Gott Nytt År!!



Önskar Er Alla Ett Gott Nytt År!



Ville även passa på att rikta Tack till de på min blogg som betyder mest för mig av olika anledningar!

Sommartjejen: Systra min! Som hund & katt när vi var små *förlåt för alla gånger jag nöp dig* & nu som "tvillingar" *fniss*. Det här året har fört oss närmare varandra, så många mil ifrån, men ändå så nära. Du finns där i vått & torrt, delar glädje och sorg. & alla bebisnätter vi tillsammans genomlidit, rådfrågat, funderat tillsammans och löst många problem. Tyvärr kommer nog inte året som kommer bli speciellt mycket lättare känslomässigt, men det känns TRYGGT att veta att du finns vid min sida! Love You!

Tess: Tack för en bra & underhållande blogg, trevliga kommetarer & skål för snygga tuttar & svarta böcker!!

Åsa: Tack för att du piggar upp mina dagar med dina blogginlägg -du är guld värld!

Svintoflickan: Tusen tack för en SuperMysig blogg! Du är världens bästa mamma till dina Underbara barn!

Anki: Tack för en bra blogg, många trevliga kommetarer, roliga mail & uppiggande awards!!

Alva: Tack för alla kommentarer genom Året & lycka till med MiniKråkan!







Årets näst sista dag!

I natt sov jag som en stock 6½ timmar utan att vakna, hur skönt som helst, var på toa kl 6 sen somna jag om till 6.45 *nice*. Idag var det lite mer att göra på jobbet, så vi var ute hela förmiddagen & det blev en sen lunch. Passade på att köpa Träningskort på lunchen, har nu tillträde till 2 st gym, en simhall och pass på 2 olika ställen!!! Å är så sugen på att träna men nästa pass som jag vill/kan gå på är inte förrän nästa onsdag, hmf... Ska se hur taggad mannen är på att lägga golv i morgon, annars drar jag nog & gymmar!

Slutade 16 och åkte hem, där var Alice & Farmor. Alice blev jätteglad att se mig log med hela ansiktet och hoppade på stället, sen kramades vi mycket och längre *mammas lilla skrutta*. hade förberett maten dagen innan så jag kunde mysa med Alice tills mannen kom hem. Så vi lekte, eller hon kryper över mina ben och drar lite i mitt hår när jag ligger bredvid henne på golvet.

När mannen kom hem blev det middag & sen myste de en stund. & så hoppade jag in i duschen, men Alice ville hellre vara med mig när jag duschade än vara hos pappa så hon tryck sitt lilla ansikte mot duschdörren & ställde sig emot den.

Alice är förkyld igen har haft lite feber och snoret rinner, så hon var jättetrött vid 19.30 så jag la henne då. Hon höll på att somna när jag bar upp henen till rummet.

Mannen och jag har titta på film med Ben Stiller & Malin Åkerman & nu tänkte jag krypa ner i sängen med nya Amelia OCH nya H&M katalogen som såg väldigt trevlig ut när jag snabb-bläddrade igenom den. Mannen erbjöd sig att ta Alice i natt *puss puss älskling* , han har väl redan dåligt samvete för att det kommer bli X antal konjak imorgon när vi ska på Nyårsmiddag hos vänner!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt, mandarin & te
Lunch: cevapchichi med fullkornsris, tzatsiki & en grönsallad
Fika: äpple och madarin
Middag: ugnstekt falukorv (med 68% kötthalt) & potatismos & massa grönsaker
Kvällsfika: apelsin & te

Jobbardag!

Var uppe alldeles för länge igår i ett rus av "jag får ju ändå en ostörd natts sömn" sen när jag väl gick och la mig så var jag så uppe i varv att det tog ett bra tag att somna. Men sen sov jag må ni tro -tills mannen stappla in runt 6 snåret för att frågade vilken matlåda som var hans -jag hade nämligen råkat säga att jag tagit fram lax men han kunde bara hitta två matlådor och dom innehöll fläskfilé enligt honom *suck* hade god lust att dänga just en fläskfilé i huvet på honom, för sen kunde ju inte jag somna om till 6.45 då klockan ringde.

Var på jobbet 7.15 all by my self tog ett bra tag innan en tapper liten skara stapplade in den ena mer tröttgnosig än den andra. Så jag han starta igång alla mobiler för att besviket inse att inte en endaste en hade saknat oss under julen. Dagen har varit oerhört lugn har endast fått in ett akutärende men då jag bokat hjälpmedlet på filialen så ringde sköterskan & meddelade att tanten hade gått bort så det var inte aktuellt längre.
Så dagen har fyllts med skitsnack och härliga diskussioner & det blev lång lunch och lång fika & sen var vi lite flitiga på slutet. Vid 17 gav jag upp och åkte hem.

Lagade snabbt mat och kastade mig sedan ner vid datorn och njöt av att sitta där i lugn och ro i min ensamhet. Mannen jobbade över en smula men det gjorde inte ett dugg. Vi åt middag & pratade om dagen som gått och sen packade vi bilen full av skräp och papper och kartonger sedan julafton och slängde på soptippen. Stannade på ICA på vägen hem och handlade halstabletter till mannen *han är ju såååå förkyld* & frukt till mig. & så sprang jag på en tjej i kassan som gick på samma skola som oss i gymnasiet, hon är nu egen företagare och bor i Stockholm *roligt att det går bra för henne*.

När vi kom hem pysslade jag lite och satte mannen i arbete med att byta diverse lampor, batterier och skala potatis till morgondagens middag *planering* & sen kastade jag mig i soffan klockan 19.30 med en rykande färsk veckotidning, en kopp te och apelsin som jag tvingade mannen skala åt mig under lite protester *jag har så ont i en nagel* men jag kontrade med *Nagel? & jag har sår på hela händerna* (pga allergin).

Nu sitter han och hostar ute i fåtöljen blir varken vyxenmys eller sova i samma säng i natt det hör jag det.

Alice hade strulat lite vid läggningen igår, men de hade tagit upp henne en stund till och sen hade de börjat om igen och då hade hon somnat sött. Fast svärmor hade nog inte fått så många timmars sömna för Alice hade vaknat vid 1 för välling och sen vid 4.30 hade hon tagit med henen ner till sig och gett lite mer välling och så hade somnat om till 8.30. Hon sa * det blir ju inte sååå många timmars sömn inte*. Idag har de varit och handlat och sen har de åkt pulka. Nu på kvällen hade hon känts lite varm 38,2 så hon hade fått lite alvedon. Tror att det är tand på gång men det har jag ju trott i x antal månader nu, men NÅN gång måste väl den där tandsingen komma. Alice hade varit en glad tjej hela tiden så det känns skönt! Känns som jag kan slappna av och njuta istället för att bara oroa mig hela tiden.

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt, mandarin och te
Lunch: tagliatelle med kycklingfilé och kantarellsås, apelsin
Fika: äpple och mandarin + 2 äppelchips av en kollega & te
Kvällsmat: cevapchichi med fullkornsris och tzatsiki
Kvällsfika: te och apelsin

2008 -Året som gått!

Januari:


Året börjar med Nyårsfirande hos A & K. Bevittnar mitt första "live" frieri, så romantiskt!! Är gravid i v. 29. Blir sjukskriven för mina sammandragningar. Januari går mest åt till att vila, sova och titta på tv då Internet inte fungerar utan jag får smyga in på jobbet och blogga och ta varje tillfälle med Internetuppkoppling hos svärisar eller kompisar och föräldrar, skriver som en iller och sparar på diskett.


Februari:




6 februari får vi det värsta beskedet ever. Mamma har ALS. Livet blir aldrig mer detsamma, en normal vardag övergår till en annorlunda normal vardag. Mycket känslor, tårar & tankar. Umgås mycket med familjen. Livet i min mage håller mig uppe. Shoppar mycket till bebisen och förbereder både hemma och BB-väska.


Mars:




Firar påsk med en mage större än Globen. Jag som trodde jag skulle få en påskbebis. Börjar röra mig mer utanför huset, tar dagliga små promenader. I slutet av mars används alla tänkbara medel för att sätta igång en förlossning- utan resultat.


April:




Hinner fylla 28 år utan att bli mamma. Går över tiden, börjar bli deprimerad. & så äntligen 7 april klockan 6.30 så går vattnet. Efter ett par sömnlösa smärtfyllda dygn så kommer hon äntligen onsdagen den 9 april kl. 20.27, 4255g tung och 54 cm lång -världens finaste lilla Alice. Passar på att förlova oss. April flyter på med besök, ammande & njutande av nykläckt bebis.


Maj:




Alice blir mer och mer missnöjd, sover oroligt & skriker mycket. Blir beordrad hemmadagar, liggamma & bara vara hemma och ta det lugnt. Fungerar ett tag men sen tar kvällsskriken över & kvällarna blir enormt jobbiga, tillslut söker vi hjälp på BVC de tror att Alice är mjölkallergiker så hon flaskmatas en helg för att sedan ammas då jag äter mjölkfritt, fungerar sådär. Är trött och deppig.


Juni:



Får en välbehövlig semestertur till Hunnebostrand. Svärmor fyller 50 år. Får bra med avlastning och Alice sköter sig bra. Umgås med vänner & köper bil -vilket blir en enorm frihet. Firar midsommar med en skrikande Alice & underbara förstående och hjälpande vänner.


Juli:




Alice kusin Viktor blir hela 1 år! Dagarna fylls av upptäcksfärder med bilen. Babyträffar, babypicknickar. Vi åker på ännu en semestertripp till Hunnebostrand med underbara vänner, blir en mysig & rolig weekend. Alice börjar flaskmatas & äntligen vänder hon från att vara en skrikande missnöjd bebis till att faktiskt bli nöjd efter ett par dagars fight med flaskan! Vi överraskar mamma och pappa med en fest -120 års mingelfest med deras vänner och syskon.


Augusti:



Alice visar sig inte vara mjölkallergiker, får hjälp av en underbar doktor med välling som förtjockas i magen. Det blir möhippa, bröllop för A&K. Och så ÄNTLIGEN semester för mannen. Vi åker ner till Hunnebostrand, firar mamma och pappas 60 års dagar där med hela familjen. Vi har kräftskiva för våra vänner.


