Jobb & "kvartsamtal" på dagis

Igårkväll var jag & 2 "grannfruar" ute & powerwalkade en timme travade vi på. Var skönt & roligt att förena nytta med lite skvaller & få lära känna dem lite bättre. Rundan avslutades med att den ena meddelade att barnen skulle till skogs idag med ryggsäck, frukt & sittunderlag-PANIK! Inte någon info om detta hade jag fått. Så jag packade Alice Kittyryggsäck med frukt & ett sittunderlag, men när jag kom till dagis i morse så visade det sig att de minsta barnen skulle stanna hemma. Men Alice hade fått sin fruktburk vid morgonsamlingen ändå. På tavlan stod det att man skulle ta med överdragsbyxor, tumvantar & mössa. Så jag satte svärmor i shopping så hon har handlat P.O.P överdragsbyxor, P.O.P vindtät Fleecejacka, P.O.P vinteroverall i rosa & 2 P.O.P mössor. Tusen tack!!

Jobbdagen svischade förbi. Ännu en medverkan i en grupp blev bestämd, denna gången med "höjdare" för att förbättra Fiaverksamheterna, ett smickrande erbjudande som ej går att tacka nej till. Kändes sisådär att behöva klämma in även DET på mina 50%. Vilket jag påpekade för min chef & önskade antingen utökad tjänst några procent eller få skriva timlön de timmar de infaller eftersom första mötet är på min lediga dag på tisdag, men icke. Flex flex flex, min flexklocka som redan är överfull för att det är svårt att få ihop allt som det är idag. Blir lite sur när det sitter tanter på samma arbetsplats utan ett enda åtagande, inte utför mer än de nödvändigaste ärenden om ens det & ändå får full betalt för det & kommer undan med det oxå, gång på gång på gång...

Hämtade Alice. Fröken meddelade att hon var snorig & tjurig, att hon sagt ifrån mycket och protesterat mycket under dagen. Vi gick hem & jag märkte ingen större skillnad på Alice mer än att hon var lite trött.

Farmor kom & var med & åt middag & sen gick mannen & jag på "kvartsamtal" på dagis vi fick ge vår syn på Alice & inskolningen, dagis i övrigt osv. & fröken gav sin syn på hur Alice verkar trivas, vad hon syselsätter sig med & hur hon beter sig. Trevligt att få höra. Vi fick se bilder på Alice & lite "verk" hon gjort. Väl hemma var det en trött tjej i badet så hon fick ett snabbbad & sen snabbt ner i säng. Hoppas det vaknar en pigg liten tjej imorgon & att samma fenomen som i morse infinner sig dvs att varken jag eller Alice vaknar av mannen & att jag vaknar av väckarklockan & sen Alice efter att jag duschat & gjort mig i ordning... Vore najs!!

Dagens meny:
Frukost: Äggröra, salami, ½ äpple & te
Lunch: Falukorv i ugn (hög kötthalt) med Coleslaw
Fika: 1 glas Cola Zero
Kvällsmat: Kassler, keso & sallad
Kvällsfika: ½ grape, 50g blandade nötter & te

Vår fiiiina rabatt!


Två ROSA klätterrosor på vardera yttersidan av rabatten

Två MÖRKROSA Clematis i mitten med Två ROSA Ölandstokar framför -så de får det kallare om fötterna=)

Hösthörnet med Kärlekört & Ljung


Inlagda Plommon!

Jenny -I´m so sorry hade förväxlat lagen för äpplen & plommon. Men detta recept följde jag till mina plommon, tog inte alls lång tid & smakar supergott!!



Inlagda Plommon

1 kg Plommon
4dl vatten
2,5dl socker
½ dl konjak

Skär ett kryss i ena änden på plommonen. Skålla plommonen i kokande vatten. Jag kokade upp vattnet, la ner plommonen, stängde av plattan. Lät det stå någon minut, la sedan upp plommonen på en kökshandduk & började ta bort skalet.
Sedan använde jag 4dl av skållningsvattnet till lagen för det vattnet var så vackert rosafärgat!
Koka upp vattnet med sockret. Rör tills sockret löst sig. Stäng av plattan. Slå i konjaken. Lägg de skållade plommonen i burkar. Slå på lagen. Låt svalna. jag föröskte dela plommonen & ta ur kärnan men det blev bara mos så den fick vara kvar i mina plommon!
Perfekt att avnjuta en blåsig höstkväll med en klicka grädde!


Sådär jah!

Då började morgonen med vinst på vågen. back till där jag slutade när min farbror dog. Så nu är det bara mera neråt som gäller! Tycker maten är god, amgen håller isg i form med Frukt & fibertärningar & jag känner mig mätt & nöjd. har även dragit in på ett mellanmål då jag känne rmig för mätt på eftermiddagarna för att äta något utan har övergått till en Chailatte på sojamjölk & kanel istället. Mums!!

Måndagen trippade igång med lite journalläsning, ett oväntat mail från mitt X, ett bra möte på ett boende. tillverkning av förslag på Dagscheman, lite telefonsamtal osv. Fick tag i en kvinna som jobbar med en av mina boende & som jag har stora bekymmer över hur mycket tid jag kan lägga på, så vi ska ha ett möte & diskutera & se vad hon som känner honom kan göra & vad som blir mitt ansvar gällande honom. Kändes bra.

Hämtade Alice som hade varit ute i skogen med dagis idag. & fröknarna hade komponerat ihop ett månadsbrev & skickat med Alice "hjälp" hon tycker ju att det är mycket spännande att sitta med vid datorn. Vi gick hem & åt mellis & öppnade posten. Hade fått TVÅ paket idag. har ju börjat prenumerera på Topp Hälsa & fick idag en liten parfym, en MP3 spelare OCH en GI-bok! Skitnajs! Alice var lika exalterad över paketen som jag "Oppa Oppa" hon tyckte jag skulle öppna =)

Sen har vi tagit en promenad. Stannade till på ICA för batterier till min nya MP3. Vidare hem och gjorden fullkornslasagne åt man & barn & en zuchinilasagane åt mig. Alice har börjta försöka klä på sig själv, vilket inte går så bra alltid & hon blir helt vansinning. Idag fick jag stänga om kläderna hon brukar hämta för hon var så ARG, bara skrek rakt ut & tårarna sprutade för att inte byxorna gick på. Snacka om att viljan är större än förmågan.

Ikväll ska mannen glo på fotboll så jag tänkte ta en data & tidningskväll, känns rätt nice faktiskt & imorgon är hela familjen hemma hela dagen. Vi tänkte åka & köpa lite plantor & fixa i trädgården! Hoppas på vackert höstväder imorgon!!


Mamma provar sin nya ihopknäppningbara filt & åker den "läskiga bilen" "atta atta biii biii" som Alice sa.

Dagens meny:

Frukost: äggröra & skinka ½ äpple
Lunch: Lax, fyllda champinjoner, sparris & sockerärtor
Fika: Chailatte
Kvällsmat: Zuchinilasagne (dvs urvattnad zuchini istället för plattor)
Kvällsfika: 50g nötter, ½ grapefrukt & chaite

Dagens motion:

50 min walk

Jenny: Det är min äldsta syster som la in plommon i sockerlag med vanilj & kanel om jag minns rätt, ska fråga henne & återkommer med receptet! =)

Söndag hos Mommo

Idag kom vi äntligen iväg. Till mamma /Mommo. Alice har tjatat om Mommo länge här, sett på bilder & när vi satt oss i bilen har hon frågat om vi ska till Mommo. men snuva på snuva har satt käppar i hjulet, men nu orkade inte Mommo vänta mer utan chansade & lät oss komma ändå. Mannen skjutsade oss & fortsatte sedan till en annan stad för lite GoCart med grabbsen. Pappa öppnade i kalsingarna men han hade hunnit göra i ordning mamma iallafall som satt & fick sin sondvälling. Alice var lite blyg först men sen ville hon sitta i Mommos knä. Men när mommo började köra runt i sin "bil" som Alice säger så blev hon jätterädd & skrek "Atta" "Atta" (akta akta). & ville inte vara hos mormor efter det förrän mormor bytte till vanliga rullstolen.

Alice är väl inte helt fit for fight än. Äter som en pippifågel & magen säger ut & det kommer ut bakvägen lite oftare & mer illaluktande än vanligt. Hon har även prickar efter sprutan i ansikte & på magen. Men nu på eftermiddagen när det dukades fram plommon & kanelbullar har hon ätit riktigt duktig. & dricker gör hon 4dl har slunkit ner idag vilket känns skönt iallafall. Misstänker tänder men är inte helt säker...

Alice sov i sin vagn 1 timme & då passade pappa på att pracka på mig plommon som de har i överflöd. Så nu har jag en hel påse full här hemma. Om någon har förslag på vad som kan tänkas göras utav plommon så säg till!! Har tänkt lägga in i kanel & vanilj lag iallafall så får vi s evad annat som kan änkas komponeras ihop...

När vi kom hem så kom Alice farmor & farfara på besök & fikade. & Alice passade på att lura upp farfar upp på övervåningen för att leka med dockor & hoppa i sängen & Farmor att lägga pussel.

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & bacon+ 1 äpple
Lunch: Fläskkotlett, stekt ägg & sås
Fika: Äppelmums & vaniljgrädde
Kvällsmat: Ugnstekt lax med sparris & brynta sockerärtor
Kvällsfika: Naturell Yoghurt med lite valnötter & torkade äppelringar.

LördagsMys

Idag har Alice varit pigg. Nästan som hon tagit igen allt hon inte orkade igår. Dvs hon har varit överallt, skrikit, gormat, kastat saker... Å inte sovit en blund på heeela dagen. Först var hon trött & vi gick ut i vagnen men hon ville inte sova. Så då gick vi hem igen. Hon åt lunch ihop med mig. Sen frågade jag om hon ville sova i sin egen säng & det ville hon så vi gick upp med en flaska välling (då matlusten inte varit på topp idag) men någon välling skulle hon bestämt inte ha. Hon skulle ner i sängen. Så jag la ner henne, stoppa om henne & gick ut & där låg hon sen en hel timme & pratade. men sova nejdå det ville hon inte. det slutade med att hon hade ner sin sänglampa 6 började gråta så då gick vi in och tog upp henne. jag hade tjuvkikat på henne mellan varven, men då låg hon ned & pratade med sin kanin, så vila gjorde hon ju iallafall.

manen kom hem lagom till lampkraschen & då åt hon lite lunch med honom oxå 6 sen gick de två ut. Jag roade mig med att plocka, plocka, torka & dammsuga. Sen gick jag oxå ut. planterade Kärlekört & rosa & vit ljung i en av rabatterna & mannen täckte slänten med täckbark så långt det räckte.

Nu har vi ätit middag. man & barn badar sn blir det nattinatti för supertrött skruttunge & jag ska sippa vin 6 äta GI äppelmums med vaniljgrädde!

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & bacon
Lunch: Revbenspjäll
Fika: chailatte ( på soyamjölk & sockerersättning)
Kvällsmat: Oxfil´, baconlindad sparris, ostfylld champinjon & beasås
Kvällsfika: 1 glas rött, GIÄppelmums med vaniljgrädde 6 en kopp te.

