Mysig helg!

Vi har haft en Underbart Mysig Helg!

I lördags vaknade vi 7.40. Vid 9.30 kom Alice Farmor & Farfar & hämtade henne. Det var en glad tjej som åkte iväg & det kändes skönt.  Mannen och jag gjorde oss i ordning & sen åkte vi till Stockholm. Vi började på Toy´s R Us, handlade julklappar till Alice & sen ElGiganten, tittade på videokamera bland annat. Sen åkte vi till Skärholmen där allt finns i samma byggnad kändes skönt mot att åka upp till Stoclholms citys stress, har lite svårt för mycket folk, köer och trängsel numer, är så skönt att gå på stan på vardagarna i vår stad där det är lugnt & stilla & få folk i kö. Man vänjer sig snabbt! Mannen och jag började med lunch, jag var vrålhungrig då vi hoppade över frukosten och hade tänkt fika när vi kom fram, stod och valde mellan Libanesiskt & kebab och det slutade med en smarrig kebabtallrik där man fick ha på både sås och lök själv.

Sen började vi shoppa loss, rev av mannens familj ganska snabbt för jag hade satt som ultimatum att slippa och springa och handla mannens julklappar sista dagarna innan jul som hänt förr om åren. Sen handlade vi MASSOR av kläder till Alice, hon är påväg ur stl.68 & i stort behov av stl. 74 så det blev mycket kläder som hon ska få i julklapp är tänkt. Det blev ca 3 timmars shopping sen var både jag & mannen redo att åka hem.

Väl hemma så saknade jag Alice så mycket att vi ringde & kollade läget. Hörde en glad liten tjej som "prata" i bakgrunden, hon älskar Farmor & Farfars hund & hunden blir bara mer och mer nyfiken på Alice, Speciellt när hon ska äta mat, såfort hunden hör en barnmatsburk öppnas så kommer hon ilandes, sitter och tittar hela måltiden & får sen slicka skålen ren, hihi. Det var lugnade att höra att Alice hade det bra &var en glad tjej. Så mannen och jag kunde slappna av igen. Vi tittade på reprisen av På Spåret & sen tog vi ett bubbelbad! Mysigt! & sen blev det lite "vuxenmys" på det, hihi.

Vid 18.30 åkte vi ner på stan gick till den restaurang vi glömt boka bord på oh det var fullsatt. Så vi knalla vidare & hmnade tillslut på en restaurng som är jättepopulär, vi tog det nästsista bokade bordet. Vi delade en flaska rött & åt:

Förrätt:
vitlöksbröd
tzatsiki
mosarellasticks
friterad scampi

Huvudrätt:
Jag: chiliglazerade revben med coleslaw & färsk pommes
Mannen: Fläskfilé med kantarellsås & klyftpotatis

Efterrätt:
Jag: vitchokladmousse med blåbär & hallon
Mannen: 1 kaffedrink med kahlua & xanté

Sedan tog vi en promenad hem, var riktigt uppfriskande & skönt tog ca 20-25 min. Väl hemma började manenn mixtra ihop egna kaffedrinkar i köket & jag sträckte ut i soffan med godisskålen på magen. Vi började bläddra i tv-tablån, funderade på att hyra någon film, men hittade tillslut en gratisfilm med Jim Carrey. Men vid det laget var jag så trött så jag såg bara en litn stund innan jag kröp ner i sängen & sov en hel natt med 2 uppvak som jag snabbt somna om efter, så himla skönt! Manenn hade somnat i fåyöljen (suprice) vaknat upp vid 3 gått & kissat & svimmat på toa (brukar hn göra sisådär 2 ggr per år) SEN hade han gått och lagt sig. Vaknade pigg klockan 8, läste ut min bok: Känn Pulsen Slå av Berny Pålsson. Sen klev jag upp, tog en lång dusch & blåste håret torrt. Gjorde god frukost, ringde svärmor som sa att Alice sovit så gott vaknat till vid 2 men somnar om efter att ha blivit omstoppad & sen sovit till 7.

Vi åkte & hämtade bilen på stan, manenn körde min bil & stannade & tankade. Tyckte det tog lite tid men när han kom förstod jag varför. Han hade tryckt in automatavstängningen på pumpen men den hade inte löst ut så bilen var MER än fulltankad & bensinen hade runnit över och inte slutat förrän mannen fått tillbaka pumpen i pumphållaren. Vi åkte och tittde på ett nytt område med tomter och påbörjade hus inann vi åkte till mannens föräldrar. Där stod Alice ute på altanen och snusa & sov i hela 2 timmar så vi han både prata och ät lunch innan hon vknade lillnuttan. Det var en strålande glad tjej som vaknade, verkade inte ha saknat sin mamam & pappa alls utan hon känns trygg hos sin farmor & farfar.

Mannen bytte däck på min bil & sen fikade vi och åkte hem. Alice somnde i bilen så vi tog ännu en extra sväng & åkte till ett annat nybyggt område lite utanför stan som kommit lite längre men inte lika långt som vårat område. Sen stannade vi till på ICA innan vi åkte hem.

Väl hemma så lagade vi mat: Ankbröst med hasselbackspotatis, rödvinssås, brysselkål & rödkål, mycket gott! Recept kommer i matbloggen såfort jag får tid!!

Bajskalas & ny overall!

Igår kom svärmor efter jobbet. Hon hade jobbat sin sista dag, nu är hon tjänstledig i 6 månader för att hon inte trivs, men jag tror aldrig hon kommer gå tillbaka dit. Alice & jag satt & åt lunch. Har börjat mixa färsk frukt till Alice tycker det är bättre än köpe-puré. Nu har hon ätit päron, äpple & kiwi med stor aptit, smidigt! Ska försöka införa banan oxå, tycker det är så smidigt om man kan ta med en banan och bara skrapa och ge när man är ute någonstanns, men lilla damen har ju bara knipit igen sin lilla mun efter en tugga banan.

Svärmor bytte blöja & sen packade vi ihop oss & åkte ner på stan. Väl framme lukta det BAJS i hela bilen & när jag öppnar upp Alice overall har det läkt i både ljumskar & rygg. Smidigt så jag la in henen i baksätet och började byta, blev typ bajs överallt. Svärmor hade glömt att vika ut "volangkanten" på blöjan & då åker ju gärna det mesta rakt igenom, så hon stod & skämdes & Alice skrek. När väl nya kläder var på overallen skapligt avtorkad så den kunde åka på igen så trava vi iväg. Gick in i varenda butik med barnkläder & glutta på overaller, kände, tänkte drog & klappa på dem. Tillslut blev det iallafall en svindyr Polarn & Pyret overall, känns ju som att de kan man lita på att de håller vätan borta, tanken är ju att Alice ska kunna sitta i snön, krypa runt lite i sin overall, åka pulka & så. Köpte små snöskor till i overalltyg oxå.

Sen gick vi och fikade, åt en härligt mumsig daimbiskvi & drack mangote! När vi kom hem tog svärmor en sväng med Alice i vagnen men hon bara gallskrek och ville inte sova. Men hon var nog inte trött för hon klarade att vara vaken från 13.00-20.00 utan minsta protest. Jag tänkte mig nattning klockan 18 men hon grejade med sina saker, vi titta lite på tv & hon kröp iväg på upptäcksfärd.

I natt väckte hon mig klockan 2 och ville inte somna om med omstoppning. Tycker det är "onödigt" att börja ge välling igen när man VET att hon klarar sig utan så hon fick krypa ner hos mig & jag körde någon form av 5 min metod i min säng. La henne tillrätta, vände mig om & låtsades sova. La henne till rätta och vände mig om & det funka hon kom till ro efter lite gnöl & stående mot sin mamma. & sen sov vi till 7. Det är lite svårt för henne att somna om på morgonen hos mig, hade hon sovit i egen säng är jag säker på att hon hade somnat om, men när hon sover hos mig, vaknar hon till, far upp som en sprätt & sen är ju hon klarvaken även om hon försöker somna om igen. Men det är sällan det går. Så det blev välling & så gjorde vi oss i ordning.

Idag har vi varit på City Gross, de hade fina billiga julstjärnor så det var främst det jag var ute efter, så vi handlade 2 bauta & 4 mindre julstjärnor. Ska byta ut blommor i kök & vardagsrum när Alice vaknat & ätit. Sen åkte vi hem & åt lite förmiddagsmellis, blev äpple och smörgås idag. Sen var Alice fortfarande pigg & fräsch så vi lagade barnmat, 1 köttfärssås & 1 kycklingröra. Håller nu på att koka potatis så hon ska få provsmaka kycklingen till lunch tror jag & köttfärsen till middag.

På eftermiddagen ska vi städa & adventspynta klart huset hoppas manenn får komma hem till et adventslysande hus!

Dagens meny:

Frukost: 1 bovtefralla, te
Fika: 1 mndarin & nyköpt löste
Lunch: kasslergratäng
Fika: frukt
Middag: bakad potatis med räkröra & sista burken kräftor + baguetter!
Kvällsfika: te, noblesse & några skumtomtar

Imorgon ska Alice ha sin första sleepover hos Farmor & Farfar. De vill så himla gärna prova & någon gång ska ju vara den första känns lite nervöst. Mannen & jag ska till Stockhom & julhandla. På kvälln åker vi hem och går ut & äter, dricker lite vin & sover en helnatt ostört för hoppningsvis om de inte fått nog och åker hit med henne ;-)

Tråknatt

I natt hade JAG en tråkntt, Alice sov ok. Men själv vaknade jag mitt i en dröm vid 00.30 & kunde INTE somna om. Jag drömde att jag var på ett EX bröllop, vi har knappt inte hörts eller setts sen det tog slut, men jag blev iallafall bjuden på hans bröllop. Först ville jag inte gå för det kändes så konstigt som att han skulle markera för sin fru att han kommit över sina gamla flickvänner genom att bjuda em på sitt bröllop. Men tillslut så gick jag iallafall. & när jag väl var där så skulle jag minsann hålla ett tal oxå. Började något såhär " Om ni inte vet vem jag är så är jag en gammal flamma till Johan, jag skulle kunna stå här och predika för bruden om Johans för och nackdelar & allt vad hon ska tänka på tills midnatt men jag lovar jag ska inte, ser att H (killens mamma som var en riktig skata) ser lite ängslig ut därborta & tänker säkert "jaha vad ska hon nu hitta på" men sörrni jag tänkte faktiskt sjunga en sång" & sen gick jag & grabba tag i en mick & sjöng : "I want you to need me" med Celine Dion  tillägnad bröllopsparet & alla föll i tårar för att det var så vackert... ja ni förstår vilken mardröm! Så när jag änltilegn vid 3 snåret lyckats somna om igen så vakna Alice vid 5, somna om efter en omstoppning men vakna snart igen. Så då muta jag henne med välling inte ens det gick för hon ville sova hos sin mamma, så då fick hon göra det & vi somnaom till 8.30.