September:



Alice far runt som ett jihu i sin gåstol. Är en glad och aktiv liten tjej. September flyter på med babyträffar & jag går visst med i Viktklubben...


Oktober:



Alice lär sig sitta. Vi går på Alice första 1 års kalas. Får nattbesök av Somris & Viktor. Vi börjar på babysång & babysim.


November:




Mannens farmor begravs. Mamma och pappa åker till Thailand. Alice börjar krypa & ställa sig upp. Mannen är pappaledig 2 veckor då jag jobbar. Alice har sin första sleepover hos farmor & farfar medan vi handlar julklappar och går ut och äter tre rätters. Första snön kommer och det åks pulka och bakas julgodis.


December




Har lekdag hos min syster, babyträff hos min gamla brevkompis & lekbesök hemma hos oss. Det blir bygghelg med mina föräldrar och julbord med mannens familj, firar stor familjejul hemma hos oss som både blir lyckad och mysig!


Sammanfattningsvis:

Under 2008 händer det värsta jag varit med om hittills -mammas ALS besked. Samtidigt som det bästa händer -vi får Alice. Ett kluvet år av mammasorg och mammalycka.


Tusen Tack Anki!

Titta vad som förgyllde min dag idag -blev superglad! Tusen tack Anki!!!

Hej
Jag delar ut en award för de bloggarna som jag dagligen är inne på, som jag uppskattar och tycker är bäst.
Med all kärlek och fortsatt bloggning 2009! Ni bjuder på er själva, ni ger och delar med er av bilder, händelser och ord och om allt som finns i era liv. Det är som om man känner er.
Jag vill bara säga att jag uppskattar er.
 
Önskar er ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
 
Kram Anki på Flyarna!


Alice möbler


KompisträffsDag!

Natten gick betydligt bättre och så fick hon välling både 2.30 & 6.30 och då sov hon till 9. Skönt! Men det blev lite stressigt när jag vaknade 9.10 och insåg att vi BORDE sitta i bilen om 50 min. Så det var bara fara upp säga åt mannen att han ansvarade för att få klart sig själv & bilarna & sen göra sig själv klar, Alice klar, äta lite frukost & packa ihop Alice övernattningsväska och packa hennes mat osv & sen iväg.

Vi kom sist till Kompisträffen, mina gamla polare från grundskolan och de barn eller "bonusbarn" + sambosar som finns var oxå med, blev riktigt roligt. Vi satt i en ring på golvet medan karlarna stod och pratade renovering/bygg och kollade och knackade i väggarna typ. *mycket manligt* Alice älskar lite större barn så hon lekte mest med bonustjejen på 3 år de kokade mat vid barnspisen. & så blev det fika och sen gick männen med barnen upp till O´s rum på övervåningen och vi pratade lite därnere medan minsta lilla killen sov en stund.



E snart 6 månader och väger 10 kg



Alice tuffing i jeans



O, Alice & N leker med alldeles för små klossar!

Sen åkte vi till våra gemensamma vänner A & K. Alice höll på att somna på vägen så mannen tog en promenad med henen när vi kom fram men hon ville inte sova inte. Hon lekte med A & V och A som är äldst både lyfte henen och busade ordentligt med henen och hon busar på tillbaka ganska så hårt. Sen stod hon vid vardagsrumsbordet, tog tag i en leksaksmus och vips så höll hon inte alls i bordet utan bara i musen. Både jag och manen såg vad hon gjorde, *skruttan*, så nu dröjer det nog inte speciellt länge innan hon står själv...

När vi kom dit så fick jag direkt en känsla när jag såg K *hon är gravid* & mycket riktigt 3:e månaden, ganska så oplanerat, roligt roligt, men mycket att fixa för dem då de bor lite för litet för att ha tre små knoddar, varav två redan är sjövilda.

Alice tog slut runt 15 då satte vi oss i bilen och hon somna på stört så vi körde runt lite så hon fick sova åtminstone en timme. När vi kom till svärisarna så var inte de hemma så jag bröt mig in i garaget. När vi precis kommit in så rullade de in på uppfarten. De hade varit och shoppat bla en kungsgran på Sia för 2000:- på REAn...

Alice tycker att hennes farmor och farfar är jätteroliga så hon hänger på dem vart de än går, bryr sig knappt inte om oss, så vi valde att åka hem efter en stund & hon vinkade glatt hejdå, köpte med oss Kina mat & har degat i soffan framför Mamma Mia -riktigt bra film. Nu har mannen krypit ner i badet, jag tänkte hoppa ner i duschen och sen ska jag nog läsa lääääääänge innan jag släcker och sover en ostörd nattsömn förhoppningsvis!

Sing Star

Alice sov i tre timmar, snacka om tröttis tjej. Sen blev det lunch & så åkte vi och handlade, det var lika kul som vanligt!


När vi kom hem föröskte vi röja upp hemma plockade med alla papper, kartonger och skräp efter julafton, hoppas på en sväng till tippen i veckan. & så dammsög vi & så packade vi upp julklapparna vi fått och monterade det som behövdes monteras, sen har vi lekt och lekt. Mannen är som ett barn själv igen, tror han tycker det är roligare än Alice att leka ibland. =)


Mannen la golv på övervåningen tills golvpappen tog slut (planering) & sen satte vi upp nyckelskåpet vi fick av mannens bror i entren, blev mkt snyggt! Jag lagade mat "se: www.nheasmatobak.blogg.se" & sen åt vi och så gick jag och duschade.


Vi invigde Sing Star ABBA, skråla och sjöng och skratta och vips var klockan tio i åtta och det var dax att lägga Alla-Ballan. Det var mannens tur ikväll så jag plockade undan högarna av leksaker och grejade i köket en stund innan det blev Körslaget. *Heja Magnus & Hanna*  Är Gry gravid?


Imorgon ska vi träffa mina "barndomskompisar" med respektive & barn på en fika hos H, ska bli kul. Sen åker vi vidare till våra gemensamma vänner A & K med deras barn A & V för att fika lite till. & så avslutar vi med att lämna Alice hos svärisarna, vi stannar tills hon somnat och sen åker vi hem, jag jobbar må och tis.


Wii Sports träningsvärk

Idag vaknade jag med träningsvärk, har kört Wii Sport i två dagar, boxades som en galning igår, var helt slut & bowlat i oändlighet. Roligt är det iallafall och första tv-spelet som JAG skulle kunna tänka mig att ha hemma, ja förutom Singstar då =)

Julfiranet med mannens familj igår blev lyckat! Vi började med glögg och julklappsöppning vid 16, Alice fick 2 stolar & ett bord & klädhängare från Sias barnserie, i ROSA! Är så himla fint Tyvärr fick vi inte plats med det i bilen hem så det kommer hem i morgon annars hade jag knäppt en bild. Hon fick även en lära gå vagn i grönt som inte kan välta, lite leksaker och mjukisdjur en gående och skällande hund, massa böcker, hon ÄLSKAR att läsa och har suttit som ett ljus och läst hos både farmor, farfar och farbror.

Jag & mannen fick väggljusstakar till övervåningen, nyckelskåp, handdukar & en weekend med Trerätters på Wallmanssalonger & övernattning på hotell ( & barnvakt såklart) kunde inte passa bättre just nu då lillpluttan är struligare än struligast nattetid. Igår somna hon som en stock, farmor nattade och fick inte i henen hela vällingen så jag anade oråd redan då, vi bastade under tiden. Sen vaknade hon efter 45 min jag var inne och gav henen resten av vällingen då somna hon om ett par minuter sen var manenn inne, farfar nn, farmor inne alla fick henen att somna till för att vakna igen så tillslut tänkte jag att hon inte mådde bra så hon fick komma upp till och det gjorde hon med ett leende och sen skratta hon i 1½ timme innan hon blev trött igen och vi gick och la oss allihopa. Hon somnade 23 ville ha välling 3.30 och vaknade 7.45 *suck* Vi lämnade ner henen till farmor och farfar och somnade om.

Vi åt tre rätters:

Förrätt: krabba
Huvudrätt: helstekt oxfilé med potatisgratäng kokta grönsaker och vitlökssmör
Efterrätt: dajmtårta

Mannen och jag bastade igår kväll, tyvärr är mannen ingen bra bastare han satt och hällde vatten på stenarna varann sekund så det blev tokhett och ingen vila därinne och sen höll han på att svimma av värmeslag och svetten bara dröp om honom *suck*.

Idag åkte vi därifrån vid 11, Alice somnade typ i samma stund vi rulla ut från uppfarten, sen gick hon att flytta in och har nu sovit över 2 timmar i sin bilstol inne i vardagsrummet, något är ju lite smågalet känns det som såhär har hon aldrig betett sig. Hoppas det kommer ut en tand av det här och sen blir det bra igen... *trött*

Nu lägger mannen golv i sovrummet, jag väntar på att ge Alice mat så vi kan åka och handla lite kvällsmat.

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med kanel, 1 knäckis med bregott & gräddost, juice & te
Lunch: 2 skinkmackor med grov senap, 1 mandarin & te
Fika: frukt
Kvällsmat: Förrätt: laxröra på toast Varmrätt: ugnsstekt kyckling med kantarellsås och tagliatelle
Kvällsfika: frukt & te

Funderar nu på att slänga alla gamla rester och gammalt godis (varför åt du inte upp alla kolor Somris??) & börja på ny kula, ska plita ner mina Nyårsläften snart...

