Sjukskriven

En sten föll från mitt hjärta när BM sjukskrev mig,åkte till jobbet&avslutade-nu kan jag njuta av att vara ledig!Tyvärr blir bloggen lidande,vårt internet ska anlända i dagarna-håll ut jag kommer tillbaka! Stor Kram till er Alla!

Önskar Er en Riktigt God Jul!

Hoppas ni alla får en mysig jul&många härligt lediga dagar med nära & kära! Igår kom mannen hem med en hel korg full av choklad-en gravids dröm! Idag blir det julmys med mina föräldrar + ena syster m familj,ska bli skönt att träffa folk,äta gott å mysa!

Bebis först men inte på bekostnad av att bli sinnessjuk på kuppen!

Att inget blir som man tänkt sig borde jag vant mig vid,men jag har svårt att räta in mig i det ledet. Blev ingen lunch m gamla vänner igår,inte heller julmiddag m tjejgänget, men när mamma ville blåsa av dagens julmys m familjen sa jag stopp!

Det blev en dag på förlossningen

I onsdags kände jag av korta hugg i magen,igår morse kom det blod på pappret!Det blev ilfart till förlossningen där vi fick lyssna på bebisens hjärta&mäta sammandragningar under 1timme,bebisen tyckte inte om sakerna på magen å sparkade vilt. Sen titta de på livmoderhalsen med Vul,gjorde gynundersökning som visade mer blod&så vanligt UL som visade en livlig bebis som gjorde kullerbyttor.Fick stanna för observation&vid 16.30 blev det samma undersökningar igen.Inget har påverkat bebisen! Är nu ordinerad vila!

Bältrosfajt & fnissiga tapetuppsättare

Nu tänkte jag tjata lite till om Bältrosen.

Tant 1) Kärringen kom ju till jobbet igår MED bältros & förklaringen att hennes läkare påstod att det inte smittade (förutom vid direktkontakt) samt att hon själv inte kände sig dålig & att henne blåsor inte spruckit ännu. Efter halva dagen hade jag eldat upp mig ordentligt :

1 person har inte ens haft vattenkopper, till saken hör att de delar kontor
1 person går på cellgifter
1 person är nedsatt efter en operation & igår kom hon med äggvita i urinen, njursvikt samt lagt på sig 10 kg vätska under 2 veckor, hon fick dock ej sjukskrivas men...

Läkaren hade sjukskrivit kärringen, men hon hade tackat NEJ! Efter lunch tog jag mig ett rejält snack med henne dels förklarade jag min situation, läkarna får säga vad de vill men JAG har väldigt svårt att tro att man skulle ge någon (mig då 19 år på tim-vik) ekonomisk ersättning för uteblivet arbete pga bältros för att vi haft helskötning i säng på en dam med just bältros om man är SÅ säker på att det INTE smittar, samt att hela huset snabbt som ögat genomgick en helrenovering i hygienåtgärder, plötsligt började alla sprita ALLT & det fanns sprit högt & lågt överallt. Inte nog med det så står det klart & tydligt att Dessutom finns det risk att en individ som insjuknar i bältros kan smitta en patient som har ett försvagat immunförsvar (tex patient som behandlas med cellgifter eller är HIV-infekterad) även om han/hon har haft vattkoppor.

http://index.glaxowellcome.se/SYSTEM.PLX?code=gw_pages&id=13028&page=start&layout=GWS

Så VISST finns  möjligheten att bli smittad.

& är det inte LITE konstigt att två fullt friska personer på samma arbetsplats insjuknar med 1 veckas mellanrum?
Kärringen gick först med på flexledigt idag (onsdag) för att sedan komma till jobbet på torsdag & städa vårat förråd för att sedan sjukskriva sig klockan 12, snåla jävel. Det kröp även fram att hon hade ingen aning om hur man sjukskrev sig för det minsann hade hon aldrig gjort & då började hjärnan arbeta igen & vi kom på att hon alltid jobbar genomförkyld & säkerligen flera gånger febrig. När hon väl kommit hem ringde hon & meddelade att hon skulle bli borta hela veckan.

Tant 2) Hade vett nog att hålla sig hemma igår, så jag ringde henne & tala om situationen & sa "Eftersom att hon är hemma resten av veckan så utgår jag från att du också är det" & efter lite prat så kom vi fram till att det var bäst så.

Även om båda smittriskerna är hemma kommer iallafall JAG sprita högt & lågt ända fram till fredag klockan 12 då jag går hem för 11 dagars ledighet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jobbade lite senare än tänkt igår & kom hem samtidigt som mannen & svärfar som slutat tidigare, hallå workoholic att inte företaget går UNDER om de BÅDA slutar tidigt en dag... =) De kastade sig upp på övervåningen för att starta tapetseringen, själv började jag med maten. En stund senare kom svärmor & tönthunden. Svärmor blev direkt dirigerad till tapetseringen & jag & hunden fick hålla oss nere. Hunden hade ingen valp med sig & var inte fullt så töntig, men hon envisades med att rymma upp till övervåningen & bli sktigt & när hon fick skäll & var tvungen att gå ner la hon sig vid dörren & gnällde en stund innan hon blev för nyfiken på vad jag sysslade med. Bortskämd är hon oxå, hon äter inte hela vindruvor, men om man delar dem DÅ går det bra, hihi.

Åt maten, de återgick i arbete, själv plockade jag fram dammsugare & golvmopp & fixade köksgolvet strålande rent. Men eftersom att tönthunden vid tillfället låg & tryckte pipandes i entrén hade jag inte hjärta att flytta på henne så jag kunde göra rent där med, så det blir nog idag! Istället tog jag en varm dusch & la mig i soffan, fick höja ljudet rejält för det fnissades vilt på övervåningen. Innan de åkte fick de kaffe & fruktsallad med glass.

Dagens meny:

Frukost: frön + vatten & några skedar fruktsallad för att inte spy. 2 skivor grovt bröd med ost, gurka & tomat Lunch: spagetti & köttfärssås Fika: fruktsallad Middag: kyckling wallenbergare med potatismos & lingon (hitta recept i senaste Buffé) Fika: melongrape


Bältros & munkavle på mannen...

Tillägnad Alva -Tönthunden:



Ser ni hur hon riktigt kramar sin "valp" för att skydda den ?!

