

Dagens meny:

Frukost:
vaniljyoghurt, granola, gojibär, multigrain, minilätta & ost
Lunch: Mc Sallad Shaker grekist + bröd & Cola Zero
Fika: 2 kanelknäcke, 1 kiwi
Kvällsmat: Skaldurswook med äggnudlar + papadam
Kvällsfika: 2 kanelknäcke, ½ skivat äpple, kanel, 1 chokladbit på 10g + te
= 1300kcal
Dagens motion: 30 min Jogging
= -295 kcal

ShoppingLycka


AKTA GRACO 995:- på Babyprffsen just nu inkl. Bygel. kallar den för shoppingvagn då den är tänkt att ligga i bilen så jag slipper släpa stora vagnen hela tiden. Den premiärshoppades i idag, & jag älskar den! Alice tog även middagsluren i den med lyckat resultat!


Tripp Trapp +Babypaket 1998:- på babyproffsen


Prinsessan är ute & kör bil i mammas guldskor...


Alice fick t-shirt från H&M som hon står på 49:- & en luvtröja från Cubus 50:- på REA


Tyvärr hamna bilden upp & ned men jag shoppade en väska åt mig själv på New Yorker 179:-, skor från Belle 199:- & Franskmanikyrs set som jag tänkte använda till tånaglarna...


Middag på Äggnudlar, skaldjurwook med grönsaker & 1 Papadam 365 kcal, nyttigt & GOTT!!

Skriver mer efter Jogging & Allsång!

För hård eller rätt tänk?

Detta kom som ett brev på posten idag! NEJ det är INTE jag som är för hård emot mig själv. Hur ska man kunna nå sin målvikt om man är "snäll" emot sig själv? & unnar sig hela tiden ?? Det kanske funkar någon gång då & då. Det kanske funkar om man har en övervikt på 15-20kg, men inte om det är under 10 kg!Jag har varit snäll emot mig själv hela året med att "unna mig" sluta dieten för att frossa, inte motionerat osv. . Resultat? Inte ett enda jäkla minuskilo i slutänden & inte mår jag ett dugg bättre snarare mer orkeslös, mer pösig & ofräsch. . Nu är det slut på att vara snäll, nu är det slut på fusk. nu ska jag hålla mig till dieten, äta nyttigt, varierat & hälsosamt samt motionera! Jag har gjort det en gå¨ng förr, då inte genom att vara snäll & jag ska Dit igen! jag vet att det kommer ta tid, men NU har jag hittat rätta tänket, rätta strategin efter att ha luskat runt lite bland flera andra OCH jag har provat att leva ohälsosamt och känt dess bieffekter så nu kör jag stenhårt!

Kom igen och fortsätt kämpa!
Ett vanligt skäl till att vikten ofta börjar krypa upp igen är att vi börjar komma med ursäkter till varför vi ska äta lite onyttigt eller röra på oss mindre.

"Nu motionerar jag så mycket så nu kan jag unna mig att börja fika med kaffebröd och kakor på jobbet igen" är ett exempel på en vanlig ursäkt. Men din ämnesomsättning idag är baserad på den sunda kost du äter och den träningsnivå du har. Vill du äta mer kaloririk och/eller fet mat måste du räkna med att det krävs mer träning för att göra dig av med extrakalorierna.

Du kan inte heller börja byta ut matkalorier mot godiskalorier - som vi tidigare konstaterat så är det inte bara hur mycket du äter utan också vad du äter som ger det resultat du får. Självklart spelar det ingen roll om du råkar missa ett träningspass då och då, men börjar du skaffa dig ursäkter till varför inte hinner träna just den här veckan alltför ofta, kommer vikten sakta med säkert att börja krypa uppåt igen.

Heja, heja!

Hälsningar Viktklubb.se


GåendeDag


Friggeboden!

Vindruvstjuven!

Idag är en sån där dag då jag helst hade velat ligga i soffan & plöja igenom en hel hög fräscha veckotidningar samtidigt som jag sörplade ett glas iskallt Cola Zero med en skiva citron i. Men så blev icke fallet. Alice ville inte dega idag. Vi tog den vanliga morgonwalken på 45 min. Åkte till Ica & handlade. Alice somnade som en stock 12.30 & sov till 14. Hon har gnällt ett par nätter nu & när hon gnällde redan 6.50 i morse lät jag henne gnälla en stund & vips hade hon somnat om & fick väckas 8.15. Tror att hon drömmer för när man kommer upp till henne sover hon alltid,. fast som pippi med fötterna på kudden, så jag brukar bara vända på henne & stoppa om henne så sover hon vidare.

När Alice vaknat eferr middagsvilan började hon med en praktvurpa nerför sängen. Efter den så funderade jag på om vi skulel gå ut en stund. Orkade inte. Åka & handla nya uteblommor. Orkade inte. Så i ren tristess tröck jag bokstavligen i mig 6 st ballerinakex. Det var vad som fans kvar i paketet. Så himla onödigt det 6:e var inte ens gott. 30 min kvar till vanliga fikat, småsugen i magen & Så jag fick värsta ångesten efteråt, övervägde en spya men kom på att det var ännu sjukare än själva tröckeriet. Så det blev en walk till istället. 60 min walk. har då förbränt 225 av de 390 ballerinakalorierna jag satte i mig. Kände mig så himla besviken på mig själv. Det har gått så bra med viktklubben i 2½ vecka & det kändes som att snubbla på startlinjen IGEN.  Men efter kvällens gräsklippningen är ballerinorna förbrända & min ångest mildrad.

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt, granola, gojibär, multigrain, minilätta & ost
Lunch: WW Lasagne
Fika: 6 ballerinakex
Kvällsmat: Dragonkyckling med pasta a´la Weight Watchers
Kvällsfika: 1 kiwi & en stor kopp Chaite
= 1392kcal

Dagens motion: 45+20+60 min walk, 30 min gräsklippning (om vädret tillåter)
= minus 598kcal

Dagens vägning visar totalt:
 -1,6kg

Trädgårdsdag

Det blev en riktig Trädgårdsdag. Mannen har nästan byggt klart Friggeboden, den ser iallafall ut som en liten stuga nu med tak & allt. fattas golv, fönster & dörr & lite takpannor. (Ska fota imorgon) Sen blir det MITT jobb att måla stugan I guess. Har idag fantiserat vad man kan göra på väggarna i stugan. Den ska ju fungera som lekstuga så småningom.

Precis när vi skulle börja grilla kom grannarna ut & började rensa i slänten. Som visserligen ser ut som skrutt eller såg. Så då hade jag ju inte hjärta att låta dem rensa by them self när det är på våran tomt. Så i med hårdhandskarna bara & riva upp en MASSA ogräs. Alice hjälpte oxå till. Sen har vi lagt på markduk trots att vi inte tänkte det från början & den ska väl fyllas med jord så den ser lite snyggare ut, men de ska på semester 1 vecka så det får väl vara markduk ett tag. Vi bidrog med markduk så då får de köpa jorden =).

Det blev hur som helst en sen grillning & därmed en sen joggingtur, sprang när mannen la Alice vid 20 istället men det gick bra det med. Positivt är att det är friskare luft. Minus att det är hundpromenadernas timme, massa hundar som mer eller mindre gillar joggare. & största minuset eller om det är ett plus är att skuggan från solen faller så att ARSLET blir gigantiskt. Jag sprang som en idiot efter den synen -not so nice! Men idag gick det superbra igen, så skönt!!


Söndagsslöööööö

Idag är vi slöa familjen, eller inte mannen han spikar Friggebod. Alice är småtrött & småtjurig eftersom hon fick vara vaken så länge igår (blev sovis till 8.30 imorse), men vi tog en walk på 60 min på förmiddagen mutad med Semperjuice & russin & sen släppte jag ut henne i trädgården hos mannen en stund tills jag slängde mig ut i solstolen. Mycket sola blev det ju inte, har inte ens blottat bikinin än, men den finns här under. Sittandes liiite lösare än på semestern =)

Har gjort veckomeny efter Viktväktar kokboken & skrivit handlingslista till imorgon. Är jäkligt shoppingsugen, planerar en shoppingtur till grannstaden i veckan. Vill ha nya shoes & en partyklänning till nästnästa veckas utgång. Tills dess ska jag fördriva eftermiddagen bläddrandes i Elloskatalogen som jag ännu knappt öppnat....

Igår hade jag en motionsfri dag, både skönt samtidigt som det kliar i benen efter lite motion. Vet inte hur mycket walkarna räknas som träning, om man ska ha en helt fri dag från motion eller om en walk inte spelar så stor roll??? Har hur som helst märkt att jag svettas otroligt mycket mer, funderar på om det jag lärde mig som "ung" att "Ju bättre kondition desto fortare blir man svettig" är en myt eller sanning... Väljer att tro på sanning! =)

Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med Granola & gojibär, 1 multigrain med minilätta & ost + te
Lunch: Thaikyckling a´la WW + 1 liter vatten
Fika: 2 kanlknäcke, 1 kiwi eller ½ äpple+ te
Kvällsmat: Grillad oxfilé med egengjord klyftpotatis (mindre fett) & grönsallad
Kvällsfika: 1/4 Galiamelon & te

Dagens motion: 60+20 min walk, till kvällen 30 min Jogging


Vilken härlig kväll...

