Picknick vid hamnen...

Idag har vi haft tjejdag. Jag Alice, min syster & hennes lilla tjej som snart är stora damen på 4 år. Vi åkte ner till hamnen på förmiddagen intog en plats under ett träd i skuggan & njöt.

E lekte i lekparken som låg precis intill, hon imponerade stort på en liten kille som nog var året äldre än henne genom att klättra upp på en repsteg till en korg och sen ner igen. Killen kom bara halvvägs innan han fegade ur =)

Jag nattade Alice & under tiden dukade min syster upp sallad, körsbärstomater, avocado, melon, nektarin, bröd & grillad kyckling & några bitar mörk choklad till efterrätt.

Alice sov som en stock i skuggan av trödet till ljudet av oss, ett par asiater som grillade & några grabbar som spelade beachvolleyboll. Tilsllut orkade vi inte vänta på att hon skulle vakna utan tog med vagnen och knallade iväg till hamnen.

När Alice vaknade så kom vi med sista Tuffis-tåget & det var spänannde må ni tro. Alice tittade storögt omkring sig & sa inte ett pip på hela resan & E tyckte det var jätteroligt. När vi kom fram igen så tog vi varsin glass 2 kulor + mjukglass+topping, trodde magen skulel spricka , men mumsigt var det iallafall. Alice slörpa i sig lite välling efter att ha snuttat sönder en servett.

När vi kom hem somnade Alice sött i vagnen och jag lagade maten & slängde ihop en kladdkaka. mannen har tjatat om choklad hela veckan & vi har inte haft någon hemma & igår fick jag rensa frysen och hittade kladdkakemuffins efter att han bett på sina bara knän om kladdkaka eller hokladbollar. Så idag vid middagen lät det " Vad är det du har i ugnen?" "En kladdkaka" "Till mig???" Glad som ett barn!!!

Dagens meny:
Frukost: äppelmoslimpa med ost & gurka, 1 mazarin & en kopp te Lunch: se ovan Fika: världens största glass typ... Middag: Korvstroganoff med vildris, färsk morot Kvällsfika: kladdkaka med spraygrädde

Lite kort...


Alice & jag steker pannkakor




Alice är en hejare på datorer



Mannen & svärfar solar sig



Alice vilar lite



Alice & mannen badar


Pool & sol

Vilket väder -blir jag tvungen att säga igen!!!

Alice tog sin middagslur när vi kom fram så jag fick 1 timme & 45 min med solande & bokläsning. Sedan vaknade lilltjejen på ett uselt humör, tjurade så fort farmor stack fram näsan. & höll på att vända huvudet ur led såfort jag gick en centimeter från henne. Så farmor fick bära Alice med ansiktet från sig och jag fick gömma mig en stund för att kunna äta lunch & läsa tidning. Sedan gick det bättre. Alice fick vara nakenfis -farmor sa att "allt går att tvätta" tror hon ångrade sig 15 min senare när Alice satt i farmors knä och läste bok & farmor plötsligt säger "Nu kissar lilla fröken" hihi. Så farmor fick hoppa in i duschen & byta kläder. *fniss*

Vid 15 snåret kom min syster med familj, hennes son ssom tidigare varit jorden badkruka och inte släppt taget om badstegen han simam som en fisk & badade nonstop i 2 timmar, till och med hans lilalsyster plaskade friskt med puffar & badring. & pappan & mamamn tog sig oxå ett par dopp. jag kund eju nte motstå heller då Alice var på promenad med farmor & termometern visade 30 garder varmt -i vattnet!

Alice var duktig tjej och satt & lekte i sin barnstol eller låg på filt på golvet när vi åt melon & skinka & sedan oxfilé med färskpotatis & persiljesmör. Alice la sig utan protest efter 200ml välling klockan 20.00 så vi satt & åt ostbricka & godis till 22.

Idag ska farmor & farfar vara barnvakt en stund så vi får ta en tur med båten!!

Njuter av soliga dagar

Tänk att lite sömn kan göra att man får se dagarna i helt annat ljus! Igår njöt jag hela dagen. Alice & jag åkte ner till Bibblan & lånade böcker om sömn & utveckling. Sedan drog hon till med att sova 2 timmar & 45 min så jag han läsa ut den ena boken. De förespråkar mest 5 min metoden eller en lindrigare form av 5 min metoden. Är det någon som kört 5 min metoden? Resultat?

Sedan låg vi ute i solstolen i skuggan såklart & Alice tittade på blommor & löv som fladdrade i vinden. Sedan tog vi en promenad i värmen, postade brev till Somris & så fick Alice sova en sen lur. När vi kom hem hade mannen kommit hem från jobbet & frågade om vi ville åka till svärisarna redan idag så jag fick sola & bada lite på eftermiddagen -så klart jag ville. Så nu väntar jag på att Alice ska "lura" klart så vi kan ge oss iväg. Bäst att hon får sin långlur där. Vi blir borta hela helgen & hoppas på fint väder så vi kan bada i poolen & bege oss ut en sväng med båten. Min äldsta syster med barn vill ta sig ett dopp idag oxå så de svänger förbi en sväng. Äldste sonen hade visst lärt sig simma så idag är det upp till bevis. Förr om åren har han inte ens vågat släppa badstegen hihi.

Alice ska oxå få bada om vattnet är tillräckligt varmt (farfar värmer gärna upp med bergvärmen åt sitt barnbarn) men den badstunden får mannen ta hihi. Vi har kommit på att Alice tycker det är skönare att bada om hon får sitta i badbaljan & så har vi lagt i badbåtar som hon kan titta på.

Dagens meny:

Frukost: äppelmoslimpa med ost & te Lunch: omelette hos svärisarna Fika: något gott Kvällsmat: grillat Kvällsfika: kanske får tid att svänga ihop en paj eller dyl.

Sol sol & sol!

Vilket härligt väder vi har! & mannen som sa förra veckan att det skulel regna hela denna veckan -pyttsan heller!!

