Kniper ett par timmar till...

Lugnt natt & jag kniiiper lite till!

Igår åkte jag och handlade lite blommor, dels har det sett skittråkigt ut inne på toa, så jag shoppa två gröna växter dit, blev en smula fräschare & sen är jag ju såååå sugen på vår, så vad passar då bättre än påskliljor, tulpaner & krokus. Vet inte om de kommer klara sig ute redan, men vafan jag dödar ju 2-3 blommor i veckan inne redan så vad skulle det göra med tre till ute? Ni såg "förvandlingen igår" via bilder.

Åkte till nya Thairestaurangen, det var lunchbuffé så jag fick inga älskade risnudlar, men jag plocka ihop en låda med kyckling-grönsakswook, kycklingspett m jordnötssås & en köttwook med söt basilika & som var riktigt stark! Men det var oxå gott & dög bra till lunch åt mig. Stannade på ICA & handlade lite tidningar & godis.

Har tagit det lugnt hela dagens (på mannens inrådan), han ringde vid 15 & kollade läget & frågade om det var ok att han åkte & det var det. Känner inget nytt idag som jag inte känt de senaste två månaderna. Skulle ju vara höjden av otur - har bebisen stannat så här länge - genom blödningar, sammandragningar & sorgebesked så vore det ju högts otroligt om den inte klarar av att pappsen åker på Kryssning =)

Svärmor har oxå ringt & förhört sig om att alt är lugnt- hon är ju oxå solo i natt.

Idag ska jag till jobbet & samla ihop mina papper, tömma skrivbordet & datorn -för på måndag börjar nya tjejen! Passar på att fredagsfika med kollegerna men hoppas på att inte bli långrandig. Idag vågar jag mig på en tur på stan, en tur på ICA & lite mer action här hemma!

Dagens meny:

FRukost: 2 skivor grovt bröd med ost & diverse grönsaker + något gott & te Lunch: är gräsligt sugen på 4 små rätter... får se om jag kan hålla mig eller inte... Fika: apelsin/äpple & rött te MIddag: mannen önskade mysmat så det blir nog en köttbit, någon trevlig potatis, sås & grönsallad Kvällsfika: Kryssningsgodis!

Oj, oj,oj, måste skynda mig - vad snabbt man anpassar sig efter ett hemmaliv, att klockan ringer 7.30 känns skiiit-tidigt & att sen ha en timme på sig att göra sig i ordning *hjälp vad lite* jag som tidigare var klar på en kvart - nä här behövs det en bebis som styr upp mitt lata liv =)

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Vickan: 27/3, 3445g, 50cm, Tjej

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Kokosboll: 29/3, 2900g, 49cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Maja (xolma): 29/3, 3100g, 48cm, Kille

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Syster Anna: 29/3, 3300g, 50cm, Kille

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

En Mölnbobos Liv: 1/4, 2995g, 49cm, Tjej

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Maria: 1/4, 3120g, 48cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

MammaVeronica: 2/4, 3845g, 49cm, Kille

Lena: 3/4, 3100g, 49cm, Tjej

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Marie (miamia77): 5/4, 3045g, 51 cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Emilie: 7/4, 3200g, 52 cm, Kille

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Vårpiff!

Tänk vad lite blommor kan göra!


Mitt badrum före


Mitt badrum efter


Min entrétrapp före


Min entrétrapp efter (minipåskliljor, krokus & tulpaner)

Kniiiiiip!

Uppe med tuppen (6.00), har skjutsat mannen till jobbet. Man ska på Kryssning med sina kunder.  Han var lite små nervös & kommer säkerligen ringa 711 gånger så länge han har mottagning =). Men det känns lugnt just nu & han är på fast mark runt 15 snåret i morgon. Mamma & pappa är bakjour!

Igår fick jag besök av mamma & pappa. Vi åkte till Scrapbookingaffären & shoppade lite. Finns ju otroligt mycket att shoppa där. Hittade lite material till bebiskort - det är så himla många som är med barn just nu så jag tänkte tillverka grattiskort!

Sen åkte vi hem & fikade, hade bakat kladdkaka. Satte sedan pappa i arbete, han fick packa upp bilstolen & resesäng, mecka lite med barnvagnen. Mamma var lite trött & vilade i soffan. Hon var supernöjd över skidresan & deras vänner som varit där samtidigt hade behandlat henne så väl. Hon var lite fundersam över hur olika folk reagerat på hennes sjukdom. Värst tycker hon tystnaden är. Hon hade fått ett kort av hennes kusin (?) som skrivit "Det är förjävligt - det finns inga ord som känns tillräckliga säga, men jag känner ändå att jag vill säga någonting" & mamma sa att hon tyckte att det var det bästa kortet hon fått & en av de sundaste reaktionerna.

Det är vid sånna här tillfällen man omvärderar sin bekantskapskrets. Jag har i många år haft "en bästa vän" men de senaste åren har jag funderat mycket på om hon verkligen är så mycket till vän... Det började redan för en 5-6 år sedan. Vi hade varit ute på fest. För när jag tänker efter så umgicks vi i stort sett bara när det var just fest. Jag & min dåvarande kille skulle gå hem, men vi blev osams på vägen & han blev väldigt aggressiv, så jag bestämde mig för att inte sova hos honom. han sprang efter mig, tog stryptag på min hals & lyfte upp mig mot en mur medan greppet runt halsen hårdnade, jag lyckades få in en spark på "rätt stället" & kunde sedan springa därifrån. Tog skydd i en trappuppgång & kunde se honom irra runt helt galen utanför (han hade inte upptäckt mig) bla sprang han fatt ett par & drog ned tjejen på marken i tron om att det var jag.... När han slutligen hoppat in i en taxi & försvunnit, ringde jag min "bästa vän" som bodde i närheten & storgråtandes förklarade vad som hänt och bad om att få sova där, hon svarade " Nej det passar inte ikväll". Visst blev jag jätte besviken, men just då tänkte jag inte på vilket enormt svek detta var.  & så har det fortsatt, jag & mannen har bosatt oss några mil från min hemstad, hon har hälsat på 3 gånger på 1 år & stannat högst 45min. På sommaren mellan maj-sept besöker hon en plats nån mil från vårat hus, varje vecka kör hon förbi vårat hus, varenda jäkla vecka hela sommaren -hon stannade inte till hos oss någon gång. Ändå har hon mage att tjata "Säg till om du kommer hem, så kan vi träffas" & när vi väl gör det & det styrs upp en fika eller dyl. då är det samma visa, alltid påväg någon annanstanns, vi andra bokar upp 3 timmar för fika, hon går efter 45 min för "hon ska träna" vilket hon gör alla andra dagar i veckan oxå, varför kan man inte skippa en enda gång då? & nu med mamma, hon har genomgått liknande saker i sitt liv, hon var den jag trodde skulle uppföra sig bäst eftersom hon "borde" veta vad man vill att folk ska göra eller säga - hon har lyst med tystnaden. Har fått två sms, ett frågade hon om jag ville med henne på konsert för hennes konsertsällskap var sjuk, vilket jag svarade att det inte kändes läge att gå på konsert höggravid då basen inte är så bra för bebisen, andra smset frågade hon om jag skulle vara hemma i helgen, vilket jag svarade att jag inte skulle, men att de som ville var välkomna hit & så kom ju oxå ett par kompisar hit, men hon svarade inte ens på det.... Så nu har jag bestämt mig, jag ger inget mer av mig själv till henne -för hon är inte värd det.

Idag skulle jag ha träffat en tjej jag pratat med via Familjeliv, men det blev inställt. Så jag tar nog en tur på egen hand på stan, köper hem lite god mat & fixar blommor till badrummet & annat smått & gott.

Jösses! Nu lyser solen i genom fönstrena -jag ser knappt ut! Tur att svärmor erbjudit sig att tvätta dem när jorden är utkörd på tomten!

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta&ost, 1glas multijuice, rött te Lunch: förhoppningsvis har nya thaistället stekta risnudlar m grönsaker & kyckling!!! Fika: apelsin Middag: cevapchichi med passande tillbehör Kvällsfika: lite choklad får man när man är ensam hemma

Gravidstatus v.36:

Har börjat drömma en massa saker. Härom natten drömde jag att mina tuttar förvandlats till ordentliga hängtuttar & de kläddes med en enorm vårtgård, själva vårtgården var inte så mörk men längst ut fanns en kolsvart rund ring. Var enormt lycklig när jag vaknade med mina små myggisar med minivårtgård =)
Det går sämre att sova på nätterna igen, känns som jag har fullt med bebis under revbenen & det gör sååå ONT!
Annars är magen rolig, bebisen får den att bukta åt alla möjliga håll & igår roade den både mig & mamma & pappa. Det mesta känns klart här hemma, ska inhandla lite BB-mat så det finns hemma redo att slita med sig!
Nu precis (gubben står utanför & byter i skrivande stund) är till & med sopkärlet här utanför anpassat för bebisen - mer blöjvänligt storlek på det!
Nu stirrar jag ner i toan efter varje besök + på pappret: i jakten på den där berömda slemproppen...

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Vickan: 27/3, 3445g, 50cm, Tjej

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Kokosboll: 29/3, 2900g, 49cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

En Mölnbobos Liv: 1/4, 2995g, 49cm, Tjej

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Maria: 1/4, 3120g, 48cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

MammaVeronica: 2/4, 3845g, 49cm, Kille

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Marie (miamia77): 5/4, 3045g, 51 cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Slödag & Föräldrabesök

Vickan - du måste skriva datum oxå så jag kan föra in dig på listan! =)

Igår blev en riktig slödag! Gjorde inte många knop. Först rev jag av en till tredje del angående lösenord & när det var klart var det dags för lunch. Blev fullkornspasta & kokt korv. Sen la jag mig & sov fram till Dawson, min hotmail slutade att fungera runt lunch så jag hade inte så mycket annat att göra. & efter Dawson var det dax att laga tacopaj till kvällen. Hade inga tomater hemma, men piffade upp pajen med lite extra peperonisar hihi, blev en smula starkt men det var gott!

Mannen gjorde klart skötbordet & jag gjorde chokladbollar åt honom eftersom han var så extremt sugen på choklad & vi inte hade något som liknar snask hemma (förutom frysen full av kaffebröd men det är förbjudet område för honom) så jag passade på att göra dubbel sats så nu finns en hel glassburk full i frysen + att han fick en hel tallrik chokladbollar till kvällsfikat. Jag blev lagom klar för att hinna se när musikmobilen sattes upp -så sött!

Märks att det börjar närma sig förlossning. Min man ska på Kryssning med sina kunder tors-fre & är lite nervös, igår fick jag inte ens böja mig ner för att ta upp mobilladdaren utan att han skrek "Det där gör jag, jag vill inte att du sätter igång något nu".  Så jag har lovat att noga känner efter tills de kliver på färjan på torsdag & lovat att säga till om jag känner minsta lilla.

Idag kommer mina föräldrar på besök på eftermiddagen. Mamma & jag ska åka till affären som säljer scrapbooking grejer & se om vi kan hitta något passande pyssel för oss.

Dagens meny:

Frukost: 2 knäcke m minilätta & ost, 1 glas tropisk juice, rött te + vatten Lunch: tacopaj & majs Fika: kladdkaka med nougattäcke + te Kvällsmat: stekt torskfilé m kokt potatis & remouladsås & kokta grönsaker Kvällsfika: äpple + rött te (är egentligen sugen på apelsin men tycker jag får sån halsbränna av det på kvällarna, kanske kan klämma in en nu på fm).

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Kokosboll: 29/3, 2900g, 49cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Maria: 1/4, 3120g, 48cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

MammaVeronica: 2/4, 3845g, 49cm, Kille

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Lösenord, föräldrakurs & Melodifestival

Jag återupprepar det jag skrev igår - ni som ännu inte fått lösenord - det KOMMER, igår satt jag 2 h & skickade & har bara hunnit med 1/3 av er. Många har skrivit fina personliga mail & det känns som jag vill lämna några personliga rader tillbaka. Jag ska fortsätta utskicket idag & kom ihåg det börjar inte gälla förrän 7 mars om inte bebisen tittar ut innan - så det är ett tag kvar! Håll ut!

Igår var vi på vår första Föräldrakurs. Vi skulle vara 5 par, men blev 4 unga par. Väldigt spridda magar allt från v. 21 till min v. 35 mage.  Vi delades först in i 2 grupper, mammor & pappor & fick skriva ned vad ville veta & få ut av föräldrakursen & det viktigaste kändes förlossningen. BM ville helst inte börja med den, men jag stod på mig - för sjutton ungen kan ju komma ut närsom helst känns det som + att vi nästa tillfälle hos BM ska skriva Förlossningsplan. Så hon fick börja med att berätta om just förlossningen & fortsatte sedan med smärtlindring. Det känns som ett virrvarr med smärtlindring i huvudet: å ena sidan är smärtlindring farligt för bebisen då den kan bli slö & trött, värkarbetet kan avstanna osv, å andra sidan är det farligt att inte ta någonting alls för då kan man spänna sig för mycket av smärtan, stanna upp förloppet, bebisen blir klämd i kanalen & bla bla bla. Så när hon frågade om vi redan hade klart för oss vad vi ville ta så kunde jag inte låta bli att svara "Ja tills du började berätta"...
Ett av paren hade vi oss ett gott skratt åt efteråt.  Han satt & höll henne i handen i 2 timmar, därimellan pussades det på magen, pussades på hennes armar, på hennes mun. När vi skulle dela upp oss i grupper, blev det en låååång avskedspuss både på mun & mage & när de kom tillbaka igen var det som på film - nästan springandes mot varandra -kasta sig i varandras armar & hångla lite. Min kommentar var " Att hon inte klipper till honom". Jag skulle fasen bli galen om mannen klängde som en ål på mig & fatta sen när bebisen kommer, först en bebis som kräver närkontakt + en man som är lika krävande på den biten -ge mig luft!

