Äntligen dags att gå hem!

Här ska hem & packas väskan för imorgon efter jobbet drar jag iväg på Tjejweekend! Vi är 5 tjejer som ska prata en massa skit, äta & dricka gott & shoppa loss! Ska bli helnice!


 

Kvällens förberedelser:

 
  • Tvätta håret, föna & platta (så det är någon fason på det under helgen)
  • Köra ett heldrag över kroppen med rakhyveln
  • Spraya överkropp med BUS (så jag slipper se ut som en blekgrå mus)
  • Packa rullväskan full av tänkbara outfits & skor i diverse klackhöjder (man vet ju aldrig vad man är sugen på) samt en välfylld sminkbag + necessär!


Har för övrigt precis rullat ut en splittny bil från bilfirman, not for me private (tyvärr) men for me at work! Härlig känsla!

 

Torsdag!

Efter en allmänt seg, trött & slö vecka insåg jag igår att jag var tvungen att göra något åt situationen, så jag bestämde mig för att inte ta mitt allergipiller som vanligt på kvällen & känner hittills inte av något näskliande eller nysningar. Det kan ju bero på att det regnat / varit mulet i 4 dagar, perfekt pollenallergi väder.


Sen bäddade jag ner mig i sängen med en rykande färsk Vecko-Revyn kl. 20.30 & somnade sött innan klockan 22.

Resultat: Känner mig både piggare & mer utvilad idag! Hittade även ännu en trötthets orsak i brallan i morse (även om det kommer att dröja ca1v innan det startar på riktigt), alltså att PMS kan te sig så olika, svullnar jag inte upp till en ballong, får jag värk i rygg/mage & bröst eller så känner jag mig tydligen som 98 år & redo för kistan. Tröttsamt! kanske ska börja med de där PMS pillrena jag sett reklam om...


 


Tog mig i alla fall iväg till ICA igår för att fylla på fruktförrådet, hittade även Färskpotatis för endast 9,90, nu är det SOMMAR! Fixade även en liten present till min arbetskamrat som hjälpt mig så mycket med diverse saker på senaste tiden & som alltid ställer upp för allt & alla & sällan får något tillbaka. Så i morse låg ett litet plåthjärta med Lindt choklad i & ett tackkort på hennes skrivbord. Gissa om hon blev glad!


Såg mini-lite av Astrid programmet igår & förundrades över hur snygg Charlotte Perelli är!

 


Igår fick jag hem ett infobrev angående chefsjobbet jag sökt, de har utökat & förlängt rekryteringsarbetet då de är i behov av 2 st chefer istället för 1, men min ansökan kvarstår, även om jag kommer få vänta ett tag till? Det värsta är att jag ska hålla i en presentation där  två av de tre personer som tar ut till intervju, intervjuar & bestämmer vem som ska anställas medverkar om ca 2 veckor. Snacka om att jag satte morgon teet i halsen när jag insåg detta. Det kan innebära total katastrof eller bli ett skitbra sätt för dem att se vad jag går för, men inte nog med det. Presentationen jag ska genomföra handlar om mitt arbete (ett projekt på ca 20 v) jag ska göra för deras klienter under hösten, vilket innebär att OM de anställer mig, ryker även projektet (om ingen annan tar min plats på väldigt kort varsel = högst osannolikt) som faktiskt kommer gynna deras område -rejält! *suck* Så med andra ord, mitt liv som chef kommer få vänta.

 

Dagens meny:

Frukost: Skippergröt med katrinplommon (det var faktiskt riktigt gott!) & 1 knäckis + te Lunch: på ett lunch-hak med min arbetskamrat: Ädelostfylld laxfilé med vitvinssås + salladbuffé Fika: 2 knäckisar + te Middag: köttbullar med bruna bönor & färskpotatis Kvällsfika: kiwi + te

 

Dagens viktstatus:
Efter tre dagars ganska så duktig skärpning (ok, har syndat liite med både glass & godis men tänkt till & inte dragit i med flera hekto utan nöjt mig med några bitar eller miniportioner) så har jag minskat 1 hg. Trots bristen på Power walk!


 


Dagens tv-tablå
(den är inte så upphetsande med tanke på att vi än så länge bara har 1,2, 4 & 6:an)

20.00 Saras kök (min önskan)

20.30 Simpsons (mannens önskan)

21.00 Ghost Whispers

   

Nyklippt!

Känner mig så fräsch i håret, fick ju trasslet klippt i måndags hon tog minst 10 cm & det kändes lite konstigt att se sig själv efteråt, men nu har jag vant mig & tittar lyckligt på de fräscha topparna & ler...
Shoppade även loss på hårprodukter, en slags creme som tar bort, frissighet & skyddar håret vid föning & plattning, samt Salt vatten spray. Jag hade kanske räknat med en sån där fräsch Ebba-look, nästan spikrakt hår som svajar med några härliga böjar i vinden, hej hoppsan, saltsprayen gjorde mitt självkrull lockigt förstås, men så länge jag håller mig till att spruta på längderna så får jag en fint lockig tofs & slätt över huvudet... Shoppade även en ny deo & shimmer body lotion, nu är det väl meningen att den ska användas som en extra effekt när jag fått en fräsch solbränd hy, så den får stå inne i skåpet & vänta ett tag till...

Har haft två dagar med fullt ös på jobbet & total slöfocksvarning hemma, ok i måndags sprang jag på stan till klockan 18, mötte upp mannen vid favoritrestaurangen där vi konstaterade att den var full av skräniga människor, så vi tog med maten hem & njöt! Sen slängde vi oss i varsit hörn i soffan & tittade på tv, vi har än så länge bara 1,2,4 & 6:an & det var inget sevärt alls på någon av de kanalerna, men ändå låg vi kvar & stirrade...

Likadant igår, middag & sen slänga oss i soffan, det jag nog hade behövt mest av allt var en uppiggande power walk, men jag förmådde mig inte ge mig ut i det ruggiga vädret. Kände mig helt slut i huvet efter en dag med stissiga arbetskamrater, den ena super stressad & det både HÖRS & SYNS & påverkar hela gruppen, en hel fikarast kan förstöras bara hon visar sig, känns lugnast att stänga in sig på kontoret när hon är i farten, jag har varit med förr, en vecka så går det över... Så jag ville bara stänga in mig i en liten bubbla & bara vara när jag kom hem, sträck läste 2/3 av Jenny Dahlbergs bok "När jag blir 30 ska jag vara smal" & tog sedan upp fighten angående 20.00 programmet. Jag ville se Äntligen hemma, mannen Simpsons, jag vann! =)



Pippi -som du nog anat med bristen på dagliga menyer så har min diet legat på sparlåga i ca 1 v, MEN till min glädje såg jag att jag inte orsakat någon "skada" när jag vägde mig i måndags, varken upp eller ned, men iallafall samma utgångspunkt som för 1 vecka sen när jag hamnade i choklad & slapphetsträsket! Så från & med i måndags är det nya tag (ok gårdagen var lite slapphänt, men inte överdrivet slapp).

Gårdagens meny:
Frukost:
Anna Skipper gröt + 1 knäckis(hemmagjord)+ te Lunch: mat från måndagen dvs, indiskt vitlöksmarinerad kyckling stekt i gjutjärnsgryta i ugn med en massa härliga ugnsstekta grönsaker + koriander, saffransris, den röda såsen & sallad med myntasås (obs allt upplagt enligt tallriksmodellen, både må kväll & tis lunch) Fika: 2 knäckisar + te Middag: köttfärsås ( på nötfärs) & fullkornsspagetti, riven morot & paprika bitar Kvällsfika: några kolor & chokladglass (dock ej kaloriintag över 200 kalorier sammanlagt) + te.

Gårdagens outfit:
Svarta lite slitna stuprör, röd top, svart kofta & skärp med bling bling samt svarta ballerina

Gårdagens motion:
12-15 min x 2 (fram & tillbaka från jobbet) + 15 min promenad från ett möte till kontoret.

Dagens meny:
Frukost:
Anna Skipper gröt ( la även ned 3 katrinplommon så jag får igång magen igen) + 1 knäckis + te Lunch: samma som gårdagens middag Fika: 2 kulor hemgjord glass ( 1sorbet skogsbär & 1 gräddig choklad) på stadens bästa glassbar Middag: lättfalukorv i ugn med mager ost & äpplebitar + fullkornsris & grönsaker Kvällsfika: frukt/fruktsallad + te

Dagens outfit:
Mörkblå slitna stupisar, vit lång v-ringad t-shirt (Gina) & vit tunn kofta, vita/guldiga sneakers.





Klarheter...

*skrattar* nope Emmie, jag är inte med barn, har sagt att jag måste väl iallafall få en sommar med vinfyllor på altanen... Engla har hajat kopplingen korrekt!

Dagens meny:

Frukost: 2knäckisar, 1banan+te Lunch: ärtsoppa, 1 knäcke, ½grape Fika: 1 äpple + te Middag: restaurang med mannen Kvällsfika: frukt eller glass + te

Bokrecensioner

 

Har nu avverkat flera av de media figurerade blonda storbröstade tjejernas "biografier" & har faktiskt ändrat inställning till många utav dem.

 

Magdalena tycker jag är en enormt stark tjej, med mycket driv & en beundransvärd styrka att överleva, i media figurerar hon mest som "fotbollsfru" eller "hannas syster" eller "silikontjej"? men hon gör mycket bra som inte tillräckligt ofta lyfts fram lika starkt tex. Barnhemmet & hennes kamp för kvinnomisshandeln. Samt den enorma kärleken till sina barn.

 

Carolina Gynning, är en spontan glädje spruta, hon går sin egen väg & har provat på det mesta, men inser sina egna fel & brister  & jobbar för att förändra & förbättra sig själv inifrån. Visst kan man då & då få en överdos av henne, men mestadels tycker jag att hon är en superhärlig tjej...

 


Sen har vi då Linda... Hennes bok sträckläste jag i helgen.  & istället för att som hon säger "lyfta fram riktiga Linda" i ett hopp om att folk ska förändra syn på henne, så misslyckades det totalt för mig. Linda må vara en genomärlig, snäll & godtrogen människa, men hon saknar något & det är styrkan. & hon säger själv "jag vill bli en kvinna som är som min man vill ha mig". Jag tycker att det är tragiskt, så fruktansvärt tragiskt hur en människa kan bryta ned sig själv & sin självkänsla för att behaga någon annan. Samtidigt säger hon att hon går sin egen väg, men är det verkligen det hon gör? när hon i nästa andetag medger att brösten är till för att få uppmärksamhet & behaga männen. Sig själv då? & all fokusering på kändisvärlden & media, den enorma lyckan & tillfredställelsen att umgås med "rätt personer" figurera på "rätt" ställen & på "rätt" bilder vad än priset är (tex. Knarket)... Jag blev helt enkelt illa berörd av Lindas bok, ledsen över hur en människa kan skada sig själv så illa i brist på självkänsla & i jakten efter bekräftelse & som det verkar står Linda kvar på ruta 1 fortfarande.