Men jag har n argsint småtjurig liten tjej idag. Inte ens babysången var RIKTIGT rolig, fick fika stående för hon ville inte sitta själv & inte sitta i mamas knä utan vi skulle stå. Blev ingen långfika för vår del utan vi gick redan 11.10 Alice var supertrött men röck upp sina fallande ögonlock flera gånger i bilen, så jag slängde ner henen i vagnen när jag kom hem & tog en kortissväng så hon fick somna.

Väntar nu på att svärmor ska dyka upp, vi ska ner på stan & kolla på overall åt Alice hon ska få en riktig vinteroverall så hon kan krypa runt i snön (som nu smält bort) om hon vill!

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor bröd med bregott & billinge + grönt te
Babysångsfika: 1 arraksboll + te
Lunch: ugnsstekt falukorv med pasta
Fika: ? kanske på stan??
Middag: kasslergratäng (se matblogg)
Kvällsfika: te och skumtomtar

Händelserik Onsdag!

Alice vakna till vid 6-7 men jag stoppa om henne och hon somna om igen & vid 8.45 fick jag gå upp och väcka henne, hon låg som en liten boll i fotänden på sängen bara en liten hårtuss stack fram under täcket *snuttan min*. Hon fick sin välling, bajsa lite & så bytte vi och for iväg på babysimmet. Idag har Alice dykt tre gånger, hon tyckte det var en smula läskigt skrek till lite när hon kommit upp ur vattnet och fått luft igen, men det gick bättre och bättre för var gång.

Sen åkte vi hem, åt frukost & så for jag iväg för att handla inflyttningsblomma & en liten barnpresent. Åkte hem & hämtade Alice & sen for vi iväg till min gamla jobbarkompis med dotter som flyttat in i ett nytt hus. Huset ligger bara några tiotals meter från havet & har en underbar utsikt!!! Huset kändes luftigare och mer hemtrevligt än det de bodde i innan. Vi pratade och fikade & barnen lekte.

När jag kom hem hade mannen målat taket i vårt blivande sovrum, vitt & fint. Han tog en promenad med Alice & jag förberedde maten & strax därefter kom mamma & pappa. Bruna och fräscha efter Thailand. Mamma verkade vara vid gott mod, kanske lite smalare & hon sa inte ett enda ord, hon försökte inte ens, kan antaglign inte. Hon skrev på sin handdator eller på ett litet block, men hon överlåter mer och mer till pappa, förut skrev hon lång uppsatser nu är det enstaka ord eller korta meningar.

Pappa fick sin FarsDag present & Alice, jag & mannen fick presenter. Vi tittade på 222st Thailandskort. Alice visade att hon kan krypa och sen åt jag, mannen, pappa & Alice mat. Mamma satt i köket och vi i vardagsrummet. Mamma åt sina näringsdrycker, yoghurtar och lite glass. De åkte vid halv sju. Då hoppade mannen & Alice i badkaret & bada bort dagens klor. Själv höll jag på att skita ner mig när jag hörde att någon tassa runt i vår hall medan jag stod i tvättstugan (& de andra badade), det var pappa som glömt en sak & kom tillbaka. Jiiiiiiiiises!

Mannen la Alice idag, själv sjönk jag ned i soffan framför Bonde söker fru. Tycker att Magnus har svårtast att välja. Att Hanna är kär i Elias det ser man ju. Men Peter hmmmm. Jag själv skulle ju ha valt Wille på en sekund han är ju för söt & gooo. Patrik skulle jag nog ha irriterat mig på efter 5 min... & Per -jag vill ju att han ska ta blondinen, kommer inte ihåg vad hon heter men jag diggar inte riktigt Åsa...


Ett riktigt looooveletter...



För drygt 4 år sedan, när jag hade ca 1 månad kvar av min utbildning var jag ute med mina klasskompisar, vi träffade ett gäng killar som vi fnittrade ihop med hela kvällen, drack lite drinkar & shejka loss. Efter stängning fortsatte sällskapet hem till M, ja jag kallar honom M. M som i första bokstaven på hans knepiga namn & M som i musiker för det är vad han är...
M bodde i en underbar lägenhet centralt, stort, högt till tak. Lägenheten var fylld av instrument & i vardagsrummet stod en svart flygel (yes I Know såååå läckert). Jag hamnade med M vid flygeln, vi sjöng & han spelade, timmarna flög förbi och plötsligt satt bara vi kvar -de andra hade gått och vi hade knappt märkt det. M tog fram sin gitarr & spelade "Wonderwall" för mig, det blev lixom vårt signum för den natten. Vi drack te (nej snuskhumrar inget svenkfylle te snack här utan vi drack verkligen te) och pratade, små hångla lite, sjöng en truddelutt & prata lite till, slumra till i soffan i famnen på varandra & vaknade till en gnistrande klar vintermorgon. Parken utanför var täckt med nysnö, himlen var klarblå och M tyckte det var en perfekt dag för picknick. Själv stod jag i svettiga inrökta partykläder, hade skyhöga klackar och sminket i knävecken & jag visste att OM jag stannade en enda sekund till så skulle jag bli upp över öronen förälskad i den här killen. Så jag gick därifrån.

Visst har jag tänkt tillbaka på den här natten och på den här killen, typ varje gång jag hör Wonderwall (som tur är spelas den inte så ofta längre) MEN dessvärre är hans kusin en sjungande kändis, som figurerar både på tv, i radio & i tidningar & denna kändis lyckas ofta inflika en kommentar om just M. Satte mitt morgonte i halsen en söndagsmorgon när kändisen kallade M ett musikaliskt geni i en söndagsbilaga (ja jag kan hålla med kändisen att det är sant).  

Nåväl för ett par veckor sedan letade jag frebilt efter mina jobbsaker som jag måste gömt någonstanns där råttorna ätit upp dem för jag kan tusan inte hitta dem. Men i en kartong hittade jag en pärm från 1998 och framåt fylld av gamla mail jag skrivit, massa berättelser om partykvällar & kärlekar & jag fnissade högt och blev rejält nostalgisk, sen fick jag syn på en plastficka längst bak, där låg ett ihopvikt papper och när jag vek upp det och fick se vad det var, var jag tvungen att gå ner till stereon och sätta på Wonderwall på repite... Det var ett tvättäkta loveletter from M jag hittat ca 4 år gammalt.

Å det var så himla fint skrivet, jag misstänker att jag knappt aldrig läste det när jag fick det utan jag minns bara att jag klippte bort adressraden, rev den i småbitar för att aldrig någonsin kunna svara även om jag velat och gömde brevet fort som ögat för att någongång i framtiden kunna ta fram och visa mina barnbarn. Nu såg jag att brevet var så jäkla fint & han hade flikat in vår låt på flera ställen I don´t belive that anybody feels the way I do about U now... & There are many things that I would like to say to U but I don´t know how...  Alice satt och stirra på en avstängd tv för hon tror att allt ljud och musik kommer ifrån den. Själv kunde jag fortfarande varje ord i texten... & så var min M nostalgi över för denna gången tänkte jag...

Men så i morse gick jag in på en gammal mailadress jag hade för typ hundra år sedan eller iallafall 4 år sedan då... & vad hittade jag väl där om inte ett purfärsk mail från M. "Ville bara säga att jag fortfarande don´t belive that anybody feels the way I do about U now AND There are mny things that I would like to say to you but I don´t know how. Du vet var jag finns. Puss M.

Så vad gjorde jag väl då? Jo jag printa ut "skiten" ännu en gång klippte bort adressraden lika snabbt som sist, knöla ner den i kompostpåsens grötiga innehåll & knöt ihop påsen och slängde den i soptunnan. Vek ihop brevet och la det i plastfickan med det andra loveletteret...

M kommer altid ha en wonderwall i mitt hjärta, men han är inte en person jag vill dela mitt liv med. Han är musiker, han har X antal resdagar per år, han lever ett helt annat liv mot mina önskemål om hur en man ska vara... Vad är väl ett musikaliskt geni när man har en tvättäkta byggingenjör???

BVC, julgodis & mammas bustroll!

Promenaden till BVC gick ok, hon somna inte iallafall men jag var genomsvettig, det hade inte hunnits plogas på vägen dit & bara delvis på vägen hem. Alice fick göra Boeltest med klingand klockor i öonen, hon hörde utmärkt! Alice väger nu 8300g och är 69 cm lång!!

Idag har vi bakat julgids (för recept se www.nheasmatobak.blogg.se)



& mammas lilla bustroll hjälte till att ställa in i diskmaskinen:



Vårt granris och julsslingeförsedda altanräcket:



& dagens köttfärs för recept se www.nheasmatobak.blogg.se


Thailands resenärerna snart tillbaka...

Ikväll landar Thailandsresenärerna på Svensk mark igen... Har känts lite som semester för en annan oxå när de varit borta, låter kanske konstigt, men jag har vetat att de haft det bra, livet har rullat på utan sorginslag här hemma och nu när de kommer hem igen så känns det lite tungt... Lixom vad händer nu? Vad har mamma nu att se fram emot? Vad kommer hålla henne uppe? Kommer hon vara nöjd med resan?& hur kommer julen gå? Är det sista julen med mamma? Kommer det bara fyllas av tårar? Alice första jul... Min lilla snuttas första jul & även den ska fyllas av sorg...
Känner mig lite som en struts- det som inte syns det finns inte, ska bli enormt jobbigt att träffa mamma igen har inte sett henne på snart 1 månad och på 1 månad förändras hon enormt i sin sjukdom... Ni hör det är många tankar som snurrar...

Mannen la Alice igår, hon vaknade efter 45 min, brukar hon göra då och då & det brukar bara vara att lägga en hand på henne, stoppa om henen så somnar hon igen. Själv hade jag en enormt tryckande huvudvärk, lite åt migränhållet så jag bad mannen ta henne. Men det slutade i illvrål & gråt. Fick gå upp efter en stund & det hela tog en hel timme något som annars brukar ta högst en kvar. Fick ge henne lite välling för att hon skulle lugna sig, hon åt bara 30 ml men kom till ro igen iallafall och somnade sött. Vaknade inte förrän 7 i morse, hon var så tjock i näsan av massa äckligt snor, tog näsfrida oh sög lillnäsan ren, gav henen välling men hon ville inte somna om äbven om hon hade behövt det, så nu har jag en småtjurig lite Alice hemma idag.

