Vuxen & Barmat

Fiskgratäng med purjo & äggsås
4 portioner
Fisk:

400g Kolja (blev inte lika hård som tork & Sej)
2,5 dl vatten
0,5 buljongtärning

Koka upp buljingen, sänk ned fisken ( i filéer eller 2cm skivor av blocket) i kokande buljon, låt sjuda så köttet blir vitt & fast, ta upp med hållev eller dyl.

Sås:

2,5 dl mellanmjölk
2,5 dl vatten
0,5 buljongtärning
1msk margarin
2 msk vetemjöl (jag hade glutenfritt mjöl det funka fint)
300g purjolök
2 kokta ägg

Rör ut vetemjölet i mjölken, häll i vatten & buljongtärning låt koka upp, häll i margarinet & låt sjuda c 5 min, jag lät purjon koka med. Koka ägget och hackadet, häll i ägghacket i såsen och salta & peppra efter behag.

Potatismos:

1 kg potatis
1,5 dl mellanmjölk
1 msk margarin
salt & peppar

Koka potatisen, mosa den med elvispen, häll i mjölk & smör och vispa till mos, salta & peppra.

Lägg fisken i en ugnsfast form, klickaut moset runt fisken, häll över sås. Gratinera i ugn 250 grader i ca 5 min.

Barnmat:

Jag kokade fisken enligt recept, tog såsen innan jag haft i ägg, buljong & salt, och tog en klick mos innan jag saltat. Mixade, om man vill kan man även passera för att få bort purjobitar, men Alice sa "Uhm Uhm" & åt som en häst även med lite purjobitar i =) Tillsatte oxå en stor klicka smör/margarin innan serveringen då bebisar livnär sig till 70% på fett.

Viktklubben c 450 kcal/portion

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0