 

Läste någonstans ett citat av Linda, hon hade precis sett Carolina & utbrast något i stil med "Hur kan hon nå sån framgång, vi har ju samma bakgrund".

Mitt svar: Carolina hade sin revolt utanför medias bevakning, hon var klar med den "dåliga" biten innan hon blev känd. Carolina har hittat sig själv, accepterat sig själv, hittat sin styrka & bekräftat sig själv! Det är skillnaden...

 

Hushållsarbete...

Kommentar från hej:

gör du allt hushållsarbete hemma? det vore kanske inte fel att ge den där mannen en spark där bak i bland. tycker alltid du snackar om städning och matlagning och handling, gör aldrig han ngt?

Tillägg:

 Kände att jag behövde skriva ett utförligare inlägg angående denna kommentar. Först vill jag bara påpeka att jag tycker att om man inte kan stå för sin åsikt med namn, bloggsida/mailadress så man lätt kan kontakta personen i fråga, så ska man inte heller lämna kommentarer. Det är en av bloggvärldens baksidor; åsikter, påhopp, elaka tankar eller funderingar som kan stickas lite skickas gärna utan den informationen & jag tycker att det är fegt! & om det är något i min blogg ni tycker är tråkigt att läsa om, så gör som jag: skit i att klicka in dig på den bloggen nästa gång då! Det är ingen som tvingar dig!
 

Jag vill inte försvara min man för att han inte utför hushållssysslor men jag vill lyfta fram hur jag ser på vår lösning av det hela, då det kanske är några som har funderingar kring detta då vi genom bloggar delger vrandra mycket av vår vardag. Dels jobbar min man vår/sommar 60h/v, oftast 6dgr/v, det är något jag vetat om från starten av vår relation & något jag valt att acceptera. Däremot jobbar han mindre höst/vinter & har då förmånen att plocka ut sin "övertid" då, vilket har gjort att vi själva byggt vårt hus. & med att bygga hus menar jag INTE att vi beställt en hus från en firma som körs ut, sätts upp & nycklarna överlämnas när huset är klart för inflyttning. Utan vi har alltså ritat själva, medverkat då grunden lagts, stolpningen utförts, fäst dit våra takstolar själva, spikat dit vår egen fasad, lagt i all isolering, släpat & skruvat osb, gips osv. själva dvs bestämt allt från minsta lilla spik till största konstruktion... Det är ett hästjobb, ett 2 års projekt som vi nu snart är halvvägs igenom.

 

Under den "värsta" perioden valde vi att ta hjälp med hushållssysslorna, under 6 månader tog varken jag eller mannen i ett skitigt plagg, dammsugaren eller lagade en endaste matbit själva. De dagar då inte hjälpen fanns, valde vi till 90% att köpa färdiglagad mat. Allt detta för att kunna lägga så mycket tid som möjligt på vårt hus. & ärligt talat tycker jag att det är skönt att ha återtagit kontrollen över våra liv genom städning, tvättning, matlagning osv. Jag tycker inte att jag klagar eller ser det som ett måste utan nämner det mer som en del av min vardag då jag ser min blogg som en liten dagbok som kanske kan skänka en positiv glimt hos någon annan läsare också, men visst har vi väl alla dagar då det känns lite motigt med hushållsarbete, jag jämför det med måndags mornar då det är dags att gå till jobbet efter en skön helg, det tar emot, men när du väl är på plats så inser du att det inte var så himla farligt...

 

Så summa sumarium, jag har alltså drygt 15-20 timmar mer tid hemma än min man. Jag skulle kunna ägna den tiden åt att ligga på soffan, åka & shoppa kläder, träffa vänner & träna. För att sedan dela upp ansvaret i hemmet gällande tvätt, mat, disk, städ jämlikt med min man, MEN i vårt hem existerar inte bara dessa saker, i vårt hem finns det en hel övervåning att bygga, en altan att bygga, ett garage att bygga & en tomt att fixa, då ska alltså detta delas upp jämlikt också... Skulle mannen laga middag i veckorna innebär det att maten är klar vid 20-21, då har jag hungrat ihjäl. & skulle jag genomföra hälften av de byggnationer vi har att göra så är det 1) fysiskt omöjligt, det är dels för tung, jag orkar inte bära tex. gips eller osb & jag når faktiskt inte runt med min hand så jag kan såga (elektrisk såg), verktygen är tillverkade efter en mans hand 2) jag har inte den kunskap som behövs för att göra rätt 3) Jag är inte lika noggrann gällande byggande som min man vi skulle alltså behöva göra om hälften.

Så helt enkelt: Jag väljer att ta på mig ansvaret med det du kallar hushållssysslorna i vårt hem & min man tar på sig byggansvaret i vårt hem, självklart hjälper vi varandra i de två olika områdena, jag skruvar tex. gips & han tar en & annan disk.

Som du säkert anar har vi inte alltid haft det såhär, vi har också bott i lägenhet där det enda ansvaret att dela upp är hushållssysslorna, då var min man ansvarig för tvätt & storstädning, jag för matlagning & grovstädning & handla gjorde vi tillsammans. Numer får jag byta bort ett par maskiner tvätt mot en färdig vägg på övervåningen eller en möjlighet att komma utnför huset utan att få jord från topp till tå (altanen).

Vi är än så länge bara 2 st i vårt hem, det är ingen som tvingar mig att ha byrålådan full av nytvättade kalsonger, strumpor & jobbartröjor varje vecka, det finns gott & väl så att det räcker till 1 tvättdag/månad, det är mitt eget val. Vi skulle kunna äta ute varje dag, det är mitt eget krav att alltid/oftast ha hemlagad mat på bordet då min man kommer hem. Vi skulle kunna anlita städhjälp, men jag tycker än så länge inte att det är något större besvär. Får vi barn får jag ta ett nytt beslut. När vi ser till vad som blir utfört i vårt hem & vilken tid vi lägger på de sysslorna så lägger min man ned dubbelt så mycket tid på hemmet än vad jag gör, när vi ser till egen tid, tid att träna, vila, träffa vänner, shoppa osv. så har jag sådan tid att "ta ut" dagligen, min man har på sin höjd 1-2 tillfällen i veckan.

 

Jag skulle kunna begära att min man tog ett vanligt 8-17 jobb, men då skulle vi inte kunna bo där vi bor idag, vi skulle inte kunna ha de vanor vi har idag, handla det vi gör idag, ställa de krav på kvalitén & därmed öka kostnaderna som vi gör idag eller åka den bil vi gör idag. Så småningom kommer det en dag då vårt hem inte består av hushållsansvar & byggansvar & med det blir det nya "regler", men förhoppningsvis kommer vårt hem då bestå av hushållssysslor & barnansvar & det är en helt annan diskussion...

 

Jag är fullkomligt as trött på alla kvinnor som klagar på sina män som inte gör något, vi har alla val här i livet. Jag har levt i ett sånt förhållande, där jag jobbade arslet av mig medan den killen låg i soffan eller var ute med kompisar eller på träning, jag lever inte i det förhållandet idag, jag gjorde ett val. Men det finns alltför många kvinnor där ute (jag har en mamma & en syster som är typexempel av denna grupp) som begär att deras män ska dela lika på hushållssysslor, men ta ansvar för hemmets "manliga" bit gällande biltvätt & gräsmatta också, inte nog med det, de ställer krav på renoveringen & trädgård som fortgår i oändlighet & vem som ska utföra arbetet är endast männen & så har kvinnorna mage att klaga på att männen inte har tid att umgås med varesig dem eller sina barn. Är det så konstigt?!


Helgen...

Fredag:

Var hemma redan klockan 13, superskönt! Tillbringade första timmen i soffan läsandes post, tidningar & reklam! Sen ringde chauförren & kylsåpet dumpades utanför på gatan! & där fick det stå ända till 20.00 då mannen + jobbarkompis kunde bära in 89 kilos klumpen! Mannen & jag grillade & tittade sedan på film "blades of glory", den gav några små fnissningar!



Lördag:

Tog en låååång sovmorgon (9.00) för att vara jag, mannen hade blivit befriad från att jobba & gick istället upp klockan 7 för att ta emot en kompis med grävmaskin & så körde de jord runt huset fram till klockan 14, så jag får min begärda altan till midsommar! Själv gick jag upp & bakade lite muffins, fixade frukost åt killarna & stack sedan ned på stan. Strosade runt i stadens klädbutiker utan att fastna för något tillräckligt mycket för att köpa det. Hittade en underbar klänning på Gina, men i fel färg! jag vill något gult! Please tipsa mig om en gul snygg miniklänning! Hittade dock pyttesmå söta babykläder åt min systers kommande bebis & kunde inte motstå ett inköp (can´t tell U more, då skulle jag avslöja könet & syster skulle strypa mig hihi)!
Roade mig sedan med att sätta ihop vår kökslampa, alltså jag är lite sur, här har man pungat ut 700pix & så får man sätta ihop skiten själv! Men snyggt blev det iallafall (för er som är oroliga att min man bara latar sig, så lade han brandmatta runt köksfläkts schaktet mellan 14-18, så det är klart för besiktning på fredag) !!!
Sedan lagade vi mat ihop, blev risotto med en massa parmesan & räkor! Mums! & vitlöksbröd med mosad avocado!



Intog sedan soffan med en skål godis på magen & tittade på en katastroffilm, mannen gick & la sig efter halva, men jag såg klart. Hittade sedan ett påklätt knyte i fotändan av sängen, snarkandes med vidöppen mun! Sexy!

Söndag:

Mannen hoppade som vanligt upp med tuppen för att bära in gips & OSB till övervåningen, själv tog jag det lite lugnare, tvättade lite, diskade & plockade en stund, innan jag masade mig uppåt för att skruva OSB & gips, hatar att skruvdragarna ska vara så förbannat tunga! Verktyg är tillverkade efter en mans händer, inte en kvinnas! *sur*
Fixade sedan lite brunch & så blev det halv panik att göra sig i ordning & kasta sig iväg till Mors dags firandena!
1:a anhalt min mamma, fika i syren bersån med syster, syster man, 2 knoddar, ma,pa & mormor! Efter 2 timmars socialisation begav vi oss hit där jag sitter nu, anhalt 2: svärföräldrarna där vi klämt i oss tre rätters! MUMS!





Dagens outfit: turkos miniklänning med  2 stora knappar fram, vita leggings & guld kilklackar , guldarmband, guldringar & guldväska!

