Vem har längst Påskgräs?

Letade i flera butiker efter dekorationsgräs till påsk, men det var slut överallt. Så tillslut valde jag att så lite kattgräs, det var inget bra val...


Det gick ju bra att jobba som brunett oxå...

På jobbet blev det överlyckliga när jag kom som brunett. När jag började där så var jag ju mörk så de tycker att "för mig är du mörkhårig" så nu kände de igen mig igen =). & jag trivs riktigt bra både med färgen främst & även med längden. Har gått & speglat mig överallt. Visst blir man lite snopen när man hälsar på folk man känner & de inte känner igen mig. samtidigt kan det ju vara ett optimalt sätt att "sålla" lite bland hälsningskompisarna.

Gick till jobbet imrose, känns i både lår, höfter & vader idag, men det ska ju kännas att man har tränat! Vågen ser fin ut trots att jag svullade som en flodhäst i helgen *nöjd* Nu är det nyttigt som gäller fram till bröllopet har ju 4 eldprov att ta mig igenom, ikväll ska jag på Me&I party, imorgon barnkalas, på lördag ska Alice ha barnkalas & på söndag fyller jag & plus att vi ska fira Alice med släkten...



Suddigt på väg till jobbet...



leka lite med kameran är ju kul!!

Alice kommer snart hem från farmor, ska bli spännande att se om hon vill följa med farmor tillbaka igen eller om hon accepterar sin "nya" mamma. Passade på att ta en omväg hem & har även solat 15 minuter. Färgen kommer mer till sin rätt nu till hårfärgen känns fräscht!

Dagens meny:

Frukost: Mild lätt yoghurt med kanel, frön & hasselnötter + te (glömde mitt äpple *snyft*)
Lunch:
Omelette med skinka, tomat & champinjon + sallad
Fika: Ost & skinkrullar ½ äpple
Kvällsmat: Färsbiffar med grönsaksröra
Kvällsfika: te & OM det bjuds något hälsosamt typ som frukt eller grönt!

dagens motion: 60 min promenad

FrisyrDag

Ann, Pernilla, Svintoflickan, Kråkmamman & Tess: Tusen tack! Känns roligt att äntligen ha fått en frisyr & färgen är jag väldigt nöjd med, känns bra!


Sommartjejen: Tack! Vi krullisar måste ju ha en frilla som funkar både rak & lockig så det var ett av mina krav idag, hade jag haft ett rakt, tunnare hår hade jag nog gått mer wild gällande frisyren, men med kruss/krull & en MASSA hårstrån blir det bara trollmor, men jag kommer nog föröska föna håret när jag tvättar det (inte plattat idag) vilket inte borde ta de 45 min det tog med svallet!

Imorse somnade jag om efter att mannen klivit upp efter mycket seg uppstigning & Alice & jag vaknade 8, skönt! Trots mycket Alicehostningar i natt så hade hon inte kräkts vilket jag är väldigt tacksam för. Vi myste lite i sängen & sen gick vi upp och gjorde oss i ordning innan vi åt frukost. idag åt hon gröt utan minsta protest, var ett bra val att ta bort vällingen!!

När vi fixat klart här hemma var klockan 10 & då åkte vi hem till Svärisarna där jag skulle lämna Alice. Svärmor var och jobbade, men jag & Alice dansade till musik (äntligen en stereo hon inte kan stänga av) & Alice jagade hunden enormt, fick släppa ut hunden så hon fick lite lugn & ro! Då hade Alice grävt runt i både vattenskål & hundmaten & efter en stund fick jag se att hon hade något i munnen. Då får man säga tack tack och så spottar hon ut & ut kom en hundmatsbit, torrfonder, men tydligen är hundmat väldigt spännande för Alice hittade fler som hon smakade på & jag såg även att hon slickade på ett hundben. *uäk*. När hon inte roade sig med hund eller hundmat så kom hon igång med att öppna skåp, vitrinskåp fullt med glasskålar eller spritflaskor, när hon inte fick det så hittade hon lådor fulla med ljus och manchetter & grejer så jag antar Farmor fått det svettigt värre idag =)

Själv åkte jag till hemstaden & letade först present då vi ska på 1års kalas på onsdag, blev klänning + leggings, så sött så. Sen irra jag lite i letandet efter salongen jag skulle till, men när jag väl hittade dit så utbrast frissan "Nä men hej Nhea" hon är nämligen en gammal barndomskamrat, så sen var pratet igång. jag hade med färgföslag men eftersom det var kalla färger och jag ska ha varmt så blev det inte den & så fick hon välja frisyr jag gav önskemål om att det ska gå att sätta upp och även funka om jag vill vara lockig & sen klipptes det & färgades det. *roligt* & billigt blev det oxå. Hon blev inte riktigt nöjd med den röda färgen så jag ska tillbaka om 2 veckor och lägga i en toning, helt gratis!

På kvällskvisten har jag tagit min första springrunda på typ 3 år. & ni fattar inte hur BRA det gick. Är förvånad själv. har förut kavat runt skitsakta och bara fått kramp i vaderna, idag tog jag längre kliv och sprang fortare och det var betydligt LÄTTARE! Mannen fick en chock när jag kom hem efter 30 minuter ( en runda på 4,5km har vi uppskattat den till) & frågade säkert 10 gånger om jag verkligen sprungit DEN rundan & det hade jag, var tvungen att GÅ vid 2 tillfällen men jag är störtnöjd! känns skitskönt nu efteråt!

hemma väntade en mumsig Kräftsallad framför tv:n. Det är bara när vi är barnfria vi äter där, någon enstaka senlunch med hämtmat har det hänt oxå, så det känns lite lyx!

Dagens meny:

Frukost: 2 dl Mild Lätt Yoghurt med frön, 10 hasselnötter, ½ rivet äpple
Lunch: Omelette med champinjoner, tomat & paprika
Fika: 2 kokta ägg
Kvällsmat: Kräftsallad med avocado, fetaost & soltorkadtomat
Kvällsfika:4 Skink, ost & paprika rullar, 1 msk cashewnötter + te


Nya Frillan!



Nya frillan blev en längre page, mörkbrun med kopparslingor. Ni får ursäkta sargade färgkanter!



Är hittills nöjd, känns fräschare!

Snart Ryker Svallet!



Nya brillsen!



Bye bye knut i nacken!



Bye bye morgonfrisyr from hell



Bye by risigt svall!



Bye Bye!

Hade faktiskt lite ont i magen igår kväll pga klippningen, lixom tänk om man ångrar sig?! MEN jag känner mig pretty shore på att jag INTE kommer göra det. Vad är väl ett långt svall när man bara har det utsläppt och tillfixat sisådär 4 gånger om året???? Näe nu kommer vuxen frillan in som kräver lite mer än bara borsta igenom och slänga upp i tofs/fläta/knut & jag tror att det kommer bli så BRA så!!

Softy Sunday

Tess: har inte kollat hemmabutikerna, men hemsidan säger att de SKA säljas i leksaksbutikerna, men inte vilka, aja, nu har vi hittat en spis, får väl köpa en till om vi springer på den någonstanns. Yes jag är lite nojig, därför bloggen tex är låst för att minska risken för att Alice hamnar på fel ställen. Men även om den är låst så har det ju hänt lite saker som jag hade hoppats inte skulle hända.

Camilla: du som tränar som sjutton kommer ju fixa loppet galant! Heja hej!

Lilla Mysan: Ja jag är medlem på Viktklubben. Jag väger endel saker men långt ifrån allt och långtifrån alla dagar. Frukt & grönsaker uppskattar jag för det mesta (förutom till storkok & recept) då det handlar om så få kalorier, det jag mäter/väger mest är yoghurten & muslin till frukost då jag tycker det är svårt att uppskatta. & även om jag lagar mat till flera personer, tex 1 kg potatis osv. Men jag använder ingen exakt digitalvåg utan en billig variant med streck från ICA. Det mesat finns ju redan "uppskattat" inne på Viktklubben tex 1 siva bröd, 1 tomat osv.

Imorse var förvirringen total. Jag ställde om min klocka när jag gick och la mig, men det ställde visst om sig självt OXÅ. Så när Alice vaknade var klockan 8.45 fast den var 7.45. Inte nog med det så hade mannens klocka oxå ställt om sig, men en timme åt FEL håll. Vaknade gjorde vi iallafall & Alice & hennes säng var nerspydd. Fattar inte när detta inträffat, men det ble helt byta & duschning av lilltjejen. Hon hostar mycket så jag tror det är mkt därför hon spyr nu. Fick i henne 1 portion gröt till frukost -sensation!

Idag blev det Willys för storhandling. När vi kom hem blev det småpyssel här hemam tills Alice höll på att krevera av trötthet & mannen tog med henen ut på promenad medan jag fixade lite i min bil, skydd för sätet  (så Alice skor inte smutsar ner), solskydd i fönstrena osv. Sen dammsög jag & plockade undan.

Vid 14 tiden kom svärföräldrarna förbi. Bjöd på Gino med mörkchoklad & glass. Alice vaknade kort efter & vi satte upp hennes Fifitält vi köpte igår. Ser ut som en vattenkanna. jag fick trycka in mig i tälten då varken, manne, farmor eller farfar fick plats därinn, men inte ville Alice gå in där ändå.

Vid 15 knallade vi iväg mot fotbollsplanen där mannens bror spelade match. Har inte sett honom spela på många år. Alice tyckte det var mycket spännande med fotboll & satt som ett ljus i sin vagn och matades med lite yoghurt. Alice var nog den som tyckte matchen var bäst. Tråkig fotboll & många fuligar från motståndarna.

Imorgon sker det stora KLIPPET, då ryker svallet! Alice ska sova hos Farmor & Farfar då jag ska jobba på tisdag!

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli +te
Lunch: Nutrilett Jordgubb, 2 knäcke med minilätta
Fika: Gino & te
Kvällsmat: Stekt Ryggbiff med ugnsbakade grönsaker & 1 msk bearneisås
Kvällsfika: 2 knäcke med minilätta + te


BVC & Stockholmo

Anna: Jag tog bort din kommentar då den innehöll ett namn/ort, jag vill inte sätta ut tex, min hemstad, staden jag bor i, svärföräldrarnas stad osv i bloggen. Tyvärr går det att snoka redan på mer än jag önskar ändå har jag märkt men man behöver ju inte ge de godaste ledtrådarna. Vad skönt att ni ska få hjälp, hoppas det bara är något litet lätt fixat som hänger mellan minus & plus! Håller tummarna! Låter kul att få gå så mycket kurser osv mot vad vi får göra, men de är bra de unga tjejerna på att ragga fram gratisgrejer som inspirerar osv. Jag jobbar 1 dag i veckan i april oxå, ska inte jobba mer förrän EFTER sommaren för att jag vill vara hemma på heltid med Alice, sen tar jag de procent jag får hur lite det än må vara i höst.

Camilla & Tess: Jag är lite emot sånna här lopp, har alltid sagt att jag ALDRIG ska skämma ut mig i ett sådant, men vårruset känns ju ändå som ett tantlopp där det är svårt att skämma ut sig & så vill jag verkligen ta tag i joggningen och detta är nog moroten som behövs! =)

Svintoflickan: Klart man måste datorisera när man är sjuk, vad ska man annars hitta på? Alice får 2 sprutor därför att vi ger henne Prevenarsprutorna som man får betala själv samtidigt som de "vanliga" sprutorna!

Jag mötte Nils! Min kära Nils på BVC! & vilken besvikelse det var, visst han är lika flummigt rolig som vanligt för att vara doktor som annars brukar vara ganska småstela & halvtrista. Men han var ju låååångt ifrån så het som in my dreams & det slog verkligen inga gnistro, vilket var en himla tur för mannen var ju med! Doktor Nils frågade om vi läste mycket för Alice vilket vi gör, hon pratar hela tiden vilket tydligen stimuleras av mycket läsning. Alice hade inte ens gått upp 1 hg, hon väger 9345g & är 75cm lång, men doktor Nils upptäckte avvBVCtanten skrivit fel på kurvan så hon ligger BRA på den, nästan precis på den, lite lite under nu sista vägningen. Alice fick spruta i båda benen, skrek som en stucken gris, hon hatar både doktorsundersökningen OCH sprutorna! Sen fick hon följa med upp till mitt lunchrum och äta lite mat. Hon & mannen åkte sedan till svärisarna för att vakta hunden.

Själv gick jag och kollegorna ut på lyxlunch, ja för 89:- för dagens är rätt dyrt i denna stad, men så god mat! Den är verkligen värd varenda krona, har aldrig ätit så smakrikt potatismos, så kryddigt perfekt Sejfilé eller en så mumsig sås gjord at kapris & rödbetor... Vinkade på exet som jobbar inne på ett kontor i byggnaden intill, han blir lika till sig varje gång (det händer ju inte så ofta) vilket är roligt!

Eftersom jag unnade mig en stå stor lunch, bestämde jag mig för att unna mig en påse godis OCKSÅ, jag VET, helt fel tänk, men det blev en påse smågodis till kvällen. Solade 15 minuter & åkte sedan till svärisarnas hus. Där var Alice väldigt uppe i varv, hade inte sovit en sekund på hela dagen och vid 16 så orkade hon inte mer utan somnade i min famn med en napp i munnen. Hon som inte ens använder napp. & stackars hunden har blivit jagad och klappad må ni tro, men inte ska hunden gå till ett annat rum utan ska promt ligga mitt i händelsernas centrum hela tiden, så lite mysigt måste ju hunden tycka att Alice är.

Efter en lite småstrulig läggning, tror hon känner av sprutorna så sov hon sedan utan ett pip hela natten lång ända fram till 7.40 då plogbilen skrapade förbi. Vi har blötsnö, tråkigt trist jäkla blötsnö på marken. var tog våren vägen???

