Lugn natt

Har sovit som en prinsessa (minus X antal kisspauser, snytpauser, dricka vatten pauser), ingen mus eller rävjakt i natt! Mannen har gillrat musfällor i huset så jag hoppas han blir den som hittar fångsten -uäk!

Lagade så himla god mat igår så jag måste bjuda er på receptet, jag är inge mått-matlagare men jag tror det är ungefär dessa mått jag höftade till:

Kvällen innan:

6 mindre kycklingfilér (frysta, jag tog Kronfågels, bättre sice än bjässarna i Euroshopper)

Blanda ihop:
0,75 dl sweet chili sås
1 msk hoiysin sås (eller hur det stavas)
1 tsk soja
ett par droppar sesam olja

Låt kycklingen marineras över natten i blandningen

Innan middagen:

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, 200 grader i ca 40 min-1 timme

Blanda:
0,5 dl sweet chilisås
0,75 msk hoiysin sås
0,75 tsk soja
ett par droppar sesamolja
2,5 dl milda mat 15%

Låt koka upp på i kastrull

När kycklingen är klar, skär den i skivor, lägg upp på serveringsfat, häll över såsen & servera med:

Risnudlar, som jag brukar blanda med 1½ msk fisksås + några droppar sesamolja, så de inte klibbar ihop alldeles.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mannen tycker att det är helt fantastisk mat sedan jag blev gravid, tycker han berömmer den var & varannan kväll, den stackaren levde ju på råris & lightprodukter förut, så smalt & fettsnålt som möjligt var mitt motto, men nu när jag skippat light (tycker det är för mkt skit i dem, det vill jag inte bjuda bebisen på) så har jag inte rusat iväg så hiskeligt på vågen som jag trodde jag skulle göra, jag har gått upp 4 kg på 4 månader, lite mer än 200g i veckan, helt ok! & maten smakar så mycket mer & jag är ändå nöjd med 1 portion!

Vikarien:

Jag brukar inte ha svårt för människor. Om jag har fått fel förstaintryck av en person så brukar jag erkänna det. Men den här gången var mitt första intryck inte fel. (människan skällde ut mig utan anledning & var bitsk & otrevlig, riktigt kärringaktig) Då jobbade hon inom en annan organisation, nu jobbar hon här hos mig. & jag har försökt ändra uppfattning. Jag låtsas inte om något även om jag känner för att bete mig som en tonåring & himla med ögonen & peka finger bakom ryggen på henne, så tror jag inte att det är någon mer än Babsan som vet vad jag tycker om henne. Jag är artig & trevlig mot henne, svarar på tilltal ,men drar mig för att påbörja samtal med henne själv. Nu blir hon inte kvar här mer än ca 2 veckor till, puh!
Vid lunchbordet häromdagen pratade vi alla tester man kan göra på barnen nuförtiden, NUPP & KUB & FVP & gled in på att ta reda på kön osv. & kärringen kläcker ur sig "Så du tycker inte att en tre barnmors som har 3 söner ska ha rätt att bestämma om hon vill ha ytterligare en son fast hon så gärna vill ha en flicka" , jag höll på att trilla baklänges " Nej det tycker jag inte, då är man helt fel ute, har man valt att skaffa ett till barn & inte kan vara glad för det man får, då är man inte värd ett fjärde barn överhuvudtaget" blev mitt svar & kärringen blev tyst, sen gick jag iof på med att det är så många som inte kan få barn osv... Men hela tiden uppstår dessa situationer, vi tänker så fruktansvärt olika & beter oss så fruktansvärt olika, i vanliga fall brukar jag tycka om att människor har olika åsikter men inte hennes -det ska bli så himla skönt att slippa kärringen!

Babsans bilkörning:

Igår fattade Babsan bilnyckeln igen, men anledningen "Nu mår du ju inte illa längre så då kan väl jag få köra lite". Jisses, ok, jag kan ta de 4 motorstoppen i olika korsningar, det hör lixom till Babsans körningen, men parkeringarna. Jag håller på att dö varje gång. När hon kör in i en parkering har hon så hög fart & tjuter " Iiiiiiiiiiiiii" & så stampar hon till på bromsen centimeter från trädet, räcket eller bilen framför, så man håller på att slå fejjan i instrumentbrädan. Men värst är ändå när vi ska ut från parkeringsfickan en annan brukar ju backa rakt bakåt tills man ser att man kommer ut utan att skada någon bil & sen rattar runt, inte Babsan inte , hon kör fullt ratt på slag från start, fattar tag om passagerar sätet & fäster blicken bakåt, endast bakåt! Så jag fick igår skrika till vid två tillfällen då hon var på väg in i bilen bredvid....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårdagens mat:

Frukost: 1 riskaka med ost i sängen, 2 skivor grovt bröd med ost & grönsaker, 1 bit kladdkaka med kanelsmak (mums) Lunch: ugnstekt falukorv med p-mos, 1 päron Fika: ½ banan , 1dl yoghurt med linfrön Middag: Se receptet ovan Fika: 2 knäckisar med cognacsmedwurst (ja den är varmrökt & köpt överdisk) portsalut & gurka, 1 rad mjölkchoklad daim + te

Fattar ni hur GOTT det är med Cognacsmedwurst när man är gravid? Fattar ni hur gott det är med Port salut när man är gravid?

Dagens mat:

Frukost: 1 dl yoghurt med 2msk linfrö, 2 grova skivor bröd med medwurst, port salut & gurka, ½ banan + te Lunch: se recept ovan + päron Fika: ½ banan Middag: sprödbakad torskfilé med kokt potatis & hemmagjord remouladsås med kapris i, mums! Fika: knäcke med medwusrt & port salut & 1 rad choklad + te

Det började...

....när jag var hemma förra veckan, något rasslade plötsligt till i en innervägg. Berättade detta för mannen vid maten som sa "Näe en mus kan det INTE vara" men ändå var han iväg & satte i mus-skrämmaren (en dosa man har i ett uttag som sänder ljud som inte vi människor hör men som skrämmer bort möss & insekter) innan han  hunnit avsluta meningen... Lixom nya huset, enda vägen in det är via vinden, den är tät förutom på ett ställe in till just den innervägg det rasslar ifrån där en stort plaströr går från vind till vardagsrummet (jag vet eftersom jag blev placerad i mörkret på vinden för att ta emot detta plaströr medan mannen & snickaren slet & drog i det för att få dit det), detta rör leder till en låda i väggen, för det är tänkt att vi ska ha högtalarsystem i hela huset så småningom, så musen kommer dit men inte längre.

Sen igår natt vaknade jag av att jag tyckte det lät som någon låste upp vår ytterdörr, förstenad av skräck & liggandes ihopkrupen i sängen målandes upp bilder av inbrottstjuvar med pistoler & tänkte "ingen idé att väcka mannen då går han bara upp & blir skjuten", sen hörde jag hur någon klev på vår trapp (eller vi har ingen riktigt trapp utanför dörren utan den är en konstruktion av postpallar & trallbitar, en trallbit har halkat snett & ingen orkar rätta till den så man hör varje gång någon är påväg in till oss när de kliver på den) & sen blev det tyst.

Berättade detta för mannen vid gårdagens middag som utbrast "Nästa gång väcker du MIG"

Igårkväll gick jag & la mig först , då började det rassla i väggen igen, mannen for in till mig, for sen ut i vardagsrummet igen & lyssnade, röck lite i sladdarna i väggen & konstaterade att de minsann var i spänn & därför orsakade rasslet (visst). Men ändå sätter mannen musskrämmaren på högsta frekvens.

Vid två snåret i natt har den där lille musen fått tokspel därinne i lådan pga av ljudet & fullkomligt tokrasslar i väggen, väcker mannen & medan vi ligger spänt & lyssnar så hörs ett nytt ljud, någon som springer runt husknuten klingar i byggställningen & hoppar på trallbiten... Mannen far upp (jag visste det) & springer ut till köksfönstret & börjar skratta, vår inbrottstjuv är en RÄV.

Men sen har rasslet i väggen fortsatt tills den där lille musen bitit av en bit på plasten i lådan i väggen & antagligen irrar runt inne i vårt hus för tillfället... Trots att mannen ställde upp ett "dödsbad" nedanför.

Annars gick gårdagen bra, vilade 15 min i jobbets vilorum, var skönt att sträcka ut, känner av ligamenten när jag nyser, hostar eller tar i, men det funkar bra att cykla till & från jobbet. Har rensat lite i almanackan & satt upp ett max för inbokade möten osv. men hittills har det funkat bra, de accepterar att de får vänta en eller två veckor till.

Tittade på EKG igår, tycker Ann skriverså härliga krönikor, hon är ju ett stort flum, men som programledare, nja jag vet inte... kanske ska hålla mig till det hon skriver i fortsättningen. Eriks tester var ju spännande iallafall!

Att inte längre bara kunna tänka på sig själv:

1) Jag har alltid sovit lite halvt på mage med ena benet uppdraget, det har funkat skapligt, men nu får man verkligen kontrollera sida, bebisen har ett favoritställe i min livmoder, vänster kant ganska högt upp, där brukar den kura ihop sig till en boll & om jag väljer att ligga på den sidan så känns det ungefär som att ligga på en tennisboll -dvs det går inte. Så numer får man säga till mannen när jag vill att han ska byta sida (hatar att ligga ansikte mot ansikte, dels hatar jag andedräkter & sen blir jag stressad av att höra honom andas) "Byt sida, Bebisen ligger på andra sidan", då makar han snällt över utan gnäll som annars brukar uppstå... =)

2) Jag kissar & dricker vatten på natten -OFTA! Bara det att min lille älskling vaknar av kallt vatten i magen & börjar rumstrera runt, så varje klunk får man be om ursäkt för "Förlåt väckte mamma dig igen..."

Gårdagens meny:

Frukost: 1 yoghurt med linfrö, 2 grova brödskivor med ost & gurka ½ banan Lunch: indiska rester + päron Fika: ½banan + päron Middag; ugnstekt falukorv med massa ost & hemmagjort p-mos + grönsallad med morot i Fika: 2 riskakor med ost 1 rad mjölkchoklad daim + te



Tillbaka på jobbet!

