Så kom verkligheten ifatt

I morse vid frukosten fick jag MMS av mamma, där satt hon på bild i sin rullstol med bruten fotled. Så jäkla oturligt. Hon hade trampat ner i en försänkning av gräsmattan och där muskler ska ta emot och parera fanns bara alldeles för svaga och skadan var ett faktum. Har pratat med pappa på morgonen bett honom kontakta både arbetsterapeut och bistånds handläggare. Så han inte sliter ut både kropp och själ för att hjälpa mamma. Deras sista sommar! Fy...

BohusMalmön

I morse gjorde vi oss i ordning och åkte iväg till Malmön. Man får åka färja dit. Tyvärr hade mannen kopplat bort hjärnans organisations del och lämnat kartan hemma så det tog en stund innan vi hittade en Alice vänlig strand. Väl där gick barn och man ner till vattnet och jag passade på att läsa och sola! Vi hade matsäck med oss. Alice åt så jag trodde det skulle spruta köttbullar ur öronen på henne. Sen fick hon sova i skuggan medan vi solade och åt isglass! Blev lite matshopping i Kungshamn på hemvägen. Nu blir det te och jordgubbar framför Lotta!

Underbar helg!

I fredags kom en av mina bästa vänner med sin sambo och deras son. Barnen fann varann direkt och Alice såg en smula kär ut. Surrar och kramar har utdelats flitigt och det har lekts och busats. I fredags kväll njöt vi av skaldjur och jordgubbar medan solen gick ned i havet. I lördags gick vi till stranden och barnen badade och vi solade. På kvällen blev det grill och hallonpaj och prat och mys ändå till tolv! Idag fick barnen bada pool tills lilla E klämde ut en korv på altanen. Riktigt mysig och varm helg!

Underbar helg!

I fredags kom en av mina bästa vänner med sin sambo och deras son. Barnen fann varann direkt och Alice såg en smula kär ut. Surrar och kramar har utdelats flitigt och det har lekts och busats. I fredags kväll njöt vi av skaldjur och jordgubbar medan solen gick ned i havet. I lördags gick vi till stranden och barnen badade och vi solade. På kvällen blev det grill och hallonpaj och prat och mys ändå till tolv! Idag fick barnen bada pool tills lilla E klämde ut en korv på altanen. Riktigt mysig och varm helg!

Mammas lilla badbaby

Idag väckte jag Alice vid 8. Sen skickade jag iväg mannen för att köpa färskt bröd. Efter frukosten blev det raka spåret till stranden. Alice åkte glatt dit med Crocsen på. Och väl framme spurtade hon i sin panos baddräkt ner till vattnet. Där plaskade hon och for runt. Tyckte endast det var lite för kallt i vattnet då hon ramlade. Så söt så! Vi gick hem och åt lunch och på em blev det promenad med glass stopp och nu har vi mumsat tacos. Mannen lägger Alice och jag ska väl slänga en blick över tekoppen på Ernst.

Våga vägra Crocs

Alice vägrar Crocs. Hon börjar gråta bara man tar på dem. Försöker ta av dem när man väl lyckats få på dem. Vägrar ta ett steg i dom. Kanske är det piggarna i sulan, eller metallknappen. Men mest tror jag att det är för att hennes pappa envisades med att köpa ett par blå istället för rosa ;-)

Bränd man och Grebbestad

Igår blev det inte mycket solande då mannen såg ut som en gris när han vaknade och klagade över svidande smalben. Så vi åkte till kungshamn för att fylla på vinkyl och barskåp och sen till en trähandel för att spana på solsängar. På eftermiddagen tog vi en långpromenad till Ödebyö som avslutades med namnsdagsglass för Alice. Idag vaknade mannen nästintill lika bränd så vi åkte till Grebbestad, det kändes mer som en kvälls och partystad och hade en smutsig hamn om man jämför med vår. Men vi shoppade 2 tröjor åt mannen och ett par crocs till Alice att bada i då det är både vasst och halt. Vi åt lunch-dyrt som satan. Alice hade egen mat med sig,de hade ingen barnstol men hon satt så fint och åt på bänken. Nu sover hon en sen middagslur här hemma på altanen!

Hav,sol och mjukglass

Idag blev det färskt bröd till frukost. Mannens favorit:Bosses råglimpa. Jag fick igång min mobil före frukost-skönt! Blir mest rädd att något ska hända någon och de inte kan nå mig. Vi gick till en lite vik med strandkant där Alice kunde leka och gräva. Det är bara 14-16 grader i vattnet så bada lockar inte ännu. Vi gick hem till lunch. Alice fick sova och vi kunde sola och läsa. Sen fyllde vi på barnpoolen och Alice plaskade i en timme tills hon började skaka av kyla. Så då tog vi en promenad åt lite mjukglass och hittade ett par walkingskor åt mig,tyvärr hittade inte butikägaren ändra skon,så jag ska dit imorgon och kolla om de hittat den. Nu blir det snart te och jordgubbar på balkongen!

Sol,åska och avstängd mobil

Syster: Alice lyckades stänga av min mobil,har inte haft den avstängd på månader så pin koden är totalt bortblåst. Får förhoppningsvis tag i den imorgon,finns på mannens mobil så länge! Pappa har numret! Idag vaknade vi till sol. Åt frukost och gick ut. Mannen och svärfar tanka båten och såg en säl på vägen. Medan Alice sov åt vi smarrig lunch på kanten. Sen brakade åskan igång så alice vaknade. Vi han hem men svärföräldrarna som tog svängen förbi coop blev alldeles dyngsura. Nu har vi grillat revben och tänkte njuta av solnedgången på balkongen medan Alice sover!

Midsommar i Hunnebostrand

Har efter ett antal försök att blogga från min egen mobil kommit på att det funkar från mannens mobil! Äntligen! Vi har haft dina dagar. Molnen skingrade sig under silllunchen och vi kunde äta picknick med jordgubbstårta och dansa runt stången! På kvällen kunde vi sitta ute till 22 . Igår tog vi premiär tur med båten, det blev smögen där vi åt räksmörgås. Alice tycker det är roligt att åka båt, speciellt när det guppar. På tillbaka vägen blev hon lite trött men somnade såfort vi klev i land.

Ett lass med packning & lite Ölandskakor

Vad underbart det är att vakna till solsken! Lovely & dagen till ära lyckades jag somna om när mannen gick upp & vaknade av Alice småtjatter 7.10. Vi tog den vanliga morgonpromenaden & sen började jag rulla kulor av degen som blev Ölandskakor som ska med på semestern såklart! Alice fick tröja, sandaler & hatt på sig & sprang ut & in mellan hus & altan.

Är en smula svårt att packa för 3 veckors semester när man inte har en aning om vad det kommer bli för väder. Tur att det finns tvättmaskin. Mannen packade igår så vi slipper sista minuten packning som inneburit byxlös eller 2 storlekar för små vita seglar byxor istället för jeans & vita shorts...

En dag som denna varit intensiv för mina hjärnceller & Alice som började bli småsur redan vid 17. Så skulle naturligtvis mannen jobba över & kom inte hem förrän 18.30 då vi slängde i oss maten & jag for ut och klippte gräsmatta, han for över till grannen & sen in & bada Alice, jag in & la Alice, han ut & montera bilstolen i "finbilen" osv. har endel kvar att packa imorgon orkade bara inte mer idag, men mornarna brukar hjärnan funka som bäst så det ska nog gå bra!