De två jag skrev om igår som misstänkte bältros/svinkoppor visade sig BÅDA ha bältros, så nu har det varit ett virr varr av undersökningar & frågor vidare man haft vattenkoppor, om bältros smittar, utplacering av handsprit & en av tanterna har sin bältros på handen/armen så hon springer runt med kirurghandskar. En av dem behagade vara hemma idag -TACK! Den andra sitter inlåst på sitt kontor & har stränga handspritsförordningar om hon rör sig någonstanns utanför det. Jag VET att alla säger att det inte smittar, jag VET att det isåfall inte skulle påverka bebben, MEN jag kan ändå inte komma ifrån att jag tycker att det är bra snuskigt... & med vetskapen om att jag HAFT bältros & den gången kunde ingen säga att det INTE kom från en dam vi hade helskötning på & där handhygiensmöjligheten var bristande & jag därmed blev ekonomisk ersatt pga utebliven arbetsinkomst, så känner jag mig än mer äcklad av detta...

Piggar upp er med en bild av min julklänning:



Lindex 349:-

Igår kom mannen & hämtade mig 15.30 så for vi iväg till slakteriet för att hämta hem våra 2 fårfioler vi lämnat in på rökning. Om ni inte varit på slakteri, så kan jag informera om att det luktar INTE gott. Är mycket glad att jag inte behövde åka dit tidigare i graviditeten, då hade jag nog inte bara spytt av lukten utan oxå av åsynen av hängande grisar från tak till golv...

Kom hem, jag lagade mat & blandade i passerade tomater i stroganoffen blev utsökt, mannen portionerade ut gruset som anlänt under dagen. Såhär ser vår entré ut nu:



Innan fick man balansera uppför en lerig sluttning för att klättra upp på postpallar, lösliggande trallrester & slutligen en hemmasnickrad lite låda för att ta sig in i huset. Idag ska jag nog till & med försöka mig på att moppa golvet i entrén, har inte känts som någon idé så länge leran dras in varje gång...

Vi åt mat & därefter började jag skära fruktsallad, mannen skulle upp & slipa klart ett av rummen som ska tapetseras idag, men han var nog inte så sugen på det. De kvällar han inte somnar i soffan så får han någon slags ultrarapid i pratet, bara står & pratar skit, så igår stod han & tjata om deras apelsinskalare de haft när han var barn & den skulle ingående beskrivas & när jag försökte beskriva vår som en "virknål i plast" (inte var det väl så tokig beskrivning systeryster?) började han asgarva & hade diverse teorier om hur den skulle fungera, tillslut satte jag en apelsin i handen på honom så han skulle göra lite nytta iallafall när han stod där & tjatade, men då blev det bara värre då beskrevs hur kletigt & tråkigt det var att skala apelsiner & bla bla bla, så tillslut fick jag skicka iväg honom med en spark i baken till övervåningen bara för att få honom tyst. Fruktsalladen blev underbar: äpple, apelsin, kiwi, banan, vindruvor, russin & ananasringar+lite spad.

Läste en stund i sängen innan jag duschade & slutligen attackerade soffan, tittade på Monikas mat, mannen var helt förskräckt & tyckte hon hade i hur mycket sprit som helst, hihi. Sen blev det Äntligen hemma medan vi åt fruktsallad, jag med vaniljglass, mannen med chokladsås. Vid 21 var jag svimfärdig av trötthet & släpade mig till sängen & lyckades piggna till så pass mycket att det blev en timmes läsning innan jag somnade. I morse sov jag så hårt att jag inte hörde att mannen gick upp.

Vår julgran:



Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, en liten burk fruktsallad + te Lunch: korvstroganof med ris Fika: apelsin Middag: köttfärssås med spagetti Fika: fruktsallad & glass

Myshelg med tönthund

Fredag:

Kom hem vid 15 till en riktig tönthund, hon har fått för sig att hon har fått en valp & därmed adopterat ett mjukisben med öga, näsa & mun som valp. Den ligger hon & slickar på & vaktar som en hök i sängen. Så det var inte många steg hon tog runt i huset i fredags inte... Själv gjorde jag i ordning fika & sjönk ner i soffan & tittade på Break up. Sen fixade jag Taco´s som vi åt när mannen kom hem. Tyvärr är ju Taco´s så nedrans gott & lite choklad med mintsmak efteråt gjorde ju inte det hela sämre. Aj, aj, aj vad jag fick ont, kändes som att lungorna inte fick plats, kunde knappt andas. Inte blev det bättre när vi gick & la oss, jag & mannen i vår 160 säng & så mitt emellan oss en 16 kg hund som lixom bökar runt & bäddar om så hon får mest plats. & jag som redan är varm blev ju inte direkt svalare av henne, så det slutade med att jag bäddade i soffan & sov sött därute.

Lördag:

Hunden väckte MIG 6.41 med små pip som betyder "kissa NU", så jag väckte mannen som fick ta sig ut en stund. Men när hon är en sån där tönthund då behövs det inte många meter, deras promenader har legat på en 150 meter, sen tvärvänder hon & vägrar gå en meter till framåt... Mannen åkte & jobba, jag åt frukost framför nyhetsmorgon, tittade på Carola & Reinfeldt. Sen blev det stök i köket, gjorde ost & skinkpaj av advenstskinkan som var kvar, bakade scones & serverade varma scones med kantarellsoppa till lunch när mannen kom hem. Sen packade vi ihop oss i bilen för att försöka oss på att handla lite juklappar & mat. Butiken vi tänkt attackera först stängde klockan 15, vi kom dit 15.10 det var folk kvar men mannen som vet hur det är med kunder som kommer efter stängningstid vägrade försöka gå in. Så det blev Cervera där jag shoppade present åt min systers man som behagar fylla år precis innan jul. & sen åkte vi till ICA, jag tänkte att vi kunde shoppa allt som gick att köpa innan jul så vi bara behöver stödhandla lite i värsta stressen, men det var nog fler än jag som tänkt så, men det gick smidigt ändå. Lagade hasselbackspotatis med lövbiff & svampsås & chokladmousse med lite hallon till efterrätt. Tittade på Deal or no Deal & Shreks jul & så bäddade jag i soffan & påbörjade tittningen av Shrek 2, men när jag efter 15 min höll på att somna så sa manenn att jag kunde ta sängen så sov han i soffan den natten. Sagt & gjort. Voffsingen skötte sig bra förutom långa snarkningar mellan 03-03.30, känns lixom lite taskigare att knuffa på en hund än en man...

