Vilken JÄVLA Fest!

Igår när Alice åkt, passade mannen och jag på att åka ner och luncha i hamnen. Jag njöt av en Lax & Fetaost sallad. Sedan ägnade vi eftermiddagen åt att slappa, eller mannen grävde land & satte potatis & jordgubbar och gräslök. Stämningen blev bättre och bättre under dagen.

Vid 17.30 snåret var vi ombytta och klara så då vandrade vi upp till en granne på Fördrink. & vilka outfits jag har beskådat. Det var helt otroligt vad folk skakat fra, Det har varit jeansjackor med både nitar & nakna damen, peruker utan dess like, axelvaddar & pumps längre än längst. & vilket gäng. Vid middagen hamnade jag bredvid en läkare & han var gentleman ut i fingerspetsarna drog ut stolen, fyllde flitigt på med vin, & serverade mat och var lätt och rolig att prata med. Mitt emot satt grannen mittemot & han är så jäkla rolig att man skrattar bara man ser honom. Jag hade supertrevligt! efter maten drogs det ihop till mer grupperingar, vi grannar höll i hop, satt länge ute och pratade och drack vin. Sen kom dansen igång & Sing Star och vi rockade loss som bara tusan.Det blandades drinkar & det pratades och jag skrattade så jag fick onti  magen. Det drog ihop sig till Tequila race & sen kunde värden knappt prata så då var det dags att lulla hem, klockan var då 3.00.



I morse klockan 9 vaknade jag av att ögonen klibbat ihop. Då hade jag glömt plocka ut linserna när jag gick och la mig. masade mig upp & ångrade genast min insats, la mig i soffan & små slumra tills manenn kvickna till vid 11 & fixade frukost, sen blev jag människa igen.

Efter Robinsson åkte vi och hämtade Alice. Vi fick fika & svärmor var riktigt trevlig. Kanske det dåliga samvetet eller hennes sätt att be om ursäkt. Alice håller på att få tandsing nr 2 & hade gnällt endel på natten. men nu var hon en pigg & glad tjej som for runt och pysslade och klämde i sig en hel skål med hallon. Hon älskar verkligen hallon den lilla damen.

Sen åkte vi hem till mamma. Gav blommor och present & vi fällde tårar både mamma, jag & syster. Min farmor & farfara hade tagit sig dit då de var nyfikna på att se barnbarnen. Alice blev flitigt uppvaktad av farfar trots att han knappt kan gå känns det som. Skröppliga de blivit de gamla. Alice myste runt på gräsmattan med alla leksaker & sina kuisner. mannen spelade badminton med F typ hela eftermiddagen. blev riktigt mysigt där vi satt i Syrenbersån.

Vi kom hem lite sent men mannen fixade grillat & uppvaktade mig med orkidé och choklad. Trevligt!

Dagens meny:

Frukost: 1 ägg & 2 skivor bacon
Lunch: Kebabsallad
Fika: jordgubbar med vispgrädde
Kvällsmat: Flintastek med Coleslaw grillade grönsaker & avocado
Kvällsfika: lite jordgubbar & 1 bit mörk choklad + te

Mer tårar...

TACK FÖR ALLT STÖD NI ÄR GULD VÄRDA!!!! MÅNGA LÅNGA TACKSAMMA KRAMAR FÖR ERA PEPPANDE ORD!!!

Jag gick och la mig i gästsängen på övervåningen då mannen koppat bort allting & somnat i soffan -hur kan män göra så?

Eftersom han inte kan prata tydligen så valde jag att skicka ett skitlång sms där jag beskrev mina känslor & tankar. Fick svar efter någon timme då han kvicknat till därnere och insett att han var ensam i dubbelsängen. Han bad om ursäkt för att han har så svårt att visa hur mycket han tycker om och uppskattar mig. Han tyckte att vi hamnat i en negativ spiral som vi måste bryta oss ur. Han ville inte att vi kulle bo isär ett par dagar eller separera. jag tog även upp hur svärmor behandlar mig med snipighet, pikar osv och att jag så länge valt att svälja & gå vidare för Alice skull men att det gör så fruktansvärt ont & att jag inte kan ta mer. Att jag tyckte att han idiot förklarar mig inför vänner och ALDRIG kan STÅ för sin kärlek till mig inför sin famij eller sina vänner. Vid 3 snåret bad han mig komma ner, men han vägrade prata, tog bara min hand och vände sig sedan om och somnade.

Imorse stack jag ut & sprang på morgonen, när jag kom hem hade han lagat frukost & vi kommunicerade endast gällande Alice. Jag tog Alice med till ICA & blomsterbutiken. När jag kom hem frågade han vilka jag köpt blommor til. Jo mamam & min syster. Då sa han: Kunde du inte ha köpt åt mig oxå? Och menade till sin mamma. Då började jag gråta & frågade om han VERKLIGEN tyckte att det var MIN uppgift att handla blommor åt HANS mamma, att han kanske hade FLER att uppvakta och köpa blommor till (syftade på mig). Då bad han om ursäkt & vägrade släppa mig där jags tod och grät.

Sen frågade jag honom om han VERKLIGEN tyckte att JAG var så hemsk som inte lät Alice åka till Djurparken på min mammas sista Mors Dag & även på MIN Dag. Även om de aldrig firat sådant så vill JAG göra det, vill inte han fira mig så får jag väl fira mig själv sa jag. Jag sa även att när vi bokade barnvakt denna helg & de pratade om Djurpark så hade jag inte en TANKE på att det var Mors dag denna helgen. Jag sa även att det inte är lätt för mig att hinna sortera mina känslor, hålla reda på alla dagar, vad som händer då eller då & att DE OXÅ kunde ha frågat om det PASSADE OSS innan de bestämt att just DEN dagen som faktiskt var Mors Dag SKA vi åka. Att det faktiskt är VÅRAT Barn. & då höll han med mig att det var även DERAS ansvar oxå.
 
Alice har nu blivit hämtad. De skulle komma så Alice skulle hinna hem till dem och äta lunch där, men av någon anledning kom de inte förrän 11.50. Jag fick ge Alice mat då de aldrig kom & hon kommer antagligen somna i bilen eller alldeles för sent på eftermiddagen. Om de tror att de straffar MIG så är de helt fel ute. Det kommer bara straffa Alice som får vika undan för sina rutiner & inte får tillräckligt med sömn. Lilla tjejen som ändå alltid är supertrött efter att ha varit hos dom & som åt som en häst både igår och idag. Har hon inte fått någon mat? Jo men inte tillräckligt med lugn och ro för att hinna äta sig riktigt mätt... Igår hos syster smällde hon i sig 3 hemmagjorda köttbullar och 3 omgångar makaroner, hon åt även mellis med god aptit & idag smällde hon i sig all morgongröt och ville ha MER så jag gjorde en halv portion till och då åt hon nästan slut på den med... OCH NEJ INGEN Ursäkt, inte ett ord från svärmor om morgondagen eller gårdagens samtal. Den ursäkten eller förståelsen kommer jag ALDRIG att få. Jag fattar inte, DE kommer kunna åka med Alice till Djurpaken varje jävla år om de vill, men jag har bara EN Mors dag kvar att fira där JAG har en mamma att fira...

Mitt i alla tårar fick jag iallafall nÅGOT att glädjas över i morse och det var siffran på vågen. jag har gått ner 1 kg sen jag skärpte till mig, alltså funkar även GI på mig OM man gör det på rätt sätt =). Har lite ångest över att jag ska på fest ikväll, men jag ska välja bort kolhydraterna så långt det går i maten och hoppas innerligt att de INTE serverar paj eller pastasallad eller dyl. & jag kommer även spara kolhydrater så jag har "råd" med ett par glas rödvin ikväll. jag VILL gå på festen, har ett fram emot den & jag vill ha roligt ikväll. jag behöver träff lite folk & få skratta lite.

Sol & Tårar

I torsdags när svärmor hämtade Alice sa hon att de skulle åka till en Djurpark med Alice på söndag. De skulle vara borta mellan 10-17. jag visste att de skulle åka i helgen, men hade tagit för givet att det var på lördagen & framförallt att det inte skulle ta hela dagen. När de åkt funderade jag lite mer på det där & det kändes helt enkelt inte rätt. Så idag när jag hämtade Alice så sa jag att jag ville åka till mamma på söndag eftersom att det är mammas sista Mors Dag & att jag ville ha Alice med mig. Svärmor blev JÄTTESUR, snipig & otrevlig & "jaha nej lördagen går inte för då KANSKE en elektriker ska komma & svärfar ska titta på fotboll & det blir alldeles för tight att åka bara en stund på söndag". Jag blev såklart ledsen, packade ihop Alice saker, hon lyckades ramla & var otröstlig när vi åkte men jag ville bara därifrån. När jag kom till min syster så började jag gråta för det kändes som att hur jag än gör om jag följer mitt eget hjärta och MINA känslor så blir det iallafall inte bra & om jag fogar mig till hur ANDRA vill ha det så känns det inte heller bra. Ringde mannen som inte direkt kunde prata, men när han kom hem så blev han OXÅ sur på mig för han tyckte att jag kunnat planera bättre & att Alice och jag kunde fira mamam en annan dag. jag blev så jävla arg så jag slog till honom i ryggen sa att jag hatade honom och gick in & grät. Sen dess har han inte sagt ett ljud till mig trots att vi ätit middag ihop, han bara nonchalerar & jag känner så jävla oälskad, orespekterad & ouppskattad just nu att jag har god lust att be honom dra för alltid eller iallafall för att tänka på varsitt håll ett par dagar.

Kan även tillägga att mannen inte ens kommenterat min insats igår. Själa glad skickade jag min tid, att jag var stolt osv, men inte ens ett grattis, vad roligt, bar kämpat, inte en enda kommentar & idag har han inte frågat något om det heller. Hur svårt kan de va? ge lite beröm, en klapp på axeln.

Jag hade sett fram emot en natt i ensamhet, att få vakna av mig själv. Klockan 6.50 väcks jag att Företagets chaufför knackar på och vill lossa grejer på vår uppfart. Detta hade MANNEN bestämt igår, men inte meddelat mig. Han hade bara kunnat skicka ett sms att ajg skulle ställa bilen på gatan, men inte. & när jag konfronterar honom så skrattar han bara. Så jävla tanklöst. Så jävla respektlöst. jag undrar om han NÅGONSIN tänker MITT bästa EVER!

Att han även tycker jag agerar fel på söndag innebär för mig ett bevis på att han inte har en tanke på att uppvakta mig, det är faktiskt MIN dag oxå. jag är OXÅ mamma. Alice mamma. Vi har inte sagt ett ord till varandra fortfarande & han verkar inte ens bry sig. Jävla skithög. jag är så besviken på honom, jag är så ledsen.

Tänker jag så fel? Är det JAG som är dum som tänker som jag gör? Är snart redo att kapitulera, känner att jag inte kommer kunna sova en blund i natt om vi inte pratar ut om detta innan natten, men jag vet oxå att mannen aldrig kommer öppna truten & han kommer sova som en stock hur som.

Ska det vara såhär? Resten av våra liv, ska jag aldrig mer få känna mig uppslattad, respekterad och älskad? Jag vill inte ha det så, vill verkligen inte det.

Annars flöt dagen hos syster på bra, var mysigt soligt & barnen lekte bra.

Vårruset!

Jag hämtade upp mina springkompisar & sen for vi iväg. Den ena L1 kan vi kalla henne hade glömt sina nummerlapp så vi fick vända & åka ut på landet & hämta den. Sen åkte vi raka spåret, lite för fort till Vårruset. Mötte upp lagkamrat nr 5. Nr 6 är hemma och är sjuk. Regnet strilade & PRECIS vid uppvärmningen så slutade det. M är supersportig så hon stod i fålla 1 längst fram. L1 & L2 & jag stod oxå i fålla 1 men längst bak. & så gick starten, jag var lite nervös över hur loppet skulle gå och smått illamående. Efter 100 meter gick mitt sko snöre upp, men sen sprang vi. Peppade varandra. Gjorde high-five vid 1 km sen letade vi fler km skyltar men hittade ingen. Vid det L2 trodde var ca 3 km kläckte hon dagens kommentar:

- Jag vet inte om jag måste spy eller rapa

Trött som jag var kunde jag ändå inte låta bli att skratta. Hade håll. L1 & L med, peppade varandra till att ta djupa andetag & så rundade vi 4 km skylten med glada utrop yillsammans med en knubbig tant "Kan hon kan jag tänkte jag & sprang vidare". Nu var jag så trött så jag trodde jag skulle ramla, men så kom jag in en ny rytm och så gick det riktigt bra tills vi kom till upploppet då folket stod & skrek & hejade & man bara ville dunka något hårt i huvudet på dem. Men jag sprang ända in till mållinjen som jag klippte på tiden: 33 min & 35 sek. Är så jäkla stolt över mig själv. Har för det första aldrig sprungit såhär långt i hela mitt liv. För det andra så sprang jag hela vägen vilket var ett av mina mål & jag klarade min måltid som var under 45 min med råge!!!! I mål stod M & H som sprungit in på 24 min 45 sek & 25 min 45 sek, men var ÖVERLYCKLIGA över att vi sprungit så fort!! L2 höll på att pussa på mannen som delade ut medaljer & sen skuttade vi fram till bilen på rent lyckorus.

Vi valde att picknicka hemma hos L2 som bodde 5 min därifrån. Mysigt, fnissigt & jag njöt av min matlåda & kände mig supernöjd med mig själv!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen, ta en surftur på nätet & sen krypa ner & njuta av ett hus all by my self!!!!

När man väl har tid då...

...då ligger hela hotmail med msn nere. Typiskt!!

Svintoflickan: Ja då förstår jag att hon somna sent. Jag tror du får utgå från NÄR du vill lägga henne & anpassa middagsluren efter det för att få det att fungera. Det där med skrikandet hade jag oxå jättesvårt med när Alice var liten, men sen när jag väl lät henen skrika lite mer så insåg jag att både hon & jag faktiskt mådde BÄTTRE utav det. Världen rasade inte samman ändå & hon blev både lugnare & tryggare i sig själv framförallt med sovandet. Men det är nog en inre gräns man måste komam fram till själv. Jag skulle aldrig stå ut utan att ha egentid & tid bara jag & mannen på kvällen, jag tycker det är för intensivt utan en paus innan man går & lägger sig. Innan vi hittade våra rutiner & nattningssätt så mådde jag dåligt när det vankades kväll & Alice skulle sova för jag ställde in ig på att det skulle bli svårt & ta tid, men nu vet jag att det varken är svårt eller tar tid längre & då blir kvällarna riktigt sköna!

Sommartjejen: Vi kommer bli snyggats i kvarteret! ;-) mannen är lite motsträvig till overallen, men gör ju inga större ansträngningar för att hitta något annat så då får hans kylla isg själv!!!