HöstÄpplen

Har du lixom jag en massa svenska äpplen?



Äppelknyten:

2 skalade & tärnade äpplen
½ dl socker
1 tsk kanel
2msk smör
1 ark smördeg

Marinera äpplena i socker & kanel. Stek sedan i smöret tills de blir en smula mjuka. Dela smördegen i 4 lika stora delar. Pyttsa ut äppleblaningen på smördegen. Nyp ihop till små knyten. Grädda i ugn 225 grader i ca 10 min eller tills pajerna fått färg.


Små Äppepajer:

2 skalade & tärnade/skivade äpplen
½ dl socker
1 tsk kanel
2msk smör
50g smör
½dl socker
½dl vetemjöl
1-2 dl havregryn

Gör äpplena precis som ovan. Smällt smöret i en kastrull, rör ner socker, mjöl & havregryn. Fördela äppelblandningen i 4 portionsformar. Klicka på havregrynsröran. Grädda i ugn 225 grader i ca 10 min eller tills pajerna fått färg.

GI äppelmums

1 skalat & tärnat äpple
1 msk sockererästtning
1 tsk kanel
1 msk smör
1 dl vispgrädde
1/4 vaniljstång

Blanda äpplet med sockerersättning & kanel i en burk. Fördela sedan i små portionsformar. Klicka ner smöret. Grädda på 225 grader ca 10 min. Gröp ur vaniljfröna ur stången. Vispa tillsammans med grädden. servera till pajerna!

Dä va sprutan!

Efter 12½h timmes ostörd sömn vaknade en helt ny & fräsch dotter. Utan feber!! Me like! Själv vaknade jag av mig själv 6.30 & vågade inte smyga upp för att gå på toa med risk för att väcka lillskrutt & kunde därmed heller inte somna om, så det blev läsning & småslummer fram tills hon vaknade med ett "PAPPA". Hihi hon börjar bli mer & mer pappig, tycker det är roligt! & lite skönt att hon kan nöja sig med pappa när han är hemma & inte hänga i benen på mig när man förösker hinna alla de 1000 saker per kväll som måste göras. men när det kommer till bokläsning där går han bort... Sketbort. Då är det mamma som ska läsa! Tro jag det när jag hör honom slöläsa, inte ändra tonläge & drömma sig bort i tvn mitt i en bok!

Idag jobbar mannen till 14. Alice & jag tänkte handla lördagsköttet på ICA (samt utnyttja några fördelaktiga rabatter) & sen tänkte vi väl inte göra så himla mycket mer. Får se om det blir vinkväll med jobbtjejerna idag. har inte hört något än iallafall så det får undersökas under dagen!

En SjukDag

Kände på mig igår att något inte var som det skulle. Skrutteliten var varm, så varm efter badet, men svalnade efter en stund. Men så i natt har jag varit & stoppat om henne 3 gånger & när hon kom upp vid 6.30 var hon brännhet & ville helst somna om hos mig men kom inte riktigt till ro. Efter en stund gick vi ner. jag satte upp henne på diskbänken för att göra frukost. Då kräktes hon ner sin pyjamas.

Fram till nu har rumptermometer funkar kanon, men även fast jag inte tagit tempen på henne på jättelänge så skrek hon "nej nej" & knep med sin lilla rumpa. 38,8 fick jag iallafall fram & sen har hon fått alvedon. Hon la sig ner på hallgolvet på alla 4 & kräktes en gång till. Men sen fick hon i sig lite frukost & det känns som det hjälpte. Hon har inte varit stor i maten idag, lite ynka köttbullbitar till lunch & några pastabitar till middag, men en halv bakelse & en halv banan till mellis & nästan all kvällsvälling.

Vid 8.30 kom farmor. jag hade ett möte som endast sker en gång om året & jag både ville & kände mig tvungen att gå, men arbetsdagen var ju bara 3 timmar så det gick bra med farmors hjälp. & nöjd över att det fungerade för mötet var kanonbra. Mannen var 4 st kort på jobbet så han kunde endast i nödfall komma hem.

Alice & farmor hade ritat & lagt pussel & bäddat om dockorna. När jag kom hem så sov hon. Vaknade ganska snart men jag vaggade om henne så allt som allt sov hon 1½ timme.

Jag hade tid med min bil på bilbesiktningen kl. 15 & proppade i Alice alvedon. Körde vägen förbi Apoteket för alvedon för 10-15kgs unge. Gick in på CityGross & köpte 2 pussel, 1 bok & 1 film. & utanför fanns ett café där Alice fick syn på"KAKA" så då köpte vi 2 bakelser, en till henne & en till mannen.

Bilen gick igenom. Besiktningsgubben slängde småäckliga blickar & jag bara log, det kanske hjälpte??? Han kallade mig under bilen & visade en klämma som lossnat & som borde ersättas om jag inte vill tappa avgasröret. Alice kallade alla bilar för "lastbil" även den sportbil som susade in bredvid oss *fniss* & var väldigt fashinerad av att bilen åkte upp "åppa" & blev rädd när han hissade ner bilen & trodde nog den skulle ramla.

Sen har vi tittat på Tjorven & pusslat resten av eftermiddagen. Hon tog en powernapp i vagnen vid 16.30.

Mannen lagade mat när han kom hem. Blev Hummergryta med grönsaker, smaskens. Alice ögon gick i kors strax efter 19 & hon somnade med flaskan för första gången på flera månader. Nu har vi tittat på IDOL. Jag röstade på Calle, vem röstade ni på???

Mannen har somnat i soffan & jag tänkte smyga upp & läsa lite.

Ja ni vad händer med min vikt...

Ann, det är en fråga jag själv ställer mig. Har funderingar på att byta batteri i vågen eller slänga ut den & köpa en ny. Jag känner mig smalare, inte lika pluffsig om magen, kläderna sitter bättre. Jag tycker jag sköter maten bra även om det fuskas någon gång här och där, men absolut mer bra mat än dålig mat. Jag joggar 2-3gånger i veckan, men ändå... Vågen går lite lite nedåt. Sen fuskar jag en dag då går den upp flera kilo och sen går det sakta sakta nedåt & sen fuskar jag en smula då skjuter den i höjden igen. Så just nu går jag under en 6 veckors strikt GI-diet. Blev så sur & hungrig ett tag vilket resulterade i överätining nu är jag iallafall mätt & känner mig tightare om midjan även om inte vågen säger detsamma. Så helt enkelt jag kämpar på i med & mest motvind! Men det är betydligt lättare att ha bra rutiner & äta bra och lagom mat när jag jobbar.

Somris: ja hon får Ekströms Jordgubb & smultron kräm, finns portionsförpackningar små tetror på 2,5dl, perfelt att dela upp till två efterrätter & hon får det endast de dagar vi äter lunch hemma & bara om hon äter bra med mat. Idag åt hon så mkt mat att hon bara smakade en sked.

Zeb: ja de ska passa sig jäkligt noga! =)

Har rivit av en joggingtur innan middagen idag. Mannen kom hem klockan 14. Vi åkte & hämtade täckbark på grustaget & fick smyga hem via grusvägar pga övervikt, men det gick bra det med. Nu blir det soffa & te för resten av kvällen & nya Amelia & Mama dök upp i lådan oxå! nice!!!


Ledig ShoppingDag

Å vad skönt det är med lediga dagar mitt i veckan. Även om jag gillar mitt jobb jävligt mycket just nu så går det inte upp mot en dag med Alice.

Idag har vi myst länge i sängen på morgonkvisten. & sen har vi målat & ätit frukost. Dansat till Pippisången. & så åkte vi till Willys. Blev handling för nästa vecka redan nu (vet inte hur jag ska hinna det annars nästa vecka). & sen lämnade vi varorna hemma & susade ner på stan. Idag blev det lite shopping:

Klänning åt mig 199:- på H&M

Hårband åt Alice på Glitter & så fick hon små hårsnoddar så vi kan göra pippitofsar som förhoppningsvis sitter kvar längre än 5 min.


Bebiskläder åt min systers bästa väns nyfödda lilla kille!

Klänningen har jag suktat efter i H&M katalogen & bestämt mig för att beställa, men när jag såg den hänga där så blev ju det mycket billigare, inga frakter & skit så då slog jag till! Alice har sprungit runt med mitt gamla diadem ett par dagar nu så nu fick hon ett eget hårband, lite mjukare. Å ni må tro att hon känner isg fin. Hon pekar på hårbandet & njuter av alla komplimanger hon får, & hon har inte föröskt ta av det en endaste gång.

På Lindex hittade vi tillslut fina kläder till min äldsta systers bästa väns son. Puh! Det var så jäkla trångt vid bebiskläderna & vi hade ändå shoppingvagnen som är smal så att gå med vanlig vagn där skulel inte funka. Råkade riva ner några byxor & en tant eller rent ut sagt fittkärring (personal alltså-hon har varit otrevlig mot mig förut) kom störtande & sa "Ja det är trångt här, det är bättre att gå i mittgången" jag bara glodde på henne, fann mig tyvärr inte tillräckligt snabbt. Hur fan ska jag kunan känna, klämma, kolla storlekar & titta på kläder fem meter från där de hänger???

Lyxade till det med kebabsallad från favorithaket (take away) & sen åkte Alice & jag hem. Alice har ätit Fulkornsmakaroner med ost & skinksås & lite kräm till efterätt & ett halvt pizzabröd jag fick med till salladen. Hon älskar de där bröden & pasta förståss. "patta" säger hon när det endast finns sås & skinka kvar på tallriken... Hon kommer snart se ut som en makaron hela hon.

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & bacon, färskpressad äppeljuice &te
Lunch: kebabsallad & Cola Zero
Fika: naturell Yoghurt med torkade frukter & nötter
Kvällsmat: Köttsoppa
Kvällsfika: ost & frukt & te

Dagens motion:

30 min Jogging ikväll


Alice tycker bestämt att dockan ska ha mammas halsband...


En dag på höga Klackar

Idag passade jag på att svira på mig både klänning & klackar, lite extra smink & kände mig riktigt fräsch! Min kollega svischa in i kjol "Duger jag?" sa hon i dörröppningen & drog en piruett, hon är en extrem jeanstjej men hon hade klätt upp sig för att hon visste att jag skull göra det, lite gulligt!

Föreläsningarna (3 till antalet) har varit bra (tack camilla) den första handlade om Lika värdegrund, hur samhället och synen på utvecklingsstörda förändrats genom tiderna & fortfarande utvecklas. Intressant. Den andra var om om Utvecklingsstörda & dess sexualitet. En sak jag reagerade över där är att ALLA har rätt att bli gravida, men sen är det inte alls säkert att de får behålla sitt barn eller ens får en förklaring till varför de inte får behålla sina barn ett exempel är en kvinna som skaffar barn på barn på barn, men ingen förklarar varför hon inte får behålla dom. & förläsaren öppnade upp med att sexualitet är så mycket mer än samlag men ändå så handlade resten av föreläsningen om synen på samlag, onani & utvecklingsstörda & då åsikter från personal.
Den tredje föreläningen var om Tidshjälpmedel som jag arbetar mycket med just nu, var bra att få samma info som personalen, tyvärr så visades saker vi inte har i sortiment...