Camilla: Skitsnygga skor du hittat! Är sugen på ett par "burskor"-liknande my self, ska överlägga med mig själv om det ska bli ett par nya partyshoes, har en tjejkväll inplanerad! Är sur för att bianco lagt ner här i stan, måste ta mig iväg på en shoppingrunda i en annan stad... Nästa vecka kanske? Hm...

Tess: Garvar fortfarande tå din slängda katalog... Hittade dock inte den andra klänningen när jag bläddrade igenom för 110:e gången, måste ha drömt den klänningen för den är skitsnygg i min hjärna... Jag har blivit jogging-frälst. Trodde inte det om mig själv, men det gick... Hoppas ett par kilo kan slinka av på köpet. Ska ju snart börja jobba bland smala sportiga unga tjejer igen, kan ju inte komma med pösmage & fläka ut mig i soffan då heller ;-)

Idag har jag haft en riktigt härlig dag & kväll. dagen har mest gått åt till atta fixa & städa. Såg till och med mannen svischa förbi med en dammtrasa, det händer inte alltför ofta tyvärr. Alice & jag har varit på systemet & bunkrat rödtjut, öl & cider & en snabbis på ICA. Sen har et fejats & fixats & idag tyckte jag det var riktigt roligt både att pyssla & laga mat.

Meny:

Grillspett: fläskfilé, ryggbiff, tjockkorv inlindad i bacon, majs, paprika & lök. Örtmarinerad färskpotatis i ugn. Feta & basilikasås. Grönsallad med granatäpple.

Jordgubbspaj med gräddfilstäcke, med härligt mjuk vaniljglass.

Snax: 2 sorters melon, vindruvor & cashewnötter

Våra gäster är ett par vi inte direkt umgåtts speciellt mycket med. Mannen har alltid hävdat att tjejen är skitrolig, men jag har fått ett negativt intryck sedan föe min & mannens tid. Men så när vi var på bröllopet i påskas så fann vi varann tillslut. Riktigt härligt småflummig, naturlig tjej. Vilket visat sig stämma perfekt. Vilken härlig familj. Vi har pratat en massa. Barnen, de har två barn på 2 & 6 år. Har lekt & sparkat boll & åkt Bobby Car så det tjutit om däcken. Det är en härlig syn när 3 barn sitter & hjälps åt att stoppa klossar i en burk. Stämningen har varit lugn, inga skrik eller hårda ord utan mysig helt enkelt. & Alice har suttit i deras knä & både mannen och jag har fått kramar av deras minsta spellevink. Så jag hoppas det blir fler träffar!

Alice orkade hänga med i deras tempo & var vaken tills de åkte vid 22.30, men då var vällingflaskan ett faktum efter att hon blaskat av sig i diskhon i tvättstugan. Hon var smutsig från topp till tå. & nu sover hon sött i sin säng. Idag fick hon smak för vindruvor. Jag hade ställt ett fat på utebordet & mannen fick syn på henne genom vardagsrumsfönstret när hon klättrat upp på en utestol & lirkat sig in under plastfolien & tagit ut en klase vindruvor. Så söt.




Bullar, kläder & jogging!

Tess: Haha slänga katalogen, snyggt försök! =)Visst är den fin! Är en till i katalogen som oxå är skitsnygg men hittade den inte online, kanske kommer den med snart, ska hålla utkik så du kan fall in love i fler =)

Svinto: Måste kolla in den rödrutiga... Jag bor oxå i leggings, men de går att byta ut mot tjocka strumpbyxor även till hösten, har ju bott i klänning sen jag fick Alice pga av stygn & hängmage... Får se om jag kan åla i min stackars kropp i ett par jeans till hösten jag med...

Tina: De är skitsnygga, MEN jag vet inte om jag ska beställa dem, de känns lite för party för mitt liv just nu, synd att ha så snygga skor endast stående i garderoben, eller det kanske inte är så fel??? de skulle ju sitta fint i min mjukglassrosa walk in closet...

Madde: Snyggt jobbat tjejen! Strandjogging låter ju UNDERBART! Keep on the good work & ha en UNDERBAR resa! =) & berätta hur du haft det när du kommer tillbaka!

Camilla: Jag blir alltid kär när jag går in där... Livsfarligt... & dyrt... men nu var det länge sen jag vågade mig in, just det här paret finns i ROSA oxå... *suuuuuuck* jag VILL haaaa!!



mammas lilla stora tjej!

Idag har Alice och jag hunnit med strålande mycket. Som vanligt började dagen med en skööön morgonwalk. & efter frukost så blev det bibblan & stan. Tog inte med någon vagn. Vi skulle bara in på H&M och ta bort en sån där färgplupp som de glömt ta bort när jag handlade Alice t.-shirt. Så Alice fick GÅ på stan med sin mamma. Gick förvånandsvärt bra faktiskt. Fick säga åt henne på skarpen först att hålla sin mamma i handen, men på torget kunde hon springa fritt, så länge hon orkade. Sen åkte vi till ett mindre ICA som mannen sett hade extrapris på Ryggbiff, så där blev dagens handling. Träffade en babysångskompis & Alice fick en banan som hon till min förvåning slukade. Misstänkte att det inte skulle slinka ner någon lunch istället men jodå en stor portion makaroner med ost & skinksås gick ner det med...

När Alice vaknade så bakade vi kanelbullar.Degen hade fått jäsa medan hon sov & var stor & fluffig. Bullarna vinner nog inga priser i snygghet men goda blev de... Vi passade på att dammsuga hela huset efter bullbaket & njöt sedan av varma nygräddae bullar på altanen.

När mannen kom hem stack jag ut & joggade. dagens tur var jobbig från start kände mig stum i benen & hittade inte rätta flåset. Men jag tog mig mot slutet & framförallt JAG GJORDE DET! Jag fixade rundan ändå! Summerade efteråt att: Ja jag har GÅTT väldigt mkt de senaste dagarna. Jag har störtflod mellan bena. Jag sprang på en kanelbulle i magen, vilket inte är det bästa joggingmålet.... MEN framförallt så känns det så himla skönt när man kommer hem! Till färdigdukat bord & fick njuta av Kyckling Fajitas & ett glas rött! Nice!

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt, granola, gojibär, multigrain, minilätta & ost
Lunch: WW Moussaka
Fika: nybakt kanelnbulla & te
Kvällsmat: Kyckling fajitas + 1 glas rött!
Kvällsfika: te & på sin höjd en bit mörk choklad, känne rmig proppmätt!!

Dagens motion: 65 min walk, 30 min jogging




Me whants...


H&M 299:-


Bianco 500:-


H&M 299:-

H&M 299:-


Den här toppen fick Alice idag!


Haléns 299:-

Haléns 499:-

Grannar & Q-besök med lillskrutt

Madde:Å vad härligt!! Bra kämpat! Visst är det inte så svårt som det känns när man ligger hemma i tvsoffan och bara tänker tanken på de där kilometrarna... Hihi gillar ditt mantra Kan Nhea kan jag! Det gäller att hitta en balans, en distans som ger lite utmaning men inte är för svår, men inte för lätt heller. Jag har funderat på att öka distansen, men lugnar mig ett tag, vill inte sätta upp för stora mål & riskera att tröttna för att det går pissigt! Samtidigt vill jag ju springa mina 30 min kanske ska göra som min svåger sa: spring på tid istället & se hur långt du kommer..... Just nu njuter jag så mkt av min jogging. Kroppen mår bra & knoppen med! Heja hej heja!

Slog upp blogg.se & fick syn på Marie Serneholt, ja jag ÄR jävligt avis på att hon fångat Måns även fast jag vet att han skulle älska mig mer bara vi träffades ;-). men jösses vad smal människan (marie) är! Magen buktar ju inåt, hon måste hålla andan! Eller nåt... Hon kanske bara äter hälsosamt & tränar mkt? Joggar kanske? Vänta du bara - om ett par månader har jag joggat ifrån dig ;-)

Igår gick Alice & jag över till grannarna som var ute & lekte. De har till Alice stora förtjusning en studsmatta så hon fick "boppa" av sig lite. & som hon hoppade! Sen "råkade" hon gå in så jag följde efter & tittade lite hur de har det inne, rätt kul. Synd bara att grannen förväxlat mitt & Alice namn och ropade mitt namn när hon menade Alice, aja shit the same.

Jogginturen gick kanon. Börjar få upp BRA fart nu, känns skönt, bara koflås sista hundra metrarna, kan till och me dmöta folk utan att de tittar medlidsamt på mig & undrar när jag ska säcka ihop. Andra joggare har till och med börjat hälsa, kan nog ställa in mig i ledet som en riktig joggare nu =).

