StressMåndag

Svintoflickan: Vilja finns det gott om här med -redan! =)

Imorse när jag lämnade Alice möttes hon av en liten kille från andra avdelningen, han var ute och körde med en trator, först körde han på Alice, jag bad honom vara försiktig och sa att han skulle köra runt Alice, då slog han till henne istället. Jäkla unge! Så jag tog tag i handen på honom och spände blicken i honom och sa "Sådär gör man inte". Alice började såklart gråta, så en fröken kom ut. Jag berättade vad som hänt och hon gick och läxade upp killen & sen tog hon emot Alice. När jag var ute med grannfruarna förra veckan, pratade de om just den här pojken & detta bekräftade verkligen vad de sa då.

Väl på jobbet avhandlades helgen & kollegan som haft en "såpahelg" dvs en massa "detta händer bara inte" saker som vi diskuterade. & vid fikat blev det den årliga "stakeutredningen" då pratar jag advenstljusstakar, alla yr runt över hela vårdcentralen och letar efter sina ljusstakar, någon snor någon annas som snabbt blir påkomna och hämtas hem igen. I år hade vi snott ett par skitfina ljusstakar som snabbt hämtades av en annan verksamhet. Nu TROR vi att vi har rätt stakar i föntrena tyvärr plaststakar för 30 spänn från Rusta ungefär, inte fina i trä för typ 300:- styck direkt som de hade snott åt sig i fredags.

Jobbdagen gick sedan i ett med utprovning av tidshjälpmedel, möte och 2 bvedömningar & ett lång telefonsamtal med en specialpedagog angående en gemensam SVÅR brukare...

mannen landade i Sverige vid 13 snåret så han hade hämtat Alice när jag kom hem, hon var dock gladare att se mamma än pappa, hehe. var väldigt mammig nu på kvällen & väldigt snorig igen. Skithöst för vinter kan man väl inte kalla det här pissandet för än?

Dagens meny:

Frukost: Surdegslimpa med kokt ägg & te
Lunch: Viktväktar lasagne, 2 rågrut med minilätta
Fika:-
Middag: Ost & skinksås med papardelle & grönsaker
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta & 2 pepparkakor & te

Tycker inte det känns som Första Advent

Natten var lugn och skön, vi sov som sessor båda två. Jag valde att sova nere eftersom man är så avskärmad däruppe och inte skulle höra om någon försökte bryta sig in eller dyl däruppe. Vi hade mysfrukost framför tv:n & sen gjorde vi oss i ordning, fick sms av grannen som frågade om vi ville med till lekparken, klart vi ville så vi gick först en snabbis till ICA och sedan stannade vi i parken. Dit kom två till föräldrar med barn. Förmiddagen gick med andra ord i ett rasande tempo med härliga barn & trevliga grannar. Vid 12 tog vi oss hem för lunch, det blev ost & broccolisoppa + pannkakor för Alice & soppa & smörgås för mig. Sen fick Alice vila middag inne.

Farmor kom vid 13.30 så vi väckte Alice och så åkte vi till en mindre kuststad på julmarknad, jag köpte en dörrdekoration av granris och buskbom & ett stenugnsbakad surdegs bröd. Sedan åkte vi tillbaka till staden vi bor i & gick ut & åt på en ny restaurang, det blev scampi & fläksfilé spett med bulgur & tzatsiki. Alice åt nästan en halv barnpizza.

Mannen verkar ha det bra Zlatan har gjort ett av hans tids bästa mål på El Clásico matchen så¨han är nog MER än nöjd I guess! Nu lite tv & sen en hel hög med tidningar väntar på mig på nattduksbordet!

Skitig Lördag!

I morse klockan 4 for mannen iväg mot flygplatsen & Barcelona. Vi sov som grisar till 7.20, hade mysfruksot framför "Bompa" innan vi gjorde oss i ordning & for iväg mot hemstaden. Mannen har meddelat att det är sol och klarblå himmel därborta & idag har de varit på fotbollsmuseum.


mannen och hans bror i barcelona idag

Mamma hade fått in akut PA, jag, min syster, Moffa & Alice åkte till farmor och farfars lägenhet & skulle hämta kläder. Det var bland det äckligaste jag upplevt på länge, så skitigt!!! Farmor som blirvit mer och mer dement har tryckt in blöjor, rena som använda i varenda hål i garderoberna, hängt tillbaka rejält smutsiga kläder, sparat trosor med använda trosskydd... & damm till förbannelse, pappa nös sjuhundrafemtio gånger... & stanken av piss överallt, värst var farfars rum, han måste kissat i antingen sängen eller på mattan, jag höll på att spy. Så vi tog med oss smutsiga kläder, torkade av alla ytor vi kom åt, dammsög & slänge allt mögligt och utgånget i kylen, samt diskade all skitig disk som var tillbakaplockad i skåpen -odiskad. Överallt satt & låg lappar, farmor har skrivit ner sina dagar, antagligen för att komma ihåg, lappar med telefonnummer, ett telefonnumer stod direkt på tapeten i köket och alla kallelser till läkare och andra mottagningar satt uppe på väggarna från 2008 & framåt... & farfar måste ha haft REJÄLT omnt innan han for in till sjukhuset, värktabletter och hjärtmediciner högt och lågt.
Nu är det bara hålla tummarna för att de inser sitt eget bästa och flyttar till äldreboende, ELLER taer emot hjälp i hemmet, med start - städfirma!

När vi ansedde oss klara gick vi ner på stan & åt lunch. Fiket vi tänkt var överfullt, det andra hade förvandlats till Sushibar så det blev en pizzeria, jag åt kebabsallad & Alice köttbullar. Jag, pappa & syster fick chansen att prata ordentligt med pappa, om hur mamam mår, mer PA, peppa pappa att ta mer"egentid" inte känns skuld och även om mammas död, tankar om hur, när och var det kommer ske. Det blev sen lunch och sen vila för lilla damen som skötte sig utmärkt på restaurangen, satt och plockade med sin mat och drack LOKA med sugrör "Starkt" säger hon och skynklar ihop sin lilla mun. Efter maten gick jag hem med vagnen så Alice fick sova, pappa tog min bil, men vi alla fyra anlände samtidigt till huset runt 13.50.

Mamma är betydligt svagare, skriver nästintill oläsligt, slemmar massor & bryr sig inte om speciellt mycket mer än sig själv. Vi bytte köksgardiner. Sydde upp de nya och satte upp, pyntade klart i köket osv. Alice väcktes och var gnällig, ville vara i famnen, just när pappa & syster krånglade med gardinstången OCH mamma ville ha matning NU! Där är hon väldigt egoistisk, varför inte vänta 5 min när de blivit klara, hon liksom jag måste ha sett att det inte var mycket kvar samt att Alice behövde närhet. Hon skrev så otydligt så vi stod som tre frågetecken och försökte tyda vad hon ville ha för mat, då blev hon riktigt sur. Själv tycker jag det är hög tid för mer PA-tid, hon ska inte skötas av oss, hon blir inte nöjd och vi känner oss bara dumma som inte förstår eller får pikar för att det inte blir som det "ska" tyvärr...

När vi kom hem fixade Alice och jag Taco´s, Alice har tryckt i sig tortillabröd med köttfärs och avocado och så har hon ätit en hel skål med riven ost och en halv med creme fraiche -"gott" säger hon och myser. Imorgon kommer Farmor och vi tänkte åka på julmarknad på eftermiddagen och sen gå ut & äta om lilla damen vill följa med.