NU är jag tillbaka på jobbet igen! Känner mig helt ok, det stramar lite i ljumskar men när jag vet vad det är så känner jag mig mycket lugnare!

Söndagen:

Åkte till hemstaden för att fika med mina 2 vänner, den ena som nyss fått en liten bebis! & bebisen var ute på promenad med sin pappa medan vi fikade, skönt för mamman, men både jag & min andra vän blev nog lite besvikna =)
Men det är alltid trevligt att träffas & det blev lite babyprat & uppdateringar kring vad som hänt sen sist & precis när pappan kom med bebisen så går min syster med familj utanför fönstret, påväg in för att fika. De hade varit på julmarknad & ville ha en kopp värmande fika. Så vi bytte den ena barnfamiljen (som åkte hem) mot nästa & fortsatte fika.
Hade tänkt köpa med färsk fisk till mannen, men fiskdisken var lika ekande tom som plånboken dagen före lön, så vi bestämde oss för att lugna oss & köpa hämtmat påväg hem till oss istället. Sagt & gjort kl. 19 satt vi hemma i soffan & mumsade Indisk mat! & jag blev så proppmätt efter halva så jag fick med en portion till lunchen idag oxå *lycka*

Idag

Tydligen så har magen börjat sticka iväg eller så framträder den mer i snickarbyxor som jag har på mig idag för alla jag mött i korridoren har gullat med magen! hihi! Annars började dagen bra med en nedlagd server & alla började springa runt som yra höns & prata skit för vad annars kan vi göra när vi varken har tillgång till vår mail eller de 2 program vi använder oss av för att arbeta! Skrivbordet vimlade av lappar & telefonen har gått varm, märks att man inte varit här på ett tag...

Knäppte några bilder på nya möblerna innan jag stack hemifrån, ursäkta röran det är inte riktigt klart!



Entrén: karmstol i ek med grått tygöverdrag ca 2600:- Svenska Hem, Byrå ek ca 3500:- Svenska hem



Datarum/tillfälligt sovrum: Databord ca 3000:- Svenska hem

Har fått ett behov av att fräscha upp mitt hem med lite dukar, blommor, vaser, ljusstakar så här kommer min inköpslista:

Vardagsrum:

3 blommor till fönstret som stryckit med de 3 första gravidmånaderna
Duk till soffbord i brun/beiga toner
2 ljusstakar i svart/brunt till soffbord
ljusstakar/fat/vas till matbord

Entrén:

Krokar
duk till byrån
kvistar till vaserna

Måsten:

Hämta ut tavlorna jag ramat in
Sätta upp 3 väggljusstakar i entrén
Invänta matsalsmöbler ända till v. 50 *suck*

NU-FIKA!




Jag antar utmaningen...

Du har blivit utmanad av mig! (Novalie)

Regler:
Den som blir utmanad skriver ett blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer.

1) Jag är beroende av tidningar, veckotidningar & bilagor till kvällstidningar...
2) Jag har aldrig testat tyngre droger än alkohol & nikotin & jag skulle aldrig våga göra det heller!
3) Ögonfransarna på mitt vänstra öga är vita, på högra ögat är de svarta!
4) Jag är glutenallergiker & den enda maträtt som får mig att fuska är: friterade räkor!
5) Jag tittar alltid på prislappen innan jag tar fram ett plagg i en affär... (Cheapshoppare)
6) Jag tuggar hellre frukttuggummi än pepparmint...
7) Mina tv/bil glasögon har lila glas, saknar plast på ena bågen & är tillknyckade av min systerson, ändå kan jag inte förmå mig att köpa nya...
8) Jag är stensäker på att Pyret är en kille...

Jag utmanar: Sommartjejen, Camilla, Gisella, Jenny & Svintoflickan.


Gäääääsp!

Klev upp jättehungrig för att luta mig tillbaka framför tv4 morgon -trodde jag ja! Vi har ju tydligen ställt om klockan i natt så klockan är bara 8 istället för 9... Så det blev datafrukost idag med!

Igår blev det en superlugn dag. Åkte & handlade lite på ICA till lunchen & kvällen, orkade inte riva i kyl/frys här någe mer. Fixade hamburgare till mig & mannen när han jobbat klart. Efteråt somnade han i soffan & jag tassade ner till sängen & sov sött där i 2 timmar då han kom & väckte mig, bad om en timmes sovtid till vilket jag fick, men jag kollade på Dobidoo istället för att sova, lite halvflummigt program som man får fnissa lite åt.



Sen började vi med maten som blev bakad potatis med 3 olika röror, den första röran hittade jag i svärmors Allers:
Man gröper ur den bakade potatisen & blandar med stekt bacon, champinjoner, creme freich, riven ost, salt/peppar, gräslök/persilja & så gratinerar man härligheten i ugnen på 250 grader i 10 min. Riktigt gott men mastigt så det gick knappt åt någe fler röror, men vi hade även räkröra: färska räkor blandat med cremefreich, majonäs, rödlök & dill samt skinka, purjolök, riven ost, creme freich, salt/peppar.

Tittade på Deal or no deal, jäkla skitprogram egentligen, men vad skulle vi titta på? & så blev det Mr Bean. Gav sedan upp & gick & läste & somna sött vid 22.

Idag ska jag åka in till min hemstad & fika med 2 barndomskamrater, den ena var det länge sen jag träffade, men den andra träffade jag förra veckan, ska hur som helst bli roligt! Mannen får roa sig med att byta till vinerdäck & putsa upp en av cyklarna jag vill ha med hem (så jag slipper gå till & från jobbet då det är det som gör ondast).



Tusen tack!

Alla ni som lämnat avtryck i min blogg de här dagarna när jag behövt det som mest! Ni är underbara!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Igår skulle jag laga mat här hos svärisarna & jag hade glömt bort hur det brukar vara. Alltså svärmor är ju shoppaholic, även gällande mat, här finns 2 kylskåp & 2 frysar -alla lika proppfulla. Varje låda är så proppfull att den knappt går att dra ut, det finns så jäkla mycket mat men ändå hittar man ingenting! Så jag tog det jag först såg, det blev helstekt fläskfilé med egen gjord klyftpotatis, sallad & persiljesmör, mumsigt!

Ställde mig på vågen i fredags morse, räknade med ett bombnedslag, men icke jag har stått still ett par veckor nu! Skönt! Känns som att kroppen rättat till sig, magen toppat till sig & ansiktet inte ser lika plufsigt ut.

Igår for Pyret runt i magen som en skottspole, skönt att veta att det fakiskt är Pyret & inte jag som inbillar mig, det var på håret att jag fick känna en spark utifrån, visst man får trycka lite på magen men ändå!

Är bara jag & hunden hemma, mannen jobbar idag. Sitter & äter frukost vid datorn, ska nog gå ner & slappa lite i sängen framför tv:n, sängarna har elhissar, något som mannen inte kom på förrän i morse då han fipplade med MIN säng så jag låg som en liten boll i en grop med både huvud & fotändan pekandes rakt upp -TACK...

Dagens frukost:
Grovtbröd fullt med solrosfrön & pumpafrön med ost & parika, cotti frutti citron(den är INTE god, speciell varning för er som inte klarar klumpar i maten, tänk vaniljyoghurt med en klick keso, inte i min smak) & te

Idol recention!

Kollade för första gången i år på en Idolfinal, så jag har ju inte så mycket andra uppträdanden att jämföra med, men jag ger mig på en recention anyway:



Amanda Jensen: På audition tyckte jag hon var helt fantastisk, igår lät det... för jävligt! Inte alls en låt som passar henne tyvärr, helt klart värd att stå bland de tre..

Andreas Sjöberg: Tycker Andreas har en jättefin röst, men varje gång jag tittar på honom ser jag den där pudelfrissan & så har han lite töntvarning över sig, men gårdagens framträdande var superbra -trots kavaj som kunde setat bättre på min morfar & jag är faktiskt GLAD att han inte dansar...

Daniel Karlsson: Att man ens kan tänka tanken att SJUNGA på sin fars begravning, stor eloge för att han dessutom GJORDE det. Tyvärr hörde jag inte så mycket av sången igår då maken envisades med att sjunga med i texten HÖGT. Men bara av att se honom efteråt, se hur det kröp i skinnet & han bara ville störta därifrån gav mig gåshud!

Evelina: Dessvärre har jag lite svårt för henne som person, men hennes röst tycker jag om, inte värd att röstas ut!

Mattias Andréasson: Mycket fin sång, men minus för Jesuskläderna, inte värd att stå bland de tre.

Sam Hagberth: Eh... var ska jag börja? Det lät ju rent för jävligt! Led genom hela framträdandet, usch! I mina ögon skulle Sam åkt ut!

Marie Picasso: Blev mest avundsjuk på att hon har så litet & fint ansikte fast hon är lite mullig, en annan har ju svullnad upp likt sumo, nåväl, jag tycker OM hennes röst, bra låt, fint framträdande & UNDERBAR lila ögonskugga!

Christoffer Hiding: Hm... Christoffer i en Ola Salo låt, känns som att det skär sig redan där, jag vill ha en speciellare person till Olas sånger, Sebastian gjorde The Ark bra, Christoffer, nej tack! Han hade oxå fått vara med bland mina tre...

Gud så gulligt!



Tomtedräkt 99:- ellos



Pepparkaksdräkt 99:- ellos



Perfekt startkit 249:- ellos

Dagarna som varit...

Tänkte försöka sammanfatta dagarna som gått, har ju bara skrivit lite smått från mobilen & det har mest handlat om det viktigaste av allt -Lilla Pyret!

Måndagkväll:

Åkte & handlade på ICA, kände på mig att jag inte skulle orka så mycket kommande dagar & kylskåpet ekade tomt. Tur att jag åkte iväg! Fick för första gången uppleva hur det känns att missbedömma sin kroppsstorlek. I vanliga fall brukar jag klämma in mig mellan det lilla utrymmen mellan två kassor när jag plockar i varorna, kan säga att det går inte längre. Måste ha sett för rolig ut, blev verkligen snopen! =)
Sen blev det tv-kväll i soffan med mannen.

