Alice & Peter Le Marc

Vilken tur att jag njöt av det trevliga dagen igår -för sen bröt helvetet löst igen på kvällen. Tycker så synd om henne. Hon skrek sig hes & så tvärt vid 22 snåret så är det som att trycka på en knapp då slutar hon & sen vill hon ha mat & sova. Vi misstänker kolik eller någon form av kolik liknande -hon stämmer in på de punkterna. Det brukar vara som värst i veckorna 6-8, nu är Alice 7½ vecka & vid 3 mån brukar koliken vara borta. Hon är som värst när hon ska äta eller när hon blir trött. Kolik kan ha ett samband med mjöklallergi så vi hoppas fortfarande på ersättningen.


Det enda som funkar är att dansa med henne till Peter Le Marcs "Det är så gott att må gott igen" då somnar hon.

Inte ett enda fucking vagngung...

Än så länge 2½h timmes sömn .& hon sover fortfarande hon vaknade en gång efter en timme spydde lite på min klänning, somna om igen och var bara lägga ner i vagnen igen... Jag har inte gungat ett endaste tag!!!


Mammas glada tjej...


Vi har redan fått en lite gladare tjej -hon skriker fortfarande men inte lika länge och inte lika otröstligt. Tror det kommer ta ett tag för henne att varva ner, hon blir så jäkla förbaskad, idag missa jag väl mattiden på 1 minut och då han hon elda upp sig och jag bränna fingrarna på värmningsvattnet & sen fick jag vyssja och gå och gå för att få henne lugn -tillslut satte jag ned henne mot en kudde i fåtöljen & tröckin flskan -DÅ titta hon på mig med sina stora mörka ögon & började glupskt att klunka i sig hela 150 ml & jag lovar hon hade tagit mer om hon haft mer i flaskan så till nästa mål ska jag blanda till lite till.

Gårdagskvällen gick ganska bra, hon skrek mellan 18.45-19 då hon somna 30 min & sen hade vi en glad tjej -vi låg helt saliga med henne på babytäcket och hon pratade och pratade och skrattade -en hel timme var hon glad, men sen slår det över så himla fort så då skrek hon i 20 min tills hon somna på mannens axel och sov 30 min. Fick mat och somnade om vid 22.30 & sov till 3. fick mat sov mellan 3.30-6, fick mat & var vaken en stund sov sen 7-9 & nu vid 11 somnade hon igen -helt tvärtom hur hon brukar vilja ha det försökte söv henne på mage i vagn -gick int,e konkandes mot min axel -gick inte och så av en slump la jag henne på rygg i min famn som hon hatat att ligga förut -DÅ somna hon och ville ligg på sida i vagnen.

Var skitnervös inför natten tänkte hur i alsin dar ska vi få henne och somna om vi inte ens kan ta till tutte till hon somnar-vid akutläge, men hon betedde sig likadant vid flaskan som vid tutten, hon somnade vid flaskan, drog sig bort i en sträckning & slappnade av och somnade -gullunge!

Ska hyra elektrisk pump på BB, känns som vi får sannera hela badrummet -jösses vad kladd det blir av lite bröstmjölk, eller lite och lite, när jag tror jag pumpat klart ena tutten och går över på nästa får jag plöstligt syn på en stråle som står rätt ut från första tutten... Igår hade jag sprayat ned handfat, golv och mig själv innan jag var klar...

Igår satt vi med glad bebis och på tv rullade Vänner -avsnittet då Monika & Chandler får veta att de ska få ett adoptivbarn & plötsligt så bara rann tårarna på mig & mannen "Men vad är det gumman" & hur lätt är det då att förklara att det var så fin stund med Alice plus så fint på tv =)

I natt ska mannen få flytta in på prov i sovrummet igen -det är enklare att ha honom där med flaskor och vaktning av Alice när jag pumpar -han fick fara som ett skott mellan soffa och sovrum i natt och försov sig i morse hihi. Jag & Alice väckte honom 20 min försent!

Usch vad ersättningsbajs luktar illa & ser äckligt ut!! Som en tjock krämig senapsaktig sörja...



Jag är lite oense med Anna Wahlgren -jag testade ju hennes standardmodell -men den funka inte på Alice, hon ville ju inte se skymten av en tutte tillslut. Anna säger att det inte finns kolikbarn eller barn med mjölkallergi -allt handlar om mat, massor av mat och så lite mera mat... Har föröskt köra standardmodellen med flaska men Alice vill inte ha mer än det hon får i första målet, så nu skiter jag i allt vad modeller heter & så får hon mat när hon är hungrig och sova när hon är trött... Undra hur Anna skulle förklara det illgröna bajset -beror det oxå på för lite mat?

Jag har en flaskbebis!



Igår stod jag för första gången & sträckte fram Alice i dörrhålet till mannen när han kom. Alice sov sammanhängande 1,5h på hela dagen & då vaknade hon pga att jag var tvungen att flytta in vagnen för att skuggan inte räckte till -så det fick mannen skit för -hade vi haft tak hade hon sovit längre =) resten av hennes sovstund fick jag stå å vagga och vagga och vagga och däremellan gå och gå och gå och gå. Vid 18 fick jag henne att sova -mannen stod och vaggade henne i 1 timme för att hon skulle få lite sömn. Sen brakade helvetet löst -hon tokskrek, vid 20.00 stod jag & grät och grät och grät då hon bara blev galnare och galnare när man försökte lägga henne vid tutten. Mannen tog henne och jag satsade på en sista utväg -flaska med ersättning & tänkte -den här kommer hon ju ändå inte ta -så döm om vår förvåning när hon satt som gjuten vid flaskan & snuttade.

Hon fortsatte förvisso att skrika efteråt ,spänd som en fiolsträng, vid 22 fick jag henne tyst & 23 rullade jag ut henne sovandes i vagnen till mannen som förpassats till soffan pga snarkningar -jag måste få den sömn jag kan få. & där sov hon sen i 5 timmar. Mannen kom in med henne vid 4 då tog hon högertutten i liggande ställning, men mitt i amningen spott hon ut tutten, spydde & började gallskrika. Vid 5 la jag ned henne i vagnen och hon somnade på stört & sov till 7tog vänster tutten, vid 7.30 åkte hon ned i vagnen igen & sov till 9.10.

Vid 9.30 var vi på BVC -jag fick till och med en kram av sköterskan. Först vägdes hon -hade gått upp 100g på 9 dagar hon brukar gå upp mellan 200-400g i veckan. Sköterskan såg inga prickar men torr hy, grönt bajs- betyder oftast ont i magen. Sen fick jag amma henne - det gick som vanligt dagtid -Alice gallskrek och eldade upp sig så jag var tvungen att söva henne och börja flaskmata henne i sömnen för att hon skulle lugna sig. Hon fick då bröstmjölk i flaska (70ml)-sedan ringdes det Barnklinikens läkare & han sa att hon har alla tecken på laktos-överkänslighet. Så han rådde oss att prova ersättning speciellt anpassad för det & att jag ska pumpa ur ett par dagar och gå på laktosfri diet samt ge henne magdroppar. jag är ju redan glutenallergiker så snart får jag leva på bara vatten =). Funkar inte detta får hon kolikdroppar för enligt sköterskan -så här kan vi inte ha det!!! Tusen tack för det! Känns skönt att vara i goda händer.

Vi åkte till sjukhusapoteket och köpte Nutrigena & nya flaskor & dinappar. Väl hemma blanda jag i ordning första omgången & hon åt 50 ml utan att blinka. Jag la ner henen i vagnen och stoppa in en napp i munnen på henne & sen sov hon i 45 min.

Nu har hon varit vaken en stund & slurpat i sig 80ml ersättning, pratat & pratat och pratat & sover nu i sin vagn efter lätt vaggande & med mannen utanför byggandes på altantaket.

Jag & Anna Wahlgren

Sitter ute på altanen för första gången sedan Alice kom. Njuter i skuggan med Alice bredvid i vagnen -sovandes. Har nu fått mina böcker jag skickade efter -å vad jag önskar att jag hade dem innan jag fick Alice -vad annorlunda jag hade gjort då -men det är aldrig försent för att ändra sig.

 

Alice är lite svårflörtad, men Anna har lösningar på allt. Just nu kör vi stenhårt med Annas sova-äta-rapa-äta-vara vaken-påfyllning-sova metod, men det är inte alltid jag får till påfyllningen och Alice måste sövas för att ta tutten, men då låter jag henne sova tills hon vaknar (högst 30 min) och skriker och sen tar hon tutten och kan somna om igen -nu har hon sovit 1 timme utan en enda vagngungning *nöjd*. Nu är det slut på viskandet & tassandet på tå -vid 3 mån ålder har de vant sig om man haft för tyst -just nu sover hon utan problem på altanen med landsvägen ett 50 tal meter ifrån sig & tåget bredvid den, så här ska väl vräkas på tv-ljud och toaspolningar & vattenkokare under sövningen så hon somnar till ljuden och blir van vid dem. Det är ju inte säkert det funkar -men väl värt ett försök!

Är det någon av er som provat Annas Sova hela natten kur? Resultat?

Kusinbesök

 
MIN MORSDAG BUKETT

Igår hade Alice ingen bra dag, hon blev övertrött & kom inte till ro, dissade tutten för att hon var för trött, tillslut fick jag henne att sova 30 min så hon tog tutten vid 13, då hade hon int ätit sedan 8, sen somnade hon 15-17.30 & åt då, blev snabbt jättetrött igen och ville inte ha tutte och var skitsvår att söva, så jag slet som ett djur men tillslut somna hon på mig & sov 40 min därefter gick det bra med tutte & sova för natten vid 22. Natten gick bra hon sov 22-02, hon började knöla, men jag ville inte chansa på om det var knöla-sova-knöla-sova som var orsaken till övertröttheten så jag tog upp henne & gav henen mat och så sov hon 2.30-6, 7.30-9 11-13 & nu har hon sovit sen 15.

 BUSFRÖT

Idag har Alice haft besök av sin kusin. Somris & Viktor var här, vi hade ungefär lika pigga & glada barn -Viktor tycker oxå bäst om att vara hemma. Jag har stått & gungat vagn en halv evighet, men Somris & jag fick lite vuxentid då båda barnen sov. Kändes som att det var bra att jag inte var med igår -Alice hade troligtvis inte sovit en blund. Fick ju ändå infon av Somris & det kändes bra.

Vi gjorde ett försök att fota båda barnen samtidigt:

 KUSINERNA

Såhär bra bild fick jag innan mitt minneskort belv fullt & Viktor han ta tag i Alice näsa så det blödde från en liten prick & hon gallskrek. Sen var det bara stoppa henne i säng efter lite påfyllning & Viktor hade inte fått tillräckligt med sömn han heller så det sluta med att de åkte under min vagngungning. Nästa år får vi nog jaga dem i trädgården istället =)

Känns som jag inte gjort annat än gnällt om mina svärföräldrar mm på sistone. Jag är bara så besviken -vi har haft så himla bra kontakt & jag har varit så glad åt dem & så blir det sähär bara för att man får barn -det slår slint hos dem & jag är extra känslig & tar åt mig av ALLT -jag vill ju bara mitt barns bästa. Det känns som att jag innan haft tryggheten i att jag iallafall haft dem när mamma är sjuk och så känns det som att allt vänds upp och ned. & jag är extra besviken över att inte få någon förståelse från deras sida -känns som jag har nog med en sjuk mamma & att ha blivit mamma själv. Det är skönt att skriva av sig & ni får väl scrolla ner extra snabbt när det blir för trist läsning =) Puss på er!