Vi gick till ett mysigt fik & mumsade lunch. Det blev Skaldjurssallad med het Rhode island. Mumsigt! Där mötte vi upp vår tredje part i teamet & hon följde sedan med på eftermiddagen.

Just nu är vaderna lite ömma efter allt tripperi i highheals, var ett tag sen, måste bli oftare!

Farmor hämtade Alice. Lilla damen hade serverats blodpudding till lunch på dagis idag & lilla damen hade tvärvägrat, som tur var fanns lite potatis & grönsaker & bröd oxå. Jag förstår henne! =) Imorgon är Alice & jag lediga, så skönt! Blir en tur ner på la stada & sen så kommer mannen hem lite tidigare för att hämta täckbark, får se om Alice 6 jag följer med & kollar in trädgårdhandeln som ligger bredvid!

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & skinka + 1 äpple
Lunch: Skaldjurssallad, Rhode island, Cola Zero
Fika: 1 dl nötter+te
Kvällsmat: Lax, blomkålspuré, broccoli, tomat&basilik creme fraiche
Kvällsfika: GI chokladmousse & te

En helskön Tisdag

Ann: Jag har inte hakat på scanningtrenden då jag sett de i affären som ser så himla stressade ut av att hålla på & blippa med den där apparaten + att vi knappt har några köer de tider jag handlar.

Vaknade(hyfsat) utsövd i morse. På bra humör & så har det förblivit hela dagen (med ett undantag, återkommer till det). Har haft en strålande arbetsdag med många fniss en heldel asgarv & en massa producivitet (eh heter det så??). Fått mycket gjort hur som helst!

Det började med en repris av en av 60+ kollegornas erkännande förra veckan "Jag vill varna för kommuncyklarna, jag fick underlivsproblem" & ett förtydligande "övergående". Vi vek oss av skratt i stolarna. Hennes allvarliga min var pricken över i:et. Sedan fortsatte det med att man måste prova "en ung, en gammal, en lång, en kort, en tjock, en smal, en vit & en svart" under sin livstid så man inte hakar upp sig på en sorts karl. Så då var vi ju tvugna att gå igenom vilka vi avverkat & vilka som var kvar. (det finns ju love på äldreboenden oxå så vi har ju gott om tid på oss). & mitt i allt kom andra kolleger in & rev av trevliga kommentarer. Härligt gärng jag teamar med & härlig blandning av folk i hela arbetsgruppen! Lite skitsnack & MYCKET skratt!

Det enda agg jag haft under dagen handlar om särbehanling & att jag klampade in på SSK:ns område. Vi har en person som äter som en häst, dricker som en flodhäst men ändå bara blir smalare och smalare, mår sämre och sämre samt svullnar mer och mer om benen. SSK har ordinerat laktosfri kost något som gjorde personen en smula bättre men inte helt bra. Så jag föreslog gluten+laktosfri kost (misstänker att inte näringen tas upp korrekt & att det även kan finnas brist av något som påverkar svullna ben tänker B12 men rätta mig gärna om jag har fel). Personalen nappade snabbt som attan men SSK:n blev sur på att jag klampade in på hennes område & sen kom de fram att läkaren misstänkte andra orsaker som skulle kräva större undersökningar och därmed sövning så då skiter de i att gå vidare med problemet. Men vafan har man inte rätt att bli utredd bara för att man har en speciell diagnos??? & att hon sedan hävde ur sig "X verkar ju inte må dåligt" så då var jag tvungen att flika in med "Å hur vet man det? X kan inte prata, inte förmedla känslor eller smärta, men är orolig, främst nattetid, har svullna ben & rasar i vikt"... Fy fan!

Eftermiddagen har fyllts av att måla "bommor" & "billastbil" med Alice, hon "mållar" hur mycket som helst just nu & det är bara haka på. Hon lyckades även trilla ur sängen under en hoppsection & pryds nu av ett blåmärke med tillhörande bula mitt i pannan, kommer nog inte vara särskillt snygg imorgon. & så far hon runt i räcerfart med sin Bobbycar det gäller att hålla undan tår & ben när hon kommer farandes.

Nu på kvällkvisten har jag varit ute & sprungit, lika skönt som vanligt. & så blev det Idol, lite mörk chokladmousse & så har jag färgat ögonbrynen!

Imorgon ska vi på Föreläsning hela dagen lång, ska bli kul med lite annat. Luncha på stan å så.

dagens meny:

Frukost: Äggröra med skinka
Lunch: kycklingfilé, grönsaker & nötter
Fika: Naturell Yoghurt med nötter, frön & torkad frukt
Kvällsmat: Köttfärsås, råriven morot, kokt sparris
Kvällsfika: En liten portion Chokladmousse a´la GI & te

Dagens motion:

30 min Jogging!

Kvällstankar...


Idag fick jag min första lönespec på typ 1½ år, hur kul som helst. Egna pengar som jag arbetat ihop. Känns bättre än FK´s fjuttiga summa som brukar dyka in på kontot. Ska väl erkänna att jag spenderat lika mycket som jag gjorde som heltidsarbetande trots att jag varit mammaledig & trots att jag fått in mindre än hälften på kontot, så nu känns det BRA att kunna bygga en buffert igen & slippa föra över pengar från mannens konto varje månad. Spara, spara, spara är mitt mål för hösten!!! (vet iallafall NÅGON som just nu snarkar värre än Miss Piggy i soffan som blir glad över detta).

I min spara plan ingår Willysveckohandling. Jädrans vad man kan "tjäna" penagr. Höll på att få en chock sista handlingen. Har aldrig direkt tittat på prislappar förut (trots att mannen tjatar om att jag ska) när jag handlar mat. men nu har jag insett att det är rätt kul. En vanlig veckohandling på ICA/CityGross har kunnat gå på mellan 1000-1600:- igår på Willys gled jag ut med en veckohandling på 634:- snacka om lycka!

Håller som bäst på att uppdatera mina blogglänkar, har kastat bort bloggar jag blir mer irriterad än glad av att läsa, bloggar som uppdaterar för lite eller som jag av tidsjäl inte längre läser. Har lagt till det jag blippar in på sågott som dagligen, hoppas fler kan få glädje av något nytt & att ingen tar illa upp för att något är borta!


En Härlig Måndag

Alice nattades tidigt igår efter att hon endast sov 1 timme på dagen, då mannen slet upp henen istället för att prova att vagga om när grannarnas ungar väckte henne. *sur* men han fick underhålla en trött & tjurig liten ungsudda tills nattdags. & ändå sov hon till 7.10 i morse, skönt!

Jobbdagen har varit rolig. Först fick jag veta lite secret news på måndagsmötet med mitt team, hihi. Teamar man med två singlar så gör man & då får man livas upp lite med deras wild life. Sedan blev det ännu ett möte med ännu ett boende som har brukare över sin förmåga & en enorm brist på kunskap om sina brukare. Jag skyller på kommunen och är så förbannad hur man kan göra dessa människor så illa genom att inte ge sin personal utbildning & TID att planera, samköra & skapa fungerande RUTINER. *ARG* Jag har ett jättejobb framför mig men känner att jag måste få lite mer kött på benen innan jag kan ta itu med det så just nu går mkt arbetstid åt att söka information & mera kunskap.

Hämtade Alice vid 14 då hon precis vaknat. Fick hem en underbart glad & energifylld liten skrutta, så vi har "Mållat" som hon säger, mamman ska endast rita blommor och lastbilar på löpande band & så ritar hon en kludderutt & säger stolt "Blomma" & mamman berömmer den fina kluddeluttblomman. Idag hörde jag henen sätta ihop TRE ord för första gången "Titta på mig" så stolt jag blev!!!
Vi har även varit ute på en härlig höstpromenad, med löven som susar ner från träden, en ömsom varm och kall vind i håret. Skönt!

Har pratat med BVC om intyg angående Fiskallergi. Dagis vill ha intyg, läkaren hävdar & pekar på regler osm säger att man inte behöver skriva intyg om en sådan sak & hänvisar dagis till att ringa honom. Ska bli intressant att se hur de ställer sig till det. Själv är jag bara så less på att allt ska krångla överallt, varför ska det alltid börja knölas såfort jag vill ha ett papper på något... *suck*

Ikväll ska jag s eom jag orkar titta på Lyxfruarna på 3 an...

Har uppdaterat länklistan, några små ändringar till kommer att ske!!

Dagens meny:

Frukost: Omelette med mozarella & tomat
Lunch: Lövbiff, chilibea, grönsaker
Fika: naturell yoghurt, nötter, torkad frukt 6 frön
Kvällsmat: Ugnsstekt kyckling, grillade grönsaker, vitlökscremefraich
Kvällsfika: ost, plommon & kiwi + te såklart!!

Dagens motion:
45min walk

Middag & Trötter

Igår åkte vi & lämnade tillbaka hunden. Sen vidare till mamma & pappa & dumpa av sängkläderna & gosdjuren som Somris MAN hade glömt här hemma & sen vidare till goda vänner.

Det märks att Alice är mer skeptisk mot andra barn nu sen bitningen. Det tog ett bra tag innan hon studsa runt och sparka boll med grabbarna (som hon sist lekte sig svettig med) hon hade stenkoll på var jag var & jag skulle hemskt gärna sitta i samma rum. Men det släppte lite efter en stund & hon & lillkillen (2år & inte så liten) blev polare & sen stod de & hoppade från nedersta trappsteget i hallen halva kvällen. Klockan blev så mycket att det inte kändes som någon idé att söva Alice där för att sedan riva upp henne & åka hem nån timme senare, så vi åkte hem vid 22 tiden. Alice somnade i bilen & när vi kom hem fick hon välling & somna om här hemma på studs. Men så blev det ju morgon runt 7 snåret som vanligt ändå.

Själv känner jag mig helt urlakad idag. Ont i huvudet, snuvig & TRÖTT. Sorgen från i fredags sitter kvar som ett färskt minne & jag är nog mer ledsen nu efter än jag varit innan. Tror inte riktigt jag fattade att det var sant förrän jag fick se det på riktigt... Det var ju tt helt år sen jag träffade honom ssista gången.

Middagen igår blev lyckad. Mysiga roliga barn som skänker en hel del skratt. Massa prat & lek & bus. God mat (Kycklingfilé med potatisgratäng & rödvinssås + sallad & ananaspaj med glass till efterrätt). Sådär lagom avslappnat & skönt. Grabbsen (män & barn) spelade lite Wiiii. De har en större pojke oxå som tycker det är superkul. Alice fick smaka lite Dillchips & hennes polare delade glatt med sig ur sin skål. Det var ju lite svårtuggat med hennes 6 små tänder men ner slank det ett 10 tal chips iallafall "MUMMA" sa Alice.

Vi tog en lugn tvmorgon. Alice hämtade sin vagn vid 9 och ville sova. Så jag stoppade ner henne där med napp, snutten & leopard & hon låg länge & vilade men så ville hon inte mer & så var det full fart igen. Jag skickade ut henne & mannen. Så de har lekt utomhus i 1½h så jag har dammsugit, tvättat, torkat & facebookat.