Söndag:

Tönthunden vägrade kissa innan 10.00, vi åt frukost framför tv:n i lugn & ro, vid 10.30 dök svärmor & svärfar upp. Min svärfar är mer rädd om mig än min man han sa "Jag tycker det är så otäckt med trappen -tänk om du skulle trilla därute", han påbörjade direkt ett ombygge av vår trapp, vi har haft postpallar & gamla trallbitar som trapp till huset i väntan på att mannen ska fixa någon som kör ut jorden på tomten så vi kan gjuta plintar & bygga riktig trapp, nu hinns inte detta med innan vintern & därmed behövdes en trapp som håller bra för både en gravid kvinna & möjligen för en barnvagn innan tjälen går ur marken i vår. Så 45 min senare fanns den där vintertrappen! Sen började de fixa på övervåningen, svärfar la golv & mannen städade & plockade om sakerna däruppe & satte upp en dörr till ett av barnrummen. Svärmor tog på sig arbetsdräkten & plockade hela lastbilen full med gammal bråte som ska slängas på tippen. Själv langade jag in pajen i ugnen, skar en sallad & städade köket. Efter lunchen åkte jag & svärmor ner på stan. jag fick in riktig shoppingflow, hittade julklapp åt H, sista klappen åt mannen + en bok till mig själv "På smällen! Från A til bebis", julklappar till mannens bror, en jättefin röd julklänning till mig själv på Lindex, julgranskulor röda med guldsnöflinga på & hängande hjärtljusstakar 3st för 2 + ett pärlband i i guld med röda små kulor på som jag virade om enen på trappen. Shoppaholic svärmor agerade bärhjälp =)
När vi kom hem fixade jag fika, det beslutades att mannen skulle vara hemma idag & jobba på övervåningen, att svärmor & svärfar skulle komma i morgon (tisdag)& tapetsera & lägga golv så de har någonstanns att sova på julafton, att ett lass grus skulle tippas på framsidan för att eliminera alla tänkbara fallrisker för min del & så avstyrde jag att det skulle vara ekgolv i ena barnrummet & björk i det andra. Björkgolvet är enstavig björk & tydligen skitadyrt (en fel beställning), men jag förhandlade till mig ek i BÅDA barnrummen & björkgolv i allrummet på övervåningen *nöjd*.
När de åkt fortsatte mannen en stund på övervåningen & jag klädde julgranen med viss hjälp med ljus & stjärna. Sen beställde vi grekisk mat & fick äntligen se hela Shrek 2 (på svenska denna gång) innan jag gick & la mig & läste i min nyinköpta bok...

Sitter här & trycker på kontoret den ena arbetskamraten pratar om eventuell bältros, den andra pratar om eventuella svinkoppor, vill INTE ha något utav det... Usch! Håll er hemma för fanken!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt  med frön, socker & kanel, 1 liten klase vindruvor & 1 kiwi Lunch: ½:a min portion grekmat Fika: äpple Middag: korvstroganoff med ris Fika: melongrape (japp vi fick en till igår då den stannat & handlat på väg hem från deras Stockholmsweekend)

Stressigt julbord & soppa torrt...

Igår skulle vi ju avnjuta jultallriken med jobbet. Jag & N for iväg i jobb-bilen bra i tid & tur var väl det, vi körde en bil som både går på gas & bensin & jag fick syn på att gastanken var nere på rött, slog över till bensin -då var den oxå nere på rött!! & larmknappen om att "nu är det dags att tanka" började blinka. Så det var bara att vända om, pusta ut över att vi hunnit se det i tid för bilen sväljer gas/soppa värre än ett hungrigt troll.

När vi väl kom fram var klockan 11.45, då lunchen skulle börja, men inte förrän 12.30 kom serveringstanterna ut med glöggen, kände mig en smula stressad då jag var tvungen att åka 13.15 SENAST! Den kalla tallriken var helt underbar & jag blev mätt på bara den. Sneglade på klockan som då var 13.00, så jag pep ut i köket & talade om som det var, sen fick jag låna chefens mobil & ringa chefen vars grupp jag skulle hålla presentationen för & be att få bli lite sen, 30 min sent gick bra. Jag hade anmält mig som glutenallergiker, men det skulle jag inte gjort, fick kokt potatis istället för Jansson & inte en endaste köttbulle. Efter att ha provsmakat det mesta på tallriken tog det tvärstopp. N & jag for ut på dasset för att kissa, var så fruktasnvärt kallt att vi höll på att få frostskador i rumpan. Sen fixade N så vi fick efterrätten med i kartong & så drog vi iväg. Hade då 15 min på mig att hitta rätt & tur var väl det för de minutrarna gick åt, kartan såg inte alls ut som verkligheten. Men gruppen var supersöt & tog väl emot mig & lyssnade rart på vad jag hade att säga, ställde lite frågor & eskorterade mig ut genom dörren med orden "Trevlig mammaledighet om vi inte ses innan "... Fick ju säga att jag precis varit på julbord men att det inte bara var därför magen stod rätt ut...

Unnade mig en sväng in på en DYR men ack så fin affär där jag hittade Viktors julklapp -han kommer bli en tuff men söt kille! Fast det är han ju redan, men mest söt i mosters ögon!

Slutade lagom så jag han hem för att se lucia på 2:an, men jag lyckades ju grädda raggmunkar under tiden så jag lyssnade mest. Mannen kom hem, vi åt. Fick endast ner 1 raggmunk & skänkte bort min matlåda till mannen så jag kan köpa sallad idag, känner mig så flottig efter julbord & raggmunk & så. Blev akut nr 2 nödig innan mannen ätit upp, sorry! Magen fick väl nog av all mat! Efter det gick jag & la mig & sov mellan 18.30-19.30, mannen fixade med sin väderstation han fyndad för 89:- *suck* & när jag väl klev upp sov han sött i fåtöljen med tv:n på skyhög volym. Vilket par vi är! Bäst att passa på om 3½ månad funkar inte de där sömnperioderna längre!

