Blommor & kåtslag...

En fråga först: Hur mycket har ni låtit era små bebisar sova på sida och mage? Alice sover bäst på mage & då sover hon på oss, men nu har jag börjat lägga henne på mage ett pass på fm när jag har uppsikt över henne. Hon sover alltid på rygg på natten i sängen. På sida sover hon något pass dagtid om hon sover själv. Jag tror inte Alice kommer välja att sova på rygg när hon får välja själv. Läste i en bok att barn sover bäst på mage, men de då ska sova i en bullrig miljö så de inte slinker ned i ett medvetslöst tillstånd -självklart övervakade.

Igår hade vi en strålande dag. Inge stress, inga sysslor som fick släppas mitt i -utan mannen skötte Alice sömnstunder och lekte med henne. Jag fick sova ut på morgonen. Vi tog en promenad & åt lunch på vägen. Alice var tokvarm och tilsllut låg hon i bara bodien under vagnöverdraget -men hon tyckte nog även det var lite varmt för hon kom inte riktigt till ro. Så när vi kom hem fick hon mat och sen tog vi bilen och jag fick hoppa av vid Blomsterlandet och shoppade en massa blommor medan mannen åkte en sväng med Alice, men inte somnade hon för det. Sen blev jag avsläppt vid Coop och handlade Röding & färskpotatis mm & när jag kom ut då så sov hon, men hon vaknade såklart såfort bilen stannade på uppfarten -hopplösa lilla unge -kallar mannen henne för.

Jag som efter förlossningen fått en förmåga att lyckas bli nr 2 nödig på otroligt olämpliga ställen (nu var det Blosmterlandet och jag fick knipa rejält i kassan på Coop) rusade in och satte mig på toa & när jag var klar -då låg både mannen och Alice och sov i fåtöljen. Så jag flyttade ut alla krukor & blommor och min planteringsjord & fick klart alla krukor på ett kick -så himla skönt! mannen ska ta hem en piasavakvast idag som vi kan ha utomhus för det blir så mycket skräp på våra altaner och så ska vi olja altanen på baksidan innan vi ställer ut möblerna som de ska stå. Men vi är på G iallafall.
Vi fick ett litet plommonträd av ett par kompisar förra valborg -ni skulle sett deras miner här på trappen när de kom hit med trädet "vi tänkte bidra till eran trdägår -men ni har ju ingen trädgår" så förra året var det ett evigt vattnande på det där trädet & varje helg sa vi "vi måste köpa en stor kruka så inte plommonträdet dör",  sen blev jag ju gravid och då släppte jag ju allt vad blommor heter så trädet så lite små hängigt ut tillslut, men tror ni inte det är fullt av gröna blad därute nu, nedstoppat i en jordhög lite provisoriskt.

Alice sov i 3 timmar så jag hade plötligt så mycket tid att jag tillslut inte visste vad jag skulel göra -jag läste i en barnbok om utvecklingsstaier och ska nu köpa skallra -det ska de tydligen ha när de har öppnat händerna & jag läste om sömn och sövning mm.

När Alice vaknade gjorde mannen mat -grillad rödingfilé med färskpotatis och citron&dillsås & till efterrätt hade jag gjort citronfromage med bärsås och färska hallon (skitdyra 29.90 för 500g -men ack så goda). Alice satt i babysittern medan vi åt och sen kunde vi titta på tv när hon ammades, eller tittade hon oxå & tillslut så somnade hon vid 22. Då jgick jag och la mig & vid 23 kom mannen & Alice oxå in. Natten har varit sisådär -Alice har sovit skapligt 22-01-03-05-06, men jag har nästan svettats ihjäl -fick låna hennes spyhandduk för att torka svetten som rann melln tuttarna och i nacken och vid halsen -idag ska vintertäcken bort och sommartäckena fram. Svetten-Är detta ett amningssymtom? efter graviditetssymtom? Eller är det bara jag?

Nu när avslaget börjat sluta -kanske har högst en vecka kvar ser det ut som kommer tankarna på sex. Mannen han har varit som galen ända sedan vi kom hem från BB. Tar på sig sina lycrakalsonger som han själv säger att "han får en sjuhelsikes dase i" -jag ser ingen skillnad. Igår när jag målat naglarna kom han & tröck sig emot mig så det slutade med att han trampat av färgen på ena stortån och fick en lila strumpa & jag fick måla om & jag stod & skrattade så tårarna sprutade för han är så hopplös för tillfället. & hans godnattsång för Alice -när han går och vaggar henne är en Linda Bengtzing låt som lyder " Ut ur drömmarna, så grannarna vaknar ,jag vet att dom saknar , det vi har, jag låter nog mer än du, men vad gör de för de ska ju ändå upp och jobba snart" . *suck*
Men nu när han tjatar eller duttar med snoppen mot mig så säger jag " Det är bara du förbereder - när avslaget är slut så blir det inget sex innan du har fixat kondomer" -då blev det genast mycket jobbigare för honom. Känns ju som man är 15 igen och ska behöva traggla med de där, men Alice blev ju till på "the first fuck" (jag tog ut spiralen 11 juli & 27juli hade vi plus på stickan) så här kommer det inte chansas inte. Alice var nog bara en ren lyckoträff, men jag vägrar stå här med ett plus av "misstag" bara för man slarvat med skydd - Alice ska få syskon om det fungerar, men för mig får det gärna dröja läääänge än.

Nä nu ska jag nog passa på att ta en dusch -lilltrollet snarkar och sover i sin vagn.

Kommentarer
Postat av: sommartjejen

Viktor sov alltid på sidan när han var mini, vi försökte växla sidor så han inte skulle få missformat huvud men högersidan var alltid skönast och då sov han bäst på. De säger att de kan ligga på mage utan övervakning när de klarar av att vända på sig, men det du gör låter väl jättebra!

Svettningarna tror jag är ett eftergravid symptom, men jag är inte säker. Jag svettades också som en TOK första månaderna. Mycket vätska som ska ut förmodligen.

*skrattar gott åt sexsugna svågern* Kan tillägga att det verkar som ALLA män är precis likadana, själv har jag en man här hemma som säger att han AAAAAAALDRIG får sex numera, fast jag tycker att vi får till det rätt ofta. Jaa, iallafalla en gång i månaden! ;-)

PUSS

2008-05-10 @ 09:50:06
Postat av: mammaveronica

Min Emma låg alltid på sida i början, ända tills hon kunde välja själv, eftersom hon kräktes hela tiden. Det var barnmorskorna på bb som tyckte det o det har ju funkat bra. Jag var också helt otroligt varm ett tag efter, så det e nog som du säger. Instämmer med sommris angående kåta karlar, he he, det blir väl ett lite långt "glapp" för dem.... Men det e ju bara att gilla läget...(skratt) Ha det bra nu, o kondomerna kan ni ju skicka efter på rsfu om ni vill, kommer i diskreta paket...

2008-05-11 @ 15:28:30
URL: http://mammaveronica.babyblogg.se
Postat av: Emma

Jag har laggt båda mina på sidan i början. Jag har för mig att dom rekomenderade det till min första, men rygg för den sista. När dom valde själv så valde den ena rygg eller sidan och den andra mage eller sidan.

2008-05-11 @ 17:05:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0