Envisa sockersuget fortsätter...

...men än så länge har jag inte trillat dit. TOG iof 2 extrabitar choklad igår kväll, men eftersom jag äter en nedbantad del av kolhydrater så gick det + att jag behåller fettförbränningsfasen (För att behålla ketos ska man hålla sig under 40g kolhydrater, men jag äter "bara" 20g per dag). Idag vaknade jag & var sugen på godis, ni vet en stor härlig påse lösgodis, blandat salt, sött, surt & lite choklad... Mmmmm. Så när jag åkte till affären så bestämde jag på vägen dit att OM suget fortfarande var så stort att jag tyckte det var värt att avbryta min diet för en ätardag så skulle jag få göra det. När jag väl var inne i affären tittade jag inte ens åt godishyllan, suget var inte tillräckligt stort, inte större än karraktären, så hör & häpna jag försvann ut ur butiken med endast GI-mat i vagnen ( ja förutom Alice älskade Hällabröd). Hittade dock en ny 70% choklad med MINT-smak, så den ska jag testa i helgen tänkte jag, men bara max 2 bitar per dag om det rymmer min kolhydratsbudget!

Idag regnar det ute. Alice och jag var ute på morgonpromenad & klarade oss precis mellan 2 skurar. Sen har vi varit till ICA & till badhuset för att handla armpuffar åt Alice. Vi ska vara hundvakt åt tönthunden nästa vecka då svärföräldrarna ska till Grekland & de har ju både sjötomt & pool så det känns som armpuffar kan vara på sin plats. Har önskat uppvärmd pool till Alice så jag hoppas hennes farfar inte dragit i snålsnöret där hemma nu! ;-)

Snickarna sliter fortfarande här ute i regnet, övre delen av altanen är snart klar, tittade ut förut & fick ringa mannen för den ser lite större ut än vad vi bestämde, haha jag får som jag ville iallafall, snålmannen hade ju bantat ner den några meter men tji fick han, så snart kommer det väl mera virke oxå hoppas jag!

Här hemma är stämningen bra igen. Igår skrattade vi tillsammans igen & mannen leker och donar & pysslar & byter blöja & badar Alice på kvällarna, skönt! Vi har ju begåvats med en dotter som ÄLSKAR att tvätta håret. Hon tjata hål i huvet på mannen igår innan han förstod att han skulle tvätta hennes hår, med både shampoo och tvålmousse och skölja, skölja och skölja skulle han göra, haha!

Mannen kläckte även en kommentar igår så jag höll på att kissa på mig av skratt, ska se om jag kan få till den här med.

-Va vad det där???? utbrast mannen & for fram till fönstret
- Vad såg du nu? svarade jag & tittade ut & såg endast ett gammalt pensionärspar som gick förbi huset
- Nä jag trodde det var utlänningar! svarade mannen

När jag sedan skrattat färdigt & han fått förklara sig. Han är ingen rasist utan var mer förvånad för som han sa har han aldrig sett utlänningar i vårt kvarter på "söndagspromenad" och när jag tänker efter har jag nog inte gjort det heller. Men de är hjärtligt välkomna! Det lät så himla roligt bara som om det hade varit Britney Spears som hade travat förbi därute.

Det var skönt att jag fick sånt bra stöd här i bloggen i helgen! Tusen tack! Ni är guld värda, känns så skönt att veta att man inte är ensam om att ha ett korkarsel till man då & då, att man tänker rätt & inte blivit helt tom i bollen av mammaledigheten. Det är väl så att sista tiden har man sett det man "vill" se dvs att de par vi träffat aldrig tyckts bråka eller ha det knackigt ibland, att det är så superromantiskt och gulligull & det formligen forsar kärlek ur kranarna där hemma. Att de är så jämnställda att det är äckligt osv. Men överlag så ser det inte ut så & det är skönt att få höra ibland. Folk är så duktiga på att bara lyfta fram allt postivt & mörka allt negativt, men jag vägrar bli sån.

Alice sover middag. Hoppas att vädret blir bättre, skulle vilja åka ner till hamnen en sväng & strosa lite på eftermiddagen. mannen jobbar sent i kväll så det vore skönt med ett break vid havet innan kvällen rullar igång!

Dagens meny:

Frukost: 2 ägg + 3 skivor bacon
Lunch: 1 chorizo & 2 ägg
Fika: Favorit i repris, limemarinerat äpple med grädde
Kvällsmat: Kycklingwook
Kvällsfika: 1 avocado, 10g 70% choklad, 30g nötter + te


Kommentarer
Postat av: mammaveronica

Skönt att höra att det verkar ordna sig med gubben... Känner igen mig i det där även om jag tror att i mitt fall är det jag som får tokspel några gånger för ofta. Har en snäll o go man som tar alldeles för mycket tror jag, ibland fattar jag inte varför han vil ha en surtant som jag... Men jag skyller detta på dubbla nattammningar som resulterar i alldeles för lite sömn...

Vad duktig du är med sötsuget! Själv har jag trillat dit ordentligt några gånger nu, försöker att inte bry mig o det för mycket nu, har ju trots allt gått ner åtta kilo, så att det står still ett tag nu må va hänt. Men sen är det hårdhanskarna som gäller. Men gu va gott det var att klämma en påse polly, haha, man är ju bara människa!

2009-06-03 @ 17:25:05
URL: http://mammaveronica.babyblogg.se
Postat av: svintoflickan

hi,hi

skrattade också åt din mans kommentar..å fatta vad ni menade.



ja du visst går de upp o ner..kära nån...denna kärlek.ler.



nu ska jag ta på mej pyamas o börja natta barn..



kram

2009-06-03 @ 20:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0