Altantak & bebis i påse

Igår (onsdag) var mannen hemma hela dagen och byggde takstomme till altanen. Alice och jag hade ljudisolerat sovrummet en smula och boade in oss där. Tänkte att hon som vaknar av minsta lilla tassning inte skulle sova någonting på hela dagen, men pytsan heller. Hon sov som en stock instängd i sovrummet 12-14 och 15-18.

Vid 13.00 kom mamma och pappa. Pappa hoppade direkt i snickarbrallorna och hjälpte mannen. De kompar bra -som mamma säger & stundtals hördes både ett och annat asgarv därutefrån. Sa vid något tillfälle till mamma "Värst vad de har roligt då" hihi.


Mamma fick komma på ett villkor -att hon fixade fika & middag & att hon åkte på stan och shoppade åt mig. Så jag hade skrivit i ordning en lång lista åt henne och hennes kommentar till den var "Å fy fan". Men två timmar senare kom hon hem med: gröna hängsel puff-sommarbyxor till Alice med matchande solhatt, 2 bodies, 2 pyjamas, strumpor, 2 leggings till mig (vita och ceriserosa). inotyol, och ansiktskräm och ögonkräm till mig. Perfekt!


Alice han fira av ett jättesmajl till sin morfar när hon var vaken mellan 14-15. & mamma väntade spänt på att hon skulle vakna & då fick hon se henne skratta och prata och bubbla med mig på skötbordet -hon är så söt vår lilla sessa. & så fick mamma hålla henne en ministund och då han hon kräkas lite på mamma där hon låg tryggt mot mammas bröst. Vi åt gryta med potatis och chokladmousse & jordgubbar (inte jag -vågar inte & tänkte endast fuska runt midsommar med svenska) till efterrätt. Lagom till efterrätten ledsnade Alice och började gallskrika och hon ville inte vara hos mig, inte i vagnen, inte hos mannen och tillslut gav jag henne mer tutte tills hon fräsande spottade ut den och så slutligen när mamma och pappa packat ihop och stod i dörren tvärslocknade hon mitt i ett gallskrik -gumsan. Så hon och jag myste i fåtöljen framför Vänner. Alice har inte velat sova på oss på ett tag & nu saknar man det så jag passade på att ta lite mys. Men som vanligt vaknade hon efter 15-20 min. & kom inte till ro igen förrän 23.


Somris & jag pratade om att våra barn är värre än Skalmans ät & sovklocka:

När mamma ska äta: VAKNA

När mamma lämnar huset: VAKNA

När mamma tilslut kapitulerat & flyttat kudden till fotänden och lagt sig skavfötters med mannen för att kunna rycka ut handen till en skitsnabb vagngungning: SOVA


Kändes superskönt att kunna följa Alice vilja igår trots bygge och besök. På lördag kommer eldprovet -att hålla samma när vi åker bort -ska fira Mors dag hos mamma på lördag & Svärmor kommer hit på söndag -med medtagen mat & fika såklart =)


Igår fick Alice ha sovpåse -som hon fått av min moster. Det tyckte mannen var jättegulligt & gick & kalla henen bebispåsen & när de bytte bajsblöja hörde jga inifrån skötbordet "Nämen fanns det en bebis i påsen" hihi.

 Nämen det finns en bebis i påsen!!!
 Alice har tröttnat på alla nya kläder & relaxar i Viktors gamla avlgada -tack så mycket kusinvitamin

 Gröna hängsel-puffbyxor -ska ses på, men Alice får vara modell vid något annat tillfälle


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0