Jag & Anna Wahlgren

Sitter ute på altanen för första gången sedan Alice kom. Njuter i skuggan med Alice bredvid i vagnen -sovandes. Har nu fått mina böcker jag skickade efter -å vad jag önskar att jag hade dem innan jag fick Alice -vad annorlunda jag hade gjort då -men det är aldrig försent för att ändra sig.

 

Alice är lite svårflörtad, men Anna har lösningar på allt. Just nu kör vi stenhårt med Annas sova-äta-rapa-äta-vara vaken-påfyllning-sova metod, men det är inte alltid jag får till påfyllningen och Alice måste sövas för att ta tutten, men då låter jag henne sova tills hon vaknar (högst 30 min) och skriker och sen tar hon tutten och kan somna om igen -nu har hon sovit 1 timme utan en enda vagngungning *nöjd*. Nu är det slut på viskandet & tassandet på tå -vid 3 mån ålder har de vant sig om man haft för tyst -just nu sover hon utan problem på altanen med landsvägen ett 50 tal meter ifrån sig & tåget bredvid den, så här ska väl vräkas på tv-ljud och toaspolningar & vattenkokare under sövningen så hon somnar till ljuden och blir van vid dem. Det är ju inte säkert det funkar -men väl värt ett försök!

Är det någon av er som provat Annas Sova hela natten kur? Resultat?

Kommentarer
Postat av: Åsa

Min sambos syster kör stenhårt med anna ws metoder. De har tvillingar på 4 och en 3-månbäbis. Det har aldrig varit nått problem för dem att få barnen att sova. När de går och lägger sig säger de "gonatt nu killar sov så gott. Gonatt nu killar sov så gott" för att de ska få rutin liksom. Det har de sagt sen de var bäbisar och säger fortfarande. De har haft bestämda tider som de ätit på. Med lillkillen nu så har de köpt en sånn där platta som man har i vagnen som varnar om barnet inte andas längre för de vill att han ska få sova på mage. Hur många sover på rygg i vanliga fall så varför ska bäbisar behöva göra det, typ. Jag har ju själv inga barn så det är svårt för mig att avgöra, men jag vet att de gillar metoden supermkt. hennes man har till och med gått en kurs hos anna w så han har jour ibland och då kan föräldrar ringa honom så kommer han och hjälper dem och lär ut metoden.. Hoppas allt är bra annars. Kram Åsa

2008-05-28 @ 19:22:40
URL: http://asasvarld.blogg.se/
Postat av: svintoflickans

å så spännande läsa sådana böcker..dela gärna med dej.

här är de ljud nästan jämt o de märks att Lea är van vid de..skratt...

men annars har vi inga metoder alls..ler.

härligt med lite sommarkänsla.

ta hand om er.

kram

2008-05-28 @ 23:18:34
Postat av: Tess

Länge sen jag var inne. Fina bilder på de små kusinerna! Tänk vad kul de kommer ha då de blir äldre ock kan leka mer!

Jag är inget fan av Anna Wahlgren, provade sova hela natten-kuren på Alva då hon var bebis men kände inte att den passade henne eller oss. Hon började sova bra då hon slutade ammas. Samma sak var det med Moa, efter avslutad amning var det bra nattsömn. Har hört en del som har blivit hjälpta av Anna W så jag säger absolut inte att det är dåligt=)

Sköt om er!

2008-05-29 @ 10:44:57
Postat av: Maria

Här har vi inte heller använt ngr metoder utan vår lilla hade vi i vagga som vi flyttade med oss där vi var och hon somnade utan problem med alla ljud omkring sig och det har varit jätte skönt. Nu är hon 3 år snart och är van vid rörelse omkring sig och det är ju bra!

Har inte hört så mycket om Anna Wahlgren så den frågan kan jag inte svara på...

2008-05-29 @ 10:59:01
Postat av: Tess

Glömde ju säga en sak; Då Alva föddes bodde vi mitt inne i stockholms innerstad. Det var mycket trafik utanför, motorcykelverkstad runt hörnet och ett akutsjukhus en bit bort = ambulanser. Hon har ALLTID kunnat sova trots ljud. Vi har haft henne på fester och då hon är trött kryper hon ned i en vagn och sover. Moa är van vid ljud från storayster men har inte alls samma toleransnivå mot andra ljud, hon är född i lugna förorten=) Kramkram

2008-05-29 @ 13:47:26
Postat av: En Mölnbobos Liv - Mammablogg

Jag har inte läst några böcker, men vi har haft ett "räkmackebarn", han har alltid varit väldigt snäll och sov hela nätter från tidig ålder. Vet inte hur jag gjort om jag haft stora problem, kanske hade jag läst då. Eller pratat med BVC.

Hoppas det funkar bra för er

2008-05-29 @ 22:00:40
URL: http://www.annakarlsson.se/blogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0