Italiensk pannkaksrulle

4 personer 461 kcal/portion Viktklubben

Pannkakssmet:

3 dl vetemjöl (jag tog finax glutenfri, gick hur bra som helst)
6 dl mellanmjölk
3 st ägg
salt

Vispa ihop smeten, smörj ett bakplåtspapper & lägg i ugnsplåten & häll i smeten, grädda på 225 grader i 20-25 min.

Fyllning:

250 g keos fetaoliv
8 st soltorkade tomater (avrunna, jag brukar lägga dem på hushållspapper en stund innan jag hackar dem)
75 g lufttorkad skinka
färsk basilika
100g isbergssallad (om man vill servera rullen kall så ha i salladen, men jag ville ha varm mat så jag skippa salladen)

Strimla skinka och tomater (& sallad) lägg allt utom basilikan i en bunke och blanda ihop. Bre ut på pannkakan & klipp över basilika, rulla ihop.

Sallad:

100g ruccola sallad
3 st kiwi
2 st färska fikon
25g riven parmesanost

Dagens outfit & meny


Klänning H&M 149:- , linne mama H&M 149 : (skitsköna därför kvar i garderoben) strumpbyxor Åhléns 99 :-, & en liten busunge i bakgrunden som passar på att attackera blomman när inte mamma "ser"...


Dagens meny:


Frukost: vaniljsmoothie, 2 knäckisar med räkost, te

Lunch: spicy thai soppa med grovt bröd, mosad avokado & skinka

Fika: frukt

Middag: stekt torskfilé med kokt potatis & hemmagjord remoulandsås, kokt morot & broccoli

Kvällsfika: popcorn (hemmapoppade)


Mammas lilla skitunge...

I morse innan vi skulle iväg på stan for Alice-Ballis runt i sin gåstol, dunder & brak & där flög en kruka i golvet ,andra krukan på 3 dagar =). & när jag sa åt henne "Titta här vad du har gjort" så skrynkla hon i hop sin lilla näsa & fnissa åt mig *skitunge* Kan inget annat än att skratta åt henne. När jag tog mig lite datortid på kvällskvisten så fick pappan att göra, Alice for runt igen i gåstolen, drog ner en kartong, välte sopkvasten & rev ner ljusen i min antika 3 armade kandelaber. Det här är väl bara början på vad busungen kommer hitta på ju mer rörlig hon är, men jag tror på att plocka bort det hon kan skada sig på & sådant som är dyrt & ömtåligt och låta henne härja fritt, bara hon inte gör sig illa så är det ok. Ju mer hon FÅR röra desto mindre intressant blir det ju. Tex har fjärrkontrollen varit väldans intressant, nu har hon en egen hon kan knappra på och suga på då lockar inte vår alls lika mycket. En form av omvänd pedagogik. =)

På stan var det härligt en solig höstdag, sådär friskt i luften och bara lövens frasande som saknades (gick genom lövhögar i helgen -höstmyyyys). Vi letade babykläder, en liten tös som föddes i fredags & som min syster skulle välkomna till världen. Det blev en vit bodie med en rosa klänning & vita strumpbyxor, Alice fick en likadan klänning, tyckte den var så himla puttenuttigt söt!! & Alice & hennes mamma fullkomligt ÄÄÄÄÄLSKAAAAR rosa!!! (Klänningen finns på bild nedan)

Alice somnade nerbäddad i lammskinnet & gosig kudde på Kappahl bara genom lite gung, då är snutteliten trött!!!

Vi passade på att äta lunch. Ett mysfik som byggt ett uterum i glas på gården. Jag åt mangoldsoppa med champinjoner & en liten chokladmousse till efterrätt med jordgubbar på toppen, MUMS! Älskar soppa & särskillt släta härliga höstsoppor... Jösses vad jag är höstig idag!
Alice vakna efter en stund & flörtade hejvilt. Hon har ju varit lite blyg ett tag men idag släppte det totalt, min syster som varit läskigast i världen var plötsligt superrolig & Alice flörtade till och med me en gubbe vid ett annat bord. Hon har kommit på att folk skrattar åt henen när hon skrynklar ihop sin lilla näsa & fnissar. Att morra brukar oxå gå hem hos folk =) I morse morra hon sig igenom hela frukosten, hennes mamma kan inte göra annat än att sitta & skratta. Hon är för söt mitt lilla hjärta.

Själv hittade jag ju ett presentkort på Gina Tricot i min handväska & shoppde 2 klänningar/tunikor som ni kan se på bild nedan! Mannen har nu visat mig hur man stänger av blixten på kameran (var ju skitenkelt när man vet & på helt annat ställe än jag letat på) så förhoppningsvis kommer lite dagens outfit bilder framöver.

Nu ska jag sova, har precis läst ut "Emma -Mias dotter" det märks att "Mia" inte använder sin svenska lika mycket längre men har man läst de andra böckerna ska denna oxå läsas, men jag säger som jag sa till Somris, jag skulle inte köpt den (har lånat den inbundna av svärmor) om den inte funnits i pocket vill säga...

Hoppas att Alice sover lika bra i natt, hon somna 20.30 vakna 5.45 fick välling & lyckades bajsa lite, tassa ner med henen var noga med att inte tända en endaste lampa så hon inte skulle få för sig att det var dag & pratade inte med henen för då vaknar hon till alldeles, bytte snabbt blöjan i mörkret mota ut mannen som gjorde isg i ordning & hört att vi var vakna och var påväg fram till Alice & höll på att paja alltihop, gick upp med henne igen & la henne i sin säng & vips så sov hon till 8.50!

Dagens shopping

Alice klänning 79:- Kappahl
Tunika/klänning GIna 249:-Klänning GIna 149:-Bonus: Odödlig blomma jag fick av svärmor

Helgen...

I lördags så bestämde vi oss för att beställa hem mat. Det blev Tomatsoppa till förrätt, med vitlök och kokos -supergod! & så åt jag Garlic tikka masala till varmrätt & en liten bit kladdiskaka till efterrätt. Helgerna vänder upp och ned på rutinerna. bara för att vi åt 15 och inte var hungriga när vi brukar äta mat 18 så tog det en bra stund innan jag kom på varför Alice var så gnällig -hon var ju hungrig hih. *stackars barn*.

Trots feber har hon sovit superbra på nätterna, hon vaknar 5-6 för välling & sen äter hon halva flaskan ungefär, läggs ned med öppna ögon & så somnar hon om till 7.30-8.30. Idag hämta jag ner henne 8.50 då såg hon helt yrvaken ut när jag stack in näsan så hon kan inte ha varit vaken länge. Hon skriker ju inte när hon vaknar utan hon ligger ju och pratar, ibland hörs inte det via babyvakten så jag brukar kolla till henne då och då när jag vet att hon ungefär brukar vakna.

Igår fick vi besök av en av mina bästa vänner. Hennes pojkvän och hans dotter var med. Det roliga är att dottern är så himla lik min vän att man lätt tar dem för en riktig familj. Så söta så. De har sommarstuga här i trakterna och skulle dit & klippa gräs och fixa lite.

Mannen byggde nästan hela eftermiddagen. Alice vägrade sova förrän 16 då hon slocka i samma stund jag la ner heneni vagnen. Tittade på" Vem vill slå Filip & Fredrik" under tiden. PÅ kvällen lagade mannen snitzel med kantarellsås & hasselbackspotatis & så drack vi rödvin (hade inte gjort det någon gång under helgen) & så blev det baddax för Alice & Godnatt.

Idag ska min syster komma hit & vi ska på stan en sväng. Har egentligen BVC info om relationer, men jag känner inte alls för att sitta där och prata relationer med några jag inte känner + församlingens präst.

Vågen har stått stilla denna veckan varjen plus eller minus, men jag förstår den jag har slarvat endel, men gått ganska mkt. Ska ta nya tag, gjorde om min viktprofil så jag får äta lite lite mer per dag och det tar lite lite längre tid att gå ner men jag känner att jag måste få unna mig liiiite saker då & då annars går jag ihjäl & vrål äter och pajar allt varje helg istället...

Idag har jag redan pratat med en psykolog då jag inte är nöjd med min kurator, men hon kunde inte hjälpa mig, ringde till badhuset och anmälde Alice för babysim & sne ringde jag ALS teamet och bad de jaga rätt i en kurator/Psykolog åt mig istället...

Dagens meny:
Frukost: Smoithie (1,5 dl lätt vaniljyoghurt, ½ banan & 1 dl hallon) 2 knäckisar med mosad avokado
Lunch: sallad på stan
Fika: varm choklad på stan (?)
Middag: Italiens pizzarulle (lägger ut recept ikväll om den var god)
Kvällsfika: vaniljkesella med hallon eller 2 rutor 70% choklad

Febrig Alice...

Alice sov bra i natt 20.30-4.45-MAT-7.30. Men lillskruttan vaknade med 38.5, så det blev i med alvedon i rumpen & sen var hon glad en stund, åt yoghurt och rån till frukost & sen blev hon trött så då gjorde jag en flaska majsvälling & hon tutta i sig 150 ml och somna som en stock, hoppas hon får sova en stund nu för det är inte så roligt med trött & kinkig Alice.