Idag har jag & Alice varit hos min Q. Ingen hit att gå dit med ett yrväder. Det blev en smula mer fokus på Alice än samtalet om man säger så. men jag hade inte så mkt jg ville avhandla, känne rmig rätt lätt till sinnet efter allt ändå. härligt utvilad & positiv. Vi stannade inte tiden ut. Alice hälsade på ALLA vi mötte i sjukhuskorridoren & sen åkte vi ner på stan en sväng. Köpte två små t-shirtar till Alice & en kalender till mig. Visst jag får en på jobbet men jag behöver en NU & då kan man ju få en lite snyggare oxå =)

är halvtaskigt väder, sugen på att baka några småkakor med risk för att jag sätter i mig halva smeten, varför är kaksmet godare än själva kakorna????, men även på att ta en walk eftersom det inte blev någon i morse... Hm.. kanske hinner vi båda???

Har fått megamunsår under läppen. Solen igår? Eller mensblåsa? Hm... aj gör det iallafall!

H&M katalogen har jag inte hunnit med än, ikväll kanske. Igår var jag ju tvungen att titta på bacholerette, Graham är ju så mysig, blir oxå som en fnissig tonåring när han visas i rutan, fast jag tror bara han är en player tyvärr...

Dagens meny:

Frukost: 2 dl lätt vaniljyoghurt, ½ dl granola, 1 msk gojibär, 1 multigrain med miniätta & ost
Lunch: WW Pizza Hawaii, helt ok, trodde den skulle vara miniliten men det vr perfekt size
Fika: Hm.. kanelknäcke eller ½ Nutrilette Bar + te
Kvällsmat: Köttbullar i mustig tomatsås med Bulgur
Kvällsfika: 2 kanelknäcke med ½ skivat äpple + Chaite

dagens motion: än så länge bara 20 min walk...

Uppdatering: 60 min walk till blev det såååå skönt!!

Å så mkt SNYGGT!

Idag kom H&M katalogen i min brevlåda. Å så mkt snyggt! Ännu en kick i arslet att fortsätta jogga,jogga jogga så jag kan åla ner min kropp i ett par snygga outfitar till hösten! I kväll ska jag mysa ner mig i sängen, drömma mig bort & kryssa för ALLT jag vill ha! Sen kommer dagen då man får sålla för plånboken inte är lika stor som viljan...

Alice & jag har hemmadag idag efter gårdagens kalasdag. Vi har morgonwalkat, varit på CityGross, pusslat, läst  & gosat. Numer kan jag känna att det är SKÖNT att ha en hel dag bara Alice & jag, för inte så länge sedan blev jag bara rastlös. Men jag tror det är sömn som kommit i fatt, egentid som löst sig naturligt i och med att hon blivit större, sover bättre & pysslar längre stunder för sig själv. Att det är lättare att göra saker när hon är med som att laga mat & baka, städa & plocka. & att hon ger en så många skratt varje dag! Min lilla gosunge!


För 1 år sedan såg hon ut såhär!


Nu ser hon ut såhär!

Eftermiddagen ska vi spendera utomhus i det som blev vackert väder! Igår hörde vännen som tillbringade våra sista Hunnebostrandsdagar ihop med oss med sin familj (rörig mening) & frågade om jag ville följa med henen & hennes mamam på Allsång i hemstaden ikväll, men jag kände bara NEJ. det blev en överdos på semestern, jag behöver en siesta från den familjen.  Tycker det är så trist när inte barnen får en chans att försöka hitta ett sätt tt leka på. & jag tycker det är synd att det blir så mycket gap & skrik. Gråt & gnäll. & att vi inte ens kunde gå till en restaurang hon & jag & ta ett glas vin en stund för att hon inte ville att 2 åringen skulle få ett utbrott.

Nu ska jag slänga mig i soffan med en rykande färsk tidning & ett glas Cola Zero medan lilltrollet sover sin middag!

Dagens meny:

Frukost: 2 dl Mild lätt Vaniljyoghurt, 1 dl granola, 1msk gojibär , kanel +te
Lunch: Lasagne Bolognese WW
Fika: 2 kanelknäcke 1 kiwi
Kvällsmat: pasta med Skaldjur i tomatsås
Kvällsfika: ostkaka & te

Dagens motion: 65min walk, 30 min jogging!

KalasDag

Somris: Heja Heja! Väntar med spänning på om du blir lika tagen som mig & storstorsudd!

Camilla: Tack för peppen! Din jogginglust har smittat mig & nu smittar jag andra =)

Imorse fick vi sms av en god vän vi tänkt besöka på förmiddagen, hennes son hade kräkts & haft diarée under natten. Så vi avbokade. Istället tog Alice & jag en morgonwalk & sen gjorde vi oss i ordning & åkte till mamma & pappa eller MoMo som Alice säger. Där har Alice lekt & ätit & sovit. Mamma fick besök av ledsagarvikarien & därmed fick pappa & jag prata i lugn och ro om hösten & hur vi ska göra. Det lutar åt mer Ledsagartid, ev mer hemtjänst istället för PA.

Mamma & pappa skulle få besök av goda vänner på eftermiddagen.

Alice & jag åkte på kalas hos en av mina bästa vänner. Dit kom 3 barn till med sina föräldrar. Ovanligt mycket pappor var med, men det är ju semestertider. Alice lekte som sjutton & roade födelsedagsbarnets mormor som blev lektant så vi kunde sitta & prata skit vid fikabordet. Var riktigt mysigt. Gamla kompisar som man träffar alltför sällan.


Två av min bästa vänner, gudmor, födelsedaxbarn & mamman


Alice & N som är en av mina bästa vänners bonusbarn


Nästan Hela Kalasligan! Den minsta 8 mån bebisen hade slocknat...

En mysig men intensiv dag. Ska bli skönt att krypa ner i tvsoffan när Alice somnat.

Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med granola, gojibär & kanel (en drömfrukost) ½ rågkuse med minilätta & ost
Lunch: Pappas ostpaj & tomat
Fika: 2 småkakor, fruktsallad med lite glass + te
Kvällsmat: Nötfärsbiffar med pasta
Kvällsfika: 2 kanelknäcke + Chaite

Dagens motion: 45+ 20 min walk

Det smittar BRA!

Madde: Tusen tack för din underbara kommentar! Vad glad jag blev! Vad kul att du hittade inspirationen, gjorde ett kap (skorna) & kickstartade! Go on girl! Kan jag så kan du! Fortsätt skriva hur det går för dig!

Så därför tänkte jag skriva lite mer Joggingtankar....

Idag när jag var ute så gick det så himlans lätt, jag sprang i bra fart & inte förrän sista kilometern började jag frusta & tycka att det började bli lite jobbigt! Kan ni tänka er, för ett par veckor sedan sprang jag inte hela sträckan för jag orkade inte. Idag funderade jag efter halva sträckan om jag ska hitta en slinga som är 5km och springa den en gång i veckan. Om jag sagt det för bara 3 veckor sedan hade jag nog fnissat & suckat för mig själv. Tänk jaja in my dreams! Idag är den tanken fullt möjlig!

Precis som Madde gjort dvs köpt nya skor, är en utmärkt start. Jag startade om med nya shoes, dels är jag för snål för att låta dem samla damm på skohyllan, dels så märker man vilken FÄRSKVARA joggingskor är. Sprang med mina gamla i förrgår, sista kilometern kände jag av en gammal knäskada sen gymnastiktiden, idag med nya shoesen var den känningen som bortblåst! Så himla nice!

I dag började jag läsa Mari Jungstedts 5:e bok I denna ljuva sommartid. Den började med en joggande man, han hade bytt alkoholen mt jogging. Dvs bytt beroende, jogging är beroende framkallande, men en sund drog i mina ögon!

För er som vill ha mer inspiration, kolla hur lång sträcka ni springer (går att pricka in via karta), få tips om tävlingar mm, kika in på Jogg.se

Mitt mål för året är att orka springa 5 km, vilket jag VET att jag klarar med lite draghjälp. Nu vill jag klara det själv. En JOGGINGDRÖM jag har är att klara springa MILEN, men det får ta den tid det tar! Nu vill jag jogga för att jag tycker det är roligt, skönt att låta tankarna flyga & för att jag mår BRA utav det! Inte bara konditionen har blivit bättre, vågen tickar sakta men säkert nedåt & framförallt så drar HUDEN ihop sig, mitt mammamagehäng nedanför troskanten har minskat REJÄLT redan! Bara DET är en sporre nog så stor!


Bus med jämngammal kompis

Idag fick vi ÄNTLIGEN till en däjt med S & N. Förut har alltid Alice & N haft så olika sovtider att vi inte riktigt fått till det. men igår möttes vi på ICA, bestämde däjt & idag gick Alice & jag dit. De bor jättenära så det är synd att vi inte träffas mer. Barnen fann snabbt varandra. Kramades & pussades, en och annan knuff & nypning oxå men mest kramar. De följdes åt & lekte riktigt bra ihop -roligt!