Njuter nu av att vara själv hemma, Alice ligger och sover, tv och dator is all by my self, har hällt upp ett glas Cola Zero och njutit av en rad Schweizernöt. Tyvärr visra inte tvn det jag vill och jag han inte hyra film till kvällen, ska föröska hyra till imorgon kväll!


What a day what a day!

Morgonen började med advenstpyntande, strök gardiner på löpande band, har bytt i kök, vardagsrum & sovrum. Ställt upp advenststakar/julstjärnor i kök, 3 sovrum och vardagsrum PUH! Alice sprang runt i pyjamas och gummistövlar *lilla mysan*. Vid 11.30 var hon trött så vi tog en promenad så hon fick sova en stund, hon vaknade redan vid 13 snåret så då åkte vi ner på stan.

på stan mötte vi upp min syster & hennes barn. Vi har shoppat tomteklänning åt Alice, julgardiner åt mamma, två tröjor åt mig , lösfransar & min syster shoppa oxå loss ordentligt. Barnen har skött sig bra, de har sysselsatt sig & inte farit runt alltför mycket. Vi var & fikat i "glashuset" mycket mysigt, tyvärr avslutade jag besöket med att halvt tappa brickan så ett glas for i golvet med dunder och brak & gick i minst tusen bitar... Sen packade vi in oss i bilarna & for till City Gross, då var det tre trötta & hungriga barn så jag säger bara aldrig tre barns mamma jisses vilken pärs!

Mitt i allt stöket ringde pappa & berättade att farfar OXÅ blivit inlagd, farmor ligger redan på sjukan för att hon är undernärd & behöver samla krafter, nu är farfar inlagd för hjärtat. Men ändå skapar mamma mest oro med sin enorma nedsatthet av ork, massa slemproduktion och en snabbt dalade fysisk förmåga. Bestämde mig för att åka dit imorgon, hjälpa pappa att hämta kläder åt farmor & träffa mamma en stund, var 2 veckor sista pga förkylningar.

Vi kom till och med hem efter mannen, han lagade mat & nu har vi ätit oxbiffar med klyftpotatis vitlökssmör/chilibea & så glass & färska hallon till efterrätt. Dricker en slurk rödvin & väntar på att få poppa popcorn som fredagsmys!

Långmöte & Mat med Grannfruarna

Idag har vi haft låååååångmöte med jobbet, reflectmätning, suck- man fattar ju iallafall inte hur alla poängsatt & vad folk menar. Fick iallafall till en arbetsgrupp efteråt som det känns som man har nytta utav. Omsorgen ska ha en egen, vi ska köra ett litet projekt, ska bli kul!

Direkt efter jobbet åkte jag ner på stan & träffade grannfruarna.
Vi har ätit god mat & tjattrat i 2½ timme. Nice! Kom lagom hem tills Alice skulle lägga sig, så jag fick gosa in min näsa i hennes lilla kropp en liten stund iallafall. Alice blev hämtad av Farmor vid 14, de har varit på stan & fikat, fick en fin MMS bild på det mitt i mötet & så har de köpt en Kittyklänning, stickad, så söt.

Mannen har hittills ont i armen. Känns positivt eftersom han åker till Barcelona för El Classico på lördag klockan 05.00.

Imorgon ska vi adventspynta & på eftermiddagen kommer min syster & hennes barn, ska bli mysigt!

Beröm sitter alltid fint!

I natt har jag hållit föredrag, typ samma som jag senare höll dagtid inför personal på ett Gruppboende. & tur var väl det, för det gick så som jag ville -att få in fakta med liknelser om personen i fråga samt få med personalen i en diskussion. & till på köpet fick vi så jäklarns mycket beröm efteråt, för allt vi skapat inom Omsorgen dessa månader, för vårat engagemang och inte minst för det jobb vi lagt ner inför dagens föredrag. Föredraget var i stort om Autism och kopplingen autism -personal & framförallt autism & arbetsterapi. Riktigt kul!

Gick sedan totalt svettig hem (14.30), mannen hade redan varit & hämtat Alice. Så vi tog en gemensam fika innan vi åkte för att titta på kaminer. Idag bestämde vi oss för en sån här:


Contura 460

När vi kom hem så kom pappa eftersom han var i stan & julhandlade. Alice sprang fram & vrålade "MOFFA" samtidigt som hon slängde sig kring halsen på honom. Vilket mottagande, de har ändå inte träffats på 2 veckor. Jag följde med pappa ner på stan & ut till köpcentrumet så han blev klar med sina julklappar, vi handlade en jättefin sak till Alice, pappa var osäker på storleken, men jag tror vi valde helt rätt.

Mannen & Alice hade lagat mat tills vi kom hem, tyvärr han inte pappa stanna då mamma bara har PA tid till 19.30, mannen hastade iväg för att vaccinera sig, han påstår nu att det var en skitsnygg ung typ 18 årig sjuksköterska som tog spruta på honom , att hon bad honom ta av sig t-shirten och att blodet sprutade ur armen efteråt & att sjuksköterskan gav honom sitt telefonnummer när hon var klar. För varje lögn trycker jag bara hårdare på hans vänsterarm, hehe...

Fick även liiite positiva vibbar från chefen, men framtiden får utvisa hur det blir med den saken...


Hoppsansaaaa...

Svintoflickan: Vad bra att ni fått hjälp & att de tagit lite prover! Angående jobb & chef så ska det tillsättas en person i och med skatteväxlingen, men har ingen som helst aning om det blir jag eller inte, ska på medarbetarsamtal imorgon, får se då vad som sägs... Det jobb jag sökte fick jag meddelande igår om att de precis diariefört min ansökan så det dröjer nog veckan ut innan de läst igenom alla ansökningarna & börjat välja ut intervjuoffer...

Idag när vi var på utbildning i det system som ska vara mer säkert än det vi sparar dokument i idag, fick vi söka runt lite bland andra dokument. De man får upp har man läsbehörighet på så det är bara klicka runt... Lite väl mycket behörighet kan man ju tycka, en kollega hittade ett brev mellan två "höjdare" angående vår chef, hennes ledarskap, problemen med alla sjukskrivningar på vårt jobb och om hon verkligen ska vara chef... UPS! Blev direktmail till en av höjdarna för att fråga om det verkligen skulle ligga kvar med den behörighetsgraden...

Alice, farmor & hunden hade varit ute på eftermiddagen & gått, skönt. Alice har haft en riktig otursdag idag, först trilla hon ner från blöjpaketet så hon blödde lite näsblod, sen stödde hon sig mot duplolådan och for i golvet ihop med den, TVÅ gånger på raken, hon hade trillat ute med Farmor & så klämde hon fingrarna i sitt bokskåp. Pluttan min!

Mannen håller på att bli förkyld tror han, han var enligt honom själv döende fram tills jag frågade om han trodde att det var på gång att bli svininfluensan, då var han bara "lite lätt" förkyld helt plötsligt... Vi har "festat" upp Harrods chokladen, tyvärr den dyraste & bland den äckligaste choklad jag ätit... Nu är det borta iallafall, mannen offrade sig -även med de bitar som var oätliga, han är för snål för att slänga något så dyrt. Vi har även shoppat loss på Fiskbilen idag, Höstmix, marulk, torsk & rödtunga mumselifillibabba!