 Korfu 2005



Alice sover förmiddagslur, sen ska vi ner till Biblioteket tänkte vi, man får en Gratis bok till Alice första besöket & sen tänkte jag låna lite böcker om sömn & nattning. Vi ska försöka få över henne i spjälsäng på semestern, hon börjar växa ur insatsen i vagnen & på morgonen när hon rasslar runt verkar hon vilja vända sig men det är för trångt...

Igår när vi nattade Alice så bad jag mannen ta av sig sina prassliga byxor för kvällen innan hade han väckt henne flera gånger med sitt prassel under nattningen. Då sa han "Du på natten då går det utmärkt att spola i toaletten & jag kan till & med hoppa ner i sängen utan att hon vaknar" höll på att fnissa på mig då jag för mig själv såg hur han hoppade ner i sängen på natten & svarade "ja ja det är bra men det funkar inte med prassel vid nattningen ändå".  Igår somnade Alice vid flaskan & vaknade med ett ryck då luften pös tillbaka i flaskan då hon inte sög lika kraftigt  -så söt. Tycker att nattningarna går smidigare & smidigare, visst har vi krångelnattningar oxå men över lag tar de max 30 min med mat+sova, tror iallafall hon mest varit hungrig på kvällen, nu äter hon 180-200ml vid 18 & sätter i sig 100-150ml vid 20-20.30 igen kan aldrig ha funntis så mkt i titsen... Förut natta vi alltid till skrik & gråt nu skriker hon bara om hon vill ha mer mat & somnar såfort vi matat på henne mera. Igår fick Alice sin medicin igen & hon vakna inte av några spyor förrän i morse vid 7.

Dagens meny:

Frukost: äppelmoslimpa med ost & saft Lunch: vildfärsbiffar med pasta Fika: glass Kvällsmat: ärtsoppa & pannkaka Kvällsfika: hmmm...


Picknick i Stadsparken



Igår kväll när mannen kom hem från jobbet åt vi och sen åkte vi ner till hamnen och tog en promenad med tanke att Alice skulle powernappa lite, men det ville inte hon så vi köpte glass och åkte sedan hem och nattade lilla damen

Jag fick en mycket skön natt, jag fick börja natten på övervåningen & mannen tog Alice. Så 22-2.30 fick jag sova själv, då fick hon mat & 3 sov vi sött igen klockan 5.15 vaknade hon & kräktes, jag lyfte ur henne, bytte la tillbaka henen & då sov hon igen till 7.15 superskönt. jag vaknade av mig själv 6.45 -när har jag senast vaknat av mig själv????

Alice har ätit medicin för sina kräkningar 3 veckor & vi skulle ha uppehåll 1 vecka för att se effekten, två dagar stod vi ut sen ringde jag läkaren som sa att hon ska fortsätta med medicin en vecka sedan ska hon få en ny mat med förtjockningsmedel i & enligt min beskrivning av Alice s¨trodde han inte att hon hade mjölkallergi & hon ska testas för det... Kanske är det som jag misstänkt -mensen som spökat hela tiden...

Vilken Härlig Dag jag haft!

9 satt vi i bilen till hemstaden & vid 10 kom vi fram till L & H. Vi gick upp & kikade hur de hade det hemma hos sig först. Alice fick testa H´s hoppgunga:



Sedan gick vi till Stadsparken & slog oss ner på filtar under ett träd, å så härligt det var. brnen tyckte det var mysigt att kika på löven som fladdrade i vinden. & när de blev trötta (samtidigt suprice) så tog vi en promenad i parken & vips sov de och vi fick en stund för oss själva. Då dukade L fram picknicken kycklingsallad & melonskivor -hur gott som helst & en ny milko cremefreisch soltorkade tomater & fetaost -kan rekomenderas. Vi åt och åt och njöt av sol & bebisar som sov. När de vaknade gickvi tillbbaka hem till L, matade & bytte & sen tog vi oss ut på stan & köpte mjukglass. MUMS!!



Alice & H. OBS! Ser ni att Alice hÅLLER i lilleskuttbitringen =)


Dagens meny:
Frukost:
äppelmoslimpa med ost & saft Lunch: kycklingsallad Fika: mjukglass Kvällsmat: vildfärsbiffar med klyftpotatis Kvällsfika: Polly kanske =)

Rullande Alice

Förra veckan knäckte Alice koden att rulla från mage till rygg & nyss knäckte hon från rygg till mage -mycket stolt mamam applåderade när hon lyckades så hon såg en smula förvånad ut -vet inte om hon var mest förvånad över rullandet eller
mig =)



mamma & jag på picknick

Igår hade Alice & jag en riktig slappardag, jag var enormt trött efter helgens bravader & i söndags kändes det som att jag gick i en dvala hela dagen. Så det var mysbyxor & slappartag igår, inte en diskmaskin eller tvättmaskin -bara en promenad så Alice fick sova ute en stund. På kvällen bestämde vi att mannen skulle sova nere hos Alice & jag skulle få sova på övervåningen där han brukar sova & så skulel vi bytas av vid 3-4 snåret när Alice äter mat. Först trodde jag Aldrig Alice skulel somna, hon somnade fint 20.10 men vaknade efter 45 min och kräktes & sen somnade hon inte på 30 min förrän jag stegade ner igen & vaggade henen till sömns. men jag fick iallafall sova 22-01.30 då hon vaknade & skrek somnade om och sov till 3.30 då hon fick mat & somnade om och sov till 7 på en vaggning.

idag har vi varit på BB & lämnat tillbaka bröstpumpen & så beställde vi mera mat till Alice på apoteket. Min tanke var att stanna i hamnen och gå med Alice, äta medhavd lunch & kanske en mjukglass, emn när jag var klar redan 11 & Alice inte skulel sova förrän 12 kände jag att det skulel bli ett evigt promenerande, så vi åkte hem. Jag värmde min mat i micron istället & tror ni inte att tallriken sprack när jag lyfte ut den & maten trilla i golvet -så det blev mackor & yoghurt idag till lunch. Men sen fick jag 1 timmes bokläsning ute i solstolen medan Alice osv & 1 timmes vila i sängen.

Imorgon ska vi till hemstaden & ha picknick med L & H. Ska bli mysigt!!!