Tisdag:

Låg i sängen hela dagen, läste böcker, bläddrade i tidningar. Till min lycka kom Amelia lägligt i brevlådan. Dagens största ansträngning var matlagning & sen moffa jag & mannen Budapestbakelse framför tv:n. Tittade på Desperate Housewifes för första gången på ca 6 månader, helt otroligt att man bara kan hoppa in i ett avsnitt & typ fatta allt som hänt sen sist =), kul att återse de overspeedade benranglen igen.

Onsdag:

Tänkte lixom att jag skulle rycka upp mig, pröva mina vingar, så jag tog en promenad till ICA, en promenad som i vanliga fall tar mig 10 min enkel väg, men det gjorde den inte nu. Usch vad ont jag fick. Tur att jag hade påse med till löv så jag fick lite plockpauser, men hemvägen var vidrig, vilade på två parkbänkar som värsta fyllot & var i princip gråtfärdig när jag kom hem. Vilade lite & upptäckte sedan att "Den Vita masajen" gick på tv, jag som precis läst båda böckerna, så jag mumsade grekisksallad & grillad kycklingfilé medan jag tittade på den. Mitt i filmen kom möbelleveransen, min kära karmstol & byrå till entrén & databordet!
När mannen kom hem brast allt & jag bara grät för att jag var så rädd att något var fel, grät för att det gjort så ont & grät för att jag trott att den svåra biten var att bli med barn, men det visade sig att den svåra biten är att vara med barn -iallafall för mig! Jag vet inte vad jag förväntat mig, men inte att jag skulle känna mig såhär, känna så mkt både psykiskt & fysiskt!
Röck sen upp mig, mumsade lite lasagne med mannen & skickade iväg honom till Ica efter färsk fisk, bananer & russin. Under tiden fixade jag till mina höstfat med ljus på!


Mina löv, kottar & bär på torkning


1 stort & 2 små fat


Närbild stora fatet

& sen skar jag ihop en fruktsallad som vi avnjöt med solrosfrön & keso framför tv:n. Mannen började mixtra med databordet som inte var monterat. Jag har ju alltid sagt att "min man kan bygga mig ett hus, men att sätta ihop en Ikeamöbel det kan han ta mig fan inte" & tror ni jag får kalla kårar när mannen inte hittar mer än 1 litet beskrivningsblad där det står "monteringstid: 2 personer 140-180min"...

Torsdag:

Fick tag i BM som kunde träffa mig 15.00. Sov länge, blev sugen på kryddigaostköttbullar i tomatsås med pasta så jag tinade köttfärs & röde ihop ( med chili, riven ost, vitlök & diverse kryddor) & rullade köttbullar som jag kokade i krossadetomater. Mums! Vid 12.30 kom svärmor & svärfar med sitt lilla "barn" dvs hunden som vi ska ha hela helgen för att de ska på sprit & kärlekssemester till Tyskland. Så jag fick sällskap & någon som städade  mitt köksgolv, hon har nu slickat upp alla mina fläckar på köksgolvet -tack så mycket! =)
BM kunde varken ge mig ett svar eller lugna mig, hon tyckte det var för tidigt för sammandragningar & foglossning, hon trodde att det var ligamenten men det kunde oxå vara ett begynnande missfall, men det behövde inte vara det. Hon är så go min BM & när hon frågade "Känns det jobbigt" så brast allt & krokodiltårar rullade ut med kinderna. Jag hade så många frågor, dels om inte barnet mådde bra, men OM det mådde bra ,skulle det kännas såhär hela graviditeten då? osv. Men hon sa att vi tar en sak i taget & det första var UL fredag kl. 10.00.
Åkte hem & fick tröst av hunden, ringde mannen & skickade lite sms. Lagade sedan mat : färsk lax med pressad potatis & citronsås + kokta morotsstavar. Mannen fortsatte bygga databordet & det blev faktiskt klart innan jag gick & la mig, ok det var ingen Ikea möbel, men jag får nog ta tillbaka hälften av mitt påstående, han fick ordentligt med beröm & i sista kartongen hittade han en tio sidor lång beskrivning.... Alltså det tog 2 kvällar, utan beskrivning & skiten ser ut som det ska -underbart! Mumsade chokladglass mes skivad banan & melonbitar framför "Sjöräddningen" & tittade sedan på slusken Morberg, är ganska kul när man hört historer om honom från de som träffar honom då & då privat att sedan se honom på tv, till & med de som träffar honom tycker han verkar trevlig -på tv såklart =)

Fredag:

Fick sovmorgon med snarkade man & hund, jag kan knuffa på mannen, men at knuffa på en hund känns mindre roligt... Kl. 10.00 fick vi komma in till läkaren, först gjorde han en gynundersökning, jag som annars brukar vara ganska avslappnad med benen i vädret spände mig så mkt att det gjorde riktigt ont & mannen höll mig i handen & klappade tröstande på mig, sen gjorde läkaren VUL & for runt sådant med staven att jag varken såg det ena eller det andra & knäpptyst var han så tillslut sa jag "Rör det sig" & han skratta till "ser du inte det?" & jag sa "Jag vet inte om det är du eller bebisen som rör sig" & så höll han still, pekade ut huvud, ryggrad, lårben, bebben sprattlade lite, sög på tummen & så frågade jag om hjärtat, då gjorde han vanligt UL & zoomade in hjärtat så jag fick se det lilla underverket slå -så himla skönt! Min lilla älskling! Hade sedan tusen frågor, hur högt livmodern gick (2 fingrar nedanför naveln), om bebisen såg ut att var ca v. 16 till storlek, om livmodertappen såg bra ut ( det gjorde den, inga tecken på begynnande missfall), var moderkakan satt, fostervattnet osv, men han sa att på Rutin UL kommer vi få svar på alla våra frågor & då är bilder kristallklar inte så grumlig som den var idag. Sen fick jag göra böj & sträck övningar & han kunde konstatera att det är ligamenten som drar i mig så jag tror jag ska explodera. han rekomenderade mig att försöka leva så normalt som möjligt, men att LYSSNA på kroppen vila när jag behövde & inte provosera fram mer smärtor än behövligt, dvs inga långpromenader för min del... Träffade BM efteråt som var lika glad som jag =)
Åkte hem packade in mannen i ena bilen & mig & hunden i den andra. Tog en sväng förbi jobbet där det blev korridorshäng & kramar för att bebisen mår bra, kollade min mail & skrev lappar till Babsan att jag skulle komma på måndag & att allt var bra.
Åkte sen till svärföräldrarnas hus, köpte en kebabsallad på vägen & nu sitter jag här vid datorn & uppdaterar alla mina sidor jag brukar cirkulera runt på!

 




Bebisen mår bra!

UL:et visade att bebisen mår utmärkt! Inga tecken på att livmodertappen håller på att öppna sig. Läkaren konstaterade ligamentssmärtor som är ofarliga& oftas håller i sig 1 till ett par veckor, bara lyssna på kroppen, leva så normalt som möjligt & vila när jag behöver. Bebisen var en pigg krabat som fäktade med armar & ben, sög på lilla tummen & var hur söt som helst! Skönt! Skriver mer när jag landat hos svärföräldrarna där vi ska bo i helgen -hundvakt medan de shoppar sprit i Tyskland!

BM besök

Vet inte så mkt mer nu, har fått ULtid i morgon kl.10,läkaren ville inte klämma in mig för ett snabbUL mellan två patienter. Imorgon följer mannen med-skönt! Visade inga bakterier i urinen,så dt kan inte bero på uvi. Får vänta lite till!

Tid hos BM

Fick tid hos min BM idag kl. 15. Hon hade läkaren där idag så de gör antagligen ett VUL oxå, känns skönt att bli undersökt & få diskutera sina frågor & förhoppningsvis få positiva svar- är så rädd att något är fel med Pyret.Skönt att slippa vänta längre!

Dagens meny

Frukost: 2 skivor grovt bröd m ost,skinka&gurka+te Lunch: grekisk sallad m grillad kyckling Fika: yoghurt m linfrö+riskaka m ost Middag: lasagne +grönsallad Fika; fruktsallad m keso

Promenaden

Gick inte sådär jättebra. Fick ont nedåt båda ljumskarna & fick sätta mig på 2 bänkar för att härda ut. Ska ringa BM imorgon & be om en koll, uvi kan tydligen förvärra sånt här läste jag. Man blir ju rädd att något är fel på bebben... Vila resten av dan!

Hemma idag oxå!

Är hemma idag oxå-låg i sängen hela dagen igår-skönt! Mår bättre men måste testa så det funkar att vara uppe,dagens mål är ica-köpa lunch&tv-tidning.Skulle vilja plocka lite höstlöv&göra ett höstljus arrangemang!Nu-dax för frukost!

Gårdagens meny

Frukost:havrebröd med ost&gurka+te lunch:4pannkakor fika:havrebröd med äggröra middag:lövbiff m svamppanna&paris+sallad m citronolivolja fika: budapestbakelse (man får när man är sjuk&gravid)

Hemma i sängen!

Bloggar via mobilen. Valde att stanna hemma idag! Har känt mig småkrasslig en tid+att det varit mkt å ingen tid för hemmapyssel å vila,blir en inre stress & igår sa bebben ifrån med mkt sammandragningar-så nu vilar jag,läser & äter frukost i sängen.

Hur korkade får man bli?

Vaddå bevisen räcker inte? & att barnet skulle orsakat dessa skador själv -yeah right! Puckon!

Viktors dop-helg!

Fredag:

GIck hem tidigt från jobbet med växtvärk, packade i ordning, sov en timme & låg sen & läste tills mannen kom hem. Vi kom iväg sent & var framme sent, men 3 tappra personer var vakna & guidade runt oss i huset.

