Bilägare



I fredags fick jag sms av mannen "Du behöver inte åka & kolla på de andra bilarna jag har köpt en SAAB åt dig" så numer är jag ägare till en SAAB 93 2001:a. Den är enligt mannen redan lite repig & bucklig så jag slipper gör adet värsta själv som han säger =)

Kompisfika & telefonärenden

Igår åkte vi till våra kompisar. Resan gick bra både dit & hem. Alice ville ju såklart inte sova i bilen, men gick att underhålla med leksaker & sång. Där fick de sina presenter & sen åt vi jordgubbar med grädde/glass. Mannen i familjen hade haft fest för sina kollegor på kvällen & var lite små sliten. Men vi skickade ut män & barn på promenad Alice somnade men inte deras S som är en pigg liten tjej med massor av upptåg.

Vi planerade resan till Hunnebostrand -vi åker om 2 veckor ska bli både skönt & roligt att komma ner igen med vänner som en bonus. Hoppas vi får ett par fina dagar.

Igår kväll la sig Alice 19.30 & jag & mannen grillade rödtunga med färskpotatis & dillsmör & så åt vi varsit kungskrabbeben. Blev en tidig kväll eftersom Alice höll mig vaken mellan 2-5 då mannen löste av mig så jag fick sova till 9.20 med 2 avbrott för amning. I natt sov Alice lite trassligt oxå men betydligt bättre. Hon vaknade redan vid 21 & var vrålhungrig, men sen sov hon bra på 1 amning vid 1 snåret tills 5 då hon inte ville somna om efter amningen, men då hade mannen bara 1 timem kvar innan han skulel gå upp så då vaggade han vagn så jag fick sova. Alice somnade 2 min efter att han gått upp, hon la av 2 brakare & sen var hon nöjd & sov till 7.10.

Idag har jag uträttat en massa telefon ärenden. Dels har jag beställt recept för pneumokocksprutorna så Alice kan få sin spruta i samband med 3mån sprutan, blir väl en livad dag & kväll (med tanke på Viktors bulor) men mannen följer iallafall med till BVC & tar sprutorna. Sen ringde jag Barnkliniken & frågade om Alice spyor -hon spyr fortfarande jätte mkt kanske 10 ggr efter varje måltid. Sköterksan skulel diskutera saken med en läkare det finsn medicin som de kan bli hjälpta av men om de inte står stilal i vikt eller minskar i vikt så brukar de inte göra något åt det ,emn jag spädde på lite med Alice sömnsvårigheter på dagen & kopplade dem till spyorna då blev det mer fart =). & sen slutligen avbokade jag min insättning för spiral, dels tror jag att jag har en infektion & sen känns det onödigt att sätta in spiral i ett -två år om vi ska ha en till (har inte bestämt oss riktigt om den saken ännu & isåfall hur tätt) , man får ju ändå inte till det så ofta & mannen tycker det funkar fint med kondom så då kör jag gärna på det!

Dagens meny:

Frukost: tekaka med skinka & gurka ½l vatten Lunch: potatismos & köttbullar (hemmagjorda) Fika: färska hallon & havregrädde Middag: taco´s (blev så sugen) Kvällsfika: havreknäcke & några gelehjärtan.

När jag var på Coop & handlade fanns det kartonger med gelehjärtan för 5 kr "aha tänkte jag -kvar från Alal hjärtans Dag" men när jag började äta i lördags kväll upptäckte jag att det smygit sig in geleråttor bland hjärtana haha. Inte konstigt de var så billiga =)

Idag ska Alice & jag åka & köpa tapeter till hennes rum & sen ska vi handla present till kusin Viktor!

babymassage & systerbesök

Igår var Alice & jag på massage. Det var totalt 4 mammor 4 barn & 1 pappa. Det blev en hel symfoniorkester av barnskrik & joller därinne. Alice skötte sig exemplariskt hon skrek MINST av alla så det var en nöjd, göad & STOLT mamma som åkte därifrån. Hon blev lite hungrig mitt i massagen men vi han massera ett ben iallafall =). Känns som att mammorna skulle jag kunna tänka mig att träffa igen, de var trevliga allihop. En kille på 4 månader tyckte att Alice var jättefin & tittade hela tiden på henne. Alice är ju så pratglad så instriktören pratade ju nästan hela tiden & då var ju Alice tvungen att svara henne hihi.

På vägen hem bytte vi gasoltuben till grillen & sen tog vi en mysdag hemma på eftermiddagen. Alice har fått pippi på att vakna efte 45 min på dagsvilan & är oftast omöjlig att söva om, men så länge hon sover gott om nätterna är det hållbart även om hon skulle behöva en vila på dagen på över en timme helst två.

På kvällen somnade Alice runt 20.30 & jag & mannen åt grillad ryggbiff med bakadpotatis & så gjorde Alice & jag eget persiljesmör av persiljan vi odlat i kruka på altanen & mitt mjölkfria smör & så salt förstås. Till efterrätt blev det jordgubbar & glass -än har jag inte sett några jordgubbsprickar på lilla damen.

Idag åkte Alice & jag ner på stan vid 10 & handlade ett stenfat till våra vänner vi ska besöka imorgon, har även köpt blommor. De har flytatt & fyllt år.  Sen när vi kom hem kom min äldsta syster på besök. Vi åkte ner till hamnen & Alice somnade påväg till restaurangen. Sen åt vi sallad & glass till efterrätt -piggelin för mig & min syster tog en stor våffla med både kula & mjukglass =)

Väl hemma igen kom mannen hem från jobbet & vi stekte gluten & mjölkfria pannkakor & sen nattade mannen Alice & jag åkte till Coop Extra & handlade & sen vidare till Blomsterlandet.

Dagens meny:

Frukost: tekaka med skink& gurka, knäckisar med smör ½ l vatten Lunch: Lax & ägg sallad & så några pannkakor med hallonsylt & glass Fika: piggelin & lite ahlgrens bilar Kvällsmat: plankstek Kvällsfika Färska hallon & havregrädde & lite chips jag inte orkade ta fram igår.

Köttfärsbiffar med potatissallad

Sandra -tack för puffen i rumpan jag ska skärpa mig -dagliga menyer & mer recept! Tyvärr ser inte menyerna lika "roliga" ut numer då det dels är lite svårt att hinna med & svårt att hitta pånågot när jag varken får äta gluten eller mjölk.

Här kommer gårdagens middag & dagens lunch:



Köttfärsbiffar:

400g blandfärs
400g nötfärs
2msk dijonsenap
1msk ketchup
salt & peppar

Forma knubbia biffar lägg i ugnssäker form & in i ugnen på 200grader ca 30 min

Potatissallad med senapsfrön & bacon (finns i senaste buffé)

1kg färskpotatis
1pkt bacon
1 1/2 msk senapsfrön
2msk +2msk äppelcidervinäger
½tsk hackad rosmarin
1dl majonär
½dl hackad persilja
1 ask körsbärstomater
½rödlök
raps elle rolivolja, salt & peppar

1. Skala potatisen ringla över olja salt & peppar& sätt in på in plåt i ugnen på 225 grader i 20 min

2. Strimla bacon & stek kripspigt

3. Hetta upp 1 msk olja i stekpannan på medelvärme, lägg i senapsfröna & täck med lock & låt fräsa, de är klara när de poppar, tillsätt 2 msk vinäger & låt koka 1-2 min

4. Blanda resten av vinägerna med rosmarin, majonäs & persilja. Halvera tomaterna & hacka löken

5. Blanda ihop alla ingredienser till en härligt matig potatissallad -gluten & mjölkfri!

Jag tog en näve medelhavsmix sallad istället för persilja & rosmarin & lök.