Dagens meny:
Frukost: ,morotbröd med ost & gurka Lunch: skulle vara köttfärspaj men blev morotsbröd med yoghurt ikaF _ polly Kvällsmat: tjockkorv som jag gjort ett snitt i mitten på, lagt i hackad lök & hällt över matlagningsgrädde vispad med ketchup & chilisås & så in i ugnen på 200grader ca 30-45 min & så vildris till Fika: te & choklad

120 års festen!

Fredag:

Mamma & pappa kom redan runt 16.30. Så då snodde jag ihop drinkar åt mig & mamma & pappa fick en öl. pappa började klämma på Alice tapeter som de skulle "sätta upp på lördagen" & började bladdra om att måla med mörk färg under eftersom det var kan-i-kant tapeter. Men jag fann mig snabbt & tyckte att det gjorde väl inget & om vi målade kunde de ju inte sova där i rummet.


& så fixade jag middagen. Det blev helgrillad Forell med färskpotatis, dillsmör, hollandiesås, smörugnsstekta morötter & kokt sparris. Mycket gott & uppskattat. pappa tog till och med om en tredje gång "bara för det var så gott" ,det är inte vanligt! Till efterrätt blev det chokladmousse med hallon & grädde, en kopp kaffe & baiyleys/konjak. Vi nattade Alice & sen myste vi lite i soffan innan vi kröp ner i sängarna. Jag som inte är van vid att sova i samma rum som mannen längre vaknade av både honom OCH Alice & Alice vaknade av honom med, så det blev en lite stökig natt & jag kan ju inte direkt beskylla mig för att vara helt utsövd när jag vaknade men det gick bra ändå.


Lördag:

Jag klev upp & snodde ihop en kladdkaka & fixade picknick, mannen tog Alice. Sen gick vi upp jag, mannen & Alice med paket & ros & sjöng för mamma. Mamma fick Alice favoritskiva Peter LeMarc som hon sover som en prinsessa till dagtid.


Vi gjorde oss i ordning & när jag packat ut allt i hallen sa pappa förvånat "Ska vi åka någonstanns?" puckot hade ju inte lyssnat på att jag tjatat om picknick i snart ett halvår. hihi. Men så kom vi iväg -mot havet, parkerade & promenaderade till en lämplig picknickplats precis vid havskanten.







Först fick de frukost & sedan dukade jag fram champagne & frukt & choklad! Runt 11 snåret började pappa säga "Ska vi inte åka snart om vi ska hinna tapetsera?" *panik* "Jodå men kan vi inte lugna oss en liten stund" svarade jag. Lyckades hålla dem kvar vid picknickfilten till 11.40, sen packade vi ihop, fördröjde det hela lite mer genom att bli akut kissnödig & så kom vi iväg & bilresan tog lite längre tid än jag kom ihåg -mycket bra. Väl hemma på uppfarten störtade mamam ut med picknickfilt & skötväska i högsta hugg & pappa dök snabbt in i bagaget. Då öppnades dörren till huset & ut kom mina systrar & sjöng & efter dem strömmade en strid ström av folk som aldrig tycktes ta slut, alla glatt sjungandes! mamma föll i gråt & skratt & pappa skratta högt och väste till mannen "Visste ni om det här?". De hade inte anat ett dugg.
Festen blev lyckad, maten uppskattades & folket stannade lagom länge & de han prata med de flesta. Skratt blandades med gråt.

När gästerna gått var mamma, pappa & vi syskon med familjer kvar. Alice sov oroligt ute på altanen så manenn vakatde henne så hon fick sova några minuter extra. Vid 18 snåret åkte Sommartjejen med familj & därefter skjutsade min äldsta syster och hennes familj mammam & pappa till flyget. Jag & mannen beställde Pizza & tacotallrik & åt medan Alice satt i barnstolen & lekte och bubblade. Vid 20.15 orkade hon inte längre, fick mat & så la jag ner henne i vagnen, märkte att hon blev mer orolig då jag gungade vagnen än när den stod stilla, så jag lät henne stå stilla & tittade på henne. Hon knölade runt lite, smackade på fingrarna & sen sov hon! Utan att vakna var 5:e minut första halvtimmen som hon annars gör! Suveränt -hoppas det funkar fler gånger!


Förberedelsedag...

Idag förbereder jag för dagen D som i 120 års mingel =). Skriver lappar åt mina systrar & gömmer saker på strategiska ställen. Har även kokat sockerlag så jag tänkte bjuda mamam på drinkar ikväll, hihi, hon kanske är pruttbakis imorgon =)

Alice tog initiativet att vända dygnet själv, hon sov över 1 maten & somnade om efter ett kort uppvak vid 4 så jag lät henne sova tills hon inte ville längre runt 6.30 då fick hon mat 140 ml åt hon & sen lekte vi en stund & 8.30 sov hon igen till 11 & då fick hon mat 90 ml & sen åkte vi till ICA & handlade det sista. När vi kom hem fick hon ligga och leka under babygymmet hon roade sig mest med att föröska vända sig först från rygg till mage skriker av ilska & stånkar & stönar. När hon tillsllut tröttnade så la jag henne på mage & vips så låg hon på rygg igen hihi.

Ska ta & vila lite nu när hon sover!

Dagens meny:

Frukost: minibaguette med ost & tomat, te Lunch: moussaka & avocado Fika: lite chips Kvällsmat: grillad forell med färskpotatis, hollandiesås & dillsmör, sparris & morötter Kvällsfika: drinkar iallafall 2 olika sorter!!

Matvägraren & barnvakt

Blir inte klok på Alice, hon har vänt sina matvanor totalt  idag snutta hon i sig 50 ml klockan 9, 50 ml klockan 12 20 ml klockan 16 och 150 ml klockan 17.30, känns som att hon har natt-mat-vila mitt på dagen.  Kännsn enormt stressande med ett barn som inte äter på dagarna bara sen eftermiddag och kväll och natt, blir ju helt fel. Om 1 månad när vi ska börja med smakisar, då kan man ju inte köra de mitt i natten eller på kvällskvisten när hon är som mest trött...Hon är ändå en pigg & glad bebis dagtid & sover gott, så hon kan ju inte må direkt dåligt utav det, mest jag som blir stressad.