Mannen jobbar till 14 idag. Sen kommer hans föräldrar. De ville gå ut & äta. Får se hur lilla damen sover nu och om hon verkar pigg nog för restaurangbesök, är ju inge kul att gå ut och äta om hon bara är trött & kinkig. Hon är ju inte sjuk det är ju feber efter sprutorna, men man vill ändå ta det lugnt för hennes skull.

Igår lagade vi lax, eller jag rättare sagt, mannen fixade våran toadörr som varit felmonterad sen start. Vi har en skjutdörr för att spara plats, men den har varit så in i helsike kärv att man fått ta i för kung & fosterland för att öppna och stänga-därför står den typ alltid på vid gavel oavsett toabehov. & på kräftskivan var den en av grabbarna som blev inlåst för låset inte funkar ordentligt när den är felmonterad hihi. Citat från inlåst "jag föröskte låta lugn & sansad när jag ropade" medan mannen förklarade för alla hur rivmärkena på listerna såg ut därinne efter honom... *fniss*
Åter till laxen. Jo fiskbilen kom ju körandes en dag här i veckan, har glömt bort vilken dag allt känns som det flyter ihop. Förra gången vi shoppade från den (fiskbilen kommer alltså och knackar på dörren 4 ggr/år & så får man köpa olika ihopplockade mixer med 2,5kg av varje sort) var jag gravid och upptäckte när de gått att jag stod i långkalsonger och tröja & att kjolen jag haft över hängde över en köksstol. Denna gången gjorde jag nästan ännu mer succé. Mannen öppnade då inte jag vågar öppna så sent (20.30) på kvällarna. När jag hörde att det var fiskbilen kom jag uttassande & fiskkillen sa "Nämen förlåt väckte jag dig" jag svarade lite förvirrat "Näe inte alls jag ser ut så här" där stod jag alltså då i mysbrallor, vitt halvgenomskinligt linne UTAN bh & sovfrisyr a´la Lilla My frisyr. Läckert! men det tyckte tydligen han för han pratade som om han inte sett folk förr i typ 30 min och sneglade lite på mina tits...hehe lite uppmuntran kan man väl suga åt sig när de hänger ner till knäna efter amningen ;-)
Jo laxen iallafall förra gången var den en besvikelse i portionsförpackning, uäk det kan man ju lixom shoppa lika torrabitar på ICA, denna gång var det hela filéer a 350 g styck så igår gjorde vi i ordning 2 st & de var sådär härligt feta och fina som färsklax i hel filé över disk -mums!

Lax i hel filé
1 gullök
1 purjolök
2msk hackad dill
2msk hackad persilja
5 msk olivolja med citronsmak
salt/peppar

Skiva upp lök och purjolöken, bryn i stekpanna i 1 msk olja ca 4min. Blanda ihop resten av oljan, dill, persilja, salt & peppar i en skål. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra lite, häll över lökblandningen och toppa med dill/persilaj/oljasmeten. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Vi åt med pressad potatis, citronsås & stekta gula kantareller -MUMS

Har slängt ihop en kladdkaka på morgonkvisten, det tycker Alice är kul, särskillt när elvispen är igång & mamma säger "Brum Brum" för annars är den ju lite läskig... Smorde formen med flytande margarin (jäkla fin uppfinning) & kokos & hackade i 100g vit blockchoklad som jag hittade av en slump i kylen, får se om jag bre över odense nougat oxå när den kommit ur ugnen, snacka om kaloribomb, men vi ska ju antagligen äta hemma idag & om inte så är fallet så får vi fikabesök imorgon, en av mina bästa kompisar med sin nya boyfriend.


IDOL inflikning...

Måste säga att Juryn ryckt upp sig med råge från de första programmen, de är ju både mänskliga & roliga. Tror aldrig andra juryn hade plockat med LouLou som har så himla fin sångröst att man som Bagge får gåshud. Men lille Johan skulle jag bytt bort mot Robin som både såg lite äldre ut & hade en underbar röst! Själv hejar jag allra mest på Anna Bergendahl!!

Hemmadag & Sprutdag

Igår hade Alice & jag en riktig hemmadag. Vi tog 2 promenader på 50 & 40 min, lekte inne, pysslade lite med tvätt & vilade. Fick Mama men han inte bläddra så mycket i den då lilla damen bara sover korta stunder på dagen. Någon ny fas tycker hon ändras med daglurarna vecka för vecka. Som tur är sover hon nästan alltid bra på natten & det är ju då en annan behöver sova. Det blir även längre & längre nattsovningar i och med att hon äter vanlig mat & så går vi succesivt över till 6 månaders välling som mättar lite mer. Doktorn tyckte det var BRA att Alice åt mer mat än välling "Så ni inte fastnar i vällingträsket" sa han så det kändes bra.

I dag 9.45 hade vi tid på BVC, det började med läkarkontroll & vägning och mätning. Lilla damen väger nu 7890g & är 67 cm lång. Läkarkontrollen gick oxå bra, Alice fick alla rätt. Sedan efterföljde 2 sprutor (bla prevenar) & det var ju inte lika roligt men gick bättre denna gången än förra gången. Fick även numret till en psykolog som är kopplad till BVC då jg inte känner för att fortsätta hos min kurator, hon är bra men lite för mesig, känns inte som det klickade ordentligt där...

Alice och jag tog en promenad hem på 50 min (en omväg) & mannen åkte bilen. Sedan åkte jag till ICA & mannen tog med Alice på övervåningen och försökte arbeta medan hon tittade på, det gick tydligen sådär *fniss*.

Dagens meny:

Frukost: 2 dl lättfil, 2msk haloonsylt en smulad havreknäcke, 1 grovt bröd med skinka & senap (lyckades köpa kokt skinka & den skär sig med grönsakerna sådärför blev det senap på)
Lunch: Chicken Carib soppa (Keldas färdiga på tetra) med delar av kycklingklubba och champinjoner i, 2 knäckisar med lätträkost
Fika: minimalt med naturgodis (suget var för stort & hungern för hög när jag shoppade)
Middag: Ugnsstekt lax med pressad potatis, citronsås (kelda) stekta kantareller & kokt sparris
Kvällsfika: chokladmousse med hallon & te

Motion: Barnvagnspromenad 50 min, kanske en egen promenad eller en till promenad med Alice

FIXAT!

Problem: Fruttelines inloggningsruta kom upp då man loggade in på min blogg

Anledning: Jag hade kopierat text från en annan blogg dvs utmaningar (om det är fler som har fått samma problem) & däri fanns en bild som var lösenordsskyddad från fruttelines blogg!!

Så nu ska det vara fixat & ordnat!

Alice - the sunshine of my life (& några hulliganer)



När inte Amningskudden funkade till det den var tänkt till får man hitta på nya användningsområden -sittstöd funkar den utmärkt som!



O, H & G på träffen i tisdags!


Alice i morse full av rån & yoghurt! Gosan min!


En otroligt konstig värld...

...som vi lever i just nu... Vi VET att mamma är sjuk och att mamma ska dö. Lixom vår lilla mamma -än idag känns det helt otroligt att det är sant...Livet borde stanna & stå still, men det rullar bara på. Tiden, den dyrbara tiden tickar och tickar och dagar och veckor blir till månader och snart år...  Det har svart gått 8 månader sen vi fick veta, 8 dyrbara månader... Snart ett år, mamma har snart varit sjuk sammanlagt 2 år & det känns som tiden bara flygit iväg, ska det fortsätta gå såhär fort? Ska tiden aldrig stanna till?

Ändå är det så svårt, man vill sörja och vara ledsen men samtidigt kan man aldrig sörja klart innan någon dör, vi kommer liktförbannat stå där med en enorm sorg även fast vi vetat så länge, det finns inte en chans i världen att kunna förbereda sig för något sådant. Vi kommer bli tvungna att gå igenom alla dagar för första gången UTAN mamma i livet & den smärtan kan vi aldrig förbereda oss för eller föröska minska genom att sörja i förväg.

Ibland känns vetskapen som ett hån, ibland önskar man att hon efter samma tid som vi nu måste våndas skulle ha ramlat platt fall & bara dött... Samtidigt som det är en gåva, en tid för eftertanke och uppvaknanden, vad innehåller mitt liv? Tar jag tillvara på min tid här på jorden...

Ibland tror jag människor runt omkring en tycker att man är hårdkantad, att jag kan sitta och prata om nu och sen, nu när mamma är sjuk, sen när mamma är död. Jag har inte svårt att ta ordet död i min mun och det tror jag skrämmer många, men det är mitt sätt att bearbeta att mamma SKA dö...



Mystiska frutteline

När jag själv går in på min blgg så fattar jag vad ni mernar jag får oxå upp fruttelines inloggningsruta men den är bara att klicka ner även om den irriterande nog kommer upp varje gång man gör något på sidan & får kryssa den många gånger om man vill titta runt, ska se om jag kan göra något åt saken under dagen... (ehm vet inte bara hur)

Ni som vill Somris något maila henne på:

[email protected]

Kramis


Ännu en utmaning antagen...