De Juliga Dagarna

Tack vare GPSen visste vi exakt när sommartjejen med familj skulle anlända, så Alice och jag stod redo i köksfönstret och såg dem köra in på uppfarten. Dagen hade jag spenderat med att städa övervåningen. Mannen tog med Alice till jobbet för att hämta grejer, där hade hon varit på flörthumör och livat upp gubbarna så jag fick fritt spelrum med städgrejerna och sopa, dammsög och våttorkade. Blev så himla sugen på att få klart däruppe nu så nu ska det bli hårdkörning efter nyår, det är så lite kvar. Min lilla walk in closet ska jag härja fritt i den ska bli bubbelgumsrosa eller möjligtvis metallicrosa... *längtar*

Sommartjejen med familj kom vid 15 snåret och de började packa in och Viktor undersökte huset och alla leksakerna och verkade nöjd. Vi fikade och barnen lekte & vips så blev det dags för middag & efter det badning och i princip nattning.
H fick mys i badkaret, hon fick bubbla med en skål godis och ett glas cola. Låg som sjöjungfrun i karet och verkade störtnöjd! Vi åt efterrätt och pratade och slötittade lite på tv innan det blev nattinatti. Alice har strulat nattetid det senaste och så även den natten låg och pratade i sömnen, trassla in sig i täcket, snurra runt som en ål så hon fick komma ner till oss istället och lagom när hon somnat, ja då vaknade Viktor. *det är härligt med barn* Hihi, men trots lite strulnätter har jag känt mig förvånansvärt pigg.

Julaftons morgon startade 7.30 för vår del och lite tidigare för sommartjejen med familj, men Alice och jag kilade upp och så myste vi lite, åt frukost och sen började julförberedelserna och alla skulle in i duschen och hej och hå, men det gick. Klockan 13.15 satt alla till bords. Fick äta julbord i nästan 2 timmar utan knorr från Alice, barnen har verkligen lekt jättebra. H och F har tagit bra hand om de små och sysselsatt dem tills de stupat i säng.

15 blev det Kalle. Jag kallade in "tomten" för att visa var kläderna låg men han tvärvägrade, rusa ur rummet och skulle minsann inte vara tomte, så jag stod där med tappad haka och kände bara "men va fan" så jag fick prata med hans fru som sagt att han ställde upp mer än gärna och sen så var det klart han hade inget val.

Så kom tomten tillslut efter Kalle & han grillades hårt av H. & Alice tyckte han var lite läskig. Barnen fick öppna sina paket. Alice fick sova en stund för hon var sååå trött. Sen lekte barnen med sina julklappar, alla tillsynes nöjda och glada. Alice och Viktor lekte med varandras julklappar hihi så söta.

När allt lugnat sig en smula så öppnade vi vuxna julklapparna, en i taget i turordning så mn hinner att se vad alla får. jag fick bla Mamma Mia DVD, mortel och Sju sorterskakor boken av mamma. Ett ljus som ändrar färg och lite chokladpraliner. Singstar Abba, en tekanna, fredagsgourmekokbok av mannen.

Alice somnade 21 och då var det läggning av resterande vakna barn med och så blev det vuxenprat i soffan med praliner i högsta hugg. Somris och jag skjutsade mamma och pappa till hotellet efter en stund. Även denna natt var lite strulig men inte lika. När väl Alice somnat om igen då vaknade Viktor och mannen och jag låg och fnissa åt hans "Oj" utrop mitt i natten, precis vad man vill höra klockan 3.

Juldagen började den med 7.30, julbordsfrukost & mera lek. Men vid 12 var det bara familjen Nhea kvar & jag tog en promenad med Alice och mannen började lägga golv i vårat sovrum på övervåningen. Alice var helt slut och sov 3 timmar. Sen stoppade vi ner henne i bilstolen och åkte till mannens föräldrar.

Här har vi spelat Wii Sport, jag briljerar i bowling. Mannen står just nu och spelat tennis medan hans föräldrar tar en promenix med Alice. Vi lämnade ner Alice som strulat i natt igen vid 7 till farmor och farfar och somnade om till 9 och låg och drog mig till 10. Superskönt!

På eftermiddagen blir det julfirande här med mer paket och mat och säkerligen ett par omgångar till med Wii Sport som köptes istället för det årliga familjespelet som endast spelas en gång.


En Underbar Julafton!

Efter mycket vånda, dålig sömn och ledsna tankar så kom julafton & det blev en BRA och glad Dag! Barnen lekte jättebra såg knappt röken av Alice. Mamma var på strålande humör, maten var god, Kalle tittades det på & tomten var lite läskig tyckte Alice! Höll mig vaken till 23.30 & känner mig ändå rätt fräsch idag trots att Alice och Viktor gärna väcker varandra & Viktor är en riktig pratkvarn -även på natten! Bjuder er på lite bilder!



Viktor skjutsar sin lilla kusin i leklådan innan han hoppar ner själv!



Mammas favorit Tomtenissa!



Mat mat i stora lass -ändå syns det knappt att man rört faten på julbordet. Det gick bra att äta julbord & mamam plockade och smakade och satt med och skrattade!


Alla kusinerna!


Julgranen med en överflöd av julklappar, trots köphysterin tyckte jag att det var glada och uppskattande barn -roligt!


& så kom han ju ÄNTLIGEN den där tomten....


Men han var ju allt liiiite läskig!



Jag & Alice


Paketöppning- barne lekte mest med varandras leksaker men de verkade så nöjda sååå!

God Jul från Familjen Nhea



Oj oj oj de här stövlarna var inte lätta att få på!



Tjena morsan stod du bredvid kamera mannen!




Å GOD JUL önskar ALICE!


Ledsen tomte som tröttnat på spexande föräladrar med kameran i högsta hugg!!

Önskar Er Alla en Riktigt GOD JUL!!

36:a sökes

Har du storlek 36 i skor? Är du sugen på att få ett par skor (du behöver endast betala frakten)?



Dessa skor är för små för mig, köpte dem när jag blev gravid men fötterna svällde och har lixom inte fått tillbaka sin ursprungsstorlek. Tycker de är snygga för att slängas eller bara stå och skräpa tills de blir omoderna. Det måste finnas en ny ägare till dem därute!

Vill du ha skorna?

Trött, trött, trött

& det är inte ens jul ännu. I natt kan jag inte skylla på Alice för hon sov sötare än sötast, har bara stoppat om henne en gång och inte ens gett välling och ändå sobv hon till 7.40.

Denna julen känns som en annorlunda jul på många sätt. Nr 1 jag är mamma, det är Alice första jul och jag vill att den ska vara mysig. Nr 2 mamam är sjuk och vi vet inte om det är hennes sista jul. Det har känts tufft att hålla ihop som det är och inte nog med det börjar mina föräldrar dra upp en jävla fjällenresa de bokade förra året. Jag är helt säker på att det är mamam som tycker att julen ska bli så förjävlig att hon måste fokusera på något annat för att stå ut & då blev det fjällenresan och då ska det tjatas och gnatas och ges dåligt samvete när det är DE som skött saker och ting dåligt.

Jag fick höra att pappa bokat stugan ganska snabbt men då av min syster & det lät mer som att de var de som skulle åka med mamam och pappa för att de så gärna ville att deras barn skulle åka skidor och hej och hå och det vore kul om NI kunde komma över ett par dagar. Inte mer än så. Pappa har inte ens sagt det till oss. Vi har sagt från början att vi kunde tänka oss att åka upp en långhelg men vi har inget där att göra en hel vecka. Mannen är skitdålig på att åka skidor och vill knappt åka och Alice har ju inte så mkt utbyte av en fjällenresa när hon är så himla liten. Visst hon kan åka lite pulka. Så när pappa ringde sa jag rent ut att vi kommer en helg. Jag ORKAR inte åka en hel vecka och vara själv med Alice större delen när jag vet att jag inte får någon avlastning av mina föräldrar. Jag kan inte åka skidor mer än någon timme per dag för mamam orkar ju inte ens ta hand om Alice som det är nu hur ska hon DÅ orka det i februari. & om hon inte ens orkar ta upp henen från golvet och ge henen  till mig så hur ska hon då orka dra en pulka?

Först blev jag bara ledsen efter pappas samtal, men sen blev jag mer förbannad. Hur fasen tänker de? mamam orkar inte ens vara här en helg hur ska de då orka bo med sina tre döttrar plus familjen en hel vecka? & om jag känner mig som en hushållerska i mitt eget hem hur fasen ska jag inte känna mig där i fjällen? 

Så nu sitter jag här, dödstrött, småsur och småledsen. Kul jul!

Händelserik helg

Nu är bloggen även till för RSS blabla vad det nu hette =)

I lördags så kom svärföräldrarna på fika. lekte en stund med Alice, lämnade juöblomma osv.

Sen gjorde jag mig i ordning och runt 17 så åkte jag till hemstaden och träffade mina gamla tjejkompisar vi är ju 5 tjejer som ått grunsskolan ihop som fortfarande håller kontakten mer eller mindre. Vi besökte Harrys som öppnat i stan och startade upp med en fördrink Cosmopolitan, varmrätt Majskyckling och rödvin och efterrätt marängsvisch och lite mera rödvin. Två av tjejerna åkte hem en ammar sin 4 mån som och den andra var allmänt trött och utarbetad och tjurig. Men vi var tre som stannade kvar, dansade en stund pratade med gamla vänner och varandra. Mycket trevligt! Pratade mycket med min kompis som förlorat båda sina föräldrar en vid sjukdom och "väntad död" och en vid en plötslig och tragisk olycka. Kändes skönt och vi kunde diskutera och så på samam nivå är sällan man kan. Jag sov över hos mamma och pappa & brottades med en alldeles för varm säng och en för hård kudde innan jag somnade och sov 5 ostörda timmar.

När jag vaknade så blev det frukost och sen gick vi igenom gamla barndoms kartonger. Ser nu vad Alice fått sin trots ifrån. Mamma och Alice har precis samma uttryck och rörelser när de blir sådär ivriga och ingen av dem kan ju säga vad de vill så då blir det mer gnuff och knuff och små tjut..

Vid 10.30 åkte jag hemåt igen kom lagom hem till nymatad dotter och stoppade ner henen i vagnen och tog en sväng så hon fick sova. mannen bjöd på risgrynsgröt och skinkmacka till lunch och sen gjorde vi oss i ordning & när Alice vaknade åkte vi på kalas.

Kalaset var hos min syster, hennes man fyller 23 dec men vi firade idag då inte mamma ville träffa resten av kalasgänget. Alice lekte med F och tittade lite på Nalle Puh på dvd & gosade med både min syster och hennes man så deras dotter blev mer än lovligt avundsjuk.