Mysdag

Igår hade vi en riktig mysdag Alice & jag. Först packade vi ihop & åkte till min gamla jobbarkompis & hälsade på. Hon har bytt jobb & jag kommer sakna henne sååå om jag kommer tillbaka. Hon har man & tre barn & är världens härligast. Hon ÄLSKAR bebisar & hennes barn också. Hennes yngsta på 4,5 år hade gjort sig fin hela morgonen, bytt kläder 5gånger  & tagit på sig läppstift & halsband =). VCi gick husesyn & tittade i trädgården, de ska sälja sitt hus & flytta några mil  bort & har köpt en villa med havsutsikt -precis vad de ville ha. Är så glad för hennes skull!! Vi tog en promenad i kvarteren där hon bor så Alice fick sova 1 timma & sen var hennes barn på 4,5 år & 11 år barnvakt åt Alice medan vi åt lunch. Alice älskar barn (de flesta iallafall) & de tyckte hon var så söt, den minsta kunde inte sluta klappa henne i håret & när jag fick tillbaka henne var hon full av små läppstifts pussmärken *fniss*. A hade bakat gluten & mjölkfri rulltårta & skar stora bitar "Du MÅSTE äta 2bitar -du behöver äta upp dig".



Alice var sekunder ifrån att somna i bilstolen på vägen hem -attans att jag inte såg det förrän på uppfarten för då hade jag kört en bit till. Väl hemma han Alice få lite mat & sen kom mormor & morfar på besök.  De tog med Alice ut på promenad. Mamma var ororlig för att hon skulel skrika men jag gav mina bästa tips "Först och främst det är inte OM hon skriker -hon KOMMER skrika, men hon gillar grus eller gräsmatta eller något som guppa" så de hade älgat ut i skogen & vagnen for över stock & sten & de fick stundtals bära den för de inte kom fram -men sov det gjorde hon lillskruttan. Så de var borta 1 timme så jag han åka till ICA & laga lite kvällsmat. Tyvärr sov hon bara 40 min så hon fick komma upp få lite mera mat sen fick pappa stå & vagna henne i hallen i 30 min, för varje gång han stannade så vaknade hon & hon blir så lätt övertrött på kvällen & kräks en massa om hon inte får komam till ro. Sen satt Alice i deras knä & tjattrade som en galning -hon är en riktig pratkvar vår lilla dotter.



De åkte vidare till golfbanan & mannen kom hem när de precis åkte. Alice var en glad tjej så mannen fick gosa en massa & prata en hel del med Alice innan det blev nattning & hon somnade klockan 19.30. I natt fick mannen sova på soffan igen, på eget initiativ då hans rygg rä full av blåmärken för att jag nyper honom när han snarkar hihi. Så Alice och jag hade sovrummet för oss själva & som vi sovit -som de små prinsessor vi är! Från 19.30 -6 med 2 amningar & inte ett enda vagngung!!! Jag var redo att kliva upp klockan 4.50 när hon somnat om igen efter amning nr 2 så pigg kände jag mig, men jag fick mig en liten lur till.

Dagens meny:

Frukost: 2 havrebrödskivor med mjölkfritt smör, skinka & gurka 2 knäckisar med mjölkfritt smör ½l vatten Lunch: köttfärsbiffar & potatissallad Fika: piggelin & smörgås Middag: grilld ryggbiff med bakad potatis & dillsmör + sallad Kvällsfika: jordgubbar med havregrädde & chips

Viktstatus:

Vikt innan graviditet: 55kg
Inskrivningsvikt: 57 kg
Nuvarande vikt: 58 kg

Shoppinghysteri

Idag har Alice & jag gjort stan. Först trodde jag det skulle bli pannkaka då hon först åt pyttelite vid morgonmålet & lika lite när hon vaknade vid 9.45, men vi gav oss iväg iallafall. Först hade jag henne i babybjörn då gick vi i de butiker det är lite krångligt att ta sig till med vagn med rulltrappor typ handvevad hiss (nämen nästan) & så. Sen gick vi till bilen, lämna grejer, ammade, hon trilskades lite men tillslut tog hon tutten & åt massor. Då satte jag henne mot en tjockiskudde i vagnen & så travade jag iväg till favoritbutiken på Öster. Vi hittade en omlottklänning till S (som fyllt 1 år & som vi ska gratta på söndag) i samma gröna tyg som Alice klänning som hon växte ur innan hon han ha på sig den på 50 års kalaset, klänningen kostade 450:- men vafan tänkte jag (har fått så himla mkt fint av dem både till hemmet & Alice & vi har inte gett dem mer än till S när hon föddes) & till min glädje & förvåning framme i kassan var det 50% rea på just de kläderna så jag fick den för 225:-.



Å hej vad jag kan lyfta huvudet högt ;-)


Alice började knorra så jag tog bort kudden & slängde runt henne på mage & gick med raska steg över kullerstenarna & så sov hon i 1 timme, så jag kunde gå i lite andra butiker, hon knölade då & då men somnade om tills efter 1 timme då hon låg & tjattarade därinne. Då gick vi till bilen & hon fick mat igen, tog tutten utan större protester trots sittamning & bil *skönt* & la av en praktbajsning som jag fick byta i vagnen, bajsgenom kläder & allt =)


Sen åkte vi till ICA, handlade lite grann Alice blev beundrad av en kille i kassan så han fick sägas åt att det var hans tur, sen glömde han osten kvar i kassan =) så han blevt tillbaka ropad. En tant släppte förbi oss i kön för hon tyckte inte en sån liten skulle behöva vänta & så hjälpte hon mig att packa upp varorna på bandet -tack så mycket!




Kittyhårspänne & Kittybodie.

När jag kom hem & packade upp alla påsar insåg jag hur mycket jag handlade egentligen *fniss* på Åhléns blev det en luvtröja med dragkedja & 5 hakklappar, på Lindex 2 pyjamas, 3 rosa byxor, 2 lila byxor, 1 kjol, bodiesar typ 3-4 st kommer inte ihåg alla & på H&M blev det 1 par svarta byxor, 2 pyjamas, 10 par strumpor & 2 leksaker & 1 jacka, har köpt tröja & jacka i stl. 74 så borde de hålla även till hösten & resten i stl 68 för 62 är snart på gränsen. Ska lägga undan 56 kläderna, men sörjer alla bra omlott bodiesar jag har där som sitter lite tajt men ändå går på. & så köpte jag Kitty hårspännen som hon provat ett idag!


Får nog "gömma" endel kläder, mannen kommer bli galen på mig. Igår ringde jag honom & frågade var han gömt våra pengar vi har ligger hemma, då svarade han bara "De har jag gömt å de får vara ifred" haha. Men denna månaden har jag endast satt sprätt på 6000:- & får till & med penagr över efter räkningarna. Har dragit ned föräldrapengen till 4 dagar i veckan då vi inte gör av med några pengar direkt längre, det är typ kläder till Alice & mat. Kommer väl bli några kronor mer nu när jag har bil, men vafasen det drabbar ingen fattig.



Inköpen -tvättade & klara för användning

Idag är Alice märkesnörd...