Vad är klockan? 21.07

Ditt namn? Börjar på L

Smeknamn? Nhea

Piercings? Hade en pärla i naveln tills jag blev 25 ansåg mig vara vuxen och drog ut den

Ögonfärg: grön

Födelseplats: hemstaden

Favoritmat? Hmmm svårt : Piggvaren på Eat i Hunne är jäklarns god... Eller oxfilé beasås & pommes om jag vill vara mer fettig än gourmet.

Någonsin varit i Kalifornien? Nej & inge sug efter det heller

Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Har nog hänt men inget jag minns just nu...

Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Alice -Ballis har fått mig gråta av kärlek många gånger!!!

Varit med i någon bilolycka?   Närmaste var väl råddjuret förra hösten hualigen vad jag skrek...

Krutonger eller baconbitar?  

Bacon är ju glutenallergiker

Favoritdag på veckan? Lördag om inte mannen jobbar

Favoritrestaurang: Får väl bli Eat då...

Favoritsport: är ju inte så sportintresserad, men Gymnastik & dans

Favoritdrink? Vt inte vad den heter, men den innehåller vodka, couintrou (?) flädersaft, färska jordgubbar & lite sprite

Favoritglass:  Vad som helst med kolasås ;-)


Walt Disney eller Warner Bros: Walt Disney

Favorit-snabbmatsrestaurang:  Mc klubben

Vilken färg har din sovrumstapet? vit & beige

Vem fick du ditt förra mail ifrån?   Somris såklart

Vilken/a affär/er hade du valt att övertrassera ditt kreditkort på?  Gucci eller Dior (dream on)

Vad gör du oftast när du är uttråkad? förösker hitta på något att göra eller blir sur

När går du och lägger dig? 21-21.30 men släcker inte örrän 22

Vilket tv-program missar du inte? har inget måste program sedan Alice kom...

Senaste person du gick ut och åt middag med? Min äldsta syster i fredags

Ford eller Chevrolet? Inget av det

Vad lyssnar du på just nu? datorsurr

Vilken är din favoritfärg? jag gillar svart

Hav eller flod? Hav!!!

Hur många tatueringar har du?  ingen och så ska det förbli

Har du någon gång kört slut på bensinen? Nope
Katter eller hundar? Hund, katter är så opålitliga

Klockslag när du blev färdig med det här mailet/inlägget? 21.17


Utmanar: den som känner sig manad!


Två hektiska dagar...

...börjar nu lida mot sitt slut...

Är det fler som har samma problem som Anki? Se hennes kommentar i inlägget nedan!

I morse vaknade Alice med ett glädjetjut klockan 8.45, då hade jag redan varit vakne och uppe & pysslat i 45 min. Sen har hon varit på strålande humör hela dagen trots minimal sömn 20 min + 45 min. Vi var i hemstaden vid 10.40, parkerade på sjukhusparkeringen samtidigt som systeryster & hennes E. Gick upp till mamma. Läkaren kom in en sväng & sen kom pappa & så tillslut ramla det in folk från hemtjänst och distriksköterska, biståndshandläggare, dietist & sjuksköterska från avdelningen. Vi diskuterade hur mammas hemgång skulle se ut, vem som skulle göra vad osv. & så gick sjuksköterskan igenom pumpen, tyvärr har de inte lärt ig den ordentligt utan läste utantill... & sen fick pappa prova att ge mamma vatten i slangen...

Åkte hem till mamam och pappa vid 12 & tog en promenad med Alice, hon somna som en stock men vakna efter 20 min av att fontänen porlade så lockande bredvid henne... Men hon var strålande glad & åt sin lunch medan E läste bok för henne & sen lekt de på golvet nästan en timme. Alice försökte sno alla E´s saker, E drog bort Alice i benen, Alice tog sig framåt och försökte sno allting igen, hihi. E kommer få problem om sisådär 6 månader när Alice är ännu mer kavat! Just nu står Alice på händer & fötter som en björn och vickar med sin lilla rumpa -så himla söt & så har hon kommit på att man kan fnissa, skrynklar ihop sin lilla näsa och fnissar till och ingen kan hålla sig för skratt för hon är ju så himla söt.
 
Mamma kom hem vid 14. Då vinkade syster & E hejdå & jag & Alice tog en promenad. lurde henne till att somna genom att sätta henne upp i vagnen och gå på grus tillslut blev ögonlocken alldeles för tunga & sömnen alldeles för lockande så hon sov som en stock ut i trädgården i 45 minuter *sötnosen* Vi övar lite ryggsovning då det är enormt svårt att sova på mage med mössa & främst med alla luvor på jackor och overaller & hon sover rätt bra på rygg nu med, helst då vagnen rullar men även en stund stillastående.

Klockan 15 kom 2 Arbetsterapeuter & diskuterade eventuell bostadsanpassning i hemmet & eventuella hjälpmedel. Sen fikade vi och så åkte Alice & jag hem.

Är nu jättetrött & ser fram emot en helt ledig dag i morgon! Hoppas Alice vill sova åtminstone någon timme i sträck  under dagen...

Mammabesök & Mysbebisträff

Igår tog Alice sovmorgon till 8. Så vi bestämde oss för att åka tilll hemstaden när vi gjort oss i ordning. Vid 10.30 så var vi uppe på sjukan hos mamma. Där var även min äldsta syster. Mamma var vid gott mod & skratta & skämta med sköterskorna. Det kryllar av manliga uskor däruppe men tyvärr ingen snygging än ;-). Mamma hade inte hunnit duscha hon gjorde det och när hon stod och blåste håret stod hon bkom mig och skratta så saliven sprutade. Jag hade tydligen koftan ut och in =)
Sen fick vi vara med när de la om mammas opsår & så fick min syster prova att spruta i vatten i slangen. Mamma blev inte ledsen denna gång så det kändes skönt.

Alice och jag avlägsnade oss vid 11.30 & åkte hem till mamma & pappa, gick ut på en riktig skogspromenad så lillskruttan fick sova en smula & sen var det dags att åka hem till L.

Där blev det full rulle. H satt i barnstolen och tjoa av missnöjdsam het när vi kom men sen när alla kommit och alla barn började röja satt han som förstenad helt chockad över all liv och rörelse. O & G är ju snart 1 år, man kn säga att det är liiiiite annat tempo på dem och liiiiite annan passning. G bits oxå så honom får man hålla på en armlängds avstånd från de små.

Vi fick pasta med kräftstjärtar & broccoli & en fräsch grönsallad till, riktigt mumsigt! Sen tog vi en promenad. Alice somna på rygg halvsittande i vagnen och såg ut att sova helskönt -ända tills L´s pappa kom och slängde igen bildörren så hon for upp som ett jihu *stackaren*

Vi åt Gino med glass & te & sen var det lagom att ta os hem igen. Alice somna en stund i bilen helt slut efter att bara sovit små snuttar hela dagen. & nu verkar hon sova igen här för klockan är 8.45 & hon sover fortfarande.

Idag ska vi åka till hemstaden igen, vara med på mammas vårdplnering & sen hembesök så det blir full rulle idag oxå kan man säga!

Tråkmåndag!

Jag som brukar gilla måndagar, en nedvarvning efter helgen. En dag Alice och jag ofta har som "hemmadag" men idag är det bara en helt vanlig tråkmåndag...

Idag skulle Alice & jag åkt till hemstaden för att vara med när Arbetsterapeuten & Biståndsbedömmaren kom hem till mamma & pappa. Men eftersom att mamma fortfarande är inneliggande & dessutom åkt på en förkylning så lämna de meddelande på avdelningen om att det blev inställt. Pappa försökte få tag i dem för att säga att de kunde komma ändå men utan resultat. Så halva dagen trava jag omkring & väntade på hur det skulle bli. Alice sov bara 45 min av lunchvilan & var trött och gnällig, höll på att somna när hon drack vatten vid lunchen men ville inte komma till ro med nappflaskan & välling. & jag var nog en riktigt rastlös tråkmorsa. Tillslut tog hon vällingen och har nu sovit 1 timme med lite vaggning, hoppas hon sover lite till. Själv har jag läst ut min bok "Min förlorade oskuld" av Emma McLaughling & Nicola Kraus, de som skrivit "En nannys dagbok". Mycket flummigt rolig bok.

Har tvättat undan, lagat middagen då jag trodde vi skulle komm hem sent idag & nu vet jg inte riktigt vad vi ska hitta på resten av dagen...

Är enormt sugen på att shoppa men då förra månadens budget sprängdes med råge får jag hålla mig i skinnet. Denna månad blir en "rensa frysen" månad. Vet inte riktigt vad som hände mat för 7500:- hrm som tur var kom mannen på att vi handlat till Kräftskivan & sen har det rullat på med massa kläder till Alice, sprit till kräftskivan, spruta till Alice och ja det blev en ganska saftig slutsumma helt enkelt. Så jag känner inte att "gå ut & shoppa nya stövlar & vinterjacka" rimmar med denna månad, men man kan ju drömma ändå... Jag är ju ändå cheapshoppare!