HalvledigTisdag

Varför blir det alltid så att Alice vaknar tidigt när vi FÅR sova länge? 6.50 hämtade jag in lilltrollet i morse, hon ville sova mer sa hon så jag släckte men det var inte lätt för någon att sova när lillfia låg & kittlade mig & klappade på min kind. Gullunge!

Igår kom en liten flicka till världen, de vi hälsade på i Karlstad fick äntligen sin lilla tjej i famnen efter ett planerat snitt. Så roligt!

Alice & jag har veckohandlat i dag som vanligt. Idag blev det CityGross, Alice pratar & vinkar med/åt alla i affären, men hon förgyller nog en heldel gamlingars dag, de skrattar & ler & pratar tillbaka. En mamma gick omkring med en barnvagn och en pytteliten bebis i vagnen Alice hade stort bekymmer om det där "Bebbe sover" & sen "Bebbe vaken" och när mamman råkade släppa vagnen vid mjölken för att hämta varor skrek hon "HÄMTA VAGNEN" , jaja det är väl tur hon håller reda på folk ;-) Lyckades iallafall stoppa ner ett paket med djungeldjur i vagnen som jag tänkte dela upp & slå in till Alice paketkalender. Alice fick en My Little Ponny kalender av Farmor i helgen, med små mini Ponnysar, söt.

Nu sussar hon sött & jag ska göra mig redo att åka iväg på utbildning. Farmor kommer snart.

MåndagsMys

Det var en trötter jag fick väcka i morse, men hon piggnade till fort & studsade in på förskolan & skrek "K-nina" om sin fröken & gav henne en kram. Jag skuttade väl inte lika glatt in på mitt jobb eftersom ena kollegan som är i skilsmässa var skitförbannad pga av uppstädning efter hennes ex & satt & grät över sin pissmorgon. Så vi redde först ut det innan vi sparkade igång arbetsdagen!

Jag hade Styrelsegruppsmöte, tanterna i receptionen är totalt koko i bollen, de gav mig fel lokal för ANDRA gången & jag fick gå tillbaka och kolla i deras papper igen för att hitta rätt, kom då försent till mötet! Pinsamt!

Mötte sedan upp kollegan på stan & vi åt Indisk lunch, kombinerad lunch & jobbsnack innan vi gick vidare till nästa möte. Känns som att vårt arbete rullar på bra, ärendena rullar in & går att lösa hyfsat snabbt och bra & det är varvat skitsvåra saker med simpla saker.

Alice kan nu svara på mycket bra frågor:

-Vad är moster? Alice säger: Tanten!
-Vem har störst rumpa? Alice säger: Fajma (= Farmor)

Känns som bra saker att kunna =)

Min fd bästa kompis har nu hört av sig 3 gånger på bara några dagar & idag skrev hon "Saknar dig" i ett av sina sms.




BortaMiddag & Pysseldag

Igår kom min syster & hennes två barn & fikade på förmiddagen. Barnen lekte så svetten yrde. När klockan blev lunch for de ner på stan & vi åt snabblunch & sen åkte vi till ett par vänner. De har en snart 3 årig dotter. Alice blev lite blyg först men sen kom hon igång och lekte, men 3 åringen är tyvärr inte riktigt van vid att leka med andra barn hemma hos sig så hon sprang mest runt, var stundtals lite elak, men överlag gick det ok. Vi vuxna hade iallafall riktigt trevligt, supergod 3 rätters & en massa prat.

Vi kom dit tidigt så vi oxå kunde avlägsna oss lite tidigare än det brukar bli, så 21.30 åkte vi hem, Alice somna i bilen & fick välling & somna om när vi kom hem.

Idag har Mannen & Alice tvättat & tankat bilarna på förmiddagen, jag bytte lakan i alla sängar & kom igång & plockade i min walk-in. Mannen åkte ut, eller hans saker & mina åkte in, blev proppfullt, förstår inte hur jag kan ha så mycket kläder, men konstigt nog känns det som att man har för lite ändå... Räknade till 30 par skor/stövlar & - handväskorna ska jag nog inte räkna på samma dag...

På eftermiddagen kom mannens föräldrar & fikade & umgicks med Alice. & nu på kvällskvisten har vi ätit Grekiskmat & druckit lite rödvin!

LÅngTorsdag

Svintoflickan: Tack, kul att man kan få någon att fnissa iallafall.

Igår blev det en lååååång dag. Jag jobbade min vanliga dag 8-16 & sen for jag iväg på en matsituationsbedömning på övertid, var klar 17.30, då var det bara byta om & sen hämta upp kollegan & sen räjsa ner på stan.

Vi mötte upp andra kollegor vid en restaurang som har Tjejkvällar med halva priset på torsdagar så dit gick vi & firade en 60 åring, jag åt sotadkycklingfilé med grönsaker & cajunsmör & så pommes, det var pommes till allt. Det blev en mycket trevlig middag, hamnade mitt i smeten bland de gamla tanterna men de är rätt härliga så det blev många skratt. När vi ätit upp så gick vi till en kollegas föräldrars gamla stuga, det är en liten liten stuga från 1700-talet, ingen värme, inge vatten & avlopp, utedass & en massa tända ljus. De bor ju såklart inte i stugan men de äger den & hyr ut den då och då både som festlokal & bostad. Där blev det först lite pyssel & sen högg vi in på efterrätten morotskaka & toscakaka, riktigt mumsigt & fnissigt. En av tanterna är inte riktigt klok hon fäller kommentarer så man håller på att trilla av stolen av skratt & det bästa är att hon vet inte om att hon är rolig själv. Toppenkväll!

Mannen hade hämtat Alice vid 16 & de hade lagat mat & lekt & pysslat & badat. Hon låg och sussade skönt när jag kom hem vid 22 snåret.

Idag har Alice & jag varit på stan & uträttat lite ärenden & shoppat julklänning åt Alice, eller det blev julklänningar... Får nog gömma någon. & så lite spännen & halsband till Alice julkalender som hon stod & fingrade på.

Svart klänning med spetsvolang & paljetter + silver tights från kappahl

Prinsessklänning från Lindex

H&M

vardagsklänning/tunika från Lindex

Alice var så himla duktig, hon fick gå större delen av stan vistelsen och hon följer snällt efter, om jag går utom synhåll så ropar hon efter mig, visst tar nyfikeneheten över ibland men hon är duktig att släppa/sluta om jag säger till & hon kommer när jag ropar. Visst blev det nog en och annan snorfläck på några kläder & visst hoppade hon från foten av några klädställningar, men det får man ju räkna med, lite kul måste man ju få ha oxå. Tycker hon var superduktig & glad hela tiden!

Morgonen ägnade jag åt att skicka halvporriga sms till mannen, så vi får väl se om det blir liv i soffan här i kväll... 


SkvallerDag

Sov oroligt i natt, var rädd att Alice skulle bli dålig av vaccinet i sin ensamhet i sitt rum, så jag har varit inne och snusat på henne ett par gånger i natt. Men ingenting, inte feber, inte ont, inte ens varm och svullen vid sprutsticket. Men ropar inte hej än!

På jobbet gjorde jag en matsituationsbedömning på min favorit boende, han är så himla härlig! Imorgon ska jag göra en till fast då i hans hem.

Mina kära kollegor avslöjade en rad "tappa hakan" detaljer angående sina kärleksliv, kände mig verkligen som en ihopväxt (down there) gammal saggig tant. Får väl hoppa på mannen så jag oxå har en storie till imorgon.

Alice & jag varvade bakning & pannkaksstekning med Skrållan & så lärde hon sig släng pussar idag, min söta lilla trollunge!

