En Glad Mor på Mors Dag

Vi fick en ljuvlig Mors Dag jag, mannen & vårt lilla charmtroll. Först sov hon från 22-05 6-9 så hon hade en utsövd mamma. Mannen lekte med henne mellan 9.30-10, de skratta & jollra & höll på -mannen är van vid surtrollet som bor här på kvällarna när han slutat jobba -så han var överlycklig & bytte tre bajsblöjor på raken varav den ena både läckt i rygg & mage, hihi.

Vid 10.30 åkte han & hämtade 2 kompisar & då matade jag & nattade Alice -så de fick endast se bakhuvuet på henne när de kom, men det är skönare för Alice att sova när hon har besök. Vi fikade & vid 12 kom svärmor & svärfar. Först kände jag att det var en smula stelt & skämten var "Nu ska vi väcka Alice". Men när maten var beställt -Kinamat. Jag tog Kycklingsoppa med sparris, Sesamkyckling med starksås (som inte var särskillt stark & tur var det) & friterad banan med glass. Vaknade Alice & fick ny blöja & mat & sen tog mannen henne & han lyssnade verkligen på min önskan -svärmor fick inte hålla en gång. När han skulle flytta bilen så gav han henne till mig & svärmor accepterade & satt & pratade med Alice där hon satt i mitt knä istället, mitt i varmrätten ville hon sova så då fick hon lite mer tutte & sen hoppa i vagnen. Jag började gunga & svärmor tog över -till mannens besvikelse fick hon henen att somna för han sa "Det brukar bara vara Nhea som får henen att somna i vagnen -jag förösker göra likadant men jag vet inte vad det är hon somnar inte när jag gör".  

Svärfar var den som var mer svårflörtad denna gång, han körde med "De får starka lungor om de skriker" & då kom mannen till svars väldigt fort -"Men det har de ju kommit på att det inte är sant, de ska tas upp såfort de skriker för då vill de ju något". & den värsta kommenatren av alla när jag suttit & sagt att Alice precis börjat känna sig trygg hos mig & mannen & att hon darrade när min syster tog henne " Men jag är helt övertygad att hon skulle känna sig trygg om du (svärmor) fick ha henne en hel dag" men då fick jag stöd av både mannen & svärmor - INTE SÅ LÄNGE HON AMMAR. Hur jäkla trögfattad får man vara. jag är helt övertygad om att de inte lämnade bort varesig mannen eller hans bror innan de var kring året. Jag är så jävla trött på att höra dessa antydningar så igår sa jag "Det är bara inse att Alice är ingen bebis man kan lämna bort -hon måste kunn äta riktig mat först & se att det funkar att andra matar henne oxå ".
När vi äter brukar Alice sitta i babysitter på golvet & om hon bara sitter i den tycker hon det är kul i ca 5 min men om man gungar den åt henen kan hon vara nöjd 10 min men svärfar muttrade "måste du gunga den där hela tiden" -vet inte om ljudet störde hans matro eller om det var ännu en grej han tyckte vi "daltade med henne om".

Vi ska ju fira svärmor nere i sommarhuset om 3 veckor - Alice vägrara ju åka bil som det är nu & det är en resa på 5 timmar. Det funkar bara inte. Somris tipsade om tåg, då blir det bara 1,5h timme i bil. Svärmor hade en vän vars barnbarn låg i insatsen som var fastspänd i bilen -det kollas upp (om det är den med nät så känns det inte som ett alternativ då det finns åtaliga olyckor då spädbarnet visst fångats upp av nätet men brytit nacken i smällen). Men det finns ingen, ingen av dem som ens tänkt tanken att "Vi firar här hemma om det inte fungerar". Vi ska kolla olika alternativ, prova att åka tidig morgon eller sen kväll. Vill helst inte åka nattetid utifall det skulel störa henne nattsömn-hon sover ju hela nätterna som det är nu. Om jg inte ser någon ljusning på det hela så stannar jag hemma med henne själv.