Igår fick Alice bada. Hon har ju förut knorrat lite vid badet, det har skrikits vid hårtvätt & när hon kommit upp  Vi har inte velat skrämma henne genom att bada för ofta. Men samtidigt bada måste man så jag försökte prata runt lite om hur andra gör & försöka hitta en så bra badningsrutin som möjligt. Så hon fick bada efter 2,5 h sömn, nymatad. jag hade ställt badbaljan i duschen & satt på knä, höjde badtemperarturen med 1 grad till 38 grader & micrade handdukarna.
& som hon njöt, mannen som annars brukar hålla henne i badet fick nu stå & titta på medan hon badade & tvålades in från topp till tå & till & med gillade att tvätta håret. Sen fick hon svepas om i de varma handdukarna & så blåste jag på henne med hårtorken (Tips från killbebisens mamma) först titta hon på mig som om jag var dum i huvudet men så sken hon upp i ett soligt smajl & låg & jollrade insvept i handdukarna.


Idag har Alice märkeskläder -MOLO, såklart Farmor som shoppat


Mannen nattade Alice igår så jag fick se Allsången. Sen gick vi & la oss båda två klockan 21, så i natt har jag nog skrapat ihop en 6-8h.


Idag tänkte jag & Alice göra stan. Hon behöver lite nya kläder & så ska hon få en snuttefilt som jag kan lägga över hennes ansikte när hon ammas ute bland folk bla, hon är så nyfiken man får ta av sig kläderna som är i hennes sikt annars är de mer intressant än att äta. Alice gillar bäst att liggammas, men nu övar vi sittamning då man blir lite lätt låst av att bara kunna ligga, så nu har jag tagit fram amningskudden igen. Är inte helt nöjd med den, får se om det blir en sväng till JYSK efter en annan modell som mina kompisar älskar.




Leoparden (?) fick Alice av min Irlandsvän igår & den har Alice pratat med & klappat en jättelång stund här på morgonkvisten medan jag åt frukost, plocka ur diskmaskinen & skalade färskpotatis till ikväll då det blir sill & potatis, kanske en jordgubbe oxå -Alice har inte fått en enda prick efter min jordgubbsätning häromdagen.


Alice har däjtat

Idag har Alice haft killbesök, en kille som är hela 1 månad äldre än henne. Å han är så himla söt, mörk som mamma. Glad & sprallig kille som redan kommit på det där med att sitta -som är så himla kul. Han har fått koll på sina händer & tar saker & snuttar på. Urgullig!



Det nyblivna paret!

Alice sov en timme då vi passade på att fika & sen lekte de en stund på golvet. Då blev vi hungriga & beställde pizza & kebab & mumsade i oss. Vår kompis som bor på Irland var oxå med, hon var hemma 10 dagar & åkte på turné för att hälsa på alla sina vänner & de som nu fått barn -det är en hel drös.

Grattis Alice

Idag har Alice sin första namnsdag! Så vi firade den med att åka & handla en ny pyjamas till henne på BRIO. Köpte även present till hennes äldsta kusin som fyllt 7år. Det blev 4 pysselböcker.

I natt åskade det så att jag trodde huset skulle falla ihop, dunder & brak det skakade i hela huset. Vi bor ju vid havet som i en dal mellan berg & åskan lixom studsar emellan, man hör hur det cirkulerar runt oss. Jag låg vaken hela tiden, mannen vaknde av största smällen -men Alice sov som en stock.



Alice provar kusin H´s diadem

Alice & jag har bil i 3 veckor -svärmor & svärfar bor i sommarhusen hela semestern. Så jag njuter av friheten, bara vetskapen om att jag KAN är enormt skön. Idag skulle vi shoppa lite födelsedax presenter, men favoritbutiken var stängd på måndagar. Så det blev BRIO istället. Nästa gång jg ska ut ska BabyBjörn med för dt är urtungt med bilstolen & at ha henne i famnen funkar så länge man int ska handla mkt & skriva på kvitton "eh kan du hålla i kvittot tack"...



Kusin Vitamin

Vi har bestämt oss för att försöka hålla mattiderna på scemat på ett ungefär, men sovtiderna funkade inte alls. Om hon enligt schemat skulle sova 1,5h sov hon 45 min & då skulle man ändå hålla henen vaken tills nästa sovtid som kunde vara 2h & 45min iväg -DÅ får man garanterat en tjurig bebis, så hon får sova när hon är trött & äta mer regelbundet & nu har vi haft pigg & glad tje i 2 dagar & idag är hon oxå på bra humör. Känns skönt!

I´m back again...

Har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna -men jag har varit i fart & fläkt igen -träffat folk & haft det bra jag ska berätta!

Torsdagen:

På förmiddagen stod jag i min hall & nattade Alice med tårarna rinnande ner för min kind -kände att jag var så trött, så uttråkad så socialt utsvulten & så ledsen över att Alice aldrig verkar vara nöjd.
Men så kom min granne in på fika & även om Alice var grining & skrek till & från så gick det att umgås, fika & prata & det som hänt under dagen var inte "Alice har strulat 15 gånger" utan JAG hade faktiskt något att berätta för mannen när han kom hem. Jag hade lite skvaller om grannar & så hade jag faktiskt gjort något & träffat någon. Jag mådde genast mycket bättre!

Fredagen -Midsommarafton:

Alice började med att krascha schemat totalt -hon var katastrofskrikig &vlle varken äta eller sova på schematiderna, men vi var ju båda två hemma & löste det tillsammans. Tillslut fick vi henne att sova & i lite mat & då blev hon bättre men hon var ingen glad tjej. Vi åkte till mamam & pappa där vi skulle sova över natten. Bilresan gick ok, hon läste bamsebok & titta på sin blomma som jag sytt fast i taket på bilstolen & så sov hon någon minut tuttandes på mitt lillfinger. Men väl framme tog krafterna slut & vid ett blöjbyte när mamma stack ner näsan för långt så började hon gasa upp sig & mamma som inte är van vid det blev helt förtvivlad "varför gjorde jag sådär" men det spelar ju lixom ingen roll, hade det inte varit det så hade det skett när tröjan skulle över huvudet eller dyl. Tog en promenad med Alice i elljusspåret i lila klänning, bh:n som stack fram + läckra bröstvärmare som stack fram ovanpå det -lixom kläderna är inte gjorda för amningstuttar =). Alice sov 1 timme & sen fick hon mat & vi åkte till våra vänner A&K som vi skulle fira med. Deras grannar kom oxå & vi knallade iväg ner till midsommarstången en promenad på ca 45 min Alice började ju med att gallskrika men sen somna hon ganska snabbt. har en filt över vagnen och den minskar ju intryck & hon blir lugnare & somnar snabbare. Väl framme träffa jag två till kompisar & pratade en stund & visade upp Alice. Sen hade vi picknick vid sjön & myste. Alice var verkligen inte på bra humör men vi turades om att hålla och gå omkring & sen när vi skulle hem så somnade hon i vagnen igen & vaknade 2 min att vi kommit tillbaka & jag hunnit kissa =).
Vi åt förrätt & sen var Alice så trött att jag nattade henne & sen sov hon från 19.40 hur skönt som helst -till ljudet av skrikande barn, pratande, skrattade vuxna & musik -helt otroligt, tre ungar hade till & med klampat in till henne utan att hon vaknade. Så det kändes bra att hon somnade fast vi var borta & att hon sov så hårt & skönt & inte tycktes störas av någonting. Vi fick tid att prata, äta & spela spel & sen gick vi hem vid tolv innan hon vaknade för sitt första nattmål som hon ännu inte sover över -hon gjorde det innan hon fick sin mjölkallergi men nu har hon tappat det och äter 2ggr per natt men det kanske kommer tillbaka snart -tycker inte det gör något när jag ändå får ihop en 6-8 h per natt för att hon sover så bra. Hon vaknade lagom när vi burit in vagnen hos mamma & pappa & jag hunnt göra mig i ordning så det var bara i med mat & sen somna allihopa -hur bra som helst! & sen sov hon med bara 1 gungning 5.45 & 1 amning runt 3 snåret till 6.45 -helt underbart!