Dax att bege sig hemåt!

Helgens...

To do lista:

* bestämma vilka fåtöljer vi ska beställa (till soffan)
* vilket databord vi ska köpa
* införskaffa en gul top/klänning
* baka matbröd, knäckebröd & "någonting gott"
* fira alla våra mammor

Nu kilar jag hemåt! Ska passa på att göra helgens städning redan nu i eftermiddag, så kan jag strosa på stan med gott samvete i morgon när mannen jobbar! =)

Puss på er!

Lovely friday!

ÄNTLIGEN fredag igen, den här veckan har känts låååång! Beror nog på för lite sömn, PMS & lite halvtråkiga arbetsuppgifter, förhoppningsvis bättre utgångslänge nästa vecka =)

Jag är så himla NÖJD! Jag betade av alla mina punkter på gårdagens lista! På vägen hem funderade jag på om jag skulle dra med mannen ut på restaurang på kvällen, men ångrade mig när jag möttes av ett åskmoln där hemma. Han hade pratat med någon besiktningsman & hade blivit tvungen att "göra om & göra rätt" på en grej i huset. Men han får skylla sig själv, han hade lika gärna kunnat prata med samme man INNAN han gjorde det första gången.

Så jag tog bilen & stack iväg till ICA, kompletterade min tisdags shopping & insåg att vi nog inte behöver handla speciellt mycket på typ 2 veckor... *skönt* Men sen är det ju alltid så att man blir sugen på något & så finns det inte hemma & då måste man handla iallafall... Shoppade hårfärg, som jag ska kladda i efter måndagens frisörbesök! Åskmolnet hade duschat & bytt till ett trevligare humör när jag anlände igen.

Shopping outfit:
Mörkblå stuprör med flätat guldskärp i midjan, svart linne med guldtryck & guldiga kilklackar:



Gårdagens middag bestod av Fiskgratäng med räksås uppiffad med riven morot & några klyftor citron!

Drog sedan med mannen på en powerwalk, det kanske inte blir så mycket power när han är med, han är inte riktigt van vid att röra på sig längre sträckor, men vi kom iallafall ut på en svettig runda som avslutades med tidningsinköp & som mannen kallar "någonting gott", jag hade redan köpt en påse Polly på ICA men det dög lixom inte, utan han skulle ha Kina puffar, hur kan man välja Kina puffar framför Polly?

Latade oss sedan i soffan  med varsin tidningsdel, en liten skål glass (ICAs svar på Carte Dór, denna gång choklad rippel med en massa chokladsmak & trevlig chokladsås & chokladflarn, rekomenderas varmt!) + te/espresso.

Höll på att strypa mannen innan läggdags då han envisats med att gå & nynna på "Lyckliga gatan" som en jäkla pensionär halva kvällen...

Dagens meny:



Frukost: 2 skivor grovt bröd, ost/skinka & en massa grönsaker + te Lunch: risgrynsgröt med en skvätt mjölk, kanel, knäckisar & ½ grapefrukt Fika: frukt + te eller Cola light Middag: grillad fläskfilé med hemmagjord potatissallad, grönsallad Kvällsfika: några Polly + te



Igår fick mannen veta att vårt kylskåp anlänt till stan, det ska bara köras ut & om "jag vill ha det" innan helgen så måste jag strukturera om alla mina inbokade möten (2st), boka om bilen, skippa lunchen på jobbet & fara hem till klockan 13, senast 13.30, men vad gör man inte för ett kylskåp?!



OBS! Kylskåpet på bilden har ingen likhet med vårat kylskåp!

Listan!

To do listan påbörjad:

 

* Klippning sker 28/5 kl. 16.00

* Försäkringsbolaget har jag ringt & fixat det som skulle fixas (har en ganska slemmig kille som kontaktman där, så det är skönt att fixa via telefon istället för att se back slicken & slemmiga blickarna, medan han sköter sitt jobb, som han dock gör utmärkt!)

 

Lade till en punkt som släpat efter mig i hasorna:

 

* Flyttkort, nu är de äntligen beställda & dimper ned i lådan om ett par dagar!

 

& resterande punkter måste skötas efter arbetet tyvärr, jag som hade ångan uppe? *suck*


Prinsess-sömn & strömming...

ÄNTLIGEN! Efter 3 dagars skruttsömn sov jag som den prinsessa jag egentligen är...


 


Gårdagens teater var verkligen en upplevelse! Finns samma "sorts" uppsättning i er stad, tveka inte, GÅ! Var läge sedan jag skrattade så mycket åt något som igår, de var helt fantastiska, både de utvecklingsstörda skådisarna & de andra skådisarna. Replikerna haglade hej vilt, man vet inte vad som var meningen eller inte, men såg då & då på de andra skådisarna att de stundtals också hoppade av skratt... & publiken var ju ett kapitel för sig, blandat utvecklingstörda & andra människor, inte tyst en sekund i lokalen, frågor haglade hej vilt till omkringsittande & skratten ekade högt & länge! Fantastiskt helt enkelt! =)

 

Efter teatern samlade vi ihop oss & gick till en närliggande pub. Tog en kaffe/te/öl/cola & pratade av oss lite, mycket trevligt! Blev dock sent i säng!




 

När jag kom hem låg mannen utslagen tvärs över dubbelsängen sovandes med kläderna på... Jobbigt att arbeta 60 timmar i veckan ?!

 

Mår betydligt bättre idag, känner mig fräschare, piggare & gladare! Så nu är det nya tag igen, laddade mixern i morse så idag ska jag mumsa Anna Skippergröt på morgonfikat!


 


Dagens meny:

Frukost: gröt på banan, äple & linfrö med en skvätt mjölk & kanel + knäcke & te Lunch: risgrynsgröt (var det som kylskåpet hade att erbjuda i morse) med mjölk & kanel, 2 knäckisar & ½ grape. Fika: äpple + te Middag: Suprice från mannen som är ledig idag, bävan är stor över att det ska lukta stekt strömming när jag kommer hem *hemska tanke* Kvällsfika: kiwi & te

Blev inspirerad av Emmie att ta tag i min kalufs & fixa en klipptid, så dagens mission is:

* Boka klipptid
* Ringa Försäkringsbolaget
* Köpa ny hårfärg (Gärna brunt med lite blonda slingor)
* Handla klart storhandlingen på ICA
* Ta en powerwalk


PMS & Glass

Jag är supertrött, det är tredje natten jag sover pissdåligt, humöret är inte riktigt på topp direkt då, kroppen vill inte gå till jobbet (idag var jag faktiskt 10 min senare än jag brukar vara, inte likt mig) & allt jag vill är att bädda ned mig i sängen med en skål godis & en trevlig tidning? PMS kallas det väl =)


 



Igår kväll kom mannen hem i normal tid, så jag passade på att fara iväg till Willys & STOR handla efter maten Jag vet inte om det är vi som har dyra vanor men jag tycker alltid att det blir dyrt. Det värsta med Willys är att jag ändå måste komplettera på ICA, så jag blir aldrig riktigt klar efter en storhandling där, men jag inbillar mig att jag sparar några kronor ändå, men är det lixom värt det? Måste tänka en gång till på det där...Men nu har jag i alla fall handlat hem så jag kan baka eget matbröd & knäckebröd, så får vi hoppas att det smakar lika gott som det låter & ser ut på bilden också =)

 

Ikväll ska jag gå på teater, det är en grupp utvecklingsstörda (tänk glada huddik stuket) som sätter upp en teater, kan nog bli både skrattretande & mysigt!


Nu har jag & en arbetskamrat satt ihop värsta proffsiga Power Pointen & redan hunnit impa på 2 kollegor, måste ha varit glassen som gjorde susen efter maten...



Dagens meny:
Frukost: 2 knäckisar 3/4 banan (det var en gigantisk banan) + grönt citrus te Lunch: samma som gårdagens middag + 1 nogger Fika: tveksamt om jag hinner fika idag Middag: hamburgare (hemmagjord) Kvällsfika: ?

Måste dra iväg på en uppföljning!


Sälar, choklad & koalababy!

Var lite smådeppig igår när jag gick hem från jobbet, hade haft en relativt tråkig dag, vädret var piss, akututryckning i sista stund & supertrött. Så jag svängde förbi ICA på vägen hem , köpte några stackars små chokladbitar som fick skramla i botten på en godispåse, 1 Cola light & en rykande färsk Glamour tidning. & efter 1 timmes tidningsbläddrande, Cola-slurpande & chokladnjutandes i soffan kände jag mig betydligt bättre.

 

Då ringde mannen! Byggansvarige ville komma & göra en slutbesiktning av huset, mannen hade slängt sig in i bilen men skulle ändå inte hinna hem i tid, så jag skulle ta emot byggansvarige & vara trevlig tills mannen kom hem. Som tur var är det en mycket trevlig äldre man, som glatt pladdrade på om sin flygtur han gjort på dagen, de hade gått ned lågt ett par mil från oss vid kusten & där på en kobbe hade 100-tals sälar legat & solat! Häftig syn!


 


Efter maten började mannen kvida efter "något gott till kvällskaffet" & ni ska inte tro att han nöjer sig med en bit 70% choklad som vi har hemma i skåpet utan ber med sina bruna hundögon om att jag ska svänga förbi affären på min powerwalk & köpa något gott.

& i hans ögon är något gott inte en liten Japp eller en chokladkaka utan en hel ask ska karln ha! Så jag fick släpa hem en ask Merci från affären i svettiga träningskläder...


 


Ni har säkert fått en syn på hur min man ser ut?! Med hans matvanor (som dubbelpizza & choklad i tid & otid) så kan man lätt tro att det är en kraftig man jag har, nästintill tjock?

Nope, det är en 182 cm lång 70 kilos man jag har, han förbränner mat & choklad fortare än jag hinner säga "tjockis". Men han har inte alltid varit så "nätt" jag har visst lyckats "banta" honom på 14 kg genom ändrade matvanor. Hm?! var det inte JAG som skulle gå ner i vikt? *suck*

 

Min man är en riktig retsticka, igår när jag skulle lägga mig hade han bäddat ner sig fort som attan på MIN sida av sängen. & för att retas tillbaka kröp jag utan ett ord ned på hans sida & borrade in mig i hans kuddar & släckte lampan... Då började han kittla mig & jag var tvungen att gå till attack, så jag slängde mig på honom & han klamrade sig fast som en koalabjörn runt min hals/mage, så jag fick släpa denna 70 kilos koalababy över på sin sida av sängen samtidigt som jag gosade in mig i hans hals där han är som mest kittlig & han skrattade så tårarna sprutade för att det kittlades sådant, men tror ni han släppte taget? No way!


