Mysfika & 24 års kalas

Runt 12 snåret igår rullade jag iväg mot hemstaden, först trodde jag inte jag skulle hinna köpa present innan fikat, men när jag anlände hemstaden 30 min innan fikadäjten passade jag på. Gick in på Åhléns & frågade direkt i parfymdisken efter en "ny fräsch doft som passar en kille i 25 års åldern". Ja han önskade sig parfym (eller EdT)  & det är ju knappt man kan köpa till sig själv, så hur ska man då kunna köpa till sin mans bror, men jag gjorde det! Luktade runt på Dolce Gabbanas nya som luktade tallbarr inte min smak, likaså Hugo Boss nya men så fick jag prova Puff Daddys nya parfym & den luktade underbart -lagom friskt & lagom starkt & kändes som att den passade honom perfekt! Så jag slog till!



Puffs nya parfym 495:- på Åhléns

Gick sedan bort till babyavdelningen där jag äntligen hittade vita babybyxor med fot i stl 50.Så jag tog dem oxå.

Sen var det dax för fika, åkte bort till fiket vi skulle träffas vid, sprang in på toaletten för jag höll på att kissa på mig & kom lagom ut när hon kom in på fiket. Vi har "känt" varandra sen gymnasiet, men jag har mest tyckt att hon varit som en minityrtant & inte brytt mig så mycket om henne. Men mannen är bästakompis med hennes man & när vi blev ihop så började vi bjuda över varandra & jag fick erkänna att hon var ganska så bra. När de sen fick barn blev hon ännu bättre & när de fick veta att vi skulle ha barn så blev hon superbra & när HON tog initiativet till att vilja träffas utan våra män så slog jag till & det blev superlyckat. Vi fikade i 2,5h & hade supertrevligt & roligt. & när vi skiljdes åt sa hon "Killarna skulle visst på hockey nån lördag framöver, då kommer jag & lilltjejen till dig om vi får" klart de får! I min "vanliga" bekantskapskrets brukar det vara lite känsligt att man flyttat från "stan" för visst alla vill att man träffas, men på ett villkor -att JAG åker till dem. & det delar upp vänskapskretsen i två läger de som ger & tar & åker varannan gång ungefär & de som stenhårt står kvar på sin hemmark & vägrar förflytta sig, men ändå ha mage att klaga över att vi aldrig ses -även om jag hunnit bjuda över dem både en & två gånger & de svarat "å vad trevligt, vad gullig du är, får se när jag ska få tid med det..."

Åkte sen till ICA & shoppade lite mejerier, i kassan satt en gammal granne vars dotter jag umgicks lite med som barn & hon blev så förtjust när hon såg lilla magen & vi pratade en stund.

Åkte hem till svärmor, möttes av henne iklädd morgonrock mitt på blanka dagen, jag påstod att hon legat & sovit hela eftermiddagen men hon envisades med att hon stått på träningsmaskinen för att hon missade kvällens spinningpass. Svärmor tror att bebisen kommer vara full med små blåmärken efter våra fingerar för både jag & mannen petar ganska flitigt på den där magen när bebisen hoppar omkring. Frågade henne om inte hon petat på sina magar & det hade hon visst gjort. När mannen & hans bror kommit hem från jobbet & brodern åkte hem med maten som svärmor slavat ihop till sig, så fixade mannen sig i ordning & kl 18.30 kom vi dit. Svärfar var på jobbmöte i Köpenhamn & skulle komma senare, men det blev tyvärr för sent så han han aldrig dit innan vi gav upp. Parfymen uppskattades "puh" & vi smaskade glatt i oss tacopaj med sallad & därefter dajmtårta, kladdkaka & grädde + te. & så fick vi se bilder från hans resa till New York & sedan vår resa till London. Finns 2 perfekta bilder från den resan även om ingen utav oss direkt är fotogenic, men den ena är svärmor, lite väl rund under fötterna med en jättedrink framför sig & den andra som fick mannen att skratta så han grät & begärdes i repris, är svärfar i en sight seeingbuss lycklig som ett barn med lurar i öronen & vetskapen om att han inte fattade ett ord av vad de engelska guiderna sa gör det hela bara ännu bättre =).

Släppte av svärmor & ut ur huset kom svärfar som skulle upplysa mannen om att "det var jätte halt" på vägen, han tjatar alltid om att det är halt nästan så han säger det mitt i sommaren så en dag fick mannens bror nog & skrek tillbaka "Kan du hålla käften om ditt jävla halt", men inte har han gjort det & det är ju bara ren & skär omtanke om sina barn.

När vi nästan kommit innanför stadgränsen till vår stad, vi hade väl ynka 100 m kvar så kommer det ett råddjur springades över vägen, mannen bromsar & inser att det inte räcker utan får gira ut på andra körbanan & så kom vi förbi det rackarns djuret! Själv satt jag krampaktigt & höll i dörrhantaget & pep "Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii". Det är konstigt hur mycket man hinner tänka egentligen, ganska snabbt insåg jag ju att det inte skulle bli någon dödskrasch om vi hade kört på då råddjuret som i mina ögon mer var i fårstorlek (något som mannen sedan sa att den inte var för det var betydligt större än så), men min första tanke var "Bara jag inte blir så rädd så jag får en massa onda sammandragningar som sätter igång förlossningen" & andra tanken var "Nej, nej inte nya bilen", hallå materiella ting. När mannen frågat om vi var ok & jag svarat "jag tror det" samt konstaterat att vi hade en jäkla tur som inte fick möte så utbrister han " Den är ju jävligt stadig bilen iallafall"....

Dagens meny:

FRukost: te kaka med skinka, ost & sallad, 1 apelsin & 0,5 l vatten Lunch: lasagne & morot Fika: glass med skivad banan & kolasås + te Middag: morots & linssoppa & våfflor med grädde & sylt (mums) Kvällsfika: grönt äpple & te

Dagens musik: Peter Lemarc sjunger Lemarc

Dagens outfit: just nu kimono

Dagens happening: Känner att både jag & magen behöver vila så jag tänkte ta en lugn dag, varva dator med tidningsläsning i sängen

Gravidstatus:

Är nu i vecka 32, har 9 veckor kvar till Bf, alltså 62 dagar kvar. Är lite sur på min bebis, för varje gång vi åker lite längre med bilen får den för sig att krypa ihop längst nere i livmodern som en liten boll & den inser inte att den är lite större nu & att det blir väldigt trångt & att det gör jävulskt ont på sin mamma när den gör så. Igår när jag körde gick det ganska bra, men när mannen körde hem höll jag på att krypa ur skinnet, kändes som den stretchade mellan mina höftben & som jag skulle klyvas mitt itu. Men annars så tror jag att den insett att ligga med huvudet nedåt är rätt skönt ändå, för det gör den nästan hela dagarna men så när det blir kväll så kurar den in sig i tvärläge & kittlar mig i sidorna igen. Mår ganska bra, behöver mycket vila & sträcka ut mig flera gånger om dagen, men sammandragningarna skrämmer mig inte lika mycket längre & det känns som att det varken gör till eller från om jag håller igång en hel dag här hemma eller om jag endast ligger & vilar -sammandragningarna & de krämpor jag har är detsamma & humöret blir bättre av att vara igång & ett glatt humör gör mycket. Har börjat intressera mig för hur jag själv ser ut igen, att sminka mig har blivit roligt igen & inte bara ett måste då jag ska träffa någon eller gå på stan. Mannen har fått raka mina ben, "lurvet mitt på kroppen" fick han inte röra med hyveln -det jag inte ser mår jag inte dåligt utav. Jag har köpt vax för att vaxa mina armar & ska köpa färg att slinga håret med. Jga tycker att det är kul att träffa folk igen & det känns stundtals riktigt mysigt att såsa omkring med jättemage ( ja jag vet att den är mini om man jämför med många andras, men för mig är den stor) även om längtan till att bebisen ska komma ut blir större & större för var dag som går!







Fotografen har landat!

Uppdaterad 10.50

Inte kunde jag sova när mannen åkt när jag visste att ett fungerande bredband satt fast i datorn bredvid min säng, så jag har rumstrerat runt sen 6.30, men jag ska nog sova en stund igen snart, annars blir kvällen olidlig!

Har fotograferat lite:



Magen v. 31



Brännmärkt bebis?



Påslakanset till vagnen 249:- på BRIO



Påslakanset till spjälsängen 429:- på BRIO



Spjälsängen Moon lux från BRIO

10.50


Efter en sovstund på 1,5 h är jag nu uppe igen. Störtnöjd över att magen redan skött sig, blir lite nervös när jag ska bort, lixom lactulosen gör ju att man måste gå NU & hur kul är det ute på landsvägen eller på ett fik?! Duktig mage! Tänkte börja med min dagens meny igen & så har jag lagt till dagens musik, dagens outfit & dagens happening!



Matgruppen med nya lampan Cervera 695:- (Ja jag har precis bytt vatten i tulpanerna så de står nog spikrakt igen om sisådär 1 timme)

Dagens meny:

Frukost: tunnbröd med minilätta & ost, 1 apelsin + 0,5 l vatten Lunch: pannbiff m potatis, brunsås, lök & rödkål Fika: en stor fet chokladboll ska jag ha + te Middag: födelsedagsmiddag hos mannens bror, blir nog hämtmat om inte svärmor svängt ihop något... Kvällsfika: tårta kanske?

Dagens musik: Christian Walz

Dagens outfit: klänning med svart botten & rosa/oranget blommönster från h&m, svart linne, strumpbyxor & svarta stövlar (om jag kommer i dem)

Dagens happening: åka till hemstaden & fika med en tjejkompis + tillhörande bebis, handla present åt mannens bror, gå på födelsedax kalas


JAG ÄR TILLBAKA!!

VI HAR ÄNTLIGEN FÅTT VÅRT KÄRA BREDBAND!

21/1

Smög ganska obemärkt in på kontoret på jobbet -skönt! Köpte lactulos som jag nu påbörjat.

Hittade ett spjälskydd som kostade 100:- mindre än det jag tittat på förut, kunde inte motstå små mininappar med elefant & får på, tänkte beställa namnnapp sedan när bebisen kommit ut & vi vet vad som ska stå på den. ALLT är ju i blått&grönt eller rosa/rött/orange, så när jag hittade mininappar som var vita & grå slog jag till. Köpte även babyolja som jag tänkte ha till magen innan bebisen kommer, har ju en de lux olja men jag tror babyoljan kan vara lika effektiv. Åt lunch, kanske är det nasigorengen som irriterat magen en smula för jag fick ont efter lunchen, vilade hela eftermiddagen & sprang på toa två gånger, tror ju inte lactulosen är sååå effektiv. Lugnade magen med tonfiskgratäng & grammisgala.


