FebrigLördag

Usch vilken natt. Började med att avsluta kvällen med att gå in på minnessidan de gjort på Facebook om tjejen som gick bort i cancer. Sen skulle mannen sova uppe & inte nog med att tankarna snurrade likt en karusell, det var tokvarmt & mannen både snarkade, snusade & lät, en sovande människa är bland det mest stressande som finns när man själv inte kan sova hur mkt man än vill. Så utan en blund tassade jag ner till gästsängen klockan 1, somnade efter nån timme, vaknade vid 7 & kunde inte somna om även om Alice sovit som den prinsessa hon är 20-08 utan ett pip.

Igår blev det fredagsmys med ädelsotfylld, baconlindad kycklingfilé & klyftpotatis & så vitlöksbröd, lite rött vin & så lite choklad. Min äldsta syster ringde eftersom mamma redan bokat Riksfärdtjänst till oss UTAN att fråga hur min syster tänkt. Mamma har planerat såklart, men det ena kommer gå i stöpet då min syster jobbar till 22 den dagen mamma tänkt åka dit & lämna julklappar & fira med dem... & mamma bokade även Riksfärdtjänsten UTAN att diskutera tiderna med mig, som tur var valde hon bra tider, de kommer 14.30 & åker hem 18.00, men ändå, ibland är hon alldeles för snabb för sitt eget bästa & detta är en egenskap hon besuttit i alla tider, och som inte verkar ge vika.

Vi pratade även tankar kring jul att både hon & jag oroat oss & att inget känns riktigt bra hur man än gör. Vi vill ju alla bädda in oss i puppan där inget ont kan nå oss, slippa fundera på det som gör ont, slippa se & slippa känna, så bara för en dag. Detta ingenmansland vi nu tillhör & tillhört 1 år & 7 månader sedan mamma fick sin diagnos är pest & pina ibland, det känns som man sitter fast, inte kan röra sig, inte komma vidare, samtidigt som man inte vill att mamma ska försvinna & samtidigt som man ser hur hon lider & hur hon förtvinar, faller ihop & isär, hur den riktiga mamman bara skymtar förbi då & då & alldeles för sällan, att det alltför ofta bara sitter ett skal där, en mammasymbol...  
Plöstligt lät det så konstigt i luren.

-Fan står du & röker? frågade jag
-Nä jag tjurar, svarade syster & sen brast vi ut i ett asgarv istället...

När Alice vaknade, eller väcktes ska jag väl säga, jag fattar inte hur denna unge är skapt först har man slitit som ett djur för att få ungsudden att sova hela sitt första  år, en minuts andrum mitt på dagen och NU får man kämpa för att väcka henne. Igår sjöng jag för henne, hon titta på mig, log & sen somna hon igen... 10 min ägnade jag åt att väcka lilltrollet! Men iallafall, igår när hon vaknat så hade jag passat på att tända pumpan & ställa ut den på trappen för att slippa kombinera eld med nyfiken ungsudd, men hon hade sånt huvudbry om var den där måla pumpan tagit vägen, så jag fick hämta in den en stund & kunde sen ställa ut den när det började skymma. Så det är väl bäst hon får vara med när man gör sånna saker igen... Idag har hon & mannen "roulat kaka", dvs lekt med hennes nya deg, det finns formar på locken till degen, en är en telefon & igår sa hon att det var en klocka, men efter lite tjat förstod hon att de faktiskt var en telefon, men hon säger det så roligt så det låter som hon säger "För Fan" när hon säger telefon, så mannen & jag får oss ganska många fniss under baka kaka leken.

Idag känner jag mig risig, trött, lite småfebrig & täppt i näsan. Mannen har istället en raket i arslet och vill fixa & dona och greja & ha sig medan jag bara är alldeles matt. Vi har iallafall varit på EM tittat på soffa, hängare till hallen åt Alice & matta & lampor dit upp, det blev inget jag orkade inte engagera mig så värst. Sen handlade vi lite förvaringslådor , skoförvaring & mat på City Gross, åkte hem, mannen lagade lunch vilket blev kebab i pitabröd med grönsaker & vitlökssås, mums!

Alice sover middag, jag har satt upp mina "finskor" på den nya skoförvaring man hänger över dörren (ska ta kort sen) inne i min mjukglassrosa walk in som mannen helt plötsligt brytit sig in i, nu hänger både skjortor & byxor därinne, *fnys* Ska föröska klämma in lite mer skor/stövlar & klänningar däruppe, han har till & med skruvat upp en slipshängare därinne *frust* så NU passar det!!!!!





Skoyra...

Man kan ju aldrig ha för mycket skor... Så därför är jag VÄLDIGT sugen på att shoppa dessa par:

299:- Skopunkten

 

 

299:- Skopunkten


Fredagsfix

Å Me likes när Alice sover heeela natten, vilket hon gjort 5 nätter i rad & kommer fortsätta med jämt från & med nu ;-). Det är en helt annan Nhea som vaknar upp runt 7 då Alice är van vid att gå upp & ropar efter sin mamma.

Idag pysslade vi lite på morgonkvisten, bakade med Alice nya deg. Hon beställde "bolla" som hon sedan tröck samman till en stor degklump. Vi har gjort i ordning pumpan:

Alice målar omsorgsfullt på pumpan. Tyvärr tappade den sina tilltänkta tänder, men, men för att vara första gången jag karvar i en pumpa så får det duga! =)

Såhär snygg blev pumpan efter Alice framfart...

& rostat pumpafröna:


Har tydligen en väldigt ojämn ugn... Rostade dem med lite salt & chilipulver, gott som snacks!

Vi har även varit en snabbis & handlat lite fredags & lördags gott. En vän bjöd in oss på eftermiddagen men hon slutade inte förrän 15 & det kändes lite sent att åka dit till 15.30 , då blir det bara stress hem & sen middag & sur unge. Samtidigt som jag bara känner för att vara hemma idag, pyssla lite, ta det lugnt!

 


Alice bakar



Alice inviger sin nya lekdeg med glitter i! Bäst att öppna en förpackning i taget! =)

Mötestorsdag

Sov så hårt i natt att när klockan ringde 6.50 kände jag mig alldeles förvirrad & undrade var jag var. Men Alice hade vaknat av min klocka oxå så det var bara gå upp även om jag helst hade velat snooza iallafall en gång...

Dagen har varit fylld av möten, 2 timmar på ett boende på förmiddagen & 1+2 timmar på eftermiddagen, så jag känner mig lagom mör i hjärnan.

Inte blev dagen bättre av att jag fick veta att en tjej som gick i en parallell klass i högstadiet gått bort i cancer, hon lämnar kvar sin man & en 2 årig dotter, så hemskt tragiskt... R.I.P C.L

Grannen har avbokat kvällspromenaden för 3:e kvällen i rad denna veckan, hoppas på nästa vecka. Tänkte föröska mig på en walk med Alice imorgon förmiddag.

Alice var så söt vid gårdagens middag. Hade gjort Pasta med kasslersås, som även innehåller en skvätt vitt vin, Alice åt två fullastade tallrikar & varvade tuggorna med att säga "GOTT GOTT", så himla söt, känns som man inte kan få bättre betyg på en maträtt då!

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut, 1 kiwi, 1 clementin + te
Lunch: karins Lasagne
Fika: 2 clementiner
Kvällsmat: Köttfärsbiffar med feta & cayenne, 150g ris, fetaostsås & gröna ärtor
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta, 2 ballerina pepparkaka + te

Alice hylla



Leklådorna dyker upp om 1 vecka!

Quligt...

Mannen jobbade hemma idag. Vi som precis har fått Alice att sova fram till 7-8 utan att "höra av sig" om natten igen & så går han & plockar upp henne 6.22 för att hon hostade, jäkla pappskalle! Så han fick gå upp med henne medan jag låg & slumrade till 7.20 innan jag hoppade in i duschen & fixade mig i ordning.

Jobbdagen var ok, ganska kort eftersom jag slutade 13 för att åka till min Q. Vi pratade igenom min farbrors begravning & julen, som känns sådär. Det är ju trots allt mannens familjs jul (vi har ju alltid kört varannat år), men jag känner ett visst samvete att iallafall erbjuda mamma & pappa att komma över en sväng om de vill, det är väl antagligen sista julen när mamma kan vara med & jag vill ju inte att de ska sitta hemma själva om de inte väljer att göra det, kommer ihåg den jul då de åkte utomlands & hur mycket mamma led då av att hon inte kunde vara med. Det känns själviskt att vilja fira själv med svärisarna, kunna slappna av, luta sig tillbaka & njuta fullt av Alice, även om det är det jag allra helst skulle vilja. Men samvetet som sagt...
Som tur är vill mamma ha med sin PA vilket kan få pappa lite mer "med" & inte behöva passa upp på mamma utan mer kunna slappna av. Samtidigt känns det konstigt att en främmande människa för svärföräldrarna ska vara med & så vet jag att mammas sjukdom drar ner lite på myset & den spontana uppsluppenheten. Så jag har erbjudit mamma & pappa att komma till Kalle & att pappa & PA får julmat & att de sedan avlägsnar sig så vi får kvällen & öppna julklappar för oss själva.

Mannen hämtade hem Alice när han jobbat klart & sen har de satt ihop Alice nya hylla, Rainbow från Mio, han hade även beställt leklådor till dem i ljusrosa & cerise. De har även städat & putsat & tvättat & grejat så det är så fint här hemma. Riktigt skönt att komma hem till det!

Ikväll regerar Bonde söker Fru!