 


Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar, 1 banan + te Lunch: samma som gårdagens middag Fika: Några kolor (jag blev bjuden), 1 äpple & te Middag: Chili con carne med fullkornsris & vitkålssallad Kvällsfika: frukt & te


Gårdagens mest chockerande samtal

Mannen: Får man gifta sig i vilket Stadshus som helst?

Jag: Jag vet inte, men det tror jag väl...

Mannen: För de måste ju ha gift sig i Stockholm i lördags
Jag lite förvånat: Vilka då?
Mannen leende: Mamma & pappa!
Jag fullkomligt skriker: VAAAAAA!? Vaddå har de gått & gift sig?
Mannen skrattar: Ja, pappa sa att de var dom & 3 bögpar i kön?


Helgens filmer...

Bond - Casino Royale


 

Är inget jättestort fan av Bondfilmer. Har mest strötittat någon gång ibland i brist på annat, men nu är det ju en riktig pudding som har huvudrollen & han gick hem med sina plutande läppar hos mig i alla fall! Diggar speciellt scenen när han kommer upp ur vattnet & ser bruttan på hästen...


 

Da Vinci koden


 

Har inte läst boken, men nu sett filmen. Jag vet inte om det blev fel ordning för jag tyckte inte alls om filmen. Den var seg, mörk  & lite småtråkig... Inte min typ av film alls... (därav mängden popcorn & choklad, man måste ju roa sig med något!)


Måndag...

Har nu försökt ladda upp söndagens outfit 5 gånger utan positivt resultat! Får se om jag lyckas bättre under dagen...

Försöker komma i ordning här på jobbet, har haft ett specialmöte mellan 10-11, ser ut som att eftermiddagen kommer bli kontorsarbete! Skönt!

Dagens meny:
Frukost:
2 knäckisar + 1banan & te Lunch: Grillad laxfilé, riven morot, blomkål, grönsallad med soltorkad tomat & fetaost, 1 klick keso & ½ grapefrukt Fika: äpple + te Middag: köttfärsjärpar (hemmagjorda på nötfärs) i tomatsås & pasta med citron/vitlöks dressing + grönsallad Fika: kiwi & te

Dagens motion:

Hittills: Till jobbet 15 min & till mötet 30 min...


I´m back

Äntligen tillbaka till bloggen, men synd att ledigheten ska behöva vara slut för det!

Har haft ett par sköna dagar! Har lite träningsvärk och fått lite sol på näsan!Nice! Det är väl bäst att börja där jag slutade så jag inte missar något!

 

Onsdag & Torsdag:

 

Tjejkvällen blev toppen! 4 tjejer utökade sig till 6 tjejer, blev ett mysigt gäng & tjattret flödade glatt hela kvällen, inte nog med att tjejerna förökade sig, antal vinglas förökade sig också "ta ett glas vin blev till ta en flaska vin" inte bra, i alla fall inte för lilla Nhea som inte är så van vid att dricka sprit & gå på krogen längre. Men som tur var så slog det inte till förrän jag kom hem & då i form av "nu ska vinet ut", så jag tillbringade halva natten & halva morgonen med huvudet i toaletten med tankar som "jag ska aldrig, aldrig någonsin dricka rödvin igen", "jag ska aldrig, aldrig någonsin dricka annat än vatten, jag menar for ever" tills det tvärt vände och jag blev as hungrig!


   plus  =


Torsdagens meny:


Frukost:
2 skedar vanilj yoghurt & en klunk te ( det kom upp igen ganska snabbt?) Lunch: ½ tallrik champinjonsoppa, 1 knäcke Fika: 2 tuggor äpple Middag: ¾ barnpizza & ½ burk pizzasallad, ½ l färskpressad äpple juice! Kvällsfika: yoghurtglass med kolasås (GB´s nya) MUMS!

 

Efter att mannen hade sprungit & muttrat kring sovrummet halva dagen kunde jag med glädje skutta upp klockan 15.00 & hjälpa honom sätta lite tak på övervåningen (vitmålad panel, kommer bli skitsnyggt). & därefter både entra ICA & pizzerian!

 

Torsdagens outfit:


Hemma: cerise rosa mysdress

Till ICA & pizzerian: svarta stuprör, rosa Miss Dior top & den rosa mysdressjackan!

 

Fredag:

 

Vaknade fräsch & hungrig! Mannen var på jobbet, huset endast för mig! Lovely! Drog på stereon på hög volym, har ÄNTLIGEN fått min melodifestival skiva & typ hunnit glömma bort hälften av bidragen. Kan säga att de låter mycket bättra på skiva & det är betydligt trevligare att slippa se vissa utav dem (ja förutom Måns då som jag aldrig kan se för mycket ut av *dregel*). Tog en 45 min powerwalk, storstädade nedervåningen & övervåningen (från byggspån), bakade rabarberpaj & tvättade alla kläder som hittat till smutskorgen. Lagom när jag plockade ut rabarberpajen ur ugnen så kom mina föräldrar, de hade försökt ringa "hela dagen" men inte kommit fram (Ups! tänkte jag, funkar det inte att komma fram när man internettar via mobilen, men det visade sig att det gjorde, i alla fall kom mannen fram då?)

De hade varit & shoppat till sin trädgård & mamma var så nöjd med deras inköp & så himla sugen på att åka hem & börja fixa, pappa var lagom glad, han visste vem som skulle få hålla i spaden?

 

Fredagens meny:


Frukost:
 ¼ barnpizza Lunch: omelette med skinka & feta ost ½ burk pizzasallad & ½ grape Fika: rabarberpaj med yoghurtglass & te Middag: grillad lax (marinerad i citronsaft, vitlök & timjan) bakad potatis & fetaoströra, grönsallad med granatäpple Fika: rabarbetpaj med glass & te.

 

Fredagens outfit:




Kan säga att det inte är lätt att ta kort på sig själv i en spegel... Men detta blev väl bästa resultatet efter 100 försök...


Lördag:

 

Mannen återigen på jobbet! Så det blev sovmorgon & långa powerwalken på 55 min, bakade sedan scones & så vips var mannen hemma igen! Vi tog en tur på en ny öppnad livsmedelsbutik & hyrde film.

 

Dagens meny:


Frukost:
smoothie på ½ äpple, ½ banan, 1dl hallon & saften från ½ apelsin + te & ½ grapefrukt Lunch: Omelette på skinka & mager salami, grönsallad & scones & ½ apelsin Middag: grillat nötkött, hasselbackspotatis, café the parissås & grönsallad med soltorkad tomat & fetaost Kvällsfika: 2 persikohalvor med yoghurtglass

 

Söndag:

 

Powerwalk, shoppade söndagstidningarna med bilagor på vägen hem så det blev en lååång promenad på 1 timme & 20 min. Mannen ?lurade? ut mig i solen för att arbeta, körde grus från en platsen till den andra tills jag var alldeles dyngsur av svett & ömmade i armarna.

Gick då in & tog en dusch & bakade smala chokladkakan med lime (finns på arla.se) & fixade lunch. Sen dök mamma & mormor upp på ?husvisning? & fika. Mysigt!

 

Söndagens meny:


Frukost:
Anna Skipper gröt på 1 banan, 1 äpple 1msk linfrö (allt stoppas i mixern) med en skvätt mjölk & kanel, 1 knäckis & te. Lunch: Ärtsoppa med scones Fika: chokladkakan med glass & te Middag: kyckling inlindad i bacon, fullkornsris & riven morot & små blomkålsbuketter Fika: 3 bitar 70% choklad med pistagenötter & 1 skål popcorn.

 

Söndagens outfit:



LEDIGT!

Nu tar jag ledigt!

De här dagarna ska fyllas av: långpromenader, pyssel i huset, en smula shopping, lite bakning, ett trevlig besök, veckotidningsläsning, god mat, gott vin & sovmornar!

Får se om jag dyker på någon dator de här 4 dagarna - annars...

....Ha det så härligt!

Kram från latmasken:


I spåret....

Igår tog jag "som vanligt" en powerwalk efter maten, det blev den längre sträckan där jag går delar av ett elljusspår & vad möter jag där?



I spåret:
1
snygging
1 pappa med sina två små söner i 10 års åldern & familjens JackRussel
1 par, en superblondtjej med mega brillor, pratandes så högt så hon hördes halva spåret & hennes mörka pojkvän som inte verkade få en syl i vädret hårt hållandes en pitbull.
2 killar under 25 - TVÅ GÅNGER!! & de såg inte ens ansträngda ut, puh!
2 damer i 75-80 års ålder fullt påpälsade med vinterjackor, gåendes med stavar *så sött!*
& tillslut
10-tal män 40+ stånkande & stönandes, snoret yr av bondsnytningar & värmen ångar lång väg (& visst jag är super imponerad, min pappa skulle ALDRIG bege sig ut i spåret, inte ens min MAN skulle göra det...) men varför, VARFÖR? envisas de med att sticka ned sina storkben i joggingtights? Så ölmagen hängder över & hela, ja vad ska man säga...paket...syns? Springer man bättre i tights? Eller hugaligen tror de att de är sexigare i tights? Längtar till varmare grader då förhoppningsvis shortsen åker på (eller hemska tanken, cykelbyxorna...) *suck*



Blev en lugn kväll igår med, mannen jobbade över som vanligt så det blev en smula sen middag. Jag läste ut min bok... Den var rätt seg i början men tog sig med stormsteg ju längre jag läste... Rekomenderas!

Idag ska jag spendera nästan hela dagen på landet, möten, bedömningar & uppföljningar... Det är bra, då går dagen fort!

Ikväll ska jag, A, R & N ta en öl/vin/cider/drink & prata lite skit, ska bli roligt, vädret ser strålande ut så det blir nog förhoppningsvis i hamnen eller på en uteservering i stan.

Dagens meny:
Frukost: 2 knäcke med minilätta, 1banan & te Lunch: räksallad Fika: äpple & te Middag: stekta kasslerskivor med ungsrostade grönsaker & fetaostsås Kvällsfika: vin & kanske några jordnötter...

Dan före dan...

...före långledighet! Längtar!

Blev en lugn kväll igår. Mannen jobbade över 1 timme & maten drog ut på tiden, så det slank ned 2 mumsmums i väntan på honom (ups!)? Känns som att det är tajm att börja med 2 eftermiddagsfikan igen (frukt på jobbet & egen sorbet/smooothie hemma) om det ska fortsätta att bli sena middagar. Efter maten började mannen tjata om något med choklad så jag fixade i ordning 2 muffins med chokladglasyr på till kvällsfikat. Tog en 45 min powerwalk, duschade, slappade med min bok ?Stjärna för en natt? av Lisa Jewell.



Medan mannen fixade fram fikat, själv hade jag kommit på bättre tankar så till hans förtjusning fick han 2 muffins + 2 espresso medan jag åt 1 kiwi, 10-talet vindruvor & drack grönt te (löste: japanskt körsbär = underbart!)!