Lördag:

Sov halva natten, låg halva natten & vred & vände på mig pga växtvärken, men vaknade relativt pigg av barnen som viskade ute i hallen " Var är pannrummet?" , "Här" en dörr öppnas & tre små röster utbrister "Wow" *fniss*.
Blev gemensamt frukost. Syster hjälpte mig att platta håret & sen åkte jag & mannen hem till Viktor (& hans mamma & pappa).  Fixade till syster i håret medan V gymmade, så här söt är han när han gymmar:



Fick mig massor av Viktorgos, han ska ju helst stå i famnen, på sina små vingliga ben som viker sig då & då ,men stå det ska han -knasboll! Det är ju inte lätt att ha med en gravid & en ammande att göra, det krävs ju mat med jämna mellanrum så systers man kokade korv & räknade in bröden som vi alla 4 mumsade i oss innan vi gav oss i väg till kyrkan med motiveringen "Ät nu vi vet inte om maten kommer räcka därborta", haha.
Precis när vi skulle tåga längs kyrkogången sprakade det till i baken på Viktor, typiskt =) han var väl nervös stackarn.
Dopet gick utmärkt, Viktor skötte sig exemplariskt. Folk trodde nog att jag höll på att tappa honom när han lutade sig framåt & kämpade för att få tag i det blå bandet -tokstolle. Men det var tur att det var band på klänningen, de höll honom sysselsatt nästan hela dopet.
Efter dopmat/fikat så gav vi oss iväg till huset. Skönt att få sträcka ut i soffan. Männen gav sig ut på matjakt & kom hem med thaimat som vi dukade upp till en lite buffé& glatt mumsade i oss. Sov sen som en prinsessa med en & annan snyt/kisspaus innan klockan ringde & det var dax att åka hemåt...

Söndag:

Åkte redan vid 9 efter att mannen sett en orm simma utanför i kanalen. Jag & mamma är fortfarande övertygade om att det var hallucinationer så tidigt på morgonen. Vi körde förbi sommarhuset på vägen hem. Sen stannade vi till vid en stor möbelaffär & slog till på ett bord & 6 stolar. Bordet är rubust i mörkbetsad alm, med tjocka ben & i mitten ligger en svart stenskiva. Stolarna är svarta, klädda med en extra slitsark mocka som var impregnerad med tefflon så allt rinnande pärlades & ran av. Var först lite skeptisk till mocka & kletiga barnfingrar, men försäljaren visade diverse olyckor & torkade bara bort dem lätt med en trasa, så vi köpte det!
Var hemma vid 18, tog en sväng till pizzerian, ICA & tankade, sen sträckte vi ut i soffan framför tv:n mumsade pizza & drack LOKA.

Dagens meny:

Frukost: te & knäckis i sängen, baguette & te + satsumas på jobbet Lunch: kyckling med vildris & teriyakisås + mangoglass (Finud, Felix frys mat...) Fika Päron & satsumas Kvällsmat: pasta & sås med kassler & vin & timjan mm Fika: Har förprepparerat en liten skål ostbågar hemme, dvs de är på luftning, 1 dags gamla ostbågar är godast!

Känner mig lite små mosig idag, täppt i näsan, inte bara gravidtäppa utan massa snor oxå, får se om jag orkar hela dagen eller om jag ger upp vid lunch... NU -fika!



Å vad jag vill att det ska bli april NU!

Jösses vilken liten plutteplutt bebis jag fick känna på igår, en riktig liten minigroda med mörkt lent hår & stora blå ögon. Ursöt! Nu blev man ännu mer sugen på att tiden ska skena iväg & april ska infinna sig...

& deras hus, vi har verkligen varandras motpoler till hus. Vi -nybyggt med diverse moderna finesser & De - tidigt 1900-tal med den gamla stilens charm & vinklar & vrår, de har verkligen lyft fram det gamla i huset. Blev lite svettig när jag besökte dem första gången då de precis köpt huset, tänkte "gud vilket jobb" men de har fixat det galant, är riktigt imponerad, riktigt fint! Så någon gång i mitt liv ska jag oxå ha ett gammalt hus med bröstpaneler, skyhögt till tak & det ska vimla av kristallkronor & persiska mattor stora som fotbollsplaner ;-). Min man brukar säga "Du borde fötts som indier..."

De bjöd på kycklingfilé med pasta & en underbar kantarellsås & glass till efterrätt! Riktigt gott! Synd att man ska bli sådär proppmätt numer, det tar verkligen stopp.

Mannen var tvungen att flasha med badkaret när vi kom hem, det kopplades nämligen in igår, så han körde igång musik i det & lät lamporna lysa, men någe bad blir det inte förrän tidigast söndag.

Har sovit som en kratta, har haft växtvärk, vaknade av molande värk & sen har det dragit i ljumskar & blygdben, är bättre nu men jag känner fortfarande av det. Så länge det inte dyker upp någon syndaflod så håller jag mig lugn. & så kände jag precis lite fiskliv därinne-skönt!

Ikväll åker vi till syster yster, eller en stuga vid syster yster för att bli gudmor eller fadder som det så käckt heter nuförtiden åt lille Viktor! Längtar!

Dagens meny:

Frukost: ½ äpple, 2 skivor grovt bröd med pålägg & grönsaker + något gott efter Lunch: pannbiff med kokt potatis, brunsås & lingon (eftersom min kollega drog med migtill pizzerian igår på lunchen...) Fika: frukt & keso Middag: on the road, antar att det blir Mc Donalds Fika: kvällsmacka

Gravidstatus & magbild

Sådär ja då var man på plats igen! I morse gick det strålande, förutom att jag snoozade till kl. 7, men jag behövde inte vila mellan toabesök & tillfixning -skönt, så jag är här någorlunda i tid ändå!

Igår blev jag så rackarns sugen på smörgåstårta, har tänkt på smörgåstårta i flera veckor, till & med leverpastejen i ett av lagren lockade, så plötsligt fick jag nog igår & shoppa lite ingredienser & fixade till två små söta portionssmörgåstårtor åt mig & mannen medan jag lagade pannbiffen. Misstänker att kvällsfikat måste utökas lite för att jag ska slippa vakna varannan timme per natt, så då får jag börja med kvällsmacka & igår blev det då smörgåstårta! Sov sen som en gud, förutom nästäppan då men...

Mannen tittade på film & jag läste nya Vecko-Revyn, tycker inte riktigt om den nya chefredaktören samt att de är lite efter med vimmelbilder & skvaller, deras "nyheter" har jag läst för flera veckor sedan i nån annan tidning & planerar byta ut den prenumenationen mot någon annan tidning, det jag tycker är bra är att jag får en tidning i veckan nu, varannan vecka Amelia & varannan vecka VR, nån som har något bra förslag på tidning?

Ikväll ska vi åka & besöka bebisen som kom ut häromveckan, bli bjudna på mat & höra förlossningsberättelsen & hur det är att bli föräldrar =) Ska bli spännande! Mannen är nog mest intresserad av hur de renoverat huset...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gravidstatus:



V.16

Tyckte att magen hade krympt , men ändrade mig igår när jag hade växtvärk & tittade mig i spegeln innan jag la mig (bilden är tagen igår em). En gång i veckan är det högläsning från boken "Gravid -vecka för vecka" & mannen måttar mellan fingrarna hur stor bebben & så är den en kompis som säger att man kan höra bebisen när den är vaken, att det ska svischa & bubbla, så det sysslar han oxå med, lägger örat intill & lyssnar, men han tycker mest det bubblar & gurglar överallt än så länge. Mår fortfarande illa på morgonen, men har nu inte kräkits på 1½ vecka, skönt! Känns som jag har hittat strategier för illamåendet -VILA! & det är när jag inte följer dem som det blir tokigt.
Hoppar mer & mer över fruktstunderna (som finns på dagens meny) som inte infaller på vanlig fikatid, de behövs lixom inte längre -skönt! Har en enorm nästäppa nattetid, misstänker svullna slemhinnor, men hoppas det är en liten förkylning som snart kommer gå över. Känner bebben som fisksnärtar då & då inte varje dag men nästan ,mest när jag sitter ner & så lite bubblor mellan varven.

Dagens meny:

Frukost: grova rutan delat på 2, med ost, skinka, gurka & tomat 1äpple, 1 satsumas + te Lunch: pannbiff med kokt potatis, brunsås & lingon Fika: äpple & satsumas Middag: ??? Fika: ???

Tröttis tjej på jobbet!

Gårdagen fortlöpte utan större misstag eller förseningar. Vi hade helt proppfullt hela dagen, fick slänga i oss mat & vid 17 snåret rullade Babsan iväg sittandes på kontorsstolen genom korridoren till toan med kommentaren "Det är väl iallafall bättre än att kissa på sig". Som tur är dagen lugnare, väldigt mycket lugnare om man tittar i kalendern & det känns skönt. Magen vill lixom inte stressa utan säger lite i från så jag fick slänga upp fötterna på skrivbordet & sträcka ut ett par gånger igår för att lugna den.

Föreläsningen var kanon, hade inga problem att hålla mig vaken. Men glömde kvällsfikat & har fått sota för det hela natten, har vaknat med nån timmes mellanrum & varit störthungrig, har mumsat både päron & yoghurt i natt men inget hjälpte. Så det var tur att jag hade sovmorgon i morse annars hade det gått tokigt. Nu kunde jag vila mellan toabesök, sminkning & hårfix, äta frukost i sängen, läsa en stund & sen borsta tänderna & gå iväg -för att sätta mig & fika på jobbet, hihi!

Sushibaren hade slut på avocado igår men slängde i lite extra rullar & räkor, så vi blev nöjda ändå. Babsan tog oxå mammasushi, hon hade aldrig ätit sushi & frågade om minsta lilla detalj. "Är det här lagom wasabi?", "Var ska jag lägga räksvansen?" & "Står den sig tills ikväll, jag hinner inte äta mer nu". Själv mumsade jag glatt i mig alla bitar, men kanske en aningens för fort för det kändes som att det bildades en stor gasboll högt upp i magen. & man kan ju inte direkt sitta & småfisa på en föreläsning...

Ha,ha fick precis ett samtal från en snubbe jag mötte på en parkering igår, han tillhör samma verksamhet som jag, fast vi jobbar inte på samma ställe, han misstänkte att han touchat min bil på parkeringen. Ska ut & fara sen & kika lite på den, det är ju inte MIN bil så jag skrattade mest åt honom, han lät lite små nervös...