Hemstadsdag

Idag vaknade vi 7.30 & gjorde oss i ordning. Kroppen känns bättre idag, bara ont i ryggslutet. Halsontet håller sig borta under dagarna, känns lite morgon & kväll. Vi 9 for vi iväg mot hemstaden. Först shoppade vi lite i leksaksaffären, 2 böcker & 1 pussel till O. & så fick Alice 1 pussel & lera.

Vid 10.30 kom vi hem till mamma/mommo, där var även PA E som numer går under namnet Emem enligt Alice. Alice har kört med stackars Emem hela förmiddagen, det har byggt med klossar, Emem skulle tvätta Alice händer efter maten & det har ropats Emem i ett kör. Mamma var vid gott humör & vi fick oss en liten pratstund när Alice sov om julen bla.

Jag väckte Alice 14.15 & så åkte vi till min kära vän H & hennes O. O fick paket eftersom Alice var sjuk på hans kalas. Sedan fikade vi underbart goda matbröd, H´s sambo är bagare, men arbetar inte som det nu, men takterna sitter i vill jag lova. Alice & O har åkt bil, jagats & byggt med Duplo. Vid 16.30 tyckte Alice att det var dax att åka hem då ställde hon sig i hallen & sa "Aka hem". Såhär söt hejdåkram blev det:

& mammas lilla fotomodell:

 


Svinis

Igårkväll trodde jag att jag var påväg att få Svinis. Ont i kroppen, ont i halsen, kändes som jag var påväg att bli rejält sjuk. Men det stannade av & under dagen har jag mest känt av lite i halsen & i ryggen. Ingen feber & bra med energi. Har en låsning lång ned i ryggen, misstänker en led till bäckenet. Min SG kollega skulle knäcka loss den idag men vi han inte med det, hoppas det blir gjort på onsdag för det gör ONT! Har sovit alldeles för hårt i fel ställning så min kropp gör allmänt ont. Känner mig allmänt på dåligt humör, blir irriterad för minsta lilla, misstänker starkt PMS.

Alice den lilla filuren hade fintat fröken idag. De försökte få henne att sova på madrass, men Alice hade bara legat & pratat & pratat. Efter 40 min hade fröken gett upp & lagt henne i vagnen & då hade hon såklart somnat på stört.

Imorgon har Alice & jag ledig dag, vi åker till mamma på förmiddagen & till en kompis med en son på eftermiddagen. Så idag fick jag hasta iväg efter middagen & veckohandla för både kyl & frys ekade tomt.

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin, 1 kiwi & te
Lunch: WW lasagne, 2 rågrut med minilätta
Fika: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin
Kvällsmat: 150g fullkornsmakaroner, 100g köttbullar, ½ avocado
Kvällsfika: 2 skorpor med minilätta, ½ persimon & te

Motion: 60 min walk

Bortskämd av Svärisarna

Idag fick vi sovmorgon till 7 (vintertid) så man kan säga att Alice är omställd! Skönt! Vi har varit hos svärisarna idag. Fått 3 rätters & mannen har bytt vinterdäck på sin bil. Snart blir det kinahämtmat framför Ensamma mammorna...

Vår lilla BUS:


Snacka om Babyboom...

Har varit en mysigt lugn & skön lördag. Alice & jag slöade till 10.30 då vi gick ut & plockade ihop sommarsakerna, ställde ut de nya blommorna & gungade en stund. Sen sov hon i 2½ timme & vaknade lagom tills vi fick besök.

Alice & H gick bättre ihop nu. Alice kan säga hans namn & ville att H skulle vara med & bygga lego men H är inte mycket för att lämna sina föräldrars famn så han satt hellre & pusslade vid bordet. Så då hade H´s pappa två barn snabbt i knät som hjälptes åt att pussla. Alice utdelade sedan vänlig kramar både till h & hans föräldrar & sin mamma & pappa oxå förstås.

När vi fikat klart hjälpte L mig att duka av. Jag frågade var de lunchat på stan

-Jag blev så sugen på korv med pommes... sa L
-Är du med barn? svarade jag (då jag själv var sjukligt sigen på korv med mos från statoil i början av min graviditet)
- Ehhh ja faktiskt...

Sådärja! Det var tidigt än, bara vecka 8, men ändå, det växer ett litet syskon till H i magen. Känns lite underligt, för varje gång som man får detta besked får man återigen tänka igenom vad man själv vill. & det är jobbigt. Jag vill ju inte bli gravid nu, jag vill vänta ca 1 år även om jag tidigare velat ha barn tätt, innan mammas sjukdom vill säga. Jag vill inte att mamma ska se en växande mage men inte få träffa sitt barnbarn. Bara tanken på smärtan i hennes ögon om jag skulle berätta en sån sak gör alldeles för ont. Jag vill inte uppleva den sorg jag upplevde med Alice, att så tätt som efter ett så sorgligt besked ta hand om ett nytt liv. Jag vill försöka få chansen att kunna ägna mer uppmärksamhet till att njuta & vara lycklig än att bearbeta det tunga moln som hängde över mig. Jag vill kunna sörja fullt ut, utan att behöva bry mig om ett nytt liv som spirar i mig & stör min hormonbalans eller nyss kommit till världen. Jag vet att inte livet kommer bli lätt utan mamma, men jag hoppas det blir en mer hanterbar sorg. & jag vill inte riskera min kusins öde att missa min mammas begravning för att jag precis fött min nr2. Samtidigt finns risken att om vi väntar för länge, vi vet ju inte lång tid mamma har kvar läkaren säger mellan 2-10 år, men med tanke på hur fort mammas förlopp går & att läkaren tidigare tippat på 3 år, så kanske då känns det för motigt att "börja om" igen & vi nöjer oss med Alice, men jag tror inte det. Jag tror att hur ont det än gör att tänka så nu, att jag, vi, hela min familj behöver den härliga känslan av ett nytt liv efter mammas död.

Men det sätter griller i huvudet när 2 grannar, 1 babysångskompis & tjejen jag delade min graviditet & min mammaledighet med är på smällen...

När de åkt lagade mannen underbar havsabborre med vin&konjakssås & hasselbackspotatis & till det drack vi Chablisvin. Vi höll Alice vaken till 20.30 med hjälp av Skrållan & långdusch. Nu har vi skrattat till tårar över Tore & co i Hål i väggen, synd att de inte fick avsluta programmet. "Har de ingen känsla för underhållning" fräste mannen som önskade se Tore igen...


MorgonMys

Lilla Mysan: Vi har grårandiga tapeter i köket & mörkare grått kakel! Tycker grått ä fint mot ek som vi har både på golv & köksluckor.

Somris: Alice ligger ju sällan & gallskriker flera timmar i sträck, hon gnäller, ibland gnäll var 10 e sekund ibland med timmars mellanrum. Man känner ju sitt barn bäst & man hör ju på ljudet om det är "hjälpgnäll/skrik" eller bara klagan, så man får lyssna helt enkelt. Vissa nätter har man mer stenhjärta än andra, tex efter dagisstart sprang jag in vid minsta gnäll eftersom hon drömde så mkt & ju mer spring desto mer får man "hjälpgnäll/skrik" & det genererar mer spring. Nu har vi som mål att gå in så lite så möjligt för jag tror det stör mer än gör nytta. Nu går vi endast in om hon verkligen börjar skrika dvs inte vid gnäll om det inte är gnäll var 10e sekund en längre period. Men OM hon skriker så går vi in var 5 min stoppar om & säger "Nu är det natt nu ska du sova" & så den vanliga godnattfrasen, oftast behöver man då inte gå in mer än 1 gång.

Å så skönt! I natt har lillskruttan sovit från 20.00-7.15, hörde henne endast gnälla vid 6.40, men gick inte in. Så det känns som vi är på rätt spår igen!

Igår såg vi "Män som Hatar kvinnor" förjävlig film, bra om kan säga att något så hemskt är bra. Bra i den vinkeln att det uppmärksammas att människor kan behandla andra människor på detta sätt, ibalnd lever man i en drömvärld & inte tror illa om någon. Hoppas det skapar mer förutsättningar att klämma åt de jävlarna!!! & så är jag ju förtjust i Mikael Nykvist, han är ju egentligen ganska ful, men han är så go att han blir både snygg sexig & gosig! Vill krama nu! Hade oxå hoppat på honom i soffan om jag hade varit Lisbet ;-)

Mannen jobbar till 14 idag. Alice & jag såsar fortfarande urnt i pyjamas, tänkte ta en dusch snart & blåsa & platta håret. Sen går vi nog ut & ställer irodning mina krukor som jag tyckte var synd att ställa ut & förfrysa på en gång igårkväll när de var klara...
På eftermiddagen får vi besök av L, V & H. Var länge sedan vi träffade dem så det ska bli roligt att s ehur våra små dagisbarn utvecklats. H har blivit mer framåt & A har blivit lite mer dämpad, så nu kanske de går bättre ihop...


Höstblommorna...

De här tre arrangemangen ska pryda vår trapp!

 

Mest nöjd med denna!

Köksbordets uppfräschning!


Min lilla blåbula...

Här kommer en bild på min lilla blåbula - Alice alltså:



Här sitter hon & mumsar sin favorit lasagne till lunch & efteråt fick hon lite hallonkräm. Nu sover hon i sin vagn på altanen. Hon fick ny energi efte rlunchen & hade nog kunnat leka en stund till, men vid 13.00 klädde jag på henne & stoppa henen i vagnen. Försöker smygställa om henne till vintertid...

Idag har vi shoppat lite på ICA & sen åkte vi till Blomsterlandet & shoppa loss där:


 Så nu ska det bli fina utekrukor på trappen på framsidan & köket har jag redan fixat i ordning med en vit Cyklamen i svart kruka & brun/svart ljusstake! Ska nog förbarma mig över vardagsrumsbordet oxå idag eller imorgon...