Här var det tänkt att komma bilder på "fynd" jag hitatt på nätet men datorn har vist oxå tråkmåndag & vägrar samarbeta!


Avslutar med lite att smörja smilbanden med...

Varför lägger männen huvudet på sned när de tänker?
För att deras två hjärnhalvor skall få kontakt.

Vad är det för likhet mellan p-platser och män?
Antingen är dom upptagna eller handikappade.

Varför gillar män bilar och motorer?
Dessa kan de I varje fall manipulera.

Vilken är skillnaden mellan en man och en katt?
Ingen, båda är mycket rädda för dammsugaren.

Vad kallar man en intelligent, känslig och vacker man?
Homosexuell.

Vad är den gemensamma nämnaren för moln och män?
När de försvinner kan man hoppas på en vacker dag.

Vad är den gemensamma nämnaren för män som frekventerar barer för ungkarlar?
De är alla gifta.

Vad är skillnaden mellan en mans hjärna och en oliv?
Färgen.

Vad bör en kvinna göra när mannen springer sicksack I trädgården?
Fortsätta skjuta.

Männen är beviset för att reinkarnation existerar.
Man kan inte bli så dum under ett enda liv!

Varför är männen hjulbenta?
Oviktiga saker sätter man inom parentes.

Skicka detta till alla kvinnor som kan skratta och också till alla män som vill få sig ett gott skratt och kan hantera sanningen!!

Han kommer hem stolt och håller upp ett föremål för att visa sin fru "Titta vad jag har stulit," säger han stolt. "Jag tog den utmed vägen."
Frun tittar på honom och svarar syrligt
-"Ställ inte den I sovrummet bara."
-"Varför inte då?" undrar mannen trumpet.
-"Jo, det är polisens fartkamera, och den tar bilder när det går för fort..."


Viktklubben rapport!

Trots mensbulimi, en vecka med hyfsad skärpning men bakslag med lite kakor, en äppelpaj jag inte kunde motstå & friterade räkor till förrätt, landade vågen i morse på totalt -1,7 kg efter ca 3 veckor. Rätt skönt faktiskt! & Absolut en sporre att fortsätta. Midjan känns betydligt smalare, hullet på magen betydligt fastare & nu är det 5,3 kg till som ska bort Heja Heja Heja! =)

Maten vi äter är jättegod & det är väl tilltagna portioner så numer går jag sällan hungrig. Äter ca var tredje timme & börjar dagen med en brakfrukost för mig som är van vid lite knäckebröd och någon frukt.

Dagens meny:

Frukost: 2 dl lättfil med 2msk hallonsylt, 1 smulad skiva knäckebröd (sempers glutenfria Havreknäcke) 1 skiva sportbröd (glutenfritt) 1 skiva skinka & 2 cocktailtomater, 1 nekatrin & te
Lunch: Fiskgratäng med purjo & äggsås sallad på skivade champinjoner, olivolja, vitlök , citronsaft & lite persilja
Fika: frukt & 1 glas Cola light (det är min största last just nu)
Middag: Köttfärsås på nötfärs, lök, riven morot, vitkål, tomatkross, buljong & kryddor & spgetti
Kvällsfika: 2 bitar 70% choklad & te

Vuxen & Barmat

Fiskgratäng med purjo & äggsås
4 portioner
Fisk:

400g Kolja (blev inte lika hård som tork & Sej)
2,5 dl vatten
0,5 buljongtärning

Koka upp buljingen, sänk ned fisken ( i filéer eller 2cm skivor av blocket) i kokande buljon, låt sjuda så köttet blir vitt & fast, ta upp med hållev eller dyl.

Sås:

2,5 dl mellanmjölk
2,5 dl vatten
0,5 buljongtärning
1msk margarin
2 msk vetemjöl (jag hade glutenfritt mjöl det funka fint)
300g purjolök
2 kokta ägg

Rör ut vetemjölet i mjölken, häll i vatten & buljongtärning låt koka upp, häll i margarinet & låt sjuda c 5 min, jag lät purjon koka med. Koka ägget och hackadet, häll i ägghacket i såsen och salta & peppra efter behag.

Potatismos:

1 kg potatis
1,5 dl mellanmjölk
1 msk margarin
salt & peppar

Koka potatisen, mosa den med elvispen, häll i mjölk & smör och vispa till mos, salta & peppra.

Lägg fisken i en ugnsfast form, klickaut moset runt fisken, häll över sås. Gratinera i ugn 250 grader i ca 5 min.

Barnmat:

Jag kokade fisken enligt recept, tog såsen innan jag haft i ägg, buljong & salt, och tog en klick mos innan jag saltat. Mixade, om man vill kan man även passera för att få bort purjobitar, men Alice sa "Uhm Uhm" & åt som en häst även med lite purjobitar i =) Tillsatte oxå en stor klicka smör/margarin innan serveringen då bebisar livnär sig till 70% på fett.

Viktklubben c 450 kcal/portion

SE vad lite fotboll kan göra...



En pappa framför tv:n söndag & det är fotboll...

Men...



Han var visst inte ensam, hihi...

Kotlett med päron & Ädelost

4 personer

Köttmums:
500g kotletter (själv lyckades jag springa på en Fläskytterfile för 79:-/kg så det fick bli den istället)
70g ädelost i tunna skivor
2 päron i skivor
2 msk honung
1 msk margarin
salt peppar

Stek kotletterna, salta & peppra, stek päronen lite lätt, lägg päron och ädelost på kotletterna, in i ugnen 225 grader 5 min, ta ut & ringla över honung.

Potatis:
1 kg potatis (jag brukar bara skölja göra klyftor, lägga på plåt ringla över olivolja, salta & peppra)
1 msk olivolja
salt peppar

225 grader 30-45 min

Viktklubben lite över 500kcal/port

Deppdag & söndaxfix

Igår efter att vi kom hem från mamma kände jag mig så himla låg. & när jag blir låg vill jag bara stänga in mig i ett rum, dra täcket över huvudet & vara ifred. Det är inte lätt med en Alice-Ballis. Samtidigt som hon är solen i mitt liv, hon får mig att tokskratta flera gånger om dagen & hennes leenden och varma kropp värmer mig enormt -vad skulle jag göra utan henne? Just det verkligen ligga där under täcket hela dagarna...

Mannen tog med henne på promenad 45 min mn hon somna inte så hon fick vara vaken en stund till. När jag sedan sövt henne började mannen med maten. Han provade att fritera räkor i fritösen, hihi. Smeten var ju inte kina/thai klass på direkt men doppade i sweetchilisås var de helt ok. & sen lagade jag Kotlett med päron & ädelost. Så eftersom att fler verkar sålda på ädelost sla ni få det receptet oxå. =)

Alice & hennes pappa badade, hon älskar numer att bada, tar sig en och annan kallsup och plaskar omkring, vill hemskt gärna snutta på pappas tår *uäk* & igår röck hon tag i mannens punghår haha, jösses vad han skrek & jag garvade!

När Alice lagt sig åt vi chokladmousse med hallon & drack te/kaffe & såg på Shreek 3

Är såååå i valet & kvalet, blond/mörk, blond/mörk, kort/långt frisyr/häng... *suck* utväxten är snart längre än längst & blonderingen står och lockar i badrummet men jag kan fasen inte bestämma mig... Kanske ska ta en makeover när alla kilona trillat av. Imorgon kommer viktklubbrapport =)

Å jag kallar henne Tess..

Tess -please mail me ditt lösen till [email protected]
Tusen tack för dina ord de VÄRMER, stöttar & får mig att må bättre!
Kramis Kramis

LADIES NIGHT!

Ni som har möjlighet :GÅÅÅÅÅ!!

Vilken kväll!! Först åt vi middag på favorit Indiska restaurangen. Sen åkte vi dit Ladies Night skulle vara. Vi hade bra platser, högt upp med god sikt över scenen. Å vilken show! Daniel Da Silva var konfriancier, David Stenmark som gjort showen värmde upp publiken med "No woman no cry" & sen drog det igång : Martin Stenmark, Peter Stormare & Henrik Hjelt. Massor av sång & musik, en hel dos skämt & ploj! Helt underbart! Tiden bara flög iväg & helt plötsligt gled ridån ner & showen var "slut" men in stolpar Matte Carlsson ifrån Bygglov & börjar såga -alla bara vrålade rakt ut, var länge sen jag skrattade så mycket. & så blev det extranummer!

Riktigt riktigt bra show & bara för Ladies!

Idag vaknade Alice 6.30 och jag kände mig förvånandsvärt pigg efter 6,5h sömn. Så vi gick upp & gjorde oss i ordning innan vi åkte till hemstaden & sjukhuset.