En badbalja rymmer två....


N & S


Tripptrappen rymmer oxå två om man pressar lite...

S & jag han avhandla tiden som gått sen sist & lite annat mammaprat & framtid & känslor osv. Riktigt mysigt! Vi fick fika & sen var det dags att knalla hemåt för det var dags för n att sova & Alice att äta lunch och sen sova.

På eftermiddagen har vi haft pysseldag. Först åkte vi till leksaksaffären och handlade present inför morgondagens kalas. Alice fick ett pussel & en Telietubbis dvd. Sen handlade vi lite på Willys och så åkte vi hem. Tog en fika på altanen, Alice fick prova en sån där festisSmothie för 1 åringar. Den slurka hon halva iallafall resten hällde hon ut från altanen till köket under ett obevakat ögonblick.... Så då satte jag fart & städade, har plockat & plockat, rensat & rensat, dammsugit & dammat, torkat & torkat. Sååååå skönt när det är klart!

Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med Granola, gojibär, ½ rågrut med minilätta & ost
Lunch: Köttfärssoppa, 2 rågrut med minilätta & ost
Fika: 2 kanelknäcke, 1 kiwi + te
Kvällsmat: Kyckling Korma ur WW-boken med basmatiris
Kvällsfika: 2 kaneltäcke med ett ½ tunt skivat äpple & kanel!

Om 30 min ska jag ut å jogga! Heja heja heja!!

Vad är det för dag idag?

Är det en Vanlig Dag? Näej det är ingen vanlig Dag för det är mammas födelsedag... Trots att jag föreslog "Ja må hon leva" innan tårtan, ibland tänker man för kort.

Dagen började med blåbärsplockning. Det vimlar av blåbär, plockade ½ liter på bara ett kort tag & på typ 2 kvm. Sen blev det lite små stressigt, Fixa till tårtan, åka & handla, inse att pappa trott att det blir en "vanlig" födelsedag med " de vanliga gästerna" men det är betydligt fler än så som ville fira i år... Som tänker mer som vi "det blir nog inga fler år... Så jag tömde min frys på småkakor, handlade gluten & sockerfritt till de " gamla" sen att den ena allergikern inte kom ihåg vilken dag det var & att den andra sa "Sockerfritt -det är nog mitt, men jag vill ha en så där kaka" & tog av det vanliga sortimentet.

Alice fick sova hemma, sen åkte vi. Fullt med folk i uterummet när vi kom, som redan varit där en timme & en pappa som varken dukat eller plockat fram något fika. jag körde ut pappa ur köket & satte mannen i arbete & snart fanns både en dignande kakbord, tårta & kaffe.

Alice underhöll gästerna så länge. Hon är ju inte direkt blyg, lite små reseverad i början sen var det full fart & så körde hon full show. Det har rullats leksaker ner för ramper, det har målats på gips, det har pratats, dansats & killats mormors tår...

Firandet gick bra. Trots en mamma som sitter & dreglar blusen genomsur, sittande i sin rullstol, som får kaffet i spruta rätt in i magen. Som sätter saliv i fel strupe & inte kan hosta 6 ser ut att kvävas innan det kommer loss & blir bra igen. Stängde iallafall igen toaletten, som stod på vid gavel, men hjälpmedel högt & lågt & ramper ut... Mamma knep hela kalaset sen skvalade det på vid gavel innan vi åkte. Integriteten har hon inte mkt kvar av. Men det kanske man måste släppa på för att stå ut själv...

Min mormor har ju blivit virrigare än virrigast, men var den enda som sa något om den situation vi befinner oss i "NI har det inte lätt ni, men det måste väl gå ändå". Sen sa hon hej då 3 gånger & utbrast varje gång "Ska ni åka nu?" & jag svarade "Nej men du" .... Pappa hjälpte henne hitta till toaletten & då sa hon " Det verkar aldrig som de ska åka hem de där" & syftade på min moster & morbror som hon fick skjuts av... Haha.


Mamma & min Faster


Alice åker elrullstol

Vill börja med...

... en stor eloge till mIG SJÄLV för att jag trots skyfall tog mig ut & sprang joggingrundan som det var dags för idag. Hade väntata hela dagen, mannen tyckte det var bättre att jag sprang efter maten än innan då han byggt Friggebod/lekstuga hela dagen. 15 min innan jag tänk bege mig började det åska & blitra & sen kom regnet, värsta skyfallet. 5 min innan jag skulle ut blev jag akut nr 2 nödig, in på dass & sen iväg. Iklädd de gamla springskorna, keps & joggingjacka, fick stoppa in brallerna i strumporna för de belv så blöta & hängiga, men sen sprang jag som ett skott & det känns såååå skönt efteråt!

Idag har vi varit ute nästan hela dagen, hela familjen. Mannen har byggt, Alice & jag har krattat & lekt.


Nyvaken Alice



Bygget


Blev så sugen på Chailatte när syster skickade MMS på sin, så det blev det + kiwi till fika idag!

Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med granola, gojibär & kanel. 2 rågrut, minilätta & ost
Lunch:Thaisoppa, rågrut
Fika: se ovan
Kvällsmat: Grillad oxfilé, rosmarin&vitlöks-ugnsbakad potatis, grillad rödbeta
Kvällsfika: kanelknäcke med äpple, mörkchoklad & te

Dagens motion: 45 min promenad, 30 min jogging

Ja vad ska man säga...

...så jag visar i bild istället:


Alice står och diskar så fint


Hoppsan där slank diskboresten, bäst att hämta den igen....

Mera Mys

Tina: Jag har endast sett Chaite i mataffär, skumma mjölken gör jag separat.  Vet Camilla om det finns något allt-i-ett pack förutom på Café????

Idag har dagen bara gått i myskänsla. Vaknade utsövd 7.20, väckte Alice efter 20 min & hon kvittra glatt som en fågel från start. Vi myste en stund & sen sa hon "Mamma OM" vilket jag fråga om hon menade att jag skulle komma, då nickade hon sött och bestämt & sen gick vi. Det här har hittills varit en dag då allt bara flyter, morgonwalken gick galant, frukosten fick jag njuta medan Alice pysslade bredvid. Rätt som det var kom hon farandes på sin BobbyCar - den som hon bara suttit med fötterna uppe på och velat bli skjutsad på -tills hon såg Viktors framfart genom huset & nu gör hon likadant till och med svänga kan hon-iallafall ibland =) Faschinerande hur mycket barn lär av varann.

Vi har varit & handlat lite fredagsmys, var tänkt att bli en snabb handling och framförallt inte så dyr, 30 min & 900:-, men så fick vi hem Oxfilé till extrapris 199:-/kg & färsk Röding som ska grillas ikväll... Alice hälsar på allt och alla i hela affären, nu kan hon även säga Hejdå & så vinkar hon. Efter lunchen myste vi en stund sen kom vi gemensamt överens om att det var dags att byta blöja och sen dags att åka vagn & vips så somna hon i vagnen fortare än kvickt & sover än...

Har fått fler fina bilder från Svintoflickan (helt ok att du sätter ut bilderna inne hos dig, tack för att du frågar!)

Guldlock...

Alice & Leah
AliceMor & dotter full av choklad
Jag Undrar vad Somris gör, snyter sig? Håller på att pinka på sig?Eller bara fnissar åt sin mans utlägg???Hihi skön bild Svintoflickan! =)

Joggingtankar

...har om mål att springa varannan kväll, kör min 3,7 km runda går första 100 m & sista 100m som uppvärmning & nedvarvning. & vägrar bryta, i söndags HADE jag kunnat skylla på bakfylla, men nix hellre en taskig springrunda än ingen alls. Idag hade jag kunnat skylla på att det varit fullt upp hela dagen & vi kom hem sent, men nix pix! Att jogga är en belöning jag ger mig själv!

...har kommit på att det är riktigt skönt att springa, kanske inte varje minut undertiden, men framförallt efteråt. Vissa stunder är jag kräkfärdig, beredd att ge upp, men vetskapen om att jag KAN tar mig runt. Stundtals tycker jag att det är riktigt roligt, när man får flow, känner att man kan dra nytta av nedförsbackarna, hitta ny energi, kunna fortsätta lite till fast det känns som maten i magen är påväg upp samtidigts om lungorna.

... att bearbeta dagen under turen, idag komponerade jag blogginlägg i huvudet, i förrgår ett mail till mamma. Att prata med sig själv inne i huvudet,  ger fokus på något annat än "hur jäkla trött jag är & hur joggigt det är"...

...att veta att jag faktiskt fixar 5 km på en helt ok tid känns som en sporre & trygghet. Då är 3,5 km en piece of cake får jag peppa mig med.