Eftersom vi var på fest när det var delfinal i Melodifestivalen i lördags var jag ju tvungen att hålla mig vaken till reprisen sent igår, så här kommer min recention:

BWO: Å han är så söt sångaren -Martin & han har exakt lika många hårstrån som mannen på bröstet (ca 3 st). Låten gick rakt in på finalplats hos mig. Det enda negativa var ballongläderbyxorna & så den där hemska lilla saken i shorts som tyvärr måste vara ett musikaliskt geni för allt han tar i blir till guld...

Micke: Ibland har jag svårt att förstå hur de som plockar ut bidragen tänker. Visst så måste man ha med folk som garanterat kommer komma sist. & visst vi är ett mångkulturellt land - men ändå, hade låten varit på  engelska hade låten genast hamnat bland topp 5-6.

Frida: Nope ingen låt för mig. jag hade skitsvårt att höra vad hon sjöng & då blev texten lika intressant som den på bosniska. & så kan jag inte förstå, det är melodifestival, Frida måste ha 100 designers som vill göra hennes kläder, varför kan ingen utav dem säga åt henne : tyvärr men din figur passar inte i byxor, hon hade varit supersnygg om de gjort t-shirten till en knälång klänning, lite utsällt under brösten, vips hade man trollat bort både mage & äppelform & då hade hon kunnat burit upp den gräsliga jackan till & med! OBS! Klädbyte till finalen -tack! För mig fick Frida inte mer poäng än att det räcktetill andra chansen!

Caracola: Läste en recention om att det var en låt för barn - så dålig tyckte jag inte den var, den var välkommen till andra chansen för min del.

Patrik:: Å Patrik, å Patrik - varför gick inte han vidare? Både gung i låten, bra artist & scenarrangemang - för mig hade patrik gått direkt till final!

Ainbusk: Vilka fina klänningar - vill haaaa allihopa, men låten nja...

Eskobar: Sorry men här orkade inte min trötta gravidkropp mer utan den gick & la sig!

Dagens meny: 

Frukost: 1 minibaguette med minilätta & ost, 20 tal vindruvor, 1 glas tropisk juice, rött te Lunch: ??? Fika: apelsin + te Kvällsmat: tacopaj Kvällsfika: äpple + te

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Maria: 1/4, 3120g, 48cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

MammaVeronica: 2/4, 3845g, 49cm, Kille

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Solsken & Föräldrakurs!

Malinsson -kan du maila mig angående lösenord igen -gärna via en annan adress för det funkar inte att skicka till dig från mig =( Kram

Igår fick vi fikagäster redan vid 10, min vän brukar ALLTID vara minst 10 min sen så vi höll på att få en chock när de kom för tidigt, jag stod & sminka mig & mannen for runt gapandes "var är mina jeans?" när de knackade på. Vi mätte magar, hon har en minimage (har gått ca hälften) jämfört med min jättemage, men jag aktar mig noga för kommentaren "Det syns knappt" för jag vet hur ledsen jag blev när jag fick den, man går där & känner sig nästintill höggravid & så säger folk att det inte syns "ajabaja" -man vill ju så gärna att hela världen ska se! Vi fikade & pratade mest bebis, hus & bil - trevligt, trevligt!

När de åkte, började mannen bygga på skötbordet som kommer bli så fint därinne i tvättstugan & sen åkte vi på babyshopping turné:



EmmaLjunga Cerox 360 med hårdlift, skötväska & åkpåse



Babysitter Body Seat Lux med lekbåge



Täcke & kudde till vagn & kudde till spjälsäng från NG baby



Amningskudde grå med vit/svarta möss på från NG Baby



Musikmobil till skötbordet



Badtermometer, Purelane & mjuksked



Bilstol från AKTA GRaco med bas + rsesäng i svart göms i dessa kartonger

Som vanligt när vi shoppar så bildas det en lååååång kö efter oss med suckande människor - vafan det är billigare att shoppa mycket en gång än att åka hundra gånger & shoppa en sak i taget =). När vi tryckt in allt i bilen ,. trodde verkligen inte varesig dörrar eller bagagelucka skulle gå igen, så åkte vi till min pizzeria. Tyvärr hade de gjort om där, så det fanns ingen bordservering, men de tillät oss att hoppa upp på små barstolar i fönstret & äta med plastbestick i kartong - inte världens mysigaste men är man hungrig & äter "riktig" pizza en gång om året - då funkar ALLT! Stolen höll & jag kom både upp & ned även om mannen skrattade gott åt mig... *grrr*

Stannade på ICA på vägen hem & sen fortsatte mannen med skötbordet & så fick han någe ryck att lacka hyllor, så det höll han på med till 20.30. Själv vilade jag, hade en hel drös med sammandragningar som knep ordentligt.

Fixade fram räkor, baguette, fruktfat till "En annan del av Köping" det var bara det att ingen av oss var speciellt hungriga så halva räkskålen åkte i soporna. Jag mumsade tre räkor, en bagutettebit & 20 talet vindruvor & sen bäljde jag i mig 1 liter vatten, höll på att törsta ihjäl efter pizzan! Har även druckit 1 liter vatten i natt!

Idag är det strålande solsken ute, men blåser som attan, får se om jag vågar mig ut på en liten promenad. Ikväll är det första Föräldrakursen, ska bli spännande att se vad för folk som kommer dit & hur det kommer vara!

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta & ost, 2 glas tropisk juice, rött te Lunch: bondomelette Fika: apelsin + te Middag: skink& svampsås med pasta Kvällsfika: till självkostnadspris på kursen

Idag tänkte påbörja utskick av lösenord & svar på era fina mail! Jag börjar med de som skicka in först & går uppåt! =) Än så länge är alla kvalificerade så ingen behöver misströsta om det inte dyker upp ett mail idag =)

& jag håller med: tänk så många som kommer bli snopna om det glider ut en bebis med snopp ur min mage! Jag vet ju inte till 100% själv vad som döljs därinne så jag kan ju inte riktigt sitta & gotta mig åt era gissningar, men jag blir bra sur på er  som gissar långt in i april ;-)

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Viktoria: 2/4, 3290g, 51cm, Kille

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Tiara: 10/4, 3250g, 51cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Fikabesök, bebisshopping & pizzamoffning

Igår plockade jag ihop en påse med gamla Mammakläder,tidningar & böcker till en av mina bästa vänner. Plockade även undan lite som dragits fram under veckan. Bebisen skruvade sig i bäckenet & vid två tillfällen höll jag på att missta det för värkar.

Mannen & jag åt lunch när han kom hem från jobbet & sen slappade vi lite innan det var dags att göra sig i ordning. Vi kom till våra kompisar runt 17, där vi satt ner en stund & pratade inann vi hämtade upp 3 st till & så bar det iväg till festlokalen. Det var redan ganska mycket folk & vi fick gå direkt på maten: 3 olika sorters pajer med 2 olika sorters sallader & dressing + bröd. Riktigt mumsigt! Vi hamnade ihop med våra vänner vid ett bord. Det blir alltid så uppdelat: släkt för sig, vänner för sig, så man pratar knappt aldrig med någon man inte känner. jag har ju något folk gärna frågar om: magen så den tilldrog sig några kommentarer & frågor. För några år sedan var jag supersocial & kunde prata skit med i stort sett vem som helst, men jag är inte den personen längre. Jag väljer hellre ut kvalitetsprat, umgås hellre med en mindre mängd vänner & då de som jag känner & tycker om & har roligt ihop med.
Vi fick gå tipspromenad, jag & mannen gick ihop med en killkompis till mannen & det gick så jättebra att vi fick pris efter bästa vännen, mamman, pappan & så kom vi! =)
Smaskade lite tårta, prata lite skit, satt & vred & vände mig på pinnstolen, hade en hel del sammandragningar & bebisen skruvade på då & då. Men vi höll ut till 22.30 (mannen som planerat åka hem vid 19-20) så det var ett gott betyg. mannens killkompis röck fram mobilen & filmade när tanterna (60 +) skakka loss på dansgolvet till en trubadur med kommentaren "Sån intensitet går inte fånga på stillbild" *asgarv*

Idag har vi haft fika gäster & nu står mannen & bygger skötbord & snart ska vi åka iväg & hämta barnvagn, bilstol + annat smått & gott till bebisen & så ska vi passa på att äta glutenfri pizza på pizzeria, jag vet en enda pizzeria som har det & den ligger i den stad vi köpt vagnen i -så bäst att passa på!! Skriver mer om dagen i morgon!

Dagens meny:

Frukost: 2 grova smörgåsar med minilätta, ost, apelsinsaft& rött te Förmiddagsfika: bulle, moccaruta & chokladboll & rött te Sen lunch: pizza Fika: - Kvällsmat: något vädligt lätt Kvällsfika: frukt

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

Linda: 1/4, 3050g, 49cm, Tjej

Jasmin: 1/4, 3075g, 48cm, Kille

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Zeb: 8/4, 3140g, 49,5 cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej

Anki: 13/4, 3550g, 48cm, Tjej



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Festkväll

Å vad skönt det är att vakna upp till ett renstädat kök, allt från gårdagens middag & kvällsmys inne i diskmaskinen, finglasen diskade & .... Nu hände ju inte det idag, det var typ kaos i köket & allt mys stod kvar i vardagsrummet...

Igår gav jag mig på hallongrottorna,  de där jäkla hallingrottorna som jag tänkt baka den dag min mamma fick sin diagnos. Att jag inte insåg redan då att det är inte meningen att jag ska ha några hallongrottor. Själva degen gick smidigt & det blev fina kulor att trycka ut i formarna, en smula slabb med hallonsylten & sen in i ugnen. När jag skulle glutta nån minut innan de skulle ut fick jag en smärre chock - de hade lixom rymt ur sina formar & flytit ut över hela plåten i en sörja. Ska nu bilda en förening för : hata hallongrottor!

Att stå & snoka i lilla köksfönstret ger utdelning,  i 2 dagar har en annan granne en kvinna smygit runt med grankarln ute på tomten, ja ok deras barn har lekt ihop samtidigt, men ändå har jag varit lite rädd för att sticka fram nosen i fönstret för att upptäcka att de har en "secret affair" grovhånglandes bakom husknuten. Detta har inte hänt - men igår kom de där grannfrun, stolt storebror & grannkarln bärandes på en bilbarnstol med ett litet litet knyte i.

Mannen fick gå raka vägen in i badrummet igår när han kom hem- igår var det dags för att klippas & han blir ju så söt när han är nyklippt & jag blir som nykär & kan aldrig sluta dra fingrarna genom den kortsnaggade nacken...

Ikväll ska vi på 40 års fest. För varje kråkraxning jag gjort eller hostattack jag fått har mannen frå¨gat " Orkar du verkligen åka imorgon?" tillslut blev mitt svar "Snälla rara du, jag vet att du helst vill slippa den där festen - men vi ska åka dit, men vi behöver inte stanna så länge". Det var nämligen så att sist vi var på en av födelsedax barnets fester så vällde det in en massa tanter & gubbar i mammas & pappas ålder & jag skojar inte när jag säger att de hade inneskorna i en lite åhléns påse. & den ena tanten efter den andra presenterades som "bästa vän" eller "vi har känt varann sen jag var så häääär liten".... Smått chockerade hyste vi "ungdomar" in oss i ett eget rum & kvällen blev riktigt rolig ändå tillslut. Men ikväll är det runt 100 personer & vi är 6 "ungdomar" som tar varandra i handen & åker dit tillsammans. Jag kan ju inte sitta särskillt länge utan att få ont så jag misstänker att vi inte kommer bli särskillt långrandiga men det är självklart att vi måste visa oss där iallafall!

Igår meddelade de att vår VAGN + BILSTOL har kommit, jippi! Ville helst ha kastat mig iväg direkt för att hämta men jag får sansa mig till imorgon. Lika bra att hämta hem det snabbt som attan - för tänk om det skulle sätta igång & vi inte ens hade en bilstol att köra hem bebisen i.

Min mamma trodde inte på mig igår när jag sa att det inte gick att se könet på bebisen på gårdagens UL. Men det var verkligen så. BM sa: Ni behöver inte vara oroliga för att jag ska avslöja vem som finns därinne! Jag: Å men det får du gärna göra! BM: haha, problemet är bara att det verkligen inte går, bilden är för suddig på vår apparat. & sen efter att hon tittat att huvudet var ner visade hon rumpan och sa "Här varsegoda -förösk se vad det är! & hon hade rätt - det GICK INTE!!! Mig gör det ingenting att vänta ett par veckor till även om det hade varit kul att veta om "gissningen" var rätt. Isåfall hade jag nog fått stora shoppingnippran & släpat mig ned på stan dag efter dag -så min plånbok är nog glad att inte veta =).