Idag kom Alice farmor klockan 14, Alice orkade inte vara vaken mer än till 13.50 sen somna hon i vagnen, höll den i rullning tills farmorn kom så hon kunde ta med henen på promenad. Själv åkte jag & hämtade tapeter, köpte blommor & handlade. Vi ska ju ha 60 års mingel för föräldrarna på lördag. De kommer hit redan i morgon. Minglet är hemligt hemligt så jag har fått ljuga ihop lite programpunkter för lördagen, vi ska börja med en picknick & äta frukost vid havet (snälla ge oss fint väder annars får jag smått panik) under tiden fixar mina systrar i ordning mitt hus med mat och fika & tar emot alla hemliga gäster. Efter picknicken tror mamma att hon och jag ska få en guidad tur på ett av stans konstmuseum & pappa tror att han ska tapetsera Alice rum med mannen & att vi sedan vid 15 snåret ska fika med Sommartjejen och hennesfamilj. Hihi. Ska bli kul att se om allt går i lås, Somris tyckte jag ljög bra igår när jag drog schemat iallafall... Till minglet kommer 20 gäster, syskon & vänner.

Dagens meny:

Frukost: mini baguette med OST & tomat & överbliven Marabou sweizernöt från igår Lunch: kyckling & vildris & 1 delikatoboll Fika: en center Kvällsmat: moussaka Kvällsfika: Budapestbakelse & te...

Känns som rena rama bulimimenyn idag, kommer gå upp alla mina kilon igen om jag fortsätter så här, hihi.

Struldag & Barnkalas

Gårdagen är en sån där dag jag bara helst vill glömma. Alice intog sin första måltid för dagen klockan 15.30, då är man ganska svettig som mamma, så jag vågade mig inte på delikatobollen utifall hon skulle vägra flaska, med då åt hon 175ml och sen 19.00 åt hon 200ml. Hon sov även uruselt hela dagen och kräktes mer än vanligt då hon väl åt. På kvällen åkte jag iväg en timme för mig själv, visst det blev bara tankning av bilen och en sväng in på ica för att hämta ut flaskvärmaren jag väntat på i evigheter. Träffade min granne på ica och vi pratade glatt en stund. När jag kom hem var Alice hungrig och mannen stod beredd att fixa flaskan, bara det att han bara tagit en fylld flaska i kylen och den innehöll bara bröstmjölk, så jag han hem i tid kan man säga. Har ju precis hunnit introducera endast nutramigen.
Vi satte folie för fönstret igår kväll & Alice har sovit bättre i natt, somnat om fler gånger själv, men hon vaknade likförbannat klockan 3.18. Jag föröskte söva henne igen fram ill 4 då jag gav upp & hämtade mannen, han sövde henne på en kvart & sen hämtade han mig klockan 6 när han gick upp, på två gungningar sov Alice till 7.30 -superskönt!

Idag åkte jag till mina föräldrar klockan 9. Jag hade ju tänkt att Alice skulle sova förmiddagslur i bilen, men tji fick jag, hon satt bara & tröttgnällde men vägrade sova. Så när jag kom fram tog pappa med henne på en promenad & jag & somris kunde slappa i solstolen & prata lite skit. Klockan 14 blev det rena rama tant & barnkalaset. Mormor, Farmor, farfara, mammas moster, min moster & morbror kom dit & så kom Svintoflickan dit med sina 4 barn. De två äldsta grabbarna, lille Isak som hade ont i foten & så lilla Lea. Hur söta som helst. Vi hade fika picknick på en filt på gräsmattan & jag åt tårta med RIKTIG grädde, 2 bitar festade jag till med =) mums! Vid 16 blev Alice trött igen & jag packade ihop & begav mig hemåt, Alice somnade efter 15 min körning skönt!

Tyvärr glömde jag kameran hemma så jag har inte en endaste bild från idag men mamma & Somris knäppte endel. så jag får förhoppningsvis några av dem.

Sovdag


Titta vad jag kan!

Igår tog Alice en riktig sovdag. Hon var väl slut efter all havsluft & bilåkning. Hon sov 9-11.30 slängde i sig 200ml flaska. Sen åkte vi till ICA & handlade, de har "bilstolar" på vissa kundvagnar som hon ligger perfekt i, ser bra vad som händer omkring sig & kommer i perfekt "prat-höjd" med mig, så hon ligger där & skrattar & jollrar. Vi stannade till lite extra vid den hoppande apan vid bananerna. Då kom en som jobbar fram & konstaterade att "hon har ju nästan mer hår än mig" & jag svarade "hon HAR mer hår än dig" & de två sommarjobbarna bakom höll på att kissa på sig av skratt.


När Alice blir trött brukar hon dra sig i ena örat, men igår eftermiddag drog hon i båda öronen innan jag fick henne i säng & hon sov 13.30-16, åt 140 ml vid 16.30.

Så jag fick 5 timmars egentid dagtid-inte fyskam & inget jag är van vid, så jag satt mest vid datorn & sen hängde jag tvätt & fixa middagen & donade lite. En gång var jag tvungen att känna på henne att hon andades, hon brukar ju aldrig sova sådär på dagarna =).

När mannen kom hem fick hon sin powernap & vi kunde äta i fred. Mannen programerade om sin GPS som drabbats av "total error" lagom till Hunnebostrandresan hihi. Sen påstod han att hon kunde börja jobba extra med att fixa tekniska små saker... nja...

Idag har vi inget inplanerat, får se hur lillgrynet sover idag. Skulle behöva släng insamlingen & handla lite till. Idag är sista dagen med bröstmjölk i ersättningen för Alice så jag ska nog festa till med en delikatoboll på eftermiddagen. Jag har fryst in massor av bröstmjölk som jag tänkte att jag kan blanda ut mosad potatis, morot, blomkål, palsternacka med sen när hon börjar med smakportioner. Dietisten rekomenderade (mot WHO´s ordinationer) att börja med smakisar vid 4 mån då barn är som mest nyfinka på nya smaker mellan 4-6 mån. Har även luskat lite i WHO´s ståndpunkt & det visat sig att den gäller för hela världen & främst riktar sig mot U-länder som inte ska utsätta sina bebisar för smutsigt vatten. Så samma dag Alice fyller 4 mån ska första lasset mosad mat in i munnen på henne.