Imorgon ska vi först på besök på Alice dagis 8.30 & sen far vi iväg! Kommer blogga lite via mobil så inga långa inlägg (antagligen) men en liten glimt här & där av vad vi har för oss!!

Hallon, docka & första skörden!



Alice mosar i sig hallon!



Sötaste dockan!


Första rädisskörden!

Äntligen SOOOOL!

Det MÅSTE vara SOLENS förtjänst att jag känner mig så rackarns pigg idag trots att jag sov som en kratta i natt. Vaknade strax före ett & var superdunderkissnödig, när jag väl bäddat ne rmig igen så gav Alice ifrån sig ett hjärtskärande skii så jag höll på att få hjärtsnörp. När jag sedan lugnat ne rmig & Alice för länge sedan somnat om så vaknade jag vid 5 snåret av att "någon" (ni kan kalla honom mannen) ger ifrån sig ett så konstigt snarkläte som han bara gör sådär dax på morgonen har hänt förut kommer hända igen. Fick honom att vända runt sig i tre omgångar med omsomningar från hans sida emellan & när jag somnat igen ja då ringer hans väckarklocka. & karlskrället går aldrig upp, egentligen borde jag inte bry låta honom somna om & komma för sent men JAG kan ju inte somna om förrän han är iväg. & när han väl åkt. Då startar muppgrannen (jag kallar honom det för han gör allt i ultrarapid, han kör som en biltjuv, han småjoggar överallt han ska, även på tomten, till bilen osv, att han inte stressat ihjäl sig ännu är mig en gåta, mannen har vid flertalet tillfällen utbrustit "Hur orkar han?" när han sett honom stressa fram & inte nog med det så har han ALDRIG hälsat på oss & gör alltid saker osm låter antingen supertidigt på morgonen ller supersent på kvällen) sin gamla rassliga traktor med släp & hela kittet som rasslar, gnisslar & brummar. & när väl han var borta & jag hunnit somna om, då skriker Alice till igen "Å nej inte redan" känner jag & tydligen hon med för sen blev dte tyst & stilla 30 min till.

Vi tog den sedvanliga morgonpromenaden, idag i solsken & inte duggregn vilket var skönt men lite varm tjoade Alice därfram & när vi på upploppet träffade en av grannarna som hålle rpå att skola in sin dotter på samma avdelning som Alice ska gå på då fick hon nog.

Idag åkte vi ner på stan & lånade lite fler böcker, shoppade upp ett lager på Apoteket & hittade ett par till sandaler åt Alice, samma modell hon har fast anan färg! & när vi kom hem sparkade vi boll på gräset, hon skrattar tills hon kiknar, slänger sig på bollen rullar av den & ligger på rygg i gräset & fnissar, så söt så! Blir nog mer bollsparkning på eftermiddagen kan jag tänka!

Fixat frillan

Usch vad trist det är att varje morgon vakna till regnstänk på fönstret, liksom 15 juni & 12 grader varmt. Idag åkte vår/höst jackan, mössan & fingervantarna fram igen till Alice. Alice vaknade på ett strålande humör 7.45 t.o.m nya dockan fick sig en morgonpuss & dockan skulle promt följa med i vagnen på morgon promenaden som avslutades med lite frukostshopping på ICA: Jag har under snart 2 veckors tid ätit gluten & magen har inte sagt ifrån ännu. Vanligt bröd till frukost, en kaka här, en bulle där, ett kex & en pizza där har slunkit ner & nada, inte ens illalulktande fisar, lite diarée eller ett litet magknip. Jag kanske blivit frisk? Men vågar inte ropa hej än. Idag fick vi reklam i brevlådan om hemkört nybaktbröd, det vore nåt, till helgerna det!

Alice & jag spenderade sedan resten av förmiddagen hemma. Jag städandes, vill ha bort lite byggskit & dammtussar innan semestern. Alice lekte som en prinsessa, jösses vad hon grejade. Visst får man hjälpa henne då & då, öppna något, eller hjälpa henne ner eller upp, men överlag så grejar & grejar hon, så skönt så!

Svärmor kom vid 12.45, då sov Alice sedan 30 min. Jag hoppade in i bilen, hade förträngt att jag glatt sagt till mannen dagen innan "Näe inte behöver du åka & tanka, det kan ajg göra imorgon" *hmf...* Kom iallafall fram i tid & fick min frisyr tillbaka igen. Mitt hår växer som ogräs & har varit en smula svårfixat de senaste veckorna. men nu är det klippt 2-3 cm & urtunnat & uppskuret & stajlat! Skönt! Fick även skratta endel då min frisör/gamla kompis är lite små flummig & så höra det senaste hemstadsskvallret. Nice! Passade på att stanna på City Gross på vägen hem.

Möttes av en glad Alice, en nyfiken hund & svärmor. De hade varit ute & gått en sväng. Alice hade fått hålla i kopplet (fast farmor oxå höll) vilket var så roligt så tills hunden gick åt ett håll & Alice åt ett annat & mitt i alltihop kom en bil så farmor blev alldeles svettig.

Vid sju snåret i kväll så knackade det på dörren. Jag vågar inte öppna, är rädd att någon ska ta mig eller nåt ;-), mannen stängde av tvn för han trodde det var Radiotjänst (som inte ens ringt oss på 2 år & jag tänker ju inte anmäla mig själv...) . Men det var vår Snygggranne. Har inte sett honom på så nära håll innan festen, men han är snygg, riktigt snygg & idag gick jag förbi deras hus när han precis hämtat barn i kostym *slurp*. (Hm kanske ska sitta på vakt här i sommar med en varm äppelpaj på en filt som andra grannfrun gör fast inte till honom, hon verkar me gilla äldre män) Snygggrannen & mannen hade tydligen kommit överens om ett bra pris på uterum under de sena timmarna på 40 års festen häromhelgen, så nu skulle det mätas & skrivas offert innan semestern. Mannen pös iväg över gatan & jag & Alice snoppade jordgubbar (usch låter så fult) & sen badade vi.

