Tjockis!

Idag fick jag ett bra tillfälle att kläcka Pyret nyheten på jobbet! Endel hade anat andra satt förvånade, men alla blev jätteglada förstås.

Gick in i lunchrummet då jag möter argbiggan:

Argbiggan: Hej Tjockis!
Jag: Vad säger du?
Argbiggan: Ja men nu FÅR man ju säga så...
Jag: Passa dig du...

Ok, om jag varit så gravid att jag verkligen varit TJOCK, men nu är det ju bara en liten bula & argbiggan är HON som väger ca 100 pannor & alltid tjatar om hur svårt hon har att gå ner i vikt & hon har inga barn att "skylla" sin fetma på. Ska HON kalla MIG tjockis?

Antar att detta inte kommer bli sista gången... Så nu smids planer för nästa tillfälle typ:

Argbiggan: Hej Tjockis?
Jag tittar mig förvånat omkring
Jag: Jag ser ingen spegel här...

eller:

Argbiggan: Hej Tjockis!
Jag: Om du kallar mig tjock, hm vad ska jag då kalla dig? Fetto kanske?

Tror inte detta skulle vara så uppskattat!

Å vad jag ÄLSKAR fredagar!

Igår shoppade jag 4 små rätter med mig till lunch, mumsigt, var superhungrig & anlände lunchrummet ca 12.15 & slängde i mig mat vilket resulterade i att det efter ca ½ portionen tog tvärstopp & jag fick ont i magen - men nu har jag ju lyxlunch kvar till idag oxå! Nice!

12.45 sitter Babsan fortfarande med 3/4 av sin mat kvar - hon babblar ju istället för att äta, så då blev det hårda bud.

Jag: Klockan är nu 12.45 om 15 min ska vi vara där, så nu slutar du prata & börjar äta sitället
Babsan: ok!

5 sekunder senare var hennes mat slut... Har jag sagt att hon är dubelt så gammal som mig?! =)

Väl i väg i bilen, innan hade jag förhört mig om att Babsan visste var vi skulle & det gjorde hon, så jag svängde in där hon pekade:

Babsan: Näe det här är inte rätt, vänd!
Jag: Är du säker?
Babsan: Jag tror jag är säker, vänd!

Klockan var nu 12.58, jag vände bilen, körde tillbaka till stora vägen igen & fortsatte på den.

Babsan: Här ska du svänga in!!! halvt skrikandes
Jag: Men Babsan, det här ju en cykelväg, där kan jag ju inte köra in..
Babsan: Men jag är säker på att jag kört in där förut.
Jag: Men det måste ju finnas en annan väg än cykelvägen.

Vi svänger in nästa "riktiga" väg istället.

Babsan: Där är det! Där är huset, jag är nästan säker på att det är det!
Jag: Men det där  är ju baksidan, vi måste ju komma runt på något sätt så vi kommer till framsidan.
Babsan: Kan vi inte gå härifrån då?
Jag: Näe du, vi letar lite till.

& vips hade jag kört tillbaka till första avfarten & snirklat mig rätt in till huset. Klockan var dock 13.08 då, men jaja...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förut när jag var i "normalt" tillstånd så kunde magen svullna upp kvällstid, men om jag släppte ett par brakare i soffan så återgick den till det normala igen. Så döm om min förvåning när den inte gör det längre. Jag blir lika förvånad varje kväll jag lägger handen på magen & inser att den putar ut. När jag speglar mig i duschväggen & intar en viss posé så ser jag verkligen höggravid ut - eller iallafall sådär snyggt filmstjärnegravid ut, för de brukar ju aldrig visa sig ute efter 7 månaden =)....

Dagens meny:

Frukost: oboy, 2 skivor grovt bröd med en massa pålägg & grönsaker, 1par bitar choklad + te Fika: satsumas Lunch: ½:a portionen 4 små rätter Fika: satsumas + nektarin Fika: glass?! Middag: taco´s Kvällsfika: har beställt centerrulle av mannen, får se om han lyder =)

Mannen är ledig idag, låg & snörvlade lite i sängen & for upp som ett spjut då snoret forsade ur näsan efter en nys. Så jag har bett honom dammsuga, vika tvätt & handla till kvällens middag. Min far är urusel på att handla, han handlar exakt vad som står på listan - om ens det & inget mer. Hela min barndom minns jag mammas utbrott över felköpta varor, tex en hel back julmust light eller "soppgrönsaker" som han fick till en hel påse bönor, eller 6 st små yoghurtar blåbär/hallon som han fick till 6 liter filmjölk med blåbär/lingon smak... Men min man är faktiskt riktigt duktig, visst är det saker han inte "orkar" leta efter alltid, men oftast har han shoppat hela listan + mer därtill & då oftast ganska roliga saker.

Ups! visst jag som håller i den gemensamma jobb-frukosten idag, bäst att sätta på kaffet & skära grönsaker!




Utbildning & möten...

Ska på utbildning mellan 9-12 & sen klockan 13 har vi en presentation, så denna dag kommer väl gå reltivt snabbt den oxå, läntar tills imorgon sisådär runt halv tre , tre snåret när jag får knalla hem!

Igår var ingen hemma hos oss piggelin, mannen vaknade ju med halsont. Vid middagen fick jag sprängande huvudvärk & fick äta halva middagen liggandes i sängen -jag måste ju få i mig maten & Klockan 19.30 låg både jag & mannen & sov så sött.

Mannen fungerar ju som så att han jobbar trots han är sjuk om han inte har 40 graders feber eller magsjuka förstås, men annars så soverhan bort sin förkylning på kvällarna hemma. Så det är väl det han håller på med just nu. Jag håller tummarna för att jag klarar mig även om det känns otroligt. Det brukar bli så att han först blir sjuk & ett par dagar senare blir jag total däckad & sjukskriven typ en vecka -altid lika roligt!

Känner av huvudvärken idag med, får se om jag orkar hela dagen... Utbildningen känns viktigast!

Gravidstatus:

Har nu gått in i v. 13. Illamåendet känns mest på morgonen nu, innan mannen serverat chokladen på sängen & självklart om jag får ont i huvudet eller blir för trött. Meen överlag känns det som att jag är betydligt fräschare, mer glad, inte lika många utfall mot mannen & till & med öppen för lite gos (förutom när han är förkyld då). Godis börjar locka mer & mer, igår stannade jag & Babsan på Statoil & jag kom ut därifrån 76:- fattigare & x antal godispåsar, chokladrullar, banankolor & nötcremer rikare... Men det går bara mumsa ett par bitar i taget -som tur är! Frågan vi ställde oss igår var: "Hur många kilo kommer Babsan gå upp under min graviditet", *asgarv*. Tröttheten kommer som en en svallvåg runt 19-20 snåret & att vi inte har någon tv för tillfället (byte av box mm) gör ju inte att sängen lockar mindre. Hittade pocketböcker till REA pris (20:- /st) & slukar dem som om de vore choklad vid PMS.
Det pluppar upp fler & fler som ska ha bebis runt april, skita kul, vilken barnvagnsmaffia vi kommer blir! Fick ny tid för inskrivning 5/10 kl. 12.30.

Tankar just nu:

Negativa: Tänk om det inte är något liv därinne?
Positiva: Var det bebisen jag kände när jag låg på rygg i sängen häromkvällen? En liten svepande, kilande känsla? *mys*

Dagens meny:

Frukost: samma som igår Fika: satsumas & 1/3 kexchoklad Lunch: färdigmat köpt på vägen från utbildningen Fika: äpple & satsumas Fika: knäckemacka med minilätta & ost Middag: grillkorv & potatismos Kvällsfika: har jag somnat ifrån de senaste dagarna men jag satsar på den där glassen ikväll =)

Å vad jag är tråkig!

Under denna veckan har mitt tidigare mönster med sovstund innan maten & panikätning av varma mackor ändrats en smula. Jag är inte längre vrål hungrig när jag kommer hem, nöjer mig med en frukt eller några kex. Istället för sovstund så har jag till & med orkat pyssla lite hemma, det har inte känts så betungande att laga maten, jag har till & med tvättat upp alla högar av smutstvätt som legat i evigheter på tvättstugegolvet -jag kom bara till soretingen förut. MEN det har även inneburit att jag redan vid 20 har varit så trött att jag nästan mått illa. I måndags orkade jag fika lite med mannen innan jag damp i säng vid halv nio men igår -glöm det. 20.15 låg jag & snusade & sov i sängen -MED kläderna på! Kul tjej!