LILLSKRUTTAN BADAR (mannen säger att Alice har större tuttar än mig... Så slänga mig över & amma i bilstolen vet i tusan hur jag ska få till hihi -måste ha varit en härlig syn -jag lovar jag ska prova =))

En Glad Mor på Mors Dag

Vi fick en ljuvlig Mors Dag jag, mannen & vårt lilla charmtroll. Först sov hon från 22-05 6-9 så hon hade en utsövd mamma. Mannen lekte med henne mellan 9.30-10, de skratta & jollra & höll på -mannen är van vid surtrollet som bor här på kvällarna när han slutat jobba -så han var överlycklig & bytte tre bajsblöjor på raken varav den ena både läckt i rygg & mage, hihi.

Vid 10.30 åkte han & hämtade 2 kompisar & då matade jag & nattade Alice -så de fick endast se bakhuvuet på henne när de kom, men det är skönare för Alice att sova när hon har besök. Vi fikade & vid 12 kom svärmor & svärfar. Först kände jag att det var en smula stelt & skämten var "Nu ska vi väcka Alice". Men när maten var beställt -Kinamat. Jag tog Kycklingsoppa med sparris, Sesamkyckling med starksås (som inte var särskillt stark & tur var det) & friterad banan med glass. Vaknade Alice & fick ny blöja & mat & sen tog mannen henne & han lyssnade verkligen på min önskan -svärmor fick inte hålla en gång. När han skulle flytta bilen så gav han henne till mig & svärmor accepterade & satt & pratade med Alice där hon satt i mitt knä istället, mitt i varmrätten ville hon sova så då fick hon lite mer tutte & sen hoppa i vagnen. Jag började gunga & svärmor tog över -till mannens besvikelse fick hon henen att somna för han sa "Det brukar bara vara Nhea som får henen att somna i vagnen -jag förösker göra likadant men jag vet inte vad det är hon somnar inte när jag gör".  

Svärfar var den som var mer svårflörtad denna gång, han körde med "De får starka lungor om de skriker" & då kom mannen till svars väldigt fort -"Men det har de ju kommit på att det inte är sant, de ska tas upp såfort de skriker för då vill de ju något". & den värsta kommenatren av alla när jag suttit & sagt att Alice precis börjat känna sig trygg hos mig & mannen & att hon darrade när min syster tog henne " Men jag är helt övertygad att hon skulle känna sig trygg om du (svärmor) fick ha henne en hel dag" men då fick jag stöd av både mannen & svärmor - INTE SÅ LÄNGE HON AMMAR. Hur jäkla trögfattad får man vara. jag är helt övertygad om att de inte lämnade bort varesig mannen eller hans bror innan de var kring året. Jag är så jävla trött på att höra dessa antydningar så igår sa jag "Det är bara inse att Alice är ingen bebis man kan lämna bort -hon måste kunn äta riktig mat först & se att det funkar att andra matar henne oxå ".
När vi äter brukar Alice sitta i babysitter på golvet & om hon bara sitter i den tycker hon det är kul i ca 5 min men om man gungar den åt henen kan hon vara nöjd 10 min men svärfar muttrade "måste du gunga den där hela tiden" -vet inte om ljudet störde hans matro eller om det var ännu en grej han tyckte vi "daltade med henne om".

Vi ska ju fira svärmor nere i sommarhuset om 3 veckor - Alice vägrara ju åka bil som det är nu & det är en resa på 5 timmar. Det funkar bara inte. Somris tipsade om tåg, då blir det bara 1,5h timme i bil. Svärmor hade en vän vars barnbarn låg i insatsen som var fastspänd i bilen -det kollas upp (om det är den med nät så känns det inte som ett alternativ då det finns åtaliga olyckor då spädbarnet visst fångats upp av nätet men brytit nacken i smällen). Men det finns ingen, ingen av dem som ens tänkt tanken att "Vi firar här hemma om det inte fungerar". Vi ska kolla olika alternativ, prova att åka tidig morgon eller sen kväll. Vill helst inte åka nattetid utifall det skulel störa henne nattsömn-hon sover ju hela nätterna som det är nu. Om jg inte ser någon ljusning på det hela så stannar jag hemma med henne själv.

Bestämde mig för att strunta i mammas neurologbesök -båda min systrar kan ju återberätta vad som sagts -jag kände att jag inte ville utsätta henen för två bilresor inom loppet av 3 dagar & speciellt inte när det skulel innebära 2 timmar ensam med Alice i bilen -då kan jag ju inte ens hålla henen om hon blir för varm eller för ledsen. Idg känns det som ett bra beslut för hon har tyckt att det varit för varmt att bara vara hemma -hon har tokvägrat tutten och skrek som en galning tills jag tog av henen alla kläder oh stoppa ned henne i vagnen, hon sov bara 10 min och sen började om igen så nu tog jag på henen svalare kläder -hon har fortfarande inte tagit tutten så jag ska ta en dusch funderar på om jag luktar något konstigt, men nu sover hon iallafall -hon var troligtvis bara övertrött.

Igår kväll somnade Alice klockan 19 sov till 01, vid 01.30 la jag bara ned henen i vagnen utan att gunga och 15 mins runtknölande senare så sov hon till 6.

Själv fick jag titta på 2 tv-program på raken -första gången sedan hon föddes & gick & la mig 21.30 men kunde inte somna, Alice rör sig mycket när hon sover & mannen snarkade bredvid, skickade ut honom vid 23 snåret mn kunde iallafall inte somna så jag har nu skrivit första sidorna i min bok -Somris tycker jag ska skriva =), får se om jag får ner något i text oxå- vad vet jag det kanske blir en bok =).

GråtarDag

Idag har Jag en gråtardag & Alice med verkar det som.

Vi tog oss till mamma & pappa med nöd & näppe, Alice tokskrek efter halva vägen, somnade 10 min innan vi kom fram då vi avledde genom att svänga in på en grusväg. Alice älskar när det går fort -när jag åker själv med henne bara gasar jag -kör som en biltjuv. Men mannen han kör lugnt och bilskoleaktigt -skittrist tycker Alice & jag gapar "men tryck på då för fan" från baksätet.

När vi kom fram fick Alice lite tutte & sen somnade hon, men vaknade av allt ljud efter 1 timme& ville inte somna om, försökte söva henne en gång till men de är ju så smidiga i min familj, min äldsta syster skrikpratar lixom hennes yngsta dotter & pappa kom in två gånger & gapade i huset till mannen & svågern -"Nu är kaffet serverat" så sen var det kört. Vi packade ihop och åkte ganska snart efter att Somris åkt till Svintoflickan. Min äldsta syster tiggde till sig två minuters Alicegos -stackars pluttan hon darrade när min syster tog henne. Min plutta är verkligen mammig!

Mamma började gråta innan  hon öppnat mitt kort & sen var det kört då tjurade hon högt i 15 minuter -det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig...

Hemresan blev ungefär som ditresan Alice tokskrek, efter halva vägen tog jag upp henne & då somnade hon i min famn. Här hemma bröt jag ihop. Mannen började tjata om vad vi skulle bjuda hans föräldrar på imorgon till lunch -mitt krav från början var att DE skulle ta med maten, men han tyckte vi kunde slänga ihop något enkelt och då sa jag att det fick bli mannen ansvar att planera, handla & laga -så vi rök ihop här hemma & sen kunde inte jag sluta gråta -allt kändes bara pissigt -Alice vill bara vara hemma, hon är jätte mammig & kommer inte till ro någon annastanns än hos mig -mannen kan inte ens gunga henne till sömns i vagnen för att vi inte gör lika.

& på måndag ska Alice & jag följa med mamma till neurologen och resan dit känns redan panik i mitt bröst så då tjura jag lite över det. & om 2 veckor ska vi ner till sommarhuset & fira att svärmor fyller 50 år och det är meningen att jag, Alice & svärmor ska åka ned lite tidigare men det känns inte aktuellt längre & då tjura jag lite över det.

Som tur var för mannens del -så kom han precis hem med en jättefin och stor MOrs Dag bukett -tur för honom annars hade jag nog börjat leta efter den där ettan i stan som min mamma alltid tjatade om när vi var små att hon ville ha =)

Tröttis mamma

Igår var jag såååå TRÖTT! Gick runt som i en dimma och varje gång jag skulle lägga mig för att vila så började Alice knöla i vagnen. Hon sov oroligt båda eftermiddags passen, så det blev mest till att passa henne så hon skulle få någon slurk sömn.

Han iallafall hämta Mors Dag presenten, vi beställde via internet i år, bluebox -ursnabb leverans. Så nu är paketen inslagna & redo att lämnas över. & så scapade jag ihop ett kort ifrån mig till mamma oxå där jag skrev några personliga rader..

Igår kväll gick mannen runt med Alice så jag fick duscha & han bytte sängkläder -för det luktade spyor om allt & sen gunga han vagn så jag fick vila lite. Vid 21.30 tog jag in henne till mig och gungade vidare och 22 så sov hon. Igår knölade hon så mycket vid tuttarna och skrek och släppte och hade sig, så vi provade ersättning, hon fick väl i sig 15-20 ml, hon är så dålig på att tutta tuggar mest på nappen, men hon är intresserad, stirrar stint in i mina ögon och gapar stort när flaskan kommer, så det lossnar väl snart. & sen blev hon lugnare, så det är väl bara inse att det inte riktigt räcker till -jag behöver eftermiddags sömn för att få bättre kvällsmjölk -men när inte det blir av så blir det ersättning.

Idag känner jag mig som en ny människa, Alice sov 22-3, somnade om själv till 3.30 & sen 4-6 6.30-9. Vid 4.30 skickade jag ut den stora snarkaren till soffan -han är förkyld och det gör ju inte saken bättre. Men den lilla snarkaren fick jag ha tätt intill mig snarkandes i örat.

Idag har vi varit hos BVC-läkaren, det var en stackars ST-läkare som fick undersöka Alice -det var mitt i hennes sovtid, så hon var helt galen -stetoskopet var ingen favorit och allt detta jäkla kollande på höfterna -tycker att det ska räcka att säga att ortopeden kollat med Ul och sagt att de är ok. Alice skrek ST -läkaren svettades och den "riktiga" läkaren småfnissa i bakgrunden. han tyckte vi skulel fortsätta med ersättning kvällstid för husfriden skull. Alice kräks mycket slem så de lyssnade extra noga på lungor som lät fint , men vips fick de se en slemspya, de tror att det är mjölk+skrik=slem, men hon kan ju vakna och spy slem på morgonen utan att gråta, så det ska hållas koll på i fortsättningen.

Trodde mina böcker skulle komma idag -men icke.

Just nu är Somris påväg mot mamsen -imorgon ska vi ses! Yippi!

Altantak & bebis i påse

Igår (onsdag) var mannen hemma hela dagen och byggde takstomme till altanen. Alice och jag hade ljudisolerat sovrummet en smula och boade in oss där. Tänkte att hon som vaknar av minsta lilla tassning inte skulle sova någonting på hela dagen, men pytsan heller. Hon sov som en stock instängd i sovrummet 12-14 och 15-18.