Hittade 5 frågor på nätet på gravid. se som kunde "bestämma" vad det skulle bli för kön på barnet, bla hjärtljud, om håret på benen växte mycket, inställning till apelsinjuice osv. Apelsinjuice tänkte jag, usch nej det har jag inte druckit något, men så kom jag på -satsumas.... Stor Apelsinjuice konsumtion = tjej enligt undersökningen, håriga ben = kille, jag får nog en tvåkönad krabat!

Dagens meny:

Frukost: te & grov macka med skinka, ost, tomat & gurka i sängen, en likadan macka + 2 satsumas + te på jobbet Fika: satsumas Lunch: ska köpa något, är sugen på sallad Fika: päron & satsumas Middag: pannbiff med kokt potatis, stekt lök, brunsås & lingon Fika: frukt & keso



Uppbokad dag...

Skriver lite kort så inte fler tror att jag ligger hemma & snörvlar! =)

Gårdagen blev VÄLDIGT lugn, vi vilade lite innan maten så jag fick så ont i hälarna av att steka både raggmunk & pannkaka & sen vilade vi efter maten & båda lyckas somna vid 19-19.30 snåret & ingen går upp mer den kvällen... Just ett snyggt par vi är va?

Har nog sovit 12 timmar i natt eftersom jag började senare (10.00 istället för 7.30) ska nämligen på en 3 timmars föreläsning ikväll 18-21(hur jag nu ska klara av att hålla mig vaken). Vaknade med sprängande huvudvärk & ömma bihålor, men det släppte efter en dusch , är väl hormonerna som spökar med slemhinnorna i både näsa & hjärna.

Dagen är fylld av möten, så jag känner mig en smula stressad.

Dagens meny:

Frukost: i sängen, grova rutan, delad på 2, med skinka, ost, tomat & gurka + te Fika: satsumas Lunch: 3 pannkakor med keso & drottningsylt + satsumas Fika: päron & satsumas Middag: mamma sushi Fika: frukt

Uderbara Helg!

Vill börja med att tacka Camilla & Novalie för era fina ord! Det värmde!

Fredag:

Blev avsläppt av kollegan på stan. Gick in i en presentaffär & hittade en så himla söt ängel vars vingar bildar ett hjärta, så den köpte jag till mamma. Var inne på H&M & klämde & kände lite på babykläderna, så himla mycket gulligt det finns. Jag vill likt minn syster ha en riktig bebis inte en minivuxen. Så alla byxor med fötter på älskar jag. Hittade en sån himla söt överall, en beige lurvig sak med öron på luvan. Den ska jag köpa efter UL. Men dessa kunde jag inte motstå. Bebben gjorde nån slags volt i magen när jag höll i dem så jag kunde inte låta bli att köpa dem.




Gick till frisören. Har aldrig varit på den salongen förut. Bor ju i en ny stad så ajg känner mig för lite. Tyvärr hamna jag inte rätt denna gången heller. Det var en tjej som var så långt ifrån min smak hon kunde komma. Högljudd, yviga rörelser, nästan skrek över salongen så man hade lust att krypa under det där svart skynket. & håret ville hon aboslut inte slinga, det vågade hon inte "jag vill inte vara den som gör det här till svinto" & syftade på min avfärgning osv. Två andra frisörer kom fram & kände på mitt hår & sa "ja men det känns ju verkligen inte behandlat , tror inte det är någon fara" men hon vägrade. Varför reste jag mig inte bara upp & gick därifrån? Jag kände redan där att jag skulle bli missnöjd. Hon färgade utväxten, men den syns fortfarande så det syns knappt att hon gjort något. Blir så trött!

Mannen kom & hämtade mig, vi bakade pizza & mumsade i oss & sen blev det filmkväll.

Lördag:

Åkte till mina föräldrar, de bor ca 1 timmes bilväg från mig. Var skönt att träffa mamma. Hon var ledsen till en början. & blev jätteglad över ängeln, hennes "Skyddängel" som jag kallade den. Pappa for runt med dammsugare & golvmopp & rengöringsspray. Mamma fixade med blommor & jag lagade maten:

Mammas & pappas middag:

Förrätt: Bruschetta med tomater, mossarella & basilkaolja ringlat över (jag stekte bröden så de fick fina rutmönster, tärnade tomater & la i en burk & skar osten så allt bara var att lägga på & köra in i ugnen)
MIddag: Älgfärsbiffar  med potatisgratäng, rostade rotfrukter & kantarellsås ( jag räddae den fina älgfärsen från att bli köttfärslimpa & gjorde stora knosiga bulliga biffar som jag stekte yta på i panna & därefter ugnsstekte så de blev klara, potatisgratängen fixade jag så den bara var att köra in i ugnen)
Efterrätt: mamma hade bakat en jättefin äpple & lingonkaka med vaniljsås

Till kaffet: daimtårta

Dels blev jag chockerad över hur mycket de gentligen skulle bjuda på, lixom två kakor.... Men de brukar tydligen alltid göra så, så det var bara gilla läget.

Pappa beställde stora fina räksallader till lunch & vid 14.30 åkte jag hem.

Handlade mat till kvällen & sen hjälptes jag & mannen åt att laga mat.

Vår middag:

Förrätt: egen fiskade kräftor med baguette
Middag: fläskfilé fylld med vitlök, basilika & citron, lindad i bacon & potatisgratäng + stekta kantareller & grönsallad
Efterrätt: Geishakaka med glass

Fick en jättetrevlig kväll, massa skitsnack & en massa tjejsnack. Paret som kom hade precis bestämt sig för att skaffa barn så hon hade miljoner frågor & kastade längtansfyllda blickar på min mage... jag hade så trevligt att jag höll mig vaken till 23.30 -REKORD! jag somna sött medan mannen tog hand om disken -gulle!

Söndag:

Låg & drog oss LÄNGE i sängen. Bjöd mannen på frukost i sängen & vips så fick vi sms från mamma & pappa att de hade 30 min resväg kvar. Så då var det bara pallra sig upp. De hade med sig MASSOR av mat sedan lördagen med sig. Så det blev stor kalaslunch med kräfta till förrätt & sen en mix av deras middag & vår middag. Mannen & pappa fixae på övervåningen -var skitduktiga & gipsade klart båda smårummen & en bit av allrummet. Det hördes små svordommar från övervåningen då & då när pappa sågat fel vinkel eller satt knät genom nån gipsskiva, hehe.
Mamma & jag latade oss i soffan HELA dagen. Läste tidningar & pratade & åt smågodis. Masade oss iväg till ICA, mamma tyckte vi kunde gå ut & gå men vi ändrade oss när det regnade ute så det blev bil. & sen blev det fika, deras 2 kakor också vår. hade mat ut genom öronen kändes det som! De åkte vid 18.30 då mannen & jag duschade & gjorde oss kvällsklara & sen mumsade vi i oss grillad kycklingklubba & revbenspjäll med potatissallad & grönsallad medan vi tittade på SOS.

Hyllorna som bara var att "raffsa upp":




Mosters lilla minigris:



Dagens meny:

Frukost: 1 glas vanilj yoghurt. 1 päron, grova rutan med skinka, ost, tomat & gurka & satusmas Fika: satsumas Lunch: älgfärsbiff med potatisgratäng & kantarellsås Fika: äpple & satsumas Middag: raggmunk med bacon & lingon & keso Kvällsfika: fruktfat med keso











Kan det finnas för många Fredagar? NEJ!!!

Mötet med försäljaren gick bra, han var en liten fjant, ganska bögig (hört det i telefonen) men väldigt trevlig & lite små smörig, erbjöd mig skjuts osv, men som tur var hade jag egen bil. Hembesöket innebar ett luktmoment som jag avstod med anledningen "Jag är glad att jag fått behålla frukosten så här länge" & de fattade vad som var på G, han oxå.

OM vi tar reda på kön har vi inte bestämt än om det är något bara för familjen eller om det blir allmänt känt. Men visst kära syster OM vi vet så kommer DU få veta! =)

Gårdagen blev en ganska orolig dag, mamma var på undersökningar på sjukhuset som tog LÅNG tid & vid 19 snåret fick jag veta att de hittat två gamla proppar i hennes hjärna. Hon blev kvar på sjukhuset, fick medicin & ska idag genomgå fler undersökningar både röntgen & tester av Arbetsterapeut & Sjukgymnast. Känns som att hon är på rätt ställe & det "värsta" har ju redan hänt, om hon får vara förskonad från nya proppar så kommer hon med lite träning bara bli bättre. Ber er -likt min syster att INTE lämna skrämmande kommentarer om egna erfarenheter angående detta.

Idag känns som en allmänt uppbokad dag, möten, möten & klipp & slingtid 15.30, kommer väl vara klar vid 18 snåret. Tur att mannen är hemma idag så han kan agera chaufför & handlingsassistent (mat).

Dagens meny:

Frukost: 1 glas vanilj yoghurt, 2 grova brödskivor med ost & en massa grönsaker, kanske något sött oxå Fika: satsumas Lunch: kyckling, champinjon & baconsås med nudlar (blev skita gott) Fika: macka & satsumas (så jag inte svimmar i frisörstolen) Kvällsmat: hemmagjord pizza & pizzasallad Kvällsfika: frukttallrik med leso


Puta med magen möte

Idag ska jag träffa försäljaren, vi ska ut på ett gemensamt hembesök för att undersöka vad som var fel med hans vara. Så jag har tagit på mig mag-put-strassen & så är jag sådär lagom fräsch, nyser varannan sekund så snoret sprutar & har molande huvudvärk. Funderade starkt på att ligga kvar i sängen i morse -men nu är jag här och det känns ganska ok ändå!

Tusan vad kallt det var att gå till jobbet i morse. Jag har "lånat" ( den har hängt med prislapparna kvar & har gjort så i snart 1 år så den känns inte så välanvänd direkt) en av mannens softshell jackor med luva, skönt!
Mina små, tajta kavajer känns inte som en hit just nu & vinterjacka i oktober, nja...