Mannen kände för att fortsätta med resten av slänten som är VÅR, men jag bara titta på honom med tom blick & kände NÄE JAG ORKAR INTE.... Mitt mission idag är att veckohandla med Alice sen tänker jga nog inte göra så många fler knop idag!

Imorse när Alice klivit upp så gick hon fram till sin pappa, pekade på rumpan & gjorde pruttljud med munnen. Vad jag garvade, hon hade bajsat & ville ha ny blöja. Hon gjorde sig ju förstådd iallafall =).


Busungar

BadbarnAlice beundrar sin nya CanadatröjaTittar på ThomasTågetDansar till Pippi

SysterMys

Vi åkte hem en stund till mamma efteråt. Först kände jag inte alls för det. Hade en tryckande spänningshuvudvärk & var trött efter nattens dåliga sömn, men det blev en bra stund, med både tårar & skratt & kramar. Mamma stannade inte hela tiden efter begravningen, utan åkte med Färdtjänsten 13.15 tillsammans med sin PA.

När vi kom hem kände vi oss som två slokna blommor. Vi slappade i soffan & barnen for runt i sin vilda takt bredvid. Vi beställde Amerikansk Panpizza XL size & moffade i oss. La baren runt 19.30 & moffade godis framför IDO ihop med våra män. & medan H tog ett LÅÅÅÅÅNGbad. En skön kväll.

Idag åt vi långfrukost, var tar all tid vägen? & sedan packade syster med familj ihop & åkte till mamma & pappa innan avresan hemåt. Jag & mannen & Alice begav oss ut i trädgården där vi bestämt däjt med grannarna för att fixa deras slänt som är synlig från vår tomt. De dök inte upp förrän 11 & då för att säga att de hade en massa annat att göra & dessutom skulle på kalas vid 13. Nu är mannen & grannen ute & fixar en liten stund, men jag har gett Alice lunch & sövt henne med en promenad så jag känner mig inte så sugen på att kliva ut i gummistövlarna & blåbyxorna igen när inte de verkar särskillt inttresserade... Det blir rester av gårdagens pizza, sen tänkte jag ta med Alice för att köpa blommor till ikväll då vi ska till goda vänner på middag! Ska bli en rolig kväll, precis vad jag behöver!

Begravningen

Det blev en solig höstdag. Kallt, men vacker. Hade bävat inför mötet med Farmor & Farfar, men de var som vanligt först, förstod nog nästan inte vad de skulle göra. Kändes lite märkligt. Men sen han det ikapp dem, Farfar grät vid kistan, Farmor som inte gråtit en tår innan lät tårarna rulla under dagen, kändes skönt att se. Jag satt bredvid min pappa i kyrkan, trodde han skulle gå i bitar. Det blev en fin begravning, trots att tåget ut efter kistan mot graven kändes som en evighet, att se kistan halas ner i graven, lite i otakt, lite svajigt, lite snett veta att där ligger HAN, min Farbror. Min ena kusin fick barn torsdag morgon & kunde inte närvara, en sorg i sig, förstå att inte kunna gå på sin fars begravning, förstå att ha sorg samtidigt som man håller sin nyfödda son i sina armar. & att se de 2 andra kusinerna, krama varandra, syster & bror vid graven, fick hjärtat att brista. & Många många gånger for tanken genom huvudet "nästa gång är det vi som står där"... Att se mamma därinne, se mamma sitta i sin rullstol i mittgången, höra de ord som snart kommer läsas upp för henne, se sorgen och medlidan i andras ögon när de ser på mamma, de som oxå vet... Mamma gjorde tecken ner i graven tror de betydde ""Snart kommer jag till dig" & så ritade hon ett hjärta i luften...

Hans gamla svärmor var den enda som höll tal. Blir man så modig & stark när man är över 90 år gammal? Tårarna rann... En stor sorg.

Transportsträckan...

...har denna dag känts som, inför morgondagens begravning.. Usch & fy...

Jobbdagen gick bra, är så jäkla effektiv att jag skulle kunna klämma in en heltid på en halvtid. Idag kallade en personal (manlig) mig för "Du är en ängel vet du det" , alltid trevligt att få höra! Alltid trevligt att med små medel kunna hjälpa. & eftersom jag är ledig imorgon så hade jag lite deadlines att hala iväg... Men det gick.

Hade gjort mig till & satt i linser. Denna ena fick jag ta ut vid lunch då en kollega påpekade att "jag såg irriterad ut i ögat" & sedan "MEN har du inte ögoninflammation" jag som bara tyckte att det var lite skav fick då veta att det var tjockt gult var i ögonvrårna, urk som sedan fortsatt rinna. Blev bättre då linsen åkte ur även om man känner sig halvblind & småsuddig.

Möte hela eftermiddagen. Syster & barnen följde med & hämta Alice på dagis. & sen var det full rulle. Alice var trött & hungrig. Så hon vräkte i sig 4 portioner pasta & köttbullar. Sysster var nöjd över Viktors 3 pastakruvar & 1 köttbulle =). Jag kände att jag behövde lufta tankarna så jag stack ut & sprang när barnen badade. & kom hem till överspeedad Alice osm for runt på bobbycar & hoppa i sängen när hennes kusin skulle nattas. Men strax efter 20 fick hon oxå krypa ner.

Tv har inte funkat på hela kvällen, Stadsnätet??? Så det blidde ingen IDOL idag. Nu ska jag krypa ner & läsa & ladda inför imorgon.


En Onsdag som känts som en Måndag

Somris: Japp, finns mer i frysen (andra lådan) om det som är framme inte räcker.
mammaveronica&Kråkmamman: LÅter bra det! Då satsar vi på läder till vintern!
Linda: Håller helt med, man måste ju får försöka för att lära sig & det innebär att det kan gå tokigt ibland, men förvånandsvärt sällan tycker jag ändå så klättrig, hoppig & framåt som Alice är.

Enda nackdelen med att vara ledig tisdagar är att det känns som måndag två dagar i veckan. Idag har jag varit helsnurrig & sagt "det är ju måndag" flera gånger för att jag verkligen trott att det varit måndag. Morgonen spenderades på BVC, Alice fick göra 1½års kontroll, la snyggt träklossarna på varann (lika fashinerande varje gång att d flesta barn utvecklas i ungefär samm takt gällande dessa test). Det var ny doktor, min kära Nils har slutat & bytts ut mot en tjurig tant istället. Som inte har särkillt bra hand med barn, så hon fick inte Alice till att peka ut kroppsdelar eller prata. & så var det dags för vägning, mätning, lyssna på hjärta/lungor & så spruta. & det räcker bara att ta av kläderna på BVC så slår Alice bakut. Hon ylar som en stucken gris & så tills kläderna sitter på igen. Hon är nu 80,4cm lång & väger 10,65kg. Alice följde med Farmor hem & jag fick kram&puss & gick & jobbade.

Hade möte med ett specialboende som har specialinriktning. & därmed mycket speciella, intressanta men svårarbetade boende. Så jag hade "däjt" med en boendevärd där, en kille, nästan enda stället där det jobbar killar & flera killar. & vi satt & diskuterade & spånade & jag gav tips & råd & vi föröskte hitta lösningar i 1½ timme. Trodde aldrig jag skulle få gå därifrån. Han visade mig boendens lägenheter, bland det värsta jag sett. & vi pratade & pratade & pratade. Intressant, svårt, men en utmaning som förhoppningsvis går att göra något åt & underlätta livet för den boende.

När jag kom hem hade Alice & farmor haft en bra dag, med långa promenader, lite sandlådekaksbyggande & en massa mat. & snart nog kom systeryster (Sommartjejen) med barn. & så har barnen lekt & lekt, inne & ute & badat badkar så vid 19.40 stupade båda i säng (nåja det var en liten herre som stod & hängde i sin säng & ville ha lite mer välling.

Vi har tittat på IDOL & nu är det nattinatti som gäller!

Dagens meny:
Frukost: omelette med skinka
Lunch: Kycklingwook & grönsaker, lite nötter
Fika: Naturell Yoghurt med nötter & torkadfrukt
Kvällsmat: Korvstroganoff & Coleslaw
Kvällsfika: 3 plommon, lite vindruvor & Chaite


Bröd,Bibblan, kakor & Jogging...

Kråkmamma&mammaveronica: Funderar på om Alice ska "önska" sig stövlarna av Farmor & Farfar (kan ju alltid ställa ultimatum mot farmor, hittade ett kvitto på stövlar hon köpt till sig i en påse som inte kostade gratis direkt & frågade henne om jag kunde slänga det, & fick svar "Ja gör det mannen har inte märkt något än" hihi)eller om vi ska köpa dem själva... Fina är de & huvudsaken att hon blir varm & torr om fötterna. Men räcker läderstövlar om man smörjer in dem noga eller ska man satsa på vattentäta???

När Alice vaknat & brödet gräddats färdigt:


& Alice mumsat det till mellis. Så åkte vi till Bibblan. Utan vagn, är lite trixit att få med henne dit man vill, finns ju så mkt att titta på för små damer. Väl inne så rev hon ner 2 böcker. Jag fick en ond blick av en gubbe. Sen tog hon en bok & klättrade upp på en bänk -minst 3 personer stod med hjärtat i halsgropen & tittade om hon skulle klara det. Vilket hon fixar galant, så jag passade på att checka av hyllorna så länge. Jag hittade 3 böcker vid "Nyheter" & sa "Alice ska du sitta där när mamma går & lånar". Såg fasan i bibblatantens ögon som stod bakom disken. Jag lånar via fjärrlån. Alice satt kvar på bänken, en annan bibblatant gick förbi Alice & började prata med henne. Sen började Alice kravla sig ner för bänken & bibbla tanten ropade "Klarar hon att komma ner själv???" med hispig röst & bibblatanten bakom diskens leende stelnade i panik . Jisses vad är det med folk, TROR de att jag skulle lämna en unge på en bänk om hon inte kan komma ner själv???

Väl hemma gick vi ut & byggde "kakka" dvs sandkakor, "Meja" säger Alice, så det är bara göra mera kakor. & när de misslyckas säger hon "Nähee". Äntligen kom jag på vad det är för sång hon ivrigt sjunger.

Attadäattadä annatajadääääääääääääääääääj - DET ÄR JU LILLA SNIGEL!!

& så kan hon springa runt runt i en cirkel och tjoa "Ittetadäj ittetadäj" det är "Du kan inte ta mej" haha så söt.

Joggade i dimma idag. Jätte mycket härlig energi. Kändes kanon! Tjejmilen here I come (ja typ nästa år eller nåt).




Fixande av ärenden...

Kråkmamman & mammveronica: Tusen tack för länken. Blir nog ett par lila Kavatvinterstövlar åt Alice med hennes namn inbroderat =). Hade inte insett att det var så dyra skor, så jag kan vara mycket nöjd över mitt kap, även om de troligvis är en eller två säsonger efter, men vem bryr sig om det?!

Linda&Ann: Avvikelsen är redan skriven. & tycker att handikappade är så särbehandlade i sjukvården att jag kan spy. Man får gräva lång efter journaler överhuvudtaget. Tragiskt! De är människor de med!