Snön yr ner utanför det har säkerligen kommit 1 dm i natt & det fortsätter snöa. Alice & jag ska gå till BVC snart hon ska vägas och mätas, antar att det är risk för att hon somnar på vägen dit, måste väckas och kommer vara små tjurig resten av dagen oxå, men jag hoppas snön håller henne vaken så hon får sova EFTER BVC.

Dagens meny:

Frukost: havregrynsgröt med kanel & grönt te
Lunch: lax med potatis och citronsås & kopkt sparris
Fika: clmentin
Middag: köttfärsså och spagetti
Kvällsfika: frukt & te

Julpysselhelg!

Först vill jag bara säga att det är SKIT att Anna åkte ur IDOL innan Johan Palm, men samtidigt tror jag att hon kommer BLI något och då har hon lättare att få göra sin egen GREJ när hon inte är idolvinnare!

Igår satte mannen panel på övervåningen. Alice & jag åkte först till City Gross & handlade, hittade lite gardiner & kuddar & en FRoggy pulka till Alice, så himla söt! Väl hemma var det dags för en nattinatti promenad & så sov Alice sött i nästan 2 timmar vi åt grötlunch & jag läste ganska mycket. När Alice vaknade så var det dags att sätta igång julbaket. Igår blev det lussebullar, tyvärr hade vi inga tryffelingredienser annars hade vi nog rockat loss på det med, men det får vi ta någon dag i veckan & nästa söndag. På kvällen gjorde vi gartinerad fläskfile (recept se www.nheasmatobak.blogg.se där finns även recept på lussbeullarna & på julgodiset vi tänkt baka i år.

Alice sov hela natten - ett tecken på att hon börjar bli kryare igen, hoppas innerligt att det här var sista förkylbningen på LÄNGE tycker att de avlöst varandra på löpande band. Själv vaknade jag av mig självt strax efter 7 ,låg och myste lite och läste i min bok Åse av Denise Rydberg. Alice vaknade 8. Det blev gemensam frukost. Alice har kommit på att smörgås är smaskens, jag ger henen jättefranska med smör & leverpastej i små små tärningar. Hon glömmer bort att äta yoghurten som hon annars gapar stort efter.

Sen gick vi ut en sväng. Vi har ju lite snö och den tog vi vara på. Alice fick inviga sin pulka:




Mannen passade på att klä altanräcket på framsidan med granrisfösedd ljusslinga, blev jättefint! Sen tog vi en timmes söndagspromnead hela familjen, Alice somnade efter halva träckan ungefär.

På eftermiddagen har vi tagit ner julsakerna & hängt upp julgardiner:




Mitt vardagsrum.

Köket har jag inte hunnit fotografera ännu. Nu ska snart mannen & Alice ut på promenad igen sen tänkte vi dricka lite Glögg & jag har blivit lovad att få se Desperat Houswifes!!

Dagens meny:

Frukost; 2 smörgåsar med brgott & Billinge 1 kopp varm choklad
Lunch: 2 korvar med bröd och lite mos
Fika: glögg & ett glas julmust *mUMS*
Middag: lax med potatis & sås, sparris & avocado
Kvällsfika: färsk annanas & vindruvor

Julbaket!

Idag bakar Alice & jag lussebullar & julgodis -för inspiration se: www.nheasmatobak.blogg.se

Vem är hon lik?

Som när i stort sett ALLA får barn så kommer det en diskussion -VEM är hon mest lik? Så är det även här. Jag har inte tänkt så mycket på det förrän nu. Det började med att vi hittade mannens bebisalbum och där hittade vi MÅNGA likheter med Alice. Det dröjde ett tag. Mannen blev pappaledig & så kom jag hem en dag & hittade en fotoram upp & ned på bokhyllan, när jag vände den förstod jag varför *fniss* Sedan hittade vi även MITT bebisalbum & jag fick MER vatten på min kvarn, men för att vara RIKTIGT säker så får ni avgöra själva. VEM är Alice mest LIK?

Mannen som liten:



Jag som liten:



& lite busbilder på vårt lilla förkylda busfrö:


Usch mat är INTE gott om man är förkyld, men OM pappa tar kort så går det liiiite lättare att äta!






Babysång!

Igår när jag kom hem stod mannen och lagade mumsig mat. Alice hjälpte till från sin barnstol. Micron hade hämtats av någon servicesnubbe (något med magnetismen som startar micron) & alla var allmänt glada. Ja förutom Alice som blev toktrött redan vid 19, snoret rann & vi anade oråd om ett jobbig natt & mycket riktigt. Kl 22 vaknade hon & ville inte ligga i sin säng som ansars skulle vara ganska bra att ligga i med upphöjd huvudände, men hon ville vara hos mamma. Men kom inte till ro, föröskte med alvedon, napp, näsfrida, välling & 2 timmars knölande senare somnade hon & sov oroligt men hon sov iallafall till 8. Värre var det med hennes mor som är lättväckt som tusan & hade mkt svårt att sova bredvid snorsnarkande bebis som rörde på sig var 5:e minut & gnydde till var 10:e precis i mammans insomningsfas...

Aja, vi tittade iallafall på Bonde söker fru. Jag är kär i Wille, synd att han är bög. Han är ju för söt. Mannen satt & fällde kommentarer, han har fortfarande inte kommit över grillolyckan & satt & tjoa "nej men akta dig för elstängslet så du inte tar eld igen" men nu är det slut med det för grillmästaren åkte ut.... Som vanligt Magnus rules med sina kommentarer garvar lika högt & länge varje gång. "Jag kände mig som en riktig kapten med mina kuttersmycken utspridda på båten"...

Vi drack glögg, provade 04:an tror jag det var (mannen har köpt ett "samlingetui" med alla glöggerna som kommit ut i den serien. Den var betydligt godare iallafall än 07:an men jag tycker de där smaksatta glöggerna smakar för lite glögg helt enkelt...

I morse kände jag att jag inte ville vara hemma med småtjurig snorig Alice hela dagen så vi pep iväg till Babysången trots snor och nysningar. Höll henen dock från pussvänligt avstånd från de andra barnen, så jag hoppas ingen blev smittad. Blev en mysig stund trots att vi SPELADE IN, det ska tydligen göras en babysångsskiva (typ INGEN sjöng med räddsla för att höras mer än ledaren) & Alice klara hela tiden ut, somna som en stock i bilen hem och kunde både flyttas till vagnen och kläs av fortfarande sovande! Värmer nu min lunch i ugnen, hade förträngt att micron inte finns hemma längre & är vrålhungrig & OTÅLIG!

Dagens meny:

Frukost: 1 glas Proviva Skogsbär, 1 knäcke med bregott & ost ½ äpple + te
Lunch: pasta med köttfärslimpa (frysrensning)
Fika: frukt
Kvällsmat: morots& linssoppa med msarrig topping & bovetefralla
Kvällsfika: frukt & te

At work!

Sitter och fördriver sista minuterna innan jag ska packa ihop och gå hem för idag!

Idag var Alice, jag & mannen på babysim i morse. Simningen börjar 9.30, klockan 9 hittade jag mannen i duschen, lixom hallå -varför duscha 30 min INNAN man ska åka till badhuset ???-när det dessutom finns två bilar att skrapa rutan på?! Jaja vi kom iväg, Alice badade som aldrig förr, hon tjoar av förtjusning såfort vi kommer ut till bassängen. Idag har hon åkt runt i en badring såg så söt ut, hon tog två ofrivilliga dykningar men det gick bra såg lite förvånad ut bara. När vi var klara var hela omklädningsrummet fyllt av fnissiga tonårstjejer, phu svettigt värre!!! Men det gick. Jag åkte till jobbet & mannen & Alice åkte hem. Fick sms att mannen fått underhålla en tröttistjej i bilen då ögonlocken bara föll ihop och han ville att hon skulle sova i vagnen när de kom hem istället.

Alice sov sin 4:e natt utan mat på raken, i natt har jag inte hört ett knyst ifrån henne. Vet att jag vaknade för att kissa runt 3 snåret men annars har jag sovit. Klockan 8 vaknade HELA familjen av att grannen skrapade sina bilrutor och packade in sina barn i bilen, annars hade vi nog försovit oss...

Idag har jag jobbat alltså. Jobbar in lite förlorade timmar pga magsjukan, har ca 9 timmar kvar men de drar jag av på de dagarna jag tänkt jobba efter jul.

Dagens meny:

Frukost; proviva nyponsoppa med 1 knäckis med bregott & ost
Lunch: stekt torsk, kokt potatis & dill& citronsås
Fika: 4 pepparkakor, te och 1 mandarin
Middag: kasslergratäng á la mannen
Kvällsfika: kanske vågar oss på en kopp glögg i kväll igen????

Mysig Dag

Har nu hämtat mig efter gårdagen. Har både ventilerat och skrivit av mig om det hela så nu känns det mindre irriterande i mitt mammahjärta! Hur som helst även om gårdagen var en smärre chock i hönseri från mammasidan så hade vi mysigt OXÅ. Alice älskar småkillar, speciellt H. & hennes pappa har lärt henen pussas och då kan det se ut såhär:




Igår kom Alice på att man kan sitta på knä utan att ha armarna i golvet, först satt hon & veva med armarna för att hålla balansen men i slutet av dagen fixa hon det galant! Mannen och jag hade en mysig kväll. (Vågar väl inte skriva annat *blink blink* till Svintoflickan) Först åt vi mat (köttbullspytt & stekt ägg). & så hjälptes vi åt att bryta oss in i min SAAB nyckel vars batteri är dåligt. Som mannen sa "Nu fattar jag varför alla SAAB nycklar är tejpade". Mannen och Alice badade & sen la jag lillskruttan & för 3:e natten i rad har hon inte vaknat för nattvälling, men sovit lika många timmar ändå. Igår natt behövde jag inte gå in till henne en enda gång, i natt gick jag in till henne och la henne tillrätta (hon låg PÅ täcket i fotänden) och stoppa om henne klockan 4 sen somna hon om till 8.30 *superskönt*. Än vågar jag inte hoppas förmycket men kanske kanske....

Idag har Alice & jag haft besök av S & N. Vi delade BBrum & Alice & N är lika gamla, eller OK N är några timmar äldre! =) & det var så himla mysigt. S är en tjej helt i min smak. Först ventilerade vi gårdagen (kände att jag behövde det), fikade & sen lekte vi med barnen som båda kryper & N är lite mer klättrig så han reser sig mot ALLT, har fått in värsta snitsen. Alice hakade på och i slutet av lekstunden hade vi två barn ståendes vid leklådan hihi. Så söta så! Hoppas på en fika & lekstund snart igen!