Igår såg jag "En skräddarsydd lillasyster". Som tur var hade jag läst en artikel innan om detta fall så jag visste vad det handlade om för de är bra duktiga på att dra ut på att berätta väsentliga saker såsom att det är navelsträngen och inte benmärg eller eller organ från lillasystern som ska användas som "reservdelar". Tycker även de var dåliga på att ge info om själva sjukdomen, som tur var hade jag läst detta innan oxå. Jag ger Föräldrarna en stor eloge för att de inte visade sjuka storebror, en stor eloge för att de lyfter fram sin kärlek till sina barn & för att de varit drivande att få igenom denna lag i Sverige! De har genomgått en lång resa & jag hoppas de får in lite vardag & lugn & ro och lycka i livet nu!

I morse vid 5 vaknade jag av att mannen snarkade så konstigt, han lät mer som en fågel än som en man. Som tur var kunde jag somna om & vaknade inte nämnvärt när han klev upp heller. Vid 7 var det morgon tyckte Alice. Hörde smatter på fönstret av regnet. TYPISKT! Jag som verkligen sett fram emot morgonpromenaden idag! men vi skippade den, behöver två torra ombyten till ikväll då det tyvärr vankas regn. Inte direkt vad jag beställt till mitt första Vårrus, men det kanske skrämmer iväg en publik iallafall!!

Istället så har Alice & jag varit en sväng på ICA. Lagat lite lunchmat att ta med till syster imorgon. & så har vi städat! Nu sussar lilltjejen sin middagslur. När hon vaknar kommer Farmor & hämtar henne. Man kan se att det börjar spricka lite i underkäken så det vaknas nog en liten tand där nere oxå snart!

Å ÄNTLIGEN FUNKAR MSN IGEN!!




Alice provar mammas nya bikini



Alice dansar i sin nya hundklänning!

Dagens meny:

Frukost: 2 ägg & 1½ nötfärsbiff
Lunch: Kassler & stekt ägg
Fika: Frukt & keso + valnötter
Kvällsmat: 1 burk keso 2 nötfärsbiffar & OM det finns någe passand ei picknickkorgen
Kvällsfika: ???






Neurologen & mammabesök

Tillägg längst ned
Idag var mannen ledig & av en "konstig" anledning "råkar" alltid Alice ta sovmorgon just då... Så imorse sov vi till 7.30 hela familjen. Sen tog jag mig en härlig morgonpromenad alldeles själv! när jag kom hem var frukosten i full gång. Förmiddagen flöt på även om Alice var en smula småtjurig & likaså mannen som är för trött för att det ska vara så här tidigt på deras högsäsong, tur att han har tidig semester i år så hinner han förhoppningsvis vila upp sig lite.

Vid lunch åkte Alice & jag till mamma & pappa. Alice somnade i bilen, men när jag skulle försöka bära in henne så vaknade hon & då fick hon vara vaken, blir väl sängen lite tidigare ikväll istället. Det är ju jag som nattar idag så det känns bara bra hehe. Mamma satt & "åt" sin sondvälling & pappa uträttade lite ärenden åt mamma. & jag föröskte ringa ett par samtal utan vidare lycka. Letade istället i den välfylld klädkammaren (långt ifrån en walk in closet det där) efter 80-tals kläder & gjorde ett par kap till mig själv & Somris gamla Adidasoverall i vitt & lila till mannen (om han kommer i den). & vips var klockan MASSOR & vi var tvugna att kasta oss in bilen & åka.

Väl där så fick vi snabbt komma in. Alice for runt i mottagningsrummet, men pappa fick order från mamma om att ta hand om Alice & låta mig "prata" istället för henne. Neurologen kan ju som vanligt inte tillföra speciellt mycket, känns ganska menlöst att gå dit, men det är mammas val. Han smällte iallafall för Alice & hon fick till & med sitta i hans knä en stund & han skrattade åt hennes små påhitt & utrop!

När vi kom hem så fikade vi:



Jösses hon ser ju riktigt solbränd ut den där tjejen! Alice fick glass i strut för första gången vilket var en succé även om hon inte äter mer än litegrann.

Sen hjälpte jag pappa att montera ryggstödet till mammas säng, då fick vi syn på en geting. jag skojar inte om jag säger att den var 5 cm lång. Pappa tog mammas griptång & greppade getingen & släppte ut den. Hm ett nytt användningsområde för det hjälpmedelt tänkte arbetsterapeuten i mig. Sen städade vi ur sovrummet. Det är så himla dammigt det där stackars huset & de har så fruktansvärt mycket saker, ÖVERALLT! pappa nös, jag dammsög & dammade. Alice & hennes mormor var ute 6 upptäckte trädgården undertiden.

Dagens meny:

Frukost: 2 stekta ägg, 2 skivor bacon
Lunch: 2 stekta ägg, 1 korv
Fika (tog med mig): 1 dl keso, ½ dl hallon, 2 valnötter
Kvällsmat: Kyckling fylld med pesto & salami, champinjoner & sallad
Kvällsfika: 1 avocado + 2 rutor mörk choklad (skojar ni att jag sparat kolhydrater idag för att ha råd med dessa bitar!!!)

Jag har redan fått mina bikinisar, skitsnygga var dem & PASSADE gjorde de med! Lovely!!!!

Lite Alicebilder


Alice undersöker vattenspridaren



& bestämmer sig för att det är en mikrofon & sjunger en truddelutt


Alice fick Krya på sig paket på posten från kusin Viktor!


 & äntligen är bygel på plats på gungan!

Vilken Sommardag

Somris: Tre veckors lån var det här. mne jag har snart läst ut den. Lättläst & bra skriven...

Zeb: Tack för infon, skönt att höra att det är ofarligt & inte gör ont! Hon är dock bra söt med sina nya "fräknar" ser ut lite som pippi, mer full i fan ;-)

Kråkmamman: Vilken lycka för Molle! Haha hon kommer snart bli kallad lappmannen...

Svintoflickan: har skrivit lite inne hos dig! Kram Kram

Det märks att Alice är sitt vanliga jag igen. Det vände igår med bananen kan man säga haha. På kvällen var det liv & rörelse, hon har fått för sig att skrika jättehögt som ett illtjut, bara av glädje men det verkligen skär i öronen. & så får man passa sig för vad man säger. jag kittlade mannen & sa "KIllikill" tror ni inte hon härmar "Killikill" sa hon & föröskte kittla hon med. & så har vi börjat med att HOn får trycka igånr tvättmaskin, diskmaskin & micron, vilket lugnat ner hennes intresse för knappa väsentligt. Men när hon ska trycka så brukar jag säga "Tryck då" så nu tror hon att det heter så. Hon kan stå vid diskmaskinen & säga "Tyckdå Tyckdå tyckdå" & peka på knappen... Haha så söt!

Efter gårdagens middag bad jag mannen sortera sina strumpor som det finsn en miljard av i tvätthögen. Det första han gör är att ta upp ett par av mina & säga "De här är inte mina" & jag blev så jäklarns förbannad. Så jag skällde ut honom efter noter. & det var så skönt att få skälla istället för att svälja & försöka trycka undan & sedan gå småsur. Så nu är det mitt nya motto, ta tag i saken direkt & inte lägga på hög så får vi s eom det fungerar bättre. Båda blev iallafall gladare & trevligare efteråt...

Alice tyckte inte det var natt vid 20 igår, hon åt sin välling, flinade åt mig när jag la ner henne i sängen & där låg hon sen & pratade med sin gosekanin & sparkade i spjälorna. lagom rogivande att titta på tv, prata i telefon, ta emot dörrknackare & dricka te till det ljudet. Vid 21 började hon skrika, då gick jag bara upp & stoppade om henne & gick ut igen. Då kom hon till ro & somnade.

Idag var vi båda pigga nog för en Morgonpromenad. 50 min blev det idag & det var så mkt att titta på så lillskruttan satt nöjd hela vägen & vi åt gemensam frukost när vi kom hem. Sen har vi dammsugit, det var inte riktigt läge för det igår när hon var smågnällig & knäig. Men idag gick det fint. Sen åkte vi till Blomsterlandet & shoppade sättpotatis & jordgubbsplantor som vi ska sätta i det som ska bli en rabatt på baksidan så småningom, hoppas nu på en varm höst, men syftet är mest att få bort ogräs & få bättre jordkvalité än att få en himla massa potatis =).

Eftermiddagen kommer vi nog spendera på altanen/baksidan som vi gjorde igår, det är så varmt & skönt ute & vi brukar äta mellis båda sittandes i solsängen.

Viktstatus:
-2,5kg fortfarande 4,5 kg att få bort. har insett att jag nog fått i mig lite för mkt kolhydrater för att kalla et GI-rivstart så med start igår så är min meny nedbantad & borta är mörkchoklad & nötter & frossa i chokladmousse. & jag räknar noga antal kolhydrater & håller mig till 20g per dag. Så får vi s eom det ger bättre resultat. Vill ju få igång fettförbränningen. satsar på att hålla detta i 4 veckor, med undantag för en fest på lördag då jag får dricka vin (men undvika kolhydraterna) så får vi hoppas att det bara ramlar kilon om mig ;-). Ska springa Vårruset på torsdag & är väl inte dirket vältränad & uppjoggad för det men jag har bestämt mig för att satsa på morgonpromenaderna fram till dess, springa så långt jag orkar på torsdag & gå om jag behöver resten.

Dagens meny:

Frukost: 2 stekta ägg, 3 skivor bacon
Lunch: 1 stekt korv, 2 stekta ägg
Fika: keso & frukt
Kvällsmat: Köttfärsbiffar med fetaost & oliver, keso & sallad
Kvällsfika: grönsaker med dipp eller Smoothie + te

En lite piggare tjej!

Gårdagen började bra. Jag & mannen dividerade vad vi skulle hitta på & beslutade att åka på picknick efter lunch. Så förmiddagen gick åt till att handla lite mat, hela familjen åkte iväg & vi strosade runt på ICA. När vi kom hem så fixade jag i köket medan Alice åt sin lunch. Enligt doktorn så skulle vi ju prova igen med lax för att HELT kunna utesluta annat än allergi. & hon älskar ju lax så nästan hela portionen gick ner i lilla magen.

Mannen & Alice tog en promenad & Alice somnade. Jag hade då hunnit göra GI-ostkaka & GI-ugnspannkaka. Det senare blev lunchen. Vi njöt av söndagstidningar med bilagor, en packad picknickkorg, mat & sovande barn fram till 13 snåret då Alice vaknade. Mannen tog upp henne & så började hon kräkas. I början gick det ca 10 min mellan varje kräkning så vi tänkte att det "blir nog inte så falrigt". Men tji fick vi Tillslut hade hon inget kvar att kräkas upp så upp kom galla & slem & det tog nästan en timme innan hon tog emot vatten, vilket hon sen kräktes upp igen för visso men av egen erfarenhet är det "skönare" att ha något att kräkas upp än att bara kräkas galla. Hon fick bada balja & stapplade runt helt likblek på skakiga ben. Vid det laget var hon så slut att hon somnade i min famn mellan varje omgång, men hon kom inte riktigt till ro, hon är ju van vid att sova själv & röra sig som hon vill. Så vi bäddade åt henne i soffan & där kom hon till ro & efter någon timme till med sova-kräkas-sova så lugnade magen sig & hon sov i 2 timmar tills manenn inte kunde låta bli att pussa på henne & då vaknade hon, men då var klockan 18. Vi byttes av med att sitta vid henne, kolla att hon andades osv. Faran med fiskallergi är ju att det KAN sätta sig på andningen. & främsta anledningen till att jag ville prova lax igen är att jag vill veta vad jag ska ge dagmamman för råd. Nu kommer inte Alice få någon fisk även då hon åt rödspätta förra veckan & det gick bra, men det känns lättast att bestämma att hon inte får någon fisk & sen prova sig fram om något år eller två då hon är lite större & kan förmedla sig bättre själv, men självklart undvika lax då med.

Vid 19 så var vår mat klar & hon fick en liten skål med mat & hon slevade i sig. Var jättehungrig. men det kom snart upp igen, men det kändes ändå som att maten hjälpte till att vända det hela för vid 20 när hon ville sova för natten så fick hon välling som fick stanna kvar. Hon sov till 6.30 utan ett pip däruppifrån, hörde henne sparka någon gång i natt men det var bara skönt att veta att hon levde.

Hon var helt slut i morse med. Åt lite yoghurt till frukost, men det satte igång magen & hon fes så hon vände sig om själv för att kolla vad det var & 2 blöjor som inte luktade i närheten av tårta fick bytas. Men vid 9 var hon hungrig & då fick hon banan & åt nästan hela & då piggnade hon till mer.

Vi åkte ner på stan. Då sitter hon ju iallafall och vilar sig i vagnen. & det gick bra. Vi var bara nere 1 timme. Gick på Bibblan & lånade 2 böcker åt mig. Shoppade lite på Apoteket & sen en sväng in på Lindex för att köpa sommarbyxor till Alice. Vilket nästan var omöjligt. Tights finns det gott om men det har vi gott om hemma med, jag var ute efter tunnare sommarbyxor, hittade tillslut ett par röda & ett par rosa & så fanns en klänning med dalmartiner på rean vilken jag tittat på flera gånger förut så den fick hon oxå. hade tänkt hitta en klänning till mig själv med, men det var så rörigt på Lindex, kläder högt & lågt & inte en chans att kunna klämma in en barnvagn med lite "riva ner" mån.


Alice nya kläder


Apoliva Serum till mig


Låneböcker

Alice höll på att somna i bilen, men jag fick henne på andra tankar. Kom hem & gav henne lite lunch & sen ner i vagnen efter en stunds avvaktan på om magen skulel slå bakut eller inte men nu sover hon & ska få sova tills hon vaknar av sig självt!


Snacka om tröttistjej

Samtidigt  som Alice började kräkas fick hon som små små prickar på kinderna, precis nedanför ögonen. De var blåröda så idag på Apoteket frågade jag tanten i kassan om hon var bra på prickar, vilket hon sa att hon inte var men samtidigt så tror jag att hon ställde rätt diagnos. Hon trodde att små kärl brustit i och med att hon tagit i sådant när hon kräktes & det är nog så. Idag är de mer röda än blå & mycket ljusare & de ser ut som små små blodblåsor. Otäckt!