Vid 18 snåret travade jag bort till Förskolan & gick på Föräldracafé, först var det information & diskussion, sen var det fika & fritt prat. Det blev mest husbyggarprat och grannskvaller då vi nästan alal bor på samma gata. Fick även veta att grannen ska ha tillökning, högst oplanerat, hennes spriral hade blivit utknuffad av någon annan krabat som ville bo där istället. Skänkte bort bullar & kladdkakemuffins jag bakat till överlyckliga fröknar!


Tur man har Bakhjälp

Blev ju utsedd till bagare för morgondagens Föräldramöte, tur man har så bra hjälp.

 


Alice tyckte det var bättre att käka upp russinen än att trycka ner dem i lussebullarna...

 


Vaccinerad

Sådär då var Alice vaccinerad. Gick supersmidigt 45 min från att vi satte oss i bilen till att vi kom hem igen. Tyckte lite synd om barnen, de stod utanför lokalen fulla av förväntan nästan som de skulle på kalas & sen kom de in, såg vad som skedde och hörde andra barn gråta så Alice började gråta redan i kön. Men nu är det gjort och jag hoppas vi slipper biverkningar denna gången....

Däppt i Däsan

Är förskräckligt täppt i näsan och jag som inte KAN andas med öppen mun, jag får panik då! Så jag kämpar på, segnar nog snart ner av syrebrist här hemma ;-)

Igår glömde mannen sin mobil på jobbet för sjuttiofjärde gången denna månaden & jag blev så förbannad när jag hittade mig själv slitandes med att rengöra Alice mobil från matrester & snor, leta efter tillhörande batteri och föröska få den att ladda så han kunde ha den som väckarklocka, den hade nog fått sig en överdos av saliv, medan mannen drog timmerstockar ute i soffan så ljudnivån säkerligen var behagligare på arlandas startbana. Karlskrälle. Så när jag kom på mig själv med det jag höll på med väckte jag karln i fråga, gav honom pinkoden och sa lycka till. För han ville ha min mobil men vi har inte en endaste fungerande flyttbar klocka i hela huset & jag klarar inte av en natt utan en klocka. Kan verka hårt, men han får lära sig att hålla reda på sina saker & om han inte kan det får han lösa situationen själv och inte förlita sig på att jag gör det åt honom, så jag vet inte hur han löste det men klockan 7 när vi vaknade i morse var han ute ur huset & förmodligen på jobbet iallafall.

Alice och jag har gjort den sedvanliga veckohandlingen idag. Fick samtal från dagis att jag blivit utvald att baka till föräldramötet imorgon... Så jag har satt en saffransbullsdeg & så tänkte jag göra kladdkakemuffins med lite frostings på, Alice och jag slutar ju 14 imorgon så största delen av baket får bli då.



Idag tänkte vi försöka oss ner för att vaccinera Alice, får se hur lång kön kan tänkas vara och om det är någon idé att stå i den idag.

Igår fick jag veta att julledigheten blivit beviljad! har bestämt mig för att vara ledig innan jul! & sen jobbar jag ju bara må och ons i mellandagarna & om dagis är stängt då får Alice vara hos Farmor.

MötesMåndag

Idag han jag knappt komma in på jobbet innan det var dags att åka iväg på möte nr ett, sedan avlöste de varandra ett efter ett. Lunch hans inte med förrän klockan 14 (tur jag blev bjuden på frukost på två möten), så då slog vi ihop lunch & eftermiddagsfika innan det var dags att ta tag i dagens ärendeskörd, telefonsamtal som skulle ringas och journaler som skulle skrivas.

Fick nys om en sjuksrivning på ett mkt intressant ställe, ska höra av mig dit & erbjuda min procent jag har kvar av min 50% are jag går på.

Ett av de boenden vi besökte idag har vi precis tagit upp för chefen pga av att det sköts så DÅLIGT, men dagens möte var postivt. De har en nonchalant stil därborta i personalen, beteer sig som en högstadieklass, misstänker att en av de grabbar vi träffat mest är "ledande"  i det hela, det är otrevliga mot varandra & mot oss, men vi körde hårt mot hårt idag mot killen som är otrevlig eller slänger ur sig pikar & gör allt för att hitta fel som går att klanka ner på & avslutade med att ge övrig personal en eloge för att dagens möte var så strukturerat & att de hittat "rehabtänket" *nice*.

Alice satt & pysslade när jag hämtade henne, hon satte små träfigurer på en korkplatta med små metallspikar. Idag har hon satt ihop två fantastiska saker dels säger hon "Bocka Buse" som är Bockarna Bruse, vi brukar läsa boken för henne om kvällarna den är rolig att läsa när man får förställa rösten & vara både "snäll" & skrämmas lite. Men sen det bästa av allt. Vid vällingen sa hon "Älka mamma" dvs "Älskar mamma" & så gosa hon in sig hos mig & fick en myskram- Älskade lilla ungskrutta!

Dagens meny:

Frukost: 1 grovskiva bröd med ost & ½ solrosfralla med ost & skinka+ 4 koppar te
Lunch: Chiliconvarne, 2 rågrut med minilätta
Fika: 1 kiwi & te
Kvällsmat: Spagetti & köttfärssås
Kvällsfika: 2009 glögg, 2 pepparkakor

Dagens steg: 9655




En Helg i Karlstad

I fredags styrde vi kosan mot Värmland. Vi kom fram till min bästa vän med familj vid 15.30 snåret på eftermiddagen, hennes sambo & barn mötte upp oss på parkeringen & guidade oss in. Min vän som jobbar (hennes sambo är pappaledig) slutade tidigare och var hemma vid 16. De bor i en radhuslänga med en liten tomt och en nybyggd altan. Ljust och fräscht. Hennes son & Alice kommer så bra överens, det syns att de tycker om varandra. E kryper gärna tätt intill Alice, lägger en hand på henne och härmar allt hon gör. Det skiljer 3 månader på dem och är olika i utveckligen men de hittar på en massa saker ihop, de fick för sig att leka hund och har krypit runt och småskällt under matbordet halva helgen, hihi. Vi blev bjudna på middag & gott vin och efterrät, barne lekte så bra så de slöt inte sina gröna/blå förrän vid 21.30 snåret efter ett långt bubbelbad. Tyvärr vaknade lilla E med feber så den tänkta resan till ett lekland ställdes in, men vi myste på hemma och barne tog en långlur ute i vagnarna på eftermiddagen medan vi vuxna åt god pastsallad & äppelpaj.

På lördags eftermiddagen åkte vi vidare till en av mannens bästa vänner, sambo & två hundar. De ska ha barn om 1½ vecka, så samtalet kretsade kring förlossning, småbarn och uppfostran. Eftersom hennes slempropp gått och troligen bebisen höll på att fixera sig hade hon ganska ont så jag rykte in och hjälpte till att laga maten. Alice var överförtjust att ha 2 glada hundar att pyssla om så hon var syselsatt och höll sig vaken till 21. Hon har skött sig så bra hela helgen, varit en glad tjej som ätit bra, varit på underbart humör, sysselsatt sig utmärkt och sovit som en prinsessa. Hon har sovit 2-2½h varje bilresa och vaknat 8.30 på mornarna. Det blir nog lite för sen läggning ikväll men det får vi rätta till under veckan.

Nu är vi hemma igen, har ätit pizza, magen står åt alla hörn och resten av kvällen ska spenderas i liggläge i soffan då jag åkt på en förkylning, täppt i näsa, ont i öronen och i nacken...