... att jag lagt om fokus lite, att jag tillåter mig att flåsa frisk, skiter i om någon hör att jag låter som en halv frustande kossa. Att svetten strilar ner mellan brösten eller att det stundtals går skitsakta eller ser ut som jag mer masar mig fram mer än jag springer, huvudsaken är att jag faktiskt springer hela vägen runt!!

... att jag inte ger mig ut på tom mage, utan 1 timme efter eftermiddagsfikat (helger) eller 1 timme efter middagen (vardagar) även om det idag bara blev 30 min & därmed kändes lite tyngre så vet jag att energi finns både under & efter...

...att jag har supersköna skor som underlättar, inte ger mig ont någonstanns, inte känns stumma utan lätta -joggingskor är verkligen en färskvara!!

Dagens meny:
Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, gojibär, ½ rågkuse me dminilätta & ost
Fika: te & en liten sockerkaksbit
Lunch: Färskpotatis,.skinka & legym, riven morot
Fika: en liten bit kladdkaka med glass, 1 singoalla lakrits, 1 ballerina choko + te
Kvällsmat: Köttbullar & fullkornspasta
Kvällsfika: 1 kanelknäcke med skivat äpple & kanel +te

Dagens motion: Jogging 30 min

Dagens tips:

För er med tröga magar som tröttnat på Lactulos, linfrön & psylliumfrön eller katrinplomon i filen...



Finns på Hälsokosten för lite mer än 100:_ per paket, man tar 1 tärning per kväll, smakar torkad frukt & dagen efter när man börjar röra sig har man inte det minsta problem att göra sin morgontoalett!!

Mysigt rolig Dag

I morse när jag vaknade av klockan 7.15 (somnat om efter mannen åkt igen, yippi) hade jag 2 klumpar i magen. Nr 1) bestod av hur det skulle kännas att träffa & se mamam igen efter 1 månad. Klump 2) Alice åksjuka. MEN dagen har gått så himla bra, visst var det smärtsamt att se mamma, ittandes i sin elrulle med droppställning (mat) bredvid, ena benet i gips, det andra mer likt ett fågelben då hon tappat otroligt med muskler. Hon dreglar betydligt mer, hon ser "sjukare" ut, ansiktsuttryck, kroppsspråk mm. Men samtidigt var det skönt att den bild jag målat med hjälp av andras iaktagelser angående hennes hjälpbehov blev betydligt mindre genom att se henne. Hon KAN & gör gör betydligt me rän jag föreställt mig. Det totala kaos jag föreställt mig var bara ett  kaos.

Jag skulle vilja ge min syster Sommartjejen en stor BJÖRNKRAM för att du är så himla duktig med mamma. passar upp, vet hur hon vill ha det, hjälper henne & är lyhörd!!! OCH tack för att jag hade så många kort i min kamera när jag kom hem, skönt att bara ställa den på ett bord så vips är den full av bilder =)

Sen har vi (jag & syster) helt underbara barn, de följer varann vart den andre går, Alice kan till och med säga Viktor fast hon säger mer "Dikt -tor"" & har tjatat hela vägen hem & ända tills vällinflaskan åkte in i munnen på henne efter sin Viktor. Som vanligt säger bilder mer än tusen ord:


Förmiddagsfikat...


Uppassad Mormor


Alice & Mormor


Två busungar som lekt i trappen hela förmiddagen men som inte orsakat skrubbsår utan att Alice fixar att gå själv i trappen, både upp & ned!


Hoppas Alice har ärvt Mormors gröna fingrar...

När barnen sovit middag & vi ätit lunch, pratat & slappat lite i solen. Så packade vi ihop oss i bilarna & åkte hem till Svintoflickan med familj. Tusen Tack för att vi fick komma!! Det var så roligt att träffas, se hur ni bor & hur dina barn växt, de är så fina allihopa.




Till Alice stora förtjusning så fanns det ju en studsmatta! Tog inte lång stund innan hon hängde i den med de stora barnen =)

Vi höll på att få med oss katten hem, som tur var såg Sommartjejens man att katten var i bilen så jag fick hämta ut den i bakluckan dit den slingrat sig in. hade varit just snyggt det. Först pussade Alice Svintoflickans största killes mjukis råtta med chokladig mun så han fick bada den ( även om jag erbjöd mig att ta med den hem, tvätta & och skicka på posten hihi) & sen katten hade varit just snyggt att komma hem & ta ut vagnen och där ligger en katt oxå! hoppsan!

Alice klarade bilfärderna bra idag! Hon har varit glad, kanske för att hennes mamma haft konsert i bilen med krokodilsång, Imse vimse, Tummen osv. När vi kom hem hade mannen lagat middagen & det var bara sätta sig vid dukat bord, är jag inte bortskämd med på vardagarna direkt! Skönt!

När mannen badade Alice passade jag på att ge mig ut på kvällens joggingtur! Så då kunde jag njuta av te & kanelknäcke framför tv:n en stund senare!


Kvällstankar...

Anonym: Chai latte är chaite + mjölkskum, som en latte fast man byter kaffet mot te!! Betydligt godare än te med mjölk! Lite lyxigare på något sätt....

Gällande Personlig assistent så skulle man vara tvungen att uppfylla vissa kriterier. Minst ett hjälpbehov på 20 timmar i veckan. Det handlar om Hygien: Idag klarar inte mamma sin egen hygien, hon tvättas i sängen, vilket jag dock kan känna är lite överdrivet, hon kan mycket väl få en tvättlapp i handen och tvätta sig själv sittande på sängkant med lite stöd och handräckning, men idag kommer hemtjänst och kör helkroppstvättning samt duschhjälp 2 gånger i veckan.
Det handlade om förflyttning, idag kan inte mamam förflytta sig själv mer än några meter i rullstolen, hon har en elrullstol men ramperna är inte färdiga utan bara provisoriska så den får hon INTE köra ut, den manuella rullstolen måste hon ha hjälp att köra in & ut. Hon behöver hjälp till och från säng och till och toalett, till & från rullstol osv.
Det tredje var mat, idag klarar mamma att ge sig själv mat i PEGen med STOR möda, gör hon det orkar hon inte skriva, dvs hon är även hjälpberoende gällande mat & medicin.
Det sista var kommunikation, idag skriver mamam med ett "barngrepp" om pennan i ett block. Det är inte längre några långa uppsatser i samtalen, bäst kommunicerar mamma vid datorn dvs via mail eller Facebook. Jag har lovat att hjälpa mamma & pappa att skriva formuläret, har ju jobbat med bedömningar till Försäkringskassan gällande LSS & då behövs ingen ADL av mammas arbetsterapeut, men ett läkarintyg på mammas status... Mamma är redan beviljad LSS, men än så länge bara ledsagare, att få Personlig assistans går via kommunens politiker som har sammanträde en gång i månaden & som beviljar efter vissa kriterier.
Så detta är en process som antagligen kommer ta sin lilla tid. När det är beviljat OM det beviljas (men som jag ändå tror att det gör) & om inte klantpappa säger en sak till oss och "nä men det går bra" till dem som han lyckats med ett par gånger den här veckan... så ska det anställas personal & sen ska de introduceras osv osv osv...
Så tidigast i slutet av hösten kan jag tippa att detta är igång. Tills dess är mamam beviljas hemtjänst men den måste utökas för i dagsläget bygger den på att någon annan är hos mamma när inte de är där. Pappa drar ett STORT lass därhemma just nu. & hur mycket han än gör så är det aldrig tillräckligt i mammas ögon känns det som.

Fick ett mail igår från mamam som kändes "sådär" i tonen. Det som varit så lugnt på hennes mailfront.
Men jag dikterade ett svar till mamma i huvudet under min joggingrunda igår-det var väl därför det gick så bra. Fick dra ner min ton när jag väl skrev det senare på kvällen & har inte fått svar på det heller.

Badtjejen Alice


Alice simmar


Det var lika bra att äta den kladdiga glassen i poolen...


Alice roar sig med att stå upp & trilla bakåt ned på rumpan, blir enormt roliga plask då (stackars lilla rumpan)


man kan doppa hatten oxå...


Efter badet är det skönt att mysa i badrocken!

Små svettig förmiddag!

Svintoflickan: tack! jag tar med fika imogon -hoppas syster sagt det!!

Camilla: Jag fick sånt flow igår så både ork & lust fanns kvar ända till slutet, kanske det som är den där "andra andningen" alla pratar om som jag aldrig tagit mig igenom och förbi... Vi har ett fik i stan som gör lovely Chai latte, MEN i vårt kök finns ju en kaffemaskin som kan skumma mjölk, får tyvärr be mannen om hjälp hittills, men snart så är även jag mjölkskumsmästare!! =)

Mammveronica: Ett STORT GRATTIS till bebisen i magen!! 9 kg är en imponerande siffra att bli av med -hard and good work!!, skönt att ändå ha tappat dem istället för att öka mammamage på befintlig mammavikt =) Prova kanelknäcke-kanske kan hålla alltför många mammakilon borta, men som jag minns själv var det långt ifrån nyttigheter och fullkorn jag blev sugen på...