Dagens meny:

Frukost: 2 stekta ägg, 3 skivor ksinka
Lunch: GI-ugnspannkaka
Fika: GI-ostkaka med några hallon
Kvällsmat: Sesampannerad lax med grönsaker
Kvällsfika: ost & skinkrullar + te

Nu var det bevisat:

vad än testerna än visat så ÄR Alice allergisk mot lax. Hon fick rödspätta förra helgen, det gick bra. Så vi provade lax i dag till lunch. Efter 1 timmes sömn vaknade hon & kräktes & kräktes & kräktes. Nu är hon totalt slut lilla gumman. Har legat i soffan helt stilla me dsin vattenflaska & just nu sover hon, men hon får sova. Hon får väl vara vakne längre ikväll om det är så:



Mammas lilla Grodunge



Efter att värsta kräksorgien var över fick hon bada i lilla baljan, men efteråt var hon helt blek & skakig. Så jag bäddade på nytt åt henen i soffan & där dricke rhon vatten & sover. Nu var det en timme sen sista spyan så nu tror jag att det har lugnat sig!

No more lax alltså!

Mysig Lördag!

Somris: Nåväl han är ju ingen snickare bara en simpel byggingenjör ;-). Ja tacka vet jag nätet än att klämma in blekfet rumpa & randig mage i provhytten =).

Känns som att jag har haft en mycket bra lördag! Känner mig på bra humör, glad & skrattig såhär på kvällskvisten. Trevligt!

Alice sov som en stock hela natten utan ett pip & jag med 22.30-06 utan ett enda uppvak, välbehövligt & superskönt! Vi började förmiddagen med att bygga ihop gungställningen, eller mannen & Alice gick ut & byggde. Själv satte jag in linserna & städade toaletten + förberedde köttet till kvällens grillning (kokade i buljong & marinerade). När Alice tröttnat på att bygga & mer börjat ägna sig åt att lyfta på gräsrullningen därute så fick hon komma in en sväng innan vi båda gick ut igen. & tillslut blev gungställningen ÄNTLIGEN klar, några tårar & arga utrop senare så fick hon överlycklig GUNGA!

När det gungats klart åt hon duktigt sin lunch med sked & sen fick mannen gå ut & gå med henne. Själv lagade jag lunchen som vi åt när de var tillbaka & Alice skönt sussade på altanen. När lunchen var uppäten tog vi oss friheten till lite "vuxenmys" sådär mitt på blanka dagen, helt i min smak. Inga ögonlock så trötta att de håller på att falla ihop & en kudde som lockar mer än en manskropp. När sedan klockan slagit 14 & det var dags att väcka Alice, så for vi iväg till goda vänner 1 mil utanför staden.

Deras 1 åring var oxå nyvaken, pappan i huset höll på & bar trallvirke & var nervös över att mannen skulle granska & ha åsikter om hans bygge (något mannen aldrig skulle våga säga högt även om han hade det). Vi satte oss i deras uterum, där var det högsommarvärme, Alice fick guna i gungan de hade hängande i taket & så plockade barnen med leksakerna & hjälptes åt att klinka lite på pianot i vardagsrummet.

& så fick vi årets första Blåbärspaj med vaniljsås, mycket mumsigt! & så fick vi prata skit & diskutera gemensamma vänner & bekanta som bara blir fler & fler ju mer vi umgås, roligt! Vi är nyfunna gamla vänner kan man man säga. A & jag är gamla högstadiekompisar som sprang på varann på Babysången & dessutom klaffar mannen & hennes sambo riktigt bra oxå, så det är kanonkul. Vi blev bjudna på grill & vinkväll på lördag men då ska vi på 40 årsfest hos grannen så det gick inte tyvärr, men det går väl fler tåg =)

När vi kom hem var Alice jättehungrig trots att hon nallat flera rån & majskrokar av sin kompis & ätit både frukt & kaka. Men hon skedade in nästan en hel burk mat medan jag fixade iordning middagen. Mannen for mellan gräsvattning & grill, men tillslut blev middagen klar & vinet hälldes upp i glasen.

Nu har vi tittat på Robinsson, vilket var lite läskigt & mannen skulle se CSI Miami men jag tror inte jag fixar det för då kan jag nog inte sova sen, har blivit så harig sen jag blev mamma...

Dagens meny:

Frukost: Hembakat GI-bröd + te
Lunch: Aubergingratäng med fetaost & pinjenötter
Fika. Blåbärspaj
Kvällsmat: Grillad karré med grillad paprika, tomat, champinjon & lök
Kvällsfika: GI chokladmousse + te

Bikini-inköp!

Via webben, så slipper jag provrummen iallafall & REA var det oxå:





Ellos: 190 :- + frakt, helt överkomligt & så billigt att jag kan köpa dne på Åhléns jag spanat in OXÅ även om man måste bada i vassen! =)

Alice har fått en Gungställning

Nu slipper Alice stå gråtandes & titta ut genom fönstret på altandörren & peka mot grannens gungor, för nu hr hon en alldeles egen:



Alla delar till gungan fanns inte med (mannen tog med den hem från jobbet) så den ska INTE sitta så högt & hon ska ha en bygel fram oxå!


Jämmer & Elände men humöret ändå på rätt sida strecket!

Somris: Ja det är nog därför hon gnällt & gnäller lite fortfarande på nätterna. Ser ut som framtand nr 2 är på G den med så det blir nog mer gnällnätter & mer tandbajs =)

Svintoflickan: Om man tror på det folk säger så är det "bättre att tänderna kommer sent" men sen beror det väl alldeles på hur man sköter dem sne kan jag tänka. jag var oxå en sån som fick tänder sent & därmed satt ända in på högstadiet och vickade på tänderna & tandläkarna utbrast alltid sin förvåning då de kund eräkna fler än en mjölktand kvar i munnen...

Tess: Tack, tack & jag man måste få unna sig!

Har sovit dåligt i natt. Har både vaknat av mig själv, Alice OCH mannen, så jag känd emig lagom utsövd 6.45 då Alice tyckte det var morgon. Sen stressade vi upp för att vi skulle hoinna med allt vi planerat idag. ville hinna åka & handla innan playdäjten vi hade i lekparken klockan 9. Så iväg till City Gross strax efter 8 snåret, hittade en present till 1 åringen vi skulle däjta, det stod 79:- på skylten men när vi kom till kassan gick den in för 179:- & de ringde runt & tjafsa om den där, tydligen var skylten vikt & priset visades fel så jag fick den inte för 79:- men nu i efterhand kan jag bli sur för att jag inte stod på mig, skylten var upptejpad fel, inte måste man väl ta loss kyltarna, veckla ut för att få se rätta priset & man har väl rätt till att få betala det som står på skylten???!!!

När vi sedan stressat hem igen, för vi blev lite senare än beräknat i och med detta strul så hade jag fått sms om att lilla N som vi skulel träffa var tvungen att sova & han var tvungen att sova i sin egen säng. Detta kan jag visst förstå, men det är tyvärr ALLTID såhär när vi ska träffas.

Så Alice & jga bakade Majsbröd a la GI istället. Dammsög huset & sannerade från jord & gegga märken på dörren osv efter gräsrullningen. & sen fixade jag i ordning en bok till Alice med luckor i som man kans ätta in bilder på henne i, ni kan tänka er att hon blev glad när den var klar!!!

Idag åt Alice nästan en hel burk mat med sked alldeles själv, så duktig så, & man får mata i det sista när hon tröttnat & så vill hon gärna ha lite frukt oxå efteråt men då är hon nöjd med sin bedrift & lutar sig snällt bakom & gapar hihi.

Ända sedan Alic ekom hem från farmor igår har hon stått & hytt med sitt lila pekfinger & ryat på både dockor & leksaks hundar om d einte gör som de ska. Ser så rolig ut, långa haranger hasplar hon ur sig där hon står 6 ser sträng ut. Måste vara något Farmor gör åt tönthunden som hon tagit efter. varken mannen eller jag kunde hålla oss för skratt längre stunder igår.

När Alice vaknat väntar vi besök av mamma & pappa. Mamma vill se gräsmattan. Hon valde att stanna hemma igår. Det hade ALDRIG hänt innan hon började med sina tabletter, så jag blev bara glad att hon själv valde en hemmadag istället för att ha tråkigt här hemma & ge mig dåligt samvete för att jag VILL rulla gräs jag oxå.

Dagens meny:
Frukost: Smmothi, 1 ägg
Lunch: mozarellasallad
Fika: ???
Kvällsmat: Grillad vitlöksbiff med grönsaker
Kvällsfika: Choklad mousse a la GI

En Torsdag som känns som en Söndag

Är helt dagvill, tror att det är söndag bara för att mannen varit ledig 2 dagar.

Idag vaknade mannen 6 & jag 7 sen vid 8 kom pappa & vi åt frukost & han fick kaffe innan vi gick ut & började rulla gräs. Idag har vi arbetat som maskiner, jag & mannen rullade, pappa bar fram & placerade gräsrullarna med jämna mellanrum & svärfar krattade till marken. & det gav resultat för vid 13 tiden var vi klara & då hade vi hunnit med ett långt 11 kaffe & var redp för lunch. Nice nice!

Så jag han med långlunch, te & nötter i solstolen & en liten stund tidningsläsning innan Alice & hennes farmor kom. Alice första tand, den vänstra framtanden i överkäken har tittat fram under natten, YIPPI, den var efterlängtad, så det var väl antagligen därför snoret runnit som en rännil under nosen på henne. Men hon är glad & äter bra, men bajset ser ut som hej kom & hjälp mig, det är precis överallt!

Jag tog en tur till Willys medan mannen & Alice stannade hemma & tittade på fotboll & så passade jag på att prata lite med ena grannen. Nu har vi ätit middag, jag har inte alls varit GI duktig idag, så jag passar på att äta lite smågodis ikväll till te´t så börjar jag på ny kula imorgon igen!

Nu är Gräset på Plats!



Långsidan



Framför altanen



Baksidan



Arbetarna sparar plats för carport med garage & Friggebod/lekstuga

Gräs-Rullar-Dag

Ja det är ju gräset som rullats ut & inte vi som rullat oss i gräset *fniss*.

Morgonen började klockan 7 då lilla fröken behagade vakna. Vid 8.30 anlände lastbilen med gräs som lastades av, 10 pallar gräs a´40kvm på varje. & vid 9.30 kom Alice farmor & Alice vinkade glatt med en smörgås i handen när hon åkte hemifrån.

Sedan dess har vi legat på knä ute i jorden. Först var det stekande hett så jag klädde av mig till linne, sen blev det plötsligt isande kallt så en massa kläder åkte på & slutligen så började det regna. men vi hade hunnit nästan hela framsidan & en bra bit på långsidan så vi tog lunch & under tiden slutade det regna 6 sen sprack det såsmåningom upp igen. Vi har rullat lite mer än hälften av allt gräs, men lite finns det kvar till förstärkningen som komme rimorgon via pappa & svärfar.

Bilder på resultatet finns längre ned i bloggen!

Vid 17 snåret gav jag upp, öm i rygg & knän. Så jag duschade & gjorde mig iordning & åkte & handlade lite middagsmat. Hade tänkt byta gasoltuben oxå men de var slut, kansk ekomme rnya imorgon... Typiskt!! Så det blev fisk i folie i ugn istället för fisk på grillen.

Mannen ligger nu i badet, själv tittar jag på lite tv, läser en tidning & fixar kvällsfikat!

Dagens meny:

Frukost: Smoothie + 1 ägg
Lunch: Köttfärslimpa med harricoverst
Fika: Grapfefrukt, nötter & lite russin
Kvällsmat: Havskatt, lätt-stekta grönsaker & holladaisås
Kvällsfika: Hemmagjorde GI-glass & te

Min fina gräsmatta -before AND after



Framsidan jordig & smutsig!



Baksidan jordig & smutsig!



Framsidan Grön & fin!



Baksidan halvgrön & halvfin =)

Å rainy day

Alice tog sovmorgon i morse till kl.8, själv vaknade jag med ett ryck klockan 5 & kunde sen inte riktgt somna om, typiskt. Vi åkte en sväng till Apoteket & köpte nya allergitabletter till mig & Femaletabletter. De innehåller ganksa dålig info, funderar lite på om de kan försvåra om man vill ha en till unge någongång i framtiden, står ingen info alls om något sådant. Någon som vet?

Vi stannade på en liten blombutik på Öster & handlade en blomma till min vän. Vid 12 snåret åkte vid mot hemstaden. Min plan var att Alice skulle somna i bilen & få sova kvar i den medan jag spenderade en stund hos mamma innan jag åkte till min vän. Alice hade andra planer hon vaknade med ett ryck efter bara 30 min & vägrade somna om, så jag fick hoppa in en snabbis hos mamam, säga hej & att vi inte kunde komam in (Alice förkylning så hon fick sitta kvar i bilen & ropade "mamma") & så åkte vi igen. Istället så åkte vi till pappas jobb & hälsade på. Stolt Morfar visade upp Alice för eleverna, lät dem prova sina robotar de byggt & lät Alice undersöka en stor apparat med massa tryckknappar som hon tyckte var jätterolig.

Vid 14 åkte vi till min vän. Först hittade jag inte rätt hus så jag fick ringa för guidning, de kom ut & mötte oss. Min vän har nyligen blivit sambo igen & han har även en dotter som bor hos dem varannan vecka. Kan säga att lägenheten har ALDRIG varit så dammigt snuskig som den var nu & min vän ser ut att ha gått upp en hel del i vikt. Hon har alltid varit stor men nu var det katastrof. Hon berättade även att hon som varit träningsnarkoman hellre låg & slappade i soffan. Tex har hon så länge jag kan minnas sprungit Vårruset, men inte i år. I år är det JAG slöfocken som ska springa. Fick en känsla av depression vilket inte vore konstigt medtanke på hur hennes liv sett ut de senaste åren. Vi fick glass till fikat, jag har inte karaktär nog att tacka helt nej, men jag har karaktär nog att bara ta lite. Så det blev två små kulor till mig & en till Alice (hon åt bara 2 tuggor) & om man säger såhär, bonusdotterns skål innehöll 5 stora kulor, så ni kan tänka er hur min väns skål såg ut + att hon tog om en gång...
Bonusdottern hade klivit upp 5 på morgonen eftersom hennes pappa pendlar till jobbet & åker sådax så hon var lite trött & det blev mkt gråt och inte riktigt tid för prat. Men det var ändå trevligt att träffas för det var bra länge sedan & jag hoppas det kan bli oftare framöver.

Mannen jobbade över en stund idag med & när han väl kom hem så åt vi middag & sen begav jag mig ut för en powerwalk då det inte blev någon i morse. Tyvärr blev jag sur när jag kom hem då mannen inte ens hade badat Alice & hon har så svårt att varva ner om man inte följer rutinerna vi byggt upp. Övertrött & helt vild i blicken fick hon iallafall gå & sova klockan 20 & hon somnade riktigt fort som tur var.