Idag åkte Alice & jag & mötte upp mannen på jobbet när han slutade & sen åkte vi vidare till Kungens Kurva för ett besök på Toys R Us, hittade ingen Mielespis där heller, men valde tillslut en BRIO spis, ett städset & ett Fifitält. Sedan blev det Skärholmen där vi lunchade & gick en sväng, Köpte strumpbyxor till min festklänning bla.

Dagens meny:
Frukost: Fruktyoghurt med musli & frön, knäcke & te
Lunch: 4 små vårrullar med räkfyllning & Cola light
Kvällsmat: Stekt oxfilé med egna strips, bearneisås & amarone vin till
Kvällsfika: lättsaltade chips & Cola Zero.

Blir visst ätardag i dag med, imorgon är det skärpning + jogging som gäller igen!


Jobbardag

Sov uselt i natt igen, 2 timmars takgloende till ingen nytta & när väckarklockan ringde 6.45 kände jag mig mer död än levande, men det var bara att gå upp. Mannen fick ligga kvar till 7.30 då Alice tyckte det var morgon, vi försöker sluta med vällingen, men det är svårt att få i lilla damen frukost, så jag vet inte hur man ska göra. Ska se hur de närmsta dagarna artar sig, lite yoghurt brukar hon ju peta i sig men det ersätter ju inte ett helt mål välling. Men 7.30 då var jag redan på jobbet. Fick rapport om vilka som dött de senaste dagarna, låter ju hemskt med det blev hela 2 personer till himlen. När man jobbar med äldre känns döden som en befrielse, så när min kollega kommer och berättar  "Han/hon har dött" utbrister man alltsom oftast i ett "Å vad skönt!". Vi hade en diskussion om döden med en uska på ett möte hon sa så fint tyckte jag. "De dementa har ofta glömt bort hur man gör!" Ja alltså glömt bort hur man dör. Ibland och inte alltför sällan krävs det att en person i deras närhet måste dö först & strax därefter kan de dö, de blir hämtade menade hon. Tyckte det lät fint!

Fredagar är alltid mysigaste dagen att jobba på, alla är på ett glatt humör och det fredagsfikas, goda smörgåsar med trevliga pålägg och en MASSA grönsaker! Mums! & på lunchen ska vi fira en kollega som gått och fyllt 60 år med att gå ut & äta tillsammans. Mina glasögon har kommit så dem tänkte jag hämta efteråt & så tänkte jag passa på att sola 15 minuter innan jag åker till Svärföräldrarna där vi ska spendera natten när vi vaktar Tönthunden. Svärmor & svärfar ska på flådig middag & hotellnatt i Stockholm....

Men först kommer mannen & Alice hit, vi ska till BVC alla tre (ligger i samma byggnad) Alice ska på 1års kontroll och få sina 2 sprutor! Ajajaj! Mamma skickade sms om att hon skulle hälsa på sitt gamla jobb & var så nervös. Då svarade jag att Alice skulle få två sprutor, en i varje ben -det måste väl ändå vara värre än att hälsa på sitt gamla jobb. & då höll hon med =)

Idag på fredagsfikat var det två tjejer som ville ha fler folk till Vårruset i Maj. & vips jag vet inte hur detta gick till även om jag skrev på själv så är jag anmäld & ska springa Vårruset i slutet av Maj. Så nu måste jag snöra på mig springskorna och börja mata asfalt! VILL ju så gärna komma i gång och springa & detta är kanske sporren som behövs?! Jag har nog aldrig orkat springa 5 km i hela mitt liv, men just Vårruset brukar ju vara fullt av promenerande tanter så jag får väl sälla mig till den skaran om orken tryter!! Men självklart ligger målet på att springa 5 km nonstop!

Nä nu blir det back to work innan jag får dra av flera minuter på timrapporten!


Hur könsbestämmer man flugor?

       


     
                                




En kvinna kom hem och klev in i köket och ser då  sin man med flugpiskan i högsta hugg....

- 'Vad gör  du?'

- 'Jag jagar flugor...'


- 'Har du haft ihjäl några? '

- 'Ja, 3  hanar och 2 honor!'

Mycket fachinerad frågar hon:    
- 'Hur vet du skillnaden mellan hon-flugor och  han-flugor?'

- '3 satt på ölburken och 2 på  telefonen.'




     


Alice & Dockan på Promenad



Klart Dockan får följa med på Promenad!!



Våga vägra vantar-fast mammas går bra!

600 :- fattigare MEN 2 klänningar RIKARE!

Det MÅSTE ju vara en bra deal! & så kom jag ÄNTLIGEN in på Skatteverket & fick se att jag får tillbaka 6000:- tusen tack!

Kråkmamman: Jadu hur orkar man? passet är egentligen på 60 min, MEN hon drar alltid över, så man luras till att orka & så tycker jag det är så förbaskat roligt oxå! Om jag skulle ut & springa skulle jag inte springa mig hälften så trött som jag blir på Step Upen, bara för att jag själv kan bestämma när jag ska lägga av, är urusel på att pusha mig själv! Kommer bilder på nya klänningarna & före/efter bilder på måndag senast! Jag är ju bara smalare, inte smal & det syns säkerligen inte sååå mycket men jag jublar över varje hekto som försvinner från min kropp!

I natt har både jag & Alice sovit riktigt gott. Skruttan anmälde sig vaken 5.30 men jag gick bara upp & la ner henne igen, efter 2 minuters skrik blev det tyst & hon somnade om, sen vaknade vi båda två av att grannen fick matjord till sin trädgård & då var klockan 8.40. Så det blev visst lite stressigt till Babysången, vi halkade in 2 minuter i 10.

Idag var det bara 6 mammor med barn på sången. Men riktigt mysigt. Mammor man aldrig sagt ett ord till öppnade sig enormt & det diskuterades förlossningar, hus & renovering, syskon mm. Riktigt mysigt! Min förlossning är fortfarande ett känslig kapitel känner jag belv nästan tårögd när jag berättade om den igen. Känner att jag INTE vill vara gravid & INTE vill föda barn igen, men jag vill ju ha syskon till Alice. Varför kan inte killar föda barn?

Efter babysången & fikat så åkte Alice & jag ner på stan. Ville unna mig något till mig själv & vips så hängde de där! TVÅ stycken fräscha vår/sommarklänningar. & vips så blev de MINA!




Tyvärr höll jag på & fippla med kameran för att hitta självutlösarknappen & tror jag ställde till något med skärpan istället, ursäktar suddiga bilder!! Blommig klänning av märket Isolde 299:- Röd/Orange klänning VeroModa 259:-

Sen hämtade jag mannens glasögon som kommit, mina har inte kommit, är väl för att jag är halvblind och behöver starkare glas. Alice blev lite trött så jag beslutade mig för att det var färdigshoppat & åkte hem. Stoppade ner Alice i vagnen & tog en promenad så nu sussar hon sött !!

Dagens meny:
Frukost: Mild Lätt Yoghurt, frön & musli +te
Lunch: nasigoreng, 1 fralla med minilätta
Fika: Cola Zero
Kvällsmat: Lax med räkor, dill & creme fraich + kokta grönsaker
Kvällsfika: 2 knäcke med minilätta, chokladbit ELLER kokosboll + te.

Dagens motion: 25 min promenad med barnvagn, ska ut igen när Alice vaknat för det är strålande solsken ute & slut på kokosbollarna (få kalorier & jävligt gott)!!

Att tappa byxorna är ett gott tecken...

Natten fortlöpte utan fler spyor & Alice vaknade 7.30 för välling & vi gjorde morgon 8.30. Idag var det babysim på schemat. Ny kurs, sista kursen, fler bebisar & Alice var bland de äldsta. Idag skulle hon dyka själv från mattkant vilket gick bra med lite lockning & sen skulle hon flyta runt på flytkorvar, men dem vägrade hon ha nära sig. "Nä nä nä" tjoa hon & putta bort korvarna. Jag hade med mig ett charmtroll idag som flina upp sig åt ALLA som ägnade en sekund åt Alice. Min lilla tokbebis!
 Alice blev supertrött efter badet & jag med så vi gick ut tidigt på promenad & sen sov hon 2½ timme. Under promenaden rullade tankarna igång om att skriva igen & när jag kom hem fick jag nästan 2 timmars att skriva på "min bok" som jag kallar den, vet inte vad det blir av den, men det är hur som helst skönt att sätta ord på saker & ting.

När Alice vaknade började vi städa. Först blev det operation dammsugare, stopp i röret & full påse, men sen gick det som en dans. Alice har lekt jätte mycket med sin docka idag, släpar med den i armen vart hon än går & blir jättesur när inte dockan får vara med och äta mat. Hon har även kämpat med sin bultbräda. Lilleskuttbultbräda, små morötter man ska banka igenom, men Alice sätter dem på plats och trycker igenom dem med sina små fingrar, detta kan hon pyssla med i nästan en halvtimme i sträck, superkoncentrerad med några sura utrop här & där.

Idag blev det ÄNTLIGEN Step Up, åkte lite tidigare så jag han sola 15 min innan. & sen kördes det stenhårt. Hon är duktig på styrkbiten, att variera & trötta ut oss. Idag blev det fnissanfall både här & där för att orken tröt. Ett bra tecken på att kroppen förändrats är att jag höll på att tappa träningsbyxorna (som egentligen är mina första mammamysbyxor) OCH trosorna under passet, tur att jag snart fyller år & önskat mig nya fräscha träningskläder av mannens familj!!! Det var fokus på rumpa/lår & triceps, så jag får se om jag kommer ur sängen imorgon. Inte nog med det så la hon till 2 nya block i koregrafin, riktigt utmanande & roligt! Svetten rann från både ansikte, bröst & ben när jag gick därifrån.

Nasigoreng a la Paulun & Nhea

2-3 portioner

2 dl okokt fullkornsris
1½ msk olivolja
1 burk räkor i lag ELLER 2 grillade kycklingklubbor utan skinn
2 pressade vitlöksklyftor
150g broccoli
½ röd paprika
½ dl ärtor
½ msk curry
1 tsk sambal olek
Örtsalt

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Fräs grönsakerna i olja & vitlök i 3 min. Tillsätt riset, curry, sambal olek och räkor/kyckling. Låt allt bli varm. Servera med 1 stekt ägg.


Dagens meny:

Frukost: Mild lätt yoghurt, frön & musli + te
Lunch: 1 färsbiff med ugnsbakade grönsaker, en liten klick tzatsiki, 1 färsk fralla med minilätta
Fika: 2 kokosbollar & te
Kvällsmat: Nasigorneg al la Paulun & Nhea (bytte ut lite) + stekt ägg
Kvällsfika: 2 knäcke me dminilätta, 1kokosboll till & te

Dagens motion: 40 min babysim, 25 min promenad med barnvagn, 70 min Step Up

KräksAlice is Back...

Vad glad jag blev när jag öppnade bloggen & jag fått så många kommentarer angående min vårdepp! Tusen tack!

Anki: Ja det känns som att man pallar till en viss gräns, egentligen är den vänskapgränsen nog redan nådd, men när man känt varann sen man lärde sig gå så känns det som att man inte vill ge upp trots allt...  Skönt att höra att det är fler som "krisar" ang jobb osv. Tack vare din kommentar kom jag faktiskt på NÅGOT jag ville göra, dvs läsa en kurs i Ledarskap på Högskola, men inte tusan fanns det någon sån för mig *suck* ska leta vidare! Jag klippte av mig håret som 17 åring & som 20 åring sen dess har det varit mer eller mindre långt svall, men nu är jag så trött på att se halvrisig ut i håret JÄMT & att man inte vågar drämma till med någon fräsch färg, med ett kortare hår blir man modigare iallfall jag så nu är jag redo, även om det fortfarande ska gå att sätta upp (jag är övertalningsbar) för att Alice sliter & drar så mycket i mitt hår än. Det är en gammal barndomsvän som ska få äran att klippa , vi bodde på samma gata & nu är hon frisör & med henen kan jag förklara hur jag vil ha det & hon bangar inte för att komma med egna idéer, tips, råd eller mesar ur bara för att det är mycket & långt! Vi brukar förena fniss & klipp & färg! Ska bli kul! & den eviga vikten, min viktminskning går så himla långsamt 300-500g i veckan & jag tycker jag lever på ingenting längre mot vad jag ätit förr, men men bara härda ut får ta längre tid än jag räknat med, mirakel kurer med 1-3 kg i veckan funkar inte på mig tyvärr...

Åsa: Javisst är det spännande! Ska ta risig förebild & förhoppningsvis fräschare efterbild! =) På måndag smäller det!

Tess: Hahaha vilken "spännande" hemtenta, du får maila om du vill ha tips & råd & bolla tankar! SÅNT tycker jag fortfarande är lite kul! Jag tror mamma tyvärr blivit van eller mer van vid att inte behandlas likvärdigt bara för att hon inte kan tala, förut har jag inte direkt tänkt på det, sjukvårdpersonalen är fantastiska med mamma, i affärer vi varit och där jag förklarat hur det ligger till så har de oxå varit bra, men igår blev det så uppenbart tyvärr, när det är ,mycket som ska sägas & helst komma snabba svar, mamam ligger ju hela tiden flera minuter efter samtalet om hon ska skriva... Tror att kompisdeppen kan gå i vågor har varit förr som så att man växer ihop & glider i sär med jämna mellanrum, men just nu tycker jag isärglappet varat liiite väl länge typ 2 snart 3 år... Men en ny frilla kommer förhoppningsvis pigga upp!!! Längtar!

Svintoflickan: Det skulle finnas ett jobb som är så roligt att man inte tänker på att man jobbar, men som samtidigt inte tar alltför mycket tid från familjen, MEN ger en massa pengar...  Tror att allt runtomkring gör min 29 års kris lite djupare än den skulle varit annars, bara härda ut får se till det psotitiva i mitt liv som faktiskt är riktigt mycket! & när man tänker till så har jag faktiskt gjort endel i mitt liv oxå även om det ibland känns som jag inte gjort något, jag har en universitetsutbildning, jag har bott utomlands, jag har byggt hus & jag har fått en underbar dotter tillsammans med mannen i mitt liv (även om jag stundtals har god lust att sparka honom därbak)!