Nyss kom chefen in & presenterade en vikarie som ska vara här i 5 veckor då andra ska vara hålla i utbildningar på annan ort. Det värsta är att hon vikarien & jag träffats förut, hon har jobbat i huset förut med i en annan organisation & hon öppnade upp med att skälla ut mig per telefon för att vi var så svåra att få tag på varav mitt svar var:

Jag: Har du ringt växeln?
Hon: Näe
Jag: Vi sitter ju annars nästan dörr i dörr, så det är ju ganska lätt att gå över & fråga någon oxå
Hon: Det har jag inte tänkt på.

Nä just det, smarthead! Avskyr bittra kärringar som skäller innan de tänker... men om jag ska stå ut med henne i 5 veckor får jag börja tänka lite positivare, kanske ge henne en andra chans. jag har NOG med psykfall på detta ställe just nu. Igår startade argbiggan igen, skrek & gapade & bar sig åt - kan man sälja sina arbetskamrater på Blocket?

Dagens meny:

Frukost: oboy, baguette med samma sak som tidigare i veckan =), nektarin, satsumas (cravings?) Fika: äpple Lunch: crepes med köttfärsfyllning Fika: äpple & satsumas Fika: satsumas & kex Middag: flygande jacob på kassler & jasminris Kvällsfika: glass?


 



Måndagen...

Det är härligt att se att Svarta boken fick så bra respons, visst vissa saker kommer säkert ändras när man står i situationen själv, men det känns ändå bra att tänka igenom situationer & fundera kring -vill jag ha det sådär?! & VAD måste jag göra för att undvika det?!

Vi umgås med olika barnfamiljer, de flesta beundrar jag för att de ägnar så himla mycket tid med sina barn -de ÄR med sina barn även om de är borta på fest eller om de har gäster, det är inget snäs & fräs utan de lyssnar på barnen & är uppmärksamma på dem, dessa familjer har fantastiska barn & de är mina förebilder.
Sen finns det även barnfamiljer av andra slaget, de som väckte så många frågor hos mig, man blir lite kluven - är det jag som har befängda åsikter? Är det jag som tänker fel? Så det var skönt att höra att ni tänker i liknande banor som jag. & tusen tack Emmie för klistermärkestipset -underbart! Det kanske inte är klistermärkena i sig som gör "under" i situationen, jag tror mer att det är för att barnen märker att mamma & pappa anstränger sig & bryr sig om mig! & att de fick välja bland saker som man GÖR tillsammans -inte den största bilen i leksaksaffären som är rolig 5 min, det är helt i min smak! Helt klart ett tips jag ska ta med mig på vägen!

Igår berättade jag för min chef om bebisen & då åkte ju min kompanjon med på köpet oxå eftersom hon satt bredvid när jag pratade med chefen. Kompanjonen höll på att trilla av stolen, hon hade inte fattat ett skit. Det enda hon tänkt på var att "men hon har ju precis ätit ett äpple, ska hon äta en nektarin nu oxå" men konstaterat att "ja men frukt är ju nyttigt -det är väl bara att haka på" så varje gång jag smaskat på någon frukt så har hon tagit en banan eller dyl. *asgarv*

Var relativt fräsch igår, jobbade över en smula men orkade ändå slänga ihop en lasagne när jag kom hem & sen tittade mannen & jag på en film, tyvärr låg jag & vredmig av trötthet redan 19.40, men gav inte upp förrän 20.45...

Glömde menyn igår, så idag kommer 2:

Gårdagens meny:

Frukost: oboy, baguette med ost, skinka, sallad & gurka, 1 nekatrin Fika: äpple Lunch: lax med pressad potatis vitvinssås med räkor, sparris, 1 satsumas & 1 kaka Fika: glass + 1 knäckemacka med minilätta Fika: 2 digestive Middag: lasagne med pizzasallad Fika: chokladglass med strössel

Dagens meny:

Frukost: oboy, baguette med ost, skinka, sallad& gurka, 1 nektarin Fika: 1 äpple Lunch: lasagne & pizzasallad Fika: 2 knäcke med minilätta Fika: satsumas Middag: hemmagjorda hamburgare med bröd & en massa "fyllning" Fika: glass

Mina svar till Svarta boken frågorna

Vad himla kul att mina frågor fått så bra respons & det känns skönt att läsa att de flesta har liknande åsikter som jag själv, ni som inte hunnit skriva er kommentar än -gör det!

Här kommer mina egna svar, observera att jag ännu inte är mamma, men har ganska starka tankar om hur jag vill vara som mamma:

Jag vill börja med att berätta att jag under min utbildning träffade en superbra barnpsykolog som hade tankar som klaffade med mina egna hon sammanfattade dem såhär: Barn behöver en himmel & ett helvete, en sorts ruta att röra sig inom, när de själva är mogna att skapa sin egen bild av verkligheten så gör de det. Men för att komma dit behöver de trygghet. Trygghet skapas genom regler & fasta rutiner, vi vuxna måste leda in barnen på rätt bana, de måste lära sig vad som är rätt & fel. Barn har inte förmågan att välja själv just därför att de inte har förmågan att veta vad som är bäst för dem men det har vi vuxna. Det är inte förrän i sen tonår man börjar lära sig av sina egna misstag.



Är det rätt att ge barn glass efter lunchen om de inte ätit maten?

Nej, hur skulle det se ut? Det är bara att gå till sig själv , mår jag bra om jag skippar lunchen men äter glass istället? Svar :nej jag blir orkeslös, tjurig & trött!



Är det rätt att inte bry sig om att ena barnet inte ens sätter sig vid bordet & smakar på maten när den serveras & den andra smakar men utbrister "det var äckligt" & "Det var oxå äckligt" för att sedan gå därifrån & 5 min senare få sin lördagsgodispåse?

Jag vill fostra mina barn till att sitta vid bordet, smaka av maten. I viss mån anpassa maten tex ta bort starka kryddor eller vitlök eller konstiga "exotiska" smaker, men inte köra en meny av korv, köttbullar, pannkaka eller hamburgare 7 dagar i veckan. Jag vill att mina barn ska be om lov att gå från matbordet, uppföra sig vid matbordet dvs. inte säga rakt ut att något smaka äckligt. Jag vill att mina barn ska veta att "om jag inte äter någon mat får jag inte heller min godispåse", sen kan portioner osv diskuteras.


Är det rätt att ge barnen glass när de inte ätit riktig mat efter allt godis klockan 21.oo på kvällen?

NEJ! Speciellt inte efter att inte ha ätit någon mat, men ätit både glass till lunch & en godispåse istället för middag.

Är det rätt att låta barnen vara uppe tills de somnar av sig själva i soffan fast att de är så trötta att de är likbleka med motiveringen "Tror du han vill gå & lägga sig eller?" Är det rätt att låta barn bestämma det själv?!

Jag tror man kan fråga varenda unge om den saken & få samma svar: Jag vill inte, hur trötta de än är. De klarar inte av att bestämma en sådan sak. För de barn jag syftar på innebär det "fest" med gäster varje fre eller lör, i mina ögon klarar inte barnen vara vakna tills de själva somna varje fre-lör. Jag kan gå med på nyår & julafton , midsommar eller på semestern vid något tillfälle då man VET att barnen hinner ta igen denna brist på sömn, det hinner de inte på en helg. Även om vi i framtiden har gäster så vill jag kunna hitta en rutin, det kanske inte behöver vara läggdax klockan 20 som på vardagarna, men barnen ska nattas & somna i sina egna sängar så långt det går!


Allt detta jag ställt frågor om har jag varit med om i helgen. Det är inte mina barn, det är inte jag som uppfostrar dem, men det får mig att uppmärksamma hur jag INTE vill att mina egna barn ska ha det.


Djurrik helg!

Fredagen:

På fredagen avnjöts plankstek, hemmagjord förstås & sen tittade vi på Idol & började titta på någon film innan jag gav upp vid 21.30 & gick & la mig.

Lördagen:

Gick upp 9.30 & gjorde mig i ordning, färgade ögonbrynen & plockade dem, känner mig nu riktigt fräsch igen när jag tittar mmig i spegeln, ja förutom vageln i vä ögat då...

Syster frågade om jag verkligen var helt säker på att det bara var en bebis i magen... Med andra ord det syns numer! Pappa påpekade oxå att det börjat puta...

Strax innan elva kom flocken, min systers familj & mina föräldrar, mannen valde att vara hemma & jobba, men vi andra stack iväg till min arbetskompis. Där blev vi välkomnade av en skriande åsna som vi sedan fick klappa & gosa med.



Sen fick barnen mata hönsen, som går helt fria, så det var helt plötsligt höns överallt pickandes på stövlar & skor, sittandes på varandra & lite smått slagsmål om fröna, men barnen tyckte det var fantastikst roligt & matade på...