Dagens meny:

Frukost: Vaniljyoghurt, 1 skiva grovt bröd me dminilätta, ost & gruka, kiwi & nektarin
Lunch: Ärtsoppa med senap & extra timjan, 1 skiva grovt bröd me dminilätta, ost & gurka
Fika: 1 äpple 1 nektarin
Kvällsmat: Köttfärssås med squash & morort & ris
Kvällsfika: Svenska jordgubbar & 2 rader Mjölkchoklad sweizernöt & te


Firat Svärmor i regnet

Somris: Tack själv! Tyckte bilderna var en smula bekanta ;-)

Igårkväll tittade vi på Bond, jäklar vad snygg han är Nye Bond. Sådär lagom fulsnygg på någe sätt, senigt sexig & småsliten! Så den var bra, filmen kommer jag inte ihåg så mycket utav men Bond var bra ;-) mannen fick se om slutet 3 gånger för han lyckades somna varje gång *fniss*

Imorse vaknade hela familjen klockan 8.05. jag tog en Spamorgon & färgade ögonbrynen, rakade mig kors & tvärs, målade tångalar & myste för mig själv inne i badrummet. Sen åkte vi till Svärisarna för det är Svärmors födelsedag idag. Hon blev glad över present (attans jag som ville ha den själv) & vi blev bortskämda med 3 rätters:

Förrätt: Heta räkor
Huvudrätt: Grillad oxfilé med potatisgratäng & grönsaker
Efterrätt: Äppelpaj med en massa vaniljsås

Alice lekte & busade & kittlade sin farfar. Hon fick en dock då de precis kommit hem från Kreta. Dockan var jättesöt, mörkhyad med långt hår & fina ögon & så kunde hons krika & skratta, men usch det var läskigt så Alice slängde ifrån sig dockan när den började & sen gick hon omvägar förbi den. & det tyckte hennes fa & farfar var kul så de lekte med dockan istället & då sprang Alice till mig eller farmor för att kramas en stund.

Alice är fruktansvärt trött på barnmat, idag vägrade hon äta en burk till middag, spottade ut den lilla tuggan jag fick in & skrapade bort resterna från tungan med sin lilla hand. Så det blev tillslut grötmiddag & några bitar från våra varma mackor.

Har haft en trevlig dag, är trött & ängtar efter soffan, såg att dte inte var mycket att se på tv:n & inte har vi någon film kvar att se heller. Typiskt!

Mys med syster & barnen hos mamma/mormor

Camilla: Välkommen hem & du såg ju inte bara brun ut på bilden utan smal & skitsnygg! Kramar!

Mannen jobbade idag med Alice vaknade en kvart innan hans väckarklocka ringde så vi fick lite familjemys innan han stack iväg för att jobba 9-13. Alice & jag tog det lugnt på morgonen medan vi åt frukost & gjorde oss i ordning, men det var det fler som gjorde. När jag kom fram låg mamma & sov & H satt & målade. Pappa hade studenavtackning idag. En stund efter oss läntrade de andra sjusovarna in Viktor hade slagit alla rekord i morse!

Fixade frukost åt H & sen blev det full rulle med barnlek & prat & mys. barnen roar sig mycket själva förutom när de ryker ihop eller det blir brottningsmatcher:



Stolt mamma till stark tjej =)

Barne tittade storögt på Babblarna:



& spelade en truddelutt på pianot:




Det är svårt att fånga de små yrvädrena samtidigt tittandes in i kameran...

Plötsligt blev det lunch & det dukades fram taco´s som pappa & H ätit dagen innan vilket vi glatt mumsade i oss & sen tog vi en promenad. Alice är lite svårsövd när man pratar samtidigt så vi fick leka tysta leken efter en stund & då somna hon på 2 sek.

Vi passade på att mysa med mamam på altanen medan barnen sov & när de vaknade fick de leka ute en stund:



& så kom snyggpappa hem från jobbet:



& då blev det fika inann vi åkte hemåt.

Nu ska vi snart grilla röding & äta med färskpotatis & romsås. Mannen har shoppat lördagsmys oxå som jag ska njuta av framför Sommarkrysset!

SkolavslutningsDag

Imorse vaknade Alice 7.15 & tur var väl det, 7.20 knackade kakelsättaren på dörren, klev in & ropade Godmorgon! & där låg jag halvt språngande i min säng! Så det var bara att gå upp & sätta fart. Alice & jag gjorde oss skolavslutningsfina & åkte iväg. Första stoppet var hos svärisarna för att vädra tönthunden som fått vara hemma dagen till ära & slapp åka med till jobbet. Jag släppte ut henne i nedreplan & han inte ens gå & kissa förrän hon sprungit runt & upp vid entrén & skällde att hon ville in. Hon hatar regn, kan hålla sig en hel dag om det regnar.

Sen åkte vi till min syster där det vankades skolavslutningskalas. Somris var där med H & Viktor eller Diiktor som han numer kallas. Mamma anlände med färdtjänst & hade med sig sin ledsagare som visade sig vara en mysig dam i 50 års åldern som smällte in bra, inte tog stor plats & diskret hjälpte mamma med hennes behov, kändes skönt att kunna fungera som en familj. Vi gick iväg till F´s skolsal & regnet öste ner. Där var det fullt av folk & barnen satt fint i en ring vid sin fröken & det delades ut diplom & blommor. Alice stod vid F & klappa honom på huvudet & kramade honom, pionröd i ansiktet satt han & log åt sina klasskamrater. Det såg så sött ut. & så blev dte lite fika innan vi gick ner i ännu värre regn till en anann byggnad där de skulle sjunga. Alice fick korv med bröd i vagnen vilket hon nöjt tuggade i sig.

Vi stannade tills F hade sjungit sina sången & sen gick jag ut med Alice en sväng som somnade bakom hörnet. Mötte Somris som var ute med Viktor & så slog vi följe hem till syster.

När de andra anlände så snodde vi ihop en lunch bestående av Kycklingklubbor med potatissallad, grönsallad, frukt & kex & ost. Mycket mumsigt! De stora barnen tröttnade på att lilltrollen sov så 14.30 fick de gå ut & väcka de små. Sen blev det full rulle igen. De stora låter de små vara med & när de glöms bort pysslar de på själva. Alice lekte som i trans hela dagen. Med små avbrott då kusin Viktor ville bära henne eller kramas & pussas lite vääääl länge för hennes smak. Så söta så. "Alisch" säger Viktor eller "Bäbisch" det låter så sött. Han är så duktig på att prata. Stor skillnad mot 2 åringen som var här förra helgen som mest pekar eller säger ja eller nej.

Roligast var nog när han fick syn på tårtan på bänken "TÅÅÅÅRTA" ropade han förtjust & snodde snabbt som blixten åt sig en pall & föröskte komma åt "TÅÅÅRTAN" något tårtägaren han förhindra i sista stund haha.

Det blev en lång men mysig dag & Alice & jag var hemma 10 min innan mannen & då snodde vi ihop lite Taco´s som Alice oxå fick mumsa i sig.

Nu väntar jag på Berg Flyttar in!

MammaDag

Igår blev jag inbjuden till babyträff idag klockan 10, men i morse så såg jag på facebook att ena tjejen dragit sig ur & då bestämde jag mig för att göra detsamma. jag hade pratat med med mamma (smsat) & frågat vad hon hade för planer, det var endast övningskörning med elrullstolen klockan 11. Perfekt tänkte jag & min syster likaså & åkte dit. Vi hade alla fått en dag att sörja tisdagens besked på. Mamma hade varit ledsen igår & behövde den dagen liksom jag & min syster.