Förmiddagen gick med en rasande fart. jag hade visst lyckats somna om samma sekund som mannen steg upp och slog inte upp ögonen förrän 7.35, så jag lät Alice sova till 8 och tog en alldeles egen stund inne på toaletten innan hon fick väckning med sång =). Sedan var det ut på morgonwalk, prata lite med Somris i telefon, ringa samtal hit & dit & sen ner på stan i värmen. Hittade present till mamma & lite kläder till Alice, hämtade ut min Mc Salat Shaker som jag fått provapårabatt i någon tidning (Amelia?) & sen begav vi oss hem, åt lunch, prata lite mer i telefon, gick sövningswalk & nu sitter jag här...

De samtal jag ringt har handlat om mamma & Personlig assistans. Tyvärr låter man ju allting gå till bristningsgränser innan man tar tag i någonting & nu känns det AKUT att ge pappa avlastning, att han får hitta tillbaka till sin MAKE-roll. Pappa är väl inte heller den som säger till o förtid & han har stora förhoppningar bara mamma blir av med sitt gips, vilket jag har svårt att se...Tror vädligt FÅ klarar av att torka sin älskade i rumpan, passa upp sin älskade vareviga sekund & sedan omfamna denne i en kärleksfullhet som en make/maka gör... & jag tycker det är YTTERST viktigt att de ska få behålla sin make/makarelation och inte hamna i ett småtjaffsigt beroende/vårdareförhållande. Än så är det bara hemtjänst som kan tillsättas, ansökan om PA ska fyllas i och skickas in & sen hoppas vi det kan rulla igång processen..

Tänkte åka en snabbis till ICA när Alice vaknat/väckts & sen blir det barnpool på tomten för hela slanten tänkte jag...

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut, ½ rågkuse med minilätta & ost
Lunch: McSaladShaker ost&skinka (utan dressing) med bröd
Fika: 2 kanelknäcke, 1 kiwi
Kvällsmat: Chiliconvarne med basmatiris
Kvällsfika: 1 kanelknäcke med äpple & kanel + Chaite

Dagens motion: 45+25min walk, gräsklippning 30 min

.Dagens tips:


Granola = musli utan socker, ca 59:- på ICA, gott som Start men betydligt nyttigare! 1dl 182kcal

Vilken härlig kväll...

...tog min joggingrunda som gick betydligt bättre än i söndags så när jag hade 100 m kvar fick jag till och med för mig att spurta sista biten så det var en nöjd & svettig Nhea som kom hem till badande barn & sambo.



...det var mannens tur att lägga Alice vilket innebar Allsång för min del, tycker tyvärr att Allsången inte riktigt har samma gnista som förr om åren...

...njöt av Kanelknäcke & tunt skivat äpple och ett stänk kanel som pricken över i:et. Gudomligt gott! Detta avslutades med en rykande kopp Chaite som mannen tyckte var godare än "vanligt" te så det blir väl kvällsdricka hädanefter, lite Chai & en Chailatte om man har tur! =)




Besök av Sommartjejen

Tess: Hoppas du inhandlat Kanelknäcke till kvällesn sockersug attack!!


Pernilla: Åååå lovely TACK!! kan ju inte bli bättre, från kanelknäcke till kanelbulle till äppelpaj typ =)

I morse väckte jag Alice klockan 7.30 & tur var väl det hade precis hunnit ur duschen efter morgonwalken då Sommartjejen med familj stod utanför dörren. Vi har haft en härlig dag utan krav & måsten, bara suttit & pratat, ätit gott & njutit av våra barn. & Somris med man tyckte det var rena rama relaxen att komma hit, de har ju bott här ett par gånger & känner sig hemtama vilket är skönt. H roade sig vid datorn och fick sedan en Vecko-Revyn av mig till hennes föräldrars blandade förtjusning men hon slukade den med hull & hår & fick en anann avlagt med isg hem som jag hittade i mina tidningshögar här hemma.

Barnen har lekt & busat. Vi hörde dem men såg knappt röken av dem då de stängde in sig i sovrummet & har röjt runt och hoppat i vår dubbelsäng:


Kusinkärlek

Viktor har lärt Alice att åka BobbyCar så nu far hon runt som enn spjut här hemma på den tills det tar stopp. HOn har varit lite gnällig sen besöäket åkte vet inte om det är en tandsing på G eller bara lite trötthet då jag väckte henen tidigare idag.

Snart ska lillskrutt & mannen hoppa i badet då tänkte jag ta mig en joggingrunda ska bli skönt!!

Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med granola & gojibär, ½ rågkuse med minilätta & ost + te
Lunch: Kyckling, bacon & pastasallad + baguette
Fika: Blåbär, hallon & jordgubbspaj med ett täcke av havregryn, mjöl, smör & råsocker + vaniljsås
Kvällsmat: Paella ut WW-boken
Kvällsfika: te & 1 kanelknäcke med tunna äppelskivor a´la Pernilla

Dagens motion: 45+20 min walk, 30 min jogging!


Alice & SparGrisen


Mitt lockiga yrväder under stor koncentration

Imorse ägnade Alice all sin koncentration på att fylla sin Spargris hon fått med små mynt! Sötnosen! MMSade bilden till hennes farmor & skrev att hon snart var lika rik som farfar, men farfar hälsade att då borde "bössan" vara väldigt stor & att han nog måste hjälpa till lite.. hihi..

Idag har vi städat här hemma så det går att "andas" igen & så har vi varit ute en sväng på tomten. Trots att det varit sol hela dagen har jag inte känt någon större lust att vara ute. Vissa dagar är bara innedagar, men så får jag så dåligt samvete så vi gick ut 1 timme tillslut medan maten puttrade i ugnen & mannen väntades hem. Den senare kom hem i bra tid trots att det haft värsta dagen på hela sommaren, men han är desto tröttare. Nu ligger han i sängen (efter tandborstiningen)  & äter äpple i tron om att äpplen är nyttiga & inte kan orsaka karies - *hmf* säger dottern till en tandsköterska!

För er som är gottegrisar som VILL hålla igen men ändå måste ha något gott att knapra på ibland så måste jag rekommendera Kanelknäcke supergott! Känns som att äta en kanelbulle, fast nyttigare, 60kcal per skiva! Perfekt fika både eftermiddag som kväll om ni frågar Gottegrisen själv....

Ska krypa ner med en oläst nyss upphittad Glamour som "någon" förflyttat till toaletten utan min vetskap & läst där. Håller även på med Mari Jungstedts böcker både jag & mannen, köpte alla under semestern.

Tillbaka i vardagen

Då var det måndag, när mannens klocka ringer, då vaknar jag oxå. kan inte somna om trots att jag hela semestern sovit till 8. Är trött mn inte tillräckligt trött för att somna om. Alice sussar vidare till 8 hon. Då myser vi lite i sängen, går upp, gör henen i ordning, ger henne gröt. Sen tog vi vagnen & gick ut i solen +25 grader på en morgonwalk. Skönt att röra på fläsket!

Vi var inte tillbaka förrän 9.30 då skulle jag äta frukost 6 duscha & Alice hittade sin nya Spargris & jag gv henne små mynt att fylla den med så där satt hon & pyssla. Vid 10.30 åkte vi till City Gross hela stan var full av poliser, såg 4 bilar på vår 5 min väg dit. Alice var på glatt humör & handlingen gick smidigt tills vi kom till kassan & lilla fröken ställde sig upp, så då lyfte jag ner henen i kundvagnen där kan hon ju iallafall inte klättra ut (än). Sen gick vi till Apoteket, där ville hon promt ha en salvtub jag köpte, hela semestern har hon blivit insmord med solfaktor & det sätter sina spår hon har smörjt dockor och oss & bollar och..... men då hade hon en tom tub denna var jag ju full så vips var det salva på golvet på skorna, i håret....

Alice är inte riktigt i fas med vardagsvanor, när jag tyckte hon skulle sova middag & gick ut med vagnen blev vi osams 3 gånger för hon bara ligger och sparkar och pratar & tjoar. men tillslut somna hon & jag ska väcka henen klockan 14 så vi kommer i fas igen om hon fortfarande sover! Imorgon blir det nog väckning 7.30 så jag hinner få henne sovandes innan jag ska till Q & min syster ska "vakta" sovande Alice under tiden.

Dagens meny:

Frukost: ½ rågkuse med minilätta (Alice snodde osten & åt upp den) 2 dl vaniljyoghurt med Granola & gojibär
Lunch: Köttfärssoppa, 2 rågrut me dminilätta & ost, citronvatten
Fika: 2 kanelknäcke, 1 gul kiwi
Kvällsmat: Lasagne på Qurnfärs & paprika
Kvällsfika: Vattenmelon & Chaite

Dagens motion: 45+20 min barnvagnswalk

Sista kvällen på semestern...