Alice blev lite trött så vi åkte hem vid 16.30 så hon fick sova i bilen och när vi kom hem så beställdevi hämtmat : köttfärsspett med tzatsiki och ris för min del och pizza för mannen.

Är rätt trött just nu och lite ledsen efter ett samtal med en ledsen pappa. Plus att jag är lite besviken på mannen angående hans förmåga att organisera och fixa eller snarare brist på det. Hoppas på en lätt Alice nattning och natt & en bra natts sömn.

Hemmapyssel!

Igår la mannen Alice igen så jag fick se Bonde. Jag tror stenhårt på Magnus & Emma de är ursöta! Hanna valde helt fel- han behöver verkligen en assistent. Per valde oxå fel hon är ju en ragata, vaddå mer man? Men för fasen att han inte var mer man än så kunde ju vem som helst se för länge sen, han är en gogubbe ingen karlakarl -hon skulle ha dragit självmant för länge sen. & Peter & Wille, han är så söt Wille men sorry jag tror inte på dem tyvärr & som mamam skrev "är det inte dags för Peter att raka sig snart" ja det tycker jag med, det hänger både smulor och annat i den där skäggstubben snart....

Natten blev bättre men inte bra. I natt låg hon och pratade mellan 00-02, gick bara upp en gång då hon låg och sparkade i väggen nerhasad i fotänden. Sen sov hon till 5 prata ett par minuter till och sen somna hon om till 8. Även om man kan slumra till pratet så blir det ju inte direkt någon djupsömn. Ska bli skönt att vara hemma båda två 1 vecka nu.

På förmiddagen så åkte vi till bibblan och lämnade tillbaka böcker & sen till ICA. Alice älskar verkligen att handla hon kvittrar som en fågel och hoppar i kundvagnen och idag var det inte en tillstymmelse till att trilla som sist när mannen var med. Hon söker verkligen andras blickar flörtar fast de inte tittar på henen och blir överlycklig om någon pratar med henne. *toka*

Sen åkte vi hem, åt lite lunch &  sen var Alice så trött så hon bara tokgnällde så i vagnen och iväg. Ställde ut henne på altanen där hon sovit superskönt hela veckan i minst 2 timmar. men inte idag inte, gallskrik efter 30 min sömn och sen vägrade somna om. Så det var bara att anpassa det jag tänkt göra efter Alice. Så idag har vi rensat hennes kläder eller jag har rensat, plockat undan för litet, vikt ihop och lagt tillbaka det som är lagom & Alice har plockat upp det igen. När den leken var klar så rensade jag under trappen, bar upp kartonger, dammsög och ställde dit barnsaker som fortfarande används. Alice hittade en hel förpackning med små paket att hänga i granen och pysslade med dem.

& så har jag gjort fyllda vaniljhjärtan eller de är inte gräddade ännu och inte alla fyllda än heller för det var så tråkigt tyckte Alice så hon hängde bara och gnällde i min klänning. & så har vi lagat revbensspjäll -se www.nheasmatobak.blogg.se

Dagens meny:
Frukost: skinkmacka och te
Lunch: ärtsoppa och skinkmacka
Fika: lite choklad + julmust
Middag: revben med rödkål, brysselkål
Kvällsfika: mer choklad och te

Fler PMS-monster...

Ser att det finns FLER PMS-monster därute, skönt att man inte är ensam om att vara helt mupp nästan en vecka i månaden, men trist att en sån sak som mens ska behöva påverka oss kvinnor såhär. Lösning tack! Väntar med spänning på fortsättningen av studien- Anki uppdatera oss!!!  Ann-jasså ska Johannesört hjälpa mot PMS? , hm är själv lite rädd för det då en jobbarkompis drack johannesörtte när hon var gravid och förlorade sitt barn i 7 månaden, de kan inte bevisa att det just var Johannesörten men de kan heller inte säga att det inte var det... Nu är jag ju inte gravid men man kanske ska bli någon gång igen...

Tiara- ETT STORT GRATTIS TILL STJÄRNGOSSEN! Njut av bebisgos, pussa de små små fötterna från mig & följ det råd jag inte gjorde : se de första tre månaderna som en förlängning av graviditeten, dvs bädda in er i sängen, mys njut och ta det lugnt ni hinner upptäcka världen & visa upp er sen jag lovar! Köpte ett fotoalbum till Alice igår och började sätta in bilder sen hon föddes, kände knappt inte igen den där lilla parveln på bilderna -har HON varit sådär liten? *fniss*  Tiden går alltför fort men samtidigt så ger de en bara mer och mer glädje ju större de blir!

Igår åkte vi och handlade på ett slakteri utanför staden. Det blev prinskorv och någon rökt korv och senap. Ville ha revben och julskinka oxå men de hade de inte förrän imorgon och man fick inte boka utan bara chansa så vi åkte till City Gross & handlade revben och julskinka. Skulle visa mannen hur duktig Alice var att sitta i kundvagnen, tror ni inte att det går endast fem minuter innan hon faller på sidan och slår näsroten i kundvagnsidan och blir helt hysterisk så jag får trösta och bära resten av shoppingen....

Sen ugnsbakade vi skinkan. Vi köper alltid färdigkokt men om man bara griljerar den får man en lös och blöt och äcklig skinka som ingen vill äta så antingen har vi kokat om den men i år köpte vi för stor skinka för våra kastruller så vi ugnsbakade den i folie på 175 grader upp till kötttemp på 75 grader och SEN griljerade vi den, nu är den PERFEKT!!!

I natt vaknade Alice redan 00.11, förut har det bara behövts en omstoppning eller en hand på ryggen så har hon somnat om men de senaste nätterna har hon krävt betydligt mer än så, de har somnats sött men såfort man sticker ut stortån utanför hennes rum så far det där lilla huvudet upp över spjälsängskanten och gallskriker, har spenderat evinnerligt mycket tid inne där om nätterna den senaste veckan, igår provade jag att lägga hennes hos mig men inte ens det hjälpte & hungrig det är hon inte det spelar ingen roll om ger välling tolv, två, fem eller sju hon äter max 70-120 ml och sen vill hon inte ha mer så lilla damen vet helt enkelt inte hur hon somnar om själv på natten. Så igår marscherade jag upp med henne igen efter 30 min knölande i min säng & 30 min knölande i sitt rum. Han knappt ner igen innan mannen far in till henne för han klarar inte av att hon skriker lite. Han spenderade 30 min där men likadant som för mig såfort han går utanför dörren så vaknar hon. Så tillslut kom han ner till mig frågade hur länge hon varit vaken och om hon fått välling och bla bla och jag sa "vi låter henne skrika" och så blev det. Jag gick in till henne var 5.e minut så länge hon skrek och sen när hon tystna fick hon vara (för annars så börjar hon om igen då stör man ju henne när hon är påväg att somna) så 40 min skrik och sen 20 min snyft och småpip och sen sov hon som en stock och jag med till klockan 7 då fick hon välling (åt bara 120 ml) och sen somna vi om till 9.

 
Alice med sin Gammelmormor

Salig blandning av Kvällstankar!

Bonde söker Fru:

Hanna & Elias -som gjorda för varandra även om mannen sa "Hon kan ju välja båda så kan ju Johan jobba som assistent åt han Elias", hmmm ska inte gå in närmare på vad han menade med det...

Per & Åsa: Fel val, tror inte det kommer att hålla, jag bara inte gillar henne & tyckte att Per och den blonda (Rose-marie?) var som klippta och skurna för varandra, men tyckte hon fick in en bra poäng "han vill nog ha en mamma och det har han ju valt nu"

Magnus & Emma: kan inte sluta garva åt Magnus han är för rolig. Tror de har bra chanser att hålla, iallafall ett tag där...

Peter & Wille: Så han valde Wille, hade ju jag oxå gjort men som sagt tror att Wille är liiite för too much för Peter i längden tyvärr. Men jag städar ur en låda så kan Wille komma & bo här i den hos mig.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tänk om Thomas Quick bara är en psykiskt sjuk snubbe som bara tagit på sig alla mord som en del av sin sjukdom. Tror fasen att det är så. Kanske dax att börja ge vård åt de psykiskt sjuka och inte bara säga att man gör det ...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill ha :
https://www.ginatricot.com/#/product/25500900

https://www.ginatricot.com/#/product/25718900

https://www.ginatricot.com/#/product/25617381

https://www.ginatricot.com/#/product/25853900

PMS-monster -Me?

O yes I am! Anmäler mig faktiskt frivilligt till den titeln! Jag är hemsk just nu. Började i helgen med spänniga fyllda tuttar, plus ett kilo på vågen i måndags bara över en natt & så humöret... Minsta lilla strumpa eller kalsong känns som ett mordvapen, för att inte tala om tandkräms kluttar i handfatet eller kvarglömd disk. Jag förstår innerligt de tjejer som "råkat döda" någon och sen skyllt på PMS -det kunde ha varit jag!

Om jag hade varit mannen hade jag skiljt mig typ 110 gånger -de senaste dagarna. Kanske inte är så konstigt att han ALDRIG friar?

Jag blir flyförbannad för minsta lilla fräser som en blöt katt & rivs som en arg en. Marscherar ur rum med stampande gång likt en 5 åring, smäller i dörrar likt en tonåring och avslutar gärna manövern med att peka finger. Åt mannen. Moget -yes sir!

Så idag kapitulerade jag, köpte en 200 grammare mjölkchoklad non stop och en amigo. Toppade det med en Mc Feast på Mc Donalds. Så nu är jag snäll igen. Har till och med skrattat idag -inte bara åt Alice utan även åt mannen.

Idag inledde vi dagen med babysim. Alice som är lite trotsig vråla som ett ilsket djur (vem kan detta temperament komma ifrån?????) när jag tog ifrån henne badpelikanen hon frenetiskt tugga på för att dyka. Så vi gjorde inte jätte mkt övningar idag. Mannen fick flyta runt med henne på balanskorvar och sen la vi henne i flytvästen det gillar hon & så dök vi en gång och sen var det sång & tack & hej.

Jag har precis smetat i blondering i håret *äntligen* har gått runt som en randig zebra i huvudet senaste månaderna och hoppas nu på bättring. Håret jag tappade efter graviditet och amning är på väg ut i form av små stubbiga fläckar av MÖRKT hår.