CV bryderier

Usch vad det är SVÅRT att skriva CV, skitsvårt, men jag har kommit en god bit påväg, nu ska det bara mogna lite så får vi se om det lossnar den sista touchen oxå! Har svårast att få till mål och mina egenskaper, man vill ju flyt i texten och inte bara uppspaltning...

Hade samtal med chefen idag, gick väl sådär, tjejen har fler dagar än mig och hon kommer erbjudas en 75% tjänst i juli om allt fortlöper som det gör nu, kändes ändå skönt att det "bara" var 75% & inte 100% som jag varit MER intresserad utav. Tjejen pendlar även över 60 min enkel väg & jag är inte helt säker på att hon godkänner 75% tjänst även om det är svårt att tacka nej om man inte har något annat. Roligast vore om hon tackar nej och jag skaffar något annat hihi. Mitt vikariat kommer övergå till 50% fasttjänst i februari, men det blir lite problem att få upp min tid, måste enligt chefen "ta tjänstledigt" från mina 50% för att hoppa på ett vik med mer procent om det kommer några. Det är även en massa oklarheter angående skatteväxlingen, vi kan bli för många och det kan behöva varslas, men vi kan även behöva rekrytera. Pressade iallafall chefen med att tala om att jag inte kan jobba 50% hur länge som helst, finns det ingen annan lösning efter Nyår så måste jag söka nytt. Då säger hon "Det blir ju svårt för det finns ju inga jobb" & fortsättningsvis "Och pendla går ju inte, det är ju för långt åt alla håll", jag blev så jäkla sur så jag sa "Vi har ju företaget oxå" hon lyste upp & sa "Du tänker att du kan kombinera det med det här jobbet" då svarade jag "Nej istället". Efteråt har hon smörat som sjutton resten av dagen, vid lunchen dröp det smör om henne & det fortsatte hela APT mötet på eftermiddagen. Hon är verkligen fruktansvärt.

På APT mötet skulle vi göra en skattningsundersökning, dvs 1 var "stämmer inte" & 5 var "stämmer", det var frågor om verksamheten och när vi kom till ledningen och den fråga som rörde henne personligen så sa hon "Det här blir ju en femma eller hur?" alla blev knäpptysta i typ 5 min innan en modig stackare sa "En tre kanske" vilket stod för stämmer till viss del men det finns mycket att arbeta med. Undrar vad resultatet blivit om hon samlat in papprena och sammanställt dem var och en för sig, högst 2 tror jag.

Är nu ÄNNU mer taggad inför sökandet av det andra jobbet. Mannen är positiv till det och han peppar mig i att jag inte alls behöver 100% för SGI utan att vi kommer klara oss ändå om det skulel bli så, känns skönt...

Imorgon åker vi hela familjen till min vän med familj i Karlstad, vi ska bo där fre-lör, gå på lekland på lördagen & sen på kvällen åker vi till mannens kompis & hans höggravida sambo (de ska snittas 23nov) & sover där. Ska bli roligt med en miniweekend så jag hoppas alla håller sig friska.

Är roligt att hämta Alice på dagis nu när hon själv kan berätta lite om dagen, idag har hon sagt att "Anna" jobbat & det är en student, lite roligt. Tyvärr hade hon ramlat ute så nu har hon ännu en bula i pannan, men denna gick det hål på så den blev inte lika stor.

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 apelsin & te
Lunch: Chilicon carne 2 rågrut med minilätta
Fika: 2 kex med ost, lite vindruvor & te (blev bjuden)
Kvällsmat: Kokt korv (med hög kötthalt) & hemmagjort potatismos & ärtor
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta, 5 skumtomtar & te

VAB blev till Bakdag

Alice tempade 37,7-37,9 igår men idag är hon nere på 37,0 så det är skönt. Äntligen feberfri. Försöker vända tillbaka hennes dygn lite idag då hon inte velat sova på kvällarna, skrikit & ropat efter mamma ända till 21.30. Detta började samma dag de lät henne sova på madrass på dagis, så jag är liiite konfundersam vad det står för. Men idag provar vi väckning 7.30 middagsvila mellan 12.15-13.45 & sen hoppas jag att hon är lagom trött att läggas och somna vid 20 & inte protesterar lika vilt som tidigare kvällar.

Chefen vill träffa mig imorgon efter lunch, får se hur det mötet blir. Hon skrev att hon hade "aktuella" LAS uppgifter vad nu det kan betyda, positivt eller negativt, har inga förhoppningar känner mig bara less på hela skiten & har som syfte att få fram min åsikt om hur hon hanterat detta från start & åsikter om hennes ledarskap.

Alice & jag har bakat idag. Alice var himla duktig en stund & knådade sin lilla degklutt & kavlade & hade sig, när hon ledsnat på det fick hon "måla" pirogerna & sen måla hon visst sin deg & blev så himla kladdig så det var bara av med allt utom blöjan & tvätta i hon, se bilder som följer:



Ikväll ska jag på ljusparty hos kollegan, ska bli roligt att komma iväg en sväng på kvällskvisten, dricka ett glas rött & tjattra lite!

 


En Bra Utbildning

Förmiddagen gick fort. Alice vaknade 8.40 då hade jag varit vaken i 40 min, skönt! & vi sega mest runt här hemma & vips var det lunch & sen kom Farmor & så åkte jag iväg på utbildning.

Utbildningen var om ett slags säkerhetsystem vi ska börja använda för att göra våra dokument oåtkomliga för obehöriga. Undervisaren var skitbra & eftermiddagen gick fort & var rolig. Kändes bra efter allt annat strul.

Såg när jag kom hem att min chef valt att maila mig istället för att ringa tillbaka. Lite fegt. Hon VET att jag är förbannad! & hon VET att jag har RÄTT att vara det. Hon föreslog ett möte på fredag vilket är min lediga dag, så jag föreslog andra dagar eller att hon ringer mig imorgon när jag Vabbar. Får se vad hon väljer att göra.


Skitskitskit

Camilla & Kråkmamman: Tack för stödet! Det ser inte ljust ut på trycka till fronten...

Har nu fått svar från HR konsulenten & tyvärr är det så att personen i fråga har "gått om mig" & chefen måste följa lagen om anställningsskydd. Ska ändå tala om för chefen vad jag tycker om hur hon hanterat detta att hon gett mig felaktig information, att hon lägger in för mycket personliga spekter och att det är svårt att veta vad som är "chefen" & vad som är "privata åsikter"  & framförallt för att hon tala om det på ett så nedrigt sett som i förbifarten, med fniss och ännu mer personliga åsikter. Jäkla kärring. Tycker det är SKIT att man inte kan lita på sin chefs ord, något jag blivit varse FLERA gången under min anställningstid och FLERA gånger under min korta period jag jobbat nu. Trivs ju bra med arbete, trivs bra med kollegerna, men chefen är SKIIIIT! & att tjänsten kommer gå till en person jag inte gillar från början känns ännu surare. Jävla skitfanskitsballe!

Luskade lite i den andra tjänsten i grannkommunen. Om de har någon som står och lurar runt hörnet med företräde, om den redan är "tänkt" till någon men måste annonsera ändå. Men det ser ljust ut! Ingen tilltänkt och personen jag frågade var VÄLDIGT positiv i fråga om att jag skulle söka. Så jag sitter och pusslar med CV:t när jag får en sekund över mellan Alice syslor och lekar.
Ska även ringa chefen inom Landstinget och fråga om hon har behov av någon vikarie efter Nyår.