22/1

Ingen bra sömn, sveda i magen, toabesök vid 4, sen släppte det undan för undan. Gick upp 9.30 & åt frukost & gjorde mig i ordning. Väntade in posten som ändå bara var trist. Sen åkte jag på min lilla shoppingtur, köpte klorin som jag tänkte tvätta de lånade babykläderna & lakanen i, det har nämligen endel fläckar. Åkte sedan till BRIO & köpte sängkläder till spjälsängen & vagnen + dr Browns nappflaska. Fortsatte sedan till Cervera där jag köpte en lampa som ska sitta ovanför vårt matbord i vardagsrummet. Sen entrade jag blombutiken där jag köpte murgröna till vardagsrummet, nån grön tålig spretig växt till tvättstugan & 3 blommor till köket i färgen vit, lila & blå primola hette visst. Slutligen köpte jag med mig mat hem från Mc Donalds. Mumsade i mig maten när jag kom hem, njöt sen i sängen av nya Mama innan jag satte fart & slängde ut alla torkade trista blommor jag ändå inte orkat sköta om, jag är verkligen värdelös på att vattna blommor & satte dit nya, blev jättefint & kommer väl förbli så ungefär en vecka innan någon utav dem har tröttnat & vissnat =). Har även tvättat undan alla högar i tvättstugan så i morgon ska jag gå på babylakanen. Drog sedan fram alla påsar av insamling vi samlat på oss efter jul & ingen (läs mannen) orkat bära ut i bilen för bortforsling. Blev fruktsallad framför Dawsons & Gilmore. Har nu fixat ugnstekt lax med potatis, citron&dill sås (ny variant vi ska prova) & kokta morötter & vitkål, väntar nu på att mannen ska bli avsläppt av sin bror här hemma!

Precis när mannen blev avsläppt härutanför gick strömmen i hela området, först anklagade mannen mig "Vad har du gjort?" men då pekade jag runt omkring & han insåg -det var inte jag! =) Så vi åt middagen med tända ljus & tog sedan med oss lite ljus in till sovrummet där vi låg & myste lite i väntan på att elen skulle komma tillbaka & vi kunde sätta igång tv:n. Bebisen passade på att ha uppvisning för oss, bullrade runt med rumpan?knäna? så hela magen såg ut som ett stormigt hav, vi skrattade gott åt den. En timme var det strömlöst sen brakade allt igång, mannen envisades med att titta på någon flygfilm där planet invaderades av ormar *mkt spännande* så när jag stått ut med det i 1½ h krävde jag att få se "I huvudet på Gynning". Tror att man antigen hatar eller älskar henne, jag hör till de senare, jag älskar människor som är sig själva -naturliga även om man kan verka lite crazy! & visst finns det olika crazyheter, en naturlig & en onaturlig, Rad girlsen var mer onaturligt crazy medan Gynning är naturligt crazy om ni fattar...


23/1

Mannen sov i soffan till 4.30 mycket skönt för en gravid masskissande valross - jag kunde rumstrera i sängen som jag ville & springa & kissa varje minut om jag så ville. Sov skönt hela natten. Gick upp vid 7 snåret & fixade frukost & sen somnade jag om till 9.30 igen. Då for jag upp & satte en semeldeg & fixade i ordning mig under jäsningarna -så nu har jag härligt ljumna semlor i köket & ska äta årets första semla till fikat i em.

Jag har kontakt med 3 brudar sen tiden på universitetet, vi brukar maila ca 1-2 ggr/veckan. Två av dem är supergulliga & frågar hur det är med mig & läser snällt vad som händer i mitt liv även om deras liv skiljer sig endel från det. Men den tredje verkar vara i någon slags livskris, jag vet inte om det är avundsjuka eller om hon har så svåra problem att hitta sig själv att hon låter det gå ut över andra. Visst det är kanske inte jättekul för dem att läsa om spjälsängsinköp, tvättning av minikläder eller sammandragningar & en mage som växer så det knakar. Men å andra sidan så får ju jag läsa om deras senaste fyllor, fester, killproblem osv, men inte klagar jag på det. Men hon är sarkastisk, otrevlig, egoistisk i sina mail & det gör mig en smula förbannad. Lixom why? Sen i nästa sekund kan hon fråga om råd hur hon ska göra med jobb, pojkvän osv. Känns som jag skulle behöva rensa upp lite i bekantskapskretsen, för varför ha kontakt med någon som ändå bara får en att må dåligt?!

Gårdagens stora tvättdag innebär att jag har ett berg av tvätt att vika & lägga in i skåpen idag, puh! Blir nog en viloaus med nya VR innan jag tar tag i den biten så babysakerna får plats att hängas i tvättstugan!


24/1

En skön natt & det ser ut som att det blir en skön dag också. Tusen tack Zeb! Har haft stora rensningsdagen idag, mannen har för länge sedan plockat iordning sina papper & satt in i pärmar & tjatat på mig att göra detsamma -orken har lixom inte funnits där. Men idag fick jag fart. Det mesta åkte i sopen men det blev endel fint insatta papper i en pärm oxå. & så har jag plockat i ordning mina gravidtidningar & böcker jag inte tycker jag behöver innan bebisen kommer & som jag ska låna ut till en kompis som oxå är gravid & ska ha 3 månader efter oss.

Har vikt babykläder & lagt i en "ta med till BB påse" & lagt in det som ej ska med i garderoben, har en massa kvar att tvätta, men det är ju oxå 10 veckor kvar tillBf så jag hinner förhoppningsvis. Tänkte vara så duktig att stryka påslakanen, det kommer väl aldrig babyn uppleva mer än en gång i sitt liv -men nu har jag ju tiden! Mannen tjatar på mig att jag ska gå ut & gå, en liten liten promenad per dag, än så länge har det bara regnat & regnat, men idag lyser faktiskt solen -kanske blir en mini promis idag!

Lunch: ost&broccolisoppa med pizzamacka Middag: lasagne

Mannen är på hockey med några killkompisar ikväll, så jag blir herre över tv-kontrollen -nice!


Gravidstatus v. 31

10 veckor kvar, 69 dagar till Bf, nedräkningen fortgår! Känner mer & mer att det börjar bli dax att förbereda ankomsten, jag kanske är tidigt ute, men tänk om man står där med bebis i v. 36 & inte ens spjälsängen är ihopsatt, nej då har jag hellre allt klart i vecka 35 & går & snusar på allt i flera veckor istället. Magen har blivit mycket bättre med lactulos, den sköter sig 1-2ggr/dag, inga svidande tarmar & bara akutsmärta precis innan toabesöket -men det kan jag leva med! Matlusten är tillbaka förut åt jag mest för att jag var tvungen -nu blir jag ordentligt hungrig mellan målen. Har fått en massa mer energi, jag till & med känner för att göra saker! Vissa stunder på dagen kan till & med vara lite långsamma. Humöret är på topp om man jämför med bara någon vecka tillbaka. Bebisen ålar omkring i magen & den känns mer & mer, buffar lite när jag nyser, vaknar när jag spelar speldosa för den & putar sött med rumpa/knän tiit som tätt, mest aktiv är den på kvällen, då brukar jag ligga med magen bar & bara titta på hur den bökar omkring därinne. Tror fortfarande att den ligger på tvären, igår hade jag något hårt inkilat mellan högra höften & revbenen hela dagen & natten & den buffar mestadels på samma ställen även om det stundtals far runt något varv & buffar överallt. Två veckor kvar sen har jag nått delmål nr.1 v. 32 då läkaren sa att det inte var några problem att plocka ut dem om något skulle hända & jag har 6 veckor kvar till delmål nr 2 v. 37 då bebisen är klar & det är normalt att föda & jag kommer få sätta igång & leva så normalt som möjligt, inte sätta mig ned vid sammandragningar eller trippa runt med ministeg på Ica.


25/1

Igår hände något märkligt. En av mina bästa vänner (som oxå är gravid) ringde på kvällen & frågade "Är det någe fel på er hemtelefon?" Jag svarade "Det enda felet med den är att vi inte har någon" (det abonnemanget ska anlända samtidigt som bredbandet då vi ska ha IP telefon genom stadsnät) hon säger "men det finns ju ett nummer till er!" mycket riktigt, söker man på min man på eniro så dyker vår adress & vårt telefonnummer upp, men något abonnemang det har vi inte fått än... Mannen skulle ringa & tjata & undersöka saken idag!

Idag har mamma varit här, hon kom med posten & tur var det för med den anlände papper från försäkringskassan & jag hatar att fylla i sånna papper, tycker alltid jag lyckas få tillbaka dem för jag missat något, men hon har vanan inne, så jag tror det blev rätt nu. Sen åkte vi ned på stan & gick in i en tygaffär där vi måste spenderat över en timme, men nu har det köpts tyger till bebisens lapptäcke & till snuttefiltar, bara hoppas att bebisen inte ändrat kön sedan UL, hihi. Sen åt vi lunch på en italiensk restaurang, blev kalvrulader med salvia & vinsås + helstekt potatis, riktigt mumsigt. När vi ätit klart var mamma tvungen att lägga i mer parkeringspengar medan jag passade på att shoppa födelsedax present till H & sen letade vi efter babybyxor vita med fot på, men det fanns bara i grönt, rosa eller ljusblått eller itvå färgade flerpack så vi gav upp, handlade lite på Hemköp & åkte hem. Mamma hämtade bara lite grejer här & åkte sedan hem, medan jag la mig för att vila, så nu har jag vilat med en påse godis, lite Coca cola & expressen + bilaga, mår nu lite illa av allt godis -jag som ska på bio ikväll & mumsa i mig mer puh! Åt popcorn igår kväll men även om det känns som man bara äter luft tog det för mkt plats i magen så när mannen kom hem vid 23 snåret så låg jag bara & flämtade i sängen & pep "Jag får ingen luft" när vi pratat en stund så pep jag lite om mina onda handleder, då skrattade mannen åt mig & sa att jag var så himla lik Tobbe i "En annan del av Köping" hm...

Ska alltså på bio idag med 3 vänner, vi ska se "Den du älskar" lär vara riktigt hemsk

, men förhoppningsvis sevärd!


26/1

Det blev ingen bio igår, en timme innan vi skulle träffas satt jag hemma & stoppade första tuggan mat i munnen när N ringde & talade om att bion bara gick må-tors "Vad ska vi göra?". Så jag plockade in maten i kylen igen & så gick vi ut & åt istället. Vi gick till en av stans restaurang/pub/disco & lyckades pricka in afterwork maten så det blev nachotallrik & till efterrätt jordgubbar & hallon med varm vitchokladsås & glass till, riktigt mumsigt & trevligt. De har barn allihop i lite spridda åldrar så det blev mycket gravidtets & barnprat men mycket annat oxå. För första gången fick jag som gravid en dörr öppnad åt mig pga av mitt tillstånd & några killar i 20-25 års åldern spanade förtjust efter min runda framdel -lite roligt! Det behöver man när man mestadels känner sig som en flodhäst & mannen får putta på när jag ska resa mig från soffan & komma ut ur bilen.