Vid 13.00 kom mamma och pappa. Pappa hoppade direkt i snickarbrallorna och hjälpte mannen. De kompar bra -som mamma säger & stundtals hördes både ett och annat asgarv därutefrån. Sa vid något tillfälle till mamma "Värst vad de har roligt då" hihi.


Mamma fick komma på ett villkor -att hon fixade fika & middag & att hon åkte på stan och shoppade åt mig. Så jag hade skrivit i ordning en lång lista åt henne och hennes kommentar till den var "Å fy fan". Men två timmar senare kom hon hem med: gröna hängsel puff-sommarbyxor till Alice med matchande solhatt, 2 bodies, 2 pyjamas, strumpor, 2 leggings till mig (vita och ceriserosa). inotyol, och ansiktskräm och ögonkräm till mig. Perfekt!


Alice han fira av ett jättesmajl till sin morfar när hon var vaken mellan 14-15. & mamma väntade spänt på att hon skulle vakna & då fick hon se henne skratta och prata och bubbla med mig på skötbordet -hon är så söt vår lilla sessa. & så fick mamma hålla henne en ministund och då han hon kräkas lite på mamma där hon låg tryggt mot mammas bröst. Vi åt gryta med potatis och chokladmousse & jordgubbar (inte jag -vågar inte & tänkte endast fuska runt midsommar med svenska) till efterrätt. Lagom till efterrätten ledsnade Alice och började gallskrika och hon ville inte vara hos mig, inte i vagnen, inte hos mannen och tillslut gav jag henne mer tutte tills hon fräsande spottade ut den och så slutligen när mamma och pappa packat ihop och stod i dörren tvärslocknade hon mitt i ett gallskrik -gumsan. Så hon och jag myste i fåtöljen framför Vänner. Alice har inte velat sova på oss på ett tag & nu saknar man det så jag passade på att ta lite mys. Men som vanligt vaknade hon efter 15-20 min. & kom inte till ro igen förrän 23.


Somris & jag pratade om att våra barn är värre än Skalmans ät & sovklocka:

När mamma ska äta: VAKNA

När mamma lämnar huset: VAKNA

När mamma tilslut kapitulerat & flyttat kudden till fotänden och lagt sig skavfötters med mannen för att kunna rycka ut handen till en skitsnabb vagngungning: SOVA


Kändes superskönt att kunna följa Alice vilja igår trots bygge och besök. På lördag kommer eldprovet -att hålla samma när vi åker bort -ska fira Mors dag hos mamma på lördag & Svärmor kommer hit på söndag -med medtagen mat & fika såklart =)


Igår fick Alice ha sovpåse -som hon fått av min moster. Det tyckte mannen var jättegulligt & gick & kalla henen bebispåsen & när de bytte bajsblöja hörde jga inifrån skötbordet "Nämen fanns det en bebis i påsen" hihi.

 Nämen det finns en bebis i påsen!!!
 Alice har tröttnat på alla nya kläder & relaxar i Viktors gamla avlgada -tack så mycket kusinvitamin

 Gröna hängsel-puffbyxor -ska ses på, men Alice får vara modell vid något annat tillfälle


Läkarbesök & hemmapappa

Det är som att Alice behöver en powernap för att orka gå & lägga sig. Vid 20 är hon så trött så hon inte orkar äta påfyllning och knappt inte kommer till ro. Igår gunga vi gungstol & hon sov 30 min, sen går det bra att äta mer mat, vara vaken en liten stund & sen gå & lägga sig. Igår somnade hon 22 i sin vagn. När hon vaknade i natt var klockan 3 & 3.15 så somnade hon mitt i en rapning. Vi har ju mörkt i sovrummet, så jag dutta och dutta med bröstvårtan mot hennes mun & tyckte "fasen vad konstigt att hon inte tar den" men då sov hon lillråttan. Vid 4.40 knölade hon sovandes runt så mycket i sängen så jag la till henne blundandes vi tutten & så slurka hon en stund & 5 sov hon lugnt fram till 7. Då gick vi upp, gjorde morgon med nya kläder & jag fick mig en dusch och göra i ordning frukost innan hon ville hoppa i vagnen igen. Numer intas frukost ståendes gungandes vagn =)

Har övergått från hårt till mjukt bröd på morgonen och då står jag mig till lunch. Delikatobollar orsakar antagligen Alice magont för två kvällar när jag ätit det (ja,ja jag kunde inte stå emot dem) på eftermiddagen så har hon haft ont i magen & krånglat på kvällen, men igår stod jag emot trycket -ok jag åt 10 digestivkex istället & då hade hon inte ont på kvällen. Så det är väl bara vinka by by till de där 10 delikatobollarna i kylen & se dem slinka ned i mannens mage...

Idag var jag hos läkaren -uppföljning efter förlossningen. Mannen var hemam med Alice för att hon skulel få det lugnare. Han hade lovat komma hem 9.45 och inte en sekund senare, när tror ni han dyker upp? Jo 10.00 & då ska jag lämna över, visa var mjölk och ersättning finns samt åka till sjukhuset, parkera och ta mig upp till vån 6 för att anmäla mig i kassan innan 10.15 -han är verkligen hjälpsam när det gäller "anti stress perioden". Jag sa åt honom att om 15-30 min börjar Alice gnälla -då är hon trött & ska bums ner i vagnen och sova -annars blir hon övertrött & kommer bara skrika. ja, ja säger han.

Läkarbesöket gick väl bra. Lite förlossningsprat & gyn-undersökning. Med var en manlig läkare som gjorde praktik på gyn -han satt tyst som en mus under samtalet & tittade på sina knäppta händer, men när jag låg i gynstolen med kalufsen i vädret -då vakna han till & intog bästa utsiktsplats -sedan vinkade han så glatt hej då. Läkaren sa att man inte kunde få mens förrän tidigast 6v efter födseln & om det är mens vet vi det inte förrän om 4 veckor. Jag är helt säker på att det är det, Alice är ju 1 vecka sen & om man räknar från BF så har det gått 6 v.

När jag kom hem skrek Alice för full hals & hade så gjort 30 av 60 min jag varit borta. Jag frågade mannen om han försökt söva henen & det påstod han. Så jag provade tutten som hon totalvägrade så då stoppa jag henne i vagnen & vips sov hon på 10 gungningar -lixom jag säger som mannens favorit sångerska Linda Bengtzing HUR SVÅRT KAN DET VA?

Innan han åkte fick han en avhyvling för att han inte passar tiderna - det orsakar mig stressmoment & på så sätt påverkar det Alice så jag sa åt honom att om Alice är viktigare än hans jobb så gör han aldrig om det igen.


Min nya kompis

Det tog ett tag men nu är vi polers- den gamla gungstolen och jag. Med pilatesbollen som fotpall & uppiffning med fårskinn & huvudstöd, så är vi ett bra team gungstolen & jag -idag har vi sövt Alice tre gånger. *nöjd*

image478

Konstigt...

Igår kväll nattade jag Alice vid 20 som vanligt, men hon hade ont i magen, så jag bar runt henne i mag-ont-ställning dvs ligger på mage över min underarm & vips så kom det onda ut bakvägen & så fick hon en minislurk till & så ner i vagnen där hon somnade innan jag han gunga henne & sov så tyst att vi fick sticka ner huvudet bra långt innan vi kände livstecken. & då var klockan 20.45, först kändes det ju urskönt att hon somnat så tidigt för natten. Jag tog lite datortid & gjorde mig i ordning för natten. Gick & la mig vid 22, men inte kunde jag somna. Vid 23 saknade jag henne så mycket att jag var tvungen att gå ut till henne och mannen (mannen skulle ta med vagnen in när han gick & la sig) & titta på henne. Strax därefter kom de in & jag kunde somna & Alice fortsatte sova till 00.30.

Imorse mellan 4-6 har Alice haft spykalas, jag misstänker att det var för att hon så glupskt satte i sig nattmålet vid 00.30 utan att rapa som det blev för mycket luft i magen som tillslut ville ut. Kl. 6 var hon helt slut & somnade på tre vagngungningar. Hon vaknade 7.30 som gamla vanliga mammas-ulliga-gulliga -unge (brukar kalla henne det när vi byter blöja för hon har så luden rumpa) & skrattade och bubblade. Mannen har lärt henne att skratta såfort spyhanduken närmar sig munnen -det blir ju ett antal torkningar med skratt per dag =) Nu sover hon igen.

image476
Jag & min ulliga-gulliga-unge

Igår shoppa jag loss på bokus.com -jag har blivit flitig online-shoppare som mamma, det blev:

* Barnaliv -Anna Wahlgren
* Sova hela natten - Anna Wahlgren
* Hur du överlever första året som mamma -?

Gungstolen har anlänt -tyvärr vet jag inte om jag gillar den. Den är lixom för brant gungning på, först håller jag på att slå ihjäl mig när jag kliver i, skiter på mig av räddsla då jag tar första gungtaget & sedan får jag inte upp någon fart -ska prova med fotpall idag & se om jag får till ett bättre gung -igår fick mannen stå & putta på =)

Mannen började tjat om "vuxenmys" igår igen -så då satte jag upp en lista på krav:
*Hänga tvätten
*Plocka ur diskmaskinen
*Tömma blöjhinkn
*Torka av diskbänken -varje dag
*Ställa in matlådan i diskmaskinen -varje dag
*Lägga sin tvätt i tvättkoreg -varje dag
*Gå & klippa sig -för han ser förjävlig ut i huvudet & förut har jag klippt honom -men nu sen vi fått Alice har jag satt stopp för det, min "egen tid" då Alice sover ska inte gå till att klippa honom när han så enkelt kan ta en timme och åka från jobbet & klippa sig som både hans far & bror gör -men mannen tror att företaget rasar sönder & samman om inte han infinner sig där varje sekund. Det roliga var att 2 sek efter min kravlista -stod han & hängde tvätten.

image477

Tårar av skratt & pajbesvikelse...

Evelina - jag tyckte oxå pajen lät skita smarrig, så snacka om besvikelse, jag vet inte om jag lyckades ha den inne i ugnen för länge, eller om bananerna var för omogna, men god det var det inte så värst. Satt fast som klistrad i formen och lite småtorr och smaklös - trist. Men cocosprickarna var goda. Nästa gång jag ger mig på att baka blir det ett säkert kort -kladdkaka!

image475

Alice verkar ha fått pippi på att vakna efter 20 nattningen, hon är verkligen trött då, så jag tar henne inte för tidigt. Hon somnade så snällt igår i sin vagn, men 45 min senare vaknade hon. Då satte jag mannen i "arbete" han fick göra henne klar för natten och gå runt med henne medan jag plockade & gjorde mig i ordning. Sen sövde jag henne vid 21.30 och lämnade över henne till mannen som ville ha kvällsmyset med sovande Alice i famnen. Själv hoppade jag i säng och han precis öppna Mama, när Alice insett att det var hos pappa hon sov -inte hos mamma. Så mammagrisen langades in med ett illtjut till mig & fick tutta sig till sömns.

När mannen vankade med Alice så kom han in med ett smärtsamt grin i ansiktet, hans höft hade låst sig eller som han sa "jag tror jag fått en propp i benet" & haltade omkring -jag kunde inte hålla mig för skratt, så där stod jag och skrattade tyst som en mus så tårarna rann medan han haltade omkring.