Vi hälsade på lilla mamma. Hon blev så glad att se oss & Alice. Fick se slangen och var med när de koppla in maten & gjorde rent op-ingången det gjorde ont & tårarna rullade på mammas kinder. Höll henne i handen. Jag har lite svårt för sår, råkade hamna mitt i en såromläggning som 18 åring, varmaste sommaren ståendes i handskar (VAMRT) & så rullar de bort gasbindan, bensår ända in till benet & denna stank.... jag var tvungen att lämna, sätta mig utanför med huvudet mellan knäna... Efter det har jag lätt illamående vid bara åtanken om sår. Men jag biter ihop för mammas skull, hämtade en stol och satte mig, tänkte bort svimningskänslorna & föröskte hjälpa henne föra samtal med sköterskorna som missförstod henne gång på gång.

Sedan åkte vi hem till pappa. Köpte med lunch. Vi hade såklart glömt Alice matväska med välling & burkmat, är så svårt att vara två, man litar för mycket på att den andra ska komam ihåg och se till att allting är med så inget förljer med istället då är jag hellre ensam ansvarig. Men det är inte lätt att ratta unge & hushåll med tankarna på annat håll (mamma) & just nu känns det som att jag & mannen är i en svacka gällande stöttning & förståelse för varandra. men det gick bra iallfall, Alice sov både dit & hem & nu skicka jag ut henne i vagnen med mannen hon var trött gnällig & åt bara 100ml välling och ville inte riktigt komam till ro & jag kände att jag behövde en andhämtningspaus för mig själv.

Utmaningar

Ny utmaning

Nu har jag fått två utmaningar av Sommartjejen

Först reglerna:

Välj ut 4 personer som du vill ska svara, och utmana dem sedan i deras bloggar.
Be dem läsa din, och låt personen som har utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

1. Vilken mat äter du ofta?
Vi äter mycket nötkött & fisk, så jag säger biff med klyftpotatis & sås eller grillad fisk med potatis & sås

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Säger som syster yster, kalas i familjen hänger jag jämt i köket eller disken, annars försöker jag hålla mig rätt lugn. 

3. Var sitter du helst när du bloggar?
Helst och helst, vi har en dator fast i sovrummet som senare ska bli lekrum/datarum/gästrum

4. Köper du ofta triss?
När jag jobbade köpte jag en i veckan med mottot :man kan inte vinna på triss om man aldrig köper en lott... men inte van jag storkovan för det ...

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester?
Bästa & bästa, jag ÄLSKAR LONDON....

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på?  4:an, 5:an.

7. Vilket är ditt favoritvin:  Rött: Italienskt chianti Vitt: Portugisiskt voni verde 





Fem saker i min frys:
Glutenfritt bröd
Köttfärs
Kyckling
Massa kräftor
lockande mockarutor

Fem saker i min garderob:
Jag har 3 garderober indelade i olika kategorier
Koftor & stickade tröjor
Byxor & Kjolar
Klänningar
& lådor med tröjor
linnen

Fem saker i min bil:
Bamses badbok till Alice
Glasspapper
Spyhanddukar
Nån rulle med elslang
massa parkeringskvitton

Fem saker i min handväska:
6 pack läppglans från Dior
Handkräm från Olivia by CCS
 Näsdukar
Sjukhuspapper & telefonnummer till alla gällande mamma
Presentkort på Gina på 300:-

Utmamar : Emmasusanna, Alva, Åsa & Tess
 

Anti-panti...

Usch jag har varit så ANTI svärmor sen Alice föddes. Från början ville jag knappt inte att hon skulle peta på Alice. Allt hon gjorde med Alice tyckte jag var fel & allt jag gjorde kändes som att hon tyckte var fel. Igår kom jag på den egentliga orsaken...

Svärmor är en frisk 50 åring men min mamma är en sjuk 60 åring. Det är ju MAMMA jag vill ha som barnvakt till mitt barn, det är ju MAMMA som jag vill ska se Alice växa upp. Det är ju MAMMA jag vill ska lära Alice alla kottar i skogen, svampen och bären. Det är ju MAMMAS pannkakor jag vill att Alice ska minnas... Men min mamma ska dö & svärmor kommer bli den personen i Alice liv.

Igår hade jag laddat upp mig ordentligt, det skulle gnatas på att blöjan suttit för hårt sist vi kom från farmor, det skulle serveras pekpinnar efter pekpinnar... Men så kom hon, frågade hur det var med mamma & tårarna började rulla på bådas kinder & all ilska bara rann av & jag fattade plötsligt varför...

Alice är fortfarande lite kinkig när farmor kommer, första tio minuterna gråts det lite och göms gärna i mammas trygga famn, men sen lossnar det & då är farmor så rolig så rolig så. Igår fick farmor ge efterrätt och så var det på promenad i vagnen, det hade tittats på barnen på dagis och bussar som åkt förbi. Sen kom de hem och lekte i köket en stund innan jag kom.
Själv åkte jag runt i staden och uträttade ärenden, jag tankade bilen, hämtade mitt nya körkort, hämtade ut Alice mat på Apoteket (Fuck Apoteket by the way) & handlade lite i godan ro på ICA. När vi kom hem for Alice runt i gåstolen & vi tog te & sesamkakor.

Kvällen gick bra. Mannen kom näst sits i GoCart racet haha. Alice vägrade sova på sen eftermiddagen och sov endast 20 min mellan 13.30 & 20.00 så hon var helt slut vid natti natti och somna som en stock. Natten blev lite bättre än natten innan 20.00-01 då hon fick mat och sov till 5.30 då jag pyttsa i henen lite till men hon somna inte till ordentligt men låg kvar till 6.30 innan jag hämtade henne.

Dagens meny:

Frukost: lättfil med smulad knäckebröd & hallonsylt, 1 skiva mörk bröd med skinka 6 gurka te
Lunch: soppa, knäckisar med avokado och tomat
Fika: sesamkakor och te eller frukt
Kvällsmat: På indisk restaurang
Kvällsfika: Martins Stenmark i Ladies Night =)

Lasagne med soltorkade tomater & salami

För 4 personer

Ostsås:

8 dl mellanmjölk
1 msk margarin
4 msk mjöl
40g riven ost (ca 1 dl)

Vispa mjölet med 2-3 dl mjölk, värm upp & smält ner margarinet & tillsätt resten av mjölken, låt koka under upprörning 5 min, salta & peppra & tillsätt osten

Fyllningen:

1 finhackad purjolök
70g salami
8 st soltorkade tomater som legat i olja (avrunna)

Fräs fyllningen i 1 msk margarin.

200g lasagneplattor (ca 8 st)

Varva ostsås, lasagneplattor &  fyllning & grädda i ugnen 225 grader i 35 min

Servera med sallad på:

150 g strimlad vitkål
200g grovt riven morot
1 dl filmjölk
8 st svarta oliver
Italiensk salladskrydda

jag brukar lägga alla ingredienser i en burk med lock, skaka kraftig & ställa in i kylen till serveringen.

Ca 590 kcal/portion


HJÄLP!!!

Jag är så Oooooooooootrooooooooooligt sugen på att fixa till mitt hår, dels vill jag ha en FRISYR inte bara långt häng där bak & så är jag bra sugen på att bli mörkare igen men är rädd att Alice ska bli rädd för mig då, hon gillar ju inte min syster osm är mörk tex. Någon som har erfarenhet av ändrad hårfärg och barn? Gick det bra?

Gärna tips på frisyrer, länkar till personer med sådan frisyr mmm =)


Vi hade det supermysigt igår. Alice vaknade redan 11 så vi passade på att åka lite tidigare (till hemstaden), kollade om Alice morfar var hemma men det var han inte och så innan vi åkte till H & O. Dit kom L & H & L& hennes G. H bjöd på pasta med tonfisksås. Mycket smaksnes. Alice fick mat samtidigt & visade sig vara jätteduktig på att äta bland folk oxå, hon sitter med uppsträckta armar och vill ha mer, men allt gick inte ner som hemma men ändå tyckte hon var superduktig. Efter maten hade vi alla trötta barn så vi gav välling & gick ut på en promenad. Alla barnen somnade men Alice vaknade såklart såfort vi kom "hem" igen & lika så H. Men de större barnen sov sött en stund till. Vi fick äppelpaj & vaniljsås & sen var klockan helt plötsligt 17 & vi var tvugna att åka hem. Väl hemma satt mannen på uppfarten och väntade i bilen, han hade ingen nyckel och hade slutat så han kom hem 17.30 (det händer typ 1 gång i veckan att han gör) så det var ju typiskt vi var hemma 18 & han satt och var orolig att något hänt då min mobil låg i skötväskan. Aja, på med maten, Alice åt en hel portion havregröt *duktig tjej* & sen var det kvällsbad & nattinatti. Mannens tur att lägga & jag följde med upp, som vanligt började Alice bete sig som en ål & han sa "Titta det går inte" så jag fick instruera " hoppa med hö ben & in med flaskan" & då satt den ju där & hon åt full flaska utan protest & somnade mätt och nöjd i sin säng. Sen har natten varit lite små katastrof hon vaknade 21.30 00.30 & ville ha mat, 4 och ville ha mat & 6 då somna hon om till 7.30. Tyckte hon var lite täppt i näsan igen i morse. Ups nu käkar Alice på blomman här ute!!!

Mammas op gick bra. Hon var väldigt trött & lite illamående igår, sov mest hela dagen, men idag kom det sms redan 7.30. Ska hälsa på henen till helgen tänkte jag.