Lördagen -midsommardagen:

Alice vaknade på ett strålande humör, hon lekte med mormor & morfar & satt fint en stund i en barnstol när vi bulla upp med kuddar & handdukar. Vi åt frukost & sen knalla vi iväg till A&K för att hämta bil & mäta deras fönster -de ska köpa nya av mannen. Alice somnade när jag stod & tjattrade med K & deras barn sparka boll & tjoade precis bredvid, tyvärr vaknade hon när hon flyttades till bilstolen, men mannen agerade lekfarbror i baksätet & resan gick bra.
Det var jätteroligt (som alltid) att träffa Somris & Viktor med familj. Vi fick ju dock ett riktigt midsommarväder, han precis ta ut dynor & duka så började det regna blixtsnabbt från klarblått till bäcksvart så vi åt i gillestugan. Alice strålade som solen & tyckte att Viktor var mycket intressant -men Viktor var lite mer skeptisk =) men tillslut fick hon sig en puss innan hon åkte hem =) sötnosar. Vi grillade korv & åt & sen fikade vi. Alice sov i två omgångar med vagnpromenad, först mannen & sedan jag. När hon var nyfödd & låg på rygg skulle underlaget vara helt slätt annars vaknade hon, men nu när hon ligger på mage vill hon helst ha knagglig grusväg & då somnar hon som en stock. På vägen hem gasta hon igång sig en stund i bilstolen men jag kunde lugna henne med att skaka bilstolen samtidigt som jag sjöng "Gulligullan koko som en gök koko" för full hals. Man har lixom inga hämningar som småbarnsförälder =).
På kvällen fortsatte hon sitt strålande humör & gick sen efter bara minilite skrik att  nattas snällt vid 19.45, vaknade av att hon hade kräkits runt 20 men gick snabbt att nattas om igen & sen sov hon. mannen grillade grillspett under tiden & vi åt framför tv_n. Vid 21 orkade inte jag längre utan kröp ner & sov som en stock. Vid tolv amningen så höll jag på att få panik -jag hade inte kunnat gå på toa på 4 dagar men just då tröck det på ordentligt så jag lirka mig loss från Alice såfort det gick, väckte mannen som somnat på soffan så han kunde va´kta henen utifall jag tagit bort henen för tidigt & han med nöd och näppe in på toa- Puh! Fick rusa en gång till några minuter senare -allt skulel visst ut på en och samam gång =).

Söndag:

Idag har vi haft stora städardagen, Alice är som mest tillfreds när inte allt fokus är på henen känns det som. Hon låg nöjt på babytäcket medan vi dammsög, rysta täcken & damma & feja & torka & sen när hon tröttnat fick hon åka babybjörn på min mage & satt där snällt medan jag hängde in vinterjackor i garderoben och hon typ nästan satt med ansiktet i kläderna i garderoben. Sen tog hon & jag en promenad i vårat elljusspår & så sov hon. Mannen & jag gjorde sallad med skinka & ris & åt. & nyss kom jag hem från en storhandling på ICA -mannen nattade Alice undertiden & hon sov så sött när jag kom hem & gör fortfarande.

Lite bilder...



Övervåningen



Utsikt från balkongen



Mannen bygger ihop grillen svärfar shoppat för 28.800:- (puh!)



Utsikt från altanen



Såhär söt är jag när jag råkar ta det där nappskrället någon minut!

Tänk vad lite sömn kan göra

Igår följde jag schemat & det gick bra, lite svårt att hålla henen vaken 2 timmar på fm men eftermiddagen går bra, sen sover hon som en stock (utan varesig en massa bärande eller mer än 5 min vagngung) & äter bättre -den här damen behöver rutiner förut hur hon små ätit med en halvtimmes mellanrum aldrig riktigt ätit ordentligt & aldrig blivit riktigt hungrig eller riktigt mätt & det funkar inte. Äter hon inte som hon ska sover hon inte som hon ska & är hon för trött vill hon inte äta-hon har sovit dåligt i 2,5 månad & har en massa sömn att ta igen så jag tror att hon kommer hålla sig piggare längre & längre stunder på sina vakenpass. Igår somnade hon 19.40 20 min för tidigt men jag ville inte hålla henen vaken bara för att & sov till 0.30 ammades, somna om 1 vaknade 4.30 ammades & somnade om 5 sov med lite vagngung till 7. Så jag är nöjd!

Alice tar inte napp -vi har övat & övat men det är fortfarande kväljningar när vi stoppar in den.

Idag har hon redan ätit bättre än någonsin & jag tror strulet har samband med mensen att göra -för den dök upp som ett brev på posten igår morse *suck* Har jordens mensvärk oxå så det är inte konstigt jag känt mig små deppig & trött sista tiden.

Idag tog mannen förmiddagen med Alice -jag fick sovmorgon till 8 med en amning vid 7 & sen när de sov förmiddag så gjorde jag mig i ordning & plockade i huset & sen ammade jag henen & stack iväg till dietisten som kom med en massa bra tips & råd angående mjölkproteinet & min amning & sen smakportioner -längtar tills det är dags för smakportioner!

Slut som mamma...

Igår höll jag på att kasta in handduken som mamma- Vi hade gjort schema på Alice på kvällen som jag skulle följa för att få ordning på hennes mattider, men det sket sig redan vid första måltiden & jag fick dras med en megatjurig bebis hela dagen knappt 30 min var hon pigg & glad. Så jag bar & bar och bar & föröskte flörta henne att prata & skrata men icke då. Både vid 9 & vid 12 stod jag & tjurade när jag nattade henne -var så ledsen & slut & såg ingen ljusning på någonting. Försökte ringa hem mannen, men han svarade int 6 när han väl ringde tillbaka då sov hon ju & allt kändes mkt bättre.

Har nu fått hjälp med rutiner & än så läng följer vi schemat & det funkar br -lite svårt att underhålla hnen 2 timmar vakentid bara hon blir lätt trött & tjurig men sover dock bättre när hon väl ska sova.

Ni som ammat era barn -hur länge har era barn snuttat? Alice äter mellan 5-10 min sen är et omöjlgt att få dit henne igen då bara gallskriker hon. Är rädd att hon krånglar för att hon får för lite mat, har börjat pumpa ur efter varje igen, äter efter varje amning, äter mer fett & dricker som en elefant & så försöker jag vila när hon vilar -men det är svårt finns så mkt annat som lockar då =)

Känner at jag behöver mer social samvaro har bjuditin granne på fika på torsdag & planerar ännu en mammaträff i hemstaden -men då åker jag inte förbi mamam samtiigt -när jag väl gör något så vill jag göra det bara för min egen skull & mamam kan faktikt komam hit någon annan dag !