Idag får vi hemleverans av gungstolen -tjejen som ska sälja den ville lämna över den hos oss, inte mig emot. Så förhoppningsvis sitter jag & gungar gungstol med Alice ikväll framför tv:n.



Här är kläderna som anlände från h&m, ja allt utom den svarta klänningen (bild 4) för den kommer i juni.

Upptäckte till min förtjusning att vågen börjar peka nedåt igen, 1kg ner sedan Alice och jag tog stresstimeout, så hela min kropp var nog i olag. 6 kg kvar till inskrivningsvikten. & ska jag vara riktigt noga så ska ytterligare 2 kg bort på det, men det beror på hur kroppen formar sig och kläderna sitter.

Det första mordet...

Igår kväll kom första mordkänsla - jag slet som ett djur för att få en övertrött Alice (mannens fel då han låtit henne piggna till efter att ha somnat för natten en gång & därtill börjat busa med henne) att sova. & inifrån sovrummet ligger han med kläderna på -på sängen & snarkar så fönsterrutorna skallrar. Tillslut hade jag retat mig så jävligt att jag gick in & vred om stortån på honom & väste "Du ger fan i att ligga här & snarka". Efter 10 min tjutande inne på toan (hormoner, hormoner, hormoner) tog jag skrikande Alice från mannen & stängde in oss i sovrummet där hon fick snutta tills hon somnade & mannen fick sova på soffan till 2 då hon vaknade.

Är nästan säker på att blödningen är mens & isåfall så har jag fått tillbaka min mensvärk - har inte haft mensvärk på 3 år tills jag blev gravid.

Idag ville jag åka & handla på ICA både för att få luft & för att kyl & frys ekade tomt, så jag matade Alice & sövde henne i sin vagn innan jag åkte & instruerade mannen hur han skulle göra om hon gav ifrån sig minsta lilla pip -han stod där bara & flina & ville inte alls lyssna på mig, så när jag kom hem stod han med vaken Alice som endast sovit 2 min från att jag åkte. Så återigen blev det instängning i sovrummet & så sov hon i 2timmar. Mannen åkte till företaget & hjälpte min syster + man med material till deras altan.

Idag har Alice sovit så mycket så jag har till & med hunnit baka den enklaste kakan jag bakat -hittade den i ICA´s buffé tidning

Banan&cocospaj

Rör ihop:

2,5dl socker
2,5dl mjöl
2,5dl grädde

Häll i rund ugnsform (smörad & bröad)

Skiva 1-2bananer & tryck ned i smeten
Häll över riven kokos

Grädda i ugn 200 grader i 50-60 min garnera med mer cocos, riven choklad & cocosprickar

Idag har jag hämtat ut mitt H&M paket - är jättenöjd & för första gången har jag hittat ett par ballerinaskor som känns sköna -nöjd!

Mannen har lagat oxfilé med klyftpotatis & bearneisås, jag har fixat salladen & så blir det banankakan/pajen till efterrätt -om Alice tillåter =)

Idag har jag en sovande bebis...

Natten gick utmärkt. Alice sov på sin pappa mellan 20-23 & sen sov hon till 7.15 på tre amningar. Då gick vi upp en stund & sen somnade hon om vid 8-10, sov en minislurk mellan 10.30-11 & sen vid 12 gick vi ut på promenad. Jag sövde henne i vagnen inne -ville inte utsätta henne för fler panikskriks promenader & det gick utmärkt, hon gnydde lite på ICA men somna om igen och sov här hemma i entrén till 14.15 & nu somnade hon om vid 16 igen. De vakenstunder hon haft har hon legat i mitt knä och jollrat & skrattat eller bytt blöja och legat och bajsat på skötbordet medan jag hängde tvätt & hon tittade på sin musikmobil -konstigt den är lika intressant även om jag numer inte drar upp den så den spelar & snurrar. Vi får se det kanske blir vakennatten från helvetet -men just nu känns det som jag är tillräckligt utvilad för att fixa även det -jag har passat på att sova & vila och läsa medan hon sovit & mailat med Somris förstås. En annan sak jag tänkt på är att hon inte alls spytt lika mycket i dag som hon brukar -brukar byta kläder på henne minst 2 ggr om dagen pga av sjöblöta bodiesar -idag har jag bytt en gång pga av bajs. Numer läcker de både i ryggen och vid magen -eftersom att Alice sover på magen. Varför finns det inga läckagefria blöjor?!

Igår när jag kom till BM låg Alice på magen i sin vagn och hon utbrast -"Vad roligt att se att hon sover på magen & att DU tillåter henne sova som hon vill! ", jag svarade lite osäkert "Tycker du? Jag är skitnervös" hon sa " Nä det ska du inte vara -vill hon sova på mage så ska hon sova på mage, hade den där fåniga "regeln" kommit när jag fick barn hade aldrig mina döttrar sovit" sa hon. Så nu känner jag mig tryggare i det. I natt låg Alice på rygg mellan oss & hon sov även om hon fäktade som en galning med armar och ben -så efter 1 timmes små smällar av minihänder i ansiktet & inte en blund i mamamögat så vände jag runt henne på mage -då drog hon en djup suck & somnade som en stock & sov i 2 timmar till. Så det är bara inse - Alice är en magtjej.

BM sa att jag skulle se Alice tre första månader som en förlängning av graviiteten -då ska jag inte hitta på så mycket mer än amma -äta -sova-dricka. Så det är bara att finna sig i det känner jag -det är tre månader av mitt och Alice liv som säkerligen kommer betyda mycket i trygghet lång tid framöver. Kändes som om ett lugn föll över mig efter BM besöket igår och jag hade någon annans ord att stötta mig på när jag avbokar besökare & även kan säga nej till ivrigt villiga Alice-hållare.

Är bara min äldsta syster som inte fattade riktigt allvaret i Alice -nedstressnings period utan tyckte hon kunde komma -bara en liten stund ändå. Hon sa häromdagen att det var så roligt att Alice var så lik hennes egen dotter i den åldern - en bestämd ung dam som vet vad hon vill. Hm... ja hon ville ha en lugnare mamma som ägnade sig helhjärtat åt henne & det ville säkerligen min systerdotter oxå -så hon kanske fick sig en tankeställare nu.
Jag är glad att jag har en förstående mamma -som längtar men ändå håller sig borta & en svärmor som själv ringde om ett träff men sa "Det känns ju inte aktuellt just nu" & det var superskönt.

Gungstolen finns kvar -så den ska vi kika på i helgen -hoppas den är lika fin som på bilden. Fia -jag vet ju inte var du bor - du kan väl maila mig om du kan tänkas bo i närheten av mig - [email protected] känns ju onödigt att åka över halva Sverige för att hämta en gungstol =)

Nu ska jag bara vara MAMMA

Fick mig en tankeställare hos min BM idag. HOn talade om för mig vad jag nog innerst inne vetat -jag gör för mycket, tackar ja till för mycket, har för mycket besök och förösker forma Alice efter mitt liv istället för att forma mig efter Alice. BM tror att Alice vakenhet beror på överstimulans dvs för mycket intryck per dag, nya ansikten, musikmobiler, babygym mm & en stressad mamma som stressar Alice - en mamma som tror hon ska hinna med allt hon tidigare han med i sitt liv -fast hon har en bebis. Så nu har vi sanerat huset på leksaker & avbokat alla besök (med undantag för Mors Dag). Nästa veckan har jag ett läkarbesök -då ska mannen vara hemma med Alice och sen så ska Alice på 6 v kontroll på BVC -det får vara nog så. har redan fått en förfrågan - "det gör väl ingen om jag kommer en liten stund" -jo det gör det. Så nu är det nej tack till ALLA.


Alice är nakenfis

BM kontrollerade mitt klipp, det var som vi misstänkt här hemma. Inre blygläppen är fäst en smula för högt upp på yttreblygläppen vilket gör att det stramar. Det är fortfarande hård ärrvävnad och kan vara så upp till ett halvår. Om jag fortfarande har ont efter 6mån så blir det ny kontroll och ev. operation.


Nu var det sluttittat på bamse och vargen

Blödningen ska avvaktas 1 vecka -är det inte slut då så blir det kontroll med ultraljud. Läkaren trodde det var mer avslag snarare än mens (fick just veta att min äldsta syster fick mens efter 1 månad) och infektion. Så vi avvaktar och ser.

image466
Alice & hennes Mormor

Om jag inte är lika flitig bloggare ett tag framöver så vet ni vad jag gör - jag är mamma! Ska boa in mig med Alice här i 2 veckor, äta duktigt, dricka mycket, amma, njuta och ta en & annan promenad om Alice vill.


Usch vad ljus Mormor har det i uterummet

Ortoped, flaska, socker & BM...

Igår nattade jag Alice i sin vagn -hon somnade 20.00 & döm om vår förvåning när hon inte vaknade förrän 01, somna om efter mat vid 02, vaknade 05, somnade om 07 efter att hon legat som en mäla över mig mage och pruttat samtidigt som hon tyckte mannen var jätterolig. Vår duktiga lilla trollunge!

Mamma fick Alice att somna i gungstolen igår, så jag kikade lite på Blocket och hittade en svart, stor fin gungstol som jag ska ringa på & förhoppningsvis köpa -har velat haft en gammal fin gungstol länge, så om inte Alice gillar den så kommer iallafall jag gilla den.

Flaskmatning
Vi ska försöka introducera flaskan för Alice, men jag känner att det är svårt att hinna med. Mannen är ju hemma så lite och kvällarna som äntligen börjat fungera så bra -de vill jag inte riktigt störa. Så jag börjar med att försöka låta henne leka med flaskan när hon inte är akuthungrig, men heller inte mätt & se om hon lyckas ta den då. Jag har ju fått i henne ersättning med flaska 2 gånger.  En av mamamvännerna igår hade lyckats ge flaska åt sitt barn på det sättet. Annars får mannen ta ett av morgonmålen kanske 5 målet innan han åker och jobbar ett tag.

Socker:
Att doppa nappflaskan i nyponsoppa är inget alternativ för mig- tror som någon sa att de kan vara ett knep för större barn, men för en 5 veckors bebis känns det som sista alternativet för vår del. Jag ska försöka hålla Alice undan socker så länge som möjligt. Min äldsta syster har fött upp sina barn på Coca Cola och godis och resultatet av det är inte vad jag vill ha -inte bara den "falska energin" & brist på intag av riktig mat -energi får de ju ändå så det räcker utan även hål i flera tänder, mjölktänder som riktiga tänder när man är 7 år -det vill jag bara inte ha på Alice. Jag har även sett att det går hålla dem från sött- våra vänner med 2 pojkar på 1 & 3 de nöjer sig med mjölk/vatten till maten och fruktbitar då vi andra vuxna dricker läsk & skickar chokladaskar & godisskålar över huvudet på dem. Kan de så kan vi.

Vikt:
Det verkar vara en trend bland oss nyblivna mammor att först rasar kilona & sen står vågen still, men sötsug och annat slår till & vips har man börjat gå upp igen. Jag har stått stilla i 3 veckor & jag misstänker att det beror på Ica-cider, saft, delikatobollar & chips. Så nu har jag bestämt mig för att introducera fredags & lördags godis & läskdrickande igen & har köpt hem keso och skurit fruktsallad i en stor skål i kylen. För äta ska jag göra, men jag ska försöka göra lite klokare val. Mat lockar tyvärr inte nämnvärt - men det blir nog bättre om jag tar bort "skräpet". De andra mammor kände likadant - fikabröd och godis -men inget sug efter mat.

