GI-chokladkaka

Tess: Det är så jäkla svårt att få till allergiprover i denna stad, en grundlig undersökning med allmänna prover skulle jag vilja ha, så nix inga kvalster eller pollenprover på lilla damen är tagna. Jag leker egen doktor! =/ Tur man har lite koll med tanke på min egna allergi.
Ang min vän så skulle hon kunna ta sig ut mycket mer om hon inte till följd av diabetesen & känningar/räddsla för känningar kring denna utvecklat en form av socialfobi (eller är det en förlossningsdepression kanske, ska spekluera imorgon för det slog mig idag när jag hängde tvätt). Till saken hör oxå att hon är nyopererad för carpaltunnel + nyss blivit arbetslös vilket inte gör saken lättare... Jag lärde känna henne i tonåren då var hon en social tjej sen har vi inte hört på sisådär 5 år & så blev vi med barn samtidigt & tog upp kontakten igen, idag lämnar hon knappt huset, men tar gärna emot besök.

Chokladkaka med nötter och kokos (4 port)

300 gram mörk choklad 70 %
6 st ägg
4 msk fruktsocker
0,5 dl starkt kaffe
1 dl hackade pecan- eller valnötter (hoppar jag över idag)
1 dl kokosflingor till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd. Dela äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. I mikron brukar jag ta det på medelhög effekt och kolla ganska ofta så det inte bränns. Man kan behöva röra om ibland. Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe och fruktsocker. Tillsätt nötterna och rör om. Vänd sedan ner smeten i äggvitorna och blanda väl. Häll i den smorda formen och baka i 10 min. Låt kakan stå i kylen minst en tim innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde.

Kommentarer
Postat av: Tess

Jag svarade dig inne hos mig nyss=) Har sovit så dåligt sista 1½ veckan pga barnens vattkoppor. Inatt har Moa gnällt HELA natten. FY FAN, säger jag.. Men snart är det över=)

Jag blir alltid så intresserad då jag hör om vuxna med diabetes eftersom jag tänker på Alva och situationer hon kan komma att ställas inför. Förstår att det måste vara skitjobbigt om man har svårinställd diabetes och får känningar titt som tätt. Folk tror mest att personen är berusad och det kan vara svårt att få hjälp=( Hon har säkert bra koll på läget, men jag kan verkligen rekommendera insulinpump istället för sprutor. Alva har ju det men förutom henne så känner jag två vuxna som haft väldigt svajande blodsocker med svåra känningar som följd. De har båda varit väldigt svåra att ställa in trots att de har haft diabetes många år. Då de bytte till pump har de fått nya liv med ny koncentration och mer förutsägbara värden.

Ang allergin så verkar det som att vissa läkare resonerar så som att det inte är ngn ide då barnen är under 3-4 år eftersom pricktester inte alltid ger utslag på mindre barn. Men man kan ju ta blodprover och testa istället. Man ska inte behöva vara läkare till sitt eget barn men tyvärr blir det så alltför ofta. Vet inte var du bor så jag har inga läkartips att gå på, det kan vara svårt att gå utanför landstinget man bor i om det gäller utredningar. Har ni någon privat läkarmottaning inom ditt landsting? Ofta är de mer flexibla. På Victoriagruppen är inte alla läkare anslutna till landstinget så där kanske det skulle kunna funka.

Kram

2009-05-04 @ 14:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0