Bältros & munkavle på mannen...

Tillägnad Alva -Tönthunden:



Ser ni hur hon riktigt kramar sin "valp" för att skydda den ?!

De två jag skrev om igår som misstänkte bältros/svinkoppor visade sig BÅDA ha bältros, så nu har det varit ett virr varr av undersökningar & frågor vidare man haft vattenkoppor, om bältros smittar, utplacering av handsprit & en av tanterna har sin bältros på handen/armen så hon springer runt med kirurghandskar. En av dem behagade vara hemma idag -TACK! Den andra sitter inlåst på sitt kontor & har stränga handspritsförordningar om hon rör sig någonstanns utanför det. Jag VET att alla säger att det inte smittar, jag VET att det isåfall inte skulle påverka bebben, MEN jag kan ändå inte komma ifrån att jag tycker att det är bra snuskigt... & med vetskapen om att jag HAFT bältros & den gången kunde ingen säga att det INTE kom från en dam vi hade helskötning på & där handhygiensmöjligheten var bristande & jag därmed blev ekonomisk ersatt pga utebliven arbetsinkomst, så känner jag mig än mer äcklad av detta...

Piggar upp er med en bild av min julklänning:



Lindex 349:-

Igår kom mannen & hämtade mig 15.30 så for vi iväg till slakteriet för att hämta hem våra 2 fårfioler vi lämnat in på rökning. Om ni inte varit på slakteri, så kan jag informera om att det luktar INTE gott. Är mycket glad att jag inte behövde åka dit tidigare i graviditeten, då hade jag nog inte bara spytt av lukten utan oxå av åsynen av hängande grisar från tak till golv...

Kom hem, jag lagade mat & blandade i passerade tomater i stroganoffen blev utsökt, mannen portionerade ut gruset som anlänt under dagen. Såhär ser vår entré ut nu:



Innan fick man balansera uppför en lerig sluttning för att klättra upp på postpallar, lösliggande trallrester & slutligen en hemmasnickrad lite låda för att ta sig in i huset. Idag ska jag nog till & med försöka mig på att moppa golvet i entrén, har inte känts som någon idé så länge leran dras in varje gång...

Vi åt mat & därefter började jag skära fruktsallad, mannen skulle upp & slipa klart ett av rummen som ska tapetseras idag, men han var nog inte så sugen på det. De kvällar han inte somnar i soffan så får han någon slags ultrarapid i pratet, bara står & pratar skit, så igår stod han & tjata om deras apelsinskalare de haft när han var barn & den skulle ingående beskrivas & när jag försökte beskriva vår som en "virknål i plast" (inte var det väl så tokig beskrivning systeryster?) började han asgarva & hade diverse teorier om hur den skulle fungera, tillslut satte jag en apelsin i handen på honom så han skulle göra lite nytta iallafall när han stod där & tjatade, men då blev det bara värre då beskrevs hur kletigt & tråkigt det var att skala apelsiner & bla bla bla, så tillslut fick jag skicka iväg honom med en spark i baken till övervåningen bara för att få honom tyst. Fruktsalladen blev underbar: äpple, apelsin, kiwi, banan, vindruvor, russin & ananasringar+lite spad.

Läste en stund i sängen innan jag duschade & slutligen attackerade soffan, tittade på Monikas mat, mannen var helt förskräckt & tyckte hon hade i hur mycket sprit som helst, hihi. Sen blev det Äntligen hemma medan vi åt fruktsallad, jag med vaniljglass, mannen med chokladsås. Vid 21 var jag svimfärdig av trötthet & släpade mig till sängen & lyckades piggna till så pass mycket att det blev en timmes läsning innan jag somnade. I morse sov jag så hårt att jag inte hörde att mannen gick upp.

Vår julgran:



Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med frön, socker & kanel, en liten burk fruktsallad + te Lunch: korvstroganof med ris Fika: apelsin Middag: köttfärssås med spagetti Fika: fruktsallad & glass

Kommentarer
Postat av: sommartjejen

Ha ha det var en ypperligt bra beskrivning på vår apelsinskalare från tupperware om jag inte minns helt fel!?
Underbar julklänning, sån skulle jag med ha valt om jag inte ammade. Den är lite opraktisk att amma i så min som jag köpte fungerar lite bättre till det! :-)
Vad fin er trappa blev, då kanske jag o Viktor slipper ligga raklånga i leran nästa gång vi kommer o hälsar på. Sist var det såååå nära att jag låg där i snö/leran o flaxade nämligen!!!
kramis

2007-12-18 @ 12:53:10
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se
Postat av: Alva

*ASG* Åh va söt hon är! Vicken dogge alltså...

2007-12-18 @ 13:31:25
URL: http://alvajohanna.blogg.se
Postat av: Louise m Ebba 0205 & Eric 0508

Fin klänning! & söt hund.

Förstår inte varför du blir äcklad av bältros? Inget äckligt eller farligt ju. Det är ju en följdsjukdom
av vattenkoppor (med en försening på mååånga år) & det är ju jättejobbigt för den som får det. Fattar inte att dom KAN jobba? De jag känner som haft det har hat jätteont på olika ställen och varit sjukskrivna många veckor.

Mvh Louise

2007-12-18 @ 14:53:03
Postat av: Anonym

Jag får bli äcklad av vad jag vill! & JA jag har haft bältros själv - jag vet hur "äckligt ont" det gör! & jag tror inte ett PISS på att det inte smittar! Så det så! =)

Nu är båda hemma, den ena på eget initiativ, den andra tvingade vi hem!

Kram

2007-12-18 @ 15:52:50
Postat av: Camilla

Jättesöt klänning =) Och gullig hund! Nu finns det ingen Desperate Housewives idag.. =( Ha en mysig kväll! KRAM

2007-12-18 @ 16:46:01
Postat av: Louise m Ebba 0205 & Eric 0508

:-)

2007-12-18 @ 18:05:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0