I närheten strosade katten & den fick sig en kelstund med syrsters man.



Sist men inte minst var det dax för fåren, men de var lite små tjuriga så de ville inte riktigt hälsa, vände baken till & gick in i skogen, men arbetskompisen & systers minsta gick fram så hon fick klappa en av dem innan den oxå drog in i skogen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Efter att vi fått lite frisk luft & sett hur djur ska ha det på riktigt så åkte vi till McDonalds hela bunten & åt lite mat.

Skocken åkte hemåt igen & jag & mannen gjorde oss i ordning för att åka till svärföräldrarna. Där beställde vi Canal plus paket & ett badkar med radio, uppvärmning, olika vattensprutsfunktioner osv.

Svärfar utbrast "Här har det hänt grejjer" & pekade på magen & svärmor bad om en uppvisning av profil.

Svärmor är sååå sugen på att berätta för hela världen att hon ska bli farmor, så jag tyckte nästan lite synd om henne när hennes son satte munkavle på henne ett tag till med motiveringen "Varför ska dom veta redan?".
Han har lite panik själv tror jag att hans kompisar ska börja ringa för att de fått veta det ryktesvägen... Vi försöker styra upp träffar/middagr med en del av dem för att kunna berätta då.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kvällen spenderades hos syster med familj där även mina föräldrar var, vi fick snax & drink i deras nyrenoverade finrum & sen blev det middag.

Helsteks fläskfilé med kantareller, sidfläsk pplen & balsamico & en potatisgratäng med jordärtskocka & spenat, mycket gott! Till efterrätt mumsade vi marängtårta med kokos ett täcke av vitchoklad blandat med turkis yoghurt & hallon!

Runt halv tio höll mina ögonlock på att falla ihop & jag som skulle köra hem drog med mig mannen hem i bilen. Väl hemma var jag nästan illamående av trötthet & somnade på stört.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Söndag:

Vaknade med sprängande huvudvärk & en trötthet som liknade den värsta bakfyllan, så det blev inte många knop. Låg kvar i sängen till halv tolv, då jag gick upp & duschade & beställde kebabtallrik & räksallad som mannen & jag delade på. Jag återgick till sängen, medan mannen fejjade på övervåningen. Vid 14tog jag mig i kragen & åkte & storhandlade, fixade in allt i kyl & frys & gick & la mig. Mannen serverade mig chokladglass med strössel i sängen & sen sov jag till 17.30. Mannen sa att han skulle laga maten, om jag plockade ur & i diskmaskinen medan han gjorde klart det sista på övervåningen. & när jag väl masat mig ut i köket gick även matlagningen av bara farten så när han var klar var det bara att sätta sig vid bordet:

ugnsstekt färsk laxfilé med salt, citronpeppar, dill & pressad ciron, pressad potatis & en vitvinssås med räkor + färsk lättkokt sparris! Tror ni jag längtar till dagens matlåda elr? =)

Fick sedan äntligen arslet ur & klippte mannen, han har sett ut som ett träsktroll i huvet alldeles för länge nu, men NU är han så söt så!

Ockuperade soffan & svarade lite halvslött då mannen satt vid bordet & frågade olika detaljer om garderoben till hallen, hyllorna i köket osv.

Tillslut började vi titta på någon snuskig film om slavar & krig & jag stod ut till 21.30 då jag stöp i säng.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dax att ta fram:

Svarta boken -do´s and dont´s när jag får egna barn

Har mest ett par frågor:

Är det rätt att ge barn glass efter lunchen om de inte ätit maten?Är det rätt att inte bry sig om att ena barnet inte ens sätter sig vid bordet & smakar på maten när den serveras & den andra smakar men utbrister "det var äckligt" & "Det var oxå äckligt" för att sedan gå därifrån & 5 min senare få sin lördagsgodispåse? Är det rätt att ge barnen glass när de inte ätit riktig mat efter allt godis klockan 21.oo på kvällen? Är det rätt att låta barnen vara uppe tills de somnar av sig själva i soffan fast att de är så trötta att de är likbleka med motiveringen "Tror du han vill gå & lägga sig eller?" Är det rätt att låta barn bestämma det själv?!

Fundera, kommentera, så skriver jag ner mina tankar sen...





Snart helg!

Då var det alldeles strax dax att ta helg & gå hem!

Har haft 1 presentation idag som gick strålande, lät min kompanjon köra därifrån tillbaka till kontoret även fast att en annan arbetskamrat berättat att E var tvungen att tillbringa sin lunch på toa efter en åktur med henne. *asgarv*
Ok, idag var det väl inte riktigt såååå illa, även om det var ryckigt & slängit, tror jag greppar nyckeln framöver...

Gick bra att äta frukost med de andra, men den här spy känslan såfort hungern kommer finns här idag, så det blev tidig lunch & en massa mellanmål!

Fick mig en STOR överaskning när jag avslöjade vår bebis för en kompis, hon var nälingen oxå gravid i v. 18, men inte officiellt ännu på grund av olika orsaker, men skita kul, nu är vi tre gamla kompisar som kan dra runt på barnvagnar & mamma fika i vår!

I helgen kommer min syster med sina 2 barn på 3 & 6 år & mina föräldrar, vi ska till en arbetskompis till mig som har lite djur hos sig, så får barnen klappa lite djur & rida lite! På eftermiddagen svänger vi förbi svärföräldrarna & kvällen tillbringas hos syster som ska bjuda på middag!

Söndagen hoppas jag blir enriktig slööö dag!

TREVLIG HELG!



Aggressionernas dag...

Igår hade jag en riktig argbigge-dag! Det började direkt när jag kom till jobbet & insåg att vi hade 3 presentationer inbokade men inte en enda bil i sikte & de dagar vi inte har bil så är det sagt att min kompanjon ska bidra med bil, så jag ringde henne för hon har typ nada koll & möttes av "Vaddå, har vi ingen bil? Näe, men min sambo har vår bil idag..." Verkligen suprice, så jag fick krångla med några kollegor så de kunde samåka, samtidigt som kompanjonen startat hjärnverksamheten & ringde stup i kvarten med nya "smarta" idéer som oftast gällde O som hon är väldigt aggresiv emot...

Väl på första presentationen som var tidigt på morgonen, innan frukost, jag hungrig, började bli ännu hungrigare på gränsen till illamående & kompanjonen bara babblar & babblar, jag försöker avrunda, chefen på stället försöker avrunda & hon bara babblar & tillslut börjar hon ta upp helt oväsentliga saker, alltså rent skitsnack som inte hör dit. När hon väl slutat babbla stack jag bara iväg för att hinna till kontoret för att fika innan nästa presentation.

Väl på kontoret efter fikat så tog jag upp det som hänt & talade om för henne att vissa delar som hon tagit upp, är rent skitsnack som inte hört till vår presentation, som kan förstöra ryktet av vårt projekt & som är baserade på antaganden, 
Jag:  "Jag vill inte att det ska tas upp på våra presentationer, för det är inget vi egentligen vet & det hör inte dit" 
Hon: "Men gårdagens grupp tog ju upp det själva"
Jag: " Ja men dagens gjorde det inte & då behöver inte du göra det!!!"

Hon ringde ett samtal angående skitsnacket för att som hon trodde "få vatten på sin kvarn", haha säger jag när det visade sig att det var precis tvärtom!!!

Nästa presentation innebar 20 min bilresa på motorvägen, samt att jag hade bråttom tillbaka för att jag ville träffa min kompis för sushilunch, så det blev klara direktiv redan innan vi åkte:

Jag: Jag vill åka om 5 min, vi tar upp det vi ska, vi pratar inte skit & vi försöker få dett gjort så fort som det fungerar.

Presentationen hölls för en grupp människor med en tydlig ledare i gruppen, en sån där kuvad grupp där en persons ord är lag även om man inte håller med. jag hatar sådant & den här ledarmänniskan började med att nedvärdera vårt projekt, de hade minsann ingen nytta utav oss för de hade inget sån klientel, då kände jag bara "lilla vän nu jävlar" så jag kunde inte låta bli att säga: Det är ju precis det här vi försöker förklara, era klienter funkar inte i de "vanliga" mallarna, det är därför ni ska använda OSS, vi går in på personnivå osv... & min kompanjon fyllde på med en till näsbränna. & DÅ började övriga gruppmedlemmar prata, de hade hajjat & var intresserade, men inte förrän hon fått sig en näsbränna vågade de andra öppna truten. Det värsta är att det här är vanligare än man tror & jag avskyr det!