Idag känns det som att jag klarat av ett av mina delmål i min viktnedgång dvs stå emot en frossa med min vän. Vi har annars varit foodfriends in crime, kunnat äta kopiösa mängder, aldrig bangat för en efterrätt osv. Men nu har jag bestämt mig. Jag valde att inte säga något om att jag vill gå ner i vikt eller ens prata om vikt idag för hon har en förmåga att säga saker som " Äsch vad löjlig du är skärp till dig" & sen sitter man där med en proppfylld skål & ångest efteråt. Ett annat delmål är min äldsta syster som alltid bullar upp med kakor & gott när man hälsar på men inte lägger på sig ett gram samtidigt som hon gärna talar om vad hon själv väger (vilket är pyttelite med tanke på hennes längd) medans hennes blick vandrar över min kropp med en smula avsmak. Det mönstret vill jag oxå bryta dvs att bantningen går bra tills jag träffas/hälsar på min syster då det alltid ska fikas eller ätas gott. Klarade ju fikat i fredags med en GI-muffins som jag bara åt halva utav vilket jag är stolt över. I´m on the right way! Bryta gamla mönster, pränta in nya!!!


Imorgon kommer Alice farmor & hämtar henne på förmiddagen. Själv ska jag & mannen rulla gräs som kommer imorgon. Hoppas att vi kan grilla & mysa lite på kvällen eftersom vi är barnfria.

Dagens meny:

Frukost: Smoothie + 1 ägg
Lunch: Kassler & Coleslaw
Fika: Glass & lite nötter i bilen för att stabilisera nedåtgående blodsocker
Kvällsmat: Köttfärslimpa med ugnsbakad lök & harrocoverts
Kvällsfika: 1 bit ost + 20g 70% choklad + te

Dagens motion: 60 min powerwalk


TungTvätt



När mamma tömt tvättpåsen på ren tvätt kryper lilltrollet ner i den istället! *sötnos*

Det blev en fortsatt lugn eftermiddag. Alice sov 2½ välbehövliga timmar med 2 vagngung pga hostan. Hon har gäspat hela dagen & gick själv till bänken för att få oss att göra hennes nattvälling. Hon är trött lillpluttan. Alice åt hallon & oststavar till mellis, hon älskar ost, men bara om hon får stavar, skivor duger inte. Är väl svårare för en tandlös mun kan jag tänka. Sen plockade hon fram sin lilla mopp så då var det bara att hämta min mopp & hink & sätta igång.

Mannen jobbade över idag igen & när han väl kom hem så var han tvungen att bege sig ut i regnet & gödsla jorden inför gräsrullningen, men han var lagom klar till kvällsbad & nattning som låg på hans lott idag. Alice fick makaroner med ostsås & kassler idag, hon mumsade i sig en stor portion ätandes med sked alldeles själv. Visst kommer det lite makaroner i knät & på golvet men det mesta kommer i munnen faktiskt! Mammas duktiga tjej! & då gick det minsann bra med både 2 & 3 makaroner på varje sked, när jag matar får hon kväjningar om man har mer än en på skeden... Så nu blir det att mer & mer gå över till att äta själv med sked. Finns det en sked använder hon den även om det är sår mat att äta med sked, fingrarna plockar hon bara med om jag inte lägger fram sked *envis som synden*

Nu ska jag krypa ne rmed Nya Amelia medan mannen tittar på fotboll...

Viktstatus & snoriga näsa

Svintoflickan: Tack för din ord, de värmer & ger styrka! Jadu jag vet väl inte riktigt själv om jag tycker den nya kontakten är bra eller dålig. Det är bra att mamma öppnar upp sig, men för just henne(släktingen) känns en smula snopet. Det är bra om mamam mår bra av henne, men som sagt hon har betett sig illa förut, har hon verkligen ändrat sig så radikalt... Ja du förstår, dubbla känslor...
Konstigt att din skiva inte kommit än. Den har gjort mig både ledsen & glad & tacksam för att det finns fler känslor som är likadana därute...  Hoppas den dyker upp snart, är så nyfiken om hur du ska tycka. Kankse får betala den åt dig om du tycker den är urkass =)

Får se om jag får äran att skriva klart mitt inlägg. Alice har vaknat av sin hosta mitt i middagsluren, men hon somnade om som tur var, 45min är liiite lite & hon var såååå trött så jag la henne lite tidigare än vanligt med tanken att hon skulle få sova lite längre...

Natten har varit lite hostig & pipig, men bättre än natten innan. Behöve rju inte gå in till henne, men man vaknar ju till ändå. Hon har ingen feber men är lite pluttig & trött. Vi började dagen med en morgonpromenad på 45 min fick det bli idag. Alice åt sin frukost smörgås i vagnen & tog några små klunkar välling & jag svettades under en regntung molning himmel, men vi klarade oss torra hem. Därhemma väntade en god frukost som jag förberett innan & en varm & härlig dusch!

Förmiddagen har vi spenderat hemma, det är inte mycket som är roligt längre stunder idag för lilla damen, men vi har dammsugit & det är ju kul & ska moppa på eftermiddagen vilket är ännu roligare ;-). & sen har vi läst en massa böcker & lagat lite mat. Eftermiddagen kommer väl gå i ungefär samma tema. Man måste ju hålla sig på en snytvänlig armlängdsavstånd då hon nyser i parti & minut, snoret hänger ner till hakan & det bildas bubblor vid näsborrarna om man inte hinner dit i tid. Det blir husomhelst ingen förmiddag hos mamma/mormor imorgon pga snoret. Men vi satsar på en eftermiddag hos min vän & bonusdotter iallafall.

Dagar som idag när det regnar känns så snopna, det har varit fint väder så länge att man lixom förväntar sig en blå himmel & sol när man kliver upp, men jag säger som mamma, det är bra med regn för oss allergiker så allt pollen får regna bort tack! Mina Clarityntabletter är slut, måste hämta ut nya, får s eom vi orkar det idag på em eller om vi sparar det tills imorgon, idag känns det helt ok utan dem.


Viktstatus:
Idag vägde jag in mig på -2,5kg, dvs 4,5 kg kvar att få bort. Så länge jag håller mig till min diet så känns det bra, men efter gårdagens mjukglass kom sockersuget & om inte viljan varit så stor som den är just nu hade jag lugnt kunnat trycka en godispåse oxå. jag för mat, vikt & motiondagbok i en liten röd bok som jg köpte förra veckan, känns bra & lite roligt!

Dagens motion: 45 + 20 min promenad, funderar på en springtur när mannen kommit hem, är ju inte långt kvar till Vårruset & bäst att passa på när lusten finns där...

Dagens meny:

Frukost: Hallon/Blåbär Smoothie, 1 kokt ägg, lite ost & te
Lunch: 1 bratwurst & Coleslaw
Fika: 1 grapefrukt & te
Kvällsmat: Kasler & Blomkålsgratäng
Kvällsfika: borde bli något proteinigt, men kommer nog sluta med 2 bitar mörk choklad & 30 g nötter + te



Ni har INTE kommit fel...

...det är bara lilla jag som har lekt lite för att försöka somra till bloggen lite. Syster har hjälpt mig att få bilderna- thanks!!! Säg till om det är någon färg eller dyl som är svår att läsa eller så. jag är inte riktigt klar än, fixade till outfiten på 5minuter för skojs skull, men blev ganska så nöjd ändå =)

Sandra: Tack för din kommentar. Det känns skönt att veta att det finns fler därute med samma/liknande tankar. Det hjälper till att sortera lite i mitt egna liv, att ALLT negativt inte bara handlar om mamma som man lätt vill försöka få det till då det känns mest acceptabelt att må dåligt över. Utan att det finns fler punkter i livet som är jobbigt just nu & som påverkar humör, känslor osv. Samtidigt som en sån grej som vikten kan kännas så ytlig att erkänna mitt all denna soppa, men den påverkar iallafall MIG mer än vad jag velat erkänna, skönt att fler känner så... Hoppas du snart blir kryckfri, tillbaka i både familjeliv & jobb igen med full kraft! Lycka till! Kramar om

Camilla: ETT STORT GRATTIS TILL GÖTEBORGSVARVET! Visste att du skulle klara det med glans!

Alice sov lite oroligt i natt. Inte så att jag behövde gå in till henne någon gång, men jag hörde henne sparka, pipa & tjuta till. Inte nog med det så somnade mannen i soffan som vanligt & vaknade med dunder & brak 1.30 & kom infarandes inte alltför ljudlöst. Alice vaknade förkyld, något jag förstått under natten att hon skulle göra. Men jag masade mig iallafall upp & tog en 60 minuters promenad all by my self.

När jag kom hem skickade jag snabbt ut mannen i trädgården drä han har krattat & byggt mur. Själv fick jag springa runt som en mupp med ett armeringsjärn för att jämna till marken. Såg ut som en arbetshäst där jag konkade mig fram. Alice & jag tog oss en lite shoppingtur på CityGross då varken hon elle rjga hade större lust med trädgårdsarbete idag. & när mannen bestämde sig för att vara färdig med sitt arbete så åkte vi ner till hamnen.

I hamnen har vi strosat runt i solen, ätit året första mjukglass (tror jag) något även Alice tyckt var smaskens, hon fick dela med mig. Sen åkte vi en tur me dbilen & tittade på nybyggda villor i ett annat område precis vid havet, riktigt fint, men alldeles för avsides för min smak. OM jag ska bo på landet ska jag ha badbar sjö/havstomt & inte en granne i sikte helst...

Dagens meny:
Frukost: Smothie med blåbär & hallon, 1 kokt ägg
Lunch: Rostbiff, grillade grönsaker (från igår) & keso
Fika: Mjukglass
Kvällsmat: Hemmagjorda revbensspjäll med hemmagjord Coleslaw a´la GI
Kvällsfika: nötter & någon ruta mörk choklad + te








Hallon & Chokladmousse a´la GI



200g 70% choklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 dl hallon (går utmärkt med tinade frysta)
1 msk råsocker

Smällt chokladen. Vispa grädden hårt. Mosa hallonen & blanda med råsocker. Blanda i hallonmoset i grädden. Blanda den smält chokladen med äggulorna. Rör ihop chokladsmet & grädd/hallonsmet till en fluffig mousse (man får röra rätt kraftigt). Fördela i 4 portionsskålar, garnera gärna med några hallon. Äts gärna direkt, ljummet mousse är underbar, men går utmärkt att ha i kylen, själv brukar jag föröska ta fram den 30-60 min innan jag äter den för bästa konsistens & temperatur!

Rannsakning av mig själv...

De senaste dagarna har jag försökt rannsaka mig själv. Benat ut VARFÖR jag mår som jag gör & VAD JAG SJÄLV kan göra åt saken. & det är väl ungefär detta jag kom fram till:

* Mammas sjukdom
*Kommunikationen med mannen
*Min vikt & motion
* Min PMS som förstör halva månaden
* "Bortglömda" vänner
*Pengar

Mammas sjukdom:

Ja tyvärr finns väl inte så mycket att göra åt själva sjukdomen, men mer åt den sista tid vi har tillsammans. Att jag ska fortsätta föröska åka dit en gång i veckan, men blanda upp det med något roligt innan/efter eller åka samtidigt som syster för att få besöken att kännas lite lättare. Min syster & jag diskuterade det igår att båda känner sig rastlösa i mötet med mamma & det är väl just den rastlösheten jag skulle vilja få bort. Mamma har även tagit upp en kontakt med en släkting till oss som gjort många utav oss illa. & släktingen har nu vänt mammas syn på henne totalt, fått mamam att prata om saker ingen utav barnen fått ur henne samt skickat en hälsning till mamam efter besöket om att "Jag känner mig som hemma hos dig" saker & känslor som vi velat få fram & känna länge utan resultat... Måste kämpa mera för att uppnå denna kontakt & dessa känslor!

Kommunikationen med mannen:

Vi pratar, men det har mest blivit väldigt ytligt sen efter Alice första månader. MEN Både iförrgår & igår pratade vi om hur jag mår & mina känslor. Det är inte lätt, men det går framåt & bättre ska det bli & för att det ska bli bra så måste även jag ändra på mig.


Min vikt & Motion:

Ja som nog ALLA utav er nuförtiden så vet ni väl om att jag försöker gå ner i vikt & att det skiter sig rätt ofta. Men hur som helst så VILL jag fortsätta & SKA fortsätta. De senaste 8 månaderna av bantning har ändå inneburit- 2kg, men det är fortfarande 5 kilo kvar som ska bort. & jag tror på GI för det håller mig mätt, det mesta är gott & när man väl läser på & tänker till så är det ganska så självklart... Hur som helst så vill jag inte känna det jag känner när jag ser mig själv i spegeln eller ställer mig på vågen. Jag vill inte stå som en chokladboll med två ben när personer som min syster talar om sin vikt utan att man frågat. Jag vill vara NÖJD med min vikt & mitt utseende & detta ÄR något bara JAG kan ändra på & jag ska fanimej lyckas med det OXÅ! Jag vill hitta tillbaka till glädjen över att prova & köpa kläder då det mesta sitter snyggt. Jag vill hitta tillbaka till glädjen över att KÄNNA mig riktigt snygg när jag fixar till mig, inte som en falukorv iklämd i den lilla svarta för att det är den enda som man ser någorlunda fit ut i... & jag HAR varit där innan graviditeten OCH JAG SKA TILLBAKA!!!!

Min PMS:

Mycket av det som förstör både min viktnedgång OCH mitt humör är min PMS som jag själv anser kontrollerar mitt liv alldeles för mycket. Jag har bestämt mig för att föröska hitta ett sätt att lindra den, antingen med tabletter eller preventivmedel för jag orkar inte vara sur, uppblåst & deppig 2 av 4 veckor i månaden.

Bortglömda vänner:

Jag ska ta tag i relationer med vänner som legat lite på is i och med husbygge, graviditet & att ha blivit mamma. med start på tisdag då jag har däjt med en av mina bästa vänner... Ska även ta upp min mailkontakt med min älskade syster because we need it! 

Pengar:

För första gången på jävligt länge känner jag att spargrisen är väldigt nedbantad & att jag får hålla i kortet extra hårt. Jag får tänka till en extra gång innan jag handlar & jag letar ständigt extrapriser & jag är inte riktigt van vid detta.  Men just nu känns utgifterna större än inkomsterna, det är mycket som ska köpas till huset & trdägården, många saker jag vILL ha men ännu mer som VI VERKLIGEN MÅSTE HA. Än så länge löser det sig men just nu ser inte kontona ut som vi vill ha dem & det känns inte riktigt hundra i magen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag vaknade Alice 6.45. Mannen skulle börja jobba 9, men vi fick lite Familytime innan han åkte. När han väl begav sig iväg travade Alice & jag ut på en morgonpromenad på 60 minuter, hur skönt som helst. har bestämt att detta ska bli mer en vana än en tillfällighet. Alice älskar att vara ute & att åka vagn är poppis just nu, så det är bäst att passa på. hon sitter nöjd ca 30 min sen börjas det gnällas lite men då rycker mamma fram frukostmackan (som hon fortfarande vägrar) & då duger det minsann att äta. & så fördriver hon de sista 30 minuterna tuggandes på smörgås eller frukt medan jag motionerar & svettas så det rinner både här & där. & när man kommer hem, glad, pigg & svettig tänker man "Varför gör vi inte det här oftare?" så varje dag vi inte har en förmiddagstid att passa så ska vi ut Alice & jag & motionera!

