Idag har jag en sovande bebis...

Natten gick utmärkt. Alice sov på sin pappa mellan 20-23 & sen sov hon till 7.15 på tre amningar. Då gick vi upp en stund & sen somnade hon om vid 8-10, sov en minislurk mellan 10.30-11 & sen vid 12 gick vi ut på promenad. Jag sövde henne i vagnen inne -ville inte utsätta henne för fler panikskriks promenader & det gick utmärkt, hon gnydde lite på ICA men somna om igen och sov här hemma i entrén till 14.15 & nu somnade hon om vid 16 igen. De vakenstunder hon haft har hon legat i mitt knä och jollrat & skrattat eller bytt blöja och legat och bajsat på skötbordet medan jag hängde tvätt & hon tittade på sin musikmobil -konstigt den är lika intressant även om jag numer inte drar upp den så den spelar & snurrar. Vi får se det kanske blir vakennatten från helvetet -men just nu känns det som jag är tillräckligt utvilad för att fixa även det -jag har passat på att sova & vila och läsa medan hon sovit & mailat med Somris förstås. En annan sak jag tänkt på är att hon inte alls spytt lika mycket i dag som hon brukar -brukar byta kläder på henne minst 2 ggr om dagen pga av sjöblöta bodiesar -idag har jag bytt en gång pga av bajs. Numer läcker de både i ryggen och vid magen -eftersom att Alice sover på magen. Varför finns det inga läckagefria blöjor?!

Igår när jag kom till BM låg Alice på magen i sin vagn och hon utbrast -"Vad roligt att se att hon sover på magen & att DU tillåter henne sova som hon vill! ", jag svarade lite osäkert "Tycker du? Jag är skitnervös" hon sa " Nä det ska du inte vara -vill hon sova på mage så ska hon sova på mage, hade den där fåniga "regeln" kommit när jag fick barn hade aldrig mina döttrar sovit" sa hon. Så nu känner jag mig tryggare i det. I natt låg Alice på rygg mellan oss & hon sov även om hon fäktade som en galning med armar och ben -så efter 1 timmes små smällar av minihänder i ansiktet & inte en blund i mamamögat så vände jag runt henne på mage -då drog hon en djup suck & somnade som en stock & sov i 2 timmar till. Så det är bara inse - Alice är en magtjej.

BM sa att jag skulle se Alice tre första månader som en förlängning av graviiteten -då ska jag inte hitta på så mycket mer än amma -äta -sova-dricka. Så det är bara att finna sig i det känner jag -det är tre månader av mitt och Alice liv som säkerligen kommer betyda mycket i trygghet lång tid framöver. Kändes som om ett lugn föll över mig efter BM besöket igår och jag hade någon annans ord att stötta mig på när jag avbokar besökare & även kan säga nej till ivrigt villiga Alice-hållare.

Är bara min äldsta syster som inte fattade riktigt allvaret i Alice -nedstressnings period utan tyckte hon kunde komma -bara en liten stund ändå. Hon sa häromdagen att det var så roligt att Alice var så lik hennes egen dotter i den åldern - en bestämd ung dam som vet vad hon vill. Hm... ja hon ville ha en lugnare mamma som ägnade sig helhjärtat åt henne & det ville säkerligen min systerdotter oxå -så hon kanske fick sig en tankeställare nu.
Jag är glad att jag har en förstående mamma -som längtar men ändå håller sig borta & en svärmor som själv ringde om ett träff men sa "Det känns ju inte aktuellt just nu" & det var superskönt.

Gungstolen finns kvar -så den ska vi kika på i helgen -hoppas den är lika fin som på bilden. Fia -jag vet ju inte var du bor - du kan väl maila mig om du kan tänkas bo i närheten av mig - [email protected] känns ju onödigt att åka över halva Sverige för att hämta en gungstol =)

Kommentarer
Postat av: Veronica

Skönt att det verkar funka för er nu! Tror inte du behöver oroa dig för nattsömnen, märkte till min förvåning att min dotter sov bättre på nätterna ju mer hon sov på dagen när hon va liten. Ha det bra nu!

2008-05-16 @ 19:17:05
URL: http://mammaveronica.babyblogg.se
Postat av: Somris

Du, prova att byta till en storlek större på blöjorna. Det gjorde jag nu med Viktor och idag har vi inte bytt en enda kletig bajsblöja som läckt - fast det varit megalass i blöjan!

2008-05-16 @ 20:39:04
Postat av: svintoflickans

å låter jätteskönt med en sån dag..att bara ta allt i alice takt.
ja,jag ska nog faktiskt också försöka prioritera barnen..dammråttorna kan ju vänta...
nu måste jag sova..
mannen o pappa ser på hockey..
kramis

2008-05-17 @ 00:23:32
URL: http://svintoflickans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0