Laddar inför weekenden!

Gick hem 1 timma tidigare igår & skulle slänga ihop en kladdkaka, men insåg att 1 ägg inte skulle räcka särskillt långt & ICA kände mil iväg, så det fick bli till att rota i frysen där jag hitta 4 sorters muffins + chokladkakor & det dög bra åt tjejerna som säkert åt 3 stycken var! Lagade jättelass chili con carne, visste inte om de skulle vilja ha mat eller inte, men jag & mannen åt när de fikade & sen hoppade vi in på kakfatet efter maten...

Båda tjejerna är sugna på hus, den ena kan tänka sig samma stad som vi bor i & helst samma område, men det blir nog svårt nu när alla tomter är sålda! Den andra har det lite knepigare, hon måste först & främst välja vilken LAND de ska bo i & SEN vilken STAD & då kan man nog inte flytta rätt in i ett hus utan att veta om landet/staden funkar...

Avslöjade inte hemligheten, vet att "mina" girls ska få veta först, innan det blir officiellt för alla andra. Men det blev en massa baby snack ändå, ena tjejen hade ju åkt runt & lekt med alla kompisars barn & hade massa roliga som skrämmande historier att berätta, vid ett tillfälle fick jag säga på skämt "sluta nu jag får ju aldrig några barn om du skrämmer upp honom sådär" & syftade på mannen som satt bredvid.

TIDIGT i morgon åker vi till LONDON, ska bli så kul, håller tummarna för att illamåendet håller sig i schack & jag kan njuta av både sevärdheter, shopping & mat!


Dagens meny:

Frukost: oboý, 1 banan, 2 skivor mörkt bröd med ost & grönsaker Mellis: äpple & nektarin Lunch: chili con carne med fullkornsris Fika 1: filmjölk med cornflakes & en gnutta socker Fika 2: kanelbulle (förhoppningsvis) Middag: take away china mat! Kvällsfika: ????



Snart hemåt..

Snart tänker jag gå hem... Jag orkar snart inte sitta här & häcka en sekund till...

Tur att mannen fixade köket igår & jag han fara runt efter diverse ivägslängda strumpor, tröjor, trosor som låg lite här & där i morse, samt svabba av handfatet. jag har nog hakat upp mig på sunkiga dammiga, tandkrämsfläckiga handfat, jag avskyr det. Så när vi får besök då ska kranen blänka! Sen om det rullar lökbitar över köksgolvet -det är inte lika viktigt...

Barnmorskebesöket gick bra, hon frågade hur jag mådde, om jag kunnat släppa min oro jag hade då jag blödde & det har jag faktiskt. Visst får man sina panikattaker ibland, men numer är de mer om det är rätt tid att skaffa barn eller inte, men va fasen säger man så så är det nog alltid något som är i vägen & barn vill vi ju ha & då måste man ju gå runt & vara gravid oxå, så då är det väl lika bra att få det överstökat... men jag trodde nog aldrig att det skulle vara så läskigt att vara med barn, jag trodde mer att jag skulle gå runt i ett stort mysmoln, men det kanske kommer med bebissparkar & bebiskula.

Gjorde dock ett BIG mistake genom att säga att jag skulle till tandis på jobbet & sedan sitta & knapra knäckebröd direkt efter besöket, fick 2 kommentarer om att "det visst gick bra hos tandläkaren" & "Men får du verkligen äta NU?"... Ups! Nybörjar fel! =)

Fick även helhemsk information om graviditet & dricka alkohol, hon bekrev att bebisen har helt blottlagda nerver & det finns inte det minsta lilla filter som stoppar alkoholen från att gå in i barnets system, dricker man flera dagar i rad finns det alkohol i fostervattnet & hon sa som så att bebisen badar tillslut i alkohol, hemska tanke! Tur att man inte ser alkoholavståndet som någon uppoffring, tycker faktiskt det är ganska så skönt att inte dricka!

Nä om man ska ta & masa sig hem då! tänkte försöka hinna slänga ihop en chili con carne + en kladdkaka innan gästerna dyker upp, så får de välja, mat eller fika eller kanske både och!

Inga sparkar & inskrivningsdag!

Igår han jag inte ge henne någon spark i arslet -för hon sjukskrev sig! Blir borta resten av veckan & just nu känns det bara underbart! Tror inte hennes beteende handlar om svartsjuka eller dyl. hon är antingen utbränd eller har någon bokstavskombination -men det vill hon nog inte inse själv!

Igår gick jag förbi ICA för att handla lite till middagen & hämta ut mitt paket. Tyvärr hade halva stan tänkt samma sak + en surtant på ca 85 bast. När jag skulle förbi surtanten i gången vägra hon flytta varesig korg eller sig själv, blängde bara surt på mig & jag kände "fasen tanten luktar ju bajs". Väl framme i kassan hamnade jag efter en tre barns mor där alla barnen tjatade om glass & hon nekade dem ända tills det var hennes tur & det blev ett virrvarr av betalning, glassar & "kom nu, annars hinner du inte" & helt plötsligt hade surtanten kommit före MIG i kön! Hur gick detta till? Orkade inte bry mig & tyckte det var rätt åt henne då alla i min kö skulle hämta ut paket utom henne, big misstake att ta den kön lille surtantsen! Efter att halvt ha kvävts i hjäl av bajsdoften, kom jag ut ur affären med mitt paket & kunde gå hem. Väl hemma i mitt kök insåg jag att bajsdoften förföljde mig - det var mitt mamma scan köttbullepaket som luktat hela tiden...

Förberedde maten, men gick & la mig mitt i så mannen fick laga maten när han kom hem medan jag sov vidare en stund & sen reste jag mig från matbordet & åkte för att handla lite mer på stora ICA. När jag kom hem hade han plockat undan allt, gjort matlådor & putsat köket skinande rent! Gulle!

Idag ska jag skriva in mig hos Barnmorskan kl. 9, vet ej om det blir promenad, låna cykel eller om jag kanske kan ljuga till mig "Skjuts till tandläkaren" av någon vänlig själ på jobbet...