Angående hennes "rassel" mellan 4-6 på morgonen fick vi tips om totalt kolmörkt i rummet så ikväll ska det tejpas aluminiumfolie för föntren för att se om det hjälper... *spännande* man måste ju iallafall prova även om mannen tyckte vi kunde vänta på mörkare tider hihi.

Dagens meny:

Frukost: minibaguette med skinka & körsbärstomat Lunch: falukorv med stekt äpple & pasta Fika: delikatoboll & te Kvällsmat: Flygande Jacob med vildris Kvällsfika: jordgubbar med glass


Vilken Underbar Helg!

Torsdag:


Mammas stora tjej!


Hela förmiddagen brottades Alice mot mig & flaskan, hon är en svår nöt att knäcka den där lilla bruttan, men nu har vi kommit på at Alice "brukar" inte äta frukost hon vill hellre ha 10 målet som första mål på dagen. Vid 11.00 kom mamma & pappa. Alice var då nybadad & alldeles lockig i håret så mamma blev stormförtjust & tog 10 bilder på Alice lockiga hår & kallade henne för lilla negerungen haha! De fick med sig Alice på promenad & hon somnade på stört i vagnen så de tog sig till ICA & köpte picknick som de åt i lekparken. Själv stressa jag som en galning, pumpa ur tuttarna, åt lunch på stående fot & packade det sista innan jag drog iväg till Kvinnohälsan & gjorde undersökning. Mina "konstiga" flytningar är tydligen helt normala. De blir gul/gröna när det närmar sig mens & när man precis haft mens. Skönt det även om jag aldrig sett röken av sånna färgskiftningar förut =). Struntade i spiralen & åkte hem igen & mötte mamma & pappa med sovande Alice utanför dörren & mannen hade precis kommit från jobbet & väntade på altanen. Vi packade in i bilen & när Alice vaknade så satt alla med andan i halsen tills hon nöjt slängde sig efter flaskan & slukade 120ml.  Pappas kommentar var "MEN HON ÄTER JU".

Vi mötte J, C & S efter 40 min bilväg & luftade oss lite innan vi kastade oss in igen & gav oss iväg mot Hunnebostrand. Alice har varit superduktig hela resan, hon har inte lämnat sin bilstol annat än vid fikastopp, hon leker & pratar & somnar med lite bilstolsgungning & kaninmusik. Vi har börjat smyga in lite nattningsrutiner, vi spelar en musikkanin varje gång hon ska sova så hon förknippar den med att sova & det börjar faktiskt ge resultat. Vi stannade efter lite mer än halva vägen & åt mat på ett schaskigt ställe. jag beställde hamburgertallrik utan bröd, dressing & lök & när den kom ut hade tanten lagt en hamburgare & en hög sallad på tallriken & jag sa "men pommesen då?" då hon förfärat insåg att jag nog inte bantade via GI & snabbt hämtade extra mycket pommes =).

Vi kom fram runt 20.00, då var det bara mata barn & slänga i säng, sen satt vi & pratade en stund, tiden rinner ju bara iväg & vips var klockan 23 & jag dödstrött & kröp ner i sängen.


Fredag:




Sommarhuset

Barnen vaknade nästan samtidigt vid 5.30 puh! Alice somnade om efter 1,5h men S hon var redo för en ny dag. Grabbarna köpte färskt bröd till frukost. Vi tog en dag i Hunnebostrand, gick ner & tittade på "byn" & lunchade på Kanten. Efter lunchen gick mannen & Alice & hämtade skaldjur vi beställt & vi andra gick till huset & satte oss i solen & njöt. Alice sov två timmar -superskönt. Men aj aj för vinterblek mammahud =). När hon vaknat tog vi en promenad, C var sugen på mjukglass, så vi begav oss till Ulebergshamn & tänkte en glasskiosk måste ju finnas. Fösrt lurade mannen in oss på fel väg med spångar & trappor så vi fick vända & när vi väl kom rätt så var det rena rama besvikelsen inte ens en mjukglass i sikte, så vi lufsade tillbaka igen. Promenaden tog sammanlagt 2,5h så alla var helt slut efteråt. Väl hemma var det återigen dax för nattning av barn & sen dukade vi upp till fest. 1,5 kg havskräftor & 1 kg räkor -det var MYCKET! & Väldigt gott! Jag festade til med 1 glas vin (& slängde mjölken under natten för säkerhetsskull) & blev väldigt fnissig, stundtals skratta vi så vi höll på att kissa på oss. Men 23 gav jag upp & gick & la mig. Alice sov som en prinsessa & vaknade inte förrän 2 & vräkte sen i sig 190ml & sov till 7 på morgonen -mycket skönt!



Far & Dotter

Lördag:

Båda baren tog "sovmorgon" & det blev en lite senare frukost. Sen åkte vi till Smögen & gick på Bryggan, åt lunch. Alice sov från bilen & tills vi kom tillbaka till biln igen så när hon vaknat sa mannen "Jaha Alice tyckte du att Smögen var fint?" *fniss*. "Hemma" i Hunnebostrand var det Kanalensdag så vi var nere där en sväng & tittade innan det återigen var dax för nattning v barn & "vuxentid". Denna kväll skull vi grilla makrill med färskpotatis & dillsmör/romsås & grillade grönsaker, men gasolen hade antagligen stått & läkt så den tog slut när mannen satte fyr på alla 3 brännarna. & sen började det åska & strömmen gick.  Men när den 10 min senare kom tillbaka blev det stekt fisk =). Gott var det iallafall. Kvällen blev fnittrig den oxå trots att jag inte drack vin ;-).



