BVC-dag

Alice & jag gick upp vid 9. Fixade oss i ordning & sen somnade Alice igen. Tänkte att hon skulle sova nån timme som hon brukar så jag skulle hinna svänga förbi på jobbet mitt i lunchen. Pytsan heller -då sover hon 1½ timme så jag kände mig asstressad & inte var hon vidare hungrig när hon vaknade heller & så snabbt ner i vagnen & iväg. Hon somnade som en stock igen & vi kunde lugnt glida omkring på jobbet 15 min innan det var dags för vägning & mätning. Träffade en barndomsvän till mannen som förut varit en smula snorkig, men nu när vi båda fått barn var hon hur trevlig som helst (& smal som Posh spice) & hennes son var hur glad & gullig som helst. Svärmor ringde & hon umgås med tjejens mamma & de hade bestämt att ta nästa shoppingtur i vår stad & frågade om jag kunde tänka mig att följa med på fika & om tjejen oxå skulle följa med isåfall. Det kan vara trevligt!


Alice sitter i babysittern, i sin fina Ugglepyjamas som hon fåt av mormor

Alice hade gått upp till 4730g & var nu 55,2 cm lång & huvudet var 39 cm- Hon växer & frodas vår  lilla dam -nästa vecka knäcker hon nog 5kg gränsen *puh*.  Ammade henne innan vi gick hem, men hon kom inte riktigt  till ro i vagnen igen. Träffade en granne som har en 4 månaders bebis & pratade med henne en stund & bestämde att vi skulle höras av för en promenad/fika nästa vecka.

Ilade hem & slängde upp Alice vid tutten & hon fick mat lagom innan mannen kom hem & BVC sköterskan kom strax efteråt. Sköterskan är jättebra, hon har 5 barn själv & säger att hon bara kan ge råd -vi är föräldrar & det är vi som bestämmer vad som är rätt & fel för vårat barn. Det känns skönt. Hon tog även upp vin & amning att det är ok med 1 glas till den grillade biffen om man känner för det. Själv har jag inget sug efter det & väntar för säkerhets skull med vin tills jag ammat klart -har jag klarat mig utan såhär länge klarar jag mig några månader till. Hon går att fråga om allt känns det som & är noga med att poängtera min sinnesstämning & ge exempel ur sitt eget liv -vilket känns bra. Alice sov i min famn hela besöket & fortsatte sova på min mage.


Äntligen fick vi på Alice den stickade tröjan hon fått av sina kusiners dagmamma - jag trodde den skulle hinna bli för liten inna vi han ta kort på henne med den.

Mannen fixade fika & berättade att han "hittat en tomt", en havstomt  - en sån ska vi ha nästa gång säger han. & det vore ju inte fel -inte fel alls -men nästa gång får nog bli när Alice blivit "skolmogen" -MINST! Konstigt, precis efter förlossningen hade jag inga problem med att tänka nr2, nu kan jag knappt tänka tanken -jag är så himla nöjd med Alice & vill ge henne så mycket jag bara kan av min tid & kärlek. Visst kommer hon säkerligen få syskon -men det får nog dröja ett bra tag =)

Idag kom korten vi framkallat (digitalbilder) jättefina allihop, så nu blir det till att sätta sig & pyssla ihop bildtexter & skicka till gamlingarna som finns i livet.

Alice valde att vara vaken mellan 19.30-23.00 igår kväll -då är hon ingen rolig bebis, hur trött som helst men kommer inte till ro & inte ens tutten lugnar henne. Försökte ge henne ersättning med flaska, men mannen hade inte skruvat åt ordentligt så det blev blött på hela framsidan av pyjamasen. Höll på att gå åt av trötthet så jag blev jätteledsen & skickade över Alice till mannen som tillslut kunde söva henne & sov med henne vid tv_n tills det var matdags vid 1 snåret. Då var jag en lite piggare & gladare mamma. Sen har Alice sovit i sin spjälsäng till kl. 6, då jag matade henne & gav henne till mannen som sovit ostört hela natten. Alice brukar ha sin vakenperiod mellan 6-7.30, så han sysselsatte henne medan jag fick sova till 8 då det var dax för mat igen.


Mannen roar sig med att dra upp min känning & ta kort min rumpa iklädd randiga trosor & leggings medan jag tar på Alice ytterkläder -tackar!

Idag hade vi tid på ortopeden, så vi hatsade iväg vid 9.30, anmälde oss i kassan på ortopeden, älgade upp till röntgen, bara för att inse att vi varit så fokuserade på att allt skulle ske denna veckan att ingen av oss sett att det var onsdagen den 14/5 vi skulle vara där... Så det var bara åka hem igen... Snacka om bebisdimma.

Bilder


Alice gymmar


Mannens faster & farbror gullar med Alice


Från mannens faster & farbror


Från Somris


Från en av mina bästa vänner


Från familjen med 2 huligan killar


Från min äldsta syster


Från min favorit jobbarkompis


Från min moster & morbror


Från svärmor


Från paret med en dotter där vi åt middag


Från min äldsta systers barndomsvän

Trött men glad över Vyssan lull...

Alice & jag fick en bra start på veckan. Alice var trött efter nattens bravader & sov gott i vagnen & sen fick hon lite mera mat & somnade om i insatsen till barnvagnen -så jag han laga lasagne & känna mig lite ledig.

Mannen köpte VyssanLull fötter på vägen hem & världens största bröstvärmare då jag tvättade mina & luddet på dem lossnade -men de går att använda ändå men jag vill ha att byta med -känns rätt sunkiga efter ett tag. Det rinner ner mjölk & det kommer lite kräks & man blir svettig. Tror aldrig jag svettats så mycket i hela mitt liv sen efter graviditeten. Svettig under armarna, svettig mellan tuttarna, svettig där Alice ligger & sover på mitt bröst & svettig mellan benen efter bindorna *suck*

Mannen fick sova i soffan hela kvällen -utifall det skulle bli repris på gårdagens natt. Alice vaknade vid 19.30 & tog sin vakenperiod då -vilket var helt hanterbart. När hon ville sova vid 22, hade mannen satt ditt vyssan lull & hon har sovit i sin säng hela natten med 2 amningar. Hon somnar om gott med lite vaggning om inte en rap eller lite kräks sitter i vägen. Tyvärr ligger jag lite på spänn & vaknar av minsta lilla gnäll & börjar vagga på sängen -är så rädd att hon ska vakna. men det släpper väl.

Igår gjorde min mamma en sån där tabbe som svärmor gjorde förra veckan. Att ta förgivet att jag & Alice sitter här hemma & bara längtar & väntar på besök. Jag känner att såfort man ska ha besök så rubbas våra rutiner, man får skjuta på promenaden eller en matning, Alice sover längre & blir vaken på natten osv. & veckan är redan fullproppad som det är & vad jag orkar med.

Tisdag: 13.15 BVC, 15.00 Hembesök från BVC
Onsdag: 9.50 Ortopeden
Torsdag: Åka till svärföräldrarna
Fredag: 12 vännina på lunch, 18 kompisar+ barn på middag

Så jag bad mamma & pappa vänta till helgen & då söndag så ska vi försöka hålla lite på vår lediga lördag om det går. Jag förstår att de vill träffa Alice men om båda mor & far föräldrarna + min syster ska börja komma  varje vecka då slår jag bakut -det orkar jag inte med. Just nu vill jag bara ha lugn & ro & hitta en vardag med Alice.


Sunday...

Söndagen blev nästan lika skön som lördagen. Vi vaknade runt 9. Åt frukost framför tv:n. Tog Alice på promenad & fixade lunch på vägen -tyvärr ville inte lilla damen somna i vagnen under promenaden, men vi han iallafall äta lunch innan hon ville gå ur den. Sen sov hon med mannen i sängen i 1 timme innan vi fick främmande. De kom mitt i amningen -som vanligt! Men Alice är inte så känslig så det brukar gå bra att både prata med andra & inte ha full fokus på henne medan hon äter. De fick sig en stund bebisgos när hon ätit klart. De hade med sig fikabröd, budapesttårta & biskvier, riktigt smaskigt. Alice somnade i min famn & sov där till 18 då de åkte hem igen. De har en vagga att låna ut som vi nog ska hämta på torsdag- Alice älskar ju allt som rör sig -men först ska vi köpa vyssan lull fötter till spjälisen.

Till vår förvåningen & nästan besvikelse somnade Alice om efter 18 amningen & sov till 20.30 -trots att vi njöt av indisk hämt mat, varandra & lite tv visste vi vad som komma skulle. Alice kunde sövas om vid 22 men när hon slog upp ögonen vid 01 - då insåg vi att det här kan ta tid. Hon var bråkig när hon skulle ammas, släppte hela tiden, drog & slet i bröstvårtan med munnen, var där & krafsa på den med sina vassa naglar, tillslut var jag så öm & trött & när jag sövt henen 2 gånger bara för att hon skulle vakna varje gång jag la ned henn så gav jag upp & mannen tog över. Vi gav henen tillägg för att skona mina bröst & efter 1 timme & 3 sövningar sov hon sött mellan oss i sängen. Mannen var lagom pigg när klockan ringde 5.30 & det var dax att åka till jobbet... Får se vilket skick han kommer hem i kväll...

Ove & Linda

Mannen har ett gäng lite små roliga gubbar anställda. Men en av dem, vi kan kalla honom Ove brukar vi skratta åt oftare än de andra. En morgon för ca två år sedan när mannen kom till jobbet stod Oves bil något så fruktansvärt snedparkerad. Mannen gick in & skojade med honom "vad är det här för fylleparkering?". Morgonen tickade på som vanligt massor av lastbilar som ska lossas & lastas & kunder som yr omkring. Vid 9 snåret kom en kund in & bad om hjälp -Ove hade klättrat in i hans bil & vägrade kliva ur -full som ett ägg. Mannen fick självklart skjutsa hem honom & skriva kontrakt som innebär -full igen på jobbet inebär sparken...
Oves sambo är något så fruktansvärt lik Linda Hammar i En annan del av Köping till utseendet, så vi kan kalla henne Linda. Det är ingen av de anställda som hört henne prata, inte heller vi "fruar" som ändå träffat henne endel på julfester & när man svänger förbi på jobbet. I julas var Ove & Linda på Maldiverna, där träffade de ett par från USA. Ove har inte pratat om annat än dem sen han kom hem. Vid ett tillfälle berättade han för mannen att paret frågat Ove "Can she speak?" & pekat på Linda. *fniss* I helgen skulle paret komma hit & hälsa på dem & ni må tro att det har fixats & donats där hemma. Det har byts tv-apparat, renoverats gästrum, köpts nya sängar & det har till & med sats upp en flaggstång till deras ära. I fredags ko manne hem med en påse från JYSK, Ove & LInda hade klpt nya sängkläder till sina gäster, men när det skulle bäddas i torsdagskväll fick de se att de köpt babytäcken... *fniss*. Ska bli riktigt roligt att höra hur deras helg har blivit. I sommar är det Ove & Linda som ska fara över till dem & gifta sig!

Sitter nu & njuter -Alice sover i sin vagn efter den dagliga promenaden & jag har ätit lunch & hugger nu in på en bit Budapest...

Lovely lediga Lördag!

Å vad härligt det var med en obokad lördag -utan besök. Vi vaknade hela familjen runt 9 till varma solstrålar som lyste in genom fönstret, jag ammade & gjorde iordning Alice medan mannen fixade frukost. Sen var det "lekstund" då testas alla babytäcken, filatr, babygym, babysitter & bilstolar för att underhålla lilla damen. Mannen hittade en perfekt beskrivning på henne i en barnbok - bebisen som är en vaken bebis & kräver mycket stimuli då hon inte ännu kan sitta upp eller ta grejer själv -jo jag tackar jag!

Vid 10.30 packade vi ut oss i bilen , åkte & handlade mat & tvättade bilen & sen tog vi en extra tur med bilen då Alice sover så skönt i den & vi hade förhoppningar om att hon kanske skulle sova vidare hemma iallafall någon halvtimme - icke då! Men det blev en fin biltur vid havet.

Väl hemma vaknade Alice & det blev amning & lunch samtidigt. Hade köpt färdiga sallader på ICA & jag vet att jag höll i en grönsallad till mig men väl hemma hade vi två pastasallader så jag som är gluten allergiker fick sitta & peta ut alla majs & morotsbitar & salladsblad - så tröttsamt, övervägde att fälla en tår faktiskt men mannen gjorde en dubbel knäckis åt mig som tröst istället.

Sen tog vi en promenad i det ljuvliga vädret. Mannen tyckte vi skulle prova en ny väg som visade sig sluta med en återvändsgränd & en stupande minimal stig så det var bara vända. Vi snirklade oss upp via baksidan på övre platån av vårt bostadområde & tittade lite på de som kommit lite längre än oss vilken marksten & altaner de byggt.

Träffade grannarna & deras barn när vi gick förbi, deras yngsta en tjej på ca 3 år sa:

-Går hon på gula?
-Vad är gila för något?frågade jag
-Mitt dagis!! sa hon
- Nej Alice är för liten för att gå på dagis, sa jag.
De är roliga de små liven.

Alice sov 1½h i vagnen -jag tog en powernap i sängen & mannen tittade på fotboll. Sedan somnade Alice i min famn till 18- Då började mannen laga middag, det blev fylld rödspetta (champinjoner & anjovis) i gräddsås med riven ost & potatis - mycket gott.

Alice somnade vid 21 i min famn & vi tittade på Körslaget & åt chokladpudding med grädde. Alice fick sova på sin pappa medan jag duschade & gick & la mig - de kom in någon timme senare & madam har uppfört sig strålande i natt sovit 21-01.30 2-04.30 5-8.00, mannen påstår att han legat & vaggat henne i flera timmr - men jag har sovit som en stock iallafall. I morse när jag vaknade låg hon där & bubblade & log - då är det bara underbart att vara mamma -man blir så varm i hjärtat.

Idag väntar vi besök av Mannens faster & farbror.