När systeryster hämtar kraft i skogen. Har jag hämtat kraft genom lite shopping... Eller nåt. Alice & jag har ränt runt först på Willys (bra sätt att spara pengar) & sedan en sväng på stan. Blev inga storinköp, bara det vi SKULLE ha & så lite mat till Alice som både höll på att svälta ihjäl & somna samtidigt. Så hon fick ett HappyMeal som hon påbörjade i bilen hem & avslutade hemma. & nu sussar hon mätt & belåten i vagnen på altanen med en napp i munnen. Något hon började med i helgen...

Vi har sovit som 2 sessor i natt. vaknade inte ens av att mannen gick upp eller åkte. vaknade istället av ljudet när Alice för första gången hittat lampknappen till sin sänglampa & blev överlycklig då den tändes & släcktes... Så det låg jag & lyssna på i nästan 30 min innan hon ropade "mamma" & ville komma upp. *sötnos*

Dagen har gått till att fundera över lite praktiska saker inför Fredagens begravning. Vad man ska ha på sig. Vill ha svart men inte sorgesvart. Blommor att lägga i graven. & så kan jag inte riktigt släppa tanken på att det komme rbli en jobbig begravning. Att vi ska få vara med när kistan sänks ner i jorden... & dessa tankar får mig att även tänka på mamma. Att vi inte kunnat träffas på 3½vecka pga förkylningar & hur länge till kommer inte snoret fortsätta rinna?? Det är ju sånna tider nu... & nyss fick jag veta att vår kusin inte fått något barn ännu, att hon är tokstressad & jättenervös över att det ska sättas igång precis innan begravningen så att hon inte får vara med eller under begravningen som kommer vara ute på landet en timmes bilfärd från BB... Usch vilken sits!

Har en dubbelsats Rågkakor på jäsning som ska bakas ut. Skulle behöva lämna lite böcker på bibblan samt låna nya... Ta en promenad med Alice i vagnen...Men först ska jag slappa med en rykande fräsch bilaga "GI &hälsa".

Dagens meny:

Frukost: Bacon & ägg
Lunch: Omelette med mozarella
Fika: Naturell Yoghurt med nötter & torkad aprikos
Kvällsmat: Kycklingwook med en massa grönsaker
Kvällsfika: 2 bitar mörk choklad & te

Dagens motion:

30 min Jogging




Veckans (förhoppningsvis) värsta landstingsflopp...

" X kommer hem från avd.X vid 14. Upptäcker att droppkanylen sitter kvar i X hand. Ringer SSK som kommer & avlägsnar denna. Vid 15 tiden upptäcker J att elektroder sitter kvar på flertalet ställen på kroppen. Avlägsnar dessa. Upptäcker att X har kateter -som X avlägsnat själv...."


Man vet inte om man ska skratta eller gråta! Kollar de inte av sina patienter? Eller är de bara de utvecklingsstörda de "glömmer" bort? Byter de inte kläder på dem? Skriver de INGA epiloger som skickas med till boendet??? *katastrof*


SnabbMåndag

Camilla, Svintoflickan, Somris, mammaveronica: Tack! Insåg förra veckan att jag inte har en enda jacka som står emot varesig regn eller blåst, eller någon med huva. Min Henry Loyd som jag ärvt av Svärmor bor i Hunnebostrand, så det blev till att hitta nya, lite billigare varianter. Kavatskorna är jättebra, stadiga, fina & inte ett sandkorn i dem idag. Finns det bra vinterskor i Kavat oxå?? Huvudsaken är att hon är varm & torr om fötterna.

Idag har dagen susat fram haft fullt upp, men ändå lite tid för relflektion. Morgonen började med sovmorgon för Alice del, väckte henne 7.20, har varit inne hos henen en gång i natt, men det märks att hon sover tyngre & bättre igen. hoppas det håller i sig. Arbetsdagen började med ett möte med en Ärendegrupp där vi diskuterar ärenden om Kognitiva Hjälpmedel, tipsar varann om olika lösningar & även får information om nyaste nytt! Så jag fick lite nya idéer om hur jag ska lösa mitt svåraste fall. Efter lunch var det rehabmöte & sen tillbaka till kontoret, skriva journal mm & sen var dagen slut.

Hämtade en glad Alice som var ute i solen & lekte. Hon hade bajsat very big blöja i morse efter frukostbuffén, så de hade fått byta bodie till & med. Men sen hade hon vräkt i sig massor av lunch & mellis & varit pigg & glad hela dagen & sovit gott på middagsvilan. Alice ska gå på dagis 2 dagar denna veckan, må & torsdag. imorgon är vi lediga. På onsdag ska hon till BVC & ta spruta & sen får hon leka med Farmor, tycker det är onödigt att gå till dagis när jag VET att hon brukar bli gnällig & småfebrig efter sprutan. & på fredag ska hon vara hemam med mannen.

Vi gick hem & fikade lite & sen har vi dansat till Madonna. Hon studsar runt som en studsboll & ser för härlig ut. Hon har även fått upp intresset för att hoppa ner från saker, så mamman skakade fram en plastburk & ett täcke & sen har det hoppats:

Ett två tre & hopp!!!

Dagens meny:

Frukost: 1 äpple, Omelette med skinka & ost
Lunch: Köttfärsbiff med svamp, Coleslaw
Fika: nötter, keso & kiwi
Kvällsmat: Korv med hög kötthalt, 2 stekta ägg
Kvällsfika: olika ostar & te


Lite Söndagsshopping

Denna månad ligger jag väldigt lågt på shoppingfronten. Sparar både suget & pengarna till LONDON i oktober! Men som så ofta var det några MÅSTEN som var tvugna att inhandlas innan dess:

Plommonlila regnkappa 120:- /ellos

Svart vindjacka med huva 199:-/ellos

Kavatskor till Alice 400:-/Skokanonen


Förkyld ungsudd på solig Höstdag

Somris: Ja det är omöjligt att fota utan att hon springer förbi =). Klart jag kommer med tårtan ;-) vilket innebär att jag borde ha åkt för sisådär 2h sen...

Alice vaknade ännu mer förkyld efter middagsvilan igår. Snoret rinne,r hon nyser, hostar & sätter massa slem i halsen så hon får kväljningar. Men trots att det är 3:e omgången förkylning sen dagisstart har hon inte fått någon feber någon av gångerna. Bra immunförsvar? eller milda virus? Hon sover som hon ska, äter som en häst. Igår åt vi lax som inte hon tål så då fick hon korv & tagliatelle, hon åt 2 korvar & mer pasta än jag brukar ta. & natten har varit lugn, var inne hos henne 6.30 & då somnade hon om till 7.10. Mannen har hållt låda istället. Dök upp med dunder & brak 00.33 & väckte mig, väckte mig med sina snarkningar vid 2, vid 4 vid 6... *suck*

Vi har spenderat förmiddagen utomhus, jag har målat Friggeboden, nu är det bara mannen som ska måla dörr 6 fönster. ett straff han fått ftersom han annars kommer klaga på att det blev för fult, för tjock med färg, för randigt osv... Är man aldrig nöjd får man göra det själv!!!

Alice har rensat rabatterna

Mannen har byggt en lucka under altanen

Friggeboden

Alice har gungat i en evighet

Vi har spelat boll

& Alice har efter modigt övervägande, många förösk som hon fegat ur tillslut kommit på hur hon kan hoppa ner för rabattmuren. Det ser inte snyggt ut (sprattelbebis) hon landar absolut inte på fötterna (mer knäna & huvet) men hon är överluycklig & hoppar om & om igen!

Dagens meny:

Frukost: Äggröra, rökt skinka

Lunch: Ugnsbakad lax, avocado, paprika, cremefraiche feta/soltorkadtomat

Fika: Keso, frukt & nötter

Kvällsmat: Oxfile, bea med chili, stekt sushini

Kvällsfika: Chokladmousse(hemmagjord på 70%ig choklad) med en klick vispgrädde & te

Dagens motion: Veckans 3:e jogginrunda...


GRATTIS SYSTER!!



ETT STORT GRATTIS TILL MIN SYSTER SOM FYLLER ÅR IDAG! HIPPHIPPHURRAAAAA!


GARDINAUKTION!!

Här kommer som föjer några gardiner som är till salu, det är auktion, dvs högstbjudande vinner!! Intresserad av något par??? Maila mig ditt bud på: [email protected] så startar jag budgivningen om fler är intresserade!
(OBS! DU står för frakten & betalar i förskott till mitt konto!)

1) Panellängder 1 par. Bruna med svarta blommor


2) Panellängder OBS!!2 par. Bruna med vita blommor



3) 1 par LÄngder, svarta med blommor i vitt, rött & grått



4) Panellängder. 1 par. transparenta Gråa med rosmönster

 


Sovrummet & Lite nya gardiner

Sovrummet i diverse vinklar!

 

En Ungsudd på egna strapatser

Köksgardinerna

Datarumsgardinerna


DagisRehab

Tack för alla fina kommentarer! Visst är hon bedårande vår lilla gullunge! Man smälter varje gång man ser henne. Igår började hon säga "Jaha" åt allt man förklarade för henne, det var himla svårt att hålla sig för skratt många gånger hon låter för söt.

Igår hade vi lite Rehabdag. Från Dagis. Det innebar en massa gos & mys. 2 välfyllda pruttblöjor & 2h 45min dagsömn. En massa mat & mellis. Sen var hon som ny, fast lite förkyld. Vi var ute & gunga en stund på eftermiddagen, hon skulle kunna gunga en hel dag. Jag får locka henne därifrån. & sen tävlade vi till postlådan, hon älskar att springa i kapp. Skrattar så hon kiknar.

Jag la tillbaka det ihoprullade täcket som Alice haft i huvudänden igen (hittar henen ofta på natten med huvudet uppkört i spjälskyddet) & i natt sov hon som en stock, endast ett pip men jag behövde inte gå in till henne förrän kl.6 då hon förirrat sig till fotänden & sen somnade om till 7. Så idag känner jag mig oxå som lite ny.

Hade Fredagsmyset idag på jobbet. Vilket innebar att jag åkte & köpte nybakt bröd (Danskt Rågbröd & Dinkelbröd) på morgonen & bullade upp med en massa grönsaker, skinka, salami, ost & lite småkakor efter. Mycket mumsigt & uppskattat! När det var färdigfikat & undanplockat var det endast 1h kvar av min arbetsdag, han med ett par telefonsamtal & lite journalskrivade & lite rådgivning till en kollega angående Kognitiva bedömningsinstrument.

Åkte hem en stund innan jag hämtade Alice. (Hon äter på dagis på fredagar & de vill inte att jag hämtar innan 11.30 så alla får matro). Alice var precis klar så jag gick i princip in & hämtade henne. Fick rapporten med hem som lyder:

Flicka satt i vuxens knä. Många ville klappa & krama. En pojke klappar först. Böjer sig sedan fram & biter flickan i näsan. Svullnad, blånad & ett sår...

Alice var jättetrött, men hon vägrar soman påvägen hem. Hon vill hem & mysa en stund först. Idag åt hon upp halva min lunch & lite kräm. Sen bajsade hon massor & SEN kunde vi gå ut i vagnen. Så nu sover hon på altanen.