Alice & J

Söndag:

Återigen lite sovmorgon till 7. Frukost med färskt bröd. SEn städade vi av huset & packade ihop. Tog oss ner till kanten för att avsluta med en räksmörgås innan vi åkte hemåt. Vi rastade vid Gyllene Uttern. Väl hemma nattade jag Alice medan mannen köpte KInamat.


Sorry för dålig bloggning...

Igår hade jag bara inte lust & ork att blogga, när Alice sov så läste jag eller vilade mig & när hon var vaken åkte vi & shoppade babyvakt & sen fick vi besök av Babsan på eftermiddagen. Jag hade glömt hur utmattande Babsan är & jag som redan var "matt" efter en Alice-strulnatt. Satt & gäspade & längtade efter att hon skulle gå. Men Alice som älskar när folk pratar & rör sig -Babsan fäktar hej vilt & har ett kroppspsråk utan dess like -tyckte att det var jättespännande med besök.

På kvällen fortsatte mannne sin paj-skada med att sätta en brödbit i halsen "på grund av blåsan efter pajen" & avslutade med att nästan få käken ur led när han tog en för stor tugga. Som vanligt blev det ingen Allsång för min del utan jag nattade strul Alice & sen var jag så slut så jag gick & la mig själv.

Idag har Alice strulat som tusan med maten vägrar tutte igen & när jag väl får dit henne så äter hon pyttepyttlite & släpper sen. Misstänker antågande av mens & ska föröska föra över Alice på flaska denna mens jag orkar inte ha 2 bra veckor en katastrofvecka & en övergångs vecka varje månad på grund av mensen. Dels får jag mindre mjölk & dels blir det tunn som vatten & så måste den smaka annorlunda eftersom hon inte vill ha den.

Vi åkte ner på stan idag & träffade L & H, L är en gammal kompis till mig från min hemstad & H är hennes 4 månaders lilla kille. Våra barn satt snällt i sina vagnar när vi sprang runt bland babykläderna, sen blev de hungriga & vi passade på att ta varsin mineralvatten när de åt & sen blev de trötta så då tog vi en kullerstenspromenad. Alice somnade som en stock & sov i 2 timmar med lite vagngungning då vi satt stilla. Vi passade på att äta lunch blev nachostallrik utan ost, lök & gräddfil för min del -mums! Sen tittade vi klart & så åkte de hem till sig igen & vi hem till oss.

Svärmor som varit på semester i 2½ vecak kom på besök -hpn hade längtat som en galning efter Alice & gosade på & nattade henne för eftermiddagsvilan. Jäteskönt så jag han packa lite inför morgondagens resa & laga mat & hänga tvätt. Sen bröt helvetet löst när hon vaknade hon ville inte ha tutte & hon ville inte ha flaska jo hon tog 60 ml sen kom hon lixom på att hon åt ur flaska & började vrida sig i knät & slutade med att gallskrika. jag ringde mannen & stortjöt i telefonen & han satt gasen i botten & har nu haft hand om henne sen han kom hem. Jag har pumpat ur bröstmjölk & blandat i 1/4 ersättning så ska vi introducera ersättning & flaska. Vi fixade ju att flaskmatat henne en hel helg så vi vet ju att hon "kan".

Imorgon kommer mamam & pappa hit & tar hand om Alice medan jag packar i ordning & sen åker till BM för att kolla om jag har infektion "down there". SEn rullar bilen iväg till västksuten & Hunnebostrand med våra vänner C, J & S. Ska bli skönt att komma iväg igen -även om Alice strular & kanske just därför för då får jag mannens hjälp hela tiden & sällskap av våra vänner så inte livet känns så pestigt.

Regn & sprutor!

Igår blev det en heldag inomhus, gick endast utanför dörren med tre soppåsar =) Läste en hel del när Alice sov & åt en massa godis.

Mannen var i sitt fräschaste sinne igår, rapade & pruttade hej vilt & när jag tillslut tröttna på honom så fick han mig att gråta av skratt.

-Men det är inte mitt fel, det blev tokigt igår när jag brände mig på pajen!
-Vad sa du? Skyller du raparna & fisarna på en paj du åt igår?
-Jamen jag brände mig i halsen & jag tror jag har en blåsa...
-Så det är blåsans fel att du rapar?
-Ja
-Men fisarna då?
-Ja men det är oxå pajen, jag tror den var dålig...

Jag skratta så tårarna spruta, för att han var så knäpp & Alice titta på oss som om vi var dumam i huvudet & det var vi ju iallafall delar utav oss =)

Idag har Alice & jag varit på ICA & handlat lite mat. & så har vi varit på BVC & tagit 2 sprutor. Mina syster är ju förespråkare för pneumokocksprutan så jag vågade ju int annat än att ge Alice den ;-). Nej då skulel aldrig förlåta mig själv om vi inte gjorde det & hon skulel bli sjuk. Mannen mötte upp oss på BVC & fick hålla i Alice när hon tog sprutan -jag tycker det är vidrigt. Alice var supertrött & skrek redan vid vägning 6605g & 61,4 cm lång! Men det blev ju inte bättre av sprutorna direkt =). Men det blev bra med lite mamam tutte då sken hon som solen igen.

Vi fick bra tips & råd om matning så hon sover bättre på nätterna har insett att sen vi matar efter schema så sover hon kortare stunder på natten & vill ha mat varannan timme på efternatten om hon själv fick bestämma & det gör att jag ligger vaken rån 3-4 snåret.  Så nu ska hon matas oftare igen för att se om vi får ordning på det här igen. Det är ju skönare att ha "krånglet" på dagtid än nattetid iallafall.

Alice spyr jättelite nu om man jämför med förut -hur skönt som helst!

Dagens meny:

Frukost: 4 knäckisar med mjölkfritt smör, ½ l vatten Lunch: grillad rostbiff, grillade grönsaker & pasta Fika: kanelbulle & piggelin Kvällsmat: hamburgare med bröd Kvällsfika: godis & riskaka med mjölkfritt smör



Mamma -barn-träff förra onsdagen!

Mina hektiska dagar !