Dagens meny:

Frukost: 1 glas oboy, grov smörgås med mager ost & tomat, 1 banan Mellis: 1 äpple + 1 nektarin Lunch: fiskgratäng med dillsmak + ½ grape Fika: 2 knäcke med minilätta Fika: fil med cornflakes + en gnutta socker Middag: chili con carne med fullkornsris Kvällsfika: kladdkaka med glass (får besök)

Idag kommer 2 kompisar, en som jag träffas ca 2 ggr om året för att hon bor utomlands & en gammal partykompis. Ska bli kul! Egentligen skulle vi hitta på lite skoj med jobbet efter jobbet, men jag kände bara att jag inte orkar det & inte vill det. Plus att jag får besök & att jag inte tvättat en enda maskin inför helgens Londonweekend...

Gårdagen...

Två dagar på jobbet & jag är redan färdig att kasta ut en arbetskamrat genom fönstret! Jag har ju som sagt bytt kontor -vilket för mig är en ganska så hjärtskärande sak för det innebär att jag lämnar min älsklings kollega -hon som jag kan prata med allt om, som jag brukat älta en massa jobbproblems med, delat godisskål med, lunchat med, gjort bus med & som jag håller av så hjärtat gör ont! Vi stod & små snyftade lite på mitt nya kontor då M dyker upp, hårt knackandes på dörren & skriker "Vad gör ni för något?" , både jag & N gav henne blickar som kunde döda, fortsatte våra snyftningar & försökte ignorera, då klampar M in, sätter sig på mitt skrivbord & lägger sig i vårat samtal -trots att vi fortsätter ignorera & fortsätter ge killer blickar. & det värsta är att hon fattar inte att hon irriterar andra, det är bara andra som irroterar henne- tror hon & pratar hon vitt & brett om, hon pratar så högt att öronen håller på att trillar av & hon är så irriterande så en big, big spark i hennes feta arsle skulle passa bättre än BÄST!

Min nya kontorskollega som jag även är mentor för (hon har en sjukdom & arbetstränar med vårt projekt) får mig förvisso att må bra, jag har nog aldrig skrattat så himla mycket som jag gör just nu -även om huvudet är ganska så trött klockan 16 när jag går hem!

Igår enades mannen & jag om vilken garderob vi skulle beställa det blev en LUMI -trendline i ek såklart... Två ekdörrar & 1 helglasad!



Är det någon som köpt ICA´s gräddglas? 1 liters förpackningar, vi åt sån glass till fruktsalladen igår -den smaka gammal sur mjölk! & ja mannen höll med om det oxå, det var inte mina fantastiska smaklökar som hittat på något eget...

Somnade i soffan 20.45 & vandrade in i sängen & kröp ner till 21.00

Dagens meny:

Frukost: 1 glas oboý, 1 banan, 1½ knäcke + te Mellis: 1 äpple, möjligtvis 1 nekatrin oxå Lunch: ugnstekt falukorv med potatismos & morot Fika: 2 knäcke med minilätta + te Fika: filmjölk med cornflakes & lite drottningsylt Middag: köttbullar, potatis & bruna bönor Kvällsfika: hm...?


I huvudet på en gravid...

Jag vet jag vet, jag lovade att inte BARA tjata om graviditet & bebis osv. Men som ni förstår så upptas 95% av mina tankar av detta & jag håller det fortfarande hemligt på jobbet & vill fortsätta med det ca 1-2 mån till & då måste jag få tjata om det med någon dvs er kära bloggläsare!


Magen: att något som förut mest kändes som en lite degklump över byxkanten som jag varken orkade banta eller träna bort trots små försök har nu plötsligt förvandlats till gullig. Ja den svullna toppiga magen som infinner sig på kvällarna smeks nu varsamt av både mig & mannen & speglas & njuts av. & för första gången i mitt liv VILL jag att den ska bli större....

Titsen: mina annars behändiga myggbett förvandlas mer & mer till glamourmodell size, till mannens dreglande lycka -även om de är ett big no,no att ta på för de gör ju så förbannat ont. Bh:arna i B-storlek börjar bli för trånga, bröstvårtan hamnar lixom nästan utanför, not so sexy! Plötsligt känns bh:ar utan push up & en massa byglar som himmelriket -även om jag inte tagit steget ut & köpt någon än!

Trosor: att på 2 sekunder ha flyttats från sexy spets avdelningen till big, bigger, biggest sidan med tankar som "det måste ju för guds skull vara bekvämt" så högt upp mot armhålan som möjligt & så få sömmar som möjligt har blivit signum för mina trosinköp.

Humöret: att svänga från krokodiltårar till vrålande ilska på en sekund är inte längre något "andra gör", nu: been there done that -typ every day! Nu är det inte bara morsan som har näsdukar hängandes från tv-glasögonen....

Trötthet: plötsligt är mannen piggare än piggast & det är JAG som "tittar smalt" i soffan klockan 19.30, det är JAG som sover så hårt att ett basketlag skulle kunna dundra igenom huset utan att jag vaknar & det är JAG som softar med posten då mannen plockar i & ur diskmaskinen, tvättmaskinen eller tar fram dammsugaren.

Illamående: känns ganska konstigt att plötsligt dra en spya utan att vara bakfull/magsjuk & framför allt att det är något positivt... Hur många gånger har man inte hört "det är BRA att du mår illa då sägs det att bebisen verkligen sitter FAST"... & de är de tankarna som rör sig då man kör ner huvet i toan tredje gången på samma dag eller när man inte försöker låtsas om en kväljning i lunchrummet för att bordsgrannen äter grillad paprika...

Sexlusten: Vad för något sa du?


Dag två!

Gick väldigt bra igår att jobba tyckte jag, ganska skönt att få in lite rutiner i kroppen, även om det är lite frågetecken som ska rätas ut. Tex: hur ska jag klara mig mellan frukostfikat & lunchen utan att som nu smaska äpple/knäcke i tid & otid, sånt funkar ju på kontoret -inte ute på jobb.

Shoppade lite frukt & grönt , mjölk & fil efter jobbet igår, blev så sugen på iskall filmjölk med cornflakes & en gnutta socker -barndomsminnen! Packade väskan full & när jag skulle slänga upp den på ryggen så sprack blixtlåset sönder & väskan blev till en gapande mun... *suck* fick binda ihop den med lite hängande tampar & luftsa hem -lagom glad.

Inne på ICA vid fruktdisken, när jag stod & plockade som bäst kom en far & son in, sonen skulle absolut ha apelsiner & pappan började plocka i en påse. Då fick jag se att det var grapefrukt han stod & plockade i & tänkte det där blir ju ramaskri när de kommer hem, det är ju ganska stor smakskillnad på grape & apelsiner i allafall för ett litet barn, så jag sa faktiskt till & pappan tackade mig så mycket -där var en fruktstund räddad! =)

Väl hemma blev det filstund & sen lagade jag kasslergratäng på kassler, kokt tortellini (?) en gnutta matlagningsgrädde, mager ost, salt, peppar & purjolök. & han somna en 20 minuter innan mannen kom hem.