Jag hade ju planerat kycklingwook igår, men var inte ett dugg sugen på det, däremot läste jag någons inlägg nånstanns om schnitzel & kunde lixom inte glömma den där frasiga ytan, fläskköttet & en smält ostbit + skinkbit i mitten. Så det var bara shoppa på vägen hem & väl hemma stod jag & bankade kött & pussla ihop med ost & skinka, vände i mjöl, ägg & ströbröd -helt från schratch! & mannen var alldeles lycklig när han kom hem & fick se resultatet. " Det ser jättegott ut" Mat i hans smak med andra ord!

Pratade sedan med mamsen i telefon & så började vi titta på en film, men vid 20.30 kunde jag inte hålla ögonen öppna så det blev bums i säng & mannen kom inte långt efter...

Dagens meny:

Frukost: 1 glas vaniljyoghurt, baguette med ost, sallad & gurka, satsumas Fika: satsumas eller ½ päron Lunch: schweizerschnitzel med klyftpotatis & bearneisås Fika: äpple & satsumas Kvällsmat: tänkte slänga ihop en form av pastasås med kycklingfilé, färska champinjoner, bacon & minigrädde & servera nudlar till Kvällsfika: ½ päron, satsumas & keso

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gravidstatus:

Går nu in i vecka 15, magen känns som att den stabiliserat sig lite, tarmarna har nog blivit kompis med sin växande besökare. Tyvärr dyker fortfarande illamåendet upp när jag minst anar det, men har kommit på att frukost hemma inte är någon idé, mer än ett litet glas flytande föda för att döva värsta hungern. Stress på morgonen funkar inte heller. Jag som tidigare klivit upp 6.15, senast 6.30 & suttit på jobbet senast 7.15, sover nu sött till 6.45, drar mig en stund fixar mig i ordning, hämtar lite yoghurt & går & lägger mig & läser en stund innan jag lufsar iväg...
För första gången vaknade jag i morse av fenomenet sendrag i benet, aj,aj,aj!
Har tyckt mig känna min lille krabat därinne, först i fredags på bion, två små minipickningar & sen i måndags då det var full aktivitet halva förmiddagen, sen dess har jag mest farit runt en massa & vid gående & liggande har svårare att känna något. men den här veckan ska bebben växa sig dubbelt så stor så snart så... Mannen går där hemma & pyser av stolthet över sina "fungerande spermier", namn diskussionerna är i gång. Tjejnamn var vi överens om direkt, men killnamn, det finns en hel lista med tänkbara men inget som klingar sådär riktigt rätt! Stora frågan hemma just nu : Ska vi ta reda på kön eller inte? Vet ju inte ens om man får veta vid UL här i stan. Mannen vill, jag skulle vilja ha en suprice vid födseln, men jag är nog påväg att kapitulera...

Miljörond!

Snart ska det "gås" miljörond här på jobbet, vi har fått in en termometer i vårt rum för att vi har så jäklarns varmt, 25 grader på morgonen & 27 grader när vi går härifrån -så det är inte bara mina gravhormoner som ger vallningar!
Har stängt ute all tillstymmelse till sol som kan öka värmen -men det verkar inte göra någon stötrre skillnad än att vi slipper få solen i ögonen vid datorn!

Klarade gårdagen utmärkt trots morgonens "fadäs". Mannen var på strålande humör när han kom hem & blev ju inte mindre strålande när han märkte att mitt klubbmedlemskap i en cd-klubb resulterat i ännu 2 st oavbeställda helt värdelösa cd-skivor. "det hade jag kunnat räkna ut innan" var hans skrattande budskap. Jag har fått hem totalt 5 skivor jag glömt avbeställa, två av dem har jag inte orkat skicka tillbaka utan snällt betalat & lagt in i cd-hyllan för att aldrig lyssna på dem. Mannen tyckte jag skulle ge bort gårdagens skörd till mina föräldrar men jag kände att jag fick nog av resan i deras bil i lördags, de hade köpt en ny cd-skiva & ut ur högtalarna dånade "Stoppa in en pinne i brasan". No more sånna skivor till dem inte! Så i morse packeterade jag ihop mina "fynd" & idag ska de skickas tillbaka samtidigt som min uppsägning av medlemskapet. & med mannens ord i öronen "Om det är en skiva du VILL ha så säg till så köper jag den åt dig" 2 sekunder senare hade jag gapat "Jag vill ha KENT´s senaste", så den ska jag få nästa vecka när den kommit ut! =)

Har fortfarande inte fått igång vår tv (stadsnät + canaldigital som strular) så det blev movie night igår, har snart gått igenom alla gamla filmer vi har. Igår blev det "Den ofrivillige golfaren". Skrattade hej vilt åt att mannen sett den på bio när den kom ut...

Dagens meny:
Frukost: 1 glas svartvinbärs filmjölk, 1 baguette med ost, sallad & gurka + satsumas Fika: satsumas Lunch: italiensk korvgryta med ris & coleslaw Fika: äpple + satsumas Kvällsmat: greencurry kycklingwook med risnudlar Fika: frukttallrik med keso

I morse klev jag upp på vågen & höll på att få en chock. I böckerna står det att man ska lägga på sig ca 3-400g i veckan inte 1 kilo! Gick sedan till spegeln för att undersöka vart alla kilon satt sig, ok bredare arsle & höfter, lite mer hull på rygg & armar & så fick jag plötsligt syn på ett par jättebomber & tänke "Vems var det där?" men det var ju såklart mina, så där sitter nog åtminstone 500g var ;-). Inte konstigt att mannen ser ut som ett lyckligt barn såfort han ser mig! men ändå konstigt nog passar mina mammabrallor i storlek S utmärkt!




Jag & Postafen...

Det är bara att inse -Jag kan inte sluta med postafen. Idag resulterade en missad tablett i att jag stod & spydde i vägkanten på väg till jobbet. Stackars cyklist som snabbt susade förbi bakom mig där jag stod & fräste.
Mår nu lite bättre, men det tar på krafterna, skulle lätt kunna sova ett par timmar & huvudvärken börjar mola igen...

Gårdagen gick iallafall bra, ingen huvudvärk & relativt pigg.

Har fått tid för ultraljud -behövde inte vänta så länge som till v. 19-20, utan vi fick komma 5 nov kl.8.30- kändes skönt!



Dagens meny:

Frukost: 1 rostad med minilätt & ost + 1 dl äpplejuice (alltsammans ligger i skogskanten) Fika: baguette med ost, sallad & gurka + satsumas Lunch: tacopaj med grönsallad & coleslaw Fika: äpple+ satsumas Fika: satsumas + keso Kvällsmat: spagetti & körrfärssås + pizzasallad Kvällsfika: frukttallrik med keso

Kvällen var slapp, låg & läste nya Vi föräldrar- Gravid & nya Amelia & somnade så sött vid 20.30

Helgen

BM-besök

Blev lite trassel på jobbet när jag kom tillbaka så jag var tvungen att reda ut det & när det var klart var jag så förbannad att jag bara gick hem. Men...

...besöket gick bra. En jättegullig BM som var noga med att få in mannen i samtalet, han fick massor av beröm till att börja med " Grattis -dina spermier fungerar" "det är DU som har gjort det här" osv. Sen fick Han berätta på vilket sätt han märkte att jag var gravid, lite roligt att höra. & så var det dax att fylla i papper, först mannen & sen jag. Uppgifter som ska till socialstyrelsen. & så fick jag lämna blodprov 2 st rör, 1 stick i fingret + 1 kissprov. Allt såg bra ut utom kisset -socker i urinen. Så jag fick redogöra för vad jag ätit dagen innan & det var 1 glas Cola & marmelad på mackorna som var boven i dramat, sen fick jag en föreläsning om socker & vad "sockerkickar" gjorde med barnet, så nu har jag sagt bye bye till Cola ( blir endast vid något enstaka festligt tillfälle) , mer än 1dl juice/dag, godis(endast lördagsgodis), fikabröd (endast vid kalas) & glass (1 g/v).
Idag ska jag beställa tid för ultraljud, men det kommer inte bli förrän i mitten av november, de gör inga UL innan v. 19 här i stan. Jag frågade om ett VUL/UL innan för jag tyckte det kändes jääääätte länge tills dess, men hon sa att man ska försöka göra så få som möjligt eftersom det är så starka apparater, speciellt i dessa veckor då det händer så mycket & vi har redan gjort 2 st. Så hon tyckte jag skulle lära mig att lyssna på min kropp & LITA på den!
Hon sa även att om bebisen inte skulle må bra därinne så skulle jag inte kräkas när jag borstade tänderna, humöret skulle inte åka berg & dalbana & tuttarna skulle inte vara så stora som de är nu & jag skulle inte gå & lägga min klockan 20 på kvällen. 

Hörde sedan av en min systers kompisar att de forskat kring ultraljud & koncentrartionssvårigheter & hittat att det finns samhörighet mellan UL & vänsterhänta barn, efter UL i v. 16.

Lördag

Mannen for iväg för att jobba & jag tog bussen till min syster. Hade kollat upp busstider så fint på internet, men de visade sig inte stämma, det stod att det skulle komma en buss 11.10 utanför vårt hus, men den som kom var "Ej i trafik" men han som körde var så snäll att han skjutsade ner mig till stationen ändå så jag inte skulle missa andra bussen. Sprang in på hemköp & handlade en sallad & mineralvatten som jag åt på bussen.

Mina föräldrar hämtade mig vid station & strax efter kom min syster med Viktor. & så åkte vi i gemensam trupp till syster som fyllde år. Jag, mamma & pappa gick in först & de var inte alls i ordninggjorda & inte beredda att få främmande så här tidigt så jag fick klämma i med att "det var den enda bussen som gick". & så gick vi in & min svåger envisades med att visa en hängare han tillverkat i entrén & såg ut som ett fån när han fick se sommartjejen med familj utanför så jag fick ge honom "stränga blicken" & tysta honom så han inte skulle börja gapa något innan syster märkt dem. Hon stod med mamma i köket & hade utbrustit i ett : "Men va i helvete", så jag tror överaskningen gick hem! =)

Blev uppvisning av magen & min ena syster (ej sommartjejen) utbrast: "Det där kan ALDRIG bara vara en" & sen kom det kommetarer om att det skulle vara tvilingar så tillslut frågade min syster svärmor: "ska du ha tvillingar" & jag fick förklara att jag inte trodde det, det var bara min syster som trodde det. & det känns inte som att det är något att spekulera i förrän vid UL då vi verkligen vet. Kan säga att jag drömde mardrömmar om tvillingar efter det där kalaset, det var fruktansvärda tvillingfödslar & matning som inte fungerande & jag var skittrött & mannen bara jobbade... Nej du Pyret du är nog bara en- det känns som att jag känner dig då & då, än är jag inte säker på att det är Pyret eller om det är gaser, men det är ju mysigare om det vore Pyret...