Jag är fortfarande inte HELT ok i magen, den håller sig i trim dagtid med efter middagen på kvällen spårar den ur. Har fått mens oxå och det hjälper väl inte direkt till att "friska på den"...



Mammas lilla skitunge äter blåbärsyoghurt till frukost!

Dagens meny:

Frukost: 2 glas nyponsoppa Proviva 1 knäcke med bregott & ost
Lunch: nyponsoppa
Fika: Lite cheesecake & destomer fruktsallad
Kvällsmat: stekt torsk med kokt potatis & citron& dillsås
Kvällsfika: Fruktsallad

Mammadäjt!

Hur mycket "vaktar" ni era barn när de leker? idag har jag haft mamam och bebisdäjt hemma hos mig, vi var 4 mammor och 3 grabbar och så Alice. Två av grabbarna är strax över året och Alice & H är 7 & 8 månader. Jag bjöd på Fiskar paj & cheesecake (se www.nheasmatobak.blogg.se) . Barne lekte, vi tog en promenad, fikade... Men när barnen leker agerar vi mammor HELT olika. En mamma hon står som en hök över sin unge, han får ta mig fan inte göra någonting. Jag sa till och med att "Ljusstaken FÅR han leka med, låt honom hålla på" men hon stod ändå där och vaktade och sa nej och drog bort honom. Den lille killen får inte göra någonting i fred vilket gör att han hittar på ÄNNU mera bus, bara får mer nej och skäll och tillslut när han gör ett RIKTIGT bus då fattar han ju inte skillnaden på det nejet och alla andra nejen. Hade god lust att säga åt mamman att hon skulle sätta sig en stund, slappna av och låta honom hålla på, men man är ju lite försiktigt, vill inte trampa någon på tårna. De två stora pojkarna har inte en chans att lära sig leka med varandra, allt är bara NEJ tillslut slutade "leken" med att ena killen biter den andra jättehårt i armen... *inte ett dugg förvånad* vad ska de annars hitta på?
Jag var helt slut när de åkte och inte var det över barnens tosjande om jag säger så, det ringede "Nej O'''''''' " i mina öron i en timme efteråt..

Stooooooooooor Städning!

Natten blev lite knölig. Alice är inne i en ny utvecklingsfas så hon lever rövare även på natten. I natt stod hon i sin spjälsäng och skakade galler, efter ett par försök tog jag ner henne till mig, la en hand på henne, hon snusa sött efter en stund och jag försökte smyga bort handen som inte hade bekvämaste ställningen med då satte hon sig upp i sängen istället, sådär höll vi på i 1 timme tills jag tröttna och la tillbaka henne i spjälsängen där hennes pappa försökte söva henne men hon bara gallskrek, tillslut la vi oss alla tre i dubbelsängen och DÅ somna hon efter massa klappande och vyssjande. Både mannen och jag känner oss mörbultade idag efter varsin tokig sovställning.... Alice åt inte välling på hela natten dock...

Dagen har gått i städningen tecken, jag har verkligen gnott skinnet från mina sköra händer, är helt fnasig nu. Men jösses vad fint det blev och fräscht & rent och luftigt! Varför gör man inte detta oftare???

Fick för första gången i Alice 7 mån liv väcka henne på eftermiddagen för jag tyckte att hon sov för länge, hon var väl trött efter natten kan tänka. Vi tog en promenad vid 15, precis vid husknuten stod en av grannpojkarna med en tuta som han rikta ner i vagnen och gav av värsta ljudet så Alice vakna till med ett ryck -alltså den ungen kommer få en propp av mig snart, blir arg bara jag ser honom, han är totalt sjövild och hans föräldrar har jag inte den blekaste om hur de ser ut.... Tog en lite sväng till & Alice somna om och sov som en stock efter 2,5 timme väckte jag henne, hon hade nog gott kunnat sova ett par timmar till.

Här på kvällskvisten fick jag ett litet bakslag med magen, ajajaj, men nu verkar den stabil igen. Hoppas det håller i sig för imorgon ska Alice & jag ha besök! Nu natti natti! Förbereder mig för ännu en gallerskakningsnatt!

För er som vill prova...

Nheas Detox

Dag 1)

Låt allt ni ätit åka ut bakvägen, rensa kroppen så inte ens minsta lilla gnutta av vad ni fått i er i era liv ska finnas kvar.
Intag: 0 - ni förmår inte, orkar inte vill inte, kan inte...

Dag 2)

Frukost: 1 glas proviva, sippa lååångsaaamt.
Frukost 2: 1 glas proviva , se ovan, låt gå 1 timme mellan varje glas
Lunch: 1 soppa själv valde jag Felix ost & broccolisoppa, då jag tyckte de "krispiga" grönsakerna såg för mastiga ut för mig så silade jag bort dem...
(2 timmat senare: låt soppan rinna ut bakvägen så likt originalformatet som möjligt)
Mellanmål: 1 Imodium ( nu har man tröttnat på att sitta med arslet på ringen..)
Middag: 2 tuggor pressad potatis, 2 tuggor kokt gös, ½ morotsslant uppdelad i 4 tuggor. Ta max 1 tugga varje 10:e minut, tugga väl.
Kvällslyx: 1glas proviva i vinglas med sugrör, för lite partystämning

Idag har jag inte varit på toa en endaste gång -än så länge, inte ens en droppe kiss har jag kunnat få fram, snacka om uttorkad. Har ätit Proviva & skorpa x 2. Ska prova en mixad grönsakssoppa till lunchen & om det får stanna blir det lite kyckling med ris till kvällsmat.

Igår var mannen & Alice borta från 11-17, jag tog en sväng till City Gross + apoteket, var sedan helt slut, åt lite soppa, sov en halvtimme var sen tvungen att tillbringa nästa halvtimme på dass. Piggna sen till lite och småplockade här hemma. På kvällen blev det Idol- vad roligt det var med duetterna -Kevin & Anna -In my heart for ever!

Alice drömde mycket i natt så hon har fått sova hos mig *mys*, hon ville inte ha mat förrän 6 och sen somna vi om till 8.30, hörde inte ens när mannen åkte till jobbet. Idag har jag känt mig lite fräschare, men man har ju inga mängder av energi direkt. Men vi har varit en sväng på ICA, Alice fick sitta i stolen som finns i själva kundvagnen, band fast henen med hennes lilla fleecefilt för man kan ju inte beskylla henne för att vara rädd om sig inte, hon kör mestadels "no hands" håller bara i sig om det går fort eller om jag svänger kraftigt. *busunge*. Sen bakade vi Nheas glutenfria Bovetefrallor.
& så tog vi en 20 min promenad, mer orkade jag inte & nu sover hon i entrén. Blir till att försöka fara runt med dammsugaren idag (mannens jobb) då Alice mumsar i sig ALLT hon hittar på golvet, dammråttor, pappersbitar, ett löv, en liten sten -u name it. & hon är ju inte nöjd med att krypa, nu ska hon stå, försöker ställa sig mot allt i lagom höjd. Som tur är har hon inte fått nys om handtagen till kökslådorna, men när diskmakinen är öppen står hon där och filurar.

Vår micro har varit lite små irriterande sista tiden, den har lixom inte värmt det man ställt in. (Vad ska man DÅ ha micro till?) Micron är 1½ år gammal & av märket MIele så den borde har lite längre livslängd än så. Mannen trodde bestämt att den blev "överhettad" då jag micrat barnmat på 800W i hela 30 sek och sedan två timmar senare micrat vällingvatten 800W 30 sek till... När jag då ifrågasatte denna överhettning och jämförde hur mycket VÅR micro går med microna på jobbet som värmer matlåda på matlåda UTAN att bli "överhettad" så såg han till och med själv lite skeptisk ut... (Men tror man att man blev smittad med magsjuka av en gamling på begravningen så kanske man kan tro att ens micro kan bli överhettad oxå...) Man kan inte beskylla min man för att vara särskilt teknisk, han har vid två tillfället försökt "laga" micron då står han och vrider på minutratten fram och tillbaka ca 5 gånger, trycker lite på start, lite på stopp och avslutar med några drag på effektratten, sen säger han "nä det vet i fan". Igår fick jag värma vällingvatten i vattenkokaren, likaså i natt. Verkar vara VÄÄÄÄLdigt överhettad med tanke på att den inte återhämtat sig mellan 20.00 och 06.00... Men att kolla upp garantin eller ringa och fråga (jösses han känner ju försäljaren på Miele) det går ju lixom inte.



Alice 1 dag gammal



Alice 7 månader



Magen för ca 1 år sedan...

"Detoxen" fortsätter...

Ja detox och diarée börjar ju iallafall på samma bokstav. Verkar som att Proviva jordgubb är det enda som min mage och tarmar verkar gilla. Provade lite soppa till lunch, kunde till och med släppa en fis men 2 timmar senare sitter jag på dass igen... Får sitta och hålla mannen sällskap med ett glas proviva ikväll. Tog mig en tur till City Gross tänkte pröva mina vingar och handla lite middag, var helt slut när jag kom hem. Men han får iallafall mumsa i sig färsk gös med potatis och smögensås ikväll...

Har nu pratat med min chef och vi har diskuterat hur jag ska jobba av mina timmar. Har när jag varit inne rört om lite i grytan. Ibland blir jag bara så ARG på mina kolleger. De är så förbannat fega för att prova NYA saker. Vi har fått in två superbra rullstolar med enorma möjligheter i sortiment, men de kräver lite skruvade och fixande och trixande för att få bra, men när man väl skruvat, fixat och trixat har man fått tanten eller gubben att sitta bättre än någonsin. Har gjort 2 st djupdyk under mina 1½ vecka. & när jag berättar för den jag ska överrapportera för vad jag beställt ser jag en likblek nuna med darrande underläpp. & får sedan höra i andra hand av en annan kollega att det går rykten om att "jag är en jävel på rullstolar". Så nu lutar det åt att jag kommer få göra gästspel för att prova ut dessa två stolar. Själv har jag provat mig mycket fram och jag har även bett om HJÄLP då jag inte fått till det själv, vi har både konsulenter och tekniker att luta oss emot, men sörrni man ska klara sig själv och då kör man på gammal vana och med stolar inte ens du eller jag skulle sitta optimalt i... Blir så trött att jag måste gå på toa igen...

- 2 kg på dagar... Jösses min bantning verkar ta mindre tid är de 20 veckor jag räknat med...

Bjud nära och kära glutenallergiker på Nheas glutenfri bovetefrallor, se recept på www.nheasmatobak.blogg.se

A day by my self!

Nu åkte mannen och Alice. De skulle till mannens föräldrar för att byta däck på min bil. Jag är ensam hemma i fleera timmar för första gången på jag vet inte när...