Bjuder er på lite bilder från Hunnebostrand

 Alice åker babyBjörn på pappsen

 Alice har massor att berätta

 Svärfar. mannen & Alice, mannens bror & så lilla jag

Borta bra men hemma bäst..

Torsdag:

Bilen skulle gå kl.7 då Alice brukar vakna klockan 6 och sen somna om 7. Just denna nat väljer hon dock att sova över alla nattmål och vakna klockan 5 istället. Så jag föröskte hålla henen vaken så länge det gick men 6.30 slocknade hon, fick bära henne i 30 min inna svärmor kom & vi kunde åka iväg såklart vaknade hon ju då jag la ner henen i bilstolen. Men hon höll sig nöjd & glad i över 1 timme då det blev frukost & bajsblöjestopp.
När vi kom fram fortsatte Alice sova en tund i vagnen sen fick hon mat & så satte vi henne i babybjörn framåt -riktigt roligt tyckte Alice och satt där som ett ljus och titta sig nyfiket omkring mean vi gick & beställde lunch-känns ju sådär när man ska äta ute "aha en hunnbosallad -om du plockar bort skaldjuren rödlöken, dressingen å så är jag glutenallergiker oxå"... Men de fixade tile n matig variant med potatis vinägrette oh oliver och kronärtskocka. I backen upp till huet lessnade Alice så jag mascherade i snabb takt med henen upp till huset, slängde fram tutten & sen sov hon i 2,5h. Under tiden gick jag & svärmor till Coop & handlade. Kvällen gick oxå bra, Alice tog en liten rassellur vid 19 och höll sig sen glad till 20.00 då frmor skulel byta blöja & det lutade i ett gallskrik-kalas, men sen somnde hon sött efter amning.

Fredag:
Svärfar & mannens bror hade kommit ner under natten. Svärfar åkte iväg för att hämta båten han köpt -men mannen hade ju såklart glömt sitt mastercard (det var han som satt inne med pengarna) så det blev ingen båt denna gång -smartarsel! Vi gick ut & åt lunch & som vanligt precis när maten ska komam in så sätter Alice igång & ska sova, så jag & mannen gck ut med henne, ammade henne & sen kom svärmor och avlöste & tog med henne på en promenad. Som mamam är man ju lite nervös av ig & eftersom Alice gärna skriker i vagnen så kunde jag inte lappana av ordentligt. När vi kom ut var de spårlöst försvunna tog 30 min att hitta dem & då låg min puls på 195 ungefär.  När jag väl sett att hon sov kunde jag slappna av lite. Mannen, hans bror & jag kilde ivg & fixade present åt svärmor. Två fina stora lyktor & en mås i plåt-hon samlar på fåglar. jag kilade förbi skobutiken oxå inna  jag i förväg gick hem & väntade på svärmor & Alice som gått runt halva Hunnebostrand.
På kvällen grillade vi fisk & åt kaldjur -jg provade en havskräfta -Alice har inte fått några misstänka utslag ännu. Alice var lite mer svårsövd & somnde 21.30. Gick då upp & åt lite efterrätt & sen bums ner i säng. Är helt slut på kvällarna.

Lördag:
Vi grattade svärmor på sin födelsedag med paket & sång på sängn. Sedan blev det frukost på övervåningen med utsikt över havet! Lunchen skulel intas i Smögen -det lät så fint men blev ett kaos. Alice blev ledsen redan vid påklädningen då klänningen vi sprarat till detta tillfälle hunnit bli för liten. Sedan gräthon i bilen dit & väl framme var hon hysterisk -just så det inte skull bli. Hon var trött & hungrig ,men vägrade ta tutten så jag frööskte lugna henne men blev så himla stressad -där stod vi på en solgassande parkering med 4 st som står och glor när man förösker lugna henen & ropar tips & råd. Svärmor tyckte vi skulle stoppa henen i vagen och gå tills hn tystnade det hade jag tyckt varit ok om jag visste att hon var trött & mätt -men så var det inte nu. men tillslut fick jag smått panik & det blev skrika sig till sömns i vagnen som gällde -det skar i hela hjärtat på mig. & som jag trodde -hon sov oroligt sov endast då vagnen rullde & vaknade tvärt efter 45 min jätthungrig och inte ett dugg pigg. Är så arg på mig själv efteråt att jag inte stod på mig hade jag fått henne lugn & matat henne hade hon sovit lugnt & längre. Lunchsstället var en ren besvikelse, kändes som skomatsal och en halvtaskig buffé & jag var inte alls hungrig längre. Efteråt ammade jag Alice på en parkbänk & så gick vi en sväng på Smögenbryggan jag, Alice & svärmor. Grabbarna åkte ut & fiska & letade sälar. Blev en snabbrunda & sen snabbt hem igen innan Alice tröttnade, när vi kom hem var hon så trött och hungrig igen och det höll på att bli samam visa igen men nu fick jag henen lugn hon somna en minut & gick sen att få i mat & så sov hon LUGNT i 3 timmar. Jag var så trött & ledsen att jag stängde in mig med Alice i sovrummet & 50 åringen fick roa sig själv tills grabbarna kom hem. Det hade gått enormavågor därute & de hade bara lyckats få upp 1 makril -mannen som här hemma sagt att där får vem om helst makrill var den enda som inte fått napp =). När jag kom ut samtidigt som de kom hem såg svärmor en smula sur ut. På kvällen blev det fotboll & så sövde jag Alice när de åt maten & 21 sov hon & jag kundeäta. Efterrätten åt vi alla samlade innan jag gick & la mig & sov & de andra tog en promenad -int mannen som titta en stund på tv.

Söndag: Alice sov till 6.30 sen blev det snabbfrukost & packning i bilen & så iväg. Hemresan gick oxå skapligt Alice har svårt att somna i bilstolen -ågon om har bra tips om det? Hon är ju svårsövd överhuvudtaget. Så jag har fått söva henen i famnen och sen flytta över henne-men hon sover oroligt & vaknar vid minsta lilla hopp. Hon är ju van vid att sova på mage & det är ju lit svårt i bilstolen. Väl hemma sövde mannen Alice i vagnen & jag hämtade McDonalds mat -lik kul där en McFeast utan bröd & dressing & lök - ja ketchup & senap och sallad går bra =).


Fråga:


Hur söver ni era barn? Somnar de själva+ & har de iåfall alltid gjort så?


Pigga & glada semester firare

Alice sov 20.30-6.11 på 2 amningar-for runt väldigt i vagnen runt 4 men vagnades till sömns igen-klarar alla vanliga ljud kökspyssel,hundklapper+skall &normalt prat. Just nu sover Alice middag,jag läser och mannen bygger grill!

Underbara unge-underbara västkust!

Resan gick bra-2stopp på 6 timmar-Alice sov 2,5h av resan,var pigg&glad bebis 2h&skrek 30min för att hon var trött-gick med andra ord över förväntan.Har tagit en promenad m Alice i babybjörn-jättekul att sitta framåt,köpte lunch&nu har hon sovit 2,5h

Sicket kaos!