Anki: Ja jag tror mer på allergi än tillfälligheter eller magsjuka. Så jag ska undvika att ge henne all sort fisk och sen ringa Barnkliniken efter jul.

Svintoflickan: vad bra att jag kan få någon tt skratta! =). kan meddela att jag bjöd min Mormor på en majskrok igår hon utbrast "Nä men fy -stackars barn de får inget gott nuförtiden" då skrattade JAG!

Dagens Goda Gärning!

Idag har vi haft årlig "Lilljul med gamlingarna" förr om åren har min mamma och syster gjort julbord och förra året fixade jag skinksmörgås och nu i år så är de lite skröpligare och orkar varken resa till mig eller min syster så vi åkte till dem med julblomma & lite hemgjort julgodis & så Alice då förstås årets julklapp!

Först ut var farmor & Farfar, Alice var pigg och glad och flörtade hejvilt, kröp runt på en liten upptäcksfärd och sen blev det fika. De hade köpt glutenfri smörgåstårta & så fick vi te. Farmor börjar bli lite väl snurrig att prata med men farfar verkar vara alert i huvudknoppen iallafall.  Farmor berättade nog 20 gånger att de tyckte att "det är godare med en smörgås så här på förmiddagen än fikabröd" men det var bara att le & säga att det var jättegott och sen prata vidare. Farfar roade Alice en stund på en egen upptäcksfärd i lägenheten och sen var det dags att bege oss. Eftersom vi nu var proppmätta så shoppade vi på vår "lunch" istället & Alice sov. Hittade jättesöt body med klänning & tights till Alice på Lindex.

Sen åkte vi till mormor. Hon oroade sig för städhjälpen som skulle kommit under dagen men som inte kom, så tillslut kontakta vi personalen och det var sant de skulle ha städat men inte hunnit. Mormor är oxå lite snurrig och hon hakade upp sig på "En liten kille som följer med sin mamam på jobbet om kvällarna brukar säga ;ska vi in till den där lilla tanten nu?" & så glömde hon nog bort att bjuda på fika för tillslut tog jag Alice och gav henne mellis och DÅ kom hon på att vi nog inte hade fikat så min syster dukade fram och kokade te, men hon kom inte längre ihåg att jag var glutenallergiker, hon som varit så noga med det förut men jag var nöjd med min tekopp, även om jag hade tänkt synda.

Det är mysigt att träffa de gamla även om det för min del inte blir så ofta och det roligaste är att DE blir så glada varje gång. Min syster tog lite bilder men hon fixar visst inte att få in dem i datorn så jag får vänta med att sätta ut dem på bloggen tills hon mailat dem!

Verkar som att Alice kan vara laxallergiker, min mamma hade googlat lite om det och hittat att kräkningar var vanliga vid fiskallergi. Så jag får vända mig till Barnkliniken för vidare utredning med blodprov och pricktest.

Ny vecka igen...

Att umgås med mamma ställer alltid två sidor hos mig emot varandra. Den ena är arg, fly förbannad för att hon inte tar vara på det liv hon har kvar, arg för att hon inte ser de friska sidorna hos sig, de funktioner som fortfarande fungerar. Arg för att hon säger att hon vill skapa en bra kontakt med Alice men sedan skiter fullständigt i henne och ägnar en hel dag åt att glo på tv istället -på ett program hon till och med såg i Fredags!
Den andra sidan är ledsen. ledsen för att hon blir sämre och sämre, ledsen för att hon är sjuk, för att hon ska dö, för att man inte har tid att bara sitta och kramas i soffan och "prata", ledsen för att det kommer bli tusen saker man senare kommer ångra att man inte gjorde & inte sa.

Idag är jag nog ändå mest arg faktiskt, arg för att min mamma inte hittar fightern inom sig utan gör sig beroende av andra, inte tar tag i saker & bara ser det negativa och gör sig sjukare och mer inlåst än hon egentligen är..

Igår eftermiddag åkte vi på julbord med mannens familj. Svenska jaktförbundets tillhåll så det var viltinspirerat mycket rökt och mycket olika vilda smaker. Trevligt & gott! Alice var trött efter lördagskvällen/natten sov 2,5h på em vi fick väcka henen för att åka, satt bara och gäspa i bilen. Kinka lite när vi kom fram, så mycket nya ansikten och så hög ljudnivå. Men sen så piggna hon till och hade jämt göra att hålla reda på alla barn som for omkring därinne, hon satt mer bakvänd än rättvänd i stolen. *gullunge*. Svärfar har ganska mycket myror i benen, sitta länge och njuta av maten är inte hans stil så det gick rätt fort att äta julbord. Nästa år ska jag nog bara åka med mannen bara han och jag på något mysigt ställe och njuta i timmar!

Idag åkte vi en sväng på förmiddage handlade lite julklappar och blommor som vi ska lämna i morgon till "de gamla" som de numer kallas (mormor, farmor & farfar). Sen var det bara hem och i med lunch. Alice har börjat med 8 mån burkar vi har mjukstartad med Hipp som har mindre bitar och mer sås och hon tar den maten bra, det tar lite längre tid för det ska ju bearbetas i munnen men äter det gör hon. Sen tog jag en snabbpromenad innan vi gick till våra grannar för fika & lek.

Grannen har en 1 årig tjej så de lekte på, E var lite starkare & större än plutt-Alice så det blev lite gnuff och ruff och Alice fick hålla sig undan för E var en hejare med gåvagnen och for fram som ett spjut tills det tog stopp. J & jag pratade grannar & inredning.

Nu sover Alice i sin säng en kortis, hon ville inte sova i vagnen fick en skvätt välling för jag trodde hon var hungrig men hon ville ändå inte då la jag henen i sängen och då somna hon på 10 min.

Dagens meny:

Frukost: English breakfast från igår
Lunch: revbensspjäll och sallad
Fika: te
Middag: köttfärssås & kokta grönsaker
Kvällsfika: brie och te

Bygg & Kräkshelg

Denna helg var tänkt att bli en Bygghelg. pappa skulle hjälpa mannen med sovrummet på övervåningen -the masterbedroom ;-). Det blev en lite trög start igår, de dök fasen aldrig upp halv elva hade jag ringt hundranittio gånger innan jag ÄNTLIGEN fick tag på dem då var de i en närliggande stad & handlade en julklapp. Så jag & Alice åkte till City Gross där mötte vi upp mamma & så handlade vi. Alice var redan toktrött och det var egentligen redan för sent att åka och handla med henne men jag hade trott att de skulle dyka upp runt 10 vi kunde handla lunch & middag i godan ro och sen åka hem ge henne mat och så natta henne. Nu fick hon mat 12 och fick inte sova förrän 12.30, hon somna i samma stund som jag la ner henen i vagnen och sov sen 3 timmar.

Varför händer aldrig det när man är så trött att man skulle offra lilltån för ett par timmars dagsömn? varför händer aldrig det när man är så less och bara vill ha ett par timmar för sig själv? Nu blev det till att fixa lunch, fixa fika, förbereda middagen och sen han jag slå in de flesta julklapparna som stod och skräpade i köket.

mamam var på alerten igår lekte och donade med Alice, de hade på Babysångsskivan och så satt de och gjorde rörelser och de lekte med bondgården och så pyntade vi Alice minigran. Själv hängde jag mest i köket, tycker alltid är så är de är här, det ska fixas hit och dit & man får aldrig en lugn stund, det är disk som ska plockas, glas som står överallt, kaffemuggar you name it. Och varken mamam eller pappa är några hejare på att hjälpa till. idag tillexempel skulle mamam plocka undan efter frukosten. jaha vad hittar jag väl då? Jo ALLT står ner travat i diskhon, när diskmaskinen är TOM!!! Jag kan bli vansinnig på sånt VARFÖR i hela fridens namn ställa det i diskhon när diskmaskinen står en meter därifrån? Då kan jag likagärna göra det själv från början.

Jaja, vi åt iallafall lax igår en av de FÅ saker mamma fortfarande får ner och hon fick morots och ärtpuré oxå & så var hon med och gjorde potatismoset för att få exakta konsistensen så hon kan äta det. Alice var vid det laget panikhungrig och supergnällig och då har hon knappt inte o att äta så man får tvinga i henen första tuggorna innan hon känner att det blir bättre i magen och kan äta i lagom takt. Hon satte i sig en STOR skål med lax, potatis, morot, ärto och sås & så några skedar fruktpuré på det. Sen var det dags att bada, hon fick bada själv med publik igår, ställer isg på alla möjliga ställen flyttar sig ståend ei sidled och släpper väldans gärna ena hande och vrider isg ett kvarts varv.

Sen blev det lite välling och natti natti. Alice somnade sött. !5 minuter senare så hör vi hostningar och sen ett gallskrik, jag springer upp, direkt när jag öppnar dörren känner jag att det luktar kräks och mycket riktigt. Alice var full av kräks, hela sängen, snuttefilten, gosekaninen, det var överallt. Ropade på mannen som fick ta hand om det coh gick ner med Alice satte henen i badkaret och skalade av henen pyjamas och blöja och sen duschade av henne. Pluttan. Visste att detta bara var början. Hon fick sitta hos mig i fåtöljen. mamma skrev frenetiskt lappar med frågor om allergi, får hon luft? vad kan det vara? osv höll på att bli galen, själv håller jga mig väldigt lugn i sånna situationer men mamam kan ju få en att bli hispig för mindre. Hade brett ut en handduk nedanför och hängde bara ut henen över den varje gång hon kräktes, i början varje kvart och sen varje halvtimme. 21.30 somnade hon i min famn av ren utmattning. Sen vaknade hon kräktes och somnade när sista hulkningen kommit. Pluttan. Vi bäddade med madrasser i "mannens rum" och Alice sov på en och jag den andra och mannen i sängen. Vid 23 kom sista kräkningen och vi somnade och sov alla tre till 2.15 då jag & Alice vaknade av att manenn låg och drog timmerstockar. Sen kom inte hon till ro riktigt, det  var ju mystiskt att ligga där på golvet med mamam och pappa bredvid. Vid 3 började hon gallskrika drack en halv flaska vatten och sen 30 min senare gav vi välling som hon åt 200ml av och sen somna hon vaknade kräktes en gång, kröp sen själv tillbaka till sin madrasss och somnade på studs -pluttan. vaknade 8.15 av att hon höll på att rymam från sin madrass.