 

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta + 1 banan Lunch: Flygande jacob med en klick keso, riven morot, blomkål, ½ avocado & ½ grapefrukt Fika 1:äpple & te Fika 2: sorbet på ½banan & 1 dl frysta hallon  Middag: ärtsoppa & pannkaka med sylt & keso (mannens önskemål) Kvällsfika: 1 kiwi & te


Dagens meny + veckans viktstatus



Frukost:
2 knäckisar med minilätta, 1 banan + te Lunch: ungsstekt kycklingfilé, keso med skinka & senap(blev över från igår & matchade dagens mattallrik sådär...), riven morot, körsbärstomater, solrosskott & ½ avocado +vatten Fika 1: äpple + te Fika 2: 2 mums mums Middag: Flygande Jacob med fullkornsris & grönsaker Kvällsfika: 1 kiwi & te (?)

Viktstatus: +0,8 (över startvikt, har sedan som mål att gå ned 1-3 kg till beroende motivation, tid & ork! Försöker köra nyttigt i veckorna & sen ha lite slappare på helgerna, men ändå försöka att inte spåra ur totalt bara för det =)



Hade en tung matdag igår, blev sugen på precis ALLT men det var nog bara för att jag inte åt riktig mat 2 gånger om dagen varesig lör eller sön plus att vi "bara var hemma". Bad mannen poppa popcorn åt mig, han skulle bara duscha först, men när han kom ur duschen & frågade om jag fortfarande ville ha popcorn blev svaret : Nej! Skönt med lite betänketid! =)



En kollega visade mig en platsannons i fredags, har gått och funderat på den hela helgen & har slutligen bestämt mig för att iallafall söka... Det är en chefstjänst. Kanske inte rätt tidpunkt i mitt liv just nu, men det är iallafall "bara" ett 1 års vikariat, så OM jag skulle få den så innebär det "bara" lite erfarenhet av något jag skulle vilja syssla med i framtiden och som ni alla säkert redan vet, ju mer erfarenhet man har desto större är chansen att man blir vald till drömjobbet! Om nu drömjobbet finns...

Nä nu är jag trött på att sitta här, bäst att dra hem medans tillfälle ges!


Samtal i helgen

En far sitter med sin 5 årige son i knäet i förarsätet i bilen på en öde parkering & den lille sonen ska för första gången få ?köra bil? ? Sonen ser fundersam ut & säger tillslut:

 

Son: Men pappa hur ska jag nå ner till gasen då?

Panikslagen pappa: Pappa sköter gasen, du sköter ratten!

 
 

Det är söndag morgon, jag har stressat iväg för att panikshoppa lite frukost innan våra frukostgäster kommer, jag står på Ica & ska precis betala då mobilen ringer, hinner inte få upp den innan den slutat ringa så jag får ringa upp?

 

Jag: Hej vad ville du?

Mannen: Var är du?

Jag: På Ica

Tystnad

Mannen: Var då?

Jag: På Kvantum

Tystnad (& jag börjar bli lite otålig! Lixom sega människa! )

Jag: Vad ville du då?

Mannen: Kan du köpa en bit billig trädgårdsslang?

Jag: Nej det får du göra sen! Hej då!

Mannen: Hej då!

 

Jag kommer hem skäller lite på mannen för att han alltid ska vara så seg i telefonen, då uppdagas mannens felhörning & i hans värld lät samtalet såhär:

 

Jag: Hej vad ville du?

Mannen: Var är du?

Jag: Å fikar

Tystnad,( mannen funderar så det knakar, skulle inte vi äta frukost ihop, hm?konstigt)

Mannen: Var då?

Jag: På Kvantum

Tystnad, (mannen tänker återigen så det knakar, hm, finns det ett fik där? Hm..kanske till höger direkt när man kommer in?ja?) vilket det absolut INTE gör?

Jag: Vad ville du då?

Mannen: Kan du köpa en bit billig trädgårdsslang?

Jag: Nej det får du göra sen! Hej då!

Mannen: Hej då!

 

*asgarv*

 

Helgresumé

Fredag:

Kom hem i beräknad tid, satte igång med att klyfta potatis, göra sås & baka muffinsen & ställde fram ett fruktfat med melon & vindruvor & 70% choklad med hallonsmak lagom när mamma & pappa knackade på dörren. De var på strålande humör & vi fick en trevlig kväll. Mannen jobbade över (när alla andra börjar trappa ned runt vårkant/sommaren, startar företagets värsta jobbperiod), men kom hem så vi kunde grilla runt 19. Både maten & de läckra muffinsarna var uppskattade.

Lördag:

Vaknade till en gråmulen dag, att gå på dop i somrig kjol fanns inte i min värld. Så när klockan var 12 hade jag hunnit, tagit 45 min powerwalk, klippt mannen, vaxat armarna, ätit en trevlig frukost samt varit på stan & shoppat en dop outfit! (jag vet, jag vet, jag spräckte min personliga budget)
Det blev vita raka jeans på Gina, tänkte som så att ett par vita jeanskommer jag alltid kunna kombinera till mina tunikor & miniklänningar de svenska kvällarna sommaren igenom! & en rosa miniklänning oxå från Gina, detta kombinerade jag med mina rosa Donna girl skor med rundad tå, en rosett där fram & skyhöga klackar!
När vi kom till dopet insåg jag att ALLA stod klädda i svart, hel svart, svart klänning med prickar på leggings & svarta sommarskor, svart omlottklänning med mörkgröna blommor, svarta leggings & svarta ballerinor, svarta short med heltäckande svarta strumpbyxor & mossgrön tunika... Så att klä sig i babyn färger vid dop kändes lika pasé som dopet i sig (jag tyckte att det var rent dravel där framme i kyrkan, visst jag kan förstå om man har det som en tradition, att det finns många äldre kvar i släkten, men personligen kommer jag inte att döpa mina barn om/när jag får några, de får ta det beslutet om de vill det själva när de blir tillräckligt gamla isåfall)...




Efter dopfikat fortsatte vi till S&H & deras 2 barn, det var bara H& barnen hemma. Mannen & H åkte iväg & fixade lite så jag passade barnen, vilket var en lätt match, M sov & J fick äran att visa mig ALLA sina leksaker... Puh!
Kvällen tillbringades hos svärföräldrarna, där svärfar var solo & jag fick inta köket för att laga middag & sen kollade vi på första halvan av Eurovision innan vi tröttnade & åkte hem. Tyckte inte att det var en enda låt som var riktigt bra. Greklands gick ju att känna lite movefeeling till men de andra... usch! Synd att det gick så dåligt för The Ark, de var inte värda 18 plats.

Lördagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med hallon & blåbär, minibaguette med ost+ te Lunch: 2 knäckisar med ost & 1 banan Fika: muffins, kaka, tårta & te Middag: grillad fläskfilé med klyftpotatis, grönsallad & kall ädelostsås Kvällsfika: räksmörgås (svärfars special)

Söndag:

Fick besök av E & A, åt lite frukost & förmiddagsfika tillsammans & tittade runt i huset. Jag & A är så himla olika, hon är en riktig bohem & det känns inte riktigt som min stil... Säger hon kaffe säger jag te, åker jag & mannen på semester så blir det sol, bad, slappa & långa många middagar & en massa shopping medan de tar transibiriska järnvägen äter det som finns för att överleva (även om det är mask & ris) & klämmer in så många sevärdheter som får plats på dygnets 24 timmar. Näe, de är inga jag känner att jag vill umgås mer med på tuman hand än vad vi gör i dagsläget. På fest går det bra, då kan man ju mer välja vem man vill umgås/prata med, men sådär parvis det känns sådär med dom...
Mannen & jag gav oss iväg på en shoppingturefter besöket, åkte sen hem & la oss i sängen med söndagstidningarna + bilagor. Åt sen lunch & sen satte vi fart, mannen satte tak i tvättstugan, jag tvättade & tog en lång powerwalk , samma runda som mannen & jag gick häromdagen men jag stegade den på 55 min (istället för 1h & 10 min). Passade sen på att ta en lång dusch, fila fötterna & platta håret.

Söndags meny:

Frukost risgrynsgröt med kanel, minibaguette med ost & mager salami, apelsinjuice & te Fika: delikatoboll & 1 bit sockerkaka Lunch: 8 bitar sushi Middag: 1 tallrik vanilj yoghurt med hallon, blåbär & banan, 1 skivor mörkt bröd 1 med mager salami & 1 med keso, skinka& senap + te Fika 2 bitar 70% choklad.


va fan!

Hade skrivit ett lååångt inlägg om diverse saker som bara är puts veck... attans!

Har iallafall bestämt mig för att köra på idas tips om babytoner... så det blir en kjol med vit botten med ljusrosa,lime & bruna blommor, ljusrosa top & ljusrosa högklackade skor & kofta i matchabde färger...

Nu ska jag rusa hem!



Långpromenad med otränad man!

Emmies blogg finns här!!! Känns skönt att jag lämnat VR , det verkar ju bara bli virrigare & virrigare där borta... Försökte kommentera dig Emmie, men fick upp "inte fyllt i ditt namn" när jag väl hittade den gömda rutan & skrivit i mitt namn ville sidan inte dra sig tillbaka så det gick att trycka skicka knappen... försöker lite senare på förmiddagen för att se om de fixat till sig!

Igår kom jag hem till en man vid spisen! Underbart, var bara luta sig tillbaka & njuta av synen! Drog sedan med honom ut på en promenad, ville undersöka promenadstråken på andra sidan vägen, det finns nämligen elljusspår där & jag tycker att det är lite läskigt att bege mig ut på okänd mark alldeles själv, sagt & gjort vi travade iväg, kom till ett stigskäl, jag pekade med hela handen "åt vänster är det kortare, åt höger längre" mannen pekade åt höger med kommentaren "jag vill gå i skogen". Så vi travade iväg,  50 min senare ser konversationen ut som följer:
Mannen helt uppgiven: Näe nu vet inte jag om jag orkar längre!!!
Jag: fniss
2 min senare
Mannen flämtandes: tro du man kan dricka det där vattnet? (& pekar på en skitig pöl i skogen)
Jag: näe, fniss
Tur att vi var hemma i tryggt förvar 20 minuter senare! Själv tycker jag att det var en perfekt helgpromenads väg & ska helt klart utnyttja den redan imorgon (om vi inte får nattgäster), mannen ligger nog hellre kvar i sängen...



Ikväll kommer mina föräldrar, tänkte bjuda dem på lite grillat & så tänkte jag baka stora chokladmuffins med en vitchokladkräm & färska hallon på! Mums!