Lagom när vi hunnit hem, gjort oss i ordning så var klockan tillräckligt mycket för att Blombutikerna skulle ha öppnat så vi åkte till Blomsterlandet & en till trädgårdsbutik, den ena hade inget som lockade men den andra hade 5 blommor som fick följa med hem. Vi har bestämt för att röja upp på altanen på baksidan när mannen kommer hem. Den ser ut som fan, med en massa bråte & isolering & grejer. Inget mysvänlig alls, så det ska åtgärdas ögona böj idag!

Dagens meny:

Frukost: Smoothie + 1 kokt ägg & te
Lunch: bratwurst med stekägg & tomat
Fika: grapefrukt & nötter
Kvällsmat: Grillat kött & grönsaker
Kvällsfika: hallon & chokladmousse a la GI.


PS. Igår skrattade jag så tårarna rann, det var åt Carina Berg & Niclas Strömstedt när de skrev den där kaffelåten, totalt crazy & underbart & fick mig att tänka på mig & karin som skulle skirva gymnasieklassens avgångslåt & vid 22 snåret på kvällen ballade ur totalt & blandade in alla tänkbara korvsorter i låttexten. För att inte tala om när vi dyngraka skulle äta nattamat & fick för oss att ENDAST kommunicera på tyska, ingen av oss kan tyska. Skojar ni att vi fick arga blickar på oss, men skrattade gjorde vi iallafall, även om det bara var vI som hade kul... DS:

MysFika

Syster med Huliganer kom strax före 14, vi väckte Alice som piggna till fortare än kvickt när hon såg att hon hade besök. Sen var det FULL rulle. Först lektes det lite hemma, sen packade vi ihop oss & åkte ner på stan. F åkte med oss & underhöll strålande glad Alice hela vägen. Tittade först efter en klänning åt syster i butiker utan resultat. Hon ska på bröllop nästa helg & har smått panik hihi. Hon provade min påskbröllopsoutfit men då hon är 10 cm längre än mig (& väger 56,7 kg vilket hon berättade 2 gånger idag) så blev den lite väl porrigt kort...Själv gluttade jag på allt i bikiniväg, VILL ha en ny men bävar för omklädningsångesten, så jag funderar på tanken på att handla hem ett par för att sedan prova & bestämma mig hemma, men det är ju lite svårt med badkläder att lämna tillbaka så den tanken kanske inte riktigt funkar ska fundera lite till...

Vi gick iallafall till det ÄLSKADE GLASFIKET, där åts det GI-muffins (jag) & kanelbullar (barnen) & någon chokladrulltårta med rabarbergrädde (syster) & så for barnen omkring. Alice passas flitigt av både F & E, lite för flitigt ibland, hon hinner ju knappt ta ett steg innan hon får ett nej eller lyfts iväg. men tillslut fick hon pyssla lite ifred, då plockade hon stenar & la i ett hål.



Fikagänget!



Mitt i fikets trädgård står ett UNDERNART Magnoliaträd -JAG VILL HAAAAAA!

När jag & Alic ekom hem var klockan 17, Alice åt middag & när mannen anlände en timme senare så grillade vi! Nu badar barn & man & snart är det dx för Natti Natti för småtjejer & tv-kväll för stora tjejer! =)

Här håller vi på att blåsa bort...

Solen skiner, himlen är blå, men det BLÅSER, jättemycket. Håret står på ända, vagnen fladdrar & det går knappt vara ute. Både bra & dåligt att bo vid havet =)

Svintoflickan: Tack för dina ord. Det värmer ända ner i magen & får mig att le & känna hopp. Jag mår bättre idag, det vände nog redan igår & jag hoppas det fortsätter bli bättre. Låter som ni haft det mysigt i London. Det är en STOR stad, med mycket stress, men jag älskar den, blir lugn av dess stress, av allt folk konstigt nog, tycker den har ett kaos men ett fungerande kaos (men har aldrig varit där med småbarn & barnvagn), den känslan infinner sig aldrig i Stockholm =)
& hur man ser att någon har hemoröjder? Det hängde ut om man säger så ur U know what... Har ju jobbat i hemtjänsten dvs sett det förut =/

Anki: Precis den färgen som du beskriver *asgarv* precis så! Tack för liknelsen den är ju alldeles underbar! & lockigt är det oxå, ska fota henne när hon badat en dag, små korkskruvar bak i nacken & lockigt över hela huvudet, så söt!
Igår pratade jag med mannen om hur jag mår. Jag tror han förstår, jag tror han har märkt. Han är lugnare & ger mig mer egentid, han är mer omtänksam även om han gör sina klavertramp då & då, men jag begär inte att någon ska vara perfekt. Jag är ju långt ifrån perfekt, mer ragata & bitch =) Jag mår även lite bättre, känns som jag tagit mig ur den värsta svackan & hoppas på mer uppgång. Men det är jobbigt att gå runt och bara vara "jaha" åt allting, inga asgarv eller krokodiltårar bara ren likgiltighet, det är inte det jag vill ha ut av livet! Tack för ditt stöd! Kram



Idag har Alice ägnat halva förmiddagen åt att föröska lås aupp skrivbordslådan på dtabordet. Tungan sticker ut i koncentration, hon vänder & vrider på nyckeln, tjuter till av ilska när det inte går, trillar baklänges när nyckeln fastnat & hon tar i av kung & fosterland för att få ut den igen, men hon är envis, väldigt envis. Lovar att hon kommer få upp den där lådan en dag, med eller utan rätt nyckel =)

Alice osv till 7.30 imorse, själv vaknade jag 6 av att mannen tappade matlådan i hallen. Låg & läste en stund, gick upp & satte i linserna. det går bättre & bättre för varje dag även om ena ögat strular som tusan, men när man inte har en lilltjej hängandes i kjolen så brukar det gå bättre.

Alice har börjat vägra frukost. ingen gröt, ingen yoghurt, ingen smörgås. idag åt hon 3 hallon. Itsället blir hon tokgnällig vid 10 snåret. men jag chansade idag & åkte & handlade & kom hem precis 10, då fick hon en smörgås som hon glatt mumsade i sig. Vid 11 snåret började hon peka & klättra på barnstolen, det brukar betyda "JAG ÄR HUNGRIG", men idag passade inte maten. Hon har mumsat denna sort en gång förut med stor aptit, gången efter totalvägrade hon. Så även idag. Jag provade att vänta en stund, tänkte att hon kanske inte var hungrig trots allt men icke. Tillslut gav jag med mig & hon fick en annan sort, då åt hon upp hela burken utan protest.

Idag ska vi ner på stan med min syster & hennes 2 Hulliganer. E vill gå på "Glasfiket", ett fik ett uterum som hon älskar. F vill ner till hamnen, får se hur vi löser det hela så alla blir nöjda.

Dagens meny:

Frukost: Smoothie + 1 kokt ägg
Lunch: 1 stekt ägg, 1 stekt Bratwurts med hög kötthalt + 1 tomat
Fika: te & förhoppningsvis något GI vänligt
Kvällsmat: Grillade oxbiffar & grönsaker med vitlökssmör
Kvällsfika: Hallon&Chokladmousse a´la GI + te



Sötast i stan!



Sötaste tofsarna på sötaste tjejen!

PlayDäjt

Idag har Alice & jag haft Playdäjt. Eliten från babysången kom hit & de små har grejat & lekt & pysslat & blivit osams & trillat & ätit. Det är så roligt att se på de små. Alice ena kompis Hugo, d eblir ALLTID osams, ska ha samma saker, står & skriker åt varandra, nyps om det behövs för att få sin vilja fram (ajabaja). & så den andra kille Oliver, mot honom är Alice så söt, hon klappar honom på huvudet, hon kramar honom & ger honom pussar. Helt otroligt!



Alice är en riktig liten klätterapa om man jämför med de andra barnen. Hon klättrar på allt från sina korgstolar till, bilbarnstolar & sin gåstol. Oftast är hon väldigt skicklig, men hon trillar ibland oxå. Ofta om det finns annat att titta på samtidigt, som idag när det var fullt av lekande tjoande barn.

Vi mammor tog oss lite fika. Jag hade slängt ihop en kladdkaka på morgonkvisten. & en av de andra mammorna hade med sig muffins, så det blev riktig fest! Det är ju full fart på barnen nuförtiden så det blir ju inget direkt lugnt prat utan man far ju upp & ner hela tiden för att ha koll eller trösta eller ta bort något barn.

Men det är mysigt att träffas & det verkar som det blir fler däjter en av mammorna bjöd in oss till nästnästa vecka på Playdäjt. Roligt! Är så lätt att man bara säger att man ska hitta på saker men så blir det aldrig av.

Alice blev lite för trött på slutet så vi gick med sista paret ut & tog en sväng med vagnen så nu sussar hon ute på altanen & jag har en hel hög med leksaker att plocka iordning!

Dagens meny:

Frukost: 1 smoothie + 1 kokt ägg
Fika: 1 liten bit kladdkaka med grädde + te
Lunch: Mozarellasallad
Fika: Grapefrukt +te
Kvällsmat: Fiskgryta a la GI
Kvällsfika: nötter & mörk choklad +te

När man ser lite FÖR mycket...

Idag när vi skulle byta om i simhallen, så for ju Alice runt på upptäcksfärd som vanligt. Mest spännande är en dörr med glasruta i som man kan se in till duscharna. Där brukar hon stå & kika på tanterna som duschar (det är mest tanter & bebisar+mammor denna tid på dagen). Själv kan jag då byta om i lugn & ro då jag vet var jag har henne =)

När jag bytt om så gick jag för att hämta Alice så hon oxå skulle få byta om. Precis när jag böjer mig ner för att ta upp henne så tappar tanten närmast dörren/rutan en sak på golvet, böjer sig ner. NAKEN. & YES hon hade hemoröjder utan dess like... Do I have to say more? Denna syn förföljer mig än vill jag lova...

Alice fick sova 2,5h idag då hon brukar vara extra trött efter simningen, hon hade velat sova mer, men då får vi henne uppe halva kvällen istället. När hon piggnat till & vi fikat, hon mumsade i sig apelsin. Så fortsatte vi städningen & plockningen. Så känns det riktigt trivsamt här hemma, har tagit itu med en del plock som man ser varje dag men aldrig orkar göra något åt...

Mannen blev sen från jobbet så jag han inte iväg till träningen, men det var ingen stor sorg idag. istället åkte jag i lugn & ro till Återvinningen & sedan ICA alldeles själv. Superskönt! Strosade runt i min egen takt & njöt & vände & vred på varorna & frukten. När jag kom hem låg Alice & mannen i badkaret. & när jag lagt Alice så njöt jag av en Smoothie på Sojamjölk, frysta hallon & linfrön, riktigt gräddigt & gott! Ska nog blir en sån till frukost imorgon + ett kokt ägg. Är lite trött på ägg & bacon frukostar...

Imorgon kommer några från Babysången hit för en Playdäjt! Roligt!

Ja jag är less

Somris: Tack för kramen! Du har rätt!

Kråkmamman: Ja du har oxå rätt! Konstigt nog så sov jag som en prinsessa!

Jag är less. Less på livet tror jag. Hittar inte den riktiga gnistan. Alldeles för få stunder av lycka. Konstigt nog så flyter allt det praktiska på. Det har löst sig med jobb, dagmamma, hus & hem osv. Men ändå så känner jag mig bara låg. Jag skulle vilja bli uppriktigt GLAD, skratta så jag får ont i magen, med det vill sig inte. Kanske har det senaste året kommit ifatt mig. Att mammas sjukdom sjunkit in, att jag får små glimtar av tid att hinna tänka & känna efter. Att jag blivit mamma, tt livet förändrats. I don´t know.

Idag har Alice & jag varit på sista Babysimmet, man kan gå en till fortsättningskurs i grannstaden, men vi skippar den. Vi satsar på att bada i pool & havet i sommar istället. Har ändå tyckt att de senaste gångerna varit lite tråkiga, att de inte direkt får göra något "nytt". Men idag fick Alice åka rutchkana. Hon fick sitta med armpuffar på & glida ner i & under vattnet, så himla söt. & hon tyckte det var roligt, men inte lika roligt som lilla Saga som själv simmade (med puffarna) till kanten för att bli upplyft & åka mer, som puttade sig framåt i kanan innan de hade hällt vatten i den. Såg för härligt ut!

Idag har jag börjat städa på morgonen, har fått städmani, vet inte om det är pga rastlöshet eller att jag fått nog av att det ser ut som ett bombnedslag här hemma & har gjort i 1½ år typ. Jag städade så vi fick skynda oss till simningen, fick städflow, inte varje dag vill jag lova. Jag plockar mest, sorterar, gör plats, packar undan, får nya rena ytor & mer luft. Jag är trött på att allt ska stå framme för enkelhetens skull. In i skåp & lådor med er, skapa en egen plats. Alice hjälper till, idag släpade hon fram en gammal gammal svabbkvast som är svärmors gamla som vi hade när vi grovstädade ur huset efter allt byggdamm. Full av damm var den men fram skulle den, hon släpade, stånkade & drog & lyckades få fram den & "städa" lite med den gjorde hon med. Fortsätter städandet när hon vaknat. Nu tänkte jag unna mig en bit choklad 70% & en stund med min bok.

Dagens meny:

Frukost: 2 stekta ägg & 3 skivor bacon
Lunch: ½ grilla dkyckling med sallad & ½ tomat
Fika: 1 grapefrukt & te
Kvällsmat: Kycklingwook (marinerad i hackad chili, riven ingefära & 6 klyftor vitlök + olivolja)
Kvällsfika: lite nötter

& i kväll masar jag mig till Step-Upen som jag gjorde förra veckan & körde järnet även fast jag inte hade en gnutta lust innan jag kom dit...

Before I go to sleep...

Egentligen borde jag sitta vid tvn & socialisera med min man, men jag tycker att House har blivit tradigt. Orkar inte se samma sak tisdag efter tisdag. & om jag inte sitter i soffan med min man så borde jag ligga i sängen, sova så jag orkar vara en pigg & glad mamma imorgon.

Men jag sitter här, surfar på måfå, hittar inget direkt spännande, har bara ett fåtal sidor jag brukar blippa igenom, hinner i vanliga fall inte mer än så, men idag skulle jag vilja ha mer utbud. & visst läser jag bloggar, fler än de jag länkar till, har fastnat på en som bara gör mig arg, men jag kan ändå inte sluta blippa in på den dagligen, ibland flera gånger om dagen, har iallafall slutat att kommentera.