Dagen som började så bra, Alice sov till 6 snåret, var vaken 1 timme somnade sedan gott utan minsta lilla skrik, sedan var hon en glad tjej i 1,5 timme innan jag gungade henne trött för att sedan ta en liten promenad med henne i vagnen. Hon gnydde lite och påbörjade lite skrik, men gick att tysta och sedan somna, sen sov hon 1 timme på altanen, blev trött efter 1 timme igen & sov 1 timme till -hon behöver sova 2 timmar för att vara riktigt fräsch men hon blir hela tiden störd antingen ska det bajsas eller så är det något annat -hon får aldrig riktigt sova klart känns det som tyvärr.



Vid 14 dundrade min syster med sina 2 barn in (inte Somris) & då vaknade ju Alice snart nog förstås. Pajen blev jätteläcker att titta på, smaken kan jag inte uttala mig om då jag inte fick smaka den.

Alice är rädd för min syster -hon darrar när hon håller henne och vill inte le ett endaste litet smajl och tillslut ville hon inte vara hos henne utan ville bara vara hos sin mamma. & sen blev Alice rädd för sin kusin -som måste ha hörsel problem dels pratar hon så himla högt, skriker och gapar och har sig -lyssnar inte på när min syster säger åt henen och om jag säger åt henen börjar hon bara tjura. Så Alice blev livrädd då hon skrek och det blev inte bättre när hon visade saker för Alice med sån fart och kraft att det blev alldeles för mycket & Alice började gallskrika -fick tillslut söva henen en stund för att få henne lugn, men det höll bara i sig 15 min sen var det kört igen. Tog 1,5 timme att få henne lugn & sovande, efter 1 timme åkte de hem, då hade jag kört in dem i köket bett dem hålla käften och hålla sig därinne något kusinen inte klarade av -hon är så jäkla osmidig dänger i dörrar & ropar mamma högt & tydligt på väg från toaletten precis bredvid oss. Stängde tillslut in oss i sovrummet och vaggade vagn tills de åkte -var helt slut sen.

Alice hade svårt att komma till ro ävn på kvällen, fick kämpa som ett djur för att hon kulle somna till sin powernap på 30 min. Slet som ett djur för att få henne att sova på kvällen -hon var så övertrött att jag tyckte så syn om henen -det skar i mammahjärtat. Hon somnade 21 för att vakna med ett ryck efter ca 30 min, men äntligen vid 22 så sov hon för natten & så hon sovit -2202.30 2.50-6 6.45-9-30 & nu sover hon igen. Idag har hon varit lättsövd igen -men otroligt trött ser helt rökantad ut under ögonen. Min lilla plutta!

När jag tänker efter minns jg att jag redan som gravid var helt slut efter besök hos eller av detta gäng Alice for redan i magen runt som ett jihu- tror det är något med deras röstlägen för min syster har nog oxå ovanligt mycket vax i öronen med den ljudnivån & att de aldrig kan låta bli -som gravid var det magen som skulel petas på och nu är det Alice. Får hoppas det blir bättre när Alice blir större och mer vaken. Det är ju inte lätt för henen hon är ju van vid att lufsa runt här hos mig & mannen -ingen av oss gör speciellt mycket väsen av oss =)

Antar att detta blir sista inlägget på ett tag -imorgon drar vi ner till Hunnebostrand för att fira svärmor 50 år

 



Hunnebostrand augisti 07-trött illamående gravid Nhea på picknick-skaldjur vid solnedgången!



Solnedgången Hunnebostrand augisti 07



Hunnebostrand 12-14 dagar innan Alice tillverkades

Blåsig dag

Usch -jag känner att jag börjar bli alldeles för bekväm -kommer knappt utanför dörren för att hämta posten. Har inte gått en barnvagnspromenad på 2veckor & inte träffat en människa som rent ut sagt inte klivit in genom våran dörr. Måste börja skärpa mig! Igår blåste det så mycket så inte ens altanen vågade jag mig ut på =) Ska föröska få mannen att fixa den där bilen vi pratat om till mig -just nu lutar det åt en V40 -trots lastkant.

Igår fick jag spontanbesök av en kollega -hörde ett svagt hallå då jag & Alice var i tvättstugan. Jätte roligt! Har inte träffat henne på evigheter, hon ska gå i pension till semestern & hade hoppats jag skulle få hennes tjänst -men nu helt plötsligt ska den omorganiseras på jobbet, så den där tjänsten lyser med sin frånvaro till bådas besvikelse. Alice fick 4 små badbåtar -likadana som hennes barnbarn (barnen har en pappa som är kändis hihi en gång mötte jag honom på ICA & hälsade för jag tyckte jag kände honom -men det gör jag ju inte -har ju bara sett honom på tv X antal gånger) älskar att leka med. Sen blev Alice jättetrött & började skrika & då ville hon inte störa längre -men trevligt med besök även om det var en kortis.

Håller på att packa inför helgen, har rensat Alice kläder en gång till -det dyker upp för smått & alldeles lagom kläder på diverse ställen. Kommer väl åka iväg med 100 plagg åt Alice och ha glömt mina kläder hemma =)



Idag kommer min syster med hennes två huliganer -har lagat Leilas citronpaj med hallonmaräng -nej jag kan inte äta den själv (jag får skivad banan & hallon med en klicka havrebaserad glass). Alice är än så längenöjd med att vara med sin mamam i köket hon ligger antingen i vagnen och tittar eller på en filt eller i babysittern -det blir ju inte så långa stunder åt gången -men hon ska ju baka med sin mamma när hon blir så stor att hon kan så hon får tidigt lära sig att vara med ;-)

Såg att typ mina inlägg de senaste månaderna hamnat under förlossningsberättelse *suck* ska fixa till det någon dag! & så vill jag bara säga att de kort som är felvända i min blogg är rättvända när jag lägger in dem -någe vajsing där så hoppas ni inte vridit huvudet ur led än.



Jag kan gunga gungstol -SJÄLV!

En mysig helg!

Har haft en mysig helg -med ett undantag -Alice fick ont i magen lördagskväll, så nu har jag även tagit bort chips (kan innehålla spår av mjölk *suck*) & godis (vet inte om hon reagerar på färgämnen ller dyl eller om de oxå innhåller spår av mjölk) & testar även att vara äggfri ett par dagar. Inte trodde väl jag att lättsaltade chips kunde innehålla mjölk -som vanligt var det mannen som lusläste på påsen & fick syn på det. Har även ätit glutenfri pasta med sojamjöl -det stod att soja & mjölk kan vara snarlika & att bebisar även kan reagera på det & bör undvikas för barn under 6 mån -så ingen mer sån pasta.

Vi har myst på altanen i värmen



Denna fot-ställning hade lilla fröken i magen

Mannen har hållt på med altanen, satt upp vindskivor, jag har pysslat lite när Alice sovit, hittade en kartong med ute saker, en groda, en nyckelpiga, ljuslyktor mm som jag ställt upp bland våra blommor & grönsaker. & så har jag redn en halvfull kartong med urväxta kläder -kommer kunna starta barnbutik sedan =)



Igår kväll tog Alice morfar svängen förbi oss när han åkte hem från Somris, han fick sig lite Alice-gos & så grillade vi grillspett innan han åkte hem för att vattna blommorna (antar att mamma tjatat honom blå om dem =) ).



Balett?Gymnastik? Morsan skärpning -jag ska ju bli fotbollsproffs!

Alice fick bada med mannen i stora badkaret igår, hon tyckte det var härligt -men det är desto värre att kliva upp ur badet -usch vad hon skriker innan hon är torr & påklädd - försöker bylsa in henne i stor handduk men det duger inte.