Första veckan med mannen på jobbet...

Så var första veckan sedan mannen börjat jobba avklarad. Han kommer vara hemma en eftermiddag & en förmiddag nästa vecka oxå så det känns ok. Tycker att det fungerar fint på dagarna med Alice. Hon knölar mest kvällstid -precis när mannen kommit hem.

På förmiddagen fick Alice åka bärsjal så jag kunde hänga lite tvätt, vattna trötta blommor & plocka ur diskmaskinen. Efter lunch tog vi vår vanliga promenad men omvänt varv & när mamma & pappa kom vid 13, låg trollungen & sov hela deras besök- pappa sprang som vanligt ovanligt många ärenden förbi henne. Nu slappar mamma & pappa på Spa några mil härifrån- lyckostarna. Mannen företag har kört grejer till Spa´ts renovering & renoveringen har gått på 7 miljoner -ska bli så kul att höra om det var så fint som det borde vara för de pengarna.

När mannen kom hem stod Alice & jag & lagade mat, det blev en sallad som jag sett "leila" göra:

Päronsallad

stek klyftor av päron i lite olivolja
blandad sallad (jag tog färdig på påse)
grönmögelost -smulad efter behag
brieost - skivad efter behag & storlek

Blanda i mindre portionsskålar & servera till en grillad bit kött & potatis... MUMS! Vi åt ryggbiff & potatiskroketter + café de parissås till. Alice sov på min axel medan vi åt - men vi fick iallafall äta samtidigt. Tittade till & med på hela Postkodmiljonären, Talang & Berg Flyttar in, Alice somnade på min mage. Sen fick vi henne såklart inte i säng före tolv & hon var även vaken mellan 03-05 i natt. Men några timmar har vi fått sova iallafall.

Har fått lite hjälp med att forska om Filur, men de uppgifter som jag har fått & jämfört med min "blogg-medlemslista" så finns hon inte på min lista tyvärr... Beklagar om ni som fått förfrågan om ni är Filur -tagit illa upp -det var inte min mening. Och om Filur läser detta, vore jag hemskt tacksam om du tog ditt förnuft till fånga & beter dig som folk & mailade mig på: [email protected] .

Nu ska jag fortsätta njuta av vår LEDIGA LÖRDAG!


Solskenspromenad & vattenläcka

Kände redan då jag duschade på morgonen att det inte var det vanliga trycket i duschslangen. Sen vid lunch var det samma sak i kökskranen & på eftermiddagen när jag spolade på toaletten kom inget vatten alls. Så jag trodde något hänt hos oss & slängde mig på luren till kommunen. Det var en stor vattenläcka som rörde två områden här i stan & de hoppas kunna fixa det under dagen. Bad för säkerhetsskull mannen köpa hem lite att dricka - jag dricker ju som en flodhäst numera. Blev till att krypa ned oduschad & med det vatten som stodi kranarna upptappat på tillbringare så vi iallafall kunde tvätta rent Alice. Cirkulerade en tankbil i området om det skulle knipa... Vattnet kom inte tillbaka förrän under natten.

Alice var lite kinkig på förmiddagen ville inte riktigt komma till ro. Mamma & hennes "torsdagsvännina" som tagit på sig rollen att hitta på något roligt med mamma varje torsdag tittade förbi vid 11 snåret. Mormor & Alice fick sig en liten pratstund & gosstund & jag han slänga i mig lunchen innan Alice ledsna & jag tankade i henne mat & stoppade ner henne i vagnen. Kan säga att jag är glad att jag valde små hjul fram på vagnen, det går lixom att gunga i sidled när man kör framåt & det är enda sättet att söva Alice om hon sätter igång & skrika i vagnen vilket hon gjorde dagen till ära. Jag hade tagit på mig luvtröja & väst, men västen åkte av ganska fort. Stannade på ICA & shoppade lite tvättlappar, tv-bilaga & MER åt mig. Personalen på ICA har inte sagt något än, men en kille glodde så jag trodde ögonen skulle trilla ur när jag kom in förra gången med barnvagn istället för mage. Solen gassade så skönt & det blev en härlig promenad på lite mer än en timme.  Idag ska jag gå samma sträcka fast omvänt varv, så jag slipper ta alla backar uppför utan i stort sett bara får nedförslut & kan handla lite kött till kvällen på ICA så det slipper ligga så länge i solgasset under vagnen.

När jag kom hem fick jag nästan två hela timmar egen tid då Alice sov, så jag kollade lite dator & läste i nya Amelia. Till en början låg tidningarna på hög, Amelia, Mama & så damp nästa Amelia ner innan jag hunnit läsa ut de andra men så kom jag på att amma & läsa tidning funkar utmärkt så nu är jag ifatt igen =)

Beställde lite kläder från h&m shoponline:



Klänningar 149:-/st, Kjol 149:- & 98:-, Skor 98:-, byxor 198:-

Svärmor ringde igår & hade bestämt att vi skulle komma dit på mat på lördag, hon blev lite snopen då jag sa att det var vår enda lediga dag på hela veckan utan besök & att jag kände att vi behövde hålla den just ledig. Idag fick jag sms av min äldsta syster som skulle shoppa med sina barn på lördag & frågade om de fick komma förbi en kortis, så då sa jag nej där oxå. Känns lite att säga nej, men samtidigt så orkar jag inte hur mycket som helst heller så jag måste vara rädd om mina krafter & just nu är en dag med mig, mannen & Alice det jag helst av allt vill ha -om sen vi får för oss att ta någon utflykt så är det fine för då har vi bestämt det själva.

Usch vad fort det märks på Alice att mannen börjat jobba. Han slet som ett djur igår för att få henne lugn på kvällskvisten, en hel timme höll han på & sen när han tillslut gav henne till mig så somna hon på 5 minuter i min famn. Tror det är jätteviktigt att han får ha henne på kvällarna så det inte bara blir jag som duger. Alice ville inte sova i sängen förrän runt midnatt så hon & mannen for mellan säng & soffa fram till dess. Sedan har hon sovit gott fram till nu (9.00) på 2 amningar.

Idag kommer Alice mormor & morfar en sväng, de ska lämna Viktors babygym, något jag tror Alice kommer tycka är jätteroligt - hon älskar att ligga & speja på saker & fullkomligt njuter vid skötbordet där musikmobilen spelar & snurrar. Vi ska nog ta & hinna med en solskenspromenad efter lunch innan de anländer oxå.

Arla morgonbubbel, besök & Socialen..

Klockan 4 tyckte Alice att det var jätteskönt att vara vaken, hon låg & bubblade mellan oss. Inte ett dugg ledsen bara pratglad. Hon pratade med ränderna på täcket & snuttade på mannens näsa, viftade med sin lilla hand på små sovande mamman. Mannen var uppe & gick lite med henne, men det hjälpte inte. Hon fick mat igen vid 7 & efter tre misslyckade nattningar i sängen fick hon sova på mig & tillslut la jag mig på sida med henne tätt intill & så sov vi båda två till 9.30.



Alice plutar med munnen...

Alice fick följa med mamma i badrummet, spottarna i taket är mycket intressanta & jag han både gå på toa, duscha & äta frukost innan hon ledsnade fick mera mat & somnade på en kudde i fåtöljen.

Vid 12 kom min bästa gamla jobbarkompis & hennes 4åriga dotter. Hon har bytt jobb & stad - nya jobbet passar henne utmärkt & jag är jätteglad för hennes skull samtidigt som jag kommer sakna henne enormt när jag kommer tillbaka -om jag kommer tillbaka. Vi satte oss på altanen på framsidan, hon hade köpt med sallad till lunch, fick avbryta mitt i då Alice vaknade & ville ha mat så det blev kombinerad amning & lunch.



Jobbarkompis & hennes dotter med Alice

Mannen kom hem vid 14.15 då det var dags att åka till Socialen & bekänna faderskap & skriva på om gemensam vårdnad, två personer stod & tittade då han skrev på, själv hade jag svårt att hålla mig för skratt.

Dagens besvikelser:

* Vi bytte bil med svärföräldrarna över helgen för att de köpt för stor bil för att få dra släp på vanligt körkort, idag lyckades svärfar repa motorhuv + lite till, så det blir omlackering.

* Ingen hade informerat mannen om att det var "jobba sent" dag på jobbet, någon kvalitetssäkring, så istället för att vara kvar hemma hos oss efter Socialen var han tvungen att kasta sig iväg tillbaka till jobbet & slutade inte förän runt 19 snåret...



Min favorithand

Kvällen ensam med Alice blev lugn, Alice somnade ju som vanligt i bilstolen & sov 1½ timme till, sen små sov hon i  mitt knä, fick mat, låg & kika lite på täcket & vi sjöng lite & sen var det dags för mat igen & så somna hon.  När mannen kom hem var hon pratglad & pigg & han föröskte sysselsätta henne tills han själv stupade i soffan runt 20.30, då jag gav Alice mat & sedan la henne på honom så jag kunde gå & lägga mig själv. I natt tog Alice sin pratstund mellan 5-6 istället helt ok.

Idag skulle vi haft gäster, en av mina bästa vänner med hennes sambo & barn, men sonen var hostig & snorig & jag vet inte om det är jag som extra orolig då Alice fick en tuff start & redan haft feber - men jag vill inte att hon ska bli sjuk. Så vi avvaktar ett par dagar & hoppas på besök nästa vecka!



Alice älskar mormors fina täcke

Den fullspäckade dagen...

Uppdaterad 11.50

Somnade aldrig om med Alice på morgonen, passade på att unna mig lite egen tid. Det är svårt det där att avväga sömn eller egen tid, båda två är så mycket värda. Alice vaknade som en klocka 9.30 & hon fick mat & sen gick vi runt & tittade på våra saker i huset tills mannen kom hem & Alice somnat & det var dags att åka iväg.

Ortopeden:

Vi startade med ett nybörjarfel. Vi glömde skötväskan i bilen & Alice la av värsta bajjan när vi la ner henne på britsen. Så mannen fick älga iväg till bilen. Ortopeden han med halva undersökningen innan Alice tyckte att han dragit nog i hennes lilla ben & spjärnade emot allt vad hon orkade. Så då fick det bli matpaus lite tidigare än hon annars skulle fått -men hon blev lagom avslappnad så ortopeden kunde avsluta undersökningen för att konstatera att det till 99,9% säkerhet inte behövdes skena men att de för säkerhetsskull ville kolla med UL. Varför kunde de inte gjort det frå början känner jag... Så vi ska tillbaka tidigast nästa vecka.

Vi stoppade ner Alice i vagnen & tog en promenad ner till en korvkiosk där vi åt vår lunch i solen. Tog en till promenad innan min kuratortid började, satte oss på en bänk i solen & höll om varandra medan vi tittade på det lilla underverk vi skapat.

Kuratorn:

Vi gick igenom min förlossning & BB-tiden. Just nu känns BB-tiden känsligare att prata om än förlossningen - den blev ju allt det jag INTE önskat att det skulle bli. jag hade önskat mig en lugn & trygg start för vår lilla familj & att slippa vara ensam. SEn pratade vi även om breven från jag var liten & och lite om min äldsta syster & mamma & hur de betett sig dagarna innan förlossningen då jag bara ville vara ifred & de var ihärdigare än någonsin. Det kändes som en stor lättnad när jag lämnade rummet & hittade mannen & Alice i solen utanför & de hade gått runt hela sjukhusområdet.

BVC:

Alice fick så mycket beröm. Hon är en sån fin bebis. Hon fäster redan blicken & är så intresserad av alla saker som finns i närheten. BM var fantastisk & gullade jättemycket med Alice & trodde vi snart skulle få oss ett första leende -jag längtar! Hon visade hur Alice skulle tvättas -hade visst glömt hålla upp armarna så man kommer åt ordentligt under armarna, men annars har jag gjort rätt. & naveln som jag varit så nojig över för att jag tycker den vätskar lite tyckte hon var jättefin för att vara så här tidigt. Alice fick vägas & hon hade gått upp från 3940g som hon vägde innan vi lämnade BB till 4495g. Så jag har gjort rätt som inte gett henne ersättning sen i lördags & att hon numer är nöjd de flesta gångerna av en tutte. Såren efter sugklockan läker fint & håller på att trilla av. & hickan & hennes spyer är helt normala -vilket kändes skönt att höra. Nästa vecka ska Alice både till BVC & vägas & så kommer BM hem på besök.

När vi kom hem sov Alice sött i bilstolen -att den kan vara ett sånt sömnpiller, så mannen & jag hjälptes åt med maten & kunde till & med äta ihop innan hon vaknade med ett illtjut alldeles svettig.

image423

Kotoffel premirä! (H&M 49,50:-)

När Alice ammats kände jag fortfarande hur tutten värkte. Vi har övergått från att äta från båda brösten till att bara det ena räcker de flesta gångerna. Så jag kände igenom bröstet & hittade hårda knölar så det blev ilfart till pumpen & jag fick ut 50ml till & knölarna & ömmandet släppte äntligen -är så rädd för mjölkstockning. mannen & Alice tog sin vanliga "lur" på soffan & jag fick duschtid & datortid & sova en stund innan nattningen tog fart!

Alice "Hello Kitty" dress finns att köpa på H&M för 98:- den hänger bland pyjamasar, men jag tyckte den var så fin att den även fungerade på dagen. Det rosa/bruna setet finns på Lindex -fick det av min äldsta syster så jag vet inte riktigt vad det kostar.

Å vilken underbar Dag!

Alice & min första dag ensamma hemma gick strålande. Jag sov till 8.30 & Alice till 9.30, sen hade lilla damen en vaken period på 2 timmar som vi fördrev genom att titta på lejonen som hänger i vagnen, åka babybjörn, ligga på filten & titta på de fina blommorna & sitta i babysittern. Sen var det dags för mat & då passade jag på att äta min lunch medan jag ammade - det är lugnast så.