Tittade på Bonde söker fru medan jag åt upp min melongrape, den var verkligen god! Lite små krånglig att äta då man var tvungen att ta ur fruktköttet annars blev det för beskt. Fick bannor av mannen för att han missade 5 minuter av programmetdå jag inte väckte honom i tid. Känns som att jag fick lite rätt. Två par är förälskade upp över öronen & två par kommer skita sig totalt ;-)

I helgen ska vi ha hand om svärmor & svärfars lilla bebis (hunden som är 12 år), min partner in crime, hon är fullkomligt förälskad i mig, följer efter mig var jag än går, mannen bryr hon sig knappt om men om jag ligger & vilar så ligger hon med mig & vilar, går jag & hämtar något i köket så går hon ut i köket, går jag på toa så nog står hon där med sitt lilla huvud & kikar in... Men mannen får sköta allt det praktiska, se till att hon har mat & vatten & gå ut & gå med henne. Hon drar så förbannat, ingen koppelhund direkt. Förra året stack hon ju för svärfar som slog i backen med en smäll, ena ansiktshalvan såg helt misshandlad ut, han hade hamnat med huvudet ner i isbundet grus- stackaren! Men det såg rätt roligt ut...

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, 2 skivor grovt bröd med ost & grönsaker, pepparkakor+te Lunch: sallad Fika: apelsin Middag: taco´s (ska se om jag orkar baka egna tortillias, hittade recept idag när jag letade efter sconesrecept som jag lovat mannen i helgen) Fika: choklad


Luciatåg med glittret på svaj...



Har nu lussat för kollegor på en annan enhet, började med att sjunga luciasången fel vilket resulterade i en hel vers fnitter. Det var nog inte det fagraste luciatåget som skådats men roligt hade vi iallafall. & så bjöd de på gott lussefika. Idag är en riktig mysdag, ska äta jultallrik med jobbet på lunchen! Att jag sedan slipper sitta i möte hela eftermiddagen för att jag ska hålla en presentation på 1 timme känns bara som en bonus.

Igår jobbade jag till 17, åkte hem & fixade batterier till luciakronan på vägen. Lagade maten & han läsa ett par sidor ut VR som kommit i lådan. Tänkte byta den prenumerationen mot Mama när den går ut nästa gång. Mannen kom hem. Berättade att HAN gått upp 5 kg under graviditeten hittills, så han tog inte så mycket mat men sen smällde han i sig 2 delikatobollar & min påse slädar efteråt frågade han om det fanns bröd hemma, men jag avstyrde det mot att locka med clementineristället. Själv sov jag sött i soffan mellan 19-20, kändes som jag höll på att bli förkyld, frös & nös, men idag känns det inte så himla farligt. Det är flera på jobbet som går & snorar men ingen har fått ligga hemma med varm choklad & läsa i sängen än...

Svärmor hade köpt något nytt: Melongrape när de var i Stockholm i helgen, de hade inte tyckt den var så god så de skickade med andra halvan till mig. Jag kallar den mer en mega grape, det var vanligt grapefruktkött i men jättestora klyftor, inte lika grapebesk utan faktiskt riktigt god. Ska spanas efter här i stan!

Hade gissat alla böndernas val rätt, var mest osäker på Karl-Petter, misstänker att den relationen kommer brista redan på weekenden. & så tror jag att Karl-Fredrik valde fel om han önskade livskamrat, tror att han & Lena kommer hitta varann när Sofia dumpat honom för någon snyggare & roligare. Men Susanne & Per-Inge & Anders & Isabell tror jag mer på. Ska bli kul att se kvällens avsnitt!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel Fika: lussebulle, chokladboll & cornflakesknäck + te Lunch: jultallrik Fika: hoppar jag nog över Middag: mannen har önskar raggmunk Fika: melongrape

Gravidstatus:

Vecka 25

Mår bättre & bättre i min graviditet. Brukar få hård mage efter kvällsmaten men nu har det varit flera kvällar jag inte ens haft det, iallafall inte lika mycket. Bebisen sparkar på en massa olika ställen samtidigt. Varje kväll brukar vi leka, jag buffar på den & så kommer det som en liten tankepaus lixom "Hm vad var det där?" & sen buffar den tillbaka, när man hållt på sådär ett par gånger får jag buffsvar direkt. Endel säger ju att bebisar älskar musik, men min bebis verkar mest få panik, märkte tendensen i lördags när bebben buffa så den höll på att hoppa ut & likadant idag på luciatåget. Stackars liten om det är så. Tur att jag tackat nej till KENT konsert 1 mars.

Fläskpaddor & Desperate Housewifes

Var till Försäkringskassan igår. Det var magar i allt från min storlek till gigantiska, mannen var helt förundrad & utbrast på vägen ut: " Du var ju helt klart minst där, fy fasen så endel såg ut" *fniss*. Infon var ganska bra, mycket visste vi ju innan, men det är ju en djungel av olika dagar & beräkningar så lite nytt fick vi ta in.

Åkte hem & lagade mat tillsammans, eller mannen satt & plockade upp sin påse han fått på mässan där det fanns allt från chokladkartonger till vin. Jag fick all choklad med mintsmak -mums! & en påse Ahlgrens jultillbehör -slädar! & en disktrasa -tack! =/. Hade även fått våra nya knivar, företaget får bonus på vad de handlar & den bonusen kan man lösa ut i saker & då bland annat Globalknivar. Mannen lyckades skära sig på filékniven redan vid uppackningen så nog är de vassa alltid.

Började titta på Basic instinct 2, har aldrig sett ettan, så jag blev förvånad över att den var så porrig, som "tur" var avbröt jag med Desperate Housewifes kl. 21.00.

Bebben har börjat ett nytt konststycke den här veckan, förut har jag bara känt en spark i taget nu kan jag känna två små sparkar på olika stället + en dutt från en liten hand samtidigt-supermysigt! & bebben är vaken med mamsingen på natten när jag varit på toa & i morse vaknade jag till små duttar. När jag ligger på sidan i soffan kan den kila in fötterna i sidan & dutta så det kittlar så mycket så jag måste skratta -mammas gosbus!

