Trött, trött, trött

& det är inte ens jul ännu. I natt kan jag inte skylla på Alice för hon sov sötare än sötast, har bara stoppat om henne en gång och inte ens gett välling och ändå sobv hon till 7.40.

Denna julen känns som en annorlunda jul på många sätt. Nr 1 jag är mamma, det är Alice första jul och jag vill att den ska vara mysig. Nr 2 mamam är sjuk och vi vet inte om det är hennes sista jul. Det har känts tufft att hålla ihop som det är och inte nog med det börjar mina föräldrar dra upp en jävla fjällenresa de bokade förra året. Jag är helt säker på att det är mamam som tycker att julen ska bli så förjävlig att hon måste fokusera på något annat för att stå ut & då blev det fjällenresan och då ska det tjatas och gnatas och ges dåligt samvete när det är DE som skött saker och ting dåligt.

Jag fick höra att pappa bokat stugan ganska snabbt men då av min syster & det lät mer som att de var de som skulle åka med mamam och pappa för att de så gärna ville att deras barn skulle åka skidor och hej och hå och det vore kul om NI kunde komma över ett par dagar. Inte mer än så. Pappa har inte ens sagt det till oss. Vi har sagt från början att vi kunde tänka oss att åka upp en långhelg men vi har inget där att göra en hel vecka. Mannen är skitdålig på att åka skidor och vill knappt åka och Alice har ju inte så mkt utbyte av en fjällenresa när hon är så himla liten. Visst hon kan åka lite pulka. Så när pappa ringde sa jag rent ut att vi kommer en helg. Jag ORKAR inte åka en hel vecka och vara själv med Alice större delen när jag vet att jag inte får någon avlastning av mina föräldrar. Jag kan inte åka skidor mer än någon timme per dag för mamam orkar ju inte ens ta hand om Alice som det är nu hur ska hon DÅ orka det i februari. & om hon inte ens orkar ta upp henen från golvet och ge henen  till mig så hur ska hon då orka dra en pulka?

Först blev jag bara ledsen efter pappas samtal, men sen blev jag mer förbannad. Hur fasen tänker de? mamam orkar inte ens vara här en helg hur ska de då orka bo med sina tre döttrar plus familjen en hel vecka? & om jag känner mig som en hushållerska i mitt eget hem hur fasen ska jag inte känna mig där i fjällen? 

Så nu sitter jag här, dödstrött, småsur och småledsen. Kul jul!

Kommentarer
Postat av: tossemora

Hoppar in en snabbis och önskar Er en riktigt GOD JUL !!

Kram

Tossan

2008-12-23 @ 06:39:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0