Just nu har jag precis avslutat dagens lyxlunch:

9 bitars sushi!!!!


Gääääsp!

Igår vägrade Alice komam till ro. Hon var jättetrött, la henne vid 19.30, men hon bara gallskrek. & eftersom vi inte visste om hon hade ont av bulan, eller om hon var orolig efter dagisdagen, sovning på madrass eller bara hungrig. Hennes mamma såg syner av subduralblödningar & annat smått & gott framför sig så tog vi upp henne igen.  Jag har inga större problem med att låta henen skrika OM jag VET att det är BRA med henen & det visste jag ju inte igår. När vi tog upp henne var hon precis som vanligt. Hon & manenn gick & la sig i dubbelsängen, men där låg hon bara och prata och prata & sjöng. Så vid 22 så gjorde jag om nattningsproceduren med välling & Godnatt mitt hjärta & vid 23 var det tyst däruppe. Hon vaknade till vid 00.30 men jag behövde inte gå in, men vid 5 stoppade jag om henne men sen sov vi som stockar till 8. Idag är bulan nästintill borta & bara lite lite blått & hon är pigg & glad. Det blir nog en till körning av lite nattligt skrik här för att få ordning på henne igen. Snart springer vi därinne mer än vad vi sover & det är inte bra.

Idag är jag ledig. startade morgonen klockan 8 med en vägning. Minus 3 hekto på vågen! Yippi! Ska fira med en Sushilunch idag! Mumma & nyttigt!

Alice & jag tänkte höstfixa idag, i utekrukor & inne i köket. Svärmor hade shoppat nya höstdukar & lagt på tills vi kom hem, men den i köket matchar inte riktigt med de vårgröna assesoarerna...

Ups! klockan är massor, jag sitteri pyjamas! blir nog snabbsminkning & ledig klädsel idag! jeans & tröja! Love my new London jeans! 

Madrasssovning & Blåbula

Idag var det drop-in-fika på dagis mellan 14-16.30. Så jag slutade lite tidigare & gick till dagis för att sällskapa med Alice. Det var två andra föräldrar där, en pedagog & så chefen. Fröken berättade att Alice minsann sovit på madrass idag. De hade börjat prata om det på lunchen & sen när det var dags för att sova så kröp hon ner på en madrass & somnade. Men hon sov inte så länge bara 35 min men att de lyckades känns som en enorm vinst!

Jag gick & hämta min plånbok & när jag kom in i rummet så såg jag precis hur en av småtjejerna knuffade Alice så hon ramlade med pannan mot en bänk. Tyckte in att det såg så farligt ut först, men när jag efter en stund tog upp hennes lugg så växte där en illblå bula, såg ut som den skulle sprängas. chefen sprang & hämtade is & fröken, snutten & leopard. Is ville inte Alice ha, hon skrek bara som en galning då, så det enda sättet var att föröska få henen lugn 6 efter ca 10 min när hon lugnat sig så la sig bulan en smula oxå. Flickans mamam var där & hon skötte det hela bra. Flickan fick be om ursäkt & vi kunde prata lite om vad som hänt & mamman fick berätta att de hade problem med detta i samband med hämtningarna & att de förösker jobba bort beteendet. jag vet ju att Alice & flickan leker jättebra på dagarna. det var ju bara ren otur att Alice ramlade så tokigt, hade inte bänken varit där hade det ju inte hänt så mkt. Trist.

men när Alice lugnat sig så kunde vi fika & sen lekte vi en stund innan vi gick hem. Alice är supertrött efter sina 35 min sömn så nu duschar hon & mannen & snart ska hon få krypa i säng.

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin, 1 päron
Lunch: WW pizza & 2 rågrut med minilätta
Fika: 2 rågrut med minilätta & te
Kvällsmat: pastagratäng med kyckling & Ricotta
Kvällsfika: 3 rutor Mörk choklad med mintsmak & te

Friskistankar

Jenny: Yes det finns på taxfree & var inte alls dyrt heller, minst halva priset mot de andra lyxmärkena. En bodylotion för 6 pund & läppglans för 5 pund & 3st små handsprit för 5pund! & allt luktar ju underbart!

 

Promenerade med grannfruarna igår i 65min. Den ena har en attityd som lätt kan tolkas fel. Men hon är nog inte så hård och tuff som hon låter. Hon mjuknade på slutet. Men det var trevligare förra veckan då vi bara var två, då flöt samtalet på så himla bra & promenaden gick så snabbt. Men det är skönt att komma ut & få lite luft & röra på sig. Joggingen har stått stilla här ett par veckor, går endel, men skulle behöva röra mig mer. Nu lägger sig Alice oftast 19.30 & då badar/duschar hon 30 min tidigare 6 springa 30 min efter maten funkar inte, måste minst gå en timme för att inte få håll. Visst skulle jag kunna springa 19.30 när mannen lägger (vi lägger varannan kväll) men det har ju varit både mörkt & regnigt + att jag missar början på 20.00 programmen. Jag tittar ju bara på tv mellan 20-21, sen hoppar jag i säng & läser. Hm… Kollar upp olika möjligheter till årsksiftet för det känns sådär att köpa kort nu. Vill ju gå på Friskis & Svettis Hoppis & Skuttis med Alice när hon fyller 2 år. Vi övar redan hemma. ”Hålla handen” säger hon & så skuttar vi fram i huset till Pippi Långstrump det tycker hon är superkul. Men jag vet inte riktigt om det är F&S jag vill träna på sen också, har ett ställe precis bredvid jobbet med gym & pilates och afrodans, det lockar lite & skulle kunna gå att ta en flextimme här eller där & träna i anslutning till jobbet i alla fall 1 dag i veckan så jag slipper ta på kvällstid, men jag får se. Något vill jag göra i alla fall!

 

Alice sov bättre i natt. Har bara stoppat om henne en gång vid 4. Självklart kunde ju inte jag somna om förrän vid 5 & vid 6.20 slog mannen igen ytterdörren så jag vaknade & 7 tyckte Alice det var morgon.

 

Imorse var hon med när jag sminkade mig. ”mamma måla” säger hon. Hon fick låna en reklam concealer, som hon totalt plockade sönder allt som gick på. Men hon ”målade” inte i alla fall.

 

Igår frågade jag Alice:

 

-Vem har störst bil?

-Fafa, svara hon då.

 

Hon har lärt sig säga Farfar Fafa, men Farmor säger hon inte, men jag misstänker att hon menar Farmor när hon säger Momma (mormor) ibland.

 

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin, 1 päron & te

Lunch: Köttfärslimpa, bruna bönor, 1 potatis & broccoli

Fika: Kardemummaskorpor med minilätta & te

Kvällsmat: Ärtsoppa & 1 pannkaka med jordgubbssylt

Kvällsfika: ½ grapefrukt, 2 kanelknäcke

 

Dagens motion: Walk till & från jobbet 2x 20 min


Resbakis

Somris: Det står For Perfect Princess pretty in Pink.

Svinto: Tusen tack! Var riktigt kul att få klä upp sig & fixa till sig hela TRE kvällar på rad!

Jenny: Får masa mig till NY snart ( de önskade nästa möte där faktiskt får se om det går igenom...), men misstänker att det kommer bli en ännu dyrare resa.. =)


Gårdagen gick snabbt som genom ett lyckorus. Rus över att få mysa med Alice igen (slutade lite tidigare) rus för all fin shopping, alla upplevelser & alla skratt! & jobbdagen var fullbokad med möten, men jag skyndade mig så gott det gick & kunde sluta 45 min tidigare för att hämta hem Alice. Hon byggde smålego med sin favoritkille som heter Erik när jag kom.

Igårkväll så ringde en kille & ville komma & kolla på Bilstolen med bas jag satt ut på Blocket. Jag tycker det är smidig men är påtok för tung & klumpig & lilla jag har haft jobbigt att bära med den så om det blir en nr 2 så har vi bestämt att köpa en ministol att ha bara första månaderna & sen köra större stolen så fort det bara går. Så det kom ett par i 35 års ålder & blev helt lyriska över vår stol 6 slängde fram pengarna på en gång! Kändes skönt 1000:- sådär på kvällskvisten satt finfint efter all shopping. har inte ens vågat kollat saldot på VISA kortet även om vi mest gjorde av med kontanter.

Alice sov sådär i natt. Hon är jättetäppt i näsan & hostig, men ingen feber ännu iallafall. Så hon vaknade 2 gånger & vid 5.30 tog jag in henen till mig. Men hon låg mest & snurra omrking, hon blundar men hon rör sig hela tiden så jag vet inte om hon sover eller är vaken, hur som helst kan inte jag sova iallafall. Men vid 6.30 så somnade hon iallafall & jag slumra nog till några minuter inann hon slog upp sina grön/bruna kl. 7.30. Det blev sen långfrukost. Alice åt som en häst. hon fick vaniljyoghurt men "nel" dvs kanel & skulle bara ha mer och mer och mer 6 sen snöa hon in sig på ostskivor. Då får man förhandla ner en smörgås oxå vilket brukar gå bra.

Idag har vi veckohandlat på Willys, köpte på mig blöjor både hem & till förskolan. Har bara lämnat ett paket. Antingen byter de inte blöja så ofta annars så tar de från någon annans paket. Ska fråga imorgon. Igår fick jag syn på en filt i Alice låda, frågade vad det var för något & varför den låg där. Då sa hon att det var hon som var fåning men hon tyckte Åkpåsen var för kort (den räcker upp till hakan) & att det såg så kallt ut så hon brukar lägga ner en filt över Alice oxå. hur mycket kläder ska ett barn behöva ha? Hon sover i vanliga kläder + flecceställ som är vindtätt + raggsockor + vindjacka+ mössa & vantar såklart i en allroundåkpåse som även innehåller ett fårskinn.... Plus att de ställer henne i solen. Hemma står hon i skuggan men är ändå svettig så håret i nacken lockar sig när man tar upp henne..