Blev slökväll i tv-soffan & nattenatte klockan 21.30. Läser "Dotter önskas", låterheldumt & titeln har ingen likhet med hur jag känner själv. Jag tycker att det vore kul att få en son -men skulle bli lika glad över en liten dotter! & boken tycker jag mer handlar om hennes känslor kring sin mamma än känslor kring att få en dotter... Har inte riktigt fastnat för boken!

Sitter nu & knaprar på moroten jag skulle haft till lunchlådan - men vafan!

Dagens meny:

Frukost: 1 banan + 1 knäcke + te Mellis: 1 äpple, 1 knäcke & 1 morot Lunch: kasslergratäng & ½ grapefrukt Fika1 : 2 knäcke med minilätta & te Fika2: fil med cornflakes & en gnutta socker Middag: falukorv i ugn med hemmagjort lättmos, riven morot. Kvällsfika: glass med fruktsallad kanske?


Back at work!

Då var man tillbaka då -på jobbet alltså! & faktiskt så känns det helt ok.

Kollegan var hade så gulligt fyllt på godisskålen på kontoret & chefen bombade mig med akutärenden hon "glöm bort" förra veckan & som idag då blev ultra akut... *suck* Så det är tur man är flink & kvicktänkt & fixar sånt i ett nafs!

Förbereder mig även för byte av kontor, då jag ska jobba i ett projekt resterande delen av året!

Det som är skönt är att tankarna ligger på annat än illamående & bebis. Det har funkar ganska så bra faktiskt, det var frukosten som var lite problems i morse, men istället tror jag jag hittat en ny taktik för att få det att funka. Det är bara inse att det är lönlöst att försöka få i sig något annat än flytande innan klockan 8.30 vid fikat. Är nu supernöjd att jag lyckats äta lunch bland de andras osande matlådor!

Dagens meny:

Frukost: 1 mugg varm choklad, 1 knäcke + ½ banan Mellis: ½ banan, 1 äpple, 2 rutor center Lunch: hemmagjord pytt i panna med ägg, ½ nekatrin Fika: 2 knäckisar med minilätta ½ nektarin + te Middag: Kassler med ris & sås? Kvällsfika: popcorn? (som jag varit sugen på i en evighet lixom lättsaltade chips...)

HM & HUDOTEK SHOPPING

Idag är det stora nätshoppardagen, har nu bränt 1500:- på ett par minuter.

hudoteket har jag beställt min kära ansiktskräm från Exuviance som jag inte längre klarar mig utan - om jag inte vill se ut som en elefantfot i fejjan = läderskinn.

På H&M blev det mammamysoverall i plysch en svart


 
mamma linnen i vitt & svart, strumpbyxor som rymmer magen , mammatrosor.

& så tunikor & klänningar jag visat förut:



Så nu klarar jag mig en bit in på hösten iallafall! Nice!

Kräftfiske!

Jäklar i havet vad kräftor vi har fått! jag följde med första vändan då vi bara orkade kolla i hälften av burarna & då hade vi fått ca 5 kg redan & det var bara att ställa sig & koka. Mannen & svärfar åkte ut en sväng till vid midnatt & när jag var uppe & kissade i natt var bubbelkarets botten alldeles svart av alla kräftor. Nu börjar panik tätna ute i köket där mannen & svärfar står som mästerkokare ; ALLA burkar är slut! & HUR ska vi få plats med allt i frysen?! Det är ca 15 kg kräftor där ute! Så en har åkt för att shoppa fler burkar medan den andra letat fram extrafrysen i garaget.

Själv öppnade jag upp morgonen med en rejäl kväljning i sängen & en sprintermarsch i VM-klass förbi svärfar in på toa för att göra av med det lilla kex jag petat i mig 30 min tidigare. Svärfar såg en smula svettig ut när jag iklädd trosor & linne, håret på ända & spytårarna rullande neför kinderna började riva efter frukost i köket. Nu 2 timmar senare med 1 glas oboy , 3 tugger macka & 1 banan i magen senare böjar jag känna mig lite fräschare igen!

Det är dock lite svårt att vistas i köket, varm dill & öl luktar inte gott när man är gravid....

Fick ett fnissanfall när mannen skulle hämta mer kräftor & jag hörde ett jätte plask nere i badkaret, han hade tagit upp två händer fulla med kräftor & en rackare hade bitit sig fast i hans ena finger så han kasta tillbaka allt i ren förskräckelse! Haha!

Nä om man ska ta sig en dusch & fräscha till sig lite kanske....

Tillbaka!

Å vad mycket saker det är jag velat skriva dessa 2 veckor -men ack vad gör man när man inte har något internet ännu i nya huset - man står ut ändå! Har iallafall hållit lite koll via mobilen!

Tänkte köra en snabbrecention av de gångna dagarna sen sist...

Måndag 13/8

Vaknade & mådde piss, spydde som en räv, men fick tillslut stopp på det med salta kex & tranbärsjuice. Efter lunch kunde vi bege oss iväg på vår semestertripp. Varje gång jag kände en illamåendevåg så dutta jag i mig lite yoghurt - en tesked i taget & klockan 15.00 var jag HUNGRIG! Så vi stannade vid vägen & jag åt en hel halv hamburgertallrik -sakta sakta & drack ett glas juice, sen mådde jag bättre igen. Första natten stannade vi i Malmö där vi tog in på hotell & skulle ge oss på att äta på hotellet för klockan var ganska så mycket... Tog ett toa besök innan maten & upptäckte att jag blödde, det droppade i toan & på pappret kom en koagel stor som en utsmetad 5 krona- konstigt nog kände jag mig ändå ganska lugn. Det var lixom - ska jag tjura nu? Näe, det är bättre att avvakta!
Vi gick ned till restaurangen & inte en endaste matbit på menyn lockade det minsta, beställde tillsut in en caesarsallad med grillade räkor, uäk. jag petade runt bland salladsbladet & delade upp de små räkorna i minimala bitar & petade i mig medan mannen njöt av sin krämiga vindoftande pasta....