På lördagen gick vi upp runt 9 & vid 11 satt vi med bilen full av återvinning, tog en sväng förbi soptippen & slängde brännbart & wellpapp, fortsatte till tapetaffären & hämtade ut tapeterna som lyckades kosta 1000:- mindre än vi räknat med, alltid trevligt! Sen blev det ICA shopping, jag tycker aldrig vi har så mycket på listan men ändå lyckas vagnen alltid bli proppfull & shoppingen går på ca 1000:-. Åkte hem & plockade in varorna, mannen beställde sushi & packade in resten av återvinningen som vi dumpade på vägen. Mannen tycker alltid att en stor sushi är för lite mat så nu beställde han en stor & en liten sushi vilket resulterade i att han var mätt efter den stora, jag var helnöjd efter min mammasushi... Jag plockade fram min nyinköpta bok "Gravidchock -av Belinda Olsson" & en påse lösgodis, mannen gick & la sig för han kände sig lite krasslig. Han vaknade inte förrän vid 18 igen då det var dags för travet han spelat på. Själv påbörjade jag maten: plankstek, när jag skulle hälla ut potatisvattnet så stod en form i hon & jag hällde lite för nära kanten så det rann upp på kanten & fortsatte vidare på min MAGE aj,aj,aj! Så det blev bort med kläderna & på med is. Har nu ett snyggt brännmärke på 1,5x0,5 cm bredvid naveln. Mannen blev helt förskräckt & är helt säker på att bebisen kommer komma ut med ett brännmärke på ryggen eller låret, så han pratade lugnande med magen under kvällen "Din stackare brännde hon dig" & pussade på magen...


27/1

Mannen gick upp 9 jag hämtade in frukost på sängen & låg kvar till 10.30 & läste. Mannens föräldrar ringde & ville komma över så då blev det fart på min käre man. Vi har i ca 4 veckors tid haft julkartongerna stående i hallen, de har ökats på med spjälsäng + madrass & tomtarna står fortfarande kvar i vardagsrummet för mannen vet inte hur han ska packa ner dem, sopsäckar har jag föreslagit (de är stooora tomtar) men han gillar inte idén & jag hade ju ökat på stöket i hallen med att släpa ut all återvinnig dit, jag skojar inte när jag säger att det var 10 papperskassar fulla, det tog efter det "movet" 1dygn innan mannen äntligen sa "Vi har endel att plocka med i helgen". Eftersom jag bestämt mig för att INTE tjata. Men återvinningen försvann i lördags & söndagsmorgonen försvann kartonger, spjälsäng & tomtar oxå -helt underbart! Vi kan andas igen! Svärmor & svärfar kom med nyköpt bröd & ställde sig för att göra lunchmackor som vi sen glatt mumsade i oss. Bestämde att på söndag ska svärfar hjälpa mannen med övervåningen & jag & svärmor ska till IKEA.

När de åkt åt vi glass med kolasås & strössel. Mannen satte upp nya lampan över matbordet & jag strö babylakan Jag fick lite ont i tarmarna & kollade på film, mannen åkte & handlade söndagstidningar & pysslade sedan på övervåningen. Försökte sova bort det onda men det gick inte. Mannen lagade maten: färsk laxfilé i ugn med tagliatelle & smögensås. Det onda ville inte riktigt släppa nu heller så det blev slappning i tv-soffan & kl. 21 när jag valde att titta på Brokeback moutain & vardagsrummet förvandlats till en gaskammare gick mannen & la sig. När filmen var slut & ett stycke grönt skalat äpple uppätet hade det onda släppt.


28/1

Koagulerat blod ca 3x3mm på pappret, men numer känns det som det är mer vardag än livsfara så jag behåller lugnet så länge det inte kommer färskt blod & betydligt MER! Blir en lugn dag hemma. Tänkte baka lite om jag orkar, brödet börja ta slut & jag är sugen på tekakor & citronsockerkaka som mormor alltid gjorde när vi var små, får den ju aldrig såklart lika god men ändå. Skulle vilja börja fylla på frysen med kanelbullar & småkakor. Köpte även hem engångsformar så jag kan frysa in någon paj & nån lasagne så vi slipper laga mat det första vi gör när vi kommer hem från BB.

Har nu bakat sockerkaka med smak av apelsin då det inte fanns någon citron hemma & tekakor, mums! Håller nu på med middagen som kommer bestå av kycklingwook green curry & ris!


29/1

Imorgon har jag bilen, tänkte åka förbi min hemstad. Hade bestämt med 2 gravida tjejer att vi skulle luncha ihop, men den ena föredrog att jobba & då tyckte den andra att vi skulle vänta tills "alla" kunde. Så nu har jag istället bestämt fikadäjt med en tjej som har en 7 månaders bebis som vi brukar umgås med i par. Idag har jag bakat småkakor, glutenfria & inte det lättaste de blir ju inte direkt lika smarriga som mormors men jag knåpade iallafall ihop något som ska likna kolasnittar & chokladkakor med pärlsocker på. Har efter det slöat med nya amelia & väntar nu på att Dawson ska börja så jag får fika =).

Kvällens middag: pannbiff med stekt lök, potatis & brunsås + lingon. Mannen ringde dem som ska fixa med bredbandet & återigen så säger de att "det är på gång" men sen sa han "vänta nu, är du säker på att det inte redan fungerar?", eh det hade ju inte vi testat, man tycker ju man borde få en bekräftelse mm först, men vi testade & nu sitter jag här! ÄNTLIGEN!!!


Lånar jobbdator igen....

18/1


Kliver upp när mannen åker till jobbet & äter frukost, lägger mig en stund igen, men vid 7.30 är det dax för dusch, kläder & smink. Blir hämtad av en kollega 8.30, hon är strålande glad, har fått veta för 10 min sedan att hon fått fast tjänst -den tjänst som skulle varit min om jag inte varit gravid. Men frågan är -vill jag tillbaka efter mammaledigheten? Kanske ett litet tag mellan 2 mammaledigheter, men inte för alltid. Ser min mammaledighet som en paus, en paus i livet då jag kan fundera ut vad det är egentligen jag vill göra, är det verkligen det jag gör nu? Jag har mina drömmar, men de är svåra att förverkliga med ett spädbarn, de får nog vänta ett par år, får se vad jag hittar på till dess.

De är kul att träffa alla, mer eller mindre, en haffar mig i korridoren utan att ens fråga hur jag mår & börjar ställa jobbfrågor -tröttsam tjatkärring, men över lag så känns det väldigt skönt att veta att jag slipper det där, det är bara gå hem & jag behöver aldrig någonsin gå dit om jag inte vill det själv. Fikar, får höra det senaste skvallret, tar en kvart med mina projektkollegor på ett kontor & reder ut några frågetecken, lånar sedan en dator, lägger in en hel hög med text i bloggen, fick dela upp det på 2 för det fick inte plats i ett inlägg, lägger in lite bilder & sen går jag till apoteket, handlar alvedon in case of, nattcreme som funkar tills jag hittar min favorit igen, miniform till bebisen in case of & inotyolsalva oxå till bebisen -vem vet när jag svänger förbi ett apotek nästa gång. Tar en promenad hem, svänger förbi ICA, går sakta sakta, stannar & pustar lite med jämna mellanrum, men jag kommer hem & det går bra & när jag kliver innanför dörren är magen mjuk & fin. Fixar lunch till mig själv värmer Felix gulaschsoppa & brer 2 smörgåsar, njuter av det när jag läser kvällstidningarna + bilagor. Tar sen 1 timmes sovpaus innan jag får min dagliga dos av Dawson Creek & Gilmore girls. Mannen & jag måste till tapetaffären & lämna tillbaka prover när han kommer hem så det är ingen idé att börja med maten, slänger istället in ett tvätt i maskinen & röjer lite i köket. Mannen & jag lagar maten tillsammans, han sköter fritösen & jag steker lövbiffen. Blir sen tv-kväll med popcorn. Gjorde mig ingenting att Uffe var först ut... Kvällens fråga: Var har Cissis puutmage från förra säsongen tagit vägen? Urnyggt!


19/1


Mannen åker till jobbet vid 8, det blåser massor ute, kan inte somna om. Går upp & fixar frukost som jag äter i sängen, somnar sedan om, vaknar vid 11 då jag går upp & slänger i tunnbrödsdegen i assistenten, när den jäser fixar jag mig i ordning. Sen bakar jag ut tunnbröden & fixar sallad, kallsås & strimlar & värmer överbliven lövbiff. Mannen och jag äter tunnbröd fyllda med lövbiff, sås & sallad till lunch. Har lite ont i ryggen & bebisen har tryckt upp något hårt vid mitt högra revben. Vi åker till Brio & hämtar spjälsäng + bäddset, åker sedan vidare till ICA. Tycker att det känns som att något rinner utför benen, försöker lite diskret känna efter utanpå byxorna bakom någon hylla, känns torrt, men kan inte riktigt släppa känslan -har jag kissat på mig? har vattnet gått? Blir ingen direkt njutningsfull shopping, mannen får välja kvällsmat -färska räkor + rödspätta med potatis, rödbetor, kapris & smögensås. Handlar nya tulpaner rosa-vita helt underbara -I love tulpaner!

Kommer hem, störtar in på toa -helt kruttorrt i brallan & trosan, allt bara inbillning. Puh!

Mannen tittar på fotboll, jag vilar mig under tiden. Går upp & börjar plocka lite i tvättstugan, byter lakan i sängen & ändrar plats på oss, så jag ligger närmast dörr & där spjälsängen så småningom ska stå. Mannen lagar maten som blir jättegod & vi mumsar i oss. Inte ett piss på tv, men vi tittar lite ändå. Mannen somnar i fåtöljen & jag går & lägger mig vid 23. Kan inte sova, massor av gaser i magen, vid 2 snåret släpper det efter ett toabesök, då är det någon liten filur som hittat en favoritplats med huvud?fot? under mina revben, ajaj. Mannen som har resfeber? springer på toa på natten, blir inte mycket sömn.