Alice posar i ny outfit:



Dagens meny:

Frukost: 1,5 dl lätt vaniljyoghurt med ½ dl Granola, 2 rågrut med minilätta & te
Lunch: Pasta & baconfräs med grönsaker
Fika: te & 2 kardemummaskorpor + minilätta
Kvällsmat: Köttfärslimpa, bruna bönor & 1 kokt potatis & kokt broccoli
Kvällsfika: 2 kanelknäcke ½ grape & te

Dagens motion: 20 + 60 min walk

Avslutar med bilder på kläderna som hängde på tork igår när jag fotade som bäst!


Tröja Alice: Sweet pretty little flowers make me smile all day long

Pyjamas Alice

Pyjamas Alice


Pyjamas Alice

Flanellpyjamas Alice

Bolero Alice

Tröja Alice

& på Taxfreen köpte jag Dior show mascara, Victoria Secret Bodie Lotion & Lip Gloss & handsprit från Victoria Secret!



På Boots köpte jag ny sminkväska & skyddande hårserum vid plattång:






London i ord

Torsdag:
Vi åkte & lämnade Alice. blev upphämtade av en pappa till de vi skulle resa ihop med. Hämtade upp ressällskapet & begav oss ut till flygplatsen. Det blev frukost där & lite småprat innan vi tog flyget. En lugn flygtur med otroligt vacker inflygning över London. Älskar det flacka lapptäckeslika landskapet! Väl där, så hade vi transfer till hotellet. En minibuss alldeles nya Mercedez, efter halva vägen började det pipa om bilen sen började det smälla likt pistolskott & ryka. Så vi for ut från båda sidor & ställde oss på trottoaren medan chauffören började ringa efter ny bil 6 kontrollera vad felet var. Efter en stund tog chauffören en provtur med bilen, konstaterade att det "bara" var bromsarna, att det lyste "no function" men att vi skulel fortsätta ändå -i samma bil. det blev en lite mer trycktare stämning efter denna incidens kan jag säga, men fram kom vi oskadda. Hotellet låg precis vid Oxford Street, 10 meter åt vänster så stod man där i folkhavet & myllret av affärer! Lovely! Vi letade upp en Engelsk Pub & åt lunch innan killarna begav sig till konferensen & jag & J tog tag i shoppingen. Jag skojar inte om jag säger att vi kom max 300m på Oxfordtreet på 3 timmar, vi besökte nästan varenda affär, strosade omkring, shoppade & njöt! När killarna var klara tog vi oss tillbaka till hotellet, tog en dirnk i baren innan det var dax att göra isg i ordning till kvällens middag. Vi åkte i 2 bussar till middagen, resan tog 45 min pga all trafik, men när vi om fram låg Restaurangen bakom Tower Bridge vid en hamn med enorma lyxbåtar, lixom Smögen släng dig i väggen här var det LYYYYX! Restaurangen hette Dickens In & vi serverades en typisk Engelsk middag. Paj till förrätt, snitzel med potatismos till vardrätt & Äppelpaj till efterrätt.

Fredag:
Fredagen. J & jag åt långfrukost innan vi begav oss ut på Londons gator igen. Det blev Primark. Londons svar på ullared, helt otroligt billigt! Vi fyndade en hel del innan vi begav oss vidare. Det blev en snabblunch på Starbucks allt vi han med. 7 timmars shopping klarade vi av innan fötterna värkte & vi begav oss till killarna som väntade efter konferensen i baren. De såg smått chockade ut då vi andra dagen i rad kommit insläpandes med hur många påsar som helst =). Vi gjorde oss i ordning & åkte till Soho & en Japansk resturang där de lagade maten på stora stekbord vid bordet. Det kom in rätt efter rätt efter rätt & så Sake på det. Det blev en trevlig kväll.

Lördag:
mannen & jag bestämde oss för att promenera till Harrods.

Mannen & jag i Hyde Park

Vi handlade choklad, en leksakshund till Alice & lite roligt godis. Sedan promenerade vi mit trafalgar & en butik med fin konjak som mannen tittat upp. Där shoppade han 2 flaskor & sedan åt vi lunch på en Pub. Det blev en promenad till hotellet genom både slumkvarter & lyxgator innan vi tillslut kom fram till hotellet där det blev siesta innan kvällens middag.

Vi fick åka i taxibilar till kvällens middag. Tog en stund att få in 200 persi taxibilar. Men tillslut hamnade vi på The Avenue - restaurangen låg bredvid mannens konjaksaffär, helt sjukt!

G, J & mannen utanför The Avenue


Kvällens underhållning: Mårten Andersson & Daniel da Silva


Jag på The Avenue

Kvällen blev trevlig men sen. # rätters, risotto till förrätt, Tornedo till varmrätt & Citronpaj till efterrätt. Mårten gjorde Stand up & daniel lärde oss dansa Salsa, roligt!

Söndag:



Promenad, middag på en underbar Italiensk restaurang & sen flyg hem! Vi kom hem 21 så Alice sov, men jag tog in henne till mig när hon vaknade vid 4.30 & så gosade vi en stund innan vi somnade om tills klockan ringde!


London Shopping


Lägger in bilder på det som fick följa med oss hem, berättar om daga

rna som varit ikväll!

Hela dagens outfit var från London, stuprörsjeans New Look, Trososr & stickar kofta Primark


Stövlar Dorothy Perkins

Jeans Primark

Plånbok, Marc by Marc Jacobs

Underkläder, ett urval (finns mer)

Duffel åt Alice från next


Byxor åt Alice GAP

Byxor åt Alice GAP


Tröjor åt Alice

Strumpor åt Alice

& hela denna tvättställning med tröjor, byxor & pyjamaser åt Alice

 


London is lovely

3 timmars shopping igår, 7timmars shopping idag! Blev kär i ett par stövlar på Dorothy Parkins som nu är mina! Middag på dickens in bakom Tower Bridge igår. Middag på japansk restaurang idag! Imorgon är mannen ledig,då blir det Harrods och Covent Garden!

Promenader & Packning

Igårkväll var jag & grannfrun ute på promenad. Den ena ( vi ska vara 3st)  hade inte tid men nu fick jag chansen att lära känna den andra lite mer. Hon är gravid i v.17-18 så det blev mycket sånt prat & lite mammaprat. & så skulle de ha "kärlekshelg" i Stockholm & vi till London så då blev det lite sånt prat. En timme går så fort!

Idag fortsatte jag i promenadernas tecken, gick till jobbet, gick till ett möte & gick hem därifrån så jag skrapade ihop 90 mins walk idag, skönt! Har rätat ut lite frågetecken kring en trippeldiagnosbrukare på ett möte med Psykosenheten & Habiliteringen. Så nu har jag lite mer kött på benen & lite mer draghjälp att kunna få rätsida på röran kring personen i fråga.

Alice & jag tog en tur till Bibblan & sen har jag packat & strukit. En kompis kom & hämtade gungstolen som hon ville ha & göra i ordning, hoppas den blir fin. Mannen far runt som en yr ehhh tupp & packar & stressar omkring.
& nu har jag skratta till Bonde söker fru. Känner på mig att det kommer bli härliga onsdagskvällar framöver!

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 päron & te
Lunch: Falukorv & fullkornsmakaroner, ärtor & broccoli
Fika: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin
Kvällsmat: Fullkornsspaggeti & köttfärsås
Kvällsfika: 2 kanelknäcke, 1 kiwi & ½ grape + te

Önskar er alla en trevlig helg! hoppas kunna mobilblogga från London men lovar inget!

Lite förshopping...

Kunde inte hålla VISAkortet borta, inte heller mannens MasterCard... Alice & jag rände ner på stan & skulle köpa ansiktskrämer till mig & strumpor till Alice -endast. Men kom hem med detta OXÅ:


Trosor till mig, 3 för 2 på Åhléns de översta är svarta med en söt/sexig volangkant på, tänkte vara liiite fräsch i London (har bara urtvättade bomullstrosor eller för små stringtrosor som jag inte fattar att jag inte slängt än)

UGGs till Alice 79:- på H&M hur söta sm helst, speciellt till hennes nya stuprörsjeansleggings!

Petrolblå tunika i satin 199:- på VERO MODA, det stod verkligen Nhea över den i skyltfönstret...

Ojojoj vad det kliar i shoppingfingrarna just nu. Allt jag ser är typ snyggt, hoppas den känslan håller i sig även i London. Har skrivit en liten lista som jag ska fylla på vartefter jag kommer på:

Alice:

*Långärmade tröjor
*Byxor gärna fodrade
*En finjacka
*Vårskor
* & allt sött & snyggt jag fastnar för... eh..

Nhea:

*Höst/Vinterstövlar
*Minst 2 st klänningar/tunikor
*Underkläder
*Sminkväska
*Concealer, ögonskuggor, mascara

Inatt sov Alice som den prinsessan hon är. Var inne hos henne första gången 6.30 då hon pep "mamma" men hon sov när jag kom in i doften av en riktig bajsning, men jag hade inte hjärta att väcka henne när hon väl sover, tänkte att om det stör henen vaknar hon själv & hon sov till 7.40. Mkt skönt & inte ett dugg röd efter bajset *puh*!