Imorgon ska vi på dop, har lixom lite ångest över vad jag ska ha på mig... Plötsligt känns det som att min överfulla garderob inte innehåller någonting!! *suck* Det värsta är skorna, jag har inga svarta sommarskor, de finns bara i guld, vitt, rosa osv... *shoppa, shoppa, shoppa* men tyvärr har jag redan överskridit min personligt uppsatta köpgräns denna månad (man måste ju spara några tusenlappar oxå), så sorry man får ta vad man har (om det inte blir kris lixom).....

Ska man klä sig somrigt i kjol & linne/top & högklackade sommarskor eller ska man köra minklänning, helsvarta strumpbyxor & stövlar? *help*

Är det ok att sticka ned svarta strumpbyxbeklädda fötter i somriga guldkilklackar med öppen tå?



Utvärdering av veckans...

Smet en timme tidigare från utbildningen...

Utvärdering av veckans tre mötes/föreläsnings/utbildningsdagar:

Tisdag: Möte -urk-tråkigt & helt meningslöst!
Onsdag: Föreläsningar - Riktigt roligt, lyckad dag!
Torsdag: Utbildning- En sån där utbildning man måste gå, en massa tugg om lagar riktlinjer & förteckningar, sånt man lixom lär sig ändå under tiden, men måste ha intyg på att man "hört" under rätt former för att få arbeta med det jag gör... Känns relativt meningslöst, men fick iallafall träffa en tjej jag gick lite kurser ihop med en gång i tiden.



Hon var mager som en sticka, men hade det annars bra, hade precis blivit klar med sin utbildning & börjat jobba, så vi kanske springer på varann i framtiden oxå på nån annan utbildning. Roligt! Bestämde iallafall att jag skulle dra ihop en tjejlunch eller dyl. i sommar där vi 4 tjejer (som bor i närheten av varandra) ska träffas & prata om åren som gått & gamla minnen osv. Nice!



Intog veckans fräschaste lunch (om man bara tar med bjudluncherna som varit 3st) som bestod av grekisk sallad med en massa feta, soltorkade tomater & kalamataoliver MUMS! Har motstått veckans alla obligatoriska godisskålar & chokladdrypande fikabröd & hållt mig till sockerfritt tuggummi, te & medtagen frukt!

Mannen är ledig idag, vilket innebär att han har pysslat i huset hela dagen, satt upp lite handtag & krokar i badrummet, tvättat bilen, handlat (så jag slipper panikhandla i kväll eller imorgon då vi ska besök) & just nu står han förhoppningsvis & lagar mat åt oss...

Dagens meny:
Frukost: grovt bröd med en blandning av keso, skinka & senap Lunch: grekisk sallad Fika: banan & te
Kvällsmat: pytt i panna med ägg & riven morot Kvällsfika: te & kiwi

Igår bytte jag ut kasslergratängen mot en pasta & en pastasås med kassler, lök,  minigrädde, vitt vin, tomatpuré, paprikapulver, buljongtärning & timjan, riktigt gott! Kvällsfikat fixade mannen medan jag powerwalkade 45 min & tvättade 3 maskiner & då blev det te med skummad mjölk, 1 kiwi & 1 ruta 70% choklad!


 



 


Lyckad dag!

Har nu precis landat på kontoret efter en hellyckad dag med 3 dunderbra föreläsningar & därmed kanonbra föreläsare! De var 3 psykologer inriktade på varsitt område: 1) autism 2) asperger 3) ADHD. Mycket intressant mycket lärorikt, får se om jag kan implemetera det i mitt eget arbete...hm...

Ser att regnet hänger i luften, bäst att springa hemåt innan det börjar!



Hinner nog inte blogga imorgon.... Men vi hörs på fredag!

Ojojoj!

Att allting alltid ska hamna typ samtidigt!

Denna veckan:

Måndag: kontorsdag
Tisdag:   8.00-9.30 möte, 10.00 hålla i en grupp 12.30-16.00 lunch + möte 5 mil iväg
Onsdag: 9.30 -15.30 föreläsning 6 mil iväg
Tordag:  9-16 utbildning 8 mil iväg
Fredag:   7.30-12 kontorsdag 13-15 hembesök med uppföljning av pat.

Alla åt olika håll... jag längtar till torsdag kväll då jag kan ligga med en veckotidning i min säng & njuta av att det är över...

Dagens outfit:

Svarta blanka stupisar, vitt linne, oversize tröja i vitt/svart/grått ringmönster, silvriga ballerina


Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta, 1 banan & te (kanske ska börja variera mig?) Lunch: Blir bjuden på lunch idag igen, så I don´t know, gårdagens var ju halvnyttig om mn säger så.... Fika: äpple & te Middag: kasslergratäng (kassler, ris, ostsås, banan & cashewnötter) Kvällsfika: fruktsallad med keso & te.


Fungerande häll & kaffemaskin

Hällen:

Kom hem igår till en fungerande häll! Yippi!!!tänkte jag & kastade mig över instruktionsboken & började knappa igång, drog fram en kastrull & fyllde på med lite vatten, klick klick & så börjde det blinka U... Hm... *leta, leta* i instruktionsboken: "Om symbolen U visas är kastrullen ej rätt placerad, flyttat från plattan eller inte i rätt material för att fungera på hällen"... Skit oxå, inte rätt material! fram med nästa kastrull, blinkade U, fram med nästa kastrull blinkade U & så där höll det på tills jag satt dit en liten fjuttig 1l kastrull eller såssnipan på 1 l utan lock... Så det var bara koka mitt efterlängatde fullkornsris i 1 l kastrull, dvs. den rymde bara 2 portioner & sen när mannen kom hem kallades han "kastrull shopparen" & efter maten åkte vi (mannen fick betala kalaset som bestämt!) & shoppade en 3 l kastrull samt ny stekpanna. Vår splittnya grillpanna ska bytas mot svärmor/fars gjutjärns grillpanna.

Kaffemaskinen:
Mannen
kastade sig över kaffemaskinen & vid åtta snåret igår kväll stod vi som två fån med häpna blickar på hur hetvattnet kom ur en helt annan tap mot var jag placerat koppen & därefter hur mannens kaffe rann ned i hans mugg, mannen var så nyfiken att han nästan brände näsan & hoppade högt när maskinen spottade ned den förbrukade portionskoppen i avfallslådan.
Efter kvälls fikat konstaterade mannen att "imorgon ska vi lära oss skumma mjök". Så jag får kanske lära mig dricka te med skummad mjölk iallafall då kaffe makes me wanna spy!

Gårdagens motion: promenad till & från jobbet 2 x 12 min, kvälls powerwalk 45 min

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta, 1 banan + te Lunch: ska på möte, blir bjuden på lunch Fika: äpple + te Middag: kycklingwook (med lättkokosmjölk & greencurrypasta) & quinoa, förvälld vit&blomkål. Kvällsfika: fruktsallad & keso + te (med skummad mjölk?)



Dagens motion: hittills promenad till jobbet 12 min, promenad från verkstad till jobbet 30 min. (har lämnat in jobb bilen för service).

Min vikt

Ni kanske tycker att jag tjatar om min vikt hit & dit, några gram upp där, några ner här?

 

& varför är det så jäkla viktigt då? För det är faktiskt viktigt för mig!


Ok, för ca 1 år sen (lite mer) var jag ingen 53 kilos tjej som jag är idag. Jo ok i mitt huvud var jag det men i verkligheten var jag en 60 kilos tjej.

60 kilo tänker ni, det är väl inte så mycket?! Jo, det är det om man bara är 157 cm lång!

Jag testade mitt BMI & den landade då på: 24,3!!!&  25 är övervikt!!!! Det var slutklockan som ringde!


 


Förut när jag provade kläder så fattade jag aldrig att hon den där med valkarna på ryggen, putmagen & degiga låren var jag. Det var ju fel på ljuset i provrummet! Eller en manipulerad spegel! Hon i spegeln var bara inte jag! Jag var ju en nätt tjej ju!
I mitt huvud existerade endast det där 52 kilos muskelpaketet jag var när jag var 18 år! Att jag sedan varken tränade eller åt särskilt hälsosamt det påverkade inte bilden i huvudet. Att jeansen var as tajta, att storlek S smet åt värre än ormskinn, det kopplade inte. Det köptes samma storlekar i alla fall (XS, S & 36), de plagg som verkligen inte gick att åla på, var ju något fel på såklart! ?Värst vad storlekarna har krympt? körde jag med ett bra tag? & när semesterbilderna kom & jag såg den där klumpen i för liten bikini var mina enda tankar ? Ja kameran lägger inte bara på 5 kg, det är nog snarare 10 kg??. Ju mer kilon jag hade på kroppen desto djupare blev urringningarna när det var dags att gå ut på partaj & desto värre klämde push upen upp tuttarna. Pinsamt!


 


När jag gick ut i bikini en solig dag i augusti 2000 sa min mamma ? Nu måste du göra något åt det där, du ser ju gravid ut?. Jag fattade först inte vad hon menade, lixom JAG? Med min vältränade mage?! Hur gick det ihop? Så klev jag in igen, ställde mig på vågen & den landade på 63 kg. Det var första gången jag verkligen SÅG vad som stod på vågen, första gången det verkligen gick in i mitt huvud. 63kg = JAG! Därefter ställde jag mig framför spegeln & SÅG min egen spegelbild?


 


Resten av det halvåret bodde jag i England, jag hade bestämt mig för att ta itu med mig själv, både mitt inre & mitt yttre. Att jag hade 30 minuters gång väg till skolan, 40 minuters gångväg till centrum & 50 minuters gångväg till huset där vi alla brukades träffas hjälpte till en del? Jag gick i ur & skur (för fasen vad det regnade den hösten!) Att sedan maten rent ut sagt smakade snusk & jag endast åt vegetariskt förutom den gången i veckan vi åt på restaurang hjälpte också till? När jag kom hem julen 2000 var det inte bara mitt inre som förändrats (har skrivit om det i inlägget ?min kärlek?) utan även mitt yttre. Det var en 55kg´s tjej som klev ur planet på Arlanda den kvällen? Gick sedan upp till 57-58kg under resten av min studietid, men målet att hålla mig under 60 höll jag alltså fram till förra året?

 

Jag har provat dieter:

 

Viktväktarna: funkar till en början, tycker egentligen att de har ett ganska så sunt & vettigt program, men det är det där med belöning för motion, spara poäng tills helgen som det lixom inte fungerar med? ?Visst var det väl 1 timme jag var ute & gick?? när det egentligen var 30 min & så mumsar jag i mig för mycket points & när jag väl mumsat i mig för många så är ju hela dagen förstörd så då kan jag ju lika gärna mumsa lite till?eller? man kan ju även spara points till helgen som räcker till 1 handfull chips & 2 chokladrutor & vips så är resten av chipspåsen & halva chokladkakan på 200g i magen? jag + viktväktarna = no goood

 

Räkna kalorier: funkar också till en början, men när man skär ner på maten för att ha ?råd? med den där chokladbiten & de där bullarna & glassen, så är man tillslut så hungrig att hela kakan åker ned, plus en skål popcorn & allt annat sött & gott du har hemma? jag + räkna kalorier = inte heller så bra?