Vet att jag är 2½ månad från Fasttjänst, men 50% funkar inte i längden & som det ser ut nu så kommer jag inte få gå upp i tid efter Nyår. Känner även att mitt nuvarande jobb är en mellanperiod i livet, att jag vill ha mer än så, känner mig förslöad & vill ha mer att göra och bita i. Vill även utvecklas & "göra" karriär & det finns inte ens chans så länge jag är kvar på mitt nuvarande jobb.

Men jag vet även att man "ska" tänka lite förnuftigt gällande arbetsgrad & framtida SGI, men just nu har vi inga planer på att skaffa barn, inte än så jag vet inte hur "lång" framförhållning man ska satsa på att ha.





ChefJävel

Jag hade på känn att chefjäveln skulle tabba sig angående min tjänst. Jag blev så förbannad idag när jag skulle skriva på papper angående ett passerkort & hon nämner i förbifarten att "en annan tjej gått före mig" fnittrar lite & fortsätter " jag trodde det skulle bli du men så blir det visst inte" då hon gått om mig med företrädet då hon har ca 10 dagar mer LASdagar än mig eftersom hon jobbat hela min sjukskrivning och mammaledighet. Chefen har utan att berätta för mig att detta hänt erbjudit henne ett vik & hon kommer att få en tjänst efter en tant som ska gå i pension. Jag kommer oxå få en fastanställning, men bara på mina 50% OCH jag kommer därmed vara först ut om det blir varsel.

"Jag följer bara lagen" säger chefjäveln & jag svarade "Det beror ju på hur man ser det" Eftersom jag vet att hon gått förbi LASdagarna minst en gång tidigare.

Jag har skickat vidare ärendet till en HR konsult för att se om detta är rätt. Det är nu tredje tjänsten isåfall som går förbi min näsa. Första med orden "Jag vill inte anställa denna tjejen, jag vill anställa dig, men nu är det som det är med LAS-dagarna" hur jävla idiot får man vara som säger så? andra gången omvandlades den lediga At tjänsten till en SG tjänst och så nu.. & hon som varit så noga med att ringa och vill ha mig kvar under mammaledigheten för jag kommer ju få tjänsten i sommar och jag gick in på min mammaledighet för att jag då skulle förlänga mitt företräde och enligt henne förhindra detta som nu ändå hänt. Hon är en sån jävla fetproppsarselnssvinchef, så jävla genomrutten att jag har god lust att säga upp mig på stående fot. Hur kan man missa en sådan sak & sen säga det till mig på ett sådant sätt?! Pissförbannad är jag! & jag önskar & hoppas att HR konsulten ska komma med ett positivt besked, men jag tror ju inte det.

Så nu är det dags att ta tag i jobbsökandet igen, hittade en annons i grannstaden som Rehabkoordinator, låter mkt intressant!

Detta hände direkt efter morgonfikat efter det har jag inte varit särskillt glad, men dagen gick förvånandsvärt fort ändå. Gjorde reflectmätning, chefen fick sig en skopa skit. Men det blir väl som förra året när hon fick skitresultat & ändå inte fatta vinken trots att en kollega som annars inte öppnar munnen särskillt ofta sa "I det här fallet handlar det om DIG som chef".

Alice har varit hemma med pappsen idag. Mannen råkade säga på lördagens middag att han "inte visste vad han skulle göra" en dag när han var hemma, så det fick han sota för, imorse väntade en A4 sida lång lista på saker han skulle göra & de flesta sakerna har han faktiskt gjort! Nice! Vilken innebar att jag kom hem till nystädat hus, tvätten tvättad & hängd, rentvätt vikt & inlagd i skåt, vitrinskåpet i köket urtorkat, återvinningen+slängkläder mm inlagd i bilen ( & sedan åkte han med den till tippen).

Alice har fortfarande lite feber 38,4 & nu vid nattningen hosta hon så hon kräktes "Kläks" sa hon när vi hämtade ner henne. Hon fick vara vaken en stund innan jag gick & la henen igen, jättetrött liten tjej. Hoppas natten blir lugn, vill inte ha magsjuka på den här förkylningen. & som det ser ut nu kommer jag VABba med glädje på onsdag. Skitchefsjävel!

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 apelsin & te
Lunch: Köttfärssoppa 2 skivor lantbröd med minilätta
Fika: 2 rågrut med minilätta & te
Kvällsmat: pasta med kassler&grönsakssås
Kvällsfika: 2 rågrut & 1 kokosboll + te

Antal steg: 9650


PappasDag

Somris: Själv köpte jag min exlusiva stegräknare på Claes Ohlson för 69:- funkar utmärkt. De flesta jag känner som tagit sprutan har fått feber, blivit dåliga i magen eller dyl & ALLA har ont i armen. Jag är kritisk mot vaccinet mest för att det är relativt oforskat & ändå ges till en såpass stor mängd människor. Samtidigt som det bara är Sverige, Norge, Danmark & Australien som valt att vaccinera sin befolkning. jag tar det endast för att skydda andra personer i min närhet privat & de redan sjuka jag träffar i jobbet.

Camilla: Tack! Känns skönt!

Svintoflickan: Tack! Biverkningar verkar de flesta få. Grisvaccin. Bävar för dagarna då Alice kommer ha ont i benet efter sprutan för de lär väl inte ta i armen på henne, med tanke på hur ont min arm gör.

Igår efter lunch åkte jag & Alice till hemstaden. Alice somnade som en stock i bilen & sov hela vägen dit. Väl framme var hon pigg som en lärka & satte Moffa i lek dvs min stela far fick vräka sig ner på golvet & bygga torn. Hehe är så skönt när hon kan tala om vad hon vill. Snart nog kom Min syster & hennes 2 barn. "Motter" säger hon om min syster, så sött, snacka om att "motter" lyste som solen. Vi fikade. Åt 2 olika sorters tårtor & pappa hade köpt kaffebröd oxå. Tårtorna skulle även ätas idag var det tänkt, men min syster nosade lite på ett rådjur påvägen hem så gräddtårtan blev bara mos. Hennes son blev helt förstörd för "det hade inte hänt om jag hade hållt i tårtan" men vad gör väl en mosad tårta i det läget?. barnen lekte, Alice kör med sina kusiner, E fick rulla bollar av lekdegen & F fick bära runt Alice & han skulel tvätta hennes händer & hjälpa henne vid bordet. & "motter" ville sitta bredvid Alice men där skulle minsann E sitta!

Vid 16 snåret begav vi oss iväg. Vi var bjudna på middag hos goda vänner halvvägs hem. Vi mötte upp mannen där. De har flyttat till hus & hade det så fint. Barnen skutta runt, provsatt snurrfåtöljerna & lekte tittut och byggde med klossar. Alice började gnälla när det vankades mat, hon skulle inte äta och inte sitta i sin stol, så hon satt hos mig men fortsatte gnälla. Tyckte hon var lite varm, men det är så svårt att veta när de farit runt och lekt & det är varmt i rummet av allt folk. Sen kom hon igång & lekte igen & åt lite glass till efterrätt. Men så blev hon ledsen sa "Ja är lessen" & började vinka hejdå och ville åka hem. Hon kändes fortfarande varm & klockan var 20 så det var i valet och kvalet om hon skulle läggas där eller hemma. Vi tog tempen på henne & den visade 40,1, jisses, så det blev en alvedon i rumpestumpen & sen raka spåret hem. Hon somnade på stört i bilen, var vaken 20 min hemma innan hon ville sova. Natten har stundtals varit orolig, jag la mig skapligt så jag har sovit mellan 22-00 & 2-6.15 iallafall. Alice vaknade & var pigg, tempade 38,0 så vi beslutade oss för att åka till hennes farmor & farfar idag ändå & imorgon får hon vara hemma från dagis med mannen.