Jag & Alice

Efter maten packade vi ihop oss & gick ut i solen på promenad. Vi gick till Ica & handlade lite & sen tog jag en 30 min väg hem & åt en glass-twister på vägen. Alice sov så sött i vagnen. Hon fortsatte sova en timme till när vi kom hem.

På eftermiddagen blev det tv-tid Alice sov på mitt bröst medan jag tittade på Flygande doktorn, halva advokaterna & Gilmore girls. SEdan fick jag till & med laga mat medan Alice låg på sitt babytäcke i köket & beundrade spottarna i taket.

Mannen kom hem under hennes gnälligaste period, så hon började med att gallskrika, men sen kunde vi äta middag tillsammans med henne i babysittern. Mannen & Alice somnade gott i soffn kl. 19 & jag fick ta en låååång dusch & datortid + lite sömn inann Alice var hungrig & redo att nattas i sängen.

Vår lilla madam är en riktig liten kräkunge- innan hon ska sova kastar hon upp en tre fyra laddningar & hon kommer inte till ro innan det är klart & hon gör det oftast liggandes på rygg så både säng & pyjamas blir blöta. Tycker så synd om henne, man riktigt ser hur hon kämpar med de där innan det kommer upp.

Idag håller vi tummarna för att Alice slipper höftskena, att Alice sover som en stock när jag är hos Q & att hon duktigt gått upp i vikt på BVC.

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med skivat ägg, 1 glas dofilus Lunch: på sjukhuset eller stan Fika: frukt Middag: kasslergratäng Kvällsfika: brukas hoppas över men kex & ost vore gott... dream on...



Magen fortsätter krympa 12 dagar efter...

Söndag & Måndag

Söndag:

Mannen har sett till att vi fått i oss både frukost, lunch, fika & middag. & min mage känns bättre -även om den ömmade lite efter kvällsmaten. Vi fick besök av ett par vänner med två buskillar på 1 & 3år, Alice sov så vi kunde fika. Hon fick en jättesöt sommarklänning, med keps & leggings & strumpor med volang. När hon vaknade var hon hungrig & små killarna busade som vanligt. Alice låg mest & gnydde vid tutten av deras höga tjut & vilda lek. Så hon tyckte det var superskönt när familjen äntligen packade ihop & åkte hem- ärligt talat tyckte hennes mamam det oxå. Alice hade en lite orolig eftermiddag som vanligt. Hon sover korta stunder på oss, ammas oftare & kommer inte riktigt till ro. Men då vet vi att vi får en skön natt & jag tycker att det är bättre att hon har en sån period på dagen när man själv orkar med än på natten. I natt sov hon21-23.30 00-05, 07.30- sover frotfarande. Så jag har nog fått minst 8 timmars sömn i natt. Passade på att sova mellan 7.30-8.30 innan telefontiderna sparkade igång.

Måndag:

Idag är första dagen för mig som jag har Alice själv. Mannen jobbar då svärisarna är nere vid sommarhuset & tar emot värmepump & möbler. Jag har bokat tid på BVC imorgon & Socialen på onsdag. Denna vecka ser fulltecknad ut med besök både som vi ska på & som vill komma hit. Än så länge ser helgen lugn ut, men jag kan tänka att det blir besök hos eller av svärisarna i helgen.

Alice ligger i sängen & håller på att vakna till, hon kan morna sig i över en timme. Kikar lite på de spännande ränderna på våra täcken, somnar om, får syn på lappen på kudden osv...

Idag tänkte jag stoppa ned Alice i vagnen efter lunch då vi båda ätit & gå till ICA. "ÄNTLIGEN" kommer de väl säga där, så många gånger jag sprungit med tjocka magen i den affären. =)

Dagens meny:

Frukost: 2knäckisar med skivat ägg, 1 glas dofilus Lunch: kycklingfilé med potatisgratäng (utan lök men med morot i) Fika: risfrutti & frukt (om jag hinner) Middag: köttfärssås & spagetti Kvällsfika: frukt

Fullspäckad Lördag & Söndag

Lördag:

I lördags morse plockade vi upp Alice ur sängen & åkte till mina föräldrar. Resan gick bra, Alice tycker det är könt att åka bil & somnade gott. Manne åkte vidare, han & ett gäng grabbar kör GoCart ett par gånger om året & detta var en sådan dag. Ibland är vi tjejer med & kollar men då de trodde de skulle köra inne i lördags valde jag att vara hos mamma & papa istället. Där var ju såklart Somris med familj & min äldsta syster med familj kom oxå efter en stund.



En av mina bästa vänner kom för att titta på Alice

Mamma har pippi på att spara saker, hon hade gjort i ordning en pärm med gamla teckningar & brev & dikter vi skrivit & hon sparat. Hittade ett par hemska brev, där jag skrev att jag blev orättvist behandlad, att mina syskon altid fick så mycket saker men jag bara fick gamla fula saker, att de fick mer julklappar, att jag aldrig fick något jag önskade mig, men mest skar det i hjärtat när jag läste att "det märks att ni inte vill ha mig, jag får aldrig sitta i knät du bara skuffar bort mig..." Jag var liten under en period mamma gick från hemmafru till att plugga upp betygen på komvux (5:or i allt-höga krav) för att sedan bli personalchef på sitt jobb, hon erkänner själv att hennes fokus var på henne & hennse karriär & med breven visade det ju att jag oxå kände av det. Jag minns att jag ofta stod & grät på en pall i mitt fönster & önskade att min mormor var min mamma. Så det känns inte så konstigt att min mamma & jag inte hade så bra kontakt under min tonårstid & studietid & att jag än idag inte känner att jag måste sitta i hennes knä dagligen bara för att hon ska dö i förtid.



Stora killen

Vid 15 åkte vi till våra vänner som precis flyttat till hus. De har en 11 månaders dotter. Alice sov sött i bilbarnstolen så vi hann till & med äta middag. Blev grillat. Jag hade enormt ont i magen var hungrig & spyfärdig samtidigt, kändes nästan katarr aktigt men det kanske inte är så konstigt då matvanorna ändrats ganska drastiskt plus att precis avslutat en hästkur antibiotika. Jag åt bara upp hälften av vad jag hade på tallriken. SEn vaknade Alice & hon kom inte riktigt till ro igen förrän vi åkte hemåt då hon somnade skönt i bilstolen. Natten gick bra, en extra amning än vanligt, men jag fick mina 8 h & känner mig fräsch idag oxå.



Alice ligger & tittar i hårdliften

Söndag:

Nu vaknade Alice så det får bli imorgon...

Alice & Viktor

Jösses vad lille killen Viktor kändes stor nu när vi har Alice. Han är så rolig Viktor, kryper efter sin mamam hela tiden. Reser sig mot allt & hittar diverse småsaker att pilla på.

Alice har skött sig exemplariskt när moster var här. Sovit, ätit & skitit & satt en stund i babysittern så mamma nästan fick äta upp all sin mat.



Liten bebis i stora sängen

Vi tog en promenad med barnvagnarna. Känner mig piggare & fräschare idag & promenaden kändes inte alls lika betungande.

image417

Systrar & kusiner på promenad

Undrar vad mitt blodvärde ligger på nu. BVC har rint & Socialen har ringt så nästa vecka blir antagligen uppbokad med lite Alicetider. På tisdag ska vi till Ortopeden med Alice höft & nyckelben. Hoppas även få en vägtid på BVC nästa vecka eller det besöket blir nog hemma här -man har ju ingen aning om hon går upp som hon ska -om hon får för lite eller för mycket mjölk. Tuttarna känns iallafall mer välfyllda & Alice blir duktigare & duktigare på att tömma dem. Numer är det mest mjölk i amningskoppen -riktigt roligt fenomen faktiskt , ammar du ena tutten -rinner det ur den andra -rinner ur mellan 20-30ml per amning bara i koppen.

Ikväll ska vi premiärgrilla!!! Köpte oxfilé när jag handlade - äntligen får man ju ha lite mer rosa kött. Måste se roligt ut när varorna rullar på bandet, mängder av babysemp, blöjor, en oxfilé, lite färdiga köttbullar, grillmkorv...

Imorgon blir det fullt upp, mannen lämna mig & Alice 9.30 hos mormor & morfar, han åker & kör GoCart med grabbarna. På eftermiddagen ska vi till våra vänner med sin 11 månaders tjej - de har flyttat in i sitt nya hus så vi ska inspektera & bli bjudna på mat! Så ni får nog vara utan inlägg från mig imorgon om jag inte överfaller mammas & pappas trögdator -NOT!

Idag kommer Somris & Viktor

Så jag skriver mer efter deras besök! Puss Å Kram på Er!




Besöksdag & shopping

Ska föröska skriva lite, har Alice hängande på magen i BabyBjörn. Hon är helnöjd & sover som en stock - jag ka både kissa, hoppa & böja mig ned utan att hon vaknar. Får se om hon även känner igen mammas klapprande på tangentbordet...

image413
Alice & jag på babytäcket Alice mormor har sytt

Tog en promenad med Alice igår, superskönt att komma ut. Hon gillade inte vagnen först -skrek som en galning, jag föröskte plutta i nappen, blev svettigare & svettigare & precis när jag vände vagnen & gav upp -då blev hon knäpptyst & somna som en stock. Men tyvärr vaknade hon nästan på en gång då vi kom hem. Vet inte om bilarna på gatan väcker henne. Ska prova att köra in henen i entrén nästa gång.

Igår blev en besöksdag. Först kom Alice mormor & morfar. TYvärr hade min äldsta syster tagit ifrån mig privilegiet att se mammas min då hon såg min förlovningsring - hon hade skvallrat!!! Trodde jag var tydlig nog när vi berättade att vi inte ens sagt något då svärmor & svärfar inte upptäckte det. Jag verkar ha lite otur med att folk snattrar hit & dit vet inte vad jag ska göra -sätta upp skyltar kanske "prata om er eget -låt mig säga mitt". Jag är ingen person som skriker ut att vi förlovat oss-jag tycker det är roligare när folk upptäcker det själva!

Alice brukar vara lite orolig på eftermiddagarna igår var ingen skillnad -hon somna i famnen men vaknade så snart man ville lägga ner henne -så därför hänger hon i BabyBjörn idag-nöjd som få. Mormor kånkade snällt runt på henne såklart. Mamma hade fått stora shoppingyran & kom med en hel påse babykläder 2body, 1 pyjamas, 2 byxor - hon kommer bli sååå bortskämd vår lilla skrutt. Mamma hade även bakat förlovningstårta till oss. Pappa visste nog inget för han sken plötsligt upp som solen själv, petade på min ring, skrattade till & sa "Grattis" innan han for ut till köket till mannen & gratulerade honom.


Alice & morfar

Mannen åkte & jobbade vid 16.30. Mamma & pappa skulle till ett par vänner på kvällen så svärmor avlöste dem. Nu i efterhand känner jag att nästa gång ska jag välja att vara själv. Visst -när svärmor är här så kan jag äta i fred & fixa med tvätt & kolla lite på datorn. men jag kände att det blev lite för mycket tid från Alice. Alice började med att gallskrika när svärmor höll henne -jag trodde att det berodde på att svärmor luktade som en hel parfymfabrik -hur ber man henne minska ner parfymen eller kanske inte ta någon alls om hon vet att hon ska hit? Mannen tyckte tyvärr inte det var så farligt. Så jag fick börja med att lugna henne, fick henne att somna & la ned henne i vagnen -tyvärr vaknade hon & svärmor var snabb & plocka upp henne. Sen sov hon i hennes famn i 3 timmar.

När väl mannen kom hem kände jag mig helt slut & allt jag önskade var att Alice skulle vakna så jag kunde få ta henne, byta på hennea & sätta på pyjamas & göra natt. Alice har sovit 23-05, 06-9 inatt så vi fick oss bra med timmar en natt till -superskönt! Bäst att njuta medan det varar.

Idag när Alice blivit iordninggjord -matad & somnat på mannes axel pep jag ner på stan. Handlade plastad frotté till vagn, säng & skötbord. Letade förbrilt efter fleeceoverall men de verkar bara ha kommit in sommarkläder -alla bodies är kort ärm på tex. Hittade tilsllut en på Åhléns, den var brun -inte riktigt vad jag tänkt mig men det fick gå. handlade även hårborste till Alice, 2 pyjamas, 1 body & 1 klänning. Till ig själv köpte jag en ny amningsbh, min dyrgrip är värdelös -använder nästan uteslutande apotekets amningstopp just nu-hoppas denna är bättre. Köpte även anisktskräm & febertermometer. Då jag inte hört något "alarm" från mannen passade jag på att storhandla när jag ändå var igång. Shoppade jhejvilt till tänkbara luncher - mellanmål & middagar. Ikväll ska mannen göra taco´s.

image415
Titta jag har pappas spretiga tår!!!

Alice passar alltid på att busa när mannen har henne, hon skiter ner hela skötbordet, kissar ner bodyn eller som idag -bajsar två gånger efter varann -precis då mannen hunnit byta på henne & höjden av asgarv var när han berättade att hon spytt ner hans rygg & att det till & med plaskat på golvet - jag säger till Alice att hon inte får skrämma pappa sådär, men hon fortsätter...

Idag kommer Alice mormor

Känner mig som en ny människa, vi tog till ersättningstricket igår kl. 20, pumpade i henne 50-60ml & hon blev till en mysbebis. Jag pumpade ur min mjölk & till min förvåning så fick jag ut 70,l -kan vara bra att ha ett litet riktmärke på vad de ungefär innehåller. Hon & mannen sov i soffan fram till 23 då det var dax igen. Själv tog jag mig en lång dusch- rakade benen, filade fötterna & smörjde in mig. Alice har sedan sovit efter amning+tillägg 23-2.30-7-30 & hon & mannen sover fortfarande...