Bestämde mig för att strunta i mammas neurologbesök -båda min systrar kan ju återberätta vad som sagts -jag kände att jag inte ville utsätta henen för två bilresor inom loppet av 3 dagar & speciellt inte när det skulel innebära 2 timmar ensam med Alice i bilen -då kan jag ju inte ens hålla henen om hon blir för varm eller för ledsen. Idg känns det som ett bra beslut för hon har tyckt att det varit för varmt att bara vara hemma -hon har tokvägrat tutten och skrek som en galning tills jag tog av henen alla kläder oh stoppa ned henne i vagnen, hon sov bara 10 min och sen började om igen så nu tog jag på henen svalare kläder -hon har fortfarande inte tagit tutten så jag ska ta en dusch funderar på om jag luktar något konstigt, men nu sover hon iallafall -hon var troligtvis bara övertrött.

Igår kväll somnade Alice klockan 19 sov till 01, vid 01.30 la jag bara ned henen i vagnen utan att gunga och 15 mins runtknölande senare så sov hon till 6.

Själv fick jag titta på 2 tv-program på raken -första gången sedan hon föddes & gick & la mig 21.30 men kunde inte somna, Alice rör sig mycket när hon sover & mannen snarkade bredvid, skickade ut honom vid 23 snåret mn kunde iallafall inte somna så jag har nu skrivit första sidorna i min bok -Somris tycker jag ska skriva =), får se om jag får ner något i text oxå- vad vet jag det kanske blir en bok =).

Kommentarer
Postat av: mammaveronica

Tråkigt att hon inte gillar att åka bil, kan ju bli lite besvärligt! Men det e säkert nåt som hon vänjer sig med när hon blir större. När min Emma var liten o vi åkte långt (bor mitt ute i skogen) så satt jag bak med Emma, när hon kinkade eller verkade hungrig så kunde jag luta mig över babyskyddet o amma henne tills hon var nöjd. Åkte förbi en långtradare en gång, snacka om stora ögon, ha ha! Detta funkade för oss, emma var väldigt "lättammad", kunde äta när somhelst o hursomhelst. Dock så skulle jag aldrig åkt själv den där långa resan, minns en gång när jag hälsat på mina föräldrar o var på väg hem på kvällen i mörkret, emma skrek tills hon spydde o satte i halsen! Det var bara att stanna o vända upponer på ungen, sen dess åkte jag inte själv mer. Som tur var så var vi ju på grusvägen nära hemma, men tänk om det hänt på E20!? Hoppas det löser sig, o förresten det finns väl ingen bättre ursäkt än att ni inte vill åka så långt med en så liten???

2008-05-26 @ 18:22:44
URL: http://[email protected]
Postat av: Zeb

Hej!

Tycker att du ska göra som känns bäst med Alice. Släktingar får foga sig bäst de kan och det gör de så småningom. Åk inte, om det känns jobbigt.



Kram!

2008-05-26 @ 20:34:17
Postat av: Anonym

hej ...

men vad konstigt..att man kan få sånna kommentarer o att vissa inte förstår..

mina svärisar..speciellt svärfar ger också mycke pikar osv..

vilket är jobbigt..å de är först nu mannen börjar visa att han tycker som mej..ja knappt ens nu...

å de är irriterrande!!

stå på dej vännen!

du är kanon.

kram

2008-05-26 @ 21:55:10
Postat av: Maja

Hej jobbigt när dom små inte vill åka bil men det går att hyra en liggande insats typ som sätts fast i bilen med bälte och sen ligger barnet i den fast spänd typ som i en barnvagn, vi hade en sån när Viktor var bara nån vecka för vi åkte till fjällen å så små barn ska inte sitta i en bilstol så länge sa dom på bvc tror jag. Hoppas det löser sig för er och krama henne ofta och mycket å bry dig inte om vad andra säger och tycker man få slå dövörat till.



ha en bra dag

2008-05-27 @ 11:17:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0