Otopeden:
Idag var vi äntligen hos ortopeden -rätt tid och dag denna gången. Jag matade på henen till utsatt tid ,men såklart var de försenade 40 min så hon han somna innan vi skulle in -blev toknervös över att proceduren skulle behövas göras om igen. Men med Ul var det inte lika känsligt att hon skulle vara avslappnad -så undersökningen gick bra under lite skrik och det konstaterades att höfterna var som de skulle och hon slipper skena!

BM
Imorgon har jag fått tid hos min BM. Tycker det känns som mitt klipp läkt fel -bäst att kolla upp så snabbt som möjligt. har även börjat komma blod i avslaget igen och det suger i magen igen när jag ammar - är rädd för ny livmoderinfektion, men BM jag pratade med trodde det kunde vara mens som börjat redan -kul jul.

Mammamys & mamma besök

Tack för alla bra tips och peppning om amning och flaska -värderas högt!

Idag har mannen varit ledig -han passade på när jag behövde bilen så han kunde ägna sig åt vår altan -den ska få tak & såsmåningom glasas in. Förra året kunde vi använda den 2 kvällar och en dag -då den inte hade tak så det har känts som prio ett här inför sommaren. Gräsmatta och sånt skit det behöver jag inte i år heller =). Han ligger fortfarande på knä därute nu kl. 20.00 och oljar trallen.

Jag tog med Alice tilll min hemstad, 10 kom vi iväg och rullade in på mammas garageuppfart klockan 10.45 och möttes av en storgråtande mamma/mormor -hon hade längtat så och blev så glad. Alice hade sin vakenperiod, hon är inte så rolig när hon är småtrött men för pigg för att sova -så vi fick turas om att underhålla henne. Mamma hade lagat fläskfilégryta med risnudlar -så jag fick äta först och sen åt mamma. Såg att hon smugglade bort sina nudlar - det gick väl inte längre... & sen fick jag fruktsallad och glass till efterrätt. Mamma sövde Alice i gungstolen, men sen när hon la ner henen i vagnen så vaknade hon såklart. Så jag bestämde mig för att ta bilen ner på stan & tur var det för hon somnade som en stock i bilen och gick att flytta över till vagnen & där osv hon sedan vidare genom hela fikat.

Ja jag hade däjt med 4 mammor + barn idag -jätteroligt. Alice skötte sig exemplariskt sov när vi träffades och sov 2 timmar till så jag fick fika och prata med bara lite vagngung, vaknade med ett leende, fick sin mat & skratta lite till. Sen blev hon trött och började gallskrika så då packade jag ihop och när jag startade bilen då slocknade hon och sov ända tills vi kom in på vår gata här hemma.
Idag träffade jag en av mina bästa vänner med sin 6 månaders O, han höll låda hel tiden, var egentligen trött så han började med att skratta och tjoa som en galning för att sen gallskrika av trötthet, enda gången han var tyst och nöjd var när någon av bebisarna skrek. Sen var det en gammal brevvän till mig med sin A 2 månader, han sov som en stock hade sovit 6 timmar, fick 2dl ersättning och somnade om -men han hade den mest nervösa mamman, hon var ute för första gången på fika själv. & kände sig ledsen och utanför pga av att hon flaskmatar, men vi gjorde vårt bästa för att stötta henne. Sen har vi en gammal partykompis till mig med 2 månaders H, han är ännu mer vaken än Alice, stora mörka ögon och hur söt som helst, men envis som synden för sova det ska han minsann inte göra mer än 6 timmar på natten =) Så hans mamma gick lite med honom i vagnen, hade honom i knät och hade hittat en hoppmetod med benen som höll honom tyst nästan hela tiden. & så var det en tjej som var kompis med en av de andra tjejerna hon hade 4 mån gamla M som var en trött och liten tjej -vägde lika mycket som Alice och satt tyst som en mus hos sin mamam hela tiden och slocknade tillslut med huvudet framstupa -hur söt som helst men jättedålig på att äta.
Vi har ventilerat allt från förlossning till sambosar & avslag och amning och vikt -bestämde oss för att ses snart igen.

Just nu ligger Alice och sover, hon ville inte sova i sängen och inte hos mig så provade jag mage i vagnen och där sover hon nu som en stock -lillgrodan.

Ännu ingen mordlust...

Alva: tack för varningen -visste inte att de där hormonerna kunde spöka så mycket -än har jag inte känt någon lust för att mörda även om jag kan vara betydligt mer irriterad på honom nu är för någon vecka sedan. Som igår när vi skulle åka till min syster. Jag matar Alice, packar hennes väska, fixar och donar -allt han behöver göra är att se till att bilen är sval och att vagnen är i bilen. Med Alice måste man skynda på lite, gränsen mellan tröttskrik som övergår i otröstlig övertrötthet eller sömn är hårfin, men han segar sig som attan och jag får vara på honom hela tiden. När vi ska åka så har han packat ut skötväskan -där husnycklarna ligger *smarto* & jag frågar "Du har väl lagt skötväskan I bilen" & då menar jag i baksätet där jag ska sitta med Alice & inte på taket eller i trädgården eller någon annastanns. "Ja det är väl klart" svarar han & skrattar som om jag vore dum i huvudet, men när vi väl kommer ut så ligger skötväskan i bagaget. & tror ni inte att han återigen lägger den i bagaget när vi ska åka hem igen. *suck*

Idag är det svalare ute -så skönt! Ska nog skjuta lite på promenaden och ta den framåt eftermiddagen då Alice brukar sova i vår famn & se om hon kommer till ro i vagnen igen. Igår tog vi en kvällspromenad med jätte trött Alice, men hon vägrade somna i vagnen och tillslut fick jag bära henne för hon vägrade bli buren av mannen & då somnade hon på min axel -men att lägga ner henne - det ska ni inte tro att det går. Så när vi kom hem var klockan 21 & då blev det nattning med liggande amning i sängen istället. Hon har totalvägrat bli buren och sova hos mannen på kvällen de senaste två kvällarna & jag orkar inte bära omkring på henne både dagtid och kvällstid & känner mig ledsen över att "min kväll" går förlorad -det har ju varit min enda "egentid" någon timme med dusch, dator & sömn innan Alice & mannen kommer till sängen. Nu hoppas kvällsduschen över -blir en raggardusch medan amnnen går med smågråtande Alice -väldigt njtningsfullt.

Då kommer vi in på amning, jag är inte så förtjust i att amma, jag räknar redan ner -3mån kvar av helamning, 5-6 mån kvar av stödamning. Jag har så himla mycket annat jag vil göra än att bara låta mig sitta i soffan och vara en mjölkmaskin. Jag som i hela mitt liv varit beroende av att vara så mycket själv för att må bra -mår inte bra av att amma. Alice blir så himla mammig -jag är den enda som får söva henne om hon inte är i det närmaste medvetslös när mannen tar över henne någon enstaka gång nattetid/morgon. & jag känner att jag inte riktigt har orken att gulla & prata och gosa med henne förutom när hon ammas -även om jag gör det för att hon ska vara nöjd. Vi ska försöka introducera flaska -hittills har hon ju inte tagit den, man har mer fått hälla i ersättning ur flaskan. Om någon har ett bra tips på att få bebisar att ta flaska -please dela med er! Jag kommer självklart fortsätta amma, men jag känner att vetskapen om att hon KAN ta flaska skulle få mig att må mycket bättre.

Natten har gått bra Alice sov mellan 22-01 (& sen 01.15-03 -03.30-06-07-9 & 10-?), var jättetrött & snutta bara en liten slurk innan hon somnade som en stock igen. Själv låg jag vaken med svettvallningar & fick låna spyhandduken igen för att torka torrt, messade lite med vaken Somris & sen låg jag & vacktade Alice, mannen sov en smula oroligt & snodde runt i sängen & varje gång trodde jag det var Alice som sparka & fäkta & vände mig för att titta men hon låg där så lugnt & sov. & så fick jag så jäklarns ont i höger tutten så när hon vaknade efter bara 1,5h var jag världens lyckligaste över en hungrig Alice som vaknat så snart =). Känner fortfarande av lite i tutten så hon har fått suga ur ordentligt & sen har jag pumpat & tuttvärmarna har åkt på igen. Misstänker att det beror på att jag ammade i lite småfläktande vind igår + inte använt värmarna på 2 dagar då jag hållt på att svettas ihjäl av dem. Men idag är det svalare så idag får de vara på.

Söndagstrött

Igår jobbade mannen. Hade tänkt gå med Alice och handla på ICA men hon bara gallskrek ute i vagnen -var nog för varmt för henne, så jag vände och gick hem igen. Hon fick sova inne i vagnen på eftermiddagen. När mannen kom hem åt vi omelette till lunch och sen stack jag ned på stan. Både skönt att göra något själv och stressigt för man inte vill att Alice ska vakna därhemma och vara arg och hungrig.

Handlade presenter till mina syskonbarn en jättesöt klänning til E med puffkjol och en grå t-shirt med döskallar på till F & så ett attans dyrt te till min syster. & så köpte jag en skallra man kan sätta på Alice handled -läste att de ska ha skallra när de öppnar händerna och det har hon gjort, men det går ju inte frambringa en vanlig skallra vi hade som små i lagom storlek -så det fick bli handledsvarianten. Stannade även till på ICA för att veckohandla & när jag precis packat i alla varor kom jag på att jag glömde fläskfilén till kvällens grillspett -*suck* så jag stannade vid lilla ICA på vägen hem. Hemma sov Alice sött på mannens mage 30 min till.

På kvällen åt vi grillspett med klyftpotatis och fetaost/oliv keldasås & sen blev det Postkodmiljonären och Körslaget -men jag såg bara halva körslaget för Alice var så trött & kom inte till ro så jag nattade henne med liggande amning i sängen tillslut och den proceduren tog 1 timme & då var klockan 22 & dax för mig att oxå sova. natten gick bra & i morse sov jag till 9.15 & Alice till 10.30 efter en vaken period mellan 5-6.

Vid 11 åkte vi till min syster. De hade riggat upp parasollet på altanen, men Alice tyckte nog ändå att det var för varmt 6 så blåste det & det var lite läskigt. Så hon kom inte riktigt till ro, sov 30 min hos mig & 15 i sin vagn och sen somnade hon i bilen men bara 30 min, så nu sover hon på mannens  mage. Vi bjöds på kycklingsallad & en efterrätt som Leila hade gjort på tv. Till & med deras barn tyckte det var för varmt, killen frågade om han fick gå in & tjejen ville titta på film en stund. Min kropp tyckte oxå det var varmt, skona jag hade när jag åkte dit fick jag inte på mig när jag skulel åka hem & leggingsen skar in som attan i vaden. Det är nog första året jag önskat mig en lagom sval sommar =)

Idag känner jag mig lite små snäsig mot mannen och trött - tror det är söndagströttheten, att veta att nu är det 5 dagar innan det är helg igen, men det är klart mannen ska vara ledig hela tisdag och halva onsdag, så det blir nog en bra vecka. Nuförtiden är man nöjd och glad om man hinner med det mest primitiva: gå på toa, duscha & äta mat -allt annat är bonus, till och med sömn känns som en bonus, men Alice har än så länge aldrig krånglat mer än någon natt i taget så man vet att imorgon eller i övermorgon får jag sova eller så är man glad att man fick sova natten innan. Veckan är inte så uppbokad, tisdag ska jag till min hemstad på mamma-bebisträff & så ska jag hälsa på mamma & på onsdag ska vi till ortopeden & på torsdag ska jag gå en promenad med en granne -om det inte är tokhett.