Kom till & med tillbaka lite tidigare än jag räknat med, hon var bra sugen på att följa med & luncha men jag kände bara "jag orkar inte" så jag ignorerade det.

Lunchen blev supermysig!

Eftermiddagen spenderades på möte för att sticka i förtid & dra dagens sista presentation, väl där, säger de att personalen sitter på ett helt annat ställe & har möte. Så vi fick vrålköra dit för att haffa dem innan de stack & ursäkta oss & deras chef hade sagt "de VET att de ska vara här" & jag påpekade att det kanske han drömt att han berättat för oss, för någon sådan information hade vi inte fått & nu har jag även kollat igenom de mail som skickats mellan den chefen & mig & han har INTE informerat om det!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag vet jag lixom inte riktigt vad som hände i morse, jag fick i princip knuffa av mannen från toastolen för att hinna sticka ner huvudet i tid. Jag som trodde jag slutat med de där spyfasonerna...



V. 12, igår klockan 17, snacka om att tarmarna har uppror mot sin nya besökare!

Känns sådär mysigt med gemensamt fredagsfika idag, skulle helst vilja äta min macka på toaletten, men jag får väl sätta mig påen "spring i från" vänlig plats...


Dagens meny:
Frukost: oboy, baguette med pålägg & förhoppningsvis en massa grönsaker & någon godsak Fika: äpple & plommon Lunch: sparrissoppa & pannkakor med keso & drottningsylt Fika: en glass på vägen hem? Fika: varma mackor Middag: hemmagjord plankstek Kvällsfika:?!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anteckningar i Svarta Boken - do´s and don´ts med mina egna barn! Påmin mig!!& mitt argument "Jag orkar inte" funkar inte i dessa situationer...

Pratade i telefon med en av mina systrar:

Jag: Hej det är jag
Hon: Hej!
Jag: hur är det?
Hon: Jo nu är det bra, jag har satt F framför datorn däruppe & E framför en film härnere, så nu är det lugnt & skönt!
Jag: Jaha, ska du börja laga mat nu eller?
HON: Näe, mannen tar med pizza hem, jag tänkte slänga mig i soffan!

Alltså det är inte pizza på en torsdag som jag hakar upp mig på det är att dator & tv får agera barnvakt istället för att UMGÅS med sina barn, jag hoppas jag likt Svintoflickan tar med mina barn i sysslorna, tex. fixa sallad eller baka kakor, är inte det betydligt mysigare än att parkera dem framför en film eller dator? *suck*


Möten, möten & möten....

Igår for vi runt på en massa presentationer, idag har vi ännu fler + ett personalmöte, men dagarna går iallafall FORT & det är skönt!

Gick hem lite tidigare igår & sov bort huvudvärken innan jag lagade maten & umgicks framför tv:n med mannen för att gå & sova klockan 21 igen.. Roligt liv man lever, äta, sova, jobba, tv... Men just nu orkar jag inte hitta på något på vardagskvällarna, jag orkar ju inte ens vattna mina blommor eller hänga tvätten...

Det mest intressanta/äckliga som hände igår var att jag satte tänderna i ett av mina plommon & stirrade in i ögonen på en STOOOOR rosa mask, tror ni att jag fräste & spottade i papperskorgen efter det?!

Idag ska jag träffa en gammal pluggkompis som därefter blev min kollega men som numer bytt bana & börjat plugga igen, vi ska luncha på stadens bästa Sushibar! Längtar!

Dagens meny:

Frukost: baguette med ost, skina, sallad & tomat, oboy & nektarin Fika: äpple & plommon Lunch: Misosoppa & Mammasuhsi Fika: 2 knäcke med minilätta Fika: varma mackor Middag: soppa & pannkaka KVällsfika: havregrynsgröt med äppelmos, kanel & mjölk

Gravidstatus:

Går in i vecka 12 idag. Nedräkningen är total, måtte bara denna sista "högrisksvecka" gå vägen. Illamåendet har hållt sig i schack nästan hela veckan, har mått som en prinsessa om jag jämför... Tröttheten sitter istället som en täcke över hela mig, sover middag när jag kommer hem från jobbet & lägger mig ändå runt 20.30-21.00 på kvällarna för att orka jobba. Humöret är en aningens bättre, kan till & med skratta åt mannen & jag har blivit lite mer gosig, vi kan ligga sked eller pussas lite försiktigt utan att jag vill kräkas. Har blivit duktigare med tabletterna, nu är det inte bara Folsyretabletten som åker ner i magen utan mina vanliga vitaminer oxå. Väntar dock med att jobba på järnvärdet efter inskrivningen på onsdag. Tyvärr ser man fortfarande ut som sju svåra år, finnar poppar upp likt tusselago på våren & håret känns mer risigt än "tjockt & glansigt". Ögonbrynen behöver få sig en genomkörare med både färg & plock, men just nu den ständiga motiveringen: Jag orkar inte!

Huvudvärk...

Sitter här med en molande huvudvärk, hoppas den håller sig någorlunda i schack under dagen, för jag har varken lust att gå hem före 15 eller ta några tabletter...

Igår kände jag mig betydligt fräschare än i måndags, lagade maten, fixade & donade i köket, väntade på att grannen skulle komma & hämta papprena hon frågat om, men inte dök hon upp! *suck* hatar när folk inte håller de dom säger.

Diskuterade tak på övervåningen & kamin till nedervåningen med mannen, tydligen hade företaget fått ett "skit bra" avtal gällande kaminer, så nu blir det genom företaget den ska köpas & då blir det till att montera den själv... Ja,ja det är ju inte mitt problem! hade ju dock känts smidigare om någon filur kommit dit & gjort arbetet medans vi var på jobbet...

Sedan blev det gissningslek. Svärfar hade fått fångst i sitt mörthus & jag skulle gissa vad som fanns där i & gissade på allt från mört till gös, men allt var fel. En stackars MINK hade simmat in i mörthuset -stackarn!



Minken på bilden är inte samma mink som svärfar "fångat"...

Idag ska jag medverka vid ett läkarbesök med en av mina klienter. Känns sådär inspirerande just nu...

Dagens meny:

Frukost: oboy, tekaka med ost, sallad & tomat, nektarin Fika: plommon & äpple Lunch: gårdagens middag Fika: 2 knäckisar med minilätta Fika: havregrynsgröt med keso & äppelmos Middag: folieugnsbakad torsk med kokt potatis & spenat till mig & äggsås till mannen Fika: mangorippelglass




Måndagen....

Måndagen var stora "kom ut" dagen, lilla Pyret blev officiell för övriga vänner, fler tummar som kan hållas om att allt ska gå som det ska.

Måndagen var oxå en dag av chock, fick veta av en gammal kollega att den jag arbetat närmast på mitt gamla jobb mist sin käresta, helt plötsligt, barn finns i bilden. Först blev jag så chockad att jag inte visste vad jag skulle göra. Nu har jag hämtat mig lite & bestämt mig för att skicka ett kort & letat upp 2 tänkbara texter att skriva i kortet...

Mannen var ledig & fixade med panelen på övervåningen samt målade lite i tvättsugan & satte de sista listerna, mycket fint!

Han stod även för kockkonsterna, jag hade beställt cevapcici med jasminris & örtsås & mitt i matlagningen kom grannen förbi som hoppat på en utbildning snarlik min egen så jag stod & pratade med henne tills maten var klar. Väl till bords så serverades cevapcicin som smulfärs *asgarv* mannen hade aldrig fattat att det skulle göras biffar, men det blev ju gott ändå!

Efter maten fick jag en förskräcklig huvudvärk, så jag blev liggandes i sängen fram till 20 & läste nya Plaza kvinna, sen masade jag mig upp & slängde ner lite glass & marängen i en skål & kollade 30 min på Rhapsody in rock innan det blev läggdax.

Nu är det snart mötestime!



H&M onlineshop



H&M 149:-

Dagens meny:

Frukost: tekaka med ost, sallad & tomat, oboy, nektarin Fika: äpple & 2 plommon Lunch: cecapcicismulor med jasminris & örtsås Fika: 2 knäckisar med minilätta Fika: varma mackor Middag: falukorv i ugn med potatismos Kvällsfika: glass med mangorippel



Helgens märkligaste händelse

Jag låg & slappade i soffan, mannen stod bredvid & pratade om nån jäkla list på övervåningen då min mobil ringde:

Jag: Nhea
Han: Var har jag kommit? bryter på annat språk
Jag: Till Nhea
Han: Jag skulle till Lars
Jag: Här finns ingen Lars, du har ringt fel, hej då!
Han: Jag heter E...

Jag sulade på luren.