Tisdag 14/8

Vi gick upp tidigt åkte över bron & svängde av vid första mack & handlade frukost för typ 200:-, men DÅ smakade det. Kom precis på färjan innan den gick & båtturen blev sval, lugn & jag åt kokt korv med pommes med stor förtjusning ända tills de kallade ner oss i bilarna igen & mannen såg en smula panikartad ut för att jag fortfarande åt... Sen tillbringade vi 2 timmar bland öl & vin & sprit, valde omsorgsfullt & packade hela vagnen full, ut i bilen packa in & då säger mannen " Hur ska vi göra, ska vi sova här i natt eller ska vi åka tillbaka en bit? Vi går ju iallfall in en sväng till & det tar väl 1-2 timmar till kan jag tänka" Jag panikartat: "En, två timmar TILL?" men visst vist, vi gick in igen & fyllde vagnen lite hafsigare denna gång, kändes som ren impulshandel, haha impulshandla vin... & sen begav vi oss tillbaka & bestämde oss för att tillbringa natten i Köpenhamn. Så svärfar bokade hotell åt oss & vi kunde lugnt åka tillbaka igen. Hotellet låg VÄLDIGT centralt & var sky högt & vi hade utsikt över city & tivolit & det var hur vackert som helst! Vi gick till en berömd kött restaurang där man får välja vilken köttbit man vill ha från en meny, fylla i storlek, tillagningsgrad & tillbehör, såser, sallder osv. Var supergott!!!
Sen gick vi in på tivolit & strosade runt, varken jag eller mannen är några karusell fan, så vi skrek av skräck bara vi såg vissa färder... Hittade en supermysig butik & hittade MIN kristallkrona som jag suktat efter & upptäckte att det var en kopia för 400:- , mannen som brukar vara lite kräsen gällande tingeltangel godkände & jag gick fram till kassan " Säljer ni de här lamporna?" "Ja" sa kassörskan glatt "Då vill jag ha en" sa jag & halade fram plånboken "Men de är beställningsvaror, hur länge stannar du i Köpenhamn?" FUCK!!!!! " Till i morgon" sa jag skit besviket & pekade upp på de tre lamporna som satt över disken "Kan ni inte plocka ner & sälja en av dem?" "Nej det går inte"... Hur FAN kan man vara så dum att man har beställningsvaror i en butik dit typ endast TURISTER knallar in! Resten av kvällen då vi gick förbi affärer mumlade jag "skitbutik" varje gång... & om man ska dricka alkohol då får man sitta utomhus, men OM man hellre väljer en te då blir man flyttad inomhus.... mysko...

Onsdag 15/8

Mannen födelsedag! Grattade med paket & skönsång *fniss* på sängen! Han fick en ny Soda Stream, en i rostfritt då våran vita känns utanför i vår annars så rostfria köksmiljö....
Frossade i yoghurt, äggröra, prinskorv & köttbullar på frukostbuffén & begav oss mot Västkusten! Checkade in på hotellet, åkte en sväng till sommarhuset för att kolla läget & sen gjorde vi oss i ordning för kvällmat! Det blev gratinerade havskräftor till förrätt &  lime & basilika marinerad laxfilé (mannen ville inte att jag skulle äta en sumpfisk som havskatt-så det gjorde han själv) med smörslungad färskpotatis, ljumma grönsaker & romsås. MUMS!

Torsdag 16/8

Syster med familj kom & hälsade på! MYSIGT! jag fick massor av Viktor gos & gick runt med honom i sjalen -även fast jag sagt att jag tycker det är lite för "bohem" för min smak, å han älskade att sitta i den, slappnade av & somnade på stört -min lilla minigris!!! Vi visade upp huset & H "kunde inte förstååååå hur man kan ha en sommarstuga som har 3 våningar, är inte det lite att ta i lixom?! " haha.
Vi åt lunch & strosade runt i "byn" eller vad man ska kallade det... Mysigt! På kvällen köpte mannen & jag räkor & havskräftor + 2 gudomligt goda röror att doppa babuetten i & satte oss på en klippa & åt & tittade på solnedgången.

Fredag 17/8

REGN! Vi åkte en tur med bilen, illamående ville lixom inte ge med sig riktigt. Petade i en bakad potatis på Smögenbryggan & så åkte vi till hotellet igen där jag somnade & sov i tre timmar men vaknade ändå illamående. Efter ett tag tyckte jag att jag var lite hungrig så jag skickade i väg manne på matjakt - 1 grillad med mos skulle jag ha! & efter mycket om & men kom han hem med det. Jag åt & duschade & sen började det... Tillbrigade mellan 22-04 på toan, fick tillslut inte ens behålla vatten...

Lördag 18/7

Lyckades pytsa i nyponsoppa, kände att det inte var någon idé att stanna så vi checkade ut & lovade komma nästa år för att "visa upp" underverket... Bilresan var rena pesten, jag satt med moppeblick, mannen fick varken prata eller fisa & absolut inte ta på mig. Han fick stanna till & äta lunch själv medan jag satt kvar i bilen & försökte andas djupt. När vi hade 2 timmar kvar hem vågade jag mig på en nektarin & då vände det, ja ok det tog ca 1½ timme att äta upp nektarinen, men det funkade iallafall! & det var UNDERBART att komma hem! La mig tidigt men kunde inte riktigt slappna av- om man måste rus atill toan så vill man ju hinna fram & det där avståndet på 10 meter gjorde mig paikartad så jag tog tillslut in mitt täcke & mina kuddar på toa & bäddade där & sov där tills 04 då jag vågade mig tillbaka i sängen igen.

Söndag 19/8:

Svär föräldrarna kom på besök, de vill att vi skulle följa med ut & äta men nej tack. jag hade petat i tillräckligt många restaurangtallrikar! Istället fixade jag crepes till lunch & hemmagjord pytt i panna till middag. Vilade större delen av dagen.

Måndag 20/8:

Åkte ned på stan & köpte Postafen - gud vad jag älskar Postafen, det har gjort mig till människa igen i en hel vecka! Visst känner jag av illamåendet när jag blir för hungrig men då är det bara snabbt in med något i munnen & så går det i stort sett över. Kom igång ordentligt på eftermiddagen, åkte & shoppade nya blommor till mitt vardagsrum, sydde upp gardiner som varit ½ meter för långa i en evighet, tvättade fönstret i tvättsugan & satte upp gardiner & ställde dit en jättefin lija & en lampa (kort kommer). & så fick jag för mig att laga stek! Mannen hämtade våra nya fåtöljer (kort kommer) & svärföräldrarna hjälpte till att bära in & packa upp &  som tack för hjälpen fick de stekmiddag!