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor dansktrågbröd med skinka, salami & ost + grönsaker & te
Lunch: Grillad kyckling, grönsaker & creme fraiche med soltorkad tomat & feta
Fika: Keso, kiwi & nötter
Kvällsmat: Ugnsbakad Laxfilé, Sparris med bacon, Champinjoner fyllda med färskost
Kvällsfika: hemmagjord chokladmousse & te

Dagens motion: 50min promenad


Världens Bästa Alice


Olympiad & Restaurangbesök

Emma: Jag jobbar som Arbetsterapeut mot Gruppbostäder inom Handikappomsorgen.

Igår var en händeserik & rolig dag. Jobb som vanligt. Q besök som gick bra, är bara lika förvånad varje gång hur mycket som hinner hända sen man träffades sist, hoppas innerligt att denna negativa trenden vänder snart...

Alice blev hämtad utav Farmor. & sen var det bara snabbt hem, mysa med Alice, laga lite mat till busunge & man, göra sig i ordning & sen iväg.

Kvällen startade klockan 18 med en Olympiad 090909 & firande av en på jobbet som fyllt 50 år. Vi hade klätt oss "enhetligt" vårt lag var svartklädda med en färgglad attiralj typ sjal eller kjol & gick under namnet "Dödskallarna" mitt förslag "Elins slinkor" röstades ned (domaren heter Elin) & sen ven det av tävlingsanda & kämparglöd ehm eller nåt, vi kom sist 6 var skitdåliga, men kul hade vi iallafall:

kasta föremål i hink, allt från toarullar till tröjor försöktes prickas rätt

Fylla i så mkt vatten som möjligt i en tillbringare med vattenpistol

Dopingtest, Gråsuggan är min!!

Vända en filt medan hela laget står på den...

& så var det hoppa långttävling & kubbkastning... När tävlingarna var avgjorda & dopingtesterna anlyserade hittades ett dopingfynd i 50 åringens dopingprov. Så hon straffades med ett Demenstest. Sedan begav vi oss till en av stadens restauranger. Det fanns bara småbord, inget långbord trots att vi bokat, men det blev jättebra. hamnade med 3 sjukgymnaster & jösses vad vi har skrattat. Jag hade verkligen en toppenkväll & idag har jag träningsvärk efter att magmusklerna fått jobba så mkt. Tyvärr blir det ju inte lika roligt när man förösker återberätta men en sak var när jag berättade en grej & Å plötsligt kände igen sig & ropade "JA" samtidigt som servitrisen frågade vem som skulle ha "Glass med frukt" så hon serverade Å denna glass med frukt & Å fick ursäkta sig att det var ju inet DET hon svarat ja på... Mycket roligt i verkligheten, kan tillägga lite vin, alldeles för sen middag & en sjukgymnast som höll på att somna efter maten hihi, nivån var hög!

Idag har jag varit & lämnat Alice på dagis, hon ska fotas. Gruppfoto & sen ska fotografen fota varje barn "i lek utomhus" kan bli mycket spännande bilder! Ska hämta hem henne om 40 min igen. Hon är snorig & lite små hängig så jag funderar på att ta med henen till jobbet imorgon & bara stanna på fredagsfikat som JAG har hand om & sen åker vi hem, men vi får se om jag får för chefen & hur snoret artar sig under dagen.


Lite Jogging, Idol & Choklad...

Svintoflickan: Du kan ju hyra in syster min för den där 6 delen i butiken, hon verkar ju "inte fått någe på länge"... Låter vettigt med hjälp på kvällen, har oxå upptäckt att tandbosrtningen blir lite snärjig på morgonen...

Somris: Dax att hoppa på din man igen kanske???

Igår var Alice superdupertrött & fick nann kudden vid 19.30 & med 2 omstoppningar under natten/morgonen så slutade det med att jag fick väcka henne 7.15. men skönt att hon sov såpass bra & länge. Idag var det kö för att lämna barn på dagis, alla tycktes komma samma tid, men det gick bra det med. Fick ett smajl från "snyggpappan".

Jobbet har gått bra. har fått några svåra ärenden att knäcka, ett som är ute och viftar på högre ort för att få det att fungera förhoppningsvis. Vi hade möte med de nya Omsorgs SSK arna. Ett bra möte, vi hade samma visioner & strävar mot samma mål, har hakat upp oss på samma "problem" ett ex är att det knappt finns en enda diagnos på våra brukare i journalen, lixom why???? Så det finns mycket att jobba med & sammarbetet verkar i daxläget kunna bli bra.

Hämtade Alice, hon satt & läste saga. & hade precis lyckats bajsa, så jag bytte på henne. Dit kom killen jag misstänker för bitningen & idag fick jag det bekräftat. Han skulle promt stå & titta på, hade tusen frågor, frågade om han fick klappa Alice. "Ja om du klappar fint" sa jag. Alice flinade ett par gånger åt honom & han frågade "Är Alice liten?" efter en stund kom fröken "Oj,oj, hur går det här då?" & jag svarade "Det går bra, han ville klappa lite" "Tyckte Alice om det verkligen?" "Det gick bra" "Det var väl tryggt när mamma var med" svarade fröken. Hon berättade även att hon skrivit en "Rapport om Olycksfall/Skada" som jag ska få kopia på. & hon berättade att Alice är mkt misstänksam mot alla barn som kommer fram & vill klappa & krama. Att hon är mycket för att sitta i knät & bli buren osv. & att de jobbar mycket för att hon ska bli trygg igen. Pluttan! Hoppas jag får igenom att jobba 3 dagar i veckan. Den kille som bitit Alice är påväg över till 3-5 års avdelningen så jag hoppas de kan snabba på den överflyttningen lite...

Tog en joggintur idag, lite segare än sist, jag springer bäst med ilska i kroppen. Har nu njutit av Mörk choklad & Idol.

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor lantbröd med morot, ost, skinka, grönsaker +te
Lunch: Köttbullar med avocadocreme & grönsaker, keso fetaoliv
Fika: keso med hallon & nötter
Kvällsmat: Kycklingwook med nötter
Kvällsfika: nötter & choklad

Dagens motion:

30 min Jogging

Good & Bad HappeningMåndag

Kråkmamman: Jag blir mer sugen NU än för ett halvår sedan då det mest var psut & stön "aldrig mer", men nu kan jag ändå känna att någon gång så vill jag ha en till lite gosig mjuk bebis igen.

Svintoflickan: Det är ju just det här med att sitta still & läsa eller sitta vid datorn eller prata telefon Alice tycker är skittrist att man gör & då blir det gnäll, skrik & hon blir jätteless så jag förstår dig. Kan du inte öppna en choklad&tebutik? =)

Somris: Det är lite svårare att säga så det härmar hon inte ens. Hon ropar Mamma efter Farmor istället & Farmor svarar "Farmor heter jag".

I morse väcktes jag av den glada nyheten att pappas elever tagit medalj både silver & brons hade det blivit! Kalaskul! Så nu väntar vi spänt på att pappsen ska komma hem igen från Canada.

På jobbet började förmiddagen med ett telefonsamtal när vi var påväg ut till ett boende att den kvinnan vi skulle besöka hittats okontaktbar i sin säng & var ivägskickad med ambulans till lasaretett. När vi kom tillbaka var min kollega helt slut & rödgråten & sa "Jag vet inte om jag orkar jobba idag", de håller på att separera & vi hjälpte henen med tips för att hitta någon egen lägenhet.

Alice farmor mötte mig vid Dagis & så gick vi tillsammans in för att hämta lillsnuttan. Gruppen var delad & då såg jag 2 killar ute & leka, den ena som jag misstänkt från början så nu är de bara 2 kvar. Vi gick hem & åt mellis & sen passade jag på att åka till Willys för att veckohandla. 

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd med kokt ägg, 1 glas vaniljyoghutr med 1 msk granola, te
Lunch: WW lasagne, 2 rågrut
Fika: 1 skiva grovt bröd, ½ kiwi
Kvällsmat: Köttbullar, sallad & avocadokräm
Kvällsfika: smoothie på sojamjölk & hallon, 2 rutor mörk choklad, te

 

Imorgon börjar en ny vecka...

Dagen har varit mysig. Vi åkte till Svärisarna. Alice vaknade nästan precis när vi kom & jag hämtade henne, sen satt hon hos mig & mornade sig & gosade jättelänge, så mysigt så! Hennes farbror var där & han är ju lite spännande men lite läskig oxå så hon var lite blyg först men på slutet så fick han både bära & de spelade boll. Hon kan ju säga hans namn oxå vilket är extra roligt. Vi åt tre rätters & sen flyttade mannen & hans bror ner kyl&frys & bar upp det nya. Svärfar har fått ryggskott & klarar knappt lyfta Alice, men de hade varit på promenad & tittat på fåren i hagen på förmiddagen & medan mannen konkade & bar var de nere vid vattnet & så rotade de runt i en kartong med mannens gamla bilar som svärmor hittat i lekstugan. Snart nog stod både mannen & hans bror där med & rotade & provkörde...

Vi försökte räkna alla ord Alice kan, ska se hur många jag kommer ihåg nu:
mamma
pappa
mommo (mormor)
bomma (Blomma)
ampa (lampa)
docka
biii (bil)
lastbil
pasta
mat
vatte (vatten)
me (mer)
mi (jag)
hejjå (hejdå)
titta
Ottar (Oskar)
Ebba
sin farbrors namn
gocka (klocka)
bok
näej (nej)
jau (ja)
bada

& hon sätter ihop:
mamma komma
pappa komma
mi mamma
titta mamma
hejjå mamma

Har säkerligen glömt endel. & så kan hon ju jättemånga djurläten, allt från krabba till häst. hihi. jag tycker hon är så duktig min lilla tjej. Igår när 8v bebisen var här blev jag så förundrad över hur fort deras utveckling går, det var ju egentligen inte alls länge sen Alice bara låg & bubbla & flina i ens famn & nu far hon runt som ett spjut & pratar hela tiden.

På vägen hem fick jag sitta fram för en gångs skull, barnstolen sitter bak i mannens bil & förra helgen märkte jag att hon var så lugn när hon satt själv bak. Farmor körde oxå med henen bak & då hade hon somnat 10.30 på förmiddagen till och med. Så Alice satt bak idag med & det gick superbra. När vi kom hem åt hon 2 hembakta piroger som var kvar från igår & lite köttbullar & pasta. Vi väntade med att äta rester tills hon lagt sig.

Mannen fnissade när han kom ner efter att ha lagt henne, han hade gett henne vällingen, sen när hon är klar drar hon undan flskan, han frågar om hon ville ha mer "näej" sa Alice, satt sig upp & gav mannen en stor puss på kinden. Så söt. & sen skulle hon ner i sängen & sova.

Vi har ätit framför tvn. Tittat på Ensam mamma söker. Kan nog spåra ur lite i år med. ;-)

Väntar febrilt på att pappa ska höra av sig med resultatet från VM, om det blir medalj eller inte Hm... Får gå & lägga mig & läsa så länge!