Bäddade in henne i overall och mössa & vantar & nu sover hon i vagnen i basturummet. Mannen byter däck på min bil (om det inte är han som snarkar i vardagsrummet) & svärmor lagar plankstek, ska se om hon vill ha lite hjälp....

Några steg & lite feber senare...

Hittills avverkade steg: 11682 st.

Vid 16 började jag känna mig frossig & blev varm, tempar nu 38,5, har ont i nacken och ner i ryggen, känns i körtlarna bakom öronen & lite i halsen.
Usch & fy jäkla vaccin!

Alice har jämt göra med att vara hundvakt, när jag hade hängt tvätten hittade jag Alice & hunden i entrén, Alice hade "tagit på"hunden pyjamas & tyckte hunden skulle sova:


Tralalala

Ond arm - YES! Känns som ett blåmärke, gör ont när kläder eller annat kommer emot eller när jag lyfter armen, lite svullet vid sticket. men det är en piece of cake om man jämför med min kollega som tog sprutan samtidigt, hon spydde på jobbet imorse & fick gå hem & ligger nu med feberfrossa & ont överallt och är skitdålig! Skitspruta!
Mannen ringde på förmiddagen för att kolla läget, hans kollegas fru har legat däckad i 4 dagar efter sprutan med feber och "reumatism" liknande smärta...

Alice hostade i natt så sömnen var väl sisådär för oss alla tre. Pluttan! & varje hostning var jag tvungen att lyssna så hon inte spydde eftersom det går magsjuka på dagis. Inte så lätt att somna om då.

Vi gick upp 7. Gjorde veckans vägning, har minskat 0,5kg yippiyippiyayayey!

Vid 9.30 åkte vi och fredagshandlade lite & sen ner på stan för att fixa inflyttningspresent till de vi ska på middag hos imorgon, & Farsdag present till pappa & svärfar, men hitta inget till mannen, det får nog bli lite choklad... & så beställde jag vin på systemet.

Alice & jag har varit ute på promenad, så nu sover hon, jag har 10000 steg på räknaren & är mycket nöjd!

Svinis besprutning del 1



Jahopp, då var man svinisbesprutad!

Direkt efter jobbet idag åkte jag & teamkollegan iväg. Parkerade bilen, gick in, lämnade vaccinationskort & legitimation, satte ner rumpan på en stol (fast det han inte min kollega) & sen kastade (yes han kastade in den) sjuksköterskan in sprutan i armen tryckte till (sved bara liiite) & 1 minut senare var vi ute därifrån, helt chockade över hur jäkla snabbt det hela gått... Men nu är det gjort iallafall, har än så länge inga känningar, inte ont i armen heller... men ropar inte hej än, idag vid lunch satt 2 av 3 kollegor med feberfrossa efter att ha tagit vaccin igår.

Var effektiv idag oxå, åkte ut med de sista hjälpmedeln som kommit, fångade en Enhetschef i förbifarten & fick till ett mycket bra samtal, trevligt att prata med humana trevliga personer som uppskattar ens arbete.

Idag var det andra dagen på rad som vi skrattade så att någon höll på att kissa på sig under lunchen. Ett riktigt härligt gäng, till och med de torraste torrbollarna som jobbat i alla år hänger på & skrattar & tjoar och tjimmar!

Farmor hämtade Alice idag, 2 timmar tidigare så de han umgås en stund innan jag kom hem efter sprutan. Farmor hade lagat Ugnspannkaka. & så har hon köpt jättefina bokstäver ALICE som ska stå på Alice hylla. & så hade hon köpt SOV GOTT till mig & mannen, riktigt fina bokstäver i vitt.

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 päron, te
Lunch: Chili, 2 rågrut med minilätta
Fika: 2 rågrut med minilätta & te
Kvällsmat: ärtsoppa, ½ bit ugnspannkaka med sylt
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta, kokosstång & Chai

Dagens steg: 6000 steg, är STOR skillnad när jag åker bill till & från jobbet...




Foglossning

Anna & Anonym: Jag är så himla glad över mitt fynd att jag inte orkar bry mig om det går att få det ÄNNU billigare, jag hade ju som sagt tänkt köpa det i affär för 430:- så för MIG är det fortfarande ett KAP!! Vill inte riskera få kopior & fusk som mina andra Traderaköp, har lagt av med Tradera efter X antal "misstag".

Idag har jag haft helvetiskt ont i ryggslutet, på ena sidan av bäckenet efter mitt promenerande igår, har haft svårt att resa mig & "komma igång", har både rörelse & vilosmärta. Så jag bad sjukgymnasterna på jobbet om råd, de säger att det är "foglossning", min bäckenled som spökar. Kul, jag som inte ens är gravid & inte ens hade de problemen när jag var gravid. Har nu fått stretchövningar så jag hoppas det kommer bli bättre med det. Ena kollegan frågade "Du är inte gravid igen?" & även om det känns helt otänkbart att så skulle vara så sprang jag hem & gjorde ett test som visade negativt!

Har farit runt som en skållad råtta idag. Hade fått mängder av hjälpmedel som delats ut, provats ut & monterats. En kille som jag inte träffat på ett tag blev så glad över att se mig att han höll på att trilla ur rullstolen fast att han satt fastspänd. Sötnosen! Han skulle jag kunna tänka mig att ta med hem för han är så himla go! Han är i behov av en Kontakperson som klarar av hans behov, är intresserad av att bli Kontakperson för honom, men vet inte om det är så smart när jag är hans Arbetsterapeut också. Vet inte ens om jag FÅR vara både och. Har iallafall ordnat ett möte idag för att samordna personerna runtomkring honom för bästa omsorg som tyvärr faljerar på sina håll...

Hämtade Alice 14.15, då hade hon precis vaknat så jag fick en sömntrött varm & gosig tjej i famnen när jag kom. Det går magsjuka på avdelningen, 2 barn har insjuknat PÅ förskolan & fått skickas hem, känns ju sådär trevligt... Bara hålla tummarna & sprita, sprita & sprita!
Alice & jag har bakat med henne gula deg. När hon tappar på golvet säger hon "Oj tappa jag" & sen "mamma hämta" haha slöa unge, men hon får hämta själv hon! & så har vi övat, fick Amelia jul idag med en bild på Ernst, så nu säger hon "Ernsss" när jag pekar på bilden, se vad pappan säger åt det när han kommer hem.

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin & te
Lunch: Chili, 2 rågrut med minilätta
Fika: 2 rågrut med minilätta & te
Kvällsmat: Dragon fläskkarrégryta med pressad potatis & sockerärtor
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta & 1 kokosrulle & Chaite

Dagens motion: Än så länge 10651 steg




ShoppingHappy

Tusen Tack Anki! Idag har jag FYNDAT en i.d Primer för 240:- inklusive frakt!

i.d Prime Time Foundation Primer i gruppen Makeup / Tillbehör makeup hos Hudotekets Webshop (44521)
Tiara, hör av dig till [email protected] om du önskar göra samma kap som jag!

