En helskön Tisdag

Ann: Jag har inte hakat på scanningtrenden då jag sett de i affären som ser så himla stressade ut av att hålla på & blippa med den där apparaten + att vi knappt har några köer de tider jag handlar.

Vaknade(hyfsat) utsövd i morse. På bra humör & så har det förblivit hela dagen (med ett undantag, återkommer till det). Har haft en strålande arbetsdag med många fniss en heldel asgarv & en massa producivitet (eh heter det så??). Fått mycket gjort hur som helst!

Det började med en repris av en av 60+ kollegornas erkännande förra veckan "Jag vill varna för kommuncyklarna, jag fick underlivsproblem" & ett förtydligande "övergående". Vi vek oss av skratt i stolarna. Hennes allvarliga min var pricken över i:et. Sedan fortsatte det med att man måste prova "en ung, en gammal, en lång, en kort, en tjock, en smal, en vit & en svart" under sin livstid så man inte hakar upp sig på en sorts karl. Så då var vi ju tvugna att gå igenom vilka vi avverkat & vilka som var kvar. (det finns ju love på äldreboenden oxå så vi har ju gott om tid på oss). & mitt i allt kom andra kolleger in & rev av trevliga kommentarer. Härligt gärng jag teamar med & härlig blandning av folk i hela arbetsgruppen! Lite skitsnack & MYCKET skratt!

Det enda agg jag haft under dagen handlar om särbehanling & att jag klampade in på SSK:ns område. Vi har en person som äter som en häst, dricker som en flodhäst men ändå bara blir smalare och smalare, mår sämre och sämre samt svullnar mer och mer om benen. SSK har ordinerat laktosfri kost något som gjorde personen en smula bättre men inte helt bra. Så jag föreslog gluten+laktosfri kost (misstänker att inte näringen tas upp korrekt & att det även kan finnas brist av något som påverkar svullna ben tänker B12 men rätta mig gärna om jag har fel). Personalen nappade snabbt som attan men SSK:n blev sur på att jag klampade in på hennes område & sen kom de fram att läkaren misstänkte andra orsaker som skulle kräva större undersökningar och därmed sövning så då skiter de i att gå vidare med problemet. Men vafan har man inte rätt att bli utredd bara för att man har en speciell diagnos??? & att hon sedan hävde ur sig "X verkar ju inte må dåligt" så då var jag tvungen att flika in med "Å hur vet man det? X kan inte prata, inte förmedla känslor eller smärta, men är orolig, främst nattetid, har svullna ben & rasar i vikt"... Fy fan!

Eftermiddagen har fyllts av att måla "bommor" & "billastbil" med Alice, hon "mållar" hur mycket som helst just nu & det är bara haka på. Hon lyckades även trilla ur sängen under en hoppsection & pryds nu av ett blåmärke med tillhörande bula mitt i pannan, kommer nog inte vara särskillt snygg imorgon. & så far hon runt i räcerfart med sin Bobbycar det gäller att hålla undan tår & ben när hon kommer farandes.

Nu på kvällkvisten har jag varit ute & sprungit, lika skönt som vanligt. & så blev det Idol, lite mörk chokladmousse & så har jag färgat ögonbrynen!

Imorgon ska vi på Föreläsning hela dagen lång, ska bli kul med lite annat. Luncha på stan å så.

dagens meny:

Frukost: Äggröra med skinka
Lunch: kycklingfilé, grönsaker & nötter
Fika: Naturell Yoghurt med nötter, frön & torkad frukt
Kvällsmat: Köttfärsås, råriven morot, kokt sparris
Kvällsfika: En liten portion Chokladmousse a´la GI & te

Dagens motion:

30 min Jogging!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej! Låter som du har en bra arbetsplats, så viktigt med bra kollegor =) Hoppas det blir en kul föreläsning imorgon & god lunch! Kram

2009-09-22 @ 22:10:39
URL: http://baalance.blogspot.com
Postat av: svintoflickan

hi,hi vilka roliga tanter.damer,kvinnor..du verkar jobba me..

oj..ska man avverka alla dessa sorter..då ligger jag risigt till eller så får jag va helt galen på ålderdomshemmet...



ja du..de kan jag sakna..att inte få nån riktigt lön...

bara den där lilla fk pengen...

å inte får man semester eller pension heller..

å inte ens lunch..skratt..



kramkram nu ska jag sova..eller se scrubs..

sova eller se scrubs..

se scrubs eller sova..

hmmm..svåra beslut.



kram

2009-09-22 @ 23:18:15
Postat av: Somris

Heja Systeryster!! Tycker absolut inte du ska backa för att ssk blev sur, alla människor har rätt att få bli behandlade BRA. Oavsett om de kan prata eller inte!!! blir också sur

(var det produktivitet du menade?)

2009-09-23 @ 07:52:58
Postat av: Ann

Jo rätten till vård har ju alla... Tyvärr kan jag tänka mej att vissa beslut fattas av läkare och ssk utan samråd med patienten eller i fall det inte är möjligt, deras anhöriga. Det brukar bli andra bullar om anhöriga stöter på...

Kram!

2009-09-24 @ 16:19:51
URL: http://osselovis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0