Kräftskiva

Kråkmamma, Somris, Svintoflickan: Såg att jag bara skrivit att han jobbade hemma i inlägget i torsdags. Jag kallar hans hemmajobbdagar för "ledig" bara för att han är hemma & han kan vara ledig större delen av dagen än när han är på jobbet, i fredags jobbade han bara förmiddagen då Alice var på dagis & jag hemma sen var han med oss. Endel föräldrar tycker det fungerar bra att jobba hemma med barnen hemma &  när Alice blir äldre och leker mer själv & förstår mer vad "jobba" innebär kommer hon vara hemma de dagar mannen är hemma. men just nu fungerar det inte, mannen får inte jobbet gjort & måste göra det när jag kommit hem & Alice blir gnällig & klängig & vi får aldrig någon familjetid. Alice är såpass lite på dagis 20-24h i veckan, vilket fröknarna tycker är lite för lite & vill att hon ska komma mina lediga dagar oxå såhär i början  "bara några timmar" men det har jag sagt total nej till.
Att de inte ger ut namn beror på att det inte ska bli påhopp eller pratas runt. Men i princip alla barn på vårt dagis bor i samma område, de flesta känner till varandra, barn som föräldrar, det är klart man pratar runt ändå & just nu pågår ett spekulerande kring mammorna bland Alice dagiskompisar om VEM det kan vara & antagligen pekar vi ut fel barn både en och tre gånger under tiden...

Igår hade vi Kräftskiva. Det blev en lyckad tillställning. Våra "gamla" vänner dvs de vi känt ett tag nu och umgåtts med ända sedan vi blev tillsammans kom först & sen droppade våra "nya" vänner in. Vi började med en drink i köket & sen tog vi på oss & gick ut för en 4 kamp. Det var skruva i skruv med skruvdragare, det var kasta stövel, det var gå en sträcka med en 5 krona mellan skinkorna & det var en lista på saker man skulle hämta. Riktigt roligt! När alla deltagare kommit i mål blev det Kräftor & Västerbotteostpaj, Pannkaksrulle med räkröra, Köttfärspirogr & så baguetter, snaps, öl, vin & cider. Vi sjöng snapsvisor & vi skålade. Visst blev det lite uppdelat men jag tyckte ändå det blev en bra stämning och att det även skojades & pratades över "gränserna". Vi har haft 5 nattgäster varav den ena var en 8 veckors tjej å himla söt hon har precis börjar bubbla & skratta lite & somna i min famn igår när hennes föräldrar lekte lite.  Idag har vi haft lyxfrukost & slöat.

Sitter nu med toning i håret & snart blir det att bege sig till Svärisarna, äta födelsedagsmiddag (mannen pappa har fyllt) & hämta Alice. Mannen står & diskar alla glas.

Igår fick Alice ha klänning, hon kom ut till mig drog i klänningen & sa "Titta mamma" å vad hon tyckte att hon var fin. & jag fick tillåtelse att göra 2 tofsar på henne, hon är så söt i det, synd bara att de inte får sitta i mer än 1 timme max...


Ikväll är det Kräftskiva

Somris: Ja det var välbehövligt & skönt! & mannen tyckte det var roligt att se Alice in action, han får ju inte vara med om det eftersom han aldrig hämtar & lämnar i vanliga fall.

Anna: Eftersom mannen JOBBADE hemma (vilket jag skrev i inlägget) så var Alice på dagis. Det handlade om 4h. Alice går på förskola efter mina arbetstider eftersom jag jobbar 50% & mannen 120%. OM mannen skulle vara helt ledig och hemma en dag skulle Alice självklart vara hemma hon med (detta kommer tex ske när jag ska på begravning en fredag, när hon ska till BVC & ta spruta osv). Eftersom mannen har det arbete han har så är det svårt att jobba hemma MED Alice hemma & eftersom han aldrig vet när det blir eller kan planera in de dagarna mer än dagen innan & ibland måste åka & jobba ändå (om någon blir sjuk eller om något ärende snabbt måste fixas), vilket gör att Alice har det "bättre" på dagis de få dagar & timmar detta sker.

I natt sov Alice som en ängel. Från 20-6.40. Jag bytte ut hennes lilla babykudde som bara knälar ihop sig till en vanlig stor, den plattaste vi hade & så fick hon sova i bodie så hon inte skulle vara för varm & det gjkorde susen. Vi pratade oxå igår om att Alice inte skulle till dagis idag utan att hon skulle vara med farmor & hunden, kanske påverkade det oxå.

Vi tog en lång mysstund i sängen på övervåningen & sen gick vi ner & åt frukost framför tvn. Alice i sin korgstol, nybakt bröd & juice, mums! Sen gick vi ut en stund & grävde i sandlådan dit Alice vfått ny sand & så kom Farmor. Så nu är Alice hos Farmor & Farfar & hunden. Vi passade på att måla klart Friggeboden, sätta panel under altanen & jag har planterat tuplapn, vårlökar & kungsliljelökar.

Nu sk vi äta lunch & sen fixa lekar & mat & duka till Kfräftskivan!


FamiljeMysDag

Idag var mannen ledig. Alice sov lite struligt i natt med, jag var inne vid 3 & mannen gick in vid 6 men då var det bara mamma som gällde så jag gick in, klappa, stoppade om & så sov hon 1 timme till. Själv sov jag helt ok med 2 uppvak. Men en natts dålig nattsömn hänger kvar länge....

Jag lämnade Alice på dagis. Kunde utesluta en av mina misstänka gossar som jag ändå inte riktigt misstänkt för han är så lugn & go. "ottar" som Alice säger & Alice kom samtidigt idag & gick in med fröken & lekte.

På jobbet har vi diskuterat hemsjukvårdens skatteväxling till kommun & hur det ska tänkas kunna lösas. Vi har även diskuterat OM jag ska lägga mina 3 fredagstimmar på må-ons istället & därmed bli ledig fredag. Gruppbostäderna efterfrågar eftermiddagstider. Fredagen hinner jga knappt åka ut på MEN min chef VILL att jag jobbar fredagar MEN det är för att så många inom SÄBO är ledig fredag, MEN min kollega jag sammarbetar med jobbar fredag & tycker det är ok att täcka för mig då. September bli 4 dagar i veckan så får vi se hur oktober blir.

Mannen & jag gick tillsammans & hämtade Alice. Mysigt! Sen gick vi hem & busade en stund innan mannen & Alice tog en promenad & Alice fick sova 2 timmar medan jag ringde försäkringskassan & löste mysteriet till att jag inte kunna granska & skriva under min begäran om Föräldrapenning & vi latade oss & låg & halvslumra. När Alice vaknade åkte vi med en massa återvinning. Sen tog vi en tur ner på stan. Alice fick regnjacka, regnhatt & vantar till dagis. Så tänkte jag använda P.O.P jackan hemma istället.
Vi tog en fika. Alice drack mest Festis som hon endast får vid speciella tillfällen annars får hon sitt älskade vatten. Jag njöt en Chailatte & en snickerskaka...
Slutligen blev det en tur till Systemet för att bunkra till morgondagens Kräftskiva. & på vägen hem åkte vi till ICA & trängdes bland alla andra...

Mannen har lagat mat, biff med taglitelle & kantarellsås (med konjak i-hans specialsås) & när Alice kommit till ro tänkte jag slappa i soffan med några Polly & lite Te.

Skruttans mesta sysselsättning just nu...


Jobbig Dag

Tess:Jag tycker att din & min situation är så olika. Det första jag frågade var vad Alice hade gjort. Om hon hade knuffats, slagits, nypits hade jag kunnat mer förstå även om det är att gå över gränsen, men ett oprovocerat bett har jag ingen förståelse för alls. & du hör till den grupp föräldrar med något innan för pannbenet som agerar, söker svar till varför uppstår dessa situationer & sedan tagit tag i dem. Det Alva var med om var ju bla.mobbing.

Svintoflickan: jag ska fråga imorgon till varför de inte säger namn, men jag kan tänka mig att det är för att det inte ska bli påhopp & pratas runt en massa bland föräldrarna. Även om det blit mkt prat ändå. OM Alice skulle bita något barns kulle jag kräva att få veta vem hon bitit för att kunna prata med föräldrarna & visa att man tar tag i problemet.

Natten blev strulig för min del. Låg & funderade slumrade till, vaknade av monsterbarn som skulle bitas. Alice vaknade 2ggr och ropade mamma & ville ha uträtad kudde & omstoppning, så det blev inte så många timmars sömn för min del. Dagen har känts lite orolig, hon är ju så liten & jag vill att hon ska vara trygg & inte vara rädd där hon är om dagarna. Idag var jag ingen avslappnad mamam på jobbet, mycket berodde det på att det var Alice längsta dag som infaller 1 dag varannan vecka, typiskt att det var just idag.

Dagis hade löst det hela bra idag. De hade delat gruppen, satt Alice & bitkillen i olika grupper. Alice hade fått läsa mycket saga & vara ute & hon hade varit en glad tjej. Fick ett bra mottagande av personalen när jag kom & hämtade även om det inte var Alice fröknar, så hade de hälsningar från hennes fröknar & de tog sig extra tid för oss idag. Så det känns som d etar det på allvar & vill göra allt för att vi ska känna oss trygga igen

Idag hade jag tänkt åka till mamma på kvällen, men eftersom Alice näsa rinner & jag fortfarande är lite täppt & hostig efter vår förkylning så tackade mamma nej. Hon har fullt upp & är väl uppassad därhemma utav sina PA. mannen passade då på att jobba över för att kunna jobba hemma imorgon.

Jag tog en joggingtur i spöregn, tvekande ända ute på trappen, men det var en enormt skön tur, mycket ilska, frustration & räddsla som ville ut & 3/4 av turen gick utan att jag ens tänkte på att jag sprang.

Dagens meny:

Frukost: !½ rågkuse, 1 kokt ägg & örtsalt
Lunch: Citronkyckling med grönsaker
Fika: 2 rågrut & te
Kvällsmat: Pytt i panna med ägg 2 rågrut med minilätta
Kvällsfika: 4 finncrips med minilätta & ost, 3 chokladhjärtan & Chaite

Dagens motion:
30 min Jogging

Fortsättning på gårdagens näsbett...

Alice gick glatt till dagis idag, lämningen gick bra. Tyvärr var ingen fröken där som var med igår. Men jag ringde vid 9 snåret för att kolla hur det gick. Hon var en glad tjej men såfort killen som bitit henne kom nära henne så gallskrek hon & gick därifrån, så hon är rädd för honom. Jag får inte veta hans namn, men jag fick veta att det är en 2½ årig kille som de har problem med för att han knuffas, det har eskalerat senaste veckan & det var första gången han bet någon igår. Nu har de satt en personal att punktmarkera honom vilket känns skönt. Föräldrarna till killen är underrättade. Men de får i sin tur inte veta vem han bet. Det känns ändå som det kommer bli ganska lätt att räkna ut vem killen är då jag hämtar på såna tider då alla barn fortfarande är kvar & jag ser dem i både lek & matsituationer. & de lär ju se att det är Alice han bitit, näsan är fortfarande röd, även om det värsta lagt sig, kvar är tandskrapsmärken & bitmärket på näsvingen. 