& när jag nu väl kommer krypa ner i min säng så kommer jag inte somna. Jag har en bok att läsa ut (Bekantas bekanta), en ny Glamour tidning & en ny bilaga att bläddra i, minuterna kommer ticka iväg, bara en sida till & bara en liten sida till & vips är klockan jättemycket & jag alldeles för trött & timmarna alldeles för få för att vara fylla den sömn jag behöver...

God Natt

Mamma/Mormor Dag

Idag började Alice dagen med att härma namnet MORMOR, Alice säger Bobbo, men det är så himla sött & hon säger det om & om igen. Först åkte vi & handlade namnsdagsblommor till mamma, hon har haft namnsdag nyligen & sen åkte vi hem & mixtrade ihop lite mousser till mamma. men de blev inget suveränt ihopkok tyvärr, mamma fick det med hem iallafall, men det är inte mycket som slinker ner via munnen längre.

Vid 11.30 kom mamma & pappa. En trött Alice blev överlycklig & gick upp på högvarv. Pappa åkte ganska snart då han skulle på jobb. Jag passade på att gå ut med Alice. Mamma sällskapade mig vid lunchen. Hon tog då upp det där hon skrivit om bla palliativ vård osv. Jag passade på att fråga om hon kände på sig något, men hon sa att hon inte gjorde det att man inte kan veta hur processen blir. Hm...

Mamma la sig för att vila & jag passade oxå på att vila. Dagarna med mamma brukar gå på högvarv. Alice sov inte någon långvila utan vaknade ganska snart & så rullade det igång igen. Alice jag & mamma låg & myste en stund i sängen. Men jag blir så jäkla rastlös, vet inte om det är för att man inte kan prata, även om mamma idag skrev väldigt mycket & jag kände att vi kunde "prata" & diskutera lite kring hennes situation osv. Men jag känner mig instängd, rastlös, vet inte vad jag ska göra, kan inte sitta stilla.

Vi gick ut en stund, vattnade rosorna (finns bild längre ner i bloggen) & mina andra planteringar. Sen började det regna så då gick vi in & bläddrade i en trädgårdsbok. & väntade på att pappa skulle komma tillbaka vilket han gjorde & då fikade vi & sen myste Alice med morfar, hon vill bli buren hela tiden av morfar.



Mammatankar

Det känns som hon känner på sig något tanten. Mamma alltså, hon bloggar om palliativ vård & döden. Jäkla tantskrälle, hon får inte dö. Det känns som ett slag i hjärtat att läsa en sån sak. Jag som redan känner mig låg sjönk en meter till. Jag fattar inte hur jag ska orka. jag som knappt orkar nu. Jag fattar inte hur livet kommer bli. Hur stor tomheten kommer vara. Hur konstigt det kommer kännas. Hur jag ska orka uttala orden med min mun.

Jag som precis fått MIN MAMMA tillbaka, i och med hennes medicin, den mamma jag minns & VILL minnas. Den mamma jag älskar & saknar. Den mamam vars knä jag vill sitta i, bli struken över håret eller kramad av.

Alice & jag tog oss en nostalgitripp in i cd-samlingen idag, detta fann vi:

Var finns du nu min älskade vän?
Ditt skratt, dina ögon, ditt ljus
Var finns du nu?
Sorgen skymmer min blick
Men jag kan se dig överallt där jag går

Farväl, älskade vän
Farväl, kanske vi möts nån gång igen
Var finns du nu?
Jag kan inte förstå
Att jag aldrig får se dig igen
Men i mina minnen där finns du
Jag kan se dig så tydligt och klart
Din kärlek fyller alla tomma rum
När dagen är slut

Farväl, älskade vän
Farväl, kanske vi möts nån gång igen

Farväl, älskade vän
Farväl, kanske vi möts nån gång igen

Uno Svenningsson


DagmammeBesök

Idag har Alice & jag hälsat på hos Alice dagmamma. Hon bodde i ett litet radhus med en ganska stor trädgård. Tillsammans med henne bor hennes man & marsvinet Fabian. Fabian är som en hund & går runt fritt i huset till Alice förtjusning. Dagmamman var mellan 50-60 år & hade 2 vuxna barn över 20 år. Hon är trevlig & väldigt duktig med barnen vad jag kunde se. Grupperna är små 4-5 barn per dagmamma & idag när vi hälsade på var det bara en tjej där. De brukar träffa 2 andra dagmammor med barn varje dag. Har en lokal att gå till 1 gång i veckan, gör små utflykter tillsammans & bestämmer träff i olika lekparker varje förmiddag.

Alice fann sig snabbt i både huset, dagmamman, nya lekkamraten & fabian. Vi fick mellis & Alice lekte med den andra flickan. Alice har redan krypit upp i famnen & kramat dagmamman, så det känns bra.

Annars har vi haft städ&handlingsdag Alice & jag, dammsugit & varit på Willys. tittade även förbi JYSK, Leksaskbutiken 6 en tygaffär. Är ute efter gardiner till Alice rum, verkar svårt som vanligt, vill ha gulliga i rosa helst med blommönster. & så vill jag ha dynor till våra utemöbler & en bobbycar åt Alice.

Dagens meny:

Frukost: stekt ägg & bacon
Lunch: ½ grillad kyckling & sallad
Fika: 2 bitar mörk choklad & 1/4 avocado
Kvällsmat: Lax med philadelphia & dill täcke + grönsaker
Kvällsfika: 2 bitar mörk choklad & en handfull nötter (bäst att mjukstarta)

Lördagkvällen & Söndagen

Svintoflickan: jag tror det är många många fler därute som oxå bråkar men som inte vågar erkänna det i denna värld som ska vara så perfekt! Hoppas London blir vad du förväntar dig!

Lördagkvällen blev mysig som jag anade men inte riktigt orkade bry mig om. Vi fick god Italiensk mat 4 rätters & barnen lekte jättebra. De har 2 hulliganer av modell pojkar de bär runt henne, ryter som lejon & skriker & lever runt. Men Alice fann sig snabbt i det, tittade lite konstigt på den minsta när han försökte skrämmas & lät sig gullas & bli pussad & buren. & åt som en häst gjorde hon oxå av bruchetta & pasta med pesto & parmesan & så blev dte glass till efterrätt, det var första gången jag sett Alice fullkomligen trycka in något i sin lilla mun. Eftersom ljudnivån var skyhög & tempot på max så fick Alice vara vaken en stund längre än hon brukar, men vid 20.30 var hon så trött att hon gnuggade sina små ögon & lyckades springa in i en byrå samtidigt så då la vi de 2 minsta barnen. Alice somnade sött utan protester. Superskönt!

Vi andra satt & pratade & diskuterade en massa. & grabbsen kan ju som vanligt inte dricka lite med måtta så vid 23 snåret såg jag att mannen började bli lite väl slirig för att kunna vara på max idag med. Så jag föröskte runda av men det gick inte förrän 00.30. Alice vaknade vid överflyttningen, men somnade snällt i bilen igen. vaknade när vi kom hem, men lät sig bäddas ner i sin säng utan ett pip & sov till 8.00 *superskönt* Så det gick mer än smidigt känns det som!

Idag var mannen smula seg att sparka igång men 10.00 var Alice & jag påväg ut, vi åkte & handlade lite lunch & rosor till min rabatt (röda) & mannen masade sig ut med stöd av krattan & har faktiskt krattat ut all matjorden på baksidan, får s enu vad som händer med det om det små regnar & har var det behöver fyllas osv. han träffade på en stubbe på ett ovälkommet ställe så nu kommer altanen bli i två nivårer & en smula störra än vi tänkt. Jag har planterat rosor, pratat en massa med grannarna som jobbat på slänten som är emot vår tomt men ägs av dom & nu är den nyplanterad & rensad! *SKÖNT* Deras dotter hade gått hos Alice dagmamma & hade bara positivt att säga förutom att hon tyckte det var jobbigt att hämta & lämna, när man vet att det finns ett dagis på samma gata.

Helgen har varit en riktigt kolhydratshelg, allt från hemmagjord pizza till pasta, godis & läsk. OCH jag känner en enorm skillnad, dels är magen svullen som en ballong men humöret har åkt upp & ner likt en bergådalbana i takt med blodsockret & jag som inte blivit blodsockersvag en enda gång på 3 veckor fick slänga mig in i skafferiet för att snabba uppåt blodkurvan. Totalfel I know & imorgon är det back to GI igen & 3 rivstqrtsveckor till för mig men vanlig GI för mannen som påstår att han inte orkar jobba annars...

MIN alldeles EGEN ROSENRABATT



Mulen Lördag

Jag är verkligen inte på topp idag. Vaknade med huvudvärk & ont i halsen. & inte nog med det så är det småmulet & regnat i natt så det är blött & lerigt ute.

Men ut var vi tvugna att gå. Alice i galonisar & stövlar. Inte den mest akrobatiska klädseln & stövlarna trampades ur & hon var lerig från topp till tå & tjurig som få. Hon brukar inte vara gnällig, men idag är hon en riktig gnäll-Stina & jag önskar jag oxå fick vara liten & gnälla sådär för dte är just vad jag känner för just nu. Har varit osams med mannen 3 gånger idag för vi inte alls förstår varandra gällande trädgården & hur vi menar att vi vill ha det. Har varit på väg in för att sätta ut huset på Hemnet två gånger, ja ni fattar. Mne i slutändan blir det ju oftast bra även om båda får kompromissa eller vi måste välja en annan väg innan vi når slutstationen.

Mannen & jag har gjort muren som ska vara framför min rosenrabatt & sen har mannen även gjort en mur på sidan av huset till en annan rabatt. Det ska ska köras ut jord i högar så det lättare kan krattas ut på baksidan. Alice & jag gick in vid 11, hon fick mat. Äter så duktigt med sked nu, får en egen skål & så stödmatar jag oxå. Igår åt hon vår middag, 3 portioner blomkålsmos med fläskfilé ville hon ha *sötnos* kämpar på med sin lilla sked & skål.

Vid 11.30 var hon trötter så jag tog en chansning idag. Gick upp på hennes rum, tände sänglampan & la henen emot mig & hon somnade på ett kick, la ner henne i sängen då gnällde hon lite men sömnen lockade mer & hon sover nu sött i sin säng.

Vi ska på Middag ikväll & jag har verkligen ingen lust, men det är väl då det brukar bli som roligast. Känner mer för att bädda ner mig i soffan framför Robinsson ikväll, men nu ska jag sminka upp mig, klä mig fint & bli bjuden på middag & prata skit istället. Någon av oss ska köra hem, eftersom mannen har a lot to do imorgon så borde dte bli han som får köra. Men frun i huset som vi ska på middag hos är med barn & det innebär att jag frå dricka ikapp med herrn i huset & det kan nog innebära att jag får prata i den "stora vita megafonen" i natt, så jag tar nog bilen iallafall...

Nä nu ska jag surfa runt & leta efter en lap-top, helst rosa eller lila till et skäligt pris -VILL HAAA!!

Lite städning fixar all tristess & rastlöshet

Alice vaknade, inte såvärst pigg eller utsövd. Låg & småsnyftade på mig i sängen i 30 minuter innan första leendet kom & vi kunde sätta fart igen & det är INTE likt henne. Hon har varit lite småpluttig hela dagen, tycker hon känns lite varm men hittar inte termometern, misstänker starkt att den glömdes i sommarhuset tyvärr...

Men när båda kvicknat till & vi ätit hallon med lite grädde (Alice favorit) så fick jag för mig att storstäda badrummet. Duscha alla blommor, rensa badrumsskåpen, skura handfat, toa & badkar & även skura kaklet & fönstret. Piffa lite & plocka lite. Jag har ju sån tur att min dotter kom på i morse att toastolen är en utmärkt spännande sittplats. Hon älskar ju att sitta i stolar av alla dess slag & idag blev det toastolen. Så där satt hon så snällt medan jag städade. & nej hon trillar inte ner, hon är en duktig tjej att lita på.

För att göra städningen lite roligare rev jag runt i cd-samlingen & poppade på en Red Hot -platta som väckte minnen från slutet av 90-talet, början av 2000-talet.

Då vi firade Valborg i en Herrgård vid en sjö. Där känslorna började spraka på en brygga i skenet från månen för att stanna kvar på en särkilld plats i hjärtat.

Då nylonstrumpor gjorde ett golv så halt att min vän halkade ner med rumpan före i en prydnadstunna & fastnade. Vi andra skrattade så mycket att vi inte kunde hjälpa henne loss.

Då vi hade de roligaste fester jag någonsin varit med om på bara 4 personer, helg efter helg efter helg.

Då vi cyklade ner i stadens fontän & simmade "in till strand igen".

Då jag var så arg att någon fick bära mig hela vägen hem som straff.

Då lönen precis räckte till mobilräkningarna & nattsamtalen var längre än sömnen.

Då så många tårar föll att de skulle kunna fylla ett helt badkar. Men skratten skulle kunna överösta en hel konsertarena.

Då taxi notor slutade på 800:- för att längtan var för stor.

Då hjärtat föll i bitar & fortfarande småblöder. Då det bevisades vem som bryr sig & vem som inte bryr sig, vem som alltid står kvar när allt annat faller samman.








En Fredag som känns som en måndag!

I morse fick jag tag på Alice dagmamma. En positiv kvinna i "40 års åldern" om man utgår från röst, hon kan lika gärna vara 30 eller 62. Vi ska dit & hälsa på på måndag eftermiddag efter Alice middagslur & jag tycker det känns bra, fick ett positivt första intryck & tänker inte dömma någon innan personen bevisat att den behöver dömmas. Jag tror att det här kommer bli jättebra & om det inte blir det så får vi lösa det problemet då.

Tess: Jag hoppas att dagmamman i ditt område är sällsynt (är det ingen som anmält henen om det är så uppenbart att hon gör fel & utnyttjar systemet?) & jag hoppas att man som dagmamma inser sina begränsningar & ber om hjälp eller inte åker till badhuset om man har så många barn. Vet min systersbarns dagmamma åkte tillsammans med flera dagmammor & att min systersman vid flertalet tillfällen var med på sin lediga dag & alla tyckte det var en utmärkt lösning. Själv ser jag inte heller just Pedagog titeln som så viktig för mig, det finns bra & dåliga pedagoger liksom det finns bra & dåliga människor som är lämpade för olika saker oavsett om man innehar en utbildning eller titel eller inte har det. Själv har jag gått hos 4 olika dagmammor, alla var olika men alla hade de god hand med oss barn & jag trivdes hos dem alla & har personligen inga skräckexempel från dagmammetiden. Men det är väl så att det finns lika många åsikter om uppfostran & barnomsorg som det finns föräldrar.