Nu är det generalrepetition på jobbets luciatåg, bäst att rätta in sig i ledet!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, 1 grov smörgås med ost & gurka Lunch: Ska köpa sallad Fika: äpple Middag: kasslersås med pasta Fika: fruktsallad

Måndagsslö man & lugn vecka på jobbet

Förtydligande: Min kära syster påstod att hon såg hjärtan inslagna i foliepapper på bilden av mina tryfflar igår, vill bara förtydliga att JAG gjort tryfflarna men lagt dem i en Lindht hjärtplåtburk...

Njuter av sista veckan utan Babsan, min kalender är nästintill obokad, tar itu med allt pappers & skrivarbete som legat, har till & med städat lite på skrivbordet. Är riktigt glad att jag har mkt kontorstid den här veckan, vaknade igår med igenmurat öga, har fått utslag på ögonlocket som vätskar sig & gör att ögonlocket svullnar upp under natten, inte så snyggt. Så jag går runt med minimalt med smink & halvöppet öga. Till min förvåning fick jag kommentaren igår: "Vad söt du är när du inte har smink"....

Gick hem en smula tidigare igår, fixade maten, skrev klart alla julkort, har begränsat oss till närmsta släkt & vännerna i år, tänkte skicka mailvykort till resten.

När mannen kom hem var jag superhungrig, han rynkade på näsan åt den stuvade potatisen & sa "jag är inte så förtjust i stuvad potatis", men sen slevade han i sig som aldrig förr & utbrast "Det här var ju gott, inte alls som skolans med hårda potatisbitar i". Lixom hallå, jämföra MIN mat med gammal skolbespisningsmat *fnys*

Började titta på en film med Matt Damon, men den var alldeles för seg & händelselös för min smak & tydligen för mannen oxå som somnat sött i fåtöljen. Tittade på Joey & Vänner & sen gjorde jag fruktsallad & kröp ihop i sängen med min bok istället.

Idag ska vi till Försäkringskassan & försöka bli lite klokare på mammapengen, får se om det lyckas =)

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, 1 grov smörgås med ost & gurka, 1 liten burk fruktsallad Lunch: dillstuvd potatis & stekt korv Fika: äpple Middag: ugnstekt kycklingfilé med risnudlar & wookgrönsaker Fika: fruktsallad

Helg i julens tecken...

Fredag:

Tog egen bil efter lunch & slutade direkt efter sista mötet, stannade till & köpte 2 julklappar åt mannen & 1 julklapp åt min systerdotter. For sen ner på stan & fortsatte shoppingen där, blev 1 julklapp till H & 1 julklapp åt min systerson (ej V). Så nu är jag en bra bit på väg, känns underbart! Shoppade ny foundation åt mig själv, tänkte prova Isadoras mineralsmink, har ju använt id ett tag, men det finns ingen återförsäljare i stan vilket krånglar till det hela lite, så jag gör ett budget försök. Köpte även slingor åt mig själv som jag genast åkte hem & slängde i håret. Efter senaste frisörbesöket som belv totalt misslyckat har jag gått runt med utväxt på ca 5-7 cm & det är INTE roligt, men NU är den borta!
Åkte till svärföräldrarna, mannen & co hade fastnat i en bilkö, men jag & svärmor fick oss en pratstund. Sen åt vi kräftor & biff rydberg & så hade hon gjort efterrätt på hallon, vaniljkesella & smulade digestive -enkelt & gott!
Företaget hade vunnit pris för bästa företag inom sitt område. De hade fått gått upp på scen & ta emot jublet från 570 personer & hållit tal, så det fick vi beskrivet för oss i detalj. Roligt för dem!!!
Mannen fick köra hem & var vi var hemma lagom så vi han se Marie vinna Idol!

Lördag:

Vaknade vid 9 & fixade frukost & la miog framför tv:n, men det var inge roligt på tv, så jag gick ganska snart ut i köket för att rulal köttbullar, så nu ligger 87 köttisar i frysen & 1 i min & mannens mage. Fixade även 2 till sorters tryfflar:



De till vänster är konjakstryfflar rullade i råsocker, de till vänster är chokladtryfflar rullade i krossad polkagris.

Vid 15.30 var det dax att fara iväg till företaget för att ta emot de anställda + respektive & så småningom rulla iväg i buss till Stockholm & Julgalan + julbord. Först blev det whiskey & vin mingel på företaget. & vid 18 så var vi framm i nacka Strand på Julgalan.

kan säga att det inte är lätt att vara gravid när man är på sånt där. Först skulel svärfar bjuda alla på chamopagne för att Företaget vunnit. Det tog först 15 min för servitörerna att hitta någon champagne, sen så talade han om att en person inte dricker alkohol, vilket de nonchalerade i tre upplysningar innan servitören frågade vem det var & jag räckte upp handen. Han frågade om "vanlig cider gick bra" & det gör det ju. När alla fått champagne sitter jag fortfarade utan något i mitt glas, vi struntar i det & jag får skåla i vanligt vatten. Tillslut kommer servitören med cider, då har stolpskottet tagit med sig en stark cider. & menar på att jag faktiskt sa att jag kunde dricka vanlig cider & jag fick svara " Det där kallar jag starkcider, vanlig cider är alkoholfri, säger man att jag inte dricker alkohol så dricker jag väl inte starkcider heller". Blir så förbannad på sånt där. Inte nog med det så sitter damen mitt emot mig i samma veva & säger " Är du inte väldigt stor för att vara så tidigt". Där hade jag bra jäkla lust att svara "Jag ser väl ut som dig iallafall, när ska du ha?". Men snäll som man är så svarade jag "Nej det tror jag inte, om jag jämför med andra tycker jag att jag är liten".
Sen var det dax för julbord, folk är som gamar på ett sånt där ställe, tränger sig i kön, kastar sig över faten, rör runt som grisar så allt ser ut som en smetig smörja, inget nytt & spännande. Julgodiset var minimalt, kaffe/ te i plastmugg, personalen hade ingen aning om vilka matbord som innehöll, kallt, varm eller godis. & inte nog med det så dök inte artisterna upp förrän 21.45, så väntan blev riktigt lång. man känner sig ganska liten & utsatt med sin lilla mage, folk precis överallt, fulla människor, en person trilla i kön redan vid kallrätterna. Så jag gick runt med två händer runt magen såfort jag rörde mig. En stor eloge till artisterna E-type är en riktig entertainer ( jag skulle aldrig köpa en skiva med honom) & Linda Bengtzing var kalasbra, Markoolio var populärast & Sonja sjunger vackrast enligt mig... Bebben hade rockfest i magen & sprattlade på 3 olika ställen samtidigt..
På bussen hem försökte jag blunda lite men det upptäckte snart företagets ekonom, en riktig kärring rent ut sagt så då skulle hon bladdra om hur trött man kunde vara som gravid, hur fel det var att vara hemma länge med sina barn -hon hade minsann haft sin dotter på dagis vid 6 månaders ålder & att vi INTE skulle bygga klart övervåningen innan bebisen kom - att man inte kan dra igång maskiner hus som helst med en bebis i huset eller att JAG vill ha min man i närheten när bebisen är nyfödd det spelade ingen roll... Till saken hör att hon på vägen upp inte vågade öppna munnen, men efter ett par glas vin så pladdrade kärringen så att tungan höll på att gå av.
Var hemma i min säng 01.30.

