Borta bra men hemma bäst..

Torsdag:

Bilen skulle gå kl.7 då Alice brukar vakna klockan 6 och sen somna om 7. Just denna nat väljer hon dock att sova över alla nattmål och vakna klockan 5 istället. Så jag föröskte hålla henen vaken så länge det gick men 6.30 slocknade hon, fick bära henne i 30 min inna svärmor kom & vi kunde åka iväg såklart vaknade hon ju då jag la ner henen i bilstolen. Men hon höll sig nöjd & glad i över 1 timme då det blev frukost & bajsblöjestopp.
När vi kom fram fortsatte Alice sova en tund i vagnen sen fick hon mat & så satte vi henne i babybjörn framåt -riktigt roligt tyckte Alice och satt där som ett ljus och titta sig nyfiket omkring mean vi gick & beställde lunch-känns ju sådär när man ska äta ute "aha en hunnbosallad -om du plockar bort skaldjuren rödlöken, dressingen å så är jag glutenallergiker oxå"... Men de fixade tile n matig variant med potatis vinägrette oh oliver och kronärtskocka. I backen upp till huet lessnade Alice så jag mascherade i snabb takt med henen upp till huset, slängde fram tutten & sen sov hon i 2,5h. Under tiden gick jag & svärmor till Coop & handlade. Kvällen gick oxå bra, Alice tog en liten rassellur vid 19 och höll sig sen glad till 20.00 då frmor skulel byta blöja & det lutade i ett gallskrik-kalas, men sen somnde hon sött efter amning.

Fredag:
Svärfar & mannens bror hade kommit ner under natten. Svärfar åkte iväg för att hämta båten han köpt -men mannen hade ju såklart glömt sitt mastercard (det var han som satt inne med pengarna) så det blev ingen båt denna gång -smartarsel! Vi gick ut & åt lunch & som vanligt precis när maten ska komam in så sätter Alice igång & ska sova, så jag & mannen gck ut med henne, ammade henne & sen kom svärmor och avlöste & tog med henne på en promenad. Som mamam är man ju lite nervös av ig & eftersom Alice gärna skriker i vagnen så kunde jag inte lappana av ordentligt. När vi kom ut var de spårlöst försvunna tog 30 min att hitta dem & då låg min puls på 195 ungefär.  När jag väl sett att hon sov kunde jag slappna av lite. Mannen, hans bror & jag kilde ivg & fixade present åt svärmor. Två fina stora lyktor & en mås i plåt-hon samlar på fåglar. jag kilade förbi skobutiken oxå inna  jag i förväg gick hem & väntade på svärmor & Alice som gått runt halva Hunnebostrand.
På kvällen grillade vi fisk & åt kaldjur -jg provade en havskräfta -Alice har inte fått några misstänka utslag ännu. Alice var lite mer svårsövd & somnde 21.30. Gick då upp & åt lite efterrätt & sen bums ner i säng. Är helt slut på kvällarna.

Lördag:
Vi grattade svärmor på sin födelsedag med paket & sång på sängn. Sedan blev det frukost på övervåningen med utsikt över havet! Lunchen skulel intas i Smögen -det lät så fint men blev ett kaos. Alice blev ledsen redan vid påklädningen då klänningen vi sprarat till detta tillfälle hunnit bli för liten. Sedan gräthon i bilen dit & väl framme var hon hysterisk -just så det inte skull bli. Hon var trött & hungrig ,men vägrade ta tutten så jag frööskte lugna henne men blev så himla stressad -där stod vi på en solgassande parkering med 4 st som står och glor när man förösker lugna henen & ropar tips & råd. Svärmor tyckte vi skulle stoppa henen i vagen och gå tills hn tystnade det hade jag tyckt varit ok om jag visste att hon var trött & mätt -men så var det inte nu. men tillslut fick jag smått panik & det blev skrika sig till sömns i vagnen som gällde -det skar i hela hjärtat på mig. & som jag trodde -hon sov oroligt sov endast då vagnen rullde & vaknade tvärt efter 45 min jätthungrig och inte ett dugg pigg. Är så arg på mig själv efteråt att jag inte stod på mig hade jag fått henne lugn & matat henne hade hon sovit lugnt & längre. Lunchsstället var en ren besvikelse, kändes som skomatsal och en halvtaskig buffé & jag var inte alls hungrig längre. Efteråt ammade jag Alice på en parkbänk & så gick vi en sväng på Smögenbryggan jag, Alice & svärmor. Grabbarna åkte ut & fiska & letade sälar. Blev en snabbrunda & sen snabbt hem igen innan Alice tröttnade, när vi kom hem var hon så trött och hungrig igen och det höll på att bli samam visa igen men nu fick jag henen lugn hon somna en minut & gick sen att få i mat & så sov hon LUGNT i 3 timmar. Jag var så trött & ledsen att jag stängde in mig med Alice i sovrummet & 50 åringen fick roa sig själv tills grabbarna kom hem. Det hade gått enormavågor därute & de hade bara lyckats få upp 1 makril -mannen som här hemma sagt att där får vem om helst makrill var den enda som inte fått napp =). När jag kom ut samtidigt som de kom hem såg svärmor en smula sur ut. På kvällen blev det fotboll & så sövde jag Alice när de åt maten & 21 sov hon & jag kundeäta. Efterrätten åt vi alla samlade innan jag gick & la mig & sov & de andra tog en promenad -int mannen som titta en stund på tv.

