Äntligen fredag!!!!

Mannen och Alice hade precis kommit hem från Alice farmor när jag kom hem igår. Blev lite sen då mötet gick över tiden och jag sedan stannade för att köpa lite farsdagpresenter. Pappa får 2008 glöggen med blåbärssmak och ett välfyllt kuvert med skraplotter av mig & Somris. Mannen får likadant välfyllt skraplottskuvert och en kartong geisha. Hittade två fina kort också.


Efter min morgonfrustration kändes det ju som ett måste att diskutera ansvarsområden i hemmet när jag kom hem. Ja mannen har ballen kvar.... Jag var fortfarande lite små bubblande irriterad. Jag tycker det är TRIST att man ska behöva dela upp hemmet för att få det att fungera, men tydligen verkar det vara ett måste. & så tog jag upp hans passivitet när han jobbat, att om han känner att han inte orkar med sin familj och sitt hus för att han har det jobb han har så får han tänka om. Skärpa till sig och rycka upp sig för att vara mer alert Alice vakna tid ( att han efter hennes läggning dåsar till i soffan är helt ok för min del) eller dra ner på antal arbetande timmar... Och då kommer den här eviga diskussionen om pengar... & han använder PRECIIIIIIS samma jävla ord som sin far och det gör mig så jäkla förbannad, hallå kom med någe eget! Det låter " Men om jag ska byta jobb eller jobba mindre då får vi ju prioritera då kan vi ju inte bo här eller ha 2 bilar ...." var vid jag hävdar att han tjänar inte tillräckligt mycket för att vara ursäktad för all tid han spenderar på jobbet. & då kommer nästa argument "Jag tror ju att tex Andreas jobbar lika mycket som jag & han tjänar ju inte så mycket mer än mig" men hallå wake up Andreas är Andreas han är full av energi han till och med sprudlar av energi när han kommer hem från jobbet då busar och leker han med sina barn, han snickrar på sitt hus, tränar, besöker bekanta ordnar fester och planerar tex det vi ska göra på lördag Gocartrace eller ... Ja ni fattar, han ORKAR med både sitt jobb och sin familj och sin fritid... Då blev det tyst på honom... men i alla fall han ska ansvara för att  bilarna ska fungera alla årstider med allt vad det innebär, han ska även ansvara för att bygga klart huset samt lite småfix de dagar jag lägger Alice. Tycker han har det VÄLDIGT lindrigt! & det var ett slagkraftigt argument också "Jag begär inte mycket utav dig men det lilla jag begär vill jag att du sköter utan att jag ska behöva tjata på dig"... Så igår när jag klev ner fårn övervåningen efter att ha nattat lillskruttan så stod det nyvärmd glögg och en bit choklad på vardagsrumsbordet (kvällsfika ett av mina krav). Det var glögg 2007 (havtorn och kanel tror jag) som skulle avsmakas, för jag var ju gravid förra året och festade endast på Blossa "barnglögg". Vi älskar glögg båda två och det brukar slinka ner ganska många flaskor under denna årstid. Tyvärr tyckte jag inte 2007:an var så himla supernice, har bättre förhoppningar om 2008:an men det lär väl dröja ett par dagar innan vi sippat i oss 2007:an (en glöggmugg per kväll räcker ju gott och väl).


Idag ska vi ha möhippa på lunchen. Det är my dear Babsan som ska gifta sig IMORGON. Hon är utbjuden på lunch av en kollega, men där kommer det vimla av folk och hon ska kläs ut, hihi...


Dagens meny:


Frukost: mysfika på jobbet 2 skivor grovt bröd med pålägg och grönsaker

Lunch: Ugnstekt lax med citron och hummerhollandaisås och kokt potatis, sallads och soppbuffé

Fika: satsumas

Kvällsmat: lax igen á la mannen

Kvällsfika: chokladmousse och te


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0