Vid lunch var vi framme hos systeryster. Alice sov middag. Vi hoppade studsmatta & åt lunch & fika. Alice vaknade ganska snart, pigg & glad. lekte för fullt & verkade nöjd. Hon älskade deras stora studsmatta, for runt som ett jihu och skratta & levde rövare med håret stående åt alla håll. Syster hade satt hårspänne i hennes hår så hon var så söt så! =)Vid 15 åkte vi därifrån då syster åkt för att planera Möhippa & de väntade gäster vid 17.

Eftersom Alice varit så lugn & snäll hela tiden hos dem kom en eftersläng nu när vi kom hem det har vrålats "Miiiii" som är "min" & det har rivits & slitits & gnällts, men så var hon oxå helt slut efter helgen, så nu sussar hon sött.

Själv gick jag ut & sprang medan mannen & Alice lagade middagen. Gick inte lika bra som i fredags men är ändå störtnöjd att jag tog mig ut, en halvbra gång är bättre än inget alls. & man kan ju inte räkna med alltför mycket dagen efter en 30 års fest...

Idag är sista dagen på vår semester, känns både vemodigt, trist men ändå skönt att vara hemma i vardagen efter allt skoj vi hunnit med. Är supernöjd med våra 3 veckor. Mannen har kombinerat bakfylla & jobbångest idag så honom lär jag inte sakna så mycket imorgon iallafall.

Denna veckan väntar även en hel del skoj, Sommartjejen kommer hit på tisdag, jag ska till Svintoflickan på torsdag ihop med Somris. & så finns det en massa att fixa med både hemma & på stan känns det som. Har dock lite ångest över att jag inte träffat mamam på 1 månad, samtidigt som jag inte vill sätta Alice i bilen hur många gånger som helst denna veckan i och med att hon kräkts 3 gånger i bilen den senaste veckan. Alice och mitt ena mission är att kolla på Apoteket om det finns åksjukepiller/plåster osm hon kan ha. Någon som haft problem med åksjuka barn som har tips & råd?

Pratade med pappa igår (verkar vara halvt kaos där hemma) & han får inte in mamam i någon bil & färdtjänst räcker inte hem till oss, så det blir nog kombinerad Svintoflickanresa & mammabesök på torsdag känns det som.

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta & ost(17%), 2 dl vaniljyoghurt, ½ dl granola, 10g gojibär
Lunch: Grönsallad med grillad paprika & lök & stark korv, grovt bröd
Fika: minimal bit jordgubbspaj & te
Kvällsmat: Grillad rostbiff, potatishalvor i ugn, svampsås & grillade grönsaker
Kvällsfika: jordgubbar & te

Dagens motion: Jogging 3,7 km


30 års fest

Igår åkte jag med Alice till min syster med familj som LÄNGTAT efter att få vara barnvakt. Det har pratats länge om denna dagen och igår skämtade jag med min syster om att "tyvärr Alice är sjuk" då höll hon på att gå sönder, hihi. Så igår var det då dags, tyvärr blev Alice åksjuk i bilen, 3:e gången på samma vecka. Som tur var bara 5 mins väg kvar men jag fick lyfta in henen på toa och klä av henne & där stod F & "Stackars lilla Alice har du mått dåligt , ska jag torka". Pluttan, men sen var det full fart. Min syster var på jobbet & skulle komma hem 15 så jag fick lämna till hennes man & barn. Jag åkte när de gick ut för Alice middagsvila. & allt har gått bra, jag har fått täta sms om hur duktig hon är & hur glad hon har varit, lekt som sjutton, ätit som en häst & sovit som en gris, SKÖNT! Nu vet man att det oxå funkar om inte Farmor & Farfar kan. Alice morbror undrar "Är aldrig det här barnet ledset" hehe.

30 års festen började klockan 15, väl där så sprang mannen på en kompis han inte vetat skulle vara där & jag hittade några Babysångsvänner som vi höll ihop med. Resten av folket var en blandning MC-knuttar & bråkstakar. Min väns sambo som fyllde år, har varit en bråkstake som ung & nu var 30 årsfesten ett försök att blanda gammalt & nytt i bekantskapskretsen. Det gick bra till en början, vi åt god Pastasalladsbuffé & tårta, sen flyttades festen upp i MC-lokalen. Dit kom två gamla tanter & sketchade, riktigt roligt & sen blev det presentöppning då 30 åringen informerade om att han var "kraftig berusad" & sen flöt festen på ett tag till. Men sen rök gammalt & nytt i hop precis där vi stod & när det bråket avstyrts så började ett annat & 30 åringen försvann in för att plåstras om... trist men jag hade dte på känn redan när vi kom dit. mannen som avskyr bråk och som aldrig ens tänkt tanken att börja veva med sina armar NÅGONSIN ville gå hem direkt men vi höll oss kvar en timme till då jag tyckte vi kunde ge det en liten till chans, men det blev inte mycket bättre så klockan 23 GICK vi hem. Festen var på andra sidan stan så vi fick en 45 mins snabbpromenad hem vilket var RIKTIGT skönt. mannen går en smula fortare än mig så för mig blev det en rejäl powerwalk... Känes härligt efter tårta & drinkar!

Idag känner jag mig bara litelite tung i huvudet & utvilad. Har pratat med syster & allt går bra där hemma hon hade väckt Alice 8.20 & de hade inte hört ett pip på hela natten så det känns bra i mammahjärtat, vi ska nu göra oss i ordning & hämta hem lillskruttan!

Nytillskott för fler än mig...

Camilla: TACK! Vi har haft det härligt! Tack för infon & du har rätt -det är GOTT! =) Nu när jag kan äta gluiten hittar jag MASSOR av roligt OCH nyttigare än glutenfritt som man kan knapra tex Kanelknäcken kändes ju som att äta en bulle till fikat, smaskens till mindre kalorier!! Hoppas du får en mysig kväll med din vän & att återseendet blir sådär härligt som när man träffar vänner man inte sett på alldeles för länge men det känns som man träffades igår...

...jag syftar på mina Pegasus som nu fått vara med om sin första joggingtur. Det gick strålande & det är så himla SKÖNT när man kommer hem helt svettig & nöjd över att ha varit så nyttig & duktig!

...& för fler än mig så menar jag att våra vänner fått sitt tredje barn *gulp* en liten tös som pricken över i:et (efter 2 pojkar). Längtar tills jag får mysa nykläckt bebis, de är ju för goa de där små!

Imorgon vankas 30 års fest för mig & mannen & Alice ska sussa hos min syster för första gången. Vilket känns lite pirrigt, men det ska nog gå bra!

Shoppingdag

Idag åkte hela familjen ner på stan. Jag hittade äntligen ett par joggingskor som dög efter min fot & smak det blev Nike Airs Pegasus:

InterSport 1100:-

Såklart fanns inte min storlek i centrum så jag fick åka ut till shoppingområdet & inhandla dem där & såklart stod mitt ex storasyster i kassan. Jag brukar komma undan med min nya frisyr & färg & glasögon, men icke idag! "NÄMEN HEEEEJ!" utbrast hon & sen tjattrade vi en stund. Såklart var jag stressad & lyckades ta fel dojja så jag fick springa & byta . men jag har redan invigt  skorna med en walk på 45 min med barnvagnen, kändes som vi flög fram Alice & jag! Hoppas få testa dem med jogging i em/kväll!

Vi shoppade även present till F som fyllde år på midsommarafton då vi var bortresta. & så blev det en stegräknare till mig & en tv-mottagare av någe slag till mannen på Clas Ohlsson & så blev det en RÖD BobbyCar åt Alice & en spargris i hårdplast & en ratt till hennes vagn på BRIO. Så nu är nog hela familjen nöjda!

Igårkväll när Alice somnat så tittade vi på film, Låt den rätte komma in. & som vanligt med filmer som fått en massa priser till höger & vänster så är det ingen film för mig. Alldeles för konstig för min smak.

Nu håller mannen på att påbörja Friggebodsbygget. Alice sover middag & jag tänkte ta några minuter för mig själv!

Dagens meny:

Frukost: 2 dl Mild lätt Yoghurt vanilj, 25 g Granola 10g gojibär ½ rågkuse m minilätta & ost +te
Lunch: Tandorikyckling med basmatiris (tyvärr var såsen slut
Fika: " kanelknäcke 1 gulkiwi +te
Kvällsmat: Grillad oxfilé med rosmarinmarinerad färskpotatis i ugn
Kvällsfika: Honungsmelon

Dagens motion: 45 min promenad med barnvagn, förhoppningsvis 3,7km rundan med nya Pegasus

PlockDag

Att det alltid ska vara så mycket att plocka med när man komer hem, väskor som ska packas upp, tvätt som ska tvättas, mat som ska inhandlas, post som ska gås igenom. Så detta har tagit hela dagen plus att vi haft besök nästan hela dagen.