Förra gången hade hon oxå ätot lax så jag misstänker att hon inte tål det. Vore ju högst konstigt om hon blev magsjuk två gånger på bara några månader och just då samma dag som äter lax...

Idag är mamma trött, hon lyfter inte ett finger och sitter just nu och tittar på Idolfinalen. Själv är jag helt slut, har ont i huvudet av sömnbrist och klockan 15 ska vi iväg och äta julbord med mannens familj.

Svärfars bastu

Igår blev Svärfars bastu klar, i ett av rummen på nedervåningen med altandörr ut till poolen:



Baren



Sällskapsdelen



Bastudörrana och baren

Trots-Alice

Igår la jag Alice utan protester, hoppas det fortsätter så. Natten blev sådär. Alice vaknade 2, somnade snällt om efter att ha blivit omstoppad. Gick ner & la mig. Då var det något som blåste omkring utanför så jag blev rädd & Alice vaknade igen och var jätteledsen, hon blev väl oxå rädd. Sen ville inte hon komma till ro i sin säng, så jag tog med henne ner. Men hon var så täppt så jag fick kalla efter mannen och leta efter snorsug & näsdroppar & sen blev det välling & då var klockan 3.30 innan vi somnade. Alice vaknade 7 men jag vägrade säga att det var morgon då så jag mer eller mindre tvingade henne att somna om(Alice sover ju på mage så jag lägger henne på mage och håller en stadig hand på hennes rygg så hon inte kan sätta sig eller så utan får känna efter om hon är mer trött), hon var inte sååå svårövertalad hon somna på 20 min & sen vaknade vi 8.40 igen, mer skälig tid efter en sån natt.

Alice fortsätter trotsa eller vad man ska kalla de även idag. jag vet inte vad det är med henne. Hon blir vansinnig om det är något hon inte får ha eller göra eller om man matar för sakta eller för fort eller ja typ allt. Igår gav jag henne min mobil så hon kunde roa sig några minuter till innan sängen lockade för mycket. När jag tog den ifrån henne gav hon till med ett ILTJUT! Så till & med mannen hoppade högt i soffan. Hon har humör lilla damen. Är det inte i denna ålder  (9 mån )de ungefär börjar med etap 1 av att de förstår att de är en egen person? Alice är ju lite tidig med det fysiska så hon kan ju även vara lite tidig i huvudknoppen oxå.

Idag har vi varit på City Gross & handlat, DET tycker hon iallafall är ROLIGT! Så det gick smidigt. Ikväll blir det tre rätters.

Förrätt: mannens heta chiliräkor
Huvudrätt: biff med cafe de paris & sallad ( & någon ugnspotatis för mannen)
Efterrätt: Egen chokladmousse (se recept på www.nheasmatobak.blogg.se)

Idag har jag nattat Alice för lunchvilan i sin EGEN säng annars har jag alltid sprungit med vagnen i ur & skur, men idag är det pissväder ute snö blandat regn & ruggigt och mina stövlar läcker in & näe jag kände inte alls för att gå ut. Så jag körde 5 min metoden. Det tog 15 min av skrik eller skrik, tyst, skrik & Efter 20 min sov hon! Jag som våndats över detta HUR LÄNGE som helst. & folk runt omkring mig  med barn har sagt att de provat med lyckat resultat & att de vill ha ett alternativ till att "springa runt med vagnen"...

Alice & Hugo-dag

I går la mannen Alice, och till hans vanliga tur så åt hon, lades ner, prata en stund & somna sen sött. I natt slapp jag 1.30 omstoppningen utan det blev välling 4.45 & sen sov vi till 8.15 hörde inte ens när mannen åkte till jobbet. Alice vaknade på fel sida tror jag, såfort något inte passat lilla damen så har hon satt sig käpprätt upp spännt hela kroppen & gastat "nejnejnej"  -det ska börjas i tid.

Som tur var kom L & Hugo på besök. Alice sov först men bara 45 minuter, så hon sover en kortis nu igen. L & jag åt tikkamasala (jag med sallad, hon med ris) & sen lekte vi med barnen & pratade & så fikade vi te & L fick provsmaka mina tryfflar!

L trodde inte att Hugo skulle vara intresserad av trappor eftersom han inte hade någon hemma, 2 minuter senare såg det ut såhär:




Hihi. Alice klättrade upp & stod på knä på 1 :a trappsteget idag. Igår stod hon på alla fyra på diskmaskinsluckan, mammas lilla klätterapa.

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg, rökt skinka, en klick majonäs + te
Lunch: tikkamasala med sallad
Fika: 2 rutor 70% choklad + te
Middag: korv med 72% kötthalt & ugnsrostade grönsaker
Kvällsfika: hallon & en liten klick grädde + te

Babysim!

Javisst är Alice rum FINT! Vi har valt att hålla det inte för rosa då nästan alla tjejrum är rosa, men jag är inte främmande för rosa detaljer. & Linda du behöver inte vara orolig, den dagen Alice leker i sitt rum kommer spegeln sitta på väggen ordentligt! Just nu är ju övervåningen under uppbyggnad & hon sover bara där uppe, vi är aldrig där dagtid utan det kommer det bli mer sen när hon är äldre & vi även har sovrummet däruppe.

Trot eller ej men idag var mannen hemma & BYGGDE på övervåningen HELA dagen, min rök ur öronen gav resultat *fniss*.

Svärmor följde med på simningen, tyvärr så ville hon inte bada men hon fick sköta Alice ombyte & tog en massa fina bilder:













Det var även en kille där som filmade under vattnet & den ligger ute på nätet, hur kul som helst att se, jösses vad hon simmar med benen min lilla docka!

När vi kom hem så hade jag tänkt beställa framkallning av massa digitalbilder närmare bestämt över 300 st blev det tillslut, men mitt i det så knacka det på dörren & där stod min gamla kollega S. S är pensionär 63 år och gick av egen vilja, hon ville ta vara på livet & samtidigt hade hon räknat ut att om HON slutade så var jag näst påtur att få tjänst nu blev det inte så med ett nytt projekt som plötsligt blev aktuellt men tanken var mkt GOD. Hon är så himla rar min S, en mystant som jag håller mkt av, genomsnäll och omtänksam. Tyvärr agerar svärmor som en snipig överklass, ursäkta mig, kärring när det händer något som inte riktigt "passar henne". Hon hade iNTE räknat med besök, sa knappt ett ord till S & betedde sig rent ut sagt så att jag skämdes, men jag vet att hon har svårt för nya kontakter & framförallt med personer som är äldre än henne själv, med folk i 20-30 års åldern kan hon tjattra fritt men efter 50 där låser det sig. Svärmor har inte många vänner pga av detta & de vänner hon har klagar hon alltid på när de väl har umgåtts.
Men S & jag pratade på & vi tittade på Alice som kröp omkring & sen fick lunch av svärmor. När väl S åkt sa svärmor med snipiga attityden "Hade du jobbat med DEN DÄR TANTEN eller?" så tröttsamt, sen packa hon ihop skitsnabbt lämnade Alice på golvet mitt i en lek & sa "Nä nu måste jag åka" & sen åkte hon bara sådär, kändes lite skumt, vet inte vad som flög i henne.

Jaja, Alice & jag tog en promenad sen sov hon mer än 2 timmar & jag & mannen passade på att ha lite "vuxenmys". & sen sov vi en stund, jag lyckades ju bli förkyld igår har onti huvudet, kliar i halsen täppt i näsan & känner mig allmänt smårisig. Mne ingen feber iallafall.

På eftermiddagen doppade Alice & jag tryfflarna i choklad, de finns inom kort på www.nheasmatobak.blogg
& sen lagade vi ost & skinksås till Alice som hon åt med STOR aptit ihop med egenkokt pasta, mycket bitar, lite sätta i halsen men hon gapade snällt ändå så det var nog riktigt gott.

Efter maten så tog mannen Alice, de fixade till låset på grinden upp till övervåningen. Själv beställde jag äntligen alla bilder.

Nu har jag tittat på Bonde söker Fru, utlåtandet denna veckan: Magnus valde som jag anade -wish them all the best! Hanna tror jag iallafall kommer välja Elias även fast att Johan är en gokille. Per hoppas jag ska välja blondinen, visst hon är svartsjuk -big minus men jag diggar bara INTE Åsa. & så Peter, Peter, Peter, jag vill ju att Wille ska bli vald men jag tror i djupet av mitt hjärta att Wille är lite "too much" för honom så han kommer välja Peter... Wille kan få komma och bo hos mig istället, han är en kille jag skulle vilja ha i byrålådan! ;-)

Dagens meny:
Frukost: stekt ägg & rökt skinka
Lunch: Gårdagens moussaka
Fika: hallon
Middag: köttfärsbiffar med grönsaker & tzatsiki
Kvällsfika: ost & julskinksrullar + te

För den uppmärksamme : ja jag äter likt Atkins/GI och ja det har redan gett resultat & det bästa jag är INTE hungrig!

Alice Rum



Alice fönster i söderläge nu prytt med orkidéer & en söt julstjärna i vitt & guld!



Fondtapeten i närbild



Alice sänghörna



& lite "möblemang" som förväntas bytas ut efter jul...


Grattis Alice 8 månader!!


Idag är min lilla skrutta 8 hela månader! & hon kommer på nya "hyss" varje dag. Igår ställde hon sig mot draglådorna i köket något hon inte "kommit på" innan & jösses vad hon tog i men upp kom hon. Hon kom även på att mattan i vardagsrummet inte var en del av det fasta golvet utan gick att lyfta på och kika under. De är för söta i den här åldern.