Tisdag 21/8:

Åkte för att kolla på matmöbler till vardagsrummet men kom hem med en matta till soffgruppen istället, haha! & så hittade jag en tänkbar kristallkrona för 1250:-, en vit. Vågade mig på att äta McDonalds - på ett villkor att mannen handlade & att vi satt utomhus & det gick utmärkt! Mannen började måla huset när vi kom hem & var sedan tvungen att sticka en snabbis till jobbet. Jag tog emot värderingsgubben klockan 15.00. hade tänkt mig en surgubbe med anteckningsblock som skulle gå & muttra. Men han var supertrevlig!!! Först var han lite tveksam då vi har ett minimalt pantbrev, men efter min förklaring till varför så verkade han mest imponerad. Han berömde & berömde, tipsade & berömde lite till, stundtals såg det ut som han stod & njöt. & när jag frågade lite försiktigt om värdet så sa han " Du har säkert pratat med era grannar så om jag säger såhär; ta ert pantbrev & släng på en två miljoner till så vet du ungefär vad det kommer landa på..."  Fixade kyckling grutan marengo till kvällsmat.

Onsdag 22/8:

Fick ett bakslag, vaknade illamåendes & fick inte rätsida på det hela förrän efter lunch, men jag klara spyan iallafall! men det blev ändå en lugn dag, åkte & handlade lite mat & fixade mest inomhus medan mannen målade... Lagade lasagne till kvällsmat... & hade ont i magen inför tosrdagmorgonens VUL...

Torsdag 23/8:

En smula nervös & små vresig maka som vaknade... Men som efter 8.30 då vi fått se lilla bebbens hjärta ticka & fått höra att "allt såg bra ut" då kunde jag andas ut & resten av dagen gick jag runt & smånynnade & bara strålade! Underbart! & på posten damp värderingen ner & den såg lysande ut! MYS! Firade med taco´s & film på kvällen.

Fredag 24/8:

Besök på banken för att lägga om lånen, då vi endast har lån på 1/3 av husets värde fick vi endast bottenlån & det hela gick skitsmidigt rent ut sagt. Vi hade inte plockat ut allt på pantbrevet, men banktanten tyckte vi vi skulle göra det även om vi inte behövde pengarna just nu, så in med 300 000:- på mannens sparkonto, han började genast yra om fondkonton & skoja om unibet... *tokstolle*  Bankkvinnans kommentar när allt var klart "Ni kan ju knappast bo billigare än såhär" & vi konstaterade att månadsbeloppet för huset låg på en tusenlapp mer än vår sista hyreslägenhet. Strosade runt en sväng på stan tills det började hällregna & svärfar ringde om en bil som skulle hämtas på verkstan & vi for iväg till Audi & passade på att titta på en större bil... men vi är lite oense om märke, men än är det ju ingen brådska.
På kvällen blev det kalas, firade mannens födelsedag. mamma hade ringt återbud tidigare i veckan för att hon låg däckade i feber, men skickat ett fint blomogram istället -så döm om vår förvåning när pappa helt plötsligt stod utanför dörren! Blev så glad så jag nästan började tjura (hormoner) & vi fick en pratstund med honom innan övriga gäster ramlade in i form av min syster + familj & svärföräldrarna. Vi bjöd på ostpaj & en "do your own sallad" Jag hade gjort en grönsallad av: isbergssallad, ruccola, maschesallad, gurka & tomat i en skål & sen hade jag kokat & "marinerat" pasta i en annan skål & så fick man välja mellan rökt skinka, salami, ostkuber, brieost, purjo eller rödlök & kalamataoliver... Plus baguette med smör & ost! & öl, vin, saft (till barnen) eller mineralvatten. Blev både gott, "plockigt" & lyckat! & till "efterrrätt" hade jag gjort en chokladtårta med fyllning av mixade hallon, blåbär+ en gnutta florsocker + chokladmousse & uppepå hade jag en vit chokladmousse + hallon & så lite spritsad grädde runt om. Mannen är inget stort fan av grädde nämligen, men desto större fan av choklad...

Lördag 25/8:

Idag åkte mannen & jobbade & jag åt frukost i sängen (som jag gjort hela semester) rostat grovt bröd med minilätta& ost + varm choklad= lyxgravidfrukost. Läste ut min bok: Linas kvällsbok 1& 2, & började tjura lite när den tog slut för att det var ett så lyckligt slut på någe sätt & jag ville läsa mer & att boken var så himla bra & påminde så mycket om min egen "ungdom"... hrm & harkel *HORMONER*
Åkte ned på stan & shoppade min första gravidbyxor, inte för att jag har sån jäkla putmage utan för att det gör ONT att klämma i sig i de vanliga byxorna som slutar precis på bebismagen *aj aj aj* Det värsta är att allt är så jäkla STORT! Det blev lixom luft på sidorna, de flesta byxorna är väl tilltagna i höfter & rumpa *hallå, jag har inga höfter & rumpa -än* & minsta storleken av S, men tillslut hitta jag ett par jeans som satt ok! & så köpte jag 2 jättetrosor som inte heller slutar precis på bebismagen & slutligen en kofta på Gina som är på reklamen på tv nu... I grått!
& nu sitter jag hos svärföräldrarna alldeles ensam, ok hunden är hemma oxå. Svärmor jobbar & mannen & svärfar är ute & lägger i kräftburarna! Så förhoppningsvis blir det kräftkalas i morgon!!!!



SEMESTER!

Nu efter att jag piggnat till från första morgonspyan så drar vi iväg på 1 veckas SEMESTER!!



Kanske gluttar in nån gång i bloggen -men jag kan endast svara på kommentarer -inte skriva inlägg från mobilen!


Husvisit

Idag åkte vi hem till oss en sväng, först var vi ca 2 timmar vid företaget, mannen sa att det "bara" skulle ta en timme, men som vanligt så tar det ju dubbelt så lång tid. Så vi anlände 2 min innan våra gäster, så huset var verkligen i en enda röra, dammigt, hundspår, obäddat & tandkrämsrester i handfatet... pinsamt!