 

GI: funkar inte alls för mig, visst jag var inte hungrig alls! Inte så konstigt när man har förstoppning, är så fullproppad av omeletter & köttfärsbiffar & lax att man mår illa & vågen visar 2 kg plus bara för man inte fått ut något på toa på 2 veckor? jag + GI = inte alls bra, någonstanns faktiskt!

 

Så vad gjorde jag då? Jo först & främst, så bestämde jag mig! Jag bestämde mig för att jag vill inte vara någon 60 kilos klump, jag vill vara den där nätta tjejen på 52 som bor i mitt huvud! Jag vill att min självbild & verkligheten ska överensstämma helt enkelt! & vad funkar då för mig?

 

Motion: Jag hade min tränings topp mellan 13-17 år & det var gymnastiken, sedan tillkom skador & med skadorna rädslan? Att hitta något som var lika roligt kändes som ett alldeles för stort uppdrag i mitt liv, att jag la ned det på en gång. Motivation för mig = väldigt svårt att hitta i träningssammahang OM jag inte tycker att det är det roligaste som finns (gymnastik tex.) Så vad har vi då kvar? Jo träning du inte kan komma undan, dvs. att ta dig från sträcka A till B måste du gå, i ur & skur! Så det blev promenader! Till & från jobbet, till & från centrum & då & då för nöjes skull! När jag tränade som mest gick jag 2ggr x 30 min/ 5 dagar i veckan, 2-3ggr x 45 min/ veckan + styrketräning (tidigt, tidigt på morgonen före jobbet, för att släpa sig iväg efter jobbet det funkar inte för mig) 2-3x 60 min/veckan.


 


Mat:
 Uppdrag ett: Vilka tider på dygnet äter jag för mycket?! = Efter jobbet & Kvällen var my big problem! Ok, det är DÅ jag ska starkast pli på mig själv & lite extra för att känna mig tillfredställd!

Nyttig frukost ( 2 knäckisar med räkost 3%, 1 gul kiwi), nyttig lunch (oftast soppa & grovtbröd, sallad eller enligt tallriksmodellen + 1 frukt), 1 mellanmål i form av frukt på jobbet & 1 mellanmål i form av smoothie (1dl mild vanilj yoghurt, ½ banan + 0,5 dl hallon/blåbär) eller sorbetglass (gjord på ½banan, 1dl frysta hallon, i mixern tills det bildar en glasskula) för att jag inte skulle äta allt i alla skåpen innan mannen kom hem från jobbet. Godis? Nej till en början var det noll tolerans i ca 2v. Efter 2 veckor har kroppen lixom glömt av det där godissockret att den får en chock av minsta lilla godisbit som ger sockersvallningar som du mår dåligt utav & därmed, ju mindre godis du äter, desto mindre smakar det & ju mindre sug får du (i alla fall så funkar det så för mig!). & så kvällen då, middag enligt tallriksmodellen, är du fortfarande hungrig? På med ett lass grönsaker till! (& nej du blir faktiskt mätt på tallriksmodellen, inte spymätt, utan lagom mätt!) För mig var det viktigt att variera grönsakerna, råa eller kokta, ugnsrostade & med olika kryddor. Å så kvällsfika, där jag oftast hade unnat mig själv en chipspåse, eller godispåse, 1 chokladkaka eller 1 paket glass? Där höll jag behårt på antingen fruktsallad med keso, 1 portion lättglass eller 2 rutor mörkchoklad + 2 msk jordnötter. Till helgen kunde vi festa till med choklad/citron/passion/smultronmousse, chokladpudding eller popcorn, men det var ENDAST på helgen & ENDAST 1 portion (enligt rekomendation på förpackningen).  


 


Dryck:
jag var en hejare på Cola light! Så det fick endast bli helgdryck. Vi köpte en Soda stream & drack kolsyrat vatten till maten. & tillslut så försvann suget efter cola light även på helgerna & ersattes av kolsyratvatten?& så det eviga te´t! Te har många gånger varit min räddning, en sorts avslut, att nu är det bra! Till en början var det svart te, sen övergick det till grönt & rött? Nu blandar jag alla sorter hej vilt under dagen!


 


& var står jag då nu? Jo, jag har efter att jag nästan nådde mitt mål 53 kg istället för 52 kg under 6 månader levt katastrofalt för mitt eget bästa & för det jag faktiskt åstadkommit med min kropp, dvs. inte lagat min egen mat vilket då blev klyftpotatis (inte egengjord där man själv bestämmet mängden olja & salt) 3-4 ggr/veckan, mycket kolhydrater i form av pannkaka, raggmunk osv. Svårt att äta enligt tallriksmodellen då! & korv, inte lättkorv, utav vanlig korv, färdiga köttbullar, feta såser & tillgång till mängder av godis, glass, kakor & chips?Men min metod har hängt med så gott det går, en vilja av stål & en känsla av mängd har hjälp till enormt. & Motion, som nästintill varit obefintlig om man inte räknar med kvällarna/helgernas byggslit? Bilkörning till & från jobbet, sena kvällar, mörka kvällar, inte en tillstymmelse till möjlighet att JAG ska ta mig ut då?

 

Så kan ni tänka er att jag faktiskt är NÖJD! Över att endast ha gått upp 1,7 kilo på den perioden & kan ni tänka er vilken lycka det är att äntligen ta sig ut på promenader, laga sin egen mat, frossa i fullkorn & grönsaker, matlagning from scratch, rena produkter, bönor & frukt! Känns just nu som att 1,7 kommer bli en lätt match, men en match ni likt förbannad kommer få ta del av varesig ni vill eller inte =)


 
 

Spysjuka & shopping...

Lördag

Fick mitt beställda paket från Hudoteket! Min efterlängtade Exuviance ansiktskräm & så skickade de med små söta prover (serum för hårbotten, peeling & BUS-kräm) & lite choklad. Väldigt trevligt! & ett skönt sätt att shoppa på om jag inte har vägarna förbi mitt vanliga shoppingställe i samband med att krämerna tar slut! =)





Söndag

Vaknade redan klockan 7 & var pigg, med en klagande man bredvid ?Jag är så dålig i magen? Yeah sure, han är typ alltid dålig i magen så jag sa ?Du är bara lite bakis?.  Så vi låg & drog oss en stund. Vid 8.30 var jag ute med friska tag på en powerwalk, solen värmde så skönt & fåglarna kvittrade, kändes som att jag kunde ha gått samma varv en gång till med lätta steg när jag var hemma efter 45 min!

Langade in lördagens nybakta på refreshing i ugnen, hoppade in i duschen & dukade sedan fram frukost. Mannen satt & såg eländig ut & drack bara lite te. Jag ville iväg & handla, så jag tvingade ut honom för att ändra om bil & släp så jag bara kunde dra i väg, när han var klar rusade han in grön i fejjan & kastade sig in på toa & spydde, sen låg han däckad i sängen resten av söndagen!

Själv shoppade jag först loss på ICA (så enligt planerna ska jag inte behöva handla förrän tills på fredag då vi får gäster) & sedan tog jag mig ned på stan för att köpa doppresent till I.

Startade med att köpa nya solglasögon åt mig själv på Åhléns för 99:-





Tog sedan en runda i de små presentbutikerna för att se om jag kunde hitta några gulliga barntavlor, men som vanligt när man riktat in sig på något så hittar man inte ett skit?

Så det blev en mätsticka, där man kan fylla i barnets längd & även sätta in foton & en body med ett stort bi på magen med tillhörande byxor med små bin på byxbenen.

Provade skor på Din Sko, platå med peeptoe, var vidriga att ha på sig & så ett par kilklack platå i svart, var heller ingen höjdare? Gick förbi Wedins men blir alltid lika besviken, tycker bara att de har tantskor därinne? Orkade mig inte bort till Scorette, annars brukar det vara butik där jag ?blir kär?? Letade efter nya tights/leggings i svart & vitt, hade fått reklam om 3 för 2 på Kappahl men där var så utplockat att det endast fanns gröna, röda eller pensionärsbeige? Klämde & kände lite på toppar & klänningar på h&m men bestämde mig för att avvakta nästa löning då kassan känns lite skral efter flytten?

Åkte hem & åt lunch, försökte mig på en solning på baksidan av huset, men det blåste & var så kallt att jag gav upp efter 15 min. Fördrev sedan eftermiddagen med att läsa Söndagstidningar med bilagor, plocka ut trevliga recept ur Allas (som svärmor skickat oss då vi inte har någon tv fortfarande). Lite pensionärsvarning?! Plöjde bikinireklam, är det någon mer än jag som är trött på halterneck bikinin! jag vill ha vanliga axelband i år!

På kvällen hade jag tröttnat på att höra de små pipen 1-2 gånger i kvarten ifrån sovrummet "Älskling, blåbärssoppa", "Älskling, champinjonsoppa", "Älskling, kan du ta bort soppan den luktar illa". "Älskling din mobil", " Älskling hörlurarna också" , så då tog jag mig en till powerwalk, svängde förbi ICA för att köpa ytterligare några tidningar & lite frukt till mannen. Gick sedan hem & läste SOLO med en skål popcorn & ett glas Cola light?

Söndagens meny:

Frukost: 2 bröd med mager ost & minilätta, 1 dl hallon/blåbär & keso + te Lunch: Champinjonsoppa, 2 knäckisar med minilätta & mager ost, ½ klase vindruvor Middag: laxfilé (med citronsaft & massor av citronpeppar 200 grader på varmluften 20min i ugnen) kall sås (10 mosade tärningar fetaost i olja, 4 soltorkadetomater i olja, ituklippta i minibitar blandat med 0.75dl turkisk yoghurt, salt/peppar), 1 bakad potatis, ½ avocado & riven morot. Fika: Popcorn & Cola light

Helgens dryck:

Darling Rhubarb! Fun lights nya (iallafall för mig!) lovely!

Måndagens meny:

Frukost: 2 knäckisar med minilätta, 1 banan + te Lunch: laxfilé med kallsås (se gårdagens meny), 1 klick keso, ½ avocado, riven morot, pizzasallad & ½ grapefrukt. Fika: Äpple + te Middag: cevapchichi med fullkornsris (idag kopplas hällen in), avocadokräm (1 mosad avocado, 1 pressad vitlöksklyfta, 1dl turkist yoghurt, salt/peppar) & en grönsallad Kvällsfika: Fruktsallad med keso


Solig lördag

Nope, tyvärr är det inte mitt bredband som sparkat igång...