Alice har sovit oroligt på mornarna i en veckas tid, vaknar flera gånger trots att hon är långtifrån utsövd & tar man upp henne runt 6-7 så får man dras med skitsurig unge hela dagen istället, så i morse fick hon välling vid 6 då hon vaknade av mannen, sen vid 7 åkte grannarna & då vaknade hon IGEN men eftersom hon bara åt 40 ml välling vid 6 så fick hon resten vid 7 & hade somnat om till 8.30 vilket är en mer än godkänd tid. Har en plan över hur jag ska försöka göra om samma sak inträffar imorgon igen... Vill helst inte ändra våra rutiner med sovtider, men om hon fortsätter såhär så blir det tidigare nattning & därmed tidigare mornar...

Själv åkte jag till jobbet medan svärmor städade mitt badrum (fick jag se när jag kom hem) vikte vår tvätt & vattnade törstiga blommor. När Alice vaknat hade de gått ut en stund, varit till ICA, lekparken & ute på altanen en stund. Svärmor hade blivit smittatd av Alice baciller & snorade & erkände att hon gick på alvedon när hon skulle åka hem & kände hur den börjat gå ur kroppen...

Jag hade riktigt mycket att göra på jobbet. Även om jag först han prata lite skit (jobbsnack men ändå) med en kollega som jobbar i Omsorgen -mitt näste som jag helst skulel vilja tillbaka till, tycker det är så mysigt! Fikade lite & sen bar dte iväg till demensavdelningarna där jag sprang mig svettig i trapporna mellan de olika våningarna för att hinna fixa det jag skulle. En dam skulle jag mäta för en höftbyxa, hon satt i sin säng när jag kom in & var dement OCH hörde typ ingenting, jag fick inte tanten att ställa sig upp hon varken hörde vad jag sa eller förstod mig när jag försökte med diverse lockningar & till och med skrev STÅ på ett papper men då trodde hon att det var mitt namn och tyckte det var ett fint namn, lite komiskt i efterhand, tur att ingen annan såg oss. Jag fick ta ett sittande mått & göra en ungefärlig bedömning om storleken tillslut...

När jag slutat för dagen möttes jag av en glad & pratig Alice. Vi myste hemma en stund innan vi tog en promenad i blåsten, som tur var titta solen fram så det uppvägde vindpinet i ansiktet. Alice sov 2 timmar så jag han äta lunch & slappa & surfa. Alice sover i entrén när det är "dåligt väder" eller de dagar jag vet att skolungarna brukar sluta tidigt osv för annars vaknar hon efter en pyttestund. Men det begränsar min rörelse i huset, så jag brukar stänga in mig i sovrummet när hon sover & kan ingen annat göra än att slappa.

Alice vaknade strax innan 3 & då åkte vi till ICA. Som ni läste innan så hade jag stor ångest över om jag skulle unna mig ätardag eller inte & det slutade med att en semla fick följa med hem + lite annat vi SKULLE handla. Men jag åt bara grädde & mandelmassa till mitt te så jag är nöjd ändå, blev lixom ingen vrålätning som jag fantiserat om i mitt huvud. Sen fick jag rysligt ont i magen nästan katarraktigt så då var jag inte ens sugen på att ha ätardag längre...

Vid Alice nattning så började hon gråta när jag la ner henne i sängen så jag tog upp henne igen & då kom en stor skölj med spya över hela henne, mig, stolen & golvet. Så det var bara ner igen, ta av sig från topp till tå, både mig & Alice medan mannen torkade på övervåningen. Alice fick vara uppe till 21 då ögonen gick i kors på henen & hon höll på att somna när vi gjorde vällingen, i väntan på en till spya som aldrig kom så vid 21 fick hon 100ml välling & sen åkte hon i säng & somnade bums. Själv känner jag mig helt slut, en normaldag brukar luften gå ur en klockan 20 när Alice åker i säng, men idag fick man kippa efter lite mer luft & ta nya tag... Tror dock mindre & mindre på varesig fiskallergi & hostspyor & mer & mer på hennes magmun...

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli +te
Lunch: Nutrilette smoothie, 2 knäcke med minilätta
Fika: semelgrädde & mandelmassa + te
Kvällsmat: Färsbiffar med ugnsbakade cocktailtomater, paprika, champinjoner, tzatsiki
Kvällsfika: 2 knäcke med minilätta & 1 kokosboll + te

Dagens motion: 45 min promenad med barnvagn

Vårdepp??

Man brukar ju ha höstdepp, men jag tror jag har en vårdepp oxå eller så är det bara nytt varv av PMS-hjulet igen...

Friends - Har ju tidigare skrivit om min besvikelse angående min "bästa vän" som förändrats enormt de sista åren & det känns som att hur/vad man än gör så är det inte good enough... Förutom fest då såklart, öl, sprit & fest funkar alltid. Nyligen skickade jag ut kalasinbjudningar till Alice kalas & eftersom de flesta av mina vänner är hemma på visit runt påsk så slog jag ihop kalas & kompisträff, men se det passade inte. När jag träffade min vän senast så pratade hon om att hennes kille höll på att packa för att flytta in till henne & nej han hade ju inte så mycket saker & det hela var ingen big deal. MEN just på kalasdagen förstår ni så MÅSTE de flytta hans saker... Det går absolut INTE någon annan dag, köra några kvällar eller dyl utan JUST den dagen. & det är ju så MYCKET saker att det inte hinns med både flytt & kalas.Men tusen tusen tack för inbjudan, blev verkligen jätteglad ska du veta! Just nu känns det bara bull shit, det var sista gången jag försökte.

Jobb- Jobbar ju 8 timmar i veckan. Har fåttt en släng av "vad vill jag göra med mitt liv, ska jag gå här på jobbet & dra i flera år till" imponeras stort av folk som förverkligar sina drömmar, hittar drömjobbet & satsar. Själv kan jag inte ens komma på VAD mitt drömyrke är eller hur vägen dit ser ut, samtidigt känner jag mig bara less på gamla toaförhöjare, rullstolar från 90-talet & gammalt kollegiegagg som låter likadant NU som Då för ca1½ år sen när jag slutade..

Mig själv- Har bestämt mig för en makeover, på måndag sker det stora klippet. Nhea ska bli vuxen dvs klippa av svallet, byta färg & fräscha till sig lite... Har 3 kilo mammafläsk kvar som skvalpar mest runt midja, höfter & rygg tycker jag, är ett typiskt "äpple" i kroppen... Samtidigt som tanken på att ösa en en full näve chips, grädde & mandelmassa från en semla samt en härligt ljus marabou chokladkaka i munnen lockar ENORMT just nu... Kan inte bestämma mig för om jag ska unna mig en "ätardag" eller inte...

Nu vaknar lilltrollet! Bäst att ta upp & pussa!

HemstadsMåndag

Idag åkte Alice & jag till hemstaden. Igår hade jag funderingar på om vi skulle spendera förmiddagen hos mamma eller hos goda vänner, det blev det sista & idag kändes det som ett bra beslut. Innan jag åkte anlände ett meddelande från mamma via facebook där hon skrev att hon inte såg fram emot eftermiddagens möte med LSS-handläggaren samt att hon inte tyckte att hennes medicin var "något för henne". Detta gjorde att mitt beslut om att åka till L & H på förmiddagen kändes som ett bra val.

Alice & H lekte riktigt bra, Alice har ju börjat klappa fint efter idogt tränande på docka, hund & nu på H. Så det blev bara en gråtattack från H då Alice klappade lite väl länge i hans tyckte. Framsteg!! Vi stannade i 2 timmar & sen beställde jag sallad som jag hämtade upp på vägen. Slängde ner Alice i vagnen direkt när jag kom fram & så tog vi en promenad. När Alice somnat & parkerats på baksidan gick jag in & hälsade på mamma som fick sin sondvälling framför tvn. Själv satte jag mig i köket som numer används som måleri/databord. Åt min mumsiga sallad, tills jag insåg att jag mådde illa & kände efter -jag var totalt proppmätt, efter bara 2/3 kebabsallad & då var den inte särskillt stor, så det märks att magsäcken anpassat sig efter nya livet med mindre mat & färre stora påfyllningar.

Pappa kom hem strax efter, jag kokade kaffe & så anlände handläggaren. Först drog hon allmän info & sen kom vi in på mamma. Som faktiskt tänkt till & hade riktigt BRA förslag till vad hon ville ha hjälp med så nu är snurran igång med ledsagare, färdtjänst och viss hemtjänst. Känns bra. Tycker dock att det är sorgligt att se att mamma blir annorlunda behandlad bara för att hon inte pratar, att handläggare vänder sig mot mig & pappa när det är HENNE det handlar om. Måste kännas förjävligt för mamma. Men mamma tyckte iallafall att mötet var bra & hon verkade nöjd, hoppas nu att mamma får igenom det hon vill ha & att det kommer rulla på så fort som möjligt!!!

Alice & jag stannade en timme till, mamma var på bra humör, men jag hade inte ro i kroppen att vara kvar där. Mammas & pappas hus känns inte hemtrevligt, speciellt inte längre med all sjukutrustning. & så blir man så ledsen när man ska hjälpa till, bara kaffekokningen idag kändes urk bara för att inget sköts ordentligt längre & känns rent & fräsht som det gjorde förr... Mamma & Alice spelade lite piano & ritade.

Dagens meny:
Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli & te
Lunch: Kebabsallad med röd & vit sås & Cola light
Fika: 1 kopp te
Kvällsmat: Fransk kycklinggryta ur kokboken jag fått av Somris som förtidigt födelsedaxpresent!!! Supergod tyckte både jag, mannen OCH Alice!
Kvällsfika: 2 knäcke med minilätta, 1 kokosboll & grönt te



Söndagsshopping!

I morse åkte vi till svärisarna & lämnade av Alice för att fortsätta till en annan stad på 1 årspresentjakt. Mielespisen går inte att hitta & idag hittade vi INGEN annan fin barnspis heller, var bara rangliga plastexemplar kvar tyvärr.

Men det blev en klänning till Alice, 2 cardigans till mig varav den ena ska med till bröllopet. Festskor har jag oxå letat efter men det finns inga heller som jag vill ha så nu planerar jag för en lila/rosa & kanske stänk av grå outfit.

Vi stannade på babyproffsen där vi hittade lite smått och gott som solskydd till bilen, bilryggstödsskydd med fickor för leksaker, badleksaker, förvaring till leksaker...

Sen åkte vi in till stan & åt lite lunch. Innan vi fortsatte leksaksspisjakten utan resultat...

När vi kom tillbaka till svärisarna så möttes vi av en glad Alice som klappade hunden fint & säger "ouj ouj" samtidigt. Vi fick söndagsmiddag innan vi åkte hem.

Här hemma har jag hunnit packa upp alla grejer vi handlat,förberett för morgondagen, hängt tvätt & vikt tvätt, så nu blir det slapp söndagskväll i soffan tack!

Dagens meny:
Frukost: Mild Lättt Yoghurt med frön & musli
Lunch: räksallad & Cola light
Fika: mentos & 1 nötcreme
Kvällsmat: Stek med svamp & rotfrukter, smakbit av lingonparfait
Kvällsfika: 2 knäcke med minilätta & te

Lördagsstök

SmålandsJenny: Jasså hon är gravid trots allt, tycker hon valt så märkligt pösiga klänningar hela tiden, men den igår satt ju tight och då såg hon mindre gravid ut än på hela tiden... Gillar & gillar dansband, jag gillar Magnus Carlsson, vad han än gör!

Tess: Jo hon är så nöjd med att kunna gå, mycket lugnare faktiskt!

Imorse tyckte Alice att det var morgon 6.30 men det tyckte varjken jag eller mannen så hon fick äta upp slatten från 5.30 vällingen & somna om till 8.45, så skönt! Mannen klev upp tidigt men jag låg & drog mig & läste en stund innan jag hämtade ner det vakna yrvädret!

Idag tog vi en shoppingrajd. Först blev det Skokanoneen, tänkte köpa ett par billiga stövlar åt Alice men det slutade med att hela familjen kom hem med stövlar, Alice ett par rosa jag vit & svartblommiga & mannen klassiska gröna. Sen blev det Willys & så blev Alice hungrig så vi tog ett stopp vid Mc Donalds, så hela familjen fick mat i magen & sen fortsatte vi till Blomsterlandet där det inhandlades gräsfrön, påskliljor till ytterkrukor & panséer & så blev det slutligen Coop Extra där vi handlade fisk & kött.

När vi kom hem var Alice jättetrött så mannen tog med henne på promenad, själv plockade jag in varorna, planterade blommorna, fixade med växterna inomhus & hängde tvätt. Blev även lite slappning framför tv:n med en bok innan Alice vaknade av lekande grannbarn.

Mannen blir som förslappad när han inte har något speciellt att göra, han fastnar framför tvn direkt, men själv känner jag att en helödag framför tvn det hinns lixom inte med längre, så jag började städa ur tvättstugan bråte & gammalt skräp, fraktade ut det som skulle till återvinningen & dammsög & plockade in krukor i ett skåp & skickade iväg mannen med skräpandes verktyg & annat smått & gott. Sen stack jag iväg till återvinningscentralen + solariet.

Nu står mannen & lagar mat & Alice sitter & tittar ut genom glasdörren i vardagsrummet & tjoar som aldrig förr.

Dagens meny:

Frukost: 1 dl mild lättyoghurt med frön, 2 knäcke med minilätta & ost + te
Lunch: Kycklingsallad & Cola light
Fika: te & melon
Kvällsmat: Ugnsbakad Regnbågsfilé med sparris, sockerätror & champinjoner & sås
Kvällsfika: popcorn, mörk choklad & te

Fredagstankar...

