Babysång, Soppa & Sovande Barn

Mammaveronica: Jag vet! Mäkta irriterande!!! Så jag frågade faktiskt i forumet & det kom fram att de mer menade "Strosa med barnvagn" & att OM man går så man blir svettig kan räka sig till Gå Lätt eller Medel beroende på hur många kilometer man avverkar i timmen. Jag brukar OFTAST räkna medel, men så äter jag inte upp alla mina motionskalorier för säkerhetsskull, jag nallar av dem 1-2 gånger i veckan men inte mer för då händer det inget på vikten hos mig. Jag tycker att Sopplunch funkar bra för mig & vikten, så gjorde jag när jag gick ner innan jag blev gravid oxå. Soppa mättar samtidigt som det innehåller få kalorier, fryser in i barnmatsburkar eller 1 liter plastpåsar! Härnedan kommer mitt nyaste recept! Kram & Lycka Till, berätta gärna hur det går för dig!



Alice myser i Viktors gamla mjukisdress

Igår kväll blev det en härlig 60 min promenad UTAN barnvagn i solnedgången efter maten. Stannade på gymmet för att sola 15 min, vill inte se ut som ett lik i min festklänning till påsk. Räcker med ångesten över vad jag ska ha för strumpbyxor & skor till, ni ska få vara med & hjälpa mig tänkte jag! Snart!
Alice sov bättre i natt. Fick gå in till henne vid 21 snåret då hon hamnat på rygg & inte kom tillbaka, men det var bara lägga henne på mage så somnade hon om, sen sov hon utan pip eller välling till 8. Själv som jag urrisigt & kunde inte somna om efter att mannen åkt heller tyvärr..

Alice är feberfri idag med så vi åkte till babysången. Min gamla overall har inget skydd vid dragkedjan så när jag klädde på Alice gav hon till ett gallskrik, jag hade dragit upp dragkedjan så det fasta i skinnet på hennes bröst & hals. Stackars lilla gumman vad ledsen hon blev, måste ha gjort jätteont! Efter många långa kramar & en massa krokodiltårar kom vi iallafall iväg. Tyvärr var A & A fortfarande sjuka, men H &H var där. H har oxå varit förkyld & han har inte kommit på rätt spår ännu. Sången gick bra, Alice har blivit lugnare sen hon började gå, inte lika mycket kryp i benen =). Så nu kan hon sitta hos mig nästan en hel sång emellanåt. Mitt i sångstunden hade H fått för sig att bajsa & H hade ingen blöja i skötväskan OCH INTE JAG HELLER... Typiskt så det var bara fråga runt & haffa en blöja av en annan.




Alice iklädd sin förtidiga 1 års present av Moster Somris

Vid fikat blev lille H jätte arg, han vill inte äta mat sen efter förkylningen. Så han gallskrek tills hans mamma kapitulerade och gav honom välling. Tyckte så synd om H. Alice & jag tog med lille H ner på golvet en stund så hans mamma fick fika en liten stund, gå på toa & ta på sig kläderna.

När vi kom hem så kokade Alice & jag soppa, ok Alice åt paprika & jag kokade soppa, här kommer receptet:

5 portioner a´180kcal/st

350g nötfärs
1 tsk matolja
1burk krossade tomater 400g
1 stor lök (180g)
1½ paprika gul & röd (180g)
1 stor tomat (150g)
4 stora champinjoner (150g)
2 buljongtärningar
1-2msk chilisås
vatten

Fräs färs & lök i oljan, tillsätt lite vatten, krossade tomater & de finhackade grönsakerna & svampen, häll på vatten så det täcker grönsakerna & ser ut som en soppa. Låt koka i 10-15 min. Salta, peppra, smaka av med chilisås.


Idag är det strålande solsken igen så Alice & jag går nog ut en sväng när hon vaknat.

Dagens meny:

Frukost: Mild lätt yoghurt, frön & musli, 1 knäcke med minilätta & grönt te
Lunch: Soppa, 2 knäcke med minilätta
Fika: Nutrilette bar + grönt te
Kvällsmat: Varmrökt sik, gurksås & kokta grönsaker
Kvällsfika: ½ blodgrape, 2 bitar 70% choklad med hallon + grönt te

Dagens motion: 40min promenad med barnvagn + 20 min promenad med barnvagn

Kommentarer
Postat av: Anna

Tack för receptet Nhea!

2009-03-19 @ 14:13:28
Postat av: Sommartjejen

åååååå så söt hon blev i sin nya fina klänning!

=) Gillar hon den även när den är på?

Och vilken flashback jag fick när jag såg

henne i Viktors gamla mysdräkt!

KRAM

2009-03-19 @ 17:04:12
Postat av: svintoflickan

åå va söt hon är..

å kul att se två så olika stilar..men ändå passar hon i båda.ler.

ja,du nog är de konstigt när mannen är iväg..ler..

men de är nog bra att sakna varann lite me.

kramkram

2009-03-19 @ 22:19:02
URL: http://svintoflickans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0