2 sekunder senare får jag ett sms:

"Jag beklagar, jag ringde fel. jag skulle till en vän som heter Lars. jag heter Emre från oslo"

Jag & mannen asgarvar

20 minuter senare:

"Du har så söt stemme, var i Sverige bor du?"

Jag sprang upp till mannen:

Jag: Kolla han har skickat igen, vad fasen ska jag göra?

Helt sjukt, vad tror han lixom, man kan ju undra om han verkligen ringde fel eller om han satt & slog på måfå för att att sedan kunna ragga. Jäkla idiot! =)

Själv ignorerade jag meddelandena & han har inte skickat några fler! Puh!

MYSHELG!!

Har haft en underbar helg! Har mått sådär toppenbra hela helgen igen, så det är med lite bitterhet man sitter här måndag morgon, sovit som en kratta & illamåendet som sköljer över en då & då! Helger är tydligen MIN grej! =)

I lördags kom mina favorittjejer hem till mig, vi har känt varanna sedan dagmamman, först tog vi en tur på stan, började med en fika på stadens mysfik där det även var höstmarknad utanför, fullt av ekologiska grönsaker & hemgjorda sylter & safter...
Kunde inte hålla mig längre så jag startade med att säga:
-Ja, jag kan väl börja med att släppa en bomb då: Vi ska ha bebis i april!
& så glada de blev, 1 visste ju redan, men 2 hade pratat om det för bara nån vecka sedan att de  trodde något var på G & den 4:e personen fick väl mest ålders noja deklararerade för de andra "svik mig inte nu" osv. sam tidigt som hon var glad. Så nu är lilla Pyret officiell hos vänner & bekanta, arbetskamrater får vänta ett tag till...

En av tjejerna ska ha barn om 5 veckor, så det var bebisshopping på schemat, vi sprang efter baby Björn, babylarm, aminingsbh & ilägg i bh:n, kände & klämde lite på barnvagnar (ja jag passade på, hon har redan en, men jag fastnade inte för BRIOn eller den på Tsom de oxå hade, jag skulle vilja se en Bugaboo live innan jag bestämmer mig helt).

Blev även lite klädshopping, jag shoppade en svart luvtröja & 1 svart/vit randig stickad klänning. & en olja man ska smörja magen med för att undvika bristningar & strior.

Lunch intogs i en galleria, det blev moussaka för min del, tyvärr fungerar ju kroppen som såhär just nu: jätte hungrig, blir snabbt tvärmätt, så det såg mest ut som jag petat runt på tallriken.

Hemma hos mig blev det husvisning & fika i nya soffgruppen, fullt av en massa prat, blev ju mycket bebisprat & vad har vi gjort sen sist, det är ett par av tjejerna som är mycket duktiga på att resa, alltid kul att höra om. Själv skulle jag nog inte ge mig på deras strapatser som kan vara rundturer på Kina & Tibets landbygd, men det är kul att höra om. & en annan åker runt på "ladies night", "sound of music" osv, det skulle mer passa mig!

Blev lite snax & vin för de som kunde dricka innan vi begav oss till restaurangen, ett fräscht nytt ställe, fullt av folk, så det var tur vi hade bokat bord! För mig blev det kycklingwraps med nachos & en vitchokladmousse med hallon till efterrätt. Även om jag var proppmätt så kände jag att jag bara var tvungen att ha en efterrätt & så blev det även om det bara intogs tre skedar utav den...

Vinkade av tjejerna & stöp i säng!

Vaknade utvilad klockan 8 på söndagsmorgonen, fixade varm choklad & varma mackor till mig & mannen som vi njöt av i sängen, sen blev det fart på mig.

Sparkade ur mannen ur sängen så han kunde sätta fart på övervåningen & själv började jag rensa garderoben, så nu kan man verkligen säga att sommaren har kastats ut & hösten tagits in, har ju en massa höstfräscht jag måste fotografera åt er på galgarna.

Fick ihop 2 papperkassar med kläder, 1 med byxor & kjolar & 1 med tröjor & så en kartong med skor & väskor jag aldrig kommer använda igen & så var det bara skicka meddelande till en vän som anmält intresse av mina avlagda plagg, att nu finns det saker att hämta! Känns så skönt! Är riktigt roligt att öppna garderoben igen, lite luft & lätt överskådligt vad man har!

Till lunch blev det sushi, vår sushibar har "Mamma sushi", helt utan rå fisk men massor av avocado, crabfish, ägg, tofu & räkor. Älskar doften av soja & wasabi! Ska föreslå sushi på torsdag om jag hinner luncha med min vän då som planerat...

Sov sen 1 timme i soffan & 1 timme i sängen innan jag åkte till Ica & handlade & började laga maten hemma. Det blev helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis (mannens önskemål) & kantarellsås.

Sen blev det tv-tittande medd mannen i soffan innan sängen lockade klockan 21.00.

Nu är det ny vecka & nya tag, lite mer inbokat i kalendern, men det är inte förrän nästa vecka det rasslar till ordentligt!

Dagens meny:

Frukost: baguette med ost, salami, sallad & tomat, oboy, nektarin Fika: äpple & plommon Lunch: Familjen Dafgårds Flygande jacob med ris & ärtor Fika: äpple Fika: tekaka med ost, salami, sallad & tomat Middag: cevapcici med jasminris & örtsås Fika: grönsaksstavar & dipp.

Mannen jobbade in 3 dagar förra veckan, så han är ledig idag, ska göra klart paneltaket i tv-rummet på övervåningen bla...


Snart helg!

Igår kvart i tolv så knackade min bästa kollega på dörren & frågade "kan du tänka dig lunch på stan kanske?". OM jag kunde, vilket upplyft i denna tristess! Så vi for iväg tre tjejer & åt underbar indisk lunch! utan surtanter & äcklig matlåda!

Min kontorskamrat, projektkompanjon & tillika den person jag är mentor för: Babsan, satt igår & beklagade sig över att det var så fasligt lite att göra. Vi började titta på ett par hyllor som borde plockas ned & istället i ordningställa en myshörna, men insåg att vi var helt paralyserade av tristess så vi orkade inte ta tag i någonting. Hon började bläddra i sin kalender & prata högt om hur tom denna veckan var tills hon fick syn på ett möte -IGÅR, som hon missat! *asgarv*



Sedan ballade vi ur totalt när jag skickade över ett skämtmail med utklädda snoppar & hon hotade att skicka det till O, som absolut inte har någon humor alls & skriva "Titta vad jag fick av Nhea", men då kom jag på den ännu briljantare idén att vi skulle skriva "Har du glömt hur de ser ut? Här kommer en uppfräschning" & skrattet förvandlades till tjut & vi fullkomligt skrek "Hon kan ju inte sett en snopp sen skillsmässan för 10 år sedan".
Då till vår fasa öppnas dörren & vi kastar oss över datorn för att få ner snoppen på skärmen & förvandlas till froma lamm & som tur är var det MA som tittade in & vi bröt ihop i lättnad över att det inte var O som hört alltihopa...

Gick hem 15 igår med, superskönt! Orkade dra ett par tag med dammsugaren, nu har jag bara köket kvar, måste svabba golvet där för någon har spillt oboy utanför mikron som jag fastnat med strumporna i nu i snart 1 vecka...

Samtal mellan man & hustru:

Mannen: Var ska ni gå på lördag då?
Jag: Jag har bokat bord på F.
Mannen: Rökigt & dant! (orolig blivande pappa)
Jag: Men snälla du, har inte du varit ute på flera år? har du missat att det är rökförbud på restauranger & uteställen?
Mannen: javisst ja...

Mannen reser sig ut sin fåtölj & jag får syn på en stor utsmetat brun fläck, alltså den täckte halva hans arsle.



Jag: Men vad har du gjort? Har du bajsat på dig?
Mannen: vaddå?
Jag: ta av dig byxorna & titta hur de ser ut i arslet!

Mannen tar av sig byxorna

Mannen: Det är choklad!!

Hämtade ut mitt paket från H&M igår, så nu kan jag börja hänga undan sommarens käcka klädersplagg & ta fram höstgarderoben! Känns ganska mysigt med höts tycker jag, som en nystart. Nu får man ligga & slöa i soffan, mysa i sig i varma koftor & dricka varm choklad...
Det enda negativa med H&M paketet var att de lagt i ett vitt MAMA linne i stl. XL, fast jag beställt S, måste skicka tillbaka det för även om man kommer vara STOOOR på slutet så känns XL lite väl stort för min del...