Nu ska jag förberedea middagen blir baconlindad kyckling med ädelost & så ska jag filura på vad som ska serveras till, är så himla trött på potatis för tillfället...

Lite mer bilder...

 Lillgrodan på mage

image460
Alice i rosa klänning och trosor med ankstjärt!


Persilja, gräslök & smultron


Massa fina blommor -blomnamn är inte min grej...

image463
Utanför vår dörr

Blommor & kåtslag...

En fråga först: Hur mycket har ni låtit era små bebisar sova på sida och mage? Alice sover bäst på mage & då sover hon på oss, men nu har jag börjat lägga henne på mage ett pass på fm när jag har uppsikt över henne. Hon sover alltid på rygg på natten i sängen. På sida sover hon något pass dagtid om hon sover själv. Jag tror inte Alice kommer välja att sova på rygg när hon får välja själv. Läste i en bok att barn sover bäst på mage, men de då ska sova i en bullrig miljö så de inte slinker ned i ett medvetslöst tillstånd -självklart övervakade.

Igår hade vi en strålande dag. Inge stress, inga sysslor som fick släppas mitt i -utan mannen skötte Alice sömnstunder och lekte med henne. Jag fick sova ut på morgonen. Vi tog en promenad & åt lunch på vägen. Alice var tokvarm och tilsllut låg hon i bara bodien under vagnöverdraget -men hon tyckte nog även det var lite varmt för hon kom inte riktigt till ro. Så när vi kom hem fick hon mat och sen tog vi bilen och jag fick hoppa av vid Blomsterlandet och shoppade en massa blommor medan mannen åkte en sväng med Alice, men inte somnade hon för det. Sen blev jag avsläppt vid Coop och handlade Röding & färskpotatis mm & när jag kom ut då så sov hon, men hon vaknade såklart såfort bilen stannade på uppfarten -hopplösa lilla unge -kallar mannen henne för.

Jag som efter förlossningen fått en förmåga att lyckas bli nr 2 nödig på otroligt olämpliga ställen (nu var det Blosmterlandet och jag fick knipa rejält i kassan på Coop) rusade in och satte mig på toa & när jag var klar -då låg både mannen och Alice och sov i fåtöljen. Så jag flyttade ut alla krukor & blommor och min planteringsjord & fick klart alla krukor på ett kick -så himla skönt! mannen ska ta hem en piasavakvast idag som vi kan ha utomhus för det blir så mycket skräp på våra altaner och så ska vi olja altanen på baksidan innan vi ställer ut möblerna som de ska stå. Men vi är på G iallafall.
Vi fick ett litet plommonträd av ett par kompisar förra valborg -ni skulle sett deras miner här på trappen när de kom hit med trädet "vi tänkte bidra till eran trdägår -men ni har ju ingen trädgår" så förra året var det ett evigt vattnande på det där trädet & varje helg sa vi "vi måste köpa en stor kruka så inte plommonträdet dör",  sen blev jag ju gravid och då släppte jag ju allt vad blommor heter så trädet så lite små hängigt ut tillslut, men tror ni inte det är fullt av gröna blad därute nu, nedstoppat i en jordhög lite provisoriskt.

Alice sov i 3 timmar så jag hade plötligt så mycket tid att jag tillslut inte visste vad jag skulel göra -jag läste i en barnbok om utvecklingsstaier och ska nu köpa skallra -det ska de tydligen ha när de har öppnat händerna & jag läste om sömn och sövning mm.

När Alice vaknade gjorde mannen mat -grillad rödingfilé med färskpotatis och citron&dillsås & till efterrätt hade jag gjort citronfromage med bärsås och färska hallon (skitdyra 29.90 för 500g -men ack så goda). Alice satt i babysittern medan vi åt och sen kunde vi titta på tv när hon ammades, eller tittade hon oxå & tillslut så somnade hon vid 22. Då jgick jag och la mig & vid 23 kom mannen & Alice oxå in. Natten har varit sisådär -Alice har sovit skapligt 22-01-03-05-06, men jag har nästan svettats ihjäl -fick låna hennes spyhandduk för att torka svetten som rann melln tuttarna och i nacken och vid halsen -idag ska vintertäcken bort och sommartäckena fram. Svetten-Är detta ett amningssymtom? efter graviditetssymtom? Eller är det bara jag?

Nu när avslaget börjat sluta -kanske har högst en vecka kvar ser det ut som kommer tankarna på sex. Mannen han har varit som galen ända sedan vi kom hem från BB. Tar på sig sina lycrakalsonger som han själv säger att "han får en sjuhelsikes dase i" -jag ser ingen skillnad. Igår när jag målat naglarna kom han & tröck sig emot mig så det slutade med att han trampat av färgen på ena stortån och fick en lila strumpa & jag fick måla om & jag stod & skrattade så tårarna sprutade för han är så hopplös för tillfället. & hans godnattsång för Alice -när han går och vaggar henne är en Linda Bengtzing låt som lyder " Ut ur drömmarna, så grannarna vaknar ,jag vet att dom saknar , det vi har, jag låter nog mer än du, men vad gör de för de ska ju ändå upp och jobba snart" . *suck*
Men nu när han tjatar eller duttar med snoppen mot mig så säger jag " Det är bara du förbereder - när avslaget är slut så blir det inget sex innan du har fixat kondomer" -då blev det genast mycket jobbigare för honom. Känns ju som man är 15 igen och ska behöva traggla med de där, men Alice blev ju till på "the first fuck" (jag tog ut spiralen 11 juli & 27juli hade vi plus på stickan) så här kommer det inte chansas inte. Alice var nog bara en ren lyckoträff, men jag vägrar stå här med ett plus av "misstag" bara för man slarvat med skydd - Alice ska få syskon om det fungerar, men för mig får det gärna dröja läääänge än.

Nä nu ska jag nog passa på att ta en dusch -lilltrollet snarkar och sover i sin vagn.

Lite bilder...

image456

Alice skrattar



Alice ballerina strumpor

Idag är vi lediga alla tre

Igår blev en knä-Alice dag. Det blri ofta så när man stör hennes sov och mattider. Vi hade tid hos BVC kl.10.30 och när hon inte ville sova morgon sömnen vid 8, så fick hon ligga och kika när jag gjorde mig i rodning och så fick hon mera mat och vid 9.30 gick vi iväg och hälsade på på mitt jobb först (det är ju i samma byggnad). Vi träffade tre personer vi inte träffat innan så Alice fick ligga i Babsans knä -hon är jätte spännande för bebisar -hon pratar ju oavbrutet, så Alice ksrattade och jollrade och gjorde isg till. Sen fick hon ännu mera mat och så fick hon ligga i knät hos en annan kollega & spydde ner henen tröja. hihi. Man håller på egen risk!!!

Hos BVC vägde Alice 5135g (min kollega talade om att när hennes adoptivdotter var 8 månader vägde hon 5 kg) och var 55.8 cm lång och 39,5 cm runt huvudet. Hon följer saker från ena sidan huvudet över till andra och kan öppna och stänga sina händer - detta ingår i 2-4 mån kontrollen. Så jag var som vanligt en stolt mamam som gick därifrån. Vi tog en långpromenad hem, men precis utanför huset vaknade Alice och vägrade somna om, så jag fick slänga i mig lunchen samtidigt som jag köra vagnen fram och tillbaka i köket. Sen fick hon mer mat och vi tog en promenad till, men det hjälpte inte heller, hon vakna innanför dörren. Så då fick jag släppa alla mina dagsplaner och sätta mig med henne i fåtöljen och där blev jag sittande med sovande Alice i tre timmar. Vid 15 kom hennes farmor som fick vänta hela två timmar på att få känna på henne, först var det sovning och sen matning som tog ca 1 timme då Alice mest somnade hela tiden. Men SEn fick de leka en stund, då tyckte jag att det bara var skönt att ha farmor där även om man fick höra lite små kommentarer, alltså hon litar inte på att jag vet att Alice är hungrig och så sa hon -ska hon verkligen ha mera mat -hon som spytt sådant...
Hon hade som vanligt shoppat en massa kläder -bra kläder denna gång  - en adidasoverall Alice kan ha i höst, två t-shirt bodies, en stor bodies med lång ärm till hösten och luvtröja till svala sommarkvällar & strumpor. & så hade hon med isg en jättefin tomatplanta -med redan färdiga tomater på -så nice!

Så nu är jag jättesugen på att köpa fler plantor och sätta i krukor och fixa till vår altan för sommaren.

Igår kväll somnade Alice vid 21 så då prioriterade jag sömn och vid 2.30 kom en sovande Alice in till mig i sängen och sov vidare till 01.30 och somnade sedan vid 2 efter mat och vid 5 efter mat och vi har sovit till 7 imorse och då tog mannen henne så jag fick sova till 9.30.

Idag är mannen ledig och vi ska ta en promenad neråt stan och äta lunch. Måste bara springa och slänga fram boobsen här först!

Alice & min Lediga Dag

Å vad jag älskar min lilla trollunge -den här veckan har moderskänslorna verkligen runnit till ordentligt & det känns som vi har börjat lära känna varandra. Hör nu skillnad på tröttskrik och hungerskrik och det funkar lixom inte att ge tutte vid trötthet eller söva vid hunger & det är nog sånt vi hållt på med här ett tag tror jag. Hon är även mätt nu & tittsen verkar räcka till igen -fortsätter pumpa lite de gånger då hon verkar en smula missnöjd för att stimulera.

Igår när jag vågade mig på att känna "down there" hur klippet kändes tyckte jag att det kändes som att det glipade. Så imorse åkte spegeln fram -men det var så läkt och fint -en smula svullet -så det är nog det som drar och inte lika rakt och jämt som på andra sidan utan lite dragspelskrusigt -hoppas inte det är något som kommer störa byxanvändande och sexliv framöver.

Igår kom min kompis & hennes lilla 11 månaders tjej S- det är så roligt när man har barn -det blir aldrig riktigt som man tänkt sig. När de klev innanför dörren så vaknade Alice, sen ville hon ha mat, när hon ätit så fikade vi och då han hon bajsa 6 gånger. När det var klart jollrade hon lite i babysittern och S i sin barnstol. Sen blev Alice trött och jag sövde henne , då var det S tur att bajsa. Alice sov i min famn & S lekte och stod vid bordet & vips så stod hon utan att hålla i sig för första gången -hon höll i sin tröja istället hihi & sen plums i backen. När Alice vaknade då var båda hungriga och sen var klockan plötsligt så mycket att mannen kom hem och de skulle åka hem. Så vi han inte med någon promenad men det blev en trevlig eftermiddag ändå. Vi pratade lite svärmor och hon hade känt lite på samma sätt som mig & hon sa som ni -det blir bättre ju äldre de blir. De måste nog oxå bli trygga i sin farmor roll -men hon rådde mig att INTE ha barnvakt innan jag slutat amma & det ska jag köra med om det blir aktuellt igen -Alice tar ju knappt flaskan med ersättning som det är nu.