Dagens meny:

Frukost: ciabata med minilätta & ost, fruktjuice & te Lunch: omelette & grönsallad Fika: en bit födelsedax tårta kanske? Kvällsmat: födelsedaxmat? Kvällsfika: ???

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Victoria P: 24/3, 3210g, 48cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Emelie: 30/3, 3150g, 49 cm, Kille

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Tess: 5/4, 3550g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Bakdag & BM-besök

Å vad ni har varit duktiga & gissat i bebistävlingen! Spännande, spännande & bara en utav er som tycker jag ska få bebis i födelsdaxpresent! =)

Igår blev stora bakdagen, först mådde jag lite halv kasst i halsen men vips så försvann det & ersattes av en enorm energi & jag blev så sur när jag inte kunde baka tre sorter för att jag hade dåligt med margarin. Men det blev iallafall muffins med lite strössel på & moccarutor. När jag skulle göra själva moccan & ha i pulverkaffet fick jag se att pulvret var alldeles småhårigt & luddigt -uäk även då inte datumet var utgånget! Så det blev espressorutor istället! =)


Muffins 

Espressorutor

Svärmor ringde, hon lät lika kraxig som jag. Hon hade ju varit på spa förra helgen & fått ansiktsmassage & det hade nog satt igång hennes förkylning.

På kvällen fick mannen titta på hockey, bara jag fick se "vad blir det för mat?", blev enormt sugen på de där bigbigbig wienerschnitzlarna & för att inte tala om schwarzwaldtårtan... Inatt blåste det något enormt. Först blåste mina stolar jag ställt upp på altanen häromdagen ner i jordhögarna, då for mannen upp för han litade inte på att jag visste vad det var utan var tvungen att kolla. Sen låg han & vänta på att postlådan skulle blåsa omkull & tjoa till när det hände "NUUU". En liten stund senare så kom ett nattåg & vi brukar inte höra tågen så tydligt i vanliga fall men inatt blåste det åt vårt håll. Mannen satte sig käpprak i sängen & då tröttnade jag på honom så jag tröck ned honom igen & fräste "Nu slappnar du av & sover". Sen blev det lugnt....

Idag har vi varit hos BM. Bebisen sov när vi lyssna på hjärtljuden de låg på 140 slag i minuten. Sen mätte hon magen & den följer kurvan perfekt 34 cm. Huvudet är ruckbart med lite kraft. Blodtryck: 105/65. De andra proverna behöver hon inte ta mer om jag inte börjar må dåligt. Jag har även börjat svullna lite men hon sa att det var som det skulle, det är ett sätt för kroppen att förbereda sig på förlossning & samla vätska utifall jag förlorar mycket blod under förlossningen. Vi fick se bebisen på UL. Huvudet låg långt långt ned i bäckenet & är inte långt ifrån en fixering (som jag känt) & det var rätt sida ned. Det var grumlig bild & gick inte titta på könet, men vi fick se en vinkande hand & små söta fötter!

Dagens meny:

Frukost: 1 mjuk grov skiva bröd & 1knäcke med minilätta & ost, fruktjuice Förmiddagsfika: rött te & 1 apelsin Lunch: kycklingsallad med avocado, feta ost & soltorkade tomater Fika: äpple & te Middag: kyckling fylld med ost & lindad i bacon, klyftpotatis & ädelostsås + grönsallad Kvällsfika: andra halvan av ostbågspåsen

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten! OBS! Det går bara gissa en gång!

Gissningar:

http://saandrras.blogg.se/ : 13/3, 3200g, 50cm, Tjej

Pernilla: 15/3, 2550g, 47 cm, Tjej

Åsa: 23/3, 3177g, 47 cm, Tjej

Sommartjejen: 24/3, 2800g, 49 cm, Tjej

Sommartjejens man: 24/3, 3100g, 46cm, Tjej

Sandra: 26/3, 2995g, 49 cm, Kille

Veronica: 27/3, 2850g, 49 cm, Kille

Anna: 28/3, 2750g, 47cm, Tjej

Malinsson: 29/3, 2985g, 48 cm, Tjej

Emma: 29/3, 2820g, 49 cm, Tjej

Pyjamas: 29/3 3150g, 49cm, Tjej

Louise m Ebba 0205 & Eric 0508 : 1/4, 3260g, 50cm, Tjej

Svintoflickan: 2/4, 3120g, Tjej

Mia H: 3/4, 3500g, 50cm, Tjej

Camilla: 5/4, 3250g, 50cm, Tjej

Alva: 6/4, 3310g, 50cm, Tjej

Maja: 9/4, 3140g, 49 cm, Tjej



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Bullar, försäkringar & bebistävling!

Det blev bullbak igår. Jag kan ju som vanligt inte bestämma mig för bara en sorts smaksättning så jag vräkte på dubbelt så mycket smör & både vaniljsocker & vanligt socker, rev över lite mandelmassa & slutligen dutta på lite kanel! Det slutade ju med att "bullrullen" var tjock som en boaorm & skivorna med nöd & näppe gick att krångla ned i bullpappret =). Har nu 20 -talet stora fina bullar, för de där antalet som står i recepten får jag aldrig till heller - jag får bara till hälften.

image285


I november skickade jag in olycksfall & sjukdoms försäkring samtidigt som jag skickade in graviditetsförsäkring. Efter ca 1 månad såg jag att de fört in graviditetsförsäkringen, men inte den andra så jag ringde upp dem. Mina papper gick inte att frambringa - de hade lyckats tappa bort dem eller rent ut sagt slängt dem. Fick skicka in nya & igår fick jag deras erbjudande: Försäkringen gällde inte bröstrygg, ländrygg, bäcken eller ben, pga av att jag vid två tillfällen skadat min rygg men blivit fullt återställd. Det kändes ju ganska hopplöst, lixom varför ha en försäkring som knappt täckte halva min kropp? Så jag ringde upp & frågade hur tusan de menade, men det var inte så illa som det lät. Vid nya skador täcker försäkringen även dessa delar, men jag har inte rätt att få ut något för likande besvär som inte inneburit ett nytt olycksfall.

Blev en lugn kväll med Roomservice (tyvärr var det länge sedan de gjorde något riktigt snyggt, tapeterna på luckorna igår var ju gräsliga) & Grey´s Anatomy.  I natt har jag stundtals legat vaken med jätteont i halsen, fick kurera med lite honunsvatten & halstabletter. Jag förstår inte riktigt det här, antingen blir man väl ordentligt sjuk med feber eller så går väl skiten över - det fortsätter ju inte bara likadant en hel vecka som det gör för mig! *sur* Har fortfarande inte fått tillbaka rösten utan kraxar som en kråka -skitkul när jag denna veckan har fått samtal från diverse hörn & kanter...
Känns bättre i halsen idag. Både svärmor & svärfar ligger sjuka i influensan, jag bara bävar för att mannen ska dra hem något sådant -jag orkar inte vara mer sjuk!

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta & port salut, fruktjuice & rött te Lunch: köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås & lingon Fika: kanelbulle & cocosboll Middag: raggmunk med bacon & lingon Kvällsfika: apelsin & rött te

Gravidstatus:

 V. 35

Känns som om magen sjunkit något, blir inte sådär proppmätt-jag-får-ingen-luft-känlsa längre & ändå kan jag äta lite mer till både fika & middag. Just nu gör bebisen mamma sällskap vid datorn & buffar & puffar med en liten rumpa & en fot. Imorgon ska vi få se dig med UL, antagligen bara huvudet -men jag längtar ändå! Mår förutom förkylningen ganska bra, inte vidare ont någonstanns mer än när det skruvas & har sig härinne. Lite mer kniiip i sammandragningarna & en smula "mensvärk" då & då. Mannen laddar för fullt, läser allt han kommer över & börjar nog känna att nu är det nära! Från & med idag skulle de inte stoppa förlossningen om den satte igång & om 2 veckor får jag röra mig precis som jag vill -då är det fram med dammsugaren (något som stimulerar sammandragningar) & ut på promenader som gäller =). Men fram till dess: vila & sammandragningar under kontroll! För jag vill ju inte ha en minibebis jag ändå inte får ta hem -bäst du stannar minst 2 veckor till!

Bebis-Tävling:

*Vilket datum kommer bebisen födas (vi har bf 3/4) ?
*Hur mycket kommer den väga?
*Hur lång kommer den vara?
*Vad kommer det bli kille/tjej?

Listan på era gissningar ( ni skickar in gissningen som kommentar) kommer publiceras längst ned i varje inlägg fram tills bebisen är född! & den som vinner kontaktar mig på [email protected] & kommer få en symbolisk vinst skickad hem på posten!

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Lill lördag!

Igår bylsa jag på mig mannens jacka -dvs folk trodde nog bara jag var lite för fet inte höggravid & klev ut i solskenet. Tog med mig cykeln som stöd & trampade faktiskt på det flackaste ställena - vilken känsla. Jag kände mig knappt inte gravid när jag cyklade!! Handlingen gick bra & jag hittade färska cocosbollar till fikat - MUMS! Men tidningsutbudet var ingen höjdare så jag kom hem med en Hänt Extra haha. Vår lilla "kvartersbutik" är väldigt duktiga på att ta in ekologiskt & närodlad mat & när det inte är alltför hutlösa priser ( jag skojar inte när jag säger att de kan ta mer än dubbelt så mkt för vissa grönsaker) brukar jag passa på, likaså med sylt & marmelad för de är underbara. Igår hittade jag ekologiska apelsiner för endast 5:- mer per kilo än vanliga apelsiner & jösses vad goda de var!! 
Hemvägen är det mer uppför så det blev mer promenad men det gick bra det med & jag var strålande glad & nöjd med mig själv när jag kom hem - även om jag verkligen märker att kondition, det är en färskvara!



När jag kom hem ringde mamma, hon lät glad & pigg & pratade bättre än i fredags -vilket jag sa till henne. Frisk luft & vila verkar göra dem gott! Hon meddelade att pappa stod & koka pasta & rörde ihop pulversås medan han drack en Jägermeister, haha!

På eftermiddagen släpade jag mig ut på altanen & ställde upp en stol åt mig & en till mina fötter - riktigt skönt, men lite snålblåst runt rumpan så när jag var på gränsen att somna därute tog jag mitt förnuft till fånga & gick in igen.



Ett tips till er som vill äta mer grönsaker eller vill "lura i grönsaker" i era barn. Jag blandade ner en ½ små hackad paprika i korvstroganoffen igår - smakar utmärkt & märks knappt - den lixom smälter!

När mannen kom hem klagade han på magont i samband med när han åt, jag fastställde snabbt början till magsår & gav honom novalucol & det hjälpte för kvällen iallafall. Så senare misstänkte han nötterna han proppat i sig kvällen innan... Sen skickade han iväg beställning av trådbackar som vi ska ha under skötbordet & så har han fått pippi på att leta bil till mig. Hallå vi sa till hösten, men det är klart jag skulle bli glad om vi köpte en tidigare. Igår hade han blivit erbjuden en bil för bra pris om vi köpte den på stört, men vi diskuterade saken & kom fram till att rikta in oss på en volvo v40 eller v 50. Det är ju inte meningen att ha köpt en splittny bil som är billig att pendla med som jag istället ska ha fram & tillbaka till ica medan han pendlar runt i en äldre minibil som både är osäker & inte speciellt ekonomisk.

Igår kväll hade jag verkligen ingen röst alls - så skojar ni att mannen försökte ha långa samtal med mig bara för att få brista ut i asgarv åt min hesa stämma.. *sur*

Idag är det mulet & grått, grått, grått! Har inga större planer för dagen. Jag har tänkt baka bullar en längre tid, så det kanske är ett alternativ... Sitter just nu & funderar på om man verkligen inte får äta en cocosboll till frukost när man är gravid - men nej det får man faktiskt inte!

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta & portsalut, fruktjuice & rött te Lunch: korv stroganoff med ris Fika: apelsin & cocosboll + te Middag: köttfärslimpa med kokt potatis & brunsås & lingon Kvällsfika: äpple & te

Dagens outfit: Svarta mammabyxor, svart linne & ceriserosa långärmad top (faktiskt inte mammavariant utan en av mina vanliga tröjor -helt otroligt! Då kan man undra - hur stor var den här tröjan från början? eller hur liten bebismage har jag?)

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Promenaddag?!

När rosorna jag fick av mannen på Alla Hjärtans dag inte ville stå längre så fick de bo i min glaskupa!

image282


Blev en riktigt lugn & slapp dag igår. Halsen kändes bättre efter lite frukost, men det är väl som så att det tar längre tid att bli frisk från en förkylning när man är gravid. Är iallafall glad att jag sluppit feber & huvudvärk -även om jag hatar att ha ont i halsen.



Var inte speciellt hungrig på hela dagen & det blev inte bättre av att korvarna till lunch var frostskadade & smakade urk rent ut sagt, så jag slängde dem & mumsade mos med tillbehör istället.

Sov en stund på eftermiddagen & så blev det Dawson med fika & sen påbörja middagen.

Fick meddelande från en glad mamma, det är ju & åker skidor i fjällen & hon hade vågat åka lite skidor, om än på stela & lite rädda ben, men vem kan begära att en snart 60 årig kvinna ska svischa ner som Anja i pistarna?! Mysigt för dem att komma bort!!!