Fredagkväll:

Avnjöt hemmalagad pizza & för mycket rödvin med mannen at home, smuttade även i oss chokladmousse & te med aveck... Blev så snurrig i bollen att sängen lockade alldeles för mycket så 20.50 sov vi båda sött! Slapp iallafall vräka i mig både 70% choklad eller popcorn...

Lördag: Mannen far upp & tjoar "är det elektrikern som kommer nu?", jag började kasta på mig lite kläder & då tittar mannen på klockan & inser att den endast var 5.35. Så vi fick sova vidare...
Gick upp 8.30 satte en deg & tog sedan på mig träningskläder & begav mig ut på 45 min lång powerwalk i morgonsolen! Nice! Kom hem, bakade ut brödet "Det fantastiska brödet" heter det & duschade medan det gräddades! Bjöd sedan mannen på en brunch med nybakt, gröt, frukt & keso + te... Pratade lite med mamma i telefon, dammsög, vek tvätt & slänge i en ny maskin...
Vid två kom E & O förbi & fikade, när de åkte kom L en kortis innan vi satte av bilen mot svärföräldrarna, så det är alltså här jag är hos dom & knapprar på tangenterna!



Dagens meny:

Frukost 2 nybakade bröd med mager ost & minilätta, ½ grapefrukt, 1 dl hallon/blåbär & 1 dl keso + te. Fika: 1 delikatoboll, 1 äpple 1 näve jordnötter & 5 godisbitar *suck* Middag: grillad lammfilé, färskpotatis, murkelsås, sallad & 2glas cider. Efterrätt: jordgubbar & glass

Ska vara lite social & dricka lite te framför tv:n nu...

DAGENS BÄSTA!

YIPPIIIIIII!!!

 

Fick just veta att JAG ska till London! Min svärfar fyller jämt & bjuder sin familj på en Londonweekend i september! Är så glad!


 


Min man & jag
har som motto att komma utomland 1-2 gånger per år, har varit lite deppig för att det inte sett ut att kunna ske någon resa utanför Sverige på hela året, så nu känns det toppenbra! Jag som ÄLSKAR LONDON! Har varit där hur många gånger som helst, men tröttnar ALDRIG, älskar tempot, älskar människorna, älskar språket, älskar shoppingen! Det enda som jag inte älskar är maten (förutom Coleslawen) & heltäckningsmattorna?.



& gissa vart vi ska bo?! Jag säger det såhär:







 

SJP & powerwalk

Blev så inspirerad av Novalies Sex and the city nostagi, totalt älskar SJP när hon plattar sitt hår & fäster upp det i en hög stram tofs, att jag drog fram platt tången ur lådan igår kväll & platta loss, insåg att mitt hår behöver en klippning, det är hur långt som helst... Men som tur är inte överdrivet slitet! Måste boka tid!

Kom hem igår, lite aningens sen, påbörjade matlagningen & så gick jordfelsbrytaren -IGEN! Först tänkte jag skita i det & vänta tills mannen kom hem men insåg att jag skulle kunna ha maten klar tills dess om jag fixade det själv så det var bara ut till elskåpet, fram med stegen, knixa upp skåpet med en liten tång & dra tillbaka jordfelsbrytaren! Lovar er att elektrikern ska få sig en näsbränna när han kommer nästa gång!!! & när det var klart hade jag glömt bort att värmevattenpumpen går på samma brytare så den nu stod & blåste ut varmluft, så det var bara att ringa mannen som fick guida mig via telefon för att kunna slå av den.



Tog oss en välbehövlig promenad/powerwalk igår på 30 min, tittade på hus som poppat upp sen sist & hittade äntligen en genväg från ena området till det andra, utan att behöva gå runt 50 min. & mumsade sedan i oss fruktsallad med keso & varsin kopp te när vi kom hem!



Läste ut Matilde -tycker att Denise språk var aningen mer "fånigt" i den boken, älskade Jenny S, så jag blev faktiskt lite besviken hur hon i detalj beskrev delar ur Friskispass & försökte klämma in alla kända Stockholmsställen & märken i en & samma mening... Ja,ja, är iallafall sugen på att läsa hennes tidigare böcker samt väntar förväntansfullt på nya boken Åse som kommer ut i höst...

ÄNTLIGEN FREDAG IGEN! Den här veckan har känts superstressig, fullbokat hela tiden, har en välförtjänt kontorsförmiddag, har en bedömning på eftermiddagen & så ska jag försöka sluta senast tre idag! Är ansvarig för Fredagsfrukosten idag, tänkte smita iväg till ICA om en stund & shoppa loss...

Hoppas att det bara var lite vänskapligt kel... Annars ska jag gå på stan med t-shirt med texten Brad´s team!


Dagens meny:
Frukost:
grovt bröd, med minilätta, mager ost & grönsaker, frukt & te Lunch: Grillad nötbit (som legat i frysen sen valborgskvällen) grönsallad med solrosskott, granatäpple & riven morot, en klick keso & ½ avocado & ½ grapefrukt Middag: Hemmalagad pizza med egen tomatsås, skinka, champinjoner, banan, jordnötter en massa curry, en gnutta ost & pizzakrydda & hemmagjord pizzasallad (lagom tunna skivor vitkål, en gnutta olivolja, en gnutta vinäger, socker, salt, peppar & en massa pizzakrydda, ska gärna dra över natten & burken med lock bör skakas om samt smakas av då & då)  Fika: frukt & te Efterrätt/Kvällsmys: chokladmousse (gjord på lättmjölk) & några hallon, har även bytt ut marabou daim chokladen mot 70% choklad igen! Vid snacks panik finns även lite poppisar...

Gårdagens snedsteg: Det blev fruktsallad med keso istället för ren frukt till kvällsfikat med det var helt ok nyttighetsmässigt & så slank det ner 3cm tjock sockerkaksbit vid lunchen....

Kan även meddela att jag nu "bara" landar på 1,5 kg över matchvikt, men jag siktar på 1kg UNDER matchvikt till beachsäsongen 2007! Det är alltid lättare att hålla sig smal på sommaren då man kan frossa i färska frukter & grillat & det lockar mer at ta sig ut i motionsspåret...

Lunch bland lamm, hundar & höns!

Ännu en stressig dag börjar lida mot sitt slut, men mycket mys har det även varit!

Vi åkte ut till en arbetskamrat på lunchen, hon bor på landet så vi hade med oss sallader & satt på stenar vid en fårhage & åt i solen medan de gulliga lammet (& fåren) betade bredvid, hönorna knyckte våra smörgåsar & hunden lufsade omkring!



På väg tillbaka passade vi på att svänga förbi mitt hus & kika runt där, alla har ju varit så engagerade & frågat & fått förklarat för sig hur jag har det men ingenting går ju upp mot verkligheten, de tycktes nöjda!


Lättmos:


Lagom mängd kokt mjölig potatis
En skvätt mini/lättmjölk
Dra på elvispen på högsta tills det blir en luftig nästan vitaktig koncistens
Häll på MASSOR av salt & peppar
Dra ett par till varv med elvispen & så är det klart!


Jaha nu var det klippt...

... fick nämligen hem min våg igår till nya huset & den visade exakt 1,7kilo mer än den skulle ha gjort, men det var nog en välbehövlig puff i rätt riktning - inget mer snask & snabbmat, nu blir det nyttigt & fräsch för hela slanten!


Hade en skön solokväll igår, tog en liten omväg hem, så jag "slapp" gå ut på en extra promenad, läste halva Matilde boken, tvättade 2 tvättar & färgade i utväxten & ögonbrynen, tog ett ordentligt tag med rakhyvel, pincett & BUS-kräm innan mannen kom hem. Sen var det lite kvällste (yes BARA te, inga chokladbollar) & bums i säng.
Har sovit pissdåligt i natt, fick ett samtal igår 19.20 som jag eldade upp mig över resten av kvällen & tydligen hela natten.. Usch!!!

Dagens meny:
Frukost:
2 knäckisar med minilätta & 1 banan Lunch: 1 räksallad + vatten Middag:  Falukorv i ugn & lättpotatismos, riven morot & vitkål Fika: te & frukt


 

FÖRLÅT!!

Jösses vad jag inte har skrivit alla inlägg jag velat skriva! Ser att ni flitigt klickat in er ändå! Puss på er!!
Blir en till resumé -allt jag hinner med nuförtiden, ska bli bättring i helgen ska brediset kopplas in, hoppas det funkar på stört:

Valborgsmässoafton:



Blev en smula övertid, rassla till med en massa akuta saker efter lunch, men jag hann iallafall iväg någorlunda skapligt för att hinna fixa iordning både mat & mig själv tills kvällens gäster dök upp!

Meny: Grillat nötkött med egen klyftpotatis & egen tzatsiki, grönsallad med solrosskott & granatäpple!




Efterrätt: Fruktflarn (pajbotten + lager av cremefresh med vaniljsocker & florsocker, massor av färskfrukt & ett täcke av aprikosmarmelad) & vaniljgräddglass

Outfit: svarta stuprör & turkos miniklänning med stora knappar fram.

Gäster: N & A & deras bebis I, I är hur söt & go som helst, så jag fick mig en superdos av bebisgos!

1 & 2 Maj

Mannen & jag vaknade med tuppen som vanligt, begav oss ut på motorvägen (nästan ensamma) & hann lämna tillbaka blandare & shoppa toarullshållare & handdukskrokar & duschhandukshållare (visar kort när det är klart!) samt äta brunch på McDonalds (jag vet INTE bra!!särskillt inte de där två chili cheese topsen som försvann ned mellan hamburgertuggor & strips...) innan folket började vakna. Då tappade vi stinget & tog en siesta mellan 13-15! Blev även paniksladdning utanför skattekontoret i sista minuten som vanligt! haha! Blev sedan en lugn extra ledig dag med lite pyssel! Köpte Denise Rudbergs bok Matilde igår! Så den ska jag streckläsa ikväll när mannen jobba sent igen! Fick igång tvättmaskinen igår, hann med 4 tvättar igår, ska köra 2 till idag! Har haft en superstressig dag, att det alltid blir såhär när man får en 4 dagars vecka! Raceade iväg till en kurs i morse, intog snabblunch på ett halvdassigt hak på väg tillbaka, slängde mig in på ett ställe 13.58 för att hålla föredrag mellan 14-15. Sitter nu på övertid -som vanligt =)



Ska fixa lite till, sedan masa mig hem! Har laddat inför min solokväll med ost&broccolisoppa, grovtbröd med keso & skinka & så blodgrapefrukt!







RSS 2.0