20/1


Klockan ringer 8.15 då är mannen redan vaken & tittar på tv. Jag duschar & äter frukost, klär mig & sminkar mig. Han yr runt lite efter necesär & hastar i en till skjorta i packningen, letar förbrilt efter bilnyckeln & så kan vi äntligen rulla iväg. Släpper av honom hos hans bror, de ska på kurs sön-tis i Stockholm, brorsan har varit på 30 års partaj, mår sådär & längtar efter en sovstund i bilen, härligt att sitta så på kurs till 19.00 & därefter middag när man är bakis. Jag åker till min syster, de har precis vaknat & dukar precis fram frukosten, deras son ska på hockeyträning med pappan & jag & syster med dottern blir kvar hemma. Vi myser i soffan, lilltjejen undersöker min mage med stetoskop, ber mig ta bort kläderna från magen för hon vill ju minsann "se bebisen" blir mäkta besviken när det bara är vanlig hud därunder. Hon hämtar en bok "Så blev jag till" som beskriver att bebisen blir till när mamma & pappa får fram jättemycket hjärtan under täcket & visar sen hur bebisen växer i magen, jag pekar & förklarar & den visar oxå provrörsbefruktning "doktorns bebismix" & hur bebisen kan komma ut genom snippan eller genom en lucka i magen. Ändå är frågetecknen stora & flera gånger frågar hon "men vad har du där i magen?". Letar i systers gömmor & hittar en pärlevit badbalja, barnstol med uppblåsbar sits & så river vi i kartonger för bebiskläder, tar ut det mest neutrala. Sen hittar hon två uppsättningar sängkläder till spjälsängen & ett par extra lakan till den -superbra! Hennes man & son kommer hem & vi fikar, sen känner jag att det är dax att börja rulla hemåt. Beställer nasigoreng från Kina på vägen som jag hämtar upp- känns som jag får vänta i en evighet på maten, bebisen sparkar åt alla håll & tarmarna gör ont, handlar lite läsk, godis, glass, pizzasallad & en massa tidningar. Hemma njuter jag av Kinamaten i soffan & läser samtidigt, den starka maten sätter äntligen lite fart på magen & vips så är det onda ute & jag vet att jag kommer få må bra i ett par dagar- förhoppningsvis.

Eftersom jag har ett stort behov av att vara själv så njuter jag alltid av att vara själv, nu får jag ju min dos på dagarna, men ändå är det en ganska härlig känsla att veta att jag ska vara själv si & så många dagar & nätter. & när väl mannen kommer hem igen är vi som nykära & jag vill aldrig vara utan honom!

Blir kvällsmys med hemmagjord pizza & pizzasallad, unnar mig 0,5l coca cola & får bläddra fritt i tv-tablån.


21/1


Är lite sur. Jag har en kompis, en kompis som jag umgåtts med lite i omgångar. En jätterar tjej men hon råkar prata lite brevid munnen & agerar inte helt ärligt, det är väl det som gjort att vi haft våra pauser & tyvärr hinner glömma bort mellan varven. Men när jag avslöjade att vi skulle ha barn, så skickade hon mail till mig & berättade att de oxå skulle ha barn, några veckor innan oss, men det var hemligt fortfarande. De hade bestämt sig för att skaffa barn, men när pluset kom nästa direkt fick hennes man kalla fötter & ville sticka ifrån alltihop, det var tal om abort & hela hennes liv vändes upp & ned. Vid den tidpunkt vi fick kontakt igen hade det hela stabiliserat sig, barnet skulle behållas, han skulle stanna, anledningen till att hon inte ville berätta då var att hon ville fortsätta vara sig själv & inte bara ses som gravid. Redan där gled våra åsikter isär, jag ville skrika ut för hela världen redan dag1 att vi skulle ha barn, jag ville njuta så länge som möjligt av vårat välsignade tillstånd & jag var så himla stolt! Hon gled igenom första veckorna utan den minsta lilla känning av illamående eller andra obehagliga gravsymtom, den enda grav krämpan hon haft är foglossning men den låtsas hon inte om utan kör på ändå, hennes stora skräck är att få gå på kryckor, men att tänka sig sjukskrivning är uteslutet, hon älksar ju sitt jobb & jobbar tidiga mornar till sena kvällar & vill inte ändra på något i hennes liv bara för att hon råkar vara gravid. Hon planerar att gå tillbaka tidigt till jobbet, även om hon ska amma. Hon har ingen mamma att fråga om saker, inte heller några äldre syskon, så jag agerade svarslåda, hon hade en massa funderingar & frågor & jag berättade hur jag tänkte & hur vi gjorde vid olika situationer. Plötsligt verkade hennes tillvaro krackelera igen, hon tvivlade på sin man, älskade han henne? älskade han barnet? hon ville inte ha med honom på förlossningen, hon skulle tänka varje gång han tog i barnet "det var det där barnet du inte ville ha". Jag försökte stötta, ge råd, tipsa om hjälp hos BM & kontakt med kurator, kanske en doula var ett alternativ för henne? Nästa dag så låtsades hon inte om som något hade hänt, allt var perfekt hennes man var helt underbar han var så gullig med magen, köpte saker till bebisen, pratade enormt mycket om den & allt var bara rosenrött & skimrande. Ok tänkte jag, snabba vändningar, men lät det bero. Vi pratade namn till bebisarna, hon la fram sina & jag la fram mina, vi hade inga som var samma vilket kändes skönt. Sen hände allt kring jul, min blödning, mådde dåligt psykiskt, en kompis fick missfall som jag tog illa vid mig av & detta berättade jag för henne. Jag som stöttat henne nu under hela tiden tänkte att jag kanske, kanske skulle få en liten dos tillbaka, så fel jag hade. Hon svarade "Jag har så svårt att sätta mig in i sånt här elände för jag är så lycklig i min egen graviditet, men hör av dig om du vill diskutera babysaker & så"... Jag blev så enormt besviken & arg, så jag hörde inte av mig på 1 månad & inte hon heller. Men så en dag när jag hade tillgång till dator gick jag in på hennes sida, skrev ett meddelande där jag frågade hur allt stod till. Hon hade lagt in jättefina foton & bredvid dem fanns en lista på deras namnförslag & döm om min förvåning när jag hittar överst på listan VÅRAT hetaste namnförslag. Jag vet det är inte hela världen, men det kändes så jävla falskt, så genomruttet. & hennes svar gjorde mig inte gladare, hon hade massor att göra & var helt slut, men jobbet gick före allt, föräldrautbildningen var dålig & den hade de egentligen inte tid att gå på för de behövde ju jobba. Visst har jag vänner som jobbar ända fram till dagen D, men de har alltid satt bebisen i första rum ändå, dragit ned lite på takten, tagit några sjukdagar då de mått dåligt & alltid haft tiden att reflektera över det som komma skall, det är ett STORT steg att bli mamma, bearbetar man inte det steget innan bebisen kommer så tror jag man kan få ett helvete när den kommit, att allt slår ner som en chock & det är risk för depression. Just det här pratade min BM om sist, att kvinnor som jobbade på utan att känna efter eller reflekterade innan de födde barn gjorde i hennes ögon fel, man behövde den här tankepausen, en tid att bara vara gravid & växa in i rollen som blivande mamma att förstå att i den här magen ligger ett litet liv ett liv som dör om inte någon tar hand om den, matar det & älskar den. Det är en egen liten person som ska växa upp & bli till en egen liten individ med egna åsikter, viljor & värderingar -det gäller att vara förberedd för det här livet är knutet till en tills man dör. Jag tyckte det lät så fint & jag känner mig verkligen beredd även om det inte går att föreställa sig hur det kommer bli i verkligheten!


Idag blir det en tur med bilen, tänkte passa på när jag har den hemma. Ska svänga förbi apoteket, Zeb tipsade om lactulos, kändes värt att prova. Tänkte även klämma på lite babysaker, kläder & kanske en & annan blomma om jag orkar. Annars blir det lugnt, har nasigoreng kvar från igår till dagens lunch & ikväll tänkte jag göra tonfiskgratäng: koka pasta, häll i ugnssäker from, häll på en burk tonfisk i vatten, rör runt, häll över en sats blå bands holladaisås & strö på lite ost & in i ugnen tills osten fått lite färg. Såg att det var guldbaggegalan ikväll, kanske något att vila ögonen på.


Lite kort på babykläder...



Ministrumpor från h&m 49:-



Minibody från åhléns rea 49:-



Minibody från h&m 59:-



Pyjamas åhléns 99:-

Glöm inte bort att scrolla ner lite, har lagt in MASSOR av text! Kram på er!

På jobbet !

20/12


Det som inte får hända händer -IGEN.... BLOD, bestämmer mig snabbt för att inte jobba, kryper ner hos mannen igen som är ledig för att hinna handla klart julklapparna... Snyftar fram att det kommit blod, ligger i skedställning & väntar på att klockan ska bli 8.00 så jag kan ringa BM, hon tycker att vi ska kontakta förlossningen, de vill att vi kommer in. Gör oss snabbt i ordning & åker iväg, skönt att vi har nära. Blir emottagen av en underbar barnmorska, som kopplar mig till CTG, får lyssna på bebisens hjärtljud som låter bra & kontrollera om jag har sammandragningar, bebisen gillar inte sina nya kompisar som trycker på magen & mannen roar sig med att titta på hur utrustningen hoppar till. Efter 40min & maskinen ännu inte är nöjd upptäcker de att de glömt ge mig en knapp jag ska trycka på för att markera bebisens sparkar, 20 min senare är maskinen nöjd & färgpatronen har tagit slut... En läkare, ung man som de på jobbet pratat om att han är för snygg för att jobba på gyn, håller inte riktigt med dem,  kommer in & vi går till ett undersökningsrum, där gör han VUL, ser att livmodertappen är så lång som den ska vara, gör gynundersökning & får ut en blodblandad flytning som han skickar på odling, sen görs UL, bebisen är aktiv, när han ska peka ut hjärtat kurar den ihop sig till en boll & gör en kullerbytta, allt ser fint ut. De vill ha kvar mig för observation över lunchen, sen springer läkaren iväg för att plocka ut en annan bebis via snitt...

Klockan 13 kommer BM in & talar om dagens planer, att de vill göra om undersökningarna vid 16-17, att vi ska skaffa oss något att äta & dricka, att vi gärna får gå över till dagrummet på BB. Jag som bara trott att vi skulle in på en kontroll på sisådär 1 timme & sen få åka hem igen, blir lite ledsen, men aldrig under denna dag tänker jag tanken att något skulle kunna hända bebisen, på den den punkten är jag helt lugn. Erbjuder mannen att få åka på stan & fixa julklapparna, men han vill stanna hos oss. Han handlar korv med mos i kiosken & en tidning så vi har något att göra. Kl. 15 är det personalbyte en riktigt stadig halvbarsk BM kommer in & presenterar sig tillsammans med en uska, de säger att fika finns serverat på BBs dagrum. Vi går dit fikar lite, läser lite skvaller tidningar & tittar på mammor som vankar omkring nyförlösta, en bebis utklädd till tomte & trötta pappor med kaffekoppen i högsta hugg.

16.30 kommer en ny läkare in & presenterar sig, en ung utlänsk kvinna denna gång, hon är mer i min smak, berättar vad hon ska göra innan hon trycker in VUL, gynundersökningsinstrument osv, berättar hela tiden vad hon ser, ingen ny blödning, bara lite rosa, ingen påverkan på livmodertappen & så får vi se bebisen på UL igen, den ligger & trycker huvudet mot min vä höft, en av favoritställningarna, sprattlar & sparkar & är så söt. Allt ser bra ut & vi får åka hem. Barska barnmorskan lämnar över journalen & är supertrevlig & omhändertagande, ber oss ringa såfort det är något & hälsar oss välkomna tillbaka, helst om 3 månader...