Förlovningen:

Tusen tack för ALLA gratulationer!

image412

Såhär ser ringen ut. Jag gav mannen ett paket på Alla Hjärtans Dag i det fanns även en Efva Attling katalog med förlovnings & vigsel ringar & en lapp "Vill du förlova dig på bebisens födelsedag?" & han tackade JA! När vi skulle prova ringar visade det sig att den modell vi ville ha kostade 14900:-/st & det kändes lite väl. Vi hittade likadana av annat märke för 1/3 av det priset. Mannen går fortfarande på "ring inskolning" han har aldrig någonsin haft smycken på sig så han är lätt obekväm i sin =). Min sitter där den sitter, är fortfarande svullen -så jag får verkligen inte av min =). Får se om mamma & pappa upptäcker det idag! Min syster såg det halvvägs in i middagen...

Min mage:

Tusen tack för ert stöd tjejer. Min syster är smal som en benget & jag har sett likadan ut fram tills jag blev 20 då jag slutade träna, flyttade hemifrån & fick äta vad jag ville när jag ville (vilket blev ett frosseri av godis, vchips & onyttig mat både dag som natt). Sedan dess har hon nog ALLTID kommenterat min vikt -varje gång vi ses. Men 1,5år innan jag blev gravid gick jag ned 8 kg & plötsligt när hon skulle låna några snygga kläder jag köpt fick JAG stå där & mysa när hon inte kom i dem =). Så måndagens händelse kändes som en flashback -man får inte ens vara lite fet när man precis fött barn. Jag kände att "ska all tracking börja om igen", så jag behövde lite stöd. Själv känner jag mig jättefin - är helnöjd! Bristningarna som jag var så orolig för de blev inte sååå farliga, ser lite randig ut bara men vad gör väl det - denna underbara mage har burit mitt barn & vips kommer vi in på nästa ämne...

Min förlossning:

Först vill jag tacka för er medkänsla & alla fina kommentarer! Jag vill även poängtera att jag inte på något sett känner mig misslyckad. Förlossningen var det minsta jag oroade mig för under graviditeten som var fylld av annat att oroa sig för & jag hade hela tiden inställningen " Om inte jag klarar det -så klarar de det åt mig" & det var ju så det blev. Huvudsaken för mig är att Alice kom ut tillslut & att hon är frisk & mår bra. Jag har kuratorkontakt & på tisdag ska jag gå igenom min förlossning med henen vilket känns skönt. Varje gång man träffar nya människor blir det som en terapisection där man går igenom vad som hände - det känns oxå skönt. Som någon sa : Älta, älta & älta. Men som sagt jag tyckte jag hade en bra förlossning fram till de sista 30 minuterna då sugklockan åkte på & värkarna försvann... Jag är inte rädd att göra om det -för personalen som arbetade var helt fantastiska & jag har nog aldrig känt så enormt stöd som jag fick. & mitt kontrakt känns underbart! Men nu ska vi njuta av Alice & så vill jag se hur mammas sjukdom fortskrider -jag vill inte föda barn i samma veva som mamma dör.

Efter en graviditet:

* Många säger att det är så svårt att sköta nr 2 efter en förlossning. Själv satte jag mig på toa & tyckte det lät så konstigt & tänkte "hjälp vad det forsar blod" tittade ner & upptäckte att toan var full av något annat -jag varken kände när det hände eller tryckte på själv. Nu har jag börjat hitta lite muskler igen & har mer kontroll!

*All mat handlar om Alice mat -när åt hon, hur mycket åt hon, när ska hon äta nästa gång?. Igår var första gången jag han med egen frukost. Jag som förut tyckt att mat var dagens höjdpunkter många gånger glömmer numer bort att äta. Vi har slängt ihop sallad & omelette till lunch & i söndags blev det köttbullar & strips. Igår lagade mannen lax med potatisklyftor & skagensås -underbart -vilket intogs i soffan med en sovande Alice ihopkrupen till en groda på mitt bröst. Jag som förut längtat efter mellis när jag svalt sista lunch eller middagstugan rafsar i farten i mig högst en banan eller sköljer ner antibiotikan med en tallrik dofilus. Sötsaker är jag inte det minsta sugen på -nu är det frukt frukt & frukt. Men det kanske beror på att jag måste bälja i mig minst 3 liter saft/juice om dagen för att få upp mitt blodvärde.

Väntar nu på att lilltrollet ska vakna så vi kan göra oss i ordning för en ny dag. Mannen & jag ska nog föröska oss på första barnvagns promenaden idag. Det blir en minikortis men solen ser så lockande ut.

Efter lunch kommer mamam & pappa & ikväll måste mannen rycka in & jobba 3 timmar då kommer svärmor som ett skott...

GRATTIS!!!

Maja som vann bebistävlingen: Även om du gissade fel på 1115g & 5 cm är du värdig vinnare av Bebistävlingen! Maila din adress på: [email protected] så ska du få en belöning för ditt stordåd =)



Att vara hemma....

Då ska vi se vi gör ett nytt försök, blev favoriti i repris precis när jag skulle börja här:

Alice äter, Alice rapar, Alice somnar, Alice bajsar, Alice vaknar, Alice får ny blöja, Alice är störtförbannad & pickar på allt & så får man peta i henne tillägg, sen kan hon somna om...

Det var som sagt underbart att komma hem. Höll på att garva ihjäl mig i bilen då mannen åkte i 30 km/h & jag trodde jag skulel behöva gå ur & putta runt bilen i kurvorna "Jag är så rädd att hon ska vakna". Alice somna som en stock i bilstolen & sov sen på sin overall i vår säng när vi kom hem. Lugnt & stilla & det längsta sen hon föddes. Kändes skönt. Hon var en ängel första natten, sov 4-5h i taget åt & somnade om. De två senaste nätterna har hon haft en period mellan 23-03 då hon inte blir nöjd. Det känns som att bröstmjölken blir som vatten på kvällen/natten & att det aldrig räcker till. Vi kör med tillägg i spruta hjälps åt en "kokar välling" & sköter sprutan medan den andra agerar tutte dvs in med lilfingret. Alice är ett glupskt barn & sköter insuget av sprutan mestadels själv -ser så rolig ut. I natt tänkte jag köra bara tillägg första passet & se om hon somnar på det & vi slipper vara helt slut innan hon bestämmer sig för att det är natt.


Mamma trodde inte jag skulle kunna använda den här på minst en månad då man måste väga 3,5 kg för att få sitta i den. Tji fick hon!!


Pappa tror att jag ska hoppa ur.


Fuck U mummy -jag VET att jag är söt!

I söndags tog vi äntligen på oss ringarna. Det blev mer "nu får vi besök -på med ringarna" än skål i champagne & djupa kyssar. Hehe, men besöket som var Alice farmor & farfar & farbror var så fokuserade på henne att de inte såg något =). Såg att svärfar satt & tittade på min ring, vi har valt ringar i vitt guld så jag tror att många tror att det är en silverring som "hamnat fel".Svärmor skulle kunna bo här. Hon ringer varje dag & frågar hur det går. Än så länge verkar mannen tycka att det är ok -själv hade jag nog blivit lite galen om jag hade mamma i luren varje dag. Svärfar tror att Alice ska gå sönder bara man petar på henne, eller gud förbjude tar kort med blixt!!! Det var roligt att se Alice farbror -han såg helt kär ut när han höll henne.

Igår tog vi det lugnt hela dagen, Alice sov som en stock mellan amningarna & jag kände mig lite fräschare & pysslade lite med packningen & tvätt & så. På kvällen kom min syster med familj (ej Somris) de hade köpt med sig Grekmat & barnen fick Mc Donalds. Som vanligt är min kära syster smidig, vi ville först ha indiskt men den var stängd måndagar, då blev det Grek som även har pizza. Smidigt tänkte jag -då kan barnen ta pizza. Men så frågar hon "Vill ni ha pizza eller MCDonalds?" det ligger inte ens i närheten & självklart gapar ungarna "McDonalds" för att sedan inte ens smaka på sina hamburgare...

Stoltare kusiner får man leta efter:

 

När de kom sa jag till minsta kusinen: "Kolla nu är stora tjocka magen borta -bebisen är ute", vid ett senare tillfälle sa jag till min syster "Tycker du inte jag blivit smal" & hon tog det som ironi & svarade "Jag tänkte det när du sa sådär till E att det syns ju ingen skillnad". Hon menade alltså att jag såg lika tjock ut nu som när Alice var i magen. Känslig som man är så har jag hakat upp mig på det sen dess. Jag som är så himla nöjd över att magen dragit ihop sig så fort. Visst det är 10 kg kvar men vad är väl det mot 20 som det var innan hon kom ut? Jag kan ju till och med knäppa mina luvtröjor & min jacka, jag kan böja mig ned även om stygnen (20 till antal) stretar lite, jag kan sova på mage även om brösten ömmar & jag kan resa mig upp från en stol utan påputtning i baken. Jag är överlycklig över min "nya" mage!
De som tycker att magen är lika stor på båda bilderna kan ju räcka upp en hand:


Idag har vi tagit det lugnt. Jsag var så trött i natt när Alice inte ville sova att jag grät. Så idag har jag "dagpasset" & så tar manenn kvällspasset då han är fräschare. Ska även passa på att vila lite middag nu efter detta inlägg.

image411

JA! Hon har napp -det var barnläkaren som sa "Jag tycker ni ska åka hem & ge henne napp, jag vet att BM inte är positiva till det men jag vill att ni ska veta att det finns studier som visar åt båda håll bla hjälper napp mot plötslig spädbarnsdöd & hon är jättesnuttig -jag vill att ni ska få njuta lite oxå". Vi tröck in nappen i munnen tre gånger på henne sen satt den där! Den far bara ut när hon är där & pillar med sina spretiga små fingrar eller när hon nyser. Så nog är hon en riktig lite snuttfia!

Att föda barn & bli mamma

FÖRLOSSNINGEN

 Sista bilden på magen tisdag 40+5

Måndag:
Under kvällen tiltar värkarna & vid 02.00 står jag inte ut längre utan åker in. Får CTG kurva & värkarna har avstannat en smula men är ändå kraftiga när de kommer ca var 7-8 minut. BM som arbetar tycker att värkarbetet inte kommit såpass långt att vi ska välja att köra så hon ger mig Citadon, insomningstablett & Bricanyl.

 CTG
Tisdag:
Sover hårt 1 timme, små slumrar sedan till & från under hela dagen. Värkarna är som bortblåsta, vi går & går i korriodoren, så äntligen runt 20.00 börjar det igen. Men BM väljer att stanna mig igen.
Jag vägrar Bricanylen då jag känt mig skakig hela dagen - tar Citadon & insomningstablett. Vid 4 står jag inte ut längre har så fruktansvärt ont i ryggen så jag tar en halv Bricanyl.

Onsdag:
Små sover fram till morgonen. Vid 10.00 då läkare, BM & uska kommer in för bedömning om hur de ska sätta igång mig sitter jag gråtandes på en bakvänd stol med värmedyna -jag har ett enormt tryck på ryggen känns som bebisen trycker på en nerv. Läkaren gör en kontroll & upptäcker att livmoderhalsen är utplånad & att jag är öppen 4 cm. BM säger "Vad duktig du är?" vilken kommentar. Läkaren upptäcker att det finns en hinnblåsa som står ut, bara ena hinnsäcken har gått hål, så hon tar hinnorna & fostervattnet forsar ut. Vi tar promenader, jag får låtsas titta på tidningar lite extra då jag får en värk i sjukhusets kiosk. BM känner efter 1 timme jag har öppnat mig 1 cm till & får återigen höra "hur duktig jag är" hihi- som om jag slitit upp den där centimetern med min bara fingrar. Vid 12 snåret står jag i gåstol med CTG slänger mig efter lustgasen som jag mest blir förbannad på -den hjälper mig inte. Jag vill klättra på väggarna av smärta & BM tycker det är dax för epidural. 12.40 glider jag in i ett underbart tillstånd - I love epidural -allt jag nu känner är ett tryck när värkarna tickar på var 2 minut. När jag får sätta mig sitter jag 1,5 timme på sängkant vid gåstol, känner mig blodsockerfalls aktig & jag dricker glatt av saftsoppa, nyponsoppa & te. Vips blir jag illamående & allt kommer upp igen med dunder & brak & jag mår plötsligt jättebra. Säger till mannen "Det här var väl ingenting - det går ju skitbra". 18.30 börjar jag krysta, när inget hänt med bebisens huvud vid 19 får jag fara runt i diverse ställningar, jag står & krystar, jag står på knä över sängkant & krystar, jag står på alla fyra & krystar, jag ligger på sidan & krystar & jag ligger på rygg & krystar. När det fortfarande inte hänt något klockan 20.00 & mina värkar avtagit de blir kortare & kortare & kommer altmer sällan. Tillslut känner jag dem inte alls, manne säger till när de kommer via CTG -plötsligt fylls rummet. In dundrar en överläkare i gummistövlar något jag till & med han skämta om. Hon har med sig en sugklocka & förklarar hur det ska gå till. Skönt tänker jag det har jag både läst & sett på tv - nu är ungen ute på 2 värkar tänker jag... Men jag har ju inga värkar, min livmoder har kolapsat - den strejkar & vill inte vara med längre. En läkare kommer in & hängder på min mage, jag får krysta utan värkar samtidigt som överläkaren drar & drar & BM pressar varma våta handdukar mot mitt anus. BM tar fram en sax ser ledsen ut & berättar att det behövs ett klipp. I detta ögonblick är jag nästintill nära panik. Där ligger jag med min bebis i magen & min kropp sammarbetar - den där härliga tryckande känslan alla beksriver. "Att skita ut en melon" - jag känner den inte -jag kan inte på egen kraft hjälpa mitt eget barn till världen. Jag ber henne klippa "Klipp var fan du vill -klipp hur mycket du vill -bara bebisen kommer ut". De lägger bedövning & klipper vid nästa värk - det känns inte alls. Nu är smärtan konstant det finns ingen början det finns ingen slut. jag har pabik & känner mig så hjälplös jag skriker "SNÄLLA HJÄLP MIG" . Jag som sagt åt mannen att jag inte vill "bära mig åt" som de på tv -skrika & gapa. Jag skriker för allt vad jag är värd -jag är 10 gånger värre än de jag sett. Efter 27 minuter med sugklockan knäpper det till & ut far en blodig slemmig fosterfettig bebis som läggs på mig mage. Bebisen har MASSOR av mörkt lockigt hår & bäddas in i varma handdukar. All smärta jag nyss känt är som bortblåst. Plötsligt utbrister jag "Vad blev det då?" & jag får lyfta på handdukarna & där är hon - VÅR ALICE!!!

image401


Mannen tar henne för att sätta på blöja, in kommer en ortoped, de misstänker att Alice nyckelben gått av vid förlossningen (vilket det gjorde) men ortopeden konstaterar att hon rör båda armarna & att det ser ok ut. BM vill att min moderkaka ska komma ut, masserar mig på magen & ber mig krysta- inget händer. Hon vänder sig bort & då "FLOFF" ut sprutar moderkaka & blod & koagel -hela rummet blir rödstänkigt, skötbord, våra väskor, alla i rummet & till & med mannen... Blod & koagel uppskattas till 800ml. Läkaren som hängt på min mage börjar sy. jag har spruckit inuti slidan & så är det klippet... Ligger där öm & vill bara vara i fred -men hon måste sy. En timme håller hon på, jag är inte tillräckligt bedövad & får 6-7 sprutor. Har många gånger god lust att sparka huvudet av henne -men min kropp löser det själv. En lååååång fis rakt i fejan på henne utan at jag kan påverka saken...

