Den fullspäckade dagen...

Uppdaterad 11.50

Somnade aldrig om med Alice på morgonen, passade på att unna mig lite egen tid. Det är svårt det där att avväga sömn eller egen tid, båda två är så mycket värda. Alice vaknade som en klocka 9.30 & hon fick mat & sen gick vi runt & tittade på våra saker i huset tills mannen kom hem & Alice somnat & det var dags att åka iväg.

Ortopeden:

Vi startade med ett nybörjarfel. Vi glömde skötväskan i bilen & Alice la av värsta bajjan när vi la ner henne på britsen. Så mannen fick älga iväg till bilen. Ortopeden han med halva undersökningen innan Alice tyckte att han dragit nog i hennes lilla ben & spjärnade emot allt vad hon orkade. Så då fick det bli matpaus lite tidigare än hon annars skulle fått -men hon blev lagom avslappnad så ortopeden kunde avsluta undersökningen för att konstatera att det till 99,9% säkerhet inte behövdes skena men att de för säkerhetsskull ville kolla med UL. Varför kunde de inte gjort det frå början känner jag... Så vi ska tillbaka tidigast nästa vecka.

Vi stoppade ner Alice i vagnen & tog en promenad ner till en korvkiosk där vi åt vår lunch i solen. Tog en till promenad innan min kuratortid började, satte oss på en bänk i solen & höll om varandra medan vi tittade på det lilla underverk vi skapat.

Kuratorn:

Vi gick igenom min förlossning & BB-tiden. Just nu känns BB-tiden känsligare att prata om än förlossningen - den blev ju allt det jag INTE önskat att det skulle bli. jag hade önskat mig en lugn & trygg start för vår lilla familj & att slippa vara ensam. SEn pratade vi även om breven från jag var liten & och lite om min äldsta syster & mamma & hur de betett sig dagarna innan förlossningen då jag bara ville vara ifred & de var ihärdigare än någonsin. Det kändes som en stor lättnad när jag lämnade rummet & hittade mannen & Alice i solen utanför & de hade gått runt hela sjukhusområdet.

BVC:

Alice fick så mycket beröm. Hon är en sån fin bebis. Hon fäster redan blicken & är så intresserad av alla saker som finns i närheten. BM var fantastisk & gullade jättemycket med Alice & trodde vi snart skulle få oss ett första leende -jag längtar! Hon visade hur Alice skulle tvättas -hade visst glömt hålla upp armarna så man kommer åt ordentligt under armarna, men annars har jag gjort rätt. & naveln som jag varit så nojig över för att jag tycker den vätskar lite tyckte hon var jättefin för att vara så här tidigt. Alice fick vägas & hon hade gått upp från 3940g som hon vägde innan vi lämnade BB till 4495g. Så jag har gjort rätt som inte gett henne ersättning sen i lördags & att hon numer är nöjd de flesta gångerna av en tutte. Såren efter sugklockan läker fint & håller på att trilla av. & hickan & hennes spyer är helt normala -vilket kändes skönt att höra. Nästa vecka ska Alice både till BVC & vägas & så kommer BM hem på besök.

När vi kom hem sov Alice sött i bilstolen -att den kan vara ett sånt sömnpiller, så mannen & jag hjälptes åt med maten & kunde till & med äta ihop innan hon vaknade med ett illtjut alldeles svettig.

image423

Kotoffel premirä! (H&M 49,50:-)

När Alice ammats kände jag fortfarande hur tutten värkte. Vi har övergått från att äta från båda brösten till att bara det ena räcker de flesta gångerna. Så jag kände igenom bröstet & hittade hårda knölar så det blev ilfart till pumpen & jag fick ut 50ml till & knölarna & ömmandet släppte äntligen -är så rädd för mjölkstockning. mannen & Alice tog sin vanliga "lur" på soffan & jag fick duschtid & datortid & sova en stund innan nattningen tog fart!

Alice "Hello Kitty" dress finns att köpa på H&M för 98:- den hänger bland pyjamasar, men jag tyckte den var så fin att den även fungerade på dagen. Det rosa/bruna setet finns på Lindex -fick det av min äldsta syster så jag vet inte riktigt vad det kostar.

Kommentarer
Postat av: Sandra W

Tack för kommentaren var sakerna finns att köpa. Gillar speciellt brunt just nu så jag ska börja köpa på mig lite smått. Är nu i v28 o har bara köpt en pyjamas hittills men om två veckor ska vi till Gekås i Ullared o se om vi hittar lite till vår tös.

Ha en bra dag!

Kramar Sandra

2008-04-23 @ 12:26:16
Postat av: Jenny

Hon är då för underbar lilla tjejen! Vad skönt för er att hon är en snäll liten bäbis också...=) Själv kämpar jag med vikten så att det snart blir en liten bäbis hemma hos oss också...=) Ha en bra dag! Kramar!

2008-04-23 @ 13:55:43
URL: http://blushie.blogg.se
Postat av: Nhea

Sandra: Det vimlar av brunt. jag var ute efter en röd fleeceoverall men då hade jag vrit tvungen att punga ut 600:- på Polarn & Pyret & hon kommer kanske använda den högst 1 månad, så då fick det bli en brun för 300:- på Åhléns & den är jättebra & hon är så söt i den med sin lilla rosa mössa till. Hoppas ni får en lyckad shoppingtur!

Jenny: Lycka till med vikten -jag vet hur kämpigt & tufft det kan vara! Lycka till!

Kram

2008-04-23 @ 15:32:34
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: Fia

ååå vilken härlig stajl hon har på bilden *ler* såå söt.

ha det gott... kram Fia

2008-04-23 @ 19:18:36
URL: http://frufia.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0