Jag har fått igång min musikfunktion i mobilen (som jag iof nyss sagt upp) men har insett att jag får ladda ner 10 gratislåtar i månaden & att det var riktigt skoj & ett jäkla bra ljud i mobilen! & mitt PASS har kommit, vi ska ta en tur till flygplatsen när Alice vaknat för att hämta det.

Vi drog en repa på stan & en snabbis på Ica för att uppdatera fruktlådan i kylen. Km hem 11.30, slängde in "Karins lasagne" i micron åt Alice, hon stoppa i sig alltihop, äter sm en halv karl den där ungen =) Tänkte börja packningen sedan & ikväll är det promenad med grannfruarna igen!

& vågen visade -1kg i morse! NICE!

dagens meny:

Frukost: Smoothi på sojamjölk, hallon & linfrön, toppad med 1 msk granola
Lunch: WW lasagne, 2 rågrut med minilätta
Fika: smoothi på vaniljyoghurt & hallon
Kvällsmat: Stek falukorv 8med hög kötthalt) & 1 dl fullkornsmakaroner, broccoli & ärtor
Kvällsfika: clementin, kiwi & ½ grapefrukt + te

dagens motion:

25+60 min walk

 


Höstpromenader

Det är hög tid att åka till London nu. Mina höststövlar från förra året läcker in vatten. Inte så lite vatten heller. Gick med sjöblöta strumpbyxor idag på jobbet. Torkade till lunch ungefär. Not so nice!

Gårdagen blev det långpromenad hela familjen. Vi stannade i en lekpark så Alice fick gunga, åka rutchkana & köra "motorcykel". Sedan blev det middag, duschning & stoppa Alice i säng. Myste till Ensam mamma söker. Tycker det är veckans bästa program!

Natten blev lite pipig, Alice ropade mamma stup i ett men varje gång jag kom in så sov hon. men vid 4.30 blev hon ledsen efter allt vaknande & ropande. Mannen gick upp till henne. sen skulle han ta sig till sovrummet men irra bort sig i mörkret & jag hörde hur han krafsa i snedtaket hihi. Alice fortsatte ropa så vid 5 fick hon komma in till mig. Hon somna på studs & sov som en stock fast klockan ringde, men jag kunde inte smyga upp utan att hon vaknade. Synd att det var jobbdag för vi hade nog kunnat sova ett par timmar till där snusandes sida vid sida i dubbelsängen. Hoppas natten blir lugnare!

Jobbdagen har varit intensiv med bra. Började med ärendegrupp på morgonen. Fortsatte med att ena bilen inte startade när jag kom tillbaka till jobbet så jag "skänkte" bort min bil & avbokade mitt möte som jag inte bedömde lika viktigt. Men eftermiddagen blev det mer möten & ärende uträttat. Vid lunch passade vi på att ta en skogspromenad, mycket skönt! har börjat gå till & från jobbet blir 20-25 min enkel väg, känns skönt!

Nu på kvällskvisten har jag klippt mannen & Alice var trött & stöp i säng vid 19.30.

37 års kalas

Zeb: Det är ca 6 månader mamma var däruppe sist & detta blev nog sista gången hon orkar upp.

Alice skor har kommit:


Kavat 749:- + namnbrodyr 90:-

Lördagmorgon & vi fick sovmorgon till 7.30, soft! Det blev sen frukost vid 9. Mannen satt med sitt inflammerade öga & Alice tappade juicemuggen två gånger & blåste snorbubblor med näsa. Riktigt mysigt. Vi kunde inte göra annat än att skratta åt eländet. Jag åkte till ICA & letade efter frisörsax (mannen har haft bort vår gamla & det är jag som klipper honom)  samt handlade inför nästa veckas kvällsmiddagar. Blir ju bara 3 till antalet. Sedan åkte jag hem fixade lunch, mannen promenerade med Alice, hon vilade middag & vi fixade oss i ordning & sen när Alice vaknade så åkte vi iväg:

Såhär söt blev Alice i sin nya outfit

Mannen iklämd i den nya Tigerjeansen redo för att åka på kalas.

Vi kom fram strax efter 15. Trodde mamma & pappa skulle varit där för länge sen, men de kom 20 min efter oss. Sedan blev det varmsmörgåstårta, kakor & jordgubbsmoussetårta. Mumisgt! Jag tog mig en "ätardag" för första gången på 5veckor. Inte massor av mat, men jag smakade av det mesta en lite mindre bit än normalbit, men ändå visade vågen + 2kg i morse, katastrof. Jag blir galen!

Alice var lite skeptisk till att leka i början så vi följde med henen upp & visade leksakerna & lät henne bekanta sig lite med sina kusiner sm hon inte träffat på 1 månad, men sen kom hon igång. & hennes stackars killkusin som varit hennes favorit fick se sig besegrad. Alice ropade sin tjekusins namn 100 gånger & svanasade efter henne likt en hund. De lekte med dockor och grejade. Men så kom killkusinen på att de kunde gå ut & hoppa studsmatta så de gjorde de alla tre en sväng, så han fick sin Alicedos han oxå.

Vi kom hem vid 19, gjorde mat till Alice, sen var det bara in med henen i duschen & bums ned i säng. Jag värmde vårrullar & så blev det det + lite smågodis framför fotbollen.

Idag vaknade vi 7 hela familjen, men jag fick ligga kvar till 8.30 då Alice tyckte det var dags för frukost. mannen & jag har trängts om toan, misstänker skarpt svågerns varma smörgåstårta, eller vårrullarna... men nu mår vi bra igen. Blir en lugn söndag, förhoppningsvis en långpromenad hela familjen & lite mys!



Mamma/Momma besök

Idag när Alice vaknade efter lunchvilan gick vi ut i trädgården & väntade på att mamma skulle komma. & efter en stund rullade bussen in & vi tog emot henne på gatan. Hon hade med sig en ny PA som jobbar i poolen & dyker upp när de andra 2 inte kan. PA´n såg ut att vara i 35-40 års åldern men är i 50 års åldern har barn & barnbarn & var väldigt trevlig.

Först gick vi en tur i trädgården, visade mamma mina planteringar & berättade hur jag tänkte göra i vår. Alice ville gunga & Momma skulle putta på så det gjorde vi en stund. Sen baxade vi in mamma i huset. Tur jag var med för taxichauförren & PA hade vänt rampen åt fel håll. Vi har ju en barnvagsramp men vi lägger på mammas portabla ramp ovanpå den så lutningen blir lite mildare. Det gick bra.

Mamma fick sin lunch i slangen & Alice ville titta på "Rållan" & Momma tyckte det var en bra idé. Men först sparkade de lite boll & när Momma missade bollen & den gled in under rullstolen skrek Alice "MÅÅÅÅL" hihi.
Vi pratade & fikade lite (mamma fick kaffe med smällt choklad i i PEGen) & sen ville Alice "Gå oppa" dvs till ovanvåningen & mamma hade sagt att hon hade som mål att komma upp & titta där, så med PA´s hjälp gick hon upp, men blev sittande i en stol precis ovanför trappen & spanade ut över övervåningen & Alicerum därifrån. Jag lyste upp toan så hon fick se där.

& vips var de 2 timmarna borta & det var bara att gå ner igen & ut från huset & vinka av mamma när hon åkte hem i bussen. Men det kändes som en lagom stund, en mysig stund & mamam skickade sms & tackade för en underbar eftermiddag så det känns som hon oxå var nöjd. & det bästa av allt är att vi får ju ses imorgon med på kalas hos min syster!

Avslutar med världens sötaste "Pippilotta tjej"


Alice har plockat på sig mannens medaljer & blandat upp med lite halsband...


Idag har vi varit på ÖF.

Alice vaknade av den där "älgen" som bor i vårt hus 6.12, då insåg jag att jag sovit nonstop från 21.45, hur skönt som helst! men ändå tyckte jag inte riktigt var morgon så jag bäddade ner lilla fröken igen, vilket hon mottog efter några protetser & så somnade vi om till 7. Betydligt bättre tid! Igår kom mensen vilket förklarar att jag sovit illa de tre senaste nätterna innan. Blir alltid så vaken timmar mitt i natten innan mens. Skönt ändå att den kom nu & inte inför nästa helg då vi ska till London!

Alice som varit liten i maten sen hon var sjuk, bad idag om GRÖT till frukost "Gjöt" sa hon. Å herregud tänkte jag, det kommer hon väl aldrig att äta, men jag rörde ihop lite Fullkornsgröt med äpplesmak & hon sa "mmm" & slevade i sig nästan alltihop framför mina chockade ögon.



8.30 åkte vi iväg, stannade & handlade fredagsmat & sen vidare till ÖF där vi däjtade S & O. ÖF-tanten kände igen oss, men Alice blev väldigt skeptisk och trodde att jag skulle lämna henne där, så efter lite knäklängning så kom hon igång & hon har åkt rutchkana, gungat, spelat boll & så serverades det frukost & det skulle hon ha & återigen åt hon smörgås med prickikorv, ½ banan, juice (eller Djos som hon säger) & så bad hon om Yoghurt, så då fick hon en lite yoghurt & åt nästan hela den oxå. Snacka om chockad mamma. Till Alice stora lycka blev det sångstund. Så hon rocka loss. Tycker det är lite synd att barnen måste sitta stilla, ska inte musik vara skoj? Alice fick dansa under musikstunden, såg att tanten inte var helt lycklig över det, men det sket jag i. Det spelades Pippi Långstrumpsången & Alice tog tag i små hårtoftsar av sitt hår & skutta runt i en ring haha så söt (så gör de på miniröris på dagis). Efter sångstunde packade vi ihop och åkte hem då hade vi varit där i 2 mysiga timmar. Längtar så tills nästa vår då Alice & jag ska börja på Hoppis & Skuttis på Friskis & Svettis!