Blir kvar på Förlossningen för observation pga att jag förlorat så mycket blod. Min livmoder kontrolleras var 10:e minut så den drar ihop sig. jag måste ha kvar epiduralslangen utifall att livmodern slutar sammarbeta igen. 2 timmar får vi ligga där utan att äta. jag är enormt kissnödig, en uska kommer in & ska hjälpa mig med säger "Du klarar inte det". Vi äter lite först, den berömda Grattis Brickan. Det är nu vi tänkt förlova oss -men chocken är för stor & orken för liten vi säger att ändå räknar från Alice födelsedag.

Får sitta på sängkant, klarar det inte. Får kissa på potta. Strax efter 12 får vi rulla in till BB. & äntligen ringa alla oroliga som väntat & väntat & väntat...

Alice får ligga hos mig, hon tittar på mig med sina stora ögon, tar tutten & jag njuter. Är fruktansvärt kissnödig, försöker återigen att sitta på sängkant, men får ge upp & kissa på potta. Vid 5 snåret har jag fortfarande inte sovit en blund & är fortfarande kissnödig. Går på eget bevåg upp & kissar, håller på att svimma två gånger men är lyckligt tömd & trött när jag kommer tillbaka till min säng. Sover 1timme på hela natten.

Torsdagen:

Alice & hennes papp får gå på läkarkontroller, själv är jag för svag. Efter lunch börjar jag piggna till, får hjälp med dusch & känner mig lite fräschare. 14.00 kommer Alice stolta mormor & morfar. Mormor lyser som solen själv - jag gav nämligen Alice mammas förnamn som andranamn. Alice är den sötaste trollunge de sett. Men hon är en arg trollunge, ligger endast nöjd vid mammas tutte. De får hålla varsin gång -men hon snuttar på allt & skriker allt då inget ger henne mat. Vid 17 kommer stolt moster & kusin, några minuter senare kommer även stolt farmor & farfar. Farmor har frossat i tjejkläder, farfar oroar sig för allt. Farmor tar för mycket bilder, farmor håller inte rätt men själv vågar han inte hålla, vi tvingar honom tillslut.

Kvällen vankar på, Alice snuttar tutte & vi beundrar henne. Plötsligt kommer nattpersonalen, mannens säng ska bort -han har sovit sin natt. När han lämnar mig vid 22.30 är jag ändå vid gottmod. Alice snuttar 6 snuttar hon snuttar konstant mellan 22.30-03.00 jag får inte sova en stund, är kissnödig men hon gallsriker, tillslut hjälper inte ens tutten, hon tar den inte längre. jag går ut till nattpersonalen som säger "Kämpa på det är vargdygnet". jg är helt slut, vid 05 lämnar jag ut henne & hon får tillägg & jag sover oroligt 2 timmar. Vem vill lämna sitt barn?

Fredagen:

Alice skriker & skriker -hon är inte nöjd med något. jga är helt slut, är lika blek som lakanet & tårarna börjar rinna. De tar CRP på mig & plötligt blir det fart. Min sänka ligger på 113. Tårarna forsar, allt jag skrivit i mitt förlossningsbrev om BB-tiden känns förbisett. Det blev precis så som jag INTE ville att det skulle bli. Mannen kommer & vi går på läkarbesök med Alice -hon har feber. Vi får inte åka hem. jag bryter ihop totalt. Gynäkaren kommer in & vill undersöka mig - jag har en misstänkt livmoderinflammation & blir satt på en dunderkur antibiotika. Gråter så att ögonen håller på att trilla ur. Mamma ringer osm besatt på mobilen -jag orkar inte svara. Somris ringer & jag känner att hon är den enda jag kan tänka mig att prata med. Sen blir det fart - älskade Somris. Chefskuratorn kommer upp, spänner ögonen i gynläkaren "Här ska det stå en säng - mannen ska sova kvar" & han svarar "jag har ordnat det". Plötsligt känns det bättre. Alice ska få tillägg, hon ska ammas var 4:e timme 20 min på varje tutte, plus 20 ml tillägg & 2 ml alvedon för henne utgjutelse på huvudet efter tidig vattenavgång & sugklocka. Alice blir en nöjd & mätt bebis. Hon somnar- hon hade inte sovit mer än 2 timmar på 2 dygn innan. Hon sover orligt & manne & jag turas om att putta  baken & ge henne lillfingret då hon oroligt vaknar var 5 minut. Hon blir allt tryggare ju mer mat hon får & ju mer hon kan sova. Vi får en bra natt med 4-6 timmars sömn.

image402


Lördagen:

Alice feber har gått ned. Vi går på läkarkontroll där de upptäcker att nyckelbenet hade gått av men att brosk redan bildats & att hon inte längre ska ha ont. De upptäcker även ett glapp i höften & vi får remiss till ortoped -Alice kanske får ligga i skena 6-8 v. Men vi får ok att åka hem. GYnläkaren kommer in, min sänka har gått ned till 64. VI FÅR ÅKA HEM!!!

Vi gör de slutliga testerna på Alice, PKU & hörseltest. Vi har samtal med BM om min förlossning & jag får  ett kontrakt som lovar tidig kontakt med läkare vid nästa graviditet. Kontakt med Aurora. Mer kontroller om hur stor bebisen är, om bebisen blir för stor så sätts jag igång tidigare. Jag vill fortfarande föröska föda vaginalt men om min livmoder kolapsar igen- vill jag avsluta med snitt istället för sugklocka.

Här hemma har det varit UNDERBART Alice är en ljuvlig liten bebis, hon sover massor nu när hon får mat. Mina bröst har fyllts men vi ger henne ändå lite tillägg när hon inte är nöjd. & idag har hon badat för första gången - hennes hår var så snuskigt. Nu ligger hon & tar igen sig i sin vagn & jag & mannen ska äta lunch innan hon vaknar!

FÖR ALLAS VETSKAP


image398


Jag valde att låsa min blogg dels för att jag skulle kunna kalla mitt barn vid namn & för att jag skulle kunna visa upp bilder. Jag ville ha en skara läsare som jag accepterat & som accepterade mig. Jag delar med mig av så mycket av mitt liv- min blogg är min dagbok. Vissa av er kräver ännu mer -men de flesta av er förstår & är nöjda med det de får. Det som skrivs & läses här inne vill jag ska stanna här. Jag vill inte att ni någonstanns nämner Alice namn eller visar upp någon bild av henne på någon annan sida.

Det som hände med Filur känns för mig förjävligt - jag hade inte ens tänkt säga vad  Alice heter på FK Nhea -mamma till A hade för mig varit helt tillräckligt -här vet jag vilka som läser -lika dant på Familjeliv men där, är det granntanten? eller en dåre som ljuger ihop sin egen storie?  Nu fick jag inte ens bestämma själv vad som skulle berättas -allt stod redan där -namn-vikt-längd! Jag tror inte någon på FK hade dött om de fått vänta ett dygn till på att få veta. Ni får tycka att jag är fånig som hakar upp mig på detta men för mig spelar det STOR roll & jag är fruktansvärt besviken på att jag inte kan lita på ALLA härinne. 

Jag hade till & med förklarat härinne hur jag ville ha det, att inte ens MIN EGEN SYSTER skulle tala om mer än att det just bara kommit en bebis.  Jag ville inte att det skulle bli som det blev då Viktor föddes då endel surfade runt i vild jakt efter mesta möjliga information att få skvallra om. Tyckte ett tag att det blev lite otäck stämning, nästan hotfulla kommentarer på min blogg om att jag aldrig skrev något om min syster. Detta ville jag undvika genom att låsa min blogg samt förklara för er att ni vackert fick vänta & för att väntan skulle bli så kort så bloggade jag från BB via mobil. Jag vill inte att ni som "inte gjort något" ska ta åt er av det jag skrivit -bara läsa & ta in & förstå & acceptera! 99% av er är helt underbara -ett enormt stöd! TACK!

Här var det tänkt att förlossningsberättelsen skulle komma men när jag skulle lägga ut texten så hängde sig sidan & allt var puts veck... Gör ett nytt förösk senare idag *tröttsamt*


Så skönt att vara hemma!

Njuter av att vara hemma. Både vi & Alice har slappnat av & allt fungerar utmärkt. I natt sov lilla sessan mellan oss i sängen, tyst som en liten mus & söt som en prinsessa. Hon sov 4-5h i stötet, åt & somnade om.

Ska berätta mer om Förlossning & BB-vistelse -hoppas hinna/orka ikväll. Men just nu ska Alice få besök av Farmor,Farfar & Farbror -så jag hoppas hon vaknar så jag hinner mata på henne lite..

image393

Världens gulligaste unge!!

image391

ALICE

Filur-hädanefter berättar jag saker själv på fk-så jävla taskigt!

Är kvar på BB-Alice har feber&har precis börjat sova när hon får tuttar 20min*2 var 4h+15ml ersättning+2ml alvedon.Själv har jag fått infektion i livmodern,äter hästdos antibiotika&har 113 i crp.Mannen får stanna i natt-superskönt!

Nu är hon här!

Den 9april kl 20.27 kom Alice till världen-hon väger 4255g&är 54cm lång!& såklart världens sötaste! Skriver mer när vi kommit hem! Kram på er!

Jag hade....

... INTE kissat på mig! Det var vattnet som gått! Har legat med CTG nästan 1 timme då bebisen sov först & kurvan inte såg tillräckligt bra ut, men sen fick jag lägga mig på idan & blev det bättre & den vakna till. Hade småvärkar med 7-8 min mellanrum. Men såfort BM kom in så avtog de eller stannade av. Så nu är vi hemma på permiss till kl.19 då vi ska tillbaka på kontroll, CTG, CRP & Blodtryck. Jag skickade tillbaka mannen till jobbet, han är nervös som ett asplöv & stör mer än han gör nytta här hemma med sitt travande & frågande. Så jag tänkte skriva lite till här & sen lägga mig & försöka sova. Aj,aj, nu kommer det en värk......... Det är fortfarande så jag kan prata & så under tiden, behöver inte heller andas igenom (något jag tyckte gjorde ondare inne på sjukan) men det känns rejält i både mage & rygg. dEt är fortfarande för korta i intensitet & kommer för sällan -men jag är helt klart på G!!!

Min fina tesil -är helt kär i den!!

image390
Inspiration ca 150 :-

Igår åkte vi till svärföräldrarna. Mannen bytte däck & tvättade bilen medan jag satt i köket med svärfar (som lagade mat) & svärmor. Vi pratade mycket mamma efter att ha träffat henne dagen innan - de hör skillnad på talet & att hon inte är lika glad som hon brukar...

Vi fick:
Avocado med räkor, sallad & balsamicokräm
Fläskstek m potatis, brunsås & grönsaker
Bärfromage med blåbär & hallon

Kände mig lite halvfräsch, började få ont i huvudet & bli trött så vi åkte hem redan vid 15.00. Det var fullt av idioter på vägen hem, en bil vi körde efter fick för sig att gena över på andra vägbanan när den fick möte, både mannen & jag satt & skrek rakt ut i bilen - det var centimeter från krock & då hade vi inte hunnit stanna utan åkt med i smällen.

Låg & vilade 2 timmar när jag kom hem, men fick inte riktigt med ro i kroppen så jag kunde inte somna. Vi åt rester från min födelsedag & tittade på Hitmakers (?) & sen programmet med Torving & Flightplan. Sov bra i natt -vilket jag är glad över!!!

Nu ska jag lägga mig & vila!

Misstänkt...

Hade precis varit & kissat, gick & la mig i sängen igen. Då kände jag hur det kom något lite som när det kommit upp vatten i muffen när man badat & reste mig & fick blöta trosor, satte mig på toa & det kom mer (luktar sperma) samtidigt med en kraftigare molvärk. Har nu molvärksattacker (värkar som känns i styrka men som inte behöver andas igenom men stanna till) var 15:e minut. Mannen är hem-ringd & vi åker upp & kollar läget!

Får se om jag kommer tillbaka & får skämmas för att jag kissat på mig eller inte...

Tack för alla gratulationer!!!

Ett STORT JÄTTE TACK för alla gratulationer jag fick av er på min födelsedag!

Fick en mysig födelsedag som började med frukost på sängen. Vi gjorde oss i ordning & åkte & handlade det sista på ICA. SEn tog vi en liten sightseeing -kollade in ett nytt villaområde som ligger ute på landet vid havet-inte med havstomter isåfall hade jag blivit avis. Sen åkte vi hem & åt köpt sallad till lunch.