Jag är på bättringsvägen, idag åker inte allt rakt igenom, har sörplat i mig 2 glas proviva jordgubb som har gått bra och 1 skorpa. Får väl se detta som en form av detox, kanske inte så hälsosam men effektiv.

För er som är sugna på något riktigt helggott så finns recept på svärmors cheesecake på www.nheasmatobak.blogg.se


Lite bilder...

Vickan: tack för dina tips och råd! Idag var det inte något sådant tjafs utan mer att han lämpar över allt ansvar på mig såfort jag är hemem, spelar ingen roll om jag är sjuk. Det är "tar du Alice när jag duschar?" eller "ger du Alice frukost" osv... Jag hade sett fram emot att få vila lite men det blev ingen vila förrän svärmor kom i 5 timmar.

Mammas badtjej:



Alice och jag i badhuset på babysim




Alice övar sittande balans



Men tyckte det var mer spänannde att krypa runt på madrassen...



Alice badar själv i vårt badkar



Man kan läsa bok när man badar!



& man kan ställa sig upp när man badar

Hemma idag...

Har tillbringat halva natten på toa. Har haft så himla Oooooooont i magen och det påstår mannen att han minsann inte hade, så han tror INTE det är samma. *trött*

Mår nu lite bättre, har fått i mig några klunkar nyponsoppa och lite te, ska nu krypa ner och läsa ut min bok medan mannen är ute med Alice på promenad. Han ska åka och lämna sitt bajsprov idag, till soptippen och sen handla & ikväll ska han på hockey med en kompis. Som tur är kommer svärmor hit på eftermiddagen och tar Alice. Mannen är väldigt mycket för att släppa allt Alice nsvar bara jag är hemma, har redan varit osams 711 gånger... *ännu tröttare*

Gissa vem...

... som numer går under namnet bajsfrun...
...som måste springa på toan bara jag tänker på något ät/drickbart...
....som har 38,3...

Hoppas det är en snabbvariant, fan jag måste jobba i morgon jag har inte tid med det här... Får se hur natten blir...

Å vad kul med frågor!!!!

Börjar med att besvara  frågorna jag fått! vad roligt!

Mannens läkarbesök: Han fick ta en massa blodprov och så fick han med sig 2 rör med små skedar i så han ska ta 2 st bajsprov 2 olika dagar som han ska lämna på torsdag. *uäk* Läkaren trodde inte att det var någon "vanlig magsjuka". Alla värden såg bra ut utom ett som kunde tyda på en inflammation/infektion. Men tror ni inte att när mannen kom hem igår och hela kvällen och natten så har han varit bajsfri -det räckte tydligen med att åka till läkaren har jag skämtat med honom, är det inte konstigt?!

Mitt jobb: Jag jobbar v. 45 (förra veckan) heltid och denna veckan 46, 38 h (istället för 40h). Sen kommer jag gå tillbaka på min mamamledighet igen. Kommer hoppa in 2 dagar innan nyår. Jag jobbar nu för att förlänga mitt LAS-företräde då det i maj kommer vara tjänster att tillsätta (förhoppningsvis) & det är en tjänst jag är ute efter. Samt för att det behövdes folk pga tjänsledigheter och mammaledigheter. Tycker att det har varit jätteroligt att hoppa in, men jag håller fast vid mina planer på att byta jobb någon gång i framtiden. Jag ska faktiskt skicka iväg en ansökan idag och det jobbet handlar om MAT....
Men å andra sidan kan jag känna som såhär att det kan vara tryggt att ha detta jobb medan Alice är liten, mamma finns kvar i livet osv. När allt annat är kaos så är jobbet ett jobb som jag vet att jag kan och behärskar och inte kräver så mycket utav mig.

Tips om tvätt som skräpar: Min äldsta syster tipsa mig om att samla ihop alla skitiga kalsonger, strumpor osv som skräpar och knöla ner i mannens säng, gärna i örngotten men väl gömt så han lixom inte märker det förrän han kryper och DÅ måste gå upp med sin tvätt och lägga i tvättkorgen...

Igår när jag kom hem hade mannen gjort alal rätt utom ett. Alice hade bara sovit mellan 12-12.30, när hon sover så kort stund brukar jag slänga ner henen i vagnen efter 2,5 h max 3 h. Alice visar inte trötthet mer än på kvällstid ofta, men lägger man henne i vagnen DÅ börjar hon gäspa och gnugga sig i ögonen. hon har inte tid att vara trött när man har henne uppe, men hon behöver sin sömn med jämna mellarum ändå. Mannen skyllde på att det regnade... *suck*
Jag sövde Alice inomhus och hon sov 45 min. lagom länge så sent på eftermiddagen. Sover hon längre än hon inte trött då hon ska gå och lägga sig för natten men hon är vrålhungrig och eftersom vi ger välling i anslutning till nattningen så brukar det där bli lite dumt. Alice äter sin välling utan protest i sitt eget rum i mörkret, ger jag henne vällingen på anann plats så ligger hon bara och ålar runt och krånglar. Så mannen fick sig en avhyvling och Alicesömn!

Annars flöt kvällen på, mannen prata mycket i telefon. jag och Alice badade. La henne 20.00 då hon visa första trötthetstecknet & nattningen gick på 30 min, helt godkänt och utan krångel bara massa välling. jag förstår inte hur mycket som kan gå i den där lilla magen. jag börjar med en flaska på 210 ml, sen får jag OFTAST göra en till och av den äter hon mellan 60-150 ml av... Snacka om proppmätt. men då när hon läggs ned ligger hon bara och tittar lite slött och sen somnar hon.

Själv gick jag och la mig tidigt. Pratade lite med en kompis på MSN, det känns som det är utvecklingstävling mellan våra barn, hon rabblar upp alla saker hennes barn kan och när Alice som är 1 månad yngre ligger före hennes barn (dvs hon kryper, kan sätta sig själv osv) så låter hon nästan sur och frågar om Alice verkligen "kryper på riktigt"...

Jag läser en sån himla fin bok, den är hemsk men ger ändå ett och annat asgarv. Den heter Ps. jag älskar dig



Handlar om Holly och Gerry. Gerry har gått bort i cancer, men Holly får månadsbrev året ut från honom som hjälper henen vidare i livet...

Idag ska jag vara ledig mellan 9-11 och gå på babysim. Mannen har badförbud idag pga diaréen vill ju inte att han ska smitta ner en 12, 13 ungar...

Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar päron och te
Lunch: korv och pasta
Fika: 2 satsumas
Middags: kasslersås och pasta (se www.nheasmatobak.blogg.se)
Kvällsfika: 2 bitar mörk choklad och te

Vatten på min kvarn...

Å så skönt det är ibland när man riktigt kan gotta sig att man har haft RÄTT!

Under denna diarée tid så har ju mannen lyssnar mer på SIN mamma än på mig. Hon har sagt att han ska dricka vanlig blåbärssoppa och att mjölkproduker kan väl inte vara farligt, ta en tallrik fil eller yoghurt. Men sörru idag fick jag vatten på min kvarn.

Mannen är på läkarbesök i skrivande stund & han fick först råd av en sjuksköterska via telefon och hon sa precis som JAG, att han skulle dricka Proviva och INTE äta mjölkprodukter!!! *rått asgarv*

Idag fick jag mig en liten puss-stund med Alice ute på parkeringen, mannen svängde förbi med min laddare efter att ha erkänt att han visst hade satt den i laddaren med att förlängningsdosan han satt laddaren i inte var i kopplad i väggen. *smartarsel* Alice satt och lekte med sladden när jag öppnade bildörren och överöste henne med pussar. *mammas hjärta*

Mannen passade även på att ta ur GPSen ur bilen jag hade så han skulle hitta till doktorn. Väntar nu på rapport!!

Idag har mannen avslutat alla samtal med puss puss och låtit sockersöt i rösten, så vi får se hoppas på en liten bättring!

Alva: Jag har provat med ett "bryt" oxå, brukar funka en vecka typ, har provat med hot, senast var de de där j****a skorna som står på dörrmattan varje gång man kommer in med vagnen, hittills har jag lagt dem i soptunnan två gånger men jag lovar de står på dörrmattan när jag kommer hem idag iallafall....

Maria: Jösses ja, vill vi veta det???

Repris...

Ska det bara behövas en helg så får man börja om? Att allt som satt i slutet av förra veckan tycks vara puts veck? Bortbajsat kanske? Blir så trött. Kom hem till ett hem fullt av tvätt, reklam, inget bortplockande efter sig osv. Började med att ta Alice på promenad för hon hade inte fått sova på 4 timmar och hade endast sovit 35 min på förmiddagen. Gick med arga steg mot blåsten 40 min.


När jag kom hem var maten klar, så vi satte oss och åt. Alice hon åt en HEL STOR BURK barnmat, hon nekade inte en enda sked och sen åt hon ½ burk frukt. Mannen har jättesvårt att få i henne mat, men vid närmare efterforskning så framkom det att han inte gör så stora försök heller. En annan lockar ju, ger henne ett lock eller en majskrok att pilla med eller låter henne leka lite med sin vattenflaska (den ska hon ju ändå kunna styra över själv såsmåningom) sjunger en sång om så behövs. Hon måste ju få i sig mat och det är oftast inte att hon inte är hungrig utan mer att hon blir uttråkad. & går det inte klockan 13 så provar man väl klockan 14 eller så ger man henne en flaska så hon inte går tom i magen en hel dag, men icke. Hans hjärnceller verkar flyta ut ur kroppen likt hans diarée...


Jag tog en 5 min dusch men som vanligt (hela förra veckan såg ut som så här) så kom han in störtandes med Alice efter 2 minuter och måste bajsa. Jag får duscha i ett stinkande badrum med både ljud och åsyn utav bajsmannen. Igår hade jag sagt åt honom att om man har haft en rejäl magsjuka så kan magen komma i obalans och man har svårt att tåla mjölkprodukter, så jag bad honom prova en hel dag utan mjölkprodukter. & nej gud nej, han hade ju inte ätit en droppe mjölk. Och man litar ju på sin man så jag trodde honom, tyckte till och med lite synd om honom....


Men så kommer Alice och jag ut i vardagsrummet och vad hittar vi väl där? En öppnad aska geisha, den var inte ens påbörjad måndag morgon och nu finns där endast 4 bitar kvar. Så när bajsmannen kommer ut från toan står jag och läser högt "MJÖLKchoklad, nej det finns nog inte ett enda  SPÅÅÅR av mjölk i den här"....


Man blir trött för mindre.