När vi kom hem fick Alice lunch & nu sover hon i sin vagn. Idag kommer Momma hit dvs Mormor. Med sin PA. Mamma ska stanna i 2 timmar & är mest nyfiken på trädgård & övervåning så vi får se hur det ska gå. När jag sa att Mormor skulle komma sa Alice "Kjama Momma" så sött! Hoppas hon gör det när Momma kommer så hon inte blir rädd för rullstolen igen. Alltså KRAMAR MORMOR!

Dagens meny:

Frukost1: 1 surdegsskiva med ost, te
Frukost2: en halv smörgås 1 päron & lite juice
Lunch: GI ugnspannkaka
Fika: te
Kvällsmat: Oxfilé med snabbfrästa sockerärtor, stekt svamp & lätt Bearneis
Kvällsfika: Mörkchoklad med chokladmoussefyllning (har fallit för tvreklamen)

Fy fan vilken dag...

Uppdaterad & rättad av stavfel mm...

kan jag bara säga om gårdagen. Som startade med ett ryck 3.56 då jag vaknade & kom på att mitt pass gått ut. Sen var det lönlöst att somna om. Låg & funderade över hur lång tid det tar att få pass & provisoriska pass. Lämnade Alice på dagis, promenerade till jobbet. Vi åkte iväg på kurs mellan 8.30-12.30 RA & artros, ganska basic men lite nya idéer iallafall som vi inte jobbat efter dvs träning, träning & åter träning! & så lite palpationsövningar som var skönt att friska upp minnet med. Chefen skulle bjuda på förmiddagssmörgås. & vad kommer in om inte en halv (alltså delad) torr vit fralla med en bit svettig ost & en bit varm skinka på... Snacka om besvikelse!!!
Vid 12.30 kurrade samtliga magar & vi ångade iväg till ett lunchhak endel av oss. Kollegan parkerade så när jag klev ur bilen fäste jag blicken rätt in på mitt ex som har kontor där. Han hejade glatt, men min andra kollega missförstod en sak & vi alla 4 brast ut i ett skratt större än störst. undra vad han tänkte då. God lunch, det blev Oxfärsbiffar med kantarellsås & salladsbuffé för min del 8tog bort den stekta potatisen).

Ångade in på jobbet, känns som jag knappt varit där på hela veckan så det blev en massa överföring från min sjukgymnast & en massa bokande av möten & planering för nästa vecka & så åkte vi väg på ett ärende. Kände mig mest stressad över allts om inte hinns med & borde göras. Passet & att mannen messade flera gånger om än det än det andra. Passinfo & bad om salvor eller dyl då han fått ögoninflammation eller nåt. han är röd, svulle 6 har ett tryck bakom ögat. Jag tycker han ska gå till doktorn men han vägrar som vanligt.

Hade endast 1 blöja kvar på morgonen så jag var tvungen att stanna & köpa blöjor innan jag hämtade Alice. En typisk dag då det likagärna kunnat bli diarré mitt i natten, med min tur men jag bad till högre makter & vips så räckte blöjan!

När mannen kommit hem så åkte jag till polisen, men där var det stängt, som tur är har vi en flygplats nära så det var bara ånga dit. Skulle parkera bilen, hängde ut genom rutan & matade in båda mina bankkort men inget tog apparaten emot "Ogiltigt kort" trots att jag satte i det rätt OCH VET att båda hade teckning & att det stod att automaten tog både VISA & Mastercard *surt), var bara backa ut därifrån, en snäll gubbe fick stå och vänta medan jag krånglade mig ur. Hittade en parkering där jag inte fick stå men hade inte så mkt val. Gick in i avgångshallen till service center & där ropade de efter poliserna så jag kunde fixa mitt pass. Gick till polishuset & fick mitt pass. Hon trodde inte det skulle vara några problem att hinna få det till torsdag, annars får jag åka dit onsdag kväll & göra provisoriskt. Väl ute såg jag en lapplisa vid min bil, jag sprang allt jag hade & hon sa "Nu hade du tur" & jag tackade & lastade mig in i bilen... PUH!

I natt har jag sovit 8½ timme i ett sträck!

Mässa & fler gapflabb

Idag blev det dagis för Alice igen. Hon var inte riktigt med på noterna utan ville hellre vara hemma & titta på "Rållan" dvs Skrållan. Men när hon väl satt i vagnen påväg var hon bara glad & förväntansfull, lämningen gick superbra. Sen ångade jag iväg till jobbet.

Idag åkte jag & en kollega till Nacka Strandmässa. Kollegan fick köra dit eftersom hon skulle stanna kvar & jag skulle få köra själv hem. Jag var kartläsare men kollegan tyckte inte om kartan utan svängde tvärt av, men det gick ju likabra det. Hon var mer Stockholmsvan än mig & tur var väl det. Mässan var helt ok. Kognitiva hjälpmedel & en massa syn & hörselhjälpmedel som inte vi arbetar med. Så 2/3 av mässan var för oss. Vi började med medtagna mackor & te/kaffe då vi inte tillhörde eliten som blev bjudna. Efter att ha lyssnat på flertalet "presentationer" i montrarna var vi helt groggy & slut. Så vid 12 tog vi oss över till Nacka Forum för lunch. Kollegan hängde ut genom dörren för att få tag i parkeringslappen, när hon väl fått tag i den satte hon sig belåtet i sätet & då insåg vi att bommen snart skulle gå ner igen, så hon kastade sig på gasen & vi for iväg med ett däckskrik- höll på att kissa på oss av skratt.
Det blev en fräsch sallad för min del. & så lärde vi känna varandra lite mer. Hon ska separera med sin man & jag fick veta lite mer angående detta, hon har varit väldigt tyslåten på jobbet om det, mycket hyshpysch mellan henne & andra kollegan. Men nu har jag den informationen jag behöver för att förstå henne bättre. Vi pratade även män & barn osv & det kändes riktigt bra. Har tidigare tyckt att hon varit svår att komma nära medan andra kollegor sagt att hon är så mysig & trevlig & rolig, men nu förstår jag vad de menar. Me like. Tror sammarbetet kommer gå galant!
Vi åkte tillbaka igen, gick en sväng till innan hon hoppade på bussen till City & jag begav mig hemåt. Blev helt svettig & fick ont i huvudet av all koncentration vid bilkörningen, men hittade hem som jag skulle, Lämnade bil, nycklar osv på jobbet & pratade av mig med andra kollegan innan vi promenerade hemåt. Imorgon ska vi på kurs på förmiddagen & på eftermiddagen har vi ärenden att uträtta på våra boenden så denna vecka känns som den kommer susa förbi.

Farmor hade hämtat Alice så jag slapp stressa hem, de hade fikat, gungat & tittade nu på Skrållan. Jag slängde in den förberedda moussakan i ugnen & kunde ägna Alice fullt fokus till mannen kom hem!

Efter maten färgade jag håret då jag tyckte min färg blivit urtvättad & dassig, så nu känner jag mig betydligt fräschare. föröskte även skaka liv i min stegräknare men batteriluckan går verkligen inte att öppna- PANIK!! Har bänt med både naglar tänder & en kniv. Alice ligger nedbäddad sedan 19 då hon var supertrött. Nu blir det Bonde söker Fru & kvällsfika!

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor surdegsdinkel med ost & paprika & te
Lunch: Ost, skin & räksallad med vitlöksdressing
Fika: 3 rutor 70% choklad med mintsmak & 1 Cola Zero
Kvällsmat: GI moussaka & guacuamole
Kvällsfika: ½ grape & 25g nötter + te

Motion:

25 min promenad hem från jobbet.

Styrelsegrupps & Föräldramöte

Idag har det varit en riktig mötesdag. Min lediga tisdag, men det blev ju som sagt jobb ändå på förmiddagen. Anlände till mötet, min chef hade som vanligt "glömt" att anmäla att det var just jag som skulle komma så Projektledaren trodde han hade kommit till fel mötesrum. Men högste hönset, en mycket trevlig kvinna kände igen mig & välkomnade mig med öppna armar (ibland är det tur att man tagit saker i egna händer & åkt runt & presenterat projekt). Mötet gick bra, kändes som att det var en massa chefer & så lilla jag. Men jag var ju tvungen att lägga in lite inlägg & det gick bra. Mina åsikter kom fram & togs emot med vänlig hand. Ser ut som att projektet kommer få en Arbetsterapeut i teamet, antingen som konsult eller helmedlem, vore ju extra nice att knipa den titeln, men det blir en senare fråga. Nu ska vi bearbeta chefen om utbildningar om bedömningsinstrument!!!

Efter mötet tog jag en tur på stan. Köpte present till vår äldsta syster från mig & Somris med familjer. + en present från Alice. Provade ett par skitsnygga jeans på Lindex, men blev lite sur över att 36:an inte gick att stänga, tar emot att köpa 38 när jag ska gå ner mer i vikt. Så istället blev det ett par svarta tjockare leggings på Gina. & de här ursöta plaggen åt Alice:

Tröja & jeanslegging 149:-/st från H&M

Åkte hem & mötte mannen & trött Alice i dörren. Åt min lunch vid datorn & gick sedan upp & läste en stund tills Alice vaknade. Sedan satte jag igång att laga mat. Det blev 1½kilo köttbullar & 2 Moussaka (en GI & en vanlig). Alice satt bredvid rätt länge & fikade smörgås & bokstavskex. Hon har lärt sig säga Juice men säger mer "Djos" hon låter så söt. Men jag förösker hålla på att juice (hon dricker färskpressad äppeljuice) får man till frukost eller mellis, är man törstig emellan blir det vatten. Oftast ber hon ju om "Vatte" när hon är törstig, men allt oftare tjatas det om Djos. Så idag sa jag att den var slut, då drack hon sitt vtten. se hur länge det funkar.
Mannen kopplade in Centraldammsugaren, bara 2 års har det projektet tagit -så går det när man inte gör något från början! & detta skedde EFTER att han fått dammsuga idag (på eget initiavtiv). Det spelar ingen roll hur många gånger jag tjatar om något han inte utför själv, idag insåg han själv hur dålig vår gamla dammsugare är -DÅ kopplar han in centraldammsugaren!