Ringde en av mina bästa vänner som oxå är gravid, hon har snart, snart gått halva tiden. De ska komma hitåt i helgen så antingen möts vi på halva vägen eller så kommer de hem till oss. Mysigt!



Har avbokat dagens happening, skulle fika på stan sent på eftermiddagen med en drös mammor eller blivande mammor som hittat varann på familjeliv. Jättekul, men jag vill inte riskera att starta bekantskapen med att smitta ner alla inklusive befintliga bebisar. Så jag får haka på nästa tillfälle istället.

Idag tänkte jag äntligen ge mig ut på en promenad, tänkte ta med cykeln som stöttepelare & gå till lilla ICA & handla lite brukar i normalfall ta 20min tur & retur, så jag räknar vara borta 45-60 min.  Solen skiner ute & jag har inte fått frisk luft på 3 dagar! & kanske kan man hitta något litet smaskigt till fikat & någon trevlig tidning oxå...



Har nu stått & glott lite väl länge ut genom lilla köksfönstret. Våra grannar ska ha bebis i februari & jag har varken sett skymten av hennes tjocka mage eller bebis. Idag tyckte jag pappan stod & mecka med en barnvagn i bagaget på bilen, men jag inte riktigt säker... Man kanske skulle önska sig en kikare i födelsedagspresent ;-)

Igår när jag pratat klart med min kompis hittade jag mannen sovandes i sängen med boken "Du ska bli pappa" på bröstet... Tror att det är fler som börjar känna att det närmar sig =).

Dagens meny:

Frukost: knäckis m minilätta& ost, fruktjuice & rött te Lunch: torsk m kokt potatis & äggsås Fika: hmmm.... Middag: korvstroganoff med ris Kvällsfika: apelsin & te

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Solsken & ingen röst....

Tusen tack för alla era kommentarer angående min BB-packning! Tänkte förklara lite mer hur jag tänker:

Mannen: Anser att han är tillräckligt mogen att packa sin egen väska, så den får han sköta helt själv & därför står den inte med bland mina listor. OM han tokar till det så har vi 5 min bilväg från BB & hem så han kan lätt hämta något han saknar... Extra tack till Mia om tips med bröd + fryst pålägg!! & somris för frukttipset!

Parkering: Vi har fått karta & parkeringslapp av vår BM, så vi parkerar helt gratis!

Mina kläder: Alla byxor & mysisar är i mamma modell, jag räknar inte med att använda något annat den första månaden... Jag har själv jobbat på sjukhus & vet hur ursäkta mig "sunkiga" sjukhuskläderna är. Jag kan tänka mig sjukhuskläder under förlossningen, men sen finns det något underbarare att nyförlöst, nyduschad få kliva i sin EGEN mysdress?

Bindor/blöjor: Fick tips av en kollega att ta med Libresse goodnight då bindorna på sjukhuset är modell pensionärsblöja. Är mina bindor för små så använder jag självklart sjukhusets - annars kan jag känna att det vore skönt med modell mindre! Ska fråga BM om blöjor till bebisen finns på BB.

Bebisens kläder: Tips vid förlossningen är att tänka ut en målbild. En av mina målbilder är min bebis i en av de små söta dressar jag köpt speciellt till den, ingosad hos mig vid mitt bröst. Jag kan inte tänka mig att använda sjukhusets bebiskläder förutom vid nödfall.

Annat: Kamera tog jag som så självklar att jag inte tyckte jag behövde skriva det, men videokamera -no-no-no det kommer inte in i mitt rum! =) Gosedjur har bebisen önskat av sin farfar... Tackar dock för tips om lypsyl, toapapper & kudde!

Alla tänker vi & känner olika, men det är trevligt att ta del av era erfaernheter & tankar - även om jag inte köper ALLA! =)

Gårdagen blev en lugn pysseldag. Jag började redan vid lunch känna mig en smula rosslig i halsen & helt plötsligt hade jag ingen röst & nu under natten har halsontet tilltagit & jag låter superförkyld. Har kurerat mig i natt med honungsvatten & halstabletter, känner mig fortfarande lite små risig & har en ursexig whiskeyröst...

Igår fixade jag återigen till i tvättstugan, rensade, slängde, sorterade & förberedde för att mannen ska kunna sätta upp skötbordet, något han återigen stått & mätt & mätt & funderat på. Blev lite sur på honom när jag visste att han planerade att tvätta bilen & montera garderoberna, men jag hittade honom sovandes i sovrummet. Så istället för tjat satte jag igång nespresso maskinen & lockade upp honom med fika - mkt effektivt.

Har nu tvättat alla kläder & saker till bebisen & vikt ihop & lagt det som ska med till BB i spjälsängen & resten i garderoben. Tidigt enligt många men, av de kontakter jag har med BF runt oss, så är första bebisen ute! Kom ut i v. 33 & var en liten plutt på 1750 g & 42,5 cm lång, men andas & äter själv. & mamman & jag har gått sjukskrivna ungefär lika länge för sammandragningar. Så man ska aldrig säga aldrig...

Idag har jag avbokat dagens happening som var en lunch på stan med en kompis. Anledning 1) Jag behöver vila mig frisk. Anledning 2) Jag har två val att ta mig ner på stan utan bil: cykel eller buss ner & då spendera 1,5h på stan innan hon & jag ska ses & sen taxi hem eller spendera ytterligare 2,5h till på stan för att ta bussen hem...
Var skeptiskt från början till att cykla & med en förkylning är det helt uteslutet, så jag väljer att stanna hemma. Längtar tills bebisen är ute & jag kan börja gå ut & gå, då är det inga som helst problem att ta sig ner på stan... Mannen & jag har tittat på tänkbara bilar åt mig, men bestämt oss för att shoppa bil till hösten.

Dagens meny:

FRukost; 2 knäckisar med minilätta & port salut, fruktjuice & rött te Lunch: potatismos & kokt korv Fika: apelsin Middag: kokt torsk med potatis & äggsås Kvällsfika: äpple


Recept efter förfrågan!!!


Citronpaj


Ingredienser

Portioner: 8

125 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl 

FYLLNING
2 citroner  (knappt 1 dl juice)
3 äggulor
125 g smör
2 dl strösocker

MARÄNG
3 äggvitor
2 dl strösocker


Gör så här
Mixa smör, socker och ägg smidigt.
Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.

Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
Låt svalna.

Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.

Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, -skal och äggulor.

Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
Låt den kallna och häll i pajskalet.

Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen.
Grädda i ca 3 minuter.



LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord


Vad behöver man ha med till BB?

Håller på att fundera lite på vad som ska packas i BB-väskan mina listor är inte klara & jag behöver lite tips & råd. Jag skriver min nyvarande lista så får ni fylla på/dra av efter egen smak. Vad tycker just DU saknas? & Vad önskar DU att du hade haft med dig?

Ät & drickbart:

* Coca-cola
* Mineralvatten
* sugrör
* chokladkaka & gelehallon
* glutenfria smörgåsar (obredda)


Till Bebisen:

* 2 hjälmmössor
* 6 bodies
* 2 byxor med fot
* 2 sparkdräkter
* 2 pyjamas
* 3 par strumpor
* 3 spyhanddukar
* 1 filt
* Overall med "inbyggda" vantar
* Blöjor 2-5 kg (hur många?)
* 1 snuttefilt
* bilstol

Till mig:


* 1 pkt Liberesse goodnight

* 1 amningsbh

* amningsinlägg
* purelane bröstvårtssalva

* 1 mysdress

* 3 par linnen (lätta att dra ned vid amning)
* 1 par mjuka byxor
* 1 munkjacka
* trosor & strumpor
*  tofflor
* eget shampoo/balsam & lotion/olja att smörja in mig med


LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!


 


Melodifestivalrecention & bebishicka...

Började pyssla med tvätt & plocka här hemma. Fick som en molande mensvärk & la mig för att vila en stund. Sen kunde jag känna varje vridrörelse bebisen gjorde & dess huvud som skruvade i bäckenet gjorde förbannat ont. Fick bebisen att somna en stund & vi kunde äta lunch. Mannen ville inte att jag skulle åka & handla ensam när jag till & från hade sådär ont så vi packade ihop oss & åkte iväg båda två. Hittade 2 st tvättkorgar för 125:- på ICA, grå som matchar vårt klinkers & övrig möblering därinne så det gick ju snabbt & enkelt. Börjar kännas i både fötter & rygg att man bär på lite mer än vanligt...

Tog en biltur i det vackra vädret, åkte till ett nybyggt område vid havet. Som tur var låg där inga "wow hus" utan de var ganska fula faktiskt & ett fåtal hade bra utsikt över havet. Men visst skulle det vara mysigt att bo 100m från ett havsbad... Men ack för långt från centrum. Bebisen fortsatte skruva sig. & mannen tittade oroligt på mig.
Mannen: Vill du åka hem?
Jag: Nej då kör du.
Mannen: Men du har ju jätteont!
Jag: Ja jag vet inte det kanske är värkar? Jag har ingen aning!
& i den sekunden antog mannens ansikte en lätt vitaktig färg... hehe...
Men vi fortsatte vår resa & det onda kändes bara när bebisen rörde sig & då var oftast magen mjuk så jag var inte så orolig, tror mer på en fixering för när jag ska börja mig ner eller sätter mig känns det som jag har en boll uppstryckt i ...ja ni vet vad...

Tog ett bad vid 18 snåret, upptäckte för första gången att bebisen hade hicka!! Stackars liten vad den hickade! Försökte buffa jag på den, men den fortsatte, ropade på mannen, men det fortsatte. Men så klev mannen i badet, vattnet började svämma över så han fick släppa ut lite via proppen & när han stängde den lyckades ett av hans stjärthår hamna i kläm. Jag garvade så jag höll på att kissa på mig & bebisen slutade hicka av ren förvåning!?

Melodifestivalen:

Ola: Först tyckte jag låten var lite för schlager anpassad, men den tog sig & för varje reprissnutt så blev den till en favorit!

Lasse Lindh: Jag är ju lite anti Lasse från början, sen han hade en spelning i stan & blev generad & fnissig av att 100talet fjortisar skrek att han var snygg... Kunde inte riktigt koncentrera mig på om han var bra eller dålig.

The Nicole: Hur kom hon med? Jag hoppas innerligt att hon var så himla nervös att det var därför hon sjöng falskt & att orkestern lixom blandat ihop det med en anan låt & spelade fel. Det lät rent ut sagt förjävligt!

Alexander: Håller nog med min syster om att han är en tönt. Inte blev det bättre av att han knappt säger ett ljud & att de försökt göra om honom till en skabbig kopia av Marcus Fagerwall. Låt som bör lyssnas på radion - ej in real life!

Rongedal: Har lite svårt för deras look, den där rakade med glasögon & en pubisrand på hakan struttandes runt i färgglada kostymer. Men när jag kopplade bort dem insåg jag att låten var ju riktigt bra!

Sanna Nielsen:Ärligt talat, är vi inte lite trötta på Sanna?! Hon lever på melodifestivalen, gör sen en sommarturné & tar nya tag till nästa melodifestival, Visst vore det väl skönt med iallafall ett års break snart?! Men låten var fin, men den har ingen power till Eurovison.

Andra generationen: Behöver jag säga mer än att det blev kvällens kisspaus?!

Carola & Andreas: Är lite anti Carola just nu, hon tar för mycket för självklart & likaså tidningarna. Men jag fick väl ge med mig om att låten var riktigt bra, om än jag störde mig på att hon försökte strypa Andreas med sitt klängeri under uppträdandet...

Mina val:
Globen: Ola & Rongedal
Andra chansen: Carola&Andreas & Sanna

Summasumarum: Heja Svenska folket, de nehövde sig en näsbläcka eller iallafall Carola, så jädrans skönt!! Synd bara att Ola inte gick vidare direkt...


Dagens meny:

Frukost: tekaka med minilätta & portsalut, fruktjuice, rött te & 1 apelsin Lunch: överblivna pizzabitar Fika: sista slicken av citrompajen MIddag: fläskfilé med svampsås & mannen har tänkt ge sig på försök nr 2 på Jamie Oliver potatisen! Kvällsfika: ostbågar är ju som godast dagen efter...

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!


Mysig kväll...

Pysslade omkring hela dagen igår, bakade pajen & förberedde middagen, plockade lite här hemma, bytte lakan & vilade lite.

Vid 16 kom mamma & pappa & jag körde in pajen på sista gräddningen i ugnen, sen avnjöt vi citronpaj med marängtäcke (precis lika god som det låter, lagom syrligt & sött) & de drack nespresso (de säger alltid att de ruinerar vår maskin när de kommer hit, men det unnar jag dem för mannen är inte så het på den längre som han var i början) & jag rött te.

Mamma & jag bläddrade i min graviditets & förlossningsbok & hon läste igenom förlossningsmappen jag fått av BM & vi pratade lite smärtstillande. Jag är mest inne på epidural om jag ska ta något, men man vet ju aldrig hur man hanterar smärtan förrän man väl är där, jag har iallafall bestämt mig för att inte vara envis & inte ta något för att sedan vara helt slut när krystvärkarna väl sätter igång. Är det någon utav er som blivit illamående av lustgasen? Jag är lite rädd för den, tror att jag ska börja spy av den, fast jag aldrig någonsin provat... Någon fix idé ska man väl ha =).