Men de verkade gilla läget ändå & i stort sett hela äppelpajen gick åt! Jag tog en minilitenbit & kväljde i mig, sockergrisen har grillats upp eller något... Dyker kanske upp om sisådär 6 veckor igen... Men mig gör det ingenting!



Packade ihop allt inför semestern & begav oss till svärföräldrarnas hus igen. Där blev det tidningsläsning & grillning. Just nu håller mannen på att duscha hunden som vi fick locka in i duschen med choklad, haha, sötnos!



OBS! Hunden på bilden är inte det minsta lik "vår" hund!


Dagens meny:

Frukost: 1 fralla med minilätta & gräddost Lunch: 2 grillade korvar med mos från Statoil Fika: äppelpaj  med vaniljsås Middag: grillad kycklingfilé, grillad majs, paprika, råris & fetaostkräm Fika: körsbär & vindruvor.

 

Going to da house!

Nu står mannen i duschen, han är lite småbakis, eftersom vi inte kan dela på en flaska vin längre så tyckte han det var onödigt att slänga ut halva flaskan så han drack upp den själv + 1 konjak -det var nog sista gången, för han är inte 20 år & dricker 1-2 ggr i veckan längre, haha! & det märks. Till frukost intog han endast 2 klunkar te....

Själv känner jag mig relativt pigg idag, mår lite, lite illa, men ska snabbt ta på mig åksjukearmbanden när jag kommer till bilen -där jag la dem igår!

Vi ska svänga förbi företaget & hämta lite grejjer & sen åker vi till huset & vattnar & städar av lite & så får vi besök av en barndomsvän till mig + sambo. Bakade äppelpaj igår -färdig att ställas in i ugnen när jag kommer hem!

Vi åker tillbaka hit på em. & i morgon vid lunch då drar vi iväg på 1 veckas semester! NICE!

Nu ska jag se till att packa in la family i bilen för hunden går runt & piper & tror inte att hon ska få följa med, men om man säger att hon ska få följa med då blir hon hel stissig & ska bara springa till bilen...

Lördag

Vaknade till en klarblå himmel & strålande solsken! Vi som ojat oss över det förhandstippade vädret i helgen som visade regn & åter regn, tji fick dem!

Det blev ryggläge i solstolen vid poolen & mannen flöt runt på flytstolen i poolen!

Träffade ett par tjejer jag känner från studietiden idag. Självklart missförstod vi varann om var vi skulle träffas & mobilen låg kvar hemma på nattduksbordet -varför gör den alltid det när man behöver den?
Precis innan jag höll på att ge upp & åka hem, kom de gåendes & vi kunde fika lite... Var lite sur, men mest för att jag fått stå på fel ställe & vänta i värmen & kände mig halvt svimfärdig!

Blev mest jobbprat, känner mig ganska utled på det. I början var mitt jobb mitt intresse, nu har jag insett att det finns så himla mycket mer. Jobb & pratar jobb det gör jag på jobbet -sen är jag ledig!

Kom hem, mannen hade försökt nå mig på mobilen för att vi inte hade något att grilla hemma *suck* så nu får vi äta ugnsstekta revbensspjäll för jag orkar inte åka iväg igen & det verkar inte han där ute i fåtöljen framför fotbollen göra heller *morr*

Dagens meny:

Frukost: fralla med minilätta & gräddost (mannen är överlycklig att slippa 10% ost & festar loss på det fetaste som finns) 1 liten yoghurt & te Lunch: korvstroganoff med ris Fika. 2 kulor glass Middag: revbensspjäll med kokt potatis, brunsås & rödkål.

Sommarhuset...

Snart åker vi på semester. Bland annat en sväng till Västkusten & sommarhuset... *längtar*

Här är lite bilder därifrån:




Utsikt från mat/vardagsrummet på övervåningen



Utsikt från altanen utanför köket

Josefsson - jag vill ha!



Tunika 249:-



Klänning 249:-



Tunika 99:-

Regn, regn & lite mera regn!

Å vad det är skönt att ha semester! Tror fanken knappt jag klarat av att jobba som jag mår just nu, hoppas det hinner rätta till sig lite tills det är dax igen! Tyvärr har allt sängdegande tagit stryk på kroppen så idag har jag en låsning vid vänster skulderblad, mannen har masserat lite men det vill inte släppa.



Idag ösregnar det här, men är fortfarande varmt i luften, hunden vägrar gå ut - hon hatar regn & har degat med mig framför tv:n. Vi har tittat på film: Bästa av mödrar! Jag tjura nog halva filmen minst!



Mannen har räknat ut något med värmeförbrukningen i huset som ska vara klart tills vi ska lägga om lånen om 2 veckor.


Ställde mig på vågen i morse, tror ni inte jag gått ner? *skrattar* Bara för att jag helt plötsligt inte klarar av att äta skräp, då släpper det. Ha,ha jag som tänkt att "när jag blir gravid då ska jag frossa i ALLT" ja tjena, 1/3 av tiden kan jag nog glömma det där frosseriet iallafall! Hur lätt är det att ligga på soffan & bli matad med praliner när minsta lilla tanke på en pralin får magen att vilja vända sig ut & in.



Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd med mjukost & parika, juice & te Lunch: omelette med bacon & räkor & 2 knäckisar med mjukost + mineralvatten Fika: isglass sprirello + 4 salta kex Middag: grillat laxpaket med vildris & någon sås (någon som har tips på god sås till lax?) uppdatering: det blev creme bonjour vitlök & örter... orkade inte röra ihop något själv...

Viktstatus: - 0,7 kg




Tis, ons & tors

Tis:

Blev en dag i sängen, voffsingen har blivit min svans & följer mig vart jag än går, ligger jag i sängen så ligger hon där, går jag & kissar så står hon & kikar in genom dörren, haha så söt!

På kvällen piggnar jag till lite & vi köper hem Indiskt & går en mini skogspromenad med hunden. Sover sen som en stock!

Tisdagsmeny:

Frukost: mammas äggmackor 2st + te & tranbärsjuice Lunch: köttbullar, potatis & sås (matlåda) med inlagd västeråsgurka & lingonsylt Middag: smakmeny: kyckling, lamm, räkor i indiska kryddor + grönsaker, ris & den underbara röda såsen

Ons:

Lite mer uppe tid, men mycket tid i sängen. Har läst ut Gardells Jenny & Fossums Älskade Poona. På em/kvällen mår jag skit illa & vill bara ligga stilla. Men mannen far runt & fixar på övervåningen & grillar till oss på kvällen så klockan 21 sitter vi & äter mat & jag mår ganska så bra.