När de åkte satt Alice i babysittern medan vi åt -hon har blivit så duktig kan sitta längre stunder både i den eller ligga på sitt täcke när jag duschar eller babygymma om jag ska gå på toa eller slänga in lite tvätt i maskinen.
Mannen och jag laddade för stora skrik artilleriet på kvällen, vi 19 kände jag -jag orkar inte med en kvälls skrik idag & började bli lite nervös. Vid 19.30 tog hon inte tutten men då sövde jag henne och hon tog sig en powernap och sen när hon vaknade en kvart senare tuttade hon friskt. När hon tuttat klart så tog mannen henne och jag gick ut i köket och gjorde i ordning ersättning, precis när jag skruvade på korken på flaskan så fick jag se att mannen som stod bredvid och pratade hade en djupt sovande Alice på axeln. Så himla skönt! Så vi tog oss en kvällsfika & jag han duscha, msn:a en hel halvtimme på datorn, gick och la mig, läste lite i Amelia & sen titta jag på klockan 21.30 -ok jag hinner få 30-60min sömn. Men döm om allas förvåning när mannen kom in med Alice 0.45 -hon hade sovit som en stock på honom i soffan och han med i hela 5 timmar!!! &sen gick hon till och med att söva om både vid 2 och vid 5 i morse så vi har sovit till 6.45. Då låg vi och pratade en halvtimme jag & Alice medan hon pruttade lite & sen låg hon på täcket medan jag duschade & när jag gjorde frukost gymmade hon -men så blev hon trött så då sövde jag henne på 10 min & nu ligger hon i sin vagn och sussar skönt! Ljuvliga lilla unge!

image454

NU kan jag säga bestämt att hon skrattar åt oss -imorse log hon nästan i en hel halvtimme i sträck -jollrar & pratar tillbaka -hon är så himla söt!

Man kan lugnt säga att man får andra värden i livet när man blir förälder -sambon till min vän som var här i fredags berättade om sin bror som har en kille i samma ålder som deras son. Brorsans son hade inte bajsat på tre dagar när de var ett gäng grabbar & planerade en svensexa & hans sambo ringde.
-Å vad bra , gud vad skönt! utbrast brodern i telefonen
-Grabbar han har bajsat! tjoa han till svensexegänget
-Å vad skönt -han har bajsat !!utbrast alla som var pappor i gänget.
Men de grabbar som inte var pappor höll på att garva ihjäl sig åt det hela! =)

Igår fick jag ett brev från ellos där de beklagade att leveransen av min fina klänning jag beställt är uppskjuten till 10 juli -urkan turkan .jag tror jag ska klag -kan man kan få en 10% rabatt eller något 10 juli -då har ju halva sommaren gått!

Dagens meny:
Frukost: 2 knäckisar, 0,5 l saft Lunch: kasslersås med pasta Fika: glass? Middag: köttfärslimpa med potatis & brunsås Kvällsfika:?

Mysteriet verkar löst...

Alice var en helt ljuvlig bebis igår -så nöjd och glad. Mina släktingar kom, min moster och två av hennes sju barn, de är ju vuxna nu så det var 35 åringen och 20 åringen som var med och så hade 35 åringen med sin dotter. De tyckte Alice var jättesöt och hon visade upp sin bästa sida - hon jollrade och skrattade och bars runt i allas famnar nöjd och glad tills hon blev för trött & somnade hos sin mamma.  De hade med isg fika och jättefina kläder till Alice.

När de åkt gick jag ut och gick med Alice i vagnen och sen passade jag på att sova 1 timme när vi kom hem och när Alice vaknat och fått mat så la vi oss båda två i sängen och sov en timme till -jätteskönt & det fick mina tuttar att hämta andan och fylla på sig igen. Jag ger nu ersättning morgon och kväll och då handlar det om 10-20ml som hon vill ha, jag fortsätter att pumpa ur och det känns som det redan kommit mer mjölk.

Kvällen gick oxå bra, Alice var vaken medllan 17-19.30 då hon fick tutte och ersättning och somnade sött hos mig. Så jag fick mig en tv-kväll -fram till 21 då jag lämnade över henen till mannen och tog en dusch och kollade datorn och hängde tvätt.

I natt sov Alice från 19.30-05 med 3 amningar, vid 6 gick vi upp och då duschade jag och fixade frukost och sen ville hon ha mer mat och somnade om igen så då sov vi mellan 7-9. Mycket skönt. Hon har inte skrikit en endaste gång, bara väckt mig med sitt joller och sen fått tutte och somnat om. Mellan 1-3 sov hon på mig -men det var bara för att jag somnade mitt i nattningen och tydligen hon med -vaknade toksvettiga båda två.

Mellan 9-10 var hon jätte rolig, jollrade och låg nöjt och gymmade och sen på sitt babytäcke -det har ju bara funkat 5 min i taget förut men nu gick det nästan 30 min på varje "station".

Har nu bara ett stygn kvar i rumpen som jag känner -trodde jag tappade sista i onsdags men jag hittade ett till lite längre in häromdagen - annars håller avslaget på att avtar, kan nu ha trosskydd bara vilket är enormt skönt- inte lika sunkigt och svettigt!

Nu sover Alice i sin vagn i entrén och jag väntar på dagens gäster en kompis med hennes 11 månaders dotter.
Blir nog en till promenad i solen idag om barnen vill.

Söndag vid hamnen...

Alice har knölat två nätter nu. Vill inte somna före 23-24 och sover oroligt, hon har fått sova på mig eller bredvid mig då jag ligger och håller om henne. Imorse så ville hon inte komma till ro, knölade vid bröstet så då tänkte jag -jag pumpar ur och ger i flaska istället -men det fanns inget kvar det var lixom tomt -inte konstigt hon knölar. Så jag gav ersättning och nu har hon sovit skönt i 2 timmar. Så ikväll blir det tutte+ flaska för att se om vi löst "mysteriet".

Igår kom mamma och pappa på besök, mamma har längtat och längtat. Hon hade plockat en fin bukett blommor och köpt ett par röda mjukisbyxor med en vit top till -till Alice.

Vi åkte ned till hamnen, Alice pruttade i bilen och vaknade lagom då vi kom fram. Men eftersom hon låg så nöjt i vagnen så tänkte vi "vi kollar restaurangen längst bort oxå -och byter och matar där". När vi väl kom fram var Alice galen, restaurangen var stängd och vi fick byta på henne i vagnen och precis när blöjan ska på så kissar hon och underlägget sög inte upp en enda droppe -men det gjorde hennes kläder, så det var bara byta alltihop -och varför bajsar alltid barnen så det lixom är bajs långt upp på både rygg och mage -när man är borta -aldrig hemma?! Tillslut var hon påklädd igen och jag fick sätta mig på en plaststol och amma övertäckt av jackor och tröjor så vi inte skulle få blåst på oss. Sen somnade hon nöjt i vagnen och vi kunde knalla tillbaka igen och han precis äta vår mat då hon prutta igen och vaknade. Men amningen fick vi ta hemma, lixom kaffe och kakan -det var lugnast så =).

Pappa fick hålla henne när hon var nöjd för en stund -han lyste som solen själv. Man glömmer lätt bort att även morfar och farfar vill hålla - deras fruar är ju så ivriga på att visa det själva, men de sitter snällt där och bara tittar på utan att säga något.

När mamma och pappa åkt, somnade mannen och Alice i soffan och jag åkte och handlade och lagade varma mackor med champinjonstuvning till kvällsmat.

Just nu sitter jag och väntar på besök -min moster och min kusin med dotter ska komma hit en stund på förmiddagen.


Bebismiddag & lunch på stan...

Tack för era kommentarer angående gårdagens inlägg - det är sant det några av er skriver - det lugnar sig säker då Alice blir större- nu är hon så ny och söt och spännande & just nu är hon alldeles för liten för att de ens ska kunna tänka tanken att vara barnvakt. Det var skönt att sätta ord på det hela -det lättade hjärtat en smula.


Alice med sin farmor

Igår sov Alice tre timmar mellan 7-19, så jag var väldigt glad att jag fixat maten klar dagen innan. Alice fick åka babybjörn en stund så jag han göra klart det sista. Annars for vi mellan "lekstationerna" & tutten -hon snuttade nästan hela eftermiddagen -men inte kom hon till ro & somnade för det.

Vid 18.30 kom våra gäster & till min lättnad hade de med sig en gnällig kille, så vi fick båda paren turas om att äta & vyssja bebisar. Jag vet inte om det är jag som är konstig , men jag tyckte det var skönt att båda var gnälliga så vi slapp sitta där med en skrikande bebis och deras uppför sig som ett ljus -då hade jag nog blivit en smula stressad. Maten var mycket uppskattad & pannacottan på "påse" blev helt acceptabel som efterrätt. Vid 20.30 somnade äntligen Alice i min famn & sov sött där tills de åkte. lade henne i sängen -med klänning och allt och hon sov vidare till klockan 1 superskönt! Hon fick mat och somnade sedan om och sov till 5 då hon fick gå upp med sin pappa till 7 då hon fick mera mat & sov till 9.30.


Alice i sin fina tunika

Idag hade vi skytteltrafik på folk här hemma - det var kunder som skulle hämta golvprover och papper och vinklar. Så jag fick äran att vara smakråd angående golv -trevliga personer iallafall så det var bara roligt. Vid 11.30 så stoppade jag ner Alice i vagnen och gick ned på stan, innan jag var gravid knallade jag ner på ca 30 min nu tog det närmare 45 min. Vi mötte upp min gamla studiekompis, som sedan blev min jobbarkompis och som nu bytt bana och läser till polis. Vi tog en lunch på ett fik & precis när jag ätit upp min kalkonsallad vaknade Alice & la av tre brakare och fick ny blöja och sedan mat & somnade i min kompis famn.  Sedan shoppade jag loss på babykläder, Alice har så få bodiesar i stl 56. 50 är för litet och 62 drunknar hon i. Så jag köpte 5 bodiesar, ett par byxor, 4 par strumpor en spyhaklapp och vårvantar och så hittade jag en baddräklt i stl 62-68 -de brukar ju alltid ta slut så fort så jag köpte den (svärfar ska värma upp poolen så Alice kan provabad där i innan vi anmäler oss till babysim -varken jag eller mannen var några fiskar som små så det vore roligt om Alice vande isg tidigt vid vatten & gillade det) & en tjockare luvtröja som hon kan sova i vagnen lite varmare dagar. Provade jeans till mig själv men gav upp, antingen gick de inte knäppa eller så hängde magen över kanten som ett rynkigt skinn så jag får lufsa runt i mina svarta mammabyxor och leggings´+klänning ett tag till. Hittade äntligen en amningsbh som är svart och till överkomligt pris!

Alice tittar på tv

Alice och jag hade tänkt ringa efter mannen när vi skulle hem, men hon sov så skönt så jag promenerade hem oxå och 20 meter från huset vaknade hon med ett gallskrik så jag fick bära henne i famnen sista biten -är så glad över att det blev både en lyckad kväll igår och en bra natt och en lyckad dag på stan idag. Idag är det bara toppen att vara mamma -har delar av veckan mest känt mig små ledsen och halvdeppig & så fruktansvärt trött på folk, folk som ska komma hit & folk som ringer. Så nu känns det mycket bättre!