Det var min tur att lägga Alice och då har vi kommit överens om att den som INTE lägger fixar kvällste, gärna något att tugga på och fyller på vattenflaskor. Vi kokar fortfarande allt vällingvatten till Alice eftersom att hon är en spyis. Tror ni att NÅGOT utav det var gjort? Nej just det! Fly förbannad hittar jag bajsmannen i fåtöljen spelandes på MIN mobil.


I natt väckte Alice mig 3.10 och jag har gett instruktioner till mannen "vaknar Alice efter 3 kan du ge välling, vaknar hon innan och inte somnar om efter ca 20 min klappande ger du OCKSÅ välling.

Det blev tyst runt 3.50 då gick bajsmannen ner på toa, under tiden han sitter där så vaknar Alice igen. Men istället för att gå raka vägen in till köket och fixa välling så går han in till MIG. Jag ryter "Gör VÄLLING" och han ser ut som ett frågetecken "Va+ Ska jag göra välling?" och jag ryter tillbaka "ja det rä klart". Alice får ÄNTLIGEN sin välling och somnar sött igen.


I morse när jag gör mig i ordning kommer bajsmannen ner för att byta kalsonger (olycka igen) & jag skäller på honom för att han orsakat ännu en natts skrik på 1 timme genom att inte använda hjärnan. Det framkommer att han inte ens hade TITTAT på klockan utan att han tyckt att han inte ens hade hunnit somnat när han gått och lagt sig.


Idag ska mannen ringa läkare. Han har Skandiakortet så han får förhoppningsvis hjälp redan idag. Men igår tjafsa han igen. Han har hjälp av sin mamma idag fram till 15.30 och på torsdag eftermiddag. Men ändå så kommer han "om jag får tid på onsdag kan du ta Alice då?" Hallå jag jobbar, på onsdag har jag ledigt mellan 9-11 för att gå på babysim om inte han kan gå då så får väl Alice och jag gå själva men inte fasiken ska hon få hoppa ett TILL babysim och absolut inte för att han ska krångla. Men han säger "Å dom två timmarna kan du ta närhelst på dagen?" och jag svarar "nej jag och Alice ska gå på babysim". Han är inte van vid att ha ett vanligt jobb, ett jobb där man måste göra sina timmar där varje minut räknas, där man inte hur som helst kan åka ifrån med 5 minuters varsel.


Alice kryper på där hemma. Nu utforskar hon hela rummet man befinner sig i. Igår hittade hon ett litet björklöv som hon mumsa i sig, satte i halsen och kräktes upp *pluttan*, bäst att köra runt snabeltigern (dammsugaren) varje dag framöver .


Nu sitter jag här återigen på jobbet med URLADDAD mobil... Om ni ser "Kvinna mördade bajsman" på löpet imorgon behöver ni inte tvivla vem det är...

Dagens meny:


Frukost: 2 knäckisar, 1 päron + te

Lunch: potatis, älgstek, sås, sallad

Fika: 2 satsumas + te

Middag: fiskgratäng

Kvällsfika: te och 2 bitar mörk choklad


Måndag med ärtiga sjukgymnaster...

Mannen går fortfarande under namnet bajsmannen. Om han inte blir bra inom de närmsta dagarna så blir det läkarbesök för hans del. Vi har googlat borrelia och salmonella men tycker inte att det riktigt passar in på det, men man ska ju inte gå runt med diarée i över 1 vecka... Alice mage fick fart igår, 2 lass under lunchen och 1 lass under middagen och det luktar inte tårta direkt, men det har ok konsistens.


Själv vaknade jag i natt kl. 1 med magknip, sprang på toa 2 gånger och trodde det var kört för min del också ,men sen lugna magen ner sig igen och idag känner jag inget. Så håll tummarna för att det bara var Nheas glutenmage som spela mig ett spratt!! Tycker det är så äckligt med all diarée och alla spyor så man blir ju nojig för mindre...


Igår fick vi mycket gjort hemma. Jag bytte dukar i kök och vardagsrum och bytte ljusstakar och skålar och grejer och det kändes riktigt fräscht. Mannen tog tag i flyttkartonger som ockuperat vårat vardagsrums hörn sen vi flytta in, däri trodde jag det var ett gammal lexikon från hans mormor och morfar. Men det visade sig att den ena även var full av porslin, en hel vardagsservis i blått + 2 uppsättningar ugnsformar och serveringsskålar. Jag brukar säga att mannens mamma är shoppaholic -hon ärvde det från SIN mamma som var 10 gånger värre. Mannens mormor har typ köpt 2/3 av vårt porslin (fin porslin som vardags) & köks attiraljer (jag är henne evigt tacksam) & jag har inte ens träffat henne då hon gick bort innan vi blev tillsammans....


Det är väldigt inspirerande att jobba med "ärtiga" unga sjukgymnaster som tränar arslet av sig och äter hälsosam mat som har magar lika platta som en skateboard och överarmar i size Large. I helgen blev det 2 promenader och inte en endaste godisbit, ok en fars dag bakelse men det var av maräng så den innehöll inga mängder av kalorier.


Igår åkte mamma till Thailand, tyvärr började resan med strul när de skulle på planet, flygbolaget hade missat att anteckna extra bagage så mamma höll inte på att få ta med sig sin "sondmat" och då hade hon ju inte kunnat åka. Men efter en massa tjafs så löste det hela sig & nu är de framme. Har inte hört hur resan fortskred men skönt att veta att de i alla fall är på plats.


Dagens meny:


Frukost: 2 knäckisar + 1banan + te

Lunch: oxbiff med bakpotatis, morot & cicktailtomater

Fika: satsumas + te

Middag: kokt korv & makaroner + massa grönsaker

Kvällsfika: 2bitar choklad + te

Är du ute efter ett nyttigt och gott matbröd: baka bovetefrallan : www.nheasmatobak.blogg.se


Fars Dag





Vad är det för dag idag? Nej det är ingen vanlig Dag det är ju Fars Dag!
Såhär såg det ut hemma hos oss i morse. (ja mannen sover fortfarande på madrass i vardagsrummet...)

Alice kräktes inte mer igår. Jag fick i henne 2x50 ml blåbärssoppa, men det var ju inte så gott & lilla damen är ju inte så förtjust i sin nappflaska så det var jämt sjå att få i henne. Men hon fick behålla allt & efter 2,5h sömn så gav jag henne barnmat och nästan en hel burk gick i.

I natt vakna hon för välling vid 4.30, öppnade hennes dörr och möttes av en otroligt skarp bajsdoft, var bara att gå ner och byta, gå upp, suga rent näsa, ge henne näsdroppar och sen välling. Hon kom inte riktigt till ro däruppe i bajsdoften så hon fick komma ner till mig ganska snart. Då somna hon. Vid 7.30 titta hon med smala ögon på mig och sen bestämde vi oss för att nej det var inte morgon än så vi somna om till 8.45 *skönt*. Vi gick upp och grattade Alice pappa med geishaask och skraplotter.

När mannen gick ut med Alice för att sova en stund passade jag på att åka till City Gross, strosa runt där i en timme, det är enormt stort.

När jag kom hem hade svärföräldrarna anlänt med Fars Dag middag.

Förrätt: avocado med räkröra & rökt lax
Huvudrätt: Älgstek med potatis & brunsås & svärfars egna rårörda lingon
Efterrätt: bakelse

Har jag sagt att Alice (7 månader idag) kan krypa? Hon började ta nåt steg för någon vecka sen, och det har bara ökats på dag för dag med steg och igår kröp hon riktigt långt!!! Hon är lite vinglig men ack så söt & om hon blir för ivrig så går det snabbare att hasa.

Farmor var väldigt besviken över att Alice blev sjuk och de inte fick vara barnvakt så vi bokade in ett nytt tillfälle. Sistsa helgen i November blir det nog Stockholmsresa för mig och mannen , shopping, middag, kanske något event och Alice farmor och farfar vill att vi ska bo över natten, får se hur det blir med den saken....





















Man FÅR klippa av ballen på sin man!!!!

Igår ringde mannen och bad mig köpa imodium, han har haft diarée sen i söndags och igår skulle han ta Alice på promenad, han kom lagom ner för backen då det var dags att vända hemåt för kalsongbyte... Detta tyckte jag var ganska roligt tills igår kväll...

Mannen nattar Alice, hon äter 1 flaska välling supernsnabbt, läggs ner för att somna, säger efter ca 10 min till om "mer välling", mannen går upp med en ny flaska "råkar missa" att hon spytt ner hela sängen och halva sin pyjamas. Matar i henne en halv flaska till innan hon far upp och spyr ner hela honom och halva golvet. Sen kräks Alice tills det inte finns något att kvar att kräkas upp och sen kräks hon lite till. Somnar i fullt ljus av lampor bredvid mig i sängen av ren utmattning. Natten gick ok. Hon sov till 3 gav henne lite vatten vågade inte ge så mycket. Sövde henne i vagnen för det var omöjligt att få henne att komma till ro utan välling i sängen. Sen sov hon till 8.30.

Mannen skulle åka och köpa ProViva innan hon vaknade, men jag råkade utelämna ordet FRUKTDRYCK eller SOPPA efter blåbär och Nypon så han kom hem med Proviva filmjölk naturell. Det är ju inte så att han INTE har en mobil att ringa från i affären om han känner isg osäker, nej då. jag glömde tydligen bort : han är inte bara man, han är dum i huvet oxå. Så jag fick kasta mig iväg och köpa hem RÄTT dryck...

Idag har hon äit Proviva Blåbär 2 gånger á 50 ml och det har fått stanna kvar...

Jag vet att inte mannen kan rå för att han blir sjuk, men det har varit förkylning efter förkylning och på det en magsjuka så nu är jag INTE glad. Man kan faktiskt försöka göra sitt immunförsvar liiiite bättre, man kan äta lite hälsosammare, ta sina vitaminer (som sin sambo köpt hem) & man kan faktiskt röra på sig lite då och då...

Idag skulle vi ha kört Gocart men jag blir hemma med Alice. Vi skulle ha ätit middag hos vänner samt sovit över, vi blir hemma med Alice. Väntar själv på att magen ska slå bakut... Då ska jag bajsa på mannen!

Äntligen fredag!!!!

Mannen och Alice hade precis kommit hem från Alice farmor när jag kom hem igår. Blev lite sen då mötet gick över tiden och jag sedan stannade för att köpa lite farsdagpresenter. Pappa får 2008 glöggen med blåbärssmak och ett välfyllt kuvert med skraplotter av mig & Somris. Mannen får likadant välfyllt skraplottskuvert och en kartong geisha. Hittade två fina kort också.