Mannen kom hem & vi hade lite gissning om när bebisen kommer medan jag & mannen gjorde klart maten: plankstek. Jag, mannen & pappa är inne på mitten/slutet av mars & mamma tror mer på april. Hon har själv gått över med alla tre barn så hon är inne på att jag ska gå över & så tycker hon att magen format till sig så bra & att jag mår så bra nu så hon ser ingen anledning till att den ska vilja titta ut tidigare... Hm... det ska vi nog bli två om =).

Mamma har fått riktlinjer av både logoped & dietist angående mat & att prata & speciellt att göra dessa saker samtidigt, så det kändes lite konstigt, mamma brukar alltid ha något att säga men nu fick jag, mannen & pappa klara oss själva.... Mammas röst blir fort trött & man ser på henne att äta inte är någon njutning längre mer nödvändigt ont. De som alltid älskat att fixa med god mat, duka fint & dricka vin... Efterätten gick bättre mousse är mammavänlig mat! & pappa tyckte att jag hade gjort så fiiint när jag varvat två olika sorter =). Försökte upplysa om att jag vispat ihop mjölk & pulver men det örat ville han inte lyssna på, hihi.

Vi har inget speciellt inbokat i helgen. Mannen ska väl montera de två 80 garderoberna som ligger i hallen. jag tänkte ta itu med tvättstugan som är full av nytvättat & ovikt plus lite högar på golvet. Mannen tycker att vi ska skaffa olika korgar istället för att jag sorterar på golvet - han kanske har lite rätt i det. Så det kanske blir dagens mission.
Mamma & pappa är hos min ena syster idag & i morgon åker de till fjällen. Svärmor gottar sig på Spa med 3 vänninor & svärfar ska på hockey idag & i morgon åker han ner till sommarhuset med alla tapeter för att instruera målarna - slutfinishen i huset är nära. Så det verkar inte bli några besök i helgen heller. Vännerna kommer vi träffa nästa helg då det är födelsedagsfest.

Dagens meny:

Frukost: tekaka med minilätta & ost, fruktjuice & rött te Lunch: hemmagjord hamburgare med överblivet mos från igår Fika: citronpajen Middag: hemmagjord pizza Kvällsfika: choklad eller ostbågar som jag blev så himla sugen på när jag läste reklambladet häromdagen...

Helgens misson: Klippa mannen för "han ser förjävlig ut" som Tobbe ifrån Köping skulle ha sagt...

Dagens happening: enligt mannen är det att vi helt plötsligt fått 3 :an, men för mig: tvätten, pyssla & dona!

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!



Fredag igen....

Just nu känns det som att veckorna bara springer iväg, på ett sätt är det skönt för då kommer bebisen snabbare, men samtidigt känns det som att jag inte riktigt hinner med...

Igår tog jag det lugnt, slingade håret, plockade lite här hemma, rensade bland post & återvinning (hur mycket skit kan det bli?), sov middag, titta lite på tv & sen var det dags att göra sig i ordning. & jag lyckades riktigt bra med sminket om jag får säga det själv, blandade beige/rosa skugga med en olivgrön & brun skugga, vilket gjorde underverk för mina gröna ögon & det ny slingade håret blev lixom pricken över i:t.

Mannen kom hem lite tidigare så jag fick motta en underbar blombukett i rött/rosa/vitt iklädd leggings & linne (sen invigde jag min svart/vita Kappahl klänning). Min man är ingen hejjare på att ge blommor, så för att inte bli besviken så hade jag inte räknat med att få, så när han stod där med blommorna kom tårarna krypandes... Han fick kalsonger med hjärtan på, strumpor (då jag hittade honom en kväll med mina strumpor med små hjärtan på i soffan), belgiska chokladhjärtan & en liten hemlis...

image278

Glaskupan på fot med chokladhjärtan i rött & rosa & min fina blombukett jag fick av mannen!


Vi åkte till restaurangen, fick ett bättre bord än tänkt "så jag fick plats med magen". Träffade en gammal träningskompis som också bor här i stan & de fick bordet bredvid oss, kändes lite pinsamt först men sen glömde vi totalt bort att de satt där.

Vi smaskade i oss den ihopsatta Alla hjärtans Dag menyn:

Förrätt: Toast skagen på salladbädd
Huvudrätt: Oxfilé på en bädd av svamp med chilibearnei & stora hemmagjorda pommes
Efterrätt: Vaniljpannakotta med hallon & björnbär

Väldigt mumsigt & jag lyckades bälja i mig 2 flaskor mineralvatten & bebisen envisades med att dutta bort servetten jag hade somhackklapp över magen. När jag gick på toaletten innan efterätten hörde jag lite tissel bakom mig & när jag kom tillbaka, så upptäckte jag ännu en gång ett fenomen (senast var i väntrummet på röntgen där det satt 3 äldre damer) att alla ler åt mig... Måste vara den där ballongen jag har där fram som framkallar detta! =)

Idag kommer mamma & pappa på eftermiddagen, tänkte baka en citronpaj med marängtäcke till fikat & så ville de stanna på mat.



Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta & ost, rött te & frukt&bär juice + vatten Lunch: pytt i panna med ägg Fika: citronpaj med marängtäcke Middag: plankstek Kvällsfika/efterrätt: chokladmousse varvat med mango/passionmousse & en klick grädde..

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!


Alla Hjärtans Dag

Stor Alla hjärtans Dag Kram till er Alla!

image274

Kom fram till mamma igår kl.10, då satt hon i telefon med min syster. Usch vi har så olika dagar, när den ena mår ok, då håller den andra på att gråta hjärtat ur sig, men det kanske är bra att vi kan stötta varandra olika dagar. Mamma hade till & med sminkat sig & kände att "det här kommer bli en bra dag" & det blev det om än med några små snyftstunder då ensamhetskänsla & sorg kommer ifatt. Pappa kom oxå hem & vi åkte alla tre till sjukhuset & röntgen. De är så söta de som tar emot mamma, hon verkligen känner att de förberett sig -kan inte vara lätt för dem heller, det är inte varje dag en så pass ung person som mamma kommer till dem med en diagnos som ALS. De hade till och med provsmakat kontrastvätskan efter att ha smaksatt den. Röntgen gick bra.
Vi åkte alla tre till affären & jag passade oxå på att handla lite mat så jag slapp stanna på vägen hem & göra det. Hittade en sån himla smidig vagn en röd halv vagn lixom så till & med jag orkade köra den utan att få sammandragningar. Men vi delade på chaufförtiden, vips när jag varit & hämtat någon vara så var min vagn försvunnen & så kunde jag hitta mamam med den en bit bort *sötnos*. Vi åkte hem & åt lunch, vilade lite & mamam skrev Alla Hjärtans Dag kort. Det är en kluven dag, man skulle vilja riva ut hela sitt hjärta, men samtidigt känns det som att vi är ganska bra på att visa omtanke & kärlek fler dagar på året än just bara idag. Jag bestämde mig för att göra som vanligt i år.

Vi åkte några mil bort för att hämta deras slalomutrustning de hyrt - de ska på skidsemester en vecka med start söndag & passade på att besöka den stadens outlet, men som vanligt så hittade vi ingenting. jag köper endast enstaka märkesplagg i vanliga fall & lägger hellre pengar på en schysst väska än ett linne för 1200:-, så det kändes så fel att gå runt & nypa i dýra kläder som var vansinning nedsatta men ändå hutlöst dyra...

Började sedan min färd hemåt, så jag han hem innan det mörknade. Gick bra att lämna mamma, hon kommer hit i morgon, det blir tyngre att säga hej då då, när jag vet att de ska vara borta en hel vecka.

Lagade lite mat & så kom mannen hem med lastbil + chaufför & de konkade in grejjer som nu ockuperar min hall. Efter maten gick jag & vilade, mannen drog fram dammsugaren så nu känns luften fräsch & golvena fina här inne igen. Tittade på Roomservice - usch vad fult det blev & sen Grey´s Anatomy.

Sitter nu med slingorfärg i håret i ett förösk att fräscha till mig lite & har precis pratat med mormor, hon var orolig att jag skulle "gråta så mycket så bebisen kom ut" & det verkade som att mammas sjukdom även sjunkit in lite hos henne.

Ikväll ska mannen & jag gå på en av stadens finare restaurangen & äta tre rätters -MUMS!

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta & prästost, 1 glas juice (med lactulos) & 1 kopp rött te (som inte är vätskedrivande) Lunch: räksallad + knäckisar Fika: apelsin & några gelehjärtan + rött te Middag + Kvällsfika: tre rätters!


Gravidstatus:

V. 34


När bebisen lagt sig tillrätta känns det mycket behagligare att vara gravid. I måndags kunde jag till & med följa med i min systers gångtakt på stan utan sammandragningar & idag kunde jag duscha utan att få sammandragningar. Då livet känns kaosaktigt i övrigt är det skönt att kunna luta sig tillbaka & känna att graviditeten iallafall fortskrider som den ska & inte ger mig smärta eller oro.

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!


En dag med mamma

Ska snart åka iväg till mamma. Hon ska röntga svaljet med kontrast. Det är plötsligt så många undersökningar, så många möten med nya människor & hon ska inte behöva gå igenom allt detta ensam. De ska snart på skidsemester & hon ville att jag skulle följa med & hämta deras utrustning & sen gå på den Outlet som finns i närheten. Så det ska vi göra idag.

Tog det väldigt lugnt igår, förmiddagen bestod av vila & toabesök. Har inte tagit alvedon på så länge att jag glömt bort hur risig i magen jag brukar bli av den. Trodde ett tag att jag skulle behöva spy, men det gick som tur över...

Fick inte igång skrivaren på dagen, men på kvällen rasslade mannen igång den. han blev lite snål när han beställde den för vi använder inte skrivare speciellt ofta, så det var ju ingen superskrivare direkt, den låter som en gammal rostig volvo när den tuggar igång, men den får oss ju iallafall att skratta - hur många skrivare får det?
Korten blev klara lagom till Bygglov & sen blev det House.

Mannen hängde tvätten & jag skulle dra ner persiennerna när jag fastnade med lilltån i sänggaveln & dunsade in med magen i garderoben samtidigt som jag svor för det gjorde så förbannat ont i tån. magen klarade sig finfint - det kändes som jag hade en studboll där fram, men mannen kom farandes & trodde jag höll på att föda.

Ringde Babyproffsen för att efterlysa vår vagn de skulle beställa direkt, tror ni de gjort det? Nu får vi vänta tre veckor till på den så det är bara att knipa, någon jäkla lånevagn vägrar jag ha! & så bokade jag bord till i morgon kväll.

Nu är det bäst att sätta fart & åka!

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!


Nyshoppat, fått & tillverkat...



Klänning från Kappahl 299:-




Klänning syster tröttnat på från H&M - just nu sitter den som ett korvskinn, men snart så...

 

Alla hjärtans Dag kort till mamma & pappa

 

Mosters lilla älskling - pussade sin egen
 spegelbild *hjärtat smälter..*

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!




Tårar som aldrig tar slut...

Igår kväll kapitulerade jag. Jag spelade 18 hål golf på tv-spelet & till mannens förvåning kom jag bara 3 slag efter honom *nöjd*.

Vi låg & pratade en stund i sängen & precis som jag höll på att somna så frågade mannen något & jag vaknade igen. Försökte somna igen, men då började tankarna ta fart & manenn snarkade bredvid.

Jag såg mamma framför mig, min lilla mamma, så liten i allt det här & som måste gå igenom så himla mycket. jag såg henne i minformat hos sin sjukgymnast där hon berättade & jag såg henne sitta i biblioteket för at läsa tidningar & koppla bort tankarna & jag blev så ledsen. Hon känns så liten i den här stora sjukdomen. Mannen vaknade & kramade mig tills jag lugnade mig igen. Har sovit oroligt, sovit en timme, vaknat, kissat, sovit en timme osv...

& det första som händer när jag vaknar är att mamma ringer & stor gråter "det här är en ovanlig dag idag" säger hon, tårarna vill aldrig ta slut, hon kan inte sluta gråta. Samtidigt som hon ber om ursäkt för att hon ringer & är så ledsen, men jag talar om för henne att hon får ringa när hon vill & hon får gråta hur mycket hon vill. & så bestämmer vi att hon ska ringa hem pappa från jobbet så han kan följa med henne till logopeden & att jag ska komma dit imorgon & följa med till röntgen där de ska röntga svaljet. Känns så fel att hon ska "klara allt själv" den här första tiden. Gråta överallt hon går hos okända människor. Lilla mamma - vad du får gå igenom mycket!

Min förkylning känns en smula bättre, ingen huvudvärk & endast ont på ena sidan i halsen - känner att jag behöver all kraft jag har!


Tänkte försöka pyssla klart mina Alla hjärtans dag kort idag - lite annat att tänka på & få klart något som ligger där & lurar i bakgrunden, kommer jag hinna eller inte...


Systerdag

Idag har min äldsta syster varit här. Vi åt frukost ihop, pratade, grät en skvätt & skrattade en skvätt. Sen tog vi oss i kragen & åkte ned på stan...