Dagens meny:

Frukost: oboý, risifrutti, tekaka med massa ost & grönsaker (mysfika på jobbet) Fika: ½banan Lunch: gårdagens lunch som ej blev uppäten Fika: 2 knäckisar med minilätta Fika: varma mackor Middag: ugnstekt lac med pressad potatis, citronsås & färsk kokt sparris Kvällsfika: kanske ska våga mig på en skål poppisar????

Irriterande tantkackel!

Kan man inte bli sjuksriven för man inte orkar med sina surkacklande arbetskamrater? *suck*

Vid fikat i dag:

O: Är det någon som vet varför E plötsligt bara tagit semester i 2 dagar? i mycket sur ton..
Jag: X är väldigt dålig igen, Y hade ringt & bett E komma upp för de trodde det var sista dagarna nu...
M: Å nej vad hemskt! skriker över hela fikarummet, för hon pratar alltid så jävlahögt
N: jag pratade med E i morse & det vars här... blir avbruten av M
M: Att allting alltid ska hända E, jag förstår inte det är så förfärligt!!!
Jag: Men N vad sa E i morse då? blir avbruten av...
O: Jag tyckte det var lite konsigt att hon bara tog semester sådär...
N: Hon sa.... Blir avbruten av M...
M: Å hunden som varit dålig  oxå, inte är det bara en sak...
N: Jo hon sa... Blir avbtuten igen...
M: Tur att allt är bra med Å iallafall, mitt i alltihop...

Jag blir galen! Där sitter en person med färsk information & 2 andra lyssnar inte ett skvatt, skriker så man får ont i öronen & skiter fullständigt i att någon annan försöker prata... & alla dessa sura toner, lixom ta för givet att någon bara släppt allt för att åka iväg på något självupptaget roligt när det i själva verket handlar om något skit tragiskt..

Senare vid fikat:

N: Ska vi alltså inte köpa någon bröllopspresent?
O:Jag trodde möhippan var vår present & så får hon ju kortet...
N: Men ingen present?
Vi andra i kör: Nej!

Lixom inte en kotte är bjuden på bröllopet från oss, inte skickar man väl dit en bröllopspresent då heller?




Slöhög med åsikter...


I tisdags morse kom en kollega till mig & frågade vilken dikt vi skulle använda till ett telegram vi skulle skicka till ett brudpar vi båda känner... Det var två dikter som gick ut på " hej hopp under filten om 9 månader kommer pilten" fast i lite "snällare" form... Hon frågade ju om min åsikt & personligen ville jag inte välja en sådan dikt, just för att man VET aldrig... Tänk om paret sitter där på bröllopet & vet att de inte kommer få egna barn, eller att de just nu genomgår utredning eller dyl. & har sett fram emot bröllopet som en paus i något enormt jobbigt, ett tillfälle att hämta kraft igen & så blir de påminna iallafall, dikt efter dikt... V som har adoptivbarn höll med mig & sa att deras bröllop varit precis så & alla dikter mer känts som ett slag i magen än något "roligt"... Nåväl, jag lyfte bara fram min åsikt & sa även att ville alla andra ha den andra dikten så kör, det här är bara mina känslor & jag tycker det finns så himla många andra dikter som handlar om KÄRLEK, för det är väl ändå därför man gifter sig?

Igår kom en annan kollega in till mig på kontoret, mäkta besvärad för kortet var klart & de hade valt en "hej hopp" dikt & nästan bad om ursäkt för de visste ju min "åsikt" osv. Då har det alltså gjorts en höna av en fjäder här bakom min rygg & ALLA visste min åsikt för sladdertackan som frågade mig i första hand hade varit så vänlig att lyft fram min åsikt för ALLA som blev tillfrågade... Så efter det går alla & tittar lite medlidsamt på mig & tassar lite på tå... Rätt skönt faktiskt då slipper jag iallafall att sladdertackan (som nog är den enda som skulle kunna haspla ur sig något sådant) råkar fråga i en obekväm situation varför jag blivit så tjock, är jag kanske med barn? eller något dyl.



Projektet har inte riktigt kommit igång än, igår hade jag aboslut NADA att göra & det är hur trist som helst, så jag gick hem klockan 15.00, vilket var superskönt. Lagade snabbt maten medan orken fanns kvar & läste ut min bok. Mannen ringde vid 17 & meddelade att han skulle blir sen &  jag kunde äta i förväg -OM jag fixade matlåda åt honom... Så jag åt & gick sen & la mig, vaknade av att mannen kom hem vid 19 & kort därefter kom svärfar. Mannen hade lämnat varor till en kund på vägen hem med lastbilen & mannens bror behövde lastbilen för att hämta varor idag, så då åker svärfar ett par extra mil för att skifta bil åt sina söner... När jag pratade med dem innefrån sovrummet hördes en orolig stämma.



Svärfar: Å nej är du dålig igen?
Jag: Nej då jag är bara fruktansvärt trött

Så var jag tvungen att ta mig upp ur sängen & visa mig, han fick väl en smärre chock över en mysbeklädd småfet JAG som kom ut ur rummet med sminket utdraget över halva ansiktet & håret på ändå. Han passade på att ta med sin lammhalva hem, jag hade bara slängt in själva kartongen i frysen & inte orkat ta ur lammfiolen som vi ska lämna in på rökning åt dem, så när han öppnade kartongen för att ta ur den satt typ allt fast i varandra & de fick hämta hammare för att slå bort det som inte hörde till fiolen, hihi. 45 min senare ringde svärmor & frågade sin son om han visste vilka delar som var vad, vilket jag fick berätta för henne för mannen & svärfar hade absolut ingen aning även om jag förklarat det för dem 45 min innan...

Gick & la mig igen, släpade mig upp för att se IDOL & sen gick jag & la mig för natten & somnade sött...

Nattens drömmar:



Har haft sex med en vinflaska, (kanske dax att krypa över på mannens sida igen), samt skrikit efter Coca cola i en kiosk där min far tydligen jobbade... hmm... jag som mått illa av bara tanken på Cocla cola sen jag blev gravid, kanske dax att prova igen?



Dagens meny:

Frukost: oboy, tekaka med ost & tomat, nektarin Fika: äpple Lunch: tonfisk med potatismos & hollandiesås (orkade inte göra gratängen igår) Fika: 2 knäckisar med minilätta Fika: varma mackor Middag: green curry wook med jasminris Kvällsfika: jordgubbar, nekatrin

Funderar på att ta mig hem runt treidag med, har absolut ingen inbokat på hela dagen & jag mår inte bra av att sitta här & glo in i dataskärmen, så kanske man kan orka släpa fram den där dammsugaren jag tänkt göra så många gånger det senaste, kanske orkar slå på en skvätt vatten i mina snart torkade blommor & hänga den där tvätten som fortfarande ligger kvar i maskinen sen i måndags. Vi kör numer luktmetoden hemma hos oss, luktar tvätten normalt -är den bara hänga, luktar den unken skit så kör man den en gång till... BM sa att tröttheten skulle avta senast v. 15... Shit vad man hinner sunka ner ett hus på 4 månader...


Tisdagsrecention + onsdagsmage!

Var betydligt piggare när jag kom hem igår, fixade i köket & lagade mat (korvstroganoff med jasminris & kokt broccoli). När vi ätit klart tog mannen disken & tvätten & jag åkte & handlade. När jag kom hem hade mannen somnat i fåtöljen så jag fick skratta själv åt IDOL. Har man inte fått sett fler personer som gått vidare förr om åren? Nu har man ju inte riktig koll tycker jag...
Ville så gärna se House men orkade inte utan tog med mig min bok jag snart läst ut in till sängen & somnade sött 21.30.

Onsdagsmeny:
Frukost: tekaka med ost& tomat + oboy & persika Fika: äpple Lunch: Findus moussaka Fika: 2 knäckisar med minilätta Fika: smörgås Middag: tonfiksgratäng Kvällsfika: apelsin+ jordgubbar

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min mage (bild tagen i morse):



Imorgon går jag in i v. 11 & det mesta putet beror nog på tarmar som slår bakut för någon annan gör anspråk omplatsen, men luvtröja är ett MÅSTE på jobbet...

Gravidstatus:
Det värsta illamående har gett med sig (peppar, peppar...) mår nu mest illa korta stunder när jag blir för hungrig eller för trött. Är konstant trött, vissa dagar så att kliva ur soffan känns som att bestiga mount everest... Tuttarna värker till & från, men har mer anpassat sig till kroppen & känns inte lika mycket som främlingar. Har känt en konstig smak i munnen den senaste tiden, spelar lixom ingen roll vad jag än gör, vad jag äter, tuggar tuggummi eller borstar tänderna, men igår gick det upp ett ljus -den berömda metallsmaken har anlänt! Humöret kan man inte kalla direkt på topp, håller det i schack på jobbet, men mannen får sina avhyvlingar på kvällarna... sorry!
Oron finns fortfarande kvar, men för varje dag som går så känns det bättre, nu har jag SNART klivit över 12 veckors strecket...