Har tröttnat på Let´s Dance, nästan hela säsongen har gått åt till att fundera på om Jessica är gravid eller inte, tydligen bara konstiga val av kläder...

Slog över till Så ska det låta för att få se en glimt av lovely Måns, tydligen för sent för det var bara de andra 3 som sjöng resten av programmet... Mannen drog vitsar som "Att de vågar bjuda in Måns till ett sånt här program, han kan ju svälja hela pianot i en och samma tugga".... (Mannen tycker hans underbara leende är lite väl stort.. *avundsjuka*)

Tog oss en titt på Grillad efter att mannen sett lailas behag "skumpa runt" & förstår inte hur man i princip kan kliva direkt från fängelset upp i denna stol... Även om den som blev mest Grillad var Mårten Mohahahahaha!

Har surfat runt & gluttat på skor på nätet. festskor med skyhöga klackar som skulle kunna passa min festblåsa, men va tusan jag är ju försent ute noway att det ska hinna hem ett par skor före påsk...  *påskbröllop ger klädångest*

Äntligen har Magnus Carlsson tagit sitt förnuft till fånga, skillt sig från sin pöjk för att ta min utsträckta hand... Kom Magnus så ska jag visa dig vad kärlek är!


FredagsMys

Dagens bloggtips: http://halsofreak.blogg.se/ 

Sov bra i natt, vakna 6.30 när Alice ville ha välling, somna inte om sen men låg & mornade mig i sängen tills klockan ringde. Alice vaknade 7.45 då hunden följde med farmor, det hördes "Ouf Ouf" från Alice rum *sötnos* hon hade totalkoll på vem som var & hälsade på.

Jobbet var lugnt, mysfika, besök av gammal långtidssjukskriven. Dividerande om jag ska fortsätta (vilken hon jag går för ville i tisdags men idag visste hon inte om det skulle bli så längre för hon var sugen på att gå upp i tid) & lite jobb ute på "mina" avdelningar. Är så impad av en kollega som är otroligt vältränad, hon är instruktör på ett enormt jobbigt träningspass som kommer från Australien & heter BodyAttack, samma koncept LesMills körs över hela världen & vi har fått sett dvd på passet, kan säga att jag skulle INTE orka mer än 5 min MAX. Men hon är en enorm sporre i min viktminskning & lagom såhär på fredagen när man helst skulle vilja mysa in sig i soffhörnet med en godisskål så behöver man träffa henne & få sig en hälsopuff!



BodyAttack


Alice har varit med farmor på ÖF och fotograferats idag. Bilder på Alice stående & sittandes i färg & svartvitt. Jag hade lagt fram klänning, strumpbyxor & skor som hon skulle ha på sig. 3 april får vi se resultatet! Spännande!!!! Det hade varit sångstund oxå, jag skrattade högt när svärmor berättade. Hon avskyr verkligen att sjunga & sjunger ENDAST för Alice om de är själva. Inte ens mannen eller hans bror har hört henne sjunga. Hihi! Så jag njöt i fulla drag & frågade i detalj vilka kyrkliga sånger det hade varit oxå "Men då sjöng jag INTE" sa svärmor haha!

Alice och jag har varit ute på promenad & hon sover sött i entrén efter några hostattacker. Blir nog en tur till ICA sen är så himla sugen på Cola Zero & det finns inte en endaste bit 70% choklad i hela huset.... Vilken kanske är bra... Men lite choklad måste man ha för att överlvea =)

Dagens meny:
Frukost: 1 smoothie på1 apelsin, mango & 1 passionsfrukt + frön, 2 skivor grovt bröd med ost, kalkon & grönsaker +te
Lunch: Soppa & knäckebröd med minilätta
Fika: Cola Zero
Kvällsmat: Taco´s (90g nötfärs med kryddor, 2 tacoskal, 25g tortillachips, 0,75dl salsa, sallad, tomat, gurka, lök, 0,5 dl majskorn, 1 portion guaccumole)
Kvällsfika: te & 2 bitar mörk choklad, lite frukt



Dagens motion: 40 min promenad med barnvagn

Babysång, Soppa & Sovande Barn

Mammaveronica: Jag vet! Mäkta irriterande!!! Så jag frågade faktiskt i forumet & det kom fram att de mer menade "Strosa med barnvagn" & att OM man går så man blir svettig kan räka sig till Gå Lätt eller Medel beroende på hur många kilometer man avverkar i timmen. Jag brukar OFTAST räkna medel, men så äter jag inte upp alla mina motionskalorier för säkerhetsskull, jag nallar av dem 1-2 gånger i veckan men inte mer för då händer det inget på vikten hos mig. Jag tycker att Sopplunch funkar bra för mig & vikten, så gjorde jag när jag gick ner innan jag blev gravid oxå. Soppa mättar samtidigt som det innehåller få kalorier, fryser in i barnmatsburkar eller 1 liter plastpåsar! Härnedan kommer mitt nyaste recept! Kram & Lycka Till, berätta gärna hur det går för dig!



Alice myser i Viktors gamla mjukisdress

Igår kväll blev det en härlig 60 min promenad UTAN barnvagn i solnedgången efter maten. Stannade på gymmet för att sola 15 min, vill inte se ut som ett lik i min festklänning till påsk. Räcker med ångesten över vad jag ska ha för strumpbyxor & skor till, ni ska få vara med & hjälpa mig tänkte jag! Snart!
Alice sov bättre i natt. Fick gå in till henne vid 21 snåret då hon hamnat på rygg & inte kom tillbaka, men det var bara lägga henne på mage så somnade hon om, sen sov hon utan pip eller välling till 8. Själv som jag urrisigt & kunde inte somna om efter att mannen åkt heller tyvärr..

Alice är feberfri idag med så vi åkte till babysången. Min gamla overall har inget skydd vid dragkedjan så när jag klädde på Alice gav hon till ett gallskrik, jag hade dragit upp dragkedjan så det fasta i skinnet på hennes bröst & hals. Stackars lilla gumman vad ledsen hon blev, måste ha gjort jätteont! Efter många långa kramar & en massa krokodiltårar kom vi iallafall iväg. Tyvärr var A & A fortfarande sjuka, men H &H var där. H har oxå varit förkyld & han har inte kommit på rätt spår ännu. Sången gick bra, Alice har blivit lugnare sen hon började gå, inte lika mycket kryp i benen =). Så nu kan hon sitta hos mig nästan en hel sång emellanåt. Mitt i sångstunden hade H fått för sig att bajsa & H hade ingen blöja i skötväskan OCH INTE JAG HELLER... Typiskt så det var bara fråga runt & haffa en blöja av en annan.




Alice iklädd sin förtidiga 1 års present av Moster Somris

Vid fikat blev lille H jätte arg, han vill inte äta mat sen efter förkylningen. Så han gallskrek tills hans mamma kapitulerade och gav honom välling. Tyckte så synd om H. Alice & jag tog med lille H ner på golvet en stund så hans mamma fick fika en liten stund, gå på toa & ta på sig kläderna.

När vi kom hem så kokade Alice & jag soppa, ok Alice åt paprika & jag kokade soppa, här kommer receptet:

5 portioner a´180kcal/st

350g nötfärs
1 tsk matolja
1burk krossade tomater 400g
1 stor lök (180g)
1½ paprika gul & röd (180g)
1 stor tomat (150g)
4 stora champinjoner (150g)
2 buljongtärningar
1-2msk chilisås
vatten

Fräs färs & lök i oljan, tillsätt lite vatten, krossade tomater & de finhackade grönsakerna & svampen, häll på vatten så det täcker grönsakerna & ser ut som en soppa. Låt koka i 10-15 min. Salta, peppra, smaka av med chilisås.


Idag är det strålande solsken igen så Alice & jag går nog ut en sväng när hon vaknat.

Dagens meny:

Frukost: Mild lätt yoghurt, frön & musli, 1 knäcke med minilätta & grönt te
Lunch: Soppa, 2 knäcke med minilätta
Fika: Nutrilette bar + grönt te
Kvällsmat: Varmrökt sik, gurksås & kokta grönsaker
Kvällsfika: ½ blodgrape, 2 bitar 70% choklad med hallon + grönt te

Dagens motion: 40min promenad med barnvagn + 20 min promenad med barnvagn

Sol, Vår & Halvblind

Alice pep till ett par gånger under natten men somnade om själv förutom vid 6 snåret då hon ville ha välling & sen somnade om till 9 & jag med. Skönt! Idag har hon inte haft någon feber så vi tog en promenad i solen på förmiddagen. helt UNDERBART väder, sol, varmt & doft av vår i luften! Hoppas det håller i sig!

Vi hade besök av elektrikern som grejade på övervåningen, han känns mer eller mindre som en inventarie i vårt hus efter alla besök & Alice tycker att han är en rolig "gubbe" förutom då vi precis kommit in & hon glömt bort att han var där & han kom ner från övervåningen. Då sprang hon till mig & pep  "mamma",haha.

Alice var ingen stor dagsovare idag, 30 min skrapa hon ihop med promenad & lite sömn efteråt innan hon fick en hostattack & vakna & det kom bilar & elektrikern skulle åka & sen somna inte hon om inte. Så vi passade på att baka lite Alice & jag det blev en till sats Jitterbuggar & 2 satser Havreflarn som blev mer lyckade än förra gången då jag antagligen både glömt mjöl och bakpulver & slängde skiten.

Vid 15 hade vi tid hos optikern & jag har nu fått skällning för att jag går runt halvblind, kör bil med gamla glasögon med barn i bilen & mannen blev beordrad att ta semester från bilkörandet tills hans glasögon kommit. Optikern var en rolig prick, trevlig & go trots skällningen =) Så om 2 veckor ungefär så sitter jag nog här med ett par sprillans Dolce Gabbana nr 3!

Idag är Step Upen INSTÄLLD, typiskt när jag planerat matdagen efter det, får dra ner på lite kvällsmat blir grönsaker istället för spagetti & så blir det en till promenad ikväll UTAN barnvagn.

Dagens meny:
Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli +grönt te
Lunch: Morots & Linssoppa med 4 knäckisar med minilätta
Fika:kaksmet
Kvällsmat: Köttfärssås & kokta grönsaker
Kvällsfika: ½ grape & 2 bitar mörk choklad + grönt te

Dagens motion: Promenad med barn vagn 50+25 min, Promenad utan barnvagn 60 min,




SurgubbsFight!

Alice sov knappt en timme, ett tydligt tecken på att hon inte mår prima. Men då blöjor & tvättlappar & burkmat i princip är slut här hemma så trotsade jag febern & åkte till ICA. Handlade mitt, kom till en öde kassa där det varken var någon före eller efter mig & när jag kom på att jag glömt blöjor så sa kassörskan att det var helt ok att hämta det. När jag kom tillbaka hade det dykt upp en såndär gubbe, en gubbe i 55-60 års åldern, med en kulmage & skägg. Inte fräscht vårdat skägg utan "jag orkar inte raka mig varje dag längre -skägg". Jag stegade fram, la upp mitt blöjpaket & då började det:

-Jaha här håller jag på, fräste sunkgubben & slängde ner mitt blöjpaket från bandet.

Jag plockade upp blöjpaketet igen samtidigt som jag fräste tillbaka
-Jaha det gör jag oxå & pekade ner mot mina varor & mot kassan som visade en obetald summa.

Sur gubben blev lite grå i sitt svettiga fejs (han cyklade till ICA så det var därför, han hade till och med gubbcykelkorgen med IN på ICA)

När jag packade i mina varor i påsen & såg vad han handlat & han kom ner mot mig och sa:

-Jag såg inte... sa surgubben lite lite, bara en gnutta trevligare så var jag så jädra förbannad att jag fräste:
-Nä jag förstår det, äter man bara mjölkchoklad & coca cola skulle vem som helst vara på dåligt humör. & sen tog jag Alice & kundvagnen & mascherade ut därifrån. *NÖJD*

Jobb & Feber

Camilla: Ja det är lätt hänt att inte fortsätta se Becke fter Nyheterna... Ja det är skönt, det går sakta men huvudsaken är ju att det händer NÅGONTING åt rätt håll. När tar du fram vågen igen?

Svintoflickan: Alice har mycket leksaker efter både mig & mannen. Känns onödigt att köpa nytt för hon kan ju leka likabra med en plastslev som en superflashig dyr leksak. Bulor & blåmärken blir det här med, vurporna blir ju värre ju äldre de blir & man kan ju inte vakta hela tiden det mår ju varken mammor eller barn bra av.

Alice har känts lite småhängig sista dagarna. Inte fullt på topp & igår när jag la henne så började hon skrika, men hon lugnade sig snabbt själv & somnade & sov till 6, fick välling & somna om till 8.30. Själv klev jag upp 7.15 & åkte till jobbet vid 8. Svärmor kom hit 7.30 & har torkat snor & gosat med tröttis Alice som gäspat hela förmiddagen. När jag kom hem efter jobbet tempade hon 38,5 så det blir inge bad eller kompisbesök imorgon som var planerat...

På jobbet blev jag erbjuden att jobba några veckor till vilket jag ska tacka ja till men då jobba 1 heldag istället. Dels har det inte känts som det behövts besök av mig 2 gånger i veckan & så blir det eftersläp med journal & beställningar om jag inte ska jobba över varje dag vilket jag varken vill eller kan.

Det kommer fortfarande ljusa rapporter på mammafronten, hon har till & med tagit en promenad alldeles själv! Helt fantastiskt! Har nog inte hänt på minst 3 månader!