Onsdagsmeny:

Frukost: 1 yoghurt, 1 rostad macka med ost & bjönbärsmarmelad, te & juice Lunch: samma som tisdagslunchen Fika: 1 tip top Middag: grillad fläskfilé, grillade tigerräkor, grillad färsk lök & champinjoner bakad potatis med hemmagjort  vitlökssmör

Tors:

Upp i ottan på VUL (läs längre ned) sen blev det sängläge med illamående, försökte peta i mig en yoghurt, en kopp te med lite socker & 2 digestive & efter ett tag lugnar det sig & jag kan gå upp & laga lunchen: varma mackor!
Sen åker vi med båda bilarna till svärföräldrarnas hus igen så hunden får vara hemma & kunna sprinag in & ut som hon vill.  & nu har mannen & jag legat & plaskat i poolen i nästan en timme 34 grader varmt! Behöver jag säga att det var skönt?

Ikväll ska vi ha kräftpremiär -bara mannen & jag! Mysigt!

Dagens meny:

Frukost: 1 liten yoghurt, 2 digestive, te Lunch: 3 varma mackor med tomatsalsa, skinka, champinjoner, lök, curry & ost Fika: 1 äpple + massa mineralvatten Middag: kräftor, räkor, baguette & skagenröra! MUMS!

Magont & VUL:et

I måndags natt låg jag vaken hela natten med smärtor i magen, det lixom drog & slet kändes det som & kissblåsan slog bakut & jag sprang & kissade 1-2 ggr i timmen hela natten. När klockan ringde klockan 6.30 (för att jag skulle hinna med tåget) & jag gick upp för att göra mig i ordning var jag helt slut, öm i magen & svimfärdig då jag stod upp. Min mamma som alltid anar när något inte är riktigt kom in till mig & trodde nog jag var morgonillamående. På 2 sekunder hade det letats fram Landstingskataloger, planerats hur H skulle komma hem utan mig & tåget & bestämts att jag inte skulle åka. Bebis går före allt!

Åkte föst till VC för att kolla om det var urinvägsinfektion, men det var ett helt rent prov. Började då ringa Barnmorskor i tre olika städer. Den första i min hemstad fick jag ett trevligt bemötande & en VUL tid idag. De andra var mest småsnorkiga & tyckte att jag nog skulle inse att antingen så var det en stretchande livmoder eller så var det missfall! & någon VUl hade de inte tid för & absolut inte såhär tidigt, de hjälpte inte att böna & be & det hjälpte inte att snyfta krokodiltårar heller...

Så jag åkte hem till mannen, bäddade ner mig i sängen & började må bättre så vi bestämde oss för att vänta tills idag! & det onda i magen avtog mer & mer & idag har jag bara lite lite ont då & då.

VULet visade en fin fostersäck & en fin moderkaka & läkaren tyckte sig kunna se ett litet litet risgryn till foster, men kunde inte lova något säkert. men graviditeten fanns kvar & låg på rätt ställe & det fanns inga tecken till missfall.
Ny VUL tid om 2 veckor då man ska kunna se ett hjärta slå.



Så länge tänker jag glädjas över risgrynet & njuta över att vara gravid - om det nu går att njuta för dagens besök innebar att jag hoppade över frukost för att attackera en tidig lunch istället som på gamla dar... Inte att rekomendera! Har mått illa & varit yr ända tills nu för det...

Måndag

Tog sovmorgon (börjar bli en vana...) till 11, mannen hade fixat frukost & sen packade vi ihop oss i varsin bil & åkte hem till vårt eget hus, hunden fick följa med.

Jag stannade på ICA på vägen 6 kom hem till en glad & nöjd hund & en glad man + elektrikern -ÄNTLIGEN! Han måste oxå ha känt mannens panik över att få ordning på övervåningen *ler*

Så jag fixade spaggeti & köttfärssås till oss 3 som vi njöt av på altanen, det är bara andra gången vi kunnat äta på altanen -en regnig sommar med andra ord!

Sen var det bara att börja packa dels för resan till min syster & Viktor & så även nästa vecka då vi drar ner en sväng i Europa för att bunkra lite & sen softar ett par dagar vid sommarhuset på Västkusten *längtar*

Vid fem snåret begav jag mig till staden jag är uppvuxen i för att fika med barndomsvänner. Alltid lika roligt att ses även om det blir alltmer sällan, men vi har iallafall hunnit boka in 1 tjejhelg hos mig i höst! ROLIGT!

Eftersom att man hemlis ännu är så tidig vill jag inte göra den officiell så jag väntar med att berätta den stora nyheten tills tjejhelgen, då borde vi vara ute ur den största riskzonen...

Nu sitter jag & väntar på att mina föräldrar + H ska komma hem, de är på golflekis med F.

Haléns - vill ha!



Klänning 279:-



Stövlar 349:-

Söndag!

Tog en rejäl sovmorgon efter som det blev lite sent ugår (ok bara 12, men för mig är det tok sent iallafall just nu) så jag sov till 11, gick upp & fixade frukost, bloggade lite & surfade runt lite (vi bor hos svärisarna i helgen för de har dragit till spanien).

Sen tog jag min bok & la mig i solstolen, det var mulet men varmt & det blev bara mer & mer sol så tillslut åkte bikinin på & mannen i poolen.

Mannen fixade lunch, hämtade färsk potatis direkt ur landet & plockade dill & gjorde köttbullar med kokt färskpotatis & brunsås! Sen åkte han & hunden iväg för att köpa söndagstidningarna & jag plockade undan & lutade mig tillbaka i solstolen igen. Vid 16.30 var jag supertrött & tog med mig vovven in i dubbelsängen & sov till 18.00 då en kall nybadad man stod & visade upp sin kritvita rumpa mitt framför näsan på mig.



Vi tog en tur med båten, hur skönt som helst, helt lungt på vattnet (ja förutom hunden som for fram & tillbaka som ett jihu i båten) & nu håller vi på att fixa kvällsmaten.

Förrätt: avocado med skagenröra + extra räkor
Huvudrätt: grillad fläskfilé med ugnstekta potatishalvor som fått lega & dragit i olja, vitlök & massor av olika örtkryddor + salt & svampsås
Efterrätt: äppelpaj med glass (idag blev det äppelklyftor som dragit hela dagen i socker & kanel med ett täcke av 100g smältsmör+3 msk socker + 3 dl havregryn )


H&M - vill ha!