På kvällskvisten var det Föräldramöte. Trevligt! Bara en massa grannar typ & en personal från ett Gruppboende jag jobbar mot & hade möte med i måndags... & när vi delade upp oss i avdelningsgrupperna så hamnade jag bredvid en tjej jag hade kontakt med via Föräldrakanalen när jag blev gravid med Alice. Så liten världen är!

Dagens meny:

Frukost: 1 skiva surdegsdinkelbröd med ost, 1 kokt ägg ½ grapefrukt & te
Lunch: Marinerad kycklingfilé & grönsaker
Fika: Chailatte
Kvällsmat: Köttbullar & guacalmole + grönsaker
Kvällsfika: ½ grape + lite nötter & te


Skrattsalvor & Surdeg



Titta mitt fina surdegsbröd på Fullkornsdinkel!

Svintoflickan: Alice är inte intresserad av tvn, absolut inte tecknat. Men om det är filmer/program med riktiga barn eller mycket musik då tittar hon. Hon tittar på Skrållan & MamaMia. Jag brukar inte sätta henne framför tv eller uppmuntra tv tittande mer än när hon är sjuk, men vi har tvn på sista timmen innan hon lägger sig, men då tittar vi & hon pysslar med annat bredvid eller vi läser sagor. Tycker tv är ett sätt att få henne sitta stilla en stund, hon har annars svårt att ta det lugnt eller vila. Hon kör på ändå även rödmosig med över 40 graders feber.

Idag har det varit skrattdag på jobbet. Det startade med att kollegan haft en blinddäjt i helgen, en lyckad sådan. Lite fniss om det eftersom det är andra kollegan som "tuttat" ihop dem. Vi lunch lyckades jag svara i min jobbmobil som om det vore min privata -tycker ju lixom att jag ser vem det är, svårt att lyckas vara formell alla gånger då. Detta gav ett asgarv från kollgorna & jag fnissade mig genom samtalet. sedan dividerades det om lunchen, när, var hur. & när det äntligen bestämts när var & hur, så lyckades min kollega värma FEL matlåda. Likadan låda, annan mat. När hon lokaliserat ägaren till den värmda matlådan som lyckades vara vår chef & kollegan öppnade upp SIN matlåda så var det EXAKT samma mat som den andra kollegan blivit bjuden på på sin däjt så då blev det skratt till tårar igen. Stackars människor som var i närheten, nivån var LÅG!

Idag marscherade jag in till chefen efter min aggressioner från förra veckans möte. förklarade min situation & hon insåg att "ALLT" inte kan vara lika viktigt, mitt JOBB måste ju vara det viktigaste, inte mötena så vi löste det som så att de möten jag MÅSTE gå på & som inte infaller på min arbesttid får jag mer lön för. Thanks!

Alice hade 37,7 i morse så hon, Farmor & hunden har varit inne idag. Alice fick dock sova ute. jag flexade ut vid 14.30, handlade lite på Apoteket & åkte sen hem. Alice & jag har bakat surdegsbrödet, målat blommor, lekt med LEGO & tittat på Skrållan. Nu står hon & mannen i duschen. Det är ju strålande spännande & man kan ju även duscha med baddockan så idag valde hon att duscha istället för att bada. lite roligt!

Dagens meny:

Frukost: Äggröra på 3 ägg, 1 kiwi + te
Lunch: Nötstek, sås, brynta sockerärtor & champinjoner, 1 miniliten clementin
Fika: Hallon/blåbär & keso+te
Kvällsmat: Chili, ingefära & koriandermarinerad kycklingfilé & broccoli, paprika, Zuchini & lök
Kvällsfika: 1 skiva surdeg med 2 skivor & grönsaker + te

I natt vände det!

Camilla: Härligt! Lixom hur svårt kan det va? ;-)

Ann: Jag är 157cm kort, vid mitt mål har jag då BMI på 21-22

Svintoflickan: tack för all pepp-alltid, även om jag känner mig helt misslyckad gällande vikten, har "tagit" tag i den i ca 1 år men bara loosat ett par kilo på vägen... När man är i den situation som vi befinner oss i, får man höra så mkt bra ord, tankesätt & man får så mkt värme att man bara är glad om man kan dela med sig & hjälpa någon annan.

Lottis: Å vad roligt! Jag har min avkänningsvikt runt 55kg då blir det -2 kilo till eller vara nöjd! Med GI tappar jag mer fett än muskler så det märks skillnad på kroppen den är mer fastare än efter "vanlig" bantning. & grejen med GI är ju att jag ska hitta en livsstil, utan överätning, en massa socker & snabba kolhydrater så de sista 2 kilona kanske far av av bara farten (man kan ju alltid drömma iallafall). Har aldrig varit på Ullared, men hört talas om Skobutiken bredvid. *lyllos* Även om jag hoppas på Londons skoutbud =)

I natt vände febern, den ligger bara runt 38 grader idag, igår var den uppe på 40,5. Alice vaknade vid 3 snåret men hade bara irrat sig ner i fotänden & slocknade när jag la henne tillrätta på kudden igen. Sov till 6.30 (vi la henne 19 igår då var hon helt slut). Tog in henne till mig & hon somnade om. Men vid 7 kom mannen infarandes & då flög Alice upp med ett skutt *klantarsel*

Själv fick jag sovmorgon till 9.30. Inte mer än rätt då mannen sovit som en stock 3 nätter i rad, i natt hörde han henne inte ens, konstigt det där, själv vaknar man av minsta lilla Alicepip, han kan sova sig genom timmar av illvrål, så han har fåttt sina sammanhängande timmar. Då blev det frukost framför Tjorven & Skrållan. Sen har mannen skruvat ner gamla dubbelsängen som hans bror kommer & hämtar idag. Jag har matat min surdeg & gjort GI-äppelmums, Alice & mannen kommer få kanelbullar. Tänkte passa på att åka & veckohandla här oxå. Men just nu sover Alice middag så då tänkte jag bara slappa!

Imorse var hon så himla söt. Det började med att mannen släppte sig. *Prujt* sa Alice, sen kom hennes mage igång. 3 ljudliga fisar på raken la hon av med ett förtydligande om *Prujt* efter varje- vad vi skratta. & det bästa av allt, när blöjan är full frågade jag "Ska mamma byta blöjan?" & hon svarar "Näej pappa blojan". *SOFT*

Imorgon kommer Farmor till Alice, på tisdag är mannen hemma & på onsdag blir det förhoppningsvis dagis igen. Jag ska på mässa i Stockholm då så annars får mannen eller farmor vara hemma. De dagar jag jobbar är så fulltecknade så vi har bestämt att jag ska försöka vara hemma & vabba så liiite som möjligt, jag har ju tillräckligt med Aliceansvar ändå.

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & bacon, Chailatte
Lunch: Halloumi, 2 stekta ägg, grönsaker
Fika: Äpplemums med vaniljgrädde
Kvällsmat: Nötstek, svamp, grönsaker & sås
Kvällsfika: Nötter & ½ grapefrukt






Mina Mål!

Har nu exakt 5,3kg kvar av mammavikten. De kilona räknar jag med att vara borta till årsskiftet. Vilket blir drygt 2kg i månaden som ska bort. Jag har tänkt fortsätta med GI-rivstart 2 veckor till (har då kört ca 6veckor totalt), sedan gå över till Nystart dvs lägga till mer frukt, nötter, mjölkprodukter & pyttelite LÅÅÅÅNGSAMMA kolhydrater. Kroppen känns som den behöver tiiiid på sig att tappa det sista. Dieten jag håller idag känns helt ok, det har tagit ca 4 veckor att landa, hitta rätt produkter, få in tänket, få magen att sköta sig, men nu känns det helt ok. Dieten funkar även utmärkt på jobbet, alla vet om det (ökar pressen att sköta sig) 2 till kör oxå GI men 1 fuskar lite om det bjuds fika & 1 har "ätardag" på fredagar när det är fredagsfika. Har NOLL sockersug, spotta till och med ut en bit 70% choklad häromdagen för jag tyckte det var för sött. Dieten innebär även att jag sparar ÄNNU mer pengar då jag inte köper en massa onyttigt, dyrt & onödigt. Men de pengarna tänkte jag bränna på kläder när jag nått 55kg!

Riktlinjer:

* Rivstart 2v till
* Därefter Nystart
* Vägning varje måndag
* 1 glas vin endast fre eller lör
* Promenader 2-4ggr/v eller 2 Joggingturer/v

Delmål & Mål

* 57kg = Nya Höst/vinterstövlar
* 55kg = Nya jeans
* 53kg = 5 nya Klädesplagg

Feberhelg!

Igår vaknade Alice efter middagsvilan med 40,4. Snorig & lite hostig. Men med alvedon kör hon järnet ändå. Det är mellan glappen när den går ur & man kan ge ny som hon är lite gnällig, rödmosig & TRÖTT! Hon somnade på fm när mannen läste sag för henne -har aldrig hänt tidigare.