Efter min morgonfrustration kändes det ju som ett måste att diskutera ansvarsområden i hemmet när jag kom hem. Ja mannen har ballen kvar.... Jag var fortfarande lite små bubblande irriterad. Jag tycker det är TRIST att man ska behöva dela upp hemmet för att få det att fungera, men tydligen verkar det vara ett måste. & så tog jag upp hans passivitet när han jobbat, att om han känner att han inte orkar med sin familj och sitt hus för att han har det jobb han har så får han tänka om. Skärpa till sig och rycka upp sig för att vara mer alert Alice vakna tid ( att han efter hennes läggning dåsar till i soffan är helt ok för min del) eller dra ner på antal arbetande timmar... Och då kommer den här eviga diskussionen om pengar... & han använder PRECIIIIIIS samma jävla ord som sin far och det gör mig så jäkla förbannad, hallå kom med någe eget! Det låter " Men om jag ska byta jobb eller jobba mindre då får vi ju prioritera då kan vi ju inte bo här eller ha 2 bilar ...." var vid jag hävdar att han tjänar inte tillräckligt mycket för att vara ursäktad för all tid han spenderar på jobbet. & då kommer nästa argument "Jag tror ju att tex Andreas jobbar lika mycket som jag & han tjänar ju inte så mycket mer än mig" men hallå wake up Andreas är Andreas han är full av energi han till och med sprudlar av energi när han kommer hem från jobbet då busar och leker han med sina barn, han snickrar på sitt hus, tränar, besöker bekanta ordnar fester och planerar tex det vi ska göra på lördag Gocartrace eller ... Ja ni fattar, han ORKAR med både sitt jobb och sin familj och sin fritid... Då blev det tyst på honom... men i alla fall han ska ansvara för att  bilarna ska fungera alla årstider med allt vad det innebär, han ska även ansvara för att bygga klart huset samt lite småfix de dagar jag lägger Alice. Tycker han har det VÄLDIGT lindrigt! & det var ett slagkraftigt argument också "Jag begär inte mycket utav dig men det lilla jag begär vill jag att du sköter utan att jag ska behöva tjata på dig"... Så igår när jag klev ner fårn övervåningen efter att ha nattat lillskruttan så stod det nyvärmd glögg och en bit choklad på vardagsrumsbordet (kvällsfika ett av mina krav). Det var glögg 2007 (havtorn och kanel tror jag) som skulle avsmakas, för jag var ju gravid förra året och festade endast på Blossa "barnglögg". Vi älskar glögg båda två och det brukar slinka ner ganska många flaskor under denna årstid. Tyvärr tyckte jag inte 2007:an var så himla supernice, har bättre förhoppningar om 2008:an men det lär väl dröja ett par dagar innan vi sippat i oss 2007:an (en glöggmugg per kväll räcker ju gott och väl).


Idag ska vi ha möhippa på lunchen. Det är my dear Babsan som ska gifta sig IMORGON. Hon är utbjuden på lunch av en kollega, men där kommer det vimla av folk och hon ska kläs ut, hihi...


Dagens meny:


Frukost: mysfika på jobbet 2 skivor grovt bröd med pålägg och grönsaker

Lunch: Ugnstekt lax med citron och hummerhollandaisås och kokt potatis, sallads och soppbuffé

Fika: satsumas

Kvällsmat: lax igen á la mannen

Kvällsfika: chokladmousse och te


Rapport...

Dagens...


Blogg: http://vimmelmamman.blogg.se/



Alice har varit hos doktorn. Jag körde som en biltjuv för att hinna fram i tid. Såg trollungens bilstol och skötväska utanför ett behandlingsrum, knackade på och steg in. Alice vet inte riktigt hur hon ska reagera när hon ser sin mamma. 2 dagar när jag kommit hem har hon börjat gråta. Sen vill hon bara bli buren hela kvällen eller att man sitter med henne på golvet. Idag blängde hon surt på mig och tittade sedan på sin pappa. Tror att hon fortfarande ser henne och mig som samma person så hon är nog lagom förvirrad. Doktorn som INTE var min "kära" Nils utan en annan snubbe & inte lika hot så ni kan nog inte förvänta er någon nattlig aktivitet efter detta möte) . Han tittade i öron, hals och lyssnade på lungorna. Ingen öroninflammation, en massa vax i hö (är så van vid att skriva journal just nu) öra, men annars såg allt bra ut. Han tror att hon kan vara lite täppt, näsdroppar & att vi ska luta spjälsängen ÄNNU mer (stackars barn kommer hittas i fotändan) & om hon fortfarande inte verkar må bra på måndag ska vi återkomma. BVC sköterskan trodde lite på min teori om pappaprotest på natten. Det är väl mycket för henne skruttan, förkyld, mamma jobbar och så kommer pappa på natten när hon bara längtar efter mamsen ;-9... skönt att vi snart har en lååååång tid kvar tills det är dagistime!


Nu möte hela jäkla eftermiddagen. Zzzzzzz.


Man ska inte...

Idag är jag arg så det kokar över.


Natten blev jobbig den med, hon vaknade vid 2 skrek till 4. Försökte få mannen att lösa det hela själv & visst försökte han lite fler saker i natt än igår natt men jag stod tillslut ändå inte ut, sög rent hennes näsa och gav ny välling då somna hon.

Mannen är så ANTi att ta hjälp av läkare, man ska inte vara sjuk, man ska inte ta näsdroppar, man ska inte vara ledsen, man ska inte... klippa av ballen av sin man....

Men idag har jag i alla fall fixat fram en VC tid för att kolla upp örat. Tyvärr har jag själv möte då så jag tror inte att jag hinner vara med. Litar inte på att mannen frågar om de saker jag vill att han ska be dem kolla upp. Öra, hals mm...

Inte nog med läkarbråk i morse (" men nu är hon ju bara täppt"..."håll tyst hon är bara ett barn är det för mycket begärt att kolla upp för att kunna utesluta eller få hjälp?"), jag skulle ta andra bilen, tror ni det finns någon skrapa i den? Nix Tror ni det finns en extra skrapa i huset? Nix. Var så förbannad. Mannen får ju MÄNGDER av reklamskrapor till sitt jobb, men att ta hem en och se till att det finns åtminstoner EN i varje bil det är tydligen för mycket begärt. Tog skrapan ur den andra bilen skrapa lite lätt satte mig sedan i bilen med värme och spruta spolarvätska så jag kunde se framåt åtminstone, sen åkte jag.

När jag kom fram till jobbet och började ringa till BVC för att rådfråga hur vi skulle göra med Alice, tror ni inte mobilbatteriet lägger av då, FÖR ATT MANNEN SPELAT SPEL PÅ DEN HALVA KVÄLLEN UTAN ATT LADDA DEN. Man ska INTE klippa av ballen på sin man...

Har nu i 4 dagar försökt få tag på LSS handläggaren, är han inte på möte så svarar han inte i telefonen och telefonsvarare verkar vara för mycket begärt... Man ska inte klippa av ballen på LSS handläggare...

Dagens meny:


Frukost: 2 knäcke, 1 päron + te

Lunch: Falukorv i ugn med pasta

Fika: satsumas + te

Middag: köttfärslimpa + potatis & sås

Kvällsfika: 2 rutor choklad + te


Dagens...



Låt: http://www.youtube.com/watch?v=M6IGN7GYpRA&feature=related (tips från Somris)


Blogg: http://busmamman.blogspot.com/ (en småbarnsmamma med panikångest)


Har kontaktat BVC men inte fått någe svar än ang Alice öra. Har även föröskt nå LSS handläggaren men

Onsdag...

Om jag bara skriver blaj är det för att jag är såååå trött! Alice vaknade 23.50. Blev tyst men då kommer mannen nersmygandes och kryper ner i min säng och vill ha medömkan om att "alice vaknar heeela tiden". Fräser åt honom "Hur ofta har jag väckt dig på natten och krypit ner i DIN säng när du ska jobba dagen efter". Han blev tyst och lufsade ut. 30 minuter senare står jag inte ut längre. Alice skriker förtvivlat så jag går upp. Då är inte ens mannen INNE hos henne. Blev så förbannad att jag hade kunnat knipsa ballen av honom. Fick i alla fall Alice lugn och fick henne att somna om igen. Men hon var så orolig så hon vaknade snart igen. Tänkte att mannen kanske skulle tänka till lite, söka efter en annan metod. MEN EFTERSOM ATT DEN MANLIGA HJÄRNAN STÅR PÅ OFF NATTETID VAR DET ALLDELES FÖR MYCKET BEGÄRT. Gick upp med välling, men mannen kan inte mata OCH ställa in flaskan SAMTIDIGT så det blev mest krångel. Fick rycka in efter 2 förösk då åt hon och somnade men vaknade snart nog igen. Klampade då upp och väste att manenns kulel ta med sina saker ner till dubbelsängen så tog jag Alice och hon kramade mig krampaktigt hela tiden snuttan. Sög rent hennes näsa från tjockt snor & sen bädda jag om henne och instruerade mannen att ligga nära, klappa, krama henne och då äntligen kom hon till ro men då var klockan 2.30. Så det var rätt tungt när klockan ringde 6.45 i morse...


Gårdagen hade gått bra, mannen var bättre i magen hade börjat kunna fisa runt lunch, fick dock ett återfall en stund på eftermiddagen så Alice spenderade mycket tid på sin filt inne på toaletten. Alice var feberfri när jag kom hem. Men hon matvägrade istället hade bara ätit yttepytte på dagen och ville inte ha middag och åt inte hela vällingflaskan vid läggningen heller. Men hon var på bra humör.


Alice har haft tokmycket vax i öronen sen hon blev förkyld, vet inte om hon kanske haft öroninflammation som "sprängts" men det har ur ena örat runnit ut en massa gul sörja. Hon verkar inte ha ont när man trycker och drar i örat och sååååå mycket har hon inte skrikigt känns det som...


Dagens meny:

Frukost: 2 knäckisar 1 päron & te

Lunch: pyttipanna med ägg

Fika: satsumas och te

Middag: falukorv i ugn (se http://www.nheasmatobak.blogg.se/)

Kvällsfika: 2 pepparkakor och 1 ruta lindt choklad med touch of sea salt...


Farfar blir glad varje dag!!



Denna bild har Alice Farfar tagit med sin mobil, han blir lika glad varje dag han slår på sin mobil och han möts av denna busunge!! Nu pryder hon även vår datorbakgrund!

Dagens....

Blogg: http://www.annaskaos.blogspot.com/


Pisstrist: LSS handläggare som är på möte hela dagen -just idag när JAG har tid...


Ännu-pisstristare: Assistenter på vift när man bestämt däjt att kvittera nycklar, 7 km i onödan...


Låt: On and on - Agnes


Tisdag

Endel utav er undrar säkert hur det gick för mannen igår.