Vad ska man säga?

Trovärdigare förklaringar har man ju läst... Hoppas han blir dömt till fler år ju högre upp han går...

Gårdagens förklaring i aftonbladet:

Så här förklarar tv-läkaren fenomenet i förundersökningen

Morgonen den 3 maj hade han haft sex med sin fru och fått sperma på magen. Eftersom han under en tid hade haft problem med sin potens, så hade han börjat ge sig själv injektioner med testosteron. Och den här morgonen hade han gett sig själv en dunderdos, så stor att han fick ett jättestånd när han var på kliniken. In på toaletten för att onanera. Han tvättar sig om händerna, men kliar sig samtidigt på magen.

Och det är här någonstans som läkaren tror att han fick sin egen sperma på fingrarna. Det som alltså var kvar från morgonsexet med sin fru.

Och som han sedan förde in i den tjugotreåriga kvinnans ­slida

Troligt?!


& slöare blir man

Igår när jag kom hem tog krafterna slut... Jag däckade i soffan! Sm tur var jobbade mannen över & var inte hemma förrän vid 21 så jag slapp laga mat utan kunde nöja mig med mikromat. Han ringde på vägen hem & vill ha fika, men jag orkade verkligen inte. Att bara ta tag i sig själva, resa sig ur soffan, göra mig i ordning & gå & lägga mig tog 30 min att genomföra. Bedövande trötthet!


Igår fick vi vår beställning. Vi har beställt lamm från en kompis till mig som har lite djur. Så igår kom det två kartonger färdigstyckat lamm, färs, skivad bog, hel sadel, fiol... Ska lämna in fiolen på rökning så vi kan smaska i oss den till jul!


Var skitsegt att ta sig ur sängen i morse, hade kunnat somna om ett par gånger till, brukar annars stå & titta på hur oboý muggen snurrar i mikron & tycker det är de längsta 2 minuterna jag någonsin varit med om. Idag fick mannen sköta den biten & jag snoozade drickandes choklad ända till 6.50 Men ändå var jag på jobbet till 7.30, imponerande va? =)

& när jag väl kom till jobbet stod en underbar arbetskamrat i fikarummet med så himla vackra hallonkakor att jag nästan började tjura, de såg verkligen ut att vara tillverkade på konditori, men det var hon som gjort dem "för att hon kände för att baka". Gulle!

Har bokat bord & checkat menyer på stadens restauranger, ska jag få besök på lördag, tjejligan kommer till mig för en dags umgådandes med shopping & restaurang besök & avhandling utav allt skvaller, tänkte droppa min hemlis då... Sen är den officiellt för alla utom på jobbet... Där jag redan fått tillsägelse av min enda kollega som "vet" att jag borde ha munkjackan igenknäppt...



Måndagsmenyn:
Frukost: oboý & tekaka med ost & tomat Fika: 1 äpple Lunch: korv, stekt potatis & ägg Fika: 1 banan, 2 knäckisar med minilätta Fika: 2 varma mackor Middag: weight watchers mousaka & 2 varma mackor Kvällsfika: ½ask jordgubbar & ½ banan

Tisdagsmenyn:
Frukost: oboý med tekaka ost & tomat, hallonkaka Fika: 1 nektarin Lunch: fiskgratäng med citronsmak Fika: frukt & 2 knäckisar med minilätta Fika: 2 varma mackor Middag: korvstroganoff med jasminris Kvällsfika: jordgubbar & grapefrukt




Vilken underbart lat helg!

Å jag har mått så himla bra hela helgen, illamåendet kändes som bortfluget i lördags, jag kunde ligga & dra mig i sängen läääänge, fick frukost in bed av mannen -det är lyx & kunde njuta av sängvärmen & en trevlig tidning en stund till! & sen åkte jag & handlade mat & hyrde film medan mannen lagade lunch. Riktigt slappade hela dagen, slängde in en tvätt i maskinen men lät mannen hänga den medan jag njöt av en ny pocket "Helt övergiven" av Penny Vincent & vid 17 snåret drog han iväg mot Stockholmo & middag+ fotboll. jag travade ut i köket & bakade en pizza, slängde mig i fåtöljen & sträcktittade på mina 2 hyrda filmer "Linas kvällsbok" -ok boken är bättre än filmen, men med lite gravidhormoner så tjurar man till allt. & så "se upp för dårarna" som kanske inte heller var någon "wow" film men som jag ändå lyckades fälla några tårar över, så jag var helt klart nöjd med mina val. Klockan 21 gick jag & la mig & njöt av vetskapen om att jag hade tre timmars sömn framför mig utan någon som helst mannen lukt, mannen fisar, mannen snarkningar eller mannen värme. =)

Lördagens meny:
Frukost: oboý & varma mackor Lunch: Stekt potatis, ägg & tjock korv Fika: Tip top Middag: pizza + pizzasallad Kvällsfika: 1 grapefrukt

På söndagen vaknade jag av minmobil (efter att ha somnat om x-antal gånger) klockan 10.30

Några pip från E 4 år: pip pip
Jag: Hallå, hallå!
E: pip pip
Jag: hallå, hallå är det någon där?
E: Har ni någe fika till oss?
Jag: Ja det är klart vi har

Hör nu hur E slänger över luren till sin mamma & tjoar "Mamma de hade det!" helt överlyckligt!


Så fick jag prata med min syster & de skulle träffa hennes blivande chef & ville komma & fika efteråt, såklart de fick!

Påväg till oss hade chefen ringt & meddelat att han inte kunde ta emot, så det blev shopping istället på schemat. & eftersom jag känner min syster så åt vi lunch innan de kom, för annars så hade det låtit "bara den butiken oxå", & "vänta jag ska bara kolla på den här" & tillslut hade jag stått & kräkits av hunger i en papperskorg. Så lunch innan, sen packade vi in oss i 2bilar, killarna = mannen, svågern & F i vår bil & jag, syrran & E i deras bil. Grabbarna åkte runt på stadens bilfirmor medan vi endast behövde kila in i 2 butiker föratt spräcka dagens shoppingbudget. jag skulle ju då inte ha någonting för att jag faktiskt har shoppat för 1000:- på H&M postorder + 500:- på postorder via jobbet, men jag kunde inte motstå dessa:




 

Lindex 199:-



 


Lindex 149:-

Det känns så lyx att inte behöva glo på de där färgglada sommarklädernai affärerna längre utan det faktiskt hänger lite nyheter där!

Sen åkte vi hem & åt min goda geisha kladdkaka med vaniljglass & hallon (inte med moussen-det är bara för extra lyxiga tillfällen) & ungarna höll på att riva stället. Jag kan inte hjälpa det men varje gång jag träffar de där små grynen så tänker jag "Så där ska inte mina ungar bli", även om jag säkerligen kommer sitta där med 2 vildar själv en dag, men man kan ju alltid sträva efter att det inte ska bli så...

Somnade sött med min bok i sängen efter att de åkt & på kvällskvisten for mannen & jag iväg & lämnade filmerna & hämtade Indisk mat.

Söndagens meny:
Frukost: oboý & varma mackor Lunch: rester dvs raggmunk, stekt potatis & korv Fika: 1 liten bit kladdkaka med glass & hallon Middag: tandori kyckling med ris & den röda goda såse, papadam & mango chutney Kvällsfika: 1 grapfefrukt

Några bilder!



Mitt tillpiffade tvättstugefönster!



Mannen tycker det är extremt roligt att jag vissa nätter väljer att sova på madrass på toa!



& här skulle det vara en bild på våra nya fåtöljer + nya matta, men det vill INTE!

Fredag igen!

Kort arbetsvecka denna veckan pga sjukdom, men det behövde jag!

Gårdagen avlöpte fint, fick till & med stund utan det minsta illamående på kvällen vilket var gudomligt, håller tummarna för att det håller på att vända! Hade tänkt laga flygande jacob när jag kom hem, men fullkornsris står mig bara rakt upp i halsen, så jag köpte pannbiff på vägen hem + kantarellsås! & sen efter maten for jag iväg på ICA & handlade, känns som allt börjar sina i vårt hem toa pappret hängde på sista versen, hushållspapper har inte funnits på 3 veckor & servetterna som åkt fram istället har börjat återanvändas. Känns som att mitt hem håller på att gro igen bara för att jag mår pyton eller är för trött. Det enda som ser någorlunda ut är köket som mannen torkar av & plockar runt i varje kväll när jag däckat i soffan.