Idag när jag slog igång datorn funka inte tangentbordet & sen vägrade Alice sova & när hon väl somnade så antingen spydde hon eller börja slicka på kuddöverdraget & vaknade av det. Själv var jag skithungrig & småsur -nu har jag sovande bebis & precis ätit köttfärsbiffar med pastasallad (utan soja)-med broccoli, gula tomater, medelhavsmixsallad & majs.

Tänkte passa på att sätta mig ned & skriva packningslista -Vi drar til västkusten tors-sön, bestämde oss för att åka tillslut -Alice mår bättre & jag håller på att ruttna ihjäl här hemma. Bilresan får ta den tid det tar bara Alice mår bra - & så blir det inget Spa för mig -mannen & Alice farfar var så morska här & stod & sa att Alice reder de nog ut ska jag se (när jag sa att jag inte ville gå på spa för et funkar inte) -så mannen fick prova en förmiddag själv med Alice -matning & sövning. Själv stängde jag in mig på toa & tog en dusch -tror det gick 5 min så behövde han hjälp att värma flaskan, sen blev hon galen när han gav henne flaskan & skrek som en stucken gris tills han 10 min senare kom in & hämtade mig så nu fattar han oxå att det INTE GÅR. Det enda som sedan gick att lugna henne var att vagga henne och ha tuttarna bara så vid minsta lilla tystnad kunna trycka in en tutte snabbt som sjutton i munnen på henne & när hon väl blivit tyst & ätit -då börjar hon spy slem eftersom hon skrikit så mycket. Så nej tack inga skrikande bebisar i onödan, hellre en nöjd Alice än 45 min fotbehandling -det får jag ta nästa år istället!

Sommar & soliga dagar...

Att det är sommar & redan en bit in i juni har nästintill gått förbi mig, fråga mig vilken dag i veckan som helst vad det är för dag & datum -så får du ett förvirrat svar. Tiden går fort men nu hinner jag med att njuta av Alice.

Alice har upptäckt att hon har händer, de studeras flitigt & hjälp vad roligt när de rör sig! Hon kan även med vilja föra vänsterhand mot munnen & smaska lite på den -tror hon kommer bli en suga-på-tummen-tjej!



Igår tog jag mig ner på stan & till ICA en snabbis när Alice sov -skulle byta ett par byxor som Alice mormor lyckats köpa 2 par utav i olika storlek varav den ena storleken redan var för liten. Hittade 2 bodies, 1 par shorts & 1 kortärmad&kortbyxad pyjamas. Skulle egentligen köpa ett par till gardiner på hemtex men det var stängt förstås så jag kör nog ner en ännu snabbare snabbis idag när mannen kommit hem från jobbet.

Igår tog hela familjen en eftermiddagslur, mannen med Alice i soffan & jag kröp ner i sängen. Så skönt!

 
Japp skitläckert när tuttvärmaren sticker fram =)

Alice sov lite dåligt på eftermiddagen, men det tog hon igen på kvällen, hon somnade 18.30 & var endast vaken en timme mellan 19.30-20.30 innan det var nattning igen. Vi passade på att njuta av grillad makrill med potatis, grillad sparris, ananas & champinjoner.

Sedan smög vi in i sovrummet & testade kvalitén av "broderierna down there" (det är mamma som kallar stygnen för broderier) & de höll -nästan mer spännande än att förlora oskulden ;-).


Knubbisben

Idag jobbar mannen -värsta lördagen innan de stänger för sommaren på lördagar, så han väntas nog inte hem före 14.30-15 snåret (deras officiella stängningstid är 12, men de kommer aldrig därifrån före 13 & inte förän 14 på sommaren -folk är bra fräcka).



Lägg av nu morsan -jag HATAR att ha solhatt!

Alice nojiga mamma

Igår sov Alice jätte mycket -förut har jag nojat mig för at hon sover för lite -igår kände jag i pannan efter feber & kolla till henne hela tiden i vagnen så hon andades =). Tillslut blev det lite trist att vara mammaledig med en sovande bebis & när hon väl var vaken & ville gå & lägga sig igen efter bara 1 timme bad jag henne vara vaken en stund till -men det ville hon inte.

Mamma har skrivit till mig som jag ska ha sen när hon inte finns längre -men när hon skriver dyker det upp så mycket frågetecken så hon har bett mig läsa & svara -skit sorgligt att läsa, skitsvårt att svara... Har komponerat ihop några rader igår iallafall...

Vi åt middag i lugn & ro -blev ingen "afton-måltid" direkt. Alice tog sin vakenperiod på kvällen, mellan 18-20.30 var hon strålande glad & lekte med si papap på babytäcket tills A la Emma började då var det mycket roligare än pappa -hon titta storögt i en hel halvtimme -även då mannen föröskte istrahera henen & prata med henne -men hon ville se Emma. Sen fick hon en natt slurk & så han jag knappt börja gunga henne så sov hon.

Så vi njöt av en kopp te (jag) & irish coffé (mannen) & ett fat med frukter -det var vad huset bjöd i "godisväg".

Idag fick jag sovmorgon till 9.30 -mannen tog Alice & slängde bara in henne för amning & sövning.

Våra sommarskor har kommit bort över vintern -mannen har precis krypit runt på vinden med pannlampa -men han är ju typ världens sämsta på att leta så om jag kryper in där så hittar jag dem väl på ett kick ;-). Nu står han & gräver hål så vi kan gjuta plintar för del 2 av 3 av altanen. Så småningom kommer vi ha en inglasad del, ett soldäck & en del med badtunna.

Vår nya bebis...

Vi har en helt ny tjej, hon är glad, sover bra & gnäller bara vid trötthet & hunger & det kan amn ju får göra tycker jag-jag njuter av varje sekund!



Igår hade vi besök av Alice mormor -de lekte jättebra så jag han med massor. Jag dammsög hela huset, plockade ordning i köket, rysta alla filtar & täcken & bytte gardiner i sovrummet. Fick endast rycka in som sövare en gång för -mamma är ju ändå bäst när man är trött!



Mamma hade med sig ugnsstekt lax med potatis & jag fick cocktailfrukter med majonäs istället för legymsallad & så festa vi på en supergod honungsmelon till fikat.

På morgonen tog vi ett besök på BVC-mannen kom hem & skjutsade oss, Alice har nu klippt 6kg gränsen -jag kommer blir urstark i armarna! =) Hon hade ökat även på bröstmjölken så det känns skönt -hon äter så korta stunder men verkar få i sig det hon behöver 5-10 min sen är hon nöjd & så får hon en liten slurk innan hon ska sova. Hade även samtal och fick fylla i papper om förlossningsdepression -jag klara mig-visst har det var jobbigt ett tag, men deprimerad har jag aldrig känt mig bara trött & frustrerad & orolig =).

Igår fick hon sitta i babysittern då jag övertalades att klippa mannen, så han är halvklippt kan man säga för hon lessna innan vi var riktigt klara, det blev "eh du -du har en jättelång test i luggen kan du inte gå och klippa av den själv" ...hehe hans kunder kommer få det roligt idag -ska rätta till det ikväll! Sen somnade hon sött klockan 22 & vi med så jag fick 6 timmar sammanhängande sömn i natt & sen 2,5 timmar till fast då sov jag ordentligt bara 1,5, men jag känner mig som en ny människa! & det är så skönt att gå runt här hemma när det är lite fräscht igen -kändes som en instängd dammburk ett tag - vi har ju inte kunnat haft altan dörren öppen heller mer än på kvällarna då grannen sprängt -Alice bryr sig inte märkvärt har bara hoppat till 2 gånger när hon precis skulel somna -men jag hoppar till varje gång & mamma höll på att trilla av stolen & utbrast "Vad fan var det?" igår när de sprängde då vi åt lunch!