Idag ska mannen tävla i GoCart igen ikväll så jag får avlastning en stund på eftermiddagen av Alice farmor, tänkte hämta ut Alice mat på apoteket, handla lite & kanske ta en promenad. Först tänkte jag slinga håret men nu när jag inte vet om jag ska bli mörkare igen så tyckte jag det var onödigt...

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd me skinka & tomat, ½dl keso 1 apelsin & te
Lunch: lasagne med salami & soltorkad tomat (recept kommer)
Fika: Ekologiska sesamkakor 2 st
Middag: Felix ost & broccolisoppa med 2 knäcke avocado & tomat
Kvällsfika: 2 rutor 70% choklad & grönt te




 


Att sörja på olika sätt...

Igår när vi var hos ALS teamet så sa mamma till sköterskan att jag & pappa hade svårast att visa sorg. Hon menar att vi inte gråter. Jag fick återigen förklara för henne "Jag är inte van vid att gråta när jag är ledsen, men det innebär inte att jag INTE är ledsen utan jag sörjer bara på ett annat sätt & jag tror att pappa fungerar likadant" varvid han höll med mig & skickade tacksamam blickar mot mitt håll. Vi är inte starkare än andra, mindre ledsna än andra, vi har bara ett annat sätt att sörja. 

Är det bara tårar som räknas? Alla tankar som far runt i huvudet, all magvärk som kommer och går, timmar man ligger vaken om nätterna & funderar? Mammas död & sjukdom som far över en i vardagen. Att Alice äter mat till "En sked för mamma, en sked för pappa, en sked för mormor som inte kan äta vanlig mat" ....

Är det bara antal tårar om rullar nedför kinden som räknas?

Jag har svårt för att gråta, jag har alltid haft svårt för att gråta. Gråter jag så gör jag det oftast i min ensamhet Mamma har till och med sagt att jag knappt aldrig grät som spädbarn heller.

Jag har dåligt samvete för att jag inte gråter, men jag är lika ledsen även om jag inte gråter, ändå känns det inte som att min sorg räknas lika mycket...

Även om jag har en mamma som kommer dö, som kommer dö innan vi alla räknat med det så rullar livet på, man måste gå upp på morgonen, jag har en dotter att sköta & underhålla, ett hus som ska underhållas, en man att umgås med, vänskap att vårda. Jag har en mamma som ska dö, men jag måste fortsätta leva.

ALS-teamet

Idag vaknade Alice 7.30. manenn fick masa sig upp & dra iväg till Apoteket då hennes välling som förtjockas i magen tog slut igår kväll, jag beställde ny i fredags men den hade inte kommit ännu. Hon kräks jättemkt om hon inte äter Enfamilen & det är synd om henne dels för att det påverkar sömnen men det måste vara jobbigt att hela tiden få upp allt hon äter, då kommer ju både välling & mat & matspyorna smakar ganska surt verkar det som på ansiktsuttrycken. Hon spyr aldrig upp maten när hon får Enfamilen.

Själv blev jag en smula sen, men stod på rejält till mötesplatsen jag & min äldsta syster hade & vi kom precis i tid till ALSteamet. Det var ganska svårt att hänga med i samtalet då mamma skrev & varken neurologen eller pappa läste högt vad hon skrev utan bara svarade på det hon skrivit. Det gjordes andningstest & lite test på övre extrimiteter. Det visdae både svagare andning & lite svagare i armarna. Mamma ska skickas till Uppsala för hjälp med andning främst nattetid. Men i morgon ska hon opereras, hon ska få slang i magen & senare PEG. Mamma är mest rädd för kameraundersökningen som tillhör, att hon ska kvävas eller att hon ska känna något som helst obeghag liknande detta. & sjukhuset hons ka opereras på har skött det hela ganska illa, men ALS sköterskan fixade en tid så mamma fick komma för information idag.

Alice var hemma med mannen, det hade gått bra med allt utom vällingen, hon vill inte ha välling när han ger tydligen, så jag fick mata på henne när jag kom hem & så åt hon massa gröt & fruktpuré när vi åt middag.

Nu är det nattinatti eftersom lilltrollet inte sovit sne kl. 16 idag!

Ps. Kul att så många gillade recpetet!!! & Svintoflickan -jag är på rätt spår igen =) Ds.

 
Alice i Krypstrumpbyxor och ny klänning på babyträff, hon spanar in snyggingen A.

Ädelostgratinerad Kassler

400g kassler i skivor
100g ädelost
300g rivna morötter
4 msk grovt hackade solrosfrön
0,5 dl finhackad persilja
1 kg potatis i klyftor
1 msk olivolja
salt & peppar

Lägg potatisklyftorna på en plåt, häll över olivoljan. salta & Peppra & ställ in i ugnen 225 grader 40 min. Lägg kasslerskivorna på i en ugnsfast form, blanda ihop morötter, smulad ädelost, solrosfrön & persilja, fördela blandningen jämt på kasslerskivorna & ställ in i ugnen 15 min på 225 grader. Servera med gröna bönor eller en sallad. 511kcal

Söndagslugn!

Ja det var precis vad vi hade igår. En lugn & skön söndag. Manenn gjorde klart det sista på panelen på ena väggen i uterummet. Jag & Alice tog en långpromenad & så åkte vi en sväng till ICA. Sedan blev det söndagstidning med bilaga för hela slanten.

Idag är det andra invägningen för Viktklubben, hm det har inte gått så bra denna veckan, jg står still men jag vet varför. jag har haft mensbulimi, dvs jag skulle kunna sätta i mig en sån där stor chokladkaka man kan vinna på chokladhjulet på Liseberg utan problem & det är väl lite den stilen vi haft i helgen. Choklad, chokladmousse, lite chokladtårta... men nu är snart menshelvetet över för denna gången & idag vaknade jag med nya friska vIktklubbentag!

Alice springer runt i sin gåstol & är hur söt som helst.

Igår hade hon en riktig ätardag, till frukost blev det ½ portion majsgröt & ½ burk fruktpuré & 160 ml välling, till lunch 1 portion mat som JAG lagat åt henne dvs grillad röding med potatismos & vitsås det tyckte Alice var MUMS! & sen fick hon resten av fruktpurén & 210 ml välling & på kvällen blev det ½ mellanstor burk med kvällsgröt & så 110 ml välling vid Godnatt. Igår natt hade hon en underbar natt, hon vakna till vid 23 men soman om bara jag la handen på henne & sen sov hon till 5.45 då hon ville ha välling & somna om till 7. & i natt har hon sovit 20.30-1.30 välling somna om & sov till 7! Då känner man sig rätt fräsch när man vaknar!

Ska skriva ner ett middagsrecept vi gjorde igår (från VIktklubben)

En Dag i Skogen!

Idag tog vi oss ut i skogen. Jag, mannen & Alice i BabyBjörn. Först tyckte vi det var lite läskigt för det såg ut som om vildsvin bökat omkring i området, mannen bedömde dock spåren som ett år gamla ungefär (jaja vad vet han) så vi travade på. Först var det totalt stiltje sen hittade mannen EN trattkantarell, lixom hallå hur ofta växer DE själva? Men sen lossna det & vi hittade massor av svamp (som amnnen står & rensar nu under pust & stön). Det blev gula, trattisar & tagsvamp i påsen. Vi hade äggmackor, varm choklad & frukt med oss. Alice & jag delade på en kiwigold -det ÄLSKAR hon. Så på vägen hem var vi tvungna att köpa lite nötkött att grilla till svampen, rimmade lite illa med ädelostgratinerad kassler & stekta kantareller...



Är det någon som vet något om biverkningar efter epidural? Jag har nämligen ingen känsel i höger stortå efter förlossningen...



Babyträff & Tantträff

Igår åkte Alice & jag till hemstaden, ja vi fick först stanan efter 20 min & byta bajsblöja. Tyckte att hon var bra tyst bredvid mig & såg hur hon tog i så hon blev alldels röd/vit i ansiktet hihi. När det var avklarat anlände vi sist till träffen. Där var L & H, L & A & en ny mamam med sin I.

Barnen är i så olika utvecklingsfaser, de som kan sitta kan varken ligga på mage eller rulla runt & Alice imponerade stort -yngst & mest försigkommen stod i krypställning eller åla bakåt mest hela tiden, men sitta det är on inte vidare intresserad av.

Vi åt äppelpaj med vaniljsås & drack te MUMS!!!

Idag har Alice & jag gått upp i ottan (7.30) åt lite majsgröt med hallon/blåbärspuré & sen stack vi iväg till mitt jobb. Där var det roligt må ni tro, Alice busade med alla "tanterna" & sken som solen & visade sina färdigheter på golvet. Vi åt fredagsfrukost & jag hälsade på alla nytillskott, enormt ombyte på folk! Passade på att beställa ny mat åt Alice på apoteket & ta ut Prevenarsprutan.

Idag har Alice & jag fått i uppdrag av mannen att köpa färsk fisk & sen kommer Alice morfar & mormor på em.

Annars känner jag mig mest menssvullen & viktmotivatione rann iväg med mensfloden...

