Konstigt...

Igår kväll nattade jag Alice vid 20 som vanligt, men hon hade ont i magen, så jag bar runt henne i mag-ont-ställning dvs ligger på mage över min underarm & vips så kom det onda ut bakvägen & så fick hon en minislurk till & så ner i vagnen där hon somnade innan jag han gunga henne & sov så tyst att vi fick sticka ner huvudet bra långt innan vi kände livstecken. & då var klockan 20.45, först kändes det ju urskönt att hon somnat så tidigt för natten. Jag tog lite datortid & gjorde mig i ordning för natten. Gick & la mig vid 22, men inte kunde jag somna. Vid 23 saknade jag henne så mycket att jag var tvungen att gå ut till henne och mannen (mannen skulle ta med vagnen in när han gick & la sig) & titta på henne. Strax därefter kom de in & jag kunde somna & Alice fortsatte sova till 00.30.

Imorse mellan 4-6 har Alice haft spykalas, jag misstänker att det var för att hon så glupskt satte i sig nattmålet vid 00.30 utan att rapa som det blev för mycket luft i magen som tillslut ville ut. Kl. 6 var hon helt slut & somnade på tre vagngungningar. Hon vaknade 7.30 som gamla vanliga mammas-ulliga-gulliga -unge (brukar kalla henne det när vi byter blöja för hon har så luden rumpa) & skrattade och bubblade. Mannen har lärt henne att skratta såfort spyhanduken närmar sig munnen -det blir ju ett antal torkningar med skratt per dag =) Nu sover hon igen.

image476
Jag & min ulliga-gulliga-unge

Igår shoppa jag loss på bokus.com -jag har blivit flitig online-shoppare som mamma, det blev:

* Barnaliv -Anna Wahlgren
* Sova hela natten - Anna Wahlgren
* Hur du överlever första året som mamma -?

Gungstolen har anlänt -tyvärr vet jag inte om jag gillar den. Den är lixom för brant gungning på, först håller jag på att slå ihjäl mig när jag kliver i, skiter på mig av räddsla då jag tar första gungtaget & sedan får jag inte upp någon fart -ska prova med fotpall idag & se om jag får till ett bättre gung -igår fick mannen stå & putta på =)

Mannen började tjat om "vuxenmys" igår igen -så då satte jag upp en lista på krav:
*Hänga tvätten
*Plocka ur diskmaskinen
*Tömma blöjhinkn
*Torka av diskbänken -varje dag
*Ställa in matlådan i diskmaskinen -varje dag
*Lägga sin tvätt i tvättkoreg -varje dag
*Gå & klippa sig -för han ser förjävlig ut i huvudet & förut har jag klippt honom -men nu sen vi fått Alice har jag satt stopp för det, min "egen tid" då Alice sover ska inte gå till att klippa honom när han så enkelt kan ta en timme och åka från jobbet & klippa sig som både hans far & bror gör -men mannen tror att företaget rasar sönder & samman om inte han infinner sig där varje sekund. Det roliga var att 2 sek efter min kravlista -stod han & hängde tvätten.

image477

Kommentarer
Postat av: Somris

oj oj oj, alice är oooootroligt lik sin mamma kan jag lova! Och mormor!! =)*sötnos*

2008-05-19 @ 10:04:20
Postat av: Jasmin

Åååh så fina bilder!
Det är lustigt, när de är vakna längtar man efter ett tag till att de ska somna, och när de sover är man där och petar. De underbara små liven!

2008-05-19 @ 11:26:46
URL: http://jasmin.blogspot.com
Postat av: sandra w

En liten fråga till dig: Vilken storlek har Alice på kläder nu? Är lite osäker på om våra kläder i stl 56 räcker osv.

Vilket fint leende hon har.

Kramar Sandra

2008-05-19 @ 14:40:30
Postat av: Nhea

Alice som är en stor tjej från början och lagt på sig 250-400g/veckan hade 50 i 3veckor 56 kan hon har fortfarande vid 6v, men vissa plagg tar vi i 62-68. Nu kanske hon väger 5500g. Kram

2008-05-19 @ 15:00:08
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: Evelina

Åh vilken fin bild på er två! :)

2008-05-19 @ 16:47:55
URL: http://enevve.blogg.se
Postat av: Tess

Vilka fina bilder, hon är en riktig liten sötnos=) Vill bara tipsa om att klänningen som du har restonterad på H&M finns i de flesta butiker jag varit i, jag köpte en åt min syrra i lördags=)
Det låter bra att stressa av, det är så mycket som ska hinnas med och så många krav. Suveränt om du släpper dem och är mamma. BRa grej!
Kramar Tess (som är lycklig ägare till både en svart och grön klänning)

2008-05-19 @ 20:05:56
Postat av: Pernilla

vilka ursöta bilder på Alice.

Vilken härlig frissa hon har. :-)

2008-05-22 @ 08:47:14
URL: http://ockenutta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0