Det var nästan så vi försökte shoppa oss lyckliga. Inne på en guldsmedsbutik tittade vi på Efva Attling smycken, biträdet frågade hur långt jag hade kvar & gissade på "en pojke". Träffade en kollega & jag övade mig genom att berätta, tårarna rann på både mig & syster, kramarna var långa från kollegan & butiksbiträdet såg en smula chockad ut...

Vi handlade Alla hjärtans Dag present åt varandra, en glaskupa på fot som vi köpte choklad till - kommer bli jättefint. Sen slank det ned hårslingor & så stegade vi in på Clas Ohlsson & jag gick direkt till en infodisk & lämnade fram lappen mannen skrivit, enkelt 2 minuter senare kom killen med grejerna, flinade lite, men äsch det bjuder jag på. Gick in på Kappahl & hittade en underbar svart/vit klänning (bild kommer imorgon) som jag tänkte pryda min gravidkropp med på ett 40 års kalas jag ska på om 2 veckor. Vi hittade även hjärtkalsonger & strumpor till våra makar. Sen var det dags för lunch då min syster blivit tillbaka ropad till kassan "Om du trycker på klar får du ett kvitto oxå"... Vi trängde ned oss på ett café & njöt av nachostallrik. Upptäckte att parkeringsbiljetten gick ut precis då, men va tusan vad är väl en p-bot i det här läget?!

Sen fick syster shoppat lite på Make Up Store & Vero Moda innan vi gick till Lindex för att leta amningsbh, den modell jag vill ha hade bara ministorlekar kvar, hur många som ammar har stl 75B tex? Fick då ta en annan modell men när rätt storlek äntligen hittats & bh:n framtagen höll vi på att kissa på oss av skratt för det gick fan i mig att köra ner huvudet i kupan. Så det var bara hänga tillbaka & ta en annan modell som såg lite mindre ut...
Syster hittade en väska för 349:- men blev lite tveksam för den var ganska dyr att impuslshoppa, men väl i kassan måste det blivit helknas för vi småsprang ut ur butiken då hon endast behövt betala 129:- för den...

Väl hemma ensam igen kände jag att morgonens alvedon började gå ur, kände mig verkligen skitrisig med ont i hals & huvud, så jag smsa mannen om att han fick fixa hem mat på vägen & att jag gick & la mig.

Vid halv sex snåret ringde mamma & grät, hon hade läst en text jag klippt ihop härifrån bloggen. Jag frågade henne noga om hon ville läsa & det ville hon & så gav jag henne strikta order om att inte läsa när hon var ensam, samt varnade om att jag inte ens kunde läsa min egna ord att tårarna strilade.  Hon tyckte det var skönt att läsa samtidigt som det gör såååå ont! Hon ville komma hit på en gång, men vi bestämde oss för att vänta till fredag som bestämt. Idag var hennes stora fråga "Hur ska livet någonsin bli till vardag idag?" Det går inte, så vi pratade i samma termer som Somris skrivit "En ny annorlunda vardag". Mamma hade varit nere på stan & plötsligt kom tanken "Här går jag med ALS & världen bara snurrar på även om det känns som den har stannat".

Mannen kom hem med mat -Sibylla hamburgare med strips & så sa han lite försiktigt "Jag tänkte mig inte för jag köpte Cola light", men jag har ju inte fuskat en enda gång så vi bestämde att det inte gjorde något. Myste lite med bebisen, som vänt rumpan åt mannen, som blev besviken för att den inte är lika killig på rumpan som på foten hihi.

Funderar nu starkt på att sjunka ned i ett avslappnade bad...

Ett liv...

Igår kröp mannen & jag tätt tätt ihop i sängen, efter en stund vaknade det liv vi skapat tillsammans. Jag flyttade mannens hand så han skulle känna. Först kom små trevande söta puffar, de blev bara starkare & starkare & så måste mannen ha kittlat bebisen rätt under foten för den spratt till & tjonga i väg en ordentlig spark. Mannen lät "Ojojoj" medan han skratta & jag lät "Ooiiii" medan jag skratta för den tar i rejält. Det är inga söta "duttar" längre när den kommer igång =) " Gör det ont? " frågade han, men nej det är mer en obeskrivbar känsla blnadad med en massa lycka & kärlek...

Sitter & väntar på systeryster... Bäst jag fixar till lite frukost åt oss!

Att träffa sina vänner...

När något sånt här händer uppstår så mycket frågetecken, osäkerhet & folk vet inte hur man ska bete sig. Men jag tyckte mina vänner skötte sig bra.

En av dem som jag har minst kontakt med satt likblek med tårar i ögonen & sa inte ett ljud. De två andra ställde frågor & jag svarade. Det som är svårast att förstå är att det finns verkligen inget man kan göra, inte ens det minsta lilla hopp. En av mina vänner har förlorat båda sina föräldrar, ena i en sjukdom & den andra i en olycka. Men ändå så tänker vi så olika & agerar så olika. Hon hade aldrig visat sin sorg, aldrig pratat om döden, de levde på hoppet tills det var försent - något de ångrar efteråt & inte ens då tog de chansen att ta upp diskussionen med kvarvarande förälder & så i en enda svart sekund var det försent. Vi har inte en chans att kunna göra så, vi blir tvingade till att vara öppna & på ett sätt känns det skönt även om det är förjävligt.

Läste en rad ur "Ro utan åror" Hon sa att jag inte behöver dö av sjukdomen utan kan drabbas av något annat - jag blev besviken om jag nu fått en dödlig sjukdom, kan jag inte då få dö i den? " men jag hade inte orken att ta med mig boken hem, men den står där på hyllan hos svärmor till den dag jag orkar...

Det var samtidigt skönt att komma ut bland folk. Det blir lite annat oxå, en av mina vänner har fått en topp provanställning utomlands, verkligen en once in a lifetime chans & hon drar snart iväg på det äventyret. En annan har hittat kärleken, om än försiktigt trevande fortfarande, hemligt, hemligt, men ack så roligt & det är en kille som verkligen passar henne som handen i handsken - det känns bara sååå rätt! & den tredje hade med sig sin son. Jag satt hela tiden & väntade på att han skulle vakna & när han väl vaknade - då var det bara jag & hans mamma som uppskattade det. De andra sa lite fint " vad söt han är" sen började de skruva på sig, titta på klockan & så var det dags att gå hem... Det känns lite trist, emn vi kommer vara 3 av 5 som har bebisar samtidigt, så vi får chansen att njuta utav det tillsammans.

Imorgon får jag besök av min äldsta syster, hon ska lämna ungarna på dafis & sen kommer hon hit & äter frukost. Får se om vi orkar pallra oss ner på stan eller om vi har gråtdag här hemma - det är aldrig något man kan bestämma i förväg.

Är nu hemma efter en helg i svärföräldrarnas hus. Känns som att jag har en bra dag om jag jämför med igår, säger som min äldsta syster " Jag försöker lära mig att umgås med mig själv". 

Gråtar dag...

Igår blev en riktig gråtar dag. Hade sett fram emot att vara själv, kunna samla tankarna & vila mig ordentligt, men när först mannen åkte & jobbade & kort därefter svärisarna åkte iväg på sin weekend i Göteborg & jag visste att Somris & Viktor skulle vara hos mamma hela dagen kändes det så fjuttigt att sitta själv med en jäkla hund...

Så jag åkte också till mamma. Det är så konstigt för ena minuten tror man aldrig tårarna ska ta slut & man blir tröstad av någon annan för att i nästa stund inte kunna klämma fram en enda tår & trösta någon som då är ledsen.
Min moster sa "Var stark", men jag tycker det är farligt att bara vara stark, man måste få vara ledsen & sårbar oxå. Mamma säger "Nu gråter vi som tusan ett par dagar, sen försöker vi återgå till ett lite normalare liv". Just nu känns det där "normala livet" långt borta, men jag vet oxå att det kommer komma. Även då det känns som att hela världen stannat så snurrar det faktiskt på där ute ändå.

Jag låg mestadels i soffan, tittade på barnen som lekte. Viktor som ålade runt på upptäcksfärd. Barnen är också ledsna men de ger utlopp för sina känslor på ett annorlunda sett, att gråta hejdlöst över att pappa råkat ta en godisbit ur påsen utan att fråga eller vara otröstlig för "jag vill faktiskt leka ENSAM med Viktor". Det är så skönt att ha de där små liven. & filuren i magen är väldigt efterlängtad. Svågern kliade min mage för att få känna sparkar & det var ofta en hand på magen eller någon som pratade med den eller pussade på den. Det är en enorm tröst att bebisen finns.

Åkte hem till mannen, lät tårarna strila hela resan, klev in genom dörren & han frågar " Hur var det där?" & så kom tårarna igen & jag fick gråta ut i hans varma famn. Vi tog ett bad tillsammans i bubbelkaret & jag satt & glodde i köket medan mannen lagade maten.

Tittade på melodifestivalen, vi höll på Velvet, men Amy kändes oxå ok, men Christer Sjögren, behöver jag säga något mer? Hur tusan gick han vidare. För det första så är han så slemmig att man kan se flottet rinna av honom & låten, värsta dansband... Verkligen värsta dansband...

Idag ska jag träffa 3 av mina bästa vänner. De vet redan, känns skönare att de redan vet än att försöka få fram vad som hänt öga för öga.

Jag väljer att inte svara på frågan: Hur är det? Vad ska jag säga " Jo förutom att min mamma är sjuk & ska dö & min bebis har tryckt upp ena foten under revbenet så jag knappt får luft & envisas med att skruva med huvudet i kanalen så det strålar ut i hela benen så är det helt ok..." & än så länge har folk accepterat att de inte fått ett svar. Det känns skönt att folk bryr sig, att de bara ställer frågor eller säger "jag vet inte vad jag ska säga" är tusen gånger bättre än att inte säga någonting alls. jag begär inte att folk ska förstå hur det känns i hjärtat även om man varit med om det själv, för ingen känner likadant som någon annan.

Att stå med benen i två världar...

Jag är mitt i mitt livs största händelse & mitt livs största förändring & lyckligaste ögonblick - jag ska bli mamma. Samtidigt är jag mitt i en annan stor förändring & en stor sorg- min mamma ska dö.

Det är meningen att jag ska vara lycklig, uppleva en tid som är bland det mest underbara man kan uppleva - men för mig är denna tid kantad av sorg. Jag tänker på samtalet till mamma när bebisen har kommit ut. & jag övar & övar, men varje gång strilar tårarna för fullt. Det är som att det är ett extra laddat samtal just för att det är som det är. Det kanske är sista gången mamma blir mormor - hon kanske inte finns där om vi bestämmer oss för att skaffa syskon.

Mitt i all sorg är det en stor glädje att ha en bebis i magen, en bebis som snart, snart är klar för livet här utanför. Det finns ingen som kan ge mer tröst & glädje än ett litet barn - så lyckligt ovetande & oförstört. Någon som på en sekund får en att glömma allt ont.

Det finns inget hopp om att mamma ska bli frisk, det finns bara en utväg. En utväg som känns förjävlig, men samtidigt en utväg som tvingar oss att prata. Som ger mamma en chans att berätta att så här vill jag ha det utan att någon är där & säger "så ska du inte säga - det här kommer att gå bra". För det kommer inte att gå bra, hur bra hjälp hon än får kommer hon att dö.

Jag har många bilder i huvudet, bilder jag inte vet om jag kommer få se i verkligheten. Jag ser min mamma i rullstol, nerbäddad under filtar med en ansikte som är lika utryckslöst som en sten. Om den dagen kommer vill jag veta hur mamma vill ha det, om hon själv inte ens kan ge ett besked som ja eller nej.

Förhoppningsvis är det långt kvar än & för att överleva måste vi blanda skratt & gråt. Skratta åt ödet att ha placerat om sina fonder till pensionsfonder en vecka innan beskedet. Att ha en gammal mor som inte vill erkänna för sin dotter att hon är ledsen - som snyter sig 10 gånger under tiden hon tar sin medicin ensam i köket men samtidigt hävdar "Jag gråter inte"... Att mitt i allt elände kunde vända det sorgligaste till något tragikomiskt "äsch det gör inget -jag ska ändå dö".... Att fnissa åt en soppa som hamnar upphostad över halva bordet eller ett ord som sluddras fram totalt fel...  Det kan verka hårt & okänsligt i andra ögon - men vi måste för att orka med...

För varje person man berättar för ser man ett lidande. Det här är sjukdomen ingen vill ha -vad som helst men inte ALS... Samtidigt som man vill känna att människor känner med en måste de oxå tillåta sig att skratta, inte bara stå med stenansikte & lida. För jag orkar inte det, jag klarar inte av att se endast det. 

Jag har räknat med att någon i min närhet ska insjukna i cancer, eller sitta på servicehuset med en halvsidesförlamning efter en stroke, få en hjärtattack, men inte att någon i min närhet skulle få ALS & absolut inte min mamma.

Jag övar & övar: Min mamma har ALS. Min mamma har ALS. Men ändå förstår jag inte riktigt, vill inte förstå, orkar inte ta in allt på en gång utan bryter ned det till små bitar & pusslar ihop varteftersom

Konstigt -livet går vidare...

Tusen tack för alla värmande & kloka ord ni lämnat! Det uppskattas enormt! Hellre lämna ett avtryck för mycket än ett för lite... Kram till er Alla!