Söndag: Alice sov till 6.30 sen blev det snabbfrukost & packning i bilen & så iväg. Hemresan gick oxå skapligt Alice har svårt att somna i bilstolen -ågon om har bra tips om det? Hon är ju svårsövd överhuvudtaget. Så jag har fått söva henen i famnen och sen flytta över henne-men hon sover oroligt & vaknar vid minsta lilla hopp. Hon är ju van vid att sova på mage & det är ju lit svårt i bilstolen. Väl hemma sövde mannen Alice i vagnen & jag hämtade McDonalds mat -lik kul där en McFeast utan bröd & dressing & lök - ja ketchup & senap och sallad går bra =).


Fråga:


Hur söver ni era barn? Somnar de själva+ & har de iåfall alltid gjort så?


Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter verkligen härligt med lunch på Smögen, synd att det inte levde upp till illusionerna. Man ska alltid lyssna på sin intuition vad gäller barnet, inte minst för att man som mamma faktiskt har ett sjätte sinne gällande barnet i början.

Min son sov en gång om dagen i början och var extremt lättväckt. Däremot var han alltid trött på nätteterna. Han vaknade, åt och somnade snabbt om igen. Han kunde faktiskt somna själv tidigt. Jag frågade en trebarnsmamma om hennes bästa tips och det var att bebisar faktiskt kan somna själva. Jag provade första gången när han var sömnig (mitt i natten) och färdigammad. Han var vaken och jag la ner honom i vagnen och väntade på protesten som aldrig kom. Så jag körde vidare på det. Men precis som du är inne på själv, det går ju inte om de inte är mätta, torra och trötta.

På dagen vagnade jag honom tills han sov, ofta sjöng jag samtidigt.

Just det: jag kör napp också. Värt att testa? Han får bara napp när han ska sova, aldrig annars, så nu vet han precis vad som ska hända när jag tar fram nappen. Ibland slänger han tom nappen för att markera att han inte alls tänker sova, tihi! Nackdelen med napp är dock att han vaknar ibland när han tappar den, och då kan jag behöva rycka in, men det händer nästan inte längre.



Oj det blev långt, lycka till!

2008-06-16 @ 13:39:42
Postat av: Jasmin

Och av någon anledning syns det inte att det var jag som skrev kommentaren ovan.

Kramar från Jasmin.

2008-06-16 @ 13:41:25
URL: http://jasminsliv.blogspot.com
Postat av: Anna (england)

Jag hade stora problem med matilda, hon ville aldrig somna nån annan stans än vid tutten tills hon var 18 månader. Sen hade vi ett par för jävliga veckor innan hon ville sova skjälv.Det funka till slut!

Med Gustav började jag lägga honom ensam (trött mätt och ren givetvis) i sin säng med klassisk musik på i bakgrunden redan vid 4-5 månader. Han somna inte alltid men han gör det utan problem nu (ett år i lördags)och han är vaken när jag lägger upp honom, om han lyckas somna innan jag lägger upp honom kan han vakna och bli sur för det inte var där han somna. När Alice får lite mer rutiner, oftast vid 4-5 månader lägg henne en stund varje dag, gör samma sak varje ggn, bebisar älskar rutin!

2008-06-16 @ 17:46:06
Postat av: En Mölnbobos Liv

När han var nyfödd så somnade han vid amning och sen kunde han vakna till när man skulle lägga honom i vagnen, men vi har nästan aldrig behövt bära på honom eller köra honom i vagnen. Utan mestadels har han somnat i vagn/soffa/lekhörna på dagtid och i sin säng på kvällen utan att vi behövt vara där eller göra något som sjunga eller vyssja.



2008-06-16 @ 22:03:25
URL: http://www.annakarlsson.se/blogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0