Började fixa med maten medan mannen städade entrén efter altanbygget & sen kom han & hjälpte mig. Det mesta var ju klart det var bara skära lite grönsaker & fixa potatissalladen & duka. Han vila trötta svullna fötter & öm rygg innan svärmor, svärfar & mannens bror kom. Av dem fick jag 4 rörstrandmuggar, jättefin tesil (ska ta kort imorgon), en vit tekanna (som jag önskat mig) & ett fint löste.

Efter dem dök mamma & pappa upp av dem fick jag tre kaffekoppar med fat i Ostindia. Mamma började gråta i entrén när hon hörde att de andra kommit. Men jag tog med henne in i vardagsrummet för det är bättre hon hälsar & gråter lite där så brukar det lossna & bli bättre igen. Svärfar som annars förvandlas till en stel pinne när han ska kramas imponerade stort & gick fram först för att krama mamma & säga några ord. han lider enormt med henne, tycker att det är förjävligt. Som jag förutspått så lugnade det ner sig efter en stund & det började pratas om annat. Mamma grät en skvätt lite senare då hon & svärmor pratade medicinering.

Vid 16 dök min syster & hennes man + minsta barn upp av dem fick jag bidrag till min nya ogravida garderob dvs presentkort på Gina. Storebrorsan hade haft skolansdag & "varit tvungen att gå i skolan på en lördag" & sen fickl han inte gå på tivoli med sin pappa & att åka till mig det blev alldeles för tråkigt "Det kommer bli den tråkigaste dagen i mitt liv" hade skrikit där hemma så han fick vara hos ett par kompisar istället. Men det gjorde ingen för lilltjejen är lite behändigare när hon är själv & då håller de lite mer ordning på henne.

Maten var omtyckt lixom tårtan. & samtalen flöt på. Mamma åt två små portiner & pratade inte förrän hon ätit upp så hon slapp sätta i halsen. De fick även höra hur jag har det på dagarna, dvs min mobiltelefon pep oavbrutet så jag tror till & med mamma & sysyter förstod varför jag har den på ljudlöst. Tror att 99% av alla gratulationer inneburit "Grattis på födelsedagen -har det kommit någon bebis än eller blir det kanske någon idag?".  Att inte folk ger sig snart...

Gästerna åkte vid 18.30 då jag la mig för att vila i 1 timme. Mina fötter känns som att gå på tennisbollar -ajajaj!

Sen blev det tv-soffan, Postkodmiljonären & Körslaget & Så ska det låta, lite chips & cider.

KÖRSLAGET:

Vill HAAAA Lindas klänning & Agnes fräschet -känns mäkta irriterande att se sig själv i spegeln tjock & svullen när man titta på de där piffiga damerna. Höll på Agnes & Brolle & tyckte att Markoolio eller Siwan kunde åka ut -de leder ju inte sina körer själva - vad är då meningen? Så jag blev nöjd med resultatet!!!

Idag  när jag duschade låg bebisen så tokigt med ena handen (?) inkörd i min ljumske det gjorde så ont så jag höll på att spy & svimma i duschen. Men när jag flämtat en stund i sängen rättade bebisen till sig & nu är det bra igen. Fortsätter att slemma lite - men fortfarande inget blod.

Idag tar vi en tur till svärisarna så mannen får byta däck på bilen & vi kanske kan få oss en bit mat...

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Majsan: 16/3, 3340g, 50 cm, Kille

Emmasusanna: 17/3, 3200g, 49cm, Tjej


Jenny: 20/3, 3100g, 49cm, Tjej

Annsofi: 21/3, 3200g, 50cm, Kille

Ann: 22/3, 3050g, 50cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Vickan: 27/3, 3445g, 50cm, Tjej

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej


Kokosboll: 29/3, 2900g, 49cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Maja (xolma): 29/3, 3100g, 48cm, Kille

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Syster Anna: 29/3, 3300g, 50cm, Kille

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

En Mölnbobos Liv: 1/4, 2995g, 49cm, Tjej

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Maria: 1/4, 3120g, 48cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

MammaVeronica: 2/4, 3845g, 49cm, Kille

Lena: 3/4, 3100g, 49cm, Tjej

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Marie (miamia77): 5/4, 3045g, 51 cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Lilla Mysan: 6/4, 3050g, 48cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Emilie: 7/4, 3200g, 52 cm, Kille

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej

Vad är det för dag idag...

vad är det för dag idag, nej det är ingen vanlig dag för det är Nheas födelsedag -Hurra Hurra Hurra!
image389
Idag är jag värd den här -typ själv!

Igår städade jag & fixade & donade, med den eviga molvärken såklart. Vid 16 snåret knallade jag iväg till jobbet för att gå på avtackningsmiddag för en som gått i pension. Det var jättekul -alla blev så glada över att jag kom & de var så snälla om magen -inte en endaste käck kommentar. Vi var ca 20 personer. Det bjöds på kycklingfilé med potatisgratäng & pepparsås + sallad -supergott & så tårta efteråt. Vid 19.30 så skulle de iväg på en improvisationsteater som jag hoppade över, så då kom mannen & hämtade mig. Det var så mysigt att träffa alla & en av 50+ arna kom fram & prata först bebis & sen sa hon "jag har tänkt så mycket på din mamma, det blir en enormt chock & särskillt när du är i ett så glatt & känslosamt stadium i livet"...  Så rart!
Där var även en kvinna som jag arbetat istället för eftersom hon har cancer, transplantationen misslyckades, men nu har hon såpass bra värden att hon kan träffa folk & äta mat bland folk -så det var kul att se henne.
Min promenad dit innebar att jag satt med ganska så kraftiga förvärkar hela middagen -men log glatt ändå. När jag kom hem fortsatte det & lagom till Carina Berg stod jag upp & vickade på höfterna & kände hur värken tryckte på nedåt & så kände jag ett "floff" & vid nästa toabesök fick jag två papper fulla av något genomskinligt/gulaktigt slemigt, trådigt -,men inget blod. När jag la mig hade jag en enorm molvärk som vid 2 snåret gick över till halvdana värkar så tillslut gick upp & satte mig på pilatesbollen & en timme senare var allt som bortblåst...

I morse blev jag väckt med frukost på sängen & så fick jag en ny vattenkokare jag önskat mig i samma serie som vi har kaffekokare & brödrost . Sen roade vi oss med att rita altanen på baksidan medam sms:en började strömma in -idag får mobilen vara på!

Har nu en hel del att fixa med, det ska kokas potatis & handlas, städas entré & fixas potatissallad mm... Vid 15-16 kommer mamma, pappa, svärmor, svärfar, syster med man & 2 barn.

Bäst att hoppa in i duschen.....

Rundvandring...

image364

  

Huset ligger i ett område med 90 andra tomter, de flesta har köpt pakethus, vi valde att bygga lösvirke. Vi har ritat huset själva & byggt det mesta själva med hjälp av familj & 2 snickare under en kortare period. Tomten köptes juli 06 & bygget startades september 06. Vi flyttade in i huset April 07. Huset har två våningar & när det är klart har vi en boyta på 210 kvm. Just nu bor vi på nedervåningen ca 135 kvm.

image370

När man öppnar dörren till huset kliver man in i entrén som jag visat bilder på förut, med full takhöjd & möbler i ek. Man ser även rätt igenom hallen & in i vardagsrummet.

 
Till hö i hallen kommer man in i köket & till vänster kommer man antingen upp via trappen till övervåningen eller in genom dörren till vårt provisoriska sovrum som med tiden kommer blir kontor/gästrum/lekrum

image373

Köket



Sovrum med datadel

image376

Vardagsrum



I vardagsrummet står babysakerna på parad & vi har även en matdel.



Från vardagsrummet går en hall som till vänster leder in på toaletten & rakt fram till tvättstugan

image380

Toaletten


Toaletten


Tvättstugan

image385

Om man vågar sig uppför trappen möts man utav byggkaos, detta rim som finns direkt ovanför trappen kallar vi allrummet & kommer fungera som familjens tv-rum



Till vänster om trappen finns 2 små rum det första kommer bebisen få & det andra sparar vi utifall vi får för oss att skaffa fler...



Till höger om allrummet ligger toalett nr 2 till vänster & det rum som ska bli "masterbedroom" ;-) till höger.

En bra dag...

Igår blev en bra dag efter all gråt.

Jag blev översköljd av meddelanden på msn, värst var min äldsta syster som själv gick över tiden med sin dotter & tyckte det var pest & pina, men NU nu går det bra att skratta åt mig -för det var va hon gjorde hennes "peptalk" bestod i ord som dessa "Måste skratta åt dig - bebisen kommer ut så småningom" & så tror hon att hon är Zaida & kan sia om när bebisen kommer, att hon redan haft fel 4 gånger det bryr hon sig inte om nu låter det "Zaida VET att bebisen kommer snart" lixom nähe det är max 17 dagar, vad som helst av det är ju snart, jag trodde den skulle kmma till jul jag. "När allt är klart kommer du skratta åt hur du tänkte" -det kommer jag säkert göra men det är inget som hjälper MIG JUST NU. Tillslut skickade jag " Jag låg & grät i 4 timmar igår & planerade att ta självmord -men skratta du bara" för jag blev så arg. Sen klicka jag ned alla hennes meddelanden som dök upp efter "hallå hallå vad gör du?" eller "hallå hallå bebis kom nu". Tillslut fatta hon vinken men då hade jag henne på mobilsvaret istället där hon med sin nr 2 personlighet med glättig & tillgjord röst i falsett sa " Hej kära lillasyster, jag skulle bara kolla hur det var meeeeeeeeeed dig! Jag veeeeeet att det är jobbigt nu -men det kommer ooooooooooooordna sig tillsluuuuuuuuuut". Då skickade jag ett sms-svar: "Orkar inte prata just nu - orkar inte höra fler uppigande ord som är sagda i all välmening men som inte hjälper mig just nu. Jag vet att du vet hur det är att gå över tiden, men du fick göra det med en frisk mamma & en familj som mådde bra".

Var superskönt att ha mobilen på ljudlös då kunde jag ta meddelandena när jag kände att jag orkade istället för när de kom. Det dundra in från 6 vänner "Idag ska den komma -känner du något?" & 2 arbetskamrater & när jag till & med hade PAPPA på mobilsvaret "Hej är så nyfiken ville bara kolla vad ni gör?" då är det lixom höjden av nyfikenhet som hägrar. Pappa blev mäkta besviken när jag satt i bilen & väntade på att mannen tvättade bilen när jag ringde. "Nähe då blev det inget idag heller" sa han besviket.

Det roligaste smset kom från Babsan.

Babsans sms: Grattis på födelsedagen! Kram babsan
Mitt sms tillbaka: Å Tackat - även om jag inte fyller år förrän på lördag =) !
Babsan tillbaka: Men jag var iallafall inte ute försent...
Hihi, så typiskt Babsan!

Tyvärr hade jag glömt att informera mannen om att jag stängt av ljudet så när jag tog mig middagslur vid 13.15 så hade han olyckligtvis börjat ringa första gånger 13.20 & när jag vaknade & kollade mobilen 14.15 fanns det 5 missade samtal & en skärrad man i andra änden som var påklädd & klar & skulle åka hem för han var så orolig för mig... Ups!

Han kom hem tidigare ändå & vi åkte ut på en liten shoppingtur. Först skulle det lämnas Företagsreklam som ska delas ut av någon förening. Sen handlade vi på Nya Coop. Blir bara mer & mer kär i den affären. När vi gick förbi fiskdisken sa mannen "Ska vi köpa räkor & äta när du kommit hem imorgon?". När vi bodde i Enköping brukade vi äta färska räkor minst en gång i veckan med lite röror, avocado & baguetter. Men sen jag blev gravid så lockar inte räkor -alls. Så mitt svar blev "Inte räkor, jag är verkligen inte sugen på det, men en hummer skulle smaka gott" och två sekunder senare låg en hummer i vår vagn... Fick medlidsamma blickar från en dam i 60 års åldern när jag för tredje gången rabbalde upp vad mannen skulle hämta " disktabletter, sköljmedel till diskmaskin, disktrasor & diskmaskinssalt -ska du inte ha med dig listan iallafall?". Han kom tillbaka med allt utom salten för "det fanns inte", misstänker att jag hade hittat det om jag försökt....

Vi åkte vidare till JYSK där vi inhandlade ett bord till altanen på framsidan. Har ett set med två stolar & ett runt glasbord, men det där glasbordet är ta mig fasen alltid skitigt & det går verkligen inte torka rent, stålkanten sitter över glasskivan & det blir alltid en smutsrand utmed den. Så det ska slängas & vi köpte ett svart bord som ser ut som det har 4 kakelplattor som bordsskiva -kanske inte matchar stolarna precis men verkar iallafall lätt att torka av. Möttes av en lagom små sur tant i kassan. Bordet hette Utah så jag sa "Jag vill ha ett utebord som heter UTA". Hon tittade lite frågade på mig & sa "Jaha du menar JOTA". Värst vad språkkunninga personalen på JYSK blivit...

Fortsatte sedan till biltvätten & därifrån beställde jag sushi, köttsoppan fick bli lunchmat idag. & pratade lite med pappa. Åkte runt & lufta bilen & letade efter en kött & fiskaffär vi blivit tipsade om medan vi väntade på att sushin skulle bli klar. Köpte från en nytt ställe & det var riktigt fin mammasushi & lite billigare oxå till & med. & jag blev lagom mätt & mådde inte alls illa igår kväll så det blev 2 dubbla rån med ost & en piggelin till kvällsfikat.

Hade "mensvärk" hela dagen igår & 3 st som jag kallar värkar för den första fick mig nästintill att trilla av toastolen & sen fick jag ytterligare två en i bilen & en hemma i soffan, men med typ 2 timmar mellanrum. Natten har varit smärtfri -skönt!

Idag tänkte jag dammsuga & plocka bort påsksakerna (de är typ 3 st) & göra fint inför morgondagens 28 års kalas.

Tänkte även bjuda er på en rundvandring inne i huset under dagen -via bilder här på bloggen -efter förfrågan.