Alice hade vaknat runt 8 snåret. De hade myst och lekt & vid 10 så smaskade hon i sig sin yoghurt och majskrokar och sen bar det av i vagnen. Men sova det tyckte inte Alice var dagens grej så hon somna till ca 20 min men var sedan klarvaken och glad igen. Så då hade hon fått äta lunch ihop med sin pappa redan vid 12 "jag var ju hungrig då" sa mannen. Sen hade de varit duktiga och satt upp gardinstång på övervåningen och monterat bokhyllan i kontoret. Vid 14.30 tyckte mannen att nog borde hon vara trött lilla damen. Gett henne en flaska välling, mycket riktigt hade hon somnat sött med vällingen men såfort den tog slut så for hon upp som en raket och var klarvaken. En timme senare hade mannen tagit ut henen i vagnen igen så när jag skulle hem fick jag sms om att lilla damen som inomhus.


När jag kom hem sov Alice i vagnen och mannen i dubbelsängen. Han hade dessutom fått diarée. Han har ju krångelmage så jag tror och hoppas innerligt att det är hans mage som spökar och inte någon läskig bacill. & sen sprang han på toa var 20:e minut resten av kvällen. Ville inte ha middag och kunde ju inte lägga Alice fast att det var "hans" kväll för "då skulle han ju bajsa på sig 2 gånger om hon krånglade". Vid 21 när vi kröp till sängs klagade han över sin såriga rumpa att jag mota ut honom i tvättstugan och fick honom att smörja med inotyol hihi.


Alice verkar knappt ha märkt att jag varit borta en heeel dag. När hon vaknade störtade jag till vagnen. Om jag hade varit mammaledig hade jag nog föröskt få henne att somna om eftersom hon sovit så lite, men nu fick hon komma upp. Hennes mamma hade ju saknat henne MASSOr och ville ju gosa. Det tog ett tag innan Alice sömndrucket var med på noterna. Men sen lagade vi mat (jag skickade bajsmannen till ICA) och satte upp gardiner och tog en dusch.


Alice sov mycket bättre i natt. Hon vaknade efter en timme men när jag kom upp till henen hörde jag hur grannen stod och bankade i sitt garage så då var hon förlåten, sen har jag knappt hört henne. Vet att jag hörde att mannen var nere och fixade välling, att jag mötte honom knipandes på toa medan jag satt och kissade & i morse när jag tassade ut var det så tyst så tyst! Hon hade 38,1 igår men det är förhoppningsvis ännu mindre idag.


Idag har jag varit effektiv, var på jobbet 7.20, har redan hunnit prat med tekniker, beställt hjälpmedel pratat med It enheten och en biståndshandläggare. Biståndhandläggaren var angående mamma och hon hänvisade mig till LSS handläggare istället så det tänkte jag ta tag i under dagen. Nu försöker it få igång min jobbmail, är ganska säker på att mailboxen är sprängfylld och kolapsat, men vi får se om de får liv i den igen!


Har precis skrattat lite i fikarummet. Har 3 små magra sjukgymnaster som valde cykel istället för bil med tanke på beach 2009, så jag sa "jaha en annan är ju både hängig rutig och randig" och då hakade en annan kollega på och berättade att hon har tre barn och hade klarat sig från bristningar tills sista dagarna med trean då hon lagt av en braknysning och det bara sagt "ritsch ratch fillibombombom" på magen och där var de -bristningarna! *hihi*


Dagens meny:


Frukost: 2 knäckisar , päron och te

Lunch: kycklingfile ugnsstekt i kokosmjölk och röd currypasta (recept finns på matbloggen under dagen)

Fika: satsumas och te

Middag: pyttipanna med ägg ( mannen fixar veckomeny och handling denna och nästa vecka så förvänta er inga specialiteter)

Kvällsfika: te och choklad med sea salt!!


Dagens...

favoritlåt: Du får inte - Sonja Aldén

blogg: http://finnjonna.blogspot.com

pappaåkomma: diarée (mannen)

choklad: Lindth med seasalt


kvällsjakt: musskrämmaren, en "jävel" på vinden i år igen...


Arbetande småbarnsmamma

Sitter på jobbet. Första dagen på arbetet på nästan 10 månader (räknar in sjukskrivningen också). & som jag sa till en kollega "det är mindre krävande att vara här än hemma". För hemma måste man ju vara alert hela tiden och man har ansvar för Alice hela tiden, här är man stora delar bara med sig själv och kan dåsa bort en stund då och då. Jag har ju fått äta både 2 fikan och en lunch utan att ha andan i halsen =)


Igår kom vi hem vid 15.30. Alice slog till med en långlur på 3 timmar så vi trodde aldrig hon skulle vakna. Sen fick vi skjuts hem och kom igång på övervåningen. Bar upp möbler och monterade en säng vi fått och satte upp rullgardin och idag hoppas jag gardinstången kommit på plats så ska gardinerna komma upp här snart också. Så nu är "gästrummet" nästintill klart på övervåningen. Mannen sover där nu så han har nära till lillskruttan. Alice var pluttig försökte få henne att sova en kortis mellan 17-18 men hon somna till vakna av en hostning och sen var det färdigsovet så höll hon på 2 gånger innan jag gav upp. Hon fick lägga sig 19 istället. Vaknade redan efter 1 timme men somnade sen om efter lite strul. Mannen gav henne mat i natt vid 3.30 (mötte i den vevan mannen på toan, han sov visst med kläderna på hihi jobbigt att vara hemmapappa) men hon kom inte till ro hon ömsom sov och skrek till 5 då jag travade upp till dem med en ny flaska välling och snorsug -DÅ somna hon. Men jag känner mig ändå rätt fräsch idag.


Har en halvtimme kvar på jobbet. Längtar efter lillskruttan. Är skönt att veta att det bara är 9 arbetsdagar kvar innan mammalivet rullar på igen. =)


Dagens meny:


Frukost: 2 knäckisar, 1 satsumas + te

Lunch: grekmat på retsuarang

Fika: 1 kiwi, 1 satsumas + te

Middag: kyckling med ris

Kvällsfika: frukt (men helst önskar jag mig en stor påse smågodis)



Kalkonmiddag

Han inte riktigt skriva klart igår då lilltrollet vaknade och jag hade ju inte sett henne på 5 timmar...

Jo mannen och jag åkte och shoppade. Vi handlade gardinstänger, rullgardin mm till övervåningen, Bokhylla i ekfaner till kontorsrummet. Vi gick ut via självscanningen, tror ni mannens mastercard funka, nej just det, puckot är ju så snål så han för ju över varenda överbliven krona till sparkonto med högre avkastning, lever på kontanter resten av månaden och när kortet ska användas har det varjen täckningen eller han något minne av koden. Så MITT kort fick gå varmt igår. & sen åkte vi till Skärholmen coh besökte var och varannan skobutik jag var ute efter stövlar, såklart fanns ju inte en sån modell ajg tänkt mig men tillslut så stod de där ett par fina stövlar jag blev kär i. På Scorette. Ska sätta in bild senare. Mannen var lite nervös över att lämna Alice så vi han ju inte fika utan åkte hem vid 13 snåret svängde förbi företaget för att hämta släpkärran och jag tiggde till mig lite godis på macken när vi tankade. Vi hade svärfars Q7:a kan säga att vi ALDRIG kommer skaffa en så stor bil, hej och hå vilket bök, det skulle parkeras luftigt och backas in och bilfan tog ju nästan upp 1,5 ruta.

Här hemma hade farfar fått sjunga och knäppa av och på en tändare DÅ kunde farmor mata in Alice mat i munnen på henne. Hon var hängig och små kinkig och hade sovit 2 gånger under den tid vi var borta. & vid 16 när Alice farbror kom var hon inte på topp och han var ju då SÅÅÅÅÅ läskig så hon satt bara och grät vid middagen men likförbannat skulle hon titta på honom. Vi mumsa musslor till förrätt, helstekt kalkon till varmrätt och sen hade svärmor gjort en supergod cheesecake, ska lägga ut det receptet i matbloggen.

Farmor fick prova att lägga Alice och det gick bra tog endast 30 min. Men sen vaknade hon efter 2 timmar och fick sova hos oss, hon är förkyld pluttan och jätte täppt i näsan så snorsugen har gått varm och välling har serverats som sömnmedel på löpande band men vi sov ganska bra fram till 2,30 sen blev det en katastroftimme sen sov vi till 6 då skrek hon och somna ganska snart om till 8.45.

Idag har hon 38,4, är jättekinkig men jag fick i henne en föaska välling så nu sover hon sött inbyslad i fleeceoverall och täcken- Vi ska äta lunch sen bär det av hemåt!

En rosa dag...

Mannens farmor älskade rosa rosor. Kistan var full av rosa rosor. Alice var klädd i rosa. Vi la på rosa rosor på kistan vid avskedet... En begravning är alltid en begravning. Den berör. Den sätter igång tankar... Igår föröskte jag att tränga bort tankar på min mamma. Tyvärr tro jag att det kommer blir minst en till begravning innan hennes... Vi har farmor, farfar och mormor kvar i livet. En farbror som fått en cancerdödsdom... Igår hade jag Alice att koncentrera mig på, hon var så söt min lilla trollunge. Det var alldeles tyst i kapellet, bara Alice små glädjepip som hördes, så satte kyrkklockorna igång och hon blev alldeles stilla. Solisten var oxå populär då satt hon andaktigt och luta sig mot mig, rörde inte en fena och bara lyssnade... Hon var en glädje igår vår Alice som en nyutslagen rosa ros... Hon fick så mycket beröm för att hon var så lugn och snäll... "Den där kan du inte ha mycket besvär av på dagarna..."
Det blev en trevlig samling efteråt med mat och musik. Känns så konstigt plötsligt sitter alla och pratar & skrattar, man träffar människor man inte sett på år... Att det ska till en begravning för det...
Resan hem gick bra, Alice somnade med välling vid 19 och sov tills bilen stannade strax efter 21. Då fick hon vara vaken med oss, äta lite kvällsfika och sträcka ut. Vid 23 somna hon med mera välling.

Natten har varit orolig hon vaknade 1 och 3 då fick hon komma in till oss, sen sov och vakna hon fram till 5 då jag hämtade snorsugen & sen blev det välling då äntligen fick hon ro och vi sov alla till 8. Är så mysigt och vakna, vänder sig sakta om ser mannen ligga och le när han tittar på trollungen och se hennes ljuvliga sovande ansikte och höra hennes snusande.

Alice blev förkyld i natt igen därav oron. hon har redan nyst ner en My little ponny med massa snor. Vi lämnade henne hos sin farmor och farfar och åkte till Kungens Kurva och Skärholmen.




RSS 2.0