Det värsta tycker jag är att barnet är så pass gammalt. Hade det varit en 1½ åring hade jag mer förstått. De allra flesta barn prova en sak en gång. Men när man kommer upp i åldern 2-3 år känns det hela som ett större problem då är det inget beteende som klassas som ” det behöver inte bero på någonting & kan upphöra lika plötsligt som det uppkom”.

Samtidigt som bettet är så HÅRT att det fortfarande syns tandskrap och att det gått hål. Jag ringde sjukvårdupplysningen igår när jag inte kunde tänka klart och försäkrade mig om att Alice hade stelkrampsskydd, fick även höra att det är väldigt ovanligt att små barn har stelkramp i munnen & att det enda som var att observera var att se till att inte såret blev infekterat. 

Det är inte lätt att vara förälder till det ”bitande” barnet, det förstår jag. Jag är oerhört rädd att Alice ska ta efter detta beteende och jag är rädd att barnet ska bita igen. Jag säger inte ATT det beror på de saker jag pekat på bara att jag tror det. Jag tror precis som ni att det i grunden handlar mycket om uttryck av känslor, kärlek (oftast biter barn någon de tycker om), ilska, avundsjuka osv. Att man fått ett nytt syskon, att mamma/pappa/personal inte ägnar den tillräckligt med uppmärksamhet, att man känner sig åsidosatt, inte känner att man passar in osv.
Att man blir behandlad som ”ett bråkigt barn” & hela tiden får höra att man slåss eller bits. Att endel föräldrar även planterar idén i barnet ”var försiktig INTE bitas” och så biter barnet…
Det är mina egna ihopsamlade uppgifter från föräldrar till bitande barn. Jag jobbar ju som Arbetsterapeut och är arbetsskadad gällande observation – i alla situationer. De bitande barn jag sett (&därmed säger jag inte att det ÄR så) har haft föräldrar som i mitt tycke sagt nej för ofta OCH/ELLER inte haft någon nivåskillnad. Dvs. det är NEEEEEEEJ när man tar pappas suddgummi & det är NEEEEEJ när man bits. & det är vid första gången någon bits jag tror det är väldigt viktig att man hanterar på rätt sätt & har en bra grund från början & då pratar jag aldrig om skrik och skamvrå., dvs inte att barn bits bara för att de alltid får nej utan för de har svårt att tyda vilket nej som är allvar och vilket som inte är lika allvarligt. Att nej blir en vardag, att skrik och gap blir vardag och man blir ”immun” och man fortsätter testa gränser. Barn VET så många gånger när de gör fel & man behöver bara som vuxen markera att det ÄR fel och det viktigaste av allt –att visa HUR man gör istället & förklara varför det blev fel. Men det viktigaste tycker jag är att man som förälder rannsakar sig själv –hur gör vi idag? hur hanterar vi dessa situationer idag? Och hur kan vi göra annorlunda?! Vet man inte hur man ska göra så finns det mängder av böcker & information som lätt går att få tag på. Att i alla fall försöka göra något åt det så gott det går.

Vill du läsa mer:

 http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=11882


Mammas lilla Hjärta...

Idag hörde jag Alice gråt direkt när jag öppnade dagisdörren. & när jag gick in i lekrummet satt Alice & storgrät i knät på fröken med en massa barn runtomkring henne & när hon tittade på mig möttes jag av en rejält röd, svullen & blodig näs.

-Vad har hänt? frågade jag
-Det vågar jag knappt berätta, svarade fröken
-Vad har hon gjort?? frågade jag & tänkte mig mer att hon klättrat högt & ramlat illa
-Hon har blivit biten, svarade fröken

Barnen runtomkring var så skärrade. Fröken nästan gråtig & Alice störtgrät så allt jag fick veta & hade vett att fråga just då var hur det gått till. Alice hade suttit i knät efter att hon vaknat hos vikarien som jobbade idag & så hade en unge kommit fram & bitit henne. Hon hade inte gjort något, vilket jag frågade flera gånger utan det var antagligen en reaktion på avundsjuka. Fröken pratade även om att de "stora barnen" blivit lite åtsidosatta med alla nya barnen som behöver sina fröknar lite mer & sitter mer i knät & blir burna lite mer. Jag tänkte ta mig en pratstund med fröken i morgon eller på fredag när de inte har så många barn & man kan fråga rätt ut VEM som bet, om den bitits förut, om föräldrarna blivit informerade & om det sker igen vilka åtgärder som ska vidtagas.
Jag hoppas innerligt att detta var en engångsföreteelse. Jag kommer även säga till om att jag vill att de säger till, gärna ringer på en gång OM Alice skulle ta efter & börja bitas själv, för mig är det att gå övergränsen rejält. Att barn knuffas & puttas kan jag ha överseende med, men bitas, där går min gräns, barn som bits om och om igen -då är någopt FEL. & då får man hjälpas åt att hitta en åtgärd. Själv skulle jag skämma ihjäl om mitt barn bet någon annan unge & direkt ta kontakt med föräldrarna. Det bett Alice fått är ett REJÄLT bett, det röda har inte gått ner det minsta & på ena näsvingen har en hel tand bitit igenom skinnet. Imorgon kommer hon nog vara fröken Blånäsa. Hon verkar inte ha ont mer än när hon kommer emot näsan.


Fröken rödnäsa...

Camilla: Håller med att bitas -där går min gräns.

Anna: Tack för din infolänk, även om JAG anser att något är fel (oavsett om texten pekar på annat) & att det finns åtgärder, dvs att punktmarkera ett bitande barn en tid & försöka lära barnet att visa känslor på andra sätt. Jag tror även att bitande hör ihop med föräldrar som inte har någon nivå på sina "nej" eller säger nej till alldeles för mkt & barn testar gränser ÄNNU mer & inte förstår allvaret när något verkligen blir riktigt fel, men det rä MINA åsikter & alla har rätt att tycka & tänka som de vill. Ofta biter ju barn folk de tycker om som syskon eller mamma osv. Har en kompis med ett "bitande" barn & där hade personalen gett ut namnet på den bitande ungen så det ska bli intressant att veta om de kommer säga vem som bet Alice till mig. Min kompis blev påhoppad i kapprummet av föräldrarna till det barn som blivit bitet & de gick på så hårt att det slutade i tårar. Att hoppa påföräldrarna är något jag inte kommer göra själv utan vill mer finnas där för att tillsammans lösa problemet, mer resurser, omflyttning tex om det skulel behövas för att få bukt på det -OM föräldrarna är intresserade & tar bitandet på allvar. Om det hade varit Alice som bet en annan hade jag tagit kontakt med föräldern för att visa att man tagit det på allvar.

Somris: Enligt andra fröken så hade allting gått så fort så de hade inte förstått vad som hände innan det var för sent. Vet inte om ungen kom & hoppade på eller om de satt i samma knä. Får förhoppningsvis veta me rimorgon.




NyStart

Tess & Somris: Det är en bok man knappt vill rekomendera för den är så äcklig, samtidigt som man vill att ALLA ska läsa den för att det nog är vanligare än man tror. & just för att det alldeles för ofta aldrig kommer fram. Så ni som orkar LÄS!

Igår gjorde jag en omstart efter 3 veckor av slackerliv gällande vikt & motion. Som berodde på förkylning & min farbrors död. Varken ork eller lust fanns & det kändes som ett skämt att ens tänka på vikt, mat & motion just då.

MEN nu är jag på G igen. Har satt upp lite nya riktlinjer. Igår nrä jag kom till jobbet så for en kollega in som en frisk fläkt, hon hade gått ner massor & har lite mer att loosa. Den andra i teamet lider av ett annat problem dvs hon är FÖR smal & har lika svårt att gå UPP som en annan har att gå ner. Så vi bestämde att vi ska hjälpa varandra till hälsosamma normala BMI.

Mitt medlemsskap på Viktklubben går ut om ett par dagar men jag ska se om jag kan fixa detta på egen hand, har nu så pass mycket med i bagaget att jag vet på ett ungefär hur en normaldag ska se ut. Jag har även tänkt att tänka lite mer GI, absolut ingen GIrivstart utan ett normalt GI-liv. Mer protein, fullkorn, grönsaker ovan jord osv.
Jag planerar att jogga 3 gånge ri veckan tis, tors & en dag på helgen. Vill jag ha "träningsvecka" lägger jag in det. & så ska jag försöak öka på vardagsmotionen, nu cyklar jag till jobbet & så ska jag föröska få till några powerwalks eftermiddagar eller lediga dagar. har ännu inte vägt mig så jag vet inte hur min nuvarand evikt är, men har märkt att jag tappat en massa vätska redan från igår, tänkte vänta me dvägning tills jag känner mig redo för det.

Dagens joggingrunda är avklarad. Det gick bra & känns så himla SKÖNT efteråt!!!

Nu ska jag premiärsova i mitt NYA sovrum!

Ledig (?) Dag

Idag har vi ledig dag, Alice & jag. Jag sov nonstop 22.30-5.40 då mannen klocka ringde, sen vart jag akut toanödig, sen gnydde Alice & behövde stoppas om, så orkade jag inte ägna tid åt att somna om så jag läste tills Alice vaknade 7.10. Hon har hajjat dagistiderna alldeles för snabbt tycker jag. Önskar sovmorgon lediga dagar men tji fick jag. Kanske vänder för hon är ingen piggelin om dagarna & nätterna har varit lite pipiga. Kanske dagis som spökar, eller en tandsing eller den vanliga "oroliga" veckan hon brukar ha ca 1 gång i månaden.

Vi myste i sängen till klockan 7.45 då vi gick upp & rörde ihop lite gröt. Sen åt vi frukost läääänge både Alice frukost & mammas frukost avnjöts tillsammans.

Sen startade jag upp mitt bakeri. Jag har gjort 2 Äppelpajer & 19 Köttfärspiroger. Alice har "hjälpt till", gnällt eller lekt. Det blev tidigt lunch för oss båda & då vände frökens humör. Men vid 12 när farmor kom gick ögonen i kors på lilla damen & vagnen hägrade. De är fortfarande ute på promenad, misstänker att de är på stan & spatserar.

Själv har jag "tid" för grejning till Kräftskivan men då jag var så effektiv på förmiddagen har jag lagt den tiden på tvätt, sovrum på övervåning, dammsugning & lite slappning. Snart ska jag cykla ner på stan & gå på möte/info i Stadshuset.

Boken är nu utläst. uschanimej så barn far illa & hur vuxna kan påverka sina barn & hur de kan göra dem illa... Endel borde inte få bli mammor/pappor. Har ju som jag sagt tidigare tankar på att ansöka om att få bli Fosterfamilj, men jag har tyvärr inte riktigt mannen med på noterna ännu. Kanske när Alice blivit större.

Dagens meny:
Frukost: 2 Rågrut med minilätta, 2 finncrisp
Lunch: Överbliven köttfärs från Pirogerna, Halloumi & sallad
Fika: 4finncrisp med minilätta, 1 gul kiwi
Kvällsmat: kassler sås med pasta
Kvällsfika: Fruktsallad eller knäckebröd + Chaite

dagens motion:
30 min jogging (efter 1 veckas uppehåll)

RSS 2.0