I stressen efter dagens upplevelser slår jag fel PIN på mobilen så den låser sig, inser att vi städat bort alla mobilpapprena & de troligtvis är slängda. Ringer runt till familjen, ringer min vän & talar om att jag inte kommer på tjejmyset dagen efter...


21/12


Det som hänt börjar mer & mer komma ifatt, tänker mycket "Tänk om" är så rädd om min lilla bebis, vill ha ut den frisk & kry, vill inte få ut en liten minibebis man ändå inte får ta i som inte kan andas eller reglera värmen själv, vill inte ligga på sjukhus i flera månader innan bebisen är mogen att åka hem. Dagen går ändå bra min favo kollega kommer & lämnar papper & fikar, mannen jobbar, jag fixar våfflor till lunch, pratar med kollegor i telefon, mamma ringer, planerar om lite inför lördagens julmys m familjen, vill inte ställa in. Har redan ställt in tjejmyset jag verkligen sett fram emot & som jag själv dragit igång. Känner att humöret inte är det bästa. En av mina bästa vänner droppar en bomb på tjemyset & ringer & talar om den för mig "Hon är gravid". Mannen kommer hem med hämtmat, myser i tv-soffan & lägger oss tidigt.


22/12

Mannen åker & hämtar våra matmöbler.

Mina föräldrar, ena syster med man & 2 barn kommer samtidigt som mannen är tillbaka, tyvärr satt inte stolarna ihop så det blir montering av stolar & bord första timmen av julmyset. Kvinnor & barn fixar & donar i köket, när allt är klart inser vi att vi är för hungriga för att dricka glögg & hugger in på maten direkt: rökt fårfiol, ugnsbakad fläskfilé (marinerad i pesto, senap & honung), potatisgratäng, pickels & sallad. Min syster har fixar efterrätt en parfait med smak av pepparkaka, efteråt kommer både glögg, kaffe & godis. Min systers minsta har vetat länge att vi ska ha bebis, men inte riktigt förstått det förrän nu när magen tittar fram, hon känner, klappar, sjunger & pratar med magen. Hon har en docka som är lika lång som bebisen i magen är & jag berättar för henne om ultraljudet (att doktorn kunde filma inne i magen med en speciell kamera & vi fick se bebisen på en tv) & hur den hade gjort kullerbytta & hur det legat i magen, hon är superfashinerad, men ser samtidigt lite skeptisk ut, inte lätt att förstå!


23/12


Följer med mannen på hans shoppingtur, åker till ett möbelvaruhus en mil utanför stan, letar nyckelskåp till svärisarna, men det slutar med att vi handlar en duk & en hylla till oss själva. Julklappsshoppingen fortsätter på Cervera där alla julklappar hittas & vi känner oss nöjda, köper även ett familjespel. Stannar vid en pizzeria för att äta, i bilen tittar mannen på mig & frågar "Hur är det egentligen?" , jag säger att vi tar det hemma, men han ger sig inte, tårarna börjar forsa & ut kommer alla räddsla, oro & all trötthet, stress & tankar. Efter en stunds tröstande & prat i bilen går vi in & äter, två tanter stirrar på mina rödgråtna ögon, jag låter dem stirra.


24/12


Mannens föräldrar + bror kommer till oss. Svärfar är arg på svärmor för att hunden knappt fick plats i bilen för alla julklappar & han hade stått & kopplat på släpkärran för att få med allt, men hon stoppat det. "Pinsamt, titta på berget av julklappar, vore annat om det fanns med barn i bilden, men minsta barnet är faktiskt snart 25 år" mässade han & vi andra skrattade. Fikade & tittade på Kalle. Efteråt hjälptes vi åt att plocka fram maten, som alltid har vi köpt för mycket även där, när vi alla är mätta så ser det orört ut... & då har vi ändå ätit i 3 timmar för att få plats med både varmt & kallt. Märks att man är äldre, nu är det inte bara köttbullar & prinskorvar som lockar, nu finns höjdpunkterna på den kalla tallriken.

Svärfar utses som tomte & delar ut julklapparna, får jättebra saker: av mannen får jag en bakassistent som jag önskat mig länge, här ska jag bli bullmamma!! & även en bok, av svärföräldrarna får vi  förrättsbestick till finbesticken, påslakanset,  bok mm mannens bror har köpt glas till finglasen (blå droppe Orrefors) & så får jag en tavla mannens dementa farmor broderat, av mina föräldrar (som vi inte skulel byta med) fick vi en jättesöt speldosa till bebisen, almanacka med bilder från året som gått & en bok med festdukningar, pyssel & recept. Av somris får jag ett mammakit (hon borde ju veta vad man behöver) & av min andra syster (eller hennes barn) får jag armband & halsbadn, jättefina!

Vi spelar spel, först vårat "Svensson svarar" ett bra spel som man inte behöver vara einstein för att spela, vi brukar annars inte kunna spela spel, för vi sitter 4 fån & så mannen som kan ALLT, han brås inte på nån av sina föräldrar... Men här låg både jag & mannens bror i toppen. Sen spelade vi nya TP oxå lättare än de gamla så jag plocka tårtbit på tårtbit. Klockan 01.00 orkar inte svärfar flytta sin plupp längre för han är så trött, jag utbritsrer i ett fnissanfall som aldrig vill ta slut & vi inser att det är dax att säga Godnatt.

Svärisarna sover på övervåningen, mannens bror i soffan, vi + hund i dubbelsängen, tyvärr känner sig inte hunden så trygg med detta så alla ligger vakna av hennes runt trippande med klor på parketten, in i köket, tripp tripp, ut i entrén ett annat tripp tripp, genom hallen, bort till soffan, slickar mannens bror på ryggen, tripp tripp in på toaletten, uppför trappen, blir nedkörd av husse & matte, klarar inte trappen & ramlar utför sista tre stegen, mannen far upp för att se hur det gått & sådär höll det på fram till 4 snåret då vi äntligen lyckades somna för att 4.30 vakna av svärfars väckarklocka på mobilen som han har inställd må-fre *suck*.


25/12


Äter frukost ihop innan de åker, sen spenderar jag hela dagen fram till 16 i sängen. Vid 17 åker vi till svärföräldrarna på middag, de bjuder på 3 rätters & sen spelar vi monopol, som är ett evighetsspel eftersom alla förstör för varandra & vägrar sälja gator till varann. Ger upp & går & lägger oss. Jag tar gästrummet där jag sov så bra förra gången, mannen sover i källaren. Vid 01, får jag fruktansvärt ont i magen, springer på toa 2 gånger, men ändå fortsätter det, känns som sammandragningar, tänker tankar som "ambulans till sjukhuset", väcker mannen som kommer upp till mig, hans värmande hand & närvaro lugnar både mig & det onda & 30 min senare kan han gå ner till sitt & jag somnar.


26/12


Fortfarande lite öm i magen, går på toa en gång till & äntligen känns det som det släpper. Proppar i mig katrinplommon & dricker massor av vatten, inser att det troligtvis är åt förstoppningshållet jag haft. Åker till mannens faster & farbror på kalkonmiddag -en årlig tradition. Kalkonen känns så fräsch efter all julmat & jag fullkomligt älskar brysselkål!!!

Mannen får vara nykter utifall nattens smärtor starta om igen & vi åker hemtill oss på kvällen.


27/12


Ringer BM på morgonen, tårarna kan inte döljas & hon bokar in en tid 4/1 för besök & sjukskrivning, inget snack om saken. Pustar ut, men får ändå inte riktigt ro, så 9.00 är jag på jobbet, skriver listor på saker som är på gång, saker som ska göras, saker som borde göras osv. Ändrar frånvarohanteraren & pratar med de kollegor som är inne om att "jag kommer troligtvis inte tillbaka på ett tag". Efter det så kan jag slappna av! Mannen åker iväg för att köra gocart med grabbarna. Vid 12 kommer en gammal pluggkompis/kollega som nu utbildar sig till något helt annat & vi äter lunch & pratar skit i 3 timmar. Mannen kommer hem med en sorglig nyhet, ett av de par vi umgås med som så strålande berättat att de ska ha barn i sommar har fått missfall. Blir jätteledsen, plötsligt känns en graviditet ännu skörare. Samtidigt som mannen är förståndig & pratar om att vid missfall är barnet så skadat att det inte skulle haft något liv ändå & jag inser att vi är så himla många som är gravida just nu & 1/4 graviditeter slutar i missfall så det vore konstigt om det inte hände någon...


28/12


Mannen jobbar. Vid 12 kommer mamma, pappa, syster med man & barn & de gamla: mormor, farmor & farfar. Vi bjuder dem på årliga jullunchen som detta år blivit skinkmacka mm. Systers yngsta lussar vid glöggen, så söt. Sen tar deras pappa med dem ut på stan för att gå på Mc Donalds, så vi får lite lugn & ro & kan prata. farmor får rundgång i sin hörapparat pga av våra stora ytor, men mormor är på sitt bästa humör, berättar en massa roligt om de hundar de haft, sina barn & graviditeter. Min mormor är diabetiker, hon sköter sig exemplariskt & vi är duktiga att fixa sockerfritt till henne när hon kommer, till hennes stora besvikelse, för hon vill alltid provsmaka en liten bit av tårtan eller kakan, haha! Vid 16 håller de på att säcka ihop i soffan & bilarna går tillbaka med dem & jag kan lägga mig på sängen & sova tills mannen kommer hem. Mannen köper med sig indisk mat hem. Mums!


29/12


Får besök av ett par kompisar & deras 7 månaders lilla tjej. Hon är hur söt som helst & charmar oss alla. Vi bjuder på räksallad & sen fikar vi. Lilltjejen visar sitt senaste trick "att ta sig fram genom att rulla" så hon rullar genom halva huset, fram till pappa,tillbaka till mamma, fram till granen för att känna lite, fram till tomten & så tillbaka till mamma. Somnar sen sött i pappas famn. De blir kvar i 6 timmar & vi har jätte trevligt!


30/12


Lugn dag, välbehövligt lugn dag. Vilar, läser, tittar på tv hela dagen.


31/12


NYÅRSAFTON! (se tidigare inlägg)


Äntligen tillgång till dator med diskettuttag -på jobbet!


1/12


Vaknade runt lunch. Mannen påstod att något måste varit fel på maten, men jag rättade honom med att det enda vi inte intagit likadant var drycken, så han fick allt skylla sig själv att han var risig i magen. Åkte hem till oss, köpte med mat hem. En underbar hamburgertallrik, med en massa gottigotti på! Dagen blev lugn & spenderades mest i tv-soffan. På kvällen invigde vi mannens julklapp från mig: mackgrillen. MUMS! Den går varm här hemma numer...