Cerise tunika 79:50:-



Mönstrad tunika 149:-



Halsband 49.50:-



Svart miniklänning 149:-

Fredag & Lördag

Fredag

Min kollega ringde mig torsdag eftermiddag & meddelade att det var kris på jobbet *suck* jag hade ändå tänkt gå dit & avlsuta & fixa lite innan semestern & väl där på fredagen så var det ingen jättekris utan gick helt lugnt att sköta om man delade lite på sig & samordnade lite. Så klockan 14.00 vinkade jag byebye till jobbet för 3 veckors härlig semester! Nice!



Pappa kom & hämtade mig & vi åkte till min syster, hennes dotter fyllde 3 år! Gullunge! Det tog evigheter att öpnna paketen för det skulle ju lekas en sväng med varje innehåll innan det var dax för nästa öppnande. Jag & mannen hade köpt inredning till dockskåp (som hon fått av sina föräldrar) så hon fick ett hörnbadkar & dusch + mattor & en liten kattfamilj för hon ÄLSKAR katter & kattungar! De blev genast inlotsade i huset & kattmamman placerades vid sin matskål. Tyvärr gick inte duschen in för jag hade köpt inredning till dockhus "Stockholm" & hon hade fått dockhuset "småland" - hur ska man kunna veta det lixom *ler* men duschen kapades till perfekt storlek av pappsen & morfar.



Under tiden passade jag, syster, mamma & F på att fixa med pappas paket (vi hade inte firat honom än, han fyllde i onsdags) & min syster hade gjort ett så fint kort & jag stod där & kände & klämde på det & sa sen "Är det någon mer än vi som ska det här?" "Näe" sa min syster förvånat. "Då ska jag skriva dit en till" sa jag. & mamma lutade sig mot bänkskivan & tjurade & syster kastade sig om min hals & F såg mest förskräckt ut över att tre vuxna stod & bölade på ett kalas! haha! & så skrev vi dit "+ någon i april" på kortet & ropade in pappa & svågern från garaget.
Såklart hade ju inte pappa sina glasögon på sig så när han kom ner till den handksrivna delen på kortet fick han hämta dem & sen läste han & tittar först på min syster som skakade på huvudet & sen på mig "Är det du?" haha.  & kramkalas utbröt.

Mer gäster kom & gick & mannen döck upp efter jobbet & när alla gäster gått gick fördeösedaxbarnet så lägligt fram till honom & visade sin docka & mamma sa " Nu får du passa på att öva lite" & sen utbröt ett till kramkalas & pappa dunkade honom i rygen & klämde fram det mest manliga jag hört "Det har du gjort bra!" *asgarv*

Vi passade även på att berätta för svärföräldrarna, svärmor fällde lite tårar & svärfar började genast rabbla den ena bilen säkrare efter den andra, helst ska de vara inlindade i bomull! haha

Lördag:

Mannen jobbade så jag passade på att åka & shoppa lite, vi skulle få besök på kvällen & de har precis fått bebis så jag shoppade en vit/rosa/brun mjukisdress med matchande bodie till, urgulligt! & sen shoppade jag en storasyster present till H & två böcker till mig & mannen "handbok för gravida -allt som inte läkaren säger" & "Ett barn blir till" med bilder av Lennart Nilsson för endast 119:- (vet att jag skulle få låna den, men kunde inte motstå ett så förträffligt pris). & så shoppade jag mat till kvällens grillning!



Gästerna kom redan vid 15.00 då mannen låg i poolen & jag satt i bikini så det blev snabb-byte av kläder & in i skuggan! Själv var jag otroligt trött & hängde knappt nte med i samtalen & orkade knappt inte fixa med maten & äppelpajen slutade med att jag orkade plocka äpplena men de blev liggandes i soffan...

Lördagens meny:

Grillad nötbiff med potatisklyftor av färskpotatis, kall bearneisås, kall vitlökssås & grillade grönsaker

Till efterrätt blev det:

Grillad banan med choklad i mitten + glass & även grillad ananas = supergott! (tärnade ananasen & la i folie & slängde på grillen)




Deras lilla dotter är ett praktexempel av ett drömbarn; sover 9 timmar varje natt, äter var 4:e timme, bajsar klockan 10 varje morgon & därimellan skrattar eller sover. *dream on*

Nu ska jag kika runt efter lite kläder jag vill ha på nätet!

Hemlisen...

Om allt går som det ska så kommer vi få en bebis i april! Vi är med barn!



Nu vet våra föräldrar & syskon, men inte närmsta vännerna. Jag har haft små blödningar (därav "sjuk" ons-tors som BM tror beror på att jag skulle ha haft min mens & därmed ingen fara för bebisen om de inte tilltar, men nu har jag varit blodfri i 4 dagar, så tummarna hålls stenhårt för att allt är som det ska) & vi ska få göra ett tidigt ultraljud i slutet av augusti, om det går så tänkte vi nog inte berätta förrän efter det!

MEN man vill ju skrika ut det för hela världen!

Går just nu runt med superömma tuttar, igår peta jag på dem hela tiden för jag inte tyckte de ömmade någonting, idag har jag vaknat flera gånger i natt av att de bara värker!
Jag är supertrött & orkar knappt resa mig från en stol om jag sätter mig & vill aldrig vakna på morgonen.
Det är en pina att gå i köpcentrum, plötsligt finns det 1000-tals lukter jag aldrig känt förut. Står jag upp för länge ser jag små stjärnor & mat är det godaste som finns! men godis & kakor kan jag glatt vara utan, men INTE bananer! Jag som alltid hatat bananer ber nu om en banan i första hand & rynkar på näsan åt mannen när han valt ett äpple istället... hihi!

Ni som oroar er för att min blogg kommer förvandlas till en gravidblogg så kan ni vara ganska så lugna, visst kommer det blir mer bebisprat, men jag kommer fortfarande blanda det med min vardag & mina inköp & mina matvanor!

20 minuter kvar...

...sen är det SEMESTER!!!

Bloggar mer i helgen då jag både kommer ha TID & ha tilgång till internet! Lovely!

& så kommer ni få veta en lite hemlis...håll ut!

Snart semester

 Klänning Gina Tricot 199:-


 Linne indiska 2 för 1


 Linne 2 för 1 alla 4 för 88:-

RSS 2.0