Hittade ett gudomligt bra kvällssnax igår, salta kringlor! 60 g påse, blev lagommätt, knappt någe fett & både salt & krispigt! Har försökt med glass = för sött får halsbränna, frukt = för lite energi = panik hungrig mitt i natten, chips = för fett = halsbränna/illamående, macka = ok men lite trist...

Helgen ser ut att bli lugn, ska försöka vårda mitt hem tänkte jag. kanske ta en tur på stan. Mannen ska på fotbollen på lördag i Sthlm med representationsmiddag & grejjer innan, så jag blir home alone. Ska hyra en riktig tjejfilm, någon som har ett bra tips på en ny bra rulle som kommit ut?

& så ska jag baka egen pizza & njuta!!! 



 Gårdagens meny:


Frukost: 2varma mackor, 1 glas oboý Fika: 2 knäckisar + 1 banan Lunch: fiskgratäng med skaldjurssås Fika: 1 nektarin + 2 knäckisar Fika: 2 varma mackor med ost & skinka Middag: pannbiff med kokt potatis & kantarellsås
Kvällsfika: 60g salta kringlor & färska jordgubbar

Dagens meny:

Frukost: 1 glas oboý, 1 varm macka med ost Fika: 2 grova skivor bröd med ost & grönsaker, 1 torkad aprikos Lunch: ost & broccolisoppa med 2 varma mackor med ost & skinka Fika: ? Middag: flygande jacob med jasminris Kvällsfika: salta kringlor & jordgubbar


London!

Sådär ja -då var jag på benen igen! Ska ta det från början:

1/9 bar det iväg till London med ett tidigt flyg, var framme vid hotellet redan vid 10 snåret, eftersom att rummen inte var klara lämna vi bara in väskorna & knallade ner på stan. Hotellet låg mellan Harrods & Picadilly så det var gångavstånd ner på stan & låg i väldigt lyxiga kvarter så det har stannats vid både 5 & 10 extra speciella bilar där samtalet mellan herrarna har låtit: "Den där är nog värd 1,5 mille" säger den första, "Om ens det räcker" fyller den andre i & sådär har det varit vid typ varje speciell bil... Vi passade på med lite sight seeing, jag har ju varit i London X antal gånger förut men de som inte hade varit där ville ju se alla sevärdheter, gärna alla på samma gång & hur ordnar man det på enklaste sätt, jo man tar en buss sightseeing med n cab:ad dubbeldäckare & hörlurar i öronen. Svärfar såg ut som ett lyckligt barn, även om han inte förstod ett skit av vad som sas i lurarna. Han pratar gärna men sen när de börjar svara då uppstår problem & han vänder sig till sina söner "vad sa han/hon?" & när sönerna förklarat vad som sagts så svarar han gärna på svenska tillbaka & någon får rycka in igen, eller så svarar han "yes, yes" & ler åt allt & vi har fått rädda honom från den ena halvkniviga situationen efter den andra! *asgarv*
På denna busstur togs bästa semesterbilden nr.1 dvs svärfar med lurar i öronen, lycklig som en 5 åring! & på samma bussresa fälldes den bästa kommentarern när vi åkte förbi Big Ben för 3 :e gången & svärmor frågar "vad är det där för klocka?" & i kameran hittar vi en bild på "den där klockan" för varje gång vi åkte förbi den...
Hoppade av vid Oxfordstreet, strosade in bland bakgatorna & intog lunch på en Thairestaurang - mycket gott! Sedan började shoppingturen, som avslutades lika snabbt -då svärmor fick panik av allt folk & alla "konstiga kläder" & grabbarna lämnat butik 1 efter 2 sek för en pub... Strosade iallafall runt bland Gucci, Prada & Dior väskor & njööööt! Innan vi gick tillbaka till hotellet checkade in, fick bagaget uppkört på rummet & laa oss för en powernap innan middagen! Startade upp med lyxiga drinkar i hotellbaren - servitrisen tittade förvånat på mig då jag beställde en från alkoholfrialistan...
Middagen skulle intas på hotellet, 28 våningen med panorama utsikt runt hela restaurangen, vi blev placerade i ett panorama burspråk, mycket vackert! Tyvärr var jag redan här så hungrig att hunger övergått till illamående & fick smått panik då jag fick se förrätts listan 6 jag endast kunde äta en sallad & jag vet att sallad = ingen energi dvs dövar inte illamåendet det minsta utan lägger sig som ett lock i halsen, så jag var halvt gråtfärdig innansalladbladen jag petat runt bland dukades ut... Försökte upprätthålla en lugn fasad tills jag började kallsvettas, det kändes som jag skulel svimma & spy på samma gång & jag fick lämna bordet för att ila ner på rummet. Väl där han jag knappt få av mig strumpbyxor 6 knäppa upp klänningen innan en servitör kom med middagen serverad med silver bubbla över tallriken -på rummet! Gullemannen hade fixat! Petade i mig lite svamp & kantbitar från den blodiga oxfilén & mådde sedan en aningen bättre & somnade sött i sängen. mannen kom ner efter middagen & meddelade att de skulle vidare till casinot, själv sussade jag lugnt vidare...
Tyvärr hade casinot endast varit för medlemar så de var tvugna att gå tillbaka till hotellbaren, där svärmor glupskt avsmakat allas drinkar för att konstatera att allas var för svaga utom hennes egen, härifrån finns roligaste semesterbilden nr.2 en hästskrattande svärmor bakom en bautadrink.
Vid frukosten när jag piggnat till igen möttes vi av en likblek svärmor, som satte tänderna i en ananasbit men snabbt fick lämna frukostbordet för att "vila" upp sig på rummet *fniss*. Vi andra högg glatt in på både den continentala & den engelska buffén & satt med långa hakor då dryckesservitören plötligt dök upp med en nota "lixom hallå, ingick inte frukost?" Nix pix, 1500:- fick svärfar hala upp för besväret *skrattar*
Vi tog en taxi till Camden market, äntligen blev det shopping, till & med svärmor hade piggnat till & började shoppa, jag hittade en grå/svart munkjacka & 2 så hittade mannen & jag 2 tavlor till vardagsrummet som vi ska låta ramas in så de blir lite snyggt! Sen åkte vi vidare mot fotbolls arenan Emirates arena, där vi intog en 3 rätters buffé, de andra var inte alls hungriga & satte sig lite segt vid bordet medan jag utbrast "jag måste ha mat NU" & kastade mig över buffén för att slippa börja må illa igen... Fick jättebra matchplatser i den fullsatta arenan & det var riktigt roligt att kolla på fotbollen & allt folk & höra stämningen! Efter matchen tog det ca 1 timme innan vi fick tag i en taxi, trots att svärfar gick ut som en trafikpolis i vägen för att stoppa alla taxibilar, lediga som fullsatta, efter den 18 nekande chauffören förklarade en vänlig själ att vi stod åt fel hål & om vi gick ett par gator längre bort så skulle det nog gå lättare för oss, sagt & gjort, då fick vi åka med första bästa chaufför! Det blev en snabbuppfräschning på hotellrummet innan vi vandrade ut på gatorna runt hotellet & gick in på en italiensk restaurang där jag mumsade risotto med svamp & spenat & en glassbomb till efterätt vaniljglass rullad i kanderade hasselnötter med en mitt av maräng... Svärfar hade tjatat om en öl på en "riktig" engelsk pub i evigheter & detta blev nu äntligen verklighet, då beställer tokstollen in en kaffe & konjak & får in kaffe i en reklammugg & kojaken i ett vanligt dricksglas...mysigt!

Tidigt måndag morgon gick planet tillbaka igen, var hemma till lunch, jag var vrålhungrig, mannen kastade sig iväg till jobbet så de anställda skulle kunna få ta lunch, jag slängde i mig maten, kände att illamåendet inte gickk att döva iallafall, ringdejobbet & skyllde på huvudvärk, tog vitamintabletter + en järntablett & la mig & sov, vaknade efter ca 1 timme med spyan i munnen & fick sedan stanna på dass hela den em, kvällen & natten. Det var bara rulla ut en madrass på toagolvet & sova där, mysigt. Slutade sedan nte spy förrän vid 19 snåret på kvällen, misstänker starkt att det var järntabletten som orsakade det hela & tänker nu avstå från allt vad järn heter om det inte förekommer i matväg tills jag iallafall gått över v. 12 & förhoppningsvis mår bättre över lag & kan klara av Blutsaft...

Nu är jag på jobbet igen, skyllde på matförgiftining/allergi/magsjuka...



RSS 2.0