2/1


Mannen jobbade, jag tog en riktig relaxdag. Gjorde inte många knop, förflyttade mig mellan sängen & soffan & reste endast på arslet för toabesök eller tillfixning av mat.


3/1


Mannen ledig. Mina föräldrar kom för övernattning. Mannen & pappa har varit duktiga & fixat på övervåningen. Mamma har räddat eller slängt mina blommor. Hon & jag tog dagens mission på förmiddagen -ICA. Mamma fick vara vagnchaufför & lyfta alla kassar, ett jobb mannen brukar ha annars. Köpte tulpaner, rosa härliga tulpaner -jösses vad jag längtar efter VÅREN! Vi fixade lunch till arbetarna grillad kyckling & revbenspjäll m potatissallad & grönsallad. Mamma & jag fnissade åt Bridget Jones Dagbok 2, men när den var slut bröt tjattet ut. Hallå klockan var ju redan 17, hur skulle vi hinna både fika & äta middag? (mamma) Själv var jag proppmätt efter lunchen. Hon frågade de på övervåningen som var ganska nöjda de med, ville hålla på ett tag till & sen äta mat & pappa ville bada innan. Då blev det panik om han skulle bada innan så var vi TVUGNA att fika, så det blev fika vid 17 & middag 19.30. Puh! Det där är nackdelen med att ha föräldrar på besök, de har sina rutiner & dem kan man inte frångå, hade mannen & jag varit ensamma hade en middag klockan 21 inte varit konstig...Middagen bestod av ugnsgrillad marulk (marinerad i vitt vin, citron & salt/peppar) med pressad potatis, citronsås, kokta morötter, sparris & stekta champinjoner, mycket gott! Till efterrätt fick de varsin Irish coffe.


4/1


Mannen vaknade som vanligt i ottan & rev upp pappa vid 8 snåret, så de fixade frukost så det bara var att sätta sig vid dukat bord. De begav sig till övervåningen & jag & mamma gjorde oss i ordning, som vanligt efter frukost drabbades jag av blodsockerfall & fick vila en stund (frågade BM om detta & hon sa att det var helt normalt), men tillslut kom vi iväg ner på stan, uträttade endast de saker jag ville ha uträttat, köpte fler mammatrosor, 2 bh, strumpbyxor & ett par svarta byxor i mjukistyg men som GÅR att använda till mina tunikor som det dräller av här hemma & ingen använder. Sen lyckades jag fynda julstjärnor på fot i guld som matchar mina hängande i v-rummet, det var 2 st för 129:- men när hon tog betalt så kostade de bara 100:- för 2 st, mycket nöjd. Klämde lite på bebiskläder, men jag fick inte köpa en body för 39:- för mamma för den hade turkosa kanter & gröna ugglor på & hur skulle jag matcha upp den om det var en flicka?! Själv stod hon med den ena miniminibebisklänningen efter den andra att fingra på. Dax för ett barnbarn av flickkön kanske ;-) ...

Väl hemma fixade vi lunch, mackgrillen gick varm & till mackorna serverades fetaostsallad. Fick 30 min vila sen var det dax att åka till BM. Mamma ville följa med, så det fick hon, men hon fick bara komma in i rummet för att lyssna på bebisens hjärta. Jag är verkligen jättenöjd med min BM, hon ser saker som jag knappt tänkt på själv. Jag fick berätta hur jag mådde, hon tog alla proverna, hade jättefina provsvar:

urin:0

blodvärde 126 socker 6,2

blodtryck: 110/75

bebisens hjärtljud: 158

SF-mått: 27 (precis enligt normalkurvan)

Fick svar på mina småhugg i magen som hon tror är små små sammandragningar. Att endel blöder hela graviditeten utan att det är farligt, det är alarm när det kommer en 5 kronas storlek rött färskt blod, då ska man åka till förlossninge  bums! Men första gången vill de ALLTID undersöka så att allt ser bra ut. & så gick vi in på sjukskrivningen, hon sa: Det jag ser är att du är trött, stressad & att humöret inte riktigt är så bra, du är nästan på gränsen till deprimerad, men det kommer jag inte skriva i din sjukskrivning, jag ser även att du har sammandragningar & det är det jag kommer ta upp där. & sen utan snack sjukskrev hon mig så långt hon fick till 3 feb, bad mig ringa några dagar innan den gick ut för förlängning & sa att hon inte fick sjukskriva mig längre än till v. 36 för då var det normalt att föda barn. Men det känns skönt, jag har 2 veckor semester kvar att ta ut på jobbet + att jag kan tänka mig att börja plocka mamma dagar 1 vecka innan jag planerat, så det ser ut som att jag kommer bli hemma tills bebisen kommer ut. & följer jag min familjs trend så kommer bebisen komma i v. 36-38. I v. 34 stoppar de inga förlossningar längre för då anses det inte vara någon fara för bebisen att komma ut, så jag har som mål att iallafall klara v. 34 med bebis i magen vilket innebär 6 veckors sträng vila!

mamma & pappa åkte vid 17 & vi kunde pusta ut i soffan!


5/1


Kände mig extremt uttråkad redan när jag vaknade, tjatade på mannen om "vad händer idag?" & när vi äntligen åkte & handlade så fick jag jätte mycket sammandragningar så jag vankade fram som en anka med myrsteg & väl hemma var det bums i säng igen. Mannen fick sköta markservicen, han lagade Jamie Oliver potatis (som han sett på tv nån vecka innan) man kokar mjölig potatis lite lätt (ca 10-15min) & lägger i en form med rödlök, morot & andra valfria rotsaker & sen ska man egentligen ha sörjan som blir efter att man helstekt en kalkon, men det vägrade mannen lyssna på så han körde vanlig olja & kryddor & blev mäkta förvånad när potatisen inte alls blev lika krispig som jamies. & så serverade han entrecoute till. Jag är inte så jätteförtjust i entrecoute, vi har lyckats köpa hem så dålig det senaste som smakar ullkofta, har endast ätit god entrecoute en enda gång & det var i  Italien & då hade de i princip lagt ner den på grillen, vänt den & sen lagt den på tallriken, den var i proincip RÅ men smällte som smör i munnen. Rått kött är ju inte att tänka på för min del så jag fick äta genomstekt, men den var iallafall den bästa vi lyckats köpa hem.


6/1


Svärmor & svärfar VET när deras svärdotter behöver komma ut på"luftning" vid 11 ringde de & ville bjuda ut oss på lunch! Så vid 13 kom de & plockade upp oss & vi åkte till en jättefin restaurang (det tyckte svärfar oxå för han sa det ungefär 750 ggr under lunchen, han var även inne på att köpa en sån fin restaurang -OM det inte vore för all kriminalitet i den kretsen, hihi). Jag åt oxfilé medaljonger med rotfruktsfräs, färsk pommesfrites & bearneisås med en touch av chili, mycket gott! & till efterrätt blev det vaniljglass med kolasås med äpplen i. De hade varit på fest dagen innan & hade en massa roligt att berätta & svärfar hade kört sin standard som utspelade sig runt jul:

Svärfar till mannen: Tänk om bebisen får din mammas fötter! (Hon har STORA knöliga platta fötter)

Mannen: Näeru ingen fara, då hade de sett det på ultraljudet!


Väl hemma igen sov jag 2 timmar & sen blev det mackgrill & tv.


7/1


Nu börjar vardagen igen! hade ont i tarmarna delar av natten & på morgonen verkade det ha släppt genom att jag fick springa på toa 3 gånger. Åt lydigt mina frön til frukost, kiwi & krossad ananas som sägs sätta fart på magen. jag hade en lugn dag, varvade lite datortid med att vila, äta lunch & plocka bland pyntet, har nu hämtat in alla tomtar jag ställt ut & placerat på matbordet så de bara är att slå in i papper & packas ner. Bytte lite julljusstakar mot vanliga lampor, tittade lite på tv & lagade maten tills mannen kom hem, blev korvstroganoff med råris & rivna morötter. mannen somnde i soffan kl. 19, jag tittade på Unga mödrar, Vänner & Outsiders innan jag packade ihop & gick & la mig.


8/1

Hade ont i tarmarna i natt igen, känns nästan som att bebisen trycker på någon tarm vid en viss punkt, gjorde skitont, men bebismagen höl sig mjuk & fin & det är huvudsaken. När klockan ringde klockan 9 kändes det som jag sovit sisådär 30 min på hela natten så jag somna om & vaknade av telefonen 10.30. En kollega som ville höra hur jag mådde -gulligt! Vägrade frö frukost får dela upp dem under dagen istället utan gjorde mackgrillsfrukost med varm choklad! Kändes så deppigt att peta i sig de där fröna & ändå så släpper inte det onda i magen...

Höll igång bättre idag,  sammandragningarna höll sig i schack & jag passade på att byta gardiner i kök & sovrum, samt plocka ner pyntet i kartongerna, hänger endast några stjärnor kvar i fönstren & granen är kvar, men mannen får plocka ner stjärnorna & leta rätt på julgranskartongen innan det blir klart. Känns så luftigt & fräsch hemma när man bytt gardiner & fått bort pyntet. Lika mycket som man längtar efter att ta fram julsakerna lika fort tröttnar man på dem, jag hade kunnat packa ner dem på juldagen om jag hade fått!! Mannen får köttbullar (som inte gick åt i julas) med potatis, brunsås & rödkål till middag. Tv-programmet ser lite roligare ut, blir nog Bygglov & kanske House svåraste fall innan sängen lockar... Hoppas på en bättre sömn i natt, tarmarna har inte gjort ont under dagen vilket är enormt skönt!


9/1


Inget ont i natt, men har ändå inte sovit särskillt bra, känns som kroppen får kramp om jag inte vänder mig om var 10:e minut ungefär. Har en bra dag, inviger julklappen : bakassistenten, gör frukostbullar med sesamfrön, urskönt maskinen gör grovjobbet jag gör finliret! Somnar i soffan till Dawson Creek. Lagar panerad torskfilé med potatis & remouladsås + kokt broccoli. Efter maten åker vi till ICA. Om det inte vore för den där bilresan skulle shoppingen gå mycket bättre, det är att ta sig ur bilen som orsakar sammandragning & som får mig att trippa med myrsteg in i affären & runt. Försöker hålla en hand på lilla magen så folk ska se att jag är JÄTTEGRAVID, för stackars mannen får order om att springa efter än det ena än det andra & när jag 5 m från kyldisken inser att vi glömt kesellan känns det som det är en mil bort. Köper hem god choklad som vi ändå inte öppnar på kvällen. Väl hemma blir det soffan. Följer programmet "unga mödrar" på 5:an. Kvällsfika blir nybakt bröd med varm choklad & en liten skål fruktsallad. Jag tittar på Grammisgalan, mannen donar med datorn. LÄngtan efter internet börjar snart bli för stor!