Natten gick bra efter lite gnölnattning igår, har kört en variant av 5 min metoden då jag är så less på att vissa kvällar sitta och klappa henn upp till en timme för att hon ska somna & efter 30 min skrik med omstoppning var 5:e minut så sov hon, som en stock. blev omstoppad 1.30 och fick välling 5.30 och somna sen om till 8.30.

Igår fick jag PMS-bryt på mannen igen. Eller han förtjänar det. Vi har ett sovrum, en garderob och en toalett kvar att göra i ordning på övevåningen. Sovrummet ligger i startgroparna. han skulle få halva söndagen & så hade jag ordnat så han fick jobba HELA onsdagen ( imorgon) och så ska han och pappa jobba hela helgen & för att de ska kunna göra 2 mans jobb behövs det fixas en hel dag däruppe så det går undan sen i helgen när han får hjälp och allt och det ska finnas material och det ska planeras lite. Men så i söndags efter lunch så drog han ut på tiden, la sig på golvet vid Alice hon var hur nöjd som helst innan och är van vid att leka själv större delen av dagen när jag pysslar i köket, det finns ju mängder med saker att göra i köket, en stor leklåda full av saker, sladdar att dra i, en diskmaskin att stå vid och igår lådor att ställa sig vid & så har hon en alldeles egen låda med plastburkar hon kan plocka med. men mannen la sig där istället flr att gå upp och jobba med sovrummet. Tänkte att han fick ta eget ansvar och starta igång utan att JAG skulle tjata på honom, det tog 2 timmar! SEN kom han på att han skulle fixa däruppe det var bara det att då började Alice bli trött och han fick väl ca 1 timme innan hon skulle sova och det inte kunde bankas hur som helst. men jag tänkte att han har ju hela onsdagen oxå så det är väl inte hela världen han kan få vila lite han med. Men så kom han hem igår "Eftersom att mamam kommer och följer med på babysimmet imorgon så tänkte jag jobba, vi har en gjutning av utbyggnaden och jag kan inte vara ledig då" HERREGUD! han kan gjuta den där jävla utbyggnaden VILKEN dag som helst det brinner inte i knutarna direkt & han kan MYCKET VÄL säga Nej tyvärr onsdag kan inte jag! men på jobbet skulle han ALDRIG göra det han säger endast "Visst för fan det går bra, nej nej jag kan jobba på min lediga dag, ingen fara för fan".  Så jag blev tvärförbannad skällde på honom (efter att Alice lagt sig) så att det rök ur öronen på mig & frågade oxå var jorden han lovat att vi ska få så vi kan ha gräs till nästa sommar, var är den???
& som vanligt blir han bara helt tyst och sen så går han.  Fpr se vad han fixat när han kommer hem idag...

Dagens meny.

Frukost omelette
Lunch gårdagens middag
fika fruktsallad
middag moussaka
kvällsfika nötter och te

HemmaDag

Alice har fortfarande feber 38,1. Men hon är inte speciellt kinkig och leker & äter ok. Igår fick hon prickar på magen. Tre Dagars feber kanske? natten gick bra Alice somna vid 20.30. Vaknade vid 3.30 för välling & somna sen om till 8.30, jag vaknade av att någon slira med en bil i backen utanför klockan 8 och låg och läste tills Alice anmälde sig vaken.

Denna veckan ser ut att bli väldigt lugn, inte mycket inbokat. Känns både skönt & rastlöst, men det brukar ju alltid finnas saker att göra ändå & vips så har man varit igång minst lika mycket som man brukar. Idag var vi tillexempel tvugna att beställa Enfamilvälling på Apoteket då jag öppnade sista burken igår. Som vanligt var det sura miner bakom kassa, "det här måste vi beställa det har inte det här apoteket på lager" med snipig mun & jag svarade " det finns inga apotek i stan som har". & tyvärr har doktorn som skrivit ut receptet skrivip lite väl slarvigt så autografen är omöjlig att tyda vilket oxå alltid utgör mer snipiga munnar. tanten bakom kassan stod och vände & vred på receptet försökte söka på alla möjliga namn & frågade tillslut "Du måste väl komma ihåg om det var en man eller kvinna" & då förstod jag att hon trodde jag fått receptet utskrivet vid besök vilket inte är fallet utan jag förklarade för henne att jag ringde bara en sköterska på Barnkliniken och hon delegerade uppgiften till arbetande doktor.

I helgen har det slagit mig att Alice kommer bli stor. Hon kommer inte alltid vara så här pluttigt söt med pussvänliga fötter & gosvänliga kinder & mage. Alla åldrar har väl sin tjusning men bebisar är bara för söta & goa.

Sista huset på vår gata är nu påväg at resas, det stod bara en byggställning när vi åkte förbi på fm och nu vid promenaden knappa timmen senare så stod där två väggar...

Dagens meny:
Frukost: kokt ägg med 2 skivor rökt skinka, en msk majonäs, !/4 paprika
Lunch: ugnssteklax med grönsaker & cayennemajonäs
Fika: nötter + te
Middag: GI-kyckling med ädelost & grönsaker (se www.nheasmatobak.blogg.se)
Kvällsfika: fruktsallad + te

Knäck & Kola

Alice var en tapper tjej igår trots sin feber, pysslade på, lekte och åt bra. Men dagsömnen brukar alltid knöla när hon som mest behöver den... Så hon sov 30 min vid lunch & 45 min på eftermiddagen, men orkade ändå hålla sig vaken till 19.45. Vi tittade på Amigo på barnkanlen sista kvarten, hon satt blickstilla och tittade, så söt.

Nattningen gick snabbt hon orka bara 100ml välling sen gled dinappen ur munne på henne och hon sov som en sten, men vaknade 30 min senare, fick resten av vällingen & somna om men vakna 1 timme senare, då hade jag lagt mig så jag tog med henen ner till mig & så somnade vi båda två.

Vid 0.30 vaknade jag & gick upp på toa, då satt mannen i fåtöljen. Han hade varit på julbord med jobbet & varit hemma 1 timme. Så jag pratade lite med honom om Gocarten han vunnit & julbordet & vilka som blev fullast i år (själv var han fortfarande lite "matförgiftad" så han körde...)& sen la jag mig igen. Alice fick välling & ny alvedon vid 3 och sen sov vi till 7.

Gav mannen sovmorgon så han tassa upp 8.30 då vi var i badrummet. Gjorde frukost åt oss & sen fick jag gå och lägga mig igen. Sov till 11 sen låg jag & läste till 12, så jag kände mig som en ny människa igen.

Idag har vi kokat knäck & kola. Alice feber har sjunkit till 38. Nu tänkte jag snart se reprisen på Desperate Housewifes!

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg, bacon tomat & champinjoner
Lunch: gårdagens biff & grönsaker
Fika: te
Middag: ugnsbakad lax med cayennepeppar majonäs & brysselkål, broccoli, sparris
Kvällsfika: Fruktsallad, nötter & frön & keso + te

En Bebis i Lådan!

Igår fick vi hem en trött man/pappa. Han hade nog nosat för långt ned i glaset dagen innan även om han mest sa att han var "dålig i magen -måste ha varit något i maten" som han alltid kör med och lyckas tro på själv VARJE gång han festat till det. Han rabbla upp öl, olika viner till middagen, konjak till kaffet & tre stycken Red Bull på det så jag tänkte inte ens en endaste matförgiftningstanke alls. Sååå min löksoppa jag så omsorgsfullt kokat på begäran smakade ju "lite för mycket vin..." & chokladpuddingen var "för mastig för hans mage"... Men han lekte på bra med Alice ändå och la henne som han skulle.

Natten blev inte så jättebra Alice vaknade vid 1.30 stoppade om henne men hon kom inte riktigt till ro, så hon små gnällde till och från fram till 3 då jag gav henen välling. Tyckte hon var varm men trodde hon mest farit omkring i spjälsängen. Hon somnade om efter vällingen men vakna med ett gallskrik vid 5, mannen kom ned med henne till mig & vi somna om till 6.30 då fick hon mer välling & somna om till 7.30 då mannen älgade ner för trappen så hon vaknade.

Tog tempen på henne och den slutade på 39,1, lillpluttan inte konstigt hon sov så illa & var så varm. Så det var bara i med alvedon. Hon har lekt på bra ändå här hemma idag. Vi hade ju tänkt åka på Julmarknad med Alice farmor, men hon kom hit en stund istället, hon är just nu ute med Alice på promenad och jag tänkte lämna huset någon timme för lite luft!

Dagens meny:
Frukost: omelette på 2ägg och skinka 6 persilja + te
Lunch: lax & grönsaker
Fika: keso & frukt
Middag: färsbiffar med sallad & guacumole
Kvällsfika: 70% choklad & te





Alice provsitter sin nya leksakslåda!

Fredag!

Natten gick bra. Alice vaknade för att bli omstoppad vid 1.30 & sen vid 3 var hon hungrig, hon har ätit lite dåligt på dagarna ett par tre dagar, misstänker att det är tänder på G, men får ju aldrig se eller känna i den där lilla munnen. Sen sov vi till 7.45.

Gick upp & åt frukost & gjorde oss i ordning. Sen dammsög vi hela huset eller jag dammsög & Alice jagade & skällde på dammsugaren *sötnos*. Sen åkte vi ut på en shoppingraud. Köpte en till leksakslåda att toppa grejer i att ha i vardagsrummet & så kunde jag inte motså en tomte i mjuktyg för 19 kr. Sen shoppade vi julklapp till Sommartjejen. Vi har ju lottat fram vem vi ska köpa till av de vuxna. Men köper till alla barnen 8något jag kan tycka är lit väl hysteriskt men jag får foga mig i ledet, denna julen förstår ju inte Alice det ändå men jag vill inte ha en otacksam unge som drunknar i julklappar men ÄNDÅ inte är nöjd). Hittade en jättefin grejk ( retas lite för att hon ska bli MER nyfiken) inte alls vad hon eller jag tänkt oss, men jag blev helt enkelt KÄR. Får väl ta den själv om det kniper ;-). Engagerade hela personalstyrkan i inslagningen och fick bärhjälp till bilen =). Hihi!