Dagens meny:

Frukost: 2 dl Mild lätt yoghurt, frön & musli +te
Lunch: Morots & Linssoppa 2 knäcke med margarin
Fika: Cola Zero & frukt
Kvällsmat: ugnsstekt kyckling, 2 stekta ägg sweet chilisås, broccoli & tomat
Kvällsfika: ½ grape & mörk choklad+ te


En Dag hos ALS teamet

Svintoflickan: Det är Mickispis du menar, typ en sån fast av ett annat märke, samma märke som vi har på vitvarorna vill vi ha. Ja vi får se till att få till en däjt snart. Lea var ju mini & sovandes när vi träffades senast har väl hänt endel sen dess kan jag tänka =)

Callo: Ja jag såg hela Beck enda kvällen i veckan jag tittar på tv såååå sent, det var ingen mördare de hade tagit självmord, Oscar fick tag i ena tjejens mobil som innehöll en film på deras "Hej Då", tragiskt...

Systeryster fick en skön natts sömn, Alice vaknade för välling vid 6 men somna sen om igen till 8.30 så vi var båda uppe innan hon vaknade & gjorde oss i ordning. Mötte upp pappa & andra syster på sjukhuset & sen satt vi & pratade i väntrummet i nästan 40 min innan det blev vår tur. Synd nog var Kuratorn sjuk, men med satt en Neurolog (inte mammas) som var jättebra & så de 2 sjuksköterskorna vi träffat tidigare. Vi fick ju inte samma handfasta "lösningar" som man kan få utav en Kurator men vi fick ventilera & diskutera mamma vilket kändes skönt.  Mamma har tagit det hela bra, skickade ett fint sms innan vi kom dit & efteråt har jag haft lite mailkontakt & hon verkar glad för vår skull att vi varit där. Pappa tycker även att han redan märkt förbättring på humöret sen mamam började ta sina tabletter, vi håller nu alla tummar vi har. Efteråt åt jag, äldsta syster & pappa lunch.

Mannen var hemma med Alice & de hade haft en mysig dag. När jag kom hem fikade vi & sen gick vi ut en sväng. Mannen satte upp nummer på huset & jag packade ihop ljusslingan. Alice älskar att vara ute & ville inte gå in även fast hon var iskall.

Känns som att livet & humöret är bra så länge mamma är positiv och håller sig "lugn". önskar av hela mitt hjärta att detta luign ska få fortsätta.

Dagens meny:
Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli +te
Lunch: Blaskig kycklingsoppa & mineralvatten
Fika: te & 2 knäckebrödskivor utan pålägg
Kvällsmat: teriyakilax med sesamfrön, kokta grönsaker & 1 liten avocado
Kvällsfika: ½ grape, 2 bitar mörk choklad & te

Viktstatus: -3 kg av 7 som ska bort, sakta men säkert krypandes nedåt, det är huvudsaken...

MysSöndag

Svintoflickan: Tydligen måste ju majorietetn av Sverige vara nöjda med vinsten, själv kan jag fortfarande inte fatta det. UÄK!!

Tess: Ja va fan Agnes, Måns, Caroline vem som helst men inte operatanten... Är fortfarande besviken!

Mannen kom hem 00.22 i natt så vi låg & pratade lite om Svensexan som innehöll, simhopp, singelinspelning mm. Sen tog hela familjen en välförtjänt sovmorgon till klockan 9. Alice & jag lät mannen ligga kvar en stund medan vi gjorde oss i ordning. Sedan åt vi gemensam frukost & så åkte vi & handlade. Har bestämt oss för att minska matkostnaderna radikalt ett tag, finns massor av pengar att spara där, så det blev Willys, helt ok idag & så kött på City Gross. När jag kom ut från CityGRoss hittade jag mannen & Alice i en sängbutik som hade ett supererbjudande så vi shoppade ny dubbeläsng och fick en Twistpåse på köpet! =) Vi svängde oxå förbi leksaksbutiken, vill ha Miele barnspis till Alice i 1 års present & så fick Alice kika på fiskarna i djuraffären. Alla fiskarna är "Mjuuuu" dvs samma som kossor, hihi. När vi kom hem var Alice trött så hon & mannen tog en lång promenad i solen medan jag lagade lunch & fika.

Syster anlände vid 14 snåret & lagom tills mannen kom hem så vi åt lite lunch & prata innan mamma & pappa kom hit på besök. Alice sov lite mer än 2 timmar. Sen blev det fika & prat. Mamma var flitig med blocket idag med & skratta & log idag med. Roligt!

Alice hon har lekt & lekt idag. Hon är så nöjd när hon kan knalla omkring som om en ny värld öppnat sig för henne. Somris tycker att hon är så lugn i jämförelse med Viktor haha.

Mannen lagade middag & sen blev det badning för Alice & sen har hon lekt med sin gåvagn eller mest balanserat på den, så man stundtals tappar andan, men inge volter än iallafall. Blev lite senare nattning idag för att hon sov sent OCH länge. Mannen nattade så jag & syster kunde titta på tv & prata lite. Somris knallade ganska snart upp för att sova, har väl lite att ta igen *fniss* men nu ska jag sällskapa mannen vid Beck! Antar att morgondagen kommer bli en energikrävande dag...

Dagens meny:
Frukost: Bovetefralla med mjukost & kokt ägg + te
Lunch: Morots & linssoppa med frön, 2 havreknäcke med ost
Fika: Ugnbakad frukt med mascarpone+vaniljsocker + te
Kvällsmat: Minutbiff med mannens svampsås & kokta grönsaker
Kvällsfika: Lite väl många smakbitar ur Twistpåsen, frukt & te
Frukost:

Kalas & Melodifiasko

Alice fick väckas för att hinna till kalaset. Blev ganska mycket folk, föräldrar & barn & Alice blev mammig & lite blyg, har inte hänt sen hon var mini. Men jag kände mig inte heller på topp, kände inte för att sitta & småprata. Fikade bredvid en av mina bästa vänner & det tog nog 5 minuter innan jag kände mig bekväm med att prata överhuvudtaget. Hade nog helst velat åkt hem & bäddat ned mig efter mammabesöket som tär något otroligt samtidigt som det var ett glatt & mysigt besök... Just nu värdesätter jag minsta lilla stund med min kära dotter, hon är så himla go & hon gör mig så glad!

Alice & jag tog mannens bil idag & därmed gamla bilstolen & både dit & hemresan gick toppen, inga spyer, inget gnäll. Vi poppade barnmusik & Alice läste bok & lekte med mina nycklar.


Alice i MIN gamla H&Moverall i stl 77 *fniss*


Alice äter på mormors ringklocka


Mor & Dotter


1 års killen H äter sin första tårtbit!


Alice på kalas


Lilla fröken inte ens hålla sig från att städa på kalas...



Kom hem runt 17.30, blev ingen Sushi, var vrålhungirg & orkade inte stanna & hämta maten så vi brände rätt hem. Alice var hungrig & fick mat först sen värmde jag Köttsoppa från frysen & åt smörgås till. Alice & jag badade ihop & när vi klivit ur badet knackade det på dörren. Vet inte vem som var räddast Alice eller jag. Men därutanför stod min syster & hennes man som skickat sms tidigare om att de var ute & åt i stan (vilket jag glömt bort). De kom in en stund & titta när Alice gick (det gjorde hon ju inte sist vi sågs)& hon stilar med att leka Titt-Ut (Håller för ena ögat & ena örat, tar bort händerna & ropat TittUuu) hon kan även säga Boll = Bo , så himla söt. När de åkte vid 20 snabbade jag mig & la Alice, missade såklart kvällens höjdpunkt Måns.

Tyckte att Melodifestivalen blev rena rama fiaskot, hade inte EN ENDA tanke på att den låten som vann skulle vinna & jag blev nog lika besviken som Måns.... F**K Melodifestivalen säger jag bara... Hade hellre skickat Caroline med Snälla Snälla. Har så himla svårt för Opera, usch!


Förvirringen Total...

Sandra W: Ja hon är bra go vår lilla tjej! Skorna är köpta på EuroSko en ny kedja som öppnat i stan, de är av märket PAX  finns säkert på fler ställen.

Svintoflickan: Vi ser dåligt på lång håll både jag & mannen närsynt? kallas det då va? Har så svårt för det där. Egentligen skulle jag nog behöva alltjämt men så långt har jag inte bearbetat det hittills, får se vad optikern säger på onsdag... Jo lite får man unna sig ibland oxå annars blir det bra trist. Igår blev det lite smågodis faktiskt, kunde inte stå emot & idag är det ju kalas så då blir det väl iallafall en smakbit tårta ... Ja Alice går nu, sen hon kunde resa sig själv i söndags tror jag det var så väljer hon bara att gå. Roligt! Så dagen innan 11 månadersdagen kan man säga att hon blev gångare =)

Ann: Mat låter inte helt fel det heller... Min svärmor är ingen bullmamma, där hemma står svärfar för kockkunskaperna, men svärmor kan så mycket annat hon =)

Igår blev förvirringen total. Syster pratade med mammas läkare igen & han säger att han INTE kan se något som tyder på skador i hjärnan. Jag vet inte vad jag blev, besviken kanske, det känns lättare att tackla konstigheterna när man kan skylla på något som inte är ens personlighet... Läkaren menar på att sjukdomen förstärker mammas negativa sidor & visst känner man igen dessa sidor fast 100 gånger värre nu än förr & det gör mig så ledsen... Samtidigt som jag har svårt att tackla att hålla så mycket hemligt inför mamma. Det börjar bli för mycket nu vilket gör det svårare att umgås, man får hela tiden tänka "kan jag säga det här?" vilket gör att det inte blir en särskillt spontan konversation, lite ansträngd, småstel ibland & inte helt ärlig... Det har även hänt att jag vid flera tillfällen fått ljuga & det hatar jag verkligen & värre kommer det väl bli... Så förvirringen är total, som tur är förstår mannen mig precis & vi har nog pratat mer de senaste dagarna än den senaste månaden känns det som, men det känns tryggt & skönt att ha honom där... Som bonus blev han väckt för lite vuxenmys när han somnat tidiagre än mig igår...

Idag är mannen på svensexa, kommer hem imorgon. Själv tog jag Alice med till mormor & morfar (mamma & pappa) & här har vi lekt & glatt upp mormors humör, gett henne en andrum att fokusera på annat & hon har både skratat & lett vid flera tillfällen. Just nu sover Alice & när hon vaknar ska vi åka på kalas, 1 års kalas. Lilla H som besökte oss i torsdags som ska ha kalas! Ska bli kul!

Dagens meny:

Frukost: 1 dl Mild lätt yoghurt, linfrön, 1 bovetefralla med ost & te
Lunch: Pappas pyttipanna med stekt ägg, rödbetor & tomat
Fika: lär väl slinka ner någon munsbit kaka & tårta
Kvällsmat: sushi från favvostället
Kvällsfika: popcorn & te

Dagens motion: 30 min promenad med barnvagn




Världens Bästa Svärmor

Tack för alla åsikter om glasögonen: Gärna fler!!! Själv rangordnar jag dem såhär sofar: Vogue, Dolce, Prada & Björn Borg sist... D&G är snyggast men inte lika sköna som Vougebrillorna tyvärr...Hm svårt, svårt svårt!

Somris: Mannens brillor ligger redan undalaga hos optikern redo att skickas iväg för glas.. Att låna hem var INTE hans melodi,"Varför då? Jag har ju redan bestämt mig!"



Titt-Ut


Alice nya skor!

Imorse när svärmor kom så hade hon med sig en jättefin lykta hon köpt på en utförsäljning i en Presentbutik! Passar perfekt i min trapp! När jag kom hem från jobbet skimrade köket rent & fint & jag blev så glad & tackade, då sa Svärmor "Jag passade på att skura duschdörrarna innan Alice vaknat" & jag halvt skrek "HAR DU GJORT DET?". De där eländigt skitiga duschdörrarna som jag aldrig ids, orkar eller tar mig tid att göra rena, de där duschdörrarna som irriterar mig varje gång jag kliver in i badrummet NU ÄR DE RENA!!!! Vad glad jag blev! & ännu gladare blev jag när solen tittade fram ute på min & Alice promenad! MYS!

Idag blev det jobb på förmiddagen & när Alice vaknat ska vi åka & köpa födelsedagspresent åt H som har fyllt 1 år & ska ha kalas imorgon!

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli +te
Lunch: Köttsoppa med bovetefralla, mjukost & gurka
Fika: Cola Zero & frukt
Kvällsmat: Mannen vill ha BIff Rydberg men för mig blir det nig Köttet, löke, senapen & ugnsrostade grönsaker
Kvällsfika: Popcorn & te

FullfartTorsdag!

Svintoflickan: Jo jag har råkat äta tre småkakor idag *suck* , men nu är det skärpning igen! Alice farmor & farfar bor 5 mil härifrån känns både nära & lagom enligt oss!

Somris: Ska fota henen nästa gång hon har den på sig! =)

Alice vaknade 8 imorse & då hade jag redan varit uppe en stund & fixat mig i ordning lite. Så vid 9 var vi vid provtagningen & Alice var så duktig tjej. Inte ett pip varesig vid stick eller när de klämde ut blod för att fylla 1½ rör... Det andra provet hade inte visat något så nu ville doktorn ha specifikt prov beställt på lax, torsk, skaldjur osv.
Påvägen därifrån hälsade vi på två av mina kollegor som sitter i sjukhusbyggnaden fast de hör till Kommunen. Sen hämtade vi upp sallader & åkte till Babysången. Där var det manfall men vi var väl ändå en 7 mammor med barn som sjöng, fikade & hade mysigt! Alice hittade en större kille att leka med & så hon for runt. De kommer ju så långt på så kort tid när de går =)

När vi kom hem fick vi besök av L & H. H var hungirg & Alice trött. Så jag gick ut en snabbis med Alice medan H fick sin lunch. Sen sov Alice i 2½ h, så H han bli jättetrött innan hon vaknade men piggnade till när hon kom upp & så lekte de riktigt bra i 1 timme.



