PappasDag

Somris: Själv köpte jag min exlusiva stegräknare på Claes Ohlson för 69:- funkar utmärkt. De flesta jag känner som tagit sprutan har fått feber, blivit dåliga i magen eller dyl & ALLA har ont i armen. Jag är kritisk mot vaccinet mest för att det är relativt oforskat & ändå ges till en såpass stor mängd människor. Samtidigt som det bara är Sverige, Norge, Danmark & Australien som valt att vaccinera sin befolkning. jag tar det endast för att skydda andra personer i min närhet privat & de redan sjuka jag träffar i jobbet.

Camilla: Tack! Känns skönt!

Svintoflickan: Tack! Biverkningar verkar de flesta få. Grisvaccin. Bävar för dagarna då Alice kommer ha ont i benet efter sprutan för de lär väl inte ta i armen på henne, med tanke på hur ont min arm gör.

Igår efter lunch åkte jag & Alice till hemstaden. Alice somnade som en stock i bilen & sov hela vägen dit. Väl framme var hon pigg som en lärka & satte Moffa i lek dvs min stela far fick vräka sig ner på golvet & bygga torn. Hehe är så skönt när hon kan tala om vad hon vill. Snart nog kom Min syster & hennes 2 barn. "Motter" säger hon om min syster, så sött, snacka om att "motter" lyste som solen. Vi fikade. Åt 2 olika sorters tårtor & pappa hade köpt kaffebröd oxå. Tårtorna skulle även ätas idag var det tänkt, men min syster nosade lite på ett rådjur påvägen hem så gräddtårtan blev bara mos. Hennes son blev helt förstörd för "det hade inte hänt om jag hade hållt i tårtan" men vad gör väl en mosad tårta i det läget?. barnen lekte, Alice kör med sina kusiner, E fick rulla bollar av lekdegen & F fick bära runt Alice & han skulel tvätta hennes händer & hjälpa henne vid bordet. & "motter" ville sitta bredvid Alice men där skulle minsann E sitta!

Vid 16 snåret begav vi oss iväg. Vi var bjudna på middag hos goda vänner halvvägs hem. Vi mötte upp mannen där. De har flyttat till hus & hade det så fint. Barnen skutta runt, provsatt snurrfåtöljerna & lekte tittut och byggde med klossar. Alice började gnälla när det vankades mat, hon skulle inte äta och inte sitta i sin stol, så hon satt hos mig men fortsatte gnälla. Tyckte hon var lite varm, men det är så svårt att veta när de farit runt och lekt & det är varmt i rummet av allt folk. Sen kom hon igång & lekte igen & åt lite glass till efterrätt. Men så blev hon ledsen sa "Ja är lessen" & började vinka hejdå och ville åka hem. Hon kändes fortfarande varm & klockan var 20 så det var i valet och kvalet om hon skulle läggas där eller hemma. Vi tog tempen på henne & den visade 40,1, jisses, så det blev en alvedon i rumpestumpen & sen raka spåret hem. Hon somnade på stört i bilen, var vaken 20 min hemma innan hon ville sova. Natten har stundtals varit orolig, jag la mig skapligt så jag har sovit mellan 22-00 & 2-6.15 iallafall. Alice vaknade & var pigg, tempade 38,0 så vi beslutade oss för att åka till hennes farmor & farfar idag ändå & imorgon får hon vara hemma från dagis med mannen.

Bäddade in henne i overall och mössa & vantar & nu sover hon i vagnen i basturummet. Mannen byter däck på min bil (om det inte är han som snarkar i vardagsrummet) & svärmor lagar plankstek, ska se om hon vill ha lite hjälp....

Kommentarer
Postat av: Somris

Det jag har läst om vaccinet så har följande länder inom EU valt att köpa in till hela sin befolkning:

Storbritannien, Frankrike, Finland, Irland, Grekland, Rumänien och Sverige.

Estland och Litauen har inte lyckats köpa något vaccin ännu men vill vaccinera.

Danmark vaccinerar bara riskgrupper.

Även Belgien har köpt in 5,3 miljoner doser.

Och så har jag en väninna i USA som skrev häromdagen att där vaccinerar sig i stort sett alla, men de har en annan sorts svininfluensa vaccin som man sprayar in i näsan fattade jag det som - men den var mot H1N1 influensan den med.

Resten av världen har jag ingen information om!



Skönt att Alice mår bättre.

KRAM

2009-11-08 @ 13:44:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0