Ikväll ska jag till jobbet på avtackningskalas, en av tanterna har gått i pension & det ska firas med catering & sen ska de iväg på teater -vilket jag hoppar över...

Dagens meny:

Frukost: filmjölk hallon/Fläder m lite musli, 2 rån med ost & juice & vatten Lunch: köttfärssoppa med knäckisar & avocado Fika: glass Kvällsmat: catering Kvällsfika: hummer

Lite bilder...

image360
HUSET DECEMBER 2006


image361
HUSET MARS 2007

image362
HUSET APRIL 2008


DAGENS LYX

Idag SKA bebisen komma UT...

... men den verkar inte fatta det. Inte alls faktiskt!

Igår ringde mamma vid 10 snåret & ville komma hit, hon skulle bara till provtagning, läkaren, sjukgymnasten & storhandla först - men hon var ändå här kl 12.45. Hon hade sin lilla matlåda med sig för hon "ville inte att jag skulle ställa mig & laga mat till henne när hon ändå tinta en matlåda till dagens lunch". Så jag tog fram en egen matlåda & sov en stund i soffan & tittade på Så ska det låta innan hon kom.

Hon kom lagom då jag hämtade posten & vi tillsammans kunde beundra snickarnas framfart & jag kunde lotsa in henne via altanen på baksidan.

Vi åt lunch. Det är så himla konstigt, hon hade kyckling med ris, sås & brysselkål & så hade hon köpt ananas & päron hon blivit så sugen på de var så vackra i färgen ljust ljust gröna med röda & gula inslag som jag skivat upp till lunchen. Jag var lite nervös över risen men det gick skitbra hon kunde till & med prata & äta samtidigt. Men så tog hon en päronbit & vips så satt den så hårt i halsen att hon fick hosta/spy upp den i vasken & man riktigt hör hur hårt den sitter, hur hon inte får luft & hur svårt hon har att hosta upp den. Jag vet ju att hon klarar det & att hon inte kvävs men tillslut var jag tvungen att fråga om jag kunde hjälpa henne på något sätt. När hon hostat klart så berättade hon att öron/näsa/hals doktorn sagt att hon ska hosta upp det hon sätter i halsen, hon får inte dricka vatten för då finns det risk för att det hamnar i lungorna.

Vi tog en timmes promenad i området. När vi kom tillbaka så lutade hon sig över magen & sa "Men kom nu då lilla bebis". Jag tror hon planerat att "Gå igång mig". Men jag vet att det inte fungerar -jag får ont så länge jag går & sen vips så är det borta. Det spelar ingen roll om vi färdknäpper eller om jag dricker hinkvis med hallonbladste -det biter inte på min bebis, den är väl helt enkelt inte klar än. VI fikade ute i solskenet & vips var klockan 16.20 & min potatis hade visst kokat i 50 min & mamma skulle åka hem.

Kvällen blev sådär. Först hade en tjej i ett forum jag tillhör pluppat ut en dotter 2 veckor för tidigt & det kändes så nedrans orättvist. När jag duschade upptäckte jag ilsket rödblå åderbråcksliknande ådror som gick ned mot ljumskarna & sista veckan har bristningarna bildat ett mönster som bara växer från navel & ut mot sidorna - jag som klarat mig i 39 veckor -så kommer det nu. Bröt ihop fullständigt när jag varken fick på mig strumpor eller trosor. Mannen fick klä på mig i sängen medan jag grät som ett litet barn & fortsatte gråta till långt in på natten.
Allt kändes så himla hopplöst, det spelar ingen roll vad folk säger & hur kul folk tycker att det är att ge "uppiggande" kommentarer som "den kommer när den kommer" eller "ut kommer de alltid". För min inre känsla är ändå att den aldrig kommer komma ut - & det är MIN känsla. Bebisen har varit allas ljuspunkt sedan mamma fick sin diagnos & det känns inte mindre pressande när den aldrig kommer ut. Igår var jag inte ens glad över bebisen längre & blev nästan rädd för mig själv över de tankar jag tänkte. Jag vet verkligen inte hur länge till jag orkar med det här. Jag vill inte att bebisen ska ha en deprimerad mamma när den kommer ut & jag känner att jag ligger i riskzonen för det. Det känns som jag behöver få ett sista datum som är närmare än 42+3 (20april då de kommer sätta igång mig) för att kunna slappna av & må bra igen. har tid hos BM 9/4 & kommer böna & be om igångsättning.

Altanen & entrétrappen är nu klar -tänkte knäppa en bild när jag hämta posten innan lunch -om jag inte tar en promenad innan dess.

Dagens meny:

Frukost: 2 knäcke & juice Lunch: blir nog något färdigt från ICA Fika: glass Kvällsmat: köttfärssoppa & knäcke Kvällsfika: hoppas numer över pga illamående

Tre....

Tre namn du går under:

Nhea
Rivjärnet
Älskling



Tre saker som skrämmer dig:

Att bebisen ska vara sjuk eller födas död
Mammas sjukdom & dess förlopp
Att något ont ska drabba någon när & kär



Tre saker du har på dig:


Svarta byxor
Röd tröja
Grå stödstrumpor

Tre sanningar:

Jag har aldrig varit såhär tjock


Jag är inte gift
Jag är inte ens förlovad

(Det började som en "täckmantel" när jag började blogga på VR & följde med över hit. jag kommer fortsätta kalla honom för mannen & ni kan glädja er med att ni nu får vara med & dela dessa dagar med oss här i bloggen även om inget är bestämt eller några datum är uppsatta....)

Tre saker jag verkligen vill ha:


BEBIS
BEBIS
BEBIS

Tre personer jag utmanar:

Camilla
Åsa
Novalie


En dag utan vatten med snickare bakom husknuten..

Igår var jag uppe med tuppen. Klev upp 6.30 för att kolla om bloggen fungerade (det gjorde den inte) & åt frukost & tog emot snickarna.  Gick sen & la mig & läste någon timme till ljudet av grävning utanför sovrumsfönstret. 

Vid 8 snåret ville snickarna att jag skulle gå upp då de knackade på & det frågades om vatten & eluttag. Så jag gav upp & masade mig ut till dem. Sen äntligen funkade bloggen - härligt efterlängtad!

Fyller ju år i helgen & vi (jag & mannen) tänkte först -äsch vi engagerar oss inte så mycket i det, vi åker & köper lite fikabröd på lördag. Men sen började jag inse & acceptera att jag nog kommer hinna fylla 28 år innan jag blir mamma. Jag som älskar att laga mat & baka & pyssla & nu har jag ju verkligen en massa tid att "slå ihjäl". Så jag tog på mig & slängde upp ryggsäcken på ryggen & drog i väg på promenad på till ICA för att handla ingredienser.
När jag kom hem möttes jag av ett mycket trevligt skattebesked, gick direkt in & la dit pendling till & från arbetet jan-maj & fick ut lite till & när mannen kom hem så kunde vi konstatera att de dragit fastighetsskatt fast att vi inte ska betala någon de första 5 åren så då blev det ett par tusen till... Passar perfekt har nu skramlat ihop 2½ extra månad mammaledigt -MINST=)

Kom igång ordentligt i köket. Var lite trix när man inte hade rinnande vatten men vi hade fyllt upp varende flaska vi ägde & hade & det gick utmärkt att dona ändå & diskmaskinen gick ju fylla även om den inte gick att diska. Tillslut tyckte jag att det var riktigt roligt & nynnade för mig själv & tyckte att det skulle bli kul med gäster -även om inte bebisen kommit & att få fira lite. Skickade inbjudning till mamma & pappa via msn - men så kom bakslaget. Mamma tackade så mycket för inbjudan. Men önskade att vi inte skulle prata om hennes sjukdom med mina svärföräldrar för att hon inte ville gråta på min födelsedag.

Luften gick ur mig. All glädje jag hittat för att fira lite försvann i ett nafs & jag kände mig bara ledsen. För mig skulle det kännas totalt onaturligt att dels ringa & be dom inte säga något åt mamma "så att hon slapp bli ledsen" & sedan sitta en hel eftermiddag & låtsas att det regnar. Mina svärföräldrar frågar ALLTID hur det är med mamma -när vi pratar i telefon, när vi träffas, när de pratar med mannen.  Svärfar & jag har diskuterat döden i oändlighet & svärmor & jag pratar hur det är att leva utan sina föräldrar då hennes mamma dog en onaturlig död & hennes pappa dog i cancer. Vi har även pratat mycket om dåligt samvete för alla de gånger man känt "jag orkar inte med ett endaste knyst om sjukdom längre" vilket jag ofta känt innan mamma fick sin ALS diagnos, då hon var annat sjuk i flera år & gick på om minsta lilla krämpa i lilltån såfort man lyfte luren. 
Samtidigt som jag känner att "det är som det är" mamma blir inte mindre sjuk bara för att vi inte nämner sjukdomen eller för att det är min födelsedag. Mammas ALS är vår vardag -den finns där, kommer alltid finnas där. Så efter lite konsultation med Somris så svarade jag mamma som jag kände att jag tyckte att det kändes onaturligt att låtsas som ingenting, att vi skulle ta pratet som det kommer, att det antagligen skulle bli som det brukar dvs lite prat & gråt i början & sedan går samtalet över till vanligt samtal. Som tur var köpte mamma det. 

Mamma har alltid känts som att hon tycker att hon är i underläge mot mina svärföräldrar. Men mina svärföräldrar är med oss så som mamma & pappa var med min äldsta syster & hennes man för 10 år sedan- när de var yngre piggare & gladare. Mina svärföräldrar är 10 år yngre & visst åker vi räkmacka gällande företaget. Vi gör mycket ihop, vi har varit i både Rom & London. VI får följa med på middagar i gyllene salen, vi får uppleva sommarhuset i Hunnebostrand & vi har tillgång till både sjö, pool & båt vid deras vanliga hus. & vi träffas betydligt oftare än vi träffar mina föräldrar. MEN det är för att DE bjuder över oss eller bjuder in sig själva. Det händer 1 på 100 att vi frågar om de vill komma. Med mamma & pappa har vi alltid fått bjuda in oss eller bjuda över dem. Innan mamma blev sjuk i ALS var de alltid tvugna att ha en anledning till att ringa & fråga om de fick komma - det skulle lämnas eller hämtas något. & de har aldrig bjudit över oss på en fika eller middag spontant -utan att det antingen varit övrig familj där eller någon som fyller år. 

För mig betyder stunderna med mamma eller de saker mamma gör för mig eller bebisen så oändligt mycket mer än vad stunderna med svärföräldrana gör eller grejerna eller pengarna vi får. Det går inte jämföra en splittny barnvagn (av svärföräldrarna) med ett urgulligt bebistäcke som min mamma sytt själv & lagt ned hela sin själ i för att få perfekt. Täcket kommer sparas & förvaras i oändliget just för att det betyder så mycket " det har ju mormor gjort" medans vagnen så småningom kommer säljas & användas vidare i någon annan familj... Det är sånna saker jag vill att mamma ska förstå själv - men jag måste nog säga det till henne.

Det blev hur som helst en smarrig mjölkchokladtårta som står redo i frysen & en hel plåt med kycklingfilé som jag oxå fryst in. Utifall att. Så när det ska firas är det bara koka potatis & röra ihop till potatissallad samt slänga ihop en grönsallad.

När snickarna åkte var i princip entrétrappen klar härute - blir superfin. All gjutning var färdig & idag (de har precis anlänt) så misstänker jag att att allt utom räcket på altanen kommer bli klart. 

Mannen var tisdagstrött som vanligt, men det blev lite tv-tittande & andra dagen i rad fick jag inte i mig något kvällsfika för att jag mådde så illa. (inga spyor mer bara ett molande illamående) Får se hur det går ikväll!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir nog lite hemmapyssel & någon promenad.

Dagens meny:

Frukost: varm macka med blå castello, juice & te+vatten Lunch: ingen aning Fika: glass Kvällsmat: stekt tjockkorv m stekt potatis & ägg Kvällsfika: frukt
 

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Majsan: 16/3, 3340g, 50 cm, Kille

Emmasusanna: 17/3, 3200g, 49cm, Tjej


Jenny: 20/3, 3100g, 49cm, Tjej

Annsofi: 21/3, 3200g, 50cm, Kille

Ann: 22/3, 3050g, 50cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Vickan: 27/3, 3445g, 50cm, Tjej

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej


Kokosboll: 29/3, 2900g, 49cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Maja (xolma): 29/3, 3100g, 48cm, Kille

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Syster Anna: 29/3, 3300g, 50cm, Kille

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

En Mölnbobos Liv: 1/4, 2995g, 49cm, Tjej

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Maria: 1/4, 3120g, 48cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

MammaVeronica: 2/4, 3845g, 49cm, Kille

Lena: 3/4, 3100g, 49cm, Tjej

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Marie (miamia77): 5/4, 3045g, 51 cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Lilla Mysan: 6/4, 3050g, 48cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Emilie: 7/4, 3200g, 52 cm, Kille

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej


Köttbullar o tomatsås, kycklingfilé m potatissallad & smarrig tårta!

Min man säger att köket är "mitt rum"... Det & tvättstugan... När vi byggde huset "hotade" han att bygga ihop, kök, tvättstuga & övervåningens garderob, sätta kodlås på den dörren & bara öppna när han var hungrig eller behövde nytvättade kläder....  Tur för honom att det inte blev så =) (jag hoppas ni fattar att han skämtade)

Idag "bjuder" jag på dagens lunch & sedan min födelsedags meny jag tänk bjuda på.

Köttbullar i Tomatsås

image359

Ingredienser:

400g nötfärs
100g ost
1 burk krossade tomater
salt/peppar/tabasco

pasta

Tillagning: Från början tror jag det är ett Mat-Tina recept som då innehöll fetaost & oliver + vitlök, men jag har gjort om det lite efter dagligt sug. Jag har kört med allt från färskost med smak till, brie & idag som jag oftast kör BLue Castello. Jag mosar ihop köttfärs med osten, lite salt & peppar, rullar små köttbullar & lägger i en kastrull med kokande krossade tomater. Låter koka 10-15 min smakar av med salt, peppar & tabasco & serverar i en djup tallrik med pasta... tar ca 20-25 min allt som allt!