Alice & jag fixade Fullkornsvåfflor till henne & mannen & efter maten åkte jag en snabbis till City Gross, hittade en klockren sak till Alice, miniset av Vileda mopp:



Strålande rent här hemma hihi

Lovade er glasögonbilder:


Röda från Björn Borg


Svarta från Prada


Bronsmetallic från Dolce gabbana


Brons/Lila från Vouge


Det ni oxå ska ta med i beräkningen är att jag bokat tid för att kapa svallet ska bli kortare & mörkare kanske med röda inslag.....


Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli
Lunch: Räksallad & baguette
Fika: 2 småkakor & te
Kvällsmat: 2 köttfärsbiffar med haricoverts, ugnsbakade cocktailtomater & tzatsiki
Kvällsfika: 1 småkaka & mango & te kanske lite mörk choklad oxå (troligtvis)

FamiljeDag!

Alice sov 19.30-7 fick välling av mannen & gnosa i sin säng till 8 då mannen hämtade ner henne till oss. Som vanligt blev det superstressigt till babysimmet. & inte nog med det så hittade jag inte min plånbok något som kan få mig ur spel på 2 sekunder. Blev irriterad på mannen som vanligt när sånt händer, men så var vi iallafall iväg (utan plånbok).

Alice var superglad tjej på simmet idag. Simma runt i en badring, åkte rutchkana, fick simma med armpuffar & så torpeddök hon. Mannen "sköt" iväg henne och jag tog emot henne efter att hon simmat själv några decimeter. Det var tydligen helt ok för Alice pep inte alls när hon kom upp. Hon blir bara tuffare och tuffare i vattnet, speciellt när hon simmar själv med badring eller puffar. Idag lekte hon & stänkte så hon var alldeles plaskblöt i ansiktet & skrattade högt! Mys!

När vi kom hem så hittade jag min plånbok i ett annat fack i ryggsäcken. Alice fick mat & höll på att somna i matstolen, men kom igång sen när hon hittade sin overall och mössa på köksgolvet. & föröskte med alla tänkbara medel att få på sig kläderna utan större lyckan, men så hon slet hela 30 minuter var hon helt sysselsatt med detta. & på den tiden han jag slänga ihop mannes & Alice middag = Lasagne & MIn Träningsmiddag ( se dagens meny). Sen gick mannen på promenad med Alice som somna som en stock och sov 2 timmar & 45 min! Snacka om helt slut! Mannen fixade på övervåningen medan jag mest satt vid datorn & slöa, eller det vällde in Facebook kommentarer från mamam, hon har fått någon pippi på mig för tillfället. Öppnar jag mobilen nog fan har hon smsas, öppnar jag mailen, nog fan har hon mailat & öppnar jag facebook så nog fan har hon skrivit något där med!!!!

När Alice vaknade hade hon både kissat & bajsat igenom alla kläder och ut i overallen som fick tvättas. När jag rensade mina kartonger hittade jag en röd overall som jag haft i Alice ålder så den fick hon ha på sig, hon blev så söt så! Vi åkte ner på stan & provade glasögon, både jag & mannen. Mannen hittade ett par som han bestämde isg för direkt. Han fick hjälp av en manlig expert medan jag stod & skratta högt åt varannat par han provade. jag har ju aldrig sett honom i glasögon så det är ju en minimal gräns mellan Stefan & Krister & Snyggt när han provar bågar!
Själv har jag 4 par med hem att välja mellan. Mannen är inte förtjust i något utav dem. Tänkte fota imorgon alla par på mig & lägga ut i bloggen så kan ni ju rösta *fniss*. Vi beställde optikertid tills på onsdag. & sen köpte vi skor åt Alice. PAX skor med kardborre (himla lätta att ta på, kan behövas med en ålbebis), vita med röda jordgubbar på, så himla söta! Nu när Alice går så vill man ju kunna släppa ner henne på marken om man är ute eller på stan så hon kan gå av sig lite & tossorna hon har snubblar hon bara på & lurviga Paris Hilton stövlarna är inte gjorda för utebruk.

Väl hemma blev det middag. Alice fick först burkmat & sen fick hon lasagne på sin sugproppstallrik & sked till, hon peta ner skeden i maten & föröskte äta. Såg så söt ut så. Fick inte i sig så mycket, men nån gång måste hon ju få prva det oxå.

Åkte & tränade. Step Up, var riktigt jobbigt idag svetten rann typ överallt & hon varierar styrkan så man alltid har dunderträningsvärk i 2 dagar efteråt. Hon tycker att vi har blivit för duktiga så genomgången tar för lite tid så hon ska ändra i programmet -Funny Bunny!!

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli
Lunch: Köttsoppa & grovbaguette med ost & paprika
Fika: Hans inte med
Kvällsmat: Thaigryta med råris (150g kyckling kokas i lite grönsaksbuljong, 75g broccoli, 50g lök, 50g paprika, en halv gul chili, lite riven ingefära kokas i 1 dl kokosmjölk & serveras med 1 dl råris= 417kcal)
Kvällsfika: ½ grape, 2 bitar mörk choklad & 1 dl cashewnötter + te

Viktstatus: Vågen har sakta men säkert börjat peka nedåt igen. Men så har jag ju varit behård oxå sista tiden. Tränade tex bort PMSen istället för att bädda soffan & ladda godisskålen & nu idag startade mensen det sugen känns värre, det är ren HUNGER, men men ska bita ihop denna veckan oxå även om jag ska dissa vågen pga vätskeansamlingar!

Jobbelijobbdag

Anki: Kramar tillbaka!

Anna: Jag brukar frysa soppa i 1 literspåsar, går bra att värma som lunch, om soppa skiktar sig är det bara röa i den så brukar den ta ihop igen!

Svintoflickan: ja jag misstänkte dig! =) Kramar tillbaka!

Tess: Antingen är det trots eller så får jag känslan av att hon överdriver vissa delar för att "se mig, tyck synd om mig". Skulle man må så som hon beksriver att hon gör så skulle man ta sin medicin & man skulle be om att få hjälp utifrån, men det är mina tankar & som sagt jag & mamam tänker inte likadant.

Idag var det jobbdag. Klockan ringde 7.15 och jag hade sovit ostört hela natten förutom 1 kisspaus. Inga barn, ingen snarkande man och inget jäkla råddjur! Skönt! Var på jobbet 8. Tassade ner till Apoteket när de öppnade och beställde Alice välling som fanken iallafall inte gick att beställa via nätet *sur* har nu fått någon kod så jag kan "ringa in beställningen"...

Idag har jag lyckats få en man att svimma. Tyvärr var det inte så charmerande som det kan låta. Det var mer deperimerande över hur illa endel kan fara i livet.... & redan första dagen som halvtidsarbetande kan jag stryka under att det är så gott som OMÖJLIGT att inte jobba över... En halvtimme efter avtalad tid knallade jag iväg, utan att ha journalfört dagen tyvärr men iallafall hunnit beställa lite saker.  Hämtade upp en kebabsallad på vägen hem & anlände hemmet ca 30 min innan svärmor & Alice kom.

Alice hade somnat i bilen men gick inte att flytta till vagnen. & hon sover så illa i sin nya stol, total gamnacke *usch & fy*. Alice & jag gosade lite och sen när svärmor åkt så tog vi en promenad. Ögonen gick nästan i kors på Alice av trötthet men sova det skulle hon INTE. Så nu badar hon lite tidigare idag & ska stoppas i säng inom en timme.

I förrgår lärde hon sig att resa sig upp alldeles själv utan att stödja emot något alls & nu är det GÅ som gäller, har knappt sett ett enda krypsetg sen dess. *sötnos* Hon har även kommit på att världen ser lite spännande ut påvägen upp från att resa sig, hon stå och kikar upp och ned mellan sina ben hihi.

Mamma har skickat mig 5 sms idag. Dels om svärmor åker hit så Alice slipper åka dit & bli åksjuk . Långa redovisningar om hur hon känner för ALSteams besöken & så slutligen ett sms till alla sina döttrar om hur hon vill att vi ska ha ett eget möte i hennes hem där hon kan beskriva sin nöd, som hon skrev, för det frågar vi aldrig om & pappa förstår henen inte och bla bla. Jag blev så trött, smsa lite med systrarna mina & sen tog jag en promenad innan jag svarade på alla hennes 5 sms & om det sista så skrev jag att jag skulle maila henne, har ännu inte gjort det & vet ännu inte riktigt vad jag ska skriva, bara vad jag VILL skriva. Hennes vän har även frågasatt varför HON ska med till dietisten om Pappa ska med, hon tycker de kan hitta på något roligare EFTERÅT vilket jag kan hålla med om! Ska prata med pappa om det imorgon!

Idag kom ett brev från barnkliniken, de vill ta fler prover på Alice. undras just vad det står för... Det framgick inte & de svarade inte när jag föröskte ringa...

Dagens meny:
Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli & te
Lunch: Kebabsallad med stark sås
Fika: 2 glas Cola zero & 2 tuggor av Alice smörgås
Kvällsmat: Köttfärsbiffar, kokt broccoli & haricoverts, tzatsiki
Kvällsfika: 2bitar mörk choklad, kanske en frukt & te

Dagens motion: 60 min promenad med barnvagn

ALS teams Dag...

www.nheasmatobak.blogg.se är nu uppdaterad med 2 underbara recept från Systeryster!

Ann: Den är helt UNDERBAR & finns här: http://nheasmatobak.blogg.se/2008/october/hostens-godaste-soppa.html

Somris: Gör tunna stripsliknande stavar av potatis, lägg i ugnsfastform,ringa över olja, pressad eller hackad vitlök, salt & peppar, in i ugnen 225 grader ca 30 min

Tess: Kram Kram!!


Igår efter att mannen snickrat, plockat och grejat fick jag se 15.50 att det fanns lediga platser till ett Corepass klockan 16.30 så jag anmälde mig & for iväg. Rejäl träning för mage & rygg. Som plåster på såren så leddes passet av en ursnygg kille i 30-35 års åldern, lagom muskulös & jävligt trevlig till på köpet. Helt klart värt svetten i pannan & träningsvärken idag! jag blev ensam kvar med honom efter passet & vi hade vilt sex på en Step Up bräda, nej, nej nej, jag skoja! Men jag råkade iallafall tala om att jag inte tränat på länge & att musklerna inte satt på rätt ställe pga av graviditet. Glömde säga att jag väger ca 4-5kg för mycket och förösker göra allt i min makt för att de ska försvinna bort...

Söndagssteken avnjöts till fulla drag. Hade köpt Rostbiffstek, kan rekomenderas, billigt (50 spänn för 1 kg på CityGRoss)& så mört att det smällte i munnen, mixade grönsakerna som puttrat med och blandade med i såsen som jag silade innan servering MUMS! Alice åt kött så det spruta ur öronen på henne!! Kvällen taggades ner i soffan framöfr Beck. Natten sovs helt ok, hörde inte ett pip från Alice mellan 20-8.15, vaknade vid 1 & 3 dock av att en jäkla råddjur står och gapar i skogen bredvid, andra natten i rad detta inträffar. Även andra natten som mannens slår upp ögonen och frågar "Är det Alice som låter så konstigt?"...

När vi gjort oss i ordning åkte vi till svärisarna. När jag stannat bilen för att öppna deras grind börjar Alice att kräkas -åksjuk IGEN! Pluttan! Så snabbt in med bilen, ut med henen & in med henen i huset. Då rymmer Tönthunden -iklädd mensblöja & sätter sig & kissar MED BLÖJA på! Grindfan var öppen, jag torkade av Alice & tvätta henne, tog av nerspydda kläder & sprang ut & stängde grinden för att inte Tönthunden skulle rymma oxå, för in ville hon ju inte. Alice stod och grät vid dörren undertiden. Pluttan min! Svärmor fick ta hand om nedkissad hundblöja när hon kom hem 40 min senare. men Alice hade piggat på sig & ätit en burk mat & lekte nöjt med en kavel & ett Tupperwarelock.

Åkte till Sjukan & ALS teamet, mötte upp mamma & pappa i kapprummet. Satte oss i väntrummet, fick läsa igenom det som mamma skrivit i förväg. Bla hade hon ändrat i mailet hon skrivit till oss barn där hon skrivit att hon inte litade på Neurologen och ville att hennes husläkare skulle sköta medicinering av ev antideprissiv medicin, hon hade även ändrat sina anteckningar om Sobril till att det var husläkren som INTE tyckte Sobril var ett bra val av Neurologen. Väl inne i läkarrummet så gick han igenom hur mammas vardag ser ut nu, vad hon upplever försämrat osv. Hon fick även göra fysiska tester & även två skriv tester. Sedan diskuterade vi mest medicinering. Som tur var fnissa läkaren åt mammas ändrade mail, men förklarade även MER hur medicinerna fungerar & främst upptrappningen av medicinen & vad Sobril då kan vara nödvändig för. & när mamma skrev ner varför hon ville ha medicin så sa han att om det är som hon skriver så ska hon ABSOLUT medicineras, då slog mamma i handbromsen & fotbromsen direkt & blev osäker, visste inte om hon ALLS ville ha någon medicin...Jösses! Det slutade iallafall med att hon fick medicin utskriven & jag hoppas hon tar den, biter ihop de första veckorna,sväljer Sobril om det behövs & så kanske vi får en jämnare stämning inom familjen pga mamma.  Som det är just nu känns det som att man aldrig hinner sörja sjukdomen eller mamma innan hon hittat på något nytt som tar ens energi eller gör en tvärförbannad.
Vi hade även ett möte med ALS teamets sköterskor, den ena skulle jag vilja trycka ner i en pantflaska och kasta i skogen istället för i återvinningen, men den andra är suverän! Helt underbar mer empatisk, sympatisk människa får man leta efter!!! Känns dock att de samtalen skulle göra mer nytta om inte mamma var med. Det goda med mötet var att när mamam beskriver sin ensamhetskänsla så propsar de på hemtjänst /LSS & inte på att vi barn eller PAPPA ska sällskapa henne de stunderna. Mamma verkar skita i mötena totalt & började med att skriva att hon inte ville bli kvar länge för hon ville till sin syster & mitt i ett samtal skrev hon "Nu vill jag åka till min syster". Sköterskan föreslog en anhörigträff som känns mer angelägen än detta.