10/1


Ingen bra dag, vaknar med ont i ryggen, äter frukost redan kl. 7, somnar om till 10. Pratar i telefon med Babsan- nu får hon smaka på hur det är att driva ett projekt själv, hon är inte glad på vår chef & lider mest av att inte ha någon att bolla saker med. Får höra att vi fått varsitt presentkort på en 2 rätters middag där vi var på föreläsning & någon stackare lyckats ha vinterkräksjukan när den förberedde våra smörgåsar & 5 st blev sjuka, vi klara oss båda två, men äta mat vill man ju alltid göra, så vi bestämmer oss för att hon & jag ska gå ut & äta!


Har mycket sammandragningar, vilar ända fram till lunch då dagens 2:a toabesök får det hela att lätta en smula.


Gravidstatus: V. 29, när man blickar bakåt känns det som att tiden gått fort, men såfort man blickar framåt så känns det som en evighet kvar. Bebisen har sina sparkperioder, emellan dem så knorrar den mest runt, stor nog för att jag ska känna nästan alla rörelser? Eller för lite plats för att fäkta vilt? Mannen blir sur på bebisen när den varje gång jag säger att den sparkar lyckas sluta såfort mannen närmar sig med sin hand & när hans dåliga tålamod tar slut efter 10 sek & handen tas bort så sparkar bebisen såklart igen. Mannen lägger huvudet på magen & pratar vett med bebisen & döm om hans förvåning när bebisen riktar 2 perfekta sparkar (sånna som det rungar i hela magen av) på hans kind *stolt mamma*. När bebisen sovit några timmar brukar dess hönsmamma bli lite orolig & buffar till magen & så känner jag hur den krånglar lite därinne för att somna om igen, mannen säger att jag inte får göra så, då kanske vi får en bebis som vaknar hela tiden =). Igår låg mannen & killade mig på magen & varje gång han killade så vifta bebisen med något i sidan på mig, när mannen slutade så slutade bebisen, hihi vi kommer få en kittlig bebis. Bebisen har hittat en favoritställning, en fot eller arm i min vänstra sida & en fot eller arm i min högra sida & gärna sträcka lite på sig så magen blir till ett slashtecken & helst vifta med både armar & ben samtidigt, lovar att vår bebis kommer lägga sig på tvären istället för med huvudet neråt...

Mannen fick en bok av mig i julklapp "Du ska bli pappa" & igår kväll låg han där & läste i den. Mannen: Vilken vecka är du i nu? 28, 29? Jag: Jag går in i vecka 28+0 i morgon men det kallas vecka 29 Mannen: det där fattar jag ingenting av.... & så börjar han räkna efter, det är alltså 12 veckor kvar? Jag tar fram almanackan & vi räknar tillsammans, Jag: ja precis. Det blir tyst en stund & sen mannen: Det står att mamman ska sjunga för bebisen & då kommer bebisen känna igen sången när den kommer ut, gör du det? Jag: Nej, vad ska jag sjunga för låt då tycker du... Mannen fnissar... Tystnad igen, mannen lägger undan sin bok, bäddar ner sig i sängen & så Mannen: Vad är det mer vi måste köpa? Jag: till bebisen menar du? Mannen: Ja Jag: spjälsäng, madrassgreja att lägga på skötbordet, badbalja & så lite små saker... Mannen: Var ska vi ställa spjälsängen? Jag: hm.. där kanske & pekar på ett hörn, men helst skulle jag vilja ha den bredvid min säng men då vet jag inte hur jag ska ta mig ur sängen. Mannen: Kan vi inte skjuta sängen så långt mot fönstret det går & så byter du & jag sida + tar bort nattduksbordet där, så kan sängen stå där.. Jag: Ja det blir ju jättebra....


Mycket tankar som rör sig hos oss båda, mannen mest med det praktiska, jag tänker mer på hur mysigt det ska bli med bebis & funderar kring hur den kommer se ut, en massa hår som jag hade eller flintskallig som mannen var, kommer det bli en tidigt född liten råtta kring 2,5kg eller kommer jag till & med gå över tiden & få en klumpeduns? Har jag köpt för små kläder? För få kläder? Visst ja vita små strumpor måste jag skriva upp på inköpslistan... Vad ska jag ha med till BB? Vad vill jag ska stå i förlossningsbrevet? Tänk om jag go bananas i förlossningsrummet, skickar ut mannen & sopar till barnmorskan?! Det skulle ta mig fan vara värre än om jag sket på mig! Tänk om vi glömmer kameran? Eller om mannen svimmar & missar hela skiten & jag får ligga där själv & krysta? Tänk om ungen är riktigt ful... Men mest av allt funderar jag på om jag får äran att föda inom "normalveckorna" eller om vi kommer tillbringa flera veckor på neonontalavdelningen med en minibebis som varken kan andas eller äta själv, som man bara får hålla i under uppsikt enstaka minuter om dagen... Please låt det inte bli så!


11/1


Äntligen en natt med bra sömn!!! Vaknade vid 3 snåret med en svidande mage, men kunde slappna av & somna om igen -tarmjävlar igen! Har en bra dag. Två av mina kollegor som tillfälligt ska ta hand om mitt projekt innan den riktiga vikarien kommer 1 mars kommer hit idag & fikar & ska få lite överrapportering. Jag har bakat kladdkakemuffins med vitchokladmousse & lite strössel på! Hittade ett fat i 2 våningar jag fått av Somris en gång -perfekt muffinsfat! Pratade även med en av mina bästa kompisar & hon ville komma hit med sin lille son nästa vecka -mysigt! Mamma ringde & tjattrade lite, fick förhållning om att ringa 2 gånger efter varann INNAN hon pratar in på svararen, finns inget mer frusterande att inte hinna fram till telefonon & sedan vara tvungen att vänta på att hon ska tjattra klart med svararen -samma visa varje gång!

Kvällens meny: Bangokok chicken (kyckling marinerad i vitlök & provensalsca kryddor, en sås som man kokar ihop av ½grön paprika, ½ gul paprika, § rödlök, § klufta vitlök, 1 dl sweet chilisås, 1dl mango chutney & 2,5 dl grädde, när de kokat ihop ett ytag, silar man ur grönsakerna & lägger i mixern, såsen hottar man upp med 1 dl riven ost & de mixande grönsakerna fördelar man på smörgåssnittar, har på lite ost & in i ugnen & alltsammans serveras med ris, jag brukar ta en lite skål & fylla med ris & vända upp på tallriken så alla får en härligt söt liten "riskudde")..

 Idag är det mannens favorit "På Spåret" ok jag tycker oxå det är rätt kul & min favorit "Let´s dance" så jag antar att det blir till en kompromiss, 1 timme av varje!


12/1


Sovmorgon & krämfrukost, satsade på en lagom hungrig mage inför dagens Mc Donalds besök. Fick så klart blodsockerfall som vanligt & fick lägga mig 10 min innan vi kunde bege oss iväg. Mumsade glatt i mig El Maco. När vi kom till tapetbutiken som var dagens mål så stängde den 13.00, klockan var just 13.00, så vi vände i dörren & åkte till BRIO istället. Där hittade vi skötbädd, en vit med svarta mönster tror det ska föreställa löv men jag låtsas att det ska vara hjärtan =), en snuttefilt med grodor & hjärtan på, ett par vita strumpor som det står SÖTNOS under foten & så fick mannen välja djur som ska hänga i vagnen & då blev det lejon =). Tusan vad de tar betalt för allt, stod & höll i påslakanset till vagn 249:- & till spjälsäng 429:- & så måste man ha täcke, kudde till båda + madrass till spjälsängen. Hittade en jättefin spjälsäng den fanns i grå eller trä som demo ex, ska undersöka i veckan om den finns i vit, annars blir det nog en grå spjälis till vår bebbe.

Åkte till ICA för att handla mat, vi skulle bara ha lite små saker & mat till ikväll, men så fick mannen syn på både krabba & havskräftor så vi köpte 1 krabba & 4 st havskräftor, när jag packade upp de stackars kräftorna på bandet fick jag se prislappen 184:- för 4 st kräftor, kunde inte göra annat än att skratta, men nu blir det inga fler kräftor innan den säsongen...

Sov mellan 16-17 vaknade med ont i magen så det blev toabesök men efteråt envisades tarmarna med att svida. Stackars mannen, mitt humör är lika ilsket som tarmarna verkar vara de dagarna. Sov till 18, något bättre, mannen fixade klyftpotatis & stekte kött + la upp skaldjuren som förrätt medan jag gjorde eget persiljesmör & skar en sallad. Som tur var smakade havskräftorna utsökt! Tittade på Postkod miljonären & filmen om World Trade center, så jag snyfta fram lite tårar, sen kolla jag på Brottskod försvunnen & mannen hade somnat i fåtöljen.


13/1


Yr runt i halva huset efter en diskett att spara allt jag skrivit på så jag lätt ska kunna föra över det i bloggen hos svärmor & svärfar. Mannen pysslar på övervåningen & sen tar han äntligen bort julsakerna som står på hans lista dvs stjärnorna i fönstret & julgranen med dötung fot. Tänkte att jag ska INTE tjata på honom, HAN vet att det är ingen annan som kommer göra det så det är likabra att han gör det NU. Sen fick han eld i baken & dammsög hela nedervåningen oxå -välbehövligt & inte gjort sen strax efter jul. Packar ihop & åker till svärmor & svärfar. De går på GI diet, men de är inte så duktiga på det, svärfar står med en korv med senap i handen när vi kommer in & dagen innan har de druckit vin. Det kokas råris till middagen som består av gryta med en massa gosaker, den var faktiskt god: fläskfilé, chorizo, svamp, oliver, minimajs, paprika mm. Efter middagen gör jag ett försök med min diskett, men ni vet ju redan hur bra det gick! *sur*. Ändrar iallafall lite i min presentation på FL & kikar runt på lite bilder jag fått till mailen & kollar upp spjälsängen -den finns i vit! Sen är det kaffe/te dax då tas det fram 70 %ig choklad, svärmor & svärfar får bara äta 2 bitar var, men är lika duktiga båda två & det blir nog en halv kaka var... Lånar lite böcker av svärmor. Mannen & svärfar diskuterar företaget, vad ska göras, ska det byggas ut, hur många ska nyanställas, vad ska köpas in osv. Svärmor & jag pratar skit i soffan. Åker hem, är hemma runt 20.30, båda hungriga så mackgrillen tas fram, mums! Tittar på filmen på 4:an fram till nyheterna då jag är så trött på mannen. Han håller på att reta ihjäl mig, tjatar & pillar & killar & har sig, så jag drar honom hårt i håret & hotar med att sälja honom & går sedan & lägger mig!