Natten gick hyfsat bra hon sov 8 h utan ett pip, men vid 4 var hon brännhet, fick ny alvedon & ville inte somna om själv. Så hon & mannen sov i dubbelsängen & jag därnere eftersom jag knappt sov någon natten innan. Sen fick jag sovmorgon till 8. Alice & mannen var uppe vid 7.

Alice är riktigt pappig numer. Så jag har haft en rätt soft dag. Shoppat lite på stan (Fleecebyxor, mockasiner, tofflor, 1 dvd). Blev Mc Donaldslunch men sallad för min del. Alice åt lite mer än en halv hamburgare vilket var bra. Hon vägrade t.o.m vällingen igårkväll.

Hon sov 1 h i vagnen vid lunch, sen vaknade hon & ville vara nära & sov 1h till i dubbeläsngen mellan mig & mannen. När jag skulle smyga ut & kolla på Hollywoodfruarna så vaknade hon såklart men hon satt & läste bok med mig medan vi tittade. Mannen var ute i regnet & tömde kärran på täckbark.

Idag har jag satt min första Surdeg!!! På Fullkornsdinkel. Så om max 3 dagar kan jag njuta utav en bit smörgås igen *längtar*

Dagens meny:

Frukost: Äggröra, bacon, varm choklad på soyamjölk & kakao
Lunch: Kycklingsallad
Fika: Bär & keso+te
Kvällsmat: Laxbiff a´la Lindström med gurksås & tärnad, snabbstekt zuchini
Kvällsfika: GI-chokladmousse & en gnutta Vispgrädde+te

Vinterkängor!

Så nu var de beställda Kavatkängorna i läder, med namnbrodyr!


Känga 749:- + namnbrodyr 90:- + läderfett 65:- = 904:-


Fredag med skratt & gråt!

Jenny: Det är en smaksak, jag bad mannen ta fram en konjak ur skåpet, han är konjaksälskare så det blev en Courvoiser V.S.O.P, men det funkar nog med vad som helst, själva smaken blir ju slutänden väldigt söt! Tycker man inte om konjak kan man använda Calvados eller dyl.

Natten blev orolig. Alice vaknade varannan timme & ropade eller gnydde, gick in 2 gånger men hon blundar, misstänker att hon drömmer. Lät henne sova tills hon vaknade vilket blev 7.30, sen fixade vi oss i ordning & kom till dagis i lagom tid till 8 frukosten.

& själv låg & jag & snurrade & vände & vred, grubblade över hur jag ska prioritera gällande alla möten, flextid osv. Vill ju inte gå in på föer lediga dagar. Jobbar ju 50% av en anledning. Är en rutinmänniska & vill iallafall ha 2 veckor på följd som ser likadana ut jobbmässigt med tider & så... kan ju inte lämna in dagischeman hur olika som helst, blir ju bara förvirrat för både mig, Alice & personal. Så jag hade laddat för en dust me dmin chef -& så var hon på möte hela dagen fram till 17.. typiskt!

var med på fredagsfikat även om jag tå min äggröra & skinka. A som hade fikat hade fått hem mutor från sin mans jobb - en STOOOR bit parmesan som hon hade med sig så det blev några skivor parmesan & grönsaker oxå. Var lite tveksam till om jag skulle "fuska" idag & äta bröd, men nu i efterhand känns det bra att jag inte gjorde det för då kan jag äta choklamdoussen ikväll med gott samvete. & vågen hade börjat peka nedåt idag igen, vill inte pajja det!

Hade tänkt sluta en timme tidigare idag, men så ville min kollega "reflektera" som hon sa. Jobbmässigt tänkte jag, men när vi kom in i samtalsrummet brast hon i gråt & ville ha hjälp att tänka & fundera kring ett annat problem. Hoppas jag kunde hjälpa henne, hon sa att det kändes mycket bättre efteråt iallafall.

Hämtade Alice på dagis. Idag hade det varit stor samling med alla barnen på alla avdelningarna & så har det sjunigit ihop. Fröken sa att Alice är sååå duktig, kan både sånger & rörelser, snuttan min! Här hemma sjungs det mest "Atta dig" & "Bäbä Jaja" dvs Lilla Snigel & Bäbä vita lamm. Det serverades potatis & köttgryta & Alice hade inte ätit många skedar. Så när vi kom hem så värmde jag 2 överblivna Piroger (från kräftisen) till henne & dem slukade hon på ett nafs. Sen lekte hon med lego & målade en stund innan jag stoppade ner henen i vagnen & hon somnade på stört!

http://www.tv4.se/1.1245146

Ömsom garvar & tycker synd om Camilla i IDOL efter det här. Så jäkla pinsamt! & Jihdes min när hon slänger sig kring halsen på honom är ju obetalbar! *asgarv*

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & skinka, parmesan & paprika+te
Lunch: Kycklingfilé Squashtagliatelle, Coleslaw & ett stekt ägg
Fika: 50g nötter & Chailatte
Kvällsmat: Taco (utan skal eller nachos) med salsa & guacualmole
Kvällsfika: GI chokladmousse med vispgrädde


De nya kläderna

Vinteroverallen

Överdragsbyxor

Vindfleece

Rånarluva köpt på Ica MAXI & rosa P.O.P mössa

Randing P.O.P mössa

Avslutar med en underbar bild. Undra vem som blev mest förjust över att manens barnlego kom hem???

Ps. dagen inköp av vantar & mysdress har inte anlänt hit ännu utan finns i tryggt förvar hos Alice Farmor.


Flexigirritation...

Anonym: Jag önskar att ALLA hade en sån givmild & rik svärmor som jag. Det kanske låter som jag "tvingar" henne att köpa saker, men hon har erbjudit sig att köpa vinterkläder till Alice -att vi bara skulle säga till vad hon behöver & sen köper hon lite till, idag har hon köpt rosa P.O.P vintervanatr & en lila mysdress till Alice, helt på eget bevåg. OCH hon har råd & ÄLSKAR att shoppa! Annars skulle jag aldrig ge henne så mkt saker att köpa & jag tvingar henne aldrig att gå till P.O.P utan det är hennes eget val.

Idag stressa jag iväg till dagis, halvt slängde in Alice, for iväg i bilen till jobbet dagen till ära & när jag stressar in på kontoret meddelar min kollega att bedömningen vi hade ute på landet är förskjutet ill 8.30-9 snåret för de inte hade tid att ta emot oss. Så det blev istället morgonfika framför journalläsningen & sen åkte vi iväg. Har inte hunnit fika en enda gång denna veckan, men imorgon är det fredagsfika då SKA jag fika!!

Har haft strul att få ihop min flexklocka på jobbet. Kontrollräknade & insåg att jag jobbat alldeles för många timmar med det schema jag gjort. Tur att det ändras med start nästa vecka. Så jag hade en dust med min chef som påstod att jag skulle skriva in den tid jag var där dvs 8-14 =6h & så har jag 30 min lunch vilket i slutänden blev MINUS på flexen när det skulle bli noll. Hon är INGET mattesnille vår chef något som är irriterande, om jag hade varit chef hade jag kontrollerat de scheman folk lämnar in & inte bara svälja allt med hull & hår. Tillslut blev det så att jag skrev 5 timmar per dag i arbestid & så blev dte plus elle rminus hur mycket jag varit där & i stlutänden över 10 timmars flex pga av olika utbildningar & möten som "jag måste" gå på & chefen säger "det som blir utöver arbetstid tar ni på flexen" men vafan det är ganska stor SKILLNAD om man jobbar 50% eller 100%. Snart gör jag inget annat än att gå på möten. & de som blir lidande är ju brukarna -de jag EGENTLIGEN ska jobba med! *suck*

På eftermiddagen hade vi APT. Har en tjej i gruppen som jag ogillar mer och mer. Hon är rent utsagt otrevlig vissa gånger & jag misstänker det beror på att jag ligger före henne i "kön" om att få fasttjänst vilket hon snorkigt uttryckt en gång så jag höll på att sätta frukostmackan i halsen... Hon har ett ENORMT kontroll behov, både på jobbet, på alla andra, sin kropp & sin träning & sin mathållning. Hon väger under 50kg, tränar ca 10h i veckan & går ändå ständigt på nya dieter.. Blir bara skummare & skummare... Som tur är resten av gänget hur goa som helst & jag trivs utmärkt med dem.

Mötet resulterade i 3 nya möten som är OBLIGATORISKA och kommer innebära ännumera flex & ännu mera tvång att gå in på lediga dagar för min del. Ska se om jag kan lösa delar utav det genom att ändra om lediga dagar, men de veckorna kommer jag ha noll tid kvar för mina brukare...

Hämtade Alice på dagis. & där hängde ännu en lapp om saker/kläder de önskade eftersom Alice börjat sova ute i vagn. jga har ju då sagt till om att de måste säga till om att de saknar något. Så idag passade de på. Allt från fårskinn, åkpåse, fleecebyxor, raggsockor. Det mesta har jag hemma, men det blir en shoppingtur på stan imorgon för att kompletera listan. Alice dagislåda kommer bli överfull!!!

Dagens meny:

Frukost: Äggröra & bacon, 1kiwi+te
Lunch: Kebabsallad med vitlöksdressing
Fika: 1äpple & te (skänkte bort min biskvi till en gravid tjej som lyste som solen)
Kvällsmat: Kycklingfilé & tagliatelle av squash med en touch av citronolivolja
Kvällsfika: ½ grape & 50g nötter+te

Hoppar över Dagens jogging då halsen inte känns på topp & siktar på en långpromenad med Alice imorgon eftermiddag istället!





RSS 2.0