Alice har börjat le, än vet vi inte riktigt om det kör i magen på henne eller om det är oss hon skrattar åt, men hon skrattar när man pratar med henne och när mannen pussar henne på munnen då ler hon med hela ansiktet- så gulligt! Just nu sover mina små troll i fåtöljen framför fotbollen på tv. Ska passa på att sätta bildtext på korten vi framkallat så vi kan skicka dom till de "gamla" vi har kvar i livet.



Mannen & Alice sover...


Äntligen fredag igen...

Det blev en ganska mysig dag igår hos svärföräldrna. Svärfar bjöd på laxpaket med färskpotatis & svärmor hade gjort rabarberpaj med vaniljsås. Alice skötte sig utmärkt & var ivrigt servad av sin farmor.

Kan inte låta bli att känna mig lite besviken. Jag tycker jättemycket om min svämor -hon & svärfar behandlar mig som om jag vore deras dotter & har många gånger ställt upp för mig där inte mina föräldrar riktigt räckt till. Jag trodde verkligen inte att jag skulle känna någon skillnad att ha Alice hos mamma eller hos svärmor, men skillnaden är enorm tyvärr. Det känns nästan som att svärmor ser mig som en konkurent gentemot Alice. & hon lyssnar inte alls på vad vi säger att Alice vill & tar alldeles för många egna slutsatser som jag stör mig på.
Tex. Alice har fått hormorprickar - i stort sett alla barn får homronprickar då hudens porer börjar komma igång -vissa dagar kan det vara jätte mycket -andra dagar nästan inga alls. Men det första svärmor sa var "Å vad prickig du är -har mamma ätit något tokigt". Då kom mannen till min undsättning & berättade vad det egentligen berodde på. Likadant när hon klappa henne på huvudet "Å stackars Alice vilken tova du har -har inte mamma borstat håret på dig?" & vi fick förklara återigen "Det är ingen tova det är en sårskorpa efter sugklockan". Känslig som man är blir jag ledsen när det hela tiden blir jag som blir utsatt - jag som inte äter som jag ska, jag som inte sköter mitt barn ordentligt.

När jag hade min äldsta systerson (det var främst han jag var "barnvakt" åt) då var jag ytterst noggrann med att dels läsa av min syster "är det ok att jag har honom även om han skriker" & även ta efter hennes rutiner, lyssna på vad hon trodde skriken berodde på & fråga, fråga fråga. & tillslut var han ju nästan lika trygg hos mig som hos sin mamma.

Men svärmor lyssnar tyvärr inte alls & det gör att jag känner mig inte trygg att lämna Alice hos henne. Hon envisas med att lägga Alice på rygg i famnen som "vanliga bebisar ligger" -även om vi förklarar att Alice avskyr att ligga så. Det är inget vi säger för att vara elaka utan för att hjälpa -det är ju aldrig kul med en skrikande bebis.
Alice sov i vagnen, när Alice är påväg att vakna ligger hon & knölar lite, sträcker på sig, tittar lite, somnar om & sådär kan hon hålla på i upp till en timme innan hon verkligen är vaken och vill komma upp. Igår kom svärmor med henne i famnen & jag frågade "Skrek hon?" & hon svarade "nej men hon sträckte på sig sådant så det hade kommit ett gallskrik alldels snart iallafall" så då fick jag säga som det var "Det är Alice sätt att vakna -hon har inte sovit klart än utan kan ligga så i vagnen i upp till en timme". Svärmor såg både snopen & glad ut för nu fick hon ju en sovknölandes Alice i famnen istället. När Alice vaknade ordentligt efter ca 30 min så började hon picka som en fågelunge med huvudet & suga på sina händer "Jag kan ta henne för hon är hungrig" sa jag & då svarade svärmor "Nej tror du hon är det?" & när Alice sedan låg & åt med stora klunkar så frågade hon "Var hon hungrig? Äter hon verkligen". Då börjar jag fundera "tänk om de haft henne själv -hur länge hade hon då fått skrika innan de fattat att hon var hungrig". För det tjatas redan om att vara barnvakt & det sägs minst 10 gånger varje gång vi träffas "Alice ska stanna hos farmor & farfar eller Alice ska följa med farmor & farfar hem". Innan Alice kom planerade mannen och jag att gå på Diggilookonserten & Alice skulle vara hos sin farmor och farfar, bådas favoriter är med Måns & Linda -men nu vet i tusan om jag vill gå längre, det känns inte som att de skulle ringa efter oss hur ledsen hon än var.

Jag vet att Alice farmor och farfar är de som kommer vara barnvakt mest, dels jobbar bara svärmor 50% & kan glatt hämta Alice på dagis tidigare en gång i veckan & sedan när Alice är såpass stor att hon kan sova borta någon natt -då vet vi inte vilket skick mamma är i -att lämna Alice till pappa om han oxå har hand om mamma känns inget vidare -ok dagtid men inte över natten.  Så jag försöker verkligen vara lugn & försöka föra fram alla saker lugnt & sansat så hon inte tar det som kritik, men det är svårt. Hon har träffat Alice 4 gånger -men tror redan att hon kan henen bättre än oss.

Det är så himla synd för hon är den jag kunnat prata med när jag varit arg på mannen - hon har aldrig tagit det som kritik mot sin egen son utan mer förstått & haft samma "problem" med svärfar som oxå är en bestämd, eftertänksam arbetsnarkoman.  Så det kändes så fel när Alice kom & det slog slint i huvudet på henne.  Jag har varit så glad över att ha en så bra svärmor, min mitt ex mamma. Hon var svärmor från hell.

Mitt ex var en närmast manisk person, det var full fart hela tiden, han hakade på allt som rörde sig, kunde inte planera för fem öre, inte vara stilla 5 minuter, inte komma ihåg några tider (han använde mig som kalender -man kan i princip säga att han brände ut mig -jag fick hålla redapå både mitt & hans liv) , men han klarade sig för att han var den mest supersociala personen ni kan tänka er -alla älskade honom, alla tyckte att han var det roligaste människa de någonsin träffat & visst det var han i lagom dos & jag hamnade alltid i skuggan av honom, de ville inte träffa OSS, de ville träffa honom -jag var bara ett bihang.
Iallafall jag minns en speciell händelse, det var början av sommaren 2004,  jag bodde hos honom tillfälligt över sommaren, jag tog en sommarkurs på universitetet för att vara så "ledig" som möjligt & nu hade det gått i ett en hel vecka, plugg, arbeten som skulle in & på mornarna sa vi alltid "ikväll ska vi bara vara hemma & ta det lugnt" för att sedan på kvällen hade det "dykt upp värsta festen eller en middag vi bara var tvugna att gå på", det blev mycket fest,  full fart hela tiden, mycket fet onyttig mat & lite sömn -han klarade sig på 3-5 timmars sömn -jag måste ha 7-8 för att vara människa -men jag levde hans liv & var totalt slut. Förhållandet var risigt, vi bråkade mycket & jag mådde inte bra fysiskt eller psykiskt i förhållandet. Tillslut pajade min mage, jag hade inte fått behålla någonting på hela dagen & jag satt vid datorn med ett arbete jag var tvungen att göra klart när han kom hem. Jag bad honom laga mat som jag handlat hem -för jag var tvungen att få ett mål hemmalagat mat för min mage mådde inte bra.
30 min senare sitter han vid bordet & äter, då har han bara lagat mat åt sig själv, all kyckling i sås ligger på hans tallrik med hans pasta jag inte tålde - jag blev skitförbannad & han sa "men du hade ju ont i magen jag trodde inte du ville ha mat" - vi blev rysligt osams, han störtade iväg på motorcykeln till affären för att handla ny mat att laga åt mig & när han kom hem slarvade han med att ta ned stödet så motorcykeln välte & fick sig ett par fina repor. Han kom upp, lagade mat åt mig, talade om vad som hänt med motorcykeln och gick sedan ned till den. Då ringde hans mamma & jag förklarade vad som hänt & hon -mamman som avgudar sin son, inte kan höra ett ont ord om honom säger "Men var du tvungen att bli arg på honom då?".  behöver jag säga att vi inte var tillsammans två månader senare?!

Ikväll vänta vi gäster, en av mina bästa vänner med sambo & 6 månaders son!

1 maj

Vill börja med att säga GRATTIS till Svintoflickan som fick sitt 4.e barn igår!

Själv fick jag en skön kväll & natt. Alice lät oss äta både grillade ryggbiffar med ugnstekt potatis, zuccini, paprika, palsternacka & champinjoner + café the paris sås & citronfromage med hallon till efterrätt. Alice somnade hos mannen vid 22 & jag fick "vaggningsledigt" hela natten, dvs efter amning så lämnades hon över till mannen som gick och gick och gick & vaggade och vaggade och vaggade. Under hennes vaken period mellan 01.30-04.30 sov jag sött medan mannen slet =).  Klockan 6 var han helt slut när hon vaknade igen så då var jag pigg & tog över. Lyckligtvis kom jag på att prova liggande amning -något jag inte provat sen hon spottade & fräste åt tutten på BB, men nu funka det utmärkt hon åt som en häst & somnade sött bredvid mig i sängen efteråt så vid 9 när hon vaknade gjorde vi om samma sak & vips så sov hon.  Mannen kröp tätt intill henne & jag passade på att laga laxbiffarna vi ska bjuda på imorgon kväll samt pannacottan som ska vara efterrätt-jag vet ju inte vilket humör Alice är på imorgon så jag tyckte det var bäst att förbereda, så jag känner att jag har läget under kontroll istället för att stå tokstressad & laga mat imorgon med en skrikande Alice på armen. nu är det bara att göra den kalla såsen & steka potatisen kvar. Mannen & Alice vaknade 11.45 -då hade jag även hunnit Scrapbooka lite -hur skönt som helst!

Just nu är vi hos svärföräldrarna. De trodde nog aldrig vi skulle dyka upp, Alice farmor har vankat vid fönstret sedan i morse. Alice passade på att bajsa genom både body & strumpbyxor & farmor -hon fick vara fina tjejen 5 minuter här. Men farmor har glatt bytt två bajsblöjor & är nu ute på promenad med Alice i vagnen.

Själv har jag tittat på bebisbilder av mannen & såg att vår lilla donna är mycket lik sin pappa. Vi har även fått förlovningspresent -fiskbestick -väldigt uppskattat. & Alice har fått paket av mannens moster & morbror -en mjukis hund & 2 böcker. & farmor hade shoppat loss - massor av klänningar & kjolar & strumpor med volang & solhatt. Hon hade även letat fram mannens gamla kläder - de som är användbara -jättesöta & mannens gamla mjukdjur -skrattade gott åt hunden mannen tjatat om som han hade när han var liten. Det var typ två tussar stoppning kvar så den var smal & slapp som ett snöre.

Väntar nu på att maten ska bli klar -jag är vrålhungrig. & så har jag bestämt vilken behandling jag ska ha när svärmor fyller 50 år & vi ska vara i Hunnebostrand & vi "damer" ska få njuta på Spa på förmiddagen. Jag siktar in mig på fotbehandling - skönt & sånt man (jag) aldrig hinner göra ORDENTLIGT själv! & så är jag lite rädd för att gegga med krämer i ansiktet -blir så lätt allergisk -inge kul att se ut som en blåsfisk i fejjan en vecka efteråt om det skulle gå illa... It´s happend before...

RSS 2.0