Torsdag:

Mamma & pappa kom hit & var Alice-vakt. De fick punktering på vägen haha, är så glad att pappa var med i blne, fatta morsan byta däck i vägkanten.
De är ju inte så bra på att smyga så de fick äta sin lunch på altanen när Alice sov här inne. Sen fick hon mat & blev överlämnad till mamma. Mamma är ju lite rolig, det är som att hon tror att Alice ska roa sig själv. Hon kan bara placera Alice i babysittern, babyfilten eller stå med henne vid ett fönster & tro att Alice ska tycka att det är skitkul i evigheter. Så jag sprang mellan städningen på övervåninge & "redde ut" en skrikande Alice ett antal gånger & mamam sa bara "Nähe hon ville inte ligga där heller". *suck*. Men jag fick iallafall det jag ville ha gjort klart & mannen fick hjälp att bära ner en garderob & de fick mat som kompensation =)

Fredag:

Alice & jag gick på babymassage -denna veckan ledde Alice gråtsynfonin, hon ville bara sitta i mammas knä & bli masserad -det var ju mitt under hennes sovtid & hon hade blivit väckt för att åka iväg. Men det var trevligt att vara där ändå. Sen åkte vi hem & Alice fick sova middag. Då hörde en av mina närmsta vänner av sig som bor i Danmark. Hon var hemma i Sverige & ville komma förbi så sagt & gjort hon gav sig iväg hit. Men först hämtade Alice & jag hennes pneumokocksprutor på stan -den edna sprutan som fanns kvar i hela stan *puh*.
Min vän kom & vi gosade med Alice, pratade & drack te -jättemysigt! På kvälln festade mannen 6 jag till med havskräftor, krabba & sen grillad rostbiff med ugnsstekt potatis & persiljesmör. Blev en tidig kväll. Alice har fått pippi på att vakna runt 4 hon går att söva om med sover oroligt fram till 6-7 snåret så det blir inte någon ihållande djupsömn direkt även om amn kan slumra till mellan vaggningarna.

Fredagens meny:

Frukost: tekaka med skinka& amschesallad Lunch: lax med potatismos & dillsmör Fika: melon & saft Kvällsmat: 2 havskräftor, grillad rostbiff med ugnsstekt färskpotatis & persiljesmör Kvällsfika: chips & Ahlgrens trafikskyltar

Lördag:

Alice vaknade 5.30 & vägrade sova mer så hon & jag gick upp då det var mannens tur att få sovmorgon. Vi han både duscha & fixa oss i ordning & göra pastasallad innan Alice ville sova förmiddag. Mannen påstod att han inte ovit en blund & att vi endast varit ute ur sovrummet 10 min när vi varit borta 1½ timme. Men han fick inse fakta när jag hunnit med så mycket som han inte hört ett knyst ifrån.
Vid 11.30 hämtade jag min pluggkompis från Göteborg vid bussen & sen åkte vi till tågstationen & hämtade upp pluggkompis från Stockholm & Karlstad. Sen hade vi hemmamys dag hos mig med pasta sallad, citronpaj med hallonmaräng & glass & en massa trevligt prat. Kompisen från Göteborg stannade kvar över natten så vi köpte Grekmat på kvällen & åt & pratadenär jag lagt Alice.

Lördagens meny:

Frukost: havrefranska med mjölkfritt smör & saft Lunch: pastasallad med ruccola maschesalad, pasta, korvslantar & en dressing på olja, vinäger & sirap (Somris recept) Fika: glass Kvällsmat: Grekiska grillspett: scampi, oxfilé, kebab & grönsaksspett, strips & sallad Kvällsfika: -

Söndag:

Idag hade vi hoppats på solsken så vi kunnat åka till svärföräldrarnas hus som är tomt då de bor i sommarhuset. Vi var sugna på sol & bad i poolen & en liten båttur på sjön, men vi blir hemma idag, ska föröska rensa ogräs på framsidan om jag orkar -det är typ dagens mission.

Dagens meny:

Frukost: havrefranska med kokt ägg, havreknäcke med mjölkfritt smör Lunch: korv med bröd Fika: frukt Kvällsmat: ännu inte bestämd Kvällsfika: rester av gårdagens chips & godis

En av mina närmsta vänner fick bebis i måndags, men de åkte på någon infektion & bebisen får pencillin & matas med sond. Det går även rykten om syrebrist vid förlossningen -otäckt. Hon är så slut så hon skickar bara korta fåtalt sms med minimal info. Vill så gärna prata med henne -men får väl hålla mig till tåls. Jag tyckte ju Alice födsel med nyckelbensfraktur & feber var katastrof men det känns ju som piece of cake mot det här... Usch!

Fult upp...

Här är det full fart hela tiden -hinnerinte slå ner arslet och skriva ner allt -återkommer så snart jag får tid!

krammis

Mammaträff

Igår hade vi mamamträff i min hemstad. Vi var 8 mammor med bebisar i åldrarna 3 månader till 1 år. Riktigt mysigt & roligt. De är så olika barnen men ändå så lika & alla mammor har liknande frågor & funderingar. Vi år jordgubbar med glass & pratade. Alice tyckte att takfläkten var det mest fashinerande under hela träffen. Annars brukar hon ju älska att titta på alal bebisar men igår hägrade takfläkten hihi.

Vi pratade sömn & insomning. Alla barn utom ett fick hjälp att somna dvs gungning, vaggning, klappa i rumpan eller somna vid bröstet. En enda liten kille somnade själv men han har typ sovit sig igenom sina 3 första månader & först nu börjar vara mer vaken -men är enormt lugn. han låg i Babygymmet när vi kom & jag trodde han sov -behöver jag säga mer? Alice är ju inte stilla en sekund vaken tid =).

Först åkte jag till min vän C & hennes S där vi åt lunch & sen åkte vi lite tidigare till ammamträffen 6 tog en promenad så barnen skulle somna. Alice somnade redan när jag packade ut vagnen & la ner henen med S vägrade & hennes mamam hade glömt hennes napp oxå =).