Alice har blivit en riktig fashionista. Hon ska prova mina kläder, allt från bh till linnen & skor:


Med en bh runt halsen & en sko i handen susar hon fram...

Idag har vi sol. Alice & jag började med att åka & handla lite fredagsmiddag. Det märks att det är vår, söta killar poppar upp likt vårblommor. Igår såg jag en riktig pudding på stan, jäklar vad snygg han var & idag var det en sötis på Willys. Jag har ju en grabbmagnet med mig oxå. Pratkvarnen Alice- idag fick hon sötisen att gulla snällt med henne i kundvagnen. Mamman bara njuter =).

När vi kom hem stannade vi kvar ute i solen. Alice satt vid sitt nya bord & stolar på Altanen & ritade med kritor. Så söt



& så hade vi sån tur att det kom en lastbil med sand till grannarna som lånade vår uppfart för att lasta av säckarna på rätt ställe. Så det var vi ju tvugna att titta på. =)

Alice fick sova tidig middagslur då hon vaknade 6.30 imorse & var trött redan vid 11. Får se om hon tar igen sovtid nu eller om det blir en lång eftermiddag & tidig natting istället. Känner mig lite måndagstrött idag, lite halvt rastlös, inget direkt att hitta på & det jag väl kommer på att göra som att åka på ÖF har jag ingen lust eller ork med... Kanske är det vetskapen om att helgen bara innehåller jord, jord & lite jord som gör det hela...

GI-rapport: Har valt att lägga till lite kolhydrater i dieten, även om de 3 utsatta veckorna inte riktigt är till ända. Gjorde en vägning i morse & den landade på -2 kg ungefär. Misstänker att mensen lagt på ett par hekto vatten för jag känd emig smalare innan den.

Dagens meny:

Frukost: äggröra ½ grapefrukt (ljuvligt gott)
Lunch: Mozarellasallad
Fika: Hallon med en liten klick vispgrädde
Kvällsmat: Grillad fläskfilé med blomkålsmos
Kvällsfika: chokladmousse



Fortsättningen på dagen...

Tack för alla kommentarer. Alla har rätt till sin åsikt & jag förstår dig Anna vad du menar, likställer det med att jag jobbar mot äldreboenden i staden, men aldrig skulle vilja hamna där själv. Man ska/kan ha målsättningar & ambitioner om hur det ska eller borde vara , men vetskapen om att verkligheten är något annat & att det kan det vara svårt att påverka en kommun även om man jobbar mitt i smeten & just därför påverka ens eget val av placering av sina egna nära & kära.
En annan sak som jag märkt nu i dagmamma/is tider är att när vi var små då var "dagmamma" inne, de barn som gått på dagis var bara ett fåtal i min klass. Men nu ska alla barn gå på dagis & när jag idag berättade att Alice ska gå hos dagmamma blev flera nostalgiska & sa "Varför sökte inte vi det". Nu vet jag inget om Alice dagmamma mer än ett namn & en adress. Hon kanske är en riktig bitch som jag inte alls kommer gilla, men jag hoppas hon är en bra dagmamma med värme till barnen & bra rutiner. Sen tror jag antalet barn är individuellt vad man klarar av & hur gruppens sammansättning ser ut. Ska bli spännande att träffa henne & se hur Alice fungerar i hennes & barnens samvaro! Eftersom jag ska jobba så lite i höst så känns det inte så jobbigt med denna karusellen som startat utan mer som en spännande tid & vetskapen om att jag har ett nätverk runtomkring mig som gör att även om jag någongång skulle vilja jobba 100% så kommer Alice aldrig behöva ha barnomsorg 100%.

Jag kommer som jag skrivit förut att jobba 50% i höst. Mannen kommer fortsätta jobba sina mer än 100%.

Idag har jag träffat min Q igen. Vi har diskuterat lugnet efter Mammas början av medicinering. Hur livet har förändrats från tubulens till att hinna tänka efter, sortera sina egna tankar & sin egen tillvaro, sina egna känslor & hinna vara med mer i nuet. Min Q sammanfattade även mitt liv som att det (likt Somris) inte bara är mamma som är ett skäl till att jag går där utan att jag de senaste 2-3 åren levt i en cirkus av husbygge, jobb, blivit mamma mm. Vi har även pratat om känslan av att vara mamma till sin egen mamma, tänker på när vi åkte ner på stan att det var som att jag hade 2 barn, 2 stycken att klä på, knäppa gylf & jacka på, 2 stycken att sätta in i bilen, knäppa bälte & stänga dörrar för, två som skulle ha något med sig att skjutsas i osv. Den ena mitt barn, den andra min mamma. Men samtidigt hur mycket som fallit på plats sen sist, att jag ser en ände på huset & trädgården, att Alice fått dagmamma, att jag fått klart med jobb osv.

Efteråt tog jag en sväng på stan. Kollade på plånbok då min håller på att falla sönder & samman. men jag har ingen lust att betala 500:- för en plånka som jag inte tycker är riktigt snygg eller har alla funktioner jag söker. Funderar på att lyxa till med en dyrgrip från Dior, Gucci eller Prada som jag velat ha LÄNGE, men de finns inte att köpa i min stad tyvärr...

Efter en stunds strosande hör jag någon som tjattrar så bekant & mycket riktigt där kom svärmor & Alice. Så vi slog följe, köpte necessär till Alice & tandborstmugg & så kollade vi efter badrock & Alice farmor hade handlat kläder till henne på P.O.P. Sen ville svärmor fika så då gjorde vi det. jag lyxade med chokladboll. Alice skulle promt ha Farmors kaka & helst äta den med sked, det var bara det att den var stenhård & flög fram över bordet samtidigt som busungen utstötte det ena märkligare ljudet efter det andra & det bara lyste bus i ögonen på henne. Mitt i tekoppen kom jag på att jag inte betalat så lång parkeringstid & mycket riktigt när vi kom till bilen så satt en lapp på rutan. Men eftersom det var Svärmor som ville fika så tog hon den. TACK! (det har hon råd med).

Vi åkte hem, Alice busade en stund med hunden innan de skulle hämta upp svärfar på jobbet. Alice fick middag & sen åkte vi & hämtade Grekmat till mig & så skulle jag lyxa med lösgodis eftersom jag har störtblödning & mensvärk. Så efter maten proppa jag in en näve smågodis & jag mår illa än,så himla sött! Uäk! Inte ens gott!har sedan inte fått ner en endaste bit till & jag som skulel moffa hehe.

Inte blev illamåendet bättre när jag kom ner tassandes efter att ha lagt Alice, hittade mannen i fåtöljen nyss hemkommen gömd bakom ett berg av icke GI-vänliga mackor & lyckas trampa i en spyhög efter hundjäveln. Så äcklig känsla när iskall hundspya sipprar mellan tårna. mannen fick torka & sannera mattan medan jag kväljde inne på toan. Haha, Alice spyor kan jag fånga i handen utan att blinka, men hundfans spyor de tar jag bara inte i.



Dagmamma

Igår ringde Kommunen & meddelade att dagiset som ligger på vår gata & som vi önskat i 1:a hand är fullt men att Alice fått en dagmamma i området bakom oss. Det känns snopet men ändå ganska bra. Både jag & mannen är dagmammebarn & trivts med det. Om Alice trivs hos sin dagmamma så får hon gå kvar, annars flyttar vi henne till dagiset när det finns plats där. Ska ringa dagmamman under dagen & se hur många barn hon kommer ha i höst & hur inskolningen kommer gå till & om vi kan få komma & hälsa på ganska snart för att se vad det är för en filur!

Idag har Alice & jag varit på sista babysången. Känns trist för jag har verkligen trivts bra i gruppen & är så glad att jag tog mig i kragen i höstas & ringde runt för att få vara med i en grupp. Det känns som att mitt mammaliv vände med babysången. Men vi är några i gruppen som ska försöka ses en gång i veckan iallafall, men i höst börjar ju alla jobba igen & då blir det väl fullt upp med det livet.

Mannen var hemma idag på förmiddagen & jobbade ute i trädgården. Var så skönt att få vakna av sig självt & inte hans väckarklocka. Han stack precis iväg till jobbet & kommer nog inte hem förrän sent. Tycker det är bättre att han jobbar över rejält en dag i veckan än små överjobbar varje dag. Han är ju egentligen för trött för att jobba mer än han gör, men hans jobb är hans val & han vet vilka premisser som gäller.

Vi är bortbjudna på middag på lördag. känner inte alls för att gå dit. När de ringde var det "Hej vill ni komma på middag, å vad kul, du förresten vi behöver material till vår altan som vi ska bygga oxå". Dels så har vi massor att göra hemma, jag vill inte sova bort i helgen för det går bort för mkt tid. Dels tycker jag inte om att natta Alice borta, slita upp henne sätta henne i bilen för att slutligen lägga henne i sin säng hemma. Hur som helst så ringde mannen i familjen idag 6 sa att vi skulle avvakta lite om det blir middag eller inte för de hade glömt bort när de bjöd oss att deras son skulel operera öronen denna veckan...

Alice är ute & går med farmor, själv ska jag snart till Q & sen tänkte jag ta en tur på stan, hämta linserna som kommit, hanlda lite små saker & föröska hitta en ny plånbok till mig då min håller på & faller sönder & samman. Har tyvärr jordens mensvärk så jag har ingen lust till någonting, men,men Å happy day!

Dagens meny:

Frukost: Omelette
Lunch: Halloumisallad
Fika:
Kvällsmat: Ska nog lyxa med köpemat men kan bara inte komma på ngt GI-vänligt...
Kvällsfika: chokladmousse & te

Jag hoppas den här sången når dig, att du kan höra orden, var du nu än är om så på andra sidan jorden.
kanske är det natt hos dig, kanske är det solen. Du går runt i solglasögon fast det är som hösten.
Om du kisar ut mot horrisonten kan du kanske se mig, i en annan tid på en annan plats där jag går bredvid dig.
I ekot av alla stjärnor kan du höra hur jag sjunger, det här är ett farväl till alla timmar & sekunder
Jag tänker sällan på dig ifall du undrar, nästan inte alls bara när jag blundar. Du är som försvunnen i skymundan.
Minns dig knappast bara när jag blundar.
Du var en vacker dröm, men en dröm är en dröm likt förbannat. I löftet om en möjlighet är vackrare än allt annat, vackrare än verkligen, sanningen och lögnen. Det ligger en sorts odödlighet begravdi själva drömmen. För Du är inte någon man älskar du är någon som man saknar... jag säger det till mig själv om och om igen innan jag vaknar... jag tänker sällan på dig ifall du undrar, nästan inte alls bara när jag blundar...

Peter LeMarc har oxå älskat så det gör jävligt ont!

ÖverskriftsTorka

Somris: Jag har samma problem som dig, att kommentarerna tar sin lilla tid på sig innan de syns, men jag ser dina hos mig innan du själv ser dom hos dig, det är väl positivt =)

Camilla & Kråkmamma: Tack är mkt nöjd med lillskruttan som fotomodell

Svintoflickan: Klart vi hade ombyte med oss =) Man får ju släpa in halva lekrummet om man VILL & halva garderoben oxå =). Klänningen är från Me&I den dyraste jag köpt till henne så den var bara tvungen att förevigas, annars tycker jag h&mklänningarna för 49:- duger skitabra & då slipper man bli gråtfärdig om man glömt haklappen =)

Idag är jag lite depptrött igen. Menshelvete! Har redan ätit en portion GI-chokladkaka med vispgrädde, men jag kan ju inte trycka i mig hur mkt kaka som helst, det funkar ju inte heller. Alice & jag har varit & simmat. Hon var charmtrollet idag med, hälsar "Hääääje" på alla som går förbi, gammal som ung, kvinna som man. Tyvärr tycker jag övningarna börjar sina, det känns lite smådesperat att komma på något bara för att. Sista gången nästa vecka. Alice & jag kör mest badring & armpuffar & leker, tar ett dyk här & där & är nöjda så. Ska bli kul när utomhus badet öppnar så hon kan plaska runt i minibassängen, det tror jag hon kommer älska.

Det värsta med babysimmet är att man känner isg helt tömd på energi efteråt. Man är så lätt så lätt i vattnet och så kliver man ur som en enda stor elefantklump & den känslan förföljer en hela dagen sen. Idag fick jag bekräftat att en mamam som trippat runt med en lite väl putande postbebismage är gravid igen. Hennes unge är yngre än Alice, men magen är i storlek 7-8 månader & idag pratades det snitt-tid i omklädningsrummet & påfyllnad av järn & vitaminer via dropp då hennes depåer var helt slut efter 3 graviditeter i tät följd. Stackars kropp, jag känner att jag är långt ifrån back i track än, tänk då hur hon kommer känna sig efter denna. & hur HON känner isg efter babysimmet om jag känne rmig såhär. *pust*

Har funderat lite över våren & vårkänslorna. Jag brukar få en nytändning varje vår, det blir ljust, man blir glad & man blir nykär i man & livet. Men den där känslan vill inte riktigt infinna sig i år. Jag som verkligen skulle behöva den för att orka med. Ofta går jag och funderar när det ska ske, när mamma kommer dö. Att tiden går så fort, att året redan betat av 4 månader 1/3 av året har gått av det år som enligt doktorn & vetenskapen blir mammas sista. Hur länge till får hon vara med? Jag tror att personer som ska dö har en känsla i sig ungefär hur länge de har kvar. När man pratar med mamma kan jag få känslan av att när vissa ämnen diskuteras så utstrålar hon "men då finns inte jag längre". Som när jag pratar om min trädgård, då ser jag i hennes ögon en sorg av "den kommer jag aldrig att få se" & det är en olustig känsla, för ingen av oss vet ju det egentligen...

Alice sover, jag borde printa ner lite tankar i min bok, alltid när jag får flow med den vilket oftast infaller isg kvällstid  ska mannen gå & lägga sig tidigt & då tappar jag alla ord när han ligger & flåssover bredvid. Dagtid skulel jag kunna skriva men då hittar jag aldrig rytmen tyvärr..

Idag är det Step-Up dag, har ingen lust alls. Konditionen är nog på minus efter GI-andet, kolhydraterna krävs för att orka, bara släpa runt barnvagnen för Alice middagslur känns som att bestiga Everest, vad ska då inte kvällens pass göra ?

