Mysig kväll...

Pysslade omkring hela dagen igår, bakade pajen & förberedde middagen, plockade lite här hemma, bytte lakan & vilade lite.

Vid 16 kom mamma & pappa & jag körde in pajen på sista gräddningen i ugnen, sen avnjöt vi citronpaj med marängtäcke (precis lika god som det låter, lagom syrligt & sött) & de drack nespresso (de säger alltid att de ruinerar vår maskin när de kommer hit, men det unnar jag dem för mannen är inte så het på den längre som han var i början) & jag rött te.

Mamma & jag bläddrade i min graviditets & förlossningsbok & hon läste igenom förlossningsmappen jag fått av BM & vi pratade lite smärtstillande. Jag är mest inne på epidural om jag ska ta något, men man vet ju aldrig hur man hanterar smärtan förrän man väl är där, jag har iallafall bestämt mig för att inte vara envis & inte ta något för att sedan vara helt slut när krystvärkarna väl sätter igång. Är det någon utav er som blivit illamående av lustgasen? Jag är lite rädd för den, tror att jag ska börja spy av den, fast jag aldrig någonsin provat... Någon fix idé ska man väl ha =).

Mannen kom hem & vi hade lite gissning om när bebisen kommer medan jag & mannen gjorde klart maten: plankstek. Jag, mannen & pappa är inne på mitten/slutet av mars & mamma tror mer på april. Hon har själv gått över med alla tre barn så hon är inne på att jag ska gå över & så tycker hon att magen format till sig så bra & att jag mår så bra nu så hon ser ingen anledning till att den ska vilja titta ut tidigare... Hm... det ska vi nog bli två om =).

Mamma har fått riktlinjer av både logoped & dietist angående mat & att prata & speciellt att göra dessa saker samtidigt, så det kändes lite konstigt, mamma brukar alltid ha något att säga men nu fick jag, mannen & pappa klara oss själva.... Mammas röst blir fort trött & man ser på henne att äta inte är någon njutning längre mer nödvändigt ont. De som alltid älskat att fixa med god mat, duka fint & dricka vin... Efterätten gick bättre mousse är mammavänlig mat! & pappa tyckte att jag hade gjort så fiiint när jag varvat två olika sorter =). Försökte upplysa om att jag vispat ihop mjölk & pulver men det örat ville han inte lyssna på, hihi.

Vi har inget speciellt inbokat i helgen. Mannen ska väl montera de två 80 garderoberna som ligger i hallen. jag tänkte ta itu med tvättstugan som är full av nytvättat & ovikt plus lite högar på golvet. Mannen tycker att vi ska skaffa olika korgar istället för att jag sorterar på golvet - han kanske har lite rätt i det. Så det kanske blir dagens mission.
Mamma & pappa är hos min ena syster idag & i morgon åker de till fjällen. Svärmor gottar sig på Spa med 3 vänninor & svärfar ska på hockey idag & i morgon åker han ner till sommarhuset med alla tapeter för att instruera målarna - slutfinishen i huset är nära. Så det verkar inte bli några besök i helgen heller. Vännerna kommer vi träffa nästa helg då det är födelsedagsfest.

Dagens meny:

Frukost: tekaka med minilätta & ost, fruktjuice & rött te Lunch: hemmagjord hamburgare med överblivet mos från igår Fika: citronpajen Middag: hemmagjord pizza Kvällsfika: choklad eller ostbågar som jag blev så himla sugen på när jag läste reklambladet häromdagen...

Helgens misson: Klippa mannen för "han ser förjävlig ut" som Tobbe ifrån Köping skulle ha sagt...

Dagens happening: enligt mannen är det att vi helt plötsligt fått 3 :an, men för mig: tvätten, pyssla & dona!

LÖSENORDSSKYDDAD

Jag planerar att lösenordsskydda min blogg

innan bebisen kommer för att kunna sätta in

fler bilder på både bebis & min familj, samt

mer använda mig av namn.

För att få lösen till bloggen ber jag er maila

mig på:

[email protected]

Samt besvara dessa frågor:

1) vem ni är, ungefärlig ålder,

singel/sambo/gift/barn

2)Hur ni hittade min blogg
OBS! Deadline 6/3
Jag kommer börja skicka ut lösenorden i slutet av feb & än så länge är det bara supersöta mail som dimpt ned i inkorgen & alla är berättigade ett lösenord!



Kommentarer
Postat av: Tess

Låter som en mysig dag! Och mmmmm vad gott det lät=)
'
Jag har ju två barn. Första flickan lyckades jag inte andas lustgsen på rätt sätt, fick inte någon hjälp med den och det ledde ju till att den inte hade effekt alls= ingen bedövning. Det var svårt att veta hur det skulle kännas eftersom det var första gången. Efter ett tag ville jag verkligen ha epidural då jag trodde att det skulle dröja 8-10 timmar till innan jag var fullt öppen men det visade sig att jag var öppen 9 cm. Hade öppnat mig de sista 4 cm på 20 min så jag hann inte rikigt med och trodde det var evigheter kvar. La undan lustgasen som var verkningslös och körde ändå.
Andra flickan hade jag skrivit i förlossningsbrevet att jag ville ha hjälp med lustgasen i rätt tid. JAg fick bra hjälp och det var det bästa jag någonsin har haft! Funkade suveränt! Jag mådde inte illa, men det kändes ju lite annorlunda. I det läget var det ju bättre än värkar, så kan man ju säga;) Maken hjälpte mig att kolla då en värk var i antagande och jag andades för kung och fosterland. Lyckades kapa toppen på de flesta värkarna.
Lade undan den (med lite övertalning) då lilltjejen skulle krystas ut. Epidural har jag med andra ord ingen erfarenhet av. Hade som plan att se hur länge jag klarade mig med enbart lustgas. Första gången var ju ingen höjdare helt obedövad men den var min bästa vän under andra förlossningen! Det känns lite grann som att precis vara på väg att svimma, ljud låter lite skumt och synen är inte helt hundra. Men ack så underbart!
Många kramar!