Det var rena rama barnvagnsdjungeln på uppfarten & där sov Alice & 2 till barn med babyvakt. När Alice började pipa sprang jag ut & fick se de två andra barnens huvuden sticka fram i ur barnvagnarna hihi.

På vägen hem sonade Alice i bilen så jag kunde köra lugnt & sansat hem utan vrål starter & omkörningar för att "underhålla" damen.

Igår spydde Alice bara 5 gånger & idag har hon bara spytt 1 gång i samband med en rap -håller tummarna för att det rä medicinen som hjälpt!

Idag kommer mamma & pappa på besök de ska vakta Alice så jag får städa ur ett av smårummen på övervåningen ska ha besök i helgen 3 av mina plugg kompisar kommer hit på lördag, en av dem ska sova över.

Dagens meny:
Frukost: te kaka med skinka & gurka ½ l saft Lunch: korvstroganoff med vildris Fika: frukt & glass Kvällsmat: lax & potatismos Kvällsfika: havreknäcke med mjölkfritt smör & några godisbitar

ICA -besök med krock!

 VIKTOR- MOSTERS ÄLSKLINGSKILLE


För 1 år sedan klockan 15 idag höll jag för första gången i denna lilla skrutt! Jag var även tvungen att springa på toa före för mensen forsade mellan benen -det var min sista mens innan jag blev med Alice. Vi bestämde oss för att skaffa barn 4juli, jag kände att nu var det time -vi levde ett liv som barn skulle bli en perfekt pusselbit i & nu hade även min syster fått sin lille prins. 11 juli tog jag ut min spiral & sen tillverkade vi Alice någon gång mellan 12-14 juli. Den 15 juli var vi på bröllop -jag kände redan då att något mystiskt var på gång. Tuttarna ömmade & det lixom drog i underlivet & så började magen krångla. FIck lämna bröllopsmiddagen för ett toabesök. Spriten smakade urk & jag kände på mig att jag skulle nog ta det lugnt med den. & så blev det 27juli testade jag 3 stycken stickor & alla visade samma sak -ett plus vi skulle ha barn! Så juli är nog nostalgi månaden för både mig & min syster i år! =)


Igår tog Alice & jag en sväng till ICA, precis när jag parkerat bilen så backade en tjej in i en gubbes bil. Jag var ju tvungen att "se hur det artade sig" gubben klev ur sa inte ljud, utan finkammade bilens sida medan tjejen stod bredvid & upprepade "det gick bra, det blev ingenting". Hihi. Jag var så glad att det inte var jag!

Alice fick ligga i en kundvagn med "bilstol" & hon tyckte det var sopännande. Vid frukten finns en apa som hoppar upp & ned -den var superspännande -att hon ser allt =).

Sedan tog vi en dag i hemmets lugna vrå. Alice sov jättebra - kanske är det medicinen som börjar verka ? Hoppas det. Tycker hon spytt lite mindre, men det rinner ändå bra mycket från henne.

PÅ kvällen kom mannen hem med min bil som jag såklart var tvungen att provköra. Passade på att hämta mitt H&M paket -guldballerina svart klänning med vita prickar, grön klänning med svart mönster & 3 linnen. Bilen är ju inte det fräschaste jag sett men fungerar utmärkt åt mig & Alice. Nu ska den in på service & sen ska mannen storstäda den -tyckte det luktade gammal gubbe i den -även om det var en tjej som haft den inann =)

Dagens meny:

Frukost: tekaka med skinka & gurka ½l vatten Lunch_ räksallad & tekaka Fika: jordgubbar & oatlyglass Kvälssmat: kyckling i ugn med pasta & någon sås jag ännu inte lurat ut Kvällsfika: havreknäcke med mjölkfritt smör & några gelehallon.

Ni får ursäkta all mina stavfel & bokstäver som halkar snett men ajg skriver i ultrarapid medan Alice roar sig under musikmobilen här bredvid. man vet aldrig när damen tröttnat på dansande djur!

Idag ska vi till min hemstad & träffa mammor & barn vi blir 7-8 mammor med bebisar i åldrarna 3mån-1år. Ska bli superkul!

aLICE VILL SKRIVA LITE OXÅ    ff   bf4                                                    c             

 sa

duktig tjej jag har va!


Barnkliniken & rullande Alice



IDAG ÄR LILLA VIKTOR HELA 1 ÅR! Jösses vad tiden har gått fort! Idag för 1 år sedan var vi i Hunnebostrand & väntade & väntade & väntade -vi var många som "födde barn" den helgen. Men vilken himla tur jag hade som var på Västkusten för dagen efter fick vi hålla i en alldeles nykläckt liten prins, så liten så liten så.

Igår åkte Alice & jag & handlade tapeter till hennes rum. Hon har beiga tapeter & så ska hon ha en lila fondvägg med rosa mönster på. Kommer blir så fint så.

Sen passade vi på att köpa present till VIktor när vi ändå var i krokarna av leksaksbutiken.

Vid lunch ringde de från Barnkliniken & ville träffa os redan samma dag. Så klockan 14.30 vcar vi där. Alice fick vägas 6400g & mätas 61 cm. & sen gjorde de en undersökning & tog anamnes. Alice har fått medicin mot en irritation i matstrupen som kan försvåra läkningen av magmjunnen. Vi hoppas det är det som är tokigt & isåfall kommer hon blir bättre redan inom 4-5 dagar.

När vi stod på Apoteket så låg hon & gällde i sin bilstol, jag började gunga den & vips så sov hon -pluttan! Hon fortsatte sova en stund hemma oxå i bilstolen & gick att vagga om några gånger.

På kvällen så visade hon upp sina konster -hon kan rulla från rygg till sidan, förösker ta sig över på mage men har inte riktigt lyckats ännu. Å hon är så förbannad när det inte går skriker isg igenom hela rullningen. Men det var två stolat föräldrar som låg & gullade med henen på babytäcket igår!

Dagens meny:

Frukost: tekaka med skinka & paprika ½l vatten Lunch: ska inhandlas på ICA Fika: frukt & glass Kvällsmat: korvstroganoff med vildris Kvällsfika: havreknäcke & lite godis

RSS 2.0