När jag väl kom dit mötte mamma mig naken i endast morgonrock som hon inte hade knytit & lämnade fram en lapp med ett fullspäckat schem det var duschning klockan 10, en släkting skulle komma kl. 10.45, 11 skulle 2 arbetsterapeuter komma & dels köra rullstolen & sedan planera för mer bostadsanpassning då Arbesterapeuten beställt en innerullstol som även går att använda ute men då behöver förvara inomhus för att det ska bli godkänt. & deras hus som redan är trångt & FULLT av prylar. Inte nog med det mamma hade tid hos Psykologen efter lunch, så det var verkligen en fullspäckad dag & jag hade ingen lust alls att träffa släktingen, vilket min syster inte heller hade men vi fick gott finna oss i det hela. Så jag kan säga som såhär att förmiddagen gick i ett. Först klockan 12.10 han jag stanan till & då var Alice så hungirg att hon hade kunnat äta upp hela huset. Min syster var tvungen att hämta barn klockan 13.30 & jag bestämd emig för att lämna mamma & släktingen ifred en stund för lsäktingen såg både glad & besviken ut för att vi var där. Så vid 12.30 så åkte jag, min syster & våra döttrar ner på stan & åt lunch, sen skiljdes vi åt & åkte hem var & en till sitt.

Alice sov i bilen 6 sov en liten stund när vi kom hem, men alldeles för lite med tanke på att det blivit för lite dagsömn tre dagar i rad, så hon var lagom glad att umgås med på eftermiddagen & vid bokläsningen så bet hon mig i benet. har aldrig hänt förut & det gjorde såååå jäkla ont den där sylvassa tanden borrade sig ne ri köttet likt en meganål & ajfan vad ont det gjorde. Hoppas innerligt att detta inte kommer upprepas för ungar som bits -där går min gräns med råge!

Så när mannen kom hem var jag helt slut, ville bara gå & stänga dörren om mig, men då deklarerade han att han hade en gräsklippare med hem & gräset var absolut tvunget att klippas idag. Först kände jag NEJ jag orkar inte men sen valde jag själv att gå ut & klippa gräset för att få lite tid för mig själv och mina tankar 6 nu efteråt var det riktigt skönt!


Borta säkert bra, men hemma är bäst!

Svintoflickan: Gröna som sin mammas med sin pappas bruna stänk i! =)

Igår klockan 22 beslutade vi att inte åka till Karlstad. Det var inte enbart för att jag är trött med huvudvärk utan mina vänner kände sig inte helt 100% med på det hela. Två långa bilresor med gnälliga barn, en natt inträngda 4 st i ett rum & sen hemfärd redan vid lunch kändes som för mycket jobb för så lite tid.

Istället så åkte vi till Busfabriken med våra barn vilket var en succé. Vi var lite osäkra på om det verkligen var något för så små, men det var ju dunderroligt! Ska vi helt klart göra om! Blev en toppendag:



Alice fick verkligen klättra av sig & för att ta sig ner var man tvungen att åka rutchkana ner, den var inte riktigt anpassad för så små eller för oss stora heller för vi for som vantar, men glada vantar iallafall!! men lite ömma bakar!



Bollar massor av bollar! Till H´s stora förtjusning för det är dt bästa han vet!


Alice fastnade för trehjulingarna och kunde åka både framåt & bakåt!



& så kunde man hoppa i hoppborg & på studsmatta!

Vi stannade mellan 10-13.30 så det blev en lång lekstund för barnen med avbrott för lite mat. Alice sov i bilen hem men inte så mycket mer, men det verkar ha tagit bort det värsta tröttisruset även om hon sprang rakt in i väggen med sin städvagn när vi kom hem & nu har en blå bula i pannan. Pluttan!

Det KÄNNS som att huvudvärken är påväg att släppa, jag anar den då 6 då, men den är inte lika tryckande som tidigare dagar. Så det finns hopp om att det snart är borta!

Mina mammatankar igår fick vatten på sin kvarn idag när jag läste mammasblogg. Vilket gjorde ont men ändå kändes mänskligt. Hon är inte gjort av stål & kommer så aldrig att bli. Man måste få sörja trots att det finns mycket att glädjas åt. Annars kommer det en dag då bubblan spricker & då kommer det göra jävligt ont! Som jag skrev till mamma : Jag önskar sjukdomen varit en sten. Jävlar vad jag hade sparkat på den då!

Vår dag med lite bilder..

Emma: Tack för tipset. Fick det namnet av ALSteamet men mamma är inte så pigg på att åka hemifrån numer tyvärr även om jag tror att hon skulle må bra utav det & pappa av lite andrum. Ska ta upp saken med mamma igen

Morgonen började klockan 6 för min del, mannens väckarklocka & jag som är så dålig på att somna om igen... Alice sov till 7.30 så jag han både slapp i sängen & läsa lite i min bok: Annika Lantz 9½ månad som jag lyckligtvis hittade på bibblan igår. Får mig att skratta en smula & lätta upp stämningen i mitt huvud en smula.



Frukosten bestod av Mild Yoghurt med flakes & red berries men då de där röda bären tycks vara i minsta laget la jag till lite överblivna färska jordgubbar fårn igår...


En snorig Alice äter flakes!

Vi väntade på mammas besked, som lät vänta på sig. (se tidigare inlägg)  Vid 9 snåret fick jag ett mail från min kurator & det slog mig att jag totalt glömt bort att jag hade en kurators tid per telefon & att jag till råga på allt bett henne ringa svärföräldrarnas nummer... men hon ringde mig på sin mobil & vi pratade en stund. Diskuterade avslappning & hon föreslog avslappningsband från bibblan, men jag är mer för att prova en spikmatta, men de är så dyra att köpa & tänk om jag inte gillar den? Någon av er som provat??

Gubben som kaklar badrummet på övervåningen anlände lite senare idag ( & är iof kvar fortfarande 18.30 utan att verka vara påväg hemåt) & sen var klockan 10 & då begav Alice & jag oss ner på stan för att köpa födelsedagspresent åt svärmor:



En ljusstake/skål i betong & så torkade jordgubbar & chokladskorpor! jag vill ha den själv så jag tar dne gärna om hon inte gillar den =)

Min lunch:


Tacotallrik a´la Nhea

Eftersom Alice tog sovmorgon så fick hon vara vaken 30 min längre, men inte blev det någon långvarig vila för det. 1 timme sov hon & sen var hon trött & tjurig & jag ägnade 30 min att söva om henen vilket inte gick någe vidare så jag gav upp:



Alice är sur på sin mamam för att hon måste ha hårspänne & mamman håller i hennes händer eftersom hon ananrs sliter loss spännet lika fort som det kom dit...



Förstoringen på Alice är klar, såhär fin blev den!!

Vi har ännu inte spikat till 100% om vå åker till karlstad imorgon, dels känns resan lång för endast en dag & dels känns det inte som om någon är 100% sugen på det hela när jag pratar med dem. De vill gärna skylla på hur jag mår, så vi får s ehur det blir. vi bestämme rimorgon när vi vaknar om vi åker elle rinte. för mig känns resan lite lång, övernattningen lite sådär men ändå överväger lite miljöombyte & sitta & prata lite tjejsnack en stund... Så vi får se..

Postivia besked men blandade känslor!

