Dagarna som varit...

Tänkte försöka sammanfatta dagarna som gått, har ju bara skrivit lite smått från mobilen & det har mest handlat om det viktigaste av allt -Lilla Pyret!

Måndagkväll:

Åkte & handlade på ICA, kände på mig att jag inte skulle orka så mycket kommande dagar & kylskåpet ekade tomt. Tur att jag åkte iväg! Fick för första gången uppleva hur det känns att missbedömma sin kroppsstorlek. I vanliga fall brukar jag klämma in mig mellan det lilla utrymmen mellan två kassor när jag plockar i varorna, kan säga att det går inte längre. Måste ha sett för rolig ut, blev verkligen snopen! =)
Sen blev det tv-kväll i soffan med mannen.

Tisdag:

Låg i sängen hela dagen, läste böcker, bläddrade i tidningar. Till min lycka kom Amelia lägligt i brevlådan. Dagens största ansträngning var matlagning & sen moffa jag & mannen Budapestbakelse framför tv:n. Tittade på Desperate Housewifes för första gången på ca 6 månader, helt otroligt att man bara kan hoppa in i ett avsnitt & typ fatta allt som hänt sen sist =), kul att återse de overspeedade benranglen igen.

Onsdag:

Tänkte lixom att jag skulle rycka upp mig, pröva mina vingar, så jag tog en promenad till ICA, en promenad som i vanliga fall tar mig 10 min enkel väg, men det gjorde den inte nu. Usch vad ont jag fick. Tur att jag hade påse med till löv så jag fick lite plockpauser, men hemvägen var vidrig, vilade på två parkbänkar som värsta fyllot & var i princip gråtfärdig när jag kom hem. Vilade lite & upptäckte sedan att "Den Vita masajen" gick på tv, jag som precis läst båda böckerna, så jag mumsade grekisksallad & grillad kycklingfilé medan jag tittade på den. Mitt i filmen kom möbelleveransen, min kära karmstol & byrå till entrén & databordet!
När mannen kom hem brast allt & jag bara grät för att jag var så rädd att något var fel, grät för att det gjort så ont & grät för att jag trott att den svåra biten var att bli med barn, men det visade sig att den svåra biten är att vara med barn -iallafall för mig! Jag vet inte vad jag förväntat mig, men inte att jag skulle känna mig såhär, känna så mkt både psykiskt & fysiskt!
Röck sen upp mig, mumsade lite lasagne med mannen & skickade iväg honom till Ica efter färsk fisk, bananer & russin. Under tiden fixade jag till mina höstfat med ljus på!


Mina löv, kottar & bär på torkning


1 stort & 2 små fat


Närbild stora fatet

& sen skar jag ihop en fruktsallad som vi avnjöt med solrosfrön & keso framför tv:n. Mannen började mixtra med databordet som inte var monterat. Jag har ju alltid sagt att "min man kan bygga mig ett hus, men att sätta ihop en Ikeamöbel det kan han ta mig fan inte" & tror ni jag får kalla kårar när mannen inte hittar mer än 1 litet beskrivningsblad där det står "monteringstid: 2 personer 140-180min"...

Torsdag:

Fick tag i BM som kunde träffa mig 15.00. Sov länge, blev sugen på kryddigaostköttbullar i tomatsås med pasta så jag tinade köttfärs & röde ihop ( med chili, riven ost, vitlök & diverse kryddor) & rullade köttbullar som jag kokade i krossadetomater. Mums! Vid 12.30 kom svärmor & svärfar med sitt lilla "barn" dvs hunden som vi ska ha hela helgen för att de ska på sprit & kärlekssemester till Tyskland. Så jag fick sällskap & någon som städade  mitt köksgolv, hon har nu slickat upp alla mina fläckar på köksgolvet -tack så mycket! =)
BM kunde varken ge mig ett svar eller lugna mig, hon tyckte det var för tidigt för sammandragningar & foglossning, hon trodde att det var ligamenten men det kunde oxå vara ett begynnande missfall, men det behövde inte vara det. Hon är så go min BM & när hon frågade "Känns det jobbigt" så brast allt & krokodiltårar rullade ut med kinderna. Jag hade så många frågor, dels om inte barnet mådde bra, men OM det mådde bra ,skulle det kännas såhär hela graviditeten då? osv. Men hon sa att vi tar en sak i taget & det första var UL fredag kl. 10.00.
Åkte hem & fick tröst av hunden, ringde mannen & skickade lite sms. Lagade sedan mat : färsk lax med pressad potatis & citronsås + kokta morotsstavar. Mannen fortsatte bygga databordet & det blev faktiskt klart innan jag gick & la mig, ok det var ingen Ikea möbel, men jag får nog ta tillbaka hälften av mitt påstående, han fick ordentligt med beröm & i sista kartongen hittade han en tio sidor lång beskrivning.... Alltså det tog 2 kvällar, utan beskrivning & skiten ser ut som det ska -underbart! Mumsade chokladglass mes skivad banan & melonbitar framför "Sjöräddningen" & tittade sedan på slusken Morberg, är ganska kul när man hört historer om honom från de som träffar honom då & då privat att sedan se honom på tv, till & med de som träffar honom tycker han verkar trevlig -på tv såklart =)

Fredag:

Fick sovmorgon med snarkade man & hund, jag kan knuffa på mannen, men at knuffa på en hund känns mindre roligt... Kl. 10.00 fick vi komma in till läkaren, först gjorde han en gynundersökning, jag som annars brukar vara ganska avslappnad med benen i vädret spände mig så mkt att det gjorde riktigt ont & mannen höll mig i handen & klappade tröstande på mig, sen gjorde läkaren VUL & for runt sådant med staven att jag varken såg det ena eller det andra & knäpptyst var han så tillslut sa jag "Rör det sig" & han skratta till "ser du inte det?" & jag sa "Jag vet inte om det är du eller bebisen som rör sig" & så höll han still, pekade ut huvud, ryggrad, lårben, bebben sprattlade lite, sög på tummen & så frågade jag om hjärtat, då gjorde han vanligt UL & zoomade in hjärtat så jag fick se det lilla underverket slå -så himla skönt! Min lilla älskling! Hade sedan tusen frågor, hur högt livmodern gick (2 fingrar nedanför naveln), om bebisen såg ut att var ca v. 16 till storlek, om livmodertappen såg bra ut ( det gjorde den, inga tecken på begynnande missfall), var moderkakan satt, fostervattnet osv, men han sa att på Rutin UL kommer vi få svar på alla våra frågor & då är bilder kristallklar inte så grumlig som den var idag. Sen fick jag göra böj & sträck övningar & han kunde konstatera att det är ligamenten som drar i mig så jag tror jag ska explodera. han rekomenderade mig att försöka leva så normalt som möjligt, men att LYSSNA på kroppen vila när jag behövde & inte provosera fram mer smärtor än behövligt, dvs inga långpromenader för min del... Träffade BM efteråt som var lika glad som jag =)
Åkte hem packade in mannen i ena bilen & mig & hunden i den andra. Tog en sväng förbi jobbet där det blev korridorshäng & kramar för att bebisen mår bra, kollade min mail & skrev lappar till Babsan att jag skulle komma på måndag & att allt var bra.
Åkte sen till svärföräldrarnas hus, köpte en kebabsallad på vägen & nu sitter jag här vid datorn & uppdaterar alla mina sidor jag brukar cirkulera runt på!

 




Kommentarer
Postat av: Camilla

Va härligt att höra att allt var bra! Ta hand om dig och ha en jätteskön helg! KRAM

2007-10-26 @ 20:12:10
URL: http://salud.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0