Sen handlade vi mat. Alice flörtade järnet med alal gubbar i affären, de är lixom lite mer lättflörtade tanterna är mest sura men hon fick både en och fyra gubbar att skrata, prata babyspråk & le. Alice somnade i bilen hem så jag fick 1 ½ h med läsning och internet -skönt!

Sen åt vi lunch & förberedde middagen & vips så stod mamam och pappa i entrén. Alice älskar besök & att åka bort så hon blev överlycklig. Alice mormor var mer alert idag så hon har krypit runt och lekt på golvet & gosat & grejat & skriit massor i sitt anteckningsblock så det var ett roligt möte. Är lite roligt, pappa och jag sitta och diskutera något som han egentligen inte vet så mycket om under tiden så skriver mamam i sitt block och så vet hon exakt det vi sitter och filosoferar om.

Snart vänta mannn hem, bäst att förbereda maten blir Löksoppa till förrätt (finns recept på www.nheasmatobak.blogg.se)  & biff med klyftpottis och karl-johansvampsås till varmrätt & vhokladpudding till efterrätt!

Tjejdag

Imorse vaknade vi 8.15, myste lite i sängen innan vi gick upp & åt frukost. Tog en tur till ICA på förmiddagen Alice Godnattvälling var slut & så ville jag ha lite godis till kvällen då jag och Alice är "home alone". Väl hemma igen var Alice jättetrött så vi tog en promenad & hon sov 1 timme.

Alice farmor kom vid 13, då hade vi ätit lunch & var igång med att laga ännu mer barnmat, tycker det är superkul idag blev det fiskpuré & en räksås. Jag snygga till köket & sen åkte jag ned på stan.

Var ute efter något till mig själv för en gångs skull, men vad tusan har hänt? Är det jag som är totalt ute eller har butikerna oxå drabbats av lågkonjunkturen, ALLT var ju bara sååå fult! Tillslut gick jag in i Fransk butik & där var det REA, hittade en klänning i svart med lite drapering i midjan så valken inte syns lika tydligt & den kostade 149:- så den fick följa med hem. Sen handlade jag strumpor med antihalk till Alice & så några julklappar!

Väl hemma igen sov Alice på altanen & sen när hon vknat åkte Alice farmor igen. Vi satte upp Alice julstjärna och det blev urgulligt, ska ta kort på hennes rum en dag snart I promise! Sen har vi ätit middag, Alice har badat själv i badkaret (annars brukar mannen bada med henne) Hon ställde ju sig mot alla möjliga kanter och vrår däri & så tror hon att hon är betydligt stadigare än hon är så hon släpper ena handen & ska gärna stå på tå oxå. Men hon trilla bara baklänges en gång & då hamna hon med huvudet på sin badbok så det gick bra -hon såg mest snopen ur.

Alice somna utan protester vid 20.00, jag har tittat på Bröllopsform och ätit smågodis. Nu tänktejag lägga mig & läsa en stund!

Dagens meny:
Frukost: 2 knäcke med bregott & hushållsost, varm choklad
Lunch: Lasagne
Fika: 1 glas Cola Zero
Middag: köttfärsspett med ris & tzatsiki
Kvällsfika: godis



Mitt kök som fått adventsstjärnor & julstjärnor i fönstren



vardagsrummet, matdelen.



Tv delen i vardagsrummet



En liten busunge har hittat trappen i vårt hus



Kunde inte motstå denna body på City Gross med myror på tyckte den var så söt!



Mammas egen smörgåskladdiga lilla Myra!


Onsdag = lilllördag!

Onsdagar känns alltid som en liten helgdag för oss. Mannen är ju alltid ledig onsdagar numer, mycket mysigt! Idag sov hela familjen till 8.30 (efter lite välling vid 6) & sen bar det iväg till Babysimmet. Idag dök Alice utan protester. Hon fick prova en flytväst & jösses så söt hon var när hon flöt omkring, såg ut som hon skulle somna vilken sekund som helst -totalt avslappnad. Mysbebis!

Väl hemma åt hela familjen grötlunch & sen åkte jag till City Gross medan Alice & mannen lekte och sedan tog en promenad. De dagar då Alice vaknar så sent som idag brukar det räcka med en sovlur & idag sov hon mellan 13-15. Då passade jag oxå på att vila lite, läste, småblunda lite. Mannen titta på tv.

När Alice hade vaknat så började mannen packa, han ska på mässa med övernattning tors-fre sen jobbar han lördag & efter det blir det julfest med hans jobb. De ska åka GoCart & äta julbord. Så Alice & jag blir solo ett par dagar nu med undantag för fredag kväll. Imorgon kommer Alice farmor som oxå är "mäss-änka" & tar Alice ett par timmar på eftermiddagen, jag tänkte springa ett varv på stan & fixa lite julklappar & en ny fleeceoverall till Alice då den andra sitter som ett korvskinn.

Själv lagade jag barnmat idag blev det köttpuré (receptet kommer inom kort på www.nheasmatobak.blogg.se).
Alice har hittat en ny favorit, idag har hon ätit ett helt hällabröd, det bara smacka om henen och hon blev helt lycklig varje gång hon fick en ny lite bit. & så övar vi "Var är lampan Alice?" & "Kan Alice klappa händerna?" "Kan Alice spela på läppen". Lampan fixar hon galant, klappa i händerna får man visa handgripligen hur man gör då klappar hon en stund, men spela på läppen det är hon en fena på! *sötnos* kan bara hålla med er som kommenterade fotona -Hon är så himla söt min lilla tjej!

Nu på kvällen har mannen lagt Alice & jag slappade framför Bonde söker Fru med en kanelbulle i handen. Tyckte att Magnus gjorde ett bra val. Blev lite snopen över Peters val. Hanna is still in loved with Elias & Per har en svartsjuk tant på halsen. Har lite svårt för svartsjuka, det kryper i hela kroppen av att se det där...

Dagens meny:
Frukost: 2 knäcke med bregott + te
Lunch: risgrynsgröt med kanel, 2 knäcke med bregott & billinge
Fika: te
Middag: Lasagne
Kvällsfika: te & kanelbulle

Dagens Bilder



Alla barnen, från vänster Alice, I, H & A



Mammas bustroll



Alice tycker att A är en mycket intressant kille



Så hon bestämmer sig för at smaka lite på honom....



Mammas hjärta redo för hemfärd!!!

Mysig Dag med Alice kompisar!

I dag vaknade Alice 8. Vi gjorde oss i ordning. min lilla trollunge står ju numer på alla fyra utanför duschen och trycker sin mun och näsa emot glaset, ser för roligt ut. Hon ÄLSKAR att vara på toaletten och i tvättsugan, ibland så kryper hon dit alldeles själv en stund. Sen kokade jag mannagrynsgröt, tänkte bara ge Alice ett provsmak för hon hade ätit välling vid 5 och då brukar hon inte vara hungrig förrän efter 4-5 timmar. Men hon åt en halv portion och lite rån. Hon som inte tyckt om någon gröt förut verkade gilla mannagrynsgröt skarpt! Roligt!

Sen åkte vi iväg till hemstaden. Alice somnade i bilen, inte alls vad jag planerat klockan var bara 10 när hon somnade, så jag tog en extra sväng så hon fick sova 45 min. Sen åkte vi till L & A. A är 1 månad äldre än Alice, vi fick 1½ timme för oss själva & pratade och barnen lekte och de åt lunch och grejade, var roligt. L & jag brevväxlade som galningar från 6:an tills slutet av gymnasiet. Sen förlorade vi kontakten & så återupptog vi den när vi båda blev med barn. Roligt!!

Vid 12.30 kom M & I & L & H. Alice och H känner ju varann sen tidigare, så de var så glada så att se varandra, nu var H lite sturskare och ställde isg mot Alice och kände på hennes hår och de grejade så dant så, så söta så! Vi gick till en närliggande pizzeria & handlade mat, jag tog en kebabsallad.

Blev lunch vid vardagsrumsbordet med en massa barn runt omkring som lekte och kände och klämde på varandra. Alice fick smaka lite bröd som jag fick med till salladen & hon tyckte det var jättesmaskens. Sen fick hon ½ gul kiwi & lite majskrokar innan vi åkte hem. Alice somnade på stört i bilen & sov sött hela vägen hem.

Nu lagar vi lite snabbmat (pyttipanna med stekt ägg) & väntar på att mannen ska komma hem!

Mysig Dag med min Thaisyster!

Idag åkte Alice 6 jag till min äldsta syster. Hon var ledig idag & hemma med sin yngsta dotter. Vi kom iväg skapligt, Alice somnade när vi hade 5 min kvr men vaknade med ett ryck såfort vi kom fram så hon fick vara vaken en stund till. Hon lekte lite med E eller lånade några av hennes saker, åt lite fruktpuré och majskrokar & så fick hon en mandarinlyfta av E & det var nog första gången hon verkligen ÅT någon frukt som hon fått sådär, hon har ju dissat äppleklyftor, päronklyftor, morot osv.  Sen tog Alice & jag en liten promenad så hon fick somna, jag gick lite fel så den blev en smula längre än jag tänkt mig. Under tiden hade min syster & hennes dotter bakat en fruktkaka med konjak i sm vi brukar ha på julen & jag & E hjälptes åt att hälla smten i formen när jag kom tillbaka.

Min syster hade lagat saffranssoppa med lax & kräftstjärtar & varm baguette till, mycket smaskigt! När Alice vaknat hade F kommit hem & han ÄLSKAR Alice, så han lkte som sjutton med henne, hon var överlycklig och sken som solen självt. & vad hon tar efter större barn de behöver inte göra något en längre stund förrän hon oxå förösker, mycket roligt att se. De satt bredvid varann när vi fikade. min syster hade gjort en kladdkaka med marshmallows i och en marianne grädde till, mycket smaskens!!

Vi gick upp till F´s rum & Alice lärde sig sitthoppa i sängen & föröskte käka upp allt F´s lego innan han tog fram ett större lego som hon verkligen kunde smaka på.

Imorgon blir oxå en dag hemifrån. Vi ska träffa en gammal kompis till mig som har n son som är 1 månad äldre än Alice, var länge sen vi sågs så det ska bli kul att se hur han har växt & utvecklats och hur de två kompar ihop!!

RSS 2.0