Söndag:

Vaknade 8.30 men tvingade mig själv att somna om & nästa gång jag vaknade var klockan 10.30. Gick upp & gjorde frukost åt mig & mannen, tittade lite på tv. Åkte & handlade. Fixade sopplunch & sen vips var klockan 14.30 & det knacka på dörren, där stod mamma, pappa & min moster (som jag träffar 1-2 ggr/år högst) jätteroligt. Fick 2 tomtar & 1 liten blomma som var jätte söt. De fick en massa fika & fick provsmaka de nya tryfflarna & så blev det husvisning & uppdatering av släkt & vänner. Roligt!
När de åkt fixade jag maten, lax med potatis, champinjoner, sparris & citronsås. Sen tittade jag & mannen på Ice Age 2 & gick sen å badade ihop. Mysigt!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, 2 skivor grovt bröd med ost, tomater&gurka Lunch: lax med potatis & citronsås Fika: apelsin Middag: dillstuvad potatis & stekt korv Fika: fruktsallad?

Såhär går jag runt idag:








Home alone + julshopping

Igår upptäcktes det en stöld här på jobbet. Någon idiot har stulit våra adventsljusstakar (lixom hallå) & ingen på hela huset vill erkänna om de råkat tagit dem av misstag. Så jag & N åkte & shoppade nya på Coop, fick 4 stakar & 3 stjärnor på fot för 247 :- ( de kosta 49:- st & 30% på det), så nu har vi åter julstämning här i korridoren igen.

N hade shoppat med sig färska räksallader på morgonen & vi åkte hem till mig på lunchen. N har inte varit där sen april så det blev guidad tur igen & så luncha vi & avslutade med kaffe/te & tryffelprovsmakning. Mycket mysigt!

Bilen går som på räls, är helt underbar att köra, dock något svår att parkera med, den är ju så lång både fram & bak, men än så har jag lyckats hålla mig undan missöden =)

Efter jobbet åkte jag ut på julklappsjakt. Letade efter smörgåsgrill åt mannen, hade tänkt mig en OBH Nordica i serien Steel eftersom vi har en hel del annat i den, men den tillverkades inte i den serien, så jag engagerade både en & två butiksbiträden i att leta efter smörgåsgrill i borstad stål... Utan reslutat, jo ok Philips har en men den var apful... Finns en svart som var ok, lutar åt den, känns sådär att börja köpa i Chiliserien när inget annat är i rött hemma i köket. Hittade iallafall ursött påslakanset åt min syster dotter med prinsessor på. *nöjd*

Väl hemma ringde mannen, han var seg efter en hel dag i mässhallen, väntade nu på fördrink & banketten. Själv lagade jag pizza med förskräckligt mycket smaskig fyllning & latade mig i soffan. Blev astrött vid 20.00 & eftersom det ändå inte var något bra på tv så valde jag att gå & lägga mig, läste en liten stund men somnade snart sött. Har tyvärr sovit sådär i natt. Sovit, vaknat, sovit vaknat, har känt mig små förkyld, lite halvfebrig, lite ont i magen osv. Övervägde starkt att vara hemma, men när man väl vaknar på riktigt är bara snorigheten kvar. Visst jag hade kunnat vara hemma och bara vilat ändå, men med vetskapen om att min kompanjon har semester & hennes vikarie har gått & blivit sjuk + att jag har tre möten idag, så valde jag att åka iväg, är ju kortdag idag.

  V. 24


Guidad tur i julpyntat hus:

 Entré

 Köket

 Vardagsrummet

 Våran "4 åring" (lika lång & väger lika mkt som en 4 åring), megatomten


 I väntan på matmöblerna (kommer nästa helg) så har jag klätt in bordet i ängladuk.

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, baguette med ost & grönsaker + te Lunch: nasigoreng + apelsin Fika: julmust & pepparkakor? Middag: ska äta hos svärföräldrarna ikväll Fika: choklad?

Helgens planer:

Fredag:

Hämta mannen hos svärisarna
Äta mat där

Lördag:

Rulla köttbullar (som inte blivit av än)
Göra sista tryfflarna
Åka till Stockholm & gå på julbord med uppträdande

Söndag:

SOVA
2 advenstfika med mina föräldrar hos oss




Snaggning & bilgenomgång...

Igår rullade mannen in på uppfarten med nya bilen. Själv låg jag & vilade min ömma svanskota i soffan. Började prata om mat, tittade på varandra & sa Kinamat i mun på varann... Fick mig en lite guidning av bilen, det finns lixom ingen nyckel utan bara ett hål man ska trycka in själva nyckelmojängen & trycka till & parkeringsbromsen är oxå en liten knapp man ska trycka på & stolen ställs in elektriskt -(nej jag fick inte ordning på det i morse utan halvlåg till jobbet idag)... Men annars var den otroligt lättkörd trots att den för mig är stor... & bebben höll sig lugn igår under färden, får se i morgon när vi åker lite längre, bebben har haft en förmåga att börja sparka varje gång vi åker bil längre än 10 min...

Vi shoppade Kinamat: friterade räkor med sötsur sås, nasigoreng & biff saté, mycket smaksens!