Mår så bra idag -känner att livet återvänt -Alice mår bättre & är en lättare bebis & jag mår bättre då jag är en utsövd inte lika orolig & frustrerad mamma! Hoppas innerligt att detta håller i sig!



Titta jag kan sitta själv i soffan!!

Dagens meny:
Frukost: 2 grova gluten&mjölkfria brödskivor medmjölkfritt smör, skina&mosad avocado
Lunch: hemmagjorda köttbullar med pressad potatis, körsbärstomater, avocado & riven morot
Fika: havredigestive & en frukt
Kvällsmat: kyckling ris & kayennemajonäs & grönsaker
Kvällsfika: havreknäcke med mosad avocado

Ofrivillig bantning

Söndagen gick bra, svärmor putsade mina fönster, storhandlade & betalade Alice kläder med farfars pengar =). mannen och svärfar byggde altantak.

Igår var det full rulle hela dagen & jag var så trött så jag trodde jag skulel gå av innan Alice äntligen somnade efter en kväll av övertrötthet & evigt snuttande.

Mannen var ledig igår och vi åkte till BVC 9.45, Alice hade gått upp 200g över helgen & BVC sköterskan tyckte vi hade fått bra resultat med uteslutande av mjölk. Nu har jag börjat amma igen & idag har vi inte haft en enda fight vid matningen-känns skönt. Hon är fortfarande lite skrikig men det får vi nog stå ut med, BVC sköterska kallade henne en blyg tjej med hett temprament.

Åkte till lasarettet & hämtade recept på Nutrigen & kalktabletter, Apoteket är ju roliga, först får man stå i en kassa och betala receptfritt. Sen en andra kassa och lämna in sina recept & sen i en tredje kassa blir man uppropad till & får sina saker & betalar...

Mannen satt & läste allergipapprena medan han stekte pannkakor och insåg att mjölkallergi & laktos inte är samma sak -så när han satt & tröck i sig laktosfria pannkakor fick jag äta en risotto på vildris, skinka, majs, avocado, tomat & paprika. Känns som en ofrivilligbantningskur -har redan tappat 0,5kg till, har 3,5 kg kvar till inskrivningsvikten 5,5kg till matchvikt.
Vi han iallafall äta utomhus på altanen i fred inan lilltrollet som tog sin kvällsrasselvila vknade & fick komm ut insvept i en filt & låg & bubblade i min famn.

Alice somnade efter hundra års snuttande vid 21 igår på mannen -puh tänkte jag -äntligen en tidig kväll, men 30 min senare vaknade hon skulel snutta mera, skulle inte snutta, skrek & var övertrött men gick inte att  söva, men tillslut vid 23.15 låg hon och mannen och sussade i fåtöljen & jag kunde sluta mina gröna ögon för natten. Då hade jag hunnit tjura i 3 omgångar av trötthet & frustration & var helt övertygad om att det inte blir några syskon till Alice.

Idag verkar hon må bättre än på länge- hon har ätit rejält 2 gånger, småsnuttat 1 gång och är nu inne på 2:a vilan för dagen. Själv tänkte jag passa på att sova lite jag oxå. Grannen spränger lite på sitt berg på tomten så vi kan inte vara ute om jag nte vill att hon ska vakna vid varje sprängning...

Flaskfight!

Jag får lov att börja med att be om ursäkt till Anna Wahlgren- jag tror ta mig sjutton hon har rätt -mat, mera mat och massor av mat -OM det är rätt mat förstås. Alice hy är jättefin, förut var hon fnasig och röd på öron och tinningar allt det är borta -därmed har jag lagt till RÄTT mat till Annas tes.

Igår började Alice konstra redan på morgonen så vid 7.30 stod jag med tårarna rinnande för kinderna & en skrikande bebis i vagnen & han skulle åka och jobba så då sa jag "Måste du jobba idag?" så svärfar fick hoppa in och jobba på sin lediga helg. Men vad gör man inte för sitt barnbarn?!

Vi satte oss ned mannen och jag & tänkte till -NÄR konstrar hon & NÄR går det bra? Vi kom fram till att när hon sover sin eftermiddagssömn och därmed äter sitt kvällsmål så funkar kvällarna bättre. Så vi gick stenhårt in för att hon skulle få sin sömn och mat -även om hon protesterade vilt. Så när Alice säger till att nu är jag hungrig så springer mannen mot flaskan och jag börjar lugna -för hon eldar upp sig på en sekund och det går inte ta henne innan då bara spottar och fräser hon- hon vill säga till själv att nu är jag hungrig. Sen får jag dra på ett jättesmajl som säger "Allt är bra" , trycka in flaskan i munnen samtidigt som jag guppar henne i famnen och överöstar hennes skrik med "Lugn lugn gumman -bara lugn" & dra på trissor tillslut tar hon flaskan & snuttar som aldrig förr. Detta fenomen att hon blir så arg att hon inte tar maten hände även då jag amamde och vid tutten kunde jag inte lugna henne -men med flaskan så går det -även om både jag & manenn tänkt att nä hon är inte hungrig hon vill inte ha ett antal gånger innan hon tillslut tuttar tag & blänger på mig med sina stora mörka ögon & då får man smajla och säga att "allt är bra ät du gumman" & så tuttar hon på.

Igår kväll åt hon i tre omgångar med lite gnissel och flaskfight emellan men 210 ml sammanlagt senare så sov hon. Tänkte att nu åt hon väl för mycket och fick ont i magn för det men icke och inte heller spydde hon upp ett endaste gram. Natten har gått bra hon sov 21.30-01.30 2-4 4.30-6. När jag bytte blöja på henne vid 6 somnade hon på skötbordet -det har ALDRIG hänt förut, så amnenn fick komma och titta han oxå -gullunge. & morgonens flaskfight var kortare än gårdagens fighter -så snart så kanske hon kopplar hunger+flaska = Det är så gott att må gott igen.


Eftermiddagssömnen i soffan på 2 timmar & 40 minuter med Peter Le Marc på hög volym -då han jag sova en slurk, pumpa ur, fixa och dona här hemma, mannen fixa klart med altanen så taket kan komma på idag, samt hämta grekmat & vi han äta i lugn och ro (ok numer slänger man i sig maten med risk för att bli avbruten annars) innan hon vaknde åt lite mat coh sen bubbla i sin pappas knä innan hon ville ha mera mat massor av mat för att somna för natten.


Kvällsbubbel hos mannen

Idag kommer svärmor & svärfar - mannen & svärfar ska bygga altantak. Svärmor ska få åka till ICA & storhandla, ner på stan och handla lite bebiskläder och dinappar samt steka pannkakor =). Själv tänkte jag fortsätta fighten -Alice mot mig & flaskan =). Det är ju inte direkt så att man åker ner på stan och tar en fight på ett café -folk måste ju tro att man är galen när man håller på -men trägen vinner & varje gång sedan vi kom på att det var hungrig hon var så har det tillslut funkat varje gång & hon ätit massor för att sedan somna gott & djupt.

RSS 2.0