Efter ett chockartat besked & en dag/kväll med familjen samlad, gråt blandat med skratt. Sömnlös natt med många funderingar, tankar som maler omrking, bilder man inte vill se & ett stort VARFÖR....

Vi kom hela familjen till Neurologmottagningen & möttes av två underbara sjuksköterskor, vi blev underbart bemötta & de var så gulliga mot mamma. Vi fick information & fick ställa våra frågor både till dem & neurologen & även om denna jävliga sjukdom inte har några svar, det finns ingen anledning till att man får den, den är inte ärflig, den bara poff finns där en dag, man kan inte säga hur den ska fortskrida på just min mamma. Hur länge hon har kvar eller om bromsmedicinen kommer hjälpa henne... Även om svaren är lika fulla av frågetecken kändes det enormt skönt när vi gick därifrån - vi hade iallafall ställt våra frågor. Mamma skulle bli kontaktad av ett nätverk av professioner som kanske kan underlätta för henne under sjukdomens gång... Det kändes som att hon var i trygga händer - även om det bara finns ett slut, det finns inte ens ett endaste hopp, inte ens en ynkaste procent som inger hopp om att bota.

& vi följer mammas önskan: att leva så normalt som möjligt... Samtidigt som vi delar skratt & gråt & tar vara på alla tillfällen vi får tillsammans.

Någon/några av er har ställt frågor & jag säger detta en gång: Jag kommer inte besvara frågor om min mamma, det jag vill att ni ska veta finns att läsa här på min blogg.

Somris med familj sov hos oss i natt oxå -oerhört skönt att få vara nära, även om vi inte pratar sjukdom hela tiden så känns det tryggt att veta att hon finns där. Jag är enormt tacksam för Viktor & de små puffarna inifrån magen - en glimt av glädje! & Viktor är solen själv - helt underbar liten kille!

Idag vinkade vi hej då. Somris ska ha vårt hus i helgen & vi ska vara hundvakt & bo hos svärföräldrarna. Vi åkte runt 10 för att besöka BM, lyssnade på hjärtat, tog nya prover & hon kände igenom magen - bebisen ligger med huvudet nedåt (puss på dig) & det har även sjunkit ned en bit, men är ruckbart dvs inte fixerat. Om 2 veckor ska vi får göra UL för att verkligen se att det är huvudet. BM trodde inte att bebisen skulle snurra runt nu när den börjat sjunka ned. Det som svider är en liten fot & det jag trott varit ett huvud är bebisens lilla rumpa. Den väger 2kg -inte så mycket mer. Jag har topp värden & magen växer som den ska! Känns underbart. Vi pratade förlossning & amning & vi fick en hel göh broschyrer & lappar att läsa igenom samt fylla i. Nummer till förlossningen & tips om en hemsida på nätet. & föräldragruppen ska börja alldeles snart & vi ska få kallelse idag eller på måndag.

Jag släppte av mannen på jobbet & åkte vidare till svärföräldrarna, kom dit samtidigt som svärmor. Vi har suttit & pratat om mamma & sjukdomen. & så åkte till en liten stad två mil bort & åt lunch på ett värdshus samt kikade runt i små gamla prylbutiker. Mysigt att komma ut & komma ifrån, göra lite annat.

Dagens meny:

Frukost: tekaka med minilätta & ost, 1 kokt ägg & några skedar hallonkräm Lunch: salladsbuffé, fläskstek med stekt potatis & en underbart god sås Fika: te Middag: råraka med gräddfil, löjrom & räkor,  revbensspjäll med rödkål & baguette Kvällsfika: choklad

Dagens happening: BM & mystur med svärmor

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!


Min mamma har ALS

Igår skulle min mamma får svar på sina prover. Cirkusen startade redan i oktober, då löd dommen stroke. Igår var jag inte speciellt orolig, jag hade köpt stroke diagnosen rakt av, det enda som inte passade in i bilden var mammas tal & sväljsvårigheter, men jag kände mig ändå lugn - det finns ju miljoner sjukdomar -varför skulle det vara en av de värsta... Utredningen drog ut på tiden & för varje dag som gick blev jag mer och mer säker på att det inte var något farligt - igår slogs den säkerheten i spillror.

Vid lunch ringde telefonen & direkt när jag såg att det var pappa som ringde så visste jag. Det fanns bara en diagnos som skulle gjort min mamma så ledsen att hon inte kunde ringa själv...

Pappa: Hej det är Pappa, är du hemma i eftermiddag, vi skulle vilja komma över?
*tystnad*
Jag: Är det så illa?
Pappa: Ja
Jag: Är det ALS?
Pappa: Ja

Som sagt det finns miljoner sjukdomar, var man än läser om ALS så står det tydligt att det är en OVANLIG sjukdom till råga på allt insjuknar fler män än kvinnor. 200 personer i Sverige insjuknar per år, det finns 4 med ALS i det län mamma tillhör -mamma är en av dem.

Jag tror inte riktigt att jag förstått än. Vi ska träffa läkare + sjuksköterska hela familjen idag -då får vi mer information. Det finns 4 olika varianter & jag antar att de har olika överlevnadstid.

Min mamma har varit sjuk så länge 1/3 av mitt liv har jag haft en sjuk mamma, men aldrig trodde jag att hon skulle dö i förtid. Att jag ska leva utan en mamma - den tanken kan jag förlika mig med. Men det känns värre att min bebis & möjliga syskon ska växa upp utan sin mormor - min mamma är en fantastisk mormor. Hon har barnasinnet kvar & som hon sa "Kärleken till sina barnbarn är om möjligt ännu starkare än kärleken till sina barn"... Den kärleken kommer inte mina barn att få uppleva...

Jag säger som min mamma skrev när hon förstått vad hon hade för sjukdom:

KVAR-
av mig finns en rädd liten flicka....


Scrapbooking - faktiskt jätteroligt!

Igår åt jag mat innan mannen kom hem så jag skulle hinna vila lite & inte komma dit sprängmätt med stenhård mage. Kursen började 18.30 & jag hade verkligen inga förväntningar, tänkte mer -kan va kul att se hur man gör för det där har man ju hört talas om så mycket, sen att korten looks like hell det får bli en annan femma. 2,5h kändes lite mastigt, men det fick jag väl stå ut med tänkte jag...

Men när vi kom dit så insåg vi att DET GÅR INTE GÖRA FULA KORT med allt detta roliga material. Det var hur roligt som helst & det kändes inte som om något kostade någonting när man plockade ihop ett ark för 6,50 där ett annat för 9 :- där, en nit för 50 öre osv. Givet vist gjorde det ju det när man slog ihop allt & jag drabbades såklart av shoppaholic & köpte på mig lite roliga saker! Kreativiteten flödade, han knappt äta frukten de bjöd på & 2,5h var ingenting, fick stress shoppa på slutet & hade lätt kunnat suttit kvar 2,5h till.. Att bebisen tröck under bröstet så jag trodde jag skulle spricka, tänkte jag inte på förrän vi skulle gå därifrån...

Jag riktade in mig på kort till mina syskonbarn, här kommer resultatet:




Kort till en liten tjej



Kolla in den här stämpeln - så underbart söt liten tjej & med högklackat, min systerdotter upp i dagen!



Kort till en liten större tjej



Material för kort till en liten kille



Material för kort till en lite större kille


Vågade inte boka in mig på en till kurs i vår, mars, april känns lite vanskliga för inbokade saker, men jag ska helt klart gå dit i höst igen!

När jag kom hem satt mannen & körde med samma jäkla GTI GOLF på Playstation som har kört runt med i snart en vecka, men han stängde av så jag fick se House. Vi har strickta Playstation regler här hemma, han får spela de tiden inte jag vill titta på tv - inte en sekund mer. & jag är superglad att det är en bil han kör runt runt eller lite långbanegolf han spelar istället för att springa runt med någon gubbe & panga hej vilt -då skulle spelet åkt ut ögona böj!

Igår vann  jag en auktion på Tradera - vetekudde för 49:- + frakt (så 71:-) helt överkomligt! =), så nu kan jag bocka av den på listan oxå =)

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med skivat kokt ägg, 1 smultron/jordgubb yoghurt Lunch: ugnsbakad falukorv med mos Fika: äpple + te Middag: kokt torsk m poitatis & äggsås Kvällsfika: fruktsallad

Dagens musik: Dilba - (står inte ut med att människan pratar, men sjunga kan hon)

Dagens outfit: svart byxor, vitt linne & en vit/brun tunika som svärmor slängde till mig senast "den här har jag köpt, jag tycker inte om den men den kanske duger till dig som är gravid"   eh...tack...

Dagens happening: hallongrottor & scrapbooking


LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!


Mammabesök

Uppdaterat längst ned...

Igår hämtade vi ut paketen som innehöll skrivare & nån för delare av tv/bredband/telefon samt större minneskort till kameran. Maten var mer än uppskattad, mannen åt så jag trodde han skulle spricka! Mannen & jag undersökte bebismagen då jag känt någe hårt under hö revben nästan mellan höft & revben under dagen & nu inte kunde ligga på sidan utan känslan av att mosa en fotboll. Jag är övertygad om att det är huvudet som åkt upp igen & mannen är helt säker på att det är en rumpa då han fick en buff när han tröck på det... På fredag får vi veta...

Tittade på Unga mödrar & så har vi börjat titta på Apornas värld på animal planet på måndagar 20.00, de är ju för söta de där aporna. mannen vill ha en egen apa - men jag tror han kommer tycka att det är tillräckligt med en bebis i huset. Har fötrsökt designa om min blogg ett par dagar (så om den ser lite annorlunda ut när ni öppnar den är det jag som håller på) & igår kom jag ÄNTLIGEN på hur jag skulle göra & jag fick till det riktigt snyggt, jag var i princip nöjd -då glömmer jag att spara det. Så jag tänkte börja om idag igen...

Idag får jag besök av mamma, hon skulle ta med babytäcket hon sytt så vi kunde fluckta lite på det! Det är så himla fiiint! & ikväll ska jag på Scrapbooking, fristående kurstillfälle - idag ska vi tillverka Alla Hjärtans Dag kort!

Dagens meny:

Frukost: 2 knäcke med minilätta & ost, 1 liten smultron/jordgubb yoggi + vatten Lunch: ost & broccolisoppa & knäckebröd Fika: hemmabakad semla Kvällsmat: ugnsstekt falukorv med mos & grönsaker Kvällsfika: frukt eller om de bjuds på någe smarrigt på kursen...

Dagens musik: dator sus...

Dagens outfit: svarta byxor & svart långärmad tröja

Dagens happening: mammabesök & scrapbooking

Uppdatering:

Tusen tack för alla mail som ramlat in -alla är än så länge klart godkända! Men jag börjar inte skicka ut lösenorden förrän det börjar närma sig 6/3 & då ska jag försöka skriva en rad till er var & en oxå!

Nu har mamma varit här - täcket var helt ljuvligt gulligt & precis som jag ville ha det med lite olika material som bebisen kan krafsa på -blir nog perfekt! Vi har haft en lugn hemma dag, slappat i soffan & pratat skit & klämt på lite nytvättade bebiskläder & mamam försökte känna på magen hur bebisen låg, men det är bra svårt! & så bjöd jag henne på sopplunch & semla!

Även om jag inte tycker jag har gjort något på hela dagen så känner jag mig helt slut & så har jag en obehaglig känsla i halsen om att jag är påväg att bli förkyld. Mannen var ju förkyld förra veckan & han brukar alltid klara sig ganska lindrig - & sen smitta mig som blir halvt dödsjuk...

Ska vila lite nu medan maten puttrar på spis & ugn, så jag är lite fräshare tills vi ska scapbooka kort! =)




LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer kunna använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS!
Deadline 6/3 
lösenordet + svar på era fina mail börjar dyka upp i slutet av feb


Att dricka en hel sjö....

Uppdaterad längst ned...

... skulle inte vara någon big deal just nu... 0,5 l vatten till frukost, lunch & middag & under natten oxå -lätt! & om jag slarvar lite som igår när jag sprang på IKEA -då är det öken i munnen heeeela natten...



Trodde aldrig svärisarna skulle åka hem igår, svärfar blev misstänksam över hur avloppet från duschen på övervåningen var kopplat, mannen blev då oxå misstänksam. Svärfar ville bryta upp golvet, men det sa mannen tvärnej till för då var vi tvugna att plocka ner en vägg oxå. Då ville han köra lite med sticksågen så att man iallafall kunde tjuvkika lite... Mannen stoppade det oxå & efter 1 timmes dividerande från övervåningen kom de fram till att fråga rörmokaren FÖRST! Jag orkade inte vara vidare social utan satte mig en stund vid datorn, svärmor diskade lite då diskmaskinen var full & igång & tillslut satt vi båda två som fån & glodde rakt fram på varsin köksstol -utan att säga ett ord... Kl. 19 var de iallafall borta. Då tog mannen fram Playstation som han köpt av sin lillebror & körde lite rally medan jag vilade & satt en stund vid datorn.



20.30 började toppen programmet "I en annan del av Köping" jösses vad vi skrattade. Lite mer fokus på stjärnan Tobbe -han är ju för underbar helt enkelt!