Alice Farmor hade saknat sin lilla tjej så hon var här vid 9 i morse lagom då vi åt frukost & sen pysslade hon & Alice tills Alice sov middag. Jag har varit & handlat upp hela ICA kändes det som, jag förstår inte själv hur det gick till när kundvagnen blev så full. Bla köpte jag Granola & Gojibär inspirerad av Camilla. Någon som vet kaloriinnehållet på Granolan? Står inte på påsen tyvärr...

Till fikat kom min syster med man & barn så då blev det full fart på barnen & det skulle fixas fika & lagas mat. Idag bjöd vi på Tandoorikyckling med basmatiris & raijta, sallad med mozarella & nötter. & så köpekakor till fika & kaffe. & så har det pratats & lekts & grejats & hela dagen har det regnat & regnat & regnat.

Mannen har kört ett lass från övervåningen till tippen. Han hade planer på att bygga ihop Friggeboden men det går inte så länge det regnar vet inte när han ska hinna fixa det.

Imorgon tänkte jag åka ner en sväng på stan, är såååå sugen på att köpa nya Springskor & dra ut ut på en tur, har varit alldeles för mycket mat & för lite rörelse på semestern så idag skrevs inköpslistan efter en receptbok från Viktväktarna jag fyndade för 49:- på semestern. Såg ut att vara en fynd med mycket goood & bra mat.

Dagens meny:

Frukost: 1 multigrain med minilätta & ½ grape + te
Lunch: Gulaschssoppa 1 skiva grovt energibröd med minilätta & ost
Fika: 1 minibit tårta från Almondy
Kvällsmat: Tandoorikyckling med basmatiris & raijta a´la WW
Kvällsfika: jordgubbar


Home Sweet Home

Efter 5 timmar i bilen, en paus för att torka Alicespyor -hon har så himla svårt att komma till ro i bilen vilket slutade med övertrötthet, gallskrik & tillslut spydde hon. Sen somna hon & resten av vägen gick bra.

Det har varit 3 händelserika, härliga veckor som gått alldeles för fort. Tänkte sammanfatta dem med lite bilder & bildtext:


Midsommardagen åkte vi båt till Smögen

Alice hjälper farfar arr styra



Barn & man badar barnpool på altanen


Grebbestad


Alice satt så fint på restaurangen & åt & mannen är tyvärr ingen mästerfotograf *suck*


Alice vägrar Crocs



Badtjejen


Alice & hennes stora kärlek E


Min vän provar hur det är att vara 2 barnsmamma


Alice vattnar blommorna


 BohusMalmön, mannen matar småfåglar på stranden


Viktors 2 års dag



FiskenAlice


2 åringen i tårar, sammanfattar ungefär hennes tid hos oss bra... ;-)

Har 112 bilder att välja mellan så det kommer mera... Nu ska jag läsa tidning i min egen säng!


Michael Jackson

Idag går mina tankar till Michael och hans familj. Tv4 har rullat då vi befunnit oss i huset. Och vi har tittat på minnesstunden-kramar till Michaels barn,när flickan sa sina ord rann mina tårar. Kvällen avslutades med konserten-så som jag minns Michael- underbar artist, vacker röst, hits på hits på hits, bästa dansaren, en enorm entertainer, snygg, sexig och godhjärtad!! Vila i frid!

NordensArk

Idag åkte vi till NordensArk. Vi har haft mulet och lite regn. Men helt ok djurparksväder. Alice tyckte det var kul. Tyvärr sov hon vid ladugården,men hon har härmat Ugglor och skrattat åt busiga Järvar. Och jag höll på att få en chock när jag kunde flytta henne från vagn till Bil fortfarande sovandes. Grabbarna skulle till systemet men mannen hade inget leg och trots att han bara var sällskap fick de inte köpa, kassörskan trodde de var kontrollanter. Nu har vi spelat plump och jag vann andra kvällen i rad!

Spelkvällar och shopping

Svinto och Somris: Alice är pysslig och lugn med äldre barn. När det är yngre barn är hon mer livlig. Hon kan oxå ha humör,men det går över fort och hon är lätt att avleda. Som tur är har vi så kul när 2 åringen lagt sig så det väger upp det mesta. Idag tog alla sovmorgon till 8. Det är våran första mulna dag,så vi har varit i Smögen och shoppat och lunchat. På kvällarna spelar vi spel och skrattar tills tårarna rinner. Börjar få lite hemlängtan men jag längtar nog mest efter att få bara vara,saknar våra slappa eftermiddagar då Alice pyssla,vi sträckläste böcker och myste med Alice i soffan. Imorgon blir det Nordens Ark.

Trött

Är så himla trött på vännernas 2 åring. Kräver uppmärksamhet hela tiden. Skriker gapar,kastar saker,pillar på allt. Hon har inte lekt själv en sekund sen hon kom! Alldeles underbara Alice som framstår som lugnet själv.

Shopping,gäster och bad

Igår åkte vi till Kungshamn för lite shopping. Jag hittade ett par shorts och en linneklänning. Prövade springskor men de var inge sköna tyvärr. På kvällen kom våra gäster och vi grillade och satt ute till sent. Något man ångrade i morse då gästernas dotter anmälde sig vaken 6.20. Då vaknade hela huset utom Alice som jag fick väcka vid 8,men hon hade gärna velat sova en stund till. Idag gick vi ner till stranden på förmiddagen,det blåste svalkande. Nu sover barnen och mannen hämtar skaldjur till kvällens frossa!

Havskräftor och brända ryggar

Idag har jag börjat mitt nya hälsosammare liv. Istället för att frossa i nyttigt och känna mig som en uppstoppad korv så ska jag frossa i nyttigheter. Vilket började med en frukost på dinkelbröd med mosad avocado och grapefrukt. Lunch blev en morotsbröd med avocado och grönsaker och äpple och gulkiwi. Alice och jag hade frukt frossa till fikat hon åt 1 banan en halv kiwi och en halv nektarin medan jag åt kiwi och nektarin. Till kvällsmat frossade mannen och jag i stora havskräftor och en naturell baguette. Och kvällsfikat bestod åt körsbär,ananas och passionsfrukt! Dagens motion blev en snabbis. Hehe. Annars har vi varit på stranden. Alice hade lyckats bajsa på vägen dit. Inte lätt att byta sådär och få sent i alla veck. Men sen badade hon i 2 timmar så det som inte försvann med våtservett spolades iväg med vågorna hon försöker hoppa i. Hon hade armpuffar idag och fullkomligt slänger sig i vattnet och flyter omkring. Tyvärr lyckades både jag och mannen bränna oss. Imorgon blir det skuggan!

Hemma hos Sommartjejen

Så sitter jag med en RIKTIG dator i mitt knä, blir kortfattat från mobilen.
Igår efter morgonens besked om mammas fot så knallade vi ner till stranden. Vi har börjat ta med lunchmacka så vi kan äta där och Alice sova i skuggan medan vi solar & läser, när hon vaknat äter vi lite glass eller melonskivor så knallar vi hemåt när värmen blir för mycket. Igår satt vi på Alice armpuffar & så gick vi längre ut i vattnet hon bottnade men hade vatten till armhålorna, så vips så låg hon där och flöt med foppatofflorna som flytkorkar efter sig så himla söt. Smaka på vattnet är favoiten, salt och gott i värmen.

Jag har lyckats doppa mig två gånger. Igår var det ok ca 18-19 grader. Men 17 grader som vi haft det är rysligt kallt.

Helgens besök gick superbra. Barnen kom så bra överens Alice föll som en fura för E´s blonda hår & blåa stora ögon. Hon både kramade & pussade & han njöt av uppmärksamheten. Har inte sett Alice dorekt leka med någon så som hon & E gjorde de höll ihop. Satt bredvid varann, delade på leksakerna & vips for de in i ett sovrum 6 PANG smälldes dörren igen & så satt de där tillsammasn & tömde E´s skötväska. Min vän fick detta bus på film! =)

Fredagskvällen hade E lite svårt att komma till ro & hans pappa var ute med honom 2 gånger i vagnen & hans mamma fick vagga honom tillslut i famnen vid 24 & så somnade han äntligen. Men lördagen fick vi alla mysa på altanen med efterrätt & te/kaffe & lite likör/konjak. Jag gick & la mig vid midnatt men grabbarna kom nog inte in förrän vid 1.30.

Söndagen blev en riktig slödag & i måndags åkte vi till BohusMalmön.

Idag trotsade vi Viktors feber & är nu här för att fira hans 2 års dag!! Vi har blivit bjudna på lunch vips satt Alice med kläder och blöja på & plaskade i poolen..... Jag & syster tog en promenad med barnen så Alice fick sova. Nu sover hon sött & nyss stack Viktor & hans pappa ut en stund...

Har ca 1 vecka kvar härnere, i helgen kommer vänner & hälsar på.

RSS 2.0