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor bröd med minilätta, skinka & tomat/gruka 1kiwigold
Lunch: Färsbiff ifrån frysen med klyftpotatis
Fika: Kräftskivetårta
Middag: Färskfisk med potatis & kall sås
Kvällsfika: Idag blir det bannemig en chokladbit ananrs avlider jag snart...

Fästingjakt...

Igår hade Alice & jag en dag för oss själva. Vi tog en morgonpromenad & sen sov Alice, fick lunch när hon vknade & så åkte vi ner på stan. Jag skulle hämta ut biljetter till Ladies Night & köpa en 6månaders present till H. Vi har fått både födelsepresent & 5mån present men inte fått arslet ur att köpa något till H. Så igår köpte jag en Fem myror bodie, randig & en fem myror hakklapp för att uppmuntra deras smakisar som går riktigt trögt! Hittade även en söt svart/vot klänning & svart bodie till Alice som hon ska ha idag ihop med Viktors krypstrumpbyxor.Fick även ett Libero välkomstpaket med up & go blöjor som Alice invigde i natt riktigt bra inge läkage & kändes inte lika sprängfylld som de vanliga när jag hämtade henne i morse. & så gick vi in på Bokia & där hade de en ny Scrapbookingavdlning jag missat så jag råkade shoppa loss lite + ett par svarta heltäckande strumpbyxor åt mig på Åhléns.

När vi kom hem så började vi Scrapa på en gång Alice & jag hon satt med i barnstolen och smaka lit på papret eller röjde runt på golvet, nu hoppar hon fram benen i krypställningen men fattar inte riktigt hur hon ska flytta armarna än, gullunge.

När mannen kom hem åt vi & sen åkte jag till ICA. När jag kom hem hade mannen upptäckt en fästing, så jag fick föröska operea bort den, fick tyvärr inte med huvudet men vi läste på nätet & det kunde bli en inflamation men skulle inte vara något farligt. Håller tummarna för att det int blir TBE eller Borelia- usch & fy!

Mannen la Alice, jag duschade & titta på Idol.

Idag ska vi på mamma/babyträff i hemstaden!

Dagens meny:

Frukost: samma som vanligt
Mellis: plommon
Lunch: Smarrig köttfärsås med spagetti
Fika: te
Middag: Fried rice med räkor
Kvällsfika: vaniljkesella & blåbär

Vaknade med Stockholms blodbad i brallan, ajaj min mage blir alvedon till fika idag tror jag...

Mormorbesök, svampplockning & dockinköp!

Igår kom Alice mormor på besök. Hon var på bra humör & hade fixat & donat till oss båda. Alice sov sött i vagnen på altanen så vi fick 1 timme & 15 min för oss själva först. Mamma hade köpt pumpor, en korg & dekorationsull åt mig, en ängel att hänga på väggen, en skål med nyplockade plommon, en burk med torkade höstisar & Alice fick ett gosehjärta & ett fotoalbum.

Mamma fick min morots & linssoppa & tog med resterna hem & jag åt Viktklubben maten från dagen innan. Alice fick egen mat men tyckte mest det var intressant att sitta & titta på sin mormor.

Vi åkte ner på stan. Alice skulle få docka. mamma har köpt docka åt sina andra tjejbarnbarn och ville köpa när vi var med & så länge hon mådde bra. Så Alice fick en mini babyborn med en klänning till & så får hon en större docka med mer funktioner i julklapp, kommer inte ihåg vad den hette men det var inte Annabell.

Sen letade vi baddräkt åt mamam tills hon ska på semester i nov, men det var ju inte direkt säsong för det, men hon hittade en bikiniöverdel på Twilfit & jag shoppa 3 trosor för 149:- riktigt mjuka & sköna!

På kvällen lagade jag Viktklubbenmat som tog en hel jäkla timme att sno ihop, som tur var kom mannen hem tidigare & lekte med Alice. När vi ätit klart gick vi ut i skogen utanför & letade svamp, men hittade inte så mycket som en endaste en ätlig vad vi kunde se. Så efter 30 min så gick vi hem. Alice tjoade glatt i BabyBjörn & gnällde lite då mannen försvann ur synhåll *Gulle* & så gick vi hem & badae istället.

Gårdagens meny:
Fruksot: Samma som vanligt
Fika: nektarin
Lunch: inkokt makrill med kalla sås en massa grönsaker & potatis
Fika: plommon
Middag: Mexicansk biff med ugnstekta grönsaker & koriandersås
Kvällsfika: Vaniljkesella & blåbär

Dagens meny:
Frukost: samma som vanligt
Fika: 1 kiwi gold
Lunch: se gårdagens middag
Fika: nektarin
Middag: smarrig köttfärsås & spagetti (ja den heter så)
Kvällsfika: vaniljkesella & blåbär

Morgonens gymnastikövningar på skötbordet!


Dagens lilla Groda


Å hej nu kryper jag snart!




Snygging i Viktors gamla groddress




Akta här kommer jag i min nya räääääzer!


Familjedag

Idag har vi haft familjedag. Alice är inne i någon utvecklingsfas som påverkar sömnen misstänker jag, hon står numer på alla fyra och gungar halva nätterna =). Så i morse fick mannen ta henen från 6.30 & jag slumra vidare till 8. Sen åt vi frukost & stack iväg till en granstad där vi gick på Babyproffsen & handlade. Gåstol åt Alice som dock mannen lyckades ta fel kartong så det blev inte alls den vi valt, men han har monterat den ändå och så får han köpa den andra oå om inte den här passar lilla damen. Hon såg ut som ett lyckligt ljus i den vi valde & den här var hon mest likgiltig i.... Köpte även en hund som spelar, en banangrej att ha på vagnen som hon kan leka med, en grej som hoppar framåt när man petar på den & ska stimulera krypning, skedar, pipmugg, nappflaska, dinappar, nytt spjälskydd då vårat är så sladdrigt att hon nästan trasslar in sig i det.

När vi kom hem slängde jag ihop en omelette & sen stack vi iväg på BVC info om sömn, hade höga förväntningar på denna men det sades inget jag inte visste redan & jag blir så arg på endel. Vi skulle lära av varandra, men hur lätt är det att lära ett barn som aldrig sovit att sova 23h om dygnet som vissas barn gör? Det finns lixom inte.

Alice & jag stannade kvar på en sångstund & mannen åkte hem och snickrade lite (tänker alltid på tillsammans när jag säger Snickra) Alice somnade efter sången när hon fick mat & vi tog en promenad på 45 min innan vi gick hem.

Idag var det vägning, jag har gått ned 1,4 kg redan, ultrastart, förväntar mig inte samam resultat framöver, men helt klart en morot att fortsätta.

Dagens meny:

Frukost; 2 skivor mörkt bröd, skinka, paprika, keso & grapefrukt & te
Lunch: Omelette & 2 knäckisar
Mellanmål: ½ nekatrin (mannen snodde andra halvan, 1 kiwi gold
Midag: stekt makrill med färskpotatis & sås på gräddfil, dill, persilj salt/peppar & en massa kokta grönsaker
Kvällsfika: hallon med vaniljkesella


Fest mm

Igår hade jag & Alice besök av min kusin med sambo & 1 årig syssling till Alice. Vi hade inte träffats på 3år så det får bli skärpning med det nu, det var trevligt men lite småstelt & det konstiga är att anledningen till att han ville komma var att han läst en tidningsartikel om mamma, men han nämnde inte henne en enda gång även då jag hjälpte honom på traven.

På kvällen åkte jag till hemstaden & gick på inflyttningsfest hos en av mina bästa kompisar. Hämtade upp L & hennes sambo V (de som har H) på vägen vi hade köpt två buskar Americanska blåbär -perfekt plocka i trädgården och äta på plats bär -inget skörda safta & sylta jox! Det var omkring 30 personer på festen, två till av mina bästa vänner & de hade med sina karlar, den ena har jag inte träffat sedan de blev ihop men vi umgicks mycket runt 20 års åldern i ett gäng så I know him well sedan inna. Var så himla kul att träffa alla & så himla kul att bara vara Nhea & sitta & prata & skratta om annat än Alice grejer. Jag stannade till 23, sen åkte jag hem har ca 1 timmes bilväg hem igen.

Hemma hade Alice levt lite rövare med manne, han hade fått smaka på livet som hemmapappa, lagat mat med henen i släptåg, lagat mat som kokat över för att hon just då skrek för full hals & så, men sen hade nattningen gått som en dans på 35 min inklusive mat, 20.15 sov hon så han fick mycket ensamtid.

Idag har vi varit hos mannens föräldrar, hans pappa fyllde år i veckan, så de bjöd på mat. Blev laxsmörgås till förrätt, slottsstek till varmrätt (jag proppa i min en massa kokta grönsaker till, mums!!) & äppelpaj till efterrätt. Alice somna på vägen hem & vakna precis här ute hör jag, vi köpte med sushi hem som vi ska mumsa på senare i kväll.

Imorgon är det vägning på Viktklubben!