Har även shoppat en lampfot på Clas Ohlson som passar till den rosa lampskärmen jag tittade på tidigare idag, så den ska jag köpa i slutet av veckan & fixa fint i min walk in, innan jag knäpper bilder åt er! jag har även shoppat en Kitty klänning (röd) till Alice, ett par svarta byxor & en tunika med blommor på!

Har nu en smula ont i fotsulor & rygg (???) efter allt promenerande idag 45+65 min & ska slänga mig i säng tillsammans med Nya Amelia!

Ledig Dag

Anki: Tusen Tack!

Det bästa med lediga dagar är sovmorgon & långfrukost. Jag vaknade av mig själv 7.30, gick upp & 10 min senare vaknade Alice, men vi myste en stund först i sängen & sen vid tv.n. "Mysa" säger hon. jag passade på att puttra ihop en Chili con carne som jag tänkt ha som lunch och lunchlådor. Blev 4 portioner.

Min nya mössa

Alice i Londonduffeln & uggs

Vi tog en tur med bilen, först stannade vi i en affär för att kolla på lampa till walk-in:en, hittade en rosa faktiskt, men den var lite för liten skärm på den så jag nobbade den. Alice gick förundrat omkring & kikade på julsakerna ropade "Titta Tomte" & hälsade på övriga shoppande. Det blev tillslut trägalgar & 2 filmer till Alice.

Vi passade på att handla lite på Willys, blev en mega handling, kändes som att ALLT var slut från blöjor till tandborstar & toapapper, så det tog sitt lilla tag.

Lunchade tillsammans med Alice, blev så mätt att jag trodde magen skulle spricka ett tag där. Sen kom Alice igång och lekte med min gamla monchichi & hon påstod att den bajsat, men det var Alice som bajsat så när jag bytte på Alice, bytte hon på "dockan" & sen skulle ju promt dockan med i vagnen & sova, så jag packade in den i en mössa & nu sover de båda två ute på altanen efter en skön höstwalk!

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta ½ grape & te
Lunch: Chilicon carne, 1 fralla med minilätta
Fika: 2 rågrut med minilätta & te
Kvällsmat: Korvstroganoff med ris & kokt broccoli
Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta & 1 liten kokosbollsrulle & te

Dagens motion:

45 min walk + 60 min walk med grannfrun ikväll!


Blåsigt värre...

Tiara: Tusen tack för tipset, har ju i.d i foundation, skuggor & "puder" så vad vore väl inte bättre än en Primer därifrån oxå! Har insett att de är DYRA var man än kollar så då är det väl lika bra att slå på stort när man ändå tänker slå till! Ska på stan imorgon & kila in där de säljer i.d för att se om de har någon primer! Fortsättning följer!

Svintoflickan: Jag bara väntar på att Alice ska få koppor hon med, det går bland barnen till jobbkollegorna, har inte hört något om dagis än, men vi får se!

I natt vaknade heeela familjen klockan 5 för att det blåste så förbannat. Alice somnade om efter en stund, mannen med, men inte jag. Iallafall inte förrän 5 min innan klockan ringde så det blev en snoozning & sen upp. Väckte Alice 7.25, bara på med kläder & stoppa i vagnen, när vi skulle ge oss ut sa hon "Alice sova", hihi lät så sött, hon ville inte alls gå ut i blåsten inte!

Tog med gardiner jag inte vill ha hemma till jobbet så del av förmiddagen stod jag & kollegan och rev ner gamla dammiga 90-tals gardiner & satte upp vita spetsgardiner, blev kitchigt värre, men ljusare & luftigare & skönt att slippa de där spyorangea gardinerna som hängt där innan. Jag som hade så himla stressigt i början, har nu skitlugnt istället. Ett möte idag. Hjälpmedel som inte anländer då de ska så man inte kan göra klart sina ärenden, trist. & så har chefen flippat ur totalt angående vår flex, nu får man ingen arbetstid för resor till kurser, på torsdag är det en mässa, men det innebär att man får åka 7.30 & komma hem 17.30 men ändå bara få arbetstid för 5 timmar dvs 6 timmar då mässan är öppen, minus 1 timme lunch. Så det blev rejäl bojkott av oss allihopa, bara chefen och några fegproppar som ska åka.

Om viktnedgången går som den ska blir det till att unna sig ljuvlig klänning till julen:

Halens 799:-

Vill ha, vill ha, vill ha!!!!

Dagens meny:

Frukost: 2 rågrut med minilätta, 1 clementin & smultronte

Lunch: WW Chiliconcarne, 2 rågrut med minilätta

Fika: 2 rågrut med minilätta & te

Kvällsmat: Fullkornsspagetti med köttfärsås

Kvällsfika: 2 rågrut med minilätta, 2 små kokosbollsrullar & te

Dagens motion: 30 min walk

 




Lite tända Ljus

Igår ärade vi de nära & kära som inte längre finns på denna jord. Bor tyvärr för långt bort från att gå att tända ett ljus på en grav, men istället tände vi ljus här hemma. Ett för min Farbror, Ett för min Morfar, Två för min bästa väns föräldrar,  4 för mannens far & morföräldrar och ett för hans bror, ett för tjejen som gick bort i cancer och slutligen ett för Michael Jacksson...

Vi ägnade gårdagen till at fixa i den mjukglassrosa walk in, som nu även mannen hyrt in sig i, han har en rad, jag har resten... Det behövs, kan inte för min liv förstå hur jag kan ha så många klänningar och när jag ska använda dem alla, men inte en endaste vill jag slänga. Rensade i linnen & sommarkläder och fick ihop en papperspåse att slänga/skänka och mannen fick ihop 2, mest slitna kalsonger & alldeles för många urtvättade reklamjobb t-shirtar.
Sedan lagade vi mat. Mannen gjorde Toast Skagen & jag gjorde potatisgratäng och så stekte mannen nötbiffar. Alice åt sig mätt på sin Toast Cheese hon fick till förrätt, men var lika glad för det. Hon tog igen det idag med tre portioner pasta & wienerkorv... Det kom 8 små spöken till oss under kvällen i 3 omgångar, Alice gallskrek varje gång. Första gången var det en kille på dagis så han tog av masken & visade vem han var. Sen tjatade Alice om "Ingen Faja, Nälla" eftersom jag sagt att det inte var någon fara & att de var snälla... =)

I natt fick jag hela NIO timmars sammanhängande ostörd sömn! Jiiiises vad skönt! vaknade 7 men kunde ligga & dra mig och läsa en stund innan Alice tyckte det var morgon vid 8. kanske var lite småtrist att gå & sova 22 en lördag, men det var det helt klart värt, när jag vaknade idag!!

Har nyss kommit in efter en 45 min walk med Alice. Skönt att få röra på sig och det var VARMT ute, kan ha berott på att jag hade både mössa & stickade vantar, nya dagen till ära...

Är det någon som har ett bra tips på PRIMER???? Skulle vilja ha en för extra finish vid tex utgång, middag & fest!

Dagens meny:

Frukost: 2 rostade med minilätta, 2 rågrut med minilätta & te
Lunch: Canneloni med ricotta & spenat
Fika: 2 ballerina pepparkaka ( alldeles förfärligt goda) & te
Kvällsmat: Potatisgratäng (blev över) & kött + snabbfrästa sockerärtor, champinjoner & sparris
Kvällsfika: 2 ballerina pepparkaka & 1 frukt + te

Dagens motion:

45 min walk

RSS 2.0