14/1


Vaknar 8.30 efter en bra natt. En bra natt innebär numer att jag bara vaknar varannan timme antingen av kramp någonstanns eller att någon kroppsdel domnat bort & så kissnödig förstås men somnar sött om efter varje strapats. Går upp vid 10 & ska starta dagens bakning: tunnbröd, men hittar inte jästen, vet såväl att vi handlade jäst, men den är som bortblåst... *sur* Blir ännu surare då postlådan ekar tom -ja förutom på några fjuttiga reklamlappar!

Är supersugen på Grekisk sallad så det blir dagens lunch!! Att aldrig klockan kan bli 12, jag är faktiskt hungrig NU!

En av de saker jag stör mig på under graviditeten är hur intressant det är hur mycket jag gått upp i vikt. Min svärmor frågar det VARJE gång vi träffas, själv är jag ganska nöjd, jag trodde jag skulle vagga fram som en stor sacosäck vid det här laget med minst +20 kg på vågen, nu är det hälften av den siffran & det känns som det stör henne. Jag sa att under de 3 sista månaderna SKA man lägga på sig mellan 1-3 kg, så jag räknar med att sluta på en +15-17kg. Då började hon asgarva "& det ska du bli av med sen". Men hallå, jag har under 6½ månads tid inte rört mig mer än nödvändigt, längsta sträckan till & från jobbet & det tar 15 min att gå, nu sista månaden har längsta sträckan varit shoppingturen på ICA en gång i veckan & dagligen till & från postlådan utanför huset på 10 m. Ämnesomsättningen är mycket mer långsam än i normalfall & jag äter det jag känner för & ändå har jag inte lagt på mig mer. Så jag är inte ett dugg orolig för vikten,  mycket tror jag är vatten, några kilon är ju bebisen & första tiden tar amningen många kalorier & jag längtar verkligen efter dagliga promenader med barnvagn, vad kommer inte DET göra för en kropp som suttit i princip stilla 9 månader? Nej ni, bara jag får ut min lilla bebis välbehållen så kommer de där extra kilona vara det sista jag kommer tänka på, sen får folk säga vad de vill!


15/1


Får besök av en av mina bästa vänner & hennes 3 månaders baby, en liten kille. Lillkillen somnar på en filt på golvet så vi lugnt kan mumsa i oss morots&linssoppa + bruchettas till lunch. Leker en stund med honom på golvet, pratar en massa baby/gravidprat, får låna en hel hög med gravidtidningar & kläder -roligt! Det är ju en till tjej i vårt gäng som är gravid, bara att skicka över högen till henne sen =). Hennes lille kille har så rysligt ont i magen efter amningen, man riktigt ser hur det kniper & han spänner sig som en fiolsträng. Rapar & kräks lite, fiser ett par gånger & sen blir det bättre -stackare. Är så svårt att ge råd när man inte vet om de vill ha råd, hon kanske tycker att man lägger näsan i blöt eller bara ska verka duktig, så jag säger ingenting om miniform eller ta bort lök, mejeriprodukter i maten. HOn har väl en BM som alla andra som SKA ge de tipsen & råden till henne. Jag jämför ju alla bebisar med Viktor, mosters duktiga lilla kille! Fikar lite & sen är det dax för amning & åka hemåt för deras del. Själv slappar jag framför tv:n & lagar sedan spagetti & körrfärsås till middag & blandar ihop en veckoranson av vitkål med ananas.


16/1


Urusel natt, vaknar vid 02 med så ont i magen att jg är beredd att åka till förlossningen igen! Sansar mig lite försöker känna om smärtan är konstant eller kommer i samband med sammandragningar, plötsligt blir jag akut toanödig & då är problemet löst -att det ska göra så förbannat ont bara! Blir sen hungrig, tar en bit bröd & kan sen somna vid 3 snåret. Känner mig inte helt fräsch när jag vaknar vid 9, bebisen ligger tokigt & trycker på både mage & tarmar så det gör ont, magen känns hård som en fotboll & jag kan knappt gå upprätt. Blir en dag i sängen/soffan med uruselt humör. Fixar fiskgratäng med champinjoner & potatismos till middagen, petar mest i maten, är inte hungrig & blir toanödig av tre tuggor... Lugn tv-kväll i soffan, mannen får hålla i fjärrisen, så det blir Age of love & Mord i sinnet innan jag drar mig tillbaka med min braiga bok jag lånat av svärmor: Tröstaren av Karin Wahlberg.


17/1


Ingen alarmklocka som ringer runt 5 snåret, men som tur är ringer den en kund till mannen 8.30, själv hade jag gömt sätta klockan på 9. Går upp & duschar, äter frukost medan mannen yr runt i köket & plockar ur diskmaskinen, torkar & plockar.  11 är vi på besök hos BM jag är nu i vecka 30, hon vänder sig till mannen & frågar hur HAN tycker att jag mår, är intressant att höra. Sen vänder hon sig till mig & låter mig berätta statusen. Diskuterar vidare jag ska söka HP eller inte, men tillslut bestämmer hon inte för prematura sammandragningar är en gravidsjukdom & de kommer inte gå över bara för att jag får HP.Sen görs alla rutin tester:

Blodtryck:110/70

Blodvärde: 135 & 5,7

Urin: 0

Hjärtljud: 154

SF-mått 29 (precis på kurvan)

Enligt testerna ser jag ut att vara ett praktexemplar av en gravidkvinna! Pratar lite om hur bebisen ligger & hon känner efter & håller med mig, även om det finns mkt plats att röa sig & snurra runt än så ligger bebisen i tvärläge & det finns en massa plats uppåt att spela på, så hon skäller lite på bebisen -hoppas den rättat in sig bättre till nästa gång!

Mannen & jag äter lunch på stan, den restaurang jag ville gå till först är stängd så det blir Kina -tre små underbara rätter & mineralvatten. Sen ska mannen en sväng till banken & jag passar på att gå på h&m & köpa en till body som är i samma mönster som en sparkdräkt & en mysdress jag redan köpt & så köper jag ett tre pack minimala babystrumpor, vita förstås. Möter upp mannen & vi går in på Åhléns mannen väljer en vit & brunrandig pyjamas & en svart & vit randig body till bebisen. Åker sen hem & släpper av mannen, vilar en stund & sen åker jag iväg igen, hämtar 3 tapetprover & ställer undan spjälsängen, vit förstås med bäddpaket till, tyvärr ingick inte spjälskydd, så det får vi köpa till oxå-ska hämta grejerna på lördag. Stannar en snabbis på ICA & ett konditori & åker sen hem till mannen. Ett av tapetproverna dög i hans ögon *puh* & sen fikar vi. Dagens middag blir: ugnspannkaka med keso & sylt.


18/1

Har blivit hämtad av en kollega & fikar på jobbet. Känns som man aldrig varit härifrån, samma intriger & tjafs! Men gott fika & lite trevligt prat. Hittar äntligen en dator med diskettuttag & här sitter jag nu... Ska föra in lite bilder på familjeliv & här, sen tänkte jag gå förbi apoteket & sen i sakta mak ta mig gåendes hemåt. Jag fick gå ut & gå sakta för min BM, hon tyckte jag skulle lyssna på koltrastarna!!

Ännu inget internet hemma - men nu MÅSTE det väl komma snart! Kram på er!

Besök hos svärmor&svärfar

Hade så fint lagt över all min text jag skrivit på diskett så jag lätt skulle kunna kopiera över den i bloggen, men så finns det inget diskettuttag på den här datorn, jävla skitdator! Bjuder er på lite bilder sålänge... Håll ut! I will soon be back!



Magen v. 27


Magen v. 29




Framifrån v. 29



Muffins jag bjöd mina kollegor på!



Våra nya matmöbler



Skötbädd, snuttefilt, strumpor & lejon att hänga i vagnen


Ännu inget bredband*suck*

Går lika förväntansfull till brevlådan varje dag-men icke! "Bloggar" i word varje dag så när det väl anländer kommer ni inte orka läsa allt! ;-)Både jag å bebis i magen mår bra av att gå hemma,är förundrad över hur snabbt man anpassar sig&får rutiner!kram

GOTT NYTT ÅR!!

Har nu äntligen brytit mig in i mina föräldrars tröga dator för att önska er Ett Riktigt Gott Nytt År!

Nyårsafton firades i min hemstad hos goda vänner, vi var 4 par & 2 barn, firandet började redan vid 17 med champagne (cider). Värdparet har två supergulliga ungar på 1 & 3 år. Den yngsta som tidigare varit charmtroll nummer ett har förvandlats till en mammig/pappig liten klängapa, haha, men han är ursöt & vi fick oss lite gos allihop ändå. Storebror som varit superblyg hade i sin tur förvandlats till en pratglad kontaktsökande leksaksdemonstratör, fattade till & med vad han sa, iallafall ibland =) & när han skulle lägga sig utdelade han kramar & blöta kindpussar till oss ALLA -härliga barn!

Förrätten var en stor njutning: hummerpannakotta med blandsallad -MUMS!
Huvudrätten var minst lika god: helstekt oxfilé med svamp&potatistorn, scharlottenlöks-vin-sås & harticoverts
Efterrätten var pricken över i:t: hallonsorbet med champagne (jag fick utan spriten)

Därefter togs det fram spel, spelade ett parspel där man ska svara på frågor om sin relation gällande, framtid, ekonomi, sex & kärlek osv. Först lät det både krångligt & tråkigt, men vi har nog aldrig skrattat så himla mycket av något spel någonsin & vi kom 2:a =)

Helt plötsligt var klockan 23.50 & det var dags att ta sig ut med champagne/cider glaset i handen, vi hade inget eget fyrverkeri men grannarna hade så det räckte & blev över åt oss alla. Efter klockan 12 kyssen knuffar mannen på mig & säger: "Kolla på de där?". Då har värden gått ner på knä & plockat fram ett etui med ringar & friar till värdinnan. Så där stod vi andra 3 paren med tårar i ögonen & njöt av synen! Värdinnan tilldelades en näsduk av värden innan hon hulkande kunde svara JA!!!

Väl inne i värmen igen slängde jag mig i soffan & prata lite skit med en av tjejerna som jag lixom inte riktigt klickat med, men äntligen hittade vi en punkt vi tyckte lika, gällande tro, barndop, giftemål. Lite roligt! Mannen slog sig ned bredvid & vi njöt av bebisen som vaknat i magen av alla nyårsfyrverkerier (kan säga att den gillar fyrverkerier bättre än E-type). =)

Snart nog åkte 2 av paren hem, men värdparet ville ha oss kvar "iallafall en liten stund, det rä så kul med några på samma nivå som oss", så där satt vi & prata graviditet, gissa kön, bebis, barn & framtiden ända till klockan 02.30, då jag började känna av tröttheten & ville lägga mig innan tröttheten skulle utbryta i sammandragningar! Vi åkte till mina föräldrars hus, de är på fest i en annan stad så vi har haft dubbelsängen för oss själva! Skönt!


Ett Gott Slut känns som början på ett Nytt fantastiskt händelserikt År!


STOR KRAM TILL ER ALLA!


RSS 2.0