2008-02-16 @ 10:45:08
Postat av: Fia

Jag säger bara en sak....Lustgas är TOPPEN, skulle gärna ta lite nu...*hihi*
Men som Tess skrivit så gäller det att andas rätt, börja andas i den ca 30 sekunder INNAN värken kommer, känns lite fånigt i början innan man kommer på tekniken. Men det gäller alltså att få högst effekt när värktoppen kommer. Man brukar komma på hur man ska göra. En lugn Yoga-andning körde jag med dom två sista, underbart, då har man nått att koncetrera sig på. Jag har andats så här: andas in genom näsan, hålla andan och vänta i tre hjärtslag, andas ut genom munnen, vänta tre hjärtslag...osv...öva gärna nu innan så man har rytmen, en bra avslappningsövning.

Du har en sån härlig upplevelse framför dig, det finns inge bättre, jag har ju fött tre barn och skulle gärna göra det igen, om det nu inte vore för att vi inte ska ha fler barn...Men det finns verkligen inget bättre än när man får upp sin bebis på magen...lovely.

Ha en mysig helg nu........kram Fia

2008-02-16 @ 11:22:45
URL: http://frufia.babyblogg.se
Postat av: Zeb

Lustgasen var min bästa vän under förlossning nr 2, helt kanon. Vid första förlossningen fick jag inte till tekniken, så jag skrev i mitt brev, inför andra, att jag ville ha hjälp med det och det fick jag.

Kram!

2008-02-16 @ 13:16:40
Postat av: tiindra

Jag har 3 barn och har använt mig av lustgas varje gång och har inte mått illa av det...
När sista föddes så andades jag så att den lossnade från väggen :0)..(Jag drog väl i den oxå så den släppte) Jag hade aldrig klarat mig utan den...min andre hälft!
sedan har jag tagit bäckenbottsbedövning med alla tre men tyckte den tog bäst vid barn 2...De ger sprutan strax innan barnet ska krystat ut men som med 3:an så tog det så lång tid (hon ville inte ut) så det hann verka ut...
Har även provat akupunktur men det funkade inte för mig..Mina förlossningar har gått fort så de har inte rikitig hunnit gjort sitt tror jag.....
Första barnet to 12 tim från första värk...
Andra barnet tog 5 tim. 1 tim på bb..fullt öppen när jag kom in...
Trean tog 4 tim

2008-02-16 @ 16:25:50
URL: http://tiindraz.blogg.se
Postat av: Maria

Åh kan du inte lägga ut receptet på pajen??? Lät ju hur god som helst. Alltid kul att testa nya grejer :-)

Jag kan säga som så att tack gode gud för ryggmärgsbedövning!!!! Lustgasen funkade inte alls på mig (antagligen mitt eget fel för jag inte fattade hur man skulle göra), sedan spydde jag tyvärr som en gris av den... Men alla gör ju som tur var inte det.

Kram

2008-02-16 @ 17:11:14
Postat av: Anna

Tyvärr måste jag vara negativ, lustgasen gjorde mig grymt illamående och jag spydde som en gris! Med min dotter hade jag
akut kejsarsnitt så jag hade inga värkar alls med henne. Med sonen testa jag lustgas, det funka två ggr sen blev jag som sagt akut illamående. Jag har hört att hur din mamma/systrar hade det med lustgas kan vara bra att veta. Min mamma blev också dålig av lustgas så jag borde ha vetat bättre!

Anna

2008-02-16 @ 17:57:00
Postat av: Lena

Hej jag har 3 barn och med mitt första kunde jag inte alls ha lustgasen spydde som en gris. Men med mina 2andra barn var den guld värd.
Lycka till

Kram Lena

2008-02-16 @ 18:48:32
Postat av: svintoflickan

tack för komplimangerna om bloggen..kan dock inte ta åt så mycket av äran då jag fått hjälp:-)
kändes kul.

vad tyckte du om melodifestivalen...du får tycka vad du vill bara du inte hejade på kebabpizzan..skratt.

jag har haft lustgas till alla o tyckte att jag blev lite yr av den...men på något sätt hjälpte den allafall...
hade nån form av ryggbedövning med storkillen...toppen..jag fick vila lite som jag behövde...
med mellankillen tog jag spinnal eller vad de hette..gjorde skitont..
men lillen minns jag knappt..gick så fort o allt var väldigt omtumlande...kanske bara hann med lustgas..jag vet faktiskt inte.
har aldrig spytt under någon av mina förlossningar.
jag tror man känner när man väl är mitt i de vad man vill ha...men gillar du inte lustgasen så behöver man ju inte..kan ju vara värt prova allaflal..
å nu blir jag alldelles pirrig..

tycker om att läsa din blogg..jobbigt också då man läser om din mamma..de förändringar hon tvingas genomgå..ja,ni alla...
tur ni har varandra ! vilken styrka att ha en familj som älskar än.

ta hand om dej nu..o bebben.

kramis

2008-02-17 @ 00:01:11
URL: http://svintoflickans.blogg.se
Postat av: Lottis

Hej! Inga barn här än, men däremot vore det himla kul om du kunde lägga ut receptet på citronpajen, det låter supergott :-) Ha en bra kväll! Kram kram

2008-02-17 @ 18:25:04
URL: http://charlotte77s.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0