MYSHELG!!

Har haft en underbar helg! Har mått sådär toppenbra hela helgen igen, så det är med lite bitterhet man sitter här måndag morgon, sovit som en kratta & illamåendet som sköljer över en då & då! Helger är tydligen MIN grej! =)

I lördags kom mina favorittjejer hem till mig, vi har känt varanna sedan dagmamman, först tog vi en tur på stan, började med en fika på stadens mysfik där det även var höstmarknad utanför, fullt av ekologiska grönsaker & hemgjorda sylter & safter...
Kunde inte hålla mig längre så jag startade med att säga:
-Ja, jag kan väl börja med att släppa en bomb då: Vi ska ha bebis i april!
& så glada de blev, 1 visste ju redan, men 2 hade pratat om det för bara nån vecka sedan att de  trodde något var på G & den 4:e personen fick väl mest ålders noja deklararerade för de andra "svik mig inte nu" osv. sam tidigt som hon var glad. Så nu är lilla Pyret officiell hos vänner & bekanta, arbetskamrater får vänta ett tag till...

En av tjejerna ska ha barn om 5 veckor, så det var bebisshopping på schemat, vi sprang efter baby Björn, babylarm, aminingsbh & ilägg i bh:n, kände & klämde lite på barnvagnar (ja jag passade på, hon har redan en, men jag fastnade inte för BRIOn eller den på Tsom de oxå hade, jag skulle vilja se en Bugaboo live innan jag bestämmer mig helt).

Blev även lite klädshopping, jag shoppade en svart luvtröja & 1 svart/vit randig stickad klänning. & en olja man ska smörja magen med för att undvika bristningar & strior.

Lunch intogs i en galleria, det blev moussaka för min del, tyvärr fungerar ju kroppen som såhär just nu: jätte hungrig, blir snabbt tvärmätt, så det såg mest ut som jag petat runt på tallriken.

Hemma hos mig blev det husvisning & fika i nya soffgruppen, fullt av en massa prat, blev ju mycket bebisprat & vad har vi gjort sen sist, det är ett par av tjejerna som är mycket duktiga på att resa, alltid kul att höra om. Själv skulle jag nog inte ge mig på deras strapatser som kan vara rundturer på Kina & Tibets landbygd, men det är kul att höra om. & en annan åker runt på "ladies night", "sound of music" osv, det skulle mer passa mig!

Blev lite snax & vin för de som kunde dricka innan vi begav oss till restaurangen, ett fräscht nytt ställe, fullt av folk, så det var tur vi hade bokat bord! För mig blev det kycklingwraps med nachos & en vitchokladmousse med hallon till efterrätt. Även om jag var proppmätt så kände jag att jag bara var tvungen att ha en efterrätt & så blev det även om det bara intogs tre skedar utav den...

Vinkade av tjejerna & stöp i säng!

Vaknade utvilad klockan 8 på söndagsmorgonen, fixade varm choklad & varma mackor till mig & mannen som vi njöt av i sängen, sen blev det fart på mig.

Sparkade ur mannen ur sängen så han kunde sätta fart på övervåningen & själv började jag rensa garderoben, så nu kan man verkligen säga att sommaren har kastats ut & hösten tagits in, har ju en massa höstfräscht jag måste fotografera åt er på galgarna.

Fick ihop 2 papperkassar med kläder, 1 med byxor & kjolar & 1 med tröjor & så en kartong med skor & väskor jag aldrig kommer använda igen & så var det bara skicka meddelande till en vän som anmält intresse av mina avlagda plagg, att nu finns det saker att hämta! Känns så skönt! Är riktigt roligt att öppna garderoben igen, lite luft & lätt överskådligt vad man har!

Till lunch blev det sushi, vår sushibar har "Mamma sushi", helt utan rå fisk men massor av avocado, crabfish, ägg, tofu & räkor. Älskar doften av soja & wasabi! Ska föreslå sushi på torsdag om jag hinner luncha med min vän då som planerat...

Sov sen 1 timme i soffan & 1 timme i sängen innan jag åkte till Ica & handlade & började laga maten hemma. Det blev helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis (mannens önskemål) & kantarellsås.

Sen blev det tv-tittande medd mannen i soffan innan sängen lockade klockan 21.00.

Nu är det ny vecka & nya tag, lite mer inbokat i kalendern, men det är inte förrän nästa vecka det rasslar till ordentligt!

Dagens meny:

Frukost: baguette med ost, salami, sallad & tomat, oboy, nektarin Fika: äpple & plommon Lunch: Familjen Dafgårds Flygande jacob med ris & ärtor Fika: äpple Fika: tekaka med ost, salami, sallad & tomat Middag: cevapcici med jasminris & örtsås Fika: grönsaksstavar & dipp.

Mannen jobbade in 3 dagar förra veckan, så han är ledig idag, ska göra klart paneltaket i tv-rummet på övervåningen bla...


Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

Jag använde också olja (mandelolja) till magen och fick inte en enda bristning.
Om det nu beror på oljan eller att vi har det ärftligt kan jag inte säga - men jag hade salvat mig för säkerhetsskull. Hoppas det funkar på dig med! :-)
KRAMIS!!

2007-09-17 @ 08:40:39
URL: http://www.sommartjejen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0