Har nu kommit hem & är helt slut i huvudet. Alice är kvar hos farmor till imorgon, kommer hem till imorgon lunch. Så jag & mannen ska väl njuta av barnledigt UTAN VVSare i hälarna! Hade tänkt träna men orkar inte, kanske en kvällspromenad lockar senare?!

Dagens meny:
Frukost: Mild lätt yoghurt med frön & musli & te
Lunch: Nutrilette med chokladsmak
Fika: 1 bovetefralla med mjukost & paprika & ½ l Cola light
Kvällsmat: Kycklingsallad med mangocurrydressing
Kvällsfika: Hm... Inte bestämt ännu, frukt, popcorn, mörk choklad står på väljelistan.

Söndagssteken puttrar på spisen...

Igår när mannen kom hem så begav jag mig ut på en promenad, stannade & solade på gymmet & gick sen hem, lite piggare, lite fräschare. Vi satte igång & baka. Då mannen ätit upp 3 satser chokladbollar jag förvarat i frysen så blev det hans lott att återställa den burken. Han blev måttligt äcklad av allt smör och socker han vräkt i sig.... Själv bakade jag biskvier & havreflarn (som fick slängas då jag hade glömt bakpulver) & så lagade mannen mat. Det blev havskatt & så gjorde han vitlöksstrips (egna) & en räksås till. Jag åt baka fisk & grönsaker, men Alice mumsa glatt i sig stripsen =)

Äntligen fick jag se ett helt program av Melodifestivalen, har inte hänt tidigare vad jag kan minnas... Jga höll oturligt nog på Lili & Susie & bWO och hade förträngt att de ksulel tävla emot varandra. *typiskt* Blev 1 liter popcorn & te som lördagsgodis, blev sen så mätt så jag kippade till och med chokladen som jag egentligen FICK äta.

Natten var helt ok, mannen tog Alice som vaknade vid 1.30 & ville ha välling redan 4.30 men sen sov vi till 8.40 hela familjen! jag började dagen med att bege mig ut & Powerwalkade 65 minuter *superskönt* Sen har Alice & jag städat, brynt stek till middag, plockat och grejat här hemma medan manenn fixar lite på övervåningen & nu har jag sövt Alice & ätit lunch med mannen & får förhoppningsvis slappa lite till innan lilltrollet vaknar!

Dagens meny:
Frukost: 1 grov baguette med mjukost & kalkon & paprika, 1 glas vatten med psylliumfrön & myntate
Lunch: Morots & Linssoppa med linfrön, 1 bovetfralla med mjukost, kalkon & paprika
Fika: frukt & te
Middag: söndagsstekt, kokta grönsaker & en smaksked av den goda såsen
Kvällsfika: 2 bitar 70% choklad raspberrie, papayasmoothie

Melodifestivalen Andra Chansen

Tack syrran för att du har lap Top så jag sno ditt upplägg & bara ändra texten =)

DUELL 1
Scott - Sarah

Mina reflektioner: Jag röstade på Scotts, jag vet inte vad det är ,men jag gillar bara inte sarah, något med hennes personlighet att göra, har aldrig gjort det & kommer aldrig göra det.

Vinnaren i denna duell är:
SARAH DAWN FINER -and It sucks!

DUELL 2
Lili & Susie - BWO

Mina reflektioner: Typiskt att de här skulle hamna i samma duell, de var ju givna båda två från min sida... Lili & Susie för gamla minnens skull, fasen vad vi tuggat Okey & Okey i hopprepet hemma på gatan. & BWO mest för att Martin är så söt men,men... Tror dock de ksulel vunnit på en snabblåt...

Vinnaren i denna duell är:
Lili & Susie -Helt ok!


DUELL 3
Amy - Star Pilots

Mina reflektioner: Tycker om Amy även om det är för mycket Bard som skine rigenom i låten. Men Star Pilots får ändå min röst, det svänger lixom -ÄNNU MER!

Vinnaren i denna duell är:
Star Pilots!!

DUELL 4
Rigo Red fox - Caroline

Mina reflektioner:
Ojojoj, känns som man kommit till Eurovision och tittar på ett bidrag från öst när man ser första låten... caroline har jag hört så himla mycket dåligt om så jag blir förvånad när låten väl spelas & jag faktiskt tycker den är bra. Visst det är inga klockrna toner men det är caroline, det är ärligt & rakt & går in i mitt hjärta, blir nästan gråtmild för jag känner smärtan när hon sjunger texten...

Vinnaren i denna duell är:
Caroline!! & jag kan inget annat än applådera!

Dags för SEMIFINALER: Här känner jag mig lite besviken, hade hellre röstat på alla fyra i den här omgången för jag
tycker inte det är kul att Caroline ska möta Star Pilots, hade hellre sett  de 2 i stora finalen men nu går ju inte det!

Semifinal1
Sarah Dawn Finer möter Lili&Susie

Mina reflektioner:  Jag vill jag vill Jag vill Lili & Susie, men FUCK!

Semifinal2
Star Pilots mot Caroline af Ugglas

Mina reflektioner:  Tycker att Star Pilots ska gå till Final, men blir inte direkt sur när det blir caroline heller...

Internationella juryn valde:
SOFIA PERSSON

& jag hade hellre sett Amy där...

PMS-attack!

Uppdaterad 19.30:

Linda: Tyvärr adda jag dig lite för fort på facebook, har nu plockat bort dig & ber dig göra detsamma med mig. Även om du som läser min blogg känner att du känner mig så läser inte jag din blogg & har inte samma känsla där. Jag vill skilja på Blogg & privatliv. Facebook känns för privat för mig för att börja adda bloggläsare jag aldrig träffat! Hoppas du förstår!

Somris: Tack!

Jag är ingen rolig människa idag. Jag skulle kunna stå och skrika åt mannen i två timmar bara för att det skulle kännas skönt -tur att han jobbar. Jag skulle vilja bädda ne rmig i sängen, dra täcket upp till öronen och hälla i mig en kopp varmchoklad med vispgrädde, men dels har jag en snart 11 månaders bebis i hasorn & så bantar jag... Trots PMS-monstrets attack har jag hållt i min karaktär och ska bannemig rida ut denna månads storm UTAN att gräva ne rmig i chips & choklad och komma ur dvalan lika tjock & missnöjd som de andra månaderna.

Till råga på detta så är Alice på trötthumör, hon har sovit lite mindre hos farmor & natten blev sådär. Vi har ju dragit igång golvvärmen däruppe vilket resulterade i värmeslag. Alice somnade i en bastu men vaknade lite svalare, men hon vakna till redan vid 24 och vid 2 var jag inne med vatten till henen så hon inte skulle torka ut men sen sov hon till 7, fick välling & låg kvar till 8.20 men somna det gick inte sörrni, det pratades och rullades och dunkades däruppe men sova det gjorde hon inte. VIlket meförde att jag tog upp henne mitt i en stor gäsp som fortsatt tills jag inte orkade roa henne med vid 11.45 och travade ut med vagnen.

INte nog med PMS, vi ska till ALSteamet på måndag vilket medöfrt att mamam riktar sina taggar mot hennes Neurolog, skickar mail om att hon inte litar på honom. Mest pga av att han inte ville skriva ut en medicin utan att ha träffat henne, men mamam tolkade det som att han aldrig någonsin skulle skriva ut den till henne. Nog för att hon är sjuk men hon har en förmåga att springa runt på mina nerver och reta gallfeber på mig vissa dagar. Hon bad mig tex följa med till dietisten, jag sa att jag kunde följa med men att det bara skulel funka en av dagarna i veckan för vi hade så himla mycket & jag ska jobba & Alice måste följa med för hon redan har barnvakt 2 dagar osv. Sen fick jag höra i förrgår att hon även bett sin vännina följa med, då blev jag lite sur. Så jag ska fråga mamam om hon verkligen tycker det är nödvändigt att jag släpar runt på Alice den dagen oxå när hon redan har sällskap.... Inte nog med det så fick jag nyss meddelande fårn mama på facebook, lite lustigt skrivet som vanligt men med en avslutning om att hon längtade tills måndag om Alice ksulel med & jag har sagt 10 gånger att Alice ska inte med, dels tycker jag det är onödigt lång bilresa för Alice & sen går det ändå inte släppa henen lös därinne, hon kommer ha dötrist. Så hon får hoppa av hos Farmor istället. Idag kan jag bara inte tänka "Lugn det hör till hennes sjukdom" utan idag blir det mer "Kan du skärpa till dig Kärring någongång"... Trist!

lÄngtar tills mannen kommer hem (om ca 1½ timme) då ska jag ta en promenad och förhoppningsvis sola en stund oxå.

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli +te
Lunch: Morots & Linssoppa, bovetefralla med mjukost, kalkon & paprika
Fika: te & frukt
Kvällsmat: Smör & Citronsstekt Havskatt med kokta grönsaker
Kvällsfika: Popcorn & Mörk choklad +te

Uppdatering:

Efter en promenad by my self & 15 min i solariet känner jag mig lite fräschare. jag mannen & Alice har bakat lite 6 ätit en god middag. Nu ska jag plocka upp nybadad skrutta ur badkaret! Sen Melodifestivalen!!

Barnfri med Sushi & Jobb

Tänk att man aldrig hinner med allt man tänkt sig, tiden går alltid för fort. När Alice åkt igår så hamnade jag först vid datorn *suprice* och sen tog jag mig ner på stan fick bli promenaden. Köpte 2 nya dukar en grön till köket & en påskduk. Köpte trosor på Twifit & en klänning på Joy & så endast en lite bodie till Alice & Kalasinbjudningskort Alice & jag ska skicka till hennes 1 års kalas. Provade även glasögonbågar på Specsaver innan jag begva mig hem, fixade en smoothie & läste lite innan jag startade med hemmafix i lugn & ro. Fixade köksbordet vårfint med grön duk & gröna ljusstakar & ny blomma jag fått av svärmor & sen plockade jag bland leksaker & städade i ordning på skrivbordet osv sånt där småfix man inte ids göra när någon hänger i byxbenet.

Vid 16.30 kom VVSarna, de såg en smula skärrade ut då de knackat på fel hus först, som tur var det grannen som vi umgås lite med hihi, hon ville inte ha någon golvvärme installerad =). Visade dem tillrätta. Mannen kom hem skapligt tidigt & jag beställde sushi till oss, åkte en snabbis till ICA innan jag hämtade suhin, kom hem upptäckte att vi fått FEL mat. Blev så arg, jag åkte tillbaka och där stod den andra stackaren som hade fått min mat. Killen i restaurangen hade 2 gäster och inte ens det fixade han att göra rätt, vi som provade ett nytt ställa -för sista gången. Fick iallafall mer sushi än vi beställt som kompensation...

VVSarna åkte vid 18.45 och då började vi äta & sen blev vi så dästa att det blev tvsoffan resten av kvällen & när jag kröp ner i sängen så sov redan mannen.

Alice som skulle sova i bilen påväg till farmor hade skrattat hela vägen dit istället, Farmor hade lagt henen i vagnen och gått en sväng men då förvandlades hon till en ål istället så d egick hem & åt mellis. Sen ville Alice sova! Allya hade gått toppenbra, bara vaknat en gång på natten för välling & idag hade de varit i djuraffären och tittat på fåglarna vilket var fantastiskt roligt tyckte Alice =)

Själv kom jag till jobbet 7.30 fixade en massa praktiskt som nycklar och bortglömda inloggningar osv. sen blev det Mysfika (trevligt att jobba fredagar) & så åkte vi ut på Reahbmöten. Eftermiddagen spenderades med journalskrivning och en massa skitsnack med alla kolleger som plötsligt hade VÄLDIGT mycket förbi mitt skrivbord att göra =). Slutade 15.30 & kom hem till ett tomt hus. Alice anlände 30 min senare strålande glad.De hade stannat och handlat på vägen.

Värmen på övervåningen fungerar väl kan amn säga vr bastu däruppe när jag kom hem så nu har vi dragit ner, får s eom Alice får värmeslag däruppe under natten ;-)

Dagens meny:

Frukost: 1 bovetefralla med ost, salami & grönsaker + te & 1 skiva ananas
Lunch: morort&linssoppa med frön, 1 grovbaguette med grönsaker, ½ grapefrukt
Fika: 1 äpple & te
Kvällsmat: stekt oxbit med kokt broccoli och harricoverst & ugnsbakade cocktailtomater
Kvällsfika: Nutrilette chips & någon ruta 86% choklad + te


Blodprov & Babysång

Tess: Jag anade att det var du =) & inte behöver du skämmas, det var väl jag som skrev tolkningsbart =)

Svintoflickan: Har ni provat något mer med flaska? Låter jobbigt med ammningsnätter fortfarande =/ Lillskruttan sover ju som en stock numer & jag är helt säker på att det har med maten att göra för Alice del...

Sommartjejen: Jo obäddad, kanske ska fixa det?!

Camilla: Hemskt jättegärna!! =)

Imorse fick jag väcka lilla damen 8.30 så vi han till sjukan i tid för provtagning som var öppen mellan 8-10. Det var ingen kö så vi fick komma in direkt. Alice skulle hålla i en varmvattenfylld handske för att blodet skulle rinna till bättre i fingrarna tyckte SSKn, men Alice tyckte handsken var jätteläskig & slog bort den hela tiden, så jag fick tvångsvärma en hand på henne tillslut. Sen stack hon Alice som inte sa ett pip & så tappade henne på ett litet rör blod. Alice var jätteduktig sa inte ett pip om att det gjorde ont, men att sitta fast med armen var ju sådär.  Tar en vecka innan vi får svar. De tar inte pricktest före 1 års ålder & antagligen blir det provokation om inte detta visar något eftersom hon reagerat så starkt...