Jag ska på party

Ja imorgon alltså. mannen ska vara hemma med Alice. Hon är ju en liten knölmaja & alldeles för liten för att lämnas bort - & det var en av mina bästa vänner som ska ha inflyttningsfest. Igår genomförde mannen det stora mandomsprovet - han la Alice för natten, visst det kanske inte var helt skrikfritt men det rä det ju inte när jag lägger heller alltid & hon somna & så hon sov -fram till 4.30 då hon fick mat & somna om & sov till 7. UNDERBART! Att det fungerade så bra känns som en enorm lättnad för mig, har varit lite nervös inför detta, vill ju inte att hon ska skrika sig blå eller att jag ska behöva åka hem från festen i alla hast eller att det ska vara total katastrof varje gång. Vi gör inte likadant men det tror jag är bra -hon vet att nu är det mamam nu blir det såhär -nu är det pappa nu blir det såhär istället.

Alice ställer isg numer i krypställning, gungar lite fram och tillbaka & lägger sig sedan ner i Anja-sälen -mycket gulligt! Svintoflickan -jo hon har börjat skava av lite hår på ena sidan av huvud, är väl favvosovsidan kan jag tänka mig & så far hon ju runt som ett jihu i sängen om mornar & kvällar oxå.



Denna glada tjej möts man av när hon vaknar upp i vagnen efter en daglur...

Dagens meny Dag 2:
Frukost: 2 fiberfranskor med minilätta, skinka, paprika, ½ dl keso & ½ grapefrukt + te
Lunch: morots & linssoppa, 2 knäckisar
Mellanmål under dagen: 2 nekatriner
Middag: grillad oxfile marinerad i Smokey honey, klyftpotatis med rotfrukter & salsa på: 1 avocado, 100g mango, 1msk limesaft 25g gullök, salt & peppar
Kvällsfika: hallon & en liten klicka chokladmousse på lättmjölk.

Höstens godaste soppa!

Här säkerligen skrivit receptet förr, men den är så god att det är värt att skrivas igen!

Morot & linssoppa

300g morötter
1 gul lök
1 vitlök
1 msk curry
1 msk olja
2 dl röda linser
1 liter grönsakbuljong (1 liter vatten 2 buljongtärningar)
1 msk citronsaft
salt & peppar

Skala morötterna & skiva i centimetertjocka slnatar, grovhacka lök & vitlök, låt fräsa i kastrull med olja & curry, häll på buljongen & låt koka 10 min, hälldärefter i linserna, låt koka 12 min. Mixa soppan slät, smaka av med citron, salt 6 peppar!

Servera med topping av smulad fetaost, persilja, knaperstekt bacon eller som idag, tärnad avocado!

Viktklubb.se

Igår tog jag ett steg, ett stort steg. Efter en graviditet med +20kg, en amning med minus 17kg och en sluta amning med +3kg så står jag här med 7kgs övervikt mot den vikt som jag egentligen vill ha & vi kan inte fortsätta chokladätandet i soffan, slicka överblivna chipsrester ur festskålar eller ta fram kanelbullar redan till förmiddagste´t. Så igår gick jag med i Viktklubb.se, har varit med förr gick då ner 8kg under drygt 6 mån och höll det (ok + 1 kg) ända tills jag blev gravid. Har nu tittat på gamla kort & nya kort & provat kläderna i garderoben & kommit fram till: Jag vill gå ner till min "drömvikt" igen, jag vill sparka mig själv i arslet, ta tag i min hälsa & må bättre än den soffpotatis jag är idag, har köpt årabonnemang så det får ta den tid det tar!  OCH å ni får följa mig på vägen!

Dag1)
Frukost: ½dl keso ½ blodgrape 2 skivor havrefranska med 1 skiva skinka & 2 paprikaringar & te
Promenad med Alice 45 min (som slutade med att busfröt tittade ut huvudet ur myggnätet efter 35 min & var hur pigg som helst *suck för trött mamma som sett fram emot rykande färsk mamaläsning vid hemkomsten*)
Mellanmål: nektarin (var as hungrig & ville inte riskera bakslag på ICA)
Åkte till ICA med Alice, gick snabbt förbi bröd & kakor, glass & godis, shoppade mängder av frukt & köpte mig en matvåg som jag länge velat ha en gammaldax i rostfritt stål, inget digitalt här inte. Alice tittade länge på hoppande apan vid bananerna & flörtade med en gubbe i kassakön.
Lunch: pasta med kyckling, champinjoner i milda mini mat & kantarellfond 1 avocado (blev när jag slog in det alldeles för många kalorier för en lunch)
Mellanmål: nektarin
Alice fick sova inomhus utan promenad, ville inte riskera myggnätstittning en gång till idag pga lockande bilar eller någon pratglad cyklist, nu har hon sovit 2 timmar & 40 min med 3 vagngung & klarat påknackning av jultidningsförsäljning (det får mannen köpa via jobbet) & påknackning av larmförsäljare (kom inte ens ihåg vad vi hade för försäkringsbolag & slängde igen dörren framför nosen på honom med orden om att vi själva söker upp det bolag vi vill ha när vi blir redo för det, mannen tror att det är spanare som vill komma in & sedan när vi åker bort så kommer vi tillbaka till rensat hus).
Middag: Blir morots & linssoppa med 2 knäckisar
Kvällsfika: Blir vattenmelon.
Utvärdering: Ajaj, klarar dag ett men är konstant hungrig, smygtittar åt kanelbullarna i frysen, slår mig själv på fingrarna, måste planera kalorierna bättre, hatar att vara hungrig!!!!

Alice på bättringsvägen...

Ännu en ok natt, Alice åt 1 och 4.30 och sov till 7.

Igår rensade jag bort alla sommarkläder ur min garderob:


Idag huserar Alice runt kläderna som ännu inte hängts in i rätt garderob...

Annars hade vi en lugn dag Alice sov långlurer 2 gånger & så tog vi en timmes promenad & så åkte vi till Blomsterlandet.


Blåbärspuré är GOTT!!




Alice har upptäckt sina fötter & drar i dem såfort hon kommer åt -är iallafall en mycket bra hjälp på skötbordet *fniss*


Kläderna vi shoppat!



Alice inviger sin nya Cool Girl dress från Kappahl 149:-, smiter från filten & passar på att pussa lite på golvet....



Fleeceoverall 199:- Lindex, mössa & vantar Lindex ca 50:- st, mockasiner H&M



Bodiesar, Brun, Lila, Bamse, Rosa från Lindex Vit från H&M



DRessar Prickig Kappahl 149:- Katten Jansson med randiga byxxor 179:- från Lindex



Strumpbyxor Kitty H&M, rosa + vita med hjärtan på Kappahl, tofflor H&M tror jag...



I natt sov Alice 20.30-0.45 strula lite till 2 då hon somna med vällingen sov till 6.30 då hon pep för att täcket var över huvudet, tog bort det och hon somna om till 7.05 -SKÖNT!! Här huserar hon i badrummet medan jag gör mig i ordning



Frukosttime -Ypghurt & rån

Sjukis Alice

Å vi som precis fått ordning på nätterna och jag tyckt att det varit så himla skönt, så går ungskruttan och blir förkyld, vaknar en gång i timmen minst, ligger vaken mellan 4-6 IGEN, knölar, skriker, matvägrar. Det är tur hon är så söt så man vill äta upp henne =)



Så natten vill jag inte ens tala om...

Men vi har haft en bra dag, klev ur sängen 8.30 pga JÄTTEBAJS, sen åt vi frukost, Alice fick rån och babyyoghurt. SEn rensa jag Alice kläder IGEN, sommarkläderna åkte ut eller en hylla längre. Vi tog en långpromenad Alice sov så länge vagnen rulla sen var det klarvaket såfort vi kom hem. Vid 14 kom mannen hem & då drog jag iväg. Gick till Bibblan, tog kort till körkort, sen shoppade jag loss - en fleeceoverall, 1 par skor, 1 par mockasiner, 1 par tofflor, 3 par mjukisdressar, 5 bodies, 3 par strumpbyxor & mössa & vantar -ja till Alice förstås! Sedan åkte jag till Ica & storhandlade. När jag kom hem sov Alice efter en långpromenad med mannen. Ikväll har mannen lagat mat med Alice på filten eller i barnstolen bredvid, så jag har kunnat pyssla med mitt -så skönt!

Mannen gjorde även ett förösk att lägga Alice som jag fick rycka in i efter mannens begäran, men han satt med & tittade hur jag gjorde får se om det blir nya tag i morgon kanske...

Dagens meny:

Frukost: 1 minibaguette med ost & parika, ½ nektarin & keso Lunch: indiskhämtmat Fika: ½l Cola light Middag: tikkamasala med indiskt ris Kvällsfika: vattenmelon

Ni som har barn- Hur fort har ni gått från smakisar till helportion & sedan från ett mål mat om dagen till två mål mat om dagen?

Alice nekar flaskan men nekar inte maten, så jag har börjat ge henne först välling så mycket hon tar & sedan 2mål mat (ca 1/3 burk) om dagen + yoghurt & smörgås/rån till frukost.

RSS 2.0