Dagens meny:

Frukost: Keso & färska hallon (Alice & jag delade på en förpackning hallon, hon älskar verkligen hallon)
Lunch: omelette
Fika: GI-chokladkaka med vispgrädde
Kvällsmat: GI-burgare
Kvällsfika: Räkor & aioli borde det bli men kommer troligtvis sluta med choklad & nötter + te

Fotografierna klara + En Dag i hemstaden



Tyvärr blev en bild upp & ner men jag kan inte vända den tyvärr så ni får väl stå på huvudet! =)

Imorse fick vi sovmorgon till 7.30, tyvärr har jag ju så svårt att somna om efter mannens klocka så jag låg mest & funderade. hade råkat titta jobbmailen precis innan jag gick & la mig kvällen innan. Där det framkom att jag inte skulle vara kvar på det område jag fått tilldelat i höst utan byta. Dvs inget möte imorgon. Det hela var så luddigt skrivet så jag skickade mail till min chef, som var på kurs i 3 dagar, men jag sökte henne på mobilen på morgonen & hon ringde upp & bekräftade de luddiga mailen. jag ska alltså jobba 50% i höst men inte på Äldreboende utan med handikappomsorg, teama med 2 av de allra roligaste kollegorna. Det kan inte bli bättre! jag är nöjd & har fått PRECIS som jag önskat mig! Men fick omboka svärmor som skulle vara barnvakt till på torsdag istället så jag slipper ha Alice med till Q (även om hon nog sover den tiden) & sen kan fixa lite ärenden på stan istället.

När Alice & jag fixat oss i ordning & under stora protester & en nedkladdad pyjamas senare ätit frukost, så begav vi oss till hemstaden & mamma. Mamma låg i sin elektroniska säng & kollade på tv. Var något om efter tsunamin på "Efter 10" som mamma ville se så det gjorde vi. Fick Alice att säga "Hurra Hurra Hurra" hon är så himla söt när hon gör det. & Mormor skrattade gott!

Sen baxa jag in rullstolen & barn & mamma i bilen & åkte ner på stan. Hämtade fotografierna. Placerade mamma & Alice i rullstolen. Rullade sedan in på Åhléns för att handla mascara & lite till åt både mig & mamma. Alice är nöjd med att sitta i mormors knä sålänge rullstolen rullar, men ska man stanna & titta på något förvandlas hon till en ål & vägrar sitta still. Så vi orkade inte göra fler ärenden eller fönstertitta på stan utan baxa in oss i bilen igen & åkte hem. Där backade jag in bilen på deras uppfart & när jag var klar satt mamma & asgarva i baksätet & skicka fram en lapp där det stod "Jag säger som bilskoleläraren Är du nöjd nu?" Bilen stod nämligen mer diagonalt på uppfarten än rakt.... Haha

Alice fick lunch, mamma letade upp en lämplig växt till min slänt gick ut & rev upp en liten planta & skickade med mig hem. Alice spelade lite piano & sen var hon trött så då packade vi ihop & åkte.

Hem till min vän L & hennes A. Alice somnade på stört i bilen, jag hämtade upp lunchmaten & sen hade L & jag en timme att prata skit & äta lunch på innan lilltrollet vaknade. Inte det skönaste att sova i bilstol kan jag tänka. Lilla A vaknade en halvtimme senare & så blev det röj. barnen kompade bra idag, så vi fick ro till att prata om allt vi behövde & ville prata om. Vi stannade till 16.30.

När vi kom hem han jag knappt baxa in mig, Alice väskor & vagn i entrén innan det stannar en lastbil med jord utanför dörren. ringer mannen som var hemma inom 2 minuter som tur var så jag stack bara ut näsan & sa att hon skulle få hjälp snart (ja det var en kvinnlig chaufför). Sen stod Alice i kökfönstret & tittade spänt på inbackningen på uppfarten & tippandet av jorden & så kom ju pappa mitt i alltihopa & Alice utbrast "Mamma" superglatt för hon har tappat bort ordet pappa & kallar alla för mamma. det är ju så mkt enklare så =)

dagens meny:

Frukost: 2 stekta ägg & 1 korv med 95% kötthalt
Lunch: kebabsallad
Fika: GI-chokladkaka
Kvällsmat: GI-moussaka
Kvällsfika: salami & ost

Min Trädgård!


Har tänkt göra en plantering runt stenen, vill ha ett magnoliaträd bredvid & sen låga blomplantor, gärna vårblommor.



Min blivande rosen rabatt är ni intäckt i markduk, väntar på att få en mur framför sig så jag kan fylla & plantera.


Slänten mot grannarna, egentligen deras mark, mn vi som "lider" utav den. Om någon har tips på marktäckare som som tar död på ogräs, lättskött som fasen vill jag ha -give me give tips!



Till höger där lillodlaren står är den blivande drivbänken, nu iplastad sedan uppbyggd med en träram & glasfönster. Till väntser är bärrabatten, med hallon , smultron, kommer bli björnbär mm oxå när mannen spikat för nedersta altanbiten.


Alice ville så gärna ha tomatplantan i ena hörnet!

GI-chokladkaka

Tess: Det är så jäkla svårt att få till allergiprover i denna stad, en grundlig undersökning med allmänna prover skulle jag vilja ha, så nix inga kvalster eller pollenprover på lilla damen är tagna. Jag leker egen doktor! =/ Tur man har lite koll med tanke på min egna allergi.
Ang min vän så skulle hon kunna ta sig ut mycket mer om hon inte till följd av diabetesen & känningar/räddsla för känningar kring denna utvecklat en form av socialfobi (eller är det en förlossningsdepression kanske, ska spekluera imorgon för det slog mig idag när jag hängde tvätt). Till saken hör oxå att hon är nyopererad för carpaltunnel + nyss blivit arbetslös vilket inte gör saken lättare... Jag lärde känna henne i tonåren då var hon en social tjej sen har vi inte hört på sisådär 5 år & så blev vi med barn samtidigt & tog upp kontakten igen, idag lämnar hon knappt huset, men tar gärna emot besök.

Chokladkaka med nötter och kokos (4 port)

300 gram mörk choklad 70 %
6 st ägg
4 msk fruktsocker
0,5 dl starkt kaffe
1 dl hackade pecan- eller valnötter (hoppar jag över idag)
1 dl kokosflingor till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd. Dela äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. I mikron brukar jag ta det på medelhög effekt och kolla ganska ofta så det inte bränns. Man kan behöva röra om ibland. Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe och fruktsocker. Tillsätt nötterna och rör om. Vänd sedan ner smeten i äggvitorna och blanda väl. Häll i den smorda formen och baka i 10 min. Låt kakan stå i kylen minst en tim innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde.

Att Pyssla hemma är Väldigt Nödvändigt!

Tess: MYCKET god mat, med betoning på MYCKET, men jag har hållt GI (förutom fusk Valborg) . Såg att oxå unnat dig lite smaskens men Viktklubbsmasken! =)

Idag började störtfloden & med den kom kolhydratssuget, tog ut köttfärs ur frysen & såg alla frestande kakor som fullkomligt skrek "Ät mig här & nu fryst eller inte spelar ingen roll". & när Alice & jag åkte till Willys planerade jag att shoppa delikatobollar, chips, Marabou Mjölkchoklad & smågodis & bara moffa in i munnen. Men jag kom inte ut därifrån med en endaste onyttig icke GI grej *stolt* men jag åkte hem & snodde ihop chokladmousse på 2 bitar 70% choklad & ½ dl vispgrädde istället... Men det var ju GI vänligt, även om det inte LÅTER så hälsosamt OCH gick att passa in i min kolhydratsbudget för idag! Inte illa!

När vi kom hem från handlingen tog jag tag i städningen, det är verkligen jord ute, jord inne, jord i sinnet här hemma. Jord ta mig fan till och med i sängen! Så dammsugaren jobbade flitigt! Jag slet som ett djur i nästan en  timme så jag har varit både högt men mest lågt med den där snabeltigern & Alice leker otroligt bra när jag dammsuger, hon kanske tycker ljudet är rogivande eller så ser hon att mamam är enormt upptaget, bäst att INTE störa. Så dte gick som en dans kan jag säga. & sen har vi rensat min värsta garderob, alltså den där man inte orkar vika fint i längre, där man heller knölar in, trycker till med foten så iallafall dörren går igen. Den har vi städat idag & några plagg åker till Uff-lådan som inte finns längre men dyl.

När Alice vaknat efter middagsluren tänkte vi moppa golvet & sen ska vi sno ihop en GI-chokladkaka & lite middag till ikväll OCH till imorgon så vi slipper stressa hem från hemstaden imorgon utan kan ta det lugnt. Tänkte luncha med en kompis efter mammabesöket. Vi brukar turas om att fixa lunch & fika eftersom vi alltid träffas hos henne då hon inte har bil & har en ganska svår diabetes så hon inte tar sig ut alltför mycket.

Alice hade en pipnatt igen, har vaknat av henne 2 gånger, stoppat om henne 1 gång. Hon sover men piper & gnor runt i sängen. Trodde hon skulle vakna febrig & förkyld men icke & inte en enda tand i sikte heller. Mardrömmar kanske.
Alice har ju varit snorig sen december så jag gjorde en fuling för en vecka sen, tog Claritynen vi fick för hennes klåda men aldrig använde då & gav henne, tror ni inte hon blivit bättre?! Så jag fortsätter ett tag till, ta ett uppehåll & ser om snoret kommer tillbaka igen.

Dagens meny:

Frukost: 2 stora stekta ägg
Fika: chokladmousse
Lunch: Sallad med grillad halloumi & nötter
Fika: ½ avocado
Kvällsmat: Kycklingcurry wook med kokosmjölk
Kvällsfika: delikatesstallrik med lite salami & ost

Då var långhelgen till ända...

mammaveronica: Ja det är härligt! Kommer du fortfarande in utan lösen? Jag gör det inte...

Igårkväll tänkte mannen & jag titta på film efter Robinsson, men då mannen somnat efter bara en kvart ville inte jag heller se klart så jag gick & la mig. & tur var nog det för jag är dödstrött & Alice vaknade 6.30.  Låg & drog mig länge i sängen medan mannen & Alice morgonstökade & fixade frukost.

Sen var det bara raka spåret ut igen. Fixa i min "drivbänk" & en rabatt, kratta jord, åka & handla mer planteringsjord & lite plantor. Nu har jag sått: sallad, rädisor, morötter, dill, tomat, gurka & paprika i min "drivbänk" som än så länge bara är provisorisk för i år, den ska byggas på med lite virke & få en glaslucka, nu är den bara i sten. Sen planterade jag smultron & hallon i rabatten bredvid. Blev så fint så!! Jag fick paprika & gurkplantor av min kära gamla kollega A igår. Hon var här & fikade med sin dotter & hade så snällt drivit upp lite frön åt mig med! =)
Vi planerar även att sätta amerikanska blåbär & rabarber & björnbär men det måste bli mer klart innan dess.

På eftermiddagen så kom mannens föräldrar. De fick väcka Alice & ta med henne till lekparken en stund medan vi gjorde oss i ordning. Sedan åkte vi ner till hamnen & åt mat! Mysigt! Alice travade runt med farmor & farfar på restaurangens terass, lyckades bajsa när vi var där så det blev golvbyte. tur att jag kom ihåg att hämta våtservetter ur min bil eftersom de var slut i skötväskan. När vi ätit upp så hade solen gått i moln & vi valde att åka hem, dricka lite kaffe & jag snodde ihop en chokladmousse på 70% choklad. Alice har lärt sig säga farfars favorituttryck : "Hurra Hurra Hurra" haha så söt, kör med tungan så dant för att få ut orden!

Det känns skönt att mamsen blivit ompysslad hos Somris i helgen, då kan jag själv slappna av & & njuta av vetskapen om att hon har det bra (även om det är känslomässigt tungt för syster, men det är det för oss alla efter varje mammadäjt). Alice & jag ska dit på tisdag, hämta fotografkorten & rulla mamma en stund på stan är planerna.

Veckan som kommer är händelserik som vanligt:

Må: Hemmadag, med lite mathandling & städning hemma (jord ute, jord inne, jord i sinnet)
Tis: Till hemstaden & mamma
Ons: Jobba 8.30-12, Alice ska bada med farmor
Torsdag: Sista Babysången, Q efter lunch
Fredag: -

Dagens meny:

Frukost: äggröra & rökt skinka
Lunch: stekt ägg & starka korvar (med hög kötthalt)
Söndagsmiddag: förrätt: rökta räkor med aioli, huvudrätt: grillspett (biff, fläskfilé, räkor & grönsaker) med aioli & 1 glas rött
Fika: chokladmousse & te
Kvällsmys: räkor med aioli (hemmagjord)

Sunny Sunny Valborg!

Somris: Hoppas ni har det SUPERMYSIGT! Många långa Kramar

Valborgsmässoafton började med en tur till lekparken med L & H. Såhär kul var det:



SEn åkte jag & Alice till J,C & S där vi skulle äta middag. mannen ringde när han slutade jobba. Han skulle lämna en kärra med material till helgen hemma, byta om & packa ihop lite ombyte & sen åka till oss. tror ni inte att korkarslet GLÖMT hemnyckeln... *trött* Så det hela tog en dryg timme längre än räknat. Men vi hade det mysigt undertiden ändå. Blev en sen middag & prat till tolvsnåret innan jag la mig med tanke på att barnen vaknar runt 6-7 & att jag skulle dela rum med Alice. Något som fktiskt gick bra, hon sover så mycket bättre numer så jag hörde henen bara 1 gång & så vaknade hon strax efter 6 men somnade om på min kudde en stund till. *mys*

Jag, C & barnen tog en promenad för att handla lite. Träffade 2 bekanta som vi tjattrade lite med. Sen blev det lek med barnen & lite solning utomhus med männen som byggde altan att titta lite på. Alice hade jätteroligt gungade hur länge som helst, satt i sandlådan & plockade med sakerna & tulta omkring. Märker att jag är väldigt bortskämd med en unge som leker bra själv (eller är det min förtjänst kanske??). Lilla S tar inte ett steg utan sin mors hököga & kommentarer "akta där" "se dig för" "ta det lugnt" men när mamman gick in & jag hade kollen på S så var hon betydligt lugnare, & utförde alla sysslor korrekt utan kommentarer & eller högögon, endast en hel drös med beröm =).

Det tog lite längre tid än beräknat, vid 17 hade jag ledsnat men då fick vi lite mat & sen åkte Alice & jag hem för att bada & sova. Alice kräktes en skvätt innan nattningen men det gick bra med välling & sova sen när det kommit upp & sen tog hon sovmorgon till 7.30 i morse! Själv vaknade jag 7 & låg & läste 30 minuter! *lyx*

Idag har vi varit ute i princip hela dagen, krattat ut matjord, mannen har byggt med stenblock runt min drivbänk & 1 rabatt som ska innehålla bärbuskar & lite smultron är det tänkt. Alice har pysslat & sovit skönt utomhus över 2 timmar. Vi väckte henne klockan 15 när vi var fikasugna!

GI har gått bra. jag fuskade lite i torsdags. Men sen har jag gått tillbaka till strikt diet igen & känner mig supernöjd!



Alice får sitta på vid köksbordet på vanlig stol & rita =)

RSS 2.0