Kycklingfilé

Ingredienser:

kycklingfilé
pesto
soltorkade tomater
parmaskinka

Tillagning: Jag mixar ihop pesto & soltorkade tomater, funkar nog att bara strimla tomaterna oxå. Snittar upp kycklingfilén (likt en baguette), pytsar i ca 1 msk pesto/tomater i varje filé & lindar om en skiva parmaskinka. In i ugnen på 225 grader i 30-45 min. Vid servering delar jag antingen kycklingfilén på hälften eller skär den i skivor.

Potatissallad

image357

Ingredienser:

1 kg kokt potatis
1 lök
1 burk kallsås vitlök & gräslök
salt & peppar

Tillagning: skiva eller tärna den kokta potatisen, hacka eller skiva löken & blanda ihop potatis, lök, sås i en bunke. Smaka av med salt & peppar.

Mjölkchokladtårta med varma hallon

image358

Ingredienser

8-10 bitar
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden.  Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.




Kladdkaka med nougattäcke



KLADDKAKA MED NOUGATTÄCKE

image356



Ingredienser:


100 gram smör

2 st ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

50 gram mörk choklad (minst 60 % kakao)

Kokos till formen

Cirka 100 g Odense nougat


Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17-22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
10. Jag garnerade tårtan med 3 st färska jordgubbar med de gröna bladen kvar!


Lite lördag, söndag, måndag & idag...

Äntligen funkar bloggen!!


Om ni trott att jag inte skrivit något för att jag har legat med smärtor & tryckt ut ett barn så har ni trott helt fel. Bloggen har bytt portal (eller iallafall föröskt för att få ge upp) & det har varken gått att kommentera eller lägga in nya inlägg. *tröttsamt* . Egentligen hade det ju varit perfekta dagar att spendera på BB - ni hade lixom inte riktigt vetat om det var bloggstrulet eller om jag var där... ja,ja nu blidde det inte så.


Ilördags åkte mannen & jobbade. Själv klev jag upp & åt frukost & kika lite på internet & läste sedan ut min bok - tänkte att det var bäst att läsa ut den utifall att, men icke. Nu fick iallafall svärmor tillbaka den.


Tittade på reprisen av barnmorskorna (mannen har inte kopplat in högtalarna på datorn så det är mindre roligt att kolla repriser över nätet). Sen tog jag tag i mig själv & försökte vaxa armarna men jag hade snålköpt ett annat lite billigare vax & det funka inte alls *surt*, men jag rakade iallafall benen & målade tånaglarna. Mina fötter börjar mer & mer anta en elefantform & ser sådär härligt svullna & spruckna ut. & sen hoppade jag in i duschen & piggade upp mig med härligt doftande smörja in mig krämer & en massa smink.


När min makeover var klar tog jag tag i dammsugaren, mitt hus måste få en chock över att det plötsligt dammsugas så mycket & att blommorna får vatten (av både mig & mamma läste jag hos Somris) & tvättkorgarna ekar tomma. Passade även på att damma lite i fönstren...


Sen var det dax att fixa lunch till mig & mannen, det blev gulasch på burk med bake-up baguetter till. Mådde lite små illa men det blev bättre när jag åt lite. Tittade sedan på repriser av Sjukhuset som är hela min familjs favoritprogram -förutom mitt som älskar Kockduellen!


Mannen hoppade in i duschen & jag satte ned arslet vid datorn & fick kontakt med en kompis som precis fått bebis & som jag inte riktigt hunnit prata med sedan dess. Hon har jättesmärtor fortfarande efter sitt snitt -stackaren. Jag har ju bara sett min äldsta syster efter sitt snitt & hon var uppe redan samma dag & vad jag minns klagade hon inte nämnvärt över smärtor, blev lite skraj när jag hörde henne mala på om att inte kunna hålla sin son & att inte kunna ha honom ligga på bröstet & inte kunna ligga på sidan osv...


Mitt i vårt samtal kom svärmor & svärfar & knackade på dörren, i vanliga fall brukar folk knacka & sen gå in. Det är ju inte direkt så att vi ligger & kn***ar mitt på blanka dagen om vi vet att vi ska få gäster, det händer nog inte så ofta dagtid annars heller, men ändå. Men de stod gärna kvar & fortsatte knacka även fast jag skrek "KOM IN" det högsta jag kunde, tre knackningar & tre gapanden senare hittade de handtaget. & då hade jag redan hunnit tappa det lilla humör jag hade.


Kände mig inte särskillt trevlig & social under deras besök, men det var väl kul att det hände någonting iallafall. Kladdkakan uppskattades & beundrades- tänk vad lite färska jordgubbar & nougat kan göra. De hade hunden med sig, jag har haft väldigt svårt för den där hundens lukt under graviditeten, men den älskar mig & tjatar alltid på mig om att bli klappad & jag känner bara "Usch gå bort -jag mår illa". Svärfar är livrädd att hunden ska krafsa på magen & tjiar varje gång den är i närheten "inte på magen, inte på magen"...


När de åkt tittade mannen lite på tv & jag vilade en smula. Sen bestämde vi oss för att beställa Grekmat. Eller jag tog starktköttfärsspett & fläskfiléspett med ris & tzatsiki & mumsade glatt i mig den där grillade paprikan/chilin som i vanliga fall bara eldar i munnen & tog mannen pepperoni (han åt pizza) bara för att få i mig så mycket starkt som bara gick. Men inte tusan hjälpte det.


Tittade på Körslaget. Efter trailern & läst i tidningen var jag helt säker på att jag skulle älska Markooolios kör & dissa Agnes -tänkte hon som är så blyg hur ska hon kunna få ihop det, men jag blev positivt överaskad.


Team Linda: Mannens leende blev bredare & bredare ju längre han tittade på hennes klänning & plötsligt pep det till i mobilen & meddelandet från svärmor löd " Här har X redan röstat i körslaget efter en enda blick på Lindas klänning". Sådan far sådan son... Tyckte tyvärr att solisten var lite för mesig i rösten gillade hon lite kraftigare med mer kraft i rösten som doa lite på slutet. & så har jag lite svårt för folk som dansar i otakt, hihi stackare! Blev helt enkelt besviken


Team Siw: Först tänkte jag "herregud vad blir det här" när de stod som små gröna grodor, men man fick ju skratta lite iallafall.


Team Brolle: När chocken över hur mycket HÅR karln har på kroppen lagt sig ( jag är van vid mannen som är len som en bebis & har mindre hår än jag själv) så tyckte jag att det var helt ok.


Team Agnes: Jag tycker hon skulle ha tagit med morsan i kören! & jösses vilket drag hon lyckats få till lilla "blyga" Agnes - riktigt bra! Me like!


Team Cans: Har liiite svårt för 40+:are som klämt i sig i för små lack & läderplagg & ser allmänt smårisiga ut & sjunger ok men inte så mkt mer. Men bra drag, men inte helt i min smak.


Team Lotta: garvar fortfarande åt hennes pappa. Bra solist & helt ok framträdande


Team Markoolio: Tyckte själva kören var ok förutom 1 person som jag mest tyckte synd om för att han blir förlöjligad utan att förstå det själv & utan att det egentligen är meningen. Men uppträdandet var i mesigaste laget -blev riktigt besviken, hade höga förhoppningar om Markooolio han får verkligen rycka upp sig till nästa vecka!


Söndagens meny:

Frukost: 2knäcke m smör & ost, juice & vatten Lunch: omelette med korv, ost & tomat (mannens kok-konst) & mix av salladsblad Fika: färska jordgubbar Middag: Laxbiff a la Lindström m persiljekräm Kvällsfika: chokladmousse m jordgubbar & blåbär...


Isöndags vaknade jag utvilad 8.15 gick på toa & fixade frukost & satte mig vid tv:n, tänkte att jag får väl stå ut med barnprogram ett tag -men till min förvåning var Söndagsmorgon redan igång & det första jag tänkte var "Jösses hur länge satt jag på toa" men så kom jag på att det var tidskifte. Så hela dagen kändes lite halvknas. Lunch vid 12.30 för mannen inte ätit frukost & då var ju "min" klocka bara 11.30.


Mannen väntade på att grävarn skulle komma, han hade sagt eftermiddagen men dök inte upp förrän 16.30. Tänkte att han skulle bli kvar halva kvällen men redan vid 18.00 var de klara därute. De fixade bara till framsidan så snickarna kan komma på tisdag & bygga entrétrapp & altan på framsidan så jag har någonstanns att ställa vagnen om bebben vill sova ute.


Hela dagen hade jag stenhård mage & ont till & från. Vid 14 åkte jag & handlade, mannen var skitnervös "Ska du verkligen åka själv?" jag "Ja varför inte det?" han "Men tänk om du får så ont att du trillar ihop därinne" jag "men då får väl någon annan hjälpa mig". Så han stod & vinkade hej då på trappen när jag åkte med mobilen i högsta hugg.

När de var klara här ute låg jag inne & vilade & fick så kolosalt med "mensvärk" & tänkte att ÄNTLIGEN- give me some more pain & det tilltog & gick bak i ryggen, men så släpade jag mig upp för att laga mat & 30 min senare var det som bortblåst. *suck* Men vi lagade iallafall supergod mat:


Laxfilé a la Lindström


600g laxfilé finhackad

3 st hackade scharlottenlökar

1 dl finhackad/tärnade rödbetor

2 msk hackad kapris

2 msk dijonsenap

2 äggulor

Blanda ihop alla ingredienser, forma 8 biffar & stek 3 min på varje sida.'


Persiljekräm


2 dl kesella gourme (hittade jag inte så jag tog lätt creme fraiche)

2 st hackade saltgurkor

½ dl hackad persilja


Serveras med stekt tärnad potatis (jag köpte fryst på påse) & en klicka pepparrotsvisp & en skiva citron.


& till efterrätt varvade jag skivade jordgubbar, blåbär & chokladmousse - ni skulle ha hört mannen när han öppnade kylskåpet & fick syn på dem...hihi...


Måndagens meny:


Frukost: 2 knäckisar m smör & ost, juice, te & vatten Lunch: korv m bröd Fika: milkshake m banan, mjölk & chokladglass Kvällsmat: tikkamasalakyckling m risnudlar Kvällsfika: fruktsallad & vatten


Idag (måndag) har vi solsken från en sån där "sommarmorgondisig himmel" & 9 grader varmt, får nog ta tag i mig själv & masa mig ut en liten sväng...


Har piggat upp mig med lite shopping på förmiddagen på ellos:

image354
Klänning 199:-ellos tog stl. 38/40 (har i vanliga fall 36) så tuttar & bebisfläsk får plats & så är det halterneck, bara fälla ner överdelen vid amning -hoppas det funkar lika bra som det låter =)


image355

Skor 99:- ellos


Shopping behöver jag, inte nog med att man är tokgravid. Först höll jag på att sätta frukosten i halsen då jag läste ett mail från en av mina pluggkompisar från Örebritiden, hon har gjort slut på ett 6 årigt förhållande. & nu fick jag precis veta att en av mina bästa vänners katt dog i kattleukemi i fredags & att det är smittsamt katter emellan så de ska testa deras andra katt oxå...


Idag (tisdag) är det hilife här hemma -för det första så är vattnet avstängt i hela området för de skulle byta ut någon pump - vårt område består av 2 villområden, det ena ligger på höjden & vårat ligger i dalen kan man säga. Det har missbedömt det mesta upp till höjden & i omgångar har de gjort om både vatten & el dit upp & det drabbar oss oxå. Inte nog med det så anlände två snickare klockan 7 i morse som har grävt X antal hål utanför mitt sovrumsfönster som de just nu håller på att gjuta i - det ska bli ny entrétrappa & en tillhörande altan så jag kan ställa bebben ute om den vill sova i vagnen & även har någonstanns att sitta i skuggan på eftermiddagen & vakta barn som far omkring på gatan om ett par år =).

Natten har varit sådär, har haft pinvärkar mellan 00-03 som väckt mig & mellan 04-06 har jag haft molvärk som övergick till några nedrans mesiga förvärkar - ta iiiiiiiiiiiiii någongång då! Bebisen verkar inte gilla besöket härute & har nu på morgonen försökt spräcka hinnsäcken med foten känns det som...

Vi var 7 tjejer som skulle ha bebis med veckor/dagars mellanrum, nu är det bara 3 bebisar kvar i magen *suck* Jag kommer bli sist ut!

Tisdagens meny:

Frukost: 2 knäcke m ost & smör, 1 liten skål fruktsallad Lunch: ostfylldaköttbullar i tomatsås med spagetti Fika_ glass Kvällsmat: hamburgare med bröd Kvälsfika: Kruktsallad & vatten


http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Majsan: 16/3, 3340g, 50 cm, Kille

Emmasusanna: 17/3, 3200g, 49cm, Tjej


Jenny: 20/3, 3100g, 49cm, Tjej

Annsofi: 21/3, 3200g, 50cm, Kille

Ann: 22/3, 3050g, 50cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Vickan: 27/3, 3445g, 50cm, Tjej

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej


Kokosboll: 29/3, 2900g, 49cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Maja (xolma): 29/3, 3100g, 48cm, Kille

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Syster Anna: 29/3, 3300g, 50cm, Kille

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

En Mölnbobos Liv: 1/4, 2995g, 49cm, Tjej

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Maria: 1/4, 3120g, 48cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

MammaVeronica: 2/4, 3845g, 49cm, Kille

Lena: 3/4, 3100g, 49cm, Tjej

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Marie (miamia77): 5/4, 3045g, 51 cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Lilla Mysan: 6/4, 3050g, 48cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Emilie: 7/4, 3200g, 52 cm, Kille

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej

RSS 2.0