Igår var det dax att ta tag i mannens lurv, som vanligt så hade vi båda glömt bort vilken inställning trimmern brukar ha (jag kör nacke + sidor med trimmer & klipper resten med sax) & tillslut kom båda överens om 3mm & så körde jag igång längts fram & körde bord polisong & upp mot tinningen då jag höll på att få hjärtat i halsgropen: 3 mm är svinkort, det är typ flintskallig. Så jag avlsutade tvärt & utbrast "Jösses vad kort", mannen tittade i spegeln & så brast vi ut i asgarv... Resterande togs med 9mm, så det finns ett litet kortare hack på 3 x4 cm längst fram, tur att han inte är så kräsen min darling.

 I morse skulle han bli hämtad 6.15 & redan 6.10 stod han & trampade i entrén, gick ut med väskan, kom in igen, trampa lite till... Han blev hämtad 6.30.

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, kanel,socker & mjölk, 2 skivor grovt bröd med ost, tomat & gurka + kiwi Lunch: räksallad med bröd Fika: apelsin Middag: hemmagjord pizza Fika: något gott

Idag blir det lunch hemma hos mig med en arbetskompis, hon har inte varit hos mig sen april så vi slår två flugor i en smäll. & efter jobbet tänkte jag mig en tur till Cervera, kanske la stada & så ICA. Åt ju hämtmat igår & har massor av champinjoner hemma så det blir pizza ikväll! Mums!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gravidstatus:

V. 24 kommer bild i morgon!

Känns som att tiden går fortare & fortare, skönt, 16 veckor kvar till BF. Mår bra, vissa dagar känner jag mig knappt gravid. Har fått mer & mer ont i svanskotan, vissa dagar gör det riktigt ont att sitta & resa sig. Mannens kvällsnöje är att fråga "Är bebisen vaken nu?". Igår kväll rumlade den mest runt, några sparkar men mest put med rumpan(?)& ryggen(?) gulligt. När den gör så kan man känna stor skillnad på magen, hård på ena sidan & alldeles mjuk på andra... Har mer & mer övergått till leggings & klänning/kjol, får så ont i magen av alla byxor, spelar ingen roll hur mycket jag än går upp i storlek & mysbrallor kan man ju inte jobba i... just idag har bebben hittat någon kosntig ställning, gör lite int i vä sidan, hoppas den flyttar sig nu när jag äter morgonfikat!




Tv-kväll med snarkande man..

Var så trött igår att jag helt klart övervägde att lägga mig på kontorsgolvet för att ta en powernap, men jag köpte lite godis istället. Kan säga att Lakrisal inte är något om man har halsbränna usch & fy! Men nya Center med taste of hazel gick desto bättre.

I torsdags när vi hade långmöte tog chefen upp i helgrupp så ingen skulle känna sig utpekad, vårt förhållningssätt mot varandra här på jobbet. Hon lindade in det i bomull, men budskapet var kort & gott - sköt ditt eget så hinner du dina arbetsuppgifter, lägg inte näsan i blöt + gemensamt fika endast är ett måste på fredagar- bry dig inte om vad folk gör de andra dagarna. Egentligen var detta "tal" endast riktat till EN person, men den personen fattar inte alls. Hon ska ha koll på precis varenda person & om man råkar missa morgonfikat huga ligen då blir det inte roligt. Hennes beteende har gått ut över mig (bla), bara för att jag jobbar med Babsan & Babsan har sina egna tider beroende på hur mycket möten vi har & hur hon mår. Detta är inte acceptablet i hennes ögon vilket hon klarlagt dagligen i 2 månaders tid. I måndags gick jag mot fikarummet & passerar hennes rum & sa som man brukar "Fika?" & hon svarade "Ja om man nu vågar fika, jag tycker det som togs upp i torsdags behöver ventileras".
Hur kan man vara så jävla blåögd? Bara kritisera andra men inte kan inse att man själv kanske beteer sig illa?!
Som sagt 16 veckor kvar, minus 3 veckor semester... *längtar*

Slutade i tid igår med, lovely, hade förberett maten innan så det var i princip bara att sätta på plattan & ställa in i ugnen. Vilket gav mig tid att ta reda på tvätten som hängt en evighet på torkställen i tvättstugan. Mest mannens jobbarkläder, men ändå. Sjönk sedan ner en stund i sängen med Amelia.

Efter maten kände jag mig så spänd i magen att jag la mig för att läsa en stund till, mannen svansade efter & somnade. Ja det var ju tisdagkväll, det slår aldrig fel. Så jag tassa försiktigt ut & stängde dörren så fick han ligga där på rygg & dra timmerstockar medan jag hade en mysig tv-kväll för mig själv. Tittade på Ugly Betty för första gången, (orkade inte med en timme Timell )& så Desperate Housewifes förstås. Drack lite glögg & åt knäckisar & pepparkakor till.

Idag är mannen ledig, han ska äntligen hämta våran split nya bil. Han är lite nervös för han kommer lämna den hemma i mitt våld hela 2 dagar sedan. Han ska på mässa & tjusig bankett, sova på hotell... Jag tänkte brumma bil till & från jobbet, påbörja julklappsshoppingen i morgon kväll, äta hämtmat & sova ostört. Så ikväll blir det "övningskörning" & så ska han klippas, för han ser ut som en lurv i huvet & det går ju inte för sig =)

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, scker, kanel& mjölk, 2 julskinksmackor med senap + 1 kiwi Lunch: falukorv i ugn med mos Fika: äpple Middag: lax med potatis & sås Fika: knäckisar + te/glögg



Luciasång & möten...

Då har jag under morgonkvisten hunnit öva lucia sånger samt riva av ett 75 minuter långt möte. Denna vecka ser betydligt bättre ut än förra, njuter av att titta i kalendern & upptäcka små härliga luckor för andhämtning, både jobb andhämtning & Babsan andhämtning.



Slutade i tid igår & stannade på ICA & köpte risgrynsgröt på vägen hem, blev så sugen på att ha det till frukost när en arbetskamrat satt med det till lunch igår. Lagade lasagne till tonerna av Carolas nya julskiva, tycker nog hennes gamla julskiva är en smula bättre, men ska ge den en till chans idag.



Mannen fixade skarvsladdarna till stjärnorna i vardagsrummet, så nu lyser de så fint -mina guldstjärnor jag fyndade på REA efter förra julen. Blev slökväll i soffan var så himla trött & myste med varm choklad till kvällsfikat innan sängen lockade för mycket.