Idag hade jag tänkt baka hallongrottor, men så kom jag på att jag bara har bullformar hemma & de känns lite stora & när jag tänkte lite till så finns det ingen hallonsylt hemma heller....  Blir till att shoppa lite när mannen kommit hem. Sitter & plitar lite på min baklista:

Kanelbullar
Citronsockerkaka
Mjuk pepparkaka
Blåbär & hallon muffins
Kolakakor
Chokladkakor
Hallongrottor
Chokladbollar

& så skulle jag behöva rensa både kyl & frys så allt får plats + mina lådor med torrvaror. Köpte burkar igår att hälla upp mjöl & socker mm i..

Dagens meny:

Frukost: 2 knäcke m minilätta & ost, 1 liten smultron/jordgubbyoghurt + vatten Lunch: Felix gulasch m knäcke + vatten Fika: apelsin Middag: chili con carne m ris & morötter Kvällsfika: fruktsallad?



Dagens musik: Katie Meluah



Dagens outfit: svarta byxor, svart linne & rosa kofta

Dagens happening: baka muffins eller städa i köket... hm...vad är roligast?!



ELLER





Uppdatering:

Gick ut i köket, insåg att brukarna jag skulel använda för bättre lokalisering & ordning i lådrona inte var diska, så in med dem i maskinen... Tog mig en titt på blåbären som Morberg plockat åt mig, eller han visste nog inte att de skulle hamna i mina händer när han plockade dem... & fick känslan av att blåbärsmuffins är surt... Så jag glodde lite i kylskåpet & efter en liten fundering blev det chokladmuffins med bitar av nougat i... Javisst låter det äckligt =)

På torksträcket hänger det nytvättade spyhanddukat, skötbordshanddukar, små små byxor, bodies, hjälmmössor & minimala strumpor -allt i vitt! Så sött!!

Maten står nu & puttrar på spisen & jag väntar på att mannen ska komma hem, han hade 2 st "hämta ut paket avier" i brevlådan idag -jag som älskar paket så det ska vi göra när han kommer hem + handla lite inför i morgon.

IKEA here I come...

Uppdaterat lite längre ned...

Mannen & jag åkte till ICA, mannen vart jätteförvånad -lixom inget folk... Hm... undra vad vanligt folk gör en lördag mellan 18-19...

SEn lagade mannen Biff Rydberg medan jag hängde lite tvätt & plockade lite. Var ju inte det bästa utbudet på tv. Började titta på kanalkampen , men den har vi ju redan sett & kl. 21 började en film mannen vill se, jag höll i till 21.30 sen gick jag & läste ut min bok till 23.15 innan jag somnade. Har sovit betydligt bättre i natt. Vaknade av en ordentlig sammandragning vid 3 snåret, men det var bara gå upp & kissa så släppte den. Bebisen var vaken så jag vet inte om det var bebisen som sparkat igång den eller kissnödigheten kanske.

Sitter nu & väntar på att svärisarna ska komma. Svärfar ska hjälpa mannen med tapeter på övervåningen & svärmor & jag ska till IKEA -Kungens kurva. Men mest väntar jag på att magen ska få fart så jag slipper oro mig över var närmsta toalett ligger halva förmiddagen...

Dagens meny:

Frukost: 1 grov brödskiva med ost & gurka & 1 liten yoghurt med jordgubb & smultronsmak + 0,5 l vatten Lunch: Ikea mat Fika: Ikea fika? Middag: marulk med potatis & dillsås Kvällsfika: frukt & te

Dagens musik: Tilde de Paulas nyhetsmorgon

Dagens outfit: svart byxor & svart linne, oversize tröja vit med svarta & grå mönster

Dagens happening: IKEA & middag med svärisarna

Oj,oj, oj nu måste jag på toa! Gud så skönt!

Uppdatering:

Det var ju inte BARA vi som tänkt ta en tur på IKEA, jösses vad folk. & folk är inte lite fräcka, armbågarna ut bara & full fart framåt, spelar ingen roll om de river ner halva innehållet i en annans vagn... & ungar, ok ungar i barnvagn men ungar som knallar omkring i köns höjd & som aboslut inte vill vara på IKEA... En unge la sig på golvet i restaurangen & bara skrek...
Besöket gick iallafall bra, knappt en enda sammandragning & bebisen har nog rättat in sig med huvudet nedåt & verkar trivas så & speciell med att trycka ut ett knä/fot/rumpa under mitt hö revben så det svider som tusan & när man sitter ner istället kila in det UNDER revbenet & gärna köra runt lite...

Shoppingfynd:

2 packet spyhanddukar
3 vita handdukar till skötbordet (ville ha svarta oxå men det fanns inte, får kolla på åhléns & jysk efter det)
1 vit filt med öga,näsa mun i ena hörnet
2 plafondlampor till tvättstugan
200 värmeljus
10 rosa/lila flytljus
1 rivhyvel (lite extra parmesan på risotton?)



Spyhanddukar          Plafond 79:-
10st 29:-

Så jag hittade på ett ungefär vad jag ville ha & är nöjd med besöket. Tog köttbullar till lunch, en mellanportion, tyckte att det såg ut som 10 köttisar & 2 potatisar med sås & lingon på bilden, men jösses vad hon öste på 20 köttisar, 4 potatisar... Jag åt ju inte upp allt, men hade gott kunnat, men då hade jag fått lida för det med stenhård mage resten av turen. Festa till med en liten chokladmousse till efterrätt.

Just nu håller svärfar & mannen på i badrummet på övervåningen & så har de satt svärmor på att städa & köra papper till återvinning, hunden ligger i köket & trånar efter en smakbit & jag har förberett maten. Köpte fänkål som jag lagt på sidan om marulken & så tänkte jag göra avocadohalvor med romsås & räkstjärtar + dill & citron till förrätt!

Inlägg från en Flodhäst...

Uppdaterat lite längre ner...

Tack för era kloka ord angående min "babyshoppinglista" ska hålla utkik efter "bakplåtspappret" hihi. Purelane -är det någon som vet om det finns på babyproffsen? Bröstmjölkspump tänkte jag inte köpa innan, blir det kris finns ju alltid mannen som får åka ut på akutshopping. Men en amningsbh tänker jag införskaffa, mina vänner har tagit till ca 2 storlekar så får man plats med amningskupor & värmeilägg & skit oxå så det tänker jag oxå göra, en felköpt bh gör ingen fattig!



Igår måste bebisen haft en riktig tillväxt dag typ 1 kilo på en dag. Orkade knappt inte göra någonting & magen bara steg över revbenen vartefter dagen gick. Så jag blev en riktig slömaja som mest låg i sängen -orka knappt sitta framför datorn heller, så nu har jag kommit in i min bok & snart läst ut den oxå...

Let´s dance -trodde faktiskt att Mi skulle åka ut, men jag har lite små svårt för Lanefeldt så det gjorde inget att hon rök även om hon är super atlet & duktig på att dansa. Mina favoriter är såklart Matte & Carin -tycker de är så vackra ihop!!!

Sov uruselt, var det för många chips i magen? Eller bara en tillfällighet?!

Uppdatering:

Syster behövde jobba & hennes man & barn hade stuckit till badhuset. Så jag pysslade lite här hemma & sen åkte jag ned på stan. Skulle köpa en telefon, de nya telefonerna funkar även som IP telefoner om man knäpper loss själva väggkontakten. Men detta har inte framgått till försäljarna. Möttes först av ett stolpskott på expert en gubbe i 55-60 års åldern som lixom "skrikpratar" & han skrattade åt mig & sa (läs skrek) "det enda jag sett hemma hos kompisar är sånna här hörlurar man har till datorn" & när jag återigen förklarade att vi inte skulle ha telefonen i datorn utan som vanlig telefon, i väggen & att de nya telefonerna skulle kunna funka till det oxå "det har jag aldrig hört talas om" bullrade han skrikande fram. Kände mig som ett pucko trots att det var han som var ett. Gick till Clas Ohlsson där jag blev expedierad av en ung tjej, inget ont om dem men hon kunde ingenting, allt de kan är att slå fram varor i katalogen & sedan knappa på datorn var de står i hyllorna. Så jag chansade & köpte en vanlig telefon till "släng om det inte funkar pris" . Fortsatte in på Kappahl & skulle se om jag hittade någon amningsbh, men ingen var vadderar & hälften av dem hade byglar hallå! det vet väl varenda människa som varit nära enn mjölkstint bröst att byglar är big no no! Rotade lite i REA rundlarna, men all REA som var snyggt hade stl. L eller XL. Även om jag känner mig som en flodhäst så fungerar stl 38 eller M fint, stl L skulle jag verkligen se enorm ut plus att mannen skulle kunna tälta under klänningen så no thanks!
Gick istället in på en godisbutik & köpte en påse fin choklad & en påse vanligt godis & slutsumman blev nätta 88:- puh! GIck in på Telia som jag inte visste fanns i  närheten & ÄNTLIGEN en kunnig människa som sa att de nya telefonerna går att knäppa loss från väggkontakten & passar OFTAST i IP-jacket i väggen. Så jag åkte hem med min telefon & en bebis som tryckt upp rumpan? huvudet? under mitt hö revben så det sved i skinnet. Väl hemma så funka ju just inte DEN telefonen i IP-jacket & mannen muttrade över det + att telefonen var ful. Jag skar ihop tonfisksalladen, men sen svämmade tårarna över. Jag kände mig så misslyckad, inte nog med att man inte kan få ha en normal graviditet som man klarar enkla saker som att gå på stan eller åka till ICA utan att få ont eller sköta ett hem utan att få sammandragningar, nu kunde jag inte ens köpa en fungerande telefon. Så jag bröt ihop & snyftade mig igenom lunchen & därefter en stund i sängen då mannen låg & tröstade mig. Bebisen vaknade av hulkandet & knuffade på sin pappa ordentligt! Nu har jag vilat ca 1 timme & mannen står på övervåningen & målar -snart ska vi ta helgens shoppingtur på ICA!

Fick precis MMS från mamma där hon tagit bild på babytäcket hon sytt! Helt underbart! Ska nu prata vett med bebisen om att den fortfarande har det kön mellan benen som den hade på rutin UL:

Dagens meny:

Frukost: 2 rostade mackor med minilätta & ost, 1/4 dels äpple & varm choklad Lunch: tonfisksallad med bröd Fika: kladdkaka vid främmande annars frukt Middag: Biff Rydberg Kvällsfika: choklad

Dagens musik: mannen som snickrar på övervåningen

Dagens outfit: svart långärmad tröja, svart klänning & svarta leggings (idag fick mannen ta mig strumporna för jag kom bara inte ner)

Dagens happening: Min syster + 1 barn kanske kommer på besök, har inte fått det bekräftat än, Tar jag en tur ner på stan & inhandlar IP-telefon & kanske något mer roligt...

Alla singlar -PASSA PÅ FÖR TUSAN!

Måns Zelmerlöw är singel! Passa på för tusan! 

Synd att man är höggravid & gift... ;-)

Får njuta av de här bilderna istället:







Vilo & datadag!

Igår tog jag det mycket lugnt, spenderade nästan all tid framför datorn för att uppdatera de sidor jag håller till på & så funderade jag på hur man kan fixa till designen på min blogg, men fattade typ ingenting så jag gav upp. Skulle vilja ha en headline med bilder, någon som vet hur man gör?

Det var strålande solsken ute igår, men ändå kunde jag inte förmå mig att ta mig ut längre än till brevlådan, äsch får väl ta igen de där promenaderna med barnvagnen sen.

Har skrivit en babyshoppinglista, det som är överstrucket är inköpt eller lånat redan:




Barnvagn m hårdlift
skötväska
åkpåse
Täcke & kudde (till barnvagnen)
Påslakanset till barnvagnen
Mjukdjur att hänga i vagnen
Bilbarnstol m babyskydd & bas
Spjälsäng
Madrass
Spjälskydd
Täcke & kudde
Påslakanset
Musikmobil
Vyssan lull fötter
Skötbädd
Handdukar till skötbädden
Musikmobil
Små spyhanddukar
Hygienartiklar (badolja, badtermometer, rumpsalva, tvättlappar)
Blöjor
Luktfri blöjhink
Badbalja
Badhandduk
Filt
Snuttefilt
2 nappar
1 Dr Browns nappflaska
2 ombyten i gissad könsfärg
7 bodiesar
2 byxor med fötter
4 vita strumpor + 3 ärvda par strumpor
1 mjukisdress
1 sparkdress
2 pyjamasa
4 små hjälmmössor
amningskudde
amningsbh
amningskupor
bröstvärmare
bröstvårtssalva
bröstmjölkspump
miniform
mjukskedar
fårskinn
lektäcke
babygym
babybjörn
bärsjal
babysitter

Ge gärna tips & råd om jag glömt något viktigt eller om ni tycker något är totalt onödigt!

Dagens meny:

Frukost: våfflor med sylt & grädde + 0,5 l vatten Lunch: morots & linssoppa med fetaost&bacon topping Fika: apelsin + te Middag: tacos Kvällsfika: ska be mannen köpa dillchips är jättesugen på det!



Dagens musik: fågelkvittret utanför

Dagens outfit: svarta byxor, vitt linne & svart munkjacka i plysch

Dagens happening: tvätta kläder, soppa bort de värsta dammråtterna (får ju inte dammsuga & mannen gör det tidigast söndag) , vattna blommor




RSS 2.0