Viktor var jätteduktig & somna nästan på en gång när de kom & sen sov han & sov & sov & sov. Jag trodde aldrig han skulle vakna plutten! Men det gjorde han & efter tuttmaten fick jag lite Viktor gos. Han har blivit så STOR sen jag såg honom -även fast han är en liten plutt fortfarande. & skrattar nästan hela tiden när man pratar med honom -gosunge!

För övrigt var kalasen som de brukar - stoj & stim från barnen, de vuxna pratar bara högre & högre för att överösta barnen, men tillslut fick de för sig att gå ut, gud vad skönt! =) jag är alltid helt slut när jag åker därifrån, det har ju inte blivit bättre senajg blev gravid direkt.

Påvägen hem skulle mannen & jag köpa Thai, men restaurangen var stängd så det blev som vanligt kebab när vi ska ha thai! =) Men gott var det 6 så blev det ett saftig gråpäron till efterrätt!

Söndag:

Vaknade med huvudvärk & den ville inte riktigt ge sig på hela dagen, men jag hade iallafall sovit som en prinsessa från 21 till 09, med bara ett fåtal kisspauser & ingen nattmat-NÖJD! Känner mig dock en smula förkyld -kanske mannens förkylning som hittat till mig...

Hade inte våran bil så mannen fick följa med & handla för jag vägrar köra det där andra stora chabraket. & sen fixade jag tacopaj & coleslaw, den åt vi när svärfar & svärmor kom. Mannen & svärfar bar in badkaret & jag & svärmor åkte ner på stan. Shoppade en grå & blå mysdress till bebisen som kom i veckan + en blå/grå randig body till. Urgulligt! Hoppas bebisens mamma håller med! Hon blev iallafall glad över blommorna vi skickade!

När de åkte blev det fruktfat i sängen & tidningsläsning. Slumrade en stund kände mig nästan lite febrig & gick inte upp förrän det var dax att laga maten. Blev färsk lax med pressad potatis & citronsås + sparris. Mumsigt! Ville egentligen ha röding men den var slut.

Tittade på Sällskapsresan snowroller & åt efterrätt : jordgubbar med chokladglass & sen blev det fruktfat innan läggdax!

Mår lite bättre idag, känner huvudvärken små mola lite, blir den värre går jag hem, har inget speciellt idag & endast 2 möten imorgom som min kompanjon skulle klara själv, så det känns rätt lugnt!

Dagens meny:

Frukost: 2 rostade med ost & minilätta 1dl äppeljuice + vitaminerna Fika: 1 baguette med ost, sallad & gurka, satsumas + ½ äpple & te Lunch: lax med pressad potatis citronsås & sparris Fika: äpple & satsumas Fika: satsumas & keso Middag: italiensk korvgryta med ris Kvällsfika: fruktsfat med keso

Nähe om jag skulle ta & ringa upp försäljaren som sökt mig - förra gången jag hade kontakt med honom ringde han 10ggr/dag i 1veckas tid. Nu är det en grej jag inte är nöjd med då vill han vi TILLSAMMANS ska titta på problemet. Alltså ärligt talat känns det som att han flörtar! Bäst att puta ordentligt med magen! =)


Movienight!

Vi behövde inte vara Hulliganvakt igår, den minsta + mamman var krassliga så de stannade hemma båda två!
Vilket kändes ganska skönt eftersom morgonens "olycka" fick mig att bli supertrött med ont i huvet hela dagen. Satt mest & glodde rakt framför mig & var lite småtjurig! Men klarade ändå av 1 presentation & 1 möte. Blev dock så himla uppretad på presentationen då vi möttes av den mest nonchalanta grupp jag någonsin träffat, till råga på allt är det ett helt nytt ställe med "handplockad personal för att få bästa möjliga gruppdynamik" -snacka om misslyckande!

Så mannen fick jobba så länge som han ville & så hämtade han upp mig hemma & vi hämtade ut Canal digital paketet & så skulle köpa Thaimat för det var jag sååå sugen på, tills vi gick in på restaurangen & jag fick syn på "riktig kebab" dvs kryddad pressad köttrulle som snurrar på pinne. & kunde därefter inte rikta in kikarsiktet på thaimenyn utan det blev kebabtallrik med ris -lite thai iallafall ;-) & köttet var sådär lagom indränkt i både röd & vit sås & bara smälte i munnen MUMS!



Tänkte skicka en mamma-barn bukett idag från oss vänner till de nyblivna föräldrarna, titta så söt:

Mor & barnbukett (3164)


Älskar Facebook, igår blev jag "upphittad" av en tjej jag brevväxlade med under många, många år, vi gick i samma skola & visste typ allt om varandra. Breven skickades via snigelpost & var meterlånga! & vilken lycka när det visade sig att hon oxå ska ha bebis sent i mars! Vi kommer bli en hel barnvagnsmaffia!

Helgplaner:

Fredag: Bio, ska se "underbar & älskad av alla" med 2 jobbarkompisasr

Lördag: Syster yster fyller år så det blir kalas, har dock tackat nej till att stanna på kvällen, då jag vet vilken ljudnivå & hur trött jag brukar bli efter en kalasdag där! Svärföräldrarna har åkt till sommarhuset över dagen så vi ska rasta vovven lite & kanske stannar där en stund på kvällen.

Söndag: Svärmor & svärfar kommer & hjälper till med övervåningen & så tänkte jag & svärmor sticka ner en sväng på stan & shoppa lite =) Ska se om jag hittar någe gulligt babyplagg åt den nyfödda!

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd med pålägg & en massa grönsaker + kanske ngt sött & gott Fika: satsumas Lunch: Blir nog lunch på stan innan BM besöket Fika: satsumas + äpple Fika: glass Kvällsmat: ??? ska äta själv innan bion -mammasushi kanske? Kvällsfika: bip popcorn & läsk

Idag ska vi till barnmorskan på inskrivningssamtal -så jag återkommer väl med en liten rapport efter det!


Huligandag!

Har äntligen släpat mig hit till jobbet, hade så fint gjort mig i ording & stod & borstade tänderna & precis när jag tänkte "Det här gick ju riktigt bra idag" så fick jag jordens kväljning, försökte förhindra en spya genom att ta lite luft på altanen men de var kört, bara stoppa ner huvet i toan & göra mig av med skiten! När ska detta sluta?



Magen v. 14

Jämförelse:

 
V.12                    V. 14

Så nog har den lill* rackaren växt allt!

Gravidstatus:

Jag som var så säker på att jag glidit in i glansveckorna, känt mig mycket piggare, inte illamående alls fick ett slag i bakhuvudet i morse... Men, men hoppas DET var sista gången...
En av mina bästa vänner fick en liten bebis igår -så nu är man supersugen på att dra fram tiden till april vill jag lova!

Dagens meny:

Frukost: 2 rostade med minilätta&ost, 1 baguette med ost, skinka, sallad & gurka +te & satsumas Fika: ½ kexchoklad eller satsumas Lunch: laxsoppa med 2 rostade med minilätta & ost Fika: äpple & satsumas Fika: satsumas & några godisbitar Kvällsmat: ??? Kvällsfika:????

Ikväll ska vi vara barnvakt, tar med mannen som chaufför & lekgubbe & moraliskt stöd! =)

En riktig Bullmamma

Igår blev det bullbak! Japp ni läste rätt, klockan 18.30 igår satte jag igång med att sätta bulldeg & nej inga sånna där "rulla ihop till en rulltårta & skära i bitar bullar" utan riktiga snurrisnurrbullar som mormor alltid gjort & självklart bakade på ÄKTA smör 6 med massor av vaniljsocker!

Här är resultatet av 1:a plåten bullar: Vad TRÖTT jag blir -så går det inte att lägga in bilder heller! Återkommer!



Denna vecka verkar vara eldprovet för mammarollen:

Måndag: köttbullar
Tisdag: bullar
Torsdag: barnvakt år syrrans hulliganer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår kom vårt badkar, mannen läste bruksanvisningen som kvällslektyr & kom ut till mig mitt i bullbaket & sa:

Mannen: Det finns telefon i vårt badkar oxå!
Jag: Va, telefon?!
Mannen: Hm, undra hur vi ska göra för att få det snyggt, vi har ju telefonuttag i den väggen men...
Jag: Annars så kan man ju ta med sig den bärbara telefonen in i badrummet när man badar...
Mannen: Ja just ja...
Mannen: En sak till, det stod att gravida var tvugna att ha läkares tillåtelse att få bada.
Jag: Va?
Mannen: Men det behöver du ju inte fråga om när jag är med för då skäms jag ihjäl, vad ska hon säga, "ja det är ok att bada & duscha går oxå bra"!

Tror det är massagefunktionerna som är kruxet...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens meny:

Frukost: oboy, baguette med ost, skinka, sallad & gurka, satsumas & äpple Fika: ½ kexchoklad & 1 satsumas Lunch: gör ett nytt försök med köttbullarna Fika: äpple & satsumas Fika: rån med ost Middag: laxsoppa & pannkakor Kvällsfika: vaniljbulle



Lunch ute + shopping

Blev inget skryt med egna köttbullar vid lunchen idag -får bli imorgon istället =)

Vi drog i väg 5 st på lunch & smaskade i oss kycklingfilé med stekt potatis & gorgonzolasås, riktigt gott! & så det bästa av allt - ett välfyllt salladsbord, jag ÄLSKAR pizzasallad nuförtiden & det var härligt att dränka in grönsalladen i krämig rhode island dressing utan att behöva tänka på vikten! jag får ju ändå aldrig i mig hela portionen jag tar åt mig & min ena arbetskamrat är så gullig & frågar så sött : "Är NI mätta nu?" & ler. 