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt medfrön, en smula socker & mjölk & en massa kanel, 2 grova skivor bröd med julskinka & senap + 1 kiwi Lunch: lasagne + grönsallad Fika: apelsin Middag: falukorv i ugn med potatismos & rivna morötter Fika: kex & ost med glögg

Helg resumé

Fredag:

Gick hem till 15.00 & fikade med mig själv & fredagstidningarna + bilagor, numer fungerar de ju bättre som sömnpiller än nöjesläsning så jag somnade sött i 1 timme innan jag började med maten. Fick för mig att griljera skinka sådär på fredagskvisten, blir alltid lika glad då jag läser receptboken & det står att griljeringen kommer ta ca 10 min, men blir lika besviken varje år eftersom att skinkan efter 10 min inte ens fått gyllenbrun färg & är helt sjöblöt inuti -det värsta som finns är blöt skinka. Så årets griljering tog väl uppåt 2 timmar, glömde bort den på slutet & fick ut en kolsvart skinka, men det var som tur var bara griljeringen & själva skinkan var i det närmsta perfekt. Så jag skalade av det brända & smeta på ny griljering så nu har vi en fin skinka igen!

Mannen fick välja tv-program & då blev det På Spåret, jag fick se sista 30 min av Idol, men det kändes inte som att jag missat så speciellt mycket. Själv hade jag velat få ut Amanda -hon kommer bli stjärna ändå & jag tycker inte riktigt hon passar in i Idol konceptet hon behöver vara sin egen. Tyckte fruktansvärt synd om Andreas, så jävla taskigt av juryn, tycker hans röst är underbar & han får stå hur still som helst för min del. Hur många välrdsstjärnor far runt som vildar på scen?

Lördag:

Vaknade vid 9 snåret & gick upp & fixade frukost, premiärsmakade skinkan & myste framför tv:n. Mannen lufsa upp vid 10 snåret. Vi gjorde oss i ordning & for iväg för att shoppa lite. Det blev tapeter till båda barnrummen på övernåningen, en beige tapet med fint mönster i & som lätt går att matcha med en fondvägg i ljusblått eller ljusrosa. Sen blev vi hungriga & åt lunch, blev bakad potatis med en jättegod skagenröra på keso. Jag tror att allt innehåller gravad/rökt lax & granskade röran noga innan jag insåg att all "lax" var räkor.

Åkte till babyproffsen & på 30 min hade vi shoppat barnvagn:



Emmaljungas Cerox 360 i färgen Sport Carbon, med hårdlift, skötväska, åkpåse.

& bilbarnstol:



AKTA Graco + bas, svart & grå, som man monterar i bilen & själva stolen lätt går att klicka dit eller klicka bort

& så hämtade vi ut Gratispaketet, köpte till påsar till blöjhinken & packade in i bilen & körde mot min hemstad.

Sällskapade med pappsen, mamma var på Spa. Så vi fikade & pappa & mannen höll på med något vid datorn. Jag vilade lite & så var det dax att byta om & åka iväg. Hämtade upp Pizza & kebab på vägen & åkte sedan till min barndomskompis. Hon har köpt lägenhet så det blev först visning, jätte fin lägenhet med uteplats. & så åt vi & efter det for vi iväg ut på landet för att gå på fest.

Festen:

Först höll jag på att vända i dörren då vi insåg att vi var yngst & att ålders skillnanden var på föräldranivå. Ok att vår kompis  är en smula äldre än oss, men att hon hade sååå gamla vänner det visste vi inte. Det är från början hennes sambo vi känner & han är jämngammal som oss. Hälsade runt & fick veta att de oxå skulle ha barn, jätteroligt. När de var hos oss senast så berättade hon att de precis börjat försöka & undrade hur det kändes första veckorna & allt jag sagt hade stämt in på henne oxå, så nu går hon runt & bär på sina tuttar & letar mammatrosor/byxor bara för att allt annat skär in & gör ont =).
Kom lite mer folk & vi "yngre" samlades i ett & samma rum & de äldre i ett annat. Blev en riktigt rolig kväll, med mycket prat & skratt & en enorm massa snittar...
Körde hem vår timmes långa resa & anlände huset 0.30.

Söndag:

Vaknade vid 9. Men som alltid numer så blir jag nästan som bakis när jag varit uppe "för länge". Humöret var inte på topp, somnade i soffan vid 10, vaknade en halvtimme senare av mannens dammsugning, men inte blev humöret bättre för det. Började riva i julkartongerna & fick fram det jag ville ha. Mannen fick sätta upp stjärnor i fönstret medan jag strök & fixade gardiner & pyntade. Mannen for iväg & köpte lunch, blev räksallad från närmsta pizzeria -MUMS! Sen tog jag slut. Gick & la mig & sov från 13.30-15.00, men vaknade ändå skitsur & astrött.
Gjorde mig i ordning (hade såsat runt i plyschmysdress hela dagen som nu var en smula dammig) & fick med mig mannen till Coop för att handla. De har mer blommor & pynt än ICA, så jag hittade alla storlekar på julstjärnor som jag ville ha, 2 stora till stora vardagsrumsfönstret, 2 mindre till mina glasvaser, 2 mini till en avlång kruka & en till mini till en kruka/ljusstake i ett som står på golvet + en stor En som ska planteras i krukan på trappen. Hittade oxå röda adventsljusstakar till övervåningen & handlade lite mat. Manenn lagade maten: nötbiff med klyftpotatis & bearneisås + sallad. DÅ kvicknade jag till & orkade titta på 2 filmer: You, Me and Dupree & Christmas in Boston.

Tröttheten sitter fortfarande i. Övervägde en dag hemma i sängen, men masade mig tillslut upp efter ett par snoozeningar. Nu sitter jag här, känns som om ögonen går i kors. har iallafall kontorsdag så jag slipper fara runt en massa & kan sluta tidigt om jag känner för det så det ska nog gå bra.

Dagens meny:

Frukost: yoghurt med frön&russin, 2 skivor grovt bröd med minilätta, julskina & senap + 1 kiwi Lunch: nötbiff med klyftpotatis / beasås + tomat Fika: äpple Middag: lasagne + sallad Fika: apelsin + kex & ost

RSS 2.0