Alice & jag åkte direkt till babysången. Vi var 30 min tidiga och hittade en halvfull parkering med mammor som satt & läste medan barnen sov i bilen *fniss* Alice är tydligen ovanlig med sina morgonrutiner, men sen lägger hon sig ju oxå 1 timme senare än de flesta barn och det är helt medvetet från vår sida eftersom hennes pappa kommer hem så sent.

Alice var lite lugnare idag på Babysången, det slängdes ut gosedjur ganska tidigt & Alice älskar gosedjur och hittade en katt som hon satt & pussade. Jag & H bytte barn en stund så fick hon känna på en liten tjej och jag på en liten kille =) Han är så söt hennes Hugo, strålande glad & inte ett fjun på hela huvudet =) Alice åt som en häst & bredvid satt 9 månaders bebisar som körde Alice revolt dvs vägra äta utan något i handen så jag tror det är en liten 9 månaders grej det där. Nu äter Alice bra igen. Vi stannade kvar & lekte en stund & vips så hade lilla damen hunnit prutta lite oxå så det blev blöjbyte.

Hämtade upp 2 beställda sallader till mig & svärmor på vägen. Alice fick sitta kvar i bilen, hon såg mig hela tiden inne i affären så hon var nöjd & skratta när jag vinkade till henne. Kom hem & då kom svärmor precis efter oss & Alice blev överlycklig, sprudlade av sina egna ord & ville helst sitta i farmors knä. Mysigt! Nu har de åkt, Alice får sova i bilen & jag sitter här barnfri i över 24h !!! Tänkte ta en långpromenad UTAN barnvagn, kanske till och med ner på stan för lite shopping & så blir det sushi till middag. Tyvärr har mannen bjudit in VVS killarna för att fixa golvvämen på övervåningen i kväll, men, men...

Mamma tog mitt mail bra igår. Pappa var oxå nöjd & säger att det gick hem hos henen & att det verkar lättare när det kommer från oss än från honom...

Dagens meny:

Frukost: Mild lätt Yoghurt med frön & musli + myntate
Lunch: Räksallad med bröd
Fika: Smoothie
KVällsmat: sushi
Kvällsfika: frukt eller egenpressad/mixad fruktdrink & kanske en ruta 86% choklad

Onsdag=Effektivitetens Dag?

Anonym: Mötet ska vara i slutet av mars, men känns skönt att det är bokat iallafall!

Sov uruselt i natt. Först höll Alice på och sparka i spjälsängen, hon hade hasat ner till fotändan, vakna av hennes sparkar vid både 23 & 01 & när jag återigen vaknade 03 så gick jag upp & flytta på henne. Sen snarkade mannen, inte riktiga snarkningar utan en mildare puffigare variant -enormt irriterande & såfort jag puffat till hon började han om igen, spelade ingen roll i vilken ställning han sov i. Funderade ett tag på soffan men lyckades då soman för att vakna av hans klocka 5.30, låg sen vaken tills han åkte & så ville Alice ha mat 6.30 men sen lyckades jag ätnligen somna om till 8 då det var morgon. *suck*.

Alice & jag gjorde oss i ordning, betydligt snabbare än när mannen är leidg onsdag (han jobbar idag) & vi kom 10 min för tidigt till simnningen så vi plaska runt i stora bassängen en stund. Det var bara 2 barn idag. Alice fick åka rutchkana, på mage & sen ett litet dyk, såsött! & så har hon simmat runt i både badring & puffar alldeles själv!

När vi kom hem hade jag telefonsamtal med Alice läkare, så nu ska hon ta prov för Fiskallergi redan imorgon. Han bara fnyste åt förra bemötandet av sjuksyster jag fick på telefonen & sa att "Ge ABSOLUT INTE Fisk det kan vara jättefarligt" så det kändes skönt att jag stod på mig!

Alice & jag tog en promenad till Ica, tröt tjej höll på att somna sittandes, men vi han fram innan och jag kunde lägga henne ner & ta en rask promenad hemåt medan hon somnade sött & har nu snart sovit 2½ timme. Köpte Nya Kropp & Hälsa eller fick dne Gratis då jag är med i Viktklubb & funderar nu starkt på att detoxa, är så trött på att inte ett skit händer... Om någon har en bra detox så ge gärna förslag!!!

Mamma hade lite funderingar kring LSS-mötet så jag diktade ihop ett mail till henne nu medans Alice sover middag! Får s eom det blir positiv eller negativ respons på det...

När Alice vaknat ska vi åka till ICA en snabbis, Alice hämtas av Farmor imorgon eftermiddag & ska sova där, jag ska jobba hela fredagen så det blev bäst så & vi har ingen favoritmat hemma till Alice & det behöver uppdateras lite i fruktlådan oxå. Sen blir det Step Up ikväll! Är laddad! Hoppas på mera avancerade danssteg inbakat i programmet! POWER!

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli
Lunch: Sista portionen Köttfärssoppa med 1 grov baguette med mjukost & skinka & tomat
Fika: detoxsmoothie ur Kropp & Hälsa
Kvällsmat: Thaikyckling ur Isodieten boken
Kvällsfika: Frukt eller fruktdrink!

En dag med Klätterapan hos syster!

Idag åkte Alice & jag till syster & hennes 2 barn. Alice blev som vanligt lite åksjuk på vägen men somna sen. Väl framme var en av systers vänner där oxå och vi tog en kopp te. Alice & E lekte riktigt bra tills Alice fick nys om trappen, sen var det INGET annat som hägrade & de har ingen grind så det går inte lösa på så sätt. Stuntals gick Alice med på att vistas i ett annat rum, men det var trappen som var allra roligast & hon klättrar långt, när vi kom hem klättrar hon uppför hela våran trapp på ett kick!! När Alice kusin F kom hem från skolan + klippning så var det MER spännande att leka med honom en stund & vi fikade och F matade Alice med små små kexbitar. Syster och jag fick oss en pratstund & kunde ta lite mammaprat i lugn & ro tills Alice blev trött & vi åkte hem.

Fick ett "kaosmail" från pappa igår då han lät lite uppgiven. Idag har jag ringt LSS-handläggare & bokat infromationsträff hemma hos mamma & pappa. Information kan ju inte skada & det brukar vara lättare för mamam att ta in saker någon utomstående säger än vad hennes man & barn säger...

Idag har Alice farmor shoppat baddräkt till Alice, en Panos i rosa hur söt som helst!

Här kommer bilder på klätterapans blåmärken:





Hon leker nu titt-ut med sina egna händer, men det går lika bra att hålla för öronen -sötnos!

Dagens meny:

Frukost: Mild lättyoghurt med frön & musli & te
Lunch: ris med thaisgryta med räkor
Fika: te & ½ biskvi
Middag: grönsallad & köttfärsbiff & cayenne majonäs
Kvällsfika: frukt & te

Skrapsår & blåmärken

Jag brukar klaga på mannen att han alltid borstar sina tänder för hårt, då de stackars stråna står åt alla håll utom uppåt. Fick vatten på min kvarn i lördags natt klockan 2.30 när han behagade krypa till sängs & han borstade tänderna samtidigt som J. "Plupp" så gick hans tandborste AV!!!



I fredags kom det upp en diskussion under tjejkvällen, H som har O har plockat borst typ ALLT som han kan klättra, riva ner osv i hela huset, även hans barnstolar i hans eget rum & talat om för honom (16 månader) "Att det här får du ha igen när du lugnat ner dig".  Både L (som har H) & jag ifrågasatte om det verkligen var rätt. Själv tror jag på att barn måste få klättra av sig lite, dels för att lära sig, men vad händer när O komme rupp på en vanlig stol? Ska d einte ha en enda matstol kvar då i hela huset? Jag tror inte heller på att ständigt passa & ryta "nej" för minsta lilla. Alice får kämpa på och när man ser att det börjar bli lite väl farligt så finns man till hands, en armlängds avstånd, men inte störa och inte röra förrän det blir akutsituation. Alice har nu klättrat på sin korgstol hela helgen på detta sätt & inte en enda gång har hon trillat ner. Några gånger har hon backat ner från den själv, andra gånger ropar hon & vill ha hjälp ner, då har vi visat hur hon gör när hon backar ner.





Idag stod hon på sin gåvagn & när hon skulle kliva ner från den som hon gör ca 200ggr per dag så stod det en lekbondgård ivägen så hon trillade & har nu ett skrapsår & blåmärke på sin kind. Matchar snyggt skrapet efter pulkavurpan! =)

Blev måttligt besviken idag när vågen skulle användas, inte ett hekto försvunnit från kroppen trots duktiga veckan minus en flaska vin, några smakprov ur snacksskålarna, en middagsbjudning som åts i tallriksmodellen & trots att jag slängde allt överblivet snacks igår & tog en sallad från pizzerian istället för en kebabtallrik... Men men nya tag denna veckan igen då...

Inatt fick jag 8 timmars sömn vilket var gudomligt!!! Alice och jag har varit & handlat på City Gross, Apoteket & en sväng till JYSK där vi inte hittade vad vi sökte tyvärrr.

Dagens meny:

Frukost: Mild Lätt Yoghurt med frön & musli + te
Lunch: Köttfärssoppa, 2 skivor grovt bröd med mjukost & skinak, tomat
Fika: jordgubbar & apelsin
Kvällsmat: 2 nötfärsbiffar med grönsallad (Mannen & Alice får hemmagjorda köttbullar & makaroner)
Fika: jordgubbar, gul kiwi & ½grapefrukt + te

Dagens motion: 30 min barnvagnspromenad & kanske en till på em beroende på vad Alice & jag får för oss!

Festlig Helg

I fredags bar det av till hemstaden. Först stanna jag till hos mamma & appa & lämnade väskan. Pappa hade lagat fiskgratäng åt sig & mamma men han hade missförstått hennes lapp som jag kan förstå att han missförstod, hon ville ha sås både i och bredvid gratängen, men pappa hade missat ha sås i gratängen & det där bestämde ju mamma sig för var oätligt redan innan hon provade & mycket riktigt satt hon bara och peta i det och klaga över såsen. Som tur var kunde pappa & jag skratta åt det hela när hon försvann in i köket.

Mina vänner kom & hämtade mig & hade maten med sig & så åkte vi till U. Där åt vi hämtmat & drack vin. Blir ju mycket barnprat men vi han även med lite skvaller & annat skojsigt innan vi drog iväg ner på stan & entrade dansstället. Jag sprang på pappas jobbarkompis det första jag gjorde & vips var jag ute på dansgolvet i en foxtrott, han för så bra så mina stapplande steg såg riktigt hyfsade ut enligt vännerna. Tre av vännerna satte sig vid ett bord men jag & U drog iväg & spna lite & shejka loss på dansgolvet, var riktigt roligt & tyvärr var kvällen alldeles för kort! Så det får väl inte blir 2 år till nästa gång helt enkelt...

Vaknade hos mamam och pappa vid 9 snåret, åt frukost med pappa & pratade lite när mamma var på toa. SEn kom mamam och då pratade jag med henne om nästan samam saker men fick hennes synvinkel på det hela som inte är riktigt samma som pappa. pappa säger att mamam inte kan gå ut själv. Mamma säger att hon kan men inte får "arslet ur" att ta på sig & gå ut. & så ville mamam att jag skulle läsa ett mail från sin ALS-SSK & när mamma förklarade det så var det ganska förvrängt till det negativa från vad som egentligen stod i mailet...

Känd emig fräschare än jag nog förtjänade så jag åkte hem vid lunch. Alice sov. Hon hade fått sällskap av Farmor medan mannen & svärfar hade kört massa skit till tippen. Farmor & Alice hade åkt pulka så Alice välte och är nu lite skrapad i halva ansiktet men mest på hakan. Men hon hade knappt blivit ledsen och ville bara tillbaka till pulkan igen. HOn älskar ju sin pulka.

Fixade lunch & förberedde kvällens middag. För klockan 16 kom våra vänner med deras snart 2åriga dotter. Dottern S är lite avvaktand emot andra barn och var lite rädd för Alice som är mer framfusig men det släppte lite efter en stund 6 när de badade så gick det riktigt bra så nära hade de nog inte suttit på hela kvällen. Vi åt middag & jag fixade efterrätten när männen la barnen & sen slötittade vi på Melodifestivalen, kände att jag inte hängde med alls, men att Agnes gick vidare tyckte jag var bra iallafall!!

Blev alldeles för sent klockan 1 innan jag kom i säng & Mannen 2.30 & 5.30 ville Alic eha välling & sen vakna hon klockan 7 igen, typiskt när man verkligen vill & har räknat med att iallafall få sova till 8. Men S vaknade oxå strax efter 7 så vid 8 var alla uppe, tittade på Vasaloppet & åt frukost & passade barn. Alice har fått pippi på sin lilla korgstol & ska hsitta eller helst stå i den, men hon vet inte hur hon tar sig ner från den så man måste vara med.

Idag blir det totalslappning från min sida. Mannen sågar & spikar sista listerna på övervåningen och har beställt pizza som mat idag, står i valet & kvalet mellan kebabtallrik & sallad, borde ju bli det sistnämda med tanke på helgens mat...

Gårdagens middag:

Förrätt: Tigerräkor marinerad i vitlök & chili gegga, lindade med parmaskinka
Huvudrätt: kycklingfilé med parmesanost & parmaskinka, parmesanmos & grillad sparris
Efterrätt: Stekta bananer i råsocker med vaniljglass

RSS 2.0