Bredvid restaurangen ligger en butik med fabrikspriser så jag passade på att shoppa lite:



2st underbara muggar i min servis -Ostindia för 99:-/st

& så lite lakrits



Fast jag köpte hårda karameller!

Nu kallar fikasugna kollegor -bäst att mumsa äpple & satsumas innan hemgång!

Glansveckorna here I come...

Plötsligt känns allt lite lättare, jag slutade med Postafen igår & har mått bra sedan dess, ok det var en tandborstkväljning i morse men annars helt ok. Det var till & med roligt att sminka sig. I morse var inte det där "Ok då ska vi se om vi får ordning på den här röran" utan det var mer i stil med "Fasen det här ser ju inte så tokigt ut". Nu är det bara utväxten som ska göras något åt, tänker inte bli en sunkmamma! Promenaden till jobbet var riktigt härlig, strålade som solen, njöt av alla färgglada löv som singlat ner på marken & log mot mötande...

Igår kom jag hem till en målarverkstad, vi har helt enkelt anlitat folk som ska måla vårat hus & det känns som "Varför gjorde vi inte det från början", för mig tog baksidan 4 dagar att måla & slutade i tårar för att det var så jäkla trist, ok ,ok jag var gravid men visste inte om det än då... Mannen målade framsidan det tog 6 dagar. & igår kom jag hem då hade målarna byggt ställning på båda gavlarna samt nästan hunnit måla klart en gaveln helt- på 1 dag! Så vi bestämde att de ska få ta andra varvet på fram & baksidan oxå, varför ska vi lägga ner 10 dagar till på det när de säkert gör det på 2-3 dagar?!

Slängde ihop köttbullar igår, alltså det gick fasen riktigt bra & goda blev de oxå, jag som alltid misslyckats & mer fått till köttbullssmulor, eller brända fyrkanter med rå mitten...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Receptet:



Blandfärs läggs i bunke
häll ner ströbröd efter behag rätt ner i färsen
kläck ner 1 ägg

koka upp ca 1dl vatten, lägg i 1 buljongtärning & låt smälta

Rör ihop färs, ströbröd, ägg & späd med 3-5msk buljong & salta efter behag

stek ½ lök 

Blanda löken i smeten, rulla till köttbullar & stek på hög värme i mkt margarin.

Efterstek i ugn 150 grader ca 20-30min
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



En tjej på jobbet hade med sig hembakta bullar igår, jag har alltid skyllt min brist på bullbak på att jag inte har någon hushållsassistent, men hon påstod att det gick utmärkt att antingen knåda ihop degen själv eller köra med elvisp+degkrokar, så nu är det väl bara upp till bevis här! Ska man bli mamma måste man kunna göra köttbullar & baka bullar ;-)

Dagens meny:

Frukost: oboy, baguette med ost, skinka, sallad & tomat, satsumas & ½ äpple Fika: satsumas & ½ kexchoklad Lunch: hemmagjorda köttbullar med kokt potatis, hemmagjord brunsås & lingon, satsumas Fika: ½ äpple & satsumas Fika: rån med ost Middag: pytt i panna med stekt ägg & rödbetor Kvällsfika: chokladglass eller satsumas

Shoppinghelg

Fredag:

Vi åt Taco´s & kollade på film, orkade som vanligt inte se klart & gick & la mig vid 21.30

Lördag:

Mannen kände sig piggare men klev ändå inte ur sängen förrän 13.00, då hade jag redan hunnit pyssla lite hemma & äta både frukost & taco´s resterna till lunch & när han klev upp då var jag helt slut & la mig för att vila middag medan han gjorde sig i ordning.

Vi åkte till ett möbelvaruhus en bit utanför stan, hittade först en byrå till vår entré i ek, 2 stora lådor & 4 små lådor, perfekt för mobilladdare, vantar, mössor & något att lägga nycklar, mobiltelefon & plånbok på så jag kanske slipper tjatet varje morgon:

Mannen: Har du sett min mobil?
Jag: nej
Mannen: Har du min plånbok i din väska?
Jag: Nej
Mannen: Har du haft bilnycklarna?
Jag: NEJ!

Sen hittade vi ett hörndatabord, också i ek... & när vi beställde detta i kassan passade jag på att fråga efter karmstolar i ek (till entrén) & lyckades engagera halva personalstyrkan för att bläddra igenom katalog efter katalog efter karmstolar, det verkar inte finnas överflöd av karmstolar i ek... Men tillslut så, tygerna var lite småsvåra att se på dator så jag bad honom kolla med leverantören om det fanns ett snyggt typ i grått, isåfall ville jag ha rygg+dyna i grått, finns inte det så blir det ekrygg & svart lädersits. Hoppas, hoppas på grått tyg!
Sen stannade vi på Cervera på vägen hem för att kolla på lampor vi sett i ett reklamblad, men de dissade mannen direkt. Sen gick hela Cervera-vistelsen ut på att undvika stöta in i mitt ex+sambo, jag lovar han försökte undvika det hela lika bra som jag & såg plötsligt VÄLDIGT intresserad ut av diverse glas & kastruller för att sedan spana in mannen när han inte trodde vi såg-hihi!

På hemvägen hyrde vi film & mannen smaskade i sig en hamburgare & så handlade vi mat till kvällen.

Mannen fixade oxfilé med strips (vi invigde fristösen vi haft i 3 år men inte använt) & persiljesmör+stekta champinjoner & cocktailtomater. MUMS! Fick dock ont i magen (friterat?) & fick vila lite i soffan medan mannen fixade i ordning disken. Sen tittade vi på film: den nyaste Hannibal Lecter filmen, usch, usch usch, men den bästa filmen vi sett den här veckan iallafall =)

Söndag:

Mannen vaknade relativt tidigt & började fixa på övervåningen, själv åt jag frukost i sängen: varma mackor & rån med brieost & vindruvor & satsumas förstås, sånna har jag klämt ca 6 st om dagen hela helgen!
Gick sen upp & fixade ihop en moussaka innan jag hoppade in i duschen & gjorde mig i ordning, vilade en smula innan maten & vilade en smula efter maten, men sen fick jag lite eld i baken. Åkte ner på stan & lämnade in de två tavlorna vi köpte i London för några ynka pund för inramning & höll på att få mannen att svimma när jag talade om vad det kostade... 1500:-/st. Ja, ja, det kommer iallafall bli BRA (hm...hoppas jag)!
Sen fixade jag lite presenter till mina systrar som snart fyller år & så köpte jag mig ett par svarta mammabyxor -grymt snygga & magen blir jättesöt i dem om jag får säga det själv! Mkt nöjd!

Vid 17.30 snåret kom svärmor & svärfar & vi åkte ner på stan för att äta. Första restaurangen vi entrade hade inte fullständiga rättigheter så där vände vi i dörren & intog istället en grekisk restaurang. Det blev scampi med sallad & tzatziki till förrätt för min del, när svärmor fick in sin förrätt (Hitipiti) som såg ut som en spya med en oliv i mitten så utbrast svärfar:
 
Svärfar: Jag är iallafall glad att jag inte tog det där!
 
Haha. Svärmor & svärfar hade beställt samma varmrätt men ingen av dem hade fattat att de innehöll bläckfisk, något båda deklarerat att de inte gillade när de tittade igenom förrätterna... Själv åt jag starkt kryddade köttfärsspett med ris, tzatziki & hummus, MUMS! & det var MYCKET mat på allas tallrikar så efter halva måltiden försökte svärmor pracka på svärfar lite av maten på sin tallrik, hon kunde inte riktigt erkänna att hon inte orkade äta upp så hon var tvungen att säga att köttet inte smakade bra & klyftpotatis inte var tillräckligt salt & titta Nhea har inte heller ätit upp hon heller, & pekade på min tallrik.

Mannen:Det finns ju annars saltkar här precis farmför näsan på dig, lite små spydigt.

Efter maten ville vi ha kaffe/te & svärmor sprang iväg på toa, när hon kom tillbaka utbrister hon till svärfar:

Svärmor: Men du har ju tröjan bak & fram!
 
& visst var det så -där satt han med tvättrådet uppstickande i halsen & v-ringningen ner i nacken & märket på högra skulderbladet... *asgarv* men tror ni han vänder på tröjan? Nix pix inte ens när vi kom hem till oss! Det var ingen som ville ta upp en beställning från oss mer så svärfar kilade fram & betalade vid kassan istället & så åkte vi hem till oss för att dricka kaffe.

Hemma hos oss stod jag & svärmor & mätte lite i köket för ett par ekhyllor vi ska sätta upp.

Svärfar: Är det hyllor ni ska ha där?
Jag: Ja
Svärfar: Men de är ju bara rafsa upp! (& tittar på mannen)
Svärmor: Rafsa upp! Så lät det minsann inte när de skulle rafsas upp hos oss inte, det var ju ett jäkla projekt!

& medan svärfar förklarar skillnaden i att borra i betong & i trä så står jag dubbelvikt & kissar nästan på mig av skratt.

Dagens meny:
Frukost: oboy, baguette med ost, skinka, sallad & tomat, satsumas & ½ äpple (det är STORT) Fika: satsumas & ½ kexchoklad Lunch: moussaka & satsumas Fika: nekatrin & knäckis med minilätta Fika: satsumas Middag: köttbullar med potatis & brunsås + lingon Kvällsfika: satsumas

När jag pratade med en av mina systrar häromdagen (inte sommartjejen) så skröt hon om hur hon svängde ihop egna köttbullar på 15 min, så idag ska jag försöka, brukar alltid bli smuligt & fyrkantiga, men kan hon så kan jag! Så jag har nu inhandlat blandfärs (vi äter annars bara nötfärs) & ska följa hennes "recept", får se hur det går!

Annars ser det ut att bli en smålugn dag på kontoret! & nu är det dax för morgonfikat!










RSS 2.0