Idag runt lunchtid fick vi veta via mammas blogg att natten gått bra & att provresultaten ser bra ut. Ingen påverkan på lungornas funktion. Kanske slipper hon det sättet att dö på, kanske inte. & det är med delade känslor jag tar emot detta besked. För jag vet hur risigt mamma stundtals mår, hur hon delvis gett upp. Hur hon säkerligen föreställt sig att andningen redan är påverkad pga hur hon mår & redan börjat räkna ner & så är den inte det, vetskapen om att den fortfarande kanske blir det & hur ska då det kännas då när det känns som det gör nu?! Hur mycket värre kan det bli?! Vi lever ju i ovissheten, mamma kanske har mer än ett år kvar men hon kanske även bara har ett par dagar. Något vi aldrig i förhand kommer få veta. Visst är varje sekund med mamma kvar i livet värdefull, men till vilket pris?! Hur mycket mer vill & orkar hon? & hur länge tänker sjukdomen pina henne? Frågorna är många, svaren är få.
Jobbigt är det att bara stå bredvid och inget kunna göra för att sjukdomen ska försvinna & hon ska få må bra igen. Jag hoppas innerligt att hon med detta besked hittar lite gnista  & livslust igen. För det gör enormt ont i hjärtat att vecka in & vecka ut åka dit & se hur ens mamma förtvinar, hur få saker som får hennes annars så glada mun att le, hur hemmet förfaller, hur sovrummet förvandlas till en sjuksal, att känna sin mammas lukt försvinna & bli till en blandning av smuts & otvättat hår. Se dammlagret på skåpen bli gråare och gråare för vecka tills man inte står ut längre utan tar itu med det själv. Hur hjälpmedlen man lätt lämnat ut till andra hopar sig till monster i mammas vrår. Hur ont det gör att se sin mamma dregla för hon inte kan hantera det slem som bildas i munnen, höra hennes hesa skri av missnöjde -det enda hon numer kan ljuda då ingen förstår vad hon menar. Att känna hur tystnaden blir trängre och trängre och tillslut olidlig då man vet att man aldrig någonsin kommer få höra hennes röst.  Att veta att vad man än gör ,hur man än gör så finns det inget annat slut på denna sjukdom än döden...


En tung väntan...

...på mammas andningsresultat. Hon är på sjukhuset må-ons och registrerar andningen. Känns inte som att vi kommer få samma fina resultat som förra gången & förbereder mig på att börja räkna ner, 10 % funktion per månad.

Känner mig fortfarande orkeslös, egentligen VILL jag hitta på en massa saker, men jag orkar bara inte. Jag vet ju att livet känns roligare om det händer lite, att jag träffar folk, men jag orkar inte. har haft spänningshuvudvärk sedan i fredags & imorse vaknade Alice 5.30, la ner henne & stoppade om henne igen men 6.05 då mannen satte på duschen gapade hon igen & då orkade jag inte ens föröska igen utan plockade upp henne. Blir en lång dag idag. Alice har varit trött & smågnällig på förmiddagen & fick åka ut i vagnen på middagslur redan 11.30 men hon sover än och jag hoppas hon sover lite till.

Igår fick jag meddelande från en vän som bor i Canada att "du har väl inte glömt bort lunchen idag" men jag orkade inte snofsa till mig & åka till hemstaden för en lunch med en massa tjejer jag knappt känner. Så jag ignorerade tills det var försent & sen åkte vi på picknick istället. Var skönt att komma ut en sväng hela familjen, blir lite annat än att gå hemma & trampa. Alice tyckte det var mysigt & spanade på fåglar & havet & träd och blommor. Knatade omkring på klipporna & på gräset, så söt så! Mannen föreslog en annan väg tillbaka, skönt att det var hans förslag för det var 1km trärötter & sten, vi fick bära vagnen 1/4 av sträckan haha & Alice for från sida till sida i vagnen i den guppiga terrängen. Mne tillslut kom vi fram & Alice fick gå sista sträcka i nedförsbacke å hej vad det gick.

Idag har vi tagit morgonpromenad & varit till City Gross & när vi kom hem stanande vi kvar ute en stund & rensade i drivbänken, har fullt med sallad & rädisor däri. gallrade rädisorna ordentligt så de får plats att växa sig stora & fina! Alice fick en platsgräsklippare på CityGross & "klippte" gräset under tiden.

Dagens meny:

Frukost: Mild Yoghurt  mer flingor
Lunch: 1 färsk fralla med ost & gurka
Fika: 1 mini Magnum
Kvällsmat: Pannkaka med färksa jordgubbar & grädde
Kvällsfika: te & ???

Picknick vid havet



Alice & mannen tittar på en liten fågel som badade i havskanten så söt, men när jag skulle knäppa bild på den så flög den iväg...




Någon typ av gås som hade så himla söta ungar



Kanske hade någon utav dem krypit ur detta ägg, även om mannen trodde det var stulet och uppätet...


Vackra picknickvyer



Jag & Alice



"Boo" sa Alice om denna sten (=boll) & föröskte putta iväg den haha.

Middagsgäster & lite mer energi

Svintoflickan: Svarar dig härinne. jag blev rätt nöjd med färgen ändå. Lite mörkare än innan och lite rödare, men ansiktet fick fin färg & det röda tar fram mina gröna ögon tycker jag själv iallafall. Jadu varför mannen gör så?! För att han är urusel på att planera & kommunicera. Han tycker nåt låter bra i hans öron och glömmer total bort mig, han säger aldrig någonsin ifrån eller emot något någon ann bestämmer åt honom. Som nu hade hans bror bestämt att HAN skulle bo där fast att vi bestämt att vi skulle bo där. Jaja säger han bara då & accepterar det UTAN att ens fråga mig. han har inte svarat på varför han gör så, han förbli tyst när jag talar om för honom va jag tycker.
Ang kontrollbehovet så tror jag att mitt kontrollbehov är större än jag vill att det ska vara. jag har många måsten eller vad jag tycker är mycket dålda måsten. jag är en organisationsmänniska, planerar det mesta & är sällan spontan. jag mår bäst med rutiner och jag vet vad som komma skall. & just nu är det oordning uppe i huvudet, orken tryter & mannen är "muppigare" än någonsin. men det känns som att flera män är muppiga just nu, diskuterade saken med kompisen som var över igår 6 hon var oxå stressad & irriterad över "muppig" man just nu.

Igår vid 14 snåret anlände gästerna. De hade med sig en underbar bukett:


& Alice fick fina kläder. Deras dotter hade precis fyllt 2 år så hon fick paket av Alice då hon inte skulle eller har haft kalas. Hon fick målarbok & pussel vilket var uppskattat. Hon är mer pysseltjej än docktjej den damen.

Vi började med att fika & barnen fick leka av sig lite. Vi har lite olika regler för våra barn som ibland krockar men igår gick det smidigare eftersom vi var här, jag tycker det är svårare när man är hos dem eftersom vi inte alls har samma typ av uppfostran. Deras lilla tjej får inte göra mycket & det skriks & gapas & skälls & tas hårt i armen. Över sånt som Alice sedan FÅR göra för oss tex trycka på någon knapp här och där eller klättra på en stol osv. Alice är ju en riktig klätterapa men hon FIXAR det ju hon kommer både upp & ner och oftast är ju skäll ett utlopp för räddsla hos en förälder, räddsla för att barnet ska slå sig eller ha sönder något. Där känner jag mig väldigt lugn & säker på Alice även om det visst händer att hon både slår sig eller har sönder något, men för att lära sig måste man ju få försöka tycker jag...

Jag tog me dmig båda barnen i köket för att skära sallad och göra klart det sista för maten. Ställde upp varsin stol åt dem och så fick de smaka av det jag skar upp. Alice har ju stått på stol bredvid mig sen innan hon kunde gå & har endast farit ner en enda gång. Men S som var på besök har nog inte fått vara med så mycket & hade ingen koll alls utan for fram och tillbaka på sin stol utan respekt för någonting & vips så låg hon ju där på golvet. Hon blev nog mest rädd för sen ville hon inte stå mer på någon stol i köket.

Mannen fixade förrätt & såg till så att varmrätten blev klar, jag hjälpte till med på och avdukning & stod sedan för efterrätten. Mellan huvudrätt & efterrätt så badade männen barnen och sne la vi tjejer dem strax efter klockan 20 medan männen tittade på urdålig fotbollsmatch. De stannade bara till 22.45 vilket jag tyckte var jätteskönt, så besöket gick smidigt och bra & jag kom i säng i skaplig tid & känne rmig lite mer energifylld idag.

Mannen fick gå upp med Alice idag igen, men jag kom upp lagom till gröten. sedan skickade jag upp mannen på övervåningen för att sätta klart taket på toan smat måla det. Alice och jag tog en promenad på 45 min och lekte sedan i trädgården. undersökte den nya altanen, gungade i en evighet & rensade lite rabatter.

Idag blev det "snabbmatslunch". Maxhamburgare, en ny restaurang har öppnats och jag kommer typ aldrig mer åka dit igen. Stod i kö 40 min & maten var ändå inte lika god som Mc D. Mannen packar nu picknickväskan och när Alice vaknat ska vi ta oss ut mot havet så vi hoppas på lite solsken...



Nationaldag & Middagsgäster...

Tröttheten eller utmattningen fortsätter, är det femal som ändrat om i min cykel så jag får PMS-deppet efter mensen kanske? Hm.. Eller så är det bara livet just nu.

Lördagsmorgonen började med en besvikelse & lite tårar. Vi hade ju bestämt att vi skulle vara hundvakt nästa vecka & bo där, men i morse vid frukosten kom det fram att mannen bestämt med sin bror att vi INTE skulle bo där UTAN att varken diskutera eller ens nämna det hela för mig... Jag har både tackat ja & tackat nej till saker beroende på att vi ska utgå från svärföräldrarnas hus & nu får jag tänka OM IGEN... Gick & muttrade en stund med dammsugaren men eftersom jag börjat ett nytt liv & ska sluta muttra för mig själv & säga till istället så travade jag ut till mannen coh sa som jag tyckte att han MÅSTE diskutera sånt med mig INNAN han bestämmer saker. han säger som vanligt ingenting.

Idag ska vi ha middagsgäster, orkar egentligen inte det, men jag bestämde att jag ska stå för efterrätten & mannen för förrätt & huvudrätt. Mannen tog med Alice till City Gross på morgonen så jag f ick pyssla lite ifred samt färga håret Mahogny like Svintoflickan fast jag känner mig nästan rödsvart i huvudet just nu, är inte riktigt torrt ännu får s ehur det känns då, ska till frissan om en vecka så jag får väl köpa ny toning då isåfall om det känns fel det här.

Mitt magonda fortsätter, känner mig inte ett dugg hungrig, bara smått illamående & öm, så det blev inget fredagsmys igår heller, bara en kopp te & idag sitter jag & sörplat Naturdiet smoothie till lunch då jag inte var sugen på något. Blir ju en brakmiddag sen, bara magen pallar.

Förrätt: Toast Skagen
Huvudrätt: Grillat, pepparbiff & oxbiff, ugnsbakad färskpotatis marinerad i kryddolja, fetaost&basilikasås
Efterrätt: Äppelpaj med citronmandelmassetäcke + vaniljvisp

Ugnsbakad Färskpotatis

Skrubba potatisen, dela stora potatisar
1-2dl olja (raps eller oliv)
1-2 krukor färska kryddor tex oregano, rosmarin & basilika
salt & peppar

mixa oljan med de färska kryddbladen, häll på potatisen & låt stå och dra ett par timmar, salta & peppra.
In i ugnen 225 grader i 30-45 min till potatisen är mjuk.

Feta&Basilikasås

2dl Creme fraich
1 pkt fetaost
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor

Mixa samtliga ingredienser till en fin grön smet, smaka av med salt & peppar

Äppelpajen

4 skalade & skivade äpplem
0,5-1 dl socker
1 msk kanel

Lägg äppelskivor, socker & kanel i en burk med lock, skaka & låt dra i någon timme

Pajdeg:

150 g smör
3 1/4 mjöl
1/4 vatten
1 msk socker

Nyp ihop degen och tryck ut i en pajform

50g smör
2ägg
1dl socker
100g grovriven mandelmassa
skal från ½ citron

Smällt smöret, vispa i socker & ihopvispat ägg. Låt sjuda under ständig vispning på låg värme tills krämen tjocknar (kan ta ett bra tag). Häll sedan i mandelmassa & citronskal.

Fördela äppelskivorna på pajdegen, häll på smeten & in i ugnen på 225 grader i 20-25 min. servera med vaniljvisp, lättvipad grädde eller en kula glass.


Nya altanen






Så småninom kommer den delen ni ser till höger på bilden bli inglasad. & så ska de ju byggas igen nederst!

Hosta meterlångt snor & svidande hals...

Igår kväll var jag helt off, totalt slut var jag, kände mig som en urvriden trasa och ville bara vara, bara ligga varken titta på något eller lyssna på något. Tyvärr var Alice grinigast i stan, tror hon var supertrött & lite hungrig trots att hon vräkt i sig 2 skålar av nya favoriten med fullkornsmakaroner & kassler med ostsås. Så vid 18.30 fick hon en banan, den energi räckte typ en halvtimme, sen stoppade jag i henne & mannen i badet & så försvann jag in i min egen bubbla i 30 min. mannen la Alice & jag pöste i fåtöljen. Jag hade dukat upp med chokladbollar & naturgodis, men efter eftermiddagens fika var jag fortfarande mätt & hade ont i magen, knappt någon middag slank ner & definitivt inte något kvällsfika. Blev en kopp te & sen sängen för min del. Somnade 21.30 & Alice tog sovmorgon så jag vaknade av mig själv 7.15 & sen ville Alice upp 7.30.

Idag hade vi tänkt åka till hemstaden, till mamma på förmiddagen och en vän på eftermiddagen, men Alice hostade hela morgonen & nös så snoret hände ner på bröstet på henne så jag frågade mamma vad hon tyckte & eftersom mamam ska till sjukan på lungtest nästa vecka känns det vanskligt att riskera med en smitta. & nu vid lunch börjar jag känna sveda i halsen så det var nog lika bra. Så vi ställde in resan & tog det lugnt på morgonen & sen vid 10 snåret åkte vi ner på stan. Köpte present till en tjej som nyss fyllt 2 år & kommer till oss imorgon, ett halsband åt min syster E eftersom hennes bror får skolavslutningspresent i form av 2 nya örhängen med nitar på. & så hittade jag för en gångs skull en sak till mig själv. Suprice! Det blev en tesil på Indiska:



69,50:- på Indiska, tyckte den var såååå fin!

& så blev det några Bars på hälsokosten som jag var sugen på. Har märkt att NU när jag SKA tillåta mig att äta det jag vill & är sugen på så är jag inte speciellt sugen på någonting. Det godaste jag kunde komma på till lunch var Mozarellasallad med nötter så det fick det bli.

Alice hostar så förskräckligt så hon har vaknat flera gånger redan under middagsvilan, ingen rast ingen ro. Kan nog bli gnälleftermiddag idag med...

Dagens meny:

Frukost: Majs & dinkelbröd med ost & gurka, ½ grape
Lunch: Mozarellasallad
Fika: 1 Bar
Kvällsmat: Grillad rostbiff med café de Paris
Kvällsfika: 70% choklad med mintsmak +te

Ett lass med krav & en hög med Godis

Idag vaknade vi lite senare än vanligt. Jag har "lärt" mannen öppna dörren så man slipper fara ur sängen varje mogon av hans rassel & det har gett resultat, Alice sover tills grannen åker iväg istället & brakar igen sin bildörr, hm kanske ska ta en lektion med henne med???

Vi tog den sedvanliga morgonpromenaden, åt lite frukost & gjorde oss i ordning. Alice har fått en ny favoritsyssla när jag gör mig i ordning & det är att undersöka min låda med smycken, halsband, armband, örhängen & ringar. Idag satt hon med tre ringar på sina små fingrar & tyckte att hon var sååååå fin! =)

Fick nys om att en klädbutik hade 50% på barnkläder denna vecka så vi fyndade lite Alfonskläder & en till klänning. Sen gick vi till BRIO & köpte en liten pool, jag köpte en som var rätt liten men hon kommer i och ur den själv. & så hittade jag en badring med Kitty på som jag hoppas vi kan prova på lördag.

Kl.13 hade jag tid hos min Q, mannen skulle komma hem SENAST 12.50 men puttrde in med lastbilen till råga på allt klockan 12.58, lagom glad & stressad ringde jag & varnade min Q & sen blev det rally med både bil & apostlahästar innan jag var framme. Men väl där hade vi ett BRA möte. Vi pratade mest om mannen & mig, lite om svärmor & lite lite mamma. Tårarna skvalade & det var välbehövligt! Hon gav mig i läxa att minska ner mina krav. Hon menar på att jag har tillräckligt i min vågskål att balansera som det är idag med mamma, Alice, mannen & svärmor mm. & när jag åkte därifrån bestämde jag mig för att ta semester från en stor press jag har på mig själv, det vill säga VIKTEN. I morse vägde jag mig & såg att jag gått upp lite igen fast att jag endast syndade i lördags *suck*, det blir bara besvikelse av alltihopa.. Så jag har nu lovat mig själv att njuta av sommaren & ta tag i kilona i höst när jag har mer fasta rutiner på veckorna & inte lika mycket tid att gå hemma och bli sugen och glo i skåpena eller tid att deppa & bara vilja tröstäta. Jag ska fortsätta med morgonpromenaderna för de njuter jag av, men GI får ta semester så får vi se vad vågen visar i höst & hur det känns då.

Så på vägen hem köpte jag gott fika till mig & mannen & en liten påse naturgodis till ikväll!

På förmiddagen så ringde de från Kommunen som har hand om dagis/dagmamma osv. Tanten lyckades prata i telefon varje gång jag föröskte ringa henne men efter Q ringde jag upp henne och kom då fram. Alice har fått plats på dagiset i vårat område då en tackat nej. Efter att han diskuterat saken med mannen så tackade vi JA. Nu i efterhand känns det som att det hela är jävligt dåligt skött, alla andra har fått vänta på sina platser i veckor, vi fick veta samma vecka jag skicka in papprena och då hade de ingen aning om hur många som skulle tacka ja eller nej till sin plats. Så onödigt mycket energi har gått åt till en onödig sak dvs att ställa om från dagis till dagmamma & få DET att kännas bra & NU ska vi ställa om igen till dagis, men men det kommer bli bäst i längden.

Har nu skickat ut mannen & Alice till lekparken. Mannen har aldrig varit där med Alice så det var lite motigt att få iväg honom, han tyckte bestämt att jag skulle följa med men jag har inte fått någon stund för mig själv på jättelänge (Qbesöket räknar jag inte till egentid) så nixpix det gick jag inte med på.

Nu ska jag laga mat i lugn & ro, såhär såg det ut igår när jag lagade maten:



Att vatten kan vara såååå roligt!

Är enormt sugen på äppelpaj, men jag tror det får bli till helgen när vi kommer ha lite gäster.

En Lekstund i Hamnen


 Lite blåsigt men stora ytor och mycket att leka med!





Envisa sockersuget fortsätter...

...men än så länge har jag inte trillat dit. TOG iof 2 extrabitar choklad igår kväll, men eftersom jag äter en nedbantad del av kolhydrater så gick det + att jag behåller fettförbränningsfasen (För att behålla ketos ska man hålla sig under 40g kolhydrater, men jag äter "bara" 20g per dag). Idag vaknade jag & var sugen på godis, ni vet en stor härlig påse lösgodis, blandat salt, sött, surt & lite choklad... Mmmmm. Så när jag åkte till affären så bestämde jag på vägen dit att OM suget fortfarande var så stort att jag tyckte det var värt att avbryta min diet för en ätardag så skulle jag få göra det. När jag väl var inne i affären tittade jag inte ens åt godishyllan, suget var inte tillräckligt stort, inte större än karraktären, så hör & häpna jag försvann ut ur butiken med endast GI-mat i vagnen ( ja förutom Alice älskade Hällabröd). Hittade dock en ny 70% choklad med MINT-smak, så den ska jag testa i helgen tänkte jag, men bara max 2 bitar per dag om det rymmer min kolhydratsbudget!

Idag regnar det ute. Alice och jag var ute på morgonpromenad & klarade oss precis mellan 2 skurar. Sen har vi varit till ICA & till badhuset för att handla armpuffar åt Alice. Vi ska vara hundvakt åt tönthunden nästa vecka då svärföräldrarna ska till Grekland & de har ju både sjötomt & pool så det känns som armpuffar kan vara på sin plats. Har önskat uppvärmd pool till Alice så jag hoppas hennes farfar inte dragit i snålsnöret där hemma nu! ;-)

Snickarna sliter fortfarande här ute i regnet, övre delen av altanen är snart klar, tittade ut förut & fick ringa mannen för den ser lite större ut än vad vi bestämde, haha jag får som jag ville iallafall, snålmannen hade ju bantat ner den några meter men tji fick han, så snart kommer det väl mera virke oxå hoppas jag!

Här hemma är stämningen bra igen. Igår skrattade vi tillsammans igen & mannen leker och donar & pysslar & byter blöja & badar Alice på kvällarna, skönt! Vi har ju begåvats med en dotter som ÄLSKAR att tvätta håret. Hon tjata hål i huvet på mannen igår innan han förstod att han skulle tvätta hennes hår, med både shampoo och tvålmousse och skölja, skölja och skölja skulle han göra, haha!

Mannen kläckte även en kommentar igår så jag höll på att kissa på mig av skratt, ska se om jag kan få till den här med.

-Va vad det där???? utbrast mannen & for fram till fönstret
- Vad såg du nu? svarade jag & tittade ut & såg endast ett gammalt pensionärspar som gick förbi huset
- Nä jag trodde det var utlänningar! svarade mannen

När jag sedan skrattat färdigt & han fått förklara sig. Han är ingen rasist utan var mer förvånad för som han sa har han aldrig sett utlänningar i vårt kvarter på "söndagspromenad" och när jag tänker efter har jag nog inte gjort det heller. Men de är hjärtligt välkomna! Det lät så himla roligt bara som om det hade varit Britney Spears som hade travat förbi därute.

Det var skönt att jag fick sånt bra stöd här i bloggen i helgen! Tusen tack! Ni är guld värda, känns så skönt att veta att man inte är ensam om att ha ett korkarsel till man då & då, att man tänker rätt & inte blivit helt tom i bollen av mammaledigheten. Det är väl så att sista tiden har man sett det man "vill" se dvs att de par vi träffat aldrig tyckts bråka eller ha det knackigt ibland, att det är så superromantiskt och gulligull & det formligen forsar kärlek ur kranarna där hemma. Att de är så jämnställda att det är äckligt osv. Men överlag så ser det inte ut så & det är skönt att få höra ibland. Folk är så duktiga på att bara lyfta fram allt postivt & mörka allt negativt, men jag vägrar bli sån.

Alice sover middag. Hoppas att vädret blir bättre, skulle vilja åka ner till hamnen en sväng & strosa lite på eftermiddagen. mannen jobbar sent i kväll så det vore skönt med ett break vid havet innan kvällen rullar igång!

Dagens meny:

Frukost: 2 ägg + 3 skivor bacon
Lunch: 1 chorizo & 2 ägg
Fika: Favorit i repris, limemarinerat äpple med grädde
Kvällsmat: Kycklingwook
Kvällsfika: 1 avocado, 10g 70% choklad, 30g nötter + te


Jag skulle aldrig sagt...

att det gick så himla bra och att sötsuget var borta. Idag håller det på att driva mig till vansinne....

Alice & jag har varit på stan & shoppat 3 solhattar åt Alice. Men solen verkar inte vilja komma fram idag. Vandra förbi fiken med gigantiska chokladbollar & citronmarängpajer & annat gott. Lyxade till det med att köpa hem en sallad. "Mixa själv" inte LIKA lyxig som den man kan mixa jälv inne på VeroModa i Göteborg, men tillräckligt lyxigt för mig ändå.  Så den sitter jag här & mumsar.

Alice sover på framsidan idag då snickarna är här & bygger klart altanen på baksidan. Ska bli skönt när det är klart! Då ska jag ställa ut sandlådan & köpa minirutchkana och en liten pool. Så kan vi ha babyparty här Alice & jag.

I natt sov jag sådär hårt så det tar minst en halv dag att vakna sen. Från 22 till 5.50 då mannens klocka ringde, kände mig lagom groogy, kunde som vanligt inte somna & 6.45 tyckte Alice att et var morgon. När jag började röra på mig så kände jag att jag hade en hiskelig nackspärr så jag har föröskt att stretcha och tänja lite idag, det känns lite mjukare, men tvära sidotittningar är not so nice.  Vi tog den sedvanliga morgon promenaden, idag var vi 10 min senare än vanligt och det var inte alls lika mycket spännande att titta på, men gick bra ändå.

Dagens meny:

Frukost: 2 ägg, 3 skivor bacon
Lunch: Sallad med kyckling, feta, soltorkadtomat, groddar mm
Fika: Tunt skivat äpple med limesaft & en klick grädde
Kvällsmat: Surkål & köttfärssås
Kvällsfika: avocado & nötter

Uppdatering 15.30, efter att ha övervägt möjligheten av att ta en ätardag och därmed köpa godis, chips, kakor eller dyl, skärpte jag till mig & njöt av äppelskivor marinerade i ½ lime, ett litet regn av Canderelle strö & en klick grädde! Mums som godis & får plats i min kolhydratsbudget idag! Nice, mätt & belåten ska jag ta fram dammsugaren när regnet strilar ner därutanför.

MåndagsLunk

Då var det Måndag igen. & redan Juni, snart halva året har gått. Idag har det varit en riktig sommardag, så himla varmt & skönt. Alice och jag började med en morgonpromenad på 45min, hon fick äta sin gröt först för hon äter som en häst just nu & för vagnfridens skull så fick hon frukost innan & en smörgås efter.  Sedan gjorde vi oss i ordning & jag åt frukost & så åkte vi till Willys för att handla mat. När vi kom hem så gick vi ut en stund & gungade.

Har bestämt mig för att säga till mannen direkt när det är något jag irriterar mig på så idag fick jag redan på förmiddagen säga till om att han lämnar oss hemma UTAN hemnyckel så huset har stått olåst hela dagen, samt med en bil med endast minilite bensin, tur att vi inte skulle ut & åka långt idag. & inte ett tankkort i sikte. SUR! Men han var snäll som en teddybjörn och pratglad när han kom hem så det känns som min nya taktik fungerar...

Alice sov middag & jag passade på att pressa lite i solen en stund. Så skönt! Sen har vi varit ute resten av dagen, varvat mellan altanen och gräset & Alice har gungat. Vid 16 snåret fick vi besök av ett par grannar som oxå har en 1 åring och vi gick till baksidan en stund. Vi har ätit middag ute & då känns det verkligen som sommar!

Tyvärr hade jag inget batteri i min kamera idag så jag har inte kunnat föreviga någonting tyvärr. Mannen och jag vaknade med ett ryck klockan 4 i natt av att DATORN sattes på av sig själv, helt skumt, det enda som var är att kameran satt ikopplad i datorn och den måste ha varit på eller nåt & när den laddade ur sig så slog datorn på, det är enda anledningen vi kan komma OM inte Alice kommit åt några inställningar med automatisk påsättning ett visst klockslag men det vet jag inte ens om det finns...

Dagens meny:

Frukost: 2 ägg & 3 skivor bacon
Lunch: Kassler & 2 ägg
Fika: Ostkaka a la GI
Kvällsmat: Chorizo & surkål
Kvällsfika: 1 avocado & 2 rutor mörk choklad + te

Jag har nu snart ätit 2 kartor Femal tabletter & jag märker skillnad. Jag har mens NU och jag märker knappt av det. Har inte alls kännt mig lika PMSig eller svullen som jag brukar & defintivt inte lika hungrig eller sötsugen. Visst tar jag gärna choklad om jag har "råd" på kvällskvisten (räknar nogrannt alla kolhydrater och håller mig till 20g eller mindre per dag) men jag kan lika gärna klara mig utan. Är inte speciellt hungrig någon gång under dagen och tycker att dieten fungerar bra, jag äter hyfsat god mat & blir mätt och framförallt känner jag mig nöjd. & idag känner jag mig smalare & snyggare än på länge, en underbar känsla =) har inte vågat väga mig eftersom jag åt kolhydrater i lördags & säkerligen samlat på mig lite mer vätska för det, men nu är jag snart tillbaka i Ketos fettförbränning igen